ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:"

Transcriptie

1

2 ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een intensief rondzendverkeer. Voldoende redenen dus om uw vrienden en kennissen, die ook wel eens wat in postzegels doen, eens mee te nemen. Misschien worden ze ZZZ-lid; ze zijn zeer welkom!

3 Z.Z.Z e jaargang. No. 9 mei 2019 Uitnodiging voor de achtste bijeenkomst van dit seizoen in de grote zaal van De Vuister. Maandag 27 mei 2019 Zaal open uur Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Kopij voor de volgende Onder de Loupe uiterlijk 11 september 2019 a.s. inleveren. Dit kan via het adres essa@chello.nl

4 2 Z.Z.Z. Mededelingen van het bestuur De data voor het seizoen 2019/2020 zijn: 23 september 2019, 28 oktober 2019, 25 november 2019, 23 december 2019, 27 januari 2020, 24 februari 2020, 23 maart 2020, 20 april 2020 (afwijkend in verband met Koningsdag), 25 mei 2020 Marcel Keizers, secretaris Verslag kascommissie Door de kascommissie, bestaande uit Kees de Dood en Rita Loman, is decharge verleend. Decharge betrof de balans en staat van baten en lasten over het jaar Op naar het volgende jaar Met vriendelijke groet, Martin. Van de plaatsvervangende veilingmeester. Er waren 25 leden aanwezig. Dit was 10% meer dan vorige keer. Van deze 25 leden namen er 15 (42%) aan de veiling mee. De veiling heeft ca. Euro 330 opgeleverd. (10% minder.) Van de 119 kavels zijn er totaal 29 verkocht. De gemiddelde prijs per kavel is ca.11 Euro. Al met al was het redelijke opkomst en veiling. Ron Both, veilingmeester, Contributie. De actie van Marcel heeft een behoorlijk aantal contributiebetalingen tot gevolg gehad. Het zou mooi zijn als de laatste zes leden ook nog hun contributie voldoen!!

5 Z.Z.Z. 3. Rondzendverkeer. Het hoofd rondverkeer verzoekt om rondzendboekjes met zegels te vullen en deze voor het komende verenigingsjaar bij hem te leveren. Er is namelijk een groot te kort aan boekjes. Boekjes zijn bij hem verkrijgbaar NAMENS HET BESTUUR Het bestuur van de Zaanse Zegel Zoekers bestaat uit een stelletje fantastische mannen, er wordt veel werk verzet om de club draaiende te houden. Ik maak van de gelegenheid graag gebruik om een aantal van de werkzaamheden te benoemen die achter de schermen plaatsvinden. De financiële afwikkelingen van bijvoorbeeld de huur van de Vuister, de contributie en de financiële afhandeling met betrekking tot de veiling. De boekhouding zoals de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de leden administratie het plannen van de verenigingsavonden voor het komend jaar. De voorbereiding met betrekking tot de veiling en natuurlijk niet te vergeten alles rondom Onder de Loupe. Gelukkig worden niet alle werkzaamheden uitgevoerd door het bestuur maar de verantwoording heeft men wel. Een bestuurslid wordt aangesteld voor een termijn van drie jaar en dit seizoen loopt het termijn van Marcel Keizers (secretaris) en Erik Schalk (voorzitter) af. In november is de oproep voor nieuwe kandidaten gedaan en met dit schrijven een laatste oproep. Zou u, u kandidaat willen stellen voor de functie van secretaris of voorzitter meld dit dan bij één van de leden van het bestuur van de Zaanse Zegel Zoekers, het telefoonnummer of adressen kunt u vinden achter in ons clubblad. Wij zien uw reactie graag tegemoet

6 4 Z.Z.Z Beste collegae-verzamelaars! De tijd vliegt! Nu ik dit artikeltje schrijf, realiseer ik mij dat ons postzegelseizoen alweer voorbij is Dit artikeltje staat in de laatste Onder de Loupe van dit seizoen. Op naar de vakantie, genieten van het mooie weer en de natuur om ons heen. Ook weer even fijn om géén deadline te hebben voor Onder de Loupe. Het is toch altijd weer een karwei om de stukjes tekst op tijd te verzamelen van iedereen, interessante en leuke onderwerpen voor u te zoeken en te bedenken, zodat Onder de Loupe een leesbaar en nuttig clubblad wordt. Even rust voor ons allemaal en tijd om ons te bezinnen op ons komende 100-jarig jubileum! Ik wens u allemaal een heel mooie zomer en ik hoop u allemaal in goede gezondheid weer in september te ontmoeten! Met vriendelijke groet, Freek Klokkemeijer, redacteur. Jubilarissen van het jaar 2019 Titel Voornaam Achternaam Plaats Lid Lid sinds jaren De heer D.J. Bakker Baambrugge De heer R.P. Bakker Landsmeer De heer J. de Boer Zaandam De heer F.J.B. Klokkemeijer Koog a/d Zaan De heer N. Knies Koog a/d Zaan De heer C.J. Roepert Zaandam Mevrouw J. v.d. Schaaf- Zaandam 1979 Muusse 40 De heer W. Wamsteker Zaandam In de maand december zullen de jubilarissen worden gehuldigd en in het zonnetje gezet.

7 Z.Z.Z. 5 Verslag verenigingsavond van 29 april 2019 Ben ik wat laat of zijn een aantal leden erg vroeg. Blijkbaar hebben zij er weer zin in deze avond. Er staan al een aantal tafels en stoelen klaar. Dus kunnen de tafels gevuld worden en de postzegelboeken open worden geslagen. Bij de veilingtafels vergt het wat meer tijd om alles netjes op volgorde neer te leggen. Maar ook dan staat men in de rij om alle kavels te bekijken met als extraatje 5 kavels die niet op de veilinglijst staan. Omdat wij best een hecht clubje zijn met vaak dezelfde personen op de verenigingsavond valt het al gauw op als er een vreemde tussen loopt. De heer is een postzegelverzamelaar en komt even kijken en een praatje maken. Hopelijk is de heer enthousiast geworden over alle postzegels en komt hij vaker een kijkje bij ons nemen. Overgaand op de orde van de avond, met de opening en welkom heten van de aanwezigen. Een speciaal welkom gaat uit naar Ron Both die de veiling voor zijn rekening zal nemen. In Onder de Loupe van april zijn de Balans, Baten en Lasten van 2018 opgenomen. Er worden hierover een aantal kritische vragen gesteld, wat zeer goed is natuurlijk en de betrokkenheid nog maar eens aantoont. De penningmeester kon alles gelukkig verklaren, onder voorbehoudt dat de kascommissie zijn goedkeuring nog moet geven zijn de financiën bij deze vastgesteld (direct na de verenigingsavond kwam de kascommissie bijeen). Ook de kascommissie wil ik via deze weg bedanken voor het nakijken van de financiën van Ik mag ook mededelen dat Pieter Ruig zich heeft aangemeld voor de kascommissie die voor 2019 bestaat uit Rita en Pieter. De feestcommissie heeft de eerste stapjes gemaakt op weg naar het jubileumjaar. Onthullen wat er besproken is, wat er uitgezocht gaat worden en of het haalbaar is, doe ik niet. Maar een oproep of men nog een leuke suggestie heeft kan zeker geen kwaad.

8 6 ZZZ Heeft u een leuke suggestie laat mij het weten, we kunnen altijd kijken wat nog mogelijk is. Het had er erg veel van weg dat de loterij van tevoren was opgezet, vier keer viel ik in de prijzen. Maar ik kan u verzekeren dat het echt eerlijk is gegaan. De veiling bestond deze keer uit 119 kavels wat voor onze begrippen behoorlijk groot is. Heeft u nog postzegelboeken of postzegelseries staan die eigenlijk niet bij uw verzameling passen. Neem dan gerust contact op met de kavelbeheerder J.P. Brugman dan neemt hij ze op in de eerstvolgende veiling. Na de veiling werd met verenigde krachten de tafels en stoelen weer netjes aan de kant van de zaal gezet, dank allen daarvoor. De eerstvolgende Onder de Loup zal pas verschijnen na de zomerstop daarom wens ik iedereen die niet aanwezig kan zijn op 27 mei in de Vuister, alvast een fijne vakantie en veel mooi weer. Erik Schalk, voorzitter.

9 Z.Z.Z 7 Een stukje uit het Noordhollands dagblad geschreven door Ron Amesz, met toestemming voor plaatsing 60 seconden Onder de loep Een werkbezoekje aan een postzegelveiling dit weekeinde bracht een waaier aan herinneringen boven. Mijn vader was groot liefhebber van die kleine waardepapiertjes, die hij met een pincet oppakte en onder zijn loep bekeek. Hij had een tandingmeter, een handig instrumentje om te kijken of de tandjes van de zegelsop goede afstand zaten en netjes waren. In de weekeinden bezochten we vroeger als gezin regelmatig de Amsterdamse postzegelmarkt aan de Nieuwezijds Voorburgwal, waar talloze kraampjes stonden, met daarachter dikke sigaren rokende handelaren. De albums opengeslagen op de tafels, fraaie, uitvergrote afbeeldingen hangend in plastic mappen. Met de jaarlijkse catalogus op schoot keek mijn vader thuis nog meermalen na wat hij gekocht had of wat hij nog wilde vinden. Het gaf hem rust, dat gepriegel met die papiertjes. De zegels die hij voorzichtig in de insteekboeken schoof of, bij de duurdere of bijzondere exemplaren, in een cellofaanzakje stak. De eerste dag enveloppen, de gestempelde en de postfrisse stuks gescheiden opgeborgen. En wat te denken van de rondzendingen: de doosjes met postzegelboekjes, in bruin bakpapier met een postelastiekje eromheen. Postzegelclubleden kregen het ruil- en koopaanbod thuisbezorgd en gaven het weer door. Als je die zending wegbracht, voelde je je net een postbode. Geplaatst door Peter Dekker. Peter Dekker had dit in de krant gelezen en herkende veel in dit stukje. Het had ook met hem te maken, omdat hij de gene was die de rondzending bij de vader van Ron Amesz bracht.

10 8 Z.Z.Z. Vervolg van het in maart gepubliceerde: Het kan de posterijen soms niet gek genoeg zijn Grootste postzegel ter wereld Vraag niet waarom, maar op 21 maart 2013 gaven de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de grootste postzegel ter wereld uit. Oplage: slechts 1 exemplaar, wat inhoudt dat verzamelaars bij de VAE bij de verschijning van de zegel zowel teleurgesteld als opgelucht zijn geweest. Teleurgesteld, omdat zij deze zegel nooit aan hun collectie zullen kunnen toevoegen en opgelucht omdat zij niet op zoek hoeven te gaan naar een album wat plaats biedt aan een zegel van 1.70 meter breed en1.34 meter hoog is. Ontwerper van deze giga-zegel is Khadeeja Al Shehhi.. De Verenigde Arabische Emiraten maakten de grootste postzegel ter wereld, bijna manshoog. Klein maar fijn In 1863 was Bolivar een van de negen Verenigde Staten van Colombia. De staat dankte zijn ontstaan aan de afloop van de burgeroorlog Het feit dat Bolivar binnen Colombia zijn eigen zegels mocht

11 ZZZ 9 uitgeven duidt erop dat het niet om zomaar een onbeduidende provincie ging. Maar de overheid-en in het bijzonder de post- lette natuurlijk wel op de kleintjes. Wellicht vielen de eerste zegels die Bolivar uitgaf (1863) uiterst bescheiden uit: ze meten 8 bij 9,5 mm De Bolivarzegel legt het qua formaat dik af tegen een simpele eurocent. Wat je ver haalt is lekker Het was een vreemde zegel die de Amerikaanse post (USPS) in 1991 uitgaf: die droeg de tekst Pluto not yet explored ( Pluto nog niet verkend ). Het gebeurt immers niet vaak dat iets negatiefs filatelistisch wordt gevierd. Maar toen in januari 2006 op Cape Canaveral een Atlas- 5-raket zou worden gelanceerd die de ruimtesonde New Horizons Spacecraft naar de contreien van Pluto moest brengen, zag USPS zijn kans schoon om revanche te nemen. Het bedrijf kreeg het voor elkaar dat zich aan boord van de sonde een exemplaar van de Pluto-zegel uit 1991 bevond. Dankzij het feit dat de missie slaagde ( de sonde arriveerde op 14 juli 2015 op Pluto) vestigde de Pluto-zegel een record: dat van de postzegel die de grootste afstand had afgelegd. In de ruim negen jaar die de New Horizons-ruimtesonde naar Pluto onderweg was, werd kilometer afgelegd.

12 10 Z.Z.Z. Enig filatelistisch nadeel van de actie: de tekst Pluto not yet explored op de zegel uit 1991 klopt nu niet meer. Pluto eerst niet verkend, later wel, het leverde een lange postzegelreis op. Je kunt het ook overdrijven De posterijen van China houden niet van half werk. In de periode bouwde de filatelistische dienst van China Post in Kaifeng (Henan) een fleurige postzegelserie op met afbeeldingen van chrysanten. Nu is het algemeen bekend dat Chinezen gek zijn op chrysanten, maar dat hun voorliefde zou leiden tot de uitgifte van de omvangrijkste chrysantenserie ter wereld (titel: Chrysanthemums Of The World ) kwam voor de meeste verzamelaars van het thema bloemen en planten toch als een verrassing. En was dat een plezierige verrassing? Dat valt nog te bezien, want de serie omvat in totaal verschillende chrysantenzegels. Probeer die maar eens allemaal bij elkaar te krijgen.

13 Z.Z.Z. 11 Houdt u van de chrysanten op postzegels? Dan is China iets voor u. Meeste woorden op een postzegel Het kost vaak aardig wat moeite om een postzegel van een zo volledig en duidelijk mogelijke tekst te voorzien. Alleen al de landsnaam, frankeerwaarde en aanleiding tot de zegeluitgifte nemen flink wat ruimte op een postzegel in. Daarom is het zo knap van de Belgische posterijen dat het bedrijf in 2014 en postzegel uitgaf waarop 606 woorden in vier verschillende talen te lezen vallen. Dat gebeurde ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag in De zegel toont op het eerste gezicht een glimlachende vrouw, maar wie de uitgave wat beter bekijkt, ziet dat het gezicht is opgebouwd uit tekst. Het betreft een passage uit het Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen; een overeenkomst die gebaseerd is op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Overigens werden voor het vaststellen van het record uitsluitend volledig afgebeelde woorden geteld.

14 12 Z.Z.Z. Wie deze zegel van België aanschaft heeft voorlopig heel wat te lezen. Vlieg mee naar de regenboog Er zijn talloze thema s te bedenken die je kunt gebruiken om een leuke postzegelverzameling op te zetten. Soms hoef je er niets aan te doen en zoeken anderen voor je uit welke zegels in een bepaald thema passen. De website De website Stamp Camp USA doet dat bijvoorbeeld. De site zocht uit hoeveel zegels er zijn die iets met regenbogen te maken hebben (peildatum ); dat bleken er 1133 te zijn. Daar zitten de fraaiste exemplaren tussen. Wij houden het simpel en geven de voorkeur aan een mooie Zweedse regenboogzegel zonder enige opsmuk. Een kleurige regenboog doet het altijd goed op een (in dit geval Zweedse) zegel.

15 Z.Z.Z. 13 Mini-staatje levert maxi-prestatie Hoe lang duurt het om een postzegel te ontwerpen, te drukken en te distribueren? Vaak heel lang. Het postbedrijf van het dwergstaatje Liechtenstein wilden wel eens weten of het ook heel snel kan en ondernam daartoe een recordpoging op Tijdens de opening van de postzegeltentoonstelling LIBA 2012 mochten de aanwezigen drie zegelontwerpen kiezen. Zodra dat gebeurd was, drukte een official van Guinness World Records zijn stopwatch in, waarop de drie ontwerpen razendsnel naar de drukkerij werden gebracht, begeleid door een motorescorte. De drukker liet er geen gras over groeien en al snel waren de postzegels in blokvorm gedrukt en getand. Toen kon het escorte het traject weer in omgekeerde richting afleggen. De Guinnesscontroleur kocht het eerste exemplaar van het blokje op een regulier Liechtensteins postkantoor en toen die koop bezegeld was, zette hij zijn stopwatch stil; die wees 57 minuten en 50 seconden aan. Tot dusver is dat de snelste tijd waarin een postzegel 9blokje) van begin tot eind werd geproduceerd. Hoe snel kun je een postzegel ontwerpen, drukken en uitgeven? Hoe snel! Overgenomen uit Verzamelkrant, april Tekst: Noortje Krikhaar.

16 14 Z.Z.Z. Tevens is elke tweede zaterdag van de maand september t/m april een verzamelbeurs.

17 Z.Z.Z 15 Veilinglijst Z.Z.Z. d.d. mei 2019 xx = postfris x = ongebruikt met plakker o = gebruikt No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 1 O Noorwegen 1???? X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland X Nederland O Nederland 356a-d O Nederland postbewijs O Nederland XX Nederland XX Nederland

18 16 Z.Z.Z. No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 20 XX Nederland XX Nederland blokjes van 4/ XX Nederland blokjes van 4/ XX Nederland blokjes van 4/ XX Curaçao O/X Nederlands Indië O Duitsland vzd O Duitsland vzd X Duitsland Reich X Duitsland Reich X Duitsland Saargebiet X Duitsland Saargebiet XX Frankrijk boekje XX Frankrijk boekje O Nederland X Nederland X Nederland O Nederland 347/348/ O Nederland O Nederland O Nederland X Nederland X Nederland X Nederland

19 Z.Z.Z. 17 No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 44 X Nederland XX Nederland XX Nederland XX Nederland X Guinea Espanol XX Ghadames XX Tonga XX Antigua X Bermuda XX Nederland legioenblokken XX Curaçao XX Ned. Indië div F waarden XX Frankrijk boekje XX DDR 8/9 +8b/9b XX Duitsland 3344dv/3352dv XX België Ned. amphilex speciaal enveloppes O Nederland div jaar O Nederland div jaar Dik leeg boek Dik leeg boek Boek Nederland Duitsland jaar getijden boek t.b.v. KIKA vrij

20 18 Z.Z.Z. No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 68 Davo album luxe Poststukken buitenland Pakketkaarten Nederland Poststukken Duitsland/D.D.R Poststukken Nederland Poststukken Nederland Poststukken Nederland Poststukken Duitsland /D.D.R Boekje Ned./O.G. /Australië Boekje diversen Boekje Nederland Boekje Frankrijk/kol Boekje diversen Boekje diversen Boekje diversen Boekje diversen Boekje diversen Boekjes diversen Boekje scout/ Indonesië/motief Boekje diversen Ned. en O.G Suriname Duitse Reich /Hongarije Ned. + iets diversen 5.00

21 Z.Z.Z. 19 No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 91 O Suriname blokken 50 stuks XX/O Nederland Blokken X/O Nederland Suriname/ Ned. Antillen xx/x/o Ned. O.G Geschiedenis 2 de wereldoorlog Ned. O.G Diversen Boek diversen Doos fdc diversen Europa 25.00

22 20 Z.Z.Z Voorzitter E. Schalk Tel.: Secretaris M.F.M. Keizers Ledenadministratie Tel.: Algemeen correspondentieadres: 1 e Penningmeester M. Rol Contributie: 15,= per jaar Tel.: NL27INGB guust101@gmail.com t.n.v. Zaanse Zegel Zoekers Donaties voor onze vereniging zijn welkom. 2 e penningmeester Vacant!! Veilingadministrateur NL94INGB t.n.v. ZZZ Veilingmeester J.P.E. Velthuizen Tel.: joanened@yahoo.co.uk Hoofd rondzendverkeer P.J.J. Dekker Inleveren Rondzendboekjes Tel.: pjjdekker@gmail.com Kavelbeheerder J.P. Brugman Inleveren veilingkavels Tel.: jp66@xs4all.nl Redactie Onder de Loupe F.J.B. Klokkemeijer Tel.: essa@chello.nl Afwerking en verzending W. Bosch Onder de Loupe Tel

23

24

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 8 April Maandag 23 april Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 8 April Maandag 23 april Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 8 April 2012 Uitnodiging voor de achtste bijeenkomst van dit seizoen in De Vuister. Zoals

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 7 Maart Maandag 26 maart Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 7 Maart Maandag 26 maart Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 7 Maart 2012 Uitnodiging voor de zevende bijeenkomst voor dit seizoen in De Vuister. We

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

Kavellijsten. voor de veilingen van. 22 september, 27 oktober en 24 november Schriftelijk bieden op alle

Kavellijsten. voor de veilingen van. 22 september, 27 oktober en 24 november Schriftelijk bieden op alle 74 Kavellijsten voor de veilingen van 22 september, 27 oktober en 24 november 2014 Schriftelijk bieden op alle veilingen is mogelijk! 2 De veilingen 22 september, 27 oktober en 24 november 2014 Wij bieden

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 6 Februari Maandag 20 februari Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 6 Februari Maandag 20 februari Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 6 Februari 2012 Uitnodiging voor de zesde bijeenkomst voor dit seizoen in De Vuister. We

Nadere informatie

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1.

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Nalatenschapveiling 29 oktober 2017 Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Bezichtiging is mogelijk tussen 11:00 en 13:00 en de veiling start om 13:30 De nalatenschapsveilig is alleen toegankelijk voor leden

Nadere informatie

Kavellijsten. voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en. Schriftelijk bieden. is mogelijk!

Kavellijsten. voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en. Schriftelijk bieden. is mogelijk! 74 Kavellijsten voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en 23 februari 2015 Schriftelijk bieden op alle veilingen is mogelijk! 2 De veilingen 15 december 2014, 26 januari en 23 februari 2015 Wij

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

Kavellijst Nalatenschappenveiling Zondag 31 maart Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr.

Kavellijst Nalatenschappenveiling Zondag 31 maart Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr. Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr. 1 NL Rembrandt en leermeesters in zegels en zilveren munten XX 75,00 2 NL De canon van Nederland met 50 velletjes a 10 stuks XX 100,00 3

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016

VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016 I VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016 Kav. Omschrijving: Cat Nr. Cat.w. Inzet 1 Nederland - 1864 - Ø, Koning Willem III (Scan) 4/6 150.00 20.00 2 Nederland - 1869 - Ø, Wapenzegels 17/8 108.00 15.00 3

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn Alphapost Orgaan van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars Afdeling Alphen aan den Rijn. Opgericht 24 januari 1946. Inschr. K.v.K. 40 44 63 36 Verschijnt vijfmaal per jaar. Website: http://nvpv-alphen.voosterom.nl/

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012 438 3 Rondzendboekjes diversen 5.00 439 Insteekboekje Portugal 10.00 440 Leeg poststukkenmapje 1.00 441 Doos met ongeveer 6000 zegels Nederland 3.00 442 2 Blokken België no. 11+12 postfris 10.00 443 Kaft

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 4 Mededelingen : data s 2012 5 Filatelie: week van de filatelie 6 Filatelie: brievenbussen 7 Filatelie: (post)drukkerij 9 Kavellijst veiling

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 13 nr. 3 mei 2013 Van de Redactie O nze jaarvergadering in maart bracht weer veel leden op de been. De opkomst was grandioos en daar kunnen we

Nadere informatie

Veilinglijst Beverwijk 9 maart 2015

Veilinglijst Beverwijk 9 maart 2015 1 portugal cept modern XX 5,00 2 cept, europa gibraltar XX 2,50 3 cept denemarken 2009 XX 2,50 4 cept ierland 2009 XX 5 cept malta 2013 XX 2,75 6 cept 2013 luxemburg XX 2,25 7 cept malta2010 XX 2,75 8

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken 06 39439777 NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken 06 39439777 NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

Veiling kavellijst november 2017

Veiling kavellijst november 2017 Veiling kavellijst november 2017 Veil nr. Land of Thema Cat. Cat. Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Cat. Waarde Inzet 451F Nederland N-2015 27 Willem III O 14,00 2,80 452F Nederland N-2015 61B tete beche

Nadere informatie

13 December2016. Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0

13 December2016. Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0 VEILING 13 December2016 Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0 Biedschema tot 5,00 0,25 5,00 tot 10,00 0,50 10,00 tot 50,00 1,00 boven 50,00 2,00 Ka vel Land / Gebied Soort / Omschrijving Jaar

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4 NUMMER 153 14 E JAARGANG NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER 2017 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@l Beursnieuws Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste

Nadere informatie

KAVELLIJST 12 december 2018 V.nr. K.nr. Aanb. Land Cat.nr./omschrijving Cat.w. Staat Vr.pr.

KAVELLIJST 12 december 2018 V.nr. K.nr. Aanb. Land Cat.nr./omschrijving Cat.w. Staat Vr.pr. 1 5553 3599 D.Reich Zgl.nrs 410/422 (rijkspresidenten) 35,00 O 2,50 2 5640 - Nederland Zgl.nrs 318/322 18,00 X 1,50 3 5641 - D.Reich Bloc nr. 7 16,00 O 1,50 4 5642 - - Zgl.nr. 671 28,00 X 2,00 5 5768 -

Nadere informatie

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS POSTZEGELVERZ. BARENDRECHT BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN Jaargang 16 nr.1 januari/februari 2016 VOORWOORD: Allereerst wens ik U allen een gezond en gelukkig

Nadere informatie

Postzegels - Albums en boeken Nederland en Overzee

Postzegels - Albums en boeken Nederland en Overzee 700 F 700 Nederland Prachtige collectie Nederland 1852-1992 in 2 Davo-albums wb. zeer veel goed materiaal incl. ongebruikt klassiek, postfris vooroorlogs incl. vele certificaten en goed Back of the Book

Nadere informatie

Beurs De Oranjerie J 2 A 018 A R 30 maart

Beurs De Oranjerie J 2 A 018 A R 30 maart 70 JAAR 1948-2018 Beurs De Oranjerie 30 maart 2019 1 Voorjaarsbeurs 2019 in de Oranjerie. Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor de voorjaarsbeurs van 2019. Deze beurs

Nadere informatie

NALATENSCHAPSVEILING 29 APRIL 2018

NALATENSCHAPSVEILING 29 APRIL 2018 kavel NALATENSCHAPSVEILING 29 APRIL 2018 nr land omschrijving / catalogusnrs kwal inzet 1 NL Beatrix abdicatie XX 10,00 2 NL Herdenkingsenveloppen 5,00 3 NL Ons vorstenhuis W.Alexander 10,00 4 NL Davo

Nadere informatie

September Meldt u aan voor de nieuwsbrief op

September Meldt u aan voor de nieuwsbrief op September 2018 Meldt u aan voor de nieuwsbrief op WWW.ONDERDELOUPE.NL INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 In memoriam 4 Mededelingen 5-9 Veiling 10 Gevraagd - Aangeboden 11 Orderlijst 12 Aanmeldingsformulier

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet.

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet. Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 5 Brepost altijd op de website 6 PostNL 7 Kavellijst veiling 23 september 2014 8 Kavellijst veiling 28 oktober 2014 32 e jaargang - nr. 4

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Veiling van maandag 4 januari 2016

Veiling van maandag 4 januari 2016 Veiling van maandag 4 januari 2016 Veil. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Catalogus Inzet Nr. Waarde 1 Nederland N-2014 274-277 O 20,00 5,00 2F Nederland N-2014 166-168

Nadere informatie

Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016

Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016 Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016 Veil. Nr. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Cat. Waarde Ruilbeurs Prijs 1 Nederland N-2014 274-277 O 20,00 5,50 2 Nederland

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Kav. Cat.nr. Toelichting Kwal. Cat.wrd. Inzet Grote kavels/partijtjes

Kav. Cat.nr. Toelichting Kwal. Cat.wrd. Inzet Grote kavels/partijtjes KAVELLIJST veiling 21 maart 2019 1 Grote kavels/partijtjes 1 div. Engeland stockboek mooie kwal. xx/o - 40,00 2 div. Frankrijk ringband 1978 tot ca. 1982 xx - 30,00 3 div. Stockboek Thema Kerst/Kinderen

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden. De veiling geschiedt in principe bij opbod, met in achtneming van de volgende tarieven:

Verkoopvoorwaarden. De veiling geschiedt in principe bij opbod, met in achtneming van de volgende tarieven: Verkoopvoorwaarden De verkoop van elk kavel geschiedt à contant met 10% opgeld. Gekochte kavels worden alleen en uitsluitend tegen contante betaling in Euro afgegeven. Tijdens en na de veiling is er gelegenheid

Nadere informatie

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail:

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail: POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER 0251-657751 06-13246989 Mail: info@stamps4u.nl UITGEBREID AANBOD VAN: POSTZEGELS : NEDERLAND en OVERZEE, SCANDINAVIE, WEST EUROPA EN ENGELSE KOLONIEN EN GEBIEDEN TEVENS

Nadere informatie

Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf

Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf Veiling dd: 08-nov-18 Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf 166/168 2,00 3 D Ned kinderzegels

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

Filatelistische elementen

Filatelistische elementen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 11: Postzegels in boekjes Inleiding 1 Het postzegelboekje is een van de twaalf filatelistische elementen. Een gewoon postzegelboekje bestaat ten minste

Nadere informatie

HEEMPOST. De contributie bedraagt: Voor leden met het blad Filatelie 35,-- Voor begunstigers zonder Filatelie 10,-- Nalatenschapscommissie

HEEMPOST. De contributie bedraagt: Voor leden met het blad Filatelie 35,-- Voor begunstigers zonder Filatelie 10,-- Nalatenschapscommissie HEEMPST Voorzitter Vice Voorzitter Secretariaat Penningmeester 2 e Penningmeester Dir. Rondzendverkeer Bestuur Postzegelvereniging Heemskerk J.F. Koer jan.koer@ziggo.nl R. Jager rinzejager@hotmail.com

Nadere informatie

Uitzoekdozen. Thema avond "Zuidelijk Afrika"

Uitzoekdozen. Thema avond Zuidelijk Afrika Uitzoekdozen Elke verzamelaar herkent dit wel: overtollige poststukken, niet passend in je verzamelgebied, maar zonde om weg te gooien. Of je koopt een doos "van alles wat" op de veiling, haalt er de gewenste

Nadere informatie

92 puntstempel en kleinrond div kwaliteit o 95,00 5,00 93 Frankrijk mooi vel transport nr 5 met map ** 6,00 94 Frankrijk mooi vel film nr 6 met map

92 puntstempel en kleinrond div kwaliteit o 95,00 5,00 93 Frankrijk mooi vel transport nr 5 met map ** 6,00 94 Frankrijk mooi vel film nr 6 met map kavel Cat NR Omschrijving catw. inzet Munten 1 Album munten bod 2 Zakje muntjes 2,00 3 fl. 10,00 1970 6,00 4 fl. 10,00 2000 4,00 5 fl. 2,50 1961 en fl. 1,00 1958 4,00 6 20 euro Constantijn Huygens 1996

Nadere informatie

KPC Beverwijk - Veilingprogramma voor de veiling ingevuld xlsx

KPC Beverwijk - Veilingprogramma voor de veiling ingevuld xlsx PV Kennemerland Beverwijk Veiling maandag 8 mei 2017 ingevuld 142 Totaal aantal 110 142 Totaal bedrag 20.198,25 3.777,95 TOPKAVELS (Vraagprijs vanaf 25 euro) 1 Nederland 7--12 Koning Willem III o 403,00

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel IV (slot) Postzegelruil met het buitenland Direct na de bevrijding was postzegelruil met het buitenland niet mogelijk, zeer tot ongenoegen van de

Nadere informatie

LET OP LET OP LET OP. In verband met ingrijpende verbouwingen in "de Klokketoren" vinden de bijeenkomsten m.i.v. 2 september plaats in

LET OP LET OP LET OP. In verband met ingrijpende verbouwingen in de Klokketoren vinden de bijeenkomsten m.i.v. 2 september plaats in 5 november 1994 Grote halfjaarlijkse veiling voor de leden. Volop kavels van uitstekende kwaliteit met een redelijke prijs. Voor de gekochte kavels is geen opgeld en geen tafelgeld verschuldigd. Bezichtiging

Nadere informatie

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei 2017 1 1 NL-Klassiek 30 P I 0 35,00 Bossche tanding 9,00 2 NL-Klassiek 31D+31C 0 35,00 Combinatie tand 10,00 3 NL-Klassiek 91 0 LP Drukwerkrolstempel 25,00 4 NL-Klassiek

Nadere informatie

bestuurssamenstelling en functies van de filatelistenvereniging De Bevelanden

bestuurssamenstelling en functies van de filatelistenvereniging De Bevelanden bestuurssamenstelling en functies van de filatelistenvereniging De Bevelanden voorzitter dhr. J.M. Vermeule, Claushof 5 4461 SL Goes tel. 0113-216570 - e-mail jmvermeule@zeelandnet.nl secretaris dhr. P.J.

Nadere informatie

SPAARNEPOST Nr 517, maart

SPAARNEPOST Nr 517, maart SPAARNEPOST Nr 1, maart 2019 1 UITNODIGING tot het bijwonen van de Ledenbijeenkomst op woensdag 20 maart 2019 in "De Schakel", Pijnboomstraat 1, HaarlemNoord, tel. 02-292. Zaal open om 19.00 uur. Veiling

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken 06 39439777 NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR

Nadere informatie

018 A 20 oktober 2018

018 A 20 oktober 2018 70 JAAR 1948-2018 Beurs De Oranjerie 20 oktober 2018 1 Najaarsbeurs 2018 in de Oranjerie. Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor de Najaarsbeurs van 2018. Deze beurs

Nadere informatie

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS POSTZEGELVERZ. BARENDRECHT BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN Jaargang 16 nr:5 november/december 2016 VOORWOORD: Van de voorzitter, Het is al weer enkele weken

Nadere informatie

Van de redactie. Middagbijeenkomsten

Van de redactie. Middagbijeenkomsten Van de redactie Hier volgt een uitnodiging aan alle leden: diegenen onder ons die hun kennis "aan het papier" willen toevertrouwen en dit in ons verenigingsblad willen laten publiceren, zijn van harte

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 13 nr. 3 mei 2013 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

Richtlijnen aanbieden en acceptatie POSTZEGELS

Richtlijnen aanbieden en acceptatie POSTZEGELS Richtlijnen aanbieden en accepta OSTZEGELS remium segment postzegels Bij Catawiki delen we uw passie voor postzegels Bij Catawiki veilen we postzegels van premium kwaliteit. We willen u helpen uw complete

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

VEILING RESTAND APRIL 2015 VOOR DE RUILBEURS

VEILING RESTAND APRIL 2015 VOOR DE RUILBEURS VEILING RESTAND APRIL 2015 VOOR DE RUILBEURS Veil Land of Thema Cat. Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Cat. Inzet nr. Waarde 8 Nederland Jaartset 1973 Rijksmuntset 1973 40,00 11,00 9 Nederland

Nadere informatie

Nederlandse omnibus-series

Nederlandse omnibus-series Nederlandse omnibus-series Het Britse koningshuis heeft dit jaar twee memorabele gebeurtenissen meegemaakt. Allereerst de dood van Koningin-moeder Elizabeth, die op 101-jarige leeftijd overleed. Daarnaast

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3. In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur 2. de Grote Clubactie 3. nevenactiviteiten 5. wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 2 27-09-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste deelnemers aan de op 17 april gehouden

Nadere informatie

POSTZEGEL-TOTAAL. Tentoonstelling

POSTZEGEL-TOTAAL. Tentoonstelling POSTZEGEL-TOTAAL Onder de titel Postzegel-Totaal organiseert Noviopost haar jaarlijkse Postzegel-ruil en -informatiedag. Op deze dag kan de postzegelverzamelaar of startende verzamelaar kennis maken met

Nadere informatie

Beurs De Oranjerie 22 April

Beurs De Oranjerie 22 April Beurs De Oranjerie 22 April 2017 1 Voorjaars-beurs 2017 in de Oranjerie. Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor de voorjaarsbeurs van 2017. Deze beurs zal worden gehouden

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 5 november 2011 Van de voorzitter In het septembernummer van Franco heb ik reeds vermeld dat we op 10 maart 2012 een feestavond hebben

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5)

DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5) DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5) En postzegels in alle maten (vormen). In vorige afleveringen hebben we gezien dat er veel verschillende

Nadere informatie

Jeugd. Een voorspoedig Veiling

Jeugd. Een voorspoedig Veiling Jeugd Onze vereniging kent een afdeling jeugd. Tot op heden heeft de leiding van deze afdeling al materiaal van onze leden ontvangen waar zij hen hartelijk voor bedankt. Maar de jeugd kan niet eeuwig met

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN. Kontaktblad

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN. Kontaktblad PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN Kontaktblad Oktober 2009 Voorwoord door de voorzitter e Het 2 nummer van ons verenigingsblad van 2009. Op de eerste plaats wil ik u attent maken op de

Nadere informatie

k 002 k 010 k 016 k 023

k 002 k 010 k 016 k 023 KAVELLIJST postzegelveiling oktober 201 1 Nederland PF x 1129 als blok (kleurdoorloper) 3,00 BOD 2 Nederland PF x 1145 als blok (Rand is BE) F 3,00 BOD 3 Nederland PF 111 blok KZ 19 3,20 BOD 4 Nederland

Nadere informatie

Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014

Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014 Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014 Voor kleuren afbeeldingen, zie lijsten van veiling 7 april jl. Veil Nr. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Staat Cat. Waarde Bijzonderheden/Opmerking

Nadere informatie

Wilt u een wijziging van uw adres z.s.m. aan Jan Sangers doorgeven? U blijft dan verzekerd van een juiste ontvangst van de Nieuwsbrief.

Wilt u een wijziging van uw  adres z.s.m. aan Jan Sangers doorgeven? U blijft dan verzekerd van een juiste ontvangst van de Nieuwsbrief. Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Wilt u een wijziging

Nadere informatie

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o.

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. NUMMER 158 15 E JAARGANG MAART 2018 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@lblad VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste zin,

Nadere informatie

k 1 k 6 k 8 k 17 k 28 k 22

k 1 k 6 k 8 k 17 k 28 k 22 1 Nederland GB 4 F 20,00 2,50 2 Nederland GB 36 kort tandje linksonder 8,00 0,40 3 Nederland GB 39 6,50 0,50 4 Nederland GB 40 4,00 0,50 5 Nederland Gb 127 4,00 0,50 6 Nederland GB 181 F 15,00 2,00 7 Nederland

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 3 mei 2011 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

Speciale Regionale ruilavonden in april en november

Speciale Regionale ruilavonden in april en november Veiling Op 6 april is de volgende grote veiling voor de leden van Noviopost. Gelukkig vinden steeds meer leden de weg naar deze mogelijkheid om voor een redelijk bedrag materiaal voor hun verzameling aan

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad Augustus 2018 1 Voorwoord, Wij hebben weer de 1 e beurs na de vakantie. Wij hopen dat u weer met veel plezier naar de beurs komt om

Nadere informatie

Dick Bruna en de post

Dick Bruna en de post Dick Bruna en de post Als eenvoud het kenmerk is van het ware, zoals het spreekwoord luidt, dan is het werk van de Nederlandse grafisch ontwerper Dick Bruna bijzonder "waar". Er zijn weinig andere kunstenaars

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 4 september 2011 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

KAVELLIJST 11 mei 2016 V.nr. K.nr. Aanb. Land Cat.nr./omschrijving Cat.w. Staat Vr.pr.

KAVELLIJST 11 mei 2016 V.nr. K.nr. Aanb. Land Cat.nr./omschrijving Cat.w. Staat Vr.pr. 1 2913 3402 Nederland Zgl.nr. 332 (bloc van 4) 1,40 XX 0,20 2 2914 - Zgl.nr. 334 (bloc van 4) 1,40 XX 0,20 3 2915 - - Zgl.nr. 335 (bloc van 4) 1,40 XX 0,20 4 2916 - - Zgl.nr. 336 (bloc van 4) 1,40 XX 0,20

Nadere informatie

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS POSTZEGELVERZ. BARENDRECHT BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN Jaargang 17 nr.2 maart/april 2017 Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Veilingen: Beurzen: Jeugd/Rondzending:

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad oktober 2016 1 Beste leden, Voor u ligt al weer het verenigingsblad van onze vereniging. De vakantie periode is weer voorbij. Ik hoop

Nadere informatie

KAVELLIJST 6 juni 2018 V.nr. K.nr. Aanb. Land Cat.nr./omschrijving Cat.w. Staat Vr.pr.

KAVELLIJST 6 juni 2018 V.nr. K.nr. Aanb. Land Cat.nr./omschrijving Cat.w. Staat Vr.pr. 1 4747 3599 Roemenië Zgl.nr. 7Y (opdr.rood MVIR) 35,00 O 2,00 2 4748 - D.reich Zgl.nrs 407/409 (opdruk I.A.A. 1927) 65,00 X 5,00 3 4749 - D.Reich Zgl.nrs 233/234 (2X) 60,00 XX/O 4,00 4 5128 - - Zgl.nrs

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR IN BUURTHUIS

Nadere informatie

NOVIOPOSTJES Gezocht. Duitse Bahnpoststempels op losse zegels, brieven of kaarten. Aanbiedingen aan: J.Mulder, Fazantenveld 25 Cuyk. Tel

NOVIOPOSTJES Gezocht. Duitse Bahnpoststempels op losse zegels, brieven of kaarten. Aanbiedingen aan: J.Mulder, Fazantenveld 25 Cuyk. Tel RONDZENDDIENST De laatste tijd zijn er enkele klachten geweest over het omwisselen van zegels in de rondzendboekjes. Degenen die zich daaraan schuldig maken moeten wel bedenken dat dit ordinaire diefstal

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK E C H T S U S T E R E N Clubblad februari 2018 1 Voorwoord Op maandag 8 januari 2018 hebben wij onze eerste clubavond (Nieuwjaarsreceptie ) gehad. Het was een gezellige

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 4 september 2011 Van de voorzitter Alweer september. Een nieuw seizoen kan voor ons beginnen. Dat ons dat allemaal veel postzegelplezier

Nadere informatie

Uitnodiging We gaan naar het theater

Uitnodiging We gaan naar het theater N I E U W S B R I E F Jaargang 33, nummer 14 29 maart 2019 Volgende nieuwsbrief 12 april 2019 Belangrijke dagen 3 april theater Tolhuistuin alle groepen 5 april ouderkamer, alle ouders welkom! 12 april

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017.

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Agenda ALV 2017, 10 februari 2017: 1/ Opening en vaststelling agenda. 2/ Terugblik 2016 door de voorzitter. 3/ Financiën >Verslag kascommissie (2015 én 2016)

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 13 nr. 5 november 2013 Van de Redactie H et is erbarmelijk weer buiten, maar binnen, met het postzegelalbum opengeslagen, is het best uit te

Nadere informatie