LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Federatie Sint-Kruis Week 34 dd LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 30 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Gij laat Gods gebod varen en houdt vast aan de overlevering van de mensen. (Mc.7,1-23). Maandag 31 augustus: Feest van Maria, Middelares en Moeder van genade: Op verzoek van kardinaal Mercier ontvingen de Belgische bisschoppen van paus Benedictus XV de toelating in de liturgie de gedachtenis te eren van de Heilige Maagd Maria als Middelares van alle genaden, titel waaronder zij in onze streken door talrijke gelovigen werd aangeroepen. Vroeger op 31 mei, werd de viering later verschoven naar 31 augustus. Bij de hervorming van de liturgische kalender in 1974 werd de titel op verzoek van de Romeinse congregatie van Goddellijke eredienst gewijzigd als Middelares en Moeder van genade. Donderdag 3 september: H. Gregorius de Grote, paus en kerkleraar: Gregorius werd omstreeks 540 te Rome geboren. Reeds vroeg werd hij prefect van de stad. Later werd hij monnik. Op 3 september 590 koos men hem tot paus. Als dienaar van de dienaars van God toonde hij zich een ware herder in zijn bestuur, in zijn zorg voor de verspreiding en versteviging van het geloof. Altijd was zijn optreden gevoed door zijn ononderbroken gebed. Hij was een vermaard schrijver en groot predikant. Hij stierf in 604. Zaterdag 5 september: Heilige Bertinus, abt: Bertinus is een geboren Normandiër die werkte aan de kerstening van de Morinen. Hij nam deel aan de stichting van de abdij Sithiu (Saint-Omer), die later ook zijn naam zou dragen. Hij werd er de tweede abt. Hij stierf op 5 september 698. SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË Zaterdag 29 augustus u. Eucharistieviering voor Pastoor Louis Fevery. Woensdag 2 september u. Eucharistieviering. Zaterdag 5 september u. Eucharistieviering.

2 HEILIGE KRUISVERHEFFING Zondag 30 augustus u. Eucharistieviering voor de Hr. Sylvain Vandenbussche, echtgenoot van Mevr. Sonja Pieters, Mevr. Godelieve Claeys, weduwe van de Hr. Gustaaf Vrielynck, de Hr. Robert Rachels, weduwnaar van Mevr. Monique Maurus, levensgezel van Mevr. Christiane Govaere, de Hr. Guillaume Vandewiele, de Hr. André Gehesquière, weduwnaar van Mevr. Denise Loobuyck, de Hr. Daniel Thybaut, echtgenoot van Mevr. Denise Ryckeboer, de Hr. Antoon Timmerman, echtgenoot van Mevr. Cecile Vergauwe, Mevr. Astrid Verstrynge, echtgenote van de Hr. Wouter Goderis, de Hr. André De Pauw, weduwnaar van Mevr. Gerarda Beuselinck, die de voorbije maanden in onze parochie overleden. Maandag 31 augustus u. Eucharistieviering voor een overledene (G.V). Woensdag 2 september u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel. Donderdag 3 september u. Eucharistieviering. Vrijdag 4 september u. Huwelijksviering van Franky Witgeers en Jessica Geldmeyer u. Avondgebed (getijdengebed) in de kapel. Zondag 6 september u. Eucharistieviering voor de Hr. Pierre Vandevoorde, Hr. en Mevr. Vandevoorde-Clays, Hr. en Mevr. Kansen-le Feber. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 29 augustus u. Eucharistieviering voor de Hr. Chris Ronse, voor Mevr. Gilberte De Grauwe, echtgenote van de Hr. Marcel De Meyer. Zondag 30 augustus u. Eucharistieviering. Dinsdag 1 september u. Eucharistieviering voor een overleden vrouw. Woensdag 2 september u. Eucharistieviering.

3 Donderdag 3 september u. Eucharistieviering. Vrijdag 4 september u. Eucharistieviering. Zaterdag 5 september u. Eucharistieviering voor overleden ouders en broers, zus en schoonbroer, voor François en Dominique Van Gool. Zondag 6 september u. Eucharistieviering voor Mevr. Suzanne Janssens, echtgenote van de Hr. André De Groote. Jeugdbewegingen op kamp De grote vakantie is voor de jeugdbewegingen het ideaal moment om op kamp te gaan. We vroegen enkele jeugdbewegingen om hun ervaringen. Hierbij het verslag van Chiro Beukenhof. CHIRO BEUKENHOF OP KAMP 2015 HOTEL CHAMPLON Op kamp gaan is een hele onderneming. Zowel voor leiding als leden kruipt er enorm veel werk in. Alles begint bij de keuze van de kampplaats, zoveel jaar op voorhand. Halverwege april beginnen dan de definitieve voorbereidingen, en naarmate augustus nadert worden die steeds intensiever. Aan alles moet gedacht worden: tenten regelen, zorgen voor kookouders, spelen maken, een thema in elkaar steken,... Er kruipt voor ons bakken werk in. Ook de gasten laat het niet onberoerd. Met het verstrijken van de julidagen heerst er een gespannen, verwachtende sfeer. Tot het dan eindelijk zover is: tijd om afscheid te nemen van mama en papa en op de trein te springen. Bestemming: avontuur.

4 Op de trein sprongen we dit jaar richting Champlon, diep in de Ardennen. Na een ellendig lange treinrit kwam Chiro Beukenhof dan eindelijk aan in het station van Marloie km van de kampplaats. Na wat over-en-weer rijden was iedereen dan toch ter plaatse en kon ons kamp dan echt beginnen. Alle afdelingen zijn er dan ook meteen stevig in gevlogen. Memorabel waren de oermensdag van de speelclubs, het verslaan van de draak van de kiekeboes (voor de gelegenheid in kleurige kartonnen harnassen gestoken), het kastelenspel van de keti s en de sjorring die de aspi s wisten neer te zetten. De tito s werden dan weer omgevormd tot een elitekorps soldaten en de rakwi s hielden hun eigenste olympische spelen.

5 Daarnaast hebben groepsmomenten op kamp ook een heel belangrijke plaats. We kunnen dit jaar dan ook terugblikken op een fantastisch bezinningsmoment waarbij de structuur van de groep volledig op zijn kop werd gezet, een spetterende familiedag waarbij heel de chiro samenwerkte om het grote probleem dat in het thema aan bod kwam op te lossen, en de tweedaagse voor de twee oudste groepen, die misschien niet altijd even vlot verliep ("leiding, we zijn verdwaald") maar die wel het karakter en de volhardendheid van onze oudsten in de verf zette. Afsluiten deden we dit jaar met een chic diner in de grote zaal van het oude hotel en het eerste kampvuur in 3 jaar (wegens strenge regels in Limburg, onze vaste regio). Met dat kampvuur hadden we dus wel veel goed te maken, maar met een vuur van meer dan 3 meter hoog denken we dat we wat hebben kunnen compenseren.

6 Kamp vraagt dus heel veel inspanning van alle partijen, maar die 10 heel intense dagen zijn het allemaal waard. Het groepsgevoel bij je eigen afdeling en de hele bende is enorm. Er ontstaat een soort verbondenheid die je nog op weinig andere plaatsen tegenkomt. Kleine en grote problemen worden samen opgelost en er is volop gelegenheid om plezier te maken. Dat is dan ook de reden waarom we elk jaar die inspanning doen, en waarom we elk jaar met een glimlach op ons gezicht vertrekken. Wil je dit alles ook eens meemaken? Kom dan proeven van Chiro Beukenhof op onze STARTDAG op ZONDAG 13 SEPTEMBER om uur aan ons lokaal in de Dekenstraat te Male (Sint-Kruis)! Elias Delanoeye, leider Chiro Beukenhof EVEN BEZINNEN

7 LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Jules Logghe, gedoopt op 21 juni in Sint-Andries. Ryan Derre, gedoopt op 8 augustus in Sint-Thomas van Kantelberg. Victor Moerman, gedoopt op 14 augustus in Heilige Kruisverheffing. Marie Pollefoort, gedoopt op 16 augustus in Heilige Kruisverheffing. GAVEN ELKAAR HUN JA-WOORD VOOR GOD EN DE GEMEENSCHAP Kenny Moerman en Lieselot Truyaert, gehuwd op 14 augustus in Heilige Kruisverheffing. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË PAROCHIAAL TEAM Woensdag 2 september om uur in pastorie Heilige Kruisverheffing: Parochiaal Team Sint- Franciscus en Heilige Kruisverheffing. Zie ook onder H. Kruisverheffing. PAROCHIERAAD EN KOOR Donderdag 3 september om uur komen Parochieraad en het gemengd koor Cantate samen voor de voorbereiding van de viering 50 jaar Sint-Franciscus. HEILIGE KRUISVERHEFFING KERKBESTUUR Maandag 31 augustus om uur in de pastorie: bijeenkomst van het Kerkbestuur VORMSELCATECHESE Dinsdag 1 september om uur in de pastorie: startbijeenkomst van de werkgroep vormselcatechese St-Franciscus-H. Kruisverheffing. VERNIEUWD PAROCHIAAL TEAM Woensdag 2 september om uur in pastorie: bijeenkomst van het parochiaal team in zijn nieuwe samenstelling met vertegenwoordigers uit Sint-Franciscus en de Heilige Kruisverheffing. Wij danken hierbij zeer hartelijk André Verlinde die na 11 jaar onverdroten inzet in het parochiaal team het voortaan wat rustiger wil doen en plaats maakt voor jongere krachten. We verwelkomen dan ook heel hartelijk Sabine Coussement en Guy Rogissart die aanvaard hebben om voortaan verantwoordelijkheid op te nemen in het parochiaal team dat voortaan, met het vooruitzicht van de nakende fusie van de parochies St-Franciscus en H. Kruisverheffing, en in afwachting van de oprichting van de Pastorale Eenheid, het beleid van beide parochies ter harte zal nemen, samen met Kristien Devolder, Maria Vanparys en priester Jef. Ze waren beide reeds meerdere jaren lid van de parochieraad van St-Franciscus, zoals ook Maurice Vanparys, die na 30 jaar inzet als lid en

8 voorzitter van de parochieraad van St-Franciscus, bij deze ook graag een stap opzij zet. Maurice, ook aan jou een zeer hartelijke dank voor het vele werk dat je presteerde ten bate van de St- Franciscusparochie! Onze beste wensen ook aan het nieuwe team voor een vruchtbare samenwerking! SINT-THOMAS VAN KANTELBERG FINANCIËLE STEUN VAN CERA VOOR T COUVENT Al meer dan 30 jaar biedt het Parochiaal Centrum t Couvent ruimte aan het verenigingsleven op Male (Sint-Kruis). Een ontmoetingscentrum draaiende houden is geen vanzelfsprekendheid. Als autonome vzw moeten wij zorgen voor de nodige financiële middelen en infrastructuur. Een steun(tje) in de rug is zeker welgekomen. We kunnen beroep doen op vele vrijwilligers voor het sleutelbeheer, om nu en dan de zalen te poetsen en grondig schoon te maken en klusjes op te knappen. Dank zij de steun van de Zusters van Maria van Pittem, zowel in het verleden als op vandaag, kunnen wij gebruik maken van de zalen. Ook de recente financiële steun van Male Waar Wij Wonen was welgekomen. Dit jaar stonden een aantal projecten op het programma. In de eerste plaats werd een nieuw fornuis aangekocht dat dienst doet voor o.a. kooklessen, feestjes De verwarming met gasradiatoren in de bovenzaal voldeed niet meer en na overleg opteerden we voor de installatie van centrale verwarming. De werken werden uitgevoerd door de firma De Muyt Kurt uit Damme. Veel verenigingen huurden projectoren voor hun vergaderingen. We besloten om dit zelf aan te schaffen. De installatie werd uitgevoerd door de firma Deltavox. Bij Cera vonden we de nodige steun voor het project beamer en laptop. Binnen het domein Zorg in de samenleving van Cera ( kregen wij de toezegging voor een bedrag van euro. Dit project werd goedgekeurd door de Regionale Adviesraad Brugge van Cera. De officiële overhandiging van de cheque zal gebeuren op vrijdag 4 september om uur in de benedenzaal van t Couvent. Die avond willen we ook alle medewerkers en leden van de vzw bedanken voor hun inzet. Geschiedenis vzw Parochiaal Centrum t Couvent

9 Op 2 februari 1982, op de parochiale nieuwjaarsreceptie, werden de plannen voor een nieuw ontmoetingscentrum boven de toenmalige kerk toegelicht. De zusters van Maria uit Pittem stelden hun eigendom ter beschikking van de parochie. De werkzaamheden werden nog die maand opgestart. Er werd een beroep gedaan op heel wat vrijwilligers. Financiële ondersteuning kwam er door de talrijke giften, de opbrengst van het klank- en lichtspel Jezus van Nazareth en het feest naar aanleiding van 10 jaar pastoor Stefaan Van Kerschaver. Op 27 januari 1983 werd de stichtingsvergadering gehouden in het zaaltje van het college OLVA Male. De samenstelling van de eerste beheerraad van de vzw bestond uit Antoon Beel, voorzitter, Robert Langenblick, ondervoorzitter, Maurits Van Damme, secretaris, Jan Cauwe, penningmeester en de leden E.H. Stefaan Van Kerschaver, Zr. Simonne Verwilst, Carlos De Rock, Guido Vandenbussche, Marie Dejonghe en Marie-José Bonne. Als zaalhouder werd Gaby Soete aangesteld en voor het poetsen van de zaal werd een beroep gedaan op Denise Munters. Op 2 februari 1983 was er dan de officiële opening naar aanleiding van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. De zaal werd in dat jaar 86 keer verhuurd. Het jaar erop was dat al 157 keer. De gebruikers betaalden een vergoeding voor de zaal. De drank werd toen afgenomen van t Couvent. Dat was een bron van inkomsten zowel voor de vzw als voor de gebruikers. In de loop van de volgende jaren werken er talrijke werken uitgevoerd. Het grootste was de inrichting en de ingebruikneming van de benedenzaal nadat de nieuwe kerk werd ingewijd op kermiszondag 25 juni Andere grote werken waren de inrichting van de oude weekkapel tot vergaderzaaltje en de vervanging van de ramen in de boven- en benedenzaal. Telkens kwamen veel vrijwilligers een handje toesteken. Na het overlijden van Gaby Soete behartigde zijn echtgenote Jacqueline Boudin het zaalhouderschap. In oktober 2012 namen Martin Claeys en zijn echtgenote Magda Geirnaert de taak van Jacqueline over. Het poetsen van de zalen berust nu bij Arlette Vandycke en Linda Collier. De vzw steunt op vrijwilligers. Zonder hen is het onmogelijk om de werking van t Couvent te verzekeren. De jaarlijkse klus- en poetsdagen brengen telkens heel wat mensen bijeen. Daarnaast kunnen we ook een beroep doen op heel wat medewerkers om dringende herstellingen uit te voeren. De vzw heeft tot doel het beheren van het Parochiaal Centrum t Couvent, dat bestemd is voor alle activiteiten die de ontwikkeling van het parochiaal leven bevorderen op de parochie Sint-Thomas van Kantelberg, Male Sint-Kruis Brugge, alsook voor alles wat het geestelijk en het tijdelijk welzijn van de woongemeenschap behartigt. Dit betekent concreet dat de vzw tot doel heeft steun te verlenen aan de katholieke eredienst, hulp en bijstand van alle aard te verlenen aan parochiale instellingen en personen die zich bezig houden met deze instellingen, evenals het oprichten, besturen en steunen van caritatieve, educatieve en culturele werken. De huidige bestuursleden zijn Geert Aelter, Dirk De Smidt, pastoor Hugo Pieters, Marc Verlinde en Dirk Verstraete. NIEUWS UIT DE BUURT KSA ROOYGHEM Zaterdag 5 september om uur: kleine startdag in Engelendale.

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 33 dd 19-08-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Naar wie zouden we gaan? (Joh.6, 60-69). Maandag 24

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 17 dd29-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 3 mei: Vijfde paaszondag: Wie in mij blijft, draagt veel vrucht (Joh. 15, 1-8). Zondag 3 mei: HH. Filippus

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 35 dd 31-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 4 september: Drieëntwintigste zondag door het jaar: Als iemand zijn kruis niet draagt, (Lc. 14, 25-33).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 25 dd 18-06-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 juni: Twaalfde zondag door het jaar: Ieder haar van uw hoofd is geteld (Mt. 10, 26-33) Zondag 22 juni:

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dirk De Smidt, Marc Engelbeen, Manu Janssens en Kristine Tas (mag zich ook laten vervangen door iemand van het lerarenkorps).

Verontschuldigd: Dirk De Smidt, Marc Engelbeen, Manu Janssens en Kristine Tas (mag zich ook laten vervangen door iemand van het lerarenkorps). Verslag van de parochieraad van 15 oktober 2012 Aanwezig: Hugo Pieters, Luc Van Eeghem, Rita Couchez, Georges Vandewalle, Annie Jacxsens, Nicole De Smet, Christiane Roersch, zuster Alphonsine, Geert Aelter,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade.

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade. HEILIGE PIUS X Zaterdag 26 augustus. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 27 augustus. Eenentwintiste Zondag door het jaar. Jgt. Ghislaine Mertens; Zlm. Marcel Roofthooft

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek

Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek Ons even voorstellen : wie zijn wij Tonen enkele foto

Nadere informatie

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES HEILIGE PIUS X Zaterdag 13 mei. O. L. Vrouw van Fatima. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 14 mei. Vijfde Paaszondag.11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Jos Van Ginneken; Zlm.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten IIn de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen zeven sacramenten. Sacramenten met een

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten In de Bijbel In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen met een vraag over het huwelijk (Mt. 19, 1-6; Mc. 10, 1-12): staat het een man vrij zijn

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 35 dd 27/08/2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 31 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie Mij volgt, moet zichzelf verloochenen (Mt. 16,

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 03 dd 15-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 19 januari: Tweede zondag door het jaar: Lam Gods dat de zonde wegneemt (Joh. 1. 29-34). Maandag 20 januari:

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 35 dd 02-09-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 6 september: Drieëntwintigste zondag door het jaar: Hij laat doven horen en stommen spreken (Mc.7,31-37).

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Als je zijn of haar foto ziet, zijn of haar stem weer hoort, dan kan het je ziel diep beroeren, je diep raken, zelfs jaren

Nadere informatie

Mensen brengen hun geloof in praktijk door actie. Er wordt

Mensen brengen hun geloof in praktijk door actie. Er wordt Daden van geloof Heb je naaste lief HDe inzet voor een betere wereld komt voort uit de inspiratie van Jezus van Nazareth. Mensen die lopen in het voetspoor van Jezus hebben van Hem een duidelijke richtingaanwijzer

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT ' DE VIJF VAN EMMAUS

FOTOZOEKTOCHT ' DE VIJF VAN EMMAUS FOTO ZOEKTOCHT Sint-Andries (St.-A) Sint-Baafs (St.-B) Sint-Godelieve (St.-G) Sint-Michiel (St.-M) Sint-Willibrord (St.-W) De zoektocht is gratis. Hij loopt tussen 15 juni en 31 augustus 2017. Bij de start

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PASTORALE EENHEID. Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei Bekijk de webversie

NIEUWSBRIEF PASTORALE EENHEID. Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei Bekijk de webversie Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei 2018 Bekijk de webversie PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF mei 2018 Voorwoord De meimaand komt er aan en zo naderen we stilaan het einde van

Nadere informatie

Gebedskalender Juni 2019

Gebedskalender Juni 2019 Gebedskalender Juni 2019 Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen. 2 korinthe

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk

Citykerk H. Lodewijk Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351 t.n.v. Kerkbestuur Parochie

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

Chiro Budingen 2011 2012

Chiro Budingen 2011 2012 Chiro Budingen 2011 2012 Beste vrienden, Het geweldig jaar is weer begonnen, zeker na zo een spetterende startdag. De kriebels zijn waarschijnlijk boven gekomen. Om jou verder te helpen, in dit geweldig

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige ADVENT DECEMBER 2013 EERSTE ZONDAG VAN DE ADVENT P In getijden: avondgebed: (psalterium: week I, blz. 3 en 771) Psalmen 141, 142, 185 1 DECEMBER: In eucharistie: 157; eerste lezing: Jes. 2, 1-5; antwoordpsalm:

Nadere informatie

Benedictus XVI - Angelus

Benedictus XVI - Angelus Gewoon openbaar consistorie voor de creatie van nieuwe kardinalen en voor de stemming over enkele canonisaties Benedictus XVI - Angelus Sint Pietersplein Hoogfeest van de Cathedra van de heilige Petrus

Nadere informatie

September Miguel 10u30 Wijtschate GEEN VIERING 15u Dranouter Zwarte Molen Kruis Miguel

September Miguel 10u30 Wijtschate GEEN VIERING 15u Dranouter Zwarte Molen Kruis Miguel September 2017 dag datum uur kerk info lector misdienaar koster Preek/Voorganger Organist zaterdag 2/09/17 15u30 Wijtschate WZC St Medard - gebedsviering Luc 17u Mesen Igor 19u Loker Matthias - Roeland

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 20 dd 20-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 mei: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20, 19-23). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

HEILIGE MARIA, MOEDER VAN GOD

HEILIGE MARIA, MOEDER VAN GOD JANUARI 2014 HEILIGE MARIA, MOEDER VAN GOD Hoogfeest OCTAAFDAG VAN KERSTMIS (Verplichte feestdag) VOORAVOND: In getijden: avondgebed: avondgebed aan de vooravond (blz. 120): avondgebed: Psalmen 113, 147B,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2018-2019 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Gedoopt Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar

Nadere informatie

Informatiebrochure federatie Harelbeke

Informatiebrochure federatie Harelbeke Informatiebrochure federatie Harelbeke De federatie Harelbeke omvat de parochies Sint-Salvator (Harelbeke-Centrum), Sint-Jozef (Eiland), Sint-Rita (Zandberg), Sint-Augustinus (Stasegem), Sint-Amandus (Bavikhove)

Nadere informatie

Verbondenheid. spiritueel jaarthema 2014-2015

Verbondenheid. spiritueel jaarthema 2014-2015 Verbondenheid spiritueel jaarthema 2014-2015 parochiële activiteiten april - oktober 2015 SAMEN EEN WANDKLEED MAKEN Vele lapjes maken samen kerk! Onder dat motto gaan we een wandkleed vervaardigen van

Nadere informatie

Pinkstermaandag. Heilige Maagd Maria, Moeder van de Kerk. Uit de gemeenschappelijke teksten voor de heilige Maagd Maria, behalve wat volgt.

Pinkstermaandag. Heilige Maagd Maria, Moeder van de Kerk. Uit de gemeenschappelijke teksten voor de heilige Maagd Maria, behalve wat volgt. Pinkstermaandag Heilige Maagd Maria, Moeder van de Kerk Aan de heilige Maagd Maria wordt de titel verleend Moeder van de Kerk, omdat zij Christus ter wereld heeft gebracht, het Hoofd van de Kerk, en omdat

Nadere informatie

waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis?

waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis? Bart Giedts Bart Giedts waarom doet meneer pastoor de afwas tijdens de mis? Mijnheer Pastoor druk.indd 3 14/01/14 15:26 Inhoud Voorwoord 9 Mogen nonnekes buiten hun klooster komen? 11 Waarom kiezen ze

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

2. Brief van de Paus, Aflaat, Gebeden en oefeningen INLEIDING

2. Brief van de Paus, Aflaat, Gebeden en oefeningen INLEIDING HET JAAR VAN DE PRIESTER ( www.annussacerdotalis.org ) INHOUDSOPGAVE inleiding 1. Activiteiten jaar van de priester - priesterreis naar de sluiting van het jaar van de priester - priestervakantie - symposium

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

HOMILIE KERKENPLAN januari 2019

HOMILIE KERKENPLAN januari 2019 HOMILIE KERKENPLAN - 12-13 januari 2019 (Bij het evangelie: Lucas 3, 15-16; 21-22) In het evangelie van vandaag staan twee figuren centraal, ook een beetje tegenover elkaar: Johannes de Doper en Jezus

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 (14-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 18 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14, 1-12). Zondag 18 mei: H.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

HET WAREN MOOIE, ZINVOLLE JAREN! Beste parochianen van het dekenaat Dendermonde

HET WAREN MOOIE, ZINVOLLE JAREN! Beste parochianen van het dekenaat Dendermonde AFSCHEID DEKEN PAUL DE BAERE Nu zondag 2 oktober neemt E.H. Paul De Baere afscheid van het dekenaat Dendermonde. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijke viering in de dekenale kerk om 11 uur. Na de viering

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 24 dd 17-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 juni: Twaalfde zondag door het jaar: Zelfs wind en water gehoorzamen Hem. (Mc. 4, 35-41) Zondag 21

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland,

Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland, Nummer Toegang: 848 Inventaris van het archief van het Dekenaat Delfland, 1777-2000 Archief Delft 848 Dekenaat Delfland 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken Zaterdag 11 januari 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Viering voor Anne-Marie Tanghe Lector: Gaby De Swaene Zondag 12 januari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF april 2017 Voorwoord De blikvangers in deze brief zijn de Goede Week en enkele evenementen die doorgaan in de maand april. We kijken ook al eventjes vooruit naar de start

Nadere informatie

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten Naam: Evaluatie Datum: ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten B 1. Laat de kinderen tot Mij komen, zei Jezus De kerkgemeenschap zegt, zoals Jezus, tegen kinderen en jongeren:

Nadere informatie

Op weg naar pastorale eenheden. Doelstellingen van deze bijeenkomst

Op weg naar pastorale eenheden. Doelstellingen van deze bijeenkomst Op weg naar pastorale eenheden Korte verkenning van de visie en de pastorale keuzes die staan uitgeschreven in de beleidstekst voor de territoriale pastoraal WELKOM Op weg naar pastorale eenheden Doelstellingen

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

t Fikske Bonte dagen 2018 Chiro Rafiki doorheen de jaren 28 april 19u30 29 april - Tongerlo

t Fikske Bonte dagen 2018 Chiro Rafiki doorheen de jaren 28 april 19u30 29 april - Tongerlo t Fikske Bonte dagen 2018 Chiro Rafiki doorheen de jaren 28 april 19u30 29 april - 14u @PZ Tongerlo Inhoud Þ Bonte dagen Þ Een terugblik Þ Algemene info Þ Recreatie Þ Agenda Bonte dagen Bijna is het weer

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond 1 Zie dia 2 Maria is de patrones van ons bisdom, Een patroonheilige, zo leert ons de kerkgeschiedenis, is een heilige die ons tot voorbeeld is

Nadere informatie