Wijkindeling Wijkkerkenraad Algemene Kerkenraad (AK) College van Kerkrentmeesters De diaconie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijkindeling Wijkkerkenraad Algemene Kerkenraad (AK) College van Kerkrentmeesters De diaconie"

Transcriptie

1 VOORTHUIZEN Deze gemeentegids geeft u beknopte informatie over de Hervormde Gemeente Voorthuizen. Uitgebreidere en meer actuele informatie vindt u op onze website De Hervormde Gemeente Voorthuizen maakt onderdeel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Wij geloven dat de Bijbel het onfeilbaar Woord van God is. De verkondiging van het Woord van God staat centraal in de erediensten. We vinden het ook belangrijk om als gemeente samen te komen om elkaar te bemoedigen en vast te houden. Visie: Wij willen een gemeente van Christus zijn die: blijft bij de Kern van het geloof en daardoor rust vindt; samen werkt door samenhang in dienend leiderschap, met gebruik van ieders gaven; getuigt en anderen laat delen in het heil! Vanwege de omvang van de gemeente zijn er twee wijken, ieder met een eigen wijkpredikant. Voor de bewoners van Zorgcentrum Nieuw Avondrust is extra pastoraat geregeld. In onze gemeente zijn een evangelist en een pastoraal medewerkster werkzaam met een aantal specifieke taken op het gebied van evangelisatie, pastoraat en gemeente opbouw. De evangelist en pastoraal medewerkster werken samen met de beide predikanten en vallen onder verantwoordelijkheid van de Algemene Kerkenraad. Er zijn twee kerkgebouwen, de Dorpskerk aan de Kerkstaat 35 en Kerkelijk Centrum Bethabara aan de Van den Berglaan 79. Bij de Dorpskerk staat ook het verenigingsgebouw t Kerkheem. Elk kerkgebouw heeft een eigen koster die verantwoordelijk is voor het beheer. De koster van de Dorpskerk beheert ook het Kerkelijk Bureau, samen met een medewerkster.

2 Wijkindeling De grenzen van de wijken worden gevormd door de Apeldoornsestraat, Hoofdstraat, Verbindingsweg en de Baron van Nagellstraat vanaf de Verbindingsweg. Zij die ten noorden en ten westen van deze grens wonen, behoren tot wijk 1. Zij die ten oosten en ten zuiden van de genoemde grens wonen tot wijk 2. Wijkkerkenraad De wijkkerkenraad bestaat uit de wijkpredikant, ouderlingen, diakenen en ouderlingkerkrentmeesters. De wijk is verdeeld in secties. Elke sectie heeft zijn eigen ouderling. Als u een bericht of vraag heeft voor de wijkkerkenraad kunt u die sturen aan de scriba van de wijkkerkenraad. De naam en het adres van de scriba staan op de website en in de kerkbode. De kerkenraad van wijk 1 is verantwoordelijk voor de diensten in de Dorpskerk. De kerkenraad van wijk 2 is verantwoordelijk voor de diensten in Bethabara. Algemene Kerkenraad (AK) De algemene kerkenraad bestaat uit de predikanten en per wijkgemeente twee ouderlingen, een diaken en een ouderling-kerkrentmeester. Ouderlingen en diakenen met een bijzondere opdracht zijn lid met een adviserende stem. De predikanten vervullen de functie van assessor en wisselen per jaar. College van Kerkrentmeesters Het college van kerkrentmeesters draagt zorg voor de stoffelijke belangen van de gemeente. Dit omvat onder meer: Het vaststellen van de stoffelijke behoeften van de gemeente en de wijze waarop daarin zal worden voorzien; Het beheer en onderhoud van de kerkelijke gebouwen en andere eigendommen; Het inzamelen van de gaven van de gemeente; Het bijhouden van registers van de gemeenteleden en van de doop-, lidmaten-, en trouwboeken; Het personeelsbeleid; Het meewerken aan de voorbereiding en de opstelling van het beleidsplan van de gemeente; Het voorbereiden en (doen) opstellen van de begroting en de jaarrekening van de gemeente; Het regelen van de wijze van gebruiken van de kerkelijke gebouwen ten dienste van de gemeente. De diaconie Het woord diaconie is afkomstig van het Griekse woord diaconos, dat dienen/ (ver)zorgen betekent. Een diaken is een lid van de kerkenraad die speciaal oog heeft voor de problemen van de medemens. Dat komt tot uiting in de directe betrokkenheid van de diaconie met de thuiszorg en maatschappelijk werk, de zorg voor ouderen, mensen met een beperking en jeugdwerk. Wij als gemeente willen praktische hulp bieden zoals vervoer naar het ziekenhuis maar ook financiële hulp. Het werk van de diaconie beperkt zich niet tot de eigen gemeente. Binnen Nederland zijn er diverse instellingen, die hulp verlenen, in welke vorm dan ook. Deze zijn gedeeltelijk of geheel afhankelijk van financiële steun buiten de overheid. De diaconie steunt in de eerste plaats de instellingen die een Bijbelse grondslag hebben. Buiten Nederland wil de diaconie ook financiële hulp bieden aan organisaties die actief zijn in het buitenland.

3 Erediensten Er zijn iedere zondag vijf erediensten: Dorpskerk: 9.30 en uur; Bethabara: 8.45 en en uur. Doorgaans worden de twee ochtenddiensten in Bethabara door dezelfde predikant geleid. Dat is ook zo voor de middagdienst in Bethabara en de avonddienst in de Dorpskerk. Na de ochtenddienst in de Dorpskerk en de tweede ochtenddienst in Bethabara is er een gebedsteam aanwezig waar u persoonlijk gebed kunt vragen of mee kunt bidden. De Dorpskerk is de meer traditionele kerk, Bethabara is iets vrijer. Er is bewust gekozen om de vorm van de erediensten in de beide gebouwen iets te laten verschillen zodat zoveel mogelijk mensen zich thuis voelen in de gemeente. De prediking verschilt niet. De twee wijkpredikanten gaan voor in beide kerken. Tijdens de erediensten zijn ook de ambten vertegenwoordigd. Per dienst zijn minimaal drie ouderlingen, één diaken en één ouderling-kerkrentmeester aanwezig. Tijdens de erediensten worden er drie collecten gehouden. De eerste collecte is bestemd voor de diaconie, de tweede voor het kerkenwerk en de derde collecte is een extra inzameling voor wisselende doelen. De Bijbelvertaling die wordt gebruikt is de Herziene Statenvertaling. Er wordt gezongen uit de oude Psalmberijming. Maar er worden ook andere geestelijke liederen gezongen. In Bethabara worden deze getoond op de beamer en in de Dorpskerk op digitale schermen. In de Dorpskerk zijn het meestal 2 liederen uit Weerklank. De diensten in de Dorpskerk en Bethabara zijn ook te beluisteren en te zien via Voor de allerkleinsten is kinderoppas in de morgendiensten alsook bij eventuele bijzondere middagdiensten (doopdienst, bid- en dankdag). De kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 maken een deel van de ochtenddiensten mee en kunnen vóór de preek naar de Bijbelklas gaan. In Bethabara geldt dat 1 x per 2 weken ook voor de kinderen uit de groepen 4 en 5. De kinderen komen voor het laatste lied terug in de dienst. Naast de kerkdiensten is er 1x per maand Zingen op Zondag in Bethabara. Dit is een praiseavond waarin onder leiding van het team vrije liederen worden gezongen onder begeleiding van een band. Voor mensen die graag de liederen van Johannus de Heer zingen is er 1x per maand Zingen rond het orgel. 2x per jaar wordt een Kinder sing-in georganiseerd. Elk jaar wordt er een reguliere dienst gehouden voor mensen met een beperking.

4 Heilig Avondmaal Op vier zondagen per jaar en op Witte Donderdag staan de erediensten in het teken van de viering van het Heilig Avondmaal. De voorbereiding vindt plaats in de morgendiensten in de week voor de viering. De preek is erop afgestemd en ook wordt een deel van het formulier voor de viering van het Heilig Avondmaal gelezen. Er is op de maandagavond na deze voorbereidingsdiensten censura morem. Censura morem is bedoeld als toezicht van ambtsdragers. Wanneer er bezwaren bestaan tegen leer en leven van ambtsdragers, van gemeenteleden of van gasten dan wordt daar in alle eerlijkheid en liefde over gesproken. Op de zaterdagavond voor de viering is een bezinningsuur op de viering van het Heilig Avondmaal, geleid door één van de predikanten. Na de viering is er nabetrachting, een dienst om God te danken voor Zijn gave en om zo samen terug te blikken. Deze vindt plaats in de middag- en avonddienst van dezelfde zondag. Aan het Heilig Avondmaal kunnen deelnemen: Gemeenteleden die belijdend lid zijn; Gasten die belijdend christen zijn. Doopdiensten Gemiddeld zes keer per jaar wordt een doopdienst gehouden. Doopouders wordt gevraagd doopaangifte te doen. Omdat we de doop een belangrijk sacrament vinden, worden doopouders verzocht doopcatechese te volgen. De doopdiensten vinden wisselend plaats in beide kerkgebouwen door beide wijkpredikanten. Tijdens de doopplechtigheid worden foto s gemaakt door een professionele fotograaf. Bijzondere diensten De Hervormde Gemeente Voorthuizen heeft een bijzondere band met de Wheemschool en de Koningin Wilhelminaschool. Tweemaal per jaar worden school-kerk-gezinsdiensten gehouden waarvoor de kinderen van de scholen en hun familie worden uitgenodigd. In deze diensten staat het Bijbels thema centraal waar de kinderen de hele week over gehoord en mee gewerkt hebben.

5 Gemeente zijn door de week Catechese Voor de jongeren in de gemeente wordt catechese georganiseerd. In een grotere groep wordt het thema van de avond besproken dat daarna in kleine groepen onder begeleiding wordt doorgesproken. Belijdeniscatechese Er is belijdeniscatechese voor hen die zich willen voorbereiden op het doen van openbare belijdenis van hun geloof. Youth Alpha Jongeren die daarvoor kiezen kunnen ook meedoen met Youth Alpha. Er wordt begonnen met een gezamenlijke maaltijd en daarna wordt een Bijbels onderwerp besproken. Na Youth Alpha is er de mogelijkheid voor een vervolg. Jeugdclubs Voor de kinderen van groep 5 tot 8 worden Jeugdclubs georganiseerd. Tienerclubs Tieners van 12 tot 16 jaar kunnen deelnemen aan clubs die voor de verschillende leeftijdsgroepen worden georganiseerd. Jeugdvereniging Fris Voor jongeren vanaf 16 jaar is er is er de jeugdvereniging Fris. Bijbelkringen Ieder jaar wordt een Bijbels thema gekozen. Dat wordt in de Bijbelkringen besproken die doorgaans geleid worden door ouderlingen. En ook in de centrale Bijbelkringen die geleid worden door de predikanten. Gemeenteleden worden gestimuleerd om deel te nemen aan één van deze kringen. Mannenvereniging en vrouwencontact Voor de mannen in de gemeente is de mannenvereniging, voor vrouwen het vrouwencontact. VOORTHUIZEN

6 Kerkelijk bureau (gevestigd in t Kerkheem) De openingstijden van het kerkelijk bureau zijn: Maandag, donderdag en vrijdag van tot uur; Vrijdagavond van tot uur. In de maanden juli en augustus is het kerkelijk bureau op donderdag gesloten. Wilt u uw (adres)wijziging doorgeven? Stuur uw bericht naar onderstaand adres of per mail naar kerkelijkbureau@hervormdvoorthuizen.nl. Doopaanvragen en huwelijksaanvragen dient u in bij het kerkelijk bureau. Ook bij het aanvragen van attestaties en doopbewijzen kunt u daar terecht. Het kerkelijk bureau is gevestigd in: t Kerkheem Kerkstraat GA Voorthuizen Collectebonnen Bij het kerkelijk bureau of via de webshop kunt u collectebonnen aanschaffen. Voordeel hiervan is dat uw gift aftrekbaar is van de belasting. Collectebonnen zijn verkrijgbaar met een waarde van: 5,- 2,- 1,10 0,60 en 0,25. Veluwse Kerkbode De berichten uit onze gemeente worden gepubliceerd in de Veluwse Kerkbode, die wekelijks verschijnt op de Veluwe. Daarin worden ook de kerkdiensten en overige informatie van omliggende gemeenten vermeld. Wilt u een abonnement op de Veluwse Kerkbode, neem dan contact op met abonneeservice (telefoon) of veluwsekerkbode@persgroep.nl ( ). Digitale kerkbode en nieuwsbrief Het is mogelijk om via de website van onze gemeente ( de digitale kerkbode en de nieuwsbrief te downloaden (homepage, kies aan rechterzijde voor nieuwsbrief en kerkbode). Hier vindt u de laatste exemplaren van de digitale kerkbode. De digitale kerkbode is wekelijks* vanaf donderdag beschikbaar. De digitale kerkbode bevat de informatie die wij aanleveren aan de Veluwse Kerkbode. Let op: de digitale kerkbode bevat geen informatie over andere gemeenten. * de digitale kerkbode wordt normaal gesproken wekelijks gepubliceerd. Het kan zijn dat in de zomerperiode of in speciale gevallen de digitale kerkbode niet wekelijks beschikbaar wordt gesteld, maar bijvoorbeeld tweewekelijks. Automatisch bericht ontvangen wanneer de digitale kerkbode klaarstaat Via de website van onze gemeente kunt u zich aanmelden voor de digitale kerkbode. Aanmelden kan via de homepage (kies aan rechterzijde voor icoon digitaal kerkbode ontvangen). Vervolgens vult u uw adres in en ontvangt u elke keer een bericht wanneer de nieuwe digitale kerkbode klaar staat om te downloaden.

7 De Dorpskerk Het bestaan van een kapel in Voorthuizen wordt het eerst genoemd in een giftbrief van het jaar Hierin geeft de Bisschop van Paderborn bij "uitersten wil aan zijn Benedictijner-klooster Abdinckhof, gewijd aan St. Peter en Paulus, de kapel te Vorthusen, ressorterende onder de kerk te Putten. In 1865 werd het toen bouwvallige kerkgebouw gesloopt. De daaropvolgende nieuwbouw werd in maart 1866 voltooid. In 1996 vond een zeer ingrijpende verbouwing en restauratie van de Dorpskerk plaats. Het hele interieur werd vernieuwd en het orgel werd verplaatst van achter naar voor in de kerk. De restauratie is voltooid op 20 november 1996, zoals op de gedenksteen achter in de kerk staat vermeld. In de jaren ervoor waren het dak en de glas-in-loodramen al gerestaureerd.

8 Kerkelijk Centrum Bethabara De Hervormde Gemeente Voorthuizen heeft door de bevolkingsgroei van Voorthuizen in 1960 een tweede predikantsplaats gesticht. Er was te weinig ruimte voor het kerkenwerk en verenigingsleven. Daarom besloot men een verenigingsgebouw te stichten waar ook kerkdiensten gehouden konden worden. Dit gebouw werd officieel in gebruik genomen op 29 januari 1968 en kreeg de naam Bethabara. Deze naam kan men ook vinden in Joh. 1:28, als een doorwaadbare plaats in de Jordaan. Al snel was er weer ruimtegebrek. Bovendien was er de wens om Bethabara meer de allure van een kerkgebouw te geven. Er werd besloten tot verbouw en uitbreiding in Op 24 januari 1979 werd het vernieuwde Bethabara in gebruik genomen. In 2011 is Bethabara opnieuw gerenoveerd en uitgebreid. Na de verbouwing is er een prachtig kerkgebouw gerealiseerd met veel mogelijkheden. In februari 2012 werd het gebouw in gebruik genomen.

9 Kerkorgels Het Witte Orgel in de Dorpskerk Het orgel in deze kerk is in 1878 gebouwd door Johann Frederik Witte, die leefde van 1840 tot Voor zover bekend, is dit het eerste orgel in deze kerk. Op 30 mei 1878, op Hemelvaartsdag wordt het orgel in gebruik genomen. In 1928 wordt een windmotor geplaatst. Tot die tijd moest er lucht "getrapt" worden. Dit gebeurde door een zogenaamde orgeltrapper. Er waren om te kunnen orgelspelen dus altijd twee personen nodig. Er zijn meerdere restauraties uitgevoerd. In 1963 vindt een restauratie plaats, die door de firma B. Koch uit Apeldoorn wordt uitgevoerd. In 1979 wordt opnieuw gerestaureerd, dit keer door de orgelmaker L. Verschueren B.V. In 1996 wordt het kerkgebouw weer gerestaureerd. Orgelbouwer Verschueren verplaatst het orgel van de galerij naar een daarvoor gemaakt orgelbalkon boven de preekstoel. Het orgel was donkerbruin maar is aangepast aan de kleur van de kerk en wit geverfd. In 2017 is het orgel voor het laatst gerestaureerd.

10 Het Klop orgel in Kerkelijk Centrum Bethabara Het orgel in Kerkelijk Centrum Bethabara is op 31 oktober 2014 in gebruik genomen. Het orgel is gebouwd door orgelbouwer Henk Klop uit Garderen en heeft jarenlang dienstgedaan in de Gereformeerde Maranathakerk in Driebergen. In 2011 werd bekend dat het gebouw zou worden gesloopt. Daarna is het orgel na een tip van de heer Klop overgenomen door de Hervormde Gemeente Voorthuizen. Het orgel is volledig uit houten pijpen opgebouwd. De houten pijpen zijn het handelsmerk van firma Klop. Daarmee is het ook een bijzonder orgel. Firma Klop heeft een uitbreiding aan de achterzijde gerealiseerd voordat het opnieuw in gebruik werd genomen. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor begeleiding van de samenzang. De witte kleur van het kastwerk past beter bij het kerkgebouw dan de oorspronkelijke rode en groene kleur.

11 VOORTHUIZEN Dorpskerk en Verenigingsgebouw t Kerkheem Kerkstraat GA Voorthuizen T: Kerkelijk Centrum Bethabara Van den Berglaan GE Voorthuizen T:

Beleidsplan. Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene

Beleidsplan. Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene Beleidsplan Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene 1. Inleiding De kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland schrijft in ordinantie 4, artikel 8 lid 5 voor dat de kerkenraad telkens voor een periode

Nadere informatie

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel.

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 HERVORMDE GEMEENTE TE HERKINGEN Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken. Mattheus 5:16 Preses:

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS

HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS MISSIE VISIE BELEID Voorwoord Identiteit van de Christelijke kerk De kerk/de gemeente heeft haar ontstaan en bestaan te danken aan het werk van God. God doet de gemeente samenkomen

Nadere informatie

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost Profielschets van de wijkgemeente Oost 1. Kenmerken van de kerkelijk gemeente De Gereformeerde Kerk van Woerden en Zegveld is gesticht in 1887 en telt globaal 2.000 doop- en belijdende leden. Onze kerk

Nadere informatie

Wijkbeleidsprofiel Wijkgemeente Noord Heerde, 23 februari 2007 Versie 1.0

Wijkbeleidsprofiel Wijkgemeente Noord Heerde, 23 februari 2007 Versie 1.0 Wijkbeleidsprofiel Wijkgemeente Noord Heerde, 23 februari 2007 Versie 1.0 INLEIDING De wijkkerkenraad Noord wil, binnen het geheel van de Hervormde Gemeente Heerde, op de basis van de Heilige Schrift en

Nadere informatie

Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst

Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst De opdracht die de werkgroep eredienst en liturgie van de kerkenraad heeft gekregen

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 14 november 2017. Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 2018-2021. INLEIDING. De ProtestantseTweestromengemeente te Rossum Heerewaarden - Hurwenen (PT )is

Nadere informatie

In de bijlage 2 is een verkorte staat van baten en lasten van de kerkelijke gemeente weergegeven.

In de bijlage 2 is een verkorte staat van baten en lasten van de kerkelijke gemeente weergegeven. ANBI INFORMATIE 2014: Naam: Oud Gereformeerde Gemeente Schaapsweg te Ede Fiscaal nummer: (RSIN): 8093. 16. 535 KvK nummer : 59025042 Website adres : www. oggede.nl E-mail : scriba @ oggede.nl Contactgegevens:

Nadere informatie

Profielschets van de wijkgemeente Woerden West

Profielschets van de wijkgemeente Woerden West Profielschets van de wijkgemeente Woerden West Vastgesteld: 11 januari 2016 1. Kenmerken van de burgerlijke gemeente Woerden De gemeente Woerden is gelegen in het oostelijke deel van het Groene Hart (West

Nadere informatie

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Inleiding Met dit document wordt een indruk gegeven van de protestantse wijkgemeente Dubbeldam te Dordrecht. De wijkgemeente is een pluriforme gemeente

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Adviesrapport Werkgroep 2

Adviesrapport Werkgroep 2 1 Adviesrapport Werkgroep 2 2 Advies werkgroep 2 Kern van opdracht 2 a. Kijk naar de huidige gebouwensituatie en naar de plannen die er lagen. b. Onderzoek welke erediensten in welke (bestaande) gebouwen

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Beleidsplan Hervormde Gemeente s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Preambule op basis van het Convenant Algemeen De Hervormde Gemeente van s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle vormt een gemeenschap,

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk Stellendam

Gereformeerde Kerk Stellendam Gereformeerde Kerk Stellendam Beleidsplan: Hierbij treft u een samenvatting aan van het beleidsplan van de Gereformeerde Kerk van Stellendam De Gereformeerde Kerk van Stellendam maakt deel uit van de Protestantse

Nadere informatie

Beleidsplan Eredienst. Inleiding

Beleidsplan Eredienst. Inleiding Beleidsplan Eredienst Inleiding Inleiding Wat verstaan we onder het begrip eredienst? Onder een Eredienst verstaan we een samenkomst, waarin centraal staan: 1. God eren; 2. naar God luisteren. God eren

Nadere informatie

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Profielschets van de te beroepen predikant Protestantse Gemeente te Sint Pancras Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Protestantse Gemeente Sint Pancras Missie: De Protestantse Gemeente te Sint Pancras

Nadere informatie

Totdat HIJ komt. Beleidsplan van de Hervormde Gemeente te Baambrugge. 1. De Gemeente : Haar plaats en roeping 2

Totdat HIJ komt. Beleidsplan van de Hervormde Gemeente te Baambrugge. 1. De Gemeente : Haar plaats en roeping 2 Totdat HIJ komt Beleidsplan 2019-2023 van de Hervormde Gemeente te Baambrugge Inhoud : 1. De Gemeente : Haar plaats en roeping 2 2. Verdieping van ons geloof in het dagelijks leven 3 3. De eredienst als

Nadere informatie

Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.).

Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.). Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.). Het dorp Den Ham Den Ham was tot 2001 de hoofdplaats van de burgerlijke gemeente Den Ham, maar maakt sindsdien deel uit van de gemeente Twenterand.

Nadere informatie

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum Beleidsplan 2013-2018 Inleiding In dit beleidsplan proberen wij een beeld te geven van onze werkzaamheden op dit moment en in de komende drie jaren. We

Nadere informatie

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods Romeinen 10: 17 Toelichting op de gang van zaken in de eredienst Informatie voor onze gasten Op pagina 4 vindt u de volgorde van de

Nadere informatie

RSIN/Fiscaal nummer:

RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Delfzijl RSIN/Fiscaal nummer: 824143863 Website adres: E-mail: www.cgk-delfzijl.nl info@cgk-delfzijl.nl Adres: Huibertplaat 57 Postcode:

Nadere informatie

Hervormde Sionsgemeente. Te Assen Samen dienen. Februari 2013.

Hervormde Sionsgemeente. Te Assen Samen dienen. Februari 2013. Hervormde Sionsgemeente Te Assen 2013-2016 Samen dienen. Februari 2013. 1 Inhoudsopgave - Hoofdstuk 1 : Inleiding. - Hoofdstuk 2 : Historie Sionsgemeente. - Hoofdstuk 3 : Identiteit Hervormde Sionsgemeente.

Nadere informatie

Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording)

Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording) Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording) Inhoud Inhoud... - 1-1 Visie.... - 2-2 De wijkkerkenraad.... - 2-2.1. Samenstelling wijkkerkenraad... - 2-2.2.

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS

HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS HERVORMDE GEMEENTE ZWARTSLUIS 2017-2020 MISSIE VISIE BELEID Voorwoord Identiteit van de Christelijke kerk De kerk/de gemeente heeft haar ontstaan en bestaan te danken aan het werk van God. God doet de

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde gemeente Oudewater-Hekendorp

Beleidsplan Hervormde gemeente Oudewater-Hekendorp Beleidsplan 2017-2021 Hervormde gemeente Oudewater-Hekendorp Colofon Dit beleidsplan omvat de periode 2017-2021 Dit beleidsplan is tot stand gekomen uit een voorbereiding door de algemene kerkraad en input

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN. Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN

PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN. Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN PROFIELSCHETS GEMEENTE DATUM VASTSTELLING ALGEMENE KERKENRAAD 21 JANUARI 2016 WIJKKERKENRAAD: 14 JANUARI 2016 Profielschets

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid Woord vooraf In zijn vergadering van 3 maart 2004 aanvaardde de kerkenraad van de Hervormde

Nadere informatie

handreiking om de kerkdienst te volgen

handreiking om de kerkdienst te volgen Uitgave: oktober 2006 Evangelisatiecommissie Chr. Geref. Kerk De Zaaier Foto s: Jaco Reijgersberg Als pdf te downloaden van www.cgkdezaaier.nl handreiking om de kerkdienst te volgen Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard

Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard 2012-2013 Het dorp Ternaard Ternaard ligt in een agrarisch leefgebied in het noorden van de provincie Fryslân en maakt deel uit van de gemeente Dongeradeel.

Nadere informatie

Datum: 10 januari 2017 Tijd: uur Plaats: Vredehorst

Datum: 10 januari 2017 Tijd: uur Plaats: Vredehorst Verslag gemeenteavond Hervormde wijkgemeente Markus & Mattheüs in het kader van de voorgenomen vereniging Datum: 10 januari 2017 Tijd: 19.30 uur Plaats: Vredehorst Verslag Bijgaand verslag bestaat uit

Nadere informatie

Gemeenteavond 10 januari 2017

Gemeenteavond 10 januari 2017 Gemeenteavond 10 januari 2017 Welkom Van SamenWerken naar SamenGaan Vorming van één nieuwe wijkgemeente Overzicht 1: organisatie Indeling van de avond 19.30: Opening 19.45: Presentatie Beleidsplan, plaatselijke

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN 2017 Pagina 1 van 8 DB.01 V.2017 Binnen de kerkorde gelden in de Gereformeerde Kerk te Genemuiden de regelingen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Beleidsplan van de Hervormde Gemeente binnen de P.K.N. te Hoornaar voor de jaren 2011-2015

Beleidsplan van de Hervormde Gemeente binnen de P.K.N. te Hoornaar voor de jaren 2011-2015 Beleidsplan van de Hervormde Gemeente binnen de P.K.N. te Hoornaar voor de jaren 2011-2015 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 4 1.1 Woord vooraf:... 4 1.2 Kerkelijke gegevens:... 4 1.3 Samenwerking met andere

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Telefoonnummer 0180 611179 RSIN nummer: 27.44.442 Website adres: www.cgkbarendrecht.nl Adres: Voordijk 252 Postcode: 2992 AL Plaats: Postadres:

Nadere informatie

Gemeentegids voor de gemeente rondom de Catharinakerk

Gemeentegids voor de gemeente rondom de Catharinakerk Gemeentegids voor de gemeente rondom de Catharinakerk Borssele Samenwerking drie gemeenten Al enige jaren werkt onze gemeente nauw samen met de protestantse gemeenten van s-heer Arendskerke en Lewedorp.

Nadere informatie

Beleidsplan van de kerkenraad

Beleidsplan van de kerkenraad Beleidsplan van de kerkenraad Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk 2011-2016 Visie De Protestantse gemeente in Wolphaartsdijk wil een kerkgemeente zijn die rondom de Bijbel ruimte geeft aan vieren, ontmoeten,

Nadere informatie

Onderzoek HGJB Jeugdwerk

Onderzoek HGJB Jeugdwerk Welkom! 15/09/2016 Onderzoek HGJB Jeugdwerk Onderzoek jeugdwerk Voorstel vanuit Jeugdraad; Morgenstergemeente & Oosterkerk; Uitvoering HGJB Leantiene Dekker. Doelstellingen Inzicht in de toekomst bestendigheid;

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019 12-12-2018, 3 e versie Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie

Nadere informatie

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen 2015 2020 november 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Dalfsen. Dit beleidsplan 2015-2020 is gebaseerd op de visie, zoals

Nadere informatie

Beleidsplan. van de Protestantse Gemeente te Gemert-Boekel

Beleidsplan. van de Protestantse Gemeente te Gemert-Boekel Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Gemert-Boekel 2017-2021 Inhoud 1 Beleidsvoornemens... 2 2 Algemene beschrijving van de gemeente... 2 3 Prioriteiten voor de komende jaren... 3 4 Werkvelden...

Nadere informatie

PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE

PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE Dorp en gemeente Epe Epe, in de provincie Gelderland, ligt in het noordoostelijke deel van de Veluwe. De naam Epe is verwant aan het oude apa dat water

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING

PLAATSELIJKE REGELING PLAATSELIJKE REGELING HERVORMDE WIJKGEMEENTE van Bijzondere Aard VRIEZENVEEN Auteur: Kerkenraad Datum: 19-01-2017 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Plaatselijke Regeling van de Hervormde Wijkgemeente van Bijzondere

Nadere informatie

J. Smid - Hurink Elfde wijk 13a 7796 HP Heemserveen Tel Mob

J. Smid - Hurink Elfde wijk 13a 7796 HP Heemserveen Tel Mob ANBI GEGEVENS NEDERLANDS HERVORMDE GEMEENTE LUTTEN 1. Naam van de gemeente: Nederlands Hervormde Gemeente Lutten 2. RSIN- of fiscaalnummer: 8241.11.916 3. Contactgegevens a. Scriba: J. Smid - Hurink Elfde

Nadere informatie

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021 A. Inleiding Onze gemeente heeft het verlangen om te groeien in geloof, in gemeenschap en in het dienen

Nadere informatie

Hervormde Sionsgemeente. Te Assen Samen gemeente zijn. Maart 2009.

Hervormde Sionsgemeente. Te Assen Samen gemeente zijn. Maart 2009. Hervormde Sionsgemeente Te Assen 2009-2012 Samen gemeente zijn. Maart 2009. 1 Inhoudsopgave - Hoofdstuk 1 : Inleiding. - Hoofdstuk 2 : Historie Sionsgemeente. - Hoofdstuk 3 : Identiteit Hervormde Sionsgemeente.

Nadere informatie

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder Telefoonnummer (facultatief): 0223-610538 RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij belastingdienst Website adres: http://www.kruisanker.nl

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Vastgesteld op 9 januari 2017 Inhoud 1. Werkwijze wijkkerkenraad... 2 2. Samenstelling wijkkerkenraad... 5 3. Taakgroepen... 5 4. Kleine kerkenraad...

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hilversum Hervormde wijkgemeente Centrum Postbus CD Hilversum P R O F I E L S C H E T S G E M E E N T E

Protestantse gemeente te Hilversum Hervormde wijkgemeente Centrum Postbus CD Hilversum P R O F I E L S C H E T S G E M E E N T E kerkenraad Pagina 1 van 6 Onderwerp Profielschets Datum 11 februari 2009 Hilversum Hilversum is van oudsher een dorpsgemeenschap in het Gooi. Nu zijn er veel landelijke omroepbedrijven. De gemeente heeft

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Eethen en Drongelen. Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 1 april 2019 en is vanaf deze

Nadere informatie

Beleidsplan. Gereformeerde Johanneskerk. te Sint Jansklooster

Beleidsplan. Gereformeerde Johanneskerk. te Sint Jansklooster Beleidsplan Gereformeerde Johanneskerk te Sint Jansklooster De Johanneskerk Als ik iets te vieren heb, is mijn kerk er Als ik geen woorden heb, bidt mijn kerk Als ik hulp nodig heb, staat mijn kerk er

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie en Visie van de diakenen

Nadere informatie

Protestantse Kerk in Nederland. Hervormde Gemeente Tuil. Beleidsplan 2015 2021

Protestantse Kerk in Nederland. Hervormde Gemeente Tuil. Beleidsplan 2015 2021 Protestantse Kerk in Nederland Hervormde Gemeente Tuil Beleidsplan 2015 2021 1 Inhoud Inleiding... 4 Missie en visie... 6 2 1.1 De Missie... 6 1.2 De Visie... 6 Pastoraat... 7 2.1 Wat is pastoraat?...

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Beleidsplan 2015-2019 Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Inleiding Dit beleidsplan van de wijkgemeente Zuid van de Protestantse Gemeente Terneuzen beschrijft de doelstellingen die wij, onder

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

In de eredienst en in gemeentelijke samenkomsten geldt de (herziene) Statenvertaling als leidend.

In de eredienst en in gemeentelijke samenkomsten geldt de (herziene) Statenvertaling als leidend. Bijlage 1: WIJZE VAN WERKEN 1. Prediking en liturgie Prediking De eigen predikant gaat in de regel 60 keer per jaar in de eigen gemeente voor. De verantwoordelijkheid voor het uitnodigingenbeleid voor

Nadere informatie

Hoe gaan we om met gemeenteleden die ongehuwd samenwonen? (Jongeren, bespreek dit eens met elkaar en met je ouders.)

Hoe gaan we om met gemeenteleden die ongehuwd samenwonen? (Jongeren, bespreek dit eens met elkaar en met je ouders.) Ongehuwd samenwonen? In 2010 heeft in de kerkenraad van de Hervormde gemeente De Hoeksteen een diepgaande bezinning plaatsgevonden over de vraag hoe we in Bijbels licht zorgvuldig om moeten gaan met mensen

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer:

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): 055 3557678 RSIN/Fiscaal nummer: 002531483 Website adres: www.pkn-apeldoorn.nl

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland De diaconie van de Hervormde Gemeente Sint-Annaland is aangemerkt als een ANBI-instelling. A. Algemene informatie: Naam

Nadere informatie

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Contactgegevens: Scriba: H.J. Doornbos Spoorwiel 19 6741 ZJ Lunteren scriba@gklunteren.nl telefoon: 0318 303859 RSIN Nummer: 002569589 Bestuurssamenstelling: Het

Nadere informatie

Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld.

Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld. Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden Samen bouwen aan Boven, Binnen, Buiten Leven uit Gods genade Getuigen in de wereld Zorgen

Nadere informatie

Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk. Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur.

Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk. Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur. Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur. Welkom De voorzitter van vanavond, Huib Slingerland, heet allen hartelijk welkom. Hij

Nadere informatie

Seizoensplanning

Seizoensplanning Seizoensplanning 2019-2020 Hierbij ontvangt u een overzicht van de activiteiten die D.V. gedurende de winterwerkperiode in onze gemeente worden georganiseerd. We nodigen u hartelijk uit om aan één of meerdere

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2019

Beleidsplan 2016-2019 Beleidsplan Hervormde Gemeente Ichthus van bijzondere aard 2016-2019 Beleidsplan 2016-2019 Hervormde Gemeente Ichthus te Sleeuwijk van bijzondere aard Vastgesteld door kerkenraad 4 februari 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Toekomstvisie gemeente en uitkomsten onderzoek gebouwen. September 2016

Toekomstvisie gemeente en uitkomsten onderzoek gebouwen. September 2016 Toekomstvisie gemeente en uitkomsten onderzoek gebouwen September 2016 Agenda 19.45 uur: opening van de avond door voorz. wijkkerkenraad 20.00 uur: presentatie voorzitter algemene kerkenraad 20.30 uur:

Nadere informatie

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West Jaarplan 2014-2015 Versie 1 van 1 oktober 2014 Inhoudsopgave: 1. Jaarplan is gebaseerd op 2. Verantwoordelijkheden 3. Basis- en extra activiteiten voor hoofdverantwoordelijkheden

Nadere informatie

ANBI Op deze pagina treft u alle ANBI-informatie aan van de Hervormde Wijkgemeente van b.a Rehobôth te Hollandscheveld.

ANBI Op deze pagina treft u alle ANBI-informatie aan van de Hervormde Wijkgemeente van b.a Rehobôth te Hollandscheveld. ANBI Op deze pagina treft u alle ANBI-informatie aan van de Hervormde Wijkgemeente van b.a Rehobôth te Hollandscheveld. Ga direct naar de paragraaf: Inhoudsopgave A. Algemene gegevens...1 B. Samenstelling

Nadere informatie

Gegevens van de Protestantse Gemeente te Bilthoven in het kader van de ANBI-transparantie

Gegevens van de Protestantse Gemeente te Bilthoven in het kader van de ANBI-transparantie ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een Algemeen Nut Beogende Instelling is een instelling die uitsluitend, of nagenoeg uitsluitend, het algemeen nut beoogt en voldoet aan een aantal bijkomende

Nadere informatie

Op deze webpagina vindt u diverse informatie over de kerkdiensten en enkele (administratieve) bijzonderheden.

Op deze webpagina vindt u diverse informatie over de kerkdiensten en enkele (administratieve) bijzonderheden. Op deze webpagina vindt u diverse informatie over de kerkdiensten en enkele (administratieve) bijzonderheden. Gebouw en aanvangstijden van de diensten Beamerpresentaties Heilig Avondmaal Geboorte Dopen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Rijsoord te Ridderkerk. Inhoud. Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

ANBI gegevens gemeente

ANBI gegevens gemeente ANBI gegevens gemeente Algemene gegevens Protestantse Gemeente te, behorende tot de Protestantse Kerk Nederland. A. Algemene gegevens Protestantse Gemeente te Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Telefoonnummer

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Delfgauw van de Protestantse gemeente te Pijnacker en Delfgauw In deze plaatselijke regeling zijn alleen de artikelen

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Postadres: Kerkstraat 20

A. Algemene gegevens. Postadres: Kerkstraat 20 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente te s-hertogenbosch Telefoonnummer: 073-6139740 RSIN/Fiscaal nr: 820396552 Website adres: www.pgdenbosch.nl E-mail: kerkelijkbureau@pgdenbosch.nl Adres:

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud: Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW)

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Status: Concept van de werkgroep voor de informele consultatie (29 mei 2017 ) Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Missie van de Protestantse Gemeente Woerden De Protestantse

Nadere informatie

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 30 september 2018 09.00 uur: ds. A. Goedvree 13.15 uur: ds. G.H. Molenaar Ps. 6: 9 (voorzang) Ps. 136: 5 (voorzang) Ps. 103: 1 en 7 Ps. 138: 1 Ps. 25: 3 Ps. 19: 4 Schriftlezing:Mal.1:1-6a/Joh.20:15-17/2

Nadere informatie

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw.

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw. Beleidsplan Protestantse Gemeente Ransdorp-Holysloot 2013 2018 Inhoudsopgave P 2 I Proloog Historische ontwikkeling van de gemeente Karakter en beeld van de gemeente P 3 II Wie en wat willen wij zijn?

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN) ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN) Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers - algemeen 2.2. Verkiezing

Nadere informatie

Gegevens Christelijke Gereformeerde Kerk te Bennekom - Oosterbeek in het kader van de ANBI-transparantie

Gegevens Christelijke Gereformeerde Kerk te Bennekom - Oosterbeek in het kader van de ANBI-transparantie Gegevens Christelijke Gereformeerde Kerk te Bennekom - Oosterbeek in het kader van de ANBI-transparantie A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Bennekom - Oosterbeek Telefoonnummer

Nadere informatie

Beleidsplan GKU 2015-2019

Beleidsplan GKU 2015-2019 Beleidsplan GKU 2015-2019 Wat de toekomst brengen moge Vastgesteld: Urk, 6 november 2015 1 Inhoudsopgave: Inleiding 1. Typering van de gemeente 1.1. Missie 1.2. Visie 2. Adviezen van de beleidscommissie

Nadere informatie