Profielschets van de wijkgemeente Woerden West

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profielschets van de wijkgemeente Woerden West"

Transcriptie

1 Profielschets van de wijkgemeente Woerden West Vastgesteld: 11 januari Kenmerken van de burgerlijke gemeente Woerden De gemeente Woerden is gelegen in het oostelijke deel van het Groene Hart (West Utrecht) en bestaat uit de kernen Woerden, Zegveld, Harmelen en Kamerik. De gemeente Woerden heeft ruim inwoners. De stad Woerden, door marktonderzoekers beschouwd als de meest gemiddelde stad van Nederland, telt globaal inwoners. 2. Kenmerken van de kerkelijke gemeente De Gereformeerde Kerk van Woerden en Zegveld kent een lange historie (stichtingsjaar 1887, kort na de Doleantie) en telt globaal 1900 doop- en belijdende leden. Onze Gereformeerde kerk bestaat uit twee wijkgemeenten (west en oost), vergelijkbaar in omvang, met ieder een eigen kerkgebouw, de Kruiskerk en de Opstandingskerk. De onderstaande foto is een afbeelding van de Kruiskerk. Dit kerkgebouw is gesitueerd in het midden van de wijkgemeente, modern, regelmatig aan de wensen van de tijd aangepast en heeft uitstekende ruimten voor erediensten, ontmoeten en vergaderen.

2 De Wijkgemeente West telt momenteel bijna 900 leden met ruim 400 pastorale eenheden. De leden van de wijkgemeente wonen geografisch gezien in de al wat oudere wijken van Woerden en in Zegveld. Dit in tegenstelling tot Woerden Oost waar de afgelopen decennia veel nieuwbouw is gepleegd. Daardoor bestaat de populatie van de wijk overwegend uit wat langer in Woerden wonende en wat oudere mensen. Met als kanttekening, dat nu de uitbreiding aan de Oostkant voltooid is er weer meer jonge gezinnen en nieuwkomers in de bestaande wijken komen wonen. De pastorie van de wijkgemeente die voor de nieuwe predikant ter beschikking staat ligt aan de A.C. Willinkstraat nummer 15, met fraai uitzicht over de waterstroom Grecht en een polderlandschap. In de omgeving van de pastorie zijn diverse soorten basisscholen en een Christelijke school voor voortgezet onderwijs met afdelingen voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium. De wijkgemeente West is pluriform van samenstelling en gastvrij. Deze pluriformiteit is o.a. terug te vinden in verschillende kerkdiensten. In de morgendiensten in de Kruiskerk wordt min of meer een vaste liturgie gevolgd, er is veel ruimte voor experimenteren, ontmoeten en aandacht voor de kinderen. Inhoudelijk wordt de opzet van de erediensten in de Kruiskerk hieronder beschreven. In de avonddiensten die in PKN verband worden gehouden is ruimte voor gemeenteleden met specifieke wensen. Het evangelische deel van de gemeente voelt zich thuis in het Uur van lofprijzing, (8 keer per jaar). Anderen geven de

3 voorkeur aan vesperdiensten (6x per jaar), weer anderen aan cantatediensten of aan leerdiensten. Tevens wordt er in dit PKN verband elke derde zondag van de maand s morgens in een van de kerkgebouwen een ZIN jeugddienst gehouden die speciaal voor en door jongeren wordt georganiseerd. Ook zijn er diensten voor mensen met een verstandelijke beperking. We schatten in dat globaal een op de drie kerkleden als actief meelevend mag worden beschouwd. Bij hen is de betrokkenheid groot. Verder is een op de drie meelevend op iets meer afstand, terwijl een even grote groep weinig meelevend lijkt. 3. Erediensten De erediensten in de Kruiskerk verlopen op een inspirerende, betekenisvolle en bij de geloofstraditie passende wijze. Er is zoals gezegd, veel ruimte voor experimenteren en aandacht voor de kinderen. Na de dienst is er in de ontmoetingsruimte achter in de kerk een ruime mogelijkheid elkaar als gemeenteleden te ontmoeten en te bemoedigen. De dienst wordt ondersteund door twee beamers, die bediend worden door het beamerteam, waar liederen, lezingen en preek ondersteunende beelden mee gepresenteerd kunnen worden. Daarnaast is er ook diverse muzikale ondersteuning mogelijk waaronder die van een band. We houden ons meestal aan de aanwijzingen voor de liturgie die in het dienstboek van de PKN aangereikt worden. We zingen doorgaans liederen uit het Liedboek, ondertiteld met Zingen en bidden in huis en kerk. Verder kunnen er vrij liederen worden gekozen. Iedere zondagochtend is er kindernevendienst voor alle jongeren van de basisschool en is er oppas voor de jongste kinderen. Zesmaal per jaar vieren wij de Maaltijd van de Heer. Dit avondmaal wordt lopend gevierd. Ook de kinderen nemen deel aan de avondmaalsvieringen. Jaarlijks wordt een wijk-gemeente-zondag georganiseerd, gericht op ontmoeting en start van allerlei activiteiten in het nieuwe seizoen. Het gemiddelde bezoekersaantal bij een ochtenddienst is rond de 200 tot 250 mensen. 4. Pastoraat Onze wijkgemeente is opgedeeld in vier secties. Elke sectie heeft voor het doorgeven van allerhande informatie en het organiseren van sectiegerichte activiteiten een ouderling-coördinator die wordt ondersteund door een diaconaal ondersteuner en contactpersonen. Het pastoraat wordt doelgroepgewijs georganiseerd. Dit met als doel dat mensen begeleid worden door ouderlingen of pastoraal medewerkers die affiniteit met de doelgroep hebben en die mogelijkheden hebben gemeenteleden van elkaar te laten leren. 5. Diaconaat De diaconie wordt gevormd door de diakenen van beide wijkgemeenten en wordt naast basisdiaconaat in de secties, taakgewijs georganiseerd. Onder de taakvelden valt o.a. de ZWO, schuldhulpverlening, noodfonds diaconale vakanties, kerk en duurzaamheid, ouderendiaconaat, jeugddiaconaat en Micha cursussen. In diaconaal verband wordt samen gewerkt met de aangesloten diaconieën van de Raad van Kerken.

4 6. Jeugdwerk Ons jeugdwerk ligt voor wat betreft organisatie en uitvoering in handen van het PJO, het PKN brede Protestants Jeugd Overleg. Het team van de PJO bestaat uit een betaalde jongerenwerker, de begeleiders van de doelgroep, jeugdouderlingen en jeugddiakenen. Naast vele andere activiteiten kennen we voor de jongeren tot 12 jaar clubs als Junior Rock, Solid Rock. Voor tieners is er, naast de tienerkerk ook Solid Friends en voor de 16-plussers kennen we de CJV en de genoemde ZIN diensten. Tevens loopt er in Woerden een 20+ project waar jongeren van 20 jaar en ouder uitgedaagd worden na te denken over geloof en zingeving. De catechese wordt in PKN verband georganiseerd en is gebaseerd op het principe van huiscatechese, gegeven door huiscatecheten. Een predikant begeleidt de belijdeniscatechisatie. Daarnaast is er de basiscatechese voor de kinderen uit het laatste jaar van de basisscholen. Binnen de eigen wijkgemeente streven wij ernaar dat predikant en begeleiders van de doelgroepen regelmatig, vooral bij speciale gebeurtenissen contact hebben met jongeren en met de ouders van opgroeiende kinderen. 7. Overige activiteiten Naast alle reeds hierboven genoemde activiteiten kunnen worden genoemd de activiteiten als gesprekken binnen de diverse groepen, sectieavonden gemeentegroeigroepen en de vele toerustingsavonden op het grensvlak van geloof en cultuur die door de werkgroep geloof en cultuur worden georganiseerd. Onze kerk heeft haar eigen kerkblad (Kerkklanken) dat een keer per drie weken verschijnt. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van onze kerkelijke gemeente ( Hier vindt u ook een link naar het kerkblad. 8. Organisatie en Beleid De verantwoordelijkheid voor de invulling van beleid en organisatie ligt bij de wijkkerkenraad. In de wijkkerkenraad van zowel de Kruiskerk als die van de Opstandingskerk zijn alle ouderlingen en diakenen vertegenwoordigd. Zij komt eens per twee maanden bijeen. Daarnaast hebben ouderlingen en diakenen hun eigen, tweemaandelijkse overleg. Bij de ouderlingen gaat het om een pastoraal beraad, waarbij de pastorale zorg centraal staat. Bij de diakenen gaat het om visievorming en het Woerden breed gestalte geven aan de diaconale activiteiten. Vertegenwoordigers uit de twee wijkkerkenraden vormen de Algemene Kerkenraad. Deze AK bestaat uit een voorzitter en een scriba, uit de voorzitters van de twee wijkkerkenraden, de voorzitter van het college van Kerkrentmeesters, de voorzitter van de diaconie, een jeugdouderling en de twee predikanten.

5 Er is een ontwikkeling om te komen tot één kerkenraad. Verder verwijzen we naar het Beleidsplan van PKN wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West dat u kunt vinden op onze website. ( 9. Het kerkelijk landschap in Woerden. De belangrijkste kerkgemeenschappen in Woerden zijn: - de RK parochie - de Hervormde Gemeente Woerden(bestaande uit 4 wijkgemeentes) - de Hervormde Gemeente Zegveld - de Gereformeerde Kerk - de Evangelisch Lutherse Gemeente - de Gereformeerde Gemeente - de Christelijke Gereformeerde Kerk / Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt - de Parousia gemeente Naast de diensten in de eigen kerkgebouwen wordt er: - Op zondag een kerkdienst gehouden in zorgcentrum Weddesteijn. - Op zondag een kerkdienst gehouden in het Hofpoort ziekenhuis. - Op zaterdag diensten in 2 bejaardencentra, waarin meestal de Woerdense PKN predikanten voorgaan. De met het zorgcentrum en het ziekenhuis verbonden geestelijk verzorgers zijn organisatorisch verbonden met de Gereformeerde Kerk. 10. PKN ontwikkelingen. De Gereformeerde kerk, de Hervormde gemeente en de Lutherse gemeente zijn met elkaar in overleg om binnen niet al te lange tijd te komen tot één Protestantse gemeente in Woerden. De Hervormde gemeente Woerden heeft in een verhouding van half om half een modaliteit confessioneel en een modaliteit Gereformeerde bond. Tot het moment van fuseren of federeren werken de PKN kerken op verschillende gebieden samen en hebben op diverse niveaus contact. Het meest geïntegreerd zijn de activiteiten op het gebied van jeugd. De activiteiten, georganiseerd door de werkgroep geloof en cultuur zijn allen PKN breed en de diaconieën doen ook veel samen. Meerdere kerkdiensten rond Pasen, Kerst, oud en nieuw, op Hemelvaartsdag e.d. en alle avonddiensten worden PKN breed georganiseerd. Bij deze activiteiten blijven de wijkgemeenten Gereformeerde Bond van de Hervormde gemeente vaak nog wat afzijdig. Afvaardigingen van de Algemene Kerkenraden hebben onregelmatig overleg. De moderamina van de wijkkerkenraden overleggen 2 x per jaar. Eenmaal per jaar is er een bijeenkomst met alle PKN ambtsdragers. Tevens is er een werkgroep uit alle geledingen van de Hervormde gemeente, de Gereformeerde kerk en de Lutherse Gemeente die de PKN vorming gestalte probeert te geven.

6 11. Oecumene Er is een plaatselijke Raad van Kerken. Deze organiseert 2 oecumenische diensten per jaar. Het sterkste element van deze raad is de diaconale commissie, die een goed contact onderhoudt met de burgerlijke gemeente. 12. Pastoresconvent Door de pastores van het ziekenhuis geïnitieerd, wordt daar tweemaandelijks een lunchbijeenkomst gehouden voor de pastores van alle kerken. Deze bijeenkomsten worden goed bezocht en de informele gesprekken worden hogelijk gewaardeerd. Op dit niveau worden ook informele betrekkingen met B & W onderhouden.

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost Profielschets van de wijkgemeente Oost 1. Kenmerken van de kerkelijk gemeente De Gereformeerde Kerk van Woerden en Zegveld is gesticht in 1887 en telt globaal 2.000 doop- en belijdende leden. Onze kerk

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN. Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN

PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN. Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN PROFIELSCHETS GEMEENTE DATUM VASTSTELLING ALGEMENE KERKENRAAD 21 JANUARI 2016 WIJKKERKENRAAD: 14 JANUARI 2016 Profielschets

Nadere informatie

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Inleiding Met dit document wordt een indruk gegeven van de protestantse wijkgemeente Dubbeldam te Dordrecht. De wijkgemeente is een pluriforme gemeente

Nadere informatie

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West Jaarplan 2014-2015 Versie 1 van 1 oktober 2014 Inhoudsopgave: 1. Jaarplan is gebaseerd op 2. Verantwoordelijkheden 3. Basis- en extra activiteiten voor hoofdverantwoordelijkheden

Nadere informatie

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Profielschets van de te beroepen predikant Protestantse Gemeente te Sint Pancras Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Protestantse Gemeente Sint Pancras Missie: De Protestantse Gemeente te Sint Pancras

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Beleidsplan 2015-2019 Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Inleiding Dit beleidsplan van de wijkgemeente Zuid van de Protestantse Gemeente Terneuzen beschrijft de doelstellingen die wij, onder

Nadere informatie

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW)

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Status: Concept van de werkgroep voor de informele consultatie (29 mei 2017 ) Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Missie van de Protestantse Gemeente Woerden De Protestantse

Nadere informatie

Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard

Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard 2012-2013 Het dorp Ternaard Ternaard ligt in een agrarisch leefgebied in het noorden van de provincie Fryslân en maakt deel uit van de gemeente Dongeradeel.

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden Samen bouwen aan Boven, Binnen, Buiten Leven uit Gods genade Getuigen in de wereld Zorgen

Nadere informatie

Gereformeerde wijkgemeente Woerden Oost. Beleidsplan 2011-2015

Gereformeerde wijkgemeente Woerden Oost. Beleidsplan 2011-2015 Gereformeerde wijkgemeente Woerden Oost Beleidsplan 2011-2015 Uitgave: april 2011 Het eerste plan is besproken in de wijkkerkenraadsvergadering van januari 2010. Het is daarna in de koelkast gezet wegens

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VAN DE GEMEENTE

PROFIELSCHETS VAN DE GEMEENTE PROFIELSCHETS VAN DE GEMEENTE Leek, burgerlijke gemeente De gemeente Leek ligt in het Westerkwartier van Groningen. De dorpen Leek en Tolbert zijn de grootste kernen van de gemeente. De gemeente Leek heeft

Nadere informatie

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen 2015 2020 november 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Dalfsen. Dit beleidsplan 2015-2020 is gebaseerd op de visie, zoals

Nadere informatie

PKN Woerden en Zegveld. Uitgave van PKN Woerden en Zegveld Wijkgemeente: Kruiskerk/Gereformeerd West. Pastoraat. langs nieuwe wegen

PKN Woerden en Zegveld. Uitgave van PKN Woerden en Zegveld Wijkgemeente: Kruiskerk/Gereformeerd West. Pastoraat. langs nieuwe wegen PKN Woerden en Zegveld Uitgave van PKN Woerden en Zegveld Wijkgemeente: Kruiskerk/Gereformeerd West Pastoraat langs nieuwe wegen Pastoraat is omzien naar elkaar! Beste leden van wijk Kruiskerk/Gereformeerd

Nadere informatie

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak Profielschets van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak Beknopt profiel van de burgerlijke gemeente Schoonhoven De historische stad Schoonhoven

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

Overige informatie In Haastrecht is een christelijke basisschool: De Morgenster, waar wij mee samenwerken.

Overige informatie In Haastrecht is een christelijke basisschool: De Morgenster, waar wij mee samenwerken. 1 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan en de meerjarenbegroting van de PKN Gereformeerde Kerk van Haastrecht. In dit beleidsplan zet de kerkenraad op papier, wat ze samen met de gemeente in de toekomst

Nadere informatie

Concept. Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016

Concept. Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016 Concept Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016 1. Inleiding De AK heeft in haar beleidsplan (vastgesteld 10 mei 2014 - na publicaties en bespreking op de jaarlijkse gemeenteavond)

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2014

ACTIVITEITENPLAN 2014 ACTIVITEITENPLAN 2014 1 Vieren - Aantrekkelijke dienst; communicatie via moderne audiovisuele middelen, positieve en hartelijke sfeer; - Herkenbare ochtenddienst afgewisseld door andere vormen van diensten;

Nadere informatie

Beleidsplan de Veste

Beleidsplan de Veste Beleidsplan de Veste 2015-2020 1 Hoofdlijnen 1.1 Visie Het profiel van de gereformeerde wijkgemeente De Veste wordt gekarakteriseerd als een open, pluriforme gemeente. Voor ons staat Omgang met God centraal.

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

A. De betekenis van de kerkdiensten vergroten zodat gemeenteleden frequent en met vreugde de diensten bezoeken en anderen uitnodigen om mee te gaan.

A. De betekenis van de kerkdiensten vergroten zodat gemeenteleden frequent en met vreugde de diensten bezoeken en anderen uitnodigen om mee te gaan. Beleidsplan Hervormde Gemeente Hien en Dodewaard 2019-2024 Wie zijn we Wij zijn een gemeente van Jezus Christus. Hij, de Zoon van God, is mens geworden, heeft onze nood (schuld en lijden) gedragen, is

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Samenvatting van het. Beleidsplan. van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Kornhorn. periode 2013 t/m 2016

Samenvatting van het. Beleidsplan. van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Kornhorn. periode 2013 t/m 2016 Samenvatting van het Beleidsplan van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Kornhorn. periode 2013 t/m 2016 Onderdelen : 1. Wat voor gemeente zijn wij? 1.1 Ons gemeente-zijn : functioneren, ligging 1.2 Leeftijdstabellen,

Nadere informatie

Concept-Beleidsplan Protestantse Gemeente te Zwammerdam

Concept-Beleidsplan Protestantse Gemeente te Zwammerdam Concept-Beleidsplan Protestantse Gemeente te Zwammerdam 2015 2019 1. Het uitgangspunt. Alles wat we over de gemeente zeggen, alles wat we aan gemeente-opbouw willen: welke vormen, welke richting, enz.,

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde gemeente IJhorst de Wijk

Beleidsplan Hervormde gemeente IJhorst de Wijk Beleidsplan Hervormde gemeente IJhorst de Wijk 2010 2015 Beleidsplan IJhorst de Wijk 1 van 8 28-07-2010 Beleidsplan IJhorst de Wijk Ongeveer eenmaal in de vijf jaar wordt het beleid van de hervormde gemeente

Nadere informatie

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw.

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw. Beleidsplan Protestantse Gemeente Ransdorp-Holysloot 2013 2018 Inhoudsopgave P 2 I Proloog Historische ontwikkeling van de gemeente Karakter en beeld van de gemeente P 3 II Wie en wat willen wij zijn?

Nadere informatie

Taaknaam Beschrijving Vereisten Tijdsbelasting Contactpersoon

Taaknaam Beschrijving Vereisten Tijdsbelasting Contactpersoon Jeugd- en jongerendiaconaat (Diaken) De jeugddiaken is de schakel tussen de diaconie en het jeugd- en jongerenwerk binnen onze kerk. Als jeugddiaken ben je betrokken bij het Protestants Jongeren Overleg.

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Vastgesteld op 9 januari 2017 Inhoud 1. Werkwijze wijkkerkenraad... 2 2. Samenstelling wijkkerkenraad... 5 3. Taakgroepen... 5 4. Kleine kerkenraad...

Nadere informatie

Bericht van beide wijkkerkenraden

Bericht van beide wijkkerkenraden Federatie Bericht van beide wijkkerkenraden Beste gemeenteleden, Als kerkenraden van de wijkgemeenten Vredekerk en Maarland willen we het volgende graag met jullie delen: In onze samenwerking tot nu toe

Nadere informatie

Organisatie : Gereformeerde kerk Genemuiden [ Aanpassing ingaande seizoen ]

Organisatie : Gereformeerde kerk Genemuiden [ Aanpassing ingaande seizoen ] [ Aanpassing ingaande seizoen 2015 2016 ] Aanleiding : Beleidsplan - vastgesteld in maart 2014 vertalen naar de kerkelijke organisatie Draagt de structuur bij aan de ( geestelijke ) groei van de gemeente

Nadere informatie

1. INTRODUCTIE 1.1 INLEIDING

1. INTRODUCTIE 1.1 INLEIDING 1. INTRODUCTIE 1.1 INLEIDING De kerkenraad is gehouden elke vier jaar een beleidsplan op te stellen. Het vorige beleidsplan gold de jaren 2011-2014. Omdat in de jaren 2012 en 2013 zeer onderbezet was en

Nadere informatie

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel.

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.).

Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.). Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.). Het dorp Den Ham Den Ham was tot 2001 de hoofdplaats van de burgerlijke gemeente Den Ham, maar maakt sindsdien deel uit van de gemeente Twenterand.

Nadere informatie

Profiel, beleid en doelstellingen Inhoudsopgave: 1 Inleiding

Profiel, beleid en doelstellingen Inhoudsopgave: 1 Inleiding Profiel, beleid en doelstellingen 2018 Inhoudsopgave: 1 Inleiding 2 Wat voor gemeente zijn wij? 2.1 Wie zijn wij? 2.2 Visie en missie 2.3 Doelstelling 2.4 Hoe willen we ons Gemeente-zijn in enkele woorden

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM Inleiding Op 14 maart 2012 is het beleidsplan 2012-2015 vastgesteld. In het beleidsplan is vastgelegd wat we als gemeente de komende jaren willen

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2017 Conceptversie ter bespreking op de gemeenteavond van 18 september 2013 Uitgave: 3 september 2013 Voorwoord Voor u ligt het Beleidsplan 2014-2017 van de wijkgemeente Oost. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1)

Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1) Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1) Scriba OHG Scriba OHH Scriba BWK A. Moes J. Ringenier A. Eilander Aria 17, 8265 RP Kampen Ballade 26, 8265 SB Kampen Havikskruid 16,

Nadere informatie

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Contactgegevens: Scriba: H.J. Doornbos Spoorwiel 19 6741 ZJ Lunteren scriba@gklunteren.nl telefoon: 0318 303859 RSIN Nummer: 002569589 Bestuurssamenstelling: Het

Nadere informatie

Ontvangen visiedocumenten vorming Protestantse Gemeente Woerden

Ontvangen visiedocumenten vorming Protestantse Gemeente Woerden Ontvangen visiedocumenten vorming Protestantse Gemeente Woerden Voor het onderzoek vorming PGW zijn de volgende visiedocumenten ontvangen: Vastgestelde visie Hervormde Gemeente (18 november 2014) Brief

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

Op basis van dit advies heeft de Algemene Kerkenraad in haar vergadering van 18 nov. het volgende besluit genomen:

Op basis van dit advies heeft de Algemene Kerkenraad in haar vergadering van 18 nov. het volgende besluit genomen: BESLUIT PKNW2020 (Bericht november 2014) De Algemene Kerkenraad heeft aan de door haar ingestelde commissie PKNW2020 de opdracht gegeven om te helpen een visie te ontwikkelen op de toekomst van de Hervormde

Nadere informatie

Beleidsplan van de kerkenraad

Beleidsplan van de kerkenraad Beleidsplan van de kerkenraad Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk 2011-2016 Visie De Protestantse gemeente in Wolphaartsdijk wil een kerkgemeente zijn die rondom de Bijbel ruimte geeft aan vieren, ontmoeten,

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost. Beleidsplan

Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost. Beleidsplan Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost Beleidsplan 2017-2020 April 2017 Versie definitief concept Vastgesteld in de vergadering van de grote kerkenraad van 6 april 2017 Inleiding De hervormde

Nadere informatie

PREDIKANT (M/V) De gemeente

PREDIKANT (M/V) De gemeente PREDIKANT (M/V) Vrijzinnig protestantse gemeente Open Pastoraat Het Open Pastoraat is de vrijzinnig protestantse gemeente in Gorinchem. Binnen het Open Pastoraat is er ruimte voor je persoonlijke zoektocht

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam

Nadere informatie

Profiel, beleid en doelstellingen Inhoudsopgave: 1 Inleiding

Profiel, beleid en doelstellingen Inhoudsopgave: 1 Inleiding Profiel, beleid en doelstellingen 2016 Inhoudsopgave: 1 Inleiding 2 Over onze gemeente 2.1 Surhuisterveen en Boelenslaan 2.2 Ledenoverzicht van de gemeente 2.3 Gebouwen 2.4 Kerkdiensten 2.5 Samenwerking

Nadere informatie

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE

PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE Dorp en gemeente Epe Epe, in de provincie Gelderland, ligt in het noordoostelijke deel van de Veluwe. De naam Epe is verwant aan het oude apa dat water

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad 2 Over stemmen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN 1. INLEIDING In 2011 heeft de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Almkerk, onderdeel van de PKN, een beleidsplan vastgesteld voor de periode 2011-2015. Dit betekent dat de Gereformeerde Kerk Almkerk een

Nadere informatie

Onderweg naar de kerk van de toekomst. Toelichting voor de Gemeentevergadering van de Gereformeerde kerk te Ermelo op 19 maart 2013

Onderweg naar de kerk van de toekomst. Toelichting voor de Gemeentevergadering van de Gereformeerde kerk te Ermelo op 19 maart 2013 Onderweg naar de kerk van de toekomst Toelichting voor de Gemeentevergadering van de Gereformeerde kerk te Ermelo op 19 maart 2013 Missie Matteüs 22: 37 39 Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht?

Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht? CONCEPT PLAATSELIJKE REGELING ALGEMENE KERKENRAAD PGM Vooraf: In het Beleidsplan 2015 hebben we onder woorden gebracht wat voor kerk wij willen zijn. Die omschrijving wordt hier nogmaals weergegeven. Wat

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk LD Dordrecht Tel

Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk LD Dordrecht Tel Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk 41 3311 LD Dordrecht Tel. 078-6137925 Petruskapel Plein 1940-1945 nr. 1 3313 CV Dordrecht Tel. 078-6146271 Definitief vastgesteld

Nadere informatie

De organisatie van de kerkenraad van wijkgemeente Baalderveld

De organisatie van de kerkenraad van wijkgemeente Baalderveld De organisatie van de kerkenraad van wijkgemeente Baalderveld In het beleidsplan 2011-2015 is de visie vanuit ons geloof als volgt omschreven: Visie De bron, de basis van waaruit we bovenal tot inspiratie,

Nadere informatie

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat.

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat. BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE VISIE Wij zien onze gemeente als een huis waarvan de deuren wijd open staan naar buiten toe. Het is ons streven om als gemeente in de wereld te staan

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 14 november 2017. Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 2018-2021. INLEIDING. De ProtestantseTweestromengemeente te Rossum Heerewaarden - Hurwenen (PT )is

Nadere informatie

Plaatselijke regeling

Plaatselijke regeling Plaatselijke regeling Gereformeerde kerk te Hendrik-Ido-Ambacht De kerkdiensten De wekelijkse kerkdiensten van de gemeente worden volgens een door de kerkenraad vastgesteld rooster gehouden in De Open

Nadere informatie

Profielschets van de te beroepen predikant voor wijk/sectie Noord, die deel is van de Protestantse Gemeente Nijverdal

Profielschets van de te beroepen predikant voor wijk/sectie Noord, die deel is van de Protestantse Gemeente Nijverdal Profielschets van de te beroepen predikant voor wijk/sectie Noord, die deel is van de Protestantse Gemeente Nijverdal In deze profielschets komt allereerst het profiel van de Protestantse Gemeente Nijverdal

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Beleidsplan Hervormde Gemeente s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Preambule op basis van het Convenant Algemeen De Hervormde Gemeente van s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle vormt een gemeenschap,

Nadere informatie

VACATURES JEUGDWERK 2015-2016

VACATURES JEUGDWERK 2015-2016 VACATURES JEUGDWERK 2015-2016 Héy! Wij organiseren voor de Protestantse Kerken in Woerden allerlei activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren en hun ouders. Dat is werk waar we met zijn allen trots

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden Protestantse Gemeente te Terneuzen Organisatie Werkwijze Algemene kerkenraad, wijkkerkenraden en werkgroepen versie 1: d.d. 15 juli 2009 (bijlage A. bij fusiedocumenten) revisie: 1 januari 2017 (bijlage

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten website:

Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten   website: Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten e-mail: secretariaat@pknwarnsveld.nl, website: www.pknwarnsveld.nl Beleidsplan PG Warnsveld/Leesten - de Martinuskerk, 2019-2022. 1. Inleiding. De kern van ons gemeente-zijn

Nadere informatie

Speciaal voor de GEMEENTE rondom de OPSTANDINGSKERK zijn we op. Ouderlingen

Speciaal voor de GEMEENTE rondom de OPSTANDINGSKERK zijn we op. Ouderlingen Talenten gezocht!! Ieder mens heeft zijn of haar eigen gaven en talenten gekregen. Herken je jouw talenten in een van de pijlen? Mogen we je dan vragen of je een paar uur van je tijd aan de gemeente wilt

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen De protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen is in september 2012 ontstaan door fede- ratie van de hervormde wijkgemeente 1 en de gereformeerde

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Bleiswijk wijkgemeente Dorpskerk

Hervormde gemeente te Bleiswijk wijkgemeente Dorpskerk Hervormde gemeente te Bleiswijk wijkgemeente Dorpskerk binnen de Protestantse Kerk in Nederland Profielschets Predikant en gemeente 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Profielschets van de predikant...

Nadere informatie

PROFIELSCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN

PROFIELSCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN PROFIELSCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN 2 Burgerlijke gemeente Tubbergen Tubbergen is een gemeente in het noordoosten van Twente, in de provincie Overijssel. De gemeente telt ruim 21.000 inwoners

Nadere informatie

- de samenwerking met anderen die hetzelfde geloof belijden

- de samenwerking met anderen die hetzelfde geloof belijden Beleidsplan voor de periode 2013-2017 Als Hoeksteengemeente willen we met dit beleidsplan een richtlijn geven voor het leven van de Hoeksteengemeente in de komende vier jaar. Uitgangspunt van dit beleidsplan

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

Beschrijving van de gemeente

Beschrijving van de gemeente Gereformeerde Kerk Kruiskerk Wezep-Hattemerbroek EEN MEE LEVENDE GEMEENTE Beschrijving van de gemeente Definitief vastgesteld door de kerkenraad op 03-10-2016 Deze beschrijving geeft informatie over de

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad. en is vanaf.geldig. Plaatselijke

Nadere informatie

1e Gezamenlijke communicatiebericht Vorming Protestantse Gemeente Woerden Voortraject Doel van het gezamenlijke onderzoek Uitgangspunten

1e Gezamenlijke communicatiebericht Vorming Protestantse Gemeente Woerden Voortraject Doel van het gezamenlijke onderzoek Uitgangspunten 1e Gezamenlijke communicatiebericht (18 november 2016) Aan de leden van de Hervormde Gemeente Woerden, de Gereformeerde Kerk Woerden en Zegveld en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden e.o. Vorming

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording)

Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording) Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording) Inhoud Inhoud... - 1-1 Visie.... - 2-2 De wijkkerkenraad.... - 2-2.1. Samenstelling wijkkerkenraad... - 2-2.2.

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O.

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. Geschiedenis PGMeo In samenhang met de aanleg van het kanaal van Bareveld naar Ter Apel is het gebied van Musselkanaal in de loop van de 19 e eeuw

Nadere informatie

NAAR ÉÉN KERKENRAAD. visie en beleid

NAAR ÉÉN KERKENRAAD. visie en beleid NAAR ÉÉN KERKENRAAD visie en beleid Protestantse Gemeente Den Helder November 2013 Inleiding Op de laatste stadsbrede ambtsdragersavond op 17 april 2013 hebben de predikanten van onze gemeente een droom

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STREEKGEMEENTE KLARENBEEK-VOORST-WILP BELEIDSPLAN 2018-2023 Inhoudsopgave Pag. 2 Algemeen 3 De streekgemeente in relatie tot de plaatselijke gemeenten 3 De predikanten en de kerkelijk werker 4 Vieren 5

Nadere informatie

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020)

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020) Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020) 1. Het profiel van de gemeente. De Protestantse Gemeente te Groenekan is in de vijftiger jaren begonnen als hervormde lidmatenkring

Nadere informatie

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012 Terugblik en Toekomst 18 april 2012 De GEMEENTE van Wijhe Gemeente God, Jezus, HGeest, Bijbel Samenleving: dorp, verenigingen, werk, school, geboorte, dood, ziekte, feesten Kerntaken Gemeente Vieren Pastoraat

Nadere informatie

Beleidsplan van de Gereformeerde Kerk Driesum ca. LEVEN UIT DE BRON. Vastgesteld plan 1.0 d.d. 24-6-2015

Beleidsplan van de Gereformeerde Kerk Driesum ca. LEVEN UIT DE BRON. Vastgesteld plan 1.0 d.d. 24-6-2015 Beleidsplan van de Gereformeerde Kerk Driesum ca. LEVEN UIT DE BRON Vastgesteld plan 1.0 d.d. 24-6-2015 2015-2019 Voorwoord Zoals aangegeven in de kerkorde is het een taak van de kerkenraad om een beleidsplan

Nadere informatie

In de bijlage 2 is een verkorte staat van baten en lasten van de kerkelijke gemeente weergegeven.

In de bijlage 2 is een verkorte staat van baten en lasten van de kerkelijke gemeente weergegeven. ANBI INFORMATIE 2014: Naam: Oud Gereformeerde Gemeente Schaapsweg te Ede Fiscaal nummer: (RSIN): 8093. 16. 535 KvK nummer : 59025042 Website adres : www. oggede.nl E-mail : scriba @ oggede.nl Contactgegevens:

Nadere informatie

Beleidsplan. van de Protestantse Gemeente te Gemert-Boekel

Beleidsplan. van de Protestantse Gemeente te Gemert-Boekel Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Gemert-Boekel 2017-2021 Inhoud 1 Beleidsvoornemens... 2 2 Algemene beschrijving van de gemeente... 2 3 Prioriteiten voor de komende jaren... 3 4 Werkvelden...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2010-2014 Protestantse Wijkgemeente Hardenberg Centrum-Zuid

BELEIDSPLAN 2010-2014 Protestantse Wijkgemeente Hardenberg Centrum-Zuid BELEIDSPLAN 2010-2014 Protestantse Wijkgemeente Hardenberg Centrum-Zuid Hoofdstuk 1: Doel van dit beleidsplan en het daarin geformuleerde beleid: Dit beleidsplan heeft als doel om, naast het (onder-)nemen

Nadere informatie

Centrale Hervormde Gemeente Ermelo

Centrale Hervormde Gemeente Ermelo Centrale Hervormde Gemeente Ermelo Beleidsplan 2015-2018 Voorwoord Er gebeurt in onze gemeente ontzettend veel. Ambtsdragers en gemeenteleden zetten zich samen in voor een reeks activiteiten. Vele uren

Nadere informatie

Beleidsvisie

Beleidsvisie Beleidsvisie 2016-2021 De Kerkenraad van de Protestantse Wijkgemeente Emmermeer heeft besloten dat voor de periode 2016-2021 de beleidsvisie opnieuw diende te worden vastgesteld. Bij de voorbereiding hebben

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Gereformeerde Kerk Woerden versie januari 2006 Wijkgemeente WEST (vervangt januari 2005)

Plaatselijke regeling Gereformeerde Kerk Woerden versie januari 2006 Wijkgemeente WEST (vervangt januari 2005) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de WIJKGEMEENTE WEST van de Gereformeerde Kerk te Woerden Deze plaatselijke regeling is gemaakt naar aanleiding van het ontstaan van de Protestantse

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Inhoud 1. Samenstelling kerkenraad 3 2. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

...betrokken en gastvrij...

...betrokken en gastvrij... Beleidsplan Protestantse Gemeente te Bolnes 2018 2023...betrokken en gastvrij... Oktober 2018 De duif en de watergolven in het logo van onze Protestantse Gemeente te Bolnes vertellen hoe wij in het leven

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Kollum Conform art. 9 van het Verenigingsbesluit is de Plaatselijke Regeling op 16 mei 2008 in werking getreden,

Nadere informatie

Protestantse kerk in Nederland. Plaatselijke regeling ten behoeve van de. Hervormde Gemeente Geldermalsen

Protestantse kerk in Nederland. Plaatselijke regeling ten behoeve van de. Hervormde Gemeente Geldermalsen Protestantse kerk in Nederland Plaatselijke regeling ten behoeve van de Hervormde Gemeente Geldermalsen Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de voormalige wijkkerkenraad Geldermalsen Oost op

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o.

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. Samenvatting Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. In dit plan wordt beschreven hoe er de komende jaren gewerkt kan worden aan de opbouw van de gemeente en op welke

Nadere informatie

De kerkenraad bestaat uit een voorzitter, een scriba, 6 ouderlingen, 2 ouderling/kerkrentmeesters, 1 jeugdouderlingen en 4 diakenen.

De kerkenraad bestaat uit een voorzitter, een scriba, 6 ouderlingen, 2 ouderling/kerkrentmeesters, 1 jeugdouderlingen en 4 diakenen. wijk Loppersum Kerkenraad De kerkenraad bestaat uit een voorzitter, een scriba, 6 ouderlingen, 2 ouderling/kerkrentmeesters, 1 jeugdouderlingen en 4 diakenen. Verdeling taken wijkouderlingen: Moderamen:

Nadere informatie

BELEIDSPLAN PKN WIJKGEMEENTE MARSLANDEN Inleiding

BELEIDSPLAN PKN WIJKGEMEENTE MARSLANDEN Inleiding BELEIDSPLAN PKN WIJKGEMEENTE MARSLANDEN 2012-2016 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de wijkgemeente Marslanden. Dit plan geeft inzicht in wat de wijkkerkenraad de komende jaren wil ontwikkelen

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk Schoonoord De Wijngaard (behorend tot de Protestantse Kerk in Nederland)

Gereformeerde Kerk Schoonoord De Wijngaard (behorend tot de Protestantse Kerk in Nederland) 14 maart 2013 Samen liefdevol en getuigend op weg, in één eigentijdse kerk Gereformeerde Kerk Schoonoord De Wijngaard (behorend tot de Protestantse Kerk in Nederland) BELEIDSPLAN van de GEREFORMEERDE Kerk

Nadere informatie