Januari 2015 April Mei 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Januari 2015 April Mei 2011"

Transcriptie

1 Januari 2015

2

3 December 2014 De allerbeste wensen. Daarmee wordt een nieuw jaar vaak mee ingeluid. Na de klok van 12 uur heeft op 1 januari weer op vele plaatsen het vuurwerk geklonken. Ondanks de zachte winter hebben we toch enkele koude dagen gehad. De witte daken waren hiervan een teken. Veel vogelliefhebbers kunnen vroeg begonnen zijn met de kweek door het uitblijven van tentoonstellingen in december. Het is altijd teleurstellend wanneer je een jaar naar zo n tentoonstelling heb toegeleefd, de vogels ervoor klaar hebt en dan op het laatste moment te horen krijgt dat de show niet doorgaat. Maar we kunnen nog zien in Apeldoorn en natuurlijk op de wereldshow in Den Bosch. Laatkwekers hebben nog even rust. Daar zitten de vogels nog rustig te wachten op de eerste zonnestralen.

4 Of we nu gaan naar Apeldoorn of de vogels in s Hertogenbosch gaan bekijken, er is voor ieder vogelliefhebber wel wat te beleven de komende maand. We wensen elk lid die meedoet aan deze shows natuurlijk veel succes nu het 26e open Drents kampioenschap niet doorgegaan is. Op 27 januari is natuurlijk weer de 1 e kontaktavond van Naast de gezelligheid, overleg na de winterpauze zal een film vertoond worden over de Vogelshow van Apeldoorn welke door de bond is verstrekt. Wij verwachten een grote opkomst.

5

6

7 Van de ringencommisaris: 1 e De ringen van de 2 e ronde zijn uitgeleverd door de NBvV. Leden die geen hebben of hun adres niet bekend gemaakt hebben bij ons, kunnen geen bericht hiervan ontvangen. Hierbij de kennisgeving aan hen. De ringen liggen bij de ringencommisaris klaar. U kunt kiezen voor afhalen of laten meenemen naar de eerstkomende kontaktavond op Mochten leden ze eerder nodig hebben moeten ze even contact zoeken om ze bij de ringencommisaris af te halen. 2 e Geachte Vogelliefhebber, Hierbij wil ik u eraan herinneren dat de derde mogelijkheid voor het bestellen van ringen voor 2015 per 20 januari sluit. Indien u ringen wilt bestellen kunt u de ingevulde formulieren inleveren incl. het verschuldigde bedrag aan de Fuutmesschen 12, 9403 ZT te Assen. Ook mag u het formulier naar mij terugmailen of versturen naar eerder genoemd adres en het bedrag overmaken naar het rekeningnummer van de Asser Vogelvrienden (NL42 INGB ). Als de bestelling in orde is en het verschuldigde bedrag voor 20 januari is betaald, worden de ringen besteld. Van de penningmeester: Contributie leden hebben de contributie verplichtingen voor 2015 nog niet voldaan. Volgens de regeling van het huishoudelijk reglement zullen deze leden wederom een aanmaning krijgen nu met een administratieve verhoging van Bijgevoegd wordt dan ook een formulier voor automatische incasso.

8 Het IBAN nummer van de Asservogelvrienden is: NL42INGB Het bestuur is al punten aan het verzamelen voor de jaarvergadering in februari. De penningmeester worstelt alweer met de cijfers. Dit is nu extra lastig omdat alle inschrijfgelden van de vogelshow zijn terug betaald aan de inzenders. De secretaris schrijft zijn jaarverslagen. De voorzitter denkt na over het komende seizoen. Heeft u nog vragen / opmerkingen? Geef dit aan ons door.

9

10

11 MIJN VOGELS IN DE (ZACHTE) WINTER. De uitbraak van de vogelgriep heeft onze vereniging danig parten gespeeld. Onze t.t., toch het jaarlijkse hoogtepunt, kon geen doorgang vinden. De Districts t.t. werd eveneens geannuleerd. Hopelijk gaat de Bondsshow in Apeldoorn, van 8 t.e.m. 11 januari, gewoon door. Meestal breng ik wel 2 x een bezoekje aan dit gebeuren. De show is prachtig, je treft er bekenden uit alle delen van het land. Je ontmoet gelijkgestemde kwekers, wisselt informatie uit en verhandelt vogels, als je voordien e.e.a. geregeld hebt via vogelmarkt.net. Het is nu 20 december. De winter is ver buiten onze landsgrenzen. Het is plus 12 graden. Meestal houden mijn vogels (tropische duiven) zich nog vrij rustig in deze periode. In februari, ook bij winterse omstandigheden, heb ik wel eens de eerste jongen kunnen begroeten. Maar nu, met deze zachte weersomstandigheden, zitten al 4 koppels te broeden. Vlak na Sinterklaas zag ik al duivinnen op het nest zitten. Buiten, weliswaar beschermd tegen regen en wind, maar toch buiten. De Alablanca-, Celebesgrond-, Bronsvleugel-, en Grote Picazuroduiven zijn begonnen aan een nieuw kweekseizoen. Seizoen De bronsvleugels hebben 2 eieren en broeden 16 dagen. Alablanca s broeden eveneens 16 dagen, echter op 1 ei. Ook de celebes en de picazuro hebben één ei en broeden 19 á 20 dagen. Dit najaar heb ik ook nog enkele koppels aangeschaft, t.w. een koppel Dolksteekduiven 2014 en 2koppels Groenvleugelduiven Ook Bandstaartduiven. Een overjarige duivin met een jonge doffer. Helemaal uit Belgie gehaald. Deze vogels zijn nog niet geslachtsrijp. Verder een koppel Zebraduifjes en Musduifjes. Ik heb nog een groenvleugelduivin, een rouwtortel en een celebesjong te koop. Van deze laatste moet ik eerst nog, via verenonderzoek het geslacht laten vaststellen. De meeste grotere en ook duurdere soorten worden verhandeld met een DNA.certificaat omdat de geslachten moeilijk te onderscheiden zijn. De tijd, dat we de verkoper vertrouwden op zijn mooie blauwe ogen is voorbij.

12

13

14 Ik heb nog enkele koppels op mijn verlanglijstje staan, zoals de Paarse Woudduif. Niet te krijgen. Of de celebes Muskaatduif. Deze wordt nog wel eens aangeboden, maar dat is een fruiteter en ik ben nog niet met mezelf in het reine of ik dat wel wil. (Dunne mest) Veel duiven verdwijnen naar het Midden-oosten Vorig jaar werd ik ook bezocht door mannen uit Dubai. Ze kochten alle duiven die ik kwijt wilde. De volgende dag, op de Zwolse vogelmarkt, kochten ze ook alle duiven op. Mede daardoor worden sommige soorten schaars en stijgt de prijs. Voor mezelf heb ik besloten om dat niet meer te doen. Ik verkoop alleen nog maar aan Nederlanders, Belgen, of Duitsers. Ik wens alle leden een gezond en vruchtbaar Allard Noorman.

15

16 Roodkopamadine (Amadina erythrocephala) De roodkopamadine behoort samen met de bandvink tot het geslacht Amadina. De vogels zijn overwegend bruin gekleurd. Het mannetje heeft een rode kop terwijl het popje alleen op haar kruin rood is. Beide geslachten hebben een prachtige pareltekening op borst en buik. Formaat 13 cm. Ringmaat 2,7 mm. Beschrijving Kleur: De teugels zijn grijsachtig wit, de bovenkop, kopzijden en keel zijn scharlakenrood. De verdere bovendelen zijn grijsbruin. De vleugeldekveren zijn bruingrijs met isabelkleurige vlekken en zwarte strepen. Over de rug lopen zwarte hoekige strepen. De keel is grijsachtig wit. De borst is wit met zwarte en bruine vlekjes. De buik is roestkleurig en de anaalstreek is wit. De staart is bruinachtig zwart met een witte punt. Het oog is bruin, de snavel is lichtblauwgrijs en de poten zijn vleeskleurig. Het wijfje mist het rood op de kop en de onderdelen zijn lichter van kleur. De lengte is 13 cm en het land van herkomst is: Zuid-Afrika.

17 Geslachtsonderscheid Er is een duidelijk uiterlijk verschil tussen de geslachten. Beide geslachten zijn gelijk gekleurd alleen heeft de man een volledig rode kop terwijl dit bij de pop beperkt is tot de kruin. Verder is de bruine kleur van het popje iets matter. Verspreiding en leefgebied De roodkopamadine heeft zijn verspreidingsgebied in Angola, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Ze Komen daar voor op de savannes, aan de randen van woestijnen en gebieden met doornig struikgewas. Karakter Roodkopamadines zijn vredelievende vogels die prima in een gezelschapsvolière met andere soorten kan worden gehouden. Meerdere koppels roodkopamadines samen geven ook geen problemen. Omgevingstemperatuur Kunnen in een volière met een vorst- en tochtvrij nachtverblijf overwinteren. Voeding Wat betreft de voeding stellen ze geen al te hoge eisen. Een goede zaadmengeling voor tropische vogels, trosgierst, universeelvoer en eivoer met daar doorheen wat miereneitjes en meelwormen alsmede gekiemde zaden, groenvoer en allerlei vruchten is een prima voeding voor roodkopamadines. Het is van belang de vogels tijdens het broeden alleen zaden te verstrekken. Het verstrekken van dierlijke eiwitten, zoals bijvoorbeeld miereneieren, buffalowormen en pinky s, geeft in de meeste gevallen aanleiding tot een verhoogde paringsdrift

18 en verminderde broedzorg. In dergelijke gevallen worden de jongen uit het nest gegooid en beginnen de vogels met een volgend legsel. Geef daarom pas eivoer/universeelvoer en (gematigd) levend voer als de eerste jongen uit het ei komen. Een lepeltje levend voer, eventueel uit de diepvries, in de ochtend en in de avond is voor deze vogels voldoende. Kweek Ze maken graag gebruik van een tralienestkastje, halfopen tropenkastjes maar ook een oud nest van andere vogels bevalt ze prima. Als nestmateriaal wordt graag gebruik gemaakt van grashalmen, hooi, cocosvezel, sisal en donsveertjes. De balts van het mannetje is prachtig om te zien. Hij neemt dan een grashalmpje in de bek en maakt daarmee draaiende bewegingen. Tijdens de balts laat hij daarbij zachte geluidjes horen. Het popje legt vijf tot zes eitjes. Er wordt door beide geslachten gebroed. Het mannetje broedt meestal overdag en het popje s nachts. De broedduur bedraagt 12 tot 13 dagen. De jongen vliegen meestal pas na drie weken uit. Ze worden dan nog ongeveer twee weken door de ouder (bij)gevoerd alvorens ze zelfstandig zijn. Na drie á vier maanden zijn ze volledig op kleur. Bijzonderheden Roodkopamadines kunnen beter niet samen met bandvinken worden gehouden omdat ze hier mee bastaarderen, hetgeen niet wenselijk is.

19

20

21 Kontaktavonden 2015: Aanvang uur in De Steiger, Beek 1a Assen 27 januari 2015 kontaktavond 24 februari 2015 jaarvergadering 31 maart 2015 kontaktavond Het bestuur vergadert maandelijks op de 1 e dinsdag van de maand. De eerstvolgende bestuursvergadering is op dinsdag 3 februari Waar ontmoeten we elkaar op vogelbeurzen: In verband met de vogelgriep hebben veel verenigingen de vogelmarkten op geschort.

22 Bestuur Asser Vogelvrienden J. Kommers Geulstraat RS Assen Tel: H. Ottes Beukenlaan RE Zuidlaren secretaris, tel J.H. Boorsma, Kennemerland 298, 9405 LT Assen penningmeester, tel giro t.n.v. Asser Vogelvrienden : NL42INGB R. Horinga Neckarstraat VN Assen tel: A. Roggema Witterweg 42, 9421 VB Bovensmilde materiaalbeheer, tel M. Kuiper Fuutmesschen ZT Assen Ringencommisaris, tel ringen.asservogelvrienden@ziggo. nl Het lidmaatschap van de Asser Vogelvrienden kost 32,50 per jaar. Verenigingsleden en Jeugdleden betalen 18,00. Verenigingsleden zijn leden die via een andere vereniging lid zijn van de NBVV. Aanmelden en wijzigen lidmaatschap kan via de secretaris. Halfjaarlijks voor 1 juni en 1 december.

23

24 Asser kringloopwinkel Het Struunhuus De kringloopwinkel van Assen omgeving Wij ontruimen op uw verzoek, voeren inboedel af en leveren bezemschoon op. Openingstijden Winkel: Woensdag t/m zaterdag van uur. Zon- en feestdagen gesloten Het Struunhuus A.H.G. Fokkerstraat AP Assen Telefoon b.g.g E info@hetstruunhuus.nl

Maart 2015 April Mei 2011 november 2015

Maart 2015 April Mei 2011 november 2015 november 2015 November 2015 Beste Asser Vogelvrienden, 27 jaar Open Drents Kampioenschap Nu de maand november op de kalender staat is het weer tijd voor de vogelshows. Daarbij kunnen we natuurlijk niet

Nadere informatie

April, op weg naar de zomer

April, op weg naar de zomer April 2015 April, op weg naar de zomer Met het intreden van de zomertijd zijn ook de temperaturen weer gestegen. In de buiten volières zullen de vogels al hun nesten klaar hebben. De warm kwekers zullen

Nadere informatie

Maart 2015 April Mei 2011 Oktober 2015

Maart 2015 April Mei 2011 Oktober 2015 Oktober 2015 September 2015 Beste Asser Vogelvrienden, In de maand oktober gaan we met z n allen weer de vogelmarkten afstruinen. Overal in het noorden kom je dan leden van de vogelvereniging tegen. Altijd

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Februari Maart 2018 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Verhuur 09 Uitnodiging

Nadere informatie

Spitsstaart Bronzeman. jmz. Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman

Spitsstaart Bronzeman. jmz. Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman Vogelkrant 41 e jaargang nr. 3 April 2012 Spitsstaart Bronzeman jmz Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman Aangesloten bij de N.B.v.V. te Bergen op Zoom. Opgericht 24 oktober 1961. W17 Vogelliefhebbers

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven Kweek met de KEEP Soms heeft een vogelkweker een uitdaging nodig. Omdat ik hoofdzakelijk sijzen, baardmannen en goudvinken kweek, viel mijn aandacht 3 jaar terug op de Keep. Deze vogel zie je 1, 2, 3 niet

Nadere informatie

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend.

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend. Geachte vogelliefhebber, Van 30 oktober t/m 1 november organiseert Volière vereniging De Huisvriend uit Rothem-Meerssen voor de 17-de keer op rij een Nationale Vogeltentoonstelling. We willen net zoals

Nadere informatie

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings.

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings. De kweek met de kleine Putter, Carduelis carduelis in voliere en broedkooi We begonnen dit jaar de kweek met 3 koppels. Eén koppel in een volière van 3m bij 0,8m. Eén koppel in een broedkooi buiten van

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

JANUARI 2014 VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM

JANUARI 2014 VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM CLUBBLAD Januari 2014 1 VOGELVERENIGING "DE NACHTEGAAL" Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht: 7 april 1964 BESTUUR VOORZITTER Lex

Nadere informatie

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula)

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde Blauwborst Beknopte beschrijving De blauwborst is een vogel die voorkomt in Europa, Azië, west-alaska en noord Amerika. De man heeft

Nadere informatie

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 1 Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 Nieuwe lay-out Nieuwe mensen hebben vaak andere ideeën, zo ook nu weer. Het Fugelnijs kon wel wat kleur gebruiken en styling. Voor je ligt het resultaat.

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Vogelkrant 41 e jaargang nr. 5 Oktober 2012

Vogelkrant 41 e jaargang nr. 5 Oktober 2012 In dit nummer: Uitnodiging vergadering Uitgelicht: de Rietgors, De Lorrie van de Blauwe Bergen Ringenbestelformulieren TT Bulletin (incl. inschrijflijst TT) Vogelkrant 41 e jaargang nr. 5 Oktober 2012

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 2 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 2 e kwartaal 2018 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris

Nadere informatie

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. April CLUBBLAD

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. April CLUBBLAD VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM April 2019 1 CLUBBLAD April 2019 VOGELVERENIGING "DE NACHTEGAAL" Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht: 7 april 1964 Verenigingsinfo

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

Het kweken met de Zosterops palpebrosus

Het kweken met de Zosterops palpebrosus Het kweken met de Zosterops palpebrosus De naam Zosterops palpebrosus heb ik zelf niet verzonnen het is de latijnse naam voor Indische brilvogel of Gangesbrilvogel, waarbij Zosterops staat voor brilvogel.

Nadere informatie

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: 1 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING Vragen die aan de orde komen zijn: Op welke manieren kun je vogels houden? Waar moet je op letten bij het aanschaffen en verzorgen van vogels? Waarom is het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V

Nieuwsbrief E.V.v.V Nieuwsbrief E.V.v.V. 3 2016 3 e kwartaal 2016 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101 EVvV-Almere 1 2 Van de voorzitter Met enige trots kan ik melden

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Maart 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden

Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden Augustus 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

GESCHILDERDE ASTRILDE, Emblema, picta

GESCHILDERDE ASTRILDE, Emblema, picta GESCHILDERDE ASTRILDE, Emblema, picta Keurmeestervereniging T&P. ALGEMEEN: Nederlands: Duits: Engels: Frans: Geschilderde astrilde. Gemalter astrild. Painted Firetail. Embleme peint. De Geschilderde astrilde

Nadere informatie

De Groenzoom Struweelvogels

De Groenzoom Struweelvogels De Groenzoom Struweelvogels 1 Inhoudsopgave Zanglijster Struweelvogels - Zanglijster 3 - Roodborsttapuit 4 - Kneu 5 - Blauwborst 6 - Patrijs 7 - Rietzanger 8 Zanglijster - Lichte borst met pijlpuntige

Nadere informatie

SPREEKBEURT MANDARIJNEEND

SPREEKBEURT MANDARIJNEEND SPREEKBEURT MANDARIJNEEND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE MANDARIJNEEND

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet)

Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet) Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet) De familie van de Pyrrhura Picta behoort tot de kleinere Pyrrhurasoorten. Van de Pyrrhura Picta zijn negen ondersoorten bekend waarvan, voor zover bekend, slechts

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Allemaal een hele fijne zomer toegewenst en ik zie u graag weer op de eerste vergadering die zal zijn op dinsdag 6 september in het Rode Kruisgebouw.

Allemaal een hele fijne zomer toegewenst en ik zie u graag weer op de eerste vergadering die zal zijn op dinsdag 6 september in het Rode Kruisgebouw. Allemaal een hele fijne zomer toegewenst en ik zie u graag weer op de eerste vergadering die zal zijn op dinsdag 6 september in het Rode Kruisgebouw. 1 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 4 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 4 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris/TT-secretaris

Nadere informatie

LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN

LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN Serie vogels Gouldamadine Chloebia gouldiae

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE LACHDUIF BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB

Nadere informatie

Een kweekverslag van Gerrit Brinkman. De Roodkopkardinaal, Paroaria gularis gularis.

Een kweekverslag van Gerrit Brinkman. De Roodkopkardinaal, Paroaria gularis gularis. Een kweekverslag van Gerrit Brinkman De Roodkopkardinaal, Paroaria gularis gularis. Beschrijving: De Roodkoppen zijn ongeveer 16 cm lang, ze hebben een geheel rode kopbevedering welke naar achter doorloopt

Nadere informatie

Tijgervink (Amandava amandava amandava)

Tijgervink (Amandava amandava amandava) Tijgervink: (Amandava amandava amandava) ---- Algemeen: --- De Tijgervink behoort tot de groep Afrikaanse Prachtvinken, maar dat is niet het gebied waar deze kleurige vogeltjes voorkomen. Het verspreidingsgebied

Nadere informatie

Herder Maina ofwel treurmaina

Herder Maina ofwel treurmaina Herder Maina ofwel treurmaina De aankoop In de zomer van 2005 hadden we de mogelijkheid om achter ons huis een flinke volière te bouwen. In eerste instantie zou deze een groot deel van de achtertuin gaan

Nadere informatie

Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw.

Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw. Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw. De Specht Er zijn verschillende soorten spechten: de groene, de zwarte en

Nadere informatie

Psilopsiagon & overige Bolborhynchus

Psilopsiagon & overige Bolborhynchus Standaard: Psilopsiagon & overige Bolborhynchus Uitgave zomer 2014 Standaard Psilopsiagon en overige Bolborhynchus soorten Pagina 1 van 18 Inhoud: 2 Voorwoord: 3 Bij het genus Psilopsigon: 4 Citroenparkiet,

Nadere informatie

De Braamsluiper (Sylvia Curruca)

De Braamsluiper (Sylvia Curruca) De Braamsluiper (Sylvia Curruca) De braamsluiper Inleiding De braamsluiper is een insectenetende vogel die ongeveer 14 cm groot is. Zowel man als pop dragen hetzelfde verenpak en zijn mijn inzien niet

Nadere informatie

standaardeisen DIAMANTDUIVEN

standaardeisen DIAMANTDUIVEN standaardeisen DIAMANTDUIVEN Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers uitgave voorjaar 990 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord... 2 Standaard... 3 Keurtechnische aanwijzingen... 4 Kleurstandaard Bruin... 5 Bruinpastel...

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Tentoonstelling 2017 Tstelling regtentoonst ( 1 ) Tentoonstelling reglement voor de Bijzondere Vogeltentoonstelling 2017 De vogelshow

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Eend Inleiding Ik hou mijn werkstuk over eenden omdat ik het leuke dieren vind en ik wil er wat over leren. Dit wil ik er over weten: Wat doen eenden de hele dag? Wat eten eenden? Wat voor soorten eenden

Nadere informatie

De kluut is een waad vogel en heeft dan ook de beschikking over een vijver van plm. 5m2 welke met regelmaat doorgespoeld wordt met vers water.

De kluut is een waad vogel en heeft dan ook de beschikking over een vijver van plm. 5m2 welke met regelmaat doorgespoeld wordt met vers water. Kweek ervaring met de kluut ( Recurvirostra avosetta) Het kweekseizoen 2008 ben ik met 5 koppels kluten begonnen. Alle koppels had ik samen in een volière zitten met een afmeting van 6 x 9 m en 3 meter

Nadere informatie

Club blad V.V.Vogelvreugd

Club blad V.V.Vogelvreugd Club blad V.V.Vogelvreugd Beverwijk en Omstreken Aangesloten Bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht April 947 vogelvreugd VOLIERE VERENIGING BEVERWIJK EN OMSTREKEN OPGERICHT APRIL 947 AANGESLOTEN

Nadere informatie

Vogelkrant 40 e jaargang nr. 3 April 2011

Vogelkrant 40 e jaargang nr. 3 April 2011 In dit nummer: Uitnodiging vergadering Verslag jaarvergadering Uitgelicht: de Frater, Raapzaad De Ceresamadine,Monniksparkiet Ringenbestelformulieren Vogelkrant 40 e jaargang nr. 3 April 2011 jmz Aangesloten

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2011 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Februari 2013 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN artikel 1 Waar in dit reglement wordt gesproken van leden, worden daaronder verstaan in overeenstemming met het bepaalde in artikel 5 van de statuten - de gewone leden, ereleden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement De Vogelvriend Leerdam Art. 1 De vereniging De Vogelvriend gevestigd te Leerdam zal in dit Huishoudelijk Reglement Afdeling worden genoemd daar zij in feite is een afdeling van

Nadere informatie

Vogelkrant 40 e jaargang nr. 1 Januari 2011

Vogelkrant 40 e jaargang nr. 1 Januari 2011 In dit nummer: Uitnodiging vergadering Verslag vorige vergadering Uitgelicht: de Melba Astrilde, Bonte Boertje, Appelvink Klein hoefblad Vogelkrant 40 e jaargang nr. 1 Januari 2011 jmz Aangesloten bij

Nadere informatie

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN Verenigingsinformatie vv WDS Vereniging De voetbalvereniging WDS is een amateurvereniging en is opgericht 2 april 1948. De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen: Herensenioren op zaterdag Jeugdvoetbal

Nadere informatie

Heggemus (prunella modularis)

Heggemus (prunella modularis) Heggemus (prunella modularis) Beknopte inleiding: De heggenmus is een vrij onopvallende verschijning die vrijwel in geheel Europa voorkomt. Daarbuiten komen zij ook voor in grote gedeeltes van Azië, ook

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Lid Zanglust Zuidwolde

Lid Zanglust Zuidwolde Lid Zanglust Zuidwolde Even voorstellen Ik ben Richard Bekelaar, 34 jaar oud. Ben inmiddels zo'n 15 jaar lid van Zanglust Zuidwolde. Ben kweker van de standaard grasparkiet, in de volksmond ook wel Engelse

Nadere informatie

Vogelliefhebbers Wieringermeer Vogelliefhebbers Wieringermeer

Vogelliefhebbers Wieringermeer Vogelliefhebbers Wieringermeer Vogelliefhebbers Wieringermeer Vogelliefhebbers Wieringermeer Vogelkrant 38 e jaargang nr. 2 Maart 2009 In dit nummer: Uitnodiging vergadering Verslag vorige vergadering Uitgelicht: Pennant Rosella Koolmees

Nadere informatie

De Pimpelmees (Parus Caeruleus)

De Pimpelmees (Parus Caeruleus) De Pimpelmees (Parus Caeruleus) Inleiding Wie is er niet bekent met dit zeer acrobatische vogeltje. Hij is zo gewoon geworden voor de mens dat ze de fantastische kleuren van dit vogeltje niet eens meer

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEELWANG-, GEELBUIK- en ROODWANGSCHILDPAD

SPREEKBEURT GEELWANG-, GEELBUIK- en ROODWANGSCHILDPAD SPREEKBEURT GEELWANG-, GEELBUIK- en ROODWANGSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

Spreekbeurt de grote Toppereend

Spreekbeurt de grote Toppereend Ra,ra wie ben ik. Spreekbeurt de grote Toppereend Inleiding Ik doe mijn spreekbeurt over de grote toppereend. Omdat ik dit een hele mooie vogel vind. En omdat jullie misschien veel te weinig weten over

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEELWANG-, GEELBUIK- en ROODWANGSCHILDPAD

SPREEKBEURT GEELWANG-, GEELBUIK- en ROODWANGSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GEELWANG-, GEELBUIK- en ROODWANGSCHILDPAD REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ:

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ: ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 2008 2008 AANGESLOTEN BIJ: 2008 BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en

Nadere informatie

Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen

Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen Inleiding Dit kweekverslag beslaat een periode van twee kweekseizoenen met de Japanse nachtegaal (leiothrix lutea) als ook met de zilveroornachtegaal

Nadere informatie

DE SOESTER VOGELVRIENDEN

DE SOESTER VOGELVRIENDEN DE SOESTER VOGELVRIENDEN De Soester Vogelvrienden (SVV) is een vereniging van en voor vogelliefhebbers in de gemeente Soest en omstreken. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden 2018 de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement regioshow Leusden e.o., De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur 01 december van 10.00 tot

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Vraagprogramma 2016 41 ste Nationale Vogeltentoonstelling Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers VRAAGPROGRAMMA Van de 41ste Nationale Vogeltentoonstelling boven het Noordzeekanaal: Van

Nadere informatie

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5 in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015.

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. Speciaalclub voor Zebravinkenliefhebbers, aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. NZC TENTOONSTELLINGS

Nadere informatie

Werkstuk Biologie De Sneeuwuil

Werkstuk Biologie De Sneeuwuil Werkstuk Biologie De Sneeuwuil Werkstuk door Rikaatje 1148 woorden 25 juni 2018 0 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Biologie voor jou De Sneeuwuil Gemaakt door: Rika van Breemen 1HVC 2017 Inleiding

Nadere informatie

Welke uilen en roofvogels zijn dat?

Welke uilen en roofvogels zijn dat? . Welke uilen en roofvogels zijn dat? De vogels zijn volgens de kleurcode onderverdeeld in de volgende groepen: Uilen 10 Valken 30 Overige roofvogels 46 Extra: Vliegsilhouet van de belangrijkste soorten

Nadere informatie

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden,

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden, Afdeling: Tentoonstellingscommissie Beste Vogelvrienden, Hieronder volgt het nieuwe tentoonstellingsreglement van Folière feriening Súd West Hoek, bestemd voor de afdelingstentoonstelling 2012. Alle voorgaande

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. November-December 2016 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Voorwoord 07 Agenda 09 Notulen

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT Vogelvereniging Jaargang 60 nummer 2 IN VOGELVLUCHT In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Bondscode M06. Ingeschreven in het verenigingsregister van de

Nadere informatie

Sierduiven: Herkomst en aanschaf.

Sierduiven: Herkomst en aanschaf. Sierduiven: Herkomst en aanschaf. De relatie tussen mensen en duiven is al heel oud. In het verre oosten waren de duiven al voor de komst van de beschaving in de omgeving van mensen te vinden. Oude geschriften

Nadere informatie

VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse)

VOGELVERENIGING ONS IDEAAL BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) T.T.-voorwaarden/ reglement/ prijzenschema Nationale tentoonstelling, die gehouden zal worden op zaterdag

Nadere informatie

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. februari CLUBBLAD

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. februari CLUBBLAD VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM februari 2019 1 CLUBBLAD Februari 2019 VOGELVERENIGING "DE NACHTEGAAL" Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht: 7 april 1964 Verenigingsinfo

Nadere informatie

SPREEKBEURT GRASPARKIET

SPREEKBEURT GRASPARKIET l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GRASPARKIET VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GRASPARKIET

Nadere informatie

De Australische Koningsparkiet (Alisterus s. scapularis)

De Australische Koningsparkiet (Alisterus s. scapularis) De Australische Koningsparkiet (Alisterus s. scapularis) Van de koningsparkieten zijn drie soorten, met elk weer één of meerdere ondersoorten, bekend. Onder de vogelliefhebbers in Europa is de Australische

Nadere informatie

Carduelis flammea cabaret

Carduelis flammea cabaret DE BARMSIJS Carduelis flammea D. Birkenzeisig E. Common Redpoll F. Sizerin flamé Dit kleine vogeltje leeft in Europa, Azië en Amerika. Het is vooral terug te vinden in de naald- en berkenbossen. Wanneer

Nadere informatie

SPREEKBEURT VALKPARKIET

SPREEKBEURT VALKPARKIET SPREEKBEURT VALKPARKIET l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE VALKPARKIET

Nadere informatie

Door: Fabio van Olst (NL)

Door: Fabio van Olst (NL) Door: Fabio van Olst (NL) In de standaard die we in Nederland kennen van de Felegyhazer Tuimelaar staat de kleurslag zilver vermeld. Ik heb al eens in een artikel geschreven, dat ik ze nooit gezien heb

Nadere informatie

Inhoud van het aanmeldformulier s.v. SATURNUS 72. Het formulier bestaat naast de algemene informatie hierboven uit de volgende drie onderdelen:

Inhoud van het aanmeldformulier s.v. SATURNUS 72. Het formulier bestaat naast de algemene informatie hierboven uit de volgende drie onderdelen: 1 Sportvereniging Saturnus 72 Opgericht 1 februari 1972 te Ridderkerk, Koninklijk goedgekeurd 19 juli 1975 Aangesloten bij het Nederlands Handbal Verbond ( NHV ) Adres: Kastanjelaan 30, 2982 CM, Ridderkerk

Nadere informatie

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: 1 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: H. van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 1 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 1 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2018 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris

Nadere informatie

Introductie. Mussen Huismus Inventarisatie. Pauze. Zwaluwen Gierzwaluw Inventarisatie. Soort. Mussen. Ringmus

Introductie. Mussen Huismus Inventarisatie. Pauze. Zwaluwen Gierzwaluw Inventarisatie. Soort. Mussen. Ringmus sen en gierzwaluwen Herkenning en Inventarisatie Avondprogramma Mussen Inventarisatie Pauze Inventarisatie April 2013 R. Schols Carola van den Tempel Soorten Aanleiding; Stevig fundament voornatuurbeleid

Nadere informatie