Maart 2015 April Mei 2011 Oktober 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maart 2015 April Mei 2011 Oktober 2015"

Transcriptie

1 Oktober 2015

2

3 September 2015 Beste Asser Vogelvrienden, In de maand oktober gaan we met z n allen weer de vogelmarkten afstruinen. Overal in het noorden kom je dan leden van de vogelvereniging tegen. Altijd weer een gezellig praatje waarbij de vogels niet uit het oog worden verloren. Zo heeft de één nog vogels nodig, terwijl een ander ze te koop aanbied. Ook vogelvoerleveranciers doen goede zaken en vergeet de overige accessoires niet, zoals drinkflesjes, kleurringen en losse voederbakjes. We kunnen naar veel vogelmarkten gaan maar het gemakkelijkst is natuurlijk die in de TT hal in ASSEN op 24 oktober. Na de vogelmarkt komt ook al weer ons Open Drents Kampioenschap. Een vogelshow waaraan leden van alle vogelverenigingen mee kunnen doen.

4 Kampioenen hebben we allemaal op stok, je eigen vogel is toch immers de mooiste. Hier heb je een band mee opgebouwd. Laat deze zien op de vogelshow zodat ook anderen van deze pracht kunnen meegenieten. De waardering die je van de andere liefhebbers krijgt maakt het alleen nog leuker om er mee door te gaan. Voor alle leden en belangstellenden: op 27 oktober is er weer een tentoonstellingsvergadering. Wie helpt ons mee om van de 27e Open Drents Kampioenschap een waar feest te maken? Bent u afwezig 27 oktober maar wilt wel meehelpen, ook dat kan, bel een bestuurslid voor 27 oktober. Alle hulp is welkom, al is het maar een halve dag. Ook onze verlotingstafel is nagenoeg leeg, heeft u leuke dingen die u hieraan kwijt wilt laat het ons dan weten!

5

6

7 Van de bestuurstafel TT vergadering 27 oktober: In oktober zal de jaarlijks TT vergadering weer gehouden worden. Deze tentoonstelling is dan altijd het jaarlijks hoogtepunt van de verenigingsjaar. Wij kunnen 3 dagen aan alle belangstellenden laten zien waar wij het hele jaar van genieten. Het vraagprogramma voor de vogelshow is klaar en zal verspreid worden. De belangrijkste wijziging is deze dat voor verkoopvogels tijdens de vogelshow geen kosten betaald hoeven worden..*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.* Ringen bestellingen voor 2016: De kleur is ORANJE. Bestel data: en Levering na: en Bestellen en direct afrekenen bij de ringencommissaris Denkt bij het bestellen aan de 2.50 administratie kosten van de bond. Geen ringen bestelformulier ontvangen? Vraag de ringencommissaris, of het bestuur. Tijdens de kontaktavonden hebben zij reserve bestellijsten bij zich. De bestelling kan ook per mail naar de ringencommissaris gestuurd worden. Ringen.asservogelvrienden@ziggo.nl. Bestelling wordt pas doorgezonden als ook de betaling geregeld is. U ZIET VEEL LEGE PLAATSEN IN HET CLUBBLAD WAAR ZIJN DE ADVERTEERDERS??

8 De roodkop parkiet De roodkop-parkiet, agapornis rosecollis, een bekende afrikaan Volgend de literatuur werd de rosecollis in 1817 door Veillot voor het eerst beschreven. Achteraf bleek de soort toch al eerder ontdekt te zijn en wel in 17793, maar wed toen abusievelijk voor Agapornis pullaria aangezien. De eerste importen vonden plaats rond Taxonomie en beschrijving Een beschrijving laat ik achterwege omdat de soort zeer bekent is en de afbeeldingen voor zich spreken. Uiterelijk geslachtsverschil ontbreekt. Deze dwergpapegaai kent twee ondersoorten en wel de nominaatvorm Agapronis rosecollis rosecollis en de A. r. catumbella. De laatste onderscheid zich van de nominaatvorm door een wat intensievere rozerode kleur aan de voorzijde. Ook de groene kleur schijn wat feller te zijn. Verspreiding en biotoop De nominaatvorm is de ondersoort die we kennen in de avicultuur. Het verspreidingsgebied loopt van het noordwestelijk deel van Zuid-Afrika en Namibië. Daar Namibië voor een groot deel erg droog is zal het niemand verbazen dat de rosecollis voorkomt in droge, matig beboste, gebieden. Daar ze uiteraard afhankelijk zijn van water worden ze het meest gezien in de bomen van de begroeide oevers langs rivieren.

9

10

11 een hoogte van ca 1500 meter. Groepjes van zo n 20 exemplaren zijn normaal maar kunnen uitgroeien tot groepen van 300 stuks waar rijpende graszaden groeien en op plaatsen waar ze water drinken, meestal een aantal keren per dag. Ze worden waargenomen tot op Broedgewoonten De rosecollis staat bekend als koloniebroeder. Ze nestelen in rotsspleten, holen in wanden (zoals de oeverzwaluw). De vrouwtjes gebruiken allerlei grassprieten, reepjes boomschors ect om een nest te bouwen. Ze vervoeren de materialen door deze tussen de stuitveren en de bovendekveren te stoppen en op deze wijze te vervoeren. Ook worden vaak grote wevernesten overgenomen. In de natuur zijn legsel van 4-6 eitjes bekend. In een relatief korte periode van februari tot april. Dan is het voedsel aanbod het grootst. Dit voedsel bestaat hoofdzakelijk uit vruchtjes zoals bessen, zaden en granen. Op momenten dat de oogst op zijn hoogtepunt is kunnen de aantallen rosecollies op de akker oplopen tot vele honderden. De jonge vogels gaan al paartjes vormen voordat ze op kleur zijn en blijven dat tot de dood hen scheidt bij elkaar. Vandaar de Engelse naam Lovebids en de Duitse naam Unzertrennicher voor het geslacht agapornis.

12

13

14 De kweek De rosecollis mag dan in de natuur een koloniebroeder zijn, de omstandigheden in de avicultuur zijn toch weer zodanig anders dat men deze soort het beste paarsgewijs kan kweken. Meerdere paren samen in een volière kan een tijdje goed gaan. Het is echter een kwestie van tijd dat elkaar toch het leven zuur gaan maken. Meestal komt het er op neer dat ze proberen elkaars tenen en poten in te korten. In broedkooien gaan ze makkelijk tot kweken over. Heeft men een ruime plaats geef ze dan een vluchtje tot 2 meter lang en wat takken om te knagen en te klauteren. dit komt de conditie van de vogel ten goede. De vogels zijn niet kieskeurig wat nestkasten beteft. Het bodemoppervlak dient van 18 bij 18 cm te zijn en de hoogte 25 cm. Als bouwmateriaal kan men bv wilgen- en fruitboomtakken geven. Wanneer de vogels klaar zijn met het vouwen van het nest zal he vrouwtje ca 4 tot 6 eitjes leggen. Alle jongen worden vaak zonder problemen groot gebracht. Je moet je voorstellen dat de eerste jongen gering worden terwijl het laatste eitje nog uit moet komen. Nadat het laatste jong het nest heeft verlaten zijn de ouders al weer aan een nieuw legsel begonnen. Zoals bij veel kromsnaveligen worden die om de dag gelegd en omdat het vrouwtje meestal vanaf het tweede eitje broedt, is er enig verschil tussen de eerste jongen en de laatste. De broedduur is 23 dagen. De jongen komen ter wereld in een dun roodachtig donsjasje die na zo n tien dagen omkleurt naar grijs. De jongen dienen met een 4,5 ring geringd worden. Ze vliegen uit op een leeftijd van ca 6 weken.

15 Voor banden, uitlaten, accu s en onderhoudsbeurten En natuurlijk lekkere koffie! De zaak waar de klant nog koning is Bosstraat PV Assen tel

16 Wanneer het nodig is, zijn de jongen ook heel gemakkelijk met de hand groot te brengen. Ze worden dan ook nog al eens els een tam pagegaaitje in huis gehouden. Ze hebben helaas weinig imitatietalent (enkele fluittonen en heel zelden een enkel woordje) maar zijn voor de rest heel amusante vogels. Wanneer de vogel met de hand wordt groot gebracht gaan zij zich richten op 1 persoon. Voeding Zoals te verwachten is met een vogelsoort die massaal gekweekt wordt, stelt de voeding ons niet voor problemen. Men kan een kant en klaar zaadmengsel voor agaporniden nemen of zelf een mengeling samenstellen uit witzaad, millet, gierstsoorten en een weinig zonnepitten en hennep. Daarnaast eivoer voor in de broedperiode en krachtvoer voor daarbuiten. Kiemzaad is, zoals voor alle zaadetende vogels, heel voedzaam. Verder is het goed te experimenteren met fruit, bessen groenvoer ect. Uiteraard mag grit en kiezel niet ontbreken. Zonnepitten en hennep dus met mate voeren daar de vogels, zeker in de broedkooien, kans hebben op vervetting. Mogelijk dat olierijke zaden de vogels eerder tot plukken aanzet. Last but not least: uw agapornis gaat graag in bad.

17 Tafelkeuring 29 september Op 29 september was er voor het eerst in het Markehuus een bijeenkomst van de Asser Vogelvrienden. Voor een ieder was het eerst wennen in deze nieuwe locatie. Maar al gauw overheerste weer de vertrouwde sfeer tussen de leden van Asser Vogelvrienden. Voorafgaande aan de tafelkeuring weden leden gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap van de vogelvereniging en de Bond. Er werden spelden voor 25 en 50 jarig lidmaatschap uitgegeven door het districtsbestuur. Speciaal was ook de heer Snijders van het hoofdbestuur afgereisd om ook de heer Van Olphen te eren voor zijn speciale verdienste voor de vereniging. Sinds mensenheugenis is hij ringencommissaris geweest. Een functie waar iedereen zich in verkijkt. Want wat is nu belangrijk voor een vogelkweker? De vereniging is gezellig erbij maar het gaat erom krijg de juiste ringen en op tijd. De vogelshow is mooi meegenomen maar zonder ringen geen vogelshow.

18 Na deze hartelijke woorden en wensen was het tijd om de meegebrachte vogels te bekijken. Over veel vogels van verschillende soorten werden weer gediscussieerd. Soms waren we het niet eens met de keurmeester, maar na uitleg bleken de ideeën niet zover uit elkaar te liggen. Daarna hebben de keurmeesters aandacht gegeven aan specifieke punten waarbij wij op onze vogels moeten letten. Zowel bij het showen, als voor de verdere kweek. Kortom: een leerzame avond voor alle belangstellenden. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- Contributie 2014 Het is weer oktober en een ieder die nog geen automatische incasso heeft afgegeven wordt wederom verzocht zijn/ haar contributie voor 2015 te regelen. Het is daarom dat wij dit nu al onder de aandacht brengen. De contributie voor 2015 is 35,00 voor Bondsleden, 20,00 voor verenigingsleden en jeugdleden. Eind november worden herinneringen gestuurd aan de leden welke dan nog niet betaald hebben.

19 Ook Vaak wordt het bestuur aangesproken door leden, waarom is er niets voor mijn vogels?

20 Hoe gaan we verder in Assen??

21 Kontaktavonden 2015: in het Markehuus Aanvang uur 27 oktober 2015 tt vergadering 24 november 2015 opbouw / inbreng Vogelshow 25 november 2015 keuring Vogelshow 26 november 2015 opening Vogelshow 27 en 28 november Vogelshow 26 januari 2016 kontaktavond 23 februari 2016 jaarvergadering 29 maart 2016 kontaktavond Het bestuur vergadert maandelijks op de 1 e dinsdag van de maand. De eerstvolgende bestuursvergadering is op dinsdag 3 november Waar ontmoeten we elkaar op vogelbeurzen: Roden Winschoten Joure Assen 7 november 10 oktober 17 oktober 24 oktober

22 Bestuur Asser Vogelvrienden J. Kommers Geulstraat RS Assen Voorzitter, tel: secretaris R. van Peer Van Heuven Goedhartlaan 2E CE Assen J.H. Boorsma, Kennemerland 298, 9405 LT Assen penningmeester, tel giro t.n.v. Asser Vogelvrienden : NL42INGB R. Horinga Neckarstraat VN Assen tel: A. Roggema Witterweg 42, 9421 VB Bovensmilde materiaalbeheer, tel M. Kuiper Fuutmesschen ZT Assen Ringencommissaris, tel ringen.asservogelvrienden@ziggo.nl Het lidmaatschap van de Asser Vogelvrienden kost 35,00 per jaar. Verenigingsleden en Jeugdleden betalen 20,00. Verenigingsleden zijn leden die via een andere vereniging lid zijn van de NBVV. Aanmelden en wijzigen lidmaatschap kan via de secretaris. Halfjaarlijks voor 1 juni en 1 december.

23

24 Asser kringloopwinkel Het Struunhuus De kringloopwinkel van Assen en omgeving Wij ontruimen op uw verzoek, voeren inboedel af en leveren bezemschoon op. Openingstijden Winkel: Woensdag t/m zaterdag van uur. Zon- en feestdagen gesloten Het Struunhuus A.H.G. Fokkerstraat AP Assen Telefoon b.g.g E info@hetstruunhuus.nl

Maart 2015 April Mei 2011 november 2015

Maart 2015 April Mei 2011 november 2015 november 2015 November 2015 Beste Asser Vogelvrienden, 27 jaar Open Drents Kampioenschap Nu de maand november op de kalender staat is het weer tijd voor de vogelshows. Daarbij kunnen we natuurlijk niet

Nadere informatie

April, op weg naar de zomer

April, op weg naar de zomer April 2015 April, op weg naar de zomer Met het intreden van de zomertijd zijn ook de temperaturen weer gestegen. In de buiten volières zullen de vogels al hun nesten klaar hebben. De warm kwekers zullen

Nadere informatie

s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA

s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA IEDEREEN IS WELKOM EN EEN PAASPRIJS VRIJDAG AVOND 25 MAART 20.00 UUR IEDERE DEELNEMER EEN DOOS MET PAASEIEREN 1 Voorzitter: F.M.Poortier Materiaal-

Nadere informatie

Januari 2015 April Mei 2011

Januari 2015 April Mei 2011 Januari 2015 December 2014 De allerbeste wensen. Daarmee wordt een nieuw jaar vaak mee ingeluid. Na de klok van 12 uur heeft op 1 januari weer op vele plaatsen het vuurwerk geklonken. Ondanks de zachte

Nadere informatie

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 1 Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 Nieuwe lay-out Nieuwe mensen hebben vaak andere ideeën, zo ook nu weer. Het Fugelnijs kon wel wat kleur gebruiken en styling. Voor je ligt het resultaat.

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V

Nieuwsbrief E.V.v.V Nieuwsbrief E.V.v.V. 3 2016 3 e kwartaal 2016 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101 EVvV-Almere 1 2 Van de voorzitter Met enige trots kan ik melden

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Voorwoord. Michiel Kuiper Voorzitter

Voorwoord. Michiel Kuiper Voorzitter Sponsorboekje 2017 Voorwoord Voor u ligt het sponsorboekje van De Vogelvriend Roden e.o. voor de Noordelijke Kampioenschappen van 2017. Na meerdere jaren de Districtstentoonstelling van Drenthe te hebben

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 2 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 2 e kwartaal 2018 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Mei 2011 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

Lid Zanglust Zuidwolde

Lid Zanglust Zuidwolde Lid Zanglust Zuidwolde Even voorstellen Ik ben Richard Bekelaar, 34 jaar oud. Ben inmiddels zo'n 15 jaar lid van Zanglust Zuidwolde. Ben kweker van de standaard grasparkiet, in de volksmond ook wel Engelse

Nadere informatie

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings.

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings. De kweek met de kleine Putter, Carduelis carduelis in voliere en broedkooi We begonnen dit jaar de kweek met 3 koppels. Eén koppel in een volière van 3m bij 0,8m. Eén koppel in een broedkooi buiten van

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 4 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 4 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris/TT-secretaris

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Openingstijden Vrijdag 13 november 2009 Zaterdag 14 november 2009 Zondag 15 november 2009 van 20.00-22.00

Nadere informatie

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend.

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend. Geachte vogelliefhebber, Van 30 oktober t/m 1 november organiseert Volière vereniging De Huisvriend uit Rothem-Meerssen voor de 17-de keer op rij een Nationale Vogeltentoonstelling. We willen net zoals

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB

Nadere informatie

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op MAANDAG 3 november 2014 Aanvang: 20.00 uur in ons verenigingsgebouw

Nadere informatie

Reglement Nationale TT te Roden

Reglement Nationale TT te Roden Reglement 2018 Nationale TT te Roden Voorwoord Geachte vogelliefhebber, Na vorig jaar weer de Nationle TT, de vogeltentoonstelling van De Vogelvriend Roden eo., georganiseerd te hebben, zullen we dat dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 1 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 1 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2018 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 29 november t/m 2 december 2017 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Augustus 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Spitsstaart Bronzeman. jmz. Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman

Spitsstaart Bronzeman. jmz. Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman Vogelkrant 41 e jaargang nr. 3 April 2012 Spitsstaart Bronzeman jmz Borneo Bronzeman Molukken Bronzeman Java Bronzeman Aangesloten bij de N.B.v.V. te Bergen op Zoom. Opgericht 24 oktober 1961. W17 Vogelliefhebbers

Nadere informatie

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Januari 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING Vragen die aan de orde komen zijn: Op welke manieren kun je vogels houden? Waar moet je op letten bij het aanschaffen en verzorgen van vogels? Waarom is het belangrijk

Nadere informatie

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Vraagprogramma 2016 41 ste Nationale Vogeltentoonstelling Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers VRAAGPROGRAMMA Van de 41ste Nationale Vogeltentoonstelling boven het Noordzeekanaal: Van

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

22e Bijzondere Tentoonstelling

22e Bijzondere Tentoonstelling 22e Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 28 november t/m 1 december 2012 in Zalencentrum Muller, de Paltz 7 te Beilen. Waarin opgenomen: Speciaalclub Australische Prachtvinken en

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden 2018 de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement regioshow Leusden e.o., De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur 01 december van 10.00 tot

Nadere informatie

in Vogelvlucht Jaargang 63 nummer 3

in Vogelvlucht Jaargang 63 nummer 3 in Vogelvlucht Jaargang 63 nummer 3 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

Reglement Noordelijke Kampioenschappen

Reglement Noordelijke Kampioenschappen Reglement 2017 Noordelijke Kampioenschappen Voorwoord Geachte vogelliefhebber, Na vijf jaar een districtsshow te hebben georganiseerd, houden wij van 2 november t/m 4 november 2017 weer een Nationale Vogeltentoonstelling.

Nadere informatie

Kerstmis 2003. Eerste Culemborgse Kanarie- en Exoten Vereniging. opgericht 20 januari 1947 Kamer van Koophandel Tiel: V157549

Kerstmis 2003. Eerste Culemborgse Kanarie- en Exoten Vereniging. opgericht 20 januari 1947 Kamer van Koophandel Tiel: V157549 Kerstmis 2003 Eerste Culemborgse Kanarie- en Exoten Vereniging opgericht 20 januari 1947 Kamer van Koophandel Tiel: V157549 Het E.C.K.E.V. - bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: H. Rens

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op:

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: UITNODIGING Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 12 December 2017 en Dinsdag 9 Januari 2018 We hopen

Nadere informatie

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven Kweek met de KEEP Soms heeft een vogelkweker een uitdaging nodig. Omdat ik hoofdzakelijk sijzen, baardmannen en goudvinken kweek, viel mijn aandacht 3 jaar terug op de Keep. Deze vogel zie je 1, 2, 3 niet

Nadere informatie

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47 Email: prachtenpraalakersloot@gmail.com Pracht en Praal 42 Bestuur. Voorzitter: Penningmeester en N.Stobbe. Pr.Irenelaan 11 1911 HT Uitgeest.Tel.0251-313645 e.mail: C.Arends. 2é Voorzitter: Dorpsstraat

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT Vogelvereniging Jaargang 60 nummer 2 IN VOGELVLUCHT In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Bondscode M06. Ingeschreven in het verenigingsregister van de

Nadere informatie

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

Contactblad oktober 2015

Contactblad oktober 2015 Hierbij nodigen wij u uit voor onze clubavond op maandag 19 oktober 2015. Wijkcentrum De Groene Hoven Koninginnelaan 280 Apeldoorn. Aanvang 20.00 uur. Agenda: 1. Opening. 2. Verslag vorige vergadering.

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden

Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden Augustus 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015.

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. Speciaalclub voor Zebravinkenliefhebbers, aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. NZC TENTOONSTELLINGS

Nadere informatie

Reglement. e Nationale Tentoonstelling en de 12 Noordelijke Jeugdkampioenschappen. voor de: deze worden gehouden van 7 t/m 10 januari 2009

Reglement. e Nationale Tentoonstelling en de 12 Noordelijke Jeugdkampioenschappen. voor de: deze worden gehouden van 7 t/m 10 januari 2009 Reglement voor de: 30 e Nationale Tentoonstelling en de e 12 Noordelijke Jeugdkampioenschappen deze worden gehouden van 7 t/m 10 januari 2009 Bestuur Voorzitter: Oeds Bijlsma J.P. Santeeweg 110 9312 TB

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014

Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014 Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014 Augustus 2013 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling

Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 Van Vogelvereniging Spijkenisse en omstreken lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Clubgebouw vogelvereniging, Maaswijkweg 10 te Spijkenisse. Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 Aangesloten bij de NBvV Opgericht Januari 1985 DE RIJSENVOGEL Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 1. De Rijsenvogel gebruikt het vraagprogramma zoals u aantreft bij uw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Bergambacht Ammerstol Schoonhoven

NIEUWSBRIEF. Bergambacht Ammerstol Schoonhoven NIEUWSBRIEF De Vogelvrienden B.A.S. Bergambacht Ammerstol Schoonhoven Vogelvereniging De Vogelvrienden B.A.S. Clubgebouw: Dijklaan 57, 2861 DW Bergambacht Huidig bestuur: Voorzitter/2 e penningmeester:

Nadere informatie

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op:

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: UITNODIGING Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 12 September 2017 en Dinsdag 10 Oktober 2017 We

Nadere informatie

T.T. REGLEMENT Vogelvereniging Midden-Holland

T.T. REGLEMENT Vogelvereniging Midden-Holland Vogelvereniging Midden-Holland T.T. REGLEMENT 2010 Artikel 1 Onder tentoonstelling wordt verstaan een expositie van vogels voorafgegaan door een keuring van de vogels. De keuring geschiedt door vanwege

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement De Vogelvriend Leerdam Art. 1 De vereniging De Vogelvriend gevestigd te Leerdam zal in dit Huishoudelijk Reglement Afdeling worden genoemd daar zij in feite is een afdeling van

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties Rabo

Nadere informatie

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Herinnering contributie Augustus 2015 Bestuur van vogelvereniging

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

TT-PRIMEUR MET.. Aymara parkiet. kromsnavels. door Mark Jansen

TT-PRIMEUR MET.. Aymara parkiet. kromsnavels. door Mark Jansen kromsnavels TT-PRIMEUR MET.. Aymara parkiet door Mark Jansen Voor de Rayontentoonstelling van december 2005 werden door de familie Jansen drie Aymara parkietjes ingezonden. Hoewel ze voor de eerste keer

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT Vogelvereniging Jaargang 60 nummer 2 IN VOGELVLUCHT In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Bondscode M06. Ingeschreven in het verenigingsregister van de

Nadere informatie

52e Nationale Tentoonstelling

52e Nationale Tentoonstelling Indien retour afzender 8925HB25 52e Nationale Tentoonstelling te Leeuwarden 19 t/m 24 oktober 2015 Waarin opgenomen de Regioshow van de Nederlandse Zebravinken Club regio Friesland 1 Beste vogelliefhebbers

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Februari 2013 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2011 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

Dinsdag 11 September Dinsdag 02 Oktober 2018

Dinsdag 11 September Dinsdag 02 Oktober 2018 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 September 2018 en Dinsdag 02 Oktober 2018 We hopen deze avonden

Nadere informatie

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Maart 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

SPREEKBEURT GRASPARKIET

SPREEKBEURT GRASPARKIET l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GRASPARKIET VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GRASPARKIET

Nadere informatie

Reglement Noordelijk Kampioenschap Zebravinken

Reglement Noordelijk Kampioenschap Zebravinken Reglement 2017 Noordelijk Kampioenschap Zebravinken Voorwoord In 2017 wordt voor het eerst het Noordelijk Kampioenschap Zebravinken georganiseerd. Het is onze intentie om het Noordelijk Kampioenschap Zebravinken

Nadere informatie

Club blad V.V.Vogelvreugd

Club blad V.V.Vogelvreugd Club blad V.V.Vogelvreugd Beverwijk en Omstreken Aangesloten Bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht April 947 vogelvreugd VOLIERE VERENIGING BEVERWIJK EN OMSTREKEN OPGERICHT APRIL 947 AANGESLOTEN

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 28 november t/m 1 december 2018 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2016

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2016 Vogelvereniging Avicultura Woerden Maart 2016 AANMELDINGSFORMULIER Vogelvereniging AVICULTURA Woerden. Dhr./Mevr... Adres... Postcode... Woonplaats... Geboortedatum... Telefoonnummer... Kweeknummer...

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Mededelingenblad 3e kwartaal 2012

Mededelingenblad 3e kwartaal 2012 Mededelingenblad 3 e kwartaal 2012 1 Vogelvereniging Vogelvreugd Delft Opgericht op 9 april 1954 Wijkcentrum de Parel v. Beresteynstraat 99 2614 HE DELFT Gironummer: 1590314 Email: info@vogelvreugddelft.nl

Nadere informatie

SPREEKBEURT MANDARIJNEEND

SPREEKBEURT MANDARIJNEEND SPREEKBEURT MANDARIJNEEND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE MANDARIJNEEND

Nadere informatie

Gefriseerde rassen en Houdingrassen

Gefriseerde rassen en Houdingrassen Open Nederlandse Kampioenschappen Gefriseerde rassen en Houdingrassen Op zaterdag 16 november 2013 Plaats: Verenigingsgebouw De Vogelvriend P.M. van Gentstraat 23 4142 BM Leerdam Tel. 0345-618024 Voor

Nadere informatie

VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse)

VOGELVERENIGING ONS IDEAAL BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) T.T.-voorwaarden/ reglement/ prijzenschema Nationale tentoonstelling, die gehouden zal worden op zaterdag

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2018 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

DE SOESTER VOGELVRIENDEN

DE SOESTER VOGELVRIENDEN DE SOESTER VOGELVRIENDEN De Soester Vogelvrienden (SVV) is een vereniging van en voor vogelliefhebbers in de gemeente Soest en omstreken. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2011 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2017 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

INFOBOEKJE

INFOBOEKJE INFOBOEKJE 2019-2020 Voorwoord: Het is Augustus dus daar is hij weer het info boekje van uw vogelvereniging De Diamantvink hier staan weer allerlei activiteiten in die komend jaar gehouden worden en natuurlijk

Nadere informatie

Artikel 1. Uitgangspunten.

Artikel 1. Uitgangspunten. Uitvoeringsbesluit van het Reglement van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers ten aanzien van de gezondheid en het welzijn van volière- of kooivogels. Artikel 1. Uitgangspunten. De NBvV stelt zich

Nadere informatie

Vogelkrant 41 e jaargang nr. 5 Oktober 2012

Vogelkrant 41 e jaargang nr. 5 Oktober 2012 In dit nummer: Uitnodiging vergadering Uitgelicht: de Rietgors, De Lorrie van de Blauwe Bergen Ringenbestelformulieren TT Bulletin (incl. inschrijflijst TT) Vogelkrant 41 e jaargang nr. 5 Oktober 2012

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken.

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. Vogelvereniging Jaargang 62 nummer 1 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Juni 2013

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Juni 2013 Vogelvereniging Avicultura Woerden Juni 2013 52 jaargang nummer 2 Opgericht 28 januari 1955 Clubgebouw: Singel 43a, 3442 AL Woerden Postgiro 705830 tnv Avicultura 06-29026802 Ringencommissaris: M. van

Nadere informatie

Vogelvereniging. Kleur en Zang. IJsselstein

Vogelvereniging. Kleur en Zang. IJsselstein Vogelvereniging Kleur en Zang IJsselstein Uitnodiging voor inschrijving districtstentoonstelling 2015 district Utrecht georganiseerd door vogelvereniging Kleur en Zang te IJsselstein in verband met het

Nadere informatie

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. April CLUBBLAD

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. April CLUBBLAD VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM April 2019 1 CLUBBLAD April 2019 VOGELVERENIGING "DE NACHTEGAAL" Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht: 7 april 1964 Verenigingsinfo

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 w.krijt@vodafonevast.nl 3851

Nadere informatie

Reglement Noordelijk Kampioenschap Catharinaparkieten

Reglement Noordelijk Kampioenschap Catharinaparkieten Reglement 2017 Noordelijk Kampioenschap Catharinaparkieten Voorwoord In 2017 wordt voor het eerst het Noordelijk Kampioenschap Catharinaparkieten georganiseerd. Het is onze intentie om het Noordelijk Kampioenschap

Nadere informatie

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 13e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen.

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen. Reglement onderlinge tentoonstelling 2016 VV Onze Hobby Heythuysen VvV De Geelgors Stramproy De Vogelvrienden Nederweert 1. Organisatie: Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging

Nadere informatie

Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017

Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017 Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017 van de Parkieten Speciaal Club van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Clubgebouw Vogelzang Molenstraat 8b 3464 TG Soest Sluiting

Nadere informatie