Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE. -adres:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE. -adres:"

Transcriptie

1 Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE -adres: Verslag van de bijeenkomst glasvezel op uitnodiging van DFMopglas en Kabel Noord Namens Plaatselijk Belang zijn Rob de Kan en ik naar deze bijeenkomst gegaan in mei, met gemengde gevoelens omdat het onduidelijk was waar het nu om zou gaan. Korte uitleg over deze namen DFMopglas is een burgerinitiatief, wat al jaren geleden is begonnen om huizen te voorzien van glasvezel, en Kabel Noord is een bedrijf wat al in de noordelijke delen van Friesland glasvezel heeft en kabelaansluitingen. Door de vorig jaar aangekondigde noodzaak van de provincie om heel Friesland te verglazen hebben zij de handen ineengeslagen om dit samen te willen doen. Begin mei heeft de provincie de tender geopend voor bedrijven en tussen 18 juli en 21 augustus dienen zij zich in te schrijven op deze opdracht om heel Friesland te voorzien van glasvezel. De duidelijkheid kwam, toen er verteld werd dat een voorwaarde voor de inschrijving is dat je extra punten krijgt als je kunt aantonen dat je al samenwerkt met Plaatselijke Belangen en/of initiatieven die al langer bezig zijn met dit gebeuren. Het is zelfs zo dat 25% van de criteria hiervoor meetelt. De kans is groot dat ook andere bedrijven nu contact gaan zoeken met Plaatselijke Belangen en/of initiatieven om ook aan die voorwaarde te voldoen. DFMopglas wil de grijze gebieden aansluiten en Kabel Noord de witte gebieden. Grijze gebieden hebben al (snel) internet via de kabel en witte gebieden hebben internet met een snelheid onder de 30 Mbit downloadsnelheid. Het klinkt ingewikkeld en dat is het ook wel een beetje. De provincie heeft de tender uitgeschreven voor de witte gebieden en niet voor de grijze gebieden, maar DFMopglas heeft de insteek dat als Kabel Noord de witte gebieden doet, zij de grijze aansluiting direct mee kunnen pakken zodat zij ook aangesloten kunnen worden op glasvezel voor de toekomst.

2 Beide partijen hebben uitleg gegeven en voor ons gebied is eigenlijk alleen Kabel Noord van toepassing omdat bijna alles in het witte gebied valt. Dus toen Kabel Noord uitleg ging geven zaten we gespannen te luisteren, maar uiteindelijk was het toch niet zo duidelijk. Kabel Noord heeft al aansluitingen in het noorden en gaat dus van daaruit aansluiten. Voor ons niet zo gunstig, maar de bedoeling van de provincie is om binnen 3 jaar 90% aangesloten te hebben. Wat Kabel Noord ook aangaf was, dat zij gebieden opdelen in groottes van 3500 huishoudens en daarvan moet minimaal 60% aangesloten willen worden anders gebeurt het niet. Tevens komt er een meerprijs voor het aanleggen als je meer dan 100 meter van de openbare weg woont. Zullen er niet veel zijn, maar ook dit was nieuw voor ons. De grote vraag die gesteld werd door DFMopglas was of alle initiatieven de huishoudens (weer) willen vragen om zich op de geven dat ze aangesloten willen worden. Daar was toch wel wat verzet tegen omdat dat al (meerdere) keren gebeurd was, maar door het veranderen van de aanbesteding is er een adviesbureau, dat ingehuurd was door de provincie, afgevallen die eigenlijk al een hele grote lijst had. Toen is er een soort touwtrekwedstrijd geweest van wie nu die lijst is. Om het toch weer compleet te maken was deze vraag gesteld. Tevens zou dit voor Kabel Noord goed uitkomen, omdat zij dan kunnen aantonen dat zij samenwerken met initiatieven. De complete lijst van de provincie leek niet helemaal te kloppen omdat ook verzorgingshuizen niet als één adres gezien werden, maar nu wel. De lijst zou ongeveer huishoudens bevatten in plaats van ongeveer Op de website van de provincie staat de hele uitleg van hoe de tender werkt. De tekst heb ik met toestemming van de provincie gekopieerd: Provincie Fryslân wil dat er glasvezel aangelegd wordt in de buitengebieden van Fryslân. Dit zorgt ervoor dat ook deze gebieden een snelle internetverbinding krijgen. Hiervoor verstrekt provincie Fryslân een marktconforme achtergestelde lening van maximaal 35 miljoen aan een marktpartij. Het doel is binnen drie jaar 95% van alle witte adressen in Fryslân van snel internet te voorzien. Meer informatie over snel internet op het Friese platteland:

3 De staat van de digitalisering Fryslân kan worden verdeeld in drie soorten gebieden. Gebieden waar huishoudens beschikking hebben over twee NGA-netwerken (kabel en glasvezel). Op de kaart betreft dit de donkere gebieden. In totaal gaat het naar schatting om circa huishoudens. De tweede categorie gebieden betreft gebieden waar huishoudens beschikking hebben over één NGA-netwerk (kabel). Op de kaart gaat het om de grijze gebieden waar circa huishoudens wonen. De laatste categorie gebieden beschikt niet over een NGA-netwerk. Het gaat om de witte gebieden in figuur Hier wonen circa huishoudens. Het gaat hier met name om kleine dorpen en afgelegen locaties. [Bron: Achtergestelde lening De subsidie wordt verstrekt voor het aanleggen van de fysieke infrastructuur en het belichten en routeren van een NGA-netwerk in het buitengebied van Fryslân. De subsidie wordt niet verstrekt voor het aanbieden van diensten over het NGA-netwerk. De hoogte van de provinciale lening is maximaal 35 miljoen. De omvang van de provinciale lening bedraagt daarbij maximaal dezelfde hoogte van de lening die door de erkende kredietinstelling wordt verstrekt voor de financiering van het project. Deze twee leningen vormen samen, inclusief eventueel eigen vermogen de totale omvang van de investeringskosten, voor de financiering van het project. De achtergestelde lening wordt verstrekt met het in artikel van subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân beschreven doel: De subsidie heeft als doel het

4 binnen drie jaar realiseren van een NGA-netwerk in het buitengebied van de provincie Fryslân. Wat wordt verstaan onder buitengebied volgt uit een opgestelde lijst met adressen. De beoordeling en de verstrekking van de achtergestelde lening wordt gebaseerd op deze adressenlijst. Tenderprocedure De subsidieregeling breedband voor marktpartijen is gepubliceerd. Marktpartijen krijgen nu de ruimte om zich voor te bereiden op een subsidieaanvraag. In de periode van 18 juli tot 21 augustus kan de officiële aanvraag ingediend worden. De voorwaarden, weigeringsgronden en toetsingscriteria voor de subsidietender(procedure) zijn opgenomen in de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân. Hoewel het hier een achtergestelde financiering betreft wordt deze mede door het achtergestelde karakter beschouwd als een zogenaamde kredietsubsidie. Zie hiervoor ook de publicatie van het subsidieplafond. Beoordeling aanvragen De beoordeling van de aanvragen bij de tenderprocedure vindt plaats door een door de provincie ingestelde beoordelingscommissie. De beoordelingscommissie kent leden met verschillende expertise, benodigd voor een goede beoordeling van de aanvragen. In de beoordelingscommissie zijn in ieder geval subsidierechtelijke, privaatrechtelijke, financiële en technische expertise en specialisten met specifieke marktkennis vertegenwoordigd. Daarnaast kent de beoordelingscommissie een voorzitter en een secretaris. Het team heeft als doel de binnengekomen aanvragen te beoordelen volgens de in de regeling economie, recreatie en toerisme Fryslân benoemde voorwaarden, weigeringsgronden en toetsingscriteria en zodoende tot een ranking van aanvragen te komen. Hierna heeft het beoordelingsteam als taak het motiveren en omschrijven van weigeringsgronden en het besluit op de aanvraag. Gedeputeerde Staten nemen een besluit tot verlening ten gunste van de aanvrager die het beste heeft gescoord. Aan deze verlening is de opschortende voorwaarde gekoppeld dat een financieringsovereenkomst wordt gesloten tussen de aanvrager en de provincie.

5 Planning Publicatie tenderprocedure 3 mei 2017 Indienen van vragen tot 31 mei 2017 Nota van inlichtingen 1 juli 2017 Openstellen subsidieregeling (indienen van aanvragen) Beoordeling aanvragen provincie 18 juli tot 21 augustus augustus 2017 tot 26 september 2017 Verleningsbesluit GS winnende aanvrager 3 oktober 2017 Afsluiten leningsovereenkomst tussen marktpartij en provincie 24 oktober 2017 Einde informatie website van de provincie. Heel veel tekst dus, maar niet alles. Via deze website is het hele document te lezen: Zoals te lezen is bij de uitleg van Kabel Noord is helemaal niet zeker dat iedereen wordt aangesloten en wat de eigen bijdrage gaat worden. Die eigen bijdrage wordt geschat op 15 per huishouden per maand en dan ongeveer 20 jaar lang. Die eigen bijdrage kan zomaar minder of meer zijn bij een andere partij. Als er een partij is die een andere oplossing heeft zodat elk huishouden minder of helemaal niets hoeft te betalen dan heeft deze weer een streepje voor bij de keuze. Ook zou de mogelijkheid er zijn om ineens een bedrag te voldoen. Er waren hier verschillende vragen over, zoals wat te doen bij een verhuizing of wat als ik nu niet mijn huis laat aansluiten? Wat betreft een verhuizing zijn de meesten het er over eens dat het alleen maar een pluspunt is als je huis glasvezel heeft. Is het bedrag in één keer afgedragen dan wordt dit in de verkoopprijs ingecalculeerd en bij een maandelijkse betaling moet er een soort contract opgesteld worden, maar daar was niet veel duidelijkheid over. Als er besloten wordt om te wachten met de aansluiting dan zijn de kosten uiteindelijk hoger dan direct, maar hoe hoog was nog niet aan te geven.

6 Aan het eind van de avond waren we dus niet geheel gerustgesteld want uiteindelijk kan Kabel Noord niet garanderen dat iedereen wordt aangesloten en beslist de provincie wie het gaat worden. Mocht er in de tussentijd weer nieuws zijn, dan zullen we dat melden. Namens Plaatselijk Belang Jan Porton Aantal bewoners in 10 jaar tijd iets gedaald In 2007 waren er in Ter Idzard 319 bewoners, in Oldeholtwolde 137 en in Nijeholtwolde 197. In 2017 waren er in Ter Idzard 310 bewoners, in Oldeholtwolde 149 en in Nijeholtwolde 183. Zoals te zien zijn er in Ter Idzard na 10 jaar 9 bewoners minder, in Oldeholtwolde 12 meer en in Nijeholtwolde 14 minder. Totaal zijn er in de drie dorpen na 10 jaar 11 inwoners minder. Wellicht moeten de ooievaars van het ooievaarsstation in Spanga even langs komen in de drie dorpen... Namens Plaatselijk Belang Jan Porton Oplossingen van de puzzels in dit t Kontakt

7 Feesten Ook tijdens de komende zomerfeesten willen we weer zorgen voor verslagen, maar vooral ook foto s van dit evenement. Hetzelfde geldt voor het 50-jarig Jubileumfeest van Dorpshuis de Bult. Leuke foto s van zowel de zomerfeesten als van het jubileumfeest kunt u sturen naar nieuws@ter-idzard.nl. Wij zetten deze dan op de site. Nieuws: Hieronder de nieuwsartikelen die in de afgelopen weken op de website zijn verschenen. Broedende Zwaan foto s Under de Toer foto s Link naar meer info Herhalingscursus reanimatie Aantal inwoners in 10 jaar iets gedaald Puzzel t Kontakt foto s foto foto De drie dorpen doen mee aan de foto Culturele Hoofdstad 2018 Ook dit jaar weer Kinderkunstweek in Batavushuisje foto Nieuws over Samobiel in onze dorpen foto Link naar teridzard.samobiel.nl Muzikale matinee-voorstelling in Openluchttheater foto

8 Deze en andere items kun je bekijken op de website. Nieuws delen met de website? Neem dan contact op met onze nieuwsredactie via Wil je reageren op een nieuwsitem? Dat kan. Onder elk nieuwsitem is er ruimte voor reacties. tel Striepe nieuws- Striepe nieuws- Striepe nieuws- Striepe nieuws Hallo allemaal Voor we het wisten waren de Lekker Fitweken alweer voorbij. Deze begonnen met het schoolkorfbaltoernooi en eindigden met de Avond4daagse. Op het schoolkorfbaltoernooi waren er 3 teams die de 1 e plaats in de wacht wisten te slepen, een mooi resultaat. Een team van groep 7/8 en een team van groep 5/6 gaat woensdag 14 juni onze school vertegenwoordigen op de Friese Kampioenschappen in Hantum. De Avond4daagse verliep onder wisselende weersomstandigheden, maar dat mocht de pret niet drukken. Het blijft een kleurig geheel zo`n Avond4daagse, waarbij wij het als school belangrijk vinden dit gezamenlijk met ouders te begeleiden! De kinderen van groep 7 en 8 hebben het de komende periode maar druk. Vrijdag 14 juli zetten zij de musical Monsters op de planken in De Bult van Ter Idzard en de repetities hiervoor zijn in volle gang. De tijd van de schoolreisjes is ook aangebroken. De kinderen van groep 1 en 2 zijn op schoolreis geweest naar de Drentse Koe in Ruinerwold en kunnen terug kijken op een geslaagde, zonnige dag. Groep 3 t/m 6 gaat donderdag 22 juni naar Dino World in Zwolle. Groep 7/8 gaat van woensdag 21 t/m vrijdag 23 juni naar Ameland.

9 Groep 3/4/5 en 6/7/8 zijn ook nog op excursie geweest in de afgelopen weken. Groep 3/4/5 ging met de trein naar de Ontdekhoek in Zwolle, de kinderen van groep 6/7/8 gingen naar het Skûtsjemuseum in Eernewoude. Misschien heeft u de leuke foto`s wel gezien op Facebook of op onze website. Waar achter de schermen hard aan gewerkt wordt is de formatie voor volgend schooljaar. Middels een advertentie in de krant is de school op zoek gegaan naar een nieuwe directeur omdat ik per 1 augustus 2017 directeur word van Obs Boekhorst te Oosterwolde. Na 7 jaar de Striepe laat ik Weststellingwerf achter me en ga een nieuwe uitdaging aan op een grotere school in Ooststellingwerf. Hoe de formatie er precies uit komt te zien is op dit moment nog onduidelijk, we hopen de ouders hier zo snel mogelijk van op de hoogte te kunnen stellen. Aangezien dit de laatste editie van het Kontakt zal zijn waarin ik het schoolgedeelte van de Striepe mag verzorgen, wil ik iedereen bedanken voor de samenwerking en alles goeds wensen voor de toekomst! We zullen in de komende weken zeker nog van ons laten horen, bijvoorbeeld op het dorpsfeest van Oldeholtpade en tijdens het Openluchttheater in Ter Idzard. Tot Ziens,

10 Anita de Vries Culturele Hoofdstad 2018 De drie dorpen doen mee! In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 wordt het project Under de Toer georganiseerd. Het ingediende project voor Ter Idzard De tael van et hatte is hiervoor geselecteerd. Daarmee is het Mienskip-project in Ter Idzard een van de 32 Under de Toer manifestaties in 2018 die op 18 mei jl. in Leeuwarden werden gepresenteerd. De commissie van Under de Toer is vooral enthousiast over de meertaligheid van het plan en de betrokkenheid van de bewoners van de drie dorpen. De inwoners van Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde, de plaatselijke koren en de toneelvereniging, evenals Plaatselijk Belang Eensgezindheid en de Plaatselijke Commissie van de Bonifatiuskerk in Ter Idzard worden uitgenodigd dit project samen gestalte te geven onder leiding van professionele kunstbeoefenaars. Johan Veenstra, Stellingwerfs schrijver uit Nijeholtpade, is bereid gevonden om lied- en toneelteksten te schrijven. Koordirigente Janneke Florijn, wonende in Ter Idzard, zal een muzikaal programma maken met een voor deze gelegenheid te vormen koor, en koren en muziekgroepen uit de streek. Gooitsen Eenling uit Leeuwarden, bekend regisseur in Friesland, zal garant staan voor de regie van de toneelgroep en Sigrid Hamelink, beeldend kunstenaar uit Nijeholtwolde, zal samen met dorpsbewoners zorgen voor decor en lichtbeelden.

11 De diverse groepen zullen op 6 oktober 2018 gezamenlijk een spectaculaire uitvoering geven, waarbij het hele dorp het decor vormt. Het publiek beweegt zich vanaf het Dorpshuis van Ter Idzard naar de kerk en komt onderweg muziek, kunst en theater tegen. Thema van het project is de geschiedenis van de Bonifatiuskerk en de vrijheidsstrijd van de Stellingwervers, die met onze kerk verweven is. Het verhaal speelt zich af in 1579, het jaar waarin Baerte van Idzarda getekend heeft voor de Vrije Staten van Friesland. De vragen waarvoor de Stellingwervers in die tijd staan, zullen zeer herkenbaar zijn en dorpelingen uit die tijd lijken wellicht verrassend veel op die van nu. Op maandagavond 2 oktober 2017 organiseren we de aftrap van het project met een gezellige avond in De Bult, en kunnen alle inwoners van de Drie Dorpen kennis nemen van de plannen. Ook kun je je dan opgeven voor één of meer workshops, toneel- en zangrepetities. Je kunt rekenen op veel voorpret. Dus noteer 2 oktober! KOERSBALVERENIGING Competitie uitslag TER IDZARD E.O. A = Plaats. C = Wedstrijdpunten. D = Punten op de mat. E = Aantal gespeelde wedstrijden A C D E A C D E 1. Trinus Hoekstra Dinie Mooy Femmie Pen Jan Dijkstra Riek Bergsma Geert Heida Anneke Nijenhuis Jan Bakker Joop Bos Piet Nell Julia Becude Jo de Jong Loes van Beest Jan Boek Henk Westerhof Yvonne Doeven(res) Jitske Dijkstra Imkje Koen

12 10. Piet Spin Reinder Remsma Eke de Boer Hilly Zomer Aly Mintjes Elly Moes Tjeerd van Dijk Immie de Boer Annie Bergsma Janke Westerhof TV In et Hoolt Met 9 teams hebben we dit jaar meegedaan aan de KNLTB voorjaarscompetitie, dit is altijd een heel gebeuren. Wie meedoet aan deze competitie raakt gemakkelijk verslaafd. Gezelligheid staat weliswaar voorop, maar alle teams zetten hun beste beentje voor. Trainingskampen en tactische besprekingen zijn in deze periode aan de orde van de dag, dat alles wel met een vette knipoog. Vrijwel elke dag zijn er wedstrijden op ons unieke tennisparkje. Alle bezoekende teams raken niet uitgepraat over ons mooie plekje. Geen druk verkeer maar fluitende vogels, daar wordt een mens toch heel vrolijk van! We hebben 5 damesteams, 2 herenteams en 2 gemengde teams. Er wordt gespeeld op diverse niveaus, dus voor iedereen is het leuk om erbij te zijn. De resultaten zijn wisselend, altijd hebben we wel kampioenen en degraderen komt bij ons maar zelden voor. Na de meimaand wordt het even rustig in de Hoolttuun. Maar vóór de zomervakantie staat eerst nog het Midzomernachttoernooi op de rol, een gezellige BBQ en tennis tot in de kleine uurtjes. Het mooie van tennis is dat je het nog tot op hoge leeftijd kunt spelen. Dan maar een tandje minder, toch? Hoor je niet elke dag op de tv hoe belangrijk blijven bewegen is? Tennis is hiervoor bij uitstek een geschikte sport. Voor beginners is een aantal tennislessen altijd aan te bevelen en natuurlijk kan dat ook bij TV In et Hoolt. Belangstelling voor tennis? Er is altijd wel een lid die zijn enthousiasme over kan brengen.van harte welkom! Namens het bestuur van TV In et Hoolt, Bouke Kleefstra

Website en actualiteit Nieuws

Website en actualiteit Nieuws - 26 - Website en actualiteit Dat onze website kan inspelen op de actualiteit is onlangs gebleken. Daags vóór de nieuwjaarsbijeenkomst is deze een week verschoven. De organisatie heeft toen meteen een

Nadere informatie

adres: Hallo allemaal, Na een fijne zomervakantie hebben we ondertussen onze eerste vergadering weer gehad.

adres: Hallo allemaal, Na een fijne zomervakantie hebben we ondertussen onze eerste vergadering weer gehad. - 29 - Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE E-mail-adres: pb@ter-idzard.nl Hallo allemaal, Na een fijne zomervakantie hebben we ondertussen onze eerste vergadering weer gehad. Lopende

Nadere informatie

Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE

Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE - 22 - Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE E-mail-adres: pb@ter-idzard.nl De vakantie zit er weer op, de scholen zijn weer begonnen en ook het bestuur van Plaatselijk Belang heeft de

Nadere informatie

Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE adres: Hallo allemaal, Lopende zaken Plaatselijk Belang:

Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE adres: Hallo allemaal, Lopende zaken Plaatselijk Belang: - 20 - Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE E-mail-adres: pb@ter-idzard.nl Hallo allemaal, Lopende zaken Plaatselijk Belang: Uitleg gehad over hoe we het beste van start kunnen met het

Nadere informatie

- 23 - KOERSBALVERENIGING TER IDZARD E.O.

- 23 - KOERSBALVERENIGING TER IDZARD E.O. - 23 - KOERSBALVERENIGING TER IDZARD E.O. Uitslag na speeldag op 16 december 2014 Net als vorig seizoen worden aan het eind van de competitie de drie slechtste wedstrijden afgetrokken indien met iedere

Nadere informatie

Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE adres: Hallo allemaal.

Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE adres: Hallo allemaal. - 21 - Plaatselijk Belang Hallo allemaal. TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE E-mail-adres: pb@ter-idzard.nl Dorpenvisie Het opstarten loopt uit i.v.m. andere actuele zaken. Mobiliteitsplan Plaatselijk

Nadere informatie

foto s Links naar eerdere nieuwsitems Sint Maarten in Ter Idzard foto s

foto s Links naar eerdere nieuwsitems Sint Maarten in Ter Idzard foto s - 23 - Zoeken op de website We krijgen de laatste tijd vragen over het vinden van bepaalde nieuwsitems op de website. Bovenaan de home-pagina (helemaal rechts) hebben we een zoekmogelijkheid gemaakt: Vul

Nadere informatie

- 20 - Nieuws: In de afgelopen weken zijn de volgende artikelen op de website gezet: 01-11-2015 1 foto

- 20 - Nieuws: In de afgelopen weken zijn de volgende artikelen op de website gezet: 01-11-2015 1 foto - 20 - Links: De onderste keuzes in het hoofdmenu zijn de links naar andere websites. Er staan links naar sites van verenigingen in onze dorpen, zoals die van het Dorpsarchief Idzawolde en van de IJsclub

Nadere informatie

Verslag Informatiesessie Tenderprocedure achtergestelde lening glasvezelnetwerk

Verslag Informatiesessie Tenderprocedure achtergestelde lening glasvezelnetwerk Verslag Informatiesessie Tenderprocedure achtergestelde lening glasvezelnetwerk Plaats: Provinciehuis Leeuwarden Wanneer: 16 februari 2017 van 10.00 tot 12.00 uur Begeleiding en presentatie door: Fedde

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 6 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 6 schooljaar RietNymf groep 3,4,5 Donderdag 8 november hebben de leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 weer een les gevolgd bij de RietNymf. Deze les ging over de indeling van het dierenrijk. Na een stukje theorie gingen

Nadere informatie

Breedband: Stand van zaken, besluitvorming en vervolg

Breedband: Stand van zaken, besluitvorming en vervolg Breedband: Stand van zaken, besluitvorming en vervolg 28 november 2016 Agenda 1. Welkom door gedeputeerde Poepjes 2. Kort terugkijken 3. Besluit: achtergestelde lening zonder opdracht 4. Fasering en tijdspad

Nadere informatie

Informatiesessie. Tenderprocedure achtergestelde lening. 16 februari 2017 door Fedde Moedt

Informatiesessie. Tenderprocedure achtergestelde lening. 16 februari 2017 door Fedde Moedt Informatiesessie Tenderprocedure achtergestelde lening 16 februari 2017 door Fedde Moedt Deel 1 Introductie Besluit GS 22 november 2016 Besluit PS 25 januari 2017 Een marktconforme achtergestelde lening:

Nadere informatie

nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling kijk

nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling kijk nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling ICT in Drenthe: een economische kijk Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 22 februari 2005, kenmerk 5.3/2005001126,

Nadere informatie

Regeling van 15 december 2015 tot wijziging van de Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân.

Regeling van 15 december 2015 tot wijziging van de Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân. Regeling van 15 december 2015 tot wijziging van de Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân. Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op de Algemene Subsidieverordening provincie Fryslân 2013, besluiten:

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen 19-07-2017 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Postbus 12 9480 AA Vries platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4

Nadere informatie

- 15 - Even Achterom

- 15 - Even Achterom - 15 - Even Achterom In de steden komt bijna iedereen via de voordeur, maar in onze drie dorpen zeggen we meestal tegen onze gasten kom maar even achterom. Nieuwsgierig wie er achter een bepaalde deur

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Je eigen dorp en het Stellingwarfs

Je eigen dorp en het Stellingwarfs Je eigen dorp en het Stellingwarfs (Bedoeld voor groep 5 en 6) Jij en je klasgenoten wonen allemaal in een Stellingwerfs dorp. Dat dorp kan in de gemeente Ooststellingwerf liggen of in gemeente Weststellingwerf.

Nadere informatie

Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven

Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven 14 juni 2016 Agenda Welkom Huidig beleid Taskforce aanpak Stand van zaken Besluit GS 31 mei Vervolg Relevant voor lokale initiatieven Uitgangspunten huidige

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Artikel 1 Begripsomschrijvingen BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; In aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 014- (ASV); Gelet op de ASV artikel ; Gelet op de Gemeentewet

Nadere informatie

Deze en andere items kun je bekijken op de website. Nieuws delen met de website? Neem dan contact op met onze nieuwsredactie via

Deze en andere items kun je bekijken op de website. Nieuws delen met de website? Neem dan contact op met onze nieuwsredactie via - 26 - Voorzieningen Tijdens de laatste bijeenkomst van het webteam is naar voren gebracht dat de informatie op de voorzieningenpagina in sommige gevallen niet meer up-to-date is. Wij gaan proberen deze

Nadere informatie

Marktconsultatie Aansluitgebied De Wolden

Marktconsultatie Aansluitgebied De Wolden Marktconsultatie Aansluitgebied De Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a De Drentse Zaak Beilerstraat 24 9401 PL Assen platform@verbinddrenthe.nl 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4 2.1 Huidige

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân.

Besluit tot wijziging van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân. Besluit tot wijziging van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân. Gedeputeerde staten van Fryslân, gelet op artikel 1.3, vierde lid van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Tytsjerksteradiel 21 april 2015

Informatiebijeenkomst Tytsjerksteradiel 21 april 2015 Informatiebijeenkomst Tytsjerksteradiel 21 april 2015 Informatiebijeenkomst Tytsjerksteradiel 21 april 2015 Agenda 1. Opening en introductie 2. Waar gaat het om? Snel internet is er toch voor iedereen?

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2017, nummer 6

Peppelinfo juni 2017, nummer 6 Peppelinfo juni 2017, nummer 6 Beste ouders, Onlangs hebben jullie van Beatrijs het bericht ontvangen dat haar periode op de Dijkerhoek verlengd zal worden. Langs deze weg willen we u als ouder bedanken

Nadere informatie

Dorpenvisie Op woensdag 5 april hebben we een avond gepland in het Dorpshuis om samen met de inwoners een Dorpenvisie samen te stellen.

Dorpenvisie Op woensdag 5 april hebben we een avond gepland in het Dorpshuis om samen met de inwoners een Dorpenvisie samen te stellen. - 17 - Plaatselijk Belang Hallo allemaal. TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE E-mail-adres: pb@ter-idzard.nl Dorpenvisie Op woensdag 5 april hebben we een avond gepland in het Dorpshuis om samen met de

Nadere informatie

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Leeuwarden, 26 februari 2013 Verzonden, 27

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Leeuwarden, 26 februari 2013 Verzonden, 27 Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25

Nadere informatie

Informatieavond Glasvezel 1 mei 2014 GLASVEZEL IN DE 4 DOARPEN EN HIDAARD

Informatieavond Glasvezel 1 mei 2014 GLASVEZEL IN DE 4 DOARPEN EN HIDAARD Informatieavond Glasvezel 1 mei 2014 GLASVEZEL IN DE 4 DOARPEN EN HIDAARD Werkgroep glasvezel Werkgroep ingesteld door dorpsbelang De Fjouwer Doarpen en dorpsbelang Hidaard Sjoukje Bijlsma (Hidaard) Joram

Nadere informatie

Glasvezel in de gemeente Bernheze? Inhoud van de avond. Exploitatie netwerken. Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014

Glasvezel in de gemeente Bernheze? Inhoud van de avond. Exploitatie netwerken. Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014 Glasvezel in de gemeente Bernheze? Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014 Inhoud van de avond Twee partijen: Stichting Glasvezel Bernheze, roepnaam Breedband Bernheze Gemeente Bernheze Doelstelling Proces

Nadere informatie

Breedbandloket. www. Breedbandfryslan.frl

Breedbandloket. www. Breedbandfryslan.frl Informatie 2015: snel breedband internet Voortgang snel internet breedband Breedbandloket www. Breedbandfryslan.frl Coöperatieve Vereniging U.A. Fryslân Ring Opgericht in 2006 met steun van de provincie

Nadere informatie

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de bepalingen in titel 4.2. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel

Nadere informatie

Betreft: Culture activiteiten Beuningen

Betreft: Culture activiteiten Beuningen Betreft: Culture activiteiten Beuningen Titel activiteit: Hierbij willen we een aanvraag doen voor de activiteit: Culturele activiteiten Beuningen! Datum & locatie: Deze activiteit zal plaatsvinden in

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Afgelopen jaar bent u geïnformeerd over de mogelijkheden voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de tweede

Nadere informatie

Van de directeur... Van de directeur...

Van de directeur... Van de directeur... Van de directeur... Van de directeur... Met het geweldige bedrag dat de kinderen mede dankzij u ophaalden met de sponsorloop voor de CliniClowns ( 6076,95) steunen we niet alleen maar een heel mooi doel.

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Coevorden Nr. 159601 25 juli 2018 Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester

Nadere informatie

Project Fryslân. Winsum.? april 2018

Project Fryslân. Winsum.? april 2018 Levering diensten in Groningen Project Fryslân Winsum? april 2018 Project glasvezel buitengebied Gemeente Percentage Achtkarspelen 60,0% Tytsjerksteradiel 65,9% Opsterland 79,1% Ooststellingwerf 82,6%

Nadere informatie

Zaaknummer: Raadsvergadering d.d. 26 februari 2019 agendapunt. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 29 januari 2019

Zaaknummer: Raadsvergadering d.d. 26 februari 2019 agendapunt. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 29 januari 2019 Zaaknummer: 560534 Raadsvergadering d.d. 26 februari 2019 agendapunt Aan: De Gemeenteraad Vries, 29 januari 2019 Portefeuillehouder: J.H. Lammers Behandelend ambtenaar: J. Willemse Doorkiesnummer: 926

Nadere informatie

Verslag van De tael van et hatte Ter Idzard 2018

Verslag van De tael van et hatte Ter Idzard 2018 1 Verslag van De tael van et hatte Ter Idzard 2018 Foto Lenus v.d. Broek Inhoud Inhoudelijk verslag 1-4 Overzicht activiteiten 5-6 Samenwerking 6 Publieksbereik en deelnemers 6-8 Publieksreacties 9-10

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9, 1 juni 2018

Nieuwsbrief 9, 1 juni 2018 Nieuwsbrief 9, 1 juni 2018 Wist u dat? Start op het VO Schoolkamp Schoolvoetbal Musicalhulp Bridgekampioenen Afscheid van de basisschool TechLab Agenda Wist u dat dit alweer de laatste groepsnieuwsbrief

Nadere informatie

Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE adres: Hallo allemaal,

Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE adres: Hallo allemaal, - 21 - Plaatselijk Belang Hallo allemaal, TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE E-mail-adres: pb@ter-idzard.nl Op de jaarvergadering hebben we altijd na het officiële gedeelte een spreker met een bepaald

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. vast te stellen de Subsidieregeling gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid Fryslân:

PROVINCIAAL BLAD. vast te stellen de Subsidieregeling gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid Fryslân: PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Fryslân. Nr. 152 12 januari 2016 Uitvoeringsregeling van 1 januari 2016, houdende regels betreffende de subsidiëring vanactiviteiten waarmee de verkeersveiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 28-09-2018 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Geboorte Jill Maron Schakelaar Vorige week is juf Kelly bevallen

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

SUBSIDIEBELEID KUNST EN CULTUUR

SUBSIDIEBELEID KUNST EN CULTUUR Gelet op artikel 5 lid 2 van de algemene subsidieverordening stelt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel het volgende beleid vast voor de subsidiebegrotingspost kunst en cultuur.

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie

Inhoud. Afgelopen woensdag is iedereen al een kijkje wezen nemen in de nieuwe groep en bij de (nieuwe) juf. Iedereen was erg enthousiast.

Inhoud. Afgelopen woensdag is iedereen al een kijkje wezen nemen in de nieuwe groep en bij de (nieuwe) juf. Iedereen was erg enthousiast. Jaargang 10 Nummer 20 28 juni 2019 Agenda Maandag 1 juli Donderdag 4 juli Vrijdag 5 juli Maandag 8 juli t/m Vrijdag 16 augustus In deze nieuwsbrief Inhoud Vanuit de Directie Vakantiebieb-app Diamantterras

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze 1 november 2016 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Brink 8 9401 HS Assen platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied

Nadere informatie

De Noordooster. Van de voorzitter. Ledenaantallen. Het WSV-bestuur. De Noordooster Maart 2016 Editie 3

De Noordooster. Van de voorzitter. Ledenaantallen. Het WSV-bestuur. De Noordooster Maart 2016 Editie 3 De Noordooster Van de voorzitter Het seizoen 2015-2016 is al weer over de helft en de tijd vliegt voorbij. Van de plannen die wij in de ALV van 2014 op tafel hebben gelegd wordt steeds meer gerealiseerd.

Nadere informatie

Bijeenkomst glasvezel gemeente Steenwijkerland 5 maart 2015

Bijeenkomst glasvezel gemeente Steenwijkerland 5 maart 2015 Bijeenkomst glasvezel gemeente Steenwijkerland 5 maart 2015 Breedband in het buitengebied 1. Opening Wethouder Wim Brus Gemeente Steenwijkerland 2. De praktijk Anne Glasbergen Plaatselijk Belang Brekkenpolder-Tacozijl

Nadere informatie

Glasvezel. Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) 24 januari 2018

Glasvezel. Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) 24 januari 2018 Glasvezel Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) 24 januari 2018 Agenda Voorstellen Voordelen van glasvezel Aanbod & Aanpak Glasvezel buitenaf Samenwerking met ambassadeurs Vragen Even voorstellen! Achtergrond

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

Subsidieregeling tender ICT en zorg, onderwijs, cultuur, toerisme, arbeidsmarkt, sport, welzijn, landbouw en verkeer en vervoer 2004-2005

Subsidieregeling tender ICT en zorg, onderwijs, cultuur, toerisme, arbeidsmarkt, sport, welzijn, landbouw en verkeer en vervoer 2004-2005 Subsidieregeling tender ICT en zorg, onderwijs, cultuur, toerisme, arbeidsmarkt, sport, welzijn, landbouw en verkeer en vervoer 2004-2005 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 4-8-2004 tot 1-1-2006) Gegevens

Nadere informatie

Subsidieregeling impulsgelden cultuur Noord-Brabant

Subsidieregeling impulsgelden cultuur Noord-Brabant CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR329989_2 22 februari 2017 Subsidieregeling impulsgelden cultuur Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 2 van de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

DE VELDHOVENSE REVUE 2016

DE VELDHOVENSE REVUE 2016 DE VELDHOVENSE REVUE 2016 auditie informatiepakket in het theater willen mensen verrast worden, met iets dat ze verwachten Tristan Bernard WELKOM Voor je ligt het auditie informatiepakket van De Veldhovense

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering : 21 januari Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur Portefeuillehouder : H.

Raadsvoorstel. Vergadering : 21 januari Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur Portefeuillehouder : H. Raadsvoorstel Vergadering : 21 januari 2016 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur Portefeuillehouder : H. Rijpstra Behandelend ambt. : Baukelien Koopmans E-mail : bkoopmans@t-diel.nl

Nadere informatie

Bijeenkomst glasvezel Oosterwolde Agenda

Bijeenkomst glasvezel Oosterwolde Agenda 16 februari 2015 Bijeenkomst glasvezel Oosterwolde Agenda 1. Opening en introductie 2. Snel internet is toch voor iedereen? 3. Hoe start je een project? 4. De situatie in gemeente Ooststellingwerf 5. Wat

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie Het is weer zover! De zomervakantie is afgelopen en de scholen zijn weer begonnen! Natuurlijk hebben wij niet stil gezeten tijdens de zomervakantie!! Alle kinderen in de Molenwaard hebben deel kunnen nemen

Nadere informatie

Subsidieregeling krediet muizenschade Fryslân

Subsidieregeling krediet muizenschade Fryslân Subsidieregeling krediet muizenschade Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op artikel 26 van Verordening (EU) nr. 702/2014 van de Commissie van 25 juni 2014 waarbij bepaalde categorieën steun

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

Onderzoek naar een dorpscoöperatie..in Nieuw-Dordrecht?

Onderzoek naar een dorpscoöperatie..in Nieuw-Dordrecht? Onderzoek naar een dorpscoöperatie..in Nieuw-Dordrecht? Doel: Vaststellen in welke mate de bewoners van Nieuw Dordrecht eigen regie willen en zo ja op welke thema s/werkterreinen. 1. Voorstellen van de

Nadere informatie

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden Donderdag 13 juni 2019 Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ. De ouderraad organiseert op vrijdag 5 juli heel veel leuke

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag!

Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag! Nieuwsbrief 3 03-10-2014 Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag! Kiss en Ride In verband met de veiligheid van uw en onze kinderen wordt de parkeerstrook voor de school

Nadere informatie

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013;

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013; Subsidieregeling van 17 juni 2014, houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van plattelandsontwikkeling in de provincie Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet

Nadere informatie

Communicatieplan Glasvezel buitenaf. Februari 2019

Communicatieplan Glasvezel buitenaf. Februari 2019 Communicatieplan Glasvezel buitenaf Februari 2019 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Uitgangspunten... 4 3 Communicatie... 5 3.1 Aanbod... 5 3.2 Dienstaanbieders... 6 3.3 Communicatiedoelstellingen GVB...

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden.

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 4 maart 2008 Nummer PS : PS2008MME10 Afdeling : Economie, Cultuur en Vrije Tijd Commissie : MME Registratienummer : 2008int218775 Portefeuillehouder : J.H. Ekkers Titel

Nadere informatie

Haarlemse Korfbal Week

Haarlemse Korfbal Week Haarlemse Korfbal Week 2016 Welkom bij de Haarlemse Korfbal Week, Van dinsdag 25 oktober tot en met zaterdag 29 oktober vindt alweer de 14e editie van dit toernooi plaats. Ook dit jaar is het toernooi

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 21 juli 2017 12 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Laatste Nieuwsbrief Personele zaken Kanjertraining MR/SAC/OV Vacature OV Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond Bedankt ouders! Laatste

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Subsidieregeling prijsvraag dorpen derby Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 2, nr mei 2016

Nieuwsbrief. Jaargang 2, nr mei 2016 Nieuwsbrief Jaargang 2, nr. 18 27 mei 2016 Gratis zand!!!!! Na onze plein-opknap-dag is er geel zand over gebleven. Heeft u hier belang bij? Meld dit dan even bij meester Chris of juf Herma. Plein-opknap-dag

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week - 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief blikken wij terug op het feestelijke afscheid van juf Elly, de leerkrachtenverjaardag, de regionale zwemkampioenschappen en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Alle zomer toernooien zitten erop en we gaan weer even een trainingsperiode in. Dit zal zonder Isabel en Alwin gebeuren daar

Nadere informatie

`t KONTAKT. Deze maand Oktober 2017, 32e jaargang nr. 02. Redactieadres:

`t KONTAKT. Deze maand Oktober 2017, 32e jaargang nr. 02. Redactieadres: - 1 - `t KONTAKT Redactieadres: De Tuinen 20, 8471 XP Wolvega, telefoon 688380 >> Oktober 2017, 32e jaargang nr. 02 E-mail: kontakt@ter-idzard.nl Colofon Voorzitter: Sjoukje Kuipers Tel.: 0561-612326 Advertenties:

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht gelet op de Algemene Subsidieverordening gemeente Borger-Odoorn

Nadere informatie

Basisbedrag Bijdrage huisvesting ,60 27,82. Verenigingen met een kantine 20,60 27,82 Flevo AVN Telstar Voice 2.

Basisbedrag Bijdrage huisvesting ,60 27,82. Verenigingen met een kantine 20,60 27,82 Flevo AVN Telstar Voice 2. OVERZICHT WAARDERINGSSUBSIDIES 2013 1. Verenigingen voor amateursport Het bevorderen van actieve sportbeoefening op amateurniveau, met name gericht op de jeugd, gehandicapten en ouderen, bestaande uit:

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.1 Friestalige literatuur

Aanvraagformulier. Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.1 Friestalige literatuur Aanvraagformulier Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Mw. M. Greydanus Provincie Fryslân, Afdeling

Nadere informatie

Overzicht waarderingssubsidies 2015

Overzicht waarderingssubsidies 2015 Overzicht waarderingssubsidies 2015 Paragraaf 1. VERENIGINGEN VOOR AMATEURSPORT Het bevorderen van actieve sportbeoefening op amateurniveau, met name gericht op de jeugd, gehandicapten en ouderen, bestaande

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016 Nieuwsbrief 18 Schooljaar 15 16 8 juni 2016 AGENDA Activiteit maandag 6 t/m 10 t/m vrijdag juni gr 1 t/m 8 Toneelproject dinsdag 14 juni gr 6,7,8 Bezoek aan Kröller Muller woensdag 15 juni gr 8 Kennismakingsdag

Nadere informatie

nummer 59 van 2004 Besluit namens gedeputeerde staten van Drenthe van16 juni 2004, kenmerk Ec/A3/2004006263, Productgroep Economie Nummer 59 van 2004

nummer 59 van 2004 Besluit namens gedeputeerde staten van Drenthe van16 juni 2004, kenmerk Ec/A3/2004006263, Productgroep Economie Nummer 59 van 2004 nummer 59 van 2004 Vaststelling Subsidieregeling tender ICT en zorg, onderwijs, cultuur, toerisme, arbeidsmarkt, sport, welzijn, landbouw en verkeer en vervoer 2004-2005 Besluit namens gedeputeerde staten

Nadere informatie

Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer!

Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer! Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Provincie Fryslân donderdag 22 december 2016 14:59 Statengriffie provinsje Fryslân Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer! Kunt

Nadere informatie

Welkom bij. tekst. Voor de leefbaarheid en economische kracht van het buitengebied is de aanleg van snel internet van cruciaal belang.

Welkom bij. tekst. Voor de leefbaarheid en economische kracht van het buitengebied is de aanleg van snel internet van cruciaal belang. Voor de leefbaarheid en economische kracht van het buitengebied is de aanleg van snel internet van cruciaal belang. prof. dr. D. Strijker; Rijks Universiteit Groningen Mansholtleerstoel voor Plattelandsontwikkeling

Nadere informatie

Verkort verkiezingsprogramma. Provinciale Statenverkiezingen 2011

Verkort verkiezingsprogramma. Provinciale Statenverkiezingen 2011 Verkort verkiezingsprogramma Provinciale Statenverkiezingen 2011 2 maart 2011 Inhoud 1 Fryslân blijft een zelfstandige provincie Pagina 3 2 De Friese Cultuurpas Pagina 3 3 Agrarisch ondernemen pagina 4

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : 129650 Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Aanleg glasvezel Berkelland Collegevergadering : 10 november 2015 agendapunt : 30. Portefeuillehouder

Nadere informatie

- 22 - Plaatselijk Belang

- 22 - Plaatselijk Belang - 22 - Plaatselijk Belang TER IDZARD, OLDE- EN NIJEHOLTWOLDE E-mail-adres: pb@ter-idzard.nl Heeft u een goed projectidee voor uw wijk, dorp of regio? Dien dan uw idee in! Wilt u samen met anderen iets

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Gevonden voorwerpen Bij de conciërge liggen de gevonden voorwerpen. Deze kunnen tot en met volgende week opgehaald worden en daarna gaan ze weg. Schooluitje 23 juni 2015 Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019 NIEUWSFLITS Jaargang 19, nummer 5 20 december 2018 Voorwoord Beste ouders, December is al weer zo goed als voorbij. En daarbij natuurlijk ook het jaar 2018! Sinterklaas was net de school uit, de laatste

Nadere informatie

Denkt u aan de startgesprekken op dinsdag 18 september?

Denkt u aan de startgesprekken op dinsdag 18 september? 14 september 2018 www.sbodekampingerhof.nl Een kleurige start Wat hebben we een fantastische zomer gehad! Veel zon en mooi weer. Alle tijd om lekker buiten te spelen, te zwemmen en te genieten. In de vakantie

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland

Statenvoorstel. Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 15 januari 2019 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH-2018-674462616 Onderwerp Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant;

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant; CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR410043_3 30 december 2016 Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant houdende het verstrekken van subsidie ter stimulering van hedendaagse

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 11-02-2019 Nummer: 13 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren - Buurtsport in de voorjaarsvakantie - Schoolreisjes - Klankbordbijeenkomst

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie