Herfstvakantie. Maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober. Weekthema: Dat is privé. Belangrijke data

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herfstvakantie. Maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober. Weekthema: Dat is privé. Belangrijke data"

Transcriptie

1 12 oktober 2018 nr. 18/19/06 Weekthema: Dat is privé Privé zijn díe aangelegenheden of zaken die van jou persoonlijk zijn. Die je niet deelt of wilt delen met anderen of waar je minimaal afspraken met anderen over wilt maken hoe daar mee om te gaan. Daarnaast gaat het ook om je persoonlijke opvattingen. Veel mensen hebben een bepaalde rol in de maatschappij en spreken dan vanuit hun beroep, ambt of functie, maar privé kunnen ze best een andere mening hebben. En als dan gevraagd wordt maar wat vindt u of wat vind jij er nu eigenlijk zelf van dan klinkt het heel vaak dat is privé. Het betreffen vaak zaken waar je niet zo gemakkelijk over praat. Het gaat die ander immers niets aan! Ook je digitale communicatie is vaak privé. Je kunt daarbij denken aan allerlei social media die mensen gebruiken. Facebook, Twitter etc. Een paar jaar geleden gingen z n zestig leerlingen uit VWO 6 van het Lodenstein College uit Amersfoort de stad Amsterdam in om met mensen in gesprek te gaan over hun geloof. Een onderwerp wat mensen ogenschijnlijk ook graag privé houden. Althans dat is je eerste gedachte. Je praat immers toch niet zomaar over je geloof? Of toch wel? Het bleek heel divers te zijn. Sommige mensen bleken plotseling veel haast te hebben als werd gevraagd: gelooft u ook?. Maar anderen wilden best in gesprek gaan. Uit veel van de antwoorden bleek dat de mensen het soms best lastig vinden om hun geloof onder woorden te brengen. Ja kijk, ik geloof wel maar ik vind het lastig om dat precies te omschrijven. De Here Jezus is in Zijn tijd ook in gesprek met mensen die over hun geloof praten. Dat blijkt er heel divers uit te zien. De één vind dat je heel streng gelovig moet zijn, terwijl een ander daar wat anders mee omgaat. De Here Jezus veroordeelt dit niet. Hij maakt echter wél duidelijk aan Zijn gesprekspartners dat er een tweetal zaken zijn die de kern vormen van het toen nog Joodse en later christelijke geloof. Heb God lief boven alles en je naast als jezelf. Dát is de kern van de wet en de profeten vertelde Jezus hen. Als je zó over je geloof praat dan is het helemaal niet zo ingewikkeld. De manier waaróp je dit doet wel. En daarom moet je het er vooral met elkaar over hebben. Tijdens de bezinning bijvoorbeeld. Dan is privé misschien minder privé, maar het helpt je wel. Goede bezinningsmomenten toegewenst. P. Bloemberg, docent godsdienst en filosofie. Belangrijke data Maandag 15 oktober Dinsdag 16 oktober Donderdag 18 oktober uur Ouderavond vmbo-3t uur Spreekuur leerplichtambtenaar uur Tennistoernooi uur Ouderavond mbo Reservedag voetbaltoernooi Herfstvakantie Maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober

2 In deze Nieuwsbrief Nog twee ouderavonden Debatteren Jump XL Leren vanuit de praktijk Sociaal weggedrag Mobiel gevonden Even voorstellen De laatste kennismakings-ouderavonden Maandag 15 oktober: ouderavond vmbo-3t+ Voor een uiteenzetting over onderwerpen als PTA en LOB worden de ouders van de leerlingen van vmbo-3t+ uitgenodigd op maandagavond 15 oktober a.s. U krijgt op deze avond naast informatie van de decaan ook de gelegenheid kennis te maken met de mentor. Dinsdag 16 oktober: ouderavond mbo Als ouderavond-hekkensluiter zijn de ouders van de mbo studenten van harte welkom op dinsdagavond 16 oktober a.s. De studenten hebben zelf deze avond voor u georganiseerd. Van uitnodiging tot afsluiting wordt door de studenten verzorgd. Wij zien u graag! Debatteren Wil jij beter worden in het overtuigen van je leraren, ouders, vrienden etc.? Of wil je niet meer zo zenuwachtig voor de klas staan? Dan kunnen wij jou helpen! Maar wie zijn wij? Wij zijn het zooitje ongeregeld dat elke week samenkomt om met elkaar te discussiëren over leuke, maar soms ook best serieuze onderwerpen. Tussendoor oefenen we af en toe speeches om onze presentatie skills te verbeteren. Dit alles wordt ook wel 'debat' genoemd. Naast dat we dit heel erg leuk vinden, werken we ook ergens naartoe. Namelijk naar 'Op Weg Naar Het Lagerhuis', de grootste debatwedstrijd van Nederland. Lijkt je dit leuk om te doen en wil je een keer een kijkje komen nemen? Kom dan 16 oktober het 8e uur naar lokaal 116. Wij zouden het heel leuk vinden als je dan ook meteen meedoet! De stelling is; ' Zwarte pieten zijn racistisch.' Deze zou je dan alvast kunnen voorbereiden. Heb je van tevoren nog vragen? Mail dan naar mevr. Niemeijer. Groetjes, De Debatsquad Naar Jump XL Wij (Hanne, Thom, Wisse en Mikai) organiseren vrijdag 2 november een middag naar Jump XL in Hengelo voor de leerlingen van de 1 e en 2 e klassen. Voor D&P mogen wij een buitenschoolse activiteit organiseren onder begeleiding van meneer Kaptein. Jump XL is een trampolinepark met allemaal verschillende activiteiten. Heb je zin in een middagje springen bij Jump XL? Schrijf je dan nu in. Er zijn maximaal 85 plekken beschikbaar. Je kun je aanmelden tot 19 oktober. Je kunt je aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen die je van de mentor hebt gekregen, die moet je inleveren bij het loket op de eerste verdieping. De kosten zijn 16,- p.p. exclusief consumptie, het is dus handig om je eigen eten en drinken mee te nemen. Wij verzamelen om 14:30 uur bij het voetbalveldje naast onze school. De tijd dat wij willen springen is van 16:00 tot 17:00 uur en zijn rond 18:00 uur weer terug op school.

3 In de praktijk 1 Wij zitten in klas 3 ZW en werken in de module Werken in de kinderopvang. Afgelopen week hebben we de baby s van mevrouw Hugen en mevrouw Souwman in bad gedaan. We hebben ze gewassen, aangekleed en wiegliedjes voor ze gezongen. Dat vonden we erg leuk en vooral ook schattig! In de praktijk 2 Zorg en Welzijn heeft ook een module Thuiszorg bij ouderen. Binnen deze module doen we regelmatig een opdracht bij Oldenhaghen, het verzorgingshuis in Ommen. We vinden dat erg mooi en interessant, omdat je bijvoorbeeld veel verhalen hoort, bijvoorbeeld over kleinkinderen, maar je hoort zeker ook minder mooie verhalen. De mensen die we bezochten, vonden het allemaal super leuk en voor herhaling vatbaar. We zijn vorige week ook bij de Burendag geweest. Mooi is het om de mensen nog beter te leren kennen en ook spelletjes met ze te doen. En tot slot was het vorige week De week van ontmoeting en zijn we met de hele groep op bezoek geweest bij ouderen om te kletsen en een gebakje te eten. Dit was een actie van WIJZ en Evenmens. Een interessante middag met veel mooie ontmoetingen! Praktijkdag BHV door de mbo-studenten De eerste groep mbo-leerlingen hebben de praktijkdag BHV gevolgd. Tijdens deze praktijkdag is 's ochtends eerste hulp als thema behandeld. 's Middags kwam het thema brand en brandpreventie aanbod. Complimenten voor de mbo-studenten die op deze praktijkdag allemaal een voldoende hebben behaald. Mbo-gastles over waarden en normen De mbo groep is bezig met een opdracht over waarden en normen. Deze week is het thema afgesloten met een gastles. Deze gastles is gegeven door drie vluchtelingen uit Syrië. De vluchtelingen hebben dezelfde leeftijd als de mbo-leerlingen en hebben het verhaal van hun vlucht verteld. Hoe kom je als vluchteling naar Nederland? Hoe bouw je een leven op in Nederland? Daarnaast mocht iedereen alle vragen stellen die ze maar hadden. Er werden dan ook veel verschillende soorten vragen gesteld. Een indrukwekkende gastles die de blik op vluchtelingen voor de meeste studenten vergroot heeft.

4 Sociaal weggedrag: Een heer in het verkeer Het is één van de grootste bronnen van ergernis: niet-gewenst weggebruik. Regelmatig krijgen we telefoontjes van mensen die gevaarlijke situaties aan ons doorgeven. Met z n drieën of meer naast elkaar fietsen, alleen maar oog hebben voor de mobiel, door rood licht rijden, enz.. Nu de dagen korter worden, is het een goed moment om ook de fietsverlichting weer eens na te kijken en in orde te maken. Fietsers zijn namelijk kwetsbaar in het verkeer! Zou u uw medewerking hieraan willen verlenen en thuis het fietsgedrag eens ter sprake willen brengen? Mobiel kwijt? Op de tweede verdieping is een LG-telefoon blijven liggen. Wie mist zijn/haar telefoon? Op dit moment ligt hij veilig in de kluis. De telefoon kan opgehaald worden bij het loket op de begane grond. Mijn naam is Stephanie Woertel en ik woon samen met mijn man en ons hondje in Hardenberg. Dit jaar geef ik scheikunde lessen in Ommen. Naast mijn baan hier in Ommen geef ik les in Stadskanaal waar ik tijdelijk iemand vervang. Mijn grootste hobby is muziek maken en dit doe ik met veel plezier wekelijks bij SDG Ommen. Mijn naam is Christine van Boven. Ik woon in Oosterwolde gld, samen met mijn man Henk en onze drie kinderen: Thijs, Vera en Lotte. In mijn vrije tijd mag ik graag tuinieren en boeken lezen. Sinds 1999 geef ik Zorg en Welzijn en dit schooljaar ben ik gestart op het Vechtdal College te Ommen. Hier geef ik Z&W aan klas 3 basis en kader. Een nieuwe uitdaging voor mij, maar tot nu toe met veel plezier gedaan. Mijn naam is Sven Welink, ik ben 20 jaar en kom uit Dedemsvaart. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding tot wiskunde leraar. Dit jaar mag ik op het Vechtdal College in Ommen mijn lio stagelopen. In mijn vrije tijd doe ik aan crossfit & vrijwilligerswerk bij de scouting. Dit bestaat onder meer uit: leidinggeven aan een groep jongens van 7 tot 11, regionale evenementen & komend jaar heb ik de mogelijkheid gekregen om te helpen bij de jamboree in Amerika. Ik hoop dat zowel de leerlingen als ik veel van elkaar zullen leren.

5 Tot slot Deze week is de week van de duurzaamheid, u heeft daar al over kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief. Deze week hebben we de aandacht vooral gelegd op duurzaamheid in relatie tot het milieu. De dagopeningen zijn aangepast en woensdag was de Dag van de Duurzaamheid. Wanneer je in de pauzes door de school loopt, zie je hoeveel afval we samen produceren. Met de week van de duurzaamheid beginnen we op kleine schaal de bewustwording verder op gang te brengen. We willen graag dat onze leerlingen meedenken hoe we als school duurzamer kunnen worden. Daarom is er ook een prijsvraag uitgeschreven. Woensdag hadden we ons servies en bestek in de Vechtdalcorner vervangen door kommen en lepels en vorken gemaakt van mais in plaats van plastic te gebruiken. Zo zijn we aan het zoeken naar verbeteringen en oplossing voor de groeiende hoeveelheid afval. Deze week sloot prima aan bij de actualiteit over klimaatdoelstellingen en opwarming van de aarde. We kunnen als school niet toekijken en zijn verplicht om samen met onze leerlingen te zoeken naar oplossingen. Dat is ook leren voor de toekomst. We merken best hoe lastig het is en het zou fijn zijn wanneer u als ouders een steentje bijdraagt. Bijvoorbeeld -heel praktischdoor weer de klassieke broodtrommel en drinkbeker mee te geven. Dat scheelt rommel in de school en slecht verwerkbaar afval in het milieu. Komend weekend wordt het nog abnormaal warm voor de tijd van het jaar, zou het iets met bovenstaande te maken hebben? Hoe dan ook wensen we u een heel fijn weekend. Contactgegevens: Vechtdal College Balkerweg RZ OMMEN ommen@vechtdalcollege.nl Internet: Colofon Dit is een uitgave van het Vechtdal College Christelijke scholengemeenschap voor vmbo, havo en atheneum. Eindredactie mw. H.J. de Lange-Schoppink Dhr. C.J. Vosselman Reageren? Tel: Cor Vosselman

Laat maar zien! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief. 9 september 2016 nr. 16/17/02

Laat maar zien! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief. 9 september 2016 nr. 16/17/02 9 september 2016 nr. 16/17/02 Laat maar zien! In aansluiting op het thema van de afgelopen week gaan we nog even in die lijn verder. Van kijk op het leven naar een uitdagend laat (jezelf) maar zien!. Van

Nadere informatie

Belangrijke data WEEKTHEMA: ZORGZAAM

Belangrijke data WEEKTHEMA: ZORGZAAM 3 november 2017 nr. 17/18/08 WEEKTHEMA: ZORGZAAM Zorgzaam zijn. Iedereen heeft het in zich. Iedereen kan het. Zorgzaamheid is een Godsgeschenk. Of dat altijd zo door iedereen wordt ervaren, daarover kun

Nadere informatie

Weekthema: Na de storm

Weekthema: Na de storm 4 november 2016 nr. 16/17 09 Weekthema: Na de storm We hoeven elkaar niet te vertellen dat het in ieders leven wel eens flink kan stormen. Het hoeft niet, maar het mag wel. Als je de storm mag delen, houd

Nadere informatie

Bruggerinfo VMBO. gelooft

Bruggerinfo VMBO. gelooft Bruggerinfo VMBO gelooft Aangenaam: Guido Een VMBO-school waar jij met plezier naar toe gaat! We zien elkaar echt staan en zoeken naar verbinding. Verbinding met elkaar, en ook met de wereld. Wat gebeurt

Nadere informatie

Weekthema: Niet vergeten

Weekthema: Niet vergeten 29 september 2017 nr. 17/18/04 Weekthema: Niet vergeten Altijd actueel zo n weekthema. Vergeten. Allemaal overkomt het ons. Daar hoef je niet alleen leerling, ouder of medewerker aan een school voor te

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

Weekthema: Onder invloed

Weekthema: Onder invloed 23 juni 2017 nr. 16/17/38 Weekthema: Onder invloed Over de woordjes onder invloed en invloed willen we deze week nadenken en willen we ons op bezinnen. Aan mensen in mijn omgeving stelde ik de vraag: waar

Nadere informatie

VMBO BB VMBO KB VMBO TL MET LEERWEGONDERSTEUNING. Bruggerinfo VMBO. gelooft

VMBO BB VMBO KB VMBO TL MET LEERWEGONDERSTEUNING. Bruggerinfo VMBO. gelooft VMBO BB VMBO KB VMBO TL MET LEERWEGONDERSTEUNING Bruggerinfo VMBO gelooft Aangenaam: Guido Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je

Nadere informatie

Weekthema: Belangrijke momenten

Weekthema: Belangrijke momenten 7 september 2018 nr. 17/18/01 Weekthema: Belangrijke momenten Een belangrijk moment, dat is onze bezinning in de klas zeker. Elke werkdag houdt elke docent een moment van bezinning. Bezinning is even langs

Nadere informatie

Weekthema: Muziek. Belangrijke data

Weekthema: Muziek. Belangrijke data 28 september 2018 nr. 17/18/04 Weekthema: Muziek Heb je wel eens nagedacht over de veelkleurigheid en veelzijdigheid van muziek? Nee? Nou daar is alle gelegenheid voor deze week tijdens de bezinning. Ik

Nadere informatie

Weekthema: Ruzie. In deze Nieuwsbrief

Weekthema: Ruzie. In deze Nieuwsbrief 15 september 2017 nr. 17/18/02 Weekthema: Ruzie Zoals u weet, hebben we elke schooldag een moment van bezinning. Bezinning is.. even langs de zijlijn van de dag gaan staan. De rust en de ruimte vinden

Nadere informatie

Vooroordelen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Vooroordelen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 12 mei 2017 nr. 16/17-32 Vooroordelen Als inleidende bezinning in deze nieuwsbrief zou ik het thema vooroordelen deze week vanuit drie invalshoeken willen benaderen. Allereerst taalkundig, ten tweede via

Nadere informatie

Bruggerinfo HAVO VWO. gelooft

Bruggerinfo HAVO VWO. gelooft Bruggerinfo HAVO VWO gelooft Aangenaam: Guido Guido gelooft in jouw toekomst! Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je grenzen. Daar

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN.

WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN. 13 april 2017 nr. 16/17 29 WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN. Komend weekend vieren we het Paasfeest. Misschien wel het meest centrale en belangrijke feest in het Christelijk geloof. Tegelijk omgeven met veel

Nadere informatie

Weekthema: Geheim (2)

Weekthema: Geheim (2) Vrijdag 1 april 2016 nr. 15/16-29 Weekthema: Geheim (2) In de komende week gaan we verder met dit weekthema, waar we vorige week mee begonnen zijn. Een geheim is iets dat je niet gemakkelijk met iemand

Nadere informatie

VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUS-STROOM SPORT+ Bruggerinfo HAVO VWO. gelooft

VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUS-STROOM SPORT+ Bruggerinfo HAVO VWO. gelooft VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUS-STROOM SPORT+ Bruggerinfo HAVO VWO gelooft Aangenaam: Guido Guido gelooft in jouw toekomst! Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus

Nadere informatie

Weekthema: beelden. Belangrijke data

Weekthema: beelden. Belangrijke data 29 januari 2016 nr. 15/16-21 Weekthema: beelden Welk beeld hebben onze leerlingen van hun eigen toekomst? Daar praten we op school ook wel over wanneer het niet perse ons weekthema is. De komende week

Nadere informatie

Weekthema: Vrede. In deze Nieuwsbrief

Weekthema: Vrede. In deze Nieuwsbrief 14 september 2018 nr. 17/18/02 Weekthema: Vrede Vrede een veelbesproken en bezongen thema. De Nederlandse cabaretier Paul van Vliet schreef eens een voorwoord in het boekje Ik droom over vrede. Het boekje

Nadere informatie

Weekthema: Daar heb ik recht op.

Weekthema: Daar heb ik recht op. 18 november 2016 nr. 16/17 11 Weekthema: Daar heb ik recht op. Op zichzelf is dit een leuk uitdagend weekthema. Weten wat je rechten zijn. De leerlingen op school lijken daar soms wel heel goed van op

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

Bruggerinfo. Arnhem. gelooft Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Guido gelooft in jouw toekomst! Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je grenzen. Daar

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUSSTROOM. Bruggerinfo HAVO VWO. gelooft

VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUSSTROOM. Bruggerinfo HAVO VWO. gelooft VMBO TL/H HAVO VWO GYMNASIUM I-AVO PLUSSTROOM Bruggerinfo HAVO VWO gelooft Aangenaam: Guido Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Dienstverlening en producten ipad Jij de baas Bèta Challenge met mavo, mavo + of mavo Bèta Challenge op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je

Nadere informatie

informatie dagen: AMS: de basis voor succes! jan. Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving! HAVO HAVOplus VMBO maandag

informatie dagen: AMS: de basis voor succes! jan. Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving! HAVO HAVOplus VMBO maandag AMS: de basis voor succes! informatie dagen: HAVO HAVOplus VMBO. Theoretische leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Basisberoepsgerichte leerweg 23 maandag jan. 24 dinsdag jan. Let op! Start: 19.30 uur

Nadere informatie

Weekthema: Je kijk op het leven

Weekthema: Je kijk op het leven 2 september 2016 nr. 16/17-01 Weekthema: Je kijk op het leven Elke lesdag begint de docent met een moment van bezinning met haar of zijn klas. Eigenlijk staan we dan even langs de zijlijn van de dag, langs

Nadere informatie

Weekthema s Vaders en thuis

Weekthema s Vaders en thuis 2 juni 2017 nr. 16/17/35 Weekthema s Vaders en thuis Ook deze keer in de nieuwsbrief een bijdrage voor 2 weken. Ik heb gekozen voor een combinatie van twee opeenvolgende weekthema s. Het aantal bezinningsdagen

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

4 september Nummer 1 -

4 september Nummer 1 - 4 september 2018 - Nummer 1 - Even bijpraten Na een lange, warme en hopelijk voor iedereen een ontspannen zomervakantie, is op 3 september het schooljaar 2018-2019 gestart. We gaan er met ons allen een

Nadere informatie

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits 1 2 3 4 5 Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen. OPEN DAG 19 januari 2013 12.30-16.00 uur In welke klas kom ik? 1 Vwo, havo, mavo, vmbo of pro? De eerste

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

Weekthema: In balans?

Weekthema: In balans? 16 september 2016 nr. 15/16-03 Weekthema: In balans? Zo na de zomervakantie merk je het. Leerlingen, medewerkers en ouders hebben meestal hun balans weer helemaal gevonden en gaan er weer tegenaan. Je

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 02-09-2020 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Open Podium van dit schooljaar. Met de collega s, met de kinderen en ook met u als ouders/verzorgers, maken we een nieuwe start. Hieronder kunt

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening

Nieuwsbrief 7 29 september 2015. Geachte ouders, Bijbelverhalen. Weekopening Nieuwsbrief 7 29 september 2015 Geachte ouders, Deze week houden we onze eerste Gruitweek van dit schooljaar. Wij verzorgen maandag en dinsdag een fruithap in de pauze, we willen u vragen woensdag, donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010.

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3 Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. SLB Inmiddels is de groep van de Schoolloopbaanbegeleiding van

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL ANTONIUSMAVO XL IS DE NIEUWE MAVO-VESTIGING VAN HET ANTONIUSCOLLEGE. DE SCHOOL IS SPECIAAL VOOR JOU ALS JE EEN KADER/ MAVO, MAVO OF MAVO/ HAVO-ADVIES HEBT. JE KUNT KIEZEN VOOR EEN PERSOONLIJKE MBO-ROUTE

Nadere informatie

Hét loopbaancollege van Delft

Hét loopbaancollege van Delft Krakeelpolderweg vmbo bb vmbo kb vmbo gl/tl lwoo Hét loopbaancollege van Delft persoonlijke coaching Hoi, ik ben Dana en ik zit in de brugklas op SCK. Hiernaast laat ik je zien hoe mijn schooldag eruit

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond van TL2/M2 van CS Vincent van Gogh

Welkom op de ouderavond van TL2/M2 van CS Vincent van Gogh Welkom op de ouderavond van TL2/M2 van CS Vincent van Gogh Inez Barmentloo-de Boer, decaan 5 februari 2018 Programma Nieuwe wetgeving rondom LOB Doel keuzeproces klas 2 Het Nederlands Onderwijssysteem

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Weekthema: Lef. Belangrijke data

Weekthema: Lef. Belangrijke data 21 september 2018 nr. 17/18/03 Weekthema: Lef Jezus ging in Zijn tijd op aarde rond met een boeiend verhaal. Door velen nog steeds een blijde of goede boodschap genoemd. De betekenis van het woord Evangelie

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Toptalenten sluiten blok Ik vertrek af Yorinde wint debatwedstrijd Ouderavond tjong magazine

Toptalenten sluiten blok Ik vertrek af Yorinde wint debatwedstrijd Ouderavond tjong magazine Toptalenten sluiten blok Ik vertrek af Yorinde wint debatwedstrijd Ouderavond 019 tjong magazine JAARGANG 7 December 018 Nieuwsbrief december 018 Voorwoord De toptalenten zijn dit blok bezig geweest met

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum. Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie 2016 2017 nummer 10 30 juni 2017 Agenda maandag 3 juli dinsdag 4 juli woensdag 5 juli donderdag 6 juli t/m zondag 20 augustus Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Schoolreis naar de Efteling

Nadere informatie

Weekthema: Mijn grote voorbeeld

Weekthema: Mijn grote voorbeeld 13 januari 2017 nr. 16/17/17 Weekthema: Mijn grote voorbeeld Toen ik zelf leerling was op de basisschool was er eens een klein vechtpartijtje op het schoolplein. Een jongen had daarbij wat klappen gekregen,

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken!

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken! Nr. 20 1 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 8/2 Praktijkdag mavo4b (te/hv) 12/2 Stageweek mavo-3 (t/m 16/2) 13/2

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE IN 3 STAPPEN 1 2 3 NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE HOE KIES JE JOUW STUDIE? Halverwege de middelbare school ga je nadenken over je vervolgstudie. Het is belangrijk dat je daar op tijd mee begint. Want: hoe beter

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad.

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad. JUNIOR COLLEGE klas 1 vmbo basis/kader LEREN WIE JE BENT Samen starten We rk -a fm aa k- ur en Ke u z es m a ke n Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Leren wie je bent Beste leerling uit groep 8, Welkom

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

Familie. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Familie. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief Vrijdag 13 mei 2016 nr. 15/16-33 Familie Veel mensen in Nederland houden zich bezig met genealogie. Een moeilijk woord voor stamboomonderzoek. Voor sommigen is het een uit de hand gelopen hobby als ze

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Gerrit van der Veen College Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht

Nadere informatie

Dankbaar en blij zijn mevrouw Laarman, haar partner en hun dochter Nienke met de geboorte van Emma. Wij feliciteren hen van harte.

Dankbaar en blij zijn mevrouw Laarman, haar partner en hun dochter Nienke met de geboorte van Emma. Wij feliciteren hen van harte. 19 oktober 2018 nr. 18/19/07 Weekthema: Dat is privé: Zie nieuwsbrief nr. 6 Belangrijke data Maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober: herfstvakantie Maandag 29 oktober t/m vrijdag 2 november: PODI-week Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 13. Pasen

Nieuwsbrief Nr. 13. Pasen Nieuwsbrief Nr. 13 Belangrijke data 30 maart Goede vrijdag ( alle kinderen vrij!) 2 april 2 e paasdag 5 april Groep 7: Theoretisch verkeersexamen 9 12 april Buurtsportcoaches op ons plein 12 april Schoolreis

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3 Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo sport & bewegend leren maatwerk joúw top behalen groeien als mens keuzevrijheid een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo open dagen woensdag 16 januari 14:00-17:00

Nadere informatie

Nr. 2 oktober

Nr. 2 oktober Woord vooraf Lange tijd was er weinig belangstelling voor technisch onderwijs. Leerlingen kozen liever voor een baan achter een bureau. Witte boordenwerk had meer aanzien. Technische afdelingen van vmbo

Nadere informatie

Naar het Greijdanus?!

Naar het Greijdanus?! Zwolle Schitteren in Zijn licht Naar het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/zwolle Groep 8 en dan..? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school en welke richting?

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht en de presentatiemiddag

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Immanuël-Nieuws. Outdoordag. Afronden. Schooljaar 2017/2018. Vooruitkijken

Immanuël-Nieuws. Outdoordag. Afronden. Schooljaar 2017/2018. Vooruitkijken Outdoordag Vorige week donderdag heeft de outdoordag plaatsgevonden. Het is genieten om met elkaar zo bezig te zijn. Zeker ook een warme dag, gelukkig was er genoeg water te drinken. Familie Berkouwer

Nadere informatie

Bijzondere ontmoetingen!

Bijzondere ontmoetingen! 11 december nr. 15/16-16 Bijzondere ontmoetingen! De dagen in december kenmerken zich door het beperkte aantal zonneuren. De zon, gezien vanaf de aarde, bereikt dan de meest noordelijke of zuidelijke positie.

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Tekstsoortenles Brief niveau B

Tekstsoortenles Brief niveau B Tekstsoortenles Brief niveau B Wat doe je in deze les? Bij de les Andere tekstsoort van Nieuwsbegrip XL lees je allerlei verschillende soorten teksten. Zoals een verslag, een reclametekst, een brief of

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM

Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM Programma Decanaat (theater) Mentoraat (instructielokaal) Decanaat klas 2 K/M Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaignelyceum.nl Decaan voor Kader en

Nadere informatie

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan.

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. 6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. Ik ben een werkende moeder. Mijn vriend helpt thuis mee. Werken? Ik heb een kind, dat

Nadere informatie

Hoe stel je prioriteiten?

Hoe stel je prioriteiten? Hoe stel je prioriteiten? Wat heb je eraan? In deze les leer je hoe je prioriteiten stelt, dus te kiezen welke dingen het belangrijkst zijn om te doen. Dat is handig als je meer moet doen dan waar je eigenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 12 september 2018 Agenda September Do 13 Ma 17 t/m Vr 21 Ma 24 t/m Vr 28 Ma 1 Do 4 Ma 8 Do 11 Zo 14 Ma 22 Inzameling oud papier Actieweek op voeten en fietsen naar school Ontmoeten

Nadere informatie

Weekthema: Ik gun het je

Weekthema: Ik gun het je 22 september 2017 nr. 17/18-03 Weekthema: Ik gun het je De laatste tijd volg ik het nieuws en val van de ene in de andere verbazing. Er bekruipt mij ook een gevoel van machteloosheid als ik bepaalde ontwikkelingen

Nadere informatie