Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF oktober

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF oktober"

Transcriptie

1 Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF oktober op vrijdag 23 november 2018 om 19u.15 in de Pastinaak, Herentalsesteenweg 69, Herenthout Menu: Bloemkoolsoep met garnalen en waterkers * Lomo Duroc (=vlees van speciaal varken) met warme seizoensgroenten & graanmosterd OF Gebakken zeewolffilet met duglerésaus * Huisbereide tiramisu Prijs: 30 euro/persoon, alle dranken inbegrepen d.w.z. aperitief (cava of fruitsap), alle dranken (uitgezonderd sterke dranken) tijdens en NA de maaltijd. Inschrijven kan tot 15 november door contante betaling tijdens de vergaderingen of door overschrijving op rek. BE (BIC: ARSPBE22) van Fotoclub Toreke, Koestraat 56, 2270 Herenthout. Vergeet niet te vermelden: aantal personen vlees/aantal personen vis. Stel niet uit, maar schrijf zo spoedig mogelijk in.

2 Activiteiten *ma 08/10: Bestuursvergadering *di 09/10: FgA-Vorming: Erik De Jonge: Natuur- en landschapsfotografie, Zonneputteke Zoersel, 3 *di 16/10: Gastspreker: Jacky Panhuyzen: Algemene fotografie, reisfotografie en macrofotografie *zo 21/10: Foto-uitstap: Route des Paysages Insolites (prov. Namen) *di 23/10: Uitslag en toelichting jurering 1 ste clubwedstrijd: jury: Fotovrienden Broechem *zo 28/10: Foto-uitstap: Diksmuide en omgeving *di 30/10: 2 de Fotoforum: CP *di 06/11: 2 de Fotoforum: M *di 13/11: -Bestuursvergadering -FgA-Vorming: Harry Klerks: Onderwaterfotografie, Zonneputteke, Zoersel, 3 *di 20/11: 2 de Fotoforum: DB *di 27/11: 2 de Clubwedstrijd: inleveren werken Foto-uitstappen Vertrek: 7u.30 (tenzij anders vermeld). Kostendelend: brandstofkosten en eventuele parkeerkosten worden gedeeld door het aantal inzittenden. Subsidiëring bij deelname van minstens 3 fotograferende leden. Meer info en inschrijving bij Marcel Dielens, 0496/ of marceldielens@telenet.be.

3 *zo 21/10: Route des Paysages Insolites (prov. Namen) Nieuwe datum! Een rondrit van 114 km door het zuidelijk deel van de provincie Namen, tussen Condroz en Famenne. Belvaux Celles Lavaux-Sainte-Anne *zo 28/10: Diksmuide en omgeving Diksmuide: begijnhof Diksmuide: stadhuis en belfort Woumen: kasteel Vladslo: Duits militair kerkhof

4 F O T O G R A F I E Hoe fotograaf Jimmy Nelson een nieuwe ode aan de mensheid brengt Ik lach, ik val, ik huil : Jimmy Nelson haalt alles uit de kast om contact te krijgen met de mensen die hij fotografeert. In de opvolger van zijn bestseller 'Before They Pass Away' laat hij nu zien hóe hij dat doet. Tweeëneenhalf jaar lang reisde fotograaf Jimmy Nelson (Sevenoaks, Engeland, 1967) de wereld rond met zijn camera s. Op de meest afgelegen plekken fotografeerde hij in totaal 35 inheemse volken, die hij in 2013 samenbracht in het boek Before They Pass Away. Het werd een internationale bestseller. Maar naast de lof en de prijzen die hem ten deel vielen, was er ook kritiek. Zijn foto s zouden geënsceneerd zijn en geen correcte weergave zijn van de leefwijze van de volken. Daarom komt Nelson nu met een nieuw vuistdik boek, Homage to Humanity. Daarmee wil hij die discussie een stap verder brengen. In hoeverre is Homage to Humanity een vervolg op Before They Pass Away? Het nieuwe boek is voor mij een verantwoording van het eerste. Ik heb met Before They Pass Away nooit een reportage willen maken, ik deed gewoon wat mij gelukkig maakte. Het werk van een fotograaf is altijd subjectief. En ik ben ook nog eens bijzonder romantisch. Ik wilde de mensen en volken op iconische wijze vastleggen, ik wilde ze op een voetstuk plaatsen. Maar met dit nieuwe boek wil ik mensen ook laten zien hoe ik communiceer, hoe ik kijk en hoe ik werk. Er zijn verschillende werkelijkheden en ik wil de mijne laten zien. Daarom komt het boek ook met een Virtual Reality Cardboard en een app waarmee je letterlijk door mijn ogen kijkt. Waarom verdient de mensheid eigenlijk een eerbetoon? De mensheid heeft dat ontzettend hard nodig. Maar dit boek is een dubbel eerbetoon. Dat heeft te maken met de eindeloze zoektocht naar mijn eigen identiteit. Daar ben ik al mijn hele leven mee bezig en daarbij ben ik de ander tegengekomen: de mensheid in het algemeen. Door wat ik heb meegemaakt als kind, moest ik opnieuw leren houden van mezelf. En je kunt pas van jezelf houden of jezelf begrijpen als je de ander goed begrijpt. Ik heb de ander gebruikt als spiegel. Hoe zag dat leven als kind er dan uit? Dat was tot mijn zevende een heel veilig leven. Ik woonde met mijn ouders afwisselend in Congo, Nigeria, Sierra Leone, Venezuela, Pakistan, Afghanistan, Turkije en Senegal. Ik had veel vriendjes met een verschillende achtergrond. We klommen samen naakt in bomen. Die veilige haven van waaruit ik met open blik naar de wereld keek, veranderde vrij extreem na mijn zevende. Ik werd naar een door jezuïeten geleide kostschool gestuurd in het noorden van Engeland met duizend jongens.

5 Nelson tussen de Mundari in Zuid-Soedan. Het as op hun lichaam beschermt ze tegen muskieten en het felle zonlicht. Na zeven jaar het mooie van de mens te hebben gezien, kwam ik nu in aanraking met de slechte kant. Ik ben er door priesters misbruikt, ik kreeg te horen dat ik dom was en onaangepast, en op mijn zestiende verloor ik door een ziekte en stress al mijn haar. Ik werd letterlijk een paria. Van die extreme tegenstelling uit mijn jeugd ben ik me altijd enorm bewust geweest. Ik wilde weg uit die onveilige wereld en terug naar die mooie, pure blik van dat kind van zeven. Ik wil op een veilige manier in contact komen met andere mensen, en mijn camera is daartoe het middel geworden. Fotograferen is mijn therapie. Het is mijn redding. Ik ben weer gaan zien hoe mooi de mens is en ik wil de mensen die ik heb ontmoet laten zien in al hun waardigheid. Door anderen liefde te geven, geef ik die ook aan mezelf een dubbel eerbetoon dus. Voelde je je op je reizen altijd veilig? Ja, op die afgelegen plekken is mijn vertrouwen nooit beschaamd. Hier wel, maar daar heb ik me nooit onveilig gevoeld. Ik kom tot rust, krijg de controle terug. Ik krijg het voor elkaar om een volk op Papoea-Nieuw-Guinea drie dagen te laten poseren voor een waterval, wachtend op het juiste licht, precies zoals ik het wil. En dat lukt me door hoe ik communiceer. Ik ben dan bijna letterlijk Mr. Bean, ik stel me heel kwetsbaar op. Ik lach, ik val, ik huil. Ik laat alles zien om echt in contact te komen. De Mundari zijn herders die door hun afgelegen bestaan nog vasthouden aan oude tradities. 'Samen zijn we sterk en kunnen we onszelf en onze familie beschermen,' zegt een van hen.

6 Er zullen ongetwijfeld spannende momenten zijn geweest. In Zuid-Soedan kwamen we een keer onverwacht bij een wegversperring. Kinderen met rode ogen en kalasjnikovs. Er was veel stress, gedoe. Ik zat op de grond en pakte mijn boek erbij. Een paar kinderen hadden zware littekens, die horen bij een volk dat ik al een paar keer had gefotografeerd. In no time lagen de wapens op de grond, zaten de kinderen om me heen en vertelden ze hun verhaal. Ze waren ontvoerd en werden gedwongen om te vechten. Ze zagen de foto s in mijn boek en herkenden familieleden. Dit zijn wij! De Mursi! Toen ze begrepen dat ik op weg was naar de Mundari, een volk waarvan de leden nog nooit een blanke man hadden gezien, zeiden ze: Dat is heel gevaarlijk, je kunt daar niet alleen naartoe, wij zullen jou beschermen. En zo draaide de hele situatie 180 graden. Dat soort bizarre ontmoetingen overkomt me vaak. Je leert jezelf natuurlijk ook steeds beter kennen op reis. Wat voor type reiziger ben je eigenlijk? Een heel makkelijke. Ik kan overal slapen. Als het moet, red ik me dagenlang zonder me te wassen, ook zonder eten trouwens. Ik kan extreme hitte aan, maar ook extreme kou. Ik ben nooit ziek en ik ervaar simpelweg geen ongemakken. Als iemand me een vijfsterrenhotel wil aanbieden met een massage, graag! Maar ik heb ook geleerd: hoe moeilijker de omstandigheden, hoe rijker de reis gaat worden. Als je op de rotsen moet slapen, voel je je lijf, de wind, de kou. Je voelt letterlijk het leven. Zo ben ik altijd geweest. Mijn kinderen hadden vroeger op school elk jaar een uitje, een fietsweekend. Voor veel ouders was dat een verplichting, voor mij was het een hoogtepunt. Met zijn allen op de fiets, kamperen in de duinen. Andere ouders hadden daar vaak geen zin in, die wilden graag een hotel, een drankje. Maar ik ben anders. Ik drink geen alcohol. Ik wil buiten slapen, kijken naar de sterren. En dan komen de kinderen vanzelf bij je liggen. Wanneer we met het gezin op vakantie gingen, bijvoorbeeld naar Ibiza, was ik degene die de kinderen, ook die van anderen, op sleeptouw nam. Schelpen opduiken, brandhout zoeken, hutten bouwen, slapen op het strand. Soms kom ik nog kinderen tegen van toen die zeggen: Door jou kijk ik nu op een andere manier naar de wereld. Ik bedoel dat niet arrogant, maar ik weet dat wat ik doe en hoe ik het doe, waarde heeft. Je hebt zoveel gereisd, zoveel plekken gezien. Waar zou je je laatste dagen, wanneer die aanbreken, willen doorbrengen? Als ik nog twee jaar te leven zou hebben, dan zou ik dit, wat ik nu doe, precies zo blijven doen. Ik ben nu vijftig en ik voel me weer in contact met de basis. Veiliger en gezonder dan ooit. Ik wil nog zeker twee, drie boeken maken in deze serie. Het doel blijft voor mij hetzelfde: mezelf liefhebben en liefde geven aan anderen. Dat wat ik nu doe, is de dans die dat mogelijk maakt. (Bron: National Geographic Traveler)

7 Tentoonstellingen Wil je samen naar een tentoonstelling rijden, geef dan een seintje aan de secretaris: of 0496/ *Difo Oud-Turnhout: 40 ste Foto- en digisalon De Heischuur, Schuurhoven 2, Oud-Turnhout Opening: vrij 05/10 om 20u. Open: za 06/10 van 13u30 tot 22u., projecties om 14u., 16u., 18u. en 20u. zo 07/10 van 10u. tot 19u., projecties om 11u., 14u., 16u. en 18u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op vrij 05/10. Vertrek achter de kerk om 19u. *JEP Deurne: Fotosalon 2018 Districtshuis Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1, Deurne Opening: vrij 12/10 om 20u. Open: za 13/10 van 10u. tot 18u. en zo 14/10 van 10u. tot 18u. Vrij werk en digitale projecties (10u.30 en 14u.30) *DiFODess: 1 ste Foto- en digisalon Woonhuis De Hei, kruisberg 16, Dessel Opening: za 13/10 om 19u. Open: za 13/10 van 13u. tot 22u., projecties om 14u., 15u., 16u., 17u., 18u. en 21u. zo 14/10 van 10u. tot 20u., projecties om 11u., 12u., 14u., 15u., 16u., 17u., 18u. en 19u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op za 13/10. Vertrek achter de kerk om 18u. *Kon. Lierse Fotoclub: Fotosalon 2018 Vleeshuis, Grote Markt, Lier Opening: vrij 12/10 om 20u. Open: za 13/10, zo 14/10, za 20/10 en zo 21/10: telkens van 10u. tot 18u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op vrij 12/10.. Vertrek achter de kerk om 19u.15 *Kon. Focus Spoor Antwerpen: Fotosalon 2018 Personeelsrestaurant Station Antwerpen Centraal Open: za 13/10 van 13u. tot 21u. en zo 14/10 van 10u. tot 18u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op za 13/10 om 10u. *Crea Wommelgem: Fotosalon 2018 Fort 2, Wommelgem Opening: vrij 19/10 om 20u. Open: za 20/10 van 14u. tot 20u. en zo 21/10 van 10u. tot 18u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op vrij 19/10. Vertrek achter de kerk om 19u.15 *Fotoclub t Lenske Tongerlo: Foto- en digitentoonstelling Open: za 20/10 van 14u. tot 23u., projecties om 16u., 18u. en 20u. zo 21/10 van 10u. tot 20u., projecties om 11u., 15u., 17u. en 19u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op za 20/10. Vertrek achter de kerk om 19u. *Focus Boechout: Fotosalon St. Bavoplein 8, Boechout Open: za 20/10 om 20u. zo 21/10 van 10u. tot 18u., projecties om 11u., 15u. en 17u. *Fotoclub Iris Begijnendijk-Betekom: Jaarlijkse tentoonstelling Parochiezaal Betekom, Beekstraat 17, Betekom Open: za 20/10 en zo 21/10

8 *Scherp-Zicht Scherpenheuvel: Scherp-Zicht verbeeld GC Den Egger, A. Nihoulstraat 74, Scherpenheuvel-Zichem Open: za 20/10 van 14u. tot 22u. en zo 21/10 van 10u. tot 18u. *Fotoclub Nete & Aa Grobbendonk: Fotosalon 2018 GC De Volle Vaart, Vaartkom 6, Grobbendonk Opening: vrij 26/10 om 20u. Open: za 27/10 vanaf 10u. en zo 28/10 vanaf 10u. Doorlopend projecties Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op vrij 26/10. Vertrek achter de kerk om 19u.30. Visueel Lichtaart: 37 ste Foto- en digisalon OC Lichtaart, Schoolstraat 31, Lichtaart Open: do 01/11 van 10u.30 tot 21u. za 03/11: receptie om 20u. zo 04/11 van 10u.30 tot 19u.30 Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op za 03/11. Vertrek achter de kerk om 19u.15. *Diafo Koningshooikt: 40 ste Foto- en digisalon De Waaier, Dorpsstraat 101, Koningshooikt Open: za 03/11 van 14u. tot 20u., projecties om 15u., 17u. en 19u. zo 04/11 van 10u. tot 20u., projecties om 11u., 15u., 17u. en 19u. za 10/11 van 14u. tot 20u., projecties om 15u., 17u. en 19u. zo 11/11 van 10u. tot 18u., projecties om 11u., 15u. en 17u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op zo 04/11. Vertrek achter de kerk om 10u. *Geelse Fotogroep 91: 47 ste Foto- en digitentoonstelling CC De Werft, Geel Opening: vrij 09/11 om 20u. Open: za 10/11 van 13 tot 22u. en zo 11/11 van 13u. tot 20u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op vrij 09/11. Vertrek achter de kerk om 19u. *Revaf Lier: Enter the art of photography Vleeshuis, Grote Markt, Lier Opening: vrij 09/11 om 20u. Open: za 10/11 en zo 11/11 van 10u. tot 18u. wo 14/11 van 14u. tot 22u. do 15/11 en vrij 16/11 van 18u. tot 22u. za 17/11 en zo 18/11 van 10u. tot 18u. Gezamenlijk bezoek met fotobespreking op zo 11/11. Vertrek achter de kerk om 10u. Meer info bij de bestuursleden: Marcel Dielens, 0496/ , Don Dieltjens, 0476/ , Nadia Daneels, 0472/ , Frank Van Laer, 0489/ , Bart Van Laer, 0479/ ,

Menu: Tomatenroomsoep met balletjes * Kalfsfilet met warme seizoensgroenten en z n jus OF Duo van zalm en zeetong met duglerésaus * Dessertpalet

Menu: Tomatenroomsoep met balletjes * Kalfsfilet met warme seizoensgroenten en z n jus OF Duo van zalm en zeetong met duglerésaus * Dessertpalet Nieuwsbrief september 2016 SEPTEMBER 14, 2016 UITNODIGING Het bestuur nodigt jou en jouw partner uit op ons Jaarlijks etentje dat doorgaat op zaterdag 10 december 2016 om 19u.15 in de Pastinaak, Herentalsesteenweg,

Nadere informatie

Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF januari

Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF januari Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF januari 2019 www.torekefoto.be Nieuwjaarsvoorwoord Beste vrienden, De feestdagen zijn zonder veel feestvreugde in het ziekenhuis aan mij voorbijgegaan,

Nadere informatie

11e jaargang nr 5 Mei 2016

11e jaargang nr 5 Mei 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 5 Mei 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

11e jaargang nr 7 September 2016

11e jaargang nr 7 September 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 7 September 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

13e jaargang nr 8 Oktober 2018

13e jaargang nr 8 Oktober 2018 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Essenweg 26, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 13e jaargang nr 8 Oktober 2018 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be Fotogroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Toreke. november voorwoord

Nieuwsbrief. Toreke. november voorwoord Toreke Nieuwsbrief november 2016 voorwoord Eenmalig krijgen jullie de nieuwsbrief in een iets andere versie. De reden, het normaal gebruikte sjabloon bevindt zich bij Marcel. Terwijl onze secretaris zijn

Nadere informatie

Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF augustus

Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF augustus Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF augustus 2019 www.torekefoto.be Een nieuwe voorzitter Tijdens de bestuursvergadering van 11 juli werden de bestuursfuncties herverdeeld. Het bestuur ziet

Nadere informatie

Focus Flits 65/3 65/3

Focus Flits 65/3 65/3 65/3 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Corluy Leo. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname in een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. febuari Carnaval. Groepsfoto

Nieuwsbrief. febuari Carnaval. Groepsfoto Nieuwsbrief febuari 2017 FEBRUARI 17, 2017 Carnaval Voor onze digitale projectie over de Herenthoutse carnavalstoet gaan we op zondagen 26 februari en 5 maart fotograferen. Een aantal leden hebben zich

Nadere informatie

Focus Flits 66/4 66/4

Focus Flits 66/4 66/4 66/4 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Eddy Gebruers. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname in

Nadere informatie

Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF februari

Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF februari Koninklijke Fotoclub TOREKE Herenthout NIEUWSBRIEF februari 2019 www.torekefoto.be 52 ste FOTO- en DIGITENTOONSTELLING (10/05 t/m 12/05/2019) Belangrijk: *di 02/04: Indienen titels en muziekkeuze van de

Nadere informatie

Focus Flits 66/2 66/2

Focus Flits 66/2 66/2 66/2 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is een bewerkte foto van Wim Corluy. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com

Nadere informatie

10de jaargang nr 1 januari 2015

10de jaargang nr 1 januari 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 1 januari 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

10de jaargang nr 2 februari 2015

10de jaargang nr 2 februari 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 2 februari 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

11e jaargang nr 4 April 2016

11e jaargang nr 4 April 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 4 April 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

13e jaargang nr 9 November 2018

13e jaargang nr 9 November 2018 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Essenweg 26, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 13e jaargang nr 9 November 2018 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be Fotogroep

Nadere informatie

FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Driehoek 2, 2370 Arendonk www.fotogroepantwerpen.be 4de jaargang nr 9 november 2009 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be Materiaaluitlening:

Nadere informatie

Een fantastisch fotografisch 2019 wensen wij U.

Een fantastisch fotografisch 2019 wensen wij U. FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Essenweg 26, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be Een fantastisch fotografisch 2019 wensen wij U. 14e jaargang nr 1 Januari 2019 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1,

Nadere informatie

13e jaargang nr April 2018

13e jaargang nr April 2018 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Essenweg 26, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 13e jaargang nr April 2018 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be Fotogroep

Nadere informatie

13e jaargang nr 10 December 2018

13e jaargang nr 10 December 2018 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Essenweg 26, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 13e jaargang nr 10 December 2018 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be Fotogroep

Nadere informatie

N lso NE JIMMY fie: A r G o T fo Tekst: Jacques Geluk TEKST: mr. geert corstens FoTogrAFIE: walter KAllEnbAch

N lso NE JIMMY fie: A r G o T fo Tekst: Jacques Geluk TEKST: mr. geert corstens FoTogrAFIE: walter KAllEnbAch FOTOGRAFIE: JIMMY NELSON Tekst: Jacques Geluk TEKST: mr. geert corstens FOTOGRAFIE: walter kallenbach Fotograaf vindt zijn identiteit bij s werelds laatste inheemse stammen Jimmy Nelson Jimmy Nelson heeft

Nadere informatie

12e jaargang nr 4 April 2017

12e jaargang nr 4 April 2017 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 12e jaargang nr 4 April 2017 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Mooie mensen. [ betoveren ] Fotograaf Jimmy Nelson wil mensen de ogen openen voor de schoonheid en uniciteit van de volken van de wereld.

Mooie mensen. [ betoveren ] Fotograaf Jimmy Nelson wil mensen de ogen openen voor de schoonheid en uniciteit van de volken van de wereld. Karo, Ethiopië In het stroomgebied van de Omo wonen duizend tot drieduizend Karo. Ter voorbereiding op een ritueel beschilderen ze hun lichaam met een mengsel van kalk en gele steen. [ betoveren ] Mooie

Nadere informatie

12e jaargang nr 2 Februari 2017

12e jaargang nr 2 Februari 2017 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 12e jaargang nr 2 Februari 2017 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Vandaag spreekt BvB er Simone met Iris Hond.

Vandaag spreekt BvB er Simone met Iris Hond. In gesprek met Iris Hond Delen en inspireren. Dat is waar wij blij van worden. In deze rubriek geven wij mensen met een inspirerend verhaal het woord. Jong en oud. Man en vrouw. Uit het zakenleven, uit

Nadere informatie

14e jaargang nr 5 Mei 2019

14e jaargang nr 5 Mei 2019 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Essenweg 26, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 14e jaargang nr 5 Mei 2019 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be Fotogroep

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Augustus ste jaargang - nr.: 8

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Augustus ste jaargang - nr.: 8 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Augustus 2019 64 ste jaargang - nr.: 8 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

10de jaargang nr 6 Juni 2015

10de jaargang nr 6 Juni 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 6 Juni 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013

PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013 PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013 Wapenen tegen borstkanker... Gezond zijn is belangrijk voor iedereen. Ook voor jou! Draag zorg voor jezelf en geniet van het leven. Maak tijd voor jezelf en let op je gezondheid.

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Ma 1 Avondsport: Basketbal Gebouw 6 / 18u00 20u00 Knutselen met Malika Aliado / 13u30 15u30

Nadere informatie

Écht goede foto s zijn foto s die je raken. Die iets bij je oproepen: een gevoel of herinnering. Foto s die eigen zijn en kenmerkend voor jou als

Écht goede foto s zijn foto s die je raken. Die iets bij je oproepen: een gevoel of herinnering. Foto s die eigen zijn en kenmerkend voor jou als Écht goede foto s zijn foto s die je raken. Die iets bij je oproepen: een gevoel of herinnering. Foto s die eigen zijn en kenmerkend voor jou als fotograaf. Hoe maak je zulke foto s? Stap 1 is leren kijken.

Nadere informatie

13e jaargang nr 3 Maart 2018

13e jaargang nr 3 Maart 2018 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Essenweg 26, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 13e jaargang nr 3 Maart 2018 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be Fotogroep

Nadere informatie

10e jaargang nr 8 Oktober 2015

10e jaargang nr 8 Oktober 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10e jaargang nr 8 Oktober 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

DAMstenen voor het dagelijks LEVEN

DAMstenen voor het dagelijks LEVEN Voorwoord Verschijnt september 2013 DAMstenen voor het dagelijks LEVEN Allerdaagse overdenkingen voor het dagelijks leven Daar ligt het dan. Een boekje met dagelijkse overdenkingen. Noem het maar tegeltjeswijsheden.

Nadere informatie

Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen

Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen. Samen Hoe divers is ons team? Als we ons team een score zou geven van 1 (niet divers) tot 5 (heel divers), welk cijfer zou ons team krijgen? Wat voor soort(en) diversiteit herkennen we in ons team? Stel we zouden

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Wie? Wat? Waar? Waarom? Praatplaten (bespreek in groepjes deze foto s. Gebruik de vraagwoorden onderaan) katern p1

Wie? Wat? Waar? Waarom? Praatplaten (bespreek in groepjes deze foto s. Gebruik de vraagwoorden onderaan) katern p1 katern p1 Praatplaten (bespreek in groepjes deze foto s. Gebruik de vraagwoorden onderaan) 3 1 4 2 Wie? Wat? Waar? Waarom? katern p1 Praatplaten (bespreek in groepjes deze foto s. Gebruik de vraagwoorden

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna?

Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna? Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Hoe ziet jullie gezin er uit? En wat vind je daarvan? Welke voordelen heeft het

Nadere informatie

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 01 zo 05:33 5,52 - - 16 ma 06:15 5,64 00:41-0,15 01 wo 06:31 5,54 01:05-0,15 16 do 07:08 5,47 01:28-0,10 17:49 5,62 12:28-0,24 18:35 5,75 13:15-0,45 18:51

Nadere informatie

11e jaargang nr 2 Februari 2016

11e jaargang nr 2 Februari 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 2 Februari 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Zelfportretten tekenen

Zelfportretten tekenen Zelfportretten tekenen Kijk in de spiegel en maak een tekening van jezelf Ik ben ik Stel je eens voor dat jij je eigen beste vriendje/vriendinnetje zou zijn en dat je dan over jezelf praat. Wat zou hij

Nadere informatie

In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus zelf die ons groet.

In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus zelf die ons groet. Vriendschap, Vrij en ongedwongen, Zonder vriendschap kun je iemand niet helemaal vertrouwen in je blijdschap en verdriet. Wie ben jij, wie is de ander? In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus

Nadere informatie

INFO MEI 2014. Gezelschapsspellen spelen. In t kort

INFO MEI 2014. Gezelschapsspellen spelen. In t kort INFO MEI 2014 In t kort Ma. 5 en 19 mei mei Za. 17 mei Zo. 8 juni Vr., za. en zo.. 13, 14 en 15 juni Gezelschapsspellen spelen Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? Eet- en dansfestijn Dagfietstocht

Nadere informatie

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping)

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Geluk is een gevoel! Jij bent de enige persoon op de wereld die jou gelukkig kan maken! Het is erg belangrijk dat je alle

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 Vlaamse overheid Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 01 vr 08:07 5.06 01:53 0.21 16 za 08:07 5.32 02:30-0.03 01 ma 08:50 4.82 02:45 0.17 16 di 09:42 5.05 03:47 0.03 20:34 4.98 14:44 0.04 20:38

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie wedding marriage marleen sahetapy fotografie + Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! Allereerst, bedankt voor de interesse in mijn werk en het downloaden/opvragen van deze informatieve pdf. Niets is leuker

Nadere informatie

Programma januari-februari 2018

Programma januari-februari 2018 Programma januari-februari 2018 Beste clubleden, Een nieuw jaar is ingezet met nieuwe verwachtingen, nieuwe projecten, nieuwe doelstellingen die we proberen in te vullen of na te streven. Een nieuw jaar

Nadere informatie

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN -

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN - Beste collega, Ik houd van quotes. Zoals je misschien wel weet, plaats ik dagelijks waardevolle tips, verhalen, video s en quotes op mijn Facebookpagina: www.fb.com/positiefleren.nl Ik merk dat ik veel

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

LES 9. Eet, drink en blijf gezond. Doe Lees. Lees. Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, Loop Leer. Bid dat je gezonde beslissingen zal.

LES 9. Eet, drink en blijf gezond. Doe Lees. Lees. Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, Loop Leer. Bid dat je gezonde beslissingen zal. Eet, drink en blijf gezond Sabbat Doe Lees Daniël 1 door. Lees Zondag 'Eet, drink en blijf gezond.' Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, schrijf de power text op een stuk papier en plak deze op het blik.

Nadere informatie

INFO September Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? Gezelschapsspellen spelen. maandag 8 en 22 september 2014

INFO September Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? Gezelschapsspellen spelen. maandag 8 en 22 september 2014 INFO September 2014 In t kort Ma. 8 en 22 september september Zo. 7 en za. en zo. 13 en 14 september Vr. 3 oktober Vr. 10 oktober Za. 11 oktober Gezelschapsspellen spelen Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni 2019 64 ste jaargang - nr.: 6 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

Focus Flits 67/4 67/4. 1 Verantwoordelijke uitgever: Henri Van Beneden Secretaris KFSA

Focus Flits 67/4 67/4. 1 Verantwoordelijke uitgever: Henri Van Beneden Secretaris KFSA 67/4 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is een flamingo, foto Henri Van Beneden.. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com

Nadere informatie

KrokusKiXs jaar

KrokusKiXs jaar 2018 KrokusKiXs 3-12 jaar ikoen Balen Kinderopvang krokusvakantie bij Kikoen Balen Kikoen Balen biedt opvang van 6u30 tot 18u30 aan kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Geef voor de middagpauze een lunchpakket

Nadere informatie

Dit jaar trekken we er opnieuw op uit om ons tien dagen te amuseren in Mol. Zoals

Dit jaar trekken we er opnieuw op uit om ons tien dagen te amuseren in Mol. Zoals Kamp 2017 Mol De examens of toetsen komen eraan, de zon zorgt voor tropische temperaturen, de terrasjes zitten vol jongeren, de zwembaden worden weer gevuld en dan dan is er het fantastische VIB-KAMP!

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Sessies door de FOD Financiën georganiseerd in provincie Antwerpen Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders? Breng

Nadere informatie

Ilse Baay en Fotografie

Ilse Baay en Fotografie Ilse Baay en Fotografie Erg leuk om u een gedeelte van mijn werk te laten zien dat ik zoal gemaakt heb de laatste tijd al zal natuurlijk niet alles te zien zijn op deze expositie bij Sanquin. Ik ben in

Nadere informatie

Hai, hai, Jij wordt de creator van je eigen leven!

Hai, hai, Jij wordt de creator van je eigen leven! Hai, hai, Hoe was 2018 voor jou? We zijn weer bij het einde van het jaar en dat is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat er volgend jaar komen gaat. De

Nadere informatie

Masterclassprogramma klas 1 periode

Masterclassprogramma klas 1 periode Masterclassprogramma klas 1 periode 2 2017-2018 Beste leerlingen, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over periode 2 van het masterclassprogramma. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Sessies door de FOD Financiën georganiseerd in provincie Antwerpen Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders? Breng

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

Les 2 Samenvatten. Leestekst: Lachen. 1. "We gaan vandaag weer proberen om de tekst die jullie krijgen samen te vatten."

Les 2 Samenvatten. Leestekst: Lachen. 1. We gaan vandaag weer proberen om de tekst die jullie krijgen samen te vatten. Les 2 Samenvatten Leestekst: Lachen 1. "Goedemorgen." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag weer proberen om de tekst die jullie krijgen samen te vatten." 2. Vraag: "Wie kan vertellen wat we de vorige les

Nadere informatie

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 377 dec 2018

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 377 dec 2018 . Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA 38ste jaargang nummer 377 dec 2018 kalender expressie Woensdag 12 december 2018 20u00 de Kerkewegel Projectie najaar uitstap Ieper. Projectie

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

TWIJGJE mei Barbecue negenentwintig. zaterdag 30 mei en zondag 31 mei Blz 6 p 6 BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS

TWIJGJE mei Barbecue negenentwintig. zaterdag 30 mei en zondag 31 mei Blz 6 p 6 BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS TWIJGJE mei 2015 BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS Barbecue negenentwintig zaterdag 30 mei en zondag 31 mei 2015 Blz 6 p 6 1 Barbecue nummer negenentwintig Daar is de lente, daar

Nadere informatie

Onvermijdelijk. Iris Hendricksen

Onvermijdelijk. Iris Hendricksen Onvermijdelijk Iris Hendricksen 2 Het begon allemaal toen ik haar ontmoette. Via de telefoon had ik haar al gesproken, maar ik dacht dat ze volledig contact gestoord was. Ik vroeg haar namelijk om een

Nadere informatie

Van een pragmatisch auteur, Ervaringsdeskundige en gecertificeerd Rouw- & Verliescoach

Van een pragmatisch auteur, Ervaringsdeskundige en gecertificeerd Rouw- & Verliescoach Van een pragmatisch auteur, Ervaringsdeskundige en gecertificeerd Rouw- & Verliescoach Rouwen mag! ---------------------Het meest praktische handboek over Verlies. Goedele van kerschaever Breek uit jezelf,

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat SGJ Christelijke Jeugdzorg wil er met professionele jeugdzorg aan bijdragen dat kwetsbare kinderen en jongeren zich positief

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

mind heart body food home

mind heart body food home Inleiding 7 Een moment voor jezelf 11 Retreat your mind 16 Retreat your heart 36 Retreat your body 50 Retreat your food 82 Retreat your home 106 Extra tips 118 Dankwoord 125 Retreat Yourself_binnenwerk2.indd

Nadere informatie

In het bij-zijn. Siska Vandecasteele

In het bij-zijn. Siska Vandecasteele 8 SHOOT n 40 Siska Vandecasteele In het bij-zijn In Hanyuan, in de Chinese provincie, Sichuan, bestuiven de boeren hun perenbomen met de hand. Door overmatig gebruik van pesticiden zijn de wilde bijen

Nadere informatie

HOE GEBRUIK IK DE PIL?

HOE GEBRUIK IK DE PIL? Word ik dik? Krijg ik pukkels? En als ik een pil vergeet? Hoe lang slikken? Wat is de pil? Wat zit erin? Wanneer starten? Ongesteldheid overslaan? HOE GEBRUIK IK DE PIL? v Wat is de pil? Wat zit erin?

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Inschrijvingen en info Vrijetijd & Ontmoeting gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info Vrijetijd & Ontmoeting gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info Vrijetijd & Ontmoeting gebouw 2 (DVT) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Do 1 Bezoek aan stoffenwinkel Pieke Wieke Aliado 2,00 vervoer 10u00 Kleuren en schilderen

Nadere informatie

STILL: workshop fotobewerking

STILL: workshop fotobewerking Dit werkblad is van: klas: STILL: workshop fotobewerking Ontwerp en maak je eigen digitale flyer, poster of fotocollage met zelfgemaakt foto s! Je kent ze wel: coole flyers voor een feest, bewerkte foto

Nadere informatie

Michael. De Cock Met illustraties van. Gerda Dendooven. een hart. het verhaal van. Helena

Michael. De Cock Met illustraties van. Gerda Dendooven. een hart. het verhaal van. Helena Michael De Cock Met illustraties van om Gerda Dendooven een hart het verhaal van Helena Mag hij morgen liefhebben, die nooit heeft liefgehad. Mag wie al heeft liefgehad, morgen weer liefhebben. (gedicht

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden?

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? Naam: Datum: at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? W Evaluatie 1. Is het echt geluk of schijngeluk? (5/5) Wat is echt geluk? Kruis drie dingen aan. Echt geluk? 1. Ik heb een leuke vriend of vriendin.

Nadere informatie

Joh. 21, *Med. H.A. -NGKE

Joh. 21, *Med. H.A. -NGKE 1 Joh. 21, 9-14 - *Med. H.A. -NGKE - 19-5-19 Na Pasen (2): Wie zorgt er voor het eten? Praktische bezwaren Onze voorganger riep ons op Jezus te volgen en vissers van mensen te worden. Ik droomde weg en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: Nieuwjaar Team Rapport Vakantiebijbelweek. Kalender januari Kalender februari.

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: Nieuwjaar Team Rapport Vakantiebijbelweek. Kalender januari Kalender februari. NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Nieuwjaar Team Rapport Vakantiebijbelweek Kalender januari Kalender februari SBO De Brug Wist u dat???? Uw kind vandaag op papier het strookje voor de rapportmiddag/-avond mee

Nadere informatie

Visueel Fotoclub Lichtaart

Visueel Fotoclub Lichtaart Club in de kijker 21 Visueel Fotoclub Lichtaart Op een warme herfstdag net voor Allerheiligen bezoek ik het salon van Fotoclub Visueel Lichtaart. Ik kom eerst terecht in wat de club de alternatieve ruimte

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf.

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf. stippenboekje Toen de Heere Jezus op de aarde was, kwam er op een dag een man naar Hem toe. Die man vond zichzelf heel goed. Dat wilde hij bewijzen en tegelijk Jezus iets verkeerds laten zeggen. Daarom

Nadere informatie

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BANG oefenboekje om te leren omgaan met angst Steef Oskarsson Bang Bang is een emotie. Net als blij, bedroefd en boos. Iedereen is wel eens bang. Sommige mensen zijn vaak bang, sommigen niet. Iedereen

Nadere informatie