Wat leuk! En wat doen jullie nou eigenlijk precies?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat leuk! En wat doen jullie nou eigenlijk precies?"

Transcriptie

1

2 Wat leuk! En wat doen jullie nou eigenlijk precies? Dat is een reactie die we vaak krijgen als we vertellen dat we van de zebra-fabriek zijn. En die reactie snappen we wel, want wat we doen is niet altijd in vijf minuten uit te leggen. We kunnen daar uren over vertellen, met een grote glimlach op ons gezicht. Want als we vertellen over de zebra-fabriek dan weten we weer waarom ons werk eigenlijk helemaal niet voelt als werk. Maar omdat niet iedereen uren de tijd heeft om naar ons te luisteren hebben we dit boekje gemaakt. Hierin staat beschreven wat de zebra-fabriek is, wie we zijn, welke projecten we hebben gedaan en wat de deelnemers van die projecten er van vonden. Natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je meer wil weten!

3 Wat is de zebra-fabriek? De zebra-fabriek is een adviesbureau voor mens en organisatie, gericht op (persoonlijke) groei en ontwikkeling. Wij geloven in de kracht van ontwikkeling. Organisaties en mensen moeten zich blijven ontwikkelen om vooruit te komen. Verandering hoeft niet groots en ingewikkeld te zijn, maar kan klein beginnen. Misschien is dat zelfs wel beter. Er is geen overkoepelend masterplan met bijbehorend budget nodig om tot ontwikkeling te komen. Misschien juist wel niet. Veel belangrijker is het gebruik maken van de eigen kracht van de mensen binnen een organisatie. De zebra-fabriek ondersteunt mens en organisatie bij hun groeiproces. Door het organiseren van inspiratiedagen, coaching, training, organisatieadvies en projectleiding. We werken vanuit de visie dat mensen en organisaties alleen groeien als lichaam, hoofd, hart en ziel aangesproken worden. Deze visie staat in al onze activiteiten centraal.

4 Waarom een zebra? Zebra s zien eruit als kleine gestreepte paardjes. Toch worden zebra s niet gebruikt als last- of rijdier. De zebra is namelijk de enige paard-achtige op aarde die niet getemd kan worden. Je kunt ze vangen, tam maken, maar nooit echt temmen. Zebra s blijven altijd zichzelf, je kunt ze buigen maar niet breken. Zebra s zijn overlevers, sterk, eigenwijs en ze werken verrassend goed in teamverband. Mensen kunnen ook zijn zoals zebra s: ontembaar in hun passie voor hun werk, sterk in een team, snel en wendbaar. En als ze eenmaal op gang komen zijn ze in staat anderen mee te nemen in hun beweging. Als organisatie kun je ver komen wanneer je gebruik maakt van de kracht van zebra s. De zebra-fabriek helpt organisaties om zebra s in te zetten voor het bereiken van hun doelstellingen. Ook begeleiden en ondersteunen we mensen om de zebra in zichzelf te vinden en bewust hun eigen keuzes te maken. Door een team van zebra s te creëren kunnen mens en organisatie zichzelf op een positieve manier ontwikkelen. Concreet betekent dit dat we bij een organisatie met een klein groepje mensen aan de slag gaan. We stellen hen in staat zichzelf te ontwikkelen en hun omgeving daar op een positieve manier in mee te nemen. Dit zorgt voor een duurzame ontwikkeling van binnenuit de organisatie.

5 Wie zijn we? Pauline Miedema Arbeids- en organisatiedeskundige en projectmanager De kracht van Pauline zit in het verbinden van mensen, het kunnen luisteren zonder te oordelen en het geven van ruimte aan mensen om zichzelf te zijn (of te worden). Verder kan Pauline vanuit haar achtergrond als projectleider en communicatieadviseur goed analyseren, structureren en moeilijke dingen makkelijk maken. Haar grootste drijfveer is het ondersteunen van mensen om keuzes te maken en om te durven groeien. Het mooiste compliment voor Pauline is het vertrouwen dat mensen haar geven en het zien dat mensen daadwerkelijk verder komen. Jacinta Schonewille Verzuimcoach en organisatieadviseur Jacinta s kracht zit erin om mensen en organisaties in beweging te krijgen of te houden, waarin authenticiteit en mensen zelf laten ontdekken waar iemands kracht zit, sleutelwoorden zijn. Zowel haar visie als werkwijze is pragmatisch. Jacinta stuurt altijd aan op een open en duidelijk gesprek tussen bijvoorbeeld de leidinggevende en de medewerker om daar concrete acties en afspraken aan te laten verbinden. Danielle Biemans Coach Danielle werkt vanuit oprechte interesse in wat mensen beweegt. Haar uitgangspunten zijn het zelfsturend vermogen en de eigen kracht die mensen in zich hebben. Op een vriendelijke en professionele wijze ondersteunt ze mensen in hun bewustwordingsproces, het nemen van verantwoordelijkheid en het maken van keuzes. Danielle heeft ervaring met coaching, re-integratie en begeleiding bij ziekte.

6 Onze projecten De zebra-fabriek bekijkt samen met mensen en organisaties waar de vraag ligt en wat een mogelijk antwoord op die vraag kan zijn. Dat betekent een aanpak op basis van maatwerk. Altijd. Want geen mens is hetzelfde en dat is voor organisaties zeker niet anders. Maar om terug te komen op de veel gestelde vraag wat doen jullie nou eigenlijk precies? kunnen we wel een aantal voorbeelden van projecten laten zien die we hebben gedaan of waar we nu mee bezig zijn. En ook wat de deelnemers van die projecten ervan vinden of geleerd hebben. We laten jullie graag kennismaken met de volgende activiteiten en enkele deelnemers: - De zebra-academie - Persoonlijk GroeiPortfolio - de KennisKringloopWinkel - De inspiratie-dag

7 De zebra-academie: een talentenprogramma voor medewerkers en managers De zebra-fabriek biedt een laagdrempelig en kleinschalig programma voor talentmanagement: de zebra-academie. voor medewerkers Met een groep medewerkers gaan we in een aantal bijeenkomsten aan de slag. Ze leren elkaar en zichzelf beter kennen door samen te werken aan concrete opdrachten. Deze opdrachten worden gemaakt aan de hand van de organisatiedoelstellingen en worden aangepast aan het niveau van de medewerkers. Competenties die tijdens een traject aan bod kunnen komen zijn: samenwerken, zelfreflectie, analyseren, presenteren, schrijven en creativiteit. Hier kunnen uiteraard competenties aan toegevoegd worden die voor de organisatie van belang zijn. De kracht van het programma zit in de kleinschalige en concrete opzet, waarin medewerkers een grote eigen verantwoordelijkheid krijgen. voor managers Voor managers wordt samen met de organisatie een programma samengesteld dat naast persoonlijke ontwikkeling ook is gericht op leiderschap en de ontwikkeling van de organisatie als geheel. De managers kunnen in een veilig omgeving werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en worden daarbij op soms prikkelende manier gestimuleerd om hun eigen gedrag en het effect daarvan op de organisatie te bekijken. De vraag die centraal staat is: wat voor soort leider wil ik zijn en hoe kan ik dat doen? Binnen deze aanpak van de Zebra-academie is ook ruimte voor persoonlijke coaching.

8 Erwin Ik vind vooral de sfeer heel erg goed. Vanaf het moment dat we de eerste bijeenkomst hebben gehad voel ik me vrij om te zeggen wat ik wil en durf ik in de groep mijn mening te geven. De aanpak is ook erg prettig: eerst een stukje theorie en daarna zelf aan de slag. Zo blijft bij mij de theorie ook beter hangen. Ik zou het anderen zeker aanraden want je krijgt meer inzicht over hoe bijvoorbeeld een project in zijn werk gaat. Je gaat meer nadenken over het bedrijf zelf en wat je hebt geleerd kun je in je eigen functie toepassen. Frits De zebra-fabriek: Is niet gekleurd, maar wel gemêleerd en iedereen kan en mag meedoen. Heeft mij open en vanuit een persoonlijk oogpunt op professionele wijze laten zien waar mijn verbeterpunten liggen. Heeft mij bovenal (weer) laten zien dat je (alleen) zelf je eigen situatie kunt beïnvloeden. Jan De manier van aanpak van de zebra-fabriek is ongedwongen. Je maakt veel contact met andere kandidaten (collega s ) en dit komt het dagelijkse werk ook weer ten goede. Ik ben me er nu meer van bewust hoe belangrijk communicatie is en dat je niet met elke persoon op de zelfde wijze moet communiceren. Ik kan de zebra-academie aan anderen aanraden omdat het je een andere kijk op veel dingen geeft. Je komt los van vastgeroeste patronen. Door de zebra-fabriek heb ik geleerd dat ik soms ook zaken anders kan aanpakken.

9 Henk De organisatie waar ik voor mag werken groeit hard en is volop in beweging. Voor ons managers en voor alle medewerkers betekent dit dat er veel van ons wordt gevraagd. Om alle ontwikkelingen, in welke zin dan ook, het hoofd te kunnen bieden moeten we allemaal mee ontwikkelen en/of kunnen anticiperen! Maar, hoe doe je dat? Wat moet elke medewerker ontwikkelen en wat moet er binnen de organisatie verder ontwikkeld worden? Hoe reageer je op veranderende omstandigheden? Hoe reageren medewerkers op en naar elkaar? Hoe gaat het management om met medewerkers en omgekeerd?allemaal vragen en kwesties waar vaak niet bij stil wordt gestaan, maar die belangrijk zijn voor elk proces binnen een organisatie. De aanpak van de zebra-fabriek is er sterk op gericht om elke medewerker, maar ook de organisatie, te laten door-ontwikkelen. Hierdoor wordt eenieder zich bewust van zijn of haar kwaliteiten als individu, maar ook als onderdeel in het geheel. Het benadrukken van sterke punten, het verbeteren van minder sterke punten, mondiger worden of juist ingetogener... Ontwikkelen zit in zoveel verschillende zaken en de kunst van de zebra-fabriek is om organisaties en de medewerkers op een passende manier te tillen naar een hoger niveau. De zebra-fabriek bestaat uit een fijn stel mensen die eerst goed luisteren om daarna heel gericht met medewerkers en de organisatie aan de slag te gaan. De focus ligt op het halen van het beste uit jezelf, de organisatie en de processen. De kunst is echter om niet die druk te laten voelen bij de deelnemers en dat is een kwaliteit van de zebra-fabriek.

10 Persoonlijk GroeiPortfolio: coaching en persoonlijke ontwikkeling De zebra-fabriek biedt coaching met een duidelijke structuur en een helder einddoel: er komt een plan waarin de deelnemer stappen beschrijft om tot zijn of haar doel te komen. Met een Persoonlijk GroeiPortfolio kijken we in vijf gesprekken waar je naartoe zou willen en hoe je daar dan komt. De deelnemer wordt op praktische wijze ondersteund in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Het persoonlijke groeiportfolio bestaat uit vier thema s: hoofd, lichaam, hart en ziel. We bespreken deze thema s in het coachtraject en geven oefeningen en opdrachten mee die thuis door de deelnemer zelf uitgevoerd worden. Het eindresultaat is een persoonlijk document van, door en over de deelnemer. Liesbeth Ik vond het heel goed dat de zebra-fabriek mij zelf liet ontdekken welke kant ik op wil. Ik heb geleerd om zelf verder te komen in plaats van alleen nú richting te geven. Op gebied van werk maar ook bij andere gewoonten, waarin ik mezelf makkelijk voorbij loop, denk ik nu eerder 'wat is mijn doel hiermee? Ik kan nu makkelijker en beter kiezen wat ik doe en laat en dat is enorm waardevol!

11 De KennisKringloopWinkel: het delen van kennis en passie Leren en onszelf ontwikkelen doen we allemaal, maar vaak alleen in ons eigen vakgebied. Wij geloven dat mensen elkaar kunnen inspireren als ze over hun eigen vak vertellen of over een onderwerp waar ze erg gepassioneerd over zijn. We geloven dat we allemaal verder komen als we onze kennis met elkaar delen. Daarom is er de KennisKringloopWinkel, waarin we kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. De bedoeling is om elkaar te inspireren om eens verder te kijken. In de kenniskringloopwinkel kun je je horizon verbreden en kun je jezelf laten verrassen! In een kringloopwinkel kun je goedkoop leuke dingen kopen, dingen die anderen niet meer nodig hebben, maar waar jij nog een hoop plezier van kan hebben. Ook kun je er zelf spullen naartoe brengen die jij niet meer nodig hebt. De KennisKringloopWinkel is net zoiets. Jij krijgt kennis en ervaring die anderen hebben opgedaan en die ze graag met je willen delen. En jij kan op jouw beurt jouw kennis ook weer delen. We komen circa eens per twee maanden een avond samen. Je kan introducees voorstellen waarvan je denkt dat zij iets kunnen brengen en willen halen. Per avond hebben we twee organisatoren die de avond presenteren, zij mogen dit naar eigen inzicht invullen. Te denken valt aan: een presentatie over een onderwerp, een film, een workshop, een gastspreker, of een boekbespreking. Fenny Iedere zebra is anders gestreept...eigenlijk is dat de essentie van de zebra- fabriek Kleinschalig, oog voor detail, van elkaar leren met respect voor eigenheid en...plezier hebben samen Dat is de kenniskringloopwinkel in een notendop! De moeite waard dus ook door de passie die Judith, Danielle en Pauline hebben voor hun dier

12 De inspiratie-dag: even een pas op de plaats en samen nadenken Druk druk druk, geen tijd voor een kopje koffie, geen tijd om te praten. Wie kent dat niet? Soms is het goed om even uit de draaimolen te stappen en tijd te nemen om samen na te denken. Doen we wat we samen willen? Zitten we op de juiste koers? Doen we de dingen wel goed? En belangrijker: doen we eigenlijk wel de goede dingen? Dit zijn zaken die je niet in twee uur in een vergaderzaaltje bedenkt. De zebra-fabriek biedt een inspiratie-dag (of dagen). De deelnemers kunnen zelf een thema aandragen. Het doel van een inspiratie-dag is om door middel van activiteiten gericht op hoofd, lichaam, hart en ziel elkaar te inspireren en zo tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. Tijdens een inspiratie-dag komen deelnemers uit de dagelijkse gewoontepatronen en leren zij elkaar en zichzelf beter kennen. Jozé De aanpak van de zebra-fabriek is gebaseerd op heel de mens. Dus zowel fysiek, mentaal en zingeving. Door deze aanpak kun je ervaren waar jouw talenten en kracht zit. Door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen verandert er meer in jou dan je ogenschijnlijk kunt bedenken. Gaan staan voor wat je wilt geeft plezier en zelfvertrouwen. Het geeft positieve energie om elkaar als team op elk terrein te ontmoeten. Er ontstaat een sfeer van openheid en het geeft focus naar jezelf als individu en als teamlid van de organisatie. Waar wil ik samen met mijn collega s zijn over een bepaalde periode? Wat heb ik nodig om daar te komen? Wat heeft de ander van mij nodig? Daar zit een potentieel voor de organisatie: het dragen en gedragen worden.

13 de zebra-fabriek gildetrom TC veenendaal telefoon: www,zebra-fabriek.nl info@zebra-fabriek.nl Project 3 Bla bla bla hier staat een korte beschrijving. Bla bla bla hier staat een korte beschrijving. Bla bla bla hier staat een korte beschrijving. Bla bla bla hier staat een korte beschrijving. bla hier staat een korte beschrijving. Bla bla bla hier staat een korte beschrijving. Bla hier staat een korte beschrijving. Bla bla bla hier staat een korte beschrijving. hier staat een korte beschrijving. Bla bla bla hier staat een korte beschrijving. Bla bla bla hier staat een korte beschrijving. bla bla hier staat een korte beschrijving.

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

In je kracht. Spelhandleiding

In je kracht. Spelhandleiding In je kracht Spelhandleiding Inhoud Introductie 3 1. Kennismakingsspel 4 2. Inspiratiespel 7 3. Kwaliteitenspel 11 Colofon De aanpak EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie) is een verdieping op het ondersteuningsprogramma

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Het kompas: Missie geeft je richting, passie geeft je de drive!

Het kompas: Missie geeft je richting, passie geeft je de drive! Het kompas: Missie geeft je richting, passie geeft je de drive! Je staat op een kruispunt in je leven; Je zit in een veranderproces (persoonlijk of zakelijk) en wilt hier op een krachtige wijze doorheen;

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN IK WIL MENSEN IN BEWEGING BRENGEN HANNEKE MOUW Ik stel me graag aan je voor Ik ben geboren in 1970. Ik vind vertrouwen, authenticiteit en

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kernkwadranten Kernkwadranten, wat is jouw uitdaging? Weet jij wat jouw eigenschappen zijn? Waar ben jij sterk in en wat zijn jouw valkuilen? Wanneer je dit weet, kun je hier rekening mee houden.

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Training Sales Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Verkopen. De één krijgt er een vieze smaak van in zijn mond en de ander staat te trappelen om aan de slag te gaan. Sales is wat jij ervan maakt.

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Startende manager Startende manager, vol zelfvertrouwen leidinggeven Je staat op het punt om leidinggevende te worden, of misschien ben je het net geworden? Heb je de intentie om binnenkort de

Nadere informatie

Workshop Zakelijk flirten. Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden

Workshop Zakelijk flirten. Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden Workshop Zakelijk flirten Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden Hoe spontaan ben jij op een netwerkbijeenkomst? Durf jij uit je comfortzone te komen? Soms kan dat net een verschil

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

De POSITIEVE organisatie

De POSITIEVE organisatie De POSITIEVE organisatie Uitwerking van de workshops: Hoe krijg je meer energie in je team? Onze omgeving verandert steeds sneller en ingrijpender. Positieve organisaties spelen hier beter op in en creëren

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Workshop Positief assertief Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Opkomen voor jezelf, is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Je wilt graag iedereen te vriend

Nadere informatie

Passie. PEOPLE INVESTMENT Investeren in mens en organisatie

Passie. PEOPLE INVESTMENT Investeren in mens en organisatie Passie Het is een mooie symboliek, maar ik ben het niet helemaal mee eens, want passie is juist werken. Werken om iets te bereiken, om iets te realiseren, om iets te creëren of om iets over te brengen.

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kleurenanalyse Kleurenanalyse, ontdek de kracht van kleur Dagelijks zijn we in contact met mensen bij wie we een goede indruk willen achterlaten, bijvoorbeeld tijdens een netwerkgesprek, sollicitatiegesprek,

Nadere informatie

Corporate trainingsaanbod

Corporate trainingsaanbod Corporate trainingsaanbod Als alles al gezegd is of als er juist niks gezegd kan worden omdat het te moeilijk is om te spreken dan is er altijd nog de muziek Muziek is de vrijheid om jezelf uit te drukken

Nadere informatie

Talentmeting in korte trajecten

Talentmeting in korte trajecten Talentmeting in korte trajecten Het portfolio is voor kort durende maatschappelijke stages een te uitgebreid middel om mee te werken. Voor de kortdurende intensieve maatschappelijke stages is een andere

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Creatief denken Creatief denken, vergroot je oplossend vermogen Hoe creatief ben jij? Hoe creatief is jouw organisatie? Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig en verrassend is.

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Workshop Communicatie vaardigheden

Workshop Communicatie vaardigheden Workshop Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden, effectief communiceren kun je leren De manier waarop wij met elkaar communiceren is cruciaal voor een goede relatie. Je boodschap kan nog zo

Nadere informatie

Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Dit kan ik al goed... Dit kan ik al goed... Hier moet ik nog aan werken...

Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Dit kan ik al goed... Dit kan ik al goed... Hier moet ik nog aan werken... Kiezen: wanneer wil ik samenwerken? Soms kom je echt verder door samen te werken maar soms heb je de rust nodig iets juist alleen voor jezelf te doen. Ik kan uitleggen waarom ik kies voor samenwerken.

Nadere informatie

building futures persoonlijk leiderschap voor de toekomst van postnl

building futures persoonlijk leiderschap voor de toekomst van postnl building futures persoonlijk leiderschap voor de toekomst van postnl Bij PostNL geloven we dat nieuwsgierigheid essentieel is om te leren en presteren. Nieuwsgierige medewerkers zullen eerder de regie

Nadere informatie

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden In ons leven hebben we verschillende relaties: zakelijk en privé, met een naaste collega en een leidinggevende. Het zijn

Nadere informatie

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt.

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. ERVAAR JE EIGEN KRACHT EN MOGELIJK- HEDEN Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. Ervaringsdeskundigen van Het Kiemuur geven deze herstelgerichte cursussen. Zij doorliepen zelf een herstelproces

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg Trainingen Coaching Intervisie Supervisie Voor de zorg Professioneel communiceren met 2013 Training Professioneel communiceren met Voor wie? De training is bedoeld voor mensen in de zorg die hun communicatie

Nadere informatie

De workshop Man/vrouw energie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Man/vrouw energie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Man/vrouw energie Man/vrouw energie, (hoe) werkt dat? Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Dit wereldwijd bekende boek van John Gray beschrijft de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten. Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen

Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten. Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen https://www.youtube.com/watch?v=qcve0lzjp5q Slecht en

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Voorwoord. Aan de slag met job craften

Voorwoord. Aan de slag met job craften Aan de slag met job craften Voorwoord Over job craften wordt steeds meer geschreven. Er is een scala aan wetenschappelijke artikelen en in Nederland zijn inmiddels ook enkele promotieonderzoeken gepubliceerd.

Nadere informatie

Hoe je het maximale uit jouw team haalt. Zes ingrediënten voor een High Performance Team

Hoe je het maximale uit jouw team haalt. Zes ingrediënten voor een High Performance Team Hoe je het maximale uit jouw team haalt Zes ingrediënten voor een High Performance Team Hoe je het maximale uit jouw team haalt Zes ingrediënten voor een High Performance Team Jouw team loopt best goed,

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

De Sleutel tot het benutten van potentie

De Sleutel tot het benutten van potentie De Sleutel tot het benutten van potentie Wat is potentie eigenlijk? Een snelle blik in een woordenboek levert de volgende resultaten op: het kunnen; dat waartoe iemand of iets toe in staat is; vermogen.

Nadere informatie

trainingsaanbod nederland

trainingsaanbod nederland trainingsaanbod nederland Als alles al gezegd is of als er juist niks gezegd kan worden omdat het te moeilijk is om te spreken dan is er altijd nog de muziek Muziek is de vrijheid om jezelf uit te drukken

Nadere informatie

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus E-book De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus Inleiding Door Stefan op de Woerd Waarschijnlijk herken je het beeld dat er bij veel organisaties aan het begin van het jaar afspraken worden gemaakt

Nadere informatie

die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas

die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas Klassenregels die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas Dit is een korte samenvatting van de workshop: 3 tips voor simpele klassenregels die werken Het is een checklist met de tips uit de film, en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Trainee bij Vechtstromen Waterschap Vechtstromen geeft ruimte aan jouw

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Tijdens werkrelaties is eenrichting communiceren een veel voorkomende valkuil; we zenden te veel en ontvangen

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

4 communicatie. Ik weet welke informatie anderen nodig hebben om mij te kunnen begrijpen. Ik vertel anderen wat ik denk of voel.

4 communicatie. Ik weet welke informatie anderen nodig hebben om mij te kunnen begrijpen. Ik vertel anderen wat ik denk of voel. 4 communicatie Communicatie is het uitwisselen van informatie. Hierbij gaat het om alle informatie die je doorgeeft aan anderen en alle informatie die je van anderen krijgt. Als de informatie aankomt,

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Passie en missie, jouw unieke bijdrage Weet jij wat jouw passie is? Waar jouw hart harder van gaat kloppen? Door de hectiek van de dag vergeet je hierbij stil te staan. Logisch

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! 2019 Hilvaria Studio s Ik kies voor mezelf, omdat werk geen corset mag worden waarin ik me gevangen voel en van waaruit

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Succes hebben betekent in staat zijn je leven op jouw manier te leiden

Succes hebben betekent in staat zijn je leven op jouw manier te leiden Januari 2012 zondag 1 JaNuari Nieuwjaarsdag Succes hebben betekent in staat zijn je leven op jouw manier te leiden januari m d w d v z z 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN

GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN Talenten in bloei GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN Inhoudsopgave Talenten in bloei Persoonsgegevens Stappen Stap 1 Talenten kiezen Stap 2 Kennis maken Stap 3 Afspraken maken Stap 4 Aan de slag Stap

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

De scorelijst competenties collectieve belangenbehartiger

De scorelijst competenties collectieve belangenbehartiger De scorelijst competenties collectieve belangenbehartiger De scorelijst bestaat uit de twaalf competenties van de collectieve belangenbehartiger met daarbij steeds vier stellingen. Per stelling kunt u

Nadere informatie

NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I

NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I MET JE TEAM NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I 2 0 1 9 THE SKY IS THE LIMIT. OOK VOOR JOUW VERENIGING! THE SKY

Nadere informatie