DEELNEMERSOVEREENKOMST VOOR DE OVERLEGSCHEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DEELNEMERSOVEREENKOMST VOOR DE OVERLEGSCHEIDING"

Transcriptie

1 1 DEELNEMERSOVEREENKOMST VOOR DE OVERLEGSCHEIDING De ondergetekenden: NAAM1, wonende te PLAATS aan de STRAAT, geboren te PLAATS op GEBOORTEDATUM en NAAM2, wonende te PLAATS aan de STRAAT, geboren te PLAATS op GEBOORTEDATUM hierna samen genoemd de partners, Mr. NAAM3, advocaat van NAAM1 kantoorhoudende te PLAATS aan STRAAT Mr. NAAM4, advocaat van NAAM2 kantoorhoudende te PLAATS aan STRAAT hierna samen genoemd de advocaten, allen samen genoemd de deelnemers, NEMEN IN AANMERKING I DEFINITIE a. De deelnemers verstaan onder de overlegscheiding het proces waarbij de partners alle gevolgen van hun echtscheiding buiten rechte regelen door middel van minnelijk overleg en een overeenkomst. Bij hun gezamenlijke beslissingen nemen de partners hun eigen belang, het belang van de andere partner, de belangen van hun kinderen en de gezinsbelangen tot uitgangspunt. De belangen kunnen van juridische, emotionele of financiële aard zijn. b. In de overlegscheiding wordt ieder van de partners ondersteund door zijn of haar advocaat. Tevens zullen in ieder stadium van de overlegscheiding al naar gelang de behoefte van de partners een procesbegeleider en andere deskundigen bij de overlegscheiding worden betrokken. De advocaten en deskundigen samen worden hierna de teamleden genoemd. II DOELEN EN INTENTIES a. De partners erkennen dat het belang van de partners en hun gezinsleden het meest gediend wordt doordat zij de verplichting op zich nemen alle met de echtscheiding verbandhoudende zaken in onderling overleg te regelen en dat dit de essentie van een overlegscheiding is. b. De partners kiezen daarmee voor een niet door de rechter opgelegde regeling. Zij wensen in onderling overleg op basis van eerlijkheid, samenwerking en integriteit de gevolgen van de echtscheiding te regelen gericht op het toekomstige welzijn van het gezin. Nadat een regeling is overeengekomen zullen de partners de regeling aan de rechter voorleggen in een

2 2 gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding, opdat de echtscheiding kan worden uitgesproken en de getroffen regeling wordt geformaliseerd. c. Het doel van de partners is het minimaliseren, zo niet elimineren van de negatieve economische, sociale en emotionele gevolgen die een langdurige gerechtelijke procedure met zich meebrengt voor de partners en hun gezinnen. d. De partners spreken de intentie uit om integer en transparant te handelen in de geest van de doelstellingen van de overlegscheiding en zich in te spannen om tot een voor een ieder rechtvaardige en billijke oplossing te komen voor de hen verdeeld houdende meningsverschillen. e. De partners zullen zich er voor inspannen om de geschillen die zij ervaren op partnerniveau te onderscheiden van hun verantwoordelijkheden op ouderniveau. f. De partners en het team zullen hun uiterste best doen om ten aanzien van de opvoeding en verzorging van de kinderen van de partners en de rechten en plichten van de ouders oplossingen te vinden die het meest recht doen aan de belangen van de kinderen. g. De ouders spreken uitdrukkelijk de intentie uit om meningsverschillen met betrekking tot de kinderen zo snel mogelijk in der minne op te lossen teneinde een zorgzame, liefdevolle en betrokken relatie tussen de kinderen en de beide ouders te bewerkstelligen. III KADER a. De deelnemers begrijpen dat de overlegscheiding geen garanties biedt voor een succesvolle afhandeling van hun scheiding. b. De partners begrijpen dat zij ieder hun eigen verantwoordelijkheid hebben voor de wijze waarop de overlegscheiding verloopt. c. De partners erkennen dat de door hen ingeschakelde advocaten onafhankelijk zijn van elkaar en slechts één partij vertegenwoordigen in de overlegscheiding. d. De deelnemers realiseren zich dat het tot de taak van de advocaten en eventuele andere teamleden behoort om de belangen van beide partners voor ogen te houden en de partners daar desgewenst op te wijzen. e. In beginsel vindt de communicatie tussen de deelnemers slechts plaats tijdens gezamenlijke bijeenkomsten. De teamleden zijn gerechtigd om buiten de partners om besprekingen met elkaar te voeren omtrent de voortgang van de overlegscheiding in de ruimste zin van het woord, opdat impasses worden voorkomen of worden opgelost. De partners hebben voor- en nabesprekingen met hun eigen advocaat. f. De partners begrijpen dat de belangenbehartiging door de advocaten is beperkt tot deze overlegscheiding. Zij realiseren zich dat de advocaten, noch hun kantoorgenoten als belangenbehartiger van een van de partners kunnen optreden in een aangelegenheid, waarbij de andere partner direct of indirect betrokken is.

3 3 EN ZIJN VOORTS HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN Artikel 1 BETREFFENDE DE PARTNERS / DE OUDERS 1.1 De partners verplichten zich tot het navolgende: - zij zullen hun echtscheiding afwikkelen zonder tussenkomst van de rechter - zij zullen juiste en volledige informatie verschaffen, met name op financieel gebied ook als hier niet expliciet om gevraagd is - zij zullen indien het advies van een deskundige ingewonnen moet worden gezamenlijk opdracht geven tot het verrichten van werkzaamheden, tenzij de partners en hun advocaten schriftelijk anders overeenkomen. 1.2 De verantwoordelijkheid van de partners zoals blijkt uit de bovenomschreven doelen en intenties van de overlegscheiding bestaat met name in het navolgende: - zij zijn bereid naar elkaars argumenten te luisteren - zij zijn bereid te zoeken naar compromissen, ook indien die slechts ten dele tegemoet komen aan ieders eigen belang - zij zullen zich met respect gedragen tegenover elkaar; de advocaten en eventuele andere teamleden en zij zullen zich onthouden van acties of gedragingen die de overlegscheiding frustreren - zij zullen de privacy en de waardigheid van alle betrokkenen respecteren - zij zullen indien zij misvattingen of fouten van andere deelnemers of deskundigen constateren, de anderen daarop attenderen en de correcties aangeven. 1.3 De ouders zullen hun kinderen afschermen van hun geschillen. De ouders verplichten zich om een ouderschapsplan op te stellen dat recht doet aan de belangen van de kinderen en rekening houdt met de rechten en plichten van beide ouders.

4 4 Artikel 2 BETREFFENDE DE ADVOCATEN 2.1 De overeenkomst met de eigen advocaat is een overeenkomst van opdracht in de zin van artikel 7:400 BW. 2.2 Iedere advocaat behartigt de belangen van die partner door wie hij is ingeschakeld. 2.3 De advocaat is gebonden aan de gedragsregels die voor zijn beroepsgroep gelden. De advocaat dient in de geest van deze gedragsregels te handelen als hij werkzaamheden verricht ten behoeve van de overlegscheiding. De advocaat is voorts gebonden aan het voor hem geldende klacht- en tuchtrecht. 2.4 De verantwoordelijkheid van de advocaten bestaat met name in: - het verschaffen van juridische informatie over de scheiding en de gevolgen daarvan - het bevorderen dat de partners over voldoende informatie beschikken om gelijkwaardig te kunnen onderhandelen en beslissingen te kunnen nemen - het voorleggen van diverse mogelijkheden om recht te kunnen doen aan de belangen van de beide partners en de kinderen van de partners - het herkennen van emotionele/relationele problematiek, deze zichtbaar maken en trachten op te lossen ofwel zelf in het kader van de overlegscheiding ofwel door het inschakelen van een deskundige - het begeleiden van de onderhandelingen - het opstellen van gespreksverslagen - het schriftelijk in een convenant vastleggen van het resultaat van de onderhandelingen - het opstellen en indienen van het gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding nadat de overlegscheiding heeft geresulteerd in het ondertekenen van een convenant door beide partners - het verzorgen van de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking in de registers van de burgerlijke stand, tenzij in de overlegscheiding een andere afspraak is gemaakt - het mededelen van de scheiding aan pensioenfondsen, waar de partners pensioenen hebben opgebouwd, tenzij in de overlegscheiding een andere afspraak is gemaakt. 2.5 Indien de overlegscheiding om welke reden dan ook wordt beëindigd, dienen de beide advocaten zich terug te trekken en is het niet langer mogelijk de belangen van de partners als advocaat of anderszins te behartigen. Deze bepaling geldt eveneens voor kantoorgenoten van de advocaten.

5 5 2.6 De advocaat zal medewerking verlenen aan het overdragen van het dossier aan een nieuwe advocaat, met dien verstande dat slechts feitelijke informatie zal worden verstrekt, met inachtneming van hetgeen hierna onder artikel 6.3 is bepaald. 2.7 De partners komen overeen dat hun advocaten niet bevoegd zijn op te treden als procesadvocaat, behalve voor zover beide partners binnen de reikwijdte van deze deelnemingsovereenkomst en de strekking van de overlegscheiding schriftelijk instemmen met het voorleggen van één bepaald geschilpunt aan een rechter of bindend adviseur. Artikel 3 BETREFFENDE PROCESBEGELEIDERS EN OVERIGE DESKUNDIGEN 3.1 Indien de beide advocaten omwille van een betere afwikkeling van de overlegscheiding zulks adviseren, zullen de partners op voordracht van de advocaten neutrale deskundigen inschakelen, die bij voorkeur een training tot mediator hebben gevolgd. 3.2 De overeenkomst met de deskundige is een overeenkomst van opdracht in de zin van artikel 7:400 BW. 3.3 De betreffende deskundige is gebonden aan de Gedragsregels die voor zijn beroepsgroep gelden. De deskundige dient in de geest van deze gedragsregels te handelen als hij werkzaamheden verricht ten behoeve van de overlegscheiding. De deskundige is voorts gebonden aan het voor de betreffende beroepsgroep geldende klacht- en tuchtrecht. 3.4 De te raadplegen deskundigen zullen een aanvullende overeenkomst tekenen waardoor zij partij worden bij deze deelnemingsovereenkomst. Dit houdt ondermeer in dat de deskundigen de definitie, de doelstellingen en intenties, zoals hiervoor weergegeven, onderschrijven en dat zij geen werkzaamheden meer zullen verrichten voor één of beide partners indien de overlegscheiding wordt beëindigd. 3.5 Onder meer de navolgende deskundigen kunnen worden ingeschakeld: een procesbegeleider, een gedragsdeskundige, een financiële adviseur en/ of fiscalist, een deskundige ten aanzien van de waardering van ondernemingen en een pedagoog/ kinderpsycholoog. 3.6 De te raadplegen deskundigen zullen gerechtigd zijn -ook ongevraagd- nadere informatie te verstrekken of op te vragen bij de partners en bij derden. Indien een deskundige om inzage van stukken vraagt zullen de partners en/of hun advocaten deze onverwijld, volledig en naar waarheid verstrekken. Artikel 4 BEËINDIGING VAN DE OVERLEGSCHEIDING

6 6 4.1 De bijstand van de beide advocaten eindigt door de schriftelijk kenbaar gemaakte beslissing van een van de partners om te gaan procederen. 4.2 De advocaten zullen zich direct terugtrekken uit de overlegscheiding en zullen deze beëindigen nadat een of beide advocaten heeft kennisgenomen van het feit dat zijn of haar cliënt informatie heeft achtergehouden of een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven of anderszins heeft gehandeld met het oogmerk (het verloop van) de overlegscheiding te ondermijnen of op een oneerlijke manier misbruik te maken van de overlegscheiding. Artikel 5 CONVENANT, DEELAFSPRAKEN, VRIJBLIJVENDHEID 5.1 Een overeenkomst tussen de partijen komt eerst tot stand door de ondertekening van het zogenoemde (scheidings)convenant door beide partners. Voorstellen, toezeggingen e.d. in het kader van de overlegscheiding binden de partners niet. 5.2 Deelafspraken binden de partners niet en vervallen derhalve als de overlegscheiding beëindigd wordt zonder dat een convenant tussen het tot stand komt. 5.3 Het in artikel 5.2 bepaalde geldt niet indien uitdrukkelijk en schriftelijk is overeengekomen dat een bepaalde deelovereenkomst bindend zal zijn en derhalve zal blijven gelden, ook indien er geen convenant wordt getekend. Artikel 6. VERTROUWELIJKHEID EN VERSCHONINGSRECHT 6.1 Al hetgeen tijdens de overlegscheiding door de partners wordt medegedeeld is vertrouwelijk en geldt als aan de advocaten en eventuele overige teamleden en aan elkaar toevertrouwd. Behoudens deelconvenanten als bedoeld in artikel 5.3 en het scheidingsconvenant zullen alle stukken die tussen de partners, de advocaten en overige teamleden zullen worden gewisseld, als vertrouwelijk worden beschouwd. Op deze stukken kan in noch buiten rechte enig beroep worden gedaan. 6.2 Het staat de partijen vrij tijdens de overlegscheiding advies in te winnen van derden, bijvoorbeeld een andere advocaat of adviseur, mits met inachtneming van de bepalingen met betrekking tot de vertrouwelijkheid als geregeld in dit artikel. De betreffende partij staat in voor de geheimhouding door de derde en laat deze een geheimhoudingsverklaring ondertekenen, tenzij hij/zij een advocaat of notaris is en uit dien hoofde reeds een geheimhoudingsplicht heeft. 6.3 Indien de overlegscheiding eindigt zonder ondertekening van een scheidingsconvenant zullen de deelnemers in een eventuele procedure geen mededelingen doen over hetgeen in de overlegscheiding is gebeurd of besproken. Evenmin zijn zij gerechtigd in een procedure verslagen en andere stukken als

7 7 bedoeld in artikel 6.1 aan de rechter over te leggen. Zij zijn niet gerechtigd de advocaten of de overige teamleden als getuige op te roepen. Mocht dit toch gebeuren dan zullen de advocaten en de overige teamleden zich op hun verschoningsrecht danwel geheimhoudingsplicht beroepen. 6.4 Indien tussen de partners een scheidingsconvenant tot stand gekomen is in de zin van artikel 5.1 en tussen hen een procedure wordt gevoerd over de interpretatie en/of de uitvoering van dit convenant zal het bepaalde in artikel 6.1 niet gelden. De partners zullen dan gerechtigd zijn in de procedure mededeling te doen over de wijze waarop de overeenkomst tot stand gekomen is. Ook zullen zij in dat geval gerechtigd zijn de verslagen en andere in artikel 6.1 bedoelde stukken in het geding te brengen. Zij zullen desgewenst de advocaten en overige teamleden in de procedure als getuige kunnen oproepen en deze zullen zich dan niet op hun verschoningsrecht danwel geheimhoudingsplicht beroepen. 6.5 Het in artikel 6.3 vermelde geldt eveneens indien er geen convenant in de zin van artikel 5.1 tot stand gekomen is, maar wel een bindende deelafspraak in de zin van artikel 5.3, echter alleen voor zover het geschil deze bindende deelafspraak betreft. 6.6 Indien tussen de partners geen convenant tot stand gekomen is in de zin van artikel 5.1 en tussen hen een procedure gevoerd wordt over de gevolgen van de scheiding en zij beiden wensen dat de vertrouwelijkheid als bedoeld in artikel 6.1 wordt opgeheven, zal het in artikel 6.3 vermelde tussen hen niet gelden. Indien zij beiden of een van hen de advocaten of de overige teamleden als getuige oproepen zal deze zelf kunnen beslissen of hij zich al dan niet op zijn verschoningsrecht danwel geheimhoudingsplicht zal beroepen. 6.7 Indien zich een geschil voordoet tussen de partners of een van hen enerzijds en anderzijds een advocaat of een van de overige teamleden over de verrichte werkzaamheden en hierover een klachtprocedure of een civiele procedure wordt gevoerd, geldt in die procedure het bepaalde in artikel 6.1 niet en kunnen derhalve daarin alle gewenste mededelingen worden gedaan omtrent hetgeen zich in de overlegscheiding heeft afgespeeld. In dat geval kunnen alle stukken die in het kader van de overlegscheiding tot stand gekomen zijn, over worden gelegd. Artikel 7 KOSTEN 7.1 De partners constateren dat kosten worden gemaakt van verschillende aard. Ieder van de partners is met de eigen advocaat een overeenkomst tot opdracht in de zin van artikel 7:400 BW overeengekomen. In die overeenkomst zijn afspraken gemaakt omtrent de kosten van de advocaat.

8 8 Daarnaast hebben de partners gezamenlijk een overeenkomst tot opdracht in de zin van artikel 7:400 BW gesloten met de overige teamleden. De partners zijn jegens deze teamleden hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de nota s. 7.2 De partners blijven in elk geval, dus ook ingeval de overlegscheiding eindigt zonder dat een convenant wordt opgesteld en/of ondertekend, dan wel zonder dat met inachtneming van de deelnemersovereenkomst een (echt)scheidingsprocedure in rechte aanhangig wordt gemaakt, onverminderd verplicht tot vergoeding van de door hun advocaat en overige teamleden verrichte werkzaamheden en gemaakte kosten, zoals is vastgelegd in de overeenkomst tot opdracht. Aldus overeengekomen, in vijfvoud opgemaakt en getekend te PLAATS Op DATUM [NAAM1] [NAAM2] MR. NAAM3 MR. NAAM4

9 9 AANVULLENDE DEELNEMERSOVEREENKOMST VOOR DE OVERLEGSCHEIDING De ondergetekenden: NAAM1, wonende te PLAATS aan de STRAAT, geboren te PLAATS op GEBOORTEDATUM en NAAM2, wonende te PLAATS aan de STRAAT, geboren te PLAATS op GEBOORTEDATUM hierna samen genoemd de partners, Mr. NAAM3, advocaat van NAAM 1 kantoorhoudende te PLAATS aan STRAAT Mr. NAAM4, advocaat van NAAM 2 kantoorhoudende te PLAATS aan STRAAT hierna samen genoemd de advocaten, Drs. NAAM5 of. hierna genoemd de deskundige, NEMEN IN AANMERKING De partners en de advocaten hebben op DATUM een deelnemingsovereenkomst voor de overlegscheiding ondertekend. De deskundige is door de partners en de advocaten aangezocht om hen te adviseren omtrent diverse aspecten van de afwikkeling van de echtscheiding van de partners, meer in het bijzonder ten aanzien van: Financiële aspecten van de zaak Vraagstukken omtrent de opvoeding en verzorging van de kinderen Emotionele en communicatieve aspecten waarmee de partners en de advocaten te maken krijgen KOMEN OVEREEN ALS VOLGT De partners en de teamleden beschouwen de deelnemingsovereenkomst voor de overlegscheiding als hier herhaald en ingelast. De partners en de teamleden zullen zich volledig aan deze deelnemingsovereenkomst conformeren en handelen naar de geest van deze deelnemingsovereenkomst. Aldus overeengekomen, in AANTALvoud opgemaakt en getekend te PLAATS op DATUM 2009

10 [NAAM1] [NAAM2] mr. NAAM3 mr. NAAM (NAAM5) (NAAM5)

Mr TH.P.M. Moons, kantoorhoudende te Amersfoort, aan de Piet Mondriaanlaan nr. 75. de partners: mevrouw, wonende te. en de heer, wonende te ;

Mr TH.P.M. Moons, kantoorhoudende te Amersfoort, aan de Piet Mondriaanlaan nr. 75. de partners: mevrouw, wonende te. en de heer, wonende te ; BEMIDDELINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: Mr TH.P.M. Moons, kantoorhoudende te Amersfoort, aan de Piet Mondriaanlaan nr. 75 en de partners: mevrouw, wonende te en de heer, wonende te ; VERKLAREN HET

Nadere informatie

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST. mr. [naam en achternaam], advocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te [woonplaats], aan de [straat en huisnummer],

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST. mr. [naam en achternaam], advocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te [woonplaats], aan de [straat en huisnummer], BEMIDDELINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: mr. [naam en achternaam], advocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te [woonplaats], aan de [straat en huisnummer], en de partners: [naam en achternaam],

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator)

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator) vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator) De ondergetekenden: Mr. @, in deze optredend als advocaat-mediator, kantoorhoudende te @ aan de @. Mr. @ is lid van de vfas ( www.verenigingfas.nl).

Nadere informatie

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST

BEMIDDELINGSOVEREENKOMST BEMIDDELINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. 2. en en Mevrouw Mr. A.A.M. van IJzendoorn, kantoorhoudende te Uden, aan de Verlengde Velmolen 2, handelend in haar functie van advocaat scheidingsbemiddelaar.

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat scheidingsmediator, hierna te noemen vfas-advocaat familiemediator mr. A.J. de Jong, in deze optredend als advocaat-scheidingsmediator,

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR

vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat scheidingsbemiddelaar, hierna te noemen vfas-advocaat familiemediator mr. R.R.J.A. Olie-Hallmans, in deze

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden:

vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: vfas- (SCHEIDINGS)BEMIDDELINGSOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat scheidingsbemiddelaar, hierna te noemen vfas-advocaat familiemediator mr. M.A. Zon, in deze optredend als

Nadere informatie

L f. vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid. De ondergetekenden:

L f. vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid. De ondergetekenden: vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid De ondergetekenden: Mr...., in deze optredend als advocaat-mediator, kantoorhoudende te 1083 HJ Amsterdam aan de De Boelelaan 7. Mr.... is advocaat-lid

Nadere informatie

1.1 De partijen geven hierbij opdracht aan # om overeenkomstig de Gedragsregels voor hen als vfas-advocaatscheidingsmediator

1.1 De partijen geven hierbij opdracht aan # om overeenkomstig de Gedragsregels voor hen als vfas-advocaatscheidingsmediator vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat familiemediator, #, in deze optredend als vfas-advocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te Amersfoort aan

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST.

MEDIATIONOVEREENKOMST. MEDIATIONOVEREENKOMST. De ondergetekenden: Lamers Echtscheidingsbemiddeling en advies, de heer J.P.H. Lamers, hierna te noemen Lamers Scheidingsadvies, kantoorhoudende te 6021MS Budel aan het Zustershof

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden:

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat scheidingsmediator, hierna te noemen vfas-advocaat familiemediator Mr. K. van Bijsterveld, in deze optredend

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR VOORBEELDMEDIATION OVEREENKOMST vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat familiemediator, mr. [..], in deze optredend als vfas-advocaatscheidingsmediator,

Nadere informatie

vfas- MEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden:

vfas- MEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden: vfas- MEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden: De vfas-advocaat in de zin van artikel 4 lid 1 7 van de statuten van de vfas, mr. @, in deze optredend als vfas-advocaat mediator, kantoorhoudende te @ aan

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden:

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat familiemediator, mr. @, in deze optredend als vfas-advocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te @ aan de

Nadere informatie

De vfas-advocaat familiemediator, mr. Th.P.M. Moons, in deze optredend als vfasadvocaat-scheidingsmediator,

De vfas-advocaat familiemediator, mr. Th.P.M. Moons, in deze optredend als vfasadvocaat-scheidingsmediator, vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden: De vfas-advocaat familiemediator, mr. Th.P.M. Moons, in deze optredend als vfasadvocaat-scheidingsmediator, kantoorhoudende te Th.P.M. Moons

Nadere informatie

SCHEIDINGSMEDIATIONOVEREENKOMST

SCHEIDINGSMEDIATIONOVEREENKOMST SCHEIDINGSMEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden: De heer, scheidingsmediator bij VertrOuders, correspondentieadres: 1074 GC Amsterdam aan de Diamantstraat 183 en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas ASPIRANT-LID (advocaat-mediator)

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas ASPIRANT-LID (advocaat-mediator) vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas ASPIRANT-LID (advocaat-mediator) De ondergetekenden: Mr. T.J.E. op de Weegh / mr. E.S. Dirks, in deze optredend als advocaat-mediator, kantoorhoudende te Alkmaar

Nadere informatie

(SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR

(SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat familiemediator, mr. A.J.M. van Mil, hierna te noemen Ton van Mil of de vfas-advocaat-scheidingsmediator, in

Nadere informatie

Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator

Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator Mediation Mediation is een poging van Partijen om hun geschil in der minne op te lossen met behulp van een Mediator (een hulppersoon/bemiddelaar) Partijen kunnen vooraf de onderstaande mediationovereenkomst

Nadere informatie

MEDIATION-OVEREENKOMST

MEDIATION-OVEREENKOMST MEDIATION-OVEREENKOMST De ondergetekenden: De Mediator: De heer, gevestigd en kantoorhoudende te (3817 DN) Amersfoort, aan de Albert Hahnstraat 8. En De Partijen: A:.... en B:..... nemen in overweging

Nadere informatie

Mediationovereenkomst

Mediationovereenkomst Mediationovereenkomst De mediator, Math Boesten, kantoorhoudende te Voerendaal, bereikbaar via: Postbus 23036, 6367 ZG te Voerendaal En Partij a. Partij b. Komen hierbij overeen: 1. Mediation Partijen

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT BEMIDDELING

OVEREENKOMST TOT BEMIDDELING 1 OVEREENKOMST TOT BEMIDDELING TUSSEN : EN Hierna genoemd de partners EN HIERBIJ TUSSENKOMENDE : Mr. Nadia MICHIELS, advocaat-bemiddelaar in familiezaken, gevestigd met hoofdkantoor te 3010 LEUVEN, Diestsesteenweg

Nadere informatie

NMI Mediation Reglement 2008

NMI Mediation Reglement 2008 NMI Mediation Reglement 2008 Artikel 1 Definities In dit Reglement wordt verstaan onder: a. Kwestie: de in de Mediationovereenkomst omschreven kwestie. b. Certificerende Instelling: de instelling die certificaten

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de.,

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., Mediationovereenkomst Scheidingsexpert MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., hierna te noemen: scheidingsexpert en A: (voor)naam :. adres :. postcode/plaats :. en B: (voor)naam :. adres :. postcode/plaats

Nadere informatie

(SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR

(SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST FAMILIEMEDIATOR De ondergetekenden: De vfas-advocaat familiemediator, mr. A.J.M. van Mil, hierna te noemen Ton van Mil of de vfas-advocaat-scheidingsmediator, in

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de.,

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., Mediationovereenkomst Scheidingsexpert MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., hierna te noemen: scheidingsexpert en A: (voor)naam : adres : postcode/plaats : en B: (voor)naam : adres : postcode/plaats

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST

MEDIATIONOVEREENKOMST MEDIATIONOVEREENKOMST mw., Mediator en de Partijen: A: en B: KOMEN HIERBIJ OVEREEN: 1 - Globale omschrijving van de kwestie 2 - Mediation 2.1 De Partijen en de Mediator zullen zich inspannen om de in punt

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT BEMIDDELING

OVEREENKOMST TOT BEMIDDELING OVEREENKOMST TOT BEMIDDELING TUSSEN: De heer/ Mevrouw., Nationaliteit, geboren te... op..., wonende te., Gsmnummer., e-mailadres... EN De heer/ Mevrouw., Nationaliteit, geboren te... op..., wonende te.,

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de.,

Mediationovereenkomst Scheidingsexpert. MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., Mediationovereenkomst Scheidingsexpert MfN RFEA, kantoorhoudende te (..) aan de., hierna te noemen: scheidingsexpert en A: (voor)naam : adres : postcode/plaats : en B: (voor)naam : adres : postcode/plaats

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097

Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097 Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097 MEDIATION OVEREENKOMST De ondergetekenden: Mediator en partijen: A....... wonende te..... aan de......, hierna te

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ;

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ; AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (NAAM), gevestigd en kantoorhoudende te (postcode) te (PLAATS), aan de (STRAAT & HUISNUMMER), ten

Nadere informatie

NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN

NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN Deontologische Code inzake notariële bemiddeling Aangenomen door de algemene vergadering op 7 oktober 2003 Gewijzigd door de algemene vergadering op 24 oktober 2006) Art.

Nadere informatie

Mediationovereenkomst HK Mediation

Mediationovereenkomst HK Mediation Mediationovereenkomst HK Mediation HK Mediation, vertegenwoordigd door Henk Karman, MfN-registermediator, hierna te noemen Mediator. en de Partijen: A:.... hier vertegenwoordigd door:.... en B:..... hier

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor opdrachten aan Bureau Integriteit BV

Algemene Voorwaarden voor opdrachten aan Bureau Integriteit BV Algemene Voorwaarden voor opdrachten aan Bureau Integriteit BV 1. Inleiding Onze adviseurs en onderzoekers houden zich aan professionele gedragsregels van de beroepsorganisaties waaronder zij vallen. Deze

Nadere informatie

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Nederlands Mediation Instituut NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: NMI: de Stichting Nederlands Mediation Instituut, gevestigd te Rotterdam. Reglement:

Nadere informatie

MfN-Mediationreglement

MfN-Mediationreglement MfN-Mediationreglement Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. kwestie: de in de mediationovereenkomst omschreven kwestie. b. certificerende Instelling: de instelling die certificaten

Nadere informatie

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de [rechsvorm invullen] NAAM RECHTSPERSOON, statutair gevestigd te [plaats] (uitsluitend bij BV/stichting/vereniging), kantoorhoudende (of bij eenmanszaak:

Nadere informatie

mr. Beutener en mr. Staal hebben ieder hun eigen algemene voorwaarden die zijn te raadplegen op de website www.beutenerstaal.nl.

mr. Beutener en mr. Staal hebben ieder hun eigen algemene voorwaarden die zijn te raadplegen op de website www.beutenerstaal.nl. Algemene voorwaarden van mr. M.B.W.G. Beutener, advocaat Artikel 1 Algemeen Beutener Staal advocaten is een kantoorcombinatie, geen maatschap, tussen mr. M.B.W.G. Beutener, gevestigd in Deventer, en mr.

Nadere informatie

DOORLOPENDE VOLMACHT BV EURO AUTO LOGIC BV t.b.v. mr. T.B. Vriesema. a. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid:

DOORLOPENDE VOLMACHT BV EURO AUTO LOGIC BV t.b.v. mr. T.B. Vriesema. a. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: DOORLOPENDE VOLMACHT BV EURO AUTO LOGIC BV t.b.v. mr. T.B. Vriesema De ondergetekende: a. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: gevestigd en kantoorhoudende te en ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Monappel bemiddeling reglement 2002

Monappel bemiddeling reglement 2002 Monappel Bemiddeling - 1 Monappel bemiddeling reglement 2002 Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: Monappel: Bedrijf in communicatie vertegenwoordigd door R. Montsma, gevestigd te

Nadere informatie

Voorbeeld ouderschapsplan

Voorbeeld ouderschapsplan CONCEPT OUDERSCHAPSPLAN De ondergetekenden: Naam moeder, wonende te ( )., gemeente.., aan de nr.., verder te noemen "de moeder"; en Naam vader, wonende te (.).., gemeente., aan de. nr.., verder te noemen

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST

MEDIATIONOVEREENKOMST Rob van Wijnen Conflictbemiddeling www.robvanwijnen.nl 1 MEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden: Rob van Wijnen, Mediator en partijen: A. gevestigd te

Nadere informatie

PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN. De ondergetekenden:

PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN. De ondergetekenden: PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN De ondergetekenden: (Naam belangenbehartiger), gevestigd en kantoorhoudende te (plaats); hierna te noemen belangenbehartiger; en (Naam verzekeraar), gevestigd

Nadere informatie

Deontologische Code inzake notariële bemiddeling

Deontologische Code inzake notariële bemiddeling NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN Deontologische Code inzake notariële bemiddeling (Aangenomen door de A.V. op 7 oktober 2003; gewijzigd door de A.V. op 24 oktober 2006 en gewijzigd door de A.V. van 22 oktober

Nadere informatie

DISCLAIMER. Pagina 1 van 5. verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp DE ONDERGETEKENDE(N):

DISCLAIMER. Pagina 1 van 5. verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp DE ONDERGETEKENDE(N): Pagina 1 van 5 DE ONDERGETEKENDE(N): DISCLAIMER verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp Naam rechtspersoon: Plaats statutaire zetel: Kantooradres: Nummer Kamer van Koophandel: e-mailadres:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

Alle prijzen en tarieven zijn uitgedrukt euro en exclusief btw, tenzij anders is aangegeven.

Alle prijzen en tarieven zijn uitgedrukt euro en exclusief btw, tenzij anders is aangegeven. ! 1 Algemene voorwaarden Waarderend Toezicht 1 juli 2017 Artikel 1 Toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tot het leveren van producten en

Nadere informatie

DE ONDERGETEKENDEN: Mediator, Jan J.C. Smits Mediation tafel Stationsstraat 13 5241 EE Rosmalen WWW.MEDIATIONTAFEL.ORG en partijen: A:...

DE ONDERGETEKENDEN: Mediator, Jan J.C. Smits Mediation tafel Stationsstraat 13 5241 EE Rosmalen WWW.MEDIATIONTAFEL.ORG en partijen: A:... DE ONDERGETEKENDEN: Mediator, Jan J.C. Smits Mediation tafel Stationsstraat 13 5241 EE Rosmalen WWW.MEDIATIONTAFEL.ORG en partijen: A:... hier vertegenwoordigd door: Adres Telefoonnummer e-mail en B:...

Nadere informatie

..., de man, ..., de vrouw, Partijen zijn op..., te..., gehuwd;

..., de man, ..., de vrouw, Partijen zijn op..., te..., gehuwd; ECHTSCHEIDINGSCONVENANT Ondergetekenden..., de man, en..., de vrouw, IN AANMERKING NEMENDE: Partijen zijn op..., te..., gehuwd; de man heeft de... nationaliteit; de vrouw heeft de... nationaliteit; Uit

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN GEHEIMHOUDINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. [ ] B.V., statutair gevestigd en kantoorhoudende te ( ), aan de, hierna te noemen de Koper, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Payroll Resources B.V. handelend onder de naam WePayroll, gevestigd te Eindhoven, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ] B.V., gevestigd en kantoorhoudende te [ ], hierna te noemen "[ ], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer; (2) [ ] B.V., gevestigd en

Nadere informatie

I. Algemeen 1. DijkmansBergJeths Advocaten (hierna: DBJ ) is de handelsnaam van DijkmansBergJeths Advocaten B.V. gevestigd te Eindhoven.

I. Algemeen 1. DijkmansBergJeths Advocaten (hierna: DBJ ) is de handelsnaam van DijkmansBergJeths Advocaten B.V. gevestigd te Eindhoven. Algemene Voorwaarden van DijkmansBergJeths Advocaten I. Algemeen 1. DijkmansBergJeths Advocaten (hierna: DBJ ) is de handelsnaam van DijkmansBergJeths Advocaten B.V. gevestigd te Eindhoven. 2. Deze Algemene

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van mr. J.W. Post, advocaat

Algemene voorwaarden van mr. J.W. Post, advocaat Algemene voorwaarden van mr. J.W. Post, advocaat Artikel 1 Algemeen Beutener Staal advocaten is een kantoorcombinatie, geen maatschap, tussen mr. M.B.W.G. Beutener, mr. L.M.J Leerkes en mr. J.W. Post,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden B.R. Consultancy, gevestigd en kantoorhoudend te Rotterdam, 16Hoven Business Park,, 3045PC Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder KVK-nummer 61549592. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van mr. W.A.J.M. Staal, advocaat en mediator

Algemene voorwaarden van mr. W.A.J.M. Staal, advocaat en mediator Algemene voorwaarden van mr. W.A.J.M. Staal, advocaat en mediator Artikel 1 Algemeen Beutener Staal advocaten zijn twee zelfstandige advocatenkantoren: de eenmanszaak mr M.B.W.G. Beutener, gevestigd in

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING PAARD 11 december 2013

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING PAARD 11 december 2013 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING PAARD 11 december 2013 Inhoudsopgave Afdeling 1: Algemene Bepalingen Afdeling 2: Geschillenbeslechting Bindend Advies Afdeling 3: Slotbepalingen Reglement geschillencommissie

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever,

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever, VERWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1...hierna opdrachtgever, 1. Romein Broeksteeg, kantoorhoudende te Houten aan De Molen 83, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

, verder te noemen de man, en, verder te noemen de vrouw,

, verder te noemen de man, en, verder te noemen de vrouw, OUDERSCHAPSPLAN Ondergetekenden, verder te noemen de man, en, verder te noemen de vrouw, De man en de vrouw zijn op, te gehuwd. Uit hun relatie is/zijn geboren het kind/de kinderen: De relatie van de ouders

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN GELDLENING tussen [ ] en [ ] OVEREENKOMST VAN GELDLENING De ondergetekenden: 1 [ ] B.V., statutair gevestigd te ( ) [ ] en aldaar kantoorhoudende aan [ ], hierna te noemen: de "Geldgever",te

Nadere informatie

d. Met Mediation wordt bedoeld: de opdracht tot bemiddeling tussen Deelnemers die wordt verleend door Afnemer.

d. Met Mediation wordt bedoeld: de opdracht tot bemiddeling tussen Deelnemers die wordt verleend door Afnemer. Algemene voorwaarden Sapphire-mediation 1. Algemeen: a. Deze algemene voorwaarden maken deel uit van alle offertes en overeenkomsten van opdracht die ten doel hebben het verlenen van diensten door Sapphire

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding

Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding Algemene voorwaarden Individuele Rechtshulp LAD (versie 2014) Inleiding De LAD is de representatieve werknemersorganisatie voor artsen in Nederland. De LAD behartigt de materiële en immateriële belangen

Nadere informatie

(versie geldend vanaf 01-01-2015)

(versie geldend vanaf 01-01-2015) (versie geldend vanaf 01-01-2015) REGLEMENT INZAKE BEMIDDELING ZORGVERZEKERING Door het bestuur van de Stichting Rechtspraak Zorgverzekering zetelende te Utrecht is het navolgende Reglement inzake Bemiddeling

Nadere informatie

Nederlands Arbitrage Instituut MEDIATIONAANVRAAG

Nederlands Arbitrage Instituut MEDIATIONAANVRAAG Secretariaat Nederlands Arbitrage Instituut Postbus 21075, 3001 AB Rotterdam Telefoon: 010 2816969 Aert van Nesstraat 25 J-K, 3012 CA Rotterdam Fax: 010 2816968 E-mail: zorgcontractering@nai-nl.org Website:

Nadere informatie

mr. Beutener en mr. Staal hebben ieder hun eigen algemene voorwaarden, die zijn te raadplegen op de website www. beutenerstaal.nl.

mr. Beutener en mr. Staal hebben ieder hun eigen algemene voorwaarden, die zijn te raadplegen op de website www. beutenerstaal.nl. Algemene voorwaarden van mr. M.B.W.G. Beutener, advocaat Artikel 1 Algemeen Beutener Staal advocaten zijn twee zelfstandige advocatenkantoren, de eenmanszaak mr. M.B.W.G. Beutener, gevestigd in Deventer

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en [NAAM UITVAARTVERENIGING] aangesloten bij de vereniging Bond van Uitvaartverenigingen in de Provincie --------------------------

Nadere informatie

GEDRAGSCODE. voor leden van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA)

GEDRAGSCODE. voor leden van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA) 2015 GEDRAGSCODE voor leden van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA) INLEIDING In deze Gedragscode worden regels geformuleerd, die naar de heersende opvatting door de leden van

Nadere informatie

AAN DIT VOORBEELD OUDERSCHAPSPLAN KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND. COPYRIGHT GECERTIFICEERDEMEDIATORS.NL

AAN DIT VOORBEELD OUDERSCHAPSPLAN KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND. COPYRIGHT GECERTIFICEERDEMEDIATORS.NL Ouderschapsplan De ondergetekenden: [VOORNAAM MOEDER] [ACHTERNAAM MOEDER] (BSN 00000000), geboren op [DD] [MAAND] [JAAR], wonende te [WOONPLAATS], hierna te noemen "de moeder"; en [VOORNAAM VADER] [ACHTERNAAM

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden 1. Definities 2. Geldigheid

Algemene Voorwaarden 1. Definities 2. Geldigheid Algemene Voorwaarden 1. Definities In de navolgende artikelen wordt verstaan onder: 1.1. Opdrachtgever, de natuurlijke persoon of de rechtspersoon die Eigen Energie opdracht geeft tot het verrichten van

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gesloten tussen: Knooppunt vzw, Met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, KBO 0818.484.416 Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie] Hierna:

Nadere informatie

GORDIASS Bindend Advies Reglement ( Reglement )

GORDIASS Bindend Advies Reglement ( Reglement ) GORDIASS Bindend Advies Reglement ( Reglement ) Algemeen: Gordiass geschillen beslechting beoogt snelle en hoogwaardige oplossingen te bieden. Dit reglement dient te worden opgevat tegen de achtergrond

Nadere informatie

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel 2 Toepasselijkheid... 3 Artikel 3 Reglementen... 3 Artikel 4 Aanmelding en inschrijving... 3 Artikel

Nadere informatie

., MfN-registermediator A: B:

., MfN-registermediator A: B: Mediationovereenkomst Fuse Mediation., MfN-registermediator en de Partijen: A:.... hier vertegenwoordigd door:.... en B:..... hier vertegenwoordigd door:...... KOMEN HIERBIJ OVEREEN: 1 - Globale omschrijving

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Swadon bv, gevestigd te Venlo

Algemene voorwaarden van Swadon bv, gevestigd te Venlo Onderwerp Datum Kenmerk Algemene Voorwaarden 08-06-2016 S/16/AGV Algemene voorwaarden van Swadon bv, gevestigd te Venlo 1. Inleiding Onze adviseurs houden zich aan professionele gedragsregels. 2. Definities

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens

Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens behorende bij de overeenkomst Medische advisering Participatie met kenmerk 1100070198 Partijen: 1. De gemeente Utrecht, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Convenant met BSA Schaderegelingsbureau B.V. inzake het standaardiseren van processen van werkgeversregres

Convenant met BSA Schaderegelingsbureau B.V. inzake het standaardiseren van processen van werkgeversregres Convenant met BSA Schaderegelingsbureau B.V. inzake het standaardiseren van processen van werkgeversregres Convenant tussen BSA en Verbond van Verzekeraars Overwegingen: BSA pleegt voor werkgevers (waaronder

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens

BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens De ondergetekenden: 1. Naam OV-vervoerder., gevestigd en kantoorhoudende te te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De huurder of woningzoekende die een klacht aan de commissie voorlegt. Huurder: Een huurder van een woning of woonruimte van Leystromen. Voor de

Nadere informatie

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen FoodFitness en een cliënt.

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen FoodFitness en een cliënt. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden (AV) van de praktijk voor orthomoleculaire therapie en Personal Training FoodFitness (hierna: FoodFitness), gevestigd te Veenendaal en geregistreerd bij de Kamer

Nadere informatie

Overeenkomst VPL regeling

Overeenkomst VPL regeling Overeenkomst VPL regeling Ondergetekenden: Gunvor Petroleum Rotterdam B.V., gevestigd te Rotterdam Hierna te noemen de werkgever. en Pensioenfonds Archimedes, gevestigd te s - Gravenhage, hierna te noemen

Nadere informatie

M E D I A T I O N O V E R E E N K O M S T

M E D I A T I O N O V E R E E N K O M S T M E D I A T I O N O V E R E E N K O M S T Ondergetekenden: 1. BEDRIJF, gevestigd te (POSTCODE) WOONPLAATS, aan de STRAAT, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw N.N. ; [zoals daarvan

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN

Den Haag, 1 januari 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN Den Haag, 1 januari 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Schinkelshoek & Verhoog: Opdrachtbrief: een document van Schinkelshoek & Verhoog, waarin de

Nadere informatie

de "Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs" (VRT), gevestigd te Den Haag.

de Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs (VRT), gevestigd te Den Haag. REGLEMENT OP DE BEHANDELING VAN KLACHTEN als bedoeld in artikel 12 van de Statuten van de "Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs" (VRT), gevestigd te Den Haag. BEGRIPSOMSCHRIJVING Artikel 1 In

Nadere informatie

- OVEREENKOMST - INZAKE GEHEIMHOUDING

- OVEREENKOMST - INZAKE GEHEIMHOUDING - OVEREENKOMST - INZAKE GEHEIMHOUDING DE ONDERGETEKENDEN: De heer/mevrouw.., geboren op.. 19, wonende aan de.. te.., hierna te noemen de Verstrekker, De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid..

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg

Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg Artikel 1: toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen de Stichting Jade Zorg (hierna: de Zorgaanbieder

Nadere informatie

Quality Service Europe

Quality Service Europe VERWERKINGSOVEREENKOMST Partijen: 1. MvanR Retail/, gevestigd te Tiel, KvK-nummer: 30251796, hierna te noemen verantwoordelijke ; En 2., gevestigd te Tiel, KvK-nummer: 11025593, hierna te noemen verwerker

Nadere informatie

VOORBEELD OVEREENKOMST STAGEMEESTER-STAGIAIR BALIE HASSELT

VOORBEELD OVEREENKOMST STAGEMEESTER-STAGIAIR BALIE HASSELT VOORBEELD OVEREENKOMST STAGEMEESTER-STAGIAIR BALIE HASSELT Tussen ondergetekenden : 1. De stagemeester enerzijds : Mr.., Kantoorhoudende te En, 2. De stagiair anderzijds :.., wonende te Kantoorhoudende

Nadere informatie

REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT

REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt

Nadere informatie

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ K LACHTENREGLEMENT STICHTING TAFELVANZEVEN ROTTERDAM Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: Bestaande uit 4 onafhankelijke leden, hierna te noemen klachtencommissie Stichting

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE BETALINGSACHTERSTANDEN.NL

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE BETALINGSACHTERSTANDEN.NL REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE BETALINGSACHTERSTANDEN.NL December 2015 Inhoudsopgave DEFINITIES 3 Artikel 1 - Begripsbepaling 3 Artikel 2 - Doel 3 DE GESCHILLENCOMMISSIE 4 Artikel 3 - Samenstelling 4 Artikel

Nadere informatie

Mediationreglement Instituut Sportrechtspraak 30 december 2011

Mediationreglement Instituut Sportrechtspraak 30 december 2011 MEDIATIONREGLEMENT INSTITUUT SPORTRECHTSPRAAK Dit reglement is door het bestuur van de Stichting Instituut Sportrechtspraak vastgesteld op 30 december 2011en treedt in werking op 1 januari 2012. Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT. 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder:

ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT. 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder: Persoon: Klant: Opdrachtnemer: Opdracht: Overeenkomst: iedere

Nadere informatie

Geheimhoudingsovereenkomst

Geheimhoudingsovereenkomst Dit is een voorbeeld geheimhoudingsovereenkomst (NDA) zoals gegenereerd met de NDA generator van ICTRecht: www.ndagenerator.nl In dit voorbeeld wordt een NDA gesloten in verband met een nieuwe internetdienst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Huizentweets.nl

Algemene voorwaarden Huizentweets.nl Algemene voorwaarden Huizentweets.nl Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle dienstverlening in de ruimste zin van het woord, die door Huizentweets.nl, ten

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De verbruiker die een klacht aan de commissie voorlegt. Warmte: Warm water of tapwater bestemd voor ruimteverwarming of -koeling, sanitaire doeleinden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PRAKTIJK INFINITY

ALGEMENE VOORWAARDEN PRAKTIJK INFINITY ALGEMENE VOORWAARDEN PRAKTIJK INFINITY Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Praktijk Infinity Opdrachtgever: De natuurlijke of rechtspersoon die aan Opdrachtnemer

Nadere informatie