Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens"

Transcriptie

1 Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens behorende bij de overeenkomst Medische advisering Participatie met kenmerk Partijen: 1. De gemeente Utrecht, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door <.> in <zijn/haar> hoedanigheid van <.>, hierna te noemen: Verantwoordelijke verantwoordelijke, en 2. <.>, statutair gevestigd te <.>, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door <.>, in <zijn/haar> hoedanigheid van <.>, hierna te noemen: BewerkerBewerker, nemen in aanmerking dat I. de onderhavige overeenkomst onderdeel is van de overeenkomst <invullen> met kenmerk <invullen> (hierna: de Hoofdovereenkomst); II. Verantwoordelijke verantwoordelijke is en bewerker Bewerker als bedoeld in de Wet bescherming persoonsgegevens (hierna: Wbp); III. de Bewerker persoonsgegevens verwerkt in opdracht van de Verantwoordelijke in het kader van de uitvoering van de Hoofdovereenkomst met als doel [doelstelling van de verwerking noemen] en met gebruikmaking van [middelen of systeem benoemen]; IV. deze bewerking [omschrijf soort persoonsgegevens] betreft en Bewerker deze gegevens [aangeven wat voor handelingen Bewerker met de gegevens verricht]; V. de Wbp aan de Verantwoordelijke de plicht oplegt om ervoor zorg te dragen dat de Bewerker voldoende waarborgen biedt ten aanzien van - technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, en - de melding van een beveiligingsinbreuk dan wel datalek die leidt tot de aanzienlijke kans op ernstige nadelige gevolgen dan wel ernstige nadelige gevolgen heeft voor de bescherming van persoonsgegevens die door Bewerker worden verwerkt; VI. artikel 14, tweede lid van de Wbp de Verantwoordelijke de verplichting oplegt om hiertoe een overeenkomst te sluiten met de Bewerker; VII. namens Verwerker <naam> zal optreden als contactpersoon en namens Bewerker <naam>. en komen als volgt overeen: 1 Definities

2 1.1 In deze Bewerkersovereenkomst worden de begrippen gehanteerd zoals bedoeld in artikel 1 van de Wbp. In aanvulling daarop gelden de definities zoals in de artikelen hierna beschreven. 2 Reikwijdte en duur 2.1 Deze Bewerkersovereenkomst gaat in op het moment van ondertekening en de loopduur is gelijk aan de duur van de Hoofdovereenkomst, tenzij partijen anders overeenkomen. 2.2 Verplichtingen welke naar hun aard bestemd zijn om ook na ontbinding van deze Bewerkersovereenkomst voort te duren, blijven na beëindiging van de Bewerkersovereenkomst gelden. Tot deze bepalingen behoren onder meer de bepalingen betreffende geheimhouding, aansprakelijkheid en toepasselijk recht. 3 Verplichtingen Bewerker 3.1 De Bewerker neemt alle passende technische en organisatorische maatregelen om de persoonsgegevens welke worden verwerkt ten dienste van de Verantwoordelijke te beveiligen en beveiligd te houden tegen verlies of tegen enige vorm van onzorgvuldig, ondeskundig of ongeoorloofd gebruik, in ieder geval door inachtneming van de maatregelen zoals opgenomen in artikel 3.2. De te nemen maatregelen zullen steeds, met inachtneming van de stand der techniek en de kosten gemoeid met de implementatie en de uitvoering van de maatregelen, een passend beschermingsniveau verzekeren, met inachtneming van de risico s die het verwerken van de persoonsgegevens en de aard daarvan meebrengen. 3.2 Onverminderd hetgeen is gesteld in artikel 3.1, zal Bewerker in ieder geval voldoen aan de volgende eisen: [omschrijving van de door Bewerker te implementeren technische beveiligingsnormen en standaards van Verantwoordelijke en de te nemen organisatorische maatregelen. + bewaartermijnen] 3.3 De Bewerker heeft geen zeggenschap over de door de Verantwoordelijke ter beschikking gestelde persoonsgegevens. Zo neemt hij geen beslissingen over ontvangst en gebruik van de gegevens, de verstrekking aan derden en de duur van de opslag van gegevens. De zeggenschap over de persoonsgegevens komt nimmer bij de Bewerker te berusten. 3.4 De Bewerker verwerkt de persoonsgegevens zorgvuldig en in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving betreffende de bescherming van persoonsgegevens, voor zover noodzakelijk ter uitvoering van zijn verplichtingen uit de Hoofdovereenkomst en deze Bewerkersovereenkomst. De Bewerker verwerkt persoonsgegevens slechts in opdracht en volgens instructies van de Verantwoordelijke en zal alle redelijke instructies van de Verantwoordelijke dienaangaande opvolgen, behoudens afwijkende wettelijke verplichtingen. 3.5 Bewerker zal de persoonsgegevens uitsluitend beschikbaar stellen aan die personen in dienst van, dan wel werkzaam ten behoeve van Bewerker, die noodzakelijkerwijs van de persoonsgegevens kennis dienen te nemen. 3.6 Bewerker zal er zorg voor dragen dat personen in dienst van, dan wel werkzaam ten behoeve van Bewerker zich houden aan de in deze Bewerkersovereenkomst en de daarbij behorende bijlage vastgelegde verplichtingen.

3 3.7 De Bewerker zal te allen tijde op eerste verzoek van de Verantwoordelijke alle van de Verantwoordelijke afkomstige persoonsgegevens met betrekking tot de Hoofdovereenkomst ter hand stellen. 3.8 De Bewerker zal alle van de Verantwoordelijke met betrekking tot de Hoofdovereenkomst verkregen persoonsgegevens, in welke vorm dan ook, op een nader te bepalen wijze [omschrijf dit nu reeds zo concreet mogelijk] vernietigen op uitdrukkelijk verzoek van de Verantwoordelijke hiertoe. Deze vernietiging moet binnen nader overeen te komen termijn uitgevoerd worden en hiervan maakt Bewerker een verslag. 3.9 De Bewerker stelt de Verantwoordelijke te allen tijde in staat om binnen de wettelijke termijnen te voldoen aan de verplichtingen op grond van de Wbp, meer in het bijzonder de rechten van degene op wie een persoonsgegeven betrekking heeft, zoals, maar niet beperkt tot een verzoek om inzage, verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming van persoonsgegevens en het uitvoeren van een gehonoreerd aangetekend verzet. 4. Inschakeling derden 4.1 Bewerker is slechts gerechtigd de uitvoering van de werkzaamheden geheel of ten dele uit te besteden aan derden na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Verantwoordelijke. 4.2 Verantwoordelijke kan aan de schriftelijke toestemming voorwaarden verbinden. 4.3 Bewerker mag in het kader van deze Bewerkersovereenkomst enkel gebruik maken van (de diensten) van een derde partij onder dezelfde contractuele bedingen als opgenomen in deze Bewerkersovereenkomst. 4.4 Bewerker blijft in deze gevallen te allen tijde aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de naleving van de bepalingen uit deze Bewerkersovereenkomst. 5. Beveiligingsincidenten en datalekken 5.1 Indien Bewerker een beveiligingsinbreuk of datalek ontdekt, zal de Bewerker onverwijld maatregelen treffen om de nadelige gevolgen van de beveiligingsinbreuk of het datalek te herstellen dan wel zoveel mogelijk te voorkomen. 5.2 De Bewerker zal bij het ontdekken van beveiligingsinbreuken of datalekken deze onmiddellijk melden aan de Verantwoordelijke. Bewerker geeft daarbij aan wat de aard van de inbreuk of lek is, welke maatregelen hij heeft getroffen, zal treffen en voorstelt te treffen om de gevolgen van de inbreuk of lek te verhelpen of zoveel mogelijk te beperken. 5.3 De melding zoals bedoeld in art. 5.2 zal geschieden via de procedure voor het melden van datalekken zoals omschreven op De Bewerker houdt een overzicht bij van alle beveiligingsinbreuken of datalekken en overlegt deze aan Verantwoordelijke op verzoek van laatstgenoemde.

4 5.5 Bewerker zal aan Verantwoordelijke waar mogelijk medewerking verlenen bij het opstellen van een beschrijving van de geconstateerde beveiligingsinbreuken en datalekken en de vermoedelijke gevolgen daarvan voor de verwerking van persoonsgegevens ten behoeve van de meldplicht van Verantwoordelijke. 6 Geheimhoudingsplicht 6.1 Bewerker, personen in dienst van, dan wel werkzaam ten behoeve van de Bewerker zijn verplicht tot geheimhouding met betrekking tot de persoonsgegevens waarvan zij kennis kunnen nemen, voor zover de wet niet anders bepaalt. De medewerkers van de Bewerker tekenen hiertoe een geheimhoudingsverklaring. 6.2 Indien de Bewerker op grond van een wettelijke verplichting gegevens dient te verstrekken, zal de Bewerker de grondslag van het verzoek en de identiteit van de verzoeker verifiëren en zal de Bewerker de Verantwoordelijke onmiddellijk, voorafgaand aan de verstrekking, ter zake informeren voor zover dit wettelijk is toegestaan. 7 Controle nakoming 7.1 De Verantwoordelijke is te allen tijde gerechtigd de verwerking van persoonsgegevens en nakoming van deze overeenkomst te (doen) controleren. De Bewerker is verplicht de Verantwoordelijke of controlerende instantie in opdracht van Verantwoordelijke toe te laten en verplicht medewerking te verlenen zodat de controle daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. De Verantwoordelijke, of de door de Verantwoordelijke ingeschakelde derde, is gehouden alle informatie betreffende deze controles vertrouwelijk te behandelen. 7.2 De Verantwoordelijke zal de in artikel 7.1 genoemde audit slechts (laten) uitvoeren na een voorafgaande schriftelijke melding aan de Bewerker. 7.3 Bewerker staat er voor in, de door Verantwoordelijke of ingeschakelde derde, aangegeven aanbevelingen ter verbetering binnen de daartoe door de Verantwoordelijke te bepalen termijn uit te voeren. 7.4 Bewerker rapporteert jaarlijks voor 1 januari over de opzet en werking van het stelsel van maatregelen en procedures, gericht op naleving van deze Bewerkersovereenkomst. 8 Wijziging overeenkomst 8.1 Wijziging van deze overeenkomst kan slechts schriftelijk plaatsvinden middels een door beide partijen geaccordeerd voorstel. 9 Aansprakelijkheid 9.1 Onverminderd hetgeen is gesteld in artikel 49, derde lid Wbp, is Bewerker is aansprakelijk voor alle schade, waaronder ook eventuele boetes vallen die de Verantwoordelijke krijgt opgelegd op grond van de Wbp, voortvloeiende uit het niet-nakomen van of in strijd handelen met de bij of krachtens de Wbp gegeven voorschriften en/of het niet-nakomen van of in strijd handelen met het in deze Bewerkersovereenkomst bepaalde, voor zover ontstaan door zijn werkzaamheid. Bewerker is tevens aansprakelijk voor alle schade voortvloeiende uit de door

5 zijn werkzaamheid ontstane inbreuken op de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen. Voornoemde aansprakelijkheid geldt tot een maximumbedrag van miljoen euro per kalenderjaar. 10 Gevolgen beëindiging 10.1 Bewerker bewaart de persoonsgegevens niet langer dan zoals is weergegeven in artikel 3.2. Hierna worden de gegevens vernietigd door [aangeven hoe vernietigd wordt]. Gegevens worden nooit langer bewaard dan strikt noodzakelijk voor de verwerkingsdoeleinden Op verzoek van Verantwoordelijke zal Bewerker binnen redelijke termijn na het einde van de Overeenkomst een back-up van de persoonsgegevens verstrekken zoals zich op het systeem (onder beheer) van Bewerker bevinden in een alsdan leesbaar standaard formaat op een gangbaar medium. Een dergelijk verzoek dient voor het einde van de Overeenkomst te worden gedaan, tenzij dit redelijkerwijs niet van Verantwoordelijke kan worden verwacht, in welk geval het verzoek tot uiterlijk twee maanden na het einde van de Overeenkomst kan worden gedaan. 11 Toepasselijk recht en geschilbeslechting 11.1 Op deze overeenkomst en op alle geschillen die daaruit mogen voortvloeien of daarmee mogen samenhangen, is het Nederlands recht van toepassing Partijen zullen, indien sprake is van een geschil, trachten dit geschil bij te leggen door middel van (bestuurlijk) overleg, vóórdat zij zich wenden tot de rechter, spoedeisende gevallen daargelaten. Geschillen zullen in eerste aanleg met uitsluiting worden voorgelegd aan de rechtbank Midden-Nederland. Aldus overeengekomen en in tweevoud opgesteld en ondertekend, Plaats: Plaats: Datum: Datum: Verantwoordelijke, <Bewerker> <naam tekeningsbevoegde> <naam tekeningsbevoegde> Handtekening: Handtekening: Bijlage 1 : Bijlage 2 :

Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering

Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering in het kader van het verwerken van Persoonsgegevens als bedoeld in artikel 14 Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Ondergetekenden: De gemeente gemeentenaam,

Nadere informatie

Concept Bewerkersovereenkomst Basismobiliteit Achterhoek Perceel 2A: Vraagafhankelijk vervoer

Concept Bewerkersovereenkomst Basismobiliteit Achterhoek Perceel 2A: Vraagafhankelijk vervoer Concept Bewerkersovereenkomst Basismobiliteit Achterhoek Perceel 2A: Vraagafhankelijk vervoer Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bewerkersovereenkomst van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst,

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf

Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf in het kader van het verwerken van Persoonsgegevens als bedoeld in artikel 14 Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Ondergetekenden: woningcorporatie, gevestigd

Nadere informatie

Documentnummer Verkorte inhoud document

Documentnummer Verkorte inhoud document *Z03571510C6* Documentnummer : INT-16-31378 Verkorte inhoud document: De bewerkersovereenkomst regelt de informatieverstrekking die zal plaatsvinden ter uitvoering van de GR. Bewerkersovereenkomst GR schoolverzuim

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst 1 Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bewerkersovereenkomst van de gemeente Doetinchem met de (nader in te vullen) bewerker. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

(bewerkersovereenkomst) 1

(bewerkersovereenkomst) 1 Bewerkersovereenkomst in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens van de gemeente Gennep met de Westerbeek Consultancy Opleidingen Detacheringen B.V. Het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst op grond van artikel 14, tweede lid Wbp tussen <naam> en < >

Bewerkersovereenkomst op grond van artikel 14, tweede lid Wbp tussen <naam> en < > Datum: 12-01-2015 Bewerkersovereenkomst op grond van artikel 14, tweede lid Wbp tussen en < > De ondergetekenden: 1. Gemeente Apeldoorn, gevestigd te Apeldoorn aan Marktplein 1, KvK-nummer: ,

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp)

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) Ondergetekenden: De gemeente Hilversum, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de , de

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Bewerkersovereenkomst de gemeente Scherpenzeel met Jeugdbescherming Gelderland

Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Bewerkersovereenkomst de gemeente Scherpenzeel met Jeugdbescherming Gelderland Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Bewerkersovereenkomst de gemeente Scherpenzeel met Jeugdbescherming Gelderland De ondergetekenden: 1) het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Scherpenzeel,

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst behorend bij de Overeenkomst inkoop Jeugdhulp en WMO Op weg naar resultaatgericht d.d. 26 mei 2016

Bewerkersovereenkomst behorend bij de Overeenkomst inkoop Jeugdhulp en WMO Op weg naar resultaatgericht d.d. 26 mei 2016 BIJLAGE 10: BEWERKERSOVEREENKOMST Bewerkersovereenkomst behorend bij de Overeenkomst inkoop Jeugdhulp en WMO Op weg naar resultaatgericht d.d. 26 mei 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De gemeente @@ naam Opdrachtgever

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bewerkersovereenkomst van de gemeente Scherpenzeel met Veilig Thuis

Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bewerkersovereenkomst van de gemeente Scherpenzeel met Veilig Thuis Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bewerkersovereenkomst van de gemeente Scherpenzeel met Veilig Thuis De ondergetekenden: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Scherpenzeel, te

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Datum: 25-04-2015 Versie: 1.1 Status: Definitief Bewerkersovereenkomst Partijen De zorginstelling, gevestigd in Nederland, die met een overeenkomst heeft gesloten in verband met het

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst <systeemnaam>

Bewerkersovereenkomst <systeemnaam> Concept Versie 0.1 01-10-2013 Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Datum : Opdrachtgever : Versie : Auteur: Functie: 1 Toelichting op de Wbpbewerkersovereenkomst 1.1 Inleiding Het

Nadere informatie

Versie 1.7, juni Verwerkersovereenkomst tussen de Gemeente Zwolle en [Aanbieder]

Versie 1.7, juni Verwerkersovereenkomst tussen de Gemeente Zwolle en [Aanbieder] Verwerkersovereenkomst tussen de Gemeente Zwolle en [Aanbieder] Verwerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) verwerkersovereenkomst van de gemeente Zwolle met [nader in te vullen]. Het

Nadere informatie

De hierna en hiervoor in deze Bewerkingsovereenkomst vermelde, met een hoofdletter geschreven begrippen, hebben de volgende betekenis:

De hierna en hiervoor in deze Bewerkingsovereenkomst vermelde, met een hoofdletter geschreven begrippen, hebben de volgende betekenis: 1 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister/Staatssecretaris van (naam portefeuille), namens deze, (functienaam

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Partijen de zorginstelling, gevestigd in Nederland, die met Cure4 B.V. een overeenkomst heeft gesloten in verband met het afnemen van Cure4Direct diensten, hierna te noemen Verantwoordelijke

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen geactualiseerde bewerkersovereenkomst gebruik persoonsgegevens (art 14, lid 2 Wbp) - Besluitvormend

Onderwerp: Vaststellen geactualiseerde bewerkersovereenkomst gebruik persoonsgegevens (art 14, lid 2 Wbp) - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00132 Onderwerp: Vaststellen geactualiseerde bewerkersovereenkomst gebruik persoonsgegevens (art 14, lid 2 Wbp) - Besluitvormend

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst ARVODI-2014

Bewerkersovereenkomst ARVODI-2014 Instructie: 1 - Teksten/bepalingen die optioneel zijn, staat voor vermeld. - Bij teksten waar OF tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden.

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Payroll Resources B.V. handelend onder de naam WePayroll, gevestigd te Eindhoven, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST 1. [ORGANISATIE], statutair gevestigd te [PLAATS], kantoor houdende [ADRES], ingeschreven in het handelsregister onder nummer [KVKNR], hierbij vertegenwoordigd door [DHR/MEVR] [NAAM],

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN BEWERKERSOVEREENKOMST De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.J. van Miltenburg, hierna te

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst. Afnemer Logius. behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid

Bewerkersovereenkomst. Afnemer Logius. behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid Bewerkersovereenkomst Afnemer Logius behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid De ondergetekenden: [ ], verder te noemen : Afnemer en De Staat der Nederlanden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens

BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens De ondergetekenden: 1. Naam OV-vervoerder., gevestigd en kantoorhoudende te te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst ARVODI-2014 Contractnummer: [ ].

Bewerkersovereenkomst ARVODI-2014 Contractnummer: [ ]. Instructie: - Teksten/bepalingen die optioneel zijn, staat voor vermeld. - Bij teksten waar OF tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden.

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST. tussen. Scalda <LEVERANCIER>

BEWERKERSOVEREENKOMST. tussen. Scalda <LEVERANCIER> BEWERKERSOVEREENKOMST tussen Scalda en september 2016 INHOUDSOPGAVE...PAGINA ARTIKEL 1: DEFINITIES... 4 ARTIKEL 2: ONDERWERP BEWERKINGSOVEREENKOMST... 4 ARTIKEL 3: DUUR EN BEËINDIGING...

Nadere informatie

CONCEPT. Bewerkersovereenkomst ten behoeve van Verkeersonderzoek - DSO Contractnummer:

CONCEPT. Bewerkersovereenkomst ten behoeve van Verkeersonderzoek - DSO Contractnummer: 1 CONCEPT ten behoeve van Verkeersonderzoek - DSO Contractnummer: 160257 De ondergetekenden: 1. Gemeente Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door , directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling,

Nadere informatie

hierna gezamenlijk te noemen: "Partijen" en afzonderlijk te noemen: "Partij";

hierna gezamenlijk te noemen: Partijen en afzonderlijk te noemen: Partij; BIJLAGE 4C BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) UNIVERSITEIT UTRECHT, gevestigd te 3584 CS, Utrecht en kantoorhoudende aan de Heidelberglaan 8, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam],

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST CONTACT FUGA CONTACT Contactpersoon: Functie: E-mail: Sales sales@fuga.io +31 72 751 34 05 Telefoon: Adres: Postcode en Plaats: Land: Luttik Oudorp 11-13 1811MT Alkmaar +31 72 751

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst in het kader van.. tussen Gemeente

Bewerkersovereenkomst in het kader van.. tussen Gemeente Bewerkersovereenkomst in het kader van.. tussen Gemeente Amsterdam en Bijlage bij Hoofdovereenkomst. d.d. Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst conform de Wet

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst Versie 1, 16 oktober <datum> paraaf bewerker:

Bewerkersovereenkomst Versie 1, 16 oktober <datum> paraaf bewerker: Bewerkersovereenkomst pagina 1 van 15 Overeenkomst inzake persoonsgegevens De ondergetekenden: 1. De gemeente , zetelend te , ten dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst in het kader van.. tussen Gemeente

Bewerkersovereenkomst in het kader van.. tussen Gemeente Bewerkersovereenkomst in het kader van.. tussen Gemeente Amsterdam en Bijlage bij Hoofdovereenkomst. d.d. Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst conform de Wet

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst. Hosting

Bewerkersovereenkomst. Hosting Bewerkersovereenkomst Hosting Bewerkersovereenkomst Partijen: Klant (hierna: Verantwoordelijke); Solcon Internetdiensten N.V., gevestigd te Dronten, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Nadere informatie

Artikel 1: Definities. Bewerkersovereenkomst VO-digitaal N.V. Overwegen het volgende: Komen het volgende overeen: Partijen:

Artikel 1: Definities. Bewerkersovereenkomst VO-digitaal N.V. Overwegen het volgende: Komen het volgende overeen: Partijen: Partijen: 1 Het bevoegd gezag van de school, geregistreerd onder een BRIN-nummer bij de Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, hierna te noemen: Onderwijsinstelling. en 2 de naamloze

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst Noordhoff Uitgevers Beroepsonderwijs

Bewerkersovereenkomst Noordhoff Uitgevers Beroepsonderwijs Bewerkersovereenkomst Noordhoff Uitgevers Beroepsonderwijs De uitgangspunten van deze Bewerkersovereenkomst sluiten aan bij de bepalingen in de Wet bescherming persoonsgegevens (hierna: Wbp), en de uitgangspunten

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst en Machtigingsbesluit Veilig Thuis CORV. Noord-Limburg

Bewerkersovereenkomst en Machtigingsbesluit Veilig Thuis CORV. Noord-Limburg Bewerkersovereenkomst en Machtigingsbesluit Veilig Thuis CORV Noord-Limburg Datum: 11 februari 2014 Bewerkersovereenkomst college van burgemeester en wethouders van de gemeenten in Noord Limburg Beesel,

Nadere informatie

NVM BEWERKERSOVEREENKOMST

NVM BEWERKERSOVEREENKOMST NVM BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ID CHECKER.NL B.V., gevestigd te Haarlem, ten deze enerzijds rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Estate Internet, Besloten Vennootschap, gevestigd te Tilburg, kantoorhoudende te 5037 AC Tilburg aan de Sportweg 14, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST KLEURRIJKWONEN

BEWERKERSOVEREENKOMST KLEURRIJKWONEN BEWERKERSOVEREENKOMST KLEURRIJKWONEN INHOUDSOPGAVE 1.BEGRIPPEN... 3 2.VOORWERP VAN DE BEWERKERSOVEREENKOMST... 4 3. BEVEILIGING... 5 4. GEHEIMHOUDING... 5 5. CONTROLE... 6 6. AANSPRAKELIJKHEID... 6 7.

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Deze bewerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die Evry BV, Ondernemingsweg 66t, 2404 HN Alphen aan den Rijn, ingeschreven bij de

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, kantoorhoudende en gevestigd te (3817BA) Amersfoort aan de Stadsring 159, vertegenwoordigd door dhr. Drs.

Nadere informatie

A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door <<naam>>, te noemen: Opdrachtgever,

A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door <<naam>>, te noemen: Opdrachtgever, Bijlage 10 Bewerkersovereenkomst Ondergetekenden: A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door , te noemen: Opdrachtgever, en B. , hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door ,

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS

BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS Ondergetekenden: [NAAM KLANT], gevestigd [ADRES] te [PLAATS] en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer [KVKNUMMER], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst VO-digitaal N.V.

Bewerkersovereenkomst VO-digitaal N.V. Partijen: 1 Het bevoegd gezag van de school, geregistreerd onder een BRIN-nummer bij de Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, hierna te noemen: Onderwijsinstelling. en 2 de naamloze

Nadere informatie

Template voor bewerkersovereenkomst

Template voor bewerkersovereenkomst B Template voor bewerkersovereenkomst Dit is een modelovereenkomst die dient als voorbeeld. BEDRIJF en SAAS-leveranciers kunnen met dit model zelf nadere afspraken maken naar aanleiding van iedere specifieke

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BEWERKERSOVEREENKOMST BEHORENDE BIJ DE OVEREENKOMST STORAGE TUSSEN TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN EN [ ]

BIJLAGE 1 BEWERKERSOVEREENKOMST BEHORENDE BIJ DE OVEREENKOMST STORAGE TUSSEN TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN EN [ ] BIJLAGE 1 BEWERKERSOVEREENKOMST BEHORENDE BIJ DE OVEREENKOMST STORAGE TUSSEN TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN EN [ ] DE ONDERGETEKENDEN: 1) de publiekrechtelijke rechtspersoon TECHNISCHE UNIVERSITEIT

Nadere informatie

MODEL BEWERKERSOVEREENKOMST

MODEL BEWERKERSOVEREENKOMST MODEL BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (i) De besloten/naamloze vennootschap/stichting/vereniging [statutaire naam], statutair gevestigd te [plaats] en kantoorhoudende te (postcode) [plaats] aan

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Dit is een voorbeeld van een Bewerkersovereenkomst zoals gegenereerd met de Bewerkersovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische-generatoren/bewerkersovereenkomstgenerator/

Nadere informatie

Het Model Bewerkersovereenkomst is van toepassing op alle Product- en Dienstenovereenkomsten.

Het Model Bewerkersovereenkomst is van toepassing op alle Product- en Dienstenovereenkomsten. Model Bewerkersovereenkomst Het Model Bewerkersovereenkomst is van toepassing op alle Product- en Dienstenovereenkomsten. Testmedia verwerkt Persoonsgegevens voor en in opdracht van de Klant. Testmedia

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst De Bedrijfspoli

Bewerkersovereenkomst De Bedrijfspoli Bewerkersovereenkomst De Bedrijfspoli Standaardversie september 2017 De Bedrijfspoli B.V. is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar het Nederlands Recht, geregistreerd in het Handelsregister

Nadere informatie

Geheimhoudingsovereenkomst

Geheimhoudingsovereenkomst Geheimhoudingsovereenkomst Snijders Advocaten Vughterweg 74 5211 CM s-hertogenbosch Contactpersoon: Bart Huijs M: 06 51 62 35 02 E: bhuijs@snijders-advocaten.nl Disclaimer - Deze modelcontracten worden

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Stichting Yulius Onderwijs, gevestigd op Boerhaavelaan 2, te Barendrecht en ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 24292563 (hierna:

Nadere informatie

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER)

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) FARMAFlux Archimedesstraat 11 1000 Brussel KBO 0536.680.412 MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) Tussen apotheker

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst behorend bij Privacy Convenant 2.0 Noordhoff Uitgevers

Bewerkersovereenkomst behorend bij Privacy Convenant 2.0 Noordhoff Uitgevers Bewerkersovereenkomst behorend bij Privacy Convenant 2.0 Noordhoff Uitgevers Deze Bewerkersovereenkomst is een bijlage bij het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy versie 2.0 (hierna: het Convenant),

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Deze bewerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die RSH ICT Managment, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 59206543,

Nadere informatie

1. De bewerkersovereenkomst met Solviteers, de leverancier van het ICT-systeem voor de sociale wijkteams, vast te stellen.

1. De bewerkersovereenkomst met Solviteers, de leverancier van het ICT-systeem voor de sociale wijkteams, vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bewerkersovereenkomst WIZportaal Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Voor de sociale wijkteams in de regio Nijmegen is nieuwe software

Nadere informatie

Cloud Computing. Bijzondere inkoopvoorwaarden. Hoogheemraadschap van Delfland

Cloud Computing. Bijzondere inkoopvoorwaarden. Hoogheemraadschap van Delfland Cloud Computing Bijzondere inkoopvoorwaarden Hoogheemraadschap van Delfland Inhoud 1 INKOOPVOORWAARDEN CLOUD COMPUTING... 3 1.1 ARTIKEL 1 - DEFINITIES... 3 1.2 Artikel 2 Dienstverlening algemeen... 3 1.3

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 791 11 19 19januari 2009 Convenant tussen de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en de Stichting Inlichtingenbureau

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden.

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden. PRIVACYREGLEMENT Reglement betreffende de bescherming van persoonsgegevens van personen die door Re-integratie Leiden (RL) worden begeleid. De persoonsgegevens worden behandeld met inachtneming van hetgeen

Nadere informatie

Privacyreglement OCA(Zorg)

Privacyreglement OCA(Zorg) Privacyreglement OCA(Zorg) Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

en alle aan haar gelieerde entiteiten, waaronder maar niet uitsluitend ESJ Accounting &

en alle aan haar gelieerde entiteiten, waaronder maar niet uitsluitend ESJ Accounting & 1. Algemeen In deze privacy voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Dienstenvoorwaarden: de Dienstenvoorwaarden van Bewerker, die onverkort van toepassing zijn op iedere afspraak tussen Bewerker en Verantwoordelijke

Nadere informatie

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer.

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer. PRIVACY REGLEMENT Betreffende bedrijven Dit Privacyreglement betreft de volgende bedrijven: o Optimaal Werk BV o Optimaal Arbo BV o Verzuim Beheer BV Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde

Nadere informatie

Factsheet Bewerkersovereenkomst

Factsheet Bewerkersovereenkomst Factsheet Bewerkersovereenkomst Bij het verwerken van persoonsgegevens maken veel partijen gebruik van een externe dienstverlener voor het verwerken van deze persoonsgegevens. Verwerken is een breed begrip,

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte... 3 Artikel 3 Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 Artikel 4 Verwerken van persoonsgegevens...

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST TEN BEHOEVE VAN SCHOLEN September 2016 Versie 2 Bewerkersovereenkomst Scholen Paraaf Pagina 1 van 11 Partijen: en 1. Het bevoegd gezag van ,

Nadere informatie

PRIVACYVOORWAARDEN. 3.3 De zeggenschap over de Gegevens komt nooit bij Bewerker te rusten. Versie

PRIVACYVOORWAARDEN. 3.3 De zeggenschap over de Gegevens komt nooit bij Bewerker te rusten. Versie 1. Algemeen In deze privacyvoorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden: de Algemene voorwaarden van Bewerker, die onverkort van toepassing zijn op iedere afspraak tussen Bewerker en Verantwoordelijke

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst Onderwijsinstelling met Boom uitgevers Amsterdam B.V.

Bewerkersovereenkomst Onderwijsinstelling met Boom uitgevers Amsterdam B.V. Bewerkersovereenkomst Onderwijsinstelling met Boom uitgevers Amsterdam B.V. Deze Model Bewerkersovereenkomst is een bijlage bij het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy (hierna: het Convenant)

Nadere informatie

Privacyreglement Work4People Privacyreglement

Privacyreglement Work4People Privacyreglement Privacyreglement VERWERKING PERSOONSGEGEVENS $ 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

Model Bewerkersovereenkomst Versie 2.0

Model Bewerkersovereenkomst Versie 2.0 Model Bewerkersovereenkomst Versie 2.0 Deze Model Bewerkersovereenkomst is een bijlage bij het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy (hierna: het Convenant) afgesloten tussen de PO-Raad, VO-raad

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V.

PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V. PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V. Beleid over de bescherming van persoonsgegevens en waarborgen voor de zorgvuldige

Nadere informatie

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Privacyreglement ArboVitale ArboVitale vindt het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe ArboVitale persoonsgegevens beschermt en hoe onze medewerkers om gaan met privacygevoelige informatie. Paragraaf

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst Onderwijsinstelling met Boom uitgevers Amsterdam B.V.

Bewerkersovereenkomst Onderwijsinstelling met Boom uitgevers Amsterdam B.V. Bewerkersovereenkomst Onderwijsinstelling met Boom uitgevers Amsterdam B.V. Deze Model Bewerkersovereenkomst is een bijlage bij het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy (hierna: het Convenant)

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

Privacyreglement Edese Schoolvereniging

Privacyreglement Edese Schoolvereniging Privacyreglement Edese Schoolvereniging 1. Aanhef Dit reglement is voor de Edese Schoolvereniging, gevestigd te Ede Zuidelijke Spoorstraat 8 6711 NN Ede 0318-615959 www.edeseschoolvereniging.nl info@esvede.nl

Nadere informatie

1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities

1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities Privacy regelement KBS De Plataan 1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder

Nadere informatie

Help, een datalek, en nu? IKT-College 16 februari 2016. Mirjam Elferink Advocaat IE, ICT en privacy

Help, een datalek, en nu? IKT-College 16 februari 2016. Mirjam Elferink Advocaat IE, ICT en privacy Help, een datalek, en nu? IKT-College 16 februari 2016 Mirjam Elferink Advocaat IE, ICT en privacy Inleiding Voorbeelden recente datalekken - Medische gegevens online door fout scanbedrijf (Bron: R. van

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Queridon taal & horeca September 2017

Privacyreglement Stichting Queridon taal & horeca September 2017 Privacyreglement Stichting Queridon taal & horeca September 2017 ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt

Nadere informatie

Privacyreglement. Drive The Care Company b.v. Sint Martinusstraat CK Venlo Telefoon

Privacyreglement. Drive The Care Company b.v. Sint Martinusstraat CK Venlo Telefoon Privacyreglement Drive The Care Company b.v. Sint Martinusstraat 70 5911 CK Venlo Telefoon 077 467 40 33 E-mail: info@mentaalspecialist.nl Privacyreglement Versie : 1.1 Versiedatum: 04-06-2008 Inleiding

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST BIJLAGE BIJ DE ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VEILINGDEURWAARDER.NL INZAKE HET ONDER VERANTWOORDELIJKHEID VAN CONTRACTANT VERWERKEN VAN PERSOONSGEGEVENS VIA DE WEBSITE In het kader van

Nadere informatie

Privacyreglement Potenco

Privacyreglement Potenco Privacyreglement Potenco Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Cloud computing Helena Verhagen & Gert-Jan Kroese

Cloud computing Helena Verhagen & Gert-Jan Kroese Cloud computing Helena Verhagen & Gert-Jan Kroese Privacy Better business through better privacy Juridisch kader cloud computing Meldplicht datalekken Tips & Tricks Vragen? 2 Privacy https://www.youtube.com/watch?v=xyzthipktqg

Nadere informatie

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER)

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) FARMAFlux Archimedesstraat 11 1000 Brussel KBO 0536.680.412 MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) Overeenkomst verwerker

Nadere informatie

004 Privacyreglement

004 Privacyreglement 004 Privacyreglement toelichting reglement Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2. Bekendmaking privacyreglement 2 Artikel 3. Reikwijdte 3 Artikel 4. Opname van persoonsgegevens in

Nadere informatie

Privacyreglement Trevianum Scholengroep

Privacyreglement Trevianum Scholengroep 1. Aanhef Dit reglement is voor Trevianum scholengroep, gevestigd te Sittard. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder persoonsgegeven Betrokkene Wettelijk vertegenwoordiger

Nadere informatie

Bijlage 2 Model Bewerkersovereenkomst

Bijlage 2 Model Bewerkersovereenkomst Bijlage Model Bewerkersovereenkomst Bijlage Model Bewerkersovereenkomst Deze Model Bewerkersovereenkomst is een bijlage bij het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy, Leermiddelen en Toetsen

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst Jouw Omgeving voor kleine praktijken: jouwhulp.nl

Bewerkersovereenkomst Jouw Omgeving voor kleine praktijken: jouwhulp.nl Bewerkersovereenkomst Jouw Omgeving voor kleine praktijken: jouwhulp.nl Versie: 17 februari 2016 Partijen, Jouw Omgeving B.V. gevestigd te Utrecht aan de Maliebaan 79, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

Artikel 1. Algemene begripsbepalingen 1.2 Persoonsgegevens 1.3 Verwerking van persoonsgegevens 1.4 Verantwoordelijke 1.5 Bewerker

Artikel 1. Algemene begripsbepalingen 1.2 Persoonsgegevens 1.3 Verwerking van persoonsgegevens 1.4 Verantwoordelijke 1.5 Bewerker Privacyreglement Artikel 1. Algemene begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de beteke nis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement CURA XL

Privacyreglement CURA XL Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) daaraan

Nadere informatie

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal Pagina 1 van 6 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal De directie van Werkvloertaal, overwegende, dat het in verband

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

LWV Masterclass 2 Cybercrime Roermond 2 februari 2016. Rens Jan Kramer

LWV Masterclass 2 Cybercrime Roermond 2 februari 2016. Rens Jan Kramer LWV Masterclass 2 Cybercrime Roermond 2 februari 2016 Rens Jan Kramer 1 Wet bescherming persoonsgegevens Wet meldplicht datalekken 2 Centrale begrippen in privacyrecht a. Persoonsgegevens b. Betrokkene

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten: Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten: vast te stellen de volgende Regeling Wet bescherming persoonsgegevens Teylingen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT NKA

PRIVACYREGLEMENT NKA PRIVACYREGLEMENT NKA INHOUD 1. WANNEER IS DIT PRIVACYREGLEMENT VAN TOEPASSING?... 3 2. DOEL PRIVACYREGLEMENT... 3 3. WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR UW GEGEVENS?... 3 4. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT NKA?...

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst ParkinsonInzicht (paramedici)

Bewerkersovereenkomst ParkinsonInzicht (paramedici) Bewerkersovereenkomst ParkinsonInzicht (paramedici) DE ONDERGETEKENDEN: (naam zorginstelling) (plaats zorginstelling) Statutair gevestigd te Kantoorhoudend te Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie