E Book. Esther Kaastra Copywright HSP & WERK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E Book. www.hspenwerk.nl Esther Kaastra Copywright HSP & WERK"

Transcriptie

1 E Book Esther Kaastra Copywright HSP & WERK

2 Welkom! Leuk dat je dit E-Book gedownload hebt. Ik help je graag op weg naar je roeping! Dit E-book schrijf ik net voordat ik begin met het leven van mijn roeping. Mijn roeping is: Het helpen van hoogsensitieve vrouwen en mannen die vastlopen in hun werk, bij het bereiken van balans in werk en leven en het vinden van werk wat bij hen past (je roeping) zodat ze energieker zijn en dagelijks meer plezier ervaren! Het volgen van mijn roeping voelt zo ontzettend goed! Ik heb energie, ben creatief, bruis van energie en sta sterk in mijn schoenen. Dat gun ik jou ook! Daarom heb ik dit E-book geschreven. Om handvaten te geven om ook bij je roeping te komen. De weg er naartoe gaat over bergen en door dalen, maar overal zijn er ingevingen vanuit je hooggevoeligheid die jou de weg wijzen. Probeer daar naar te luisteren. Stel jezelf open voor hetgeen wat op je pad komt en neem je verantwoordelijkheid. Ik wens je heel veel succes toe! Hartelijke groet, WIL JIJ OOK WEG UIT DEZE SLEUR SITUATIE EN NU EENS ECHT WETEN WAT VOOR WERK ER BIJ JE PAST? Misschien is loopbaancoaching iets voor jou? Klik op onderstaande link voor meer informatie Vind jouw werk en sta sterk! GA DOEN WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET

3 Wat is je roeping? Als je gaat zoeken naar de betekenis van roeping kom je onder andere uit op het volgende: - De overtuiging dat je iets moet doen - Het zich voorbestemd voelen of weten tot een bepaalde levenstaak - Gevoel dat je bestemd bent voor een bepaalde taak - Bestemming - Aangeboren aanleg - Gretig verlangen - Missie - De uitoefening van een vrij beroep - Bevlogen beroepskeuze In dit E-book en in mijn werk doel ik met name met je roeping op: het vinden van je missie, passie, het volgen van je dromen, doen wat je moet doen en het vinden van het werk, de baan of het ondernemerschap wat bij je past zodat je nooit meer hoeft te werken! Hoe weet je dat je je in je roeping bevindt? Als je jezelf herkent in de volgende zaken, zou het heel goed kunnen dat jij je al in je roeping bevindt. - Je bent enthousiast en lacht veel - Je hebt het gevoel dat je werk verfrissend is en dat het je voedt - Je blaakt van zelfvertrouwen - Je lichaam voelt licht aan - Het leven heeft zin voor jou - Je bent in staat om tijd voor jezelf te nemen zodat je opnieuw kan opladen - Je hebt het vermogen om je aan te passen en te veranderen en je staat ook open voor veranderingen - Je hebt niet het gevoel om bedreigd te worden - Je beleefd een kinderlijke speelse vreugde aan bepaalde dingen - Een goed gevoel hebben over je werk - Wakker worden met een hoofd vol nieuwe ideeën - Graag aan het werk gaan - Dit ben ik - Bergen creativiteit, en vertrouwen stellen in de eigen intuïtie - Vrij van angst zijn - Energie hebben - Niet kunnen ophouden met roepen hoe fantastisch en geweldig dit werk is - In het bezit zijn van meerdere ondernemende kwaliteiten: netwerken, jezelf aan de man brengen

4 - Een goede algemene gezondheid/ vitaliteit hebben - Het gevoel hebben dat het goed is, dat er harmonie heerst in je leven - Goede harmonieuze relaties hebben met anderen - Veel zeggenschap hebben over wat, wanneer en hoe we ons werk doen - Goed je grenzen kunnen handhaven - Je hebt verlangen om zo goed mogelijk te presteren - Je bent dol op uitdagingen Als grote delen van deze lijst voor jou al gelden ben je goed op weg. Dan is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je je blijft bevinden in je roeping. Is al het bovenstaande voor jou een ideale situatie, maar zou je niet weten hoe je daar kan komen, pas dan de tips toe die ik met je deel in dit E-book. Voor beide situaties zijn de tips natuurlijk van toepassing. Zelf bevind ik me op dit moment voor 100% in mijn roeping. Dat gun ik jou ook! Als je je in je roeping bevindt kom je helemaal tot je recht en schijnt de zon elke dag voor jou!

5 Tip 1 Evalueer je huidige situatie In je werk kun je je in sleur, professionaliteit of roeping bevinden. Voor een hoogsensitief persoon is het ontzettend vervelend om zich in een sleur-baan te bevinden. Zelf heb ik dit ook ervaren. Hoe ik me toen voelde? Sleur Elke dag fietste ik naar mijn werk en bij binnenkomst voelde ik al dat ik hier niet op m n plek zat. Dat gevoel negeerde ik en zette mijn beste beentje voor om al ploeterend de dag door te komen. Het koste me ontzettend veel energie. Hierdoor vond ik het ook erg lastig om ontspannen met mijn collega s om te gaan. Ik werd er zelfs angstig van. Ik werd onzeker en voelde me een administratief uitvoerende medewerker die totaal geen inbreng had. Mijn creativiteit bereikte een nulpunt. Als ik thuis was had ik geen energie meer om nog te koken. Ik begon slechter voor mezelf te zorgen en ging te laat naar bed. Deze sleursituatie heeft samen met het niet weten van mijn hoogsensitiviteit geleidt tot een Burn-out. En dat op mijn 24 ste! Professionaliteit Als je je in een professionaliteit baan bevindt ben je op weg naar je roeping. Professionaliteit zorgt voor toename van zelfvertrouwen en het maakt je sterker. Je staat positiever in het leven. Belangrijk om te weten: Sleur is nog altijd dichtbij. Waar bevindt jij je op dit moment? Vul de sleur en de professionaliteit checklist in. Ontworpen door mevrouw B.S. Jaeger. Sleur checklist Als de helft of een derde van de onderstaande zaken zich regelmatig in je werk voordoen, dan zit je in de buurt van de gevarenzone en loop je grote kans dat sleur een sterke invloed heeft op je leven. - Merk je dat je zit te fantaseren over de leuke dingen die je allemaal gaat doen als je niet aan het werk bent, maar kom je toch niet aan de leuke dingen toe als je er tijd voor hebt? - Is je inkomen al geruime tijd zo laag dat je daarmee niet in je levensonderhoud kan voorzien? - Ben je bang dat deze baan voor eeuwig is? Dat je in de val zit, gevangen, dat het onmogelijk is te ontsnappen en dat er wat werk betreft voor jou niet veel beters in zit? - Ben je bang dat praktische overwegingen de verwerkelijking van je dromen in de weg staan? - Eet je te veel of probeer je het ene na het andere dieet uit? - Heb je regelmatig last van verkoudheid, griep, pijnscheuten?

6 - Heb je het gevoel dat alles zo zwaar is, alsof je een grote last te dragen hebt of dat men je een mes door het hart drijft? - Ga je met tegenzin naar je werk (de maandagochtendbleus)? - Merk je dat je voortdurend op de klok kijkt of heb je een onbedwingbare dwang om weg te gaan voordat het tijd is? - Heb je over het algemeen het gevoel dat er geen vooruitgang zit in je werk, dat het nergens toe leidt en dat het nooit echt af is? - Laten jouw moreel en jouw zelfvertrouwen te wensen over en twijfel je aan je kwaliteiten? - Ben je bang voor autoriteit en voel je je al snel geïntimideerd? - Hebt je het gevoel dat je creativiteit in vergelijking met wat je normaal zou willen, op een wel erg laag pitje staat? - Lijd je aan enige vorm van verslaving? - Merk je dat je snel boos wordt, snel begint te huilen en dat je gevoelens van frustratie hebt? - Heb je last van een posttraumatische stress-stoornis (trauma s uit het verleden blijven stress oproepen) of van burn-out? - Heb je last van depressies of sta je onder behandeling vanwege een depressie? - Heb je last van slapeloosheid of heb je een bovenmatige behoefte aan slaap? Professionaliteit - checklist Als het merendeel van de onderstaande zaken op jou van toepassing is, is het meer dan waarschijnlijk dat jouw baan zich in het gebied van professionaliteit bevindt. - Bevat je werk uitdagingen? - Kan je je werk gemakkelijk achter je laten? - Sta je op reguliere basis bloot aan sleur? - Komt je op een ander levensterrein regelmatig in contact met Roeping? - Heb je een sterk gevoel van zelfvertrouwen? - Kijk je vaak op de klok? - Heb je een goed inkomen maar ontleen je maar weinig voldoening aan je werk? - Heb je af en toe last van onvrede en frustratie? - Ben je langere tijd achter elkaar met plezier bezig met je werk? - Is je werk voedsel voor je geest, maar niet voor je hart? - Heb je deze baan gekozen vanwege een aantal specifieke praktische redenen (om de rekeningen te kunnen betalen), maar levert het emotioneel niets op? - Blijf je er werken omdat sociaal contact met de mensen zo prettig is, maar is het werk zelf, de reistijd, de baas of de anderen op kantoor eigenlijk onaantrekkelijk? - Heb je deze baan om de verkeerde reden gekozen, maar ontleen je er wel een zeker genoegen aan? - Heb je een poging gedaan om je werk interessanter te maken, maar is dat op niets uitgelopen? - Verleent het werk een middelmatige of geringe betekenis aan je bestaan?

7 - Heb je enige autonomie maar niet zoveel als je zou willen? - Kun je je werk enigszins zelf bepalen en indelen, maar niet in die mate als jij dat zou willen? - Verdien je voldoende om van te kunnen leven? - Krijg je af en toe een fatsoenlijk of misschien wel spannend project toegewezen? - Is het werk voor een deel bijzonder bevredigend maar is het voor een ander deel onaantrekkelijk of nog erger? - Luidt jouw filosofie: wie zijn vaardigheden ontwikkelt en de juiste instelling heeft, zal altijd wel een baan kunnen vinden, of een baan is alleen maar werk om de rekeningen te kunnen betalen? Tip 2 Ga creatief aan de slag maak een collage! Creativiteit is de sleutel tot succes voor hoogsensitieve personen. Door het bezig zijn met materialen, producten en wat voor spullen dan ook komt jouw creativiteit op gang. Je creativiteit zegt meer over je dan je gedachten. Daarom adviseer ik je bij deze om een collage te maken. Gewoon doen! Het is ontzettend leuk en je gaat via je hoofd naar je hart toe. Hoe ga je te werk? 1) Zorg voor een leeg wit A4 of A3 papier, een prit stift en een schaar. 2) Verzamel een aantal tijdschriften, ongeveer ) Knip vervolgens alles uit waar je blij van wordt. Dit mogen afbeeldingen, kleuren, woorden en teksten zijn. Alles mag! Als de afbeelding of de tekst maar iets met je doen. 4) Ga deze vervolgens opplakken daar waar het voor jou goed voelt. Ook hier is alles weer mogelijk. Laat je creativiteit stromen. 5) Is je collage af? Stel jezelf dan de volgende vragen? a. Wat staat er centraal in mijn collage? b. Wat zegt dit over mij? c. Waarom word ik blij van mijn eigen collage? d. Welke woorden komen er per plaatje bij me op? Schrijf deze woorden op. e. Hoe kan ik deze collage en de betekenissen ervan koppelen aan mijn sensitiviteit? f. Hoe kan ik deze collage en de betekenissen ervan koppelen aan mijn loopbaan? g. Wat is het grootste inzicht dat ik uit deze collage haal?

8 Tip 3 Ontwikkel je intuïtieve vermogen Als hoogsensitief persoon kan je intuïtie je ontzettend veel antwoorden geven, ook op de weg naar je roeping! Als je er maar aandacht aan geeft en er op vertrouwt. Het is dus van belang om je intuïtie te ontwikkelen. Maar hoe doe je dat? Hierbij geef ik je vijf tips om je intuïtie te ontwikkelen en toe te passen in de praktijk. 1) HET KLOPT! Ga er vanuit dat je gevoel vaak gewoon klopt. Twijfel daar niet aan. Jij voelt dat je niet op de goede werkplek zit, voelt dat er spanning op de afdeling heerst, of je voelt dat er iets gaat gebeuren vandaag of morgen. Vertrouw op dat gevoel! 2) BESLISSINGEN NEMEN. Stel je kan kiezen tussen twee banen. Je hebt vandaag het laatste gesprek gevoerd en morgen dien je een beslissing te nemen. Doe dat niet. Laat het even rusten, slaap er bijvoorbeeld 3 nachten over. Ga dingen doen en denk niet continu aan de beslissing. Op deze manier komt de juiste keuze vanzelf naar voren en kun je intuïtief beslissen. Je weet alleen zeker of je de juiste keuze/ beslissing hebt gemaakt vanuit je intuïtie als je je beslissing in praktijk brengt. 3) ONTSPANNING. Doe de volgende oefening: Ga rustig en ontspannen zitten op een plek waar je alleen bent en niet afgeleid wordt. Je mag ook gaan liggen. Doe hetgeen waar jij je prettig bij voelt. Leg je linkerhand op je buik en concentreer je op je ademhaling Ga vanuit je hoofd, naar je hart, naar je buik en centreer jezelf, ga naar je essentie, je intuïtie. Stel jezelf de volgende vragen: - Wat moet ik mezelf op dit moment goed realiseren of waar moet ik me goed bewust van zijn? - Welke essentiële behoefte heb ik? - Laat me de volgende stap zien. - Welke richting kan ik nu het beste kiezen? 4) AANDACHT Geef je gevoel en je intuïtie aandacht. Wuif de signalen die je krijgt niet zomaar weg en ga niet door op de oude weg. Wees je bewust van wat je aangedragen wordt op een dag. Luister naar je innerlijke stem. Alleen al het bewust zijn hiervan helpt! 5) DAGBOEK Houd een dagboek bij waarin je de intuïtieve signalen en gebeurtenissen beschrijft. Bij het later teruglezen hiervan krijg je bevestigd dat je intuïtie het vaak juist heeft. Probeer het maar eens.

9 Tip 4 Beantwoord de volgende 11 vragen 1) Waar droom je van? 2) Wat wilde je vroeger worden? 3) Welke boeken lees je graag? 4) Waar vragen mensen vaak je advies over? 5) Wat is jouw expertise? 6) Wie ben je? 7) Wat maakt jou bijzonder? 8) Welke lessen heb je geleerd in je leven? 9) Welke lessen kan je anderen leren? 10) Wat zijn jouw sterke eigenschappen? 11) Waarom zou iemand voor jou moeten kiezen? En? Hoe voelt het als je je antwoorden terugleest? Wat voor inzichten geeft het je?

10 Tip 5 Beschrijf jouw ideale werkplek Beschrijf jouw ideale werkplek met behulp van de volgende oefening. Hierbij mag natuurlijk ook aan zelfstandig ondernemerschap gedacht worden. Soort bedrijf Jouw ideale werkplek Bedrijfsgrootte Bedrijfscultuur Bedrijfsdoel Bereik van het bedrijf Bedrijfslocatie Jouw werkruimte De kledingvoorschriften Je collega s Andere mensen met wie je werkt Je manager ELKE BAAN DIE JE DOET BRENGT JE DICHTER BIJ JE ROEPING!

11 Geïnspireerd? Ik hoop van harte dat ik je geïnspireerd heb met dit E-book en dat je je meer bewust geworden bent van jezelf en je hooggevoeligheid in relatie tot werk. Natuurlijk wil iedereen uiteindelijk zijn roeping vinden. De omstandigheden moeten daar wel naar zijn. Het kan zijn dat je op dit moment zo overprikkeld bent, weinig energie hebt of misschien wel tegen een burn-out aanzit dat het voor jou eerst belangrijk is om balans in je werk & leven te creëren. Speciaal daarvoor heb ik onderstaand programma ontwikkeld! ZIT JE IN EEN SLEUR OF SLOPENDE SITUATIE? KAN HET ZO NIET LANGER? ERVAAR JE BURNOUT EN STRESS KLACHTEN? IS HET VOOR JOU LASTIG OM TE WERKEN IN COMBINATIE MET JE HOOGGEVOELIGHEID? Misschien is het 2 maanden durende programma Balans in je werk & leven summercourse iets voor jou? Klik op onderstaande link voor meer informatie BALANS IN JE WERK & LEVEN Summercourse GA DOEN WAT JE HET ALLERLIEFST DOET

De belangrijkste factoren die van invloed zijn op je werk als hoogsensitief persoon zijn:

De belangrijkste factoren die van invloed zijn op je werk als hoogsensitief persoon zijn: HAPPY HSP Opdracht Deel 1 Mensen, taken en omgeving De belangrijkste factoren die van invloed zijn op je werk als hoogsensitief persoon zijn: 1) De mensen waar je voor en mee werkt. 2) De taken die je

Nadere informatie

IN WELKE JOB ZIT JE: SLEUR, PROFESSIONALITEIT OF ROEPING? doe de test

IN WELKE JOB ZIT JE: SLEUR, PROFESSIONALITEIT OF ROEPING? doe de test IN WELKE JOB ZIT JE: SLEUR, PROFESSIONALITEIT OF ROEPING? doe de test De test HOE GEGOTEN ZIT JOUW JOB? In het boek 'Hoog sensitieve personen' schrijft Elaine Aron: "Je bent geboren om je te begeven tussen

Nadere informatie

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans.

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Gratis online training Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Show up & Shine Welkom bij deze online training. In 3 delen neem ik je mee op reis naar een lichtere manier

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven.

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. 11 video s 11 schrijfoefeningen 11 affirmaties 11 inspiratie-quotes SHINEYOURLIGHTNOW.NL Dit is je Flow Dagboek voor de Fuck

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

Affirmaties, welke passen bij mij?

Affirmaties, welke passen bij mij? Affirmaties, welke passen bij mij? Veel mensen maken gebruik van affirmaties, om hun gevoel, zelfbeeld en gedachten positief te beïnvloeden. Regelmatig hoor ik van cliënten, dat hoe vaak ze ook affirmeren,

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Flowdagboek voor de Intuïtie challenge

Flowdagboek voor de Intuïtie challenge Flowdagboek voor de Intuïtie challenge MANIFESTyourlight.nl Dit is je flowdagboek voor de Intuïtie challenge Vul het in op het moment van de dag dat je intuïtie vertelt dat je dat moet doen. Als je schrijft

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Wilma Zorg 18-10-2013

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Wilma Zorg 18-10-2013 Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Wilma Zorg 18-10-2013 Beste Wilma, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij hebt

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten Susanne Hühn Het innerlijke kind angst loslaten Inhoud Inleiding 7 Hoe ontstaat angst? 11 Wegen uit de angst 19 Het bange innerlijke kind leren kennen 35 Meditatie Het bange innerlijke kind leren kennen

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Stop met vergelijken. Je bent uniek

Stop met vergelijken. Je bent uniek Stop met vergelijken. Je bent uniek Deze week schrijft Tineke Franssen, een van de wandelcoaches van Het Coach Bureau, het artikel. Vlak voor de zomer rondt zij het wandelcoachtraject af met Hanneke (43).

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Onderwijs 9-10-2013

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Onderwijs 9-10-2013 Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Onderwijs 9-10-2013 Beste Anneke, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt..

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt.. WERKBOEK Durf te doen wat je raakt.. Dag 1 what makes you happy Wat is jouw happy list? Waar word je blij van? Waardoor vergeet je de tijd? Wanneer voel je de sprankel in je buik? Wat is je droom, je wens

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

De paradijsvogelcoach, wie is dat?

De paradijsvogelcoach, wie is dat? De paradijsvogelcoach, wie is dat? Inmiddels al een aantal jaren geleden voelde ik me vaak gespannen en onrustig, op zoek naar mezelf. Ik had een goed leven: een gezin, een goede baan en genoeg geld om

Nadere informatie

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée Life Coach Désirée Snelling Berg Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée 2011 Magie voor het verkopen van je huis

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen.

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen. Bijlage 11 Voorbeeld informatie VHT: Bouwstenen voor geslaagd contact Informatie Video - hometraining Belangrijke begrippen initiatieven herkennen volgen ontvangstbevestiging beurt verdelen leidinggeven

Nadere informatie

3 krachtige creatieve schrijfopdrachten Waardoor je contact maakt met wat je écht wilt. Marianne Panneman Schrijf & Groei

3 krachtige creatieve schrijfopdrachten Waardoor je contact maakt met wat je écht wilt. Marianne Panneman Schrijf & Groei 3 krachtige creatieve schrijfopdrachten Waardoor je contact maakt met wat je écht wilt Marianne Panneman Schrijf & Groei Voorwoord Al ruim 20 jaar werk ik als loopbaancoach en help ik mensen te ontdekken

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Je mag in dit document werken, je mag ook een nieuw document voor jezelf aanmaken.

Je mag in dit document werken, je mag ook een nieuw document voor jezelf aanmaken. Hoe wil ik me voelen 1. Maak je los! Als hoogsensitief persoon ben je geneigd om veel in je hoofd te blijven hangen. En daar willen we graag vandaan. Dat is niet de bron van jouw waarheden. Je diepste

Nadere informatie

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens!

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens! Introductie Hoi dapper mens! Hoe tof dat je de gratis tips hebt gedownload! In dit document geef ik een aantal tips die mij persoonlijk veel geholpen hebben. Ik ben af gaat over jezelf accepteren en dat

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Het instappen in de Paranormale Wereld

Het instappen in de Paranormale Wereld Het instappen in de Paranormale Wereld Eerste druk, 2014 2014 Johanna de Vos isbn: 9789048432189 nur: 728 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen DE KANJERTRAINING. Op de Jozefschool wordt er in alle groepen kanjertraining gegeven. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd. Doel van de Kanjertraining? Deze werkwijze biedt lln. kapstokken aan om beter

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson Hoe ve r k o o p jij jo u w pr o d u c t of di e n s t. Voorbeeld: ik ben gespecialiseerd in herenmodefoto s en heb al vele bedrijven als zzp-er succesvol mogen ondersteunen met het optimaliseren van de

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Edith Helwegen. Afstemdagboek Pagina 1

Edith Helwegen. Afstemdagboek  Pagina 1 Edith Helwegen Afstemdagboek www.edithhelwegen.nl Pagina 1 Jij bent de creator van je eigen leven. Jij bepaalt wie je bent, wat je zegt, hoe je reageert, wat jouw gedachten zijn en voor een groot gedeelte

Nadere informatie

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT DOOR ANN VAN RIET WWW.ALTHEA-COACHING.BE Hallo! In dit e-book ga je leren hoe je echt zelfvertrouwen kan opbouwen. En daarmee bedoel ik dus niet gewoon denken

Nadere informatie

WAAROM DIT BOEKJE? VERBODEN

WAAROM DIT BOEKJE? VERBODEN WAAROM DIT BOEKJE? Dit boekje gaat over seksuele intimidatie op het werk. Je hebt te maken met seksuele intimidatie als een collega je steeds aanraakt. Of steeds grapjes maakt over seks. Terwijl je dat

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. -----

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. ----- Test: Je persoonlijke afweerprofiel Met de volgende test kun je bepalen welk afweermechanisme je het meest gebruikt. Iedereen gebruikt alle afweervormen, maar er bestaan verschillen in de frequentie waarmee

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Vitaliteits 3-daagse. Voel je vitaal bij ROOTZ! 24, 25 en 26 september 2018

Vitaliteits 3-daagse. Voel je vitaal bij ROOTZ! 24, 25 en 26 september 2018 Vitaliteits 3-daagse 24, 25 en 26 september 2018 Maak het mee! Wij gaan vitaliteit onder de aandacht brengen met fijne lessen, workshops en lezingen bedoeld voor iedereen, die zich op dit gebied wil laten

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief April 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief April 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief April 2015 Beste nieuwsbrieflezer, Hooggevoelig, HSP of Hoog sensitief persoon? Het begrip HSP, of hoog sensitief persoon, hoor je tegenwoordig steeds vaker vallen, maar wat

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Lekker Slapen kun je Leren

Lekker Slapen kun je Leren Lekker Slapen kun je Leren Meer rust uit je slaap & energie in je dag Een uitgerust persoon telt voor twee! Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Inleiding blz. 5 1. Slaap: Facts & Fiction blz. 7 2. Wat spook

Nadere informatie

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me De Zelf-liefde test bestaat uit een tiental vragen op een aantal belangrijke thema s in je leven: Zelfbeeld Relaties Werk Het leven Print de Zelf-liefde

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Deze site gaat je niet gelukkig maken...

Deze site gaat je niet gelukkig maken... naam wachtwoord login informatie aanmelden Deze site gaat je niet gelukkig maken... Dat wil zeggen dat je hier niet leert hoe je een leven zonder teleurstelling, pijn, somberheid, angst, onzekerheid of

Nadere informatie

WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS

WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS 2 ENERGIEBRONNEN 3 Inleiding 1 Feedback 2 Waardering 3 Positief gedrag 4 Een fijne werkplek 5 Pauzes nemen 6 4 GEDRAG 1 INLEIDING Je hebt een drukke baan en natuurlijk

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Dit document hoort bij de training voor mentoren blok 4 coachingsinstrumenten, leerstijlen.

Dit document hoort bij de training voor mentoren blok 4 coachingsinstrumenten, leerstijlen. Dit document hoort bij de training voor mentoren blok 4 coachingsinstrumenten, leerstijlen. Leerstijlentest van David Kolb Mensen, scholieren dus ook, verschillen nogal in de wijze waarop ze leren. Voor

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

HEADS LARGER THAN HANDS

HEADS LARGER THAN HANDS HEADS LARGER THAN HANDS Op zoek naar meer balans Drs. Annemarije Struik Psycholoog HOE ZIT HET MET JOU?? Quotes uit de praktijk Ik vind het allemaal zo leuk Ik geef dingen niet graag uit handen Als ik

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les twee Welkom bij les twee van deze e-cursus waarin we je willen laten zien hoe je groter kunt worden zodat je problemen

Nadere informatie

Massage Flow. Delen is vermenigvuldigen

Massage Flow. Delen is vermenigvuldigen Massagepraktijk In2flow / 2015 Massagepraktijk In2flow / 2015 Massage. Steeds meer mensen ontdekken wat massage voor hen betekent. Je regelmatig laten masseren helpt om lekker in je vel te blijven zitten.

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Uitkomst onderzoek EFFECTEN ZELFREALISATIE

Uitkomst onderzoek EFFECTEN ZELFREALISATIE Uitkomst onderzoek We geven in dit verslag een aantal samenvattende uitkomsten weer van het onderzoek onder de deelnemers die in de periode 2012-2015 hebben deelgenomen aan de zesdaagse Zelfrealisatie.

Nadere informatie

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015 Direct MEER impact met je uitstraling Marlie Franssen Color Connect 2015 Dit is ie! Je E-book voor meer impact met je uitstraling. Veel vrouwen worstelen met het probleem hoe ze zichzelf kunnen laten zien.

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

GIDS. voor een. rustige nacht

GIDS. voor een. rustige nacht GIDS voor een rustige nacht Lekker geslapen? Lekker slapen en uitgerust wakker worden. Voor veel mensen is het een verre droom. Naar schatting één op de vijf mensen in ons land kampt geregeld met slaapproblemen.

Nadere informatie

[ARTIKEL] DRIE TIPS VOOR HSP-ERS DIE HUN

[ARTIKEL] DRIE TIPS VOOR HSP-ERS DIE HUN [ARTIKEL] DRIE TIPS VOOR HSP-ERS DIE HUN TALENTEN WILLEN INZETTEN, ZONDER DAARBIJ ZICHZELF TE KORT TE DOEN. Veel hoogsensitieve personen (HSP-ers) worstelen met hun sensitiviteit in combinatie met werk.

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie