t Informantje schooljaar week 26

Vergelijkbare documenten
t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 29

t Informantje schooljaar week 24

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 5

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 10

t Informantje schooljaar week 9

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 20

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 7

t Informantje schooljaar week 6

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 37

t Informantje schooljaar week 47

t Informantje schooljaar week 23

t Informantje schooljaar week 21

t Informantje schooljaar week 21

t Informantje schooljaar week 34

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 13

t Informantje schooljaar week 11

t Informantje schooljaar week 4

t Informantje schooljaar week 15

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 37

t Informantje schooljaar week 19

t Informantje schooljaar week 45

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 11

t Informantje schooljaar week 41

k.b.s. Sint Theresia Postweg PJ Barger - Compascuum website:

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

t Informantje schooljaar week 18

t Informantje schooljaar week 46

t Informantje schooljaar week 48

t Informantje schooljaar week 12

t Informantje schooljaar week 47

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen DO15

t Informantje schooljaar week 46

Weekbrief 11 mei 2015

t Informantje schooljaar week 45

t Informantje schooljaar week 14

INFO. Jaargang 23, Nummer 39,

t Informantje schooljaar week 42

NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

FEESTWEEK groep

Nieuwsbrief april 2014

t Informantje schooljaar week 16

ilhelminaschool Natersweg VA Rotterdam directie@wilhelminaschoolcharlois.nl Mededelingen directie

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 38

Praompraot. Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer. 29 e jaargang nr.39 vrijdag 24 juni 2016, week 25. Algemene informatie

t Informantje schooljaar week 12

t Informantje schooljaar week 35

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017

Nieuwsbrief juni 2018

Weekbericht schooljaar

Help!! Weekbericht van 4 september Start nieuw schooljaar

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

Info groep 8 20 september 2016

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 44

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 1 juli Beste ouder,

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Groepsindeling nieuwe schooljaar Woensdag hebben alle leerlingen een brief meegekregen met de indeling van de groepen voor het nieuwe schooljaar.

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn.

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse:

In deze nieuwsbrief. Afscheid

t Informantje schooljaar week 43

Nieuwsbrief december 2014

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA03

Informatieboekje kleutergroepen

Nieuwsbrief juni 2019

INFO. Jaargang 23, Nummer 37,

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

t Informantje schooljaar week 48

t Informantje schooljaar week 44

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

22 e jaargang nr juni 2018

Kinderboekenweek activiteiten 2016

22 juni

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Informantje juni 2016 Jaargang

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Startweek: Opstarten van het nieuwe schooljaar Bijbel: Tien bruidsmeisjes (Matteüs 25, 1-13)

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Transcriptie:

k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 26 Agenda Dinsdag 27 juni: school een uur later open ivm prikactie. Zie mail van 15 juni jongstleden. Donderdag 29 juni: 15.30 uur Teamvergadering Woensdag 12 juli: voorlopig adviesgesprekken groep 7 (zie verderop in dit Informantje) Aanwezigheid schoolleiding deze week Juf Wilma Juf Monique Juf Marian Maandag, dinsdag en woensdag Woensdagochtend Dinsdag en woensdag

Algemeen Meester Mark naar het voortgezet onderwijs Na de zomervakantie start meester Mark aan een nieuwe uitdaging. Hij gaat dan werken op het Esdal college, locatie Klazienaveen. Al enkele jaren speelde hij met de gedachte of werken in het voortgezet onderwijs wellicht goed bij hem zou passen. De gelegenheid om hier te gaan werken doet zich nu voor. Wij wensen meester Mark heel veel succes in zijn nieuwe baan! We gaan je missen, meester Mark! De groepsindeling voor het komend schooljaar ziet er als volgt uit: Groep Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 / 2 Juf Maria vacant vacant Juf Maria Juf Maria 3 / 4 Juf Nienke Juf Nienke Juf Nienke vacant vacant 5 Juf José Juf Melanie Juf José Juf José Juf José 6 Juf Rinske Juf Rinske Juf Melanie Juf Melanie Juf Rinske 7 Meester Henjo Meester Henjo Meester Henjo Meester Henjo Meester Henjo 8 Juf Annemiek Juf Wilma Juf Annemiek Juf Annemiek Juf Annemiek De kleuters zijn op woensdag om 12 uur vrij. Meester Henjo Borgman komt het team versterken In het overzicht van de groepsindeling ziet u een nieuwe naam, namelijk die van meester Henjo. Meester Henjo werkt momenteel nog op een andere school van de stichting Primenius en komt vanuit de interne mobiliteit vanaf komend schooljaar bij ons op school werken. Hij zal nog voor de zomervakantie kennis komen maken op school met de kinderen en het team. Van harte welkom, meester Henjo! Groepsbezetting nog niet helemaal rond Zoals in het overzicht te lezen, is de groepsbezetting voor de groepen 1/2 en 3/4 nog niet helemaal rond. Wij hopen spoedig te kunnen melden welke leerkracht op de betreffende dagen les gaat geven. We houden u op de hoogte. Informatieboekje vijf gelijke dagen model Vandaag ontvangt u als bijlage bij de nieuwsbrief het informatieboekje wat we hebben gemaakt m.b.t. het vijf gelijke dagen model. Bewaart u dit boekje goed. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met juf Wilma.

Algemeen Oproep van de oudervereniging Voor het beschermen van de kleding tijdens het knutselen en verven willen we vragen of er ouders zijn die oude overhemden met lange mouwen hebben voor school. Wilt u de overhemden inleveren bij de leerkracht? Alvast bedankt. Dinsdag 27 juni school een uur later open i.v.m. prikactie verzoek online ondertekenen petitie Op donderdag 15 juni is een mail verzonden aan alle ouders / verzorgers over de prikactie waar veel basisscholen in Nederland aan meedoen. Wij doen ook mee aan deze actie. Dit betekent dat op dinsdag 27 juni de school om 9.30 uur opengaat. Wij willen u vragen vanaf kwart over 9 met uw kind op school te komen en met de leerkrachten in gesprek te gaan over het waarom van de actie. We realiseren ons dat veel ouders werken en dat het niet altijd eenvoudig is in de werktijd iets aan te passen. We willen u vragen indien mogelijk de opvang van uw kind die ochtend met andere ouders te regelen. Alleen wanneer dit echt niet mogelijk is, vragen we u contact op te nemen met juf Wilma. In de tussentijd willen wij u vragen deze actie voor goed onderwijs te steunen, door online de petitie te tekenen via www.pofront.nl Hiervoor kunt u gebruik maken van de ipad die bij ingang van de school staat, maar dit kunt u uiteraard ook gewoon thuis doen. Elke stem telt, dus brengt u deze actie ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen. Mocht u nog vragen hebben n.a.v. de actie dan kunt u deze stellen aan juf Wilma. Vormsel De afgelopen periode hebben de leerlingen uit groep 8 die hiervoor hebben gekozen zich onder leiding van Louis Veldhuis voorbereid op het ontvangen van het sacrament van het Vormsel. De viering waarin zij het Vormsel zullen ontvangen is op vrijdag 7 juli om 19.00 uur in de Sint Josephkerk. Kinderboeken. Bent u op zoek naar geschikte boeken voor kinderen, kijk dan in de zomereditie van "Matilda". Deze vindt u in de bijlage bij dit Informantje.

Algemeen Een bericht van onze bovenschools ICT-er. ipads schoolverlaters met betalingstermijn. Heeft u een ipad via Primenius gekocht met een betalingsregeling en gaat uw zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs, dan ontvangt u vanuit Primenius deze maand via de mail informatie over de afwikkeling van deze huurkoopovereenkomst. U dient een keuze te maken tussen het inleveren van de ipad in goede staat of het afbetalen van de laatste termijn(en). Mocht u vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar ipad@primenius.nl ipad aanbod leerlingen groep 3. Gaat uw zoon of dochter volgend schooljaar naar groep 3 en wilt u voor hem of haar een ipad aanschaffen voor schoolgebruik? Dan kunt u gebruikmaken van het vrijblijvend aanbod van Primenius, via de educatiestore van Primenius kunt u overgaan tot aanschaf. Meer informatie staat op https://www.primenius.nl/de-stichting/ipad Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bellen met 0597-743100 of een mail sturen naar ipad@primenius.nl Dansproject Gedurende vijf weken zullen de kinderen van alle groepen op dinsdag onder leiding van Ilse Brand kennis maken met verschillende vormen van dans. Er zal ook per groep een dans ingestudeerd worden. We willen u daarom vragen om de kinderen op deze dinsdagen gymschoenen mee te geven (dit geldt niet voor groep 1 en 2, zij hebben gymschoenen op school). Het gaat om de volgende dinsdagen: 13/6, 20/6, 27/6, 4/7, 11/7. De kinderen zullen de dans presenteren op dinsdagmiddag 18 juli. U bent hierbij van harte welkom. Binnenkort zullen we hierover meer bekend maken. We wensen de kinderen alvast veel dansplezier!

Voorschool Thema Deze week zijn wij gestart met het Thema oef wat warm. Samen met de kinderen hebben we de oude spulletjes opgeruimd en het "nieuwe speelgoed "weer in onze hoeken gezet. Onze poppenhoek is nu een heuse ijssalon met allerlei ijsjes. Vorige week hebben we ook al lekker gekliederd met onze watertafel.. Dat vonden de kinderen toch wel heel erg leuk. In het kader van de start met het nieuwe thema houden wij donderdag 29 juli een ouderochtend u bent deze ochtend van harte welkom om bij ons in de klas te komen kijken. Wij verwachten de ouders om 11:15 bij ons in het lokaal om 11.55 zullen wij afsluiten zodat u eventueel uw andere kinderen ook gewoon van school kunt halen. Materialen Wij volgen op dit moment een training over spelend leren, hierbij moeten wij de kinderen kennis laten maken met kosteloze materialen. Wij willen nu graag de "bouwhoek" gaan inrichten met dozen. Heeft u thuis nog schoenendozen of andere dozen staan (de doos moet helemaal dicht zijn) zou u die dan mee willen nemen naar de voorschool. Groep 1 en 2 Thema We zijn begonnen aan een nieuw thema. Dit is ook het laatste thema van dit schooljaar. Het is het thema Zomer en het gaat over Buiten spelen. We hebben kennis gemaakt met Jan en San. Zij willen in het park spelen maar komen tot een hele vervelende ontdekking! Schoolreis We hebben afgelopen donderdag met z'n allen genoten van het schoolreisje naar Plopsaland. De kinderen (en moeders en juffen) hebben zich prima vermaakt. We willen alle ouders die op wat voor manier bijgedragen hebben aan deze fijne dag hartelijk bedanken. Letter van de week (groep 2) We herhalen deze week alle aangeboden letters. En dat zijn er al een heleboel!! Voorbereiding groep 3 We hebben dit schooljaar nog 4 weken te gaan. Voor de kinderen van groep 2 is dat extra spannend omdat ze volgend schooljaar niet meer door de ouders naar binnen gebracht worden en op het grote plein mogen spelen. Om daar alvast wat aan te wennen mogen de kinderen van groep 2 vanaf vandaag in de pauze van 10 uur op het grote plein spelen. Ook mogen ze al proberen om zelfstandig naar binnen komen.

Groep 3 Lezen Kern 12 is de laatste kern van het schooljaar. We beginnen dinsdag met het Ankerverhaal. Het verhaal gaat over vakantie en familie. Op meerdere manieren zullen we aandacht aan dit thema besteden. Leeskriebels We hebben als 9000 bladzijden gelezen samen! Jeetje wat lezen we eigenlijk veel! En dat is dan alleen nog maar thuis... Groep 4 Ivm schoolreisje deze week geen nieuwe info in dit Informantje voor groep 4 Groep 5 Ivm schoolreisje deze week geen nieuwe info in dit Informantje voor groep 5 Verjaardag juf Rinske en juf Agnita Vrijdag zijn we wezen spelen in de speeltuin van het Veenpark. Dat was erg leuk en gezellig. Ontzettend bedankt voor de tekeningen en cadeautjes.

Groep 6 Spelling Deze week werken we aan de woordpakketten 35 en 36. De kinderen krijgen de woordpakketten weer mee naar huis om te oefenen, ook kan er weer geoefend worden op bloon. Op donderdag 6 juli is het dictee van de woordpakketten 33 36. Rekenen Deze week gaan we aan het werk met het automatiseren en herhalen we enkele doelen die we al gehad hebben. Topografie De kinderen hebben 6 juli een toets over Zuid Nederland. De bladen om te leren zijn afgelopen vrijdag met de kinderen mee naar huis gegaan. Groep 7 Schoolreis Vandaag gaat groep 7 samen met de andere groepen op schoolreis naar Hellendoorn. Wereldoriëntatie Woensdag 28 juni is de topografie toes van Oost Europa. Rekenen Vorige week hebben we gewerkt met omtrek en oppervlakte, deze week gaan we hiermee verder en volgt ook het meten van de inhoud van iets. Project Groep 7 is begonnen met een geschiedenis project over de Tweede Wereldoorlog. Voorlopige adviezen voortgezet onderwijs Aan het eind van dit schooljaar willen we de voorlopige adviezen voor het voortgezet onderwijs bespreken met de leerlingen en hun ouders / verzorgers. Dit willen wij doen op woensdag 12 juli. Hiervoor hangt vanaf vandaag (maandag 26 juni) een schema bij de deur van het lokaal waarop u kunt intekenen. Bent u niet in de gelegenheid om op school te komen, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen om een afspraak in te plannen. De gesprekken worden gevoerd met juf Annemiek en juf Wilma.

Groep 8 Topografie Deze week werken we aan de topografie van Azië en Afrika. Project N34 In samenwerking met Dhr. Pragt van het Hondsrug College werken we een aantal keren op donderdagmiddag aan een project over de herinrichting van een deel van de N34. Deze week bereiden we de presentatie voor. Op donderdag 6 juli om ongeveer 08.45 uur vinden de presentaties plaats. Er zal ook iemand aanwezig zijn die werkzaam is bij de Provincie Drenthe. Mocht u het, als ouder van groep 8, leuk vinden om bij deze presentaties aanwezig te zijn, dan kunt u zich opgeven bij mij, het liefst per mail: mark.jakobs@primenius.nl Musical De toegangsbewijzen voor de musical zijn vandaag mee naar huis. Mocht u deze nog niet hebben ontvangen wilt u dit dan vragen aan uw zoon of dochter.