t Informantje schooljaar week 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Informantje schooljaar week 5"

Transcriptie

1 k.b.s. Sint Theresia Postweg PJ Barger - Compascuum sttheresiaschool@primenius.nl tel: website: t Informantje schooljaar week 5 Agenda Woensdag 1 februari uur vergadering MR Aanwezigheid schoolleiding deze week Juf Wilma Juf Monique Juf Marian Maandag, dinsdag en woensdag Woensdag Deze week afwezig

2 Algemeen Inschrijven voor 10-minuten gesprekken Op maandag 13 en dinsdag 14 februari worden de 10-minuten gesprekken gehouden. Van dinsdag 31 januari t/m vrijdag 3 februari kunt u zelf inschrijven voor deze gesprekken. De lijsten hangen bij de lokalen. Tijdens deze gesprekken wordt de schoolse ontwikkeling van uw kind met u besproken. Wij verwachten dan ook de ouders van alle leerlingen. De leerlingen van de groepen 6 t/m 8 hebben wij graag bij het gesprek aanwezig. Oproep van de kerk. Aan de ouders van kinderen uit groep 4. Als u zoon of dochter dit jaar de eerste heilige communie gaat doen dan kunt u uw zoon of dochter opgeven. Dit kan op donderdagavond bij de gast dames in de pastorie tussen uur en uur. We willen graag weten hoeveel kinderen er dit jaar de communie doen i.v.m. het bestellen van de lesboeken. Opgave graag voor 16 februari. Er wordt nog een datum voor de communie ingepland.

3 Voorschool Nationaal voorleesontbijt Vorige week woensdag kwam juf Maria van groep 1 en 2 bij ons in de klas om het verhaal van De kleine walvis. Voor te lezen. De kinderen vonden het erg spannend dat de juf van groep 1 en 2 bij ons op visite kwam, maar vonden het ook erg leuk. Groot/ Klein Wij zijn bezig geweest met groot/klein. We hebben het besproken tijdens onze kringactiviteiten en hebben hier ook een werkje van gemaakt. Welkom Afgelopen week heeft Isabella proef gedraaid op de voorschool, zij zal 30 januari starten bij ons op de groep. Groep 1 en 2 Thema We gaan verder met ons thema beroepen. De bakker en de dokter hebben inmiddels aardig wat aandacht gekregen. De kinderen hebben genoten van de presentaties van de operatie assistent en soldaat (militair). Komende week gaan we het hebben over de tandarts. De gebitsverzorging komt hierbij uitgebreid aan de orde. Letter van de week (groep 2) Deze week is de w de letter van de week. Deze klank wordt uitgesproken als de w (en niet als de wee). De kinderen mogen voorwerpen mee nemen waar de klank w te horen is. De w van: walvis, water, wol, wolk, wiel, worm enz. We maken er in de klas een woordkaart van en aan het eind van de week krijgen de kinderen het voorwerp weer mee naar huis. Ouders in de klas Mocht u ook nog iets over uw beroep in de klas willen komen vertellen of weet u iemand anders die dat nog graag zou willen doen, dan kunt u zich bij de leerkracht melden. Zoals u op de foto s kunt zien genieten de kinderen hier geweldig van.

4 Leesboek Het is erg belangrijk mom (jonge) kinderen regelmatig voor te lezen. Op school doen we dit dagelijks. Om dit voor u als ouder ook mogelijk te maken kunnen de kinderen iedere week een (prenten)boek lenen. Deze week krijgen alle kinderen van groep 1-2 een extra boek mee. De titel van dit boek is: Wat staat daar? Dit leuke boek over de kunst van het leren lezen mogen de kinderen 5 weken thuis houden. In de week van 27 februari (na de voorjaarsvakantie) moet het boek weer ingeleverd worden. U bent dan ook in de gelegenheid om het boek meerdere keren voor te lezen. Kinderen houden van de herhaling die vaak in boeken verwerkt zitten en iedere keer dat het boek voorgelezen wordt, halen de kinderen er weer wetenswaardigheden uit. Groep 3 Lezen Vorige week hebben we de toets van kern 6 gehad. Deze toets bestaat uit meerdere onderdelen. Achter in het werkboekje kunt u zien hoe uw zoon/dochter de toets heeft gemaakt. Vandaag zijn we gestart met kern 7. Vanaf nu leren de kinderen woorden met meerdere letterclusters lezen. U moet hierbij denken aan woorden als lamp, kers, groen, stout enzovoorts. De klank waarmee we de komende week aan de slag gaan is de sch- klank van het woord schip. Deze klank is voor een aantal kinderen vrij moeilijk te lezen, omdat ze hem verkeert verklanken. Veel kinderen zeggen namelijk skip en skool in plaats van schip en school. De verkeerde uitspraak van letters en klanken geeft hierbij verwarring. We gaan hier mee oefenen in de klas, maar hopen ook dat u thuis wilt opletten of de kinderen de letters wel goed uitspreken. Leesdiploma Met de start van kern 7 hebben we een belangrijk deel van het leren lezen afgesloten. We kennen alle letters! Dit is wel een feestje waard! We hebben letterkoekjes gegeten en een filmpje gekeken van leesdas.

5 Alle kinderen van groep 3 hebben vandaag hun letterdiploma mee gekregen. Gefeliciteerd jongens en meisjes! We zijn enorm trots op jullie. LeesKriebels Om het lezen leuk te vinden, moet het ook een beetje vlot gaan. En om vlot te kunnen lezen moet je het wel leuk vinden!

6 Om extra te oefenen met lezen hebben alle kinderen vandaag een LeesKriebel-map mee naar huis gekregen. Het is de bedoeling dat ze thuis gaan lezen in een eigen gekozen boek en bijhouden hoeveel ze gelezen hebben. Ze kunnen hiermee diploma s verdienen. In de klas houden we bij hoever iedereen al is. Zo kunnen we van elkaar zien hoeveel LeesKriebels we hebben! Rekenen Deze week gaan we aan de slag met sprongen van 10 maken. Op allerlei manieren gaan we hiermee werken. Denk bijvoorbeeld aan het tellen van de getallenlijn, het springen op een eigengemaakte getallenlijn, het maken van groepjes van 10, met eier-dozen. Uiteindelijk moeten de kinderen het besef krijgen dat als ze weten dat in 1 doos 10 eieren zitten, dat er dan in 2 dozen 20 zitten, in 3 dozen 30 enzovoorts. Groep 4 Spelling Deze week maken wij het dictee van woordpakket 17 t/m 20

7 Groep Toets wereldoriëntatie zwerven en wonen Wisseling van dagen Donderdag 2 februari is juf Rinske in de groep. Vrijdag 3 februari is juf Agnita in de groep. Spelling Deze week gaan we aan de slag met woordpakket 21 en 22. Deze woordpakketten gaan over verkleinwoorden. Math Deze week gaan wij alle strategieën die we dit jaar gedaan hebben nog eens weer herhalen. Onder elkaar optellen/aftrekken, rekenen met geld en natuurlijk de tafels. Wereldoriëntatie Dinsdag hebben de kinderen de toets over de prehistorie. Groep 6 Math We herhalen enkele doelen die we dit jaar al behandeld hebben: - Bepalen van waarde van cijfers in gehele getallen, bijv. weten en begrijpen dat in het getal 6307 de 6 niet 6 maar 6000 voorstelt; - Verder tellen en terugtellen met hele getallen met onder andere sprongen van 1,2,10,100 en 1000 (vanaf willekeurig getal tot ); - Vergelijken en ordenen van getallen; - Vermenigvuldigen onder elkaar v.b.: 135x12 Spelling Deze week herhalen we de woordpakketten 17 t/m 20. De leerlingen hebben de woordpakketten weer mee naar huis. Ook kan er worden geoefend in bloon. De kinderen hebben hiervoor nieuwe inlogcodes gekregen. Dictee van de woordpakketten 17 t/m 20 zal zijn op donderdag 2 februari. Wereldoriëntatie We werken verder aan het thema de opstand. We maken hierover een werkstuk.

8 Leesvirus We zijn gestart aan het project leesvirus. Leesvirus is een project waarbij de kinderen boeken lezen, hun mening geven over de boeken en reageren op elkaars mening. Elke week krijgen we opdrachten. Deze kunnen bestaan uit vragen over de boeken, een internet- en/of een creatieve opdracht. Hiermee kunnen we als klas punten verdienen en strijden tegen andere scholen. Aan het einde van het project wordt bekendgemaakt welke klas gewonnen heeft en dus het meest besmet is geraakt met het leesvirus. Wij hopen natuurlijk dat wij winnen Media Wijsneus Een aantal weken worden de lessen Media Wijsneus door meester Bob gegeven aan de kinderen van groep 6. Dit gebeurt op de dinsdagmiddagen. Tijdens die lessen geeft Juf Annemiek les in groep 7. We willen de kinderen niet alleen de mogelijkheden van sociale media laten zien, maar hen juist ook laten zien waar ze voor op moeten passen. Hoe kun je veilig internetten en hoe kun je vervelende ervaringen voorkomen? Groep 7 Rekenen De leerdoelen voor de tweede helft van dit jaar zijn afgestemd op de toetsen van Cito Eind groep 7. Deze week zijn de domeinen: hoofdrekenen, geld en lengtematen. Kiva Door middel van spelvorm proberen we de kinderen te laten ervaren hoe het is als je niet direct bij een groep hoort. Spelling We herhalen de woordpakketten 13 t/m 16. Vervolgens wordt een signaleringsdictee afgenomen. Omdat Bloon alle accounts heeft verwijderd, kunnen de kinderen mogelijk thuis niet meer hiermee oefenen. Wereldoriëntatie De presentatie van het thema christendom door de eeuwen heen wordt vrijdagmiddag gegeven. Elk groepje heeft een deel van het thema en zo wordt gezamenlijk het hele thema besproken. De kinderen krijgen na afloop een samenvatting mee naar huis om te leren. Volgende week vrijdag volgt hierover een toets.. Vervanging Een aantal weken worden de lessen Media Wijsneus door meester Bob gegeven aan de kinderen van groep 6. Dit gebeurt op de dinsdagmiddagen. Tijdens die lessen geeft Juf Annemiek les in groep 7. Topografie Vrijdag wordt de topotoets van Europa afgenomen.

9 Groep 8 Cito toetsen M8 Deze week werken we verder aan de cito toetsen. Zou u zo vriendelijk willen zijn om afspraken met huisarts, tandarts, etc. zoveel mogelijk s middags te plannen? Alvast bedankt. Adviesgesprekken Op maandag en dinsdag vinden, vanaf 15.30u, de adviesgesprekken plaats. Na afloop van dit gesprek krijgt u het aanmeldingsformulier voor de vervolgschool. U kunt zich deze week intekenen voor deze gesprekken. Ik verwacht u, samen met uw zoon of dochter, bij dit gesprek. Alvast bedankt voor uw moeite en graag tot dan!

t Informantje schooljaar week 6

t Informantje schooljaar week 6 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 6 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 4

t Informantje schooljaar week 4 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 4 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 7

t Informantje schooljaar week 7 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 7 Agenda

Nadere informatie

k.b.s. Sint Theresia Postweg PJ Barger - Compascuum website:

k.b.s. Sint Theresia Postweg PJ Barger - Compascuum   website: k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl Ik blijf altijd aan je denken: hoe je liep

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 10

t Informantje schooljaar week 10 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 10

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 27 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 9

t Informantje schooljaar week 9 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 9 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 50 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 50

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 47

t Informantje schooljaar week 47 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 47

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 51 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 51

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 45

t Informantje schooljaar week 45 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 45

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 26

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 49 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 49

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 20

t Informantje schooljaar week 20 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 20

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 11

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 11 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 11 Agenda 14-03 15.30 uur Teamvergadering

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 21

t Informantje schooljaar week 21 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 21

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 11

t Informantje schooljaar week 11 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 11

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 21

t Informantje schooljaar week 21 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 21

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 13

t Informantje schooljaar week 13 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 13

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 12

t Informantje schooljaar week 12 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 12

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 48

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 48 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 14

t Informantje schooljaar week 14 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 14

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 27

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 12

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 12 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 12 Agenda 22-03 15.15 uur uitlevering

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 37

t Informantje schooljaar week 37 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel : 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 37 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 51 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 51 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 46

t Informantje schooljaar week 46 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 46

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 43

t Informantje schooljaar week 43 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 43

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 46

t Informantje schooljaar week 46 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 46 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 19

t Informantje schooljaar week 19 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 19

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 29

t Informantje schooljaar week 29 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 29 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 36 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel : 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 36 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 49 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 49 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 48

t Informantje schooljaar week 48 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 48 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 50 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 50 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 18

t Informantje schooljaar week 18 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 18

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 23

t Informantje schooljaar week 23 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 23

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 35

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 35 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 47

t Informantje schooljaar week 47 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 47 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 41

t Informantje schooljaar week 41 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 41 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 45

t Informantje schooljaar week 45 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 45 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 24

t Informantje schooljaar week 24 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 24

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 25

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 16

t Informantje schooljaar week 16 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 16

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 38

t Informantje schooljaar week 38 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 38

Nadere informatie

- toets 1 getallen (zie website) -vraagstukjes afwerken (1) naar Brugge zie brief

- toets 1 getallen (zie website) -vraagstukjes afwerken (1) naar Brugge zie brief maandag 16/10/17 dinsdag 17/10/17 woensdag 18/10/17 donderdag 19/10/17 vrijdag 20/10/17 heen en weer dictee woordpakket 5 - toets 1 getallen (zie website) -vraagstukjes afwerken (1) (1)Deze taak is enkel

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 37

t Informantje schooljaar week 37 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 37 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 44

t Informantje schooljaar week 44 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 44 Agenda

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 42

t Informantje schooljaar week 42 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 42 Agenda

Nadere informatie

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Welkom nieuwe leerlingen > Letterdiploma groep 3 > Werkbezoek juffen en meesters uit Turkije > Toetsweken

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 34

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 34 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 48

t Informantje schooljaar week 48 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 48

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 44

t Informantje schooljaar week 44 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 44

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 49

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 49 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2016-2017 week 36

t Informantje schooljaar 2016-2017 week 36 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 36

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 15

t Informantje schooljaar week 15 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 15

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 39

t Informantje schooljaar week 39 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 39

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

29 Februari voorjaarsvakantie. 7 maart Luizencontrole 9 maart start EHBO groep 8 15 maart inspectiebezoek

29 Februari voorjaarsvakantie. 7 maart Luizencontrole 9 maart start EHBO groep 8 15 maart inspectiebezoek 26 februari 2016 Agenda 29 Februari voorjaarsvakantie. 7 maart Luizencontrole 9 maart start EHBO groep 8 15 maart inspectiebezoek Kwaliteitszorg: Cito- resultaten Midden 2016 Alle toetsen zijn weer afgenomen

Nadere informatie

Belangrijke data: Jarigen afgelopen en deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen

Belangrijke data: Jarigen afgelopen en deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen Belangrijke data: 5 juni: vrij i.v.m. Pinksteren 6 t/m 9 juni: avond3daagse 15+16 juni: vrij i.v.m. Hanzedagen Jarigen afgelopen en deze week: 30 mei: Dami Adeeko groep 4 31 mei: Sven van der Broek groep

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

1 5 september 19 september

1 5 september 19 september 1 5 september 19 september Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

getallen theorie getallen theorie herhalen unité 2 herhalen prehistorie: 1 mensensoort lezen (2) de prehistorie studeren

getallen theorie getallen theorie herhalen unité 2 herhalen prehistorie: 1 mensensoort lezen (2) de prehistorie studeren Wiskunde maandag 10/09/18 dinsdag 11/09/18 woensdag 12/09/18 donderdag 13/09/18 vrijdag 14/09/18 heen en weer -bingel -woordpakket 2 dictee (1)extra uitleg zie onder deze bladzijde unité 2 woordjes uitknippen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017

weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017 weekinfo Datum: vrijdag 20 januari 2017 Bijbelverhalen voor de komende week: De boze man, Lucas 4:31-37 De schoonmoeder van Simon, Lucas 4:38-39 Zieke mensen, Lucas 4:40-44 Agenda: 23 januari oudercommissie

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Ziekte

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Ziekte Riemslootnieuws 770 14-02-2019 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Ziekte Afgelopen maandag was het helaas zover en hebben we toch een groep naar huis

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie

Nieuwsbrief. Van de directie Nieuwsbrief 5 februari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Fijn dat afgelopen zondag zoveel mensen de scholendienst bezochten! We hopen, dat u ook genoot van de bijdragen

Nadere informatie

-révision boek blz. 21 en 22 oefenen -woordkaartjes oefenen. révision boek blz. 21 en 22 oefenen. medisch onderzoek vertrek om 8.

-révision boek blz. 21 en 22 oefenen -woordkaartjes oefenen. révision boek blz. 21 en 22 oefenen. medisch onderzoek vertrek om 8. maandag 02/10/17 dinsdag 03/10/17 woensdag 04/10/17 donderdag 05/10/17 vrijdag 06/10/17 heen en weer 10 blz. lezen in 10 blz. lezen 10 blz. lezen bingel!! maandag 9 oktober leesboek zwemmen!! theorie oefenen

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 17 jan. 2017 no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vorige week maandag zijn we het nieuwe kalenderjaar begonnen met een sing-in. Fijn om zo gezamenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 27 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Afgelopen woensdag zagen we heel veel verklede kinderen op school. Het was een feestelijke dag!

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 41

t Informantje schooljaar week 41 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 41

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 40

t Informantje schooljaar week 40 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 40 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Februari Maandthema: 1 / 6

Februari Maandthema: 1 / 6 Februari 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 8 februari Maandag 13 februari Donderdag 16 februari Ma 20 t/m vr 24 februari Margedag. De kinderen zijn deze dag vrij. De leerkrachten werken

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Venmail. Algemeen

Venmail. Algemeen 10-03-2016 Algemeen Week van de lentekriebels 20 t/m 24 maart In deze week volgen de kinderen op school een aantal lessen over relationele en seksuele vorming, passend bij de leeftijd van het kind. Waar

Nadere informatie

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken.

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken. Weekbericht van 7 april 2015 Algemeen: Van 6 april tot en met 24 mei kunt u bij de Co-op in Erica zogenaamde doe-koe-munten krijgen bij bepaalde boodschappen. Deze munten kunt u in de winkel in een soort

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 16, 11 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Maart Maandthema: 1 / 6

Maart Maandthema: 1 / 6 Maart 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 1 maart Dinsdag 14 maart Donderdag 30 maart Juf Petra is aanwezig op: wk 9 (27 feb-3 maart) wk 10 (6-10 maart) wk 11 (13-17 maart) wk 12 (20-24 maart)

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie