oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN)

doelschietspel met keeper

TEST TRAINING. Teamfunctie Aanvallen. Teamtaak Opbouwen. Speelveldgedeelte Eigen helft. Rol tegenpartij Hoog druk geven op verdediging en middenveld.

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN

poortschietspel vaste afstand

W13-TR2 L HET SCOREN

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

W1-TR 1 L POSITIESPEL OPBOUW

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels:

G. Het verbeteren van het verdedigen

2 (+k) tegen 2 (+k) grote doelen

Oefening 1. Druk zetten

HOE GEBRUIK IK DIT SCHEMA? L 1X IN DE WEEK TRAINEN

OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

W4-TR1 L UITSPELEN 1:1

WEEK 1 - (AANV) UITSPELEN VAN 1:1 (DRIBBELEN)

W10-TR2 L UITSPELEN 1:1

groep 2 voorfase-wu 2.1 t/m 2.3 / oefenvorm 2.1 t/m 2.8 / partijvorm 2A t/m 2b llen aanva

W5-TR1 L VERDEDIGEN 1:1

WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 2 - (AANV) POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

groep 1 voorfase-wu 1.1 T/M 1.4 / oefenvorm 1.1 t/m 1.13 / partijvorm 1A t/m 1c llen

WEEK 1 L POSITIESPEL OBOUW

Teamtaak: Opbouwen; het verbeteren van het passen met de binnenkant voet Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Praktijktraining NTK 2014

WEEK 1 - (AANV) POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn

WEEK 3 - (VERD) STOREN VAN DE OPBOUW

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen

PROTOCOL WARMING-UP V.V. Sprinkhanen. C junioren

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 2:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Trainingsprogramma B-junioren

Voorbeeldtraining train de trainer augustus 2006

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = meter

Vormen voor Warming up

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Trainingsplan seizoen

Basistechniek 3 1 tegen 1 en 2 tegen 2 41 Pass en trap vormen 68 Positiespel/Partijspel 105 Opbouwen 145 Scoren 181 Storen 218 Doelpunt voorkomen 243

WEEK 13 TRAININGEN GEHELE WEEK - HET SCOREN EN RICHTEN

DRIBBELEN IN VAK CARS

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

PROTOCOL WARMING-UP V.V. Sprinkhanen. D junioren

LES 1. GROEP: 3 t/m 8 VOETBAL. DOELSTELLINGEN:

C. Het opbouwen van achteruit

Trainingsprogramma A-junioren

Inhoud Methodiek Aanwijzingen

Teamtaak: opbouwen; het verbeteren van het creëren van kansen Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Trainingsprogramma C-junioren

RKSV WEC Aron van Balveren RKSV WEC

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

PROTOCOL WARMING-UP V.V. Sprinkhanen. B junioren

W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN

Voetbalschool Sportlust

Week 3 : Storen op Helft Tegenpartij - Nu coachen op het verstoren van de Opbouw van de Tegenpartij -

Transcriptie:

Datum : 1-11-2015 Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling technisch : 1 tegen 1 actie alle kanten & en in ondertal 2 tegen 1 / 3 tegen 2 Doelstelling inzichtelijk : Fase 1, 2 en 3 Bewegingsscholing : Sprong 1 Bewegen in Duur: 15 minuten Aantal organisaties afhankelijk van aantal spelers. 2 spelers per organisatie Afmetingen: Breedte van het veld : 5 meter Lengte van het veld: 10 meter 1. In tweetallen zijwaarts tegenover elkaar staan, met de gezichten naar elkaar toe. De aanvaller probeert de verdediger door middel van schijnbewegingen op het verkeerde been te zetten. De verdediger volgt zo veel mogelijk. Ook wisselen van functie. uitbouw van eerste vorm: Aanvaller beweegt voorwaarts met bal, verdediger beweegt achterwaarts zonder bal en volgt de bewegingen van de aanvaller. Vervolgens wisselen van functie Nu met moment herkennen van bal afpakken. Aanvaller kan punt scoren door over de lijn te dribbelen. Na poging wordt aanvaller verdediger, en andersom Techniek : Veld breder/langer maken

Oefening 2 2 Bewegingsscholing Sprong Duur: 5 minuten Organisatie Spelers moeten voldoende ruimte tussen elkaar te houden Zet het circuit 2x tot 4x keer uit zodat spelers snel achter elkaar aan kunnen starten en niet lang hoeven te wachten. Uitleg van de oefening De speler volgt het parcours en omzeild de obstakels door zich naar de andere kant van de lijn te begeven (90 graden verplaatsing). Oefening 2A - Hinkelen (2x tot 4x) Oefening 2B - Kaatsen (2x tot 4x) Algemeen: Lichaamshouding: Borst vooruit, als een BEER Rechte rug, GEEN OPA S Gestrekt lichaam, als een PLANK Hoofd en romp is stabiel, NIET SCHUDDEN Grondcontact: Kort contact, STUITEREN NIET PLAKKEN Op de voorvoeten, PUNAISE IN DE HAK Specifiek: Armen controleren, HOUDT DE BAL VAST Armen trekken je hoger de lucht in, ARMEN MEEZWAAIEN Kort contact, NIET STAMPEN, ALS EEN MUIS Optimale uitvoering van de oefening eisen

Oefening 3 3 1 tegen 1 Duur: 15 minuten 3 organisaties Uitleg van de oefenvorm Speler A speelt een schuine pass richting speler B. Speler B komt in de bal neemt de bal mee voorwaarts en probeert z.s.m. te scoren in het doel bij speler A. Wanneer speler A de bal verovert moet hij proberen z.s.m. te scoren in een van de 2 kleine doeltjes Wanneer de aanvaller scoort: 1 punt Wanneer de verdediger scoort 1 punt Veld smaller en minder lang maken 2 goaltjes neerzetten achter de verdediger. Techniek : Zo lang mogelijk nuttig blijven Passlijn richting het doel eruit halen

Oefening 4 4 2 tegen 2+keeper Duur: 20 minuten (4 x 5 minuten) Aantal organisaties afhankelijk van aantal spelers. Kan als stroomvorm worden gedaan Afmetingen Breedte van het veld : 15 meter Lengte van het veld: 25 meter Er kan door de aanvallers gescoord worden in de grote goal Er kan door de verdediger gescoord worden door de bal in de lage goal te passen Veld smaller en minder lang maken Aanvaller toevoegen 3:2+k Techniek : Herkennen van moment om tussen de aanvallers te komen om zo de passlijn dicht te houden Schiet/passlijn dicht zetten 1

Oefening 5 5 Partijvorm 4 + keeper tegen 4 + keeper Duur: 20 minuten (4 x 5 minuten) Breedte van het veld: 20 meter Lengte van het veld: 40 meter Formaties: K:2:1:1 K:2:1:1 Veld kleiner maken Techniek : herkennen van moment om tussen de aanvallers te komen om zo de passlijn dicht te houden Rugdekking Druk op de bal geven Schiet/passlijn dicht zetten 1