Klaaglied voor als je oud bent

Vergelijkbare documenten
Nieuwsbrief 2017 nummer 1 Datum: maart 2017

Ortelius. Dagorde... BINGOAVOND. Nummer 4. Maandelijkse Vergadering op 6 mei om u zaal Kring Reuzenpoort te Borgerhout.

magazine t Smeedeshof Zomerweetjes Zomerpuzzel Einstein Een gedicht: En verder Ik ben nog fit van lijf en verstand » p 4 » p 6 » p 7

magazine Millegem Zomerweetjes Zomerpuzzel Einstein Een gedicht: En verder Ik ben nog fit van lijf en verstand » p 4 » p 6 » p 7

Vandaag was het een superdag, vol met zonneschijn, heeel veeeel lachende dames, rokjes en natuurlijk de haring van Jannig.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS

Oasemoment 'Herfst van het leven' Emmaüsparochie - donderdag 22 november 2018

17 december Jaarafsluiting

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Ons seizoen van het begin tot het einde.

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

zie voor alle foto's ons Foto Album)

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

Vogezen juni 2015

Take a look at my life 48

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:


26 MAART. Het plezier in het golfen zal blijven. Geloof in jezelf, dan kom je veel verder.

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Eindstand in de poule: 3 e plaats. Eindstand in de poule: 2 e plaats. Eindstand in de poule: 4 e plaats. Competitie resultaten en verslagen week 18.

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Heuvelklas in Westouter

Nieuwsbrief, 8 januari Pyr s naar de Zoo

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

Jeugdkamp Bertrix 2011

gedichten By angel_writer Submitted: January 27, 2006 Updated: January 27, 2006

INHOUD: Een Ode aan Onder Ons. Midzomerloop OSV Onder Ons valt in het water! Oproep: Algemene Ledenvergadering. Airborne Jeu de Boules toernooi.

LOVE YOUR LIJF INSPIRATI

Ronde van de West-Friese Dijk

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

De Stille Fanfare. Links, twee drie vier DOMINO - ACT

Flying Red. Dan is het huis te klein!

Augustus Juli 2015

Kim s Bloemenboetiek MET DANK AAN ONZE ADVERTEERDERS

Weekend winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3. Clemens Hecker. Overall winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3.

Cruise door Zuid-Holland en Brabant. 28 augustus 3 september 2016

Volgend jaar hopen wij dat er meer ouders aanwezig zijn, want het is echt de moeite waard. Vraagt u maar eens aan de ouders die erbij waren.

Ria Massy. De taart van Tamid

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

Met de veteranen een weekend naar

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE

Het Parool van de school

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

LIONS ZONNEBLOEM VAKANTIE 2015 DE VRIJE VOGEL IN ELSLOO

Ergens geen boodschap aan hebben. Je ergens niets van aantrekken.

Een gelukkige huisvrouw

Het was weer dinsdag en wat gebeurd er nu al wekenlang op de dinsdag???? SLECHT WEER!!!!!

LA SONRISA NARANJA. Veel activiteiten. JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 INHOUD. 2. Summerschool. 3, Dirk Spits. 4. Berichten van Els. 5.

N I E U W S B R I E F

De Tent Module Dans groep 3-4

Nieuwsbrief Juli 2017

Scandinavië en Baltische staten

Valpreventie: oefeningen ter bevordering van lenigheid, kracht en evenwicht

Competitie bulletin nr

Beste mensen, Marc Heyrman

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF

1 Kussen over mijn hoofd

ISU 2018 (102KM ultratrail)

1 ste BUSREIS K.B.O.MEI 1997 (Wally maakt bij elke busreis een gedicht dat tot slot wordt voorgelezen. Dit is de eerste)

Take a look at my life week 5&6

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt.

HOOFD-HART-HANDEN- KWARTET

Tarlov cyste vragenlijst

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk

Strange Stories Test (volwassenen versie)

Als we dit schrijven dan zitten we inmiddels alweer een paar dagen in het nieuwe

Nieuwsbrief van: Sinterklaas

Liefde in het kippenhok

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan!

Strange Stories Test (volwassenen versie)

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

patiëntenwijzer Hoe voorkomen dat u valt?

Nieuwsbrief MOSA~regio

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind

Verslagen partijen 2 e ronde

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Ik mis je in alle kleuren

Orthopedie. Instructies voor patiënten met een kunstheup

NR 95 september 2018

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

U heeft het nieuwe liedboek nodig in de dienst!

In de hal wacht de mentor van 2a haar op. Hij geeft Nederlands. Voor de pauze heeft ze twee uur les van hem. Samen lopen ze naar het lokaal van 2a toe

Nieuwsbrief september 2015

Een dag uit het leven van een au pair Doëlla Kroll

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af.

Pannenkoeken met stroop

Transcriptie:

PCO NIEUWSBRIEF jaargang 1 Dagelijks bestuur: Voorziter: H. Smits Secretaris: B. van de Boom Penningmeester: R. van Velsen JAN VAN GERWEN 90 JAAR. Publicatie datum: 18 september 2015 adres website: http://www.petanquecluboisterwijk.nl Jan van Gerwen is 90 jaar geworden. Dit is een leeftijd waar we toch even bij stil staan. Dat dacht Jan ook, hij verraste onze leden met een gedicht, dat hij zelf voor las. Ook was er gebak (vlaaien) met bussen slagroom. We hebben voor hem gezongen, en hij genoot van alle aandacht. Vooral van de felicitaties van de vrouwelijke boulers! Klaaglied voor als je oud bent Met mij is totaal niets aan de hand Ik ben nog zo fit van lijf en verstand. Wel wat artrose in mijn heup en mijn knie Als ik me buk is het net of ik sterretjes zie. Mijn pols is iets te snel, mijn bloeddruk wat te hoog Maar ik ben nog steeds fantastisch goed zo op het oog.

Met de steunzolen die ik heb gekregen Loop ik buiten weer langs s-heren wegen. Kom ik weer in de winkels en op het plein Wat heerlijk om zo gezond te mogen zijn. Wel gebruik ik een tabletje om in slaap te komen. En om over vroeger te kunnen dromen. Mijn geheugen is ook niet meer zoals het was. En ben ik weer vergeten wat ik gisteren nog las. Ook heb ik last van mijn ogen En mijn rug raakt langzamerhand meer gebogen. De adem is wat korter, mijn keel vaak erg droog Maar ik ben fantastisch goed zo op het oog. Is het leven niet mooi, het gaat zo snel voorbij Als ik kijk naar de foto s van vroeger over mij Dan denk ik terug aan mijn jeugdige jaren Wilde ik mooie schoentjes, moest ik daar heel lang voor sparen Ik ging fietsen en wandelen, overal heen. Nu ik ouder word draag ik vaak blauw, grijs of zwart En loop ik heel langzaam vanwege mijn hart. Doe maar op uw gemak, zei de cardioloog U bent nog fantastisch goed zo op het oog. De ouderdom is grijs, ja begrijp me wel Als ik niet slapen kan, ik dan tot honderd tel. Dan twijfel ik, en denk ik of dat wel waar is En of dat beeld van goud niet wat raar is. Mijn tanden liggen dan al in een glas, Mijn bril op tafel, de loep op de kast Mijn steunkousen naast het bed op de stoel U weet dus wat ik met die twijfel bedoel. Trek niets in twijfel, zei de pedagoog U bent nog fantastisch goed zo op het oog. s Morgens als ik ben opgestaan En eerst de afwas heb gedaan Lees ik het nieuws in de krant. Ik wil toch bijblijven, en naderhand Doe ik van alles en stof wat af Ik kom tijd te kort, staat u niet paf Wel gaat alles wat traag Heb na het eten last van mijn maag. Maar ik wil niet zeuren want het mag Dat is heel normaal bij de oude dag. Aanvaard het rustig, zei de psycholoog U bent nog fantastisch goed zo op het oog.

Fietsdrive jeu-de-boules 12 september 2015 Door de evenementencommissie, op verzoek van enkele leden PCO, is deze fietstocht georganiseerd. Om 10.30 uur verzameld bij PCO met blijde gezichten en men kon zien dat ze er zin in hadden. 23 deelnemers gingen strijden om de mooie prijzen. Harrie de Brouwer heet iedereen van harte welkom en deelt de dagindeling in. Viertallen werden ingedeeld en deze kregen de opdracht om samen te fietsen. Wim Verhoeven (Oisterwijk) had een prachtige fietstocht uit gezet, waar eenieder het over eens was. Met tussenpozen vertrokken de viertallen naar de eerst locatie. Op de campingboerderij Anne-Mariehoeve werden wij hartelijk ontvagen met koffie/thee en een lunchpakket. Na deze genuttigd te hebben werden wij naar de mooie camping geloodst om te gaan boelen op het gras. Heel spannend, degene die vrij dicht bij de but kwam liggen was er bijna zeker van dat deze punten scoorde. Schieten was bijna niet te doen, alleen ijzer op ijzer en dat lukte sporadisch. Iedereen was laaiend enthousiast en de stemming zat er goed in. Na het einde van het spel had 50 % gewonnen en 50 % verloren dat was mooi verdeeld. Terug in de kantine van PCO deelde Harrie de Brouwer en Ad Mathijssen de volgende ronde in. Weer viertallen die afzonderlijk de mooie fietstocht gingen nemen naar de 2e stop. Dit was bij de firma Joost Sterke plantenkwekerij in Haaren. Schoonzoon van Frans en Tonny Brekelmans. Hier werden wij heel gastvrij ontvangen, frisdrank, nootjes en zelfs bonbons ontbrak niet. Deze firma had een paar centimeter zand gestrooid op de binnenplaats voor 3 banen. Het idee van ons Pareltoernooi. Steeds waren 12 mensen hun kennis en kunsten van boelen aan het demonstreren. Ook hier ging het er fanatiek tegen aan, met aanmoediging van de overige deelnemers. Daarna wisselden deze. De aanmoedigingen werden steeds luider maar zeer sportief. Leuk om deze taferelen te zien en goed voor de onderlinge verstandhouding. Op een ontspannen manier samen bezig zijn en toch strijden om de winst. Na deze wedstrijd begon het zachtjes te regenen. De regenpakken kwamen te voorschijn en na even schuilen werd besloten om toch te gaan fietsen. Het regenen is gestopt toen wij al even in ons clubgebouw waren van PCO.

Toen iedereen voorzien was van een drankje gingen Ad Mathijssen en Harrie de Brouwer over tot de prijsuitreiking. Als eerste was geëindigd Harrie de Brouwer. Deze zat in de organisatie en schonk deze prijs aan degene die 2e was geëindigd. Deze winnaar was al naar huis. De eerste prijs is doorgeschoven naar nummer 3 als winnaar en dat was Sjan van Lier. Er waren drie prijzen te verdelen en de 2e was voor Cees Mathijssen en de 3e voor Riekie Mathijssen. Fam. Mathijssen was met 5 personen goed vertegenwoordigd en slepen 3 prijzen mee. Komt zelden voor, maar dit spel ligt de familie wel. Harrie de brouwer was van mening om dit volgend jaar weer op het programma te zetten. Dit werd door de aanwezige met een applaus bevestigd en volmondig geroepen: dit is voor herhaling vatbaar. Twee minpuntjes aan deze tocht. Het eerste minpuntje was een valpartij. Jo Jansen kwam ten val omdat de een rechtdoor wilde en de ander rechtsaf. Joke maakte een flinke smak en viel achterover met haar hoofd op de grond. Achteraf viel het gelukkig allemaal mee. Een beetje last van haar knie en deze is iets te dik. Haar fiets is ongedeerd. Volgende keer handen uit steken als men van richting veranderd dan voorkom je deze ongelukjes. Het tweede punt was de afstand. Die was afgelegd met een gemiddelde snelheid van 18,3 km per uur. Dat is voor de gemiddelde leeftijd van 71 en een ½ jaar iets teveel van het goede. Deze brengen wij voor de volgende keer terug naar 16 km per uur. Zeker bij zo n mooie fietstocht geniet je dan dubbel van de mooie Brabantse natuur. Namens alle deelnemers grote dank aan de organisatie en hopelijk volgend jaar rond dezelfde tijd (half september) herhaling van dit evenement. Dan met een ruimere opkomst want het is echt heel leuk. Een medespeler van deze dag. De fotós staan in het fotoalbum van PCO

Promotie dag 6 september Hier nog een foto van onze promotie dag. De opkomst was niet spectaculair, maar de mensen die er waren, hadden wel interesse om lid te worden.

WETENSWAARDIGHEDEN Wist u dat we een officiële kok hebben? Wist u dat PCO een droger rijker is?