Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Vergelijkbare documenten
Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Project: prinsessen. Week van 18 tot 22 mei Maandag:

Elmer de kleurenolifant:

Week van 4 januari tot 8 januari 2016

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 9 tot 13 maart Project : vogels. Maandag:

Project kleine raaf. We 3 opgezette vogels in onze klas hadden? Een ekster, een fazant en een pauw. Daar hebben we een waarneming over gedaan.

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 26 tot 30 september 2016 Project:

Week van 22 februari tot 26 februari 2016

Week van 12 tot 16 september Project: kevers

- we luisterden naar een leuk verhaal over sloddervossen (Bedankt Saar!)? - we zelf een werkje met een boom konden scheuren?

Week van 7 december tot 11 december 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015

Ditjes en datjes. woensdag 30 april: pedagogische studiedag

Het klasnieuws: week 25 Ditjes en datjes

Klasnieuws uit de gele klas

Week van 7 tot 11 september 2015

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas

Week van 18 januari tot 22 januari 2016

Wat vonden we er veel!

- we dinsdag dan ons werkje mochten afgeven in een speciaal forum omdat het dag van de directeur was? En dit was ons eindresultaat

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

- we maandag wel 4 kindjes minder hadden in de klas? - we maandag een jarige hadden? Proficiat Fien! We vierden met een heerlijk aperitief.

- we het deze week vooral over kabouters en paddenstoelen hebben? - we de verjaardag van Ilse vierden? We maakten paddenstoelen cupcakes.

Hier HEEL VEEL lees en kijkvoer over de voorbije twee weken in de groene klas, veel plezier ermee!

- we elkaar heel wat te vertellen hadden tijdens de praatronde? - we begonnen met onze eerste echte vrije tekst voor in ons vrije tekstenboek?

- we maandag maar liefst 4 jarigen op het podium mochten zetten? Dat belooft een echte party-week te worden!

- we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn.

Week van 27 tot 31 maart Project:

( 2 tekeningen uit het verhaal)

Week van. Project: carnaval. Hoihoi! Maandag:

Van 8 tot 19 juni Hoihoi,

Week van 20 t.e.m. 24 februari Project: grootouders

Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas.

inhoud 1. Kom jij uit een ei? 2. Dieren uit een ei. 3. Vogels 4. Vissen 5. Insecten 6. Spinnen 7. Reptielen 8. Kikkers en padden 9.

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel!

Week van 25 tot 29 januari 2016

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Thema: Anna eet graag fruit

Abe is deze week ons Koorddansertje!

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8

Week van 11 tot 13 mei Maandag:

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie!

Prettige vakantie! Betaling openstaande facturen. MAILTO:

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas

28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT. Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam:

Take a look at my life week 26

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN

Klasnieuws uit de gele klas

Ditjes en datjes. De speurreuzen

Week van 25 tot 29 mei 2015

Later die week knipten we het papier in stroken en hingen we die aan de winkel. Onze gevangenis was klaar om in gespeeld te worden!

- we bouwden een groter hok voor Flappie. Er kwam heel wat denkwerk aan te pas. Flappie mocht zeker niet ontsnappen!

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Introductieles. Vogels in de klas. groep 5/6. Handleiding leerkracht. Inhoud in het kort. Kerndoelen. Lesdoelen

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1.

Week van: 24 tot 28 april Project: Het verkeer

Fladderkrant november 2016

Kampkrant groep 6a. 19 en 20 april 2016 te Austerlitz in kamphuis Vos en Egel

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag.

Lust ik niet! Junior. groep 1/2/3/4

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Take a look at my life week 5&6

Het klasnieuws: week 19 en 20

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!!

Week van 19 oktober tot en met 23 oktober

We startten maandag met een dansforum. Ook de groene klas mocht een dansje tonen op het podium.

Data om te onthouden. Sjaals, mutsen en handschoenen! Ouders gezocht. Toneel. MAILTO:

Take a look at my life 12

Curieuzeneuze krantje

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we:

Het klasnieuws: week 4

Week van 17 tot 21 april Project: verkeer

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL.

De Voorleeswedstrijd GROEP 7

inh oud 1. Dieren in de winter 2. De egel 3. De vleermuis 4. De eekhoorn 5. De merel 6. De ree 7. De pad 8. Het lieveheersbeestje 9.

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen

Met het herfstweer naar buiten. onze eigen bladeren te zoeken. Met onze bladeren die we hebben gezocht gaan we. knutselen.

Take a look at my life 35

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt!

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

De steen die verhalen vertelt.

Een leuke en leerzame tijd in week 3 en week 4 van de zomervakantie.

Veldloop 1 ste en 2 de leerjaar

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen!

- maandag bezoek kregen van de leerlingen van Campus Reynaert (4 jaar)? Ze brachten voor ons het sprookje van de gelaarsde kat.

27 30/03/ 17. En we probeerden die rolstoel ook al eens uit in de zaal. Met Lieve hebben we opnieuw een heel leuk gezelschapsspel gespeeld.

Wensen voor het nieuwe jaar!

Klasnieuws uit de gele klas

Woensdag 29 september Vissen. Woensdag 6 oktober 2010 waterbeestjes

Transcriptie:

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: Deze ochtend hoorden we in het forum over de zonsverduistering. We kregen te horen dat het niet goed is voor onze ogen om daar naar te kijken zonder speciale bril. Daarom blijven wij vrijdag gezellig binnen! Stijn, de papa van Emma en Sara, kwam langs om te timmeren. Enkele kleuters gingen mee om hun vogelhuisje te maken.

We speelden en werkten nog wat verder in de klas. We maakten een plaatje voor Roosje, onze dode vogel, we maakten nog enkele voederhuisjes, speelden met de parels, tekenden met de krijtjes buiten, puzzelden en knutselden over de vogels. We kregen van Elisah een snavel van een roofvogel, een zaadeter of een insecteneter. We herhaalden nog even welke snavel welk eten at en gingen dan zelf op zoek in de tuin. In de tuin lagen allemaal prentjes met muizen, kikkers, spinnen, vliegen, wormen, zaadjes en nootjes op. De kleuters keken welke bek ze hadden en gingen op zoek naar het juiste eten. Dit konden de kleuters al heel goed! Nadien keken we nog even naar de vogels in de tuin en luisterden we even naar hun mooie liedjes.

Op het einde van de dag keken we nog even in het boekje en leerden we snel nog even wat bij over de pauw. Onze maandag zit er al weer op, morgen zijn we er weer met nog meer weetjes over de vogels! Dinsdag: We kregen deze ochtend weer een mooi verhaal te horen van opa Jan. Hij vertelde over de pimpelmees met zijn blauwe hoedje en de koolmees met zijn zwarte hoedje en zwarte das! Wat een mooie vogels en wat een mooi verhaal! Daarna gingen we weer aan het werk in de hoeken. Met zo n mooi weer in het vooruitzicht konden we niet anders dan ons terras een stevige poetsbeurt te geven. Ondertussen konden de kleuters ook met de kralen spelen en zo hun eigen vogel maken!

De zandbak had ook wel eens zin in wat nieuws, daarom deden we het zand er uit en vulden we de bak met maïs! Na de speeltijd waren de schaduwen van de vogels verdwenen! De kleuters gingen elk een schaduw zoeken en probeerden deze bij de juiste vogel te leggen. Daarna volgden de naam en enkele weetjes over deze vogels. Bij het begin van het project stelden we de vraag hoeveel verschillende vogelsoorten er eigenlijk zijn. Vandaag kwamen we te weten dat er wel 10 000 vogelsoorten zijn! Ja ja, zoveel! Een paar kleuters werkten nog even verder aan hun voederhuisjes voor de vogels. Ze gingen zelf op zoek naar een stokje met de juiste lengte om de vogels op te laten rusten. In de middag dachten we al even na over ons grootouderfeest, maar wat we zullen doen blijft nog een verrassing! We genoten verder nog wat van het mooie weer en speelden nog wat in de hoeken.

We leerden al weer heel wat bij over de vogels, tot morgen voor meer van dat!

Woensdag: Vandaag begonnen we met turnen bij Eva. Daar werden we echte piraten en oefenden we op ons evenwicht om niet in het water te vallen. Ondertussen speelden er piratenliedjes. Wanneer het liedje werd stopgezet mochten wij, de piraten, in het water springen en vluchten voor de zeemonsters! Gelukkig speelden de liedjes al snel weer en mochten we weer verder op de banken klauteren. Daarna was er yoga voor groep 1. Kijk maar!

Terug in de klas speelden we een spelletje vogelbingo! We kregen elk een kaart met 4 vogels op. Wanneer de vogel getoond werd, en deze ook op het kaartje stond, dan mocht je het doorkruisen. Wie het eerst alle vogels had doorkruist, was gewonnen! Daarna speelden en knutselden we nog verder in de hoeken. Samen met Elisah konden we het spelletje vogelbingo nog eens spelen. We vulden ook nog enkele voederhuisjes met zaadjes. Het was alweer een drukke, maar leuke dag. Morgen gaan we op bezoek naar de struisvogelboerderij! We kijken er al naar uit! Donderdag: Vandaag kwamen we de klas binnen en kregen we al snel slecht nieuws. Slootje, onze vogel, is gestorven. We weten niet waarom. Kon hij niet tegen de drukte? Had hij teveel gegeten? Was hij in zijn slaap gestorven? We weten het niet... Maar we wilden hem toch een mooi plaatsje geven, dus gingen we hem begraven in de tuin.

Daarna speelden we in de verschillende hoeken. Er gingen enkele kleuters aan de slag om een tekening of een plaatje te maken voor Slootje.

In de namiddag gingen we een kijkje nemen op de struisvogelkwekerij in Aarsele. Amai, wat was dat interessant! We leerden dat een mannetjesstruisvogel een haan noemt en dat deze zwart is en dat een vrouwtje grijs-bruin blijft. (Het kleurverschil zie je pas als een struisvogel één jaar oud is!) We weten nu dat een struisvogel meel, mais, enz. eet, dat hij twee tenen heeft met een super scherpe nagel,... We hebben gezien dat hij eigenlijk niet zo n grote vleugels heeft en dat hij een heel lenige nek heeft! We vonden het erg grappig dat de struisvogel gek is op glimmende dingen. Toen de mevrouw haar gsm boven haalde waren de struisvogels precies gehypnotiseerd door het blinkend scherm. We zagen ook de eieren van de struisvogels. Daar kunnen wel 24 kippeneieren in! Het ei heeft een heel erg dikke schaal en weegt ook redelijk wat. De kuikens die uit de eieren komen hebben precies stipjes op hun zachte nek. Maar hun rug is helemaal niet zacht, het voelt precies als een egeltje! Van al die struisvogels worden er heel wat dingen gemaakt. We gingen een kijkje nemen in de winkel en zagen plumeaus van de veren, handtassen en portefeuilles uit het leer, handcrèmes, paté, likeur (voor de juffen, mama s en oma s ), enzovoort.

Wat een gekke dieren, die struisvogels! We hebben weer heel veel bijgeleerd vandaag! Tot morgen! Vrijdag: We starten de dag met een uitleg over de zonsverduistering. We bekijken een filmpje, kijken zelf eens door zo n eclips-brilletje en bekijken de zonsverduistering met een wereldbol, een bal en een zaklamp.

Jammer genoeg was er buiten in de telescoop niet meer te zien dan gewoon wat takken en blaadjes van de bomen. Het hele gebeuren zat verstopt achter de wolken.

In de context van wereldwaterdag dansten we de waterdans.

Gelukkig was er ook nog wat tijd om te spelen en te werken in de klas.

Vandaag was het dan ook nog eens zwerfvuilactie! Dat kunnen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan natuurlijk. We trokken onze T-shirt aan en gingen de papiertjes in de tuin ten strijde!

Afsluiten deden we weer met ons forum. We zeiden allemaal een zinnetje over ons bezoek aan het bos en aan de struisvogelkwekerij. Amai, wat was dat weer een productieve week! We hebben super veel bijgeleerd en zijn al benieuwd naar wat ons volgende week te wachten staat! Tot volgende week! Groetjes, Ilse & Elisah Agenda: 22/3: 2de handsbeurs 24/3: we gaan naar de brielmeersen 31/3: zwemmen 31/3: grootoudersfeest 2/4: grootoudersfeest 27/4: bezoek aan het CLB Mededelingen: