21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN"

Transcriptie

1 21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! We waren die ochtend al vroeg uit de veren en wachtten vol spanning op het grote vertrek. Eerst verzamelen rond de kerk, alle vriendjes en de leiding terugvinden in de chaos, om daarna samen de Mis te vieren. Na de opening konden we eindelijk vertrekken met de bus! De rit duurde een dik uur, wachten duurt altijd lang en we kregen al wel een beetje honger, maar daar kwam de kampplaats al in zicht! Na het opsmullen van onze picknick kon het spel eindelijk beginnen. Het kampthema luidde De bevers in het fabeldierenbos ; en elke dag kregen we een fabel te horen uit het grote fabeldierenboek. Maar jammer genoeg had Keeo, de grote bever, een grap met ons uitgehaald! Het boek was op slot gedaan met een cijfercode! Met de hulp van alle bevers en hun code-kraaktalenten konden we het boek openen en het eerste verhaal ontdekken: de krekel en de mier! Na een lekkere spaghetti-maaltijd en de afwas kropen we in ons vers uitgerolde slaapzak om naar een beververhaal te luisteren en in dromenland verzeild te geraken 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN REDDER ZIJN Na het opstaan en de dagelijkse ochtendgym konden we beginnen aan onze dag. We maakten kennis met de rat en de leeuw die in een spannend verhaal verwikkeld waren. We leerden dat je niet groot of sterk hoeft te zijn om grootste dingen te verwezenlijken! In de voormiddag speelden we 1 tegen allen. De bevertjes losten allerlei moeilijke opdrachten op zoals 100 keer touwtjespringen of met alle letters van het alfabet een naam verzinnen, en mochten daarna de leiding ook eens uitdagen.

2 Na de middag speelden we toffe tikspelen en testten we onze kennis over de bever en de Europascouts in een spannende quiz. Van al dat spelen werden we toch wat vuil en moesten we de kleine wasbakjes bovenhalen voor een grondige wasbeurt. Na het lekkere avondeten was het alweer tijd voor een verhaal en het slapengaan. 23 JULI: DE KIKKER DIE EVEN GROOT ALS EEN OS WILDE ZIJN Na de dagelijkse ochtendgym en een stevig ontbijt maakten we ons klaar om op daguitstap te gaan. We maakten samen een picknick voor onderweg, deden onze stapschoenen aan en vertrokken op stap. De bevers werden in twee groepen verdeeld. De eerste groep duidde met behulp van krijt de weg aan die de tweede groep moest volgen. Soms zaten er ook leuke opdrachtjes bij zoals lopen in olifantenpas, dirigentje spelen,... Er was zelfs tijd voor een mopje, de tweede groep werd in een verkeerde straat geleid en moest dan een andere weg inslaan. Toen de tweede groep aan het einde van het spoor was, kwamen ze aan in een bos, het fabeldierenbos. In dit bos speelden we een groot spel. Eerst werden de bevers in drie groepen verdeeld en moesten ze een kamp maken waar ze geldbriefjes moesten verstoppen. Hierna konden ze naar een ander kamp gaan en moesten ze proberen binnen te dringen. Als dit gelukt was kregen ze tien seconden om geldbriefjes te vinden. Als ze van elk kamp 1 briefje hadden, konden ze bij de leiding een land kopen. Wie het meeste landen had was de winnaar.

3 Toen alle landen waren veroverd, was het tijd om onze broodjes op te eten waarna het tweede deel van het spel volgde. Nu moesten de 3 kampen het opnemen in een duel om elkaars landen te veroveren doormiddel van een spelletje zoals galgje, krokodillengevecht, schaar-steen-papier,... Na dit spel was het tijd om terug te keren naar de kampplaats. Nu moest de tweede groep de weg uitstippelen en de eerste groep het spoor volgen. Daar aangekomen was het tijd voor een verfrissende douche. Na deze vermoeiende dag gingen de bevertjes moe maar voldaan slapen.

4 24 JULI: DE BEVER DOET ZOALS DE SCHILDPAD: HIJ VINDT DEELNEMEN BELANGRIJKER DAN WINNEN Vandaag is het de laatste volledige dag en er staat alweer veel op het programma maar eerst krijgen we bij de opening elk een zonnetje toegewezen. Dat is een bever waar we vandaag extra lief voor moeten zijn door bijvoorbeeld een tekening te maken of door hem of haar te helpen. Hierna beginnen we de dag rustig met een knutselactiviteit. Samen maakten we een bever die een beker vasthield waar we onze tandenborstel in kunnen steken. Toen iedereen zijn bever klaar was, werkten we nog even in ons beverboekje. Na s middags lekkere frietjes met kip en appelmoes te hebben gegeten en eventjes te rusten, was het tijd voor iets actiever. De bevertjes werden in drie groepen verdeeld en namen het tegen elkaar op in een estafettewedstrijd. Omdat het vandaag zo warm was, waren sommige opdrachten ook met water om een beetje af te koelen. Nadat we terug een beetje opgedroogd waren, vertrokken we met z'n allen naar het bos waar we hout gingen zoeken voor het kampvuur van deze avond. Nu was het tijd voor een verrassing, de bevertjes mochten één voor één van een bache met bruine zeep en water glijden. Dit vonden ze allemaal natuurlijk super leuk. Na het eten was het tijd voor iets waar veel bevers al het hele kamp naar uitkeken, namelijk het kampvuur ( dat gemaakt was met het hout dat we in de namiddag waren gaan sprokkelen). Tijdens de wake zongen we liedjes, dansten we in een cirkel, deed de leiding een toneeltje, speelden we een spelletje,... Ook werd er onthuld wie iedereen zijn zonnetje was. Op het einde aten we zelfs nog een paar marsmallows die we zelf boven het kampvuur verwarmden. Het was een leuk einde van een fantastisch kamp.

5 25 JULI: DE LAATSTE ZULLEN DE EERSTE ZIJN, GEEF NIET OP BIJ EEN KARWEITJE GROOT OF KLEIN De laatste dag is aangebroken, wat is het kamp toch weer snel voorbij gegaan. Na het lekkere ontbijt gingen we aan de slag. Eerst gingen we onze zakken maken zodat ze klaar stonden tegen dat de ouders arriveerden. Daarna oefenden we ons dansje dat we gingen tonen wanneer de ouders kwamen. Ook kregen we vandaag bezoek van Pater Benoit. Hij kwam ons op onze laatste dag vergezellen. Voor de middag praatte Pater Benoit over de Bijbel, vertelde hij verhaaltjes en na de middag deed hij mee met onze spelletjes. Dan was het eindelijk zover, de ouders kwamen aan. Nu zagen de bevertjes mama, papa, broer, zus,... terug. Alle bevers waren heel opgewonden want ze mochten eindelijk het dansje, dat ze zo vaak geoefend hadden, tonen aan de ouders. Maar eerst was het nog sluiting van het kamp en werden de badges uitgedeeld. Beige bever kreeg ook nog een kaartje omdat dit haar laatste jaar bij de bevers was en we haar allemaal heel hard gaan missen. Op het einde van de sluiting klonk nog een laatste keer heel luid de beverkreet: "Bevers wat zijn wij,ijverig en blij!" en dan was het tijd voor het dansje. Als laatste maakten we nog een groepsfoto. Daarmee sloten we dit geweldige kamp af.

6