Allround Adventure. Het beste nog beter

Vergelijkbare documenten
[ Suzuki 2014 ] scooter

Een fenomeen in zijn klasse. Cruiser

Suzuki atv

[ Suzuki 2014 ] adventure sport.

Een praktische, maar vooral leuke manier van rijden! Scooter

De beste allroader in zijn klasse. Adventure Sport

Suzuki motoren.

Suzuki ATV

De keuze van Suzuki is werkelijk enorm. Street

[ Suzuki 2014 ] STREET

De krachtige en comfortabele all-rounder!

Al round stadsatleet

RC : RACE-GENEN

De coolste sportscooter ooit!

EEN NIEUWE DEFINITIE VAN RIJPLEZIER

EEN NIEUWE DEFINITIE VAN RIJPLEZIER

bagagerekken en een 12-Voltaansluiting bestaan voor de imposante Kymco maken de MXU 400 / 500 4x4 IRS ook nog MXU 400 / 500 4x4 IRS niet.

More Power. More Fun. More winning.

De Elegante Sporter. Schet

YZF-R125. Re-De ne Your Reality.

OTOCROSS 201

Alle motoren Ruud Vos

Elke rit is een nieuw avontuur.

[ Suzuki 2014 ] v-strom 1000 abs.

Design in zijn puurste vorm

Historie 4 Accessoires & accessoirepakketten 28 Technische specificaties 30 Mobiliteitsservice 32 Financial Services 33 Filosofie 34

The kids' ATV that adults love too.

More Power. More Fun.

DESIGN PASSION SPORT

Free to travel into the future

De meest spraakmakende Sport ATV

De meest efficiënte stadsscooter

V-STROM 650A NIEUW! 17 BURGMAN 200 EXECUTIVE NIEUW! 26 GSX-R750 8 V-STROM 650A TOURING NIEUW! 18 BURGMAN 400A 27 GSX-R600 8

De ultieme middenklasse allrounder

De koning zonder grenzen

CRUISER. triumphmotorcycles.nl triumphmotorcycles.be

GSX-R125A: de revolutie in de A1 klasse

Puur en simpel. Grizzly 350 2WD

Nimoto. elektrische scooters

Het begon in 1999 als een motorfiets met optimaal V-twin plezier. Al snel groeide de Suzuki SV650 echter uit tot een mondiaal rijdersfenomeen.

Afgebeeld zijn 2018-kleuren. Huidige modellen wijken af qua kleur en graphics t.o.v. de getoonde modellen.

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

Dé meest competitieve Sport ATV!

Cool, cooler, coolst!

Het ultieme V6 vermogen voor offshore avontuur

Taking ATV racing to the next level

A/A2

Specificaties. Kijk voor de dichtstbijzijnde dealer op suzuki.nl

Meer dan een sportmotor Uit het DNA van een superbike-legende is een pure sport-toermotor ontstaan. De GSX-S1000FA. Een motor die is gebouwd voor

GSX-S125A: toonaangevend in de lichte klasse

CRUISER. triumphmotorcycles.nl triumphmotorcycles.be

Inhoudsopgave. MXU50 50cc ATV

De pure sports-naked

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

Vermogen en zuinigheid = meer ontspanning

Motor. Motortype 4155

ADVENTURE & TOURING SPRINT GT. triumphmotorcycles.nl triumphmotorcycles.be

The world's toughest ATV

Wij zijn blij dat wij u de lancering en de nieuwe uitvoering van onze multifunctionele voertuigen mogen

CLASSIC THRUXTON. triumphmotorcycles.nl triumphmotorcycles.be

Op elk terrein een waardevolle investering

King of the grasslands

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

A force of nature. Kodiak 450 / EPS

de trouwe werkkracht

Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden.

MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL. Zetor Tractoren sinds 1946.

ZIN IN AVONTUUR? WAAR WACHT U DAN OP?

Suzuki onthult nieuwe 2013 modellen! Maar liefst vijf nieuwe Suzuki modellen tijdens de Intermot in Keulen.

2013 MOTOCROSS.

Nimarine en Suzumar rubberboten 2018

More power, more winning, more glory!

Small in size, big in fun!

Switch! Change is good.

MT-09 ABS.

Het ultieme V6 vermogen voor offshore avontuur

De nieuwe Toyota PROACE

Switch! Change is good.

NIMARINE EN SUZUMAR RUBBERBOTEN BROCHURE 2019

Nimoto. elektrische scooters

De meest complete stadsscooter

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

De GM-serie is zowel in vorm als inhoudelijk vernieuwd en is klaar om de uitdaging aan te gaan met een moderne markt in de vermogensklasse tot 55 pk.

INDEX MAXSYM 2-5 JOYMAX 6-7 GTS 8-9 JOYRIDE SYMPHONY SR ORBIT 14 VS 15 FIDDLE II TONIK 18 ALLO 19 MIO WOLF 22-23

De snelle, wendbare en betaalbare Yamaha EX

De pure sports-naked

De Full Hybrid Auris

SUZUKI NIEUWS B-King (GSX1300BK)

Nimoto. elektrische scooters

Tien jaar ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de naam Scomadi staat waar hij nu staat. De Turismo Leggera is ontwikkeld in Engeland en ontstaan uit

KUBOTA DIESEL TREKKER B2420. Met een 24 pk E-TVCS motor en zijn compacte omvang levert de B2420 het vermogen en de wendbaarheid die u nodig hebt.

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting

Nimoto. elektrische scooters

BATTERY PACK CHARGE & RANGE. CHARGE TIME 6 hours (after 2 hours 80% charged) RANGE single battery pack (25 km/h)

BMW Motorrad. BMW maakt rijden geweldig. bmw-motorrad.nl/ f gsadventure UNSTOPPABLE F 800 GS ADVENTURE STANDAARD ABS. OP ALLE MODELLEN.

BMW Motorrad. BMW maakt rijden geweldig F 650 GS UNSTOPPABLE F 650 GS

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

Exterieur. Looks of a winner. Afmetingen: Spoorbreedte achter

Een legendarische buitenboordmotor nog verder verbeterd!

Transcriptie:

www.suzuki.nl

Allround Adventure In 2002 introduceerde Suzuki het unieke V-Strom concept; een veelzijdige motorfiets met een perfecte synergie tussen comfort, prestaties en plezier. Dit totale pakket aan rijeigenschappen heeft ertoe geleid dat de Suzuki V-Strom is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle motorfietsen van Nederland. Het beste nog beter Met de introductie van de nieuwe 2012 V-Strom 650 ABS is de V-Strom nu verder geperfectioneerd. Met superieure stuureigenschappen, meer power, subliem comfort en een schitterend design is de nieuwste Suzuki klaar voor ieder allround avontuur!

Nieuw design De styling van de nieuwe V-Strom 650 ABS onderstreept dat de prestaties van deze allround middenklasser op een nog hoger niveau liggen. De sprekende, sportieve styling bestaat uit slank vormgegeven kuipwerk met een opvallende two-tone kleurstelling en functionele zwarte kunststof delen. Het comfort voor de rijder is verder verbeterd, dankzij het nieuwe in drie standen verstelbare windscherm, het stijlvolle zadel met meer grip en een wind- en warmtegeleidende stroomlijn.

Verbeterde stroomlijn Het doordacht vormgegeven windscherm en het compacte kuipwerk zijn ontwikkeld met behulp van uitvoerige windtunneltests. Een perfecte geleiding van de wind zorgt voor meer comfort door een betere bescherming en minder windgeruis. Het nieuwe windscherm beschermt niet alleen optimaal tegen de wind, maar is ook zodanig vormgegeven dat de luchtgeleiding langs het scherm vloeiender verloopt. Het scherm is in drie standen verstelbaar, waardoor iedere rijder onder alle omstandigheden maximaal beschermd wordt. Ook de nieuwe luchtinlaten onder de koplamp dragen bij aan het comfort van de rijder doordat het drukverschil achter het windscherm wordt gereduceerd. Optimaal comfort De slanke benzinetank met een capaciteit van 20 liter is nieuw vormgegeven en loopt in een vloeiende lijn door in het kuipwerk en de zwarte zijpanelen. De tank wordt naar achteren toe smaller, waardoor de knieën van de rijder meer grip hebben en de rijder gemakkelijker de juiste rijpositie kan aannemen. De kenmerkende luchtuitlaten aan de zijkant verbeteren de koeling. De comfortabele buddyseat maakt een flexibele zitpositie voor de rijder mogelijk en de ergonomische vorm biedt maximale beenruimte. De vorm van de duoseat zorgt ervoor dat de passagier niet naar voren glijdt, waardoor het comfort bij lange afstanden is verbeterd. De functionele buddyseat is verder voorzien van een stijlvol in reliëf uitgevoerd V-Strom-logo en fraaie rood stiksels. Onder de buddyseat is er een opbergruimte voor bijvoorbeeld een u-slot. Instrumentenpaneel en startblokkering Het compacte, gemakkelijk af te lezen instrumentenpaneel bestaat uit een analoge toerenteller en een groot LCD display met instelbare helderheid. Op het display wordt nu ook de geselecteerde versnelling, de buitentemperatuur en het gemiddelde brandstofverbruik weergegeven. Daarnaast is ook de snelheid, de kilometerstand, de dubbele tripmeter, de koelvloeistoftemperatuur, de tijd en de resterende hoeveelheid brandstof eenvoudig af te lezen. Dankzij de versnellingsindicator kan de rijder in één oogopslag zien welke versnelling er is geselecteerd. Het wisselen tussen de verschillende weergaven op het LCD display gebeurt eenvoudig met een schakelaar op de linker stuurhelft. Een LED-controlelampje waarschuwt bij een lage buitentemperatuur. Nieuw is ook het SCM gecertificeerde SAIS startblokkeringssysteem (Suzuki Advanced Immobilizer System) met een geïntegreerde elektronische identificatiecode in de contactsleutel. Achterzijde De achterzijde van de V-Strom 650A is voorzien van een fraaie oplopende demper met een zilverkleurig hitteschild en een gepolijste eindkap. De nieuwe lichtgewicht bagagedrager met antisliprubber zorgt voor een stabiele montage van de bagage en vormt één geheel met de goed bereikbare handgrepen voor de duopassagier. Het achterspatbord heeft een unieke getailleerde vorm en een fraai afgewerkt oppervlak.

Topprestaties Het vloeistofgekoelde 90 graden V-Twin motorblok met dubbele bovenliggende nokkenassen staat garant voor maximaal rijplezier. Dankzij het hoge koppel over een breed toerengebied en het vermogen dat met 2 pk is toegenomen bij hogere toerentallen, biedt deze krachtbron u altijd optimale prestaties. Dit in combinatie met een gewichtsbesparing van maar liefst 6 kilo maakt de V-Strom 650 ABS tot een perfecte motorfiets voor zowel bergpaden, snelwegen als stadsverkeer. Het efficiënte ontwerp zorgt voor een lager brandstofverbruik, waardoor tankstops tot een minimum beperkt blijven en de V-Strom zijn toonaangevende actieradius blijft versterken. Het stillere motorblok zorgt voor een hoogwaardige rijervaring en meer gevoel bij het koppelen en het schakelen.

Nieuw ontwikkeld motorblok Het 645 cc V-Twin motorblok met een boring / slag verhouding van 81,0 x 62,6 mm is nog verder geperfectioneerd voor een hoger koppel en meer vermogen. Naast het nieuwe profiel van de nokken zijn de enkele klepveren vervangen door dubbele veren en helpen dankzij hun lagere massa en veerkracht om de mechanische verliezen te beperken, waardoor een meer nauwkeurige klepbediening mogelijk wordt. De afmetingen van de nieuw ontworpen krukas zijn gewijzigd om het specifieke V-Twin karakter nog beter tot zijn recht te laten komen. Het motorblok is voorzien van gegoten lichtmetalen cilinders met een SCEM-coating (Suzuki Composite Electrochemical Material) dat de wrijving vermindert, de afdichting van de zuigerveer verbetert en tegelijkertijd zorgt voor een optimale warmteafvoer. Verfijnde versnellingsbak De zesversnellingsbak is afgestemd op een actieve, sportieve rijstijl. Daarom liggen de overbrengingsverhoudingen in de eerste vijf versnellingen dichter bij elkaar en kan in de hoogste versnelling op comfortabele wijze een hoge kruissnelheid worden aangehouden. Het primaire tandwiel op de krukas is tweedelig uitgevoerd om de productie van mechanische geluiden te reduceren. Hierdoor ontstaat een stillere motorloop bij stationair toerental, waar ook de dubbel uitgevoerde koppelingsdeksel een bijdrage aan levert. Soepel en nauwkeurig schakelen is mogelijk dankzij een nieuw ontkoppelmechanisme dat zorgt voor een directer gevoel in de koppelingshendel. Ook het gewijzigde mechanisme van het schakelgedeelte zorgt voor een verbeterd gevoel in de bediening van het pedaal. Efficiënte radiateur en oliekoeler De radiateur is nu nog compacter en is aan beide zijden voorzien van windgeleiders die het koelrendement verhogen en de hete lucht van de benen van de rijder afvoeren. De nieuwe vloeistofgekoelde oliekoeler vervangt de luchtgekoelde unit en helpt de olietemperatuur stabieler te houden. Geavanceerd motormanagementsysteem De V-Strom 650 ABS is voorzien van een 32-bit ECU (Engine Control Unit) voor het regelen van het hoogstaande SDTV-brandstofsysteem (Suzuki Dual Throttle Valve), de ontsteking en de emissieregelsystemen. De ECU zorgt er bovendien voor dat het vermogen van de 645 cc V-Twin op een soepele en bruikbare manier wordt afgegeven. De snelle ECU levert tevens een bijdrage aan een soepele gasrespons, een lagere uitstoot van schadelijke stoffen en een tot 10% lager brandstofverbruik. Suzuki Dual Throttle Valve De 39 mm gasklephuizen zijn naast een primaire gasklep voorzien van een secundaire gasklep die bediend wordt door een compacte lichtgewicht gelijkstroom stappenmotor. De ECU bepaalt de positie van de secundaire gasklep voor het handhaven van de optimale luchtsnelheid in het inlaattraject onder alle rijomstandigheden. Dit wordt bepaald op basis van het motortoerental, de ingeschakelde versnelling en de positie van de primaire gasklep. Het Suzuki Dual Throttle Valve-systeem optimaliseert de luchtsnelheid in het inlaattraject in elk toerengebied, waardoor constant een mengsel met de optimale lucht / brandstofverhouding naar de verbrandingskamer wordt gevoerd. Hierdoor is een hoog koppel in het lage- tot middentoerengebied, een lineaire gasrespons en een lage uitstoot van schadelijke stoffen mogelijk. Injectoren Het brandstofinspuitvolume wordt eerst berekend door de ECU aan de hand van het motortoerental, de druk in het inlaatspruitstuk en de gaskleppositie. Vervolgens wordt het inspuitvolume optimaal aangepast op basis van gegevens van de lambdasensor die in de uitlaat gemonteerd is. Voor een zo hoog mogelijk verbrandingsrendement wordt de brandstof met behulp van fijnvernevelende tiengats injectoren in de gasklephuizen gespoten. Twee iridium bougies per cilinder De mapping voor de ontsteking wordt gedetailleerd per cilinder geregeld en is afhankelijk van onder andere de koelvloeistoftemperatuur en de geselecteerde versnelling. De iridium bougies produceren een hetere en snellere vonk, waardoor het verbrandingsrendement toeneemt. De motor levert hierdoor meer vermogen, de acceleratie verbetert dankzij de lineaire gasrespons, de motor slaat sneller aan en het stationair toerental wordt stabieler. De bougies verlagen zowel het brandstofverbruik als de uitstoot van schadelijke stoffen. De twee iridium bougies per cilinder vergroten de kracht van de vonk en verbeteren het verbrandingsrendement onder alle rijomstandigheden. Lager brandstofverbruik De reductie van mechanische- en wrijvingsverliezen samen met het hogere verbrandingsrendement resulteren in een tot 10% lager brandstofverbruik. Hierdoor kon er een compactere en lichtere brandstoftank gebruikt worden, zonder dat dit ten koste gaat van de in deze klasse toonaangevende actieradius. Omdat het rijwielgedeelte hierdoor slanker uitgevoerd kon worden, is het rijcomfort toegenomen en doet de V-Strom 650 ABS zijn reputatie als één van de beste allround middenklassers alle eer aan.

Rijwielgedeelte afgestemd op comfort en prestaties Excellente handling De V-Strom is geroemd om zijn perfecte stuureigenschappen. Het lichtgewicht aluminium frame biedt, mede dankzij een gewichtsbesparing van maar liefst 6 kilogram, een hoge stijfheid en een perfecte balans. De verbeterde rechtop zitpositie biedt bovendien een optimale controle onder alle omstandigheden. Comfortabele zitpositie Door de positie van het zadel ten opzichte van het stuur te optimaliseren is de V-Strom 650 ABS nog comfortabeler geworden. Een comfortabele zitpositie helpt bij het afleggen van lange afstanden vermoeidheid tegen te gaan. De rechtop zitpositie geeft de rijder veel bewegingsvrijheid en maakt samen met het slanke en lichte rijwielgedeelte dat de rijder zich één voelt met de motor. Het smalle zadelontwerp zorgt er voor dat de rijder zijn voeten gemakkelijk aan de grond kan zetten. Instelbare vering De 43 mm voorvork is zodanig afgesteld dat deze soepel oneffenheden opvangt en een directe feedback geeft. De veervoorspanning is vijfvoudig instelbaar en aan te passen aan iedere wegomstandigheid, de voorkeur van de rijder of voor het vervoeren van een passagier of bagage. De achterwielophanging met linksysteem is ontworpen voor een progressieve respons en is voorzien van een traploos instelbare uitgaande demping en een stelmogelijkheid voor de veervoorspanning die goed bereikbaar is achter het rechter zijpaneel. De veerweg voor bedraagt een ruime 150 mm en achter 159 mm. Radiaalbanden op lichtmetalen velgen De driespaaks lichtmetalen velg voor is voorzien van een 110/80R19 radiaalband en achter is een 150/70R17 radiaalband gemonteerd, die beiden speciaal ontworpen zijn voor de V-Strom 650 ABS. De lichtmetalen velgen en achterbrug helpen het onafgeveerde gewicht te verlagen en verbeteren het weggedrag, waardoor zowel de handling als het rijcomfort verbeteren. Schijfremmen en antiblokkeersysteem (ABS) De dubbele 310 mm schijfremmen voor met hydraulische tweezuigerremklauwen en de 260 mm schijfrem achter met éénzuigerremklauw zorgen voor een soepele en beheersbare remvertraging. Er worden nieuwe hogedrukremslangen gebruikt die beter bestand zijn tegen uitzetten, waardoor de feedback tijdens het remmen verbetert. Het nieuwe tot de standaarduitrusting behorende antiblokkeersysteem (ABS) is compact en licht uitgevoerd. Het ABS verbetert de remprestaties door te voorkomen dat de wielen blokkeren als gevolg van veranderingen in grip of door te hard te remmen. De remvertraging wordt op dat moment afgestemd op de beschikbare tractie.

Onbegrensde mogelijkheden Kofferset (kunststof) Kofferset (aluminium) Vario touringscherm Handkappen Voor de V-Strom 650 ABS is een groot aantal hoogwaardige Suzuki accessoires beschikbaar. Deze kwaliteitsproducten hebben een perfecte pasvorm en zijn gemakkelijk te monteren. Bovendien zijn de originele Suzuki accessoires zodanig vormgegeven dat ze de krachtige en avontuurlijke uitstraling van de motorfiets accentueren, terwijl ook het gebruiksgemak en de functionaliteit worden vergroot. Valbeugelset carterbeschermplaat (kunstof) kettingbeschermer (aluminium) handvatverwarming Verlaagd zadel (-2cm) Verhoogd zadel (+2cm) Middenbok 12V accessoires aansluiting

V-Strom 650 ABS Specificaties Motortype 4-takt, vloeistofgekoeld, DOHC, 90 V-twin, tweecilinder Totale hoogte 1.405 mm Cilinderinhoud 645 cc Wielbasis 1.560 mm Aantal kleppen per cilinder 4 Zithoogte 835 mm Boring x Slag 81,0 x 62,6 mm Bodemvrijheid 175 mm Maximum vermogen 50,5 kw (69 pk) / 8.800 t.p.m. of 25 kw (34 pk) / 7.600 t.p.m. Rijklaar gewicht 214 kg Maxiumum koppel Brandstoftoevoer Startsysteem 60 Nm / 6.400 t.p.m. of 52,5 Nm / 4.000 t.p.m. Injectie Elektrisch Voorwielophanging Achterwielophanging Telescopische voorvork, schroefveren, oliegevulde schokdempers, veervoorspanning instelbaar Swingarm, schroefveer, oliegevulde schokdemper, veervoorspanning en uitgaande demping instelbaar Transmissie 6 versnellingen Remmen voor en achter Dubbele 310 mm schijven voor en 260 mm schijf achter Totale lengte 2.290 mm Banden voor en achter 110/80R19 M/C voor en 150/70R17 M/C achter Totale breedte 835 mm Brandstoftankinhoud 20 liter

V-Strom in de media Het blok is beter en de motor voelt en stuurt lichter Moto73 Man, man, man, wat loopt dat blok mooi. Promotor

Hij tovert continu een kleine glimlach op je gezicht. MotoPlus Magazine Al bij de eerste aanblik treedt er een zekere weldadige vervoering op Alpentourer De 2012 V-Strom 650 is wendbaarder, krachtiger, heeft een beter ABS en betere vering, maar heeft vooral een veel hogere funfactor met rijden. Motorfreaks

V-Strom Adventure De Suzuki V-Strom is niet alleen een uitstekende motor voor woon-werkverkeer en toertochten in Nederland maar leent zich ook uitstekend voor avontuurlijke reizen door heel Europa. Gebieden als de Pyreneeën, Ardennen en de Eiffel vormen het ultieme toergebied van Europa. Terwijl u door spectaculaire haarspeldbochten en smalle bergpassen stuurt, komen de kwaliteiten van deze Adventure Sports optimaal tot hun recht. Het hoogtepunt van avontuurlijk rijplezier! Suzuki Travel organiseert in samenwerking met het gerenommeerde CROM Event Management avontuurlijke reizen door Europa. Afgelopen jaren waren de Pyreneeën en Eiffel het decor voor de V-Strom Adventure. Voor 2012 staan er wederom een aantal avontuurlijke trips in de planning. Meer informatie kunt u binnenkort vinden op de website: www.vstromadventure.nl Wij zullen er alles aan doen om u een onvergetelijk motoravontuur te bezorgen! Het V-Strom Adventure Team

De in deze brochure getoonde modellen kunnen afwijken van de werkelijke uitvoering. Kleuren kunnen onder invloed van het drukprocedé afwijken van de werkelijkheid. B.V. NIMAG behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande aankondiging te allen tijde constructie en uitvoering van haar producten te wijzigen, zonder verplichting eerder geleverde producten dienovereenkomstig te veranderen. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden, van welke aard dan ook. 2011 B.V. NIMAG, Vianen. Gehele of gedeeltelijke verveelvoudiging en/of openbaarmaking, in welke vorm dan ook, zonder schriftelijke toestemming van B.V. NIMAG is verboden. Neem contact op met uw Suzuki dealer over de in Nederland leverbare modellen, kleuren, accessoires en de prijzen. Suzuki biedt 3 jaar garantie op alle modellen. www.suzuki.nl Importeur: B.V. NIMAG, postbus 77, 4130 EB Vianen, Telefoon: 0347-349 749, www.suzuki.nl 09 99999 DL650A 212