Releasekalender e-overheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Releasekalender e-overheid"

Transcriptie

1 kalender e-overheid Peildatum 18 september 2013 Pagina 1 van 156.

2 Inhoudsopgave Inleiding... 4 en per bouwsteen netnummer... 6 Antwoord voor bedrijven... 7 Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)... 9 Basisregistratie Inkomen (BRI) Basisregistratie Kadaster (BRK) Basisregistratie Lonen, Arbeidsverhoudingen en Uitkeringen (BLAU) Basisregistratie Nieuw Handelsregister (NHR) Basisregistratie Ondergrond (BRO) Basisregistratie Personen (BRP=GBA+RNI) Basisregistratie Topografie (BRT) Basisregistratie Voertuigen (BRV) Basisregistratie Waarde onroerende zaken (WOZ) Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) Burgerservicenummer DigiD Digikoppeling Digilevering Digimelding Diginetwerk Digipoort eherkenning MijnOverheid Samenwerkende catalogi Stelselcatalogus Webrichtlijnen s per bouwsteen netnummer Antwoord voor bedrijven Pagina 2 van 156.

3 Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Basisregistratie Inkomen (BRI) Basisregistratie Kadaster (BRK) Basisregistratie Lonen, Arbeidsverhoudingen en Uitkeringen (BLAU) Basisregistratie Nieuw Handelsregister (NHR) Basisregistratie Ondergrond (BRO) Basisregistratie Personen (BRP=GBA+RNI) Basisregistratie Topografie (BRT) Basisregistratie Voertuigen (BRV) Basisregistratie Waarde onroerende zaken (WOZ) Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) Burgerservicenummer DigiD Digikoppeling Digilevering Digimelding Diginetwerk Digipoort eherkenning MijnOverheid Samenwerkende catalogi Stelselcatalogus Webrichtlijnen Pagina 3 van 156.

4 Inleiding De releasekalender E-overheid biedt afnemers en hun leveranciers planningsinformatie over de e-overheid bouwstenen, met bijbehorende producten en releases. De releasekalender geeft weer wat, wanneer opgeleverd is, wordt of moet worden. Daarbij geeft hij inzicht in koppelingen tussen basisregistraties en gebruik van stelselvoorzieningen en -afspraken. Bestaande en nieuwe gebruikers van bouwstenen kunnen op basis van deze planningsinformatie hun eigen planningen optimaliseren. Dit document bevat dezelfde planningsinformatie als de online tabelversie van de releasekalender op e-overheid.nl. De online tabelversie wordt dagelijks ververst. Dit PDF-document wordt frequent ververst. De peildatum van de planningsinformatie in dit document is 18 september Dit document maakt het eenvoudiger de releasekalender informatie intern beschikbaar te stellen of informatie te selecteren en te kopiëren zodat dit gecombineerd kan worden met eigen planningsinformatie. De structuur van dit document is als volgt opgebouwd. In hoofdstuk 1 is per bouwsteen een overzicht opgenomen van bijbehorende producten, inclusief een productomschrijving. In hoofdstuk 2 zijn de releases van de producten beschreven. Heeft u vragen of opmerkingen over de releasekalender dan kunt u contact opnemen met oplossingen@ictu.nl. Pagina 4 van 156.

5 en per bouwsteen Dit onderdeel geeft per bouwsteen een beschrijving van de bouwsteen en een beschrijving van alle producten behorend tot deze bouwsteen. Afnemers zijn hiermee in staat om zich te oriënteren op voor hen van belang zijnde producten. en zijn onverdeeld in functionele componenten die gerealiseerd worden in opeenvolgende tijdversies: releases. In hoofdstuk 2 zijn de releases te vinden van deze producten. Bij de kalender e-overheid hoort de volgende legenda: Elk product in de releasekalender is kort beschreven in algemene termen. Daarbij is een link opgenomen naar de vindplaats van meer specifieke productinformatie. Van releases wordt de hierna volgende informatie getoond. Naam release: de officiële naam van de release zoals gehanteerd door de aanbieder. Deze releasenaam is ook te vinden in andere communicatieaanduidingen van de aanbieder. datum: de datum waarop de release beschikbaar komt/kwam voor gebruik voor afnemers, dan wel de datum waarop de release is vervallen. marge: het maximaal aantal maanden uitloop van de releasedatum dat, ondanks tegenmaatregelen, veroorzaakt kan worden door projectrisico's met een gemiddelde of hogere kans. status: de status van de releasedatum. Mogelijke waarden: Verwacht: de opdrachtgever is voornemens een opdracht te verstrekken voor het ontwikkelen van deze release, maar er is nog geen definitieve opdracht verstrekt. Gepland: een project voor het ontwikkelen van de release is gestart. De globale specificaties, de planning en het budget zijn door de opdrachtgever goedgekeurd. Vervallen: deze, in eerste instantie verwachte of geplande, release is komen te vervallen of een gerealiseerde release is niet langer in productie. : de release is gerealiseerd en beschikbaar om te gebruiken Beschrijving release: Korte beschrijving van de wijzigingen in het product ten opzichte van de vorige release die in de releasekalender is opgenomen. Bijvoorbeeld: wijzigingen in functionaliteit, geleverde gegevens, leveringsvoorwaarden etc. : opsomming van andere releases waar deze release van afhankelijk is. : opsomming van de stelsel en -afspraken waaraan wordt voldaan met deze release. Hierbij staan en afspraken vermeld over: relaties tussen basisregistraties, doorleveren, gebruik Digikoppeling, levering aan Digilevering, toepassing Digimelding en over het voldoen aan webrichtlijnen. Alleen en afspraken waar volledig aan wordt voldaan, worden genoemd. Pagina 5 van 156.

6 14+ netnummer Met een 14+netnummer krijgen gemeenten een herkenbare telefonische ingang. Een 14+netnummer begint met de cijfers 14 en eindigt op het netnummer van de gemeente (zoals of ). Door te bellen met het 14+netnummer komt de burger uit bij zijn gemeente. en bij deze bouwsteen LV aankiesbaarheid 14+netnummer Beschrijving Het ontvangen van gesprekken naar 14+netnummers en het afleveren van deze gesprekken bij gemeenten. LV aankiesbaarheid 14+netnummer Pagina 6 van 156.

7 Antwoord voor bedrijven De website Antwoord voor bedrijven maakt ondernemers wegwijs door de grote hoeveelheid informatie van de overheid. Binnen- en buitenlandse dienstverleners vinden op deze website informatie van de overheid over onder meer wet- en regelgeving, vergunningen en aanvraagprocedures. Daarnaast kunnen zij via dit elektronische kanaal met overheidsorganisaties procedures en formaliteiten afwikkelen, zoals het aanvragen en verkrijgen van vergunningen. Antwoord voor bedrijven voert regelmatig gebruikersonderzoeken met een actief ondernemerspanel uit. Zo houden ze in de gaten of het loket aansluit op de wensen van de gebruikers. en bij deze bouwsteen Antwoord voor Bedrijven Beschrijving Antwoord voor bedrijven heeft tot doel overheidsinformatie vindbaar en toegankelijk te maken voor ondernemers. Hiervoor zijn de volgende kanalen ingericht: Twitter: antw4bedrijven. Bedrijvencontactcentrum: Tevens is dit het nederlandse point of single contact in het kader van de EU Dienstenrichtlijn Antwoord voor Bedrijven Berichtenbox voor bedrijven Beschrijving De berichtenbox voor bedrijven is een beveiligd systeem waarmee u, via Antwoord voor bedrijven, digitaal berichten kunt uitwisselen met Nederlandse overheidsinstanties (de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen). De berichtenbox is bedoeld voor ondernemers die gevestigd zijn in de Europese Economische Ruimte (EER) - dus ook in Nederland - en die hun diensten in Nederland willen aanbieden. De berichtenbox kan gebruikt worden voor procedures die onder de Dienstenwet vallen, en voor procedures waarbij de bevoegde instantie ervoor gekozen heeft deze (ook) via de berichtenbox te laten verlopen. Berichtenbox voor bedrijven Pagina 7 van 156. Ondernemerplatform Beschrijving Het ondernemersplatform van Antwoord voor bedrijven is de plaats waar overheid en ondernemer elkaar ontmoeten. Op het platform vindt u een groeiende collectie van apps (mobiele applicaties), web gadgets en online tools van de overheid en van andere organisaties. Als ondernemer kunt u een persoonlijke pagina aanmaken, die u vult met voor u interessante overheidsinformatie en -diensten. U kunt de

8 aangeboden applicaties ook toevoegen aan uw eigen website of gebruiken voor externe portals als igoogle en Netvibes. Daarnaast biedt de overheid openbare overheidsinformatie aan via OpenDatasets. Deze kunt u op het platform bekijken en downloaden. Ondernemerplatform Pagina 8 van 156.

9 Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) wordt een uniform topografisch basisbestand met objecten in heel Nederlandop een schaal van 1:500 tot 1: Het doel van de realisatie van de BGT is dat de hele overheid gebruik maakt van dezelfde basisset grootschalige topografie van Nederland. Topografie is de beschrijving van de fysieke werkelijkheid. Dus de dingen die in het terrein fysiek aanwezig zijn. en bij deze bouwsteen BGT Gegevenscatalogus Beschrijving De gegevenscatalogus beschrijft regels voor inwinning, beheer en uitwisseling van objecten die tezamen de Basisregistratie Grootschalige Topografie vormen. Gebruikers vinden in deze gegevenscatalogus informatie over het doel, het gebruik, de inhoud en de kwaliteit van de BGT. BGT Gegevenscatalogus BGT Gegevensverzameling Beschrijving De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een gedetailleerde (in vaktaal: grootschalige) digitale kaart van heel Nederland. Daarin worden alle objecten zoals gebouwen, wegen, water, spoorlijnen en terreindelen op een eenduidige manier vastgelegd. De inhoud van de BGT vormt het wettelijke verplichte deel van het Informatiemodel Geografie 2.0. Deze wordt begin 2012 vastgesteld. Bronhouders: Gemeenten, Waterschappen, Provincies, Rijkswaterstaat; Prorail, min EL&I en min Defensie. Afnemers: Overheden, netbeheerders, bedrijven, particulieren. BGT Gegevensverzameling BGT LV Beschrijving Ontvangen, beheren en muteren van de bestanden van bronhouders; Presentatie van alle data. BGT LV BGT Regelgeving Beschrijving De BGT als basisregistratie wordt bij wet geregeld. Hierin worden de hoofdzaken opgenomen zoals de taken van bronhouders en landelijke voorziening. Verder zal de wet, zoals alle wetten voor basisregistraties, het verplichte gebruik door overheden en verplichte terugmelding van onjuistheden regelen. In lagere regelgeving wordt meer gedetailleerde uitwerking van een aantal onderwerpen neergelegd, zoals de gegevenscatalogus en het koppelvlak tussen bronhouders en landelijke voorziening. BGT Regelgeving Pagina 9 van 156.

10 Basisregistratie Inkomen (BRI) De Basisregistratie Inkomen (BRI) bevat van circa dertien miljoen burgers het authentieke inkomensgegeven. Dit is het verzamelinkomen, of als dat er niet is, het belastbare jaarloon over het afgelopen kalenderjaar. En gegevens zoals het burgerservicenummer (BSN). en bij deze bouwsteen BRI LV Beschrijving De Basisregistratie Inkomen (BRI) bevat van circa dertien miljoen burgers het authentieke inkomensgegeven. Dit is het verzamelinkomen, of als dat er niet is, het belastbare jaarloon over het afgelopen kalenderjaar. En gegevens zoals het burgerservicenummer (BSN). BRI LV BRI Regelgeving Beschrijving Wet van 2 juli 1959, houdende regelen, welke aan een aantal rijksbelastingen gemeen zijn zoals deze wet laatselijk is gewijzigd bij Stbl 871 en 873. WV dossier aanpassing diverse wetgevingen, wijziging op bestaande wet. BRI Regelgeving Pagina 10 van 156.

11 Basisregistratie Kadaster (BRK) De Basisregistratie Kadaster (BRK) bevat informatie over percelen, eigendom, hypotheken, beperkte rechten (zoals recht van erfpacht, opstal en vruchtgebruik) en leidingnetwerken. Daarnaast staan er kadastrale kaarten in met perceel, perceelnummer, oppervlakte, kadastrale grens en de grenzen van het rijk, de provincies en gemeenten. en bij deze bouwsteen BRK Catalogus Beschrijving BRK is de Basisregistratie Kadaster zoals beschreven in de catalogus BRK. Afnemers: alle overheidsinstellingen en bestuursorganen die kadastergegevens afnemen. BRK Catalogus BRK Gegevensverzameling AKR Beschrijving De Basisregistratie Kadaster (BRK) bestaat uit de Kadastrale Registratie (opgenomen in het systeem Automatisering Kadastrale Registratie (AKR) en de kadastrale kaart, opgenomen in het BRK-Geo informatiesysteem. Veel afnemers gebruiken de kadastrale gegevens als basis voor hun eigen werkprocessen. Het Kadaster fungeert dus eigenlijk al lange tijd als basisregistratie. BRK Gegevensverzameling AKR BRK gegevensverzameling Geo Beschrijving De Basisregistratie Kadaster (BRK) bestaat uit de Kadastrale Registratie (opgenomen in het systeem Automatisering Kadastrale Registratie (AKR) en de kadastrale kaart, opgenomen in het BRK Geo-informatiesysteem. BRK gegevensverzameling Geo BRK Levering. Beschrijving BRK Levering is de nieuwe naam voor drie soorten output uit de BRK, die de huidige Massale Output (MO) gaan vervangen. BRK Levering gaat bestaan uit drie verschillende soorten leveringen: A: BRK Levering (gebied gemeente) B: BRK Levering (geografisch gebied) C: BRK Levering (persoonsgebonden) BRK Levering is een nieuwe vorm van output uit de BRK waarbij sprake is van de mogelijkheid om de gegevens dagelijks op te halen via een webservice. Op deze drie soorten levering kan zowel een standen-abonnement als een mutatieabonnement worden afgesloten. De informatie in de vervangende levering voor de MO is gebaseerd op een nieuw gegevensmodel van het Kadaster (IMKAD). De informatie lijkt inhoudelijk veel op de MO maar wordt anders gestructureerd (GML/XML). De administratieve gegevens en de vlakken van de kaartgegevens worden geintegreerd geleverd via een webservice en kunnen straks dagelijks worden gedownload. De gebruiker kan dus zelf bepalen wanneer hij de gegevens opneemt in zijn eigen vastgoedinformatiesysteem. De mutaties worden dagelijks klaargezet en hebben daarmee een hogere actualiteit. Pagina 11 van 156.

12 BRK Levering. BRK Regelgeving (Kadasterwet) Beschrijving De 'Wet basisregistraties kadaster en topografie regelt onder andere het verplichte gebruik en de meldplicht, plus de aanwijzing van de authentieke gegevens. Handhaving is niet voorzien in de wet. De wet heeft geleid tot aanpassing van de Kadasterwet, de Organisatiewet Kadaster en enige andere wetten. Vanaf 1 januari 2009 (ingang wet formeel ) zijn alle overheden in Nederland wettelijk verplicht om gegevens uit de Basisregistratie Kadaster te gebruiken. Gemeenten mogen burgers en bedrijven niet meer vragen naar deze gegevens. Bij gerede twijfel aan de juistheid van een gegeven moet dat gemeld worden aan het Kadaster. BRK Regelgeving (Kadasterwet) IMKAD Beschrijving IMKAD is het Informatiemodel op basis waarvan gegevens uit de BRK worden uitgeleverd. IMKAD Kenniskluis Beschrijving In de ontwikkeling van de Catalogus is een nieuw product toegevoegd. De zogenaamde "Kenniskluis" Deze kenniskluis is nog in ontwikkeling. Hierin worden alle objecten (attributen) van de BRK opgenomen, naast de begrippen (semantiek) en de gebeurtenissen. (berichten) Op basis van de gegevens in de kenniskluis zal tevens een up-date plaats vinden van de vigerende Catalogus BRK en mede daaruit zullen tevens de gegevens worden overgenomen in de Stelselcatalogus. (bij ICTU) Kenniskluis KIK-inzage (Ketenintegratie Inschrijving Kadaster) Beschrijving Ketenintegratie Inschrijving Kadaster (KIK) is een omvangrijk programma dat de gegevens tussen het Kadaster en de aanbieders van stukken automatisch uitwisselt en verwerkt. KIK-inzage is een operationele webservice waarmee BRKgegevens kunnen worden opgehaald en automatisch worden ingelezen in producten of diensten bij gebruikers. Afnemers: alle overheden en bestuursorganen.(incl. notariaat) KIK-inzage (Ketenintegratie Inschrijving Kadaster) Massale Output Beschrijving De Massale Output (MO) is de oorspronkelijke vorm van uitvoer van het AKR (Automatisering Kadastrale Registratie) bestand dat klanten (hoofdzakelijk overheden) al ruim 25 jaar voorziet van massale informatie over de rechtstoestand van kadastrale objecten zoals deze zijn geregistreerd. Deze informatie kan worden afgenomen per maand, kwartaal, haljaar of jaarlijks. Tevens kan worden geleverd Pagina 12 van 156.

13 op basis van gemeente, gerechtigde en gebied. Massale Output Mijn Kadaster Beschrijving Mijn Kadaster voorheen ook genaamd Kadaster-on-line (KOL) is het on-line output kanaal voor ontsluiting van onder andere de gegevens van de BRK. Mijn Kadaster biedt de mogelijkheid van een on-line inzage van actuele kadastrale (en hypothecaire) gegevens. Tevens kunnen standaardproducten via een mailbox worden opgehaald of kunnen complexere producten worden besteld. Via een abonnement op "MijnKadaster" kan elke klant daarvan gebruik maken. Afnemers: alle overheden en bestuursorganen Mijn Kadaster MO-DKK Beschrijving MO-DKK staat voor Massale Output Digitale Kadastrale Kaart. Een Digitale Kadastrale Kaart geeft in één oogopslag de ligging van de Kadastrale percelen. De kaart toont perceelnummers, de belangrijkste bebouwing, straatnamen en huisnummers. De Kadastrale Kaart wordt veelal gebruikt in Geografische Informatiesystemen. (GIS systemen) De Digitale Kadastrale Kaart geeft slechts een indicatie van de ligging van de kadastrale grenzen, er mogen geen maten aan worden ontleend. Indien maten noodzakelijk zijn en gegevens over de exacte ligging van de kadastrale grens, dan is het noodzakelijk ter plaaste een grensreconstructie uit te laten voeren of om de aanwezige meetgegevens bij het Kadaster te raadplegen. MO-DKK TMV BRK (terugmeldvoorziening) Beschrijving De TMV voorziet in terugmelden op de BRK. Via de site Kadaster.nl kan een formulier worden ingevuld. Het Kadaster laat voor eigen feedback ook terugmelden door particulieren (indienen klacht). Voor het identificeren van natuurlijke personen wordt DigiD gebruikt. Er kan nog niet worden teruggemeld op de Kadastrale Kaart. TMV BRK (terugmeldvoorziening) Pagina 13 van 156.

14 Basisregistratie Lonen, Arbeidsverhoudingen en Uitkeringen (BLAU) BLAU zal bestaan uit een kernset van de gegevens uit de huidige Polisadministratie van het UWV. De polisadministratie is reeds operationeel en gevuld. Zij het niet met de wettelijke status van een basisregsitratie (de planning van de Polisadministratie is daarom niet opgenomen in de releasekalender). Gegevens uit de Polisadmistratie kunnen echter wel geleverd worden aan overheidsorgansiaties (voor zover wetgeving dat toestaat). Wat betreft planning bevindt BLAU zich nog in een pril stadium. Er is nog geen besluit genomen of de basisregistratie BLAU onwikkeld wordt. en bij deze bouwsteen BLAU Gegevensverzameling Beschrijving Geen gegevens beschikbaar BLAU Gegevensverzameling BLAU Regelgeving Beschrijving Wetgeving waarin vastgelegd is uit welke (authentieke) gegevens de basisregistratie bestaat en onder welke voorwaarden deze gegevens gebruikt mogen/moeten worden. Opmerking: Het besluit tot het ontwikkelen van BLAU moet nog genomen worden. Daarom zijn alle hier genoemde gegevens onder voorbehoud. Besluitvorming wordt eind 2012 verwacht. Pas daarna kan een (voorlopige) planning worden gegeven. BLAU Regelgeving Pagina 14 van 156.

15 Basisregistratie Nieuw Handelsregister (NHR) In het Handelsregister staan alle ondernemers en rechtspersonen in Nederland geregistreerd. Ook groepen die voorheen geen inschrijfplicht hadden, zoals eenmanszaken in de landbouw en beoefenaars van vrije beroepen. Ook gemeenten zijn verplicht per 2010 in het Handelsregister te staan. en bij deze bouwsteen Aansluiten Overheid - HR Dataservice (applicatie-applicatie) Beschrijving Via een applicatie-applicatie verbinding met het Handelsregister kan de afnemer de volgende 4 producten geleverd krijgen: XML Vestiging. Dit bericht bevat onder andere gegevens over het samenwerkingsverband/ rechtspersoon, de specifieke vestiging en beperkte informatie over de hoofdvestiging. XML Vestiging In 't Kort. Dit bericht bevat onder andere gegevens over de rechtsvorm, adresgegevens vestiging en correspondentieadres. XML Inschrijving. Dit bericht bevat onder andere gegevens over het samenwerkingsverband/ rechtspersoon, de onderneming, beperkte gegevens van de vestigingen en de bestuurders. XML Inschrijving In 't Kort. Dit bericht bevat onder andere gegevens over de rechtsvorm, adresgegevens en correspondentieadres van de Inschrijving. De afnemer stuurt een vraagbericht, de KvK stuurt dan een van bovenstaande antwoordberichten terug. Aansluiten Overheid - HR Dataservice (applicatie-applicatie) HR Dataservice Berichten via Digilevering Beschrijving Met dit product is het mogelijk berichten af te nemen op basis van gebeurtenissen. Wat gebeurtenissen zijn, vindt u in de gebeurteniscatalogus. Als een gebeurtenis plaatsvindt, krijgt u deze automatisch in een gebeurtenisbericht toegestuurd. Hiervoor moet de gebeurtenis binnen het afgesloten abonnement vallen. Het betreft hier zowel authentieke als niet-authentieke gegevens. De levering van gegevens gaat via Digilevering, een gemeenschappelijke abonnementsvoorziening. Het versturen van de berichten naar de afnemer, is gekoppeld aan het optreden van de gebeurtenis. HR Dataservice Berichten via Digilevering Mutatieabonnement Beschrijving Een mutatieabonnement is een door de afnemer samengesteld bestand met alle mutaties binnen een doelgroepprofiel en/ of selectie van KvK nummers over een bepaalde periode. Voor overheidsafnemers wordt ook het product HR Dataservice Berichten via Digilevering gerealiseerd, dit product kan worden gebruikt voor aansluiten Overheid. Het mutatieabonnement is hiervoor niet geschikt. Mutatieabonnement NHR Gebeurtenissencatalogus Pagina 15 van 156.

16 Beschrijving Geen gegevens beschikbaar NHR Gebeurtenissencatalogus NHR Gegevenscatalogus Beschrijving In de Gegevenscatalogus van het nieuwe Handelsregister staat beschreven welke gegevens het Handelsregister opneemt. De beschrijving is gebaseerd op de Handelsregisterwet, het Handelsregisterbesluit en het Programma van Eisen. NHR Gegevenscatalogus NHR gegevensverzameling Beschrijving Het handelsregister is de basisregistratie waarin alle rechtspersonen en ondernemingen zijn ingeschreven. NHR gegevensverzameling NHR Regelgeving Beschrijving Wet van 22 maart 2007, houdende regels omtrent een basisregister van ondernemingen en rechtspersonen (Handelsregisterwet 2007). NHR Regelgeving Opvragen BAG-ID op basis van vestigingsnummer Beschrijving Het unieke vestigingsnummer van een vestiging kan worden ingevoerd op Na de invoer krijgt de afnemer het bijbehorende BAG-ID terug. Opvragen BAG-ID op basis van vestigingsnummer Uittreksel (vernieuwd) Beschrijving Het Uittreksel geeft de actuele gegevens van de rechtspersoon, onderneming en vestiging(en). U krijgt een overzicht van geregistreerde gegevens van een bedrijf, zoals naam, adres, oprichtingsdatum en in de meeste gevallen functionarissen. Uittreksel (vernieuwd) Pagina 16 van 156.

17 Basisregistratie Ondergrond (BRO) De Basisregistratie Ondergrond (BRO) moet gegevens gaan bevatten over de bodem en ondergrond, zoals bodemkundige en geologische opbouw van de ondergrond. Die gegevens zijn bijvoorbeeld van belang voor overheden die zich bezig houden met stijging van de zeewaterspiegel, bodemdaling, ondergronds bouwen, natuurbeheer, koude-warmteopslag of opslag van CO2. De registratie is naar verwachting vanaf 1 januari 2015 in gebruik. en bij deze bouwsteen BRO Gegevensverzameling Beschrijving BRO staat voor Basisregistratie Ondergrond en is een van de Geobasisregistraties van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In de BRO worden de Data en Informatie van de Nederlandse Ondergrond (DINO) van TNO en het Bodem Informatie Systeem (BIS) van Alterra opgenomen. In een later stadium worden mogelijk gegevens over archeologie en milieukwaliteit toegevoegd. BRO bevat gegevens over de geologische en bodemkundige opbouw, de ondergrondse infrastructuur en gebruiksrechten. Het gebruik van geologische en bodemkundige gegevens vindt veelal plaats in de vorm van kaarten en profielen gebaseerd op geologische en bodemkundige modellen. Deze modellen maken onderdeel uit van de BRO. Bronhouders: gemeenten, provincies, waterschappen en de ministeries EL&I en IenM zullen belangrijkste bronhouders van de BRO zijn. BRO Gegevensverzameling BRO Innameloket Beschrijving Basisfunctionaliteit voor het innemen van gegevens. BRO Innameloket BRO Regelgeving Beschrijving De basisregistratie ondergrond zal informatie bevatten over de geologische en bodemkundige opbouw van de ondergrond, over infrastructuur die zich in de ondergrond bevindt en over gebruiksrechten in relatie tot de ondergrond. Het wetsvoorstel regelt de instelling van de Basisregistratie Ondergrond (BRO) en is in juni 2013 aan de Raad van State voor advies aangeboden. BRO Regelgeving BRO Uitgifteloket Beschrijving De gegevens van de BRO worden straks ontsloten via dinoloket. 2.0 van dinoloket is beschikbaar en qua gegevensstructuur voorbereidt op de BRO. De gegevens worden nog gelezen uit de DINO database en uitgeleverd volgens de huidige. Nadat de BRO uitwisselformaten beschikbaar zijn zal release 3.0 van Dinoloket beschikbaar komen, die volledig is aangesloten op de BRO. Ingebruikname van Dinoloket 3.0 is afhangkelijk van de wettelijke ingangsdatum van de BRO, nu gepland op 1 jan Pagina 17 van 156.

18 BRO Uitgifteloket BRO Webservices inname Beschrijving Webservices voor het aanleveren van gegevens. Exacte specificaties zijn in de maak. BRO Webservices inname BRO Webservices uitgave Beschrijving Webservice voor het afnemen van gegevens. Exacte specificaties zijn in de maak. BRO Webservices uitgave Pagina 18 van 156.

19 Basisregistratie Personen (BRP=GBA+RNI) De Basisregistratie Personen (BRP) is een basisregistratie in ontwikkeling (programma Modernisering GBA). De BRP bevat persoonsgegevens over alle ingezetenen van Nederland en over personen die niet in Nederland wonen - of hier slechts kort verblijven - maar die een relatie hebben met de Nederlandse overheid, de 'niet-ingezeten'. De BRP wordt gebaseerd op twee bestaande administraties: GBA (Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens): Gegevens over personen ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. De GBA heeft op dit moment al de status van een basisregistratie; RNI (Registratie Niet-Ingezetenen). Gegevens over personen die niet in Nederland wonen, maar wel een relatie met de Nederlandse overheid hebben. Zoals grensarbeiders, buitenlandse studenten en 'pensionado's'. De defitieve invoeringsdatum van de RNI is afhankelijk van de inwerkingtreding van de nieuwe wet basisregistratie personen.daarnaast is er nog de PIVA Verstrekkingen. Deze bevat gegevens over personen ingeschreven op de BESeilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). De persoonslijsten in de PIVA-V en de persoonslijsten in de GBA komen grotendeels overeen, maar er zijn enkele verschillen. In het document Verschillenmatrix persoonslijst GBA versus PIVA worden deze verschillen beschreven. Mogelijk zullen in de toekomst de BES-eilanden ook onderdeel uitmaken van de BRP. Daar is echter nog geen besluit over genomen. en bij deze bouwsteen BRP Burgerzakenmodule gemeenten Beschrijving Elke gemeente heeft of krijgt een bugerzakenmodule. Dit referentieproduct staat voor alle gemeentelijke producten gezamenlijk. De gemeenten zijn opdrachtgever voor de verschillende modules. BRP Burgerzakenmodule gemeenten BRP centrale voorziening Beschrijving De BRP zal als totaalvoorziening in productie gaan, dus alle vier de koppelvlakken in één keer. De koppelvlakken voldoen aan de Digikoppeling standaard. BRP centrale voorziening BRP Logisch Ontwerp Beschrijving Beschrijft de functie en de werking van de centrale voorzieningen van het BRPstelsel. Het LO BRP beschrijft de volgende onderwerpen: BRP-gegevensset; de in de BRP op te nemen soorten gegevens; BRP-gegevensmodel; de relatie tussen de BRP-gegevens; BRP-gegevenscatalogus; detailinformatie over alle gegevenstypen; Bijhoudingsprocedures; de procedures die worden gebruikt bij het bijhouden (bijv. aanleggen, wijzigen etc.) van gegevens; Privacyprocedures; de afspraken die van toepassing zijn op het BRP-stelsel om een veilige werking te garanderen met het oog op privacy; Verstrekkingen; de wijze waarop verstrekkingen (bijv. ad-hoc vragen, abonnementen etc.) binnen het BRP-stelsel plaatsvinden. BRP Logisch Ontwerp BRP Migratievoorziening GBA <-> BRP Pagina 19 van 156.

20 Beschrijving Het product Migratievoorzieningen zorgt voor de tijdelijke voorzieningen die nodig zijn om tijdens de implementatieperiode de GBA en de BRP naast elkaar te kunnen laten bestaan. BRP Migratievoorziening GBA <-> BRP BRP Regelgeving Beschrijving Geen gegevens beschikbaar BRP Regelgeving GBA Applicatie Beschrijving Elke gemeente beschikt over een van de vier commercieel verkrijgbare GBAapplicaties (geleverd door Centric, GetronicsPinkroccade of Procura). De GBAapplicaties zijn gebaseerd op het LO GBA en zijn gecertificeerd door BPR. Er zijn twee soorten afnemers: De gemeente zelf gebruikt de applicatie om de gegevens van hun inwoners in de GBA bij te houden. Afnemers van de GBA-gegevens kunnen deze rechtstreeks bij de gemeentelijke GBA-applicatie afnemen. Dat kan ook via de landelijke GBA-V. GBA Applicatie GBA Gegevensverzameling Beschrijving Geen gegevens beschikbaar GBA Gegevensverzameling GBA Logisch Ontwerp Beschrijving Het LO GBA is het Logisch Ontwerp voor de GBA. Het beschrijft de principes van de GBA en meer in het bijzonder de bijhoudingsprocedures, het gegevensmodel en de regels met betrekking tot het uitwisselen en verstrekken van gegevens. GBA Logisch Ontwerp GBA Regelgeving Beschrijving Wet van 9 juni 1994: houdende regels ter zake van de Gemeentelijke Basisadministratie van persoonsgegevens. GBA Regelgeving Pagina 20 van 156. GBA Terugmeldvoorziening (TMV) Beschrijving Een belangrijk kenmerk van de GBA als basisregistratie is naast verplicht gebruik, de terugmeldplicht voor bestuursorganen die afnemer zijn van authentieke GBAgegevens. Afnemers kunnen in dit verband zowel binnen- als buitengemeentelijke afnemers zijn. Doordat de afnemers de authentieke gegevens uit de GBA horen te gebruiken bij de uitvoering van publiekrechtelijke taken, mogen ze er ook vanuit gaan dat deze set van gegevens juist is. Is er "gerede twijfel" aan de juistheid van actuele authentieke gegevens dan is een afnemer verplicht tot terugmelding aan de GBA. Gemeenten, als houders van de GBA, hebben vervolgens de plicht zulke

21 terugmeldingen adequaat te onderzoeken en zo nodig de gegevens te corrigeren. Zo werken de afnemers van de basisregistratie personen mee aan de bevordering van de kwaliteit van de gegevens in de GBA, die immers ook voor hen wordt bijgehouden. De terugmeldvoorziening is een integraal onderdeel van het GBAstelsel. Het terugmelden is per 1 januari 2010 verplicht. Hoe werkt de TMV?Als er een terugmelding op een persoonsgegeven nodig is, dan moet daarvoor het A- nummer of BSN gebruikt worden. Vervolgens moet aangegeven worden: om welk rubrieknummer het gaat; wat de verouderde gegevens zijn; wat de nieuwe gegevens moeten zijn; waarom dat zo is; een toelichting liefst met bron informatie. De TMV is een geautomatiseerd terugmeldingssysteem. Het maakt hiervan een dossier aan en zorgt ervoor dat dit dossier via het GBA netwerk naar de juiste gemeente wordt gestuurd. GBA Terugmeldvoorziening (TMV) GBA Verstrekkingen (GBA-V) Beschrijving GBA-V staat voor GBA Verstrekkingen en is de centrale component in het GBAstelstel. Alle gegevens uit de Gemeentelijke Basisadministraties zijn ondergebracht in één centrale, landelijke database, GBA-V en bevat alle persoonslijsten die in de GBA zijn ingeschreven. GBA-V wordt geactualiseerd door de gemeentelijke GBA systemen. Deze sturen een volledig nieuwe "persoonslijst" naar GBA-V zodra één of meer van de gegevens op een persoonslijst wijzigt. Een online service zorgt voor de verstrekking vanuit GBA-V van de huidige volledige gegevensset (voor zover geautoriseerd) aan afnemers. GBA-V levert een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de moderne GBA. De GBA-V is bedoeld voor overheids- en semioverheidsorganisaties, die voor de uitoefening van hun publiekrechtelijke taken persoonsgegevens nodig hebben. Voorbeelden zijn de Belastingdienst, waterschappen, de Sociale Verzekeringsbank en pensioenfondsen. In totaal gaat het om honderden afnemers. Afnemers die gegevens uit GBA-V willen ontvangen, dienen te beschikken over een autorisatiebesluit waarin de afnemer is geautoriseerd voor verstrekking van gegevens. Daarnaast behoren ook gemeenten als bijzondere afnemer tot de doelgroep. GBA Verstrekkingen (GBA-V) PIVA Logisch Ontwerp BES Beschrijving Het LO BES is het Logisch Ontwerp van PIVA, de GBA-variant die op de BESeilanden gebruikt wordt. Het beschrijft de principes van PIVA en meer in het bijzonder, de bijhoudingsprocedures, het gegevensmodel en de regels voor het uitwisselen van gegevens. Het LO BES is geheel gebaseerd op het LO GBA. Het LO BES is relevant voor afnemers in Nederland en op de BES-eilanden. Zij kunnen in PIVA-V (de PIVA variant van GBA-V) terecht voor gegevens over inwoners van de BES-eilanden. PIVA Logisch Ontwerp BES PIVA Regelgeving Beschrijving Geen gegevens beschikbaar PIVA Regelgeving Pagina 21 van 156.

22 PIVA Verstrekkingen (PIVA-V) Beschrijving Om de gegevensverstrekking uit de bevolkingsadministraties van Caribisch Nederland zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen, is een centraal bestand opgebouwd met een kopie van alle persoonslijsten die ook in de drie PIVA s van Caribisch Nederland aanwezig zijn. Deze zogenoemde PIVA-V wordt beheerd door het Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR). PIVA-V staat voor PIVA Verstrekkingen. PIVA-V wordt geactualiseerd vanuit de PIVA-systemen van Caribisch Nederland. Elke werkdag worden daarvoor alle persoonslijsten (PL-en) uit de PIVA s van Caribisch Nederland opgehaald. Een online service zorgt voor de verstrekking vanuit PIVA-V aan gebruikers van de PIVA-V. PIVA Verstrekkingen (PIVA-V) Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) Beschrijving Iemand die voor een periode van 4 maanden of langer in Nederland woont, wordt ingeschreven in de GBA. Dit noemen we ingezetenen. Naast ingezetenen zijn er ook niet-ingezetenen. Dit zijn personen die niet of korter dan 4 maanden in Nederland wonen. Zij worden niet in de GBA ingeschreven.niet-ingezetenen kunnen een relatie hebben met Nederlandse overheidsinstellingen. Bijvoorbeeld mensen die tijdelijk in Nederland wonen of werken. Of mensen die in Nederland hebben gewoond en die nu in het buitenland van hun pensioen genieten. Overheidsinstellingen houden nu elk hun eigen registratie bij van niet-ingezetenen met wie zij te maken hebben. In de Registratie Niet-ingezetenen (RNI) worden straks alle gegevens centraal en op dezelfde manier vastgelegd. Afnemers kunnen gegevens uit de RNI verstrekt krijgen voor de uitvoering van hun publieke taak. De RNI is bedoeld voor organisaties met een publieke taak die niet-ingezetenen in hun doelgroep hebben; denk aan de SVB, UWV, DUO en Belastingdienst. Ook gemeenten kunnen afnemer zijn. De defitieve invoeringsdatum van de RNI is afhankelijk van de inwerkingtreding van de nieuwe wet basisregistratie personen. Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) RNI Deelnemers - Webservice Beschrijving RNI-deelnemers hebben een bijzondere rol in de BRP: zij zijn niet alleen afnemer van gegevens, maar hebben ook een rol in de bijhouding van de gegevens in de RNI. Voor het versturen van de bijhoudingsberichten kunnen deelnemers gebruik maken van de RNI-deelnemers webservice. Via dit koppelvlak kunnen de RNIdeelnemers: Een verzoek tot inschrijving versturen; Een verzoek tot actualisering versturen; Verificatiegegevens versturen; Een aanvullende scan van een brondocument versturen; Een overzicht van ingediende opgaven opvragen; De details van een ingediende opgave inzien; Een ingediende opgave intrekken. RNI Deelnemers - Webservice RNI Gegevensverzameling Beschrijving De gegevensset die door RNI wordt bijgehouden (de persoonslijst) is beperkter dan die in de GBA en bestaat uit algemene gegevens en administratieve gegevens. De algemene gegevens zijn: Naam, Geboorte, Geslacht, Overlijden; Nationaliteit; Verblijfstitel; Woonadres buiten Nederland; Burgerservicenummer; Administratienummer.De administratieve gegevens zijn: Administratieve gegevens over de inschrijving, het niet-ingezetenschap en de deelnemer of niet-ingezetene die om inschrijving heeft verzocht; Gegevens over de gebruikte brondocumenten; Pagina 22 van 156.

23 Validiteitsgegevens/onderzoeksgegevens; Gegevens over een beperking in de gegevensverstrekking. RNI Gegevensverzameling RNI Logisch Ontwerp Beschrijving Het Logisch Ontwerp van de RNI (LO RNI, of kortweg LO) beschrijft de minimaal te stellen eisen aan het RNI-systeem en beschrijft de wijze waarop de RNI gegevens uitwisselt met deelnemers, afnemers en gemeenten. De manier waarop het LO is opgezet, volgt de systematiek van het LO GBA. In beginsel is het LO GBA van toepassing op de RNI. Er zijn echter een aantal uitzonderingen en toevoegingen, deze worden in het LO RNI beschreven. RNI Logisch Ontwerp RNI-deelnemersapplicatie Beschrijving RNI-deelnemers hebben een bijzondere rol in de BRP: zij zijn niet alleen afnemer van gegevens, maar hebben ook een rol in de bijhouding van de gegevens in de RNI. Om deelnemers in staat te stellen bijhoudingsberichten te sturen, kunnen zij gebruik maken van de RNI-deelnemersapplicatie. Met de RNI-deelnemersapplicatie kunnen de RNI-deelnemers: Een verzoek tot inschrijving versturen; Een verzoek tot actualisering versturen; Verificatiegegevens versturen; Een aanvullende scan van een brondocument versturen; Een overzicht van ingediende opgaven opvragen; De details van een ingediende opgave inzien; Een ingediende opgave intrekken. RNI-deelnemersapplicatie Pagina 23 van 156.

24 Basisregistratie Topografie (BRT) De Basisregistratie Topografie (BRT) is dé unieke bron voor alle topografische informatie. De BRT gegevens worden geactualiseerd, beheerd en uitgeleverd door het Kadaster. en bij deze bouwsteen BRT download service via PDOK Beschrijving Deze verzameling bestanden is beschikbaar als open data. Dit betekent dat het Kadaster deze gegevensbestanden kosteloos en met minimale leveringsvoorwaarden ter beschikking stelt. De topografische gegevens worden beschikbaar gesteld onder een CC-BY-3.0 licentie. Een dergelijke licentie geeft meer vrijheid dan bijvoorbeeld de CC-BY-SA-3.0 licentie zoals uitgelegd wordt op de Copyright pagina. BRT download service via PDOK BRT Regelgeving Beschrijving Wet van 5 maart 2007: houdende wijziging van de Kadasterwet, de Organisatiewet Kadaster en enige andere wetten in verband met de aanwijzing van de kadastrale registratie, de kadastrale kaart en het geografisch bestand als basisregistraties en enkele andere wijzigingen. BRT Regelgeving BRT TOP10NL Gegevensmodel Beschrijving TOP10NL is objectgericht. Het gegevensmodel ondersteunt dit. Elk geo-object is door middel van een uniek nummer te benaderen. Daarnaast kan ook de objectklasse afgebeeld worden. Elk afzonderlijk object uit het terrein met bepaalde unieke eigenschappen, bijv. een gebouw, een perceel bouwland, een deel van een weg (hier aangeduid als geo-object) is afzonderlijk te onderscheiden en heeft een unieke identificatiecode. Een geo-object heeft een bepaalde geometrie (punt, lijn of vlak) en wordt verder gekarakteriseerd door attributen en attribuutwaarden. BRT TOP10NL Gegevensmodel BRT webservice via PDOK Beschrijving BRT Webservice die via PDOK worden aangeboden: Achtergrondkaart top10nl top50vector top50raster top250raster BRT webservice via PDOK Pagina 24 van 156. TOP10NL Beschrijving TOP10NL is het digitale topografische bestand van het Kadaster dat bruikbaar is op schaalniveau tussen 1:5.000 en 1: TOP10NL is ontstaan vanuit luchtfoto s,

25 veldopnamen en reeds bestaande bestanden. De bijhouding vindt plaats door interpretatie van digitaal beeldmateriaal en gegevens uit externe bronnen. Het bestand is uniform en consistent. Ook is TOP10NL landsdekkend wat betekent dat u het als basis kunt gebruiken over heel Nederland. TOP10NL TOP250namen Beschrijving Alle toponiemen die in de Wegenkaart van Nederland, schaal 1: , voorkomen zijn in een separaat bestand opgenomen. Onder toevoeging van een code die de aard van het object met die naam aangeeft. Daarnaast zijn per naam gegevens opgenomen over de ligging in coördinaten en op welk bladnummer de naam voorkomt. TOP250namen TOP250NL Beschrijving TOP250NL is geschikt voor minder gedetailleerde toepassingen. U kunt TOP250NL gebruiken op schaalniveaus tussen 1: en 1: Het bestand is uniform en consistent. TOP250NL is bovendien landsdekkend, dit betekent dat u het als referentie kunt gebruiken voor heel Nederland. TOP250NL TOP250raster Beschrijving TOP250raster geeft het kaartbeeld van de Wegenkaart van Nederland, schaal 1: Dit bestand wordt softwarematig gegenereerd uit de vectorbestanden. TOP250raster is geschikt voor minder gedetailleerde toepassingen, maar ook als index voor TOP25raster en TOP50raster.de topografische kaartserie 1: Door een geautomatiseerd proces vanuit het geografisch basisbestand 1: resulteert dit in een product met de volgende kenmerken: Een consistente kleurstelling voor het gehele land; Door de directe relatie met TOP250vector, kan het onderhoud beter worden gegarandeerd. TOP250raster wordt in een cyclus van twee jaar geactualiseerd.voor analyses of applicatie-ontwikkeling in GIS, CAD en Desktop Mapping waarbij het niet nodig is om wijzigingen in het kaartbeeld aan te brengen, maar waarbij de kaart als ondergrond en referentie functioneert, zijn rasterbestanden een goed alternatief. De TOPraster-producten bieden hiervoor de ideale oplossing. Deze bestanden worden softwarematig afgeleid uit de vectorbestanden. TOP250raster Pagina 25 van 156. TOP250vector Beschrijving Dit bestand geeft een sterk gegeneraliseerd overzicht van de topografie van Nederland. Het bestand is een weergave van alle belangrijke plaatsen, wegen, waterlopen en grondgebruik. Het is vooral geschikt als overzichtsbestand voor visualisatie van landsdekkende gegevens. Daarnaast is het geschikt als indexbestand om te kunnen inzoomen naar een ander schaalniveau. De structuur van het bestand is vergelijkbaar met die van TOP50vector. Bij TOP250vector wordt een vlakkenfile geleverd. Dit is een file met gesloten polygonen welke de grenzen van de vlakken weergeeft. Deze vlakken kunnen gevuld worden met een kleur voor een

26 goede visualisatie van het bestand. Schaal 1: Schaalbereik (indicatie) 1: : Aantal bladen 25 Bestandsgrootte (indicatie) ca. 4 Mb Herzieningsinterval 2 jaar TOP250vector TOP25namen Beschrijving Alle toponiemen die in de kaartserie 1: voorkomen zijn in een separaat bestand opgenomen, onder toevoeging van een code die de aard van het object met die naam aangeeft. Daarnaast zijn per naam gegevens opgenomen over de ligging in coördinaten en op welk bladnummer de naam voorkomt. TOP25namen TOP25raster Beschrijving TOP25raster geeft het kaartbeeld van de topografische kaartserie 1: Door een geautomatiseerd proces vanuit het geografisch basisbestand 1: resulteert dit in een product met de volgende kenmerken: Een consistente kleurstelling voor het gehele land; Door de directe relatie met het geografisch basisbestand, TOP10NL, kan het onderhoud beter worden gegarandeerd. TOP25raster zal in een cyclus van twee jaar worden geactualiseerd. Voor analyses of applicatie-ontwikkeling in GIS, CAD en Desktop Mapping waarbij het niet nodig is om wijzigingen in het kaartbeeld aan te brengen, maar waarbij de kaart als ondergrond en referentie functioneert, zijn rasterbestanden een goed alternatief. De TOPraster-producten bieden hiervoor de ideale oplossing. Deze bestanden worden softwarematig afgeleid uit de vectorbestanden. TOP25raster TOP50namen Beschrijving Alle toponiemen die in de kaartserie 1: voorkomen zijn in een separaat bestand opgenomen, onder toevoeging van een code die de aard van het object met die naam aangeeft. Daarnaast zijn per naam gegevens opgenomen over de ligging in coördinaten en op welk bladnummer de naam voorkomt. TOP50namen Pagina 26 van 156. TOP50raster Beschrijving TOP50raster geeft het kaartbeeld van de topografische kaartserie 1: Door een geautomatiseerd proces vanuit het geografisch basisbestand 1: resulteert dit in een product met de volgende kenmerken: Een consistente kleurstelling voor het gehele land. Door de directe relatie met TOP50vector, kan het onderhoud beter worden gegarandeerd. TOP50raster zal in de toekomst ook in een cyclus van twee jaar worden geactualiseerd. Voor analyses of applicatie-ontwikkeling in GIS, CAD en Desktop Mapping waarbij het niet nodig is om wijzigingen in het kaartbeeld aan te brengen, maar waarbij de

27 kaart als ondergrond en referentie functioneert, zijn rasterbestanden een goed alternatief. De TOPraster-producten bieden hiervoor de ideale oplossing. Deze bestanden worden softwarematig afgeleid uit de vectorbestanden. TOP50raster TOP50vector Beschrijving Dit bestand wordt vervaardigd via interactieve, uniforme generalisatie uit TOP10NL. Het Kadaster heeft daarbij gekozen voor een detailniveau dat uitstekend geschikt is voor midden- en kleinschalige toepassingen. Bij TOP50vector wordt een vlakkenfile geleverd. Dit is een file met gesloten polygonen welke de grenzen van de vlakken weergeeft. Deze vlakken kunnen gevuld worden met een kleur voor een goede visualisatie van het bestand. Schaal 1: Schaalbereik (indicatie) 1: : Aantal bladen 101 Bestandsgrootte (indicatie) TOP50vector: 35 Mb per blad; varieert per formaat Herzieningsinterval 2 jaar TOP50vector TOPgrenzen Beschrijving TOPgrenzen is een digitaal bestand, dat alle gemeente-, provincie-, en rijksgrenzen bevat. TOPgrenzen is landsdekkend.ieder jaar wordt het TOPgrenzen bestand geactualiseerd middels mutaties vanuit de Basisregistratie Kadaster. TOPgrenzen is deels gebaseerd op kadastrale gegevens en topografische elementen. Het bestand geeft de situatie per 1 januari van het kalenderjaar weer. TOPgrenzen is jaarlijks vanaf 1 april leverbaar. TOPgrenzen Pagina 27 van 156.

28 Basisregistratie Voertuigen (BRV) In de Basisregistratie Voertuigen worden gegevens vastgelegd over voertuigen en de eigenaren daarvan. Uit de registratie verstrekt de Rijksdienst voor het Wegverkeer informatie aan burgers en bedrijven. De gegevens zijn landelijk beschikbaar voor overheidsinstanties, zoals de politie en de Belastingdienst. en bij deze bouwsteen BRV Abonnementen Beschrijving Met klanten die een abonnement (batch-levering) van de RDW afnemen, zijn afspraken gemaakt welke gegevens zij frequent in de vorm van een digitaal bestand willen ontvangen. Hierbij worden voornamelijk alleen de wijzigingen ten opzichte van een vorige situatie doorgegeven (het zgn. mutatie-abonnement). BRV Abonnementen BRV Catalogus Beschrijving De authentieke gegevens uit de Basisregistratie Voertuigen zijn beschreven in de Catalogus BRV. Dit product is als PDF document te downloaden via Deze informatie is ook opgenomen in de Stelselcatalogus. BRV Catalogus BRV Gegevensverzameling Beschrijving Sinds 1 juli 2008 fungeert het kentekenregister ook als 'Basisregistratie Voertuigen'. Hiermee wordt de registratie van belangrijke gegevens over voertuigen en hun eigenaren/houders onderdeel van het Stelsel van Basisregistraties in Nederland.Het kentekenregister van de RDW is al jaren een zeer betrouwbaar, volledig en actueel register van voertuiggegevens en gegevens van eigenaren/houders. De Basisregistratie Voertuigen heeft een Koppeling met GBA LO 3.7 en HR versie Als gevolg van diverse wijzigingen in de taken en rollen van de overheden binnen Nederland, vinden met grote regelmaat wijzigingen in het Kentekenregister plaats. Deze wijzigingen worden projectmatig doorgevoerd en gekoppeld aan inwerkingtreding van bijbehorende wetgeving. BRV Gegevensverzameling BRV Interactieve/online gegevensdiensten Beschrijving De klant heeft via een onlineverbinding de mogelijkheid om interactief gegevens uit de RDW-registers te raadplegen of gegevens in de RDW-registers te plaatsen. Deze interactieve verstrekking kan plaatsvinden op basis van berichtenverkeer van en naar door de klant ontwikkelde applicaties, of via (web-)applicaties die door de RDW zijn ontwikkeld en ter beschikking zijn gesteld aan de klant. BRV Interactieve/online gegevensdiensten BRV Selecties Beschrijving De klanten ontvangen een selectie van gegevens zoals deze op het moment van Pagina 28 van 156.

29 selecteren staan geregistreerd in de registers. Deze selecties worden op ad hocbasis samengesteld, maar kunnen ook met een vaste frequentie worden verzorgd (maandelijks, per kwartaal, per jaar). BRV Selecties BRV Terugmeldvoorziening Beschrijving De Terugmeldvoorziening is een webapplicatie waarmee overheidsorganen zgn. gerede twijfel kunnen melden over de juistheid van een authentiek gegeven in de Basisregistratie Voertuigen. Van gerede twijfel is sprake indien de afnemer tot de conclusie komt dat een terugmelding met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid tot een wijziging van het authentieke gegeven zal leiden. Na ontvangst van de gemotiveerde terugmelding, wordt de melding onderzocht door de RDW en vindt mogelijk een wijziging plaats binnen het Kentekenregister (conform artikel 43c Wegenverkeerswet). Opmerking: toegang tot de Terugmeldvoorziening vindt plaats op basis van authenticatie en autorisatie via een door de RDW te verstrekken certificaat. BRV Terugmeldvoorziening Beschrijving BRV wet- en regelgeving BRV wet- en regelgeving Pagina 29 van 156.

Releasekalender NUP-voorzieningen Maart 2012

Releasekalender NUP-voorzieningen Maart 2012 kalender NUP-voorzieningen Maart 2012 Versie maart 2012 Datum 1 maart 2012 Concept Pagina 2 van 96 Inhoud Inleiding 5 1 en per bouwsteen 6 1.1 Inleiding 6 1.2 14+ netnummer 6 1.3 Antwoord voor bedrijven

Nadere informatie

Samenhang in brongegevens. Cees Kerkhoven

Samenhang in brongegevens. Cees Kerkhoven Samenhang in brongegevens Cees Kerkhoven Barkhuis Advies 31 maart 2016 Agenda Stelsel van Basisregistraties Samenhang Gegevensmagazijn Van GBA naar BRP Tips Agenda Stelsel van Basisregistraties Samenhang

Nadere informatie

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Waar hieronder wordt gesproken over partijen is bedoeld: gemeenten, provincies, waterschappen en rijksdiensten

Nadere informatie

Telefoonnummer. 6 maart 2015 Krediet Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

Telefoonnummer. 6 maart 2015 Krediet Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Agendapunt MEMO Aan Kopieaan De raad Besluit:: Ingekomen stukken en mededelingen B&W-vergadering d.d.1 0 H~ARl 2015 Vnnr kpnnirqpvinq aangenomen en dit memo ter kennisname aanbieden aan de raad. tjic Van

Nadere informatie

Processen en juridische aspecten LV WOZ

Processen en juridische aspecten LV WOZ Processen en juridische aspecten LV WOZ LV WOZ Inlichtingen Peter van den Heuij T 070-3427816 p.p.a.heuij@minfin.nl Datum 23 mei 2011 Auteur Ruud Kathmann Bijlage: Inleiding Voor de aanbesteding van de

Nadere informatie

Op weg met de basisregistratie voertuigen

Op weg met de basisregistratie voertuigen Op weg met de basisregistratie voertuigen 2 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 4 2 Het stelsel van basisregistraties 5 3 De RDW en voertuigregistratie 6 4 Aanpassingen aan de kentekenregistratie 7 5 Consequenties

Nadere informatie

Productbeschrijving BRK Levering

Productbeschrijving BRK Levering Directie Rechtszekerheid Product- en Procesbeheer Productbeschrijving Basisregistratie Kadaster Levering Auteur(s) Kadaster Directie Rechtszekerheid Product- en Procesbeheer 1 van 6 Productbeschrijving

Nadere informatie

De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening.

De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening. De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening. Foto: Mugmedia Het Kadaster gaat de levering van kadastrale informatie ingrijpend vernieuwen. Het huidige proces van verwerken van kadastrale

Nadere informatie

Agentschap BPR: Relatiebeheer GBA. Jan Willem van Boven relatiebeheerder

Agentschap BPR: Relatiebeheer GBA. Jan Willem van Boven relatiebeheerder Agentschap BPR: Relatiebeheer GBA Jan Willem van Boven relatiebeheerder 2012 Agenda Over Agentschap BPR GBA als Basisregistratie Relatiebeheer GBA 2 Agentschap BPR Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens

Nadere informatie

De terugmeldingsverplichting. Datum 22 mei 2014

De terugmeldingsverplichting. Datum 22 mei 2014 De terugmeldingsverplichting Datum 22 mei 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 De terugmeldvoorziening (TMV)... 4 2 Juridisch kader... 5 3 Procedure op hoofdlijnen... 6 3.1 Algemeen... 6 3.2 De melding

Nadere informatie

20 14-35 1. Nieuwegein. Datum 2 oktober 2014 Portefeuillehouder J.A.N. Gadella

20 14-35 1. Nieuwegein. Datum 2 oktober 2014 Portefeuillehouder J.A.N. Gadella 20 14-35 1 Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie VSP dd 23-09-2014 inzake aanleveren bodemgegevens BRO per 1 jan. 2016 (zie 2014-301) Afdeling

Nadere informatie

NHR plug-in. Versie 14.02

NHR plug-in. Versie 14.02 NHR plug-in Versie 14.02 Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere wijze dan ook

Nadere informatie

Informatiebeleid & ICT Financiën en control Facilitaire zaken. Financiële administratie. backoffice applicatie (buiten Klantcontacten

Informatiebeleid & ICT Financiën en control Facilitaire zaken. Financiële administratie. backoffice applicatie (buiten Klantcontacten Voorinvullen (sectorspecifiek) svoering Serviceregister en - intranet Aanvragen van een dienst of product, dan wel het indienen van een verzoek of een bezwaar GEMMA e-formulieren specificatie 1.3 Zaaktypen

Nadere informatie

Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden

Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken, gevolgen en status binnen de Drechtsteden Laatst bijgewerkt/ Versie: 8 oktober 2010 Waar hieronder wordt gesproken over partijen is bedoeld: gemeenten,

Nadere informatie

Realisatieplan 'Andere Overheid' - de tussenstand

Realisatieplan 'Andere Overheid' - de tussenstand Realisatieplan 'Andere Overheid' - de tussenstand Inleiding In september 2009 heeft de raad het zgn. Realisatieplan met bijbehorende Uitvoeringsagenda vastgesteld, voor de invoering van een digitale overheid.

Nadere informatie

Basisregistraties en Inspire

Basisregistraties en Inspire Basisregistraties en Inspire Stand van zaken Beleid en Perspectieven Noud Hooyman 23 maart 2011 7 april 2011 Onderwerpen en Uitdaging Positionering Geo-informatie Gideon Geo-Basisregistraties Stelsel en

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 44665 8 december 2015 Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 7 december 2015, nr. IENM/BSK-2015/161734,

Nadere informatie

Voorbeeldrapportage Individuele gemeente en benchmark met vergelijkbare gemeenten

Voorbeeldrapportage Individuele gemeente en benchmark met vergelijkbare gemeenten Voorbeeldrapportage Individuele gemeente en benchmark met vergelijkbare gemeenten Dit document is een voorbeeldrapport vanuit Benchlearning.org. Het betreft een individuele gemeentelijke rapportage van

Nadere informatie

(Gemeentelijke) Samenwerking in het Geo-domein

(Gemeentelijke) Samenwerking in het Geo-domein (Gemeentelijke) Samenwerking in het Geo-domein Gabriel van Tiggelen senior beleidsmedewerker informatiebeleid VNG ambtelijk voorzitter Gemeentelijk Geo Beraad Geo-informatie Belang (Geo) informatie bij

Nadere informatie

Basisregistratie Grootschalige Topografie. RSV Zuid Holland / Utrecht 8 oktober 2008 Ruud van Rossem

Basisregistratie Grootschalige Topografie. RSV Zuid Holland / Utrecht 8 oktober 2008 Ruud van Rossem Basisregistratie Grootschalige Topografie RSV Zuid Holland / Utrecht 8 oktober 2008 Ruud van Rossem 8 oktober 2008 Basisregistratie Grootschalige Topografie - E-Overheid - Basisregistraties -BGT 8 oktober

Nadere informatie

Maximale inwonerstevredenheid. Overheid 360º. Daniël Prins (VeloA) Maarten van der Hoek (Exxellence)

Maximale inwonerstevredenheid. Overheid 360º. Daniël Prins (VeloA) Maarten van der Hoek (Exxellence) Maximale inwonerstevredenheid Overheid 360º Daniël Prins (VeloA) Maarten van der Hoek (Exxellence) Digitale overheid 2017 Het kabinet wil in 2017 burgers en bedrijven volledig digitaal toegang geven tot

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond

Basisregistratie Ondergrond Basisregistratie Ondergrond De rol van GEO-ICT bedrijven Stephan Gruijters Geologische Dienst van Nederland - TNO 1 Stelsel van Basisregistraties uitkering (BLAU) Inkomen (BRI) Persoon (RNI) Persoon (GBA)

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten. Agentschap BPR DGBK/BPR In het verzoek van 22 juli 2011, BPR2011/54222 heeft het bestuur van de Dienst voor het Kadaster en de Openbare Registers verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking

Nadere informatie

Het Stelsel van Basisregistraties - maart 2015. Een architecturale beschrijving

Het Stelsel van Basisregistraties - maart 2015. Een architecturale beschrijving Het Stelsel van - maart 2015 Een architecturale beschrijving Het Stelsel van maart 2015 1 Bij nagenoeg alle vraagstukken voor de overheid is het kunnen beschikken over adequate gegevens cruciaal. Voor

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5823 12 februari 2016 Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum: 24 december 2013 Kenmerk:

Nadere informatie

Kadaster. Bijeenkomst VIAG 28 augustus 2015. Henk Polet Key accountmanager

Kadaster. Bijeenkomst VIAG 28 augustus 2015. Henk Polet Key accountmanager Kadaster Henk Polet Key accountmanager Wie, wat en hoe Organisatie Taken Kadaster Uitvoering Continuering Rechtzekerheid Gids Platform 2 Organisatie 3 Taken Wettelijke taken het bijhouden van de openbare

Nadere informatie

Naam presentatie. Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort

Naam presentatie. Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort Naam presentatie Vrienden van de Vrienden van de Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort 2 Jan Haasnoot Projectleider Sectoraal Knooppunt Wim Wispelweij Programmamanager PIB 3 B R O B R P N H R B

Nadere informatie

BAG plug-in. Versie 14.01

BAG plug-in. Versie 14.01 BAG plug-in Versie 14.01 Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere wijze dan ook

Nadere informatie

Basisregistraties Kadaster en Topografie

Basisregistraties Kadaster en Topografie Basisregistraties Kadaster en Topografie Basisregistraties Kadaster en Topografie 03 Voorwoord Geachte lezer, Het is mij een genoegen u deze brochure aan te bieden die over de basisregistraties Kadaster

Nadere informatie

Toelichting op de Monitor Digitale Overheid 2019

Toelichting op de Monitor Digitale Overheid 2019 Toelichting op de Monitor Digitale Overheid 2019 Bijgevoegd treft u de jaarlijkse Monitor Digitale Overheid 2019 aan. De monitor geeft inzicht in de voortgang en implementatie van de voorzieningen en bouwstenen

Nadere informatie

WAARDERINGSKAMER LV WOZ en andere ontwikkelingen. Caspar Remmers Waarderingskamer

WAARDERINGSKAMER LV WOZ en andere ontwikkelingen. Caspar Remmers Waarderingskamer LV WOZ en andere ontwikkelingen Caspar Remmers Waarderingskamer 1 Vier ontwikkelingen WAARDERINGSKAMER? 2 Hoe werkt de WOZ? WAARDERINGSKAMER Beschikking/ taxatieverslag BAG Kadaster Bezwaren WOZ Terugmelding

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7662 15 maart 2016 Autorisatiebesluit Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van het Zorgverzekeringskantoor

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvergadering van 28 en 31 oktober 2013 Agendanummer 11 Aan Onderwerp: de gemeenteraad. Krediet Basisregistratie Grootschalige Topografie

Nadere informatie

Ruimte voor verbeelding

Ruimte voor verbeelding Ruimte voor verbeelding Semantiek van de Basisregistraties door Marijke Abrahamse m.m.v. Jolanda van der Linden en Daniel Wunderink Semantiek??? = Betekenisleer gaat over betekenis van woorden of zinnen

Nadere informatie

Monitor Digitale Overheid 2019

Monitor Digitale Overheid 2019 Rapport Monitor Digitale Overheid 2019 Versie Versie 1.0 Datum 30-5-2019 1. Inhoudsopgave 1. Hoofdlijnen van de monitor Digitale Overheid 2019... 4 Identificeren en authenticeren... 4 Dienstverlening en

Nadere informatie

Geo samenhang in de basisregistraties

Geo samenhang in de basisregistraties Geo samenhang in de basisregistraties Dag van de geo-standaarden Geonovum, 19 mei 2010 Dirk Moree Yvette Ellenkamp Aanleiding Basisregistraties BRK (kadaster) BRT (kleinschalige topografie) BAG (adressen

Nadere informatie

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Hoofdstap 3 Voorbereiden Publicatiedatum: oktober 2014 Inleiding U heeft een vastgesteld plan van aanpak, u weet welke voorbereidende werkzaamheden

Nadere informatie

Productspecificatie DKK in PDOK

Productspecificatie DKK in PDOK Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Materiebeleid PPB Digitale kadastrale kaart in PDOK Auteur(s) Kadaster Datum Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Materiebeleid PPB Inhoudsopgave 1 van 5 1 Inleiding...

Nadere informatie

Levering vanuit de Basisregistratie Kadaster. Webinar 3 september 2015

Levering vanuit de Basisregistratie Kadaster. Webinar 3 september 2015 Levering vanuit de Basisregistratie Kadaster Webinar 3 september 2015 Levering vanuit de Basisregistratie Kadaster Welkom Henk Polet Agenda Webinar 14:00 uur Aanvang webinar Opening en stand van zaken

Nadere informatie

ECLBR/U201401356 Lbr. 14/058

ECLBR/U201401356 Lbr. 14/058 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) - betreft Inputfinanciering Handelsregister en Basisregistratie Kadaster ons kenmerk ECLBR/U201401356

Nadere informatie

De Wkpb wordt vernieuwd

De Wkpb wordt vernieuwd De Wkpb wordt vernieuwd Ad van der Meer, projectleider Beter Kenbaar Realisatie in samenwerking met de VNG Wat vooraf ging 2007 invoering Wkpb > doel integrale kenbaarheid publ.beperkingen Echter: compromissysteem

Nadere informatie

Feiten over de BGT op zakformaat. Basisregistratie Grootschalige Topografie

Feiten over de BGT op zakformaat. Basisregistratie Grootschalige Topografie Feiten over de BGT op zakformaat Basisregistratie Grootschalige Topografie Inhoud Samenwerking is de sleutel tot succes 4 Wat is de BGT? 7 De BGT is onderdeel van een groter geheel 9 Meerwaarde door standaarden

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Advies concept wetsvoorstel Basisregistratie Ondergrond. Geachte,

Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Advies concept wetsvoorstel Basisregistratie Ondergrond. Geachte, POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl AAN Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 7 oktober 2013, 2013-0000684742, heeft de directeurgeneraal Ruimte en Water van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, namens de Minister van Infrastructuur en Milieu, verzocht

Nadere informatie

Eén digitale overheid: betere service, meer gemak

Eén digitale overheid: betere service, meer gemak Eén digitale overheid: betere service, meer gemak Rob Evelo Programmamanager i-nup Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Visie op dienstverlening: samen doen Overheden werken vanuit

Nadere informatie

Wat is Mijn Overheid? Welke gegevens liggen er vast en waarom De verschillende instellingen Privacy gegarandeerd? Controle door u zelf

Wat is Mijn Overheid? Welke gegevens liggen er vast en waarom De verschillende instellingen Privacy gegarandeerd? Controle door u zelf Wat is Mijn Overheid? Welke gegevens liggen er vast en waarom De verschillende instellingen Privacy gegarandeerd? Controle door u zelf Computer Club Bodegraven Wat is MijnOverheid? MijnOverheid is uw persoonlijke

Nadere informatie

Ligt uw uitdaging in het aansluiten op de voorzieningen en de distributie van basisgegevens?

Ligt uw uitdaging in het aansluiten op de voorzieningen en de distributie van basisgegevens? INTEGRATIE PLATFORM Ligt uw uitdaging in het aansluiten op de voorzieningen en de distributie van basisgegevens? Met het Neuron Integratie Platform kunt u uw informatievoorziening op betrouwbare en efficiënte

Nadere informatie

Basisregistratie Grootschalige Topografie RSV Noord Holland 29 september 2008 Ruud van Rossem

Basisregistratie Grootschalige Topografie RSV Noord Holland 29 september 2008 Ruud van Rossem Basisregistratie Grootschalige Topografie RSV Noord Holland 29 september 2008 Ruud van Rossem 29 september Basisregistratie Grootschalige Topografie - E-Overheid - Basisregistraties -BGT 29 september Basisregistratie

Nadere informatie

Efficiënter inwinnen, beheren en informeren door BRK levering

Efficiënter inwinnen, beheren en informeren door BRK levering Efficiënter inwinnen, beheren en informeren door BRK levering Verandering in uw gemeentelijke organisatie Mickel Langeveld Adviseur Tactisch Informatie Management We zijn operationeel en zijn in december

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 000 XII Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (XII) voor het jaar 2012 Nr. 138 BRIEF VAN DE MINISTER

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. DGBK/RvIG Rijksdienst voor Identiteitsgegevens In het verzoek van 13 mei 2015, 2015-0000367950, heeft de minister van Financiën ten behoeve van Dienst Uitvoering Onderwijs verzocht om autorisatie voor

Nadere informatie

Gefundeerde inschatting gebruik GDI

Gefundeerde inschatting gebruik GDI Gefundeerde inschatting gebruik GDI Resultaten Versie.4 - bij modelversie.1 Joland van der Heijden Steffie Janssen 27 maart 217 Het project op hoofdlijnen Gegevens verzameld via bureauonderzoek. Transparant

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 14 september 2015, kenmerk 2015-0000537904, heeft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBK/RvIG Datum In het verzoek van 25 juli 2015, 2015-0000437166 heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ten behoeve van de Dienst Uitvoering Onderwijs

Nadere informatie

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Van Oriëntatie naar Gebruik van de BRP Inleiding & toelichting op de vijf hoofdstappen Publicatiedatum: oktober 2014 Ten geleide Voor u ligt de

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Kenmerk Bijlage(n)

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Kenmerk Bijlage(n) > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA Den Haag Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070 456

Nadere informatie

Inhoud. Dorus Kruse. Jeroen Baltussen. Productmanager PDOK. Adviseur PDOK

Inhoud. Dorus Kruse. Jeroen Baltussen. Productmanager PDOK. Adviseur PDOK Dorus Kruse Productmanager PDOK Jeroen Baltussen Adviseur PDOK Inhoud PDOK gebruik Wensenlijst Gebruikers Geocoding in Excel SLA s/gebruik/cijfers Succes 2015 en verder De gebruiker bepaalt Waarom PDOK?

Nadere informatie

Uitwisseling persoonsgegevens tussen Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Uitwisseling persoonsgegevens tussen Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba De Colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten i.a.a. de Hoofden Burgerzaken Directie Burgerschap en Informatiebeleid Identiteit Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Basisregistratie Grootschalige Topografie

Basisregistratie Grootschalige Topografie asisregistratie Grootschalige Topografie RSV Zuid 29 oktober 2008 Ruud van Rossem Algemeen Projectleider GT 29 oktober 2008 asisregistratie Grootschalige Topografie - E-Overheid - asisregistraties -GT

Nadere informatie

Gegevensmanagement in Horst aan de Maas

Gegevensmanagement in Horst aan de Maas Gegevensmanagement in Horst aan de Maas Eens GEGEVEN blijft een GEGEVEN Themamiddag invoering BAG 29 november 2007 Horst aan de Maas Aanleiding In 2001: herindeling nét achter de rug Heel veel beweging

Nadere informatie

Productbeschrijving DKK

Productbeschrijving DKK Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Materiebeleid PPB Productbeschrijving Digitale kadastrale kaart in PDOK 1.1 Auteur(s) Kadaster Datum Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Materiebeleid PPB Inhoudsopgave

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 23893 12 september 2014 Autorisatiebesluit MvVenJ/Functioneel Parket, Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en

Nadere informatie

Datum 24 september Kenmerk

Datum 24 september Kenmerk In het verzoek van 15 juli 2015, 2015-0000408831, heeft de Onderlinge Waarborgmaatschappij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A., verzocht om de selectieverstrekking van gegevens als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Vrienden van het Stelsel

Vrienden van het Stelsel Vrienden van het Stelsel Servicegericht werken in de gemeente Breda Thijs de Lange (gemeente Breda) Jascha Gregorowitsch (Enable-U) Agenda Waar komen we vandaan? Waar zijn we mee bezig? Waar gaan we naar

Nadere informatie

Regie op GDI door gemeenten. Marthe Fuld Coördinator Team GDI-regie

Regie op GDI door gemeenten. Marthe Fuld Coördinator Team GDI-regie Regie op GDI door gemeenten Marthe Fuld Coördinator Team GDI-regie 2 Uit welke componenten bestaat de GDI begin 2018? eid stelsel / Idensys DigiD Overheid.nl Berichten Box (MOBB) Berichtenbox Bedrijven

Nadere informatie

Ondersteuning T&T bij aansluiten op de BRP Heddy Nooten, Adjunct Directeur

Ondersteuning T&T bij aansluiten op de BRP Heddy Nooten, Adjunct Directeur Ondersteuning T&T bij aansluiten op de BRP Heddy Nooten, Adjunct Directeur 1 Opmerkingen vooraf Presentatie wordt gefilmd. Komt op website T&T Vragen graag na afloop Na presentatie korte demonstratie (Bob

Nadere informatie

Agentschap BPR. Naar excellent stelselbeheer

Agentschap BPR. Naar excellent stelselbeheer Agentschap BPR Naar excellent stelselbeheer 2 Naar excellent stelselbeheer Inleiding Burgers kunnen bij de gemeenten terecht voor reisdocumenten en inschrijving in de bevolkingsadministratie. Alle overheidsinstanties

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 5 september 2013, 2013-0000527868, heeft het bestuur van de Raad voor rechtsbijstand verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen.

Nadere informatie

3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma Inleiding. 2 Rapportagestructuur. 3 Stand van zaken per thema

3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma Inleiding. 2 Rapportagestructuur. 3 Stand van zaken per thema 3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma 2014 2018 1 Inleiding In september 2014 heeft de gemeenteraad het Strategisch Informatiebeleid 2014-2018 vastgesteld, inclusief het bijbehorende Uitvoeringsplan

Nadere informatie

BRIDGIS EN DE BAG Opgesteld door Bridgis Geoservices BV Datum Mei 2013

BRIDGIS EN DE BAG Opgesteld door Bridgis Geoservices BV Datum Mei 2013 BRIDGIS EN DE BAG Opgesteld door Bridgis Geoservices BV Datum Mei 2013 INHOUD Wat is de BAG 3 Waarom de BAG? 4 Bridgis en de BAG 4 Het datawarehouse van Bridgis 4 Gevolgen van de BAG 5 Advies & Maatwerk

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5526 5 februari 2019 Autorisatiebesluit voor de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in verband met

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 2 oktober 2013, 2013-0000618260, heeft de Raad voor de rechtspraak verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in verband

Nadere informatie

Stelselcatalogus 2.0. Presentatie LOD. 17 april 2013

Stelselcatalogus 2.0. Presentatie LOD. 17 april 2013 Stelselcatalogus 2.0 Presentatie LOD 17 april 2013 Inleiding Doelstelling De nieuwe Stelselcatalogus is hét instrument om de e- overheidsdoelstelling van eenmalige gegevensaanlevering en meervoudig gebruik

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 10 december 2013, nummer 2013-0000761712, heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verzocht om autorisatie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 8 januari 2014, 2014-0000047036 heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van het Zorgverzekeringskantoor BES verzocht om autorisatie voor de systematische

Nadere informatie

Handreiking uniforme gegevenslevering Stelselcatalogus 2.0

Handreiking uniforme gegevenslevering Stelselcatalogus 2.0 Handreiking uniforme gegevenslevering Stelselcatalogus 2.0 Versie 1.1 (toevoeging metagegevens Toegankelijkheid en Gebruiksvoorwaarden, na afstemming in beheeroverleg d.d. 28-01-2014) Gegevenslevering

Nadere informatie

Rapport modelautorisatie WIA+ verzekeraars

Rapport modelautorisatie WIA+ verzekeraars Rapport modelautorisatie WIA+ verzekeraars Versie 1.1 Datum 18 maart 2013 Status Definitief 1. Inleiding Dit rapport beschrijft de modelautorisatie voor WIA+ verzekeraars. Het geeft een opsomming van de

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 18 november 2013, 2013-0000666316, heeft het bestuur van de Sociale Verzekeringsbank verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen

Nadere informatie

Opdrachtgever: Klaas de Veen

Opdrachtgever: Klaas de Veen Onderwerp: 2e Tranche realisatie Basisregistratie Grootschalige Topografie Nummer: Bestuursstukken\2468 Agendapunt: 8 DB: Ja 9-10-2017 BPP: Nee FAZ: Ja 1-11-2017 VVSW: Ja 1-11-2017 AB: Ja 15-11-2017 Opsteller:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Versie 1.0 Datum 11 mei 2015 Status Definitief Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Waarom Terugmelden?... 3 1.2 Gerede Twijfel... 3 1.3 Digimelding voor afnemers...

Nadere informatie

Directie GVA. Controleprotocol BRT: TOP10NL. Product- en Procesbeheer 1.1. Versie

Directie GVA. Controleprotocol BRT: TOP10NL. Product- en Procesbeheer 1.1. Versie Directie GVA Product- en Procesbeheer Directie Geo Product- en Procesbeheer Datum 1 van 8 Datum Auteur Opmerking 1.0 1 november 2011 Kadaster Eerste versie Controleprotocol Kadaster Herziening Controleprotocol

Nadere informatie

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder: In het verzoek van 7 februari 2014, 2014-0000079227, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Voortgang en planning. Leo van der Sluijs Productmanager PDOK

Voortgang en planning. Leo van der Sluijs Productmanager PDOK Voortgang en planning Leo van der Sluijs Productmanager PDOK Klantendag PDOK, INSPIRE, BGT 20 november 2013 Agenda PDOK Highlights tweede helft 2013 Klantsignalen BRK en PDOK Planning 2014 Hoofddoelstelling

Nadere informatie

Nieuwe Sturing op de Basisregistraties. Doorontwikkeling in Samenhang. De I-agenda van IenM. Presentatie DGRW. Ruud van Rossem

Nieuwe Sturing op de Basisregistraties. Doorontwikkeling in Samenhang. De I-agenda van IenM. Presentatie DGRW. Ruud van Rossem Nieuwe Sturing op de Basisregistraties De I-agenda van IenM. Presentatie DGRW Doorontwikkeling in Samenhang Ruud van Rossem Open Geo Dag 31 mei 2017 6 juni 2017 Basisregistraties In het kader van de Generieke

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 18 november 2013, 2013-0000666316, heeft het bestuur van de Sociale Verzekeringsbank verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen

Nadere informatie

NOTA VOOR DE RAAD BI < -3 NEE BI. gemeente QoSterhOUt

NOTA VOOR DE RAAD BI < -3 NEE BI. gemeente QoSterhOUt O -O O ç* BI. plan. datum O i İl - CXI zaak nr. NEE < -3 ouwel * verti WW BI.0120073 gemeente QoSterhOUt NOTA VOOR DE RAAD Datum: 21 september 2012 Nummer raadsnota: Bl.0120073 Onderwerp: Verordening gemeentelijke

Nadere informatie

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015 DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ VERSIE d.d. 08-07-2015 INLEIDING De Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken (Basisregistratie WOZ) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties.

Nadere informatie

Personen in basisregistraties en landelijke voorzieningen bij het Kadaster

Personen in basisregistraties en landelijke voorzieningen bij het Kadaster Personen in basisregistraties en landelijke voorzieningen bij het Kadaster Janette Storm Product- en Dienstmanager RvIG Klantendag 27 september 2016 Kadaster activiteiten Registratie van eigendomstransacties

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 18 december 2014, 2014-0000681139, heeft de directie van de Dienst Wegverkeer verzocht om de selectieverstrekking van gegevens als bedoeld in artikel 37, eerste lid, onder b, van het

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. DGBK/BPR Agentschap BPR In het verzoek van 17 juli 2014, 2014-0000393188 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. DGBK/RvIG Rijksdienst voor Identiteitsgegevens In het verzoek van 21 september 2015, 2015-0000685401, heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 6 november 2013, 2014-0000008688, heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van de Stichting donorgegevens kunstmatige bevruchting verzocht om autorisatie voor

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 11-68 Registratienummer raad 629115 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 629114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Artikel 1

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Artikel 1 Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBW/RvIG Datum In het verzoek van 6 juni 2017, 2017-0000282973, heeft de Minister van Veiligheid en Justitie ten behoeve van de Immigratie- en Naturalisatiedienst

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBK/RvIG In het verzoek van 16 september 2015, 2015-0000567680, heeft de minister van Financiën ten behoeve van de Belastingdienst verzocht om de selectieverstrekking

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 2 oktober 2013, 2013-0000618250, heeft de Raad voor de rechtspraak verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in verband

Nadere informatie

Stelselvoorzieningen. Johan ten Dolle Projectleider Aansluitondersteuning. Sing Hsu Technisch adviseur Digilevering. VIAG, 7 oktober 2013

Stelselvoorzieningen. Johan ten Dolle Projectleider Aansluitondersteuning. Sing Hsu Technisch adviseur Digilevering. VIAG, 7 oktober 2013 De Stelselvoorzieningen Johan ten Dolle Projectleider Aansluitondersteuning Stelselvoorzieningen Sing Hsu Technisch adviseur Digilevering VIAG, 7 oktober 2013 Agenda Waarom nu: bestuurlijke context E-overheid

Nadere informatie

BAG plug-in Versie T&T levert digitale diensten voor de uitwisseling van vertrouwelijke gegevens

BAG plug-in Versie T&T levert digitale diensten voor de uitwisseling van vertrouwelijke gegevens BAG plug-in Versie 19.01 T&T levert digitale diensten voor de uitwisseling van vertrouwelijke gegevens INHOUDSOPGAVE PAGINA 1 INLEIDING... 3 2 ALGEMEEN... 4 2.1 De BAG... 4 2.2 Samenhang met GBA... 4 2.3

Nadere informatie

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Hoofdstap 1 Oriëntatie Publicatiedatum: oktober 2014 Inleiding De oriëntatie is erop gericht om informatie te verzamelen over de Basisregistratie

Nadere informatie

Verwerving/implementatie Burgerzakenmodules Leveranciersdag KING

Verwerving/implementatie Burgerzakenmodules Leveranciersdag KING Verwerving/implementatie Burgerzakenmodules Leveranciersdag KING Wijnand Heijnen 22 maart 2013 Onderwerpen De BRP en de BZM in het kort mgba Ontwikkeling en migratie Implementatie Relatie markt / softwareleveranciers

Nadere informatie