Een ondernemende school!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een ondernemende school!"

Transcriptie

1 Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO _Calvijn_logo_fc.eps Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK C C Status DUMMIE WERKTEK LITH.INT. LITH.EXT. Druktechniek OFFSET FLEXO DIEPDR. BOEKDR. = C 30, M 87, Y 0, B 47 = C 0, M 60, Y 100, B 0 DTP-Programma ADOBE ILLUSTRATOR 9.0 Account Ontwerper Operator Hanneke Irma/Jeroen Lex De kleuren op deze print zijn niet representatief voor het uiteindelijk drukresultaat tenzij dit een proefdruk is. Een ondernemende school! Tel. 31 (0)

2 Voorwoord Welkom op de Calvijn Business School. Met deze brochure krijg je een indruk van het ondernemende lesprogramma dat wij aanbieden voor mavoleerlingen (theoretische en gemengde leerweg) en havoleerlingen (profiel Economie en Maatschappij). Mocht je na het lezen hiervan nog vragen hebben dan kun je die altijd stellen. Stuur een mail naar mevrouw Ponsioen, als je vragen hebt over de Calvijn Business School mavo. Voor de Calvijn Business School havo kun je een mail sturen naar meneer Oosterom, Uiteraard ben je van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Maak hiervoor dan telefonisch een afspraak. Je kunt ons bellen op telefoonnummer We hopen snel kennis met je te mogen maken! Mevrouw N.C.W. Ponsioen Coördinator Calvijn Business School mavo A. Oosterom Coördinator Calvijn Business School havo

3 Wat houdt de Business School mavo in? Alle leerlingen van de mavo krijgen in het 3e leerjaar een vak binnen de gemengde leerweg de Calvijn Business School. Tijdens de uren Business School werk je enerzijds aan het examenprogramma Handel & Verkoop en anderzijds aan ondernemende projecten. Derde leerjaar vmbo In het 3e jaar volg je verschillende thema s van Handel & Verkoop. Het eerste heet Oriëntatie op de handel. Hierin hebben we het over hoe handel ontstaat, hoe handel wordt georganiseerd en welke beroepen er zijn in de handel. In het tweede thema Goederenverwerking gaan we het hebben over hoe goederen kunnen worden vervoerd, opgeslagen en verkoopklaar gemaakt. Je leert veel over voorraadbeheer en dus ook over inventariseren. Het derde thema is Kassa. Je leert een kassa bedienen en opmaken. Tevens moet je BTW uit kunnen rekenen. We sluiten dit jaar af met het vierde thema Verkopen. Je leert hoe je een goed verkoopgesprek kunt houden, maar zeker ook hoe je met klachten van klanten om moet gaan. Een verkoopprijs berekenen van een product, daar draai je straks je hand niet meer voor om. Daar gaan we uiteraard mee aan de slag. Naast het examenprogramma werk je aan projecten. Een van die projecten is Jeugdvakantieland. Gedurende het schooljaar werk je in een team en bedenk je een activiteit die uiteindelijk uitgevoerd wordt in Jeugdvakantieland. Een ander project dat ook ieder jaar terugkomt bestaat uit het deelnemen aan de Global Entrepreneurship Week Rotterdam (GEWR). In deze week vinden wereldwijd activiteiten plaats die met ondernemen te maken hebben. Voor onze activiteit werken we samen met basisscholieren en studenten van het mbo en het hbo. Als leerling van de Business School word je tijdens de GEWR uitgedaagd om geld in te zamelen voor een goed doel. Daarnaast werken we regelmatig samen met Winkeliersvereniging Pendrecht. Ga je in het 4e jaar verder voor je diploma theoretische leerweg met een ander vak dan Business School, dan krijg je na afloop van het 3e jaar een schoolcertificaat waarop staat welke thema s je hebt doorlopen en welke cijfers je hiervoor hebt behaald. Nog steeds enthousiast over de Business School? Ga dan verder met dit programma in het 4e jaar. Je moet dan wel het vak Economie in je vakkenpakket houden. Vierde leerjaar vmbo In dit jaar gaan we dieper in op het thema Goederenverwerking. Een ander thema dat ook aan de orde komt is Winkelinrichting. Je kunt hierbij denken aan welke huisstijl je toepast in je winkel. Maar ook op welke plek je de artikelen plaatst zodat er een zo hoog mogelijke omzet wordt behaald. Tenslotte komt Marketing aan de beurt. Als je van plan bent om een eigen onderneming te beginnen moet je wel weten wie je doelgroep is. En hoe je reclame maakt voor jouw onderneming.

4 Krijg je alleen maar les van je eigen docent? Naast de gewone lessen in school, krijg je ook les van gastdocenten. Denk hierbij aan mensen uit het bedrijfsleven zoals een marktkoopman of een bedrijfsleider van een winkel. Maar ook medewerkers van de Rabobank verzorgen gastlessen. We bezoeken natuurlijk bedrijven zodat je ziet hoe de theorie in de praktijk werkt. Welk diploma kun je halen? Als afsluiting van twee jaren Business School doe je in de vierde klas het examen Handel & Verkoop. Je krijgt een gemengde leerwegdiploma (gl) als je geslaagd bent voor 5 theoretische leerwegvakken en het gl vak Handel & Verkoop. Doe je Handel & Verkoop als 7e vak in het 4e jaar en ben je geslaagd voor 6 theoretische leerwegvakken, dan krijg je een theoretische leerwegdiploma (tl). Alle Business School leerlingen krijgen naast een gl/tl diploma een Vecon Business School (VBS) certificaat. Met dit certificaat toon je bij je vervolgopleiding aan dat je gedurende twee jaar gewerkt hebt aan ondernemende vaardigheden in de les en in de projecten. Het VBS certificaat geeft een meerwaarde aan je cv. Vervolgopleidingen Met beide diploma s kun je binnen het mbo doorstromen naar niveau 3 en afhankelijk van je vervolgopleiding naar niveau 4. Hieronder een klein aantal vervolgopleidingen Ondernemer/ Manager detailhandel Zelfstandig ondernemer (ZZP) en (MKB) Verkoopspecialist Vestigingsmedewerker groothandel Commercieel medewerker Exportmedewerker Uiteraard kun je ook een vervolgopleiding kiezen van een andere sector. De ondernemende vaardigheden die je bij ons hebt opgedaan komen binnen alle vervolgopleidingen van pas. Meer weten over de Business School mavo? Kijk dan eens op onze website of maak een afspraak met mevrouw Ponsioen, coördinator Calvijn Business School mavo via het adres n.c.w.ponsioen@calvijn.nl.

5 Wat houdt de Business School havo in? Voor de Business School havo moet je het profiel Economie & Maatschappij (E&M) kiezen. Het programma is meer praktijkgericht dan het standaard E&M-profiel. We doen aan ondernemend leren. Je kunt hierbij denken aan het opzetten van miniondernemingen of het uitvoeren van echte projecten. Onze opdrachtgevers zijn onder andere bedrijven en de gemeente Rotterdam en Barendrecht. Het met elkaar starten van een minionderneming en het uitvoeren van dit soort projecten is leuk, uitdagend en leerzaam. Door praktijkgericht leren is er een goede aansluiting met het hbo. Leergebieden als persoonlijke ontwikkeling, marketing, personeelsmanagement en boekhouding worden aangeboden. Tijdens de opleiding werken we nauw samen met het hbo. Zo voeren we gezamenlijk met studenten projecten uit waardoor je een goed beeld krijgt over het verder studeren op een hbo. In havo 5 sluit je een volwaardige opleiding af door het maken van een Profielwerkstuk. Hierin moet sterk de nadruk worden gelegd op zelfstandigheid, (management) vaardigheden en ondernemerschap. Bij je diploma krijg je ook een Vecon Business School certificaat (VBS), wat betekent dat je een gecertificeerde Business School hebt gevolgd en afgesloten. Een havo diploma met een grote PLUS! Het VBS geeft een meerwaarde aan je cv. Wat zijn mogelijkheden voor een vervolgopleiding? Bedrijfseconomie (Hogeschool Rotterdam) Commerciële Economie (Hogeschool Rotterdam) Management, Economie en Recht (Hogeschool Rotterdam) International Business and Management Studies (Hogeschool Rotterdam) Marketing Management (InHolland) Small Business and Retailmanagement (InHolland) Accountancy (Hogeschool Rotterdam en InHolland) Communicatie (Reclame, Media en Design) (InHolland)

6 Wat moet je in huis hebben? Leerlingen van de Calvijn Business School havo zijn zelfstandig zijn gemotiveerd houden van uitdagingen kunnen samenwerken hebben lef en doorzettingsvermogen zijn ondernemend weten wat ze waard zijn durven met ideeën te komen zijn bereid nette kleding te dragen tijdens Businessdagen Uiteraard dien je wel te beschikken over een goed overgangsrapport en kijken we in een kort sollicitatiegesprek of wij jou geschikt achten voor toelating tot deze bijzondere klassen! De Business School havo nog even in het kort Leermodules Business Verkenning Leergebieden 1. Het bedrijf in 1. Marketing 2. Randvoorwaarden ondernemerschap 2. Personeelsmanagement 3. De markt 3. Boekhouding 4. Financiën 4. Projectmanagement 5. De externe onderneming (evenementenorganisatie) 6. De eigen onderneming Wat doen we tijdens zo n Businessdag? We zoeken ieder jaar weer naar nieuwe uitdagende bedrijfsbezoeken en activiteiten. We krijgen dus met grote regelmaat te maken met ervaren ondernemers die ons vanuit de praktijk kunnen vertellen hoe het is om een eigen bedrijf te hebben. Welke ondernemersvaardigheden heb je nodig om te slagen? Hoe haal je belangrijke opdrachten binnen? Wat zijn de gedragsregels in het bedrijfsleven? Enzovoorts Kortom, dat is weer eens iets anders dan vanuit een boek leren. Daarnaast is het hard werken in projectgroepen aan de diverse opdrachten van onze opdrachtgevers. Je krijgt het niet cadeau!!

7 Zijn er ook voorbeelden van deze activiteiten? Meer dan genoeg! Wat dacht je van 1. Introductieweek met allerlei uitdagende en leerzame workshops 2. Gastlessen over etiquette en dresscode in het bedrijfsleven 3. Diverse workshops over teambuilding, ontdek je talent etc. 4. Praktijkopdrachten, zoals het zoeken van sponsoren en marktverkenningen voor bedrijven of organisaties 5. Meedoen aan de Global Entrepreneurship Week Rotterdam met het organiseren van een ondernemersontbijt. 6. Waterskiën en survivaldag 7. Onderzoeken doen voor gemeentes over evenementen of evenementen organiseren. 8. Cursus website maken (in het kader van je bedrijfspresentatie) 9. Bezoek aan en gastlessen van de Kamer van Koophandel Roterdam 10. Je eigen bedrijf op school starten Niet genoeg? Daag ons maar uit en kom met je idee! Meer weten over de Business School? Kijk eens op onze website of maak een afspraak met meneer Oosterom, coördinator Calvijn Business School havo via het adres Vecon Business School certificaat Calvijn Business School is een Vecon Business School. Om als (Business) school in aanmerking te komen voor deze certificering moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo hebben wij onder andere een doorlopende leerlijn voor het vak Economie ontwikkeld vanaf leerjaar 1. Ook wordt er veel aan projecten gewerkt en gaan de leerlingen regelmatig op bezoek bij een gastbedrijf of krijgen les van een gastdocent. Met het Vecon Business School certificaat hebben leerlingen, naast het schooldiploma, een uitstekende en waardevolle aanvulling in handen voor hun vervolgopleiding!

8 Calvijn Maarten Luther Roerdomplaan NM Rotterdam

Een ondernemende school!

Een ondernemende school! Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Een ondernemende school!

Een ondernemende school! Calvijn Business School Klantnaam : CALVIJN Projectnaam : LOGO Projectnummer : 15820005 Documentnaam : 15820005_Calvijn_logo_fc.eps Laatste correctie : 07-09-04 Gebruikte kleuren : CYAAN MAGENTA YELLOW

Nadere informatie

Een ondernemende school!

Een ondernemende school! Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

De ondernemende school van Rotterdam!

De ondernemende school van Rotterdam! Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04. Beleidskader overstap vmbo-tl / mavo - havo. : Hanneke : Irma/Jeroen

CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04. Beleidskader overstap vmbo-tl / mavo - havo. : Hanneke : Irma/Jeroen CSG Calvijn Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK C C Status

Nadere informatie

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als manager retail geef je leiding aan een

Nadere informatie

CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04. : Hanneke : Irma/Jeroen

CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04. : Hanneke : Irma/Jeroen Calvijn Juliana Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK C C Status

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem overgangsbewijs vwo 3 naar vwo 4 een ander bij ministeriële regeling aangewezen

Nadere informatie

Calvijn Meerpaal. Eerste klas krant 2014-2015. Projectnaam : LOGO. Laatste correctie : 07-09-04. Status : Operator : Lex

Calvijn Meerpaal. Eerste klas krant 2014-2015. Projectnaam : LOGO. Laatste correctie : 07-09-04. Status : Operator : Lex Calvijn Meerpaal Klantnaam : CALVIJN Projectnaam : LOGO Projectnummer : 15820005 Documentnaam : 15820005_Calvijn_logo_fc.eps Laatste correctie : 07-09-04 Gebruikte kleuren : CYAAN MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

: ADOBE ILLUSTRATOR. De kleuren op deze print zijn niet representatief voor het uiteindelijk drukresultaat tenzij dit een proefdruk is.

: ADOBE ILLUSTRATOR. De kleuren op deze print zijn niet representatief voor het uiteindelijk drukresultaat tenzij dit een proefdruk is. Calvijn Meerpaal Klantnaam : CALVIJN Projectnaam : LOGO Projectnummer : 15820005 Documentnaam : 15820005_Calvijn_logo_fc.eps Laatste correctie : 07-09-04 Gebruikte kleuren : CYAAN MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Het Businessprogramma

Het Businessprogramma Het Businessprogramma 2018-2019 Inleiding Op het Mondriaan College zijn naast kennis ook vaardigheden van belang: samenwerken, creëren, organiseren, presenteren en niet in de laatste plaats ondernemen.

Nadere informatie

Business & Sport HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD

Business & Sport HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD ondernemend zijn en: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25166 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem; Papendallaan, Arnhem creatief het leuk vinden om

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school

havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school Beste ouder/verzorger, U staat samen met uw kind voor een belangrijke keuze: het kiezen van een middelbare school. Wellicht is de Calvijn Business School

Nadere informatie

HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel. Handel en Verkoop

HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel. Handel en Verkoop HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel Handel en Verkoop 20e jaargang nummer 2 november 2012 informatiebrochure 2014-2015 Handel en Verkoop Een goed verkoopgesprek

Nadere informatie

Vakdidactische dag vrijdag 21 april

Vakdidactische dag vrijdag 21 april Vakdidactische dag vrijdag 21 april 2017 WWW.VECON.NL 1 Wat doet de Vecon? Wat is Vecon Business School? Zelf aan het werk WWW.VECON.NL 2 Thomas Oosterkamp - Docent Economische vakken te ROC Friese Poort

Nadere informatie

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

International Business & Marketing

International Business & Marketing Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25148 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als medewerker marketing & communicatie werk

Nadere informatie

Calvijn Groene Hart. CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04. : Hanneke : Irma/Jeroen

Calvijn Groene Hart. CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04. : Hanneke : Irma/Jeroen Calvijn Groene Hart Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK C

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel. Handel & Verkoop

HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel. Handel & Verkoop HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel Handel & Verkoop 20e jaargang nummer 2 november 2012 informatiebrochure 2014-2015 2 Jacintha Oreel Ik koos voor Handel

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN

SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN 2018-2019 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ECONOMIE EN ONDERNEMEN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Welkom op de. Voorlichtingsavond economie (eco) en bedrijfseconomie,ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid. (Beco).

Welkom op de. Voorlichtingsavond economie (eco) en bedrijfseconomie,ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid. (Beco). Welkom op de Voorlichtingsavond economie (eco) en bedrijfseconomie,ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid. (Beco). agenda Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid (BECO) BECO

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2016 2017 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 4 maart 2015 Van 2TL naar 3 TL / Mavo + Welkom

Voorlichtingsavond 4 maart 2015 Van 2TL naar 3 TL / Mavo + Welkom Voorlichtingsavond 4 maart 2015 Van 2TL naar 3 TL / Mavo + Welkom Wie was wie ook alweer? Mw. Boland Teamleider TL / mavo + Dhr. Derks Mentor 2T1 (002) Dhr. Hofman Mentor 2T2 (007) Dhr. Oplaat Mentor 2T3

Nadere informatie

kiezen ontdekken doen! Leren en doen op jouw niveau Systematische aandacht voor vaardigheden Groen en D&P (Dienstverlening & Producten)

kiezen ontdekken doen! Leren en doen op jouw niveau Systematische aandacht voor vaardigheden Groen en D&P (Dienstverlening & Producten) MELANCHTHON BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl kiezen ontdekken Een bedrijvige school Leren en doen op jouw niveau doen! Kom op de MBS, leer binnen en buiten, volg je hart, ontwikkel

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU RSG WOLFSBOS vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ WIJ De middelbare school, een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is leuk. Maar waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen je ouders

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2017 2018 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel. Handel en Verkoop

HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel. Handel en Verkoop HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel Handel en Verkoop 20e jaargang nummer 2 november 2012 informatiebrochure 2012-2013 Handel en Verkoop Een goed verkoopgesprek voeren, met kassa s omgaan, boekhouden,

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs RSG WOLFSBOS vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet gemakkelijk. Want waar kies

Nadere informatie

CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04. : Hanneke : Irma/Jeroen

CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04. : Hanneke : Irma/Jeroen CSG Calvijn Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie : : : : : CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren : CYAAN PMS nummers : 000 C 000 MAGENTA

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door mevr. Koster MBO nog niet genoeg / wat

Nadere informatie

Christiaan Huygens College

Christiaan Huygens College Welkom op de informatieavond voor ouders en leerlingen Leerjaar 2 Programma - Toelichting KWT uren door mentor - Toelichting profielen en leerwegen door decaan - 20.00 uur: Kennismakingsronde profiel Kiezen

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: LOB programma waar zijn we? keuzekaart met oa: Gemengde Leerweg; mevr. Noordergraaf Havo algemeen Havo

Nadere informatie

HAVO. presentatie door Bartha Moerkerk. docent Bedrijfseconomie coach projecten havo & decaan havo

HAVO. presentatie door Bartha Moerkerk. docent Bedrijfseconomie coach projecten havo & decaan havo HAVO presentatie door Bartha Moerkerk docent Bedrijfseconomie coach projecten havo & decaan havo 21 maart 2019 Ondernemend onderwijs op het HAVO van CSG Prins Maurits Havo leerling is praktisch ingesteld:

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Mediavormgever Art & Design

Mediavormgever Art & Design Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25201 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Om toegelaten te worden tot een middenkaderopleiding

Nadere informatie

mbo melkveehouderij Professioneel partner in de melkveehouderij

mbo melkveehouderij Professioneel partner in de melkveehouderij mbo melkveehouderij 2017 2018 Professioneel partner in de melkveehouderij mbo melkveehouderij Als je van rundvee houdt De Nederlandse melkveehouderij vernieuwt voortdurend. Om die snelheid bij te houden

Nadere informatie

Informatieavond. Klas 4Ha en 4Hb

Informatieavond. Klas 4Ha en 4Hb Informatieavond Klas 4Ha en 4Hb Infoavond Klas 4ha en 4hb Welkom Begeleiding dit jaar Lesprogramma klas 4 Examens & zak- en slaagregeling Overgangsregeling naar klas 5 versnelde route Mbo-deel + Stage

Nadere informatie

INHOUD. Blz. 4 Wat wil je? Op onze school bieden we 3 leerroutes aan. Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie. Vakkenpakketten van de leerroutes

INHOUD. Blz. 4 Wat wil je? Op onze school bieden we 3 leerroutes aan. Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie. Vakkenpakketten van de leerroutes 1 INHOUD Blz. 2 Inleiding Blz. 4 Wat wil je? Blz. 5 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 8 Blz. 9 Op onze school bieden we 3 leerroutes aan Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie Zorg en Welzijn Vakkenpakketten van

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Ruimtelijk vormgever TOELATING

Ruimtelijk vormgever TOELATING Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25212 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL, GL of TL basisberoepsopleiding (mbo)

Nadere informatie

mbo toegepaste biologie

mbo toegepaste biologie mbo toegepaste biologie 2017 2018 Groei terwijl je leert over alles wat leeft mbo toegepaste biologie Je eerste keuze voor je tweede natuur Ben jij nieuwsgierig naar alles wat leeft en groeit? Ben je gebiologeerd

Nadere informatie

VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen!

VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VMBO (VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS) Kiezen voor meer praktijk minder theorie Kader Beroepsgerichte

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN

OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN Oktober 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 3 TL OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN VMBO 3 TL Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 2 2. Welke keuzes moet ik als derdeklasser maken?... blz. 3 3. Wanneer ga ik over van klas

Nadere informatie

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject florijn.nl THINK GLOBAL ACT LOCAL 14-15 MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject Het Florijn College biedt Middelbaar Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: LOB programma waar zijn we? keuzekaart met oa: Gemengde Leerweg; lok. Mvz - mevr. Noordergraaf Havo en

Nadere informatie

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen!

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Programma: 1. LOB, Stage (MAS en BO) & MBO+ Spreker: dhr. Nevels 2. Mavo+ Spreker: dhr. Mulder 3. Decanaat Spreker: dhr. Cornet

Nadere informatie

Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid

Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid Bedrijfseconomie (BE) Voorlichting Profielkeuze Hoe ziet het eruit vandaag? Wat is Bedrijfseconomie? Examenprogramma Inhoud examenprogramma

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

Management & Organisatie. Een mooi vak in de bovenbouw van de HAVO en het VWO

Management & Organisatie. Een mooi vak in de bovenbouw van de HAVO en het VWO Management & Organisatie Een mooi vak in de bovenbouw van de HAVO en het VWO M & O een nieuw vak Management & organisatie komt als apart vak niet voor in de basisvorming. Wel heb je onderdelen van het

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN. op Christelijk College de NOORDGOUW

OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN. op Christelijk College de NOORDGOUW OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN op Christelijk College de NOORDGOUW () Op de Noordgouw kunnen leerlingen 3 verschillende diploma s halen: 1. MAVO-diploma 2. HAVO-diploma 3. Atheneum-diploma (+) VMBO-tl = MAVO

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door dhr. v/der Belt MBO nog niet genoeg /

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid

Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid Bedrijfseconomie Voorlichting Profielkeuze R.J. van der Zande Introductie Filmpje: Omgaan met verandering Principe van Lemonade: When life

Nadere informatie

Gymnasium Calvinum. CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04

Gymnasium Calvinum. CALVIJN LOGO 15820005 15820005_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gymnasium Calvinum Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK C

Nadere informatie

mbo toegepaste biologie

mbo toegepaste biologie mbo toegepaste biologie 2015 2016 Groei terwijl je leert over alles wat leeft mbo toegepaste biologie Je eerste keuze voor je tweede natuur Ben jij nieuwsgierig naar alles wat leeft en groeit? Ben je gebiologeerd

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de Uilenhof. Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT)

Hartelijk welkom op de Uilenhof. Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Hartelijk welkom op de Uilenhof Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (Visie, Missie, Belofte) Vormen van onderwijs Leren in domeinen Begeleiding, zorg en samenwerking Resultaten en ontwikkelingen Praktische

Nadere informatie

Sociaal-cultureel werker

Sociaal-cultureel werker Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25488 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is

Nadere informatie

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school!

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school! Zuiderzee College Het Zuiderzee College: jouw school! Het Zuiderzee College heet je van harte welkom! Alle vakken op een rij: De AVO-vakken: bij ieder profiel krijg je de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer,

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

INHOUD. Blz. 4 Wat wil je? Op onze school bieden we 3 leerroutes aan. Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie. Vakkenpakketten van de leerroutes

INHOUD. Blz. 4 Wat wil je? Op onze school bieden we 3 leerroutes aan. Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie. Vakkenpakketten van de leerroutes 1 INHOUD Blz. 2 Inleiding Blz. 4 Wat wil je? Blz. 5 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 8 Blz. 9 Blz. 10 Op onze school bieden we 3 leerroutes aan Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie Zorg en Welzijn Samengevat

Nadere informatie

MHBO Marketing & Communicatie

MHBO Marketing & Communicatie MHBO Marketing & Communicatie Vanavond bijeen: Zaandam Purmerend 25 leerlingen 12 leerlingen Even voorstellen: docenten en leerlingen Afronding turboroute Twee projecten Eindbeoordeling Eindgesprekken

Nadere informatie

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag!

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen zie jij het al helemaal voor je? Droom jij van je eigen bedrijf? Of heeft je moeder een bedrijf en wil je dat graag overnemen? Misschien

Nadere informatie

mbo food Zet eens een uitdaging op je menu

mbo food Zet eens een uitdaging op je menu mbo food 2016 2017 Zet eens een uitdaging op je menu mbo food Smaakmakers gezocht Vraag jij je verwonderd af wie het regelt dat elke dag bijna 17 miljoen Nederlanders een bijna oneindige keuze hebben uit

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

Profielkeuze havo 3 & vmbo 4 26 november 2018

Profielkeuze havo 3 & vmbo 4 26 november 2018 Profielkeuze havo 3 & vmbo 4 26 november 2018 28-11-2018 LOB in klas. Taakverdeling decanen: Dhr. F.Drijfhout (DRF): havo bovenbouw klas 4 + 5 Mevr. A.Haerkens (HRR): havo 3 + vwo 3 bovenbouw vwo 4,5 &

Nadere informatie

European Business Competence* Licence

European Business Competence* Licence European Business Competence* Licence De erkende EBC*L certificaten en diploma s voor Business Competence, Duurzaamheid en Entrepreneurship Bert Wissink Stichting EBC*L Nederland Hoe kun je een onderneming

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

ECONOMIE & ONDERNEMEN

ECONOMIE & ONDERNEMEN ECONOMIE & ONDERNEMEN ECONOMIE & ONDERNEMEN Contact met klanten, commerciële doelstellingen halen en kansen in de markt pakken: welkom in de dynamische wereld van Economie & Ondernemen! Wij bieden economische

Nadere informatie

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25489 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is er

Nadere informatie