Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module"

Transcriptie

1 Via de Beheermodule genaamd Wordpress kunt u zelf uw website bewerken, updaten en volledig naar wens stijlen. In deze Algemene handleiding leest u alles over de functies die wij als Digiwebsite met de beheermodule kunnen bieden. Voor extra website mogelijkheden zie de extra Website Handleiding. Inhoudsopgave 1 Inloggen in beheermodule 8 Sidebar/Footer 2 Dashboard 8.2 Widgets toevoegen aan sidebar 3 Berichten 8.3 Tekst widget 3.1 Nieuw bericht toevoegen 9 Nieuwsbrief module 3.2 Bericht in toekomst publiceren 9.1 Instellingen 3.3 Bericht bewerken 9.4 Nieuwsbrief versturen 4 Reacties 10 Afbeeldingen, Video en andere Media 4.1 Reacties van bezoekers 10.3 Nieuwe media toevoegen 4.2 Reacties niet toestaan 10.4 Bestaande media toevoegen 5 Pagina s 11 Tekst/Afbeeldingen opmaken 5.2 Nieuwe pagina toevoegen 12 Zoekmachine Optimalisatie 5.3 Pagina bewerken 6 Het menu 6.2 Menu volgorde indelen 7 Basis galerij

2 1. INLOGGEN IN BEHEERMODULE 1.1 Inloggen Met de beheermodule Wordpress kunt u uw website geheel zelf beheren. Waar log ik in? Om in deze beheermodule in te loggen gaat u met uw internet-browser naar de link die u via mail ontvangen heeft en vult daar de gebruikersnaam + wachtwoord in.? 2. DASHBOARD Na het inloggen komt u in het Dashboard terecht. Alles wat u nodig heeft om inhoud aan de site toe te voegen en te beheren vind u hier. Het Dashboard biedt u in het rechtermenu de belangrijkste mogelijkheden: Berichten, Media, Pagina s, Reacties. Dit zijn mogelijkheden die u geheel naar eigen wens kunt gebruiken. Afhankelijk van de website die u bij Digiwebsite gekocht heeft bevat uw beheermodule enkele extra opties. Bijvoorbeeld een restaurant-reserveringsmogelijkheid, portfolio-opties, etc. Meer informatie daarover leest u in de extra Website Handleiding. Berichten U kunt eenvoudig nieuwsberichten plaatsen. Simpel en helemaal zelf uw eigen nieuws bijhouden. (Informatie: Zie punt 3) Media Een overzicht van alle bestanden die op uw website ge-upload zijn. (Informatie: Zie punt 9) Pagina s De inhoud van uw website. Maak helemaal zelf uw eigen hoofd en sub-pagina s aan (Informatie: Zie punt 5)? Reacties Bezoekers kunnen (indien gewenst) reageren op uw nieuwsberichten. Hier verzamelen zich alle reacties van uw bezoekers. Deze kunt u zelf wijzigen en/of verwijderen. (Informatie: Zie punt 4)

3 3. BERICHTEN 3.1 Nieuw bericht toevoegen Om een (nieuws)bericht toe te voegen, klikt u in het linkermenu op Berichten > Nieuw bericht. Er wordt nu een nieuw bericht aangemaakt. Om het bericht te vullen en publiceren doorlopen we de volgende 5 stappen: 1 Titel Voer de titel van het bericht in. 2 Bericht Voer het bericht in. 3 Hoofdfoto/Uitgelichte afbeelding Deze foto word getoond in uw nieuwsarchief en is de hoofdfoto van het bericht. Om deze in te stellen klikt u in het rechtermenu onder het kopje Uitgelichte afbeelding op Uitgelichte afbeelding instellen. In de pop-up upload u een foto. Zodra deze is geupload kunt u deze afbeelding instellen als hoofdfoto door op de link als uitgelichte afbeelding gebruiken 4 Foto s U kunt ook foto s in het bericht combineren met de geschreven tekst. Klik op Uploaden/ Toevoegen om foto s toe te voegen. (Meer informatie: Zie punt 10). 5 Bericht publiceren Klik op de knop Publiceren om het bericht direct te publiceren op uw website. 3.2 Bericht in toekomst publiceren Om een bericht in de toekomst automatisch te publiceren, zet u de datum vooruit. Als het bijv. vandaag 10 oktober is, dan zet u het bericht op 12 oktober. Deze word dan automatisch op 12 oktober gepubliceerd.

4 3.3 Bericht bewerken Als u een bericht wilt wijzigen, dan klik u in het linkermenu op Berichten. Hier staat een lijst met alle berichten die u geplaatst heeft. Klik op het bericht dat bewerkt moet worden. U kunt hier de tekst toevoegen en/of wijzigen. Ook is het mogelijk om naderhand nog foto s toe te voegen Als u een bericht gaat bewerken, vergeet dan niet op Bijwerken te klikken, anders worden de wijzigingen niet opgeslagen. 4. REACTIES 4.1 Reacties van bezoekers Standaard kunnen bezoekers reageren op de nieuwsberichten die u plaatst. U krijgt altijd een melding dat er een nieuwe reactie geplaatst is, zo houdt u er controle op dat er geen onzinnige of ongewenste reacties geplaatst worden. Als er een reactie geplaatst word door een bezoeker kunt u deze terugvinden in het menu onder Reacties. Hier ziet u het overzicht van alle geplaatste reacties. U kunt alle berichten hier zelf bewerken of verwijderen. 4.2 Reacties niet toestaan Als u een nieuwsbericht plaatst (zie punt 3.1) kunt u er ook voor kiezen om geen reacties toe te staan. Bezoekers hebben dan geen mogelijkheid om een reactie achter te laten op dat bericht. Bij het maken van een nieuw bericht vinkt u onderaan de pagina simpelweg Reacties toestaan uit. Ik zie het Reacties toestaan vinkje nergens staan Dat kan kloppen, klikt u dan bovenaan het scherm op Scherminstellingen en vink daar Reacties aan. Er verschijnt dan onderaan de pagina de mogelijkheid om Reacties Toestaan uit te zetten.

5 5. PAGINA S 5.1 Pagina s Als u in het menu klikt op Pagina s ziet u het overzicht van alle pagina s die uw website bevat. Hier kunt u pagina s verwijderen, bewerken en nieuwe pagina s toevoegen. 5.2 Nieuwe pagina toevoegen Om een nieuwe pagina toe te voegen klikt u op Pagina s > Nieuwe pagina. Bij het maken van een nieuwe pagina doorlopen we de volgende 4 stappen: 1 Titel Voer de titel van de pagina in. 2 Pagina vullen met content Vul de pagina naar wens met tekst, afbeeldingen, video s, etc. Meer informatie: Zie punt Pagina publiceren Klik op Publiceren om de pagina te publiceren. 4 Pagina koppelen aan Navigatie/menu Uw pagina is nog niet vindbaar op uw website. U moet deze koppelen aan het menu. Meer informatie: Zie punt Pagina bewerken Het kan zijn dat u een al bestaande pagina achteraf wilt wijzigen. Klik dan in het linkermenu op de Pagina s. Hier staat een lijst met alle pagina s die er zijn. Klik op de pagina die bewerkt moet worden. U kunt hier de tekst toevoegen en/of wijzigen. Ook is het mogelijk om naderhand nog foto s toe te voegen. Als u een pagina gaat bewerken, vergeet dan niet op Bijwerken te klikken, anders worden de wijzigingen niet opgeslagen.

6 6. HET MENU 6.1 Het menu (navigatie) Nadat u uw pagina s aangemaakt heeft moet u deze toevoegen aan uw website-navigatie. Klik in de beheermodule Weergave > Menu s Hier kunt u uw menu naar wens aanpassen en pagina s/ subpagina s toevoegen. Aan de linkerkant kunt u pagina s aanvinken en met de knop aan menu toevoegen aan het menu toevoegen. Deze verschijnen dan rechts in het menu. Deze kunt u zelf in volgorde veranderen door simpelweg de balkjes met de muis naar boven of naar beneden te verschuiven. 6.2 Menu volgorde indelen Let op Bij het verschuiven van de menu-items kunt u ervoor kiezen om een pagina als sub-pagina in te stellen, deze verschijnt dan als dropdown menu in het menu op de website. Deze subpagina s kunt herkennen doordat zij een stukje inspringen Als u het menu naar wens heeft aangepast klik dan op de knop menu opslaan om de wijzigingen op te slaan. 7. BASIS GALERIJ Fotoalbum toevoegen Op elke pagina of nieuwsbericht kan een foto album (galerij) geplaatst worden worden. Wanneer u een nieuwe pagina of nieuwsbericht aanmaakt klikt u op Uploaden/Toevoegen om nieuwe foto s/afbeeldingen toe te voegen. Wanneer u meer als 1 foto toegevoegd heeft komen deze terecht in de Galerij van de nieuwe pagina/bericht. Als u deze afbeeldingen als Fotoalbum in de pagina wilt importeren kijkt u onder de lijst van afbeeldingen bij het kopje Galerijinstellingen. Hier stelt u uw voorkeuren voor het fotoalbum in en klikt op de knop Galerij toevoegen. Het album is nu toevoegd aan uw pagina of bericht. Klik op bewerken om de pagina/bericht op te slaan.

7 8. SIDEBAR/FOOTER 8.1 Widgets Widgets zijn kleine objecten die in het kort informatie over iets geven. Een voorbeeld van veelgebruikte widgets zijn: contactgegevens, laatste nieuws, laatste reacties, blogcategorieën, nieuwsarchief, zoekfunctie, etc. Het is erg handig deze widgets aan uw pagina s toe te voegen. Zo heeft uw bezoeker altijd handige informatie binnen handbereik. Widgets plaatsen we in een zogeheten Sidebar of Footer. Een sidebar is een extra menu aan de linker of rechterkant van de pagina. Een footer is een ruimte onder aan de website die onder elke pagina terugkomt. In de beheermodule klikt u op Weergave > Widgets om te kijken welke widgets er beschikbaar zijn. 8.2 Widgets toevoegen aan sidebar Om een widget aan een sidebar of footer toe te voegen kijkt u rechts welke sidebars er beschikbaar zijn. Standaard heet deze de Default Sidebar (Standaard sidebar). Wilt u bijvoorbeeld de widget Nieuwsarchief toevoegen aan de sidebar? Sleep simpelweg de widget naar de sidebar. Door op de zojuist toegevoegde widget te klikken kunt u hier de voorkeuren nog van instellen. Waar word mijn sidebar getoond? U kunt zelf kiezen waar uw sidebar getoond word en waar niet. Deze voorkeuren kunt u instellen bij het maken van een nieuwe pagina. Dit verschilt per website, zie voor meer informatie uw Website Handleiding? 8.3 Tekst widget De tekst widget is een zeer handige widget. Deze kunt u namelijk helemaal naar eigen wens invullen. Denkt u aan contactgegevens, een kort stukje tekst of een afbeelding. Nadat u de tekst widget in een sidebar gesleept heeft kunt u deze zelf invullen. De widget ondersteund HTML codes om bijvoorbeeld afbeeldingen en/of links toe te voegen.

8 9. NIEUWSBRIEF MODULE Dit artikel is alleen van toepassing als uw website is voorzien van een nieuwsbrief module. Heeft u deze niet, maar bent u hierin geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 9.1 Instellingen In de nieuwsbrief module zitten standaard een aantal teksten. Dit zijn teksten die u bezoekers te zien krijgt tijdens het korte aanmeldingsproces, zodat deze uw nieuwsbrieven kan ontvangen. Mocht u het willen, dan zijn deze teksten zijn gemakkelijk zelf te wijzigen. In de beheermodule klikt u op Newsletter > Subscription process. Aanmelden/Subscription Subscription page (Inschrijving pagina) Deze pagina kun je terugvinden via: De bezoeker zal dan de tekst hiernaast aantreffen: Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van komende activiteiten. Nadat u het formulier verstuurd hebt, zal u een bevestigingsmail ontvangen. Lees deze mail aandachtig om uw inschrijving te bevestigen. < Hier staat het aanmeldingsformulier > Confirmation required message (Inschrijving bevestigingsbericht) Deze melding verschijnt op de pagina nadat de bezoeker zich heeft aangemeld op de nieuwsbrief: U heeft zich ingeschreven op de nieuwsbrief. Binnen enkele minuten ontvangt u een bevestigingsmail. Volg de link in de mail om uw inschrijving te bevestigen. Indien u problemen heeft met het ontvangen van de bevestigingsmail kunt u ons via het contactformulier bereiken. Let op Bij het wijzigen van de teksten moet u er zeker van zijn dat u de woorden tussen {haakjes} niet veranderd. Dit zijn codes welke bijv. gegevens van de persoon die zich aanmeld op de nieuwsbrief importeert. {name} toont bijv. de naam van de persoon, {blog_title} de naam van uw website.

9 Confirmation (Bevestigings ) Na inschrijving en de melding op het scherm zal er ook een verstuurd worden naar de bezoeker, deze bevat een speciale link waarop geklikt moet worden. Zo word de inschrijving bevestigd. Hallo {name}, We ontvingen jouw inschrijving op onze nieuwsbrief. Gelieve de inschrijving te bevestigen door hier te klikken. Als het klikken op de link voor jou niet werkt, kan je de volgende link in jouw browser copieren. {subscription_confirm_url} Indien je deze mail ontvangt en toch geen inschrijving gevraagd hebt, hoef je niets te doen. De inschrijving wordt dan automatisch geannuleerd. Welcome message (Welkoms bericht) Als de bezoeker op de bevestigingslink geklikt heeft krijg deze de volgende melding op de pagina te zien: U heeft zojuist uw inschrijving bevestigd. Welcome (Welkoms ) Nadat er op de bevestigingslink is geklikt krijg je ook een met de volgende tekst: Welkom, {name} Uw inschrijving op de niewsbrief van {blog_title} is bevestigd. Bedankt Afmelden / Cancellation Als iemand een nieuwsbrief ontvangt zit daar standaard onderin een link om jezelf uit te kunnen schrijven. Klik je op deze link dan kom je op de nieuwsbrief pagina terecht. Je kan hier verschillende meldingen aantreffen. Ook deze kunt u naar wens wijzigen: Cancellation message (Afmeld bericht) Het bericht dat de bezoeker ziet nadat deze geklikt heeft op de ik wil geen nieuwsbrief meer ontvangen link onderaan de nieuwsbrief. Gelieve uw uitschrijving te bevestigen door hier te klikken. Goodbye message (Bevestiging uitschrijving) Het bericht dat de bezoeker ziet nadat deze zich heeft uitgeschreven op de nieuwbrief. Deze U bent uit onze lijst verwijderd. Goodbye (Bevestiging uitschrijving ) Er wordt ook een na bevestiging van uitschrijving gestuurd. Tot ziens, {name} Uw uitschrijving op de nieuwsbrief van {blog_title} is bevestigd. Tot ziens.

10 9.4 Nieuwsbrief versturen Zodra er mensen zijn die zich aangemeld hebben voor uw nieuwsbrief kunt u nieuwsbrieven gaan versturen. In de beheermodule klikt u op Newsletter > s. Als u al nieuwsbrieven verstuurd heeft ziet u hier het overzicht van verzonden en opgeslagen staan. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken Om een nieuwe nieuwsbrief aan te maken klikt u op de knop New Message. Er verschijnt dan een pagina die veel lijkt op de pagina s die u ziet als u een nieuw bericht of pagina aanmaakt op uw website. Hier vult u het volgende in: Theme: Kies hier het newsletter theme 1, dit is de standaard nieuwsbrief vormgeving, waarin uw laatste nieuwsberichten automatisch worden geladen. Wilt u geen laatste nieuwsberichten in de nieuwsbrief? Laat deze optie staan op empty mail, u kunt dan zelf een nieuwsbrief maken. Subject: Het onderwerp van de nieuwsbrief Message: De nieuwsbrief zelf. Met de toolbar boven het berichtveld kunt u uw nieuwsbrief opmaken en vullen, net zoals u dat in bijvoorbeeld Word gewend bent. De toolbar voor uw nieuwsbrieven. Nieuwsbrief versturen Klik op de knop Send om de nieuwsbrief te versturen

11 10. AFBEELDINGEN, VIDEO EN ANDERE MEDIA TOEVOEGEN 10.1 Media bibliotheek Al het foto, video, en ander media materiaal dat u upload verzameld zich in de Media bibliotheek. Dit is een overzicht van al uw geuploade bestanden. U hoeft dus nooit twee keer een bestand te uploaden. In de media bibilotheek kunt u uw bestanden beheren, bewerken en verwijderen Media toevoegen aan een Bericht of Pagina Bij het maken van een bericht of pagina heeft u altijd de beschikking over de knop Uploaden/Toevoegen waarmee u afbeeldingen en andere media kunt toevoegen aan uw pagina of bericht Nieuwe media uploaden Als u een nieuw bestand wilt uploaden klikt u op Uploaden/Toevoegen. Er verschijnt een pop-up. Klik daar op de knop Bestanden kiezen en zoek het bestand op uw computer dat u wilt uploaden. Als het bestand geupload is verschijnen de eigenschappen van het bestand. Hier kunt u bijvoorbeeld de titel wijzigen of een beschrijving toevoegen. Klik op de knop invoegen in bericht om het bestand toe te voegen aan uw bericht of pagina. Zie voor uitgebreide opmaak mogelijkheden punt Bestaande media toevoegen vanuit de mediabibliotheek Als u een bestand al eens geupload heeft en opnieuw wilt gebruiken kunt u deze terugvinden in uw media bibliotheek. Klik bij het maken van uw bericht of pagina op Uploaden/Toevoegen. Er verschijnt een pop-up. Klik in de pop-up op het tabblad Media-bibliotheek. Kies uit de bibliotheek uw gewenste bestand en klik op invoegen in bericht Zie voor uitgebreide opmaak mogelijkheden punt 11

12 11. OPMAAK MOGELIJKHEDEN 11.1 Tekst opmaak mogelijkheden Bij het maken van een bericht of pagina kunt u de tekst opmaken zoals u gewend bent van bijvoorbeeld het tekstverwerkingsprogramma Word. Door middel van de zogenaamde Gootsteen (toolbar) heeft u altijd de mogelijkheid om tekst vet gedrukt te maken, kleur te geven, etc. Ik zie de toolbar niet Ziet u de toolbar niet? Klik dan op het volgende symbool om deze te weergeven:? 11.2 Afbeeldingen opmaak mogelijkheden Bij het invoegen van een afbeelding word deze standaard boven de tekst geplaatst. Dit is waarschijnlijk niet wat u wilt. U kunt deze eenvoudig van positie wijzigen door te met de muis over de afbeelding te gaan en te klikken op het Foto-symbool (Afbeelding bewerken). Nadat u geklikt heeft op Afbeelding bewerken verschijnt een pop-up met alle opties. U kunt de grootte van de afbeelding bewerken door onder de kop Afmeting het gewenste percentage te kiezen. Naast het kopje Uitlijning kunt u kiezen hoe de afbeelding uitgelijnd moet worden (Geen/Links/Gecentreerd/Rechts). Klik na de wijzigingen op de knop Bewerken om de wijzigingen op te slaan.

13 12. ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE 12.1 SEO (Search Engine Optimization) Of u nou een klusbedrijf, schoonheidsspecialiste of banketbakkerij heeft, het liefst staan we allemaal bovenaan in de zoekmachine resultaten. Met zoveel websites online kan dat nog wel eens lastig zijn. Door goede teksten te hebben op de website kunt u uw vindbaarheid verbeteren. Met de SEO module kunt u de vindbaarheid verbeteren door op de juiste manier gebruik te maken van de door u gewenste zoektermen. U kunt in de SEO module de zoektermen, omschrijving en titel van webpagina s benadrukken waardoor uw website beter gevonden kan worden Uw pagina s optimaliseren Wanneer u ingelogd bent in de beheermodule klikt u links in het menu op Pagina s. Klik op de titel van de pagina die u wilt optimaliseren. Zodra u voor een pagina gekozen heeft, ziet u onderaan het tekstveld WordPress SEO door Yoast staan. Hier kunt u bepaalde regels instellen die de vindbaarheid van deze pagina in zoekmachines zoals Google verbeteren. U kunt hier het volgende invullen: SEO titel Focus zoekterm: Wat is de belangrijkste zoekterm voor het vinden van de pagina? SEO titel: De titel van de pagina. Meta-omschrijving Meta-omschrijving: Hier vult u een korte omschrijving van de pagina in. Voorbeeld: U heeft een klusbedrijf en u wilt graag gevonden worden op de diensten: metselwerk, dakkapellen plaatsen en divers timmerwerk. Dan zou klusbedrijf een goede zoekterm zijn die u invult bij Focus zoekterm. De termen metselwerk, dakkapellen plaatsen en divers timmerwerk moeten in de meta-omschrijving voorkomen. Het is noodzakelijk dat deze termen ook terugkomen in de tekst zelf. Bij iedere pagina die u bewerkt, ziet u rechts van de pagina het blok Publiceren. In de afbeelding hiernaast ziet u bij SEO: een grijs bolletje. De kleur grijs betekend neutraal. Dit bolletje kan ook geel, rood of groen zijn. Rood houdt in dat de SEO niet goed is en u dus niet goed zult worden gevonden op de SEO inhoud op deze pagina. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat uw meta-omschrijving niet overeenkomt met de tekst op de pagina zelf. Als het bolletje rood is, adviseren wij u daarom om wijzigingen aan te brengen zodat de kleur van het bolletje geel of groen wordt. Geel is OK. Het beste is natuurlijk om het bolletje groen te krijgen. Dit houdt in dat u het goed gedaan heeft. Als laatste klikt u op bijwerken om de aanpassingen op te slaan.

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding FHI en de FEDA bieden de exposanten van de World of Technology & Science de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een profiel gecreëerd, met

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan HANDLEIDING Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Introductie Inloggen Sjabloon importeren Import succesvol? HELP! Waar ben ik? De eerste aanpassing Aanpassingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding De organisatie biedt de exposanten van de World of Technology & Science en Industrial Processing de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts 1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts b. Nieuw bericht c. Categories d. Tags 3) Media a. Bibliotheek b. Nieuw bestand 4) Pagina s a. All pages b.

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding WordPress Handleiding Inhoud Inhoud Inleiding De voordelen van WordPress De basis van uw CMS Front-end / back-end De WYSISWYG-editor Paginabeheer Een nieuwe pagina toevoegen Een pagina te bewerken Mediabeheer

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2. Handleiding Versie 2.6 - januari 2017 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.5 Pagina 1 Inhoud Inhoud 2 1 Opbouw van de website 3 2 Inloggen 4 3

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Persoonlijke handleiding website. Stichting Ik wil

Persoonlijke handleiding website. Stichting Ik wil Persoonlijke handleiding website Stichting Ik wil 2 Inhoud 1. Inloggen... 4 2. De homepage... 5 3. WordPress Toolbar... 6 4. Het Dashboard... 7 5. Berichten... 8 5.1 Nieuw bericht aanmaken... 8 5.2 Berichten

Nadere informatie

Wat je moet weten over jouw website. Berichten

Wat je moet weten over jouw website. Berichten Wat je moet weten over jouw website Berichten Inleiding Inleiding Soms is het verwarrend... pagina's en berichten, categorieën en tags... En hoe krijg je die in je menu? Met dit document hoop ik daar wat

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding van Coothplein 41a 4811 ND Breda (+31) 076 2015 210 WordPress Handleiding Inloggen Inloggen doe je na livegang via http://www.jewebsite.nl/wp-admin/. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien. Hier kun

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer

Gebruikershandleiding websitebeheer Gebruikershandleiding websitebeheer Versie.0 . Inloggen in de beheeromgeving Surf naar www.pcob.nl/beheer Log in met de gegevens van uw afdeling, bijvoorbeeld: Gebruikersnaam: (het login nummer van uw

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Blok ontwerp & fotografie Veerweg 14 2957 CP Nieuw-Lekkerland Telefoon: 06 1445 2585 KvK Dordrecht: 24456009 BTW-nummer: NL 111628271B01 ING: 5122500 Gebruikershandleiding Wordpress CMS Info@blokof.nl

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek Wordpress Handleiding Mediabibliotheek In deze handleiding wordt de mediabibliotheek van Wordpress behandeld WordPress Handleiding De mediabibliotheek Webmyday 2018 STAP 1 1. Log in op de website Ga naar

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie