Workshop Samsung Galaxy Tab 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop Samsung Galaxy Tab 3"

Transcriptie

1 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 1 van 9 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Deze tekst is een samenvatting van en een aanvulling op de Samsung Galaxy Tab Nederlandstalige handleiding die je vindt via de volgende link: Bedieningsknoppen Aan/uit-toets: Menutoets: Starttoets: Terugtoets: Volumetoets: Samsung gebruikt hier hardware toetsen! houd de toets ingedrukt gedurende enkele seconden om de tablet in of uit te schakelen (langer dan 7 seconden = reset). Kort indrukken vergrendelt of ontgrendelt het toestel. druk kort op deze toets om een menu te tonen. Lang indrukken start het Google Search scherm op. een korte druk op deze toets toont het startscherm (terug). Lang indrukken toont een lijst met reeds gebruikte toepassingen. Twee keer drukken opent de toepassing S Voice. een tik op deze toets toont het vorige scherm (of verlaat de toepassing). druk op de toets aan de linkerzijde om het volume te verlagen en druk aan de rechterzijde om het volume te verhogen. Er verschijnt een schijfbalkje.

2 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 2 van 9 Systeemschermen Het dialoogvenster als je de aan/uit-toets ongeveer 3 seconden ingedrukt houdt: Je kan het toestel volledig uitschakelen, in vliegtuigstand zetten (bij opstijgen en landen) of opnieuw opstarten. De geluidsknoppen kan je gebruiken om systeemgeluiden aan of uit te schakelen. De geluidjes kunnen irritant overkomen. Als je de bovenrand van het scherm aantikt en naar beneden sleept dan wordt een overzicht getoond van de systeeminstellingen en welke onderdelen ingeschakeld zijn of niet. In het grijze gedeelte worden eventuele meldingen getoond. Onderaan het scherm wordt de actieve draadloze netwerkverbinding getoond. Je kan met de schuifbalk onder de knoppen de helderheid van het beeldscherm wijzigen. verbergen door van onder naar boven de vegen (swipe). Je kan het scherm terug Het toestel maakt gebruik van een aanraakscherm. Je kan het scherm enkel bedienen met je vinger(s) of met een speciale pen (stylus) die je apart kunt aankopen. Je kan in de winkel een folie kopen die het beeldscherm beschermt tegen krassen. Het opbergen van het toestel in een Samsung book cover zorgt er ook voor dat het toestel beschermt wordt. Vingerbewegingen Tikken (tap): Slepen (drag): Dubbeltikken (double tap): met een vinger op een schermonderdeel kort drukken. op een schermonderdeel drukken en met de vinger naar de gewenste plaats gaan zonder de vinger van het scherm te halen. tweemaal kort op een schermonderdeel tikken. Hiermee kan je op een webpagina, een kaart of een afbeelding inzoomen of uitzoomen.

3 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 3 van 9 Vegen (swipe): Samenknijpen (pinch): met een vinger over het scherm vegen. Van links naar rechts of van rechts naar links kan je hiermee een volgend of een vorig paneel van het startscherm oproepen. Van boven naar onder of van onder naar boven kan je scrollen in een lijst of op een webpagina. duim en wijsvinger naar mekaar of van mekaar weg bewegen op het beeldscherm. Met deze handeling kan je ook in- of uitzoomen op een webpagina, een kaart of een afbeelding. Als je op het startscherm de vingers naar mekaar beweegt kan je bijkomende panelen instellen of verwijderen. Startscherm Het startscherm bevat een aantal pictogrammen voor veel gebruikte programma s. Bij het vegen blijft de onderste rij pictogrammen staan. Juist boven de onderste rij pictogrammen wordt aangegeven welk paneel actief is. Als je op de starttoets drukt wordt het paneel met het huisje getoond. Daarnaast zijn er standaard nog 2 andere panelen beschikbaar. Je kan nog bijkomende panelen instellen door op het startscherm (of een paneel) duim en wijsvinger samen te knijpen. Je kan op de knop met het +- teken drukken om een paneel toe te voegen. Als je een paneel wilt verwijderen sleep je de knop naar de prullenbak bovenaan. Als het pictogram rood wordt kan je de knop loslaten en wordt het paneel verwijderd.

4 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 4 van 9 Je kan pictogrammen op een paneel plaatsen door ze te slepen. Tijdens het slepen worden verkleinde versies van de panelen getoond. Aan de randen links of rechts wordt het volgende paneel getoond. Op dezelfde manier kan je een pictogram uit de apps lijst aanduiden en naar het gewenste paneel slepen. Via de menutoets kan je een map aanmaken waarin je pictogrammen kunt groeperen. Je kunt ook de scherm achtergrond instellen via deze menu. Met de eerste menu-ingang kan je applicaties en widgets toevoegen aan een paneel. Een widget geeft dynamische inhoud weer. Zo kan je de nieuwste agendapunten zien zonder dat je de agenda moet opstarten. Of je kan gebruik maken van de bladwijzers van de browser om direct naar de gewenste webpagina te gaan. Toetsenbord Bij het intypen van tekst kan je gebruik maken van het schermtoetsenbord dat in de onderste helft van het scherm wordt getoond als je in een tekstvak tikt. Standaard wordt het Samsung toetsenbord gebruikt. toetsenbord instellingen wijzigen. Met de Sym toets kan je leestekens en symbolen ingeven. De blauwe pijltjes toetsen dienen om hoofdletters in te geven. Met de tandwiel toets kan je de Met de wereldbol toets kan je andere talen selecteren. De huidige taal wordt in de spatiebalk getoond. Met de klembord toets kan je tekst van het klembord invoegen.

5 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 5 van 9 Je kan via de Google Play Store nog andere toetsenborden installeren en gebruiken. Door op de spatiebalk te vegen kan je een andere taal selecteren. Met het Hacker s keyboard toetsenbord kan je ook Franse letters typen als je de Franse taal selecteert in de lijst van beschikbare talen. Applicaties (apps) Door op het pictogram rechts onderaan in het startscherm te tikken kan je het Apps scherm oproepen. In deze pagina s worden de geïnstalleerde programma s getoond. Je kan een app vanuit deze lijst starten door er kort op te tikken. kan je het vervolg van de lijst in beeld brengen. Door op het scherm te vegen Met de Google Play Store app kan je nieuwe programma s installeren. Je kan Apps, games, muziek en boeken gaan ophalen. In de startpagina van deze toepassing worden van elk onderdeel de eerste items getoond. Druk je op de knop Apps bovenaan dan krijg je 8 tabbladen om uit te kiezen. betalende apps. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen gratis en

6 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 6 van 9 Met het vergrootglas kan je op zoek gaan naar een app. In de afbeelding hiernaast wordt gezocht naar de app Kingsoft office. Dit is een gratis app waarmee je tekstdocumenten, rekenbladen en presentaties kunt maken. De aangemaakte bestanden kunnen door de Microsoft Office toepassingen geopend worden. Met het programma kan je ook PDF documenten bekijken. Tik op de knop installeren om de app op jouw tablet te installeren. beoordelingen van andere gebruikers lezen (als die er zijn). Je kan onder de app beschrijving ook nog de Linksboven in deze app is een schuifmenu aanwezig. Je kan op de 3 horizontale lijntjes tikken of vanaf de linker rand naar rechts vegen. Zo kan je de menu-ingang Mijn apps aanduiden om een lijst te bekomen van alle reeds geïnstalleerde apps op jouw toestel. verwijderen met de voorziene knop. Je kunt hier de apps die je niet meer gebruikt

7 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 7 van 9 Het eerste tabblad toont een lijst met categorieën. Voor elke categorie worden er in het rechtse gedeelte van het scherm maximaal 500 apps getoond. verdienende of beste nieuwe. En in de gekozen categorie kan je dan nog een keuze maken uit de tabbladen betaald of gratis in combinatie met populairst, best Een greep uit de standaard geïnstalleerde apps:

8 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 8 van 9 Instellingen De instellingen schermen vind je terug als je op het tandwiel pictogram in het startscherm tikt. Links kan je een keuze maken uit de onderdelen: draadloos en netwerken, apparaat, persoonlijk, accounts en systeem. In het onderdeel apparaat kan je op het lijstitem Applicatiebeheer tikken. Druk je daarna dan op de naam van een app dan krijg je een detailscherm van die app. Met de knop gedwongen stoppen kan je een app die niet meer reageert afsluiten. Als je bij taal en invoer de taal instelt op Nederlands (België) krijg je een azerty toetsenbord. Als je Nederlands (Nederland) aanduidt krijg je een qwerty toetsenbord. Helemaal onderaan vind je in de lijst informatie over de tablet. Zo wordt de naam van de tablet, het modelnummer en de Android versie nummer vermeld. Soms kan een app niet goed werken onder een specifieke Android versie.

9 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 9 van 9 Nuttige links Een Nederlandstalige handleiding vind je hier: Een workshop presentatie (met afbeeldingen van een andere Samsung tablet) vind je hier: Een overzicht van de verschillende Android versies vind je hier:

Tablet gebruik Pagina 1 van 10

Tablet gebruik Pagina 1 van 10 Tablet gebruik Pagina 1 van 10 Tablet gebruik Bedieningsknoppen en randvoorzieningen Aan/uit-toets: Menutoets: Starttoets: Terugtoets: Volumetoets: MicroSD geheugen kaart sleuf: Infrarood lampje: Luidspreker:

Nadere informatie

Het aanraakscherm gebruiken

Het aanraakscherm gebruiken Het aanraakscherm gebruiken Je bedient je tablet met je vingers. Sommige toestellen kunnen ook met behulp van een speciale pen, stylus genaamd, bediend worden. Je gebruikt de volgende technieken. Tik Je

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en het besturingssysteem Android 8. In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en de besturingssystemen Android 6 en 7. In dit aanvullende bestand

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 85 3. Surfen met uw tablet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op uw Samsung Galaxy Tab. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Handleiding pilotperiode. SamsungGalaxyTab 3

Handleiding pilotperiode. SamsungGalaxyTab 3 Pilot Platform Handleiding pilotperiode SamsungGalaxyTab 3 2 Handleiding Galaxy Tab 3 10.1 - versie 1 - febr. 2014 Inhoudsopgave 1. De Samsung Galaxy Tab 3 10.1 1.1 De belangrijkste onderdelen van de Galaxy

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Cloud storage. Cloud storage 1/17

Cloud storage. Cloud storage 1/17 Cloud storage 1/17 Cloud storage Het internet wordt weleens voorgesteld als een wolk (Engels: cloud). En in die wolk kan je jouw gegevens bewaren. Maar waar worden die gegevens nu eigenlijk opgeslagen?

Nadere informatie

U hebt al een iphone, ipad of ipod Touch en nu hebt u voor uw apparaat de update van het besturingssysteem naar ios 7 ontvangen.

U hebt al een iphone, ipad of ipod Touch en nu hebt u voor uw apparaat de update van het besturingssysteem naar ios 7 ontvangen. U hebt al een iphone, ipad of ipod Touch en nu hebt u voor uw apparaat de update van het besturingssysteem naar ios 7 ontvangen. ios 7 heeft een nieuw uiterlijk en nieuwe mogelijkheden. In dit hoofdstuk

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 57 3. Surfen met uw tablet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Chrome, de webbrowser op uw Google Nexus tablet. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 63 3. Surfen met uw tablet Op uw tablet staan standaard een of meer apps om te kunnen surfen op internet. In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Chrome. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen

Nadere informatie

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld Android Smartphones & Tablets Vergroot uw digitale wereld Android Android is het besturingssysteem van de meeste smartphones & tablets die niet door Apple zijn gemaakt. Toestellen van bijvoorbeeld Samsung,

Nadere informatie

Aan de slag met de Samsung SIII mini

Aan de slag met de Samsung SIII mini Aan de slag met de Samsung SIII mini 1 Het toestel de eerste keer aanzetten 1.1 Taalkeuze Wanneer je het toestel voor de eerste maal aanzet, dan wordt er gevraagd in welke taal je het toestel wil instellen.

Nadere informatie

5. Surfen op uw Samsung telefoon

5. Surfen op uw Samsung telefoon 129 5. Surfen op uw Samsung telefoon In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op de Samsung Galaxy. Met deze webbrowser surft u op het internet. Als u ook gebruikmaakt van internet

Nadere informatie

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4)

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) 1 Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van wijzigingen tussen de Samsung Galaxy Tab 4 en het boek Starten met de Samsung Galaxy

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

6. De standaard apps op uw Samsung telefoon

6. De standaard apps op uw Samsung telefoon 139 6. De standaard apps op uw Samsung telefoon Naast de apps Telefoon, Berichten, E-mail en Internet staat er nog een aantal andere standaard apps op uw telefoon. De app S Planner is de digitale agenda

Nadere informatie

3 Internet. De onderwerpen in dit hoofdstuk:

3 Internet. De onderwerpen in dit hoofdstuk: 3 Internet Met de app Internet kunt u op uw Samsung Galaxy Tab surfen op het internet. U surft met behulp van aanraakbewegingen op het scherm van uw Tab. In dit hoofdstuk leest u over de opties van deze

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) In dit PDF-bestand vindt u aanvullende informatie bij het boek Samsung Galaxy Tab voor senioren. Omdat er een aantal kleine verschillen is met de Tab 2 (10.1) die in het boek

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 4.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden 1 Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en Overzicht van de verschillen tussen het boek Tablet beveiligen, back-uppen en (eerste druk) en de besturingssystemen ios 12 van Apple en Android 8 In dit aanvullende

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Praktijkoefening - Werken met Android

Praktijkoefening - Werken met Android IT Essentials 5.0 8.2.2.3 Praktijkoefening - Werken met Android Inleiding Druk dit werkblad af en voer de opdrachten uit. Bij deze praktijkoefening ga je apps en widgets op het startscherm plaatsen en

Nadere informatie

1 Kennismaken met ios 7 1

1 Kennismaken met ios 7 1 1 Kennismaken met ios 7 1 Nieuw in ios 7 2 Vingeroefeningen 4 Toegangsscherm 7 Berichtencentrum 8 Bedieningspaneel 8 Beginscherm 10 Apps 12 Statusbalk 16 Beginscherm aanpassen 17 Mappen 18 Achtergrond

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Aan de slag Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Toetsen en onderdelen 9 Tweede camera 10 Volume-/zoomtoets 11 Mediatoets 12 Scherm en toetsvergrendelingsschakelaar 13 Opnametoets

Nadere informatie

Aan de slag met je tablet!

Aan de slag met je tablet! 1 Aan de slag met je tablet! IN DEZE BUNDEL Aan de slag met je tablet! 1 Overzicht aansluitingen Eerste installatie OLVP account op je tablet 6 OLVP app installeren 7 File Manager voor je tablet 8 Andere

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Wat is er nieuw in Windows 8.1?

Wat is er nieuw in Windows 8.1? Wat is er nieuw in Windows 8.? Inhoud. Inleiding.... Snelzoekkaart I Het startscherm... 4. Snelzoekkaart II De apps-weergave... 5 4. Snelzoekkaart III De bureabladweergave... 6 5. What is er nieuw in Windows

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.1

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.1 SimPhone Handleiding Gebruik Versie 4.1 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft altijd recht op hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422 60

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Erratum Foto s op uw tablet

Erratum Foto s op uw tablet 1 Erratum Foto s op uw tablet Overzicht van de verschillen tussen het boek Foto s op uw tablet (eerste druk) en de besturingssystemen ios 11 en hoger en Android 7 en hoger In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

5. Surfen op internet

5. Surfen op internet 147 5. Surfen op internet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op de Samsung Galaxy. Met deze webbrowser surft u op het internet. Als u ook gebruikmaakt van internet op uw

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone Klantenservice NRC Media 2017 Inhoud Inhoud... 1 1. Installeren... 2 2. Account aanmaken... 3 3. Woonachtig

Nadere informatie

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 In de versie 1.4.8 van de Trage Wegen APP zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Het betreft hier: - Layout wijzigingen om de schermen duidelijker en overzichtelijker

Nadere informatie

Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie herkozen statenleden Asus T100 en T300 Een tweetal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN

RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN RUBRICEREN, UPDATEN, VERWIJDEREN Met dit werkblad ga je oefenen met het rubriceren van apps, het updaten van apps en het verwijderen van bestanden van je smartphone

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 30-09-2014 Versienummer 2.0 Inhoudsopgave Handleiding 1 Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. RaadDigitaal installeren 4 2.1.

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Werken met de app Notitie en het toetsenbord. In dit hoofdstuk worden de volgende onderwerpen behandeld:

Hoofdstuk 2. Werken met de app Notitie en het toetsenbord. In dit hoofdstuk worden de volgende onderwerpen behandeld: Hoofdstuk 2 Werken met de app Notitie en het toetsenbord. In dit hoofdstuk worden de volgende onderwerpen behandeld: - De app Notie. Blz. 24 - Het toetsenbord Blz. 26 - Een notitie verwijderen. Blz. 28

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 en Android

Nadere informatie

3. Internetten met uw ipad

3. Internetten met uw ipad 75 3. Internetten met uw ipad In dit hoofdstuk maakt u kennis met Safari, de webbrowser van Apple. Met deze webbrowser kunt u op uw ipad surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt van internet op uw

Nadere informatie

opent het venster van Launchpad. Om Dashboard te openen: Pagina 33 De laatste handeling is gewijzigd. De handeling gaat nu als volgt:

opent het venster van Launchpad. Om Dashboard te openen: Pagina 33 De laatste handeling is gewijzigd. De handeling gaat nu als volgt: 1 Enige tijd geleden is het nieuwe besturingssysteem Mac OS X Mavericks uitgebracht door Apple. In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van de wijzigingen tussen Mac OS X Mavericks en het boek.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN SWIPEN

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN SWIPEN SWIPEN SWIPEN Met dit werkblad ga je oefenen met swipen. Swipen is het met je vinger vegen over het scherm van je smartphone of tablet om een beweging op het scherm te krijgen. Als je swipet, blader je

Nadere informatie

Vodafone Thuis TV App

Vodafone Thuis TV App Vodafone Thuis TV App Gebruikershandleiding Vodafone Thuis TV App Inhoudsopgave 1. Ondersteuning 3 2. Installeren van de TV App 4 3. Verbind de Thuis TV App met je Interactieve Box 4 4. Het gebruik van

Nadere informatie

ipad & iphone handleiding

ipad & iphone handleiding ipad & iphone handleiding Inleiding Deze handleiding is geschreven voor een ieder die al dan niet voor het eerst met een ipad of iphone gaat werken. Deze handleiding beschrijft alle basiselementen en basishandelingen

Nadere informatie

ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide

ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide Deze bijlage bij de ZoomText 10 Quick Reference Guide beschrijft nieuwe functies en andere veranderingen die specifiek zijn aan ZoomText 10.1. Voor instructies

Nadere informatie

Hoe werkt u met een Bordboek Plus?

Hoe werkt u met een Bordboek Plus? Hoe werkt u met een Bordboek Plus? DOWNLOAD UW BORDBOEK PLUS VOOR OFFLINE GEBRUIK Open na de activatie van uw licentie eerst uw Bordboek Plus op Knooppunt. Voortaan kunt u twee versies raadplegen: online

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Energie zuinig maken S5

Energie zuinig maken S5 Batterij besparing S5 Android 5,0 Lollipop Jan Paul Meijer Ambassadeur railpocket Waarom energie zuinig maken? Minder snel ontladen Batterij Volle batterij 100%, Einde dienst Batterij 45 % Je kan gewoon

Nadere informatie

Basiskennis van Windows 8

Basiskennis van Windows 8 Basiskennis van Windows 8 Inhoud De basis Navigeren op het scherm Start................................... 2 Een app openen............................................. 3 Openstaande apps weergeven...................................

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

zoom en vergroten op een Chromebook

zoom en vergroten op een Chromebook Auteur G.J. van Rijswijk Adviseur Ondersteunende Technologie Communciatie Koninklijke Visio Rotterdam zoom en vergroten op een Chromebook Inhoud Wat is een Chromebook?... 2 Zoomen en vergroten op een Chromebook...

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Toets uw kennis 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Toets uw kennis 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Toets uw kennis... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 9 Voor docenten... 10 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

1. Kijk, hier is Windows 8

1. Kijk, hier is Windows 8 Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Kijk, hier is Windows 8 Windows 8 en Windows 8 Hard of zacht toetsenbord Snel met sneltoetsen Klaar voor Windows 8 2. Startscherm Windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De schermafbeeldingen... 10 1. De Samsung

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

5. Surfen met uw iphone

5. Surfen met uw iphone 133 5. Surfen met uw iphone In dit hoofdstuk maakt u kennis met Safari, de webbrowser van Apple. Met deze webbrowser kunt u op uw iphone surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt van internet op uw

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

GoTalk Now voor ipad. Korte Nederlandstalige handleiding. aangeboden door www.praatapps.nl

GoTalk Now voor ipad. Korte Nederlandstalige handleiding. aangeboden door www.praatapps.nl GoTalk Now voor ipad Korte Nederlandstalige handleiding aangeboden door www.praatapps.nl START 1 2 3 4 5 6 7 (naam) (naam) Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt

Nadere informatie

Handleiding Sony PRS-T1

Handleiding Sony PRS-T1 Handleiding Sony PRS-T1 - Aanraakscherm (touchscreen) en stylus - Schermgrootte 6 inch - Schermresolutie: 600 x 800 pixels - Besturing Nederlands - Wi-Fi - Geheugen; 2 GB en uit te breiden met geheugenkaart

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

1 Kennismaken met ios 11 1

1 Kennismaken met ios 11 1 Inhoudsopgave 1 Kennismaken met ios 11 1 Updates 2 Nieuw in ios 11 3 Vingeroefeningen 5 Toegangsscherm 7 Berichtgeving 9 Weergave Vandaag 11 Bedieningspaneel 13 Beginscherm 14 Apps 19 Statusbalk 23 Beginscherm

Nadere informatie

De menu Start. Snelkoppelingen beheren. Eigenschappen

De menu Start. Snelkoppelingen beheren. Eigenschappen De menu Start Snelkoppelingen beheren. Als je met de rechtermuisknop klikt op een menu-item in het linkse gedeelte van de Start menu, kan je een keuze maken uit de menu-items zoals in de afbeelding hiernaast.

Nadere informatie

Pilootproject 2012-2013 Handleiding

Pilootproject 2012-2013 Handleiding Pilootproject 2012-2013 Handleiding In de handleiding ga je zelf op de tablet aan de slag met het tabletboek. Via 10 stappen komen de verschillende mogelijkheden (functionaliteiten) van het tabletboek

Nadere informatie

Handleiding Sony PRS-650

Handleiding Sony PRS-650 Handleiding Sony PRS-650 -Sony PRS-650 -Aanraakscherm (touchscreen) 6 inch en stylus -Besturing: Nederlands -Geheugen: 2 GB en uit te breiden met geheugenkaart (SD) -Prijs: 229 euro - 12 woordenboeken

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2

Studio Visual Steps. Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2 Studio Visual Steps Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Apps. App Centre 2017-

Veelgestelde vragen. Apps. App Centre 2017- Veelgestelde vragen 2017- Apps App Centre 1 Honda Connect - Veelgestelde vragen Apps en widgets Vraag: Wat is het verschil tussen een App en een Widget? A: In Honda Connect De inhoud in de APP-sectie:

Nadere informatie

Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten

Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten 1.1 Wat wordt er behandeld, inhoudsopgave; visual steps 978 90 5905 249 9 (sept 2013) 1.2 Tablet aan- uitzetten of ontgrendelen Instellen & Inrichten 17 1.3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Mail 36 Agenda 38 Rekenmachine 39 Gamebalk 42 Groove 42 Kaarten 43 Films en tv 45 Paint 45 Foto s 47 WordPad 49

Inhoudsopgave. Mail 36 Agenda 38 Rekenmachine 39 Gamebalk 42 Groove 42 Kaarten 43 Films en tv 45 Paint 45 Foto s 47 WordPad 49 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Inleiding 9 Het toetsenbord van je pc 9 Groot en klein 9 Snel programma s oproepen met een toetscombinatie 11 Windows 10 13 Algemeen 14 Combinaties met de Windows-toets 17 Opdrachtprompt

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox

Papierloos vergaderen met NotuBox Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding december 2017 Versie 4 van de applicatie voor Windows 10 NotuBiz K.P. van der Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail: support@notubiz.nl

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4

Studio Visual Steps. Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4 Studio Visual Steps Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: augustus

Nadere informatie

U kunt de app Galerij gebruiken om uw foto s te bekijken. Dat kunt u één voor één doen, maar u kunt ook een diavoorstelling laten tonen op uw Tab.

U kunt de app Galerij gebruiken om uw foto s te bekijken. Dat kunt u één voor één doen, maar u kunt ook een diavoorstelling laten tonen op uw Tab. 201 6. Foto s en video De twee camera s op de Samsung Galaxy Tab bieden een schat aan mogelijkheden voor het maken van foto s en video s. Met de app Camera kunt u de camera aan de achterzijde van de Tab

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, 2016 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y635 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd, is ook NIET

Nadere informatie

V 3.0. Handleiding Glashart Media Android applicatie

V 3.0. Handleiding Glashart Media Android applicatie V 3.0 Handleiding Glashart Media Android applicatie Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer,

Nadere informatie

Erratum Whatsapp voor de iphone

Erratum Whatsapp voor de iphone 1 Erratum Whatsapp voor de iphone Onlangs is er een update verschenen van WhatsApp. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua opmaak.

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Korte gebruikershandleiding leerlingomgeving Klassiek 2017

Korte gebruikershandleiding leerlingomgeving Klassiek 2017 Nadat je ingelogd bent, kom je in onderstaand scherm terecht. Maak in het menu links je keuze uit de methodes en onderdelen: Na het kiezen van een les kom je in de leer / werkomgeving terecht: In het linkerdeel

Nadere informatie