van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008"

Transcriptie

1 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat. De Senaat bestaat uit 12 kinderen (6 per leeftijdscategorie) uit heel Nederland. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2008 voor de categorie 10 t/m 12 jaar wordt gevormd door Jeroen Buisman, Laura Doan, Merel Doeser, Anniek Haagsma, Sayed Khalil en Laurens van Willegen. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury heeft de vijf boeken gelezen die de meeste stemmen kregen van de Nederlandse Kinderjury. Naar aanleiding hiervan hebben zij vergaderd om te verwoorden waarom juist deze boeken zo goed zijn. Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: De droom van Lena Lijstje van Francine Oomen (Querido) Hoe overleef ik met/zonder vrienden? van Francine Oomen (Querido) Harry Potter en de Relieken van de Dood van J.K. Rowling (Harmonie) Timboektoe: de filmeditie van Carry Slee (Carry Slee) Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens (Van Holkema & Warendorf) Het oordeel van de Senaat over deze boeken staat verwoord in het hierbij gevoegde juryrapport.

2 BEKROOND DOOR DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2008 Hoe overleef ik met/zonder vrienden? Francine Oomen Em. Querido s Uitgeverij Wat doe je als je moeder het weer in haar bol krijgt, je vader zich niet aan zijn afspraken houdt en je vriendje zich bedenkt? Ga je gillen? Schreeuwen? Brullen? Met een kettingzaag zwaaien? Of ga je gewoon met je vrienden op vakantie? Eén van de Senaatsleden las dit boek in één dag uit. En toen het uit was, wilde iedereen het lenen. De afwisseling tussen humor, spanning, liefde, geluk en verdriet die Francine Oomen in haar Hoe Overleef Ik-boeken heeft zitten, zorgt ervoor dat de boeken heel lekker lezen. Dat geldt ook weer voor Hoe overleef ik met/zonder vrienden? Ook de jongens van de Senaat lazen dit boek met veel plezier. Eentje kreeg zelfs extra aandacht op zijn weblog van meisjes, omdat ze het zo leuk vonden dat hij dit boek ging lezen. Het boek kan dus ook voor dit soort liefdeszaken erg handig zijn. De tekeningen in het boek en de mails die er in voorkomen, maken dat het boek heel echt voelt. Zo echt dat een Senaatslid een testmailtje stuurde naar het mailadres van Jonas. Hij kreeg een mailtje terug. Van Jonas. Heel veel kinderen in Nederland hebben alle boeken over Rosa gelezen. Dat is heel bijzonder. Je kan met iedereen die je tegenkomt praten over haar en over haar problemen. Daardoor is het soms ook makkelijker om problemen met elkaar te bespreken. Hierdoor hebben de Hoe Overleef Ik-boeken een bijzondere plaats tussen alle andere kinderboeken in Nederland. De Senaat wil Francine Oomen wel vragen om weer eens een nieuw personage in de boeken te schrijven, dat maakt het nog leuker en brengt misschien weer heel veel nieuwe en gekke avonturen met zich mee. En ook bieden de Senaatsleden zich bij deze aan om Francine persoonlijk te begeleiden naar de première van de Hoe Overleef Ik-film.

3 Hoe overleef ik met/zonder vrienden? kreeg de meeste stemmen van de Nederlandse Kinderjury 2008 in de categorie 10 t/m 12 jaar en de Senaat sluit zich bij dit oordeel aan en bekroont Hoe overleef ik met/zonder vrienden? van Francine Oomen met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2008.

4 De droom van Lena Lijstje Francine Oomen Em. Querido s Uitgeverij Het vierde boek alweer over Lena Lijstje. Waarin je antwoord krijgt op de vragen als: Wat is het verschil tussen dromen en wensen? Word je saai en suf als je groot en volwassen bent? Krijgt Lena haar ouders bij elkaar? En wat gebeurt er als je aan de noodrem trekt? Grappig en zielig. Met die twee woorden vatten de leden van de Senaat De droom van Lena Lijstje samen. Een mooi boek dat één van de Senaatsleden leerde dat je altijd je dromen moet volgen. Het blijft het hele boek spannend en je vraagt je steeds maar af hoe het af zou gaan lopen. De belangrijkste vraag is of de ouders van Lena weer bij elkaar zullen komen. Dat dit op het einde van het boek niet is gebeurd, vinden de Senaatsleden erg zielig. Maar ook wel begrijpelijk. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal in het leven, zo zeiden zij. De Senaatsleden vonden het boek vooral veel humor hebben door de grappige woorden en uitdrukkingen die er in worden gebruikt. Sommige zijn zelfs al overgenomen! De verhalen van Lena Lijstje gaan heel erg over dingen die je nu zouden kunnen overkomen en dat je je daarin kan herkennen is heel grappig. De lijstjes zijn handige tips voor alle kinderen die het lezen, maar of iedereen nu van die lijstjes gaat maken Dat vragen de Senaatsleden zich af, dat kunnen ze misschien beter aan Lena over laten. De heren van de Senaat vragen zich wel af of het boek er niet te meisjesachtig uitziet. Zij vinden het boek namelijk ook heel leuk voor jongens, dus misschien kan dat nog veranderd worden.

5 Harry Potter en de relieken van de dood J.K. Rowling Uitgeverij de Harmonie De zomervakantie is voorbij, maar Harry gaat niet terug naar Zweinstein. Hij staat voor de gevaarlijke en haast onmogelijke opdracht van Perkamentus: de overgebleven Gruzielementen opsporen en vernietigen. Zal hem dat lukken? Het eerste wat de Senaatsleden opvalt is dat dit een heel dik boek is. Heel dik. En met hele kleine lettertjes en met hele lange zinnen. En als je de editie met de slappe kaft hebt, dan houdt dat niet lekker vast en leest het onhandig. In Harry Potter en de relieken van de dood kan je weer goed merken dat Rowling heel veel fantasie heeft. Ze verzint allerlei bijzondere spreuken, gekke figuren en spannende gebeurtenissen. Het verhaal wordt steeds spannender en spannender en je vraagt je alsmaar af hoe het nog goed moet gaan komen en of het wel goed gaat komen. Het laatste boek over Harry Potter is een lekker leesboek. Maar eigenlijk vooral als je de andere delen al hebt gelezen. Heb je dat niet gedaan, dan snap je heel veel van het verhaal niet en dan duurt het heel erg lang om er in te komen. Dat is jammer, maar wel begrijpelijk. Wat de leden van de Senaat heel knap vinden is dat de uitgever van dit boek, het superdikke boek in zo weinig zinnen heeft kunnen samenvatten op de achterkant. Dat is best moeilijk, want de Senaatsleden zagen achterkanten van veel dunnere boeken soms helemaal volgeschreven staan.

6 Timboektoe: de filmeditie Carry Slee Uitgeverij Carry Slee De ouders van Isa beginnen een camping in Frankrijk en zij moet mee met haar broer Kars. Ze hebben hier helemaal geen zin in. Isa moet haar vriendje achterlaten en Kars zijn breakdancegroep opgeven. Op de camping ontmoet Isa Jules, die ze eigenlijk leuker vindt dan haar vriendje. En camping Timboektoe lijkt zo slecht nog niet. Maar dan doet een andere campingeigenaar er alles aan om Timboektoe te ruïneren. De Senaatsleden zijn het er over eens. Wat kan Carry Slee goed schrijven!!! De Senaatsleden zijn er ondersteboven van. Alle personages in dit boek zijn levensecht. Ze praten zoals kinderen nu praten, doen zoals kinderen doen. Het is bijna niet te geloven dat dit verhaal niet echt gebeurd is. De leden van Senaat vragen zich af hoe Carry Slee dit precies doet. Wat is haar geheim? Lezers worden allemaal helemaal meegetrokken in dit verhaal. Veel kinderen zullen de film misschien al gezien hebben, maar dat is helemaal niet erg. Ook al heb je de film al gezien, het boek blijft spannend tot het einde. En dat is bijzonder, want vaak is het boek niet meer zo leuk als je de film al eerder hebt gezien. De Senaatsleden verheugen zich op nog meer van dit soort boeken en op de volgende Timboektoefilm. Waar kunnen ze auditie doen?

7 Oorlogsgeheimen Jacques Vriens Uitgeverij Van Holkema & Warendorf Het dorp waar Tuur woont is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar dan komen ze er achter dat de Duitsers hele erge dingen doen. De volwassenen houden heel veel dingen geheim. Maar dan vertelt Maartje dat zij ook een geheim heeft en dan komt de oorlog wel heel dichtbij. De leden van de Senaat hadden na het lezen van Oorlogsgeheimen de tranen in hun ogen. Wat een mooi verhaal! En wat goed verteld door Jacques Vriens. Het lijkt wel of hij er bij is geweest toen het gebeurde. Het boek gaat over een heel zwaar onderwerp maar wordt in een taal verteld die alle kinderen in Nederland kunnen begrijpen. De Senaatsleden waren helemaal in de ban van het verhaal. Een van de Senaatsleden vertelde: Mijn meester heeft dit boek voorgelezen in de klas en iedereen heeft heel stil zitten luisteren. En dat komt omdat het verhaal zo geweldig is, want mijn meester kan niet echt goed voorlezen. Door de plattegrond voor in het boek kan je je precies voorstellen hoe bepaalde dingen zijn gegaan en op het einde van het boek vertelt Jacques Vriens wat hij met dit boek wil vertellen. Hij geeft echt een boodschap mee en dat vinden de Senaatsleden heel belangrijk. Iedere meester of juf in Nederland zou dit boek moeten voorlezen.

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2019 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat bestaat

Nadere informatie

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

De magie van het lezen. Kris Verbeeck

De magie van het lezen. Kris Verbeeck De magie van het lezen Kris Verbeeck Waarom is lezen belangrijk? Ontwikkeling van literaire competentie: verhaalstructuur, verband met de werkelijkheid, verwijzingen en toespelingen, humor,... Uitbreiding

Nadere informatie

Boekverslag & presentatie

Boekverslag & presentatie Boekverslag & presentatie groep 8 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 + 5 Blz. 6 Voorbeeld kaft Inhoudsopgave Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2575 woorden 14 februari 2009 6,7 35 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2010 Bij deze 23 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

7,6. Boekverslag door een scholier 2141 woorden 2 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands

7,6. Boekverslag door een scholier 2141 woorden 2 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands Boekverslag door een scholier 2141 woorden 2 juni 2008 7,6 281 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inleiding Ik heb dit boek gekozen, omdat ik het erg

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2100 woorden 20 december 2006 6,7 23 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek

Nadere informatie

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio 1) Omslag Dit is de omslag van het boek. Je ziet een jongen met één oog. Ook zijn linkeroor is groter dan zijn rechteroor. Bij zijn wenkbrauw staat de tekst van de titel

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2039 woorden 26 oktober 2004 6,7 205 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Leerlingboekje Les 1 en 2. Schrijfopdracht 1 Afscheid van de basisschool. Groep 8

Leerlingboekje Les 1 en 2. Schrijfopdracht 1 Afscheid van de basisschool. Groep 8 Leerlingboekje Les 1 en 2 Naam: Schrijfopdracht 1 Afscheid van de basisschool Groep 8 Leren schrijven met peer response Tekst: M. Hoogeveen Illustraties: S. Loenen SLO, 2018 1 Waarover gaan de lessen?

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Lesbrief. Een goeie truc Marjan Berk

Lesbrief. Een goeie truc Marjan Berk Lesbrief Een goeie truc Marjan Berk Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief April 2015 Lesbrief Kik en Joep / Bibliotheek Hengelo / lesbrief 1 Kik en Joep Kik en Joep zijn al bekend uit de kindertijdschriften Maan Roos Vis en Roetsj!

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Algemene informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Algemene informatie Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli 2001 6,5 59 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands Algemene informatie Titel: Razend Auteur: Carry slee

Nadere informatie

- Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken?

- Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken? Boekverslag door een scholier 1505 woorden 3 februari 2005 6.3 117 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands Titel: 100% Timboektoe Schrijver: Carry Slee 1. Waarom

Nadere informatie

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht:

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht: Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb voor dit boek gekozen, omdat dit boek in het werkboek van Laagland werd aangeraden bij deze opdracht. Ik heb ook voor dit boek gekozen, omdat ik het er wel leuk

Nadere informatie

Informatieboekje. Spreekbeurt, leeskring en nieuwskring. 2015 / 2016 groep 8

Informatieboekje. Spreekbeurt, leeskring en nieuwskring. 2015 / 2016 groep 8 Informatieboekje Spreekbeurt, leeskring en nieuwskring 2015 / 2016 groep 8 Informatie In dit informatieboekje vind je informatie voor je spreekbeurt, je leeskring en je nieuwskring. De voorbereiding is

Nadere informatie

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig.

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Verliefd Savannah (11) Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Massimo (11) Dat je iemand ziet die je heel mooi vindt. Dan wil je gewoon bij haar zijn. Misschien

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2016 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekreclame

Uitleg boekverslag en boekreclame Uitleg boekverslag en boekreclame groep 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave Stap 4: Inhoud boekverslag

Nadere informatie

6,4. Boekverslag door een scholier 1439 woorden 8 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 1998 Nederlands

6,4. Boekverslag door een scholier 1439 woorden 8 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 1998 Nederlands Boekverslag door een scholier 1439 woorden 8 februari 2006 6,4 86 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1998 Vak Nederlands Titel van het gelezen boek: Afblijven Naam van de

Nadere informatie

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum:

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: 26-01-2018 1 inhoud Zakelijke informatie over het boek 3 Over de auteur.4 Over het boek.. 5 Keuze opdracht 6 Bronvermelding 8 2 Zakelijke informatie

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1964 woorden 27 augustus 2006 6,7 40 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier

Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1849 woorden 22 mei 2006 6,9 9 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands A.

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Leesgedrag kinderen uit groep zeven en acht

Leesgedrag kinderen uit groep zeven en acht Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Rapport Leesgedrag kinderen uit groep zeven en acht Onderzoek

Nadere informatie

Balansverslag Nederlands

Balansverslag Nederlands Balansverslag Nederlands Janne rijpma HLR 2bwe Mevrouw Blonk Inhoud: Leesautobiografie Recensie Jonge jury Sms gedicht Balansverslag Verleden: 5 jaar was ik toen ik voor het eerst met ging lezen met mijn

Nadere informatie

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten)

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten) Onderbouw Boekverslag Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten). Titelpagina. (2 punten) o Naam o Klas o Datum o Titel van het boek o Schrijver o Jaar van uitgave o Uitgever

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2197 woorden 28 april 2010 6,8 28 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Mijn werkstuk over mijn Boekenheld.

Mijn werkstuk over mijn Boekenheld. Mijn werkstuk over mijn Boekenheld. Julsi Smit Mijn hoofdstukken. 1.Voorwoord. 2.Informatie over de schrijfster. 3.Het boek: hoe overleef ik een gebroken hart? 4.Illustrator van de twee boeken. 5.Het boek:

Nadere informatie

-Samenvatting -hoofdpersonen -manier van vertellen -wat voor soort boek -mening -andere boeken. Inhouds opgaven:

-Samenvatting -hoofdpersonen -manier van vertellen -wat voor soort boek -mening -andere boeken. Inhouds opgaven: Naam: Rianne Bijleveld Klas: 3m3 Schrijver: J.K. Rowling Vertaler: wiebe buddingh Eerste druk: 1 mei 1999 -Samenvatting -hoofdpersonen -manier van vertellen -wat voor soort boek -mening -andere boeken

Nadere informatie

De jonge Beckman 16 september Kinderjury van de Thea Beckmanprijs

De jonge Beckman 16 september Kinderjury van de Thea Beckmanprijs De jonge Beckman 16 september 2017 Kinderjury van de Thea Beckmanprijs Jan Heerze Gevaarlijk geheim In Gevaarlijk geheim wordt goed duidelijk hoe het moet zijn geweest voor kinderen om de oorlog mee te

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2236 woorden 6 januari 2007 5,3 12 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: 180 2007 > 2e druk Van internet: Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Turks fruit door Jan Wolkers

Boekverslag Nederlands Turks fruit door Jan Wolkers Boekverslag Nederlands Turks fruit door Jan Wolkers Boekverslag door Harry 1911 woorden 18 januari 2016 6,6 4 keer beoordeeld Auteur Genre Jan Wolkers Liefdesroman, Roman Eerste uitgave 1969 Vak Methode

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: Juryrapport 1 De Nederlandse Kinderjury 2018 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2018 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

Fictielezen groep 5 en 6

Fictielezen groep 5 en 6 Fictielezen groep 5 en 6 Waar werkt u aan in groep 5 en 6? In groep 5 en 6 is de technische leesvaardigheid van de leerlingen weliswaar nog in ontwikkeling, maar die heeft inmiddels wel een niveau bereikt

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest

Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest Boekverslag door een scholier 1310 woorden 8 maart 2017 6,6 41 keer beoordeeld Auteur Genre Simon van der Geest Jeugdboek Eerste uitgave 2013 Vak

Nadere informatie

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook.

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook. Praten over boeken Kaartjes van iden hambers Handleiding bij onderstaande kaartjes: llereerst treft u een aantal pagina s aan met kaartjes met vragen. Deze zijn per categorie ingedeeld. -vragen: Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar

Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar Boekverslag door een scholier 1583 woorden 8 februari 2002 7,4 310 keer beoordeeld Auteur Genre Jaap ter Haar Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave 1966

Nadere informatie

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK Pagina 0 WOORD VOORAF Je zit nu in 3 VMBO en het eindexamen lijkt nog ver weg... Maar niets is minder waar. Dit jaar start je namelijk al volop met de voorbereidingen

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands.

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boekverslag door I. 1450 woorden 20 juni 2013 5,5 4 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Inleiding Ik heb voor het

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

LEZEN FICTIE BK 1 LEKKER LEZEN PERRON 1

LEZEN FICTIE BK 1 LEKKER LEZEN PERRON 1 LEZEN FICTIE BK LEKKER LEZEN PERRON Lekker lezen Daar lag de molen. Donker en dreigend lag hij daar in de sneeuw, als een sterk, gevaarlijk dier dat loert op zijn prooi. Ik hoef er helemaal niet heen,

Nadere informatie

Omvang: De omvang van dit boek is normaal, ± 1,5 á 2 cm, heeft 1 deel, 20 hoofdstukken en 160 bladzijden.

Omvang: De omvang van dit boek is normaal, ± 1,5 á 2 cm, heeft 1 deel, 20 hoofdstukken en 160 bladzijden. Boekverslag door een scholier 1828 woorden 28 januari 2002 6,8 233 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands KORT VERSLAG: WAT HEB JE GELEZEN? DE BEGINGEGEVENS:

Nadere informatie

Beoordeling power-point groep 5

Beoordeling power-point groep 5 Beoordeling power-point groep 5 Leerkracht: Leerling: Onderdeel 2 4 6 8 10 Opmerkingen Titeldia: Duidelijke titel met onderwerp/naam/groep Inhoudsopgave: Puntsgewijs wat ga je behandelen. Plaatjes: Functioneel

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar

Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar Geen geheimen meer, door Thea Zoeteman-Meulstee Illustraties: Melanie Broekhoven Uitgever: Den Hertog, Houten 86 blz. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar (avi

Nadere informatie

Het leesspel Voorbereiding: Doel van het spel: Het spel:

Het leesspel Voorbereiding: Doel van het spel: Het spel: Het leesspel Dit spel is gebaseerd op vragen over boeken zoals weergegeven in het boekje Vertel eens van Aiden Chambers en op vragen over boeken uit het boek Open Boek van Jos Walta. Voorbereiding: Kopieer

Nadere informatie

In deze leesclub discussieer je met een groepje van 4 tot 6 lezers over Allemaal

In deze leesclub discussieer je met een groepje van 4 tot 6 lezers over Allemaal LitLab Leesclub Leesclub 30: Helden II Allemaal willen we de hemel van Els Beerten Spelregels In deze leesclub discussieer je met een groepje van 4 tot 6 lezers over Allemaal willen we de hemel van Els

Nadere informatie

Werkstuk Verzorging Pesten

Werkstuk Verzorging Pesten Werkstuk Verzorging Pesten Werkstuk door een scholier 1721 woorden 12 juni 2005 6,9 373 keer beoordeeld Vak Verzorging HOOFDSTUK 1 WAT IS PESTEN Pesten is iets heel anders dan plagen, plagen is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

7,6. B. Waarom ik dit boek gekozen heb: C. Eerste persoonlijke reactie: Boekverslag door een scholier 2479 woorden 27 augustus 2006

7,6. B. Waarom ik dit boek gekozen heb: C. Eerste persoonlijke reactie: Boekverslag door een scholier 2479 woorden 27 augustus 2006 Boekverslag door een scholier 2479 woorden 27 augustus 2006 7,6 190 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2005 Vak Nederlands A. Zakelijke gegevens: Titel: Timboektoe Rules!

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands 100% Timboektoe door Carry Slee

Boekverslag Nederlands 100% Timboektoe door Carry Slee Boekverslag Nederlands 100% Timboektoe door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2270 woorden 23 januari 2005 6,1 114 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands

Nadere informatie

Tekst lezen en een tekstschema invullen

Tekst lezen en een tekstschema invullen Tekst lezen en een tekstschema invullen 1. Kijk naar de tekst. Voorspel waar de tekst over gaat. 2. Lees de tekst. Kom je nog moeilijke woorden tegen in de tekst? Gebruik dan de woordhulp. Schrijf tijdens

Nadere informatie

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands 4,8 Boekverslag door een scholier 1748 woorden 6 keer beoordeeld 11 november 2011 Auteur Theo Thijssen Genre Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave 1923 Vak Nederlands Algemene gegevens: 1) De titel van

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk

Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum boekenkring Inleverdatum werkstukken (groep 6 t/m 8) Werkstuk 1: woensdag 22 november Werkstuk 2: woensdag 18

Nadere informatie

Fictielezen groep 7 en 8

Fictielezen groep 7 en 8 Fictielezen groep 7 en 8 Waar werkt u aan in groep 7 en 8? In groep 7 en 8 is de technische leesvaardigheid van zo n niveau dat de leerlingen verhalen en gedichten vlot kunnen lezen. U houdt rekening het

Nadere informatie

Dreadlocks & Lippenstift

Dreadlocks & Lippenstift Dreadlocks & Lippenstift Uitgever: Leopold Schrijver: Maren Stoffels Jaar van 1e druk: in 2005 / 143 pagina's Leesniveau: 12 t/m 15 jaar Door: Sophie Scharenborg klas: H3G3 De schrijver In 2006 behaalde

Nadere informatie

Hobby Werkstuk Lezen. Van: Els Eijkhoudt

Hobby Werkstuk Lezen. Van: Els Eijkhoudt Hobby Werkstuk Lezen Van: Els Eijkhoudt 1 Hoofdstukken 1. Inleiding -Blz. 3 2. Voorlezen -Blz. 4 & 5 3. Hoe je leert lezen -Blz. 6 4. Lezen van toen -Blz. 7 & 8 5. Lezen van nu -Blz. 9 & 10 6. Boeken /

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof

Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof Boekverslag door een scholier 1282 woorden 10 mei 2006 9 7 keer beoordeeld Auteur Genre Wilma Geldof Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands a.

Nadere informatie

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters,

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters, Lesbrief Beste kleuters, Binnenkort speelt de voorstelling op jullie school of in een theater in de buurt. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Pas op voor de ezel en de beer en Dansen met de ezel

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan de Zanger Boekverslag door een scholier 1585 woorden 10 januari 2002 8,1 140 keer beoordeeld Auteur Genre Jan de Zanger Jeugdboek Eerste uitgave 1988

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Oorlogsgeheimen door Jacques Vriens

Boekverslag Nederlands Oorlogsgeheimen door Jacques Vriens Boekverslag Nederlands Oorlogsgeheimen door Jacques Vriens Boekverslag door een scholier 2694 woorden 9 april 2012 5,6 69 keer beoordeeld Auteur Genre Jacques Vriens Jeugdboek, Oorlogsroman Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

DE JUF WIL BLOED Dirk Vranken

DE JUF WIL BLOED Dirk Vranken DE JUF WIL BLOED Dirk Vranken OPDRACHT 1: VOORSPELLEND LEZEN a. Waarover zou het boek kunnen gaan? b. Waarom denken jullie dat? Waarnaar kijk je? c. Waarvoor dient eigenlijk de achterflap van het boek?

Nadere informatie

Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann

Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann Boekverslag door een scholier 1791 woorden 19 februari 2004 7,9 41 keer beoordeeld Auteur Genre Kate Cann Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Engels Schrijver:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Mijn tante Coleta door R.J. Peskens

Boekverslag Nederlands Mijn tante Coleta door R.J. Peskens Boekverslag Nederlands Mijn tante Coleta door R.J. Peskens Boekverslag door een scholier 1975 woorden 2 juli 2011 9,5 3 keer beoordeeld Auteur Genre R.J. Peskens Psychologische roman Eerste uitgave 1976

Nadere informatie

Leesvoorkeurenonderzoek

Leesvoorkeurenonderzoek Leesvoorkeurenonderzoek Jeugdliteratuur Willemien Sneller & Marlies le Grand Debora Beltman 0864408 Gwenda Bloemink 0855259 Jennifer Chedi 0866762 Franke Schuurmans 0862773 (Linda Westdijk) Hogeschool

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Schrijf zelf een liefdesgedicht! Deze les hoort bij het boek Wil jij met mij? met gedichten van Rian Visser en tekeningen van Annet Schaap. Het boek is verkrijgbaar als e-boek in de ibooks Store en als

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch)

Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch) Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch) Filmverslag door een scholier 1871 woorden 8 juni 2011 4,3 4 keer beoordeeld Vak Nederlands Inhoudelijke vragen tijdens het kijken van de film

Nadere informatie

Jeugdliteratuur. Hogeschool Rotterdam, Museumpark

Jeugdliteratuur. Hogeschool Rotterdam, Museumpark Jeugdliteratuur Hogeschool Rotterdam, Museumpark Docent: Bart Bijl Student: Melanie de Rooij 775 Student: Ellis van der Veen 77 DNLV1B Code: NEDJL1X (jeugdliteratuur) LERO NE Deeltijd Versneld Bronnenonderzoek

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Emma's noorderlicht door Diet Verschoor

Boekverslag Nederlands Emma's noorderlicht door Diet Verschoor Boekverslag Nederlands Emma's noorderlicht door Diet Verschoor Boekverslag door een scholier 2095 woorden 11 oktober 2006 4 1 keer beoordeeld Auteur Genre Diet Verschoor Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag door een scholier 1890 woorden 23 augustus 2003 4,4 17 keer beoordeeld Auteur Genre Willem Elsschot Roman Eerste uitgave 1933 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag door een scholier 2298 woorden 6 januari 2002 7,5 457 keer beoordeeld Auteur Genre Anke de Vries Jeugdboek Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

Tour de Gaston Lesbrief Welkom

Tour de Gaston Lesbrief Welkom Tour de Gaston Lesbrief Welkom Hier heb je de lesbrief voor de vertelvoorstelling Tour de Gaston van Bastiaan de Zwitser. Lees dit door voor dat je naar de voorstelling gaat. Vertelvoorstelling? Bastiaan

Nadere informatie

Oriëntatie 1. Hieronder zie je de voorkant van de originele uitgave (1) en die van de lijsteruitgave (2) (afbeelding zie bijlage).

Oriëntatie 1. Hieronder zie je de voorkant van de originele uitgave (1) en die van de lijsteruitgave (2) (afbeelding zie bijlage). Boekverslag door M. 1448 woorden 20 november 2014 5,9 54 keer beoordeeld Auteur Lydia Rood Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Party! Lydia Rood Verwerkingsopdrachten Oriëntatie 1. Hieronder

Nadere informatie

Oorlogswinter Schrijver: Jan Terlouw Uitgever: Lemniscaat Rotterdam Jaar: 2008 Jaar van uitgave: 1972 Pagina s: 169 Niveau: 15 tot en met 19 jaar.

Oorlogswinter Schrijver: Jan Terlouw Uitgever: Lemniscaat Rotterdam Jaar: 2008 Jaar van uitgave: 1972 Pagina s: 169 Niveau: 15 tot en met 19 jaar. Oorlogswinter Schrijver: Jan Terlouw Uitgever: Lemniscaat Rotterdam Jaar: 2008 Jaar van uitgave: 1972 Pagina s: 169 Niveau: 15 tot en met 19 jaar. Druk: Dertigste 2. Over de Auteur Jan Terlouw is geboren

Nadere informatie

Nummer 37, 1 mei 2015 Tel: 0226 352552. Ze wisten iedereen te vinden, ze hadden zoveel kracht En juist dat gaf ze uiteindelijk zoveel macht

Nummer 37, 1 mei 2015 Tel: 0226 352552. Ze wisten iedereen te vinden, ze hadden zoveel kracht En juist dat gaf ze uiteindelijk zoveel macht Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek R.K. Basisschool t Ruimteschip In verschillende klassen stonden we de afgelopen periode stil bij de Tweede Wereldoorlog en de Dodenherdenking.

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie