Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:"

Transcriptie

1 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat. De Senaat bestaat uit 12 kinderen (6 per leeftijdscategorie) uit heel Nederland. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2007 voor de categorie 10 t/m 12 jaar wordt gevormd door Fabian Akkerman, Roland Guys, Kim Herselman, Ushani Karunadasa, Nutash Khosravan, Hajar Messaudi. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury heeft de vijf boeken gelezen die de meeste stemmen kregen van de Nederlandse Kinderjury. Naar aanleiding hiervan hebben zij vergaderd om te verwoorden waarom juist deze boeken zo goed zijn. Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: Onder vuur Arend van Dam (Uitgeverij Leopold) Hoe overleef ik (zonder) liefde? Francine Oomen (Uitgeverij Querido) Afblijven: de filmeditie Carry Slee (Uitgeverij Carry Slee) Lover of loser: your choice Carry Slee (Uitgeverij Pimento) 100% Lola Niki Smit (Uitgeverij De Fontein) Het oordeel van de Senaat over deze boeken staat verwoord in het hierbij gevoegde juryrapport.

2 BEKROOND DOOR DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2007 Hoe overleef ik zonder liefde? Francine Oomen Em. Querido s Uitgeverij Waarom is de liefde toch zo ingewikkeld? Dat is wat Rosa en haar vrienden zich afvragen. Wat voelt zij voor Jim? En Jim voor haar? En waarom is Neuz zo lang ziek? Een heleboel vragen, maar gelukkig ook veel antwoorden en survivaltips! Weer een lekker leesboek over Rosa. Dit keer over hoe zij de liefde moet overleven. Dit boek is, net als alle andere boeken van Francine Oomen, één met goed lopende zinnen die makkelijk weglezen. En de survivaltips, die blijven altijd welkom. De meiden in de Senaat herkennen zich in Rosa en leven met haar mee. En de jongens? Tsja, voor de jongens is het een handig boek. Want zo zei een van de jongens in de Senaat: Meiden hebben een rare smaak. Maar door dit boek snap je dat beter. Al mijn vriendinnen, gewone vriendinnen, geen verkering, lezen het ook. In het boek Hoe overleef ik zonder liefde? zit alles wat in een goed kinderboek moet zitten voor kinderen van zowel 10, 11 als 12 jaar. Het is een boek dat soms zielig is, maar waar je gelukkig ook vaak om moet lachen en van de tips kan je nog wat leren ook. Hoe overleef ik zonder liefde? kreeg de meeste stemmen van de Nederlandse Kinderjury 2007 in de categorie 10 t/m 12 jaar en de Senaat sluit zich graag bij dit oordeel aan en bekroont Hoe overleef ik zonder liefde? van Francine Oomen met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury De leden van de Senaat genieten erg van de Hoe Overleef Ik boeken van Francine Oomen. Maar zijn de boeken niet te veel voor meiden. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury zou Francine Oomen graag willen vragen eens na te denken over een Hoe Overleef Ik boek voor jongens. Een tip voor de titel hebben ze ook: Hoe overleef ik meisjes?

3 Onder vuur Arend van Dam Uitgeverij Leopold Het is oorlog tussen Nederland en Spanje en Bregjes vader is in dienst van de Spanjaarden. Bregje is vastbesloten haar vader te redden. Maar hoe? Gelukkig ontmoet ze Harmen, een boerenzoon die haar helpt haar vader te vinden, terwijl de kogels hen om de oren vliegen. De leden van de Senaat vinden Onder vuur van Arend van Dam een lekker leesboek. De zinnen zijn niet te lang en makkelijk om te lezen en het is niet te dik. En wat ook heel belangrijk is, dit is een boek dat net zo leuk is voor jongens als voor meiden. Binnen de Senaat was heel veel discussie over het einde van het boek. Was het einde te open of juist niet? Is het leuk om te wachten op een volgend deel zodat je dan pas weet hoe het af gaat lopen, of is het juist fijn dat een verhaal op de laatste bladzijde ook echt af is? Smaken verschillen, zo bleek tijdens de discussie en dat is maar goed ook, anders zou het een saaie boel worden en zouden alle boeken hetzelfde zijn. De leden van de Senaat vinden het leuk om een boek te lezen dat zich afspeelt in het verleden. Zeker als het zo lekker is geschreven zoals in Onder vuur. Wel willen zij Arend van Dam vragen de volgende keer op het einde van het boek nog wat meer te vertellen over de geschiedenis van het verhaal. Bijvoorbeeld hoe de oorlog tussen Nederland en Spanje afloopt. Dan snap je het nog beter! En je leert er wat van, maar dat is minder belangrijk.

4 Afblijven: de filmeditie Carry Slee Uitgeverij Carry Slee Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, zijn haar vrienden enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Wat kunnen haar vrienden doen om haar te helpen? De Senaatsleden hebben niet alleen allemaal het boek gelezen, maar ook allemaal het boek gezien. Het is extra leuk om te weten dat Carry Slee het boek heeft veranderd na het maken van de film, zodat het een nog beter boek zou worden. En dat is gelukt, de leden van de Senaat lazen het met veel plezier. De leden van de Senaat leefden allemaal erg mee met de hoofdpersoon en hadden medelijden met haar. Het boek is dus goed geschreven, want iedereen zat helemaal in het boek. Sommige woorden werden wat moeilijk gevonden en ze vroegen zich daarom af of dit boek wel geschikt is voor kinderen van tien jaar? Is het niet te moeilijk voor ze? Snappen ze wel alles wat er staat. Dat verschilt per kind, maar het is wel een van de moeilijkere boeken in de top 5. De boeken van Carry Slee zijn spannend en vaak ook zielig en alhoewel dat natuurlijk allemaal niet leuk is, is het wel fijn om daar over te lezen. De Senaat wil Carry Slee vragen om soms de moeilijke woorden die zij gebruikt meer uit te leggen, zodat nog meer kinderen van haar boeken kunnen genieten.

5 Your choice: Lover of Loser Carry Slee Uitgeverij Pimento Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan met haar problemen terecht? Een van de Senaatsleden zei heel pakkend over Lover of Loser: Het is goed dat je door dit boek nu al leert, wat je later moet weten. Dan kan je je alvast voorbereiden. Het boek gaat over heftige problemen als misbruik en loverboys. Een van de Senaatsleden las het boek met haar vader en dat hielp! Het leuke aan dit boek is dat je zelf kan kiezen hoe het verhaal gaat lopen. Wil je grote problemen of toch minder groot? Een goede afloop? Of toch maar liever niet. Je kan dus je eigen verhaal maken. Dat gaf de Senaatsleden het gevoel zelf een beetje schrijver te zijn. Maar toch, uiteindelijk wil je alle delen van het verhaal wel een keer gelezen hebben. Je wilt het boek dus meerdere keren lezen. Opvallend vond de Senaat dat dit echt een boek is voor jongens en meiden. Iedereen kan zich inleven in de hoofdpersonen. En dat vinden de leden van de Senaat erg knap van Carry Slee. Lover of Loser is een supergoed boek. Alleen al omdat je wordt gewaarschuwd voor vervelende dingen die kunnen gebeuren. Maar dit boek is volgens de Senaat voor kinderen van tien jaar misschien toch te heftig ook al kan je kiezen voor het lezen van de minder heftige variant. Dus vragen de Senaatsleden aan Carry Slee: Kan er ook zo n verhaal komen voor kinderen van een jaar of tien?

6 100% Lola Niki Smit Uitgeverij De Fontein Lola is 100% verliefd op Job. Maar Job is vegetariër en draagt Greenpeace truien en Lola houdt van hamburgers en hippe kleren. Haar vriendinnen vinden haar Job een sukkel. En dan wordt Job verliefd op een ander meisje. Lola bedenkt een plan om hem voor zich te winnen. Het boek 100% Lola ziet er uit als een meidenboek en dat is het ook wel volgens de leden van de Senaat. Het allerleukste gedeelte uit het boek is die waarin de konijnen worden losgelaten door Lola. Dat is een spannend hoofdstuk, maar ook heel grappig, dat ook de jongens heel leuk vinden. Zo hadden er nog wel meer in het boek mogen zitten. Een boek met stickers en Love Testjes. Altijd leuk om even te proberen. De leden van de Senaat waagden zich er aan. Ook de jongens. Een van de mannelijke Senaatsleden kwam tot de conclusie: Ik vond die testjes wel grappig. Volgens de tests ben ik een Lola, maar ik ben niet shopverslaafd. De hele Senaat kan zich voorstellen dat heel veel meiden dit een leuk boek lezen. Het is makkelijk geschreven en het leest fijn. De stickers zijn leuk, die kan je overal opplakken, bijvoorbeeld in je agenda. En die testjes kan je samen doen met je vriendinnen. De leden van de Senaat willen van Niki Smit ook wel graag een boek lezen voor jongens. Ook hier hebben ze al een titel voor bedacht. 100% Roland of 100% Nuthash of 100% Fabian leek ons wel een goed idee.. Met dank aan Roland, Fabian en Nutash uit de Senaat voor dit idee.

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2010 Bij deze 23 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Over: www.bewareofloverboys.nl

Over: www.bewareofloverboys.nl 1 Naam: www.bewareofloverboys.nl Voordat je begint met de opdrachten? Lees dit door: Als je je niet prettig voelt bij het lezen van bepaalde dingen: Stop met het lezen van deze site. Praat erover met iemand

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Mijn werkstuk over mijn Boekenheld.

Mijn werkstuk over mijn Boekenheld. Mijn werkstuk over mijn Boekenheld. Julsi Smit Mijn hoofdstukken. 1.Voorwoord. 2.Informatie over de schrijfster. 3.Het boek: hoe overleef ik een gebroken hart? 4.Illustrator van de twee boeken. 5.Het boek:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Boekverslag door L woorden 13 november keer beoordeeld. Eerste uitgave 2006 Nederlands

Boekverslag door L woorden 13 november keer beoordeeld. Eerste uitgave 2006 Nederlands Boekverslag door L. 1497 woorden 13 november 2008 6 48 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Samenvatting: In het verhaal moet je zelf keuzes maken voor Eva.

Nadere informatie

6,9. Eva: Eva is een heel lief meisje, ze houdt heel erg van het ontwerpen van T-shirts, daarom moet ze ook voor

6,9. Eva: Eva is een heel lief meisje, ze houdt heel erg van het ontwerpen van T-shirts, daarom moet ze ook voor Boekverslag door een scholier 2150 woorden 25 mei 2007 6,9 59 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Primaire gegevens De Titel van het boek is Lover of Loser,

Nadere informatie

Werkvormen: Lesdoelen: Filmpjes: Benodigdheden: Kinderboeken: Les 8: Verliefd. Lesoverzicht

Werkvormen: Lesdoelen: Filmpjes: Benodigdheden: Kinderboeken: Les 8: Verliefd. Lesoverzicht Les 8: Verliefd Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten dat gevoelens van verliefdheid leuk maar ook lastig kunnen zijn; Kinderen zijn zich ervan bewust dat je op verschillende types mensen verliefd kunt

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

6,7. Boekverslag door M woorden 7 april keer beoordeeld. Eerste uitgave 1998 Nederlands

6,7. Boekverslag door M woorden 7 april keer beoordeeld. Eerste uitgave 1998 Nederlands Boekverslag door M. 2442 woorden 7 april 2013 6,7 18 keer beoordeeld Auteur Carry Slee Genre Jeugdboek Eerste uitgave 1998 Vak Nederlands Methode Op niveau 1. A. Algemene gegevens 1. de titel van het boek

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Wat doen jongeren op internet?

Wat doen jongeren op internet? Hoofdstuk 1 - Oefening 17 - Leesdossier Opdracht 1 Lees de tekst Wat doen jongeren op internet? U gebruikt op de leeskaart Zoekend lezen. Beantwoord daarna de vragen. Leeskaart Zoekend lezen Wat doen jongeren

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Kinderboekenweek Groep 8

Kinderboekenweek Groep 8 L e e s p Feest! a a d e Leespromotie Kinderboekenweek Groep 8 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Deze les hoort bij het boek Wil jij... met mij? geschreven door Rian Visser met tekeningen van Annet Schaap en gepubliceerd door uitgeverij Moon. Doel: leerlingen zelf gedichten laten schrijven Leeftijd:

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Dreadlocks & Lippenstift

Dreadlocks & Lippenstift Dreadlocks & Lippenstift Uitgever: Leopold Schrijver: Maren Stoffels Jaar van 1e druk: in 2005 / 143 pagina's Leesniveau: 12 t/m 15 jaar Door: Sophie Scharenborg klas: H3G3 De schrijver In 2006 behaalde

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Titel Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen?

Titel Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen? Het maken van een boekbespreking in Powerpoint De voorbereiding: het kiezen van een boek Bedenk eerst heel goed over welk boek je een boekbespreking wilt gaan houden. Je kunt het beste een boek uitkiezen

Nadere informatie

Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012

Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012 Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012 Ieder jaar stemmen duizenden basisschoolleerlingen op hun favoriete boeken van het afgelopen jaar. Om zo veel mogelijk kinderen enthousiast

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2039 woorden 26 oktober 2004 6,7 205 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

maak zelf een filmpje

maak zelf een filmpje maak zelf een filmpje 1 Zelf een filmpje maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen kan een IPAD met camera oppakken en aan de slag gaan. Maar bij het maken van een goed filmpje (dat veel kijkers

Nadere informatie

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig.

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Verliefd Savannah (11) Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Massimo (11) Dat je iemand ziet die je heel mooi vindt. Dan wil je gewoon bij haar zijn. Misschien

Nadere informatie

1. Hoeveel uur per week zaten jongeren op internet in 2009?

1. Hoeveel uur per week zaten jongeren op internet in 2009? Hoofdstuk 1 - Oefening 17 Leesdossier Opdracht 1 Lees de tekst Wat doen jongeren op internet? U gebruikt de leeskaart: zoekend lezen. Beantwoord daarna de vragen. Wat doen jongeren op internet? Onder 13-

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekreclame

Uitleg boekverslag en boekreclame Uitleg boekverslag en boekreclame groep 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave Stap 4: Inhoud boekverslag

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

De magie van het lezen. Kris Verbeeck

De magie van het lezen. Kris Verbeeck De magie van het lezen Kris Verbeeck Waarom is lezen belangrijk? Ontwikkeling van literaire competentie: verhaalstructuur, verband met de werkelijkheid, verwijzingen en toespelingen, humor,... Uitbreiding

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie:

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie: 1. Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb dit boek gelezen, omdat ik een deel van de film had gezien en nieuwsgierig was naar de rest van het verhaal. Ik was eerst begonnen aan het boek Karakter van

Nadere informatie

8e jaargang nummer 3 november 2007 +14. Liefde

8e jaargang nummer 3 november 2007 +14. Liefde 8e jaargang nummer 3 november 2007 +14 Liefde Verenigingsblad voor jongeren van 12 tot 16 jaar Verschijnt zeven keer per jaar Jaargang 8 Nummer 3 ISSN: 1568-8844 Redactie: Hennie Groenendijk Jacob Hoekman

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2197 woorden 28 april 2010 6,8 28 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lover of Loser: your choice door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Lover of Loser: your choice door Carry Slee Boekverslag Nederlands Lover of Loser: your choice door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2299 woorden 25 september 2006 6,9 1520 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2495 woorden 8 maart 2001 7,2 912 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Vak Nederlands A. ZAKELIJKE

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2019 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat bestaat

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

De seksuele ontwikkeling van kinderen (0 tot 18 jaar) en wat ouders kunnen doen

De seksuele ontwikkeling van kinderen (0 tot 18 jaar) en wat ouders kunnen doen De seksuele ontwikkeling van kinderen (0 tot 18 jaar) en wat ouders kunnen doen Wat kun je doen als je vader of moeder bent? Je kunt je kinderen helpen bij hun seksuele ontwikkeling. Als ze klein zijn

Nadere informatie

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober 2014 7,4 13 keer beoordeeld Auteur Roger Vanhoeck Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands A. Zakelijke gegevens 1. Je naam en klas Ilse

Nadere informatie

Lesbrief. Fatale liefde Carry Slee

Lesbrief. Fatale liefde Carry Slee Lesbrief Fatale liefde Carry Slee Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2100 woorden 20 december 2006 6,7 23 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrienden & Relaties s Avonds en in het weekend zit ik vaak alleen thuis. Ik bel dan wel eens met mijn vrienden, maar ze bellen me nooit terug. Ik heb verkering,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw

Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw door Heleen van Royen Boekverslag door een scholier 1550 woorden 15 december 2016 0 keer beoordeeld Auteur Genre Heleen van Royen Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 3003 woorden 18 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2006 Nederlands. Boekverslag

Boekverslag door een scholier 3003 woorden 18 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2006 Nederlands. Boekverslag Boekverslag door een scholier 3003 woorden 18 februari 2007 7 298 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Boekverslag Titel: Lover of Loser your choice Schrijfster:

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

De jonge Beckman 16 september Kinderjury van de Thea Beckmanprijs

De jonge Beckman 16 september Kinderjury van de Thea Beckmanprijs De jonge Beckman 16 september 2017 Kinderjury van de Thea Beckmanprijs Jan Heerze Gevaarlijk geheim In Gevaarlijk geheim wordt goed duidelijk hoe het moet zijn geweest voor kinderen om de oorlog mee te

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1794 woorden 14 april 2001 7,3 362 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands 2: De

Nadere informatie

Lesbrief. Een goeie truc Marjan Berk

Lesbrief. Een goeie truc Marjan Berk Lesbrief Een goeie truc Marjan Berk Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Wensenkaart. Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad. Meisjes. Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt?

Wensenkaart. Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad. Meisjes. Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt? Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad Wensenkaart Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt? onderbouw Dat we oogcontact hebben Echt niet! L Misschien wel Natuurlijk!

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1900 woorden 21 mei 2000 5,4 30 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische roman

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah Lesbrief Voetstappen Kader Abdolah Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Boekverslag Sense and Sensibility (Jane Austen)

Boekverslag Sense and Sensibility (Jane Austen) Primaire gegevens van het gelezen werk Auteur: Jane Austen Titel: Sense and Sensibility Ondertitel: - Verschenen in: 1811 Aantal blz.: 322 Leestijd: 23 uur Uitgelezen op: 27 december 2001 Verantwoording

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag door een scholier 1923 woorden 14 december 2006 7,6 91 keer beoordeeld Auteur Genre Lonneke van Asseldonk Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

7, Titel en auteur: 1.2 Jaar van uitgave: 1.3 Aantal bladzijden: 1.4 Datum boekverslag: 2.1 Typering. 2.2 Samenvatting

7, Titel en auteur: 1.2 Jaar van uitgave: 1.3 Aantal bladzijden: 1.4 Datum boekverslag: 2.1 Typering. 2.2 Samenvatting Boekverslag door een scholier 2367 woorden 19 januari 2004 7,9 24 keer beoordeeld Auteur Genre R.J. Peskens Psychologische roman Eerste uitgave 1976 Vak Nederlands 1) Praktische gegevens 1.1 Titel en auteur:

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2149 woorden 2 april 2007 4,5 24 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy Reality Reeks Verwerkingsopdrachten Mooi meisje Verliefd op een loverboy Lees blz. 3. Woont Laura in de stad of op het platteland? Hoe weet je dat? Lees blz. 5 en 7. Woont Laura s oma al lang op de boerderij?

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2575 woorden 14 februari 2009 6,7 35 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

het begin van dit boek

het begin van dit boek De autisme survivalgids 9 het begin van dit boek Ken je dat gevoel? Je bent een kind. Een jongen of een meisje. Om je heen zijn er heel veel andere kinderen. Allemaal zien ze er net een beetje anders uit.

Nadere informatie

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands 4,8 Boekverslag door een scholier 1748 woorden 6 keer beoordeeld 11 november 2011 Auteur Theo Thijssen Genre Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave 1923 Vak Nederlands Algemene gegevens: 1) De titel van

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie