BESTEK NR DIG VOOR DE NIEUWBOUW VAN GEMAAL POLDER STEEKT Steekterweg te Alphen aan de Rijn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESTEK NR DIG VOOR DE NIEUWBOUW VAN GEMAAL POLDER STEEKT Steekterweg te Alphen aan de Rijn"

Transcriptie

1 Bladnr. 1 BESTEK NR DIG-1329 VOOR DE NIEUWBOUW VAN GEMAAL POLDER STEEKT Steekterweg te Alphen aan de Rijn Hoofdstuk 4: Civiele en Bouwkundige werken Versie: Definitief inclusief de nota van inlichtingen nr.1 Documentnr. Tauw T MCK-V03-NL Gewijzigde en nieuwe posten t.o.v. het bestek versie V02 Gewijzigde besteksposten: Nieuwe besteksposten:

2 Bladnr T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t

3 Bladnr. 3 PAR 0.01 Aanbestedende dienst Verwezen wordt naar de advertentie betreffende onderhavig werk Procedure Verwezen wordt naar de advertentie betreffende onderhavig werk Inlichtingen Verwezen wordt naar de advertentie betreffende onderhavig werk Inschrijving Verwezen wordt naar de advertentie betreffende onderhavig werk Inschrijvingsstaat Verwezen wordt naar de advertentie betreffende onderhavig werk Aanbesteding Verwezen wordt naar de advertentie betreffende onderhavig werk Opdracht Verwezen wordt naar de advertentie betreffende onderhavig werk.

4 Bladnr A l g e m e e n

5 Bladnr. 5 PAR 1.01 Opdrachtgever Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Directie Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Locatie Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Algemene beschrijving Het werk bestaat in hoofdzaak uit: De bouw van een vijzelgemaal en brug nabij de Steektermolen De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit: - sloopwerken; - funderingswerken; - bemalingen; - grondwerken; - leidingwerken; - verhardingen; - betonwerken; - metaalwerken; - bouwkundige werken; - installatiewerken Tijdsbepaling Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Onderhoudstermijn Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Kwaliteitsborging Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Onderaanneming Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Declaraties Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen.

6 Bladnr. 6 PAR 1.10 Garantieverplichtingen Onderdeel Periode Deel 3 par. Coating staalconstructies 10 jaar Kitvoegen 5 jaar Zinklaag op staal 10 jaar Anodiseerlaag op aluminium 10 jaar Schilderwerk 5 jaar Puiconstructies 10 jaar Puiconstructies-oppervlaktebeh. 5 jaar Beglazing 10 jaar Het bepaalde in paragraaf van de Standaard 2010 is hierop van toepassing Definities Deze RAW-tekst omschrijft "Hoofdstuk 4" van de renovatie van het gemaal. "Hoofdstuk 4" betreft de Civiele en Bouwkundige werken. "Hoofdstuk 1" betreft de Algemene Bepalingen. "Hoofdstuk 2" betreft de Werktuigbouwkundige Installaties. "Hoofdstuk 3" betreft de Elektrotechnische Installaties.

7 Bladnr B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens

8 Bladnr Tekeningen Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. 02 Peilen en hoofdafmetingen Tenzij anders aangegeven zijn en worden de hoogten aangegeven in meters ten opzichte van N.A.P., overige maatvoering in millimeters. Plaatsbepaling: Nieuwe werken zijn op de bestekstekening gemaatvoerd vanaf bestaande constructies of anders is de plaats bepaald middels RD coördinaten. 03 Kwaliteitsborging Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, zoals bedoeld in de artikelen en van de Standaard 2010, rekening houden met de volgende stoppunten: 1. controleren wapening voor het storten 2. controleren kabelsleuven voor het aanvullen 3. controleren leidingsleuven voor het aanvullen 4. controle op waterdichtheid leidingwerk 5. Controle verdichtingsgraad zandbed/fundering voor aanbrengen verharding. 6. overige genoemde punten zoals omschreven in deel 2.2 en 3 van dit bestek 04 Bijlagen Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. 05 Waterstanden De gemiddelde grondwaterstand is ongeveer gelijk met het naastliggende watergangen. Het polderpeil bedraagt ca. N.A.P. -2,10 (zomerpeil) / -2,20 meter (winterpeil). Het boezempeil bedraagt ca. N.A.P. -0,61 meter. Maximaal Boezempeil is N.A.P. - 0,35 meter. 06 Bereikbaarheid terrein De aannemer wordt geacht zich op de hoogte te hebben gesteld van de ligging van het werkterrein, de los- en laadmogelijkheden, de bereikbaarheid, de bestaande situatie en alle andere gegevens die van belang kunnen zijn voor een goede uitvoering van het werk. 07 Verontreinigingssituatie grond/grondwater Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. 08 Kabels en leidingen Verwezen wordt naar Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen.

9 Bladnr Nadere beschrijving

10 Bladnr. 10 PAR 01 Verklaring van de hierna volgende staat In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 Kenmerk resultaatsverplichting Door een 'V' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 1 van de U.A.V Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 39 van de U.A.V met inachtneming van paragraaf van de Standaard Door een 'N' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een niet verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 2 van de U.A.V Door een 'A' is aangegeven dat de op de desbetreffende resultaatsverplichting betrekking hebbende hoeveelheden te accorderen hoeveelheden zijn als bedoeld in artikel van de Standaard Onder een te accorderen hoeveelheid wordt verstaan een hoeveelheid die nauwkeurig is te bepalen, door de aannemer is te controleren op basis van het bestek, de bij het bestek behorende documenten en eventueel door de opdrachtgever nader te verstrekken aanvullende gegevens en vervolgens in overleg tussen opdrachtgever en aannemer wordt vastgesteld. 03 Hoeveelheid ter inlichting De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Wanneer deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voorzover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 Grenzen van de situering De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de U.A.V

11 Bladnr. 11 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING 1 SLOOP- EN OPRUIMINGSWERKZAAMHEDEN Algemeen: - Vrijkomende materialen naar soort gescheiden afvoeren naar erkende eindverwerker - Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer. - De aangegeven hoeveelheden te slopen materialen zijn ter indicatie. Aan de genoemde hoeveelheden kunnen geen rechten worden ontleent; - De te verwijderen materialen van de (deels) te slopen onderdelen zijn zoveel mogelijk genoemd. Geen verrekening vindt plaats voor materialen die niet zijn genoemd; de aannemer wordt geadviseerd voor inschrijving een en ander in het werk (voor zover mogelijk) nader te onderzoeken. 11 SLOPEN DIVERSEN 1110 Opruimingswerk in het terrein Schonen terrein. EUR N T.p.v. het gehele werkgebied, voor zover het in verband met het werk of voor het plaatsen van keten e.d. noodzakelijk is. Te schonen oppervlakte: ca. 24 are Aard van het te verzamelen vuil: Wortelstronken, steenklompen, stobben, gras etc. tot 0,50 m beneden het bestaande maaiveld. 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 1112 Opruimen groenvoorzieningen Verwijderen haag. m 32,00 V Betreft de haag langs de toegangsweg Soort haag: onbekend 1 Hoogte: tot ca. 2,5 m Totaal verwijderen 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer TER INLICHTING

12 Bladnr. 12 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Verwijderen bomen. st 9,00 N Betreft de bomen ten zuiden van de te slopen garage en tussen de garage en de toegangsweg Boomsoort(en): appel Stamdiameter: tot ca. 0,2 m Totaal verwijderen, onstane gaten vullen met grond vrijkomend bij ontgravingen 9 Vrijkomende materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer Verwijderen bomen. st 8,00 N Betreft de bomen naast de te slopen kas Boomsoort(en): appel Stamdiameter: tot ca. 0,2 m Totaal verwijderen, onstane gaten vullen met grond vrijkomend bij ontgravingen 9 Vrijkomende materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 1114 Opnemen afrasteringen en hekwerk Verwijderen afrastering. m 24,00 V Betreft de veekering tussen de toegangsweg en de watergang ter hoogte van de te slopen garage en langs de op te nemen toegangsweg 2 Houten palen met gaas 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer Verwijderen afrastering. m 29,00 V Betreft een deel van het houten hekwerk rond de molen. Tekening Houten palen ca. 100 x 100 mm; Boven- tussen- en onderregel ca. 150 x 30 mm Afstand palen wisselend tussen 1 en 2 m. 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 12 SLOPEN CONSTRUCTIES 121 SLOPEN GARAGE TER INLICHTING

13 Bladnr. 13 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Sloopwerk wand en dakconstructie EUR N Betreft de wand- en dakconstructie van de garage. - metalen/ houten frame met kunststof golfplaten; - deels houten tussenvloer en binnenwand Afmeting garage boven gemetselde fundering ( l x b x h), ca. 8,50 x 3,00 x 2,90 m. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de op- drachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer Sloopwerk verlichtingsinstallatie EUR N Betreft de verlichtingsinstallatie in de garage Verlichtingsinstallatie binnen en buiten bestaand uit: - armaturen; - bekabeling; - schakelmateriaal. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de op- drachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer Slopen metselwerk. EUR N Betreft de fundering / onderste deel van de wanden van de garage Dragend metselwerk, steens metselwerk Hard materiaal, betonsteen - Lengte wand ca. 20,00 m. - Hoogte wand boven maaiveld (vloer garage) ca. 0,79 m; - Hoogte wand onder maaiveld (vloer garage), onbekend. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de op- drachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer Sloopwerk hemelwaterafvoer. EUR N Betreft de hemelwaterafvoer van het dak van de garage. - PVC goot lang ca. 8,50 gebeugeld tegen de dak/wandconstructie; - PVC hemelwaterafvoer naar naastliggende watergang, totale lengte ca. 4,50 m (deels ondergronds) Vrijgekomen materialen worden geacht voor de op- drachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 122 SLOPEN KAS TER INLICHTING

14 Bladnr. 14 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Sloopwerk wand en dakconstructie EUR N Betreft de wand- en dakconstructie van de kas. - metalen frame met beglazing / kunststof / hout en schuifdeur - fundatie hout, trespa, staalplaat Afmeting kas ( l x b x h), ca. 6,00 x 3,50 x 2,50 m. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de op- drachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer Sloopwerk hemelwaterafvoer. EUR N Betreft de hemelwaterafvoer aan twee zijden van de kas. - PVC goot lang ca. 2 x 6,00 m gebeugeld tegen de kasconstructie. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de op- drachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 123 OPNEMEN GASTANK Opnemen gastank. EUR N Betreft de gastank aan het eind van de toegangsweg. - Gastank afmetingen lang 2,30 m diameter 1,10 m - fundering betontegels en banden - gasleiding afkoppelen en opnemen voor zover noodzakelijk i.v.m. de overige werken c.q. de tijdelijke lokatie van de gastank. De gastank gedurende de werkzaamheden plaatsen nabij de woning conform bestekspost De gastank is vermoedelijk niet leeg; - van de gastank gaat de leiding naar het bruggetje, tracé niet bekend; - het verplaatsen van de gastank dient te geschieden volgens de geldende wettelijke voorschriften. Niet bruikbare vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 124 SLOPEN BESCHOEIING TER INLICHTING

15 Bladnr. 15 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Slopen beschoeiing m 14,50 V Betreft de beschoeiing lang de watergang ten noorden van de molen (achter gastank) - Houten damplanken breed ca. 200, dik 40? mm. - Gording ca. 50 x 150 mm? Diepte damplanken onbekend Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer Slopen beschoeiing m 20,00 V Betreft de beschoeiing lang de te vergraven watergang ten zuiden van de molen - Schotbeschoeiing, afmetingen en diepte onbekend. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer Slopen beschoeiing m 17,00 V Betreft de beschoeiing t.p.v. de aansluiting van de maaltocht op de boezem ten noorden van de molen - Schotbeschoeiing, afmetingen en diepte onbekend. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 17 OPBREKEN VERHARDINGEN 175 OPBREKEN BETONTEGELVERHARDINGEN Opbreken betontegels. m2 25,00 V Betreft de verharding van betontegels van het pad naar de molen en de verharding in de garage Tekeningnr Totale breedte 1,0 tot 3,0 m Betontegels 500 x 500 mm dikte onbekend 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 177 OPBREKEN BETONVERHARDING TER INLICHTING

16 Bladnr. 16 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Opbreken ongewapende betonverharding. m2 200,00 V Betreft de toegangsweg naar het gemaal (molen) en de verharding voor de garage Zie tekening 111 Het is onbekend of de verhading is voorzien van wapening! 2 Totale breedte groter dan of gelijk aan 2,00 m Dikte onbekend Vermoedelijk op zandbed 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 179 OPNEMEN DIVERSEN Opnemen vlaggemast st 1,00 V Betreft de vlaggemast op de beschoeiing achter de gastank. Lengte vlaggemast ca. 5,00 m Tekening 111 De vlaggemast in depot zetten voor hergebruik volgens bestekspost Verwijderen verlichtingsobject. st 1,00 N Betreft het verlichtingselement voor de garage 1 Verlichtingsobject: Nominale masthoogte: 3 m 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting. Acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer 19 TIJDELIJKE VOORZIENINGEN T.B.V. SLOOPWERK 191 VOORZIENINGEN T.B.V. KABELS EN LEIDINGEN 1911 Proefsleuven Traceren bestaande kabels en leidingen. EUR N Omschrijving: - voordat met de uitvoering van enig onderdeel van het werk wordt begonnen de in de nabijheid hiervan gelegen kabels en leidingen opzoeken door het met handkracht graven van voldoende gaten en sleuven; - de ligging van kabels en leidingen aangeven in het terrein door middel van piketten, e.e.a. op aanwijzing van de directie. Situering: op de locaties waar graafwerkzaamheden moet worden verricht en waar kabels en leidingen kunnen worden verwacht (zie tekening 1374C niet alle kabeltrac's staan op deze tekening aangegeven). Ter informatie zijn tevens de KLIC gegevens uit de ontwerpfase als bijlage bij dit bestek gevoegd. 192 TIJDELIJKE VOORZIENINGEN T.B.V. CONSTRUCTIES TER INLICHTING

17 Bladnr. 17 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING 1921 Bescherming onderdelen Bescherming onderbemaling. EUR N Situering: onderbemaling zie tekening 111 en 112 Betreft het beschermen van de onderbemalingsput met bovenbouw tegen schade als gevolg van de te verrichten werkzaamheden. Manier van bescherming ter keuze van de aannemer. Voorafgaand aan deze werkzaamheden een voorstel voor de benodigde maatregelen indienen bij de directie. TER INLICHTING

18 Bladnr. 18 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING 2 BEMALING EN GRONDWERK 21 BEMALINGEN Algemeen: - Voor bodemopbouw, geohydrologie en bemalingsadvies zie bijlage "PG de Steekt, ontwerp damwanden en faseringsplan" rapportnr. R WJJ-V02-NL wat als bijlage is opgenomen bij dit bestek. - Afwijking van de maximale hoeveelheid te ontrekken grondwater, zoals vermeld in het bemalingsadvies, geeft geen recht op verrekening. De definitieve hoeveelheid te onttrekken grondwater en de bemalingsduur blijken uit het door de aannemer te maken bemalingsplan. - De bemalingsinstallatie zodanig ontwerpen, dat de hoeveelheid onttrokken grondwater tot een minimum wordt beperkt 210 BEMALINGSKOSTEN Kostenbemalingen EUR N De kosten voor onttrekking van grondwater en lozing van het bemalingswater, met uitzondering van de heffingen (belastingen) op de onttrekkingen c.q. lozingen, zijn voor rekening van de aannemer; Vrijgekomen grondwater lozen op de watergang achter het bestaande gemaal (molen). De melding voor de lozing van het bemalingswater is door de aannemer te verzorgen Registratie gegevens grondwateronttrekking. EUR N Betreft het maken van een logboek waarin aangegeven de gegevens omtrent de grondwater- onttrekking een en ander conform artikel van deel 3 van dit bestek. 211 OPEN BEMALING Aanbr., instandhouden en verw. open bemaling. EUR N Betreft open bemaling t.b.v. het drooghouden van de ontgraving d.m.v. het opvangen en afvoeren van het in de bouwput of sleuf lopend hemelwater. Water opvangen d.m.v. ondiepe greppels of drains, verzamelen in een verzamelput en afvoeren met pompen. Werkzaamheden inclusief: - automatische pompinstallaties; - aansluitingen; - afvoerleidingen; - eventuele drains Aanbrengen open bemaling. Inclusief een watermeter voor registratie van de hoeveelheid opgepompt water 1 Ten behoeve van het drooghouden van een ontgraving Bemaling voorzien van open sleuven en verzamelputten 1 Pompinstallatie ter keuze van de aannemer TER INLICHTING

19 Bladnr. 19 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Instandhouden open bemaling. Periode van instandhouding: gedurende het werk Vrijgekomen grondwater lozen op de watergang rond het terrein. Lozingskosten zijn voor rekening van de aannemer Verwijderen open bemaling. Betreft open bemaling aangebracht volgens bestekspost BRONBEMALING 2121 Bronbemaling t.b.v. nieuwbouw Aanbrengen bronbemaling. EUR N Betreft de bemaling t.b.v. de bouw van het gemaal binnen de damwandkuip. 2 Verlaging van het freatisch vlak tot 0,30 m onder het aanlegniveau van de constructie c.q. tot 0,30 m onder te maken grondverbetering Opbouw bemaling ter keuze van de aannemer Horizontale filters Voorzien van een registratie van de hoeveelheid opgepompt grondwater Reserve-energievoorziening van voldoende capaciteit om de energiebehoefte ten behoeve van de bemaling te allen tijde te dekken is vereist De overname van de energievoorziening door de reserve-installatie dient automatisch te geschieden Instandhouden bronbemaling. EUR N Bemaling welke is aangebracht volgens bestekspost Inclusief energiekosten. Periode van instandhouding: Instandhouden gedurende de bouw van het gemaal 1 Verlaging van het freatisch vlak tot het in bestekspostnr vermelde niveau 9 De bemaling te voorzien van een storingsmelding met signalering via een automatische telefooninstallatie (aan te sluiten op 2 nader te bepalen adressen van de aannemer) Verwijderen bronbemaling. EUR N Bemaling welke is aangebracht volgens bestekspost Filters en stijgbuizen verwijderen en het gat vullen met zand 218 LEEGPOMPEN BOUWKUIP Leegpompen bouwkuip. EUR N Betreft het leegpompen van de bouwkuip nadat deze is ontgraven. Onderdeel: - Bouwkuip gemaal. e.e.a. voor zover het water tijdens de ontgraving van de bouwkuip niet reeds is verwijderd. Lozingspunt: De boezem ten noorden van het gemaal 219 BIJKOMENDE WERKZAAMHEDEN TER INLICHTING

20 Bladnr. 20 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Aanbrengen debietmeetpunt. st 1,00 N 2 Meting van het debiet met totaaltelling van de afgevoerde hoeveelheid water Watermeter type Woltanmeters en schoepenmeters, goedgekeurd door het Kiwa of voorzien van een door het Kiwa vastgesteld garantiemerk. Elektromagnetische stromingsmeters Toegestane meetfout 2 % De debietmeters dienen verzegeld te zijn 22 GRONDWERKEN Algemeen: In het bestek is er van uitgegaan dat de ontgraving van de maaltocht ter plaatse van de brug wordt uitgevoerd tegen het einde van het werk. De brug is dan reeds gereed. Indien de aannemer de maatocht wil ontgraven voordat de brug wordt gebouwd, dan dient er een tijdelijke damwand te worden geplaatst langs de boezem. De kosten voor deze eventuele tijdelijke voorzieningen, indien volgens deze methode wordt gewerkt, dienen te zijn begrepen in de aanneemsom. 220 BESCHRIJVING GRONDSOORT Over het algemeen is voor het terrein t.p.v. het te bouwen gemaal de grondsoort te omschrijven als: - NAP m tot NAP -9,80 m, Klei - NAP -9,80 m tot NAP -11,30 m, Zand. Zie ook de bijlage "PG de Steekt, ontwerp damwanden en faseringsplan" rapportnr. R WJJ-V02-NL - Voor milieuhygiënische kwaliteit zie de bijlage "(Water)bodemonderzoek Steektermolen te Alphen aan de Rijn" rapportnr. R JCN-nnc-V01-NL - Voor milieuhygiënische kwaliteit zie de bijlage "Nulsituatie bodemonderzoek weilandperceel nabij Steektermolen te Alphen aan de Rijn" rapportnr. R JCN-per-V01-NL - Voor de archeologische situatie zie bijlage "Vooronderzoek archelogie Steektermolen te Alphen aan de Rijn - Bureauonderzoek"- Rapport nr Voor de sitautie betreffende conventionele explosieven in de bodem zij bijlage "Projectgebonden risicoanalyse conventionele explosieven"rapportnr. R DCO-nja-V01-NL en de notitie N SWV-jig-V01-NL 221 KABEL EN LEIDINGSLEUVEN - DERDEN 2213 Kabelsleuven nieuwe kabels TER INLICHTING

21 Bladnr. 21 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Graven en aanvullen sleuf. m 65,00 V 9 In vaste grond, met veel hinder van aanwezige ka- bels, leidingen of boomwortels. Uitkomende grond vervoeren naar, verwerken in en ontgraven uit depot, en vervoeren naar plaats van verwerking Sleufdiepte 0,70 m Sleufbreedte 0,40 m Betreft nieuw kabel- of leidingtracé De kabelsleuven te vullen met 100 mm uitkomend m 65,00 L zand, waarop door de E-aannemer de kabels worden gelegd. Tijdens het aanvullen met uitkomend zand op 100 mm boven de kabels een afdekfolie aanbrengen, merk Hemmink, dik 3 mm, kleur rood 9 De kabel- en leidingsleuven aanvullen op m 65,00 T aanwijzing van de E-aannemer en na toestemming van de directie. De aannemer houd er rekening mee tijdens het aanvullen, boven de folie een markeringslint, levering Elektrotechnische aannemer, door de aannemer moet worden aangebracht. De sleuven verder te vullen met uitkomend zand. 222 GROND ONTGRAVEN 2222 Grond ontgraven - bouwputten Grond ontgraven uit tijdelijke bouwput gemaal m3 356,00 N Betreft de bouwput t.b.v. het te bouwn gemaal. Ontgraven na het aanbrengen van de bemaling Grondsoort: : zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgravingen 4 Grondsoorten gescheiden ontgraven Ontgravingshoogte na 1,26 m tot 2,87 m Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld 7,60 m Taluds 1 : Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Werkzaamheden inclusief: - ontgravingsniveau profileren; 2225 Grond ontgraven - verhardingscunetten Algemeen: Voor de aan te brengen verhardingen hoeven niet of nauwelijks cunetten te worden ontgraven aangezien ze op een klein deel na volledig in de ophogingen zijn gelegen Grond ontgraven uit cunet asfaltverhardingen m3 40,00 N Betreft het cunet voor de asfaltverharding tussen de brug en de te handhaven bestaande verharding. Grondsoort: zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving. 4 Grondsoorten gescheiden ontgraven Ontgravingshoogte gemiddeld 0,40 m Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld ca. 4,10 m Taluds 1 : Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Werkzaamheden inclusief: - ontgravingsniveau profileren;

22 Bladnr. 22 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Grond ontgraven uit cunet stelconplatenverharding m3 70,00 N Betreft de stelconplatenverharding in het werkterrein t.b.v. derden Grondsoort: zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving. 4 Grondsoorten gescheiden ontgraven Ontgravingshoogte gemiddeld 0,40 m Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld 4,10 m Taluds 1 : Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Werkzaamheden inclusief: - ontgravingsniveau profileren; 2229 Grond ontgraven uit de natte Grond ontgraven uit maaltocht m3 97,00 N Betreft het deel van de maaltocht gelegen in het weiland De maaltocht ontgraven nadat de damwanden volgens 4120 en 4121 zijn aangebracht. Grondsoort: Zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: volgens theoretisch profiel van ontgraving 3 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, ca. 60 % van de hoeveelheid onder water, gerekend met een waterstand van N.A.P. -2,15 m Ontgravingshoogte gemiddeld 0,90 m Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld 5,00 m Taluds loodrecht Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,05 m Grond ontgraven uit maaltocht m3 179,00 N Betreft het deel van de maaltocht gelegen tussen de afvoersloot van de onderbemaling en de dijk langs de Boezen De maaltocht ontgraven nadat de damwanden volgens 4120 en 4121 zijn aangebracht. Grondsoort: Zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: volgens theoretisch profiel van ontgraving 3 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, ca. 80 % van de hoeveelheid onder water, gerekend met een waterstand van N.A.P. -1,20 m Ontgravingshoogte gemiddeld 1,75 m Ontgravingsbreedte op de bodem van ca. 5,00 m tot ca. 10,00 m Taluds loodrecht Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,05 m TER INLICHTING

23 Bladnr. 23 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Grond ontgraven uit maaltocht m3 144,00 N Betreft het deel van de maaltocht t.p.v. de dijk langs de Boezen De maaltocht ontgraven nadat de damwanden volgens 4120 en 4121 zijn aangebracht. Grondsoort: Zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: volgens theoretisch profiel van ontgraving 3 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, ca. 90 % van de hoeveelheid onder water, gerekend met een waterstand van N.A.P. -0,60 m Ontgravingshoogte gemiddeld 2,30 m Ontgravingsbreedte op de bodem van ca. 10,00 m tot ca. 15,00 (bij de aansluiting op de boezem Taluds loodrecht Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,05 m Grond ontgraven uit toevoer naar gemaal m3 546,00 N Betreft het terrein zuid van het gemaal aansluitend op de bestaande watergang Grondsoort: Zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: volgens theoretisch profiel van ontgraving 3 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, ca. 85 % van de hoeveelheid onder water, gerekend met een waterstand van N.A.P. -2,15 m Ontgravingshoogte gemiddeld 2,60 m Ontgravingsbreedte op de bodem van 0,00 m tot ca. 10,00 (bij de aansluiting op het gemaal Taluds 1 : Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,05 m Grond ontgraven uit afvoersloot onderbemaling m3 96,00 N Betreft de afvoersloot onderbemaling tussen het gemaal van derden en de watergang voor het gemaal Grondsoort: Zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: volgens theoretisch profiel van ontgraving 3 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, ca. 50 % van de hoeveelheid onder water, gerekend met een waterstand van N.A.P. -2,15 m Ontgravingshoogte gemiddeld 1,05 m Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld 0,40 m Taluds 1 : Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,05 m 227 GROND VERWERKEN 2271 Grond verwerken - terrein Grond verwerken in terrein m3 15,00 V Betreft het instrooien en invegen met bovengrond van de verharding van doorgroeistenen aangebracht volgens bestekspost Grondsoort: m3 15,00 L Teelaarde Hoeveelheidsbepaling: Volgens theoretisch profiel van aanvulling 1 Hoogte 0,10 m Zonder overhoogte Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 2272 Grond verwerken - bouwputten

24 Bladnr. 24 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Grond verwerken inclusief verdichten. m3 86,00 N T.p.v. de bouwput oostzijde als omschreven in bestekspostnr Aanbrengen licht ophoogmateriaal (standaard m3 86,00 I eisen). De bouwput aan te vullen tot NAP -1,70 m. Methode hoeveelheidsbepaling: Volgens theoretisch profiel van aanvulling Bims m3 86,00 L :- sortering 0/8, hoekig materiaal - dichtheid van het onverdichte droge materiaal (loose bulk density) van ten hoogste 500 kg/m Licht ophoogmateriaal zodanig verdichten dat aan het bepaalde in artikel lid 02 van de Standaard RAW Bepalingen wordt voldaan Toegestane positieve afwijking 0,02 m Toegestane negatieve afwijking 0,02 m Grond verwerken inclusief verdichten. m3 86,00 N T.p.v. de bouwput westzijde als omschreven in bestekspostnr Aanbrengen licht ophoogmateriaal (standaard m3 86,00 I eisen). De bouwput aan te vullen tot NAP -1,70 m. Methode hoeveelheidsbepaling: Volgens theoretisch profiel van aanvulling Bims m3 86,00 L :- sortering 0/8, hoekig materiaal - dichtheid van het onverdichte droge materiaal (loose bulk density) van ten hoogste 500 kg/m Licht ophoogmateriaal zodanig verdichten dat aan het bepaalde in artikel lid 02 van de Standaard RAW Bepalingen wordt voldaan Toegestane positieve afwijking 0,02 m Toegestane negatieve afwijking 0,02 m 2275 Grond verwerken - cunetten Zand verwerken in cunet asfaltverharding. m3 32,00 N T.p.v. de asfaltverhardingen tussen de brug en de bestaande betonverharding e.e.a. zoals staat aangegeven op tekeningnr Grond verwerken in cunet asfaltverharding m3 32,00 I Grondsoort: m3 32,00 L Zand voor zandbed Hoeveelheidsbepaling: volgens theoretisch profiel van verwerking 2 Hoogte 0,30 m Zonder overhoogte Bovenoppervlakte 85 m Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 2 Verdichten volgens bestekspostnr Verdichten zand c.q. niet samenhangende grond. m3 32,00 I Grondsoort: zand voor zandbed Hoeveelheidsbepaling: zie bestekspost Verdichtingsgraad: artikel de leden 04 en 05 van de Standaard RAW Bepalingen. De verdichting dient te worden aangetoond d.m.v. nucleair meting op aanwijzing van de directie.

25 Bladnr. 25 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Zand verwerken in cunet stelconplatenverharding m3 53,00 N T.p.v. de stelconplatenverhardingen e.e.a. zoals staat aangegeven op tekeningnr Grond verwerken in cunet stelconplatenverharding m3 53,00 I Grondsoort: m3 53,00 L zand voor zandbed Hoeveelheidsbepaling: volgens theoretisch profiel van verwerking 2 Hoogte 0,30 m Zonder overhoogte Bovenoppervlakte ca. 188 m Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 2 Verdichten volgens bestekspostnr Verdichten zand c.q. niet samenhangende grond. m3 53,00 I Grondsoort: zand voor zandbed Hoeveelheidsbepaling: zie bestekspost Verdichtingsgraad: artikel de leden 04 en 05 van de Standaard RAW Bepalingen. De verdichting dient te worden aangetoond d.m.v. nucleair meting op aanwijzing van de directie Zand verwerken in cunet betontegelverharding m3 51,00 N T.p.v. van de verharding van doorgroeistenen e.e.a. zoals staat aangegeven op tekeningnr Grond verwerken in cunet doorgroeistenen m3 51,00 I Grondsoort: m3 51,00 L te leveren zand Hoeveelheidsbepaling: volgens theoretisch profiel van verwerking 2 Hoogte 0,30 m Zonder overhoogte Bovenoppervlakte ca. 165 m Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 2 Verdichten volgens bestekspostnr Verdichten zand c.q. niet samenhangende grond. m3 51,00 I Grondsoort: zand voor zandbed Hoeveelheidsbepaling: zie bestekspost Verdichtingsgraad: artikel de leden 04 en 05 van de Standaard RAW Bepalingen. De verdichting dient te worden aangetoond d.m.v. nucleair meting op aanwijzing van de directie Grond verwerken - grondverbetering Grond verwerken inclusief verdichten. m3 54,00 V T.p.v. de zandbed / grondverbetering onder het gemaal Grond verwerken in bouwput De bouwput aan te vullen tot onderzijde aan te brengen werkvloer. Grondsoort: m3 54,00 L Zand voor zandbed Hoeveelheidsbepaling: Volgens theoretisch profiel van aanvulling 1 Hoogte 0,25 m Zonder overhoogte Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 2 Verdichten volgens bestekspostnr

26 Bladnr. 26 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Verdichten zand c.q. niet samenhangende grond. m3 54,00 I Betreft de aanvulling als omschreven in bestekspost Grondsoort: zand Hoeveelheidsbepaling: zie bestekspost Verdichtingsgraad: artikel de leden 04 en 05 van de Standaard RAW Bepalingen. De verdichting dient te worden aangetoond d.m.v. nucleair meting op aanwijzing van de directie Grond verwerken. m3 15,00 V T.p.v. de zandbed onder de bodembescherming van de maaltocht Grond verwerken in bouwput De bouwput aan te vullen tot onderzijde aan te brengen bodembescherming onder water Grondsoort: m3 15,00 L Zand voor zandbed Hoeveelheidsbepaling: Volgens theoretisch profiel van aanvulling 1 Hoogte 0,30 m Zonder overhoogte Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Inclusief profileren van het oppervlak onder water Grond verwerken. m3 30,00 V T.p.v. de zandbed onder de bodembescherming voor het gemaal Grond verwerken in bouwput De bouwput aan te vullen tot onderzijde aan te brengen bodembescherming onder water Grondsoort: m3 30,00 L Zand voor zandbed Hoeveelheidsbepaling: Volgens theoretisch profiel van aanvulling 1 Hoogte 0,30 m Zonder overhoogte Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Inclusief profileren van het oppervlak onder water 2278 Grond verwerken in ophoging Aanbrengen licht ophoogmateriaal (standaard m3 350,00 V eisen). T.p.v. de aanvulling vanaf NAP -1,70 m in de taluds langs het gemaal en de maaltocht (oostzijde) en de kade ten noordwesten van de brug aansluiten aan de bestaande kade Aanvullen tot onderzijde klei afdekking volgens c.q. tot onderzijde verhardingscunet Gemiddelde hoogte van 0,00 m tot 1,40 m Methode hoeveelheidsbepaling: Volgens theoretisch profiel van aanvulling Bims m3 350,00 L :- sortering 0/8, hoekig materiaal - dichtheid van het onverdichte droge materiaal (loose bulk density) van ten hoogste 500 kg/m Licht ophoogmateriaal zodanig verdichten dat aan het bepaalde in artikel lid 02 van de Standaard RAW Bepalingen wordt voldaan Toegestane positieve afwijking 0,02 m Toegestane negatieve afwijking 0,02 m

27 Bladnr. 27 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Aanbrengen licht ophoogmateriaal (standaard m3 420,00 V eisen). T.p.v. de grondaanvulling vanaf NAP -1,70 m tussen het gemaal / maaltocht en de molen westzijde). Aanvullen tot onderzijde klei afdekking volgens c.q. tot onderzijde verhardingscunet Gemiddelde hoogte van 0,20 m tot 1,65 m Methode hoeveelheidsbepaling: Volgens theoretisch profiel van aanvulling Bims m3 420,00 L :- sortering 0/8, hoekig materiaal - dichtheid van het onverdichte droge materiaal (loose bulk density) van ten hoogste 500 kg/m Licht ophoogmateriaal zodanig verdichten dat aan het bepaalde in artikel lid 02 van de Standaard RAW Bepalingen wordt voldaan Toegestane positieve afwijking 0,02 m Toegestane negatieve afwijking 0,02 m Grond verwerken in ophoging - klei m3 240,00 V Betreft de afdekking van de diverse ophogingen en aanvullingen voor zover niet gelegen onder verhardingen Tekening Grond verwerken in bekleding. m3 240,00 I Grondsoort: m3 240,00 L Klei, erosiebestendigheidsklasse 3 Milieukwaliteit: klasse wonen Hoeveelheidsbepaling: door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking; 9 Bovenvlak: horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : Dikte 0,30 m Breedte oppervlak 0 tot ca. 11,0 m Oppervlakte 800 m Toegestane positieve afwijking 0,03 m en toegestane negatieve afwijking 0,00 m 3 Profileren volgens bestekspostnr en verdichten volgens bestekspostnr Verdichten grond. m2 800,00 I Betreft de aanvulling aangebracht volgens bestekspostnr Grondsoort: klei, erosiebestendigheidsklasse 3 9 Bovenvlak: horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : Verdichten in 1 gang dusdanig dat wordt voldaan aan de verdichtingseisen van tenminste 97% van de proctordichtheid Profileren van oppervlakken. m2 800,00 I Betreft het profileren van het oppervlak van de aanvulling aangebracht volgens bestekspostnr Grondsoort: klei, erosiebestendigheidsklasse 3 Gerekend is met een waterstand N.A.P. n.v.t. m Bovenvlak: horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : Toegestane positieve afwijking 0,03 m en toegestane negatieve afwijking 0,00 m 228 GROND VERVOEREN OVERBLIJVENDE GROND

28 Bladnr. 28 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Grond vervoeren. m ,00 N Betreft de overblijvende grond vrijgekomen bij ontgravingen volgens 221 en 222 en niet nodig voor de aanvullingen volgens 227 Grondsoort: zie bestekspost 220 Hoeveelheidsbepaling: De overblijvende hoeveelheden volgens bestekspost 221 en Vrijgekomen grond wordt geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben en vervalt aan de aannemer. 229 DIVERSEN 2295 Afwerking terrein Frezen. are 30,00 V Betreft het niet bebouwde of verharde terrein rond het gemaal 2 Grootte per perceel: ca m2 tot ca m Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : Bewerkingsdiepte: 0,20 m Cultivateren. are 30,00 V betreft het terrein volgens Grootte per perceel: ca m2 tot ca m Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 2 Bewerkingsdiepte: 0,10 m Zaaien. are 33,00 V Betreft het terrein volgens en de doorgroeistenen volgens Grootte per perceel: ca tot ca m Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : Voorafgaande aan het zaaien de grond bewerken volgens / Zaadmengsel voor bermen BG3, Barenburg o.g. kg 50,00 L Hoeveelheid: 15 gram/m Het zaad 10 tot 20 mm onderwerken

29 Bladnr. 29 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 3 OEVER EN BODEMBESCHERMING 31 BODEMBESCHERMING 311 BODEMBESCHERMING MET BETONBLOKKENMAT 3111 Bodembescherming uitstroomzijde Leveren en aanbrengen betonblokkenmat uitstroom m2 50,00 V Situering: ter plaatse van uitstroom gemaal over een lengte van 10 m uit het kunstwerk Betreft bodembescherming uitstroom Profileren van oppervlakken. m2 50,00 I Betreft: profileren oppervlak t.b.v. bodembescherming Grondsoort: Klei Gerekend is met een waterstand N.A.P. - 0,61 m 3 Oppervlakken meer dan 2,0 m onder water Oppervlakken: horizontaal Breedte oppervlak gemiddeld 5,00 m Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Aanbrengen betonblokkenmat - pennenmat. Betreft grastegelmat, systeem pennen-grastegels (PE-GR) Betonblokken milieuklasse m2 50,00 L Fabrikaat: Betomat of gelijkwaardig Type: PE-GR Afmetingen: 400 x 400 x 90 mm op mat aangebracht Betonblokkenmat aanbrengen conform voorschriften leverancier Horizontaal of flauwer dan 1 : 10 2 Geheel onder water, gerekend met een waterstand van N.A.P. - 0,60 m Vastzetten betonblokkenmat. Betreft: vastzetten betonvlokkenmat aangebracht m2 50,00 L volgens bestekspost middels kunststof paaltjes 9 Kringloop kunststof paaltjes Lengte paaltjes: 1,00 m aantal volgens voorschriften leverancier incl. levering Bovenkant paal gelijk met bovenkant mat 3112 Bodembescherming instroomzijde Leveren en aanbrengen betonblokkenmat instroom m2 100,00 V Situering: ter plaatse van instroom gemaal over een lengte van 10 m uit het kunstwerk Betreft bodembescherming instroom.

30 Bladnr. 30 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Profileren van oppervlakken. m2 100,00 I Betreft: profileren oppervlak t.b.v. bodembescherming Grondsoort: Klei Gerekend is met een waterstand N.A.P. - 2,20 m 2 Oppervlakken vanaf de waterlijn tot 2,0 m onder water Oppervlakken: horizontaal Breedte oppervlak gemiddeld 5,00 m Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Aanbrengen betonblokkenmat - pennenmat. Betreft grastegelmat, systeem pennen-grastegels (PE-GR) Betonblokken milieuklasse m2 100,00 L Fabrikaat: Betomat of gelijkwaardig Type: PE-GR Afmetingen: 400 x 400 x 90 mm op mat aangebracht Betonblokkenmat aanbrengen conform voorschriften leverancier Horizontaal of flauwer dan 1 : 10 2 Geheel onder water, gerekend met een waterstand van N.A.P. - 0,60 m Vastzetten betonblokkenmat. Betreft: vastzetten betonvlokkenmat aangebracht m2 100,00 L volgens bestekspost middels kunststof paaltjes 9 Kringloop kunststof paaltjes Lengte paaltjes: 1,00 m aantal volgens voorschriften leverancier incl. levering Bovenkant paal gelijk met bovenkant mat 32 OEVERBESCHERMING 3210 OEVERBESCHERMING HOUT Aanbrengen beschoeiingselementen. m 165,00 V Betreft de houten schotbeschoeiing op de volgende plaatsen: - langs de te vergraven instroomzijde voor het m 35,00 I gemaal; - langs de te vergraven watergang (sloot) vanaf m 130,00 I de onderbemaling Schotten maximaal mm in de vaste bodem aanbrengen. 9 Samenstelling beschoeiing: m 165,00 L Schotten dik 30 mm, hoog 1.00 m. Schotten samenstellen uit: - planken dik 30 mm, breedte minimaal 200 mm, lang 4.00 m met een een onderlinge tussenafstand van 5-8 mm; - klampen dik 30 mm, breed 100 mm, lang 1.00 m, hoh 740 mm; - verbindingsklamp dik 30 mm, breed 100 mm, lang 1.00 m; gronddichtdoek aan achterzijde tussen planken en klampen, breed 1.00 m. Palen: x 100 mm, lang 5.30 m, hoh 0.50 m; - bovenkant paal op N.A.P. -1,85 m Van hout: met FSC-Certificering. Uitvoeren uit 2 soorten: - Loofhout - sterkteklasse D50

31 Bladnr. 31 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING - duurzaamheidsklasse 2 - Naaldhout - sterkteklasse C24 - duurzaamheidsklasse Schot: - planken: - bovenste 0.40 m - loofhout - onderste 0.60 m - naaldhout - klampen - loofhout - verbindingsklamp - loofhout Palen: - loofhout Bevestigingsmiddelen: gegalvaniseerde draadnagels. Wijze van aanbrengen ter keuze van de aannemer. Inclusief grondwerk. EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING

32 Bladnr. 32 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 4 CONSTRUCTIES 41 FUNDERINGSCONSTRUCTIES 411 TIJDELIJKE STALEN DAMWANDEN Algemeen: In het bestek is er van uitgegaan dat de ontgraving van de maaltocht ter plaatse van de brug wordt uitgevoerd tegen het einde van het werk. De brug is dan reeds gereed. Indien de aannemer de maatocht wil ontgraven voordat de brug wordt gebouwd, dan dient er een tijdelijke damwand te worden geplaatst langs de boezem. De kosten voor deze eventuele tijdelijke voorzieningen, indien volgens deze methode wordt gewerkt, dienen te zijn begrepen in de aanneemsom Tijdelijke stalen damwand De aangegeven gordingbelasting in de diverse besteksposten is bepaald in uiterste grenstoestand. Hierbij is rekening gehouden met de veiligheidsfactor van 1,1 voor gordingen conform de CUR Aanbrengen stalen damwand. m 69,00 V betreft de tijdelijke stalen damwand t.b.v. de bouw van het gemaal Tekening:111 1 Stalen damplank st 98,00 L type AZ S240 Inheidiepte NAP -14,00 m Damplank: lengteklasse van 10,00 tot 15,00 m Helling damwand: verticaal Met de kop boven het maaiveld NAP + 0,00 m Wijze van aanbrengen ter keuze van de aannemer Materieel ter keuze van de aannemer 9 Spuiten is niet toegestaan Aanbrengen gording. m 69,00 V Betreft het stempelraam t.b.v. de damwand aangebracht volgens bestekspost Gording door de aannemer nader te berekenen, Stempelkracht 204 kn/m Gording aanbrengen op damwand m 69,00 L Bevestiging van de gording volgens nadere detaillering van de aannemer Verwijderen stempelraam EUR N Stempelraam aangebracht volgens bestekspost Vrijgekomen materialen worden geacht voor de op- drachtgever geen waarde te hebben en moeten worden afgevoerd naar door het bevoegd gezag vergunde inrichting

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief Bladnr. 14 CATALOGUS verwerkingsinrichting 1152 Verhardingen 115210 307312 Opbreken betonstraatstenen. m2 250,00 N Betreft (op te hogen) verharding van de rijbaan t.h.v. de tijdelijke dam en de brug 3

Nadere informatie

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0008 Besteksnr. 6160 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 6160... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende

Nadere informatie

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009" Besteknummer "Aanleg natuurvriendelijke oevers" Bladnr. 1

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009 Besteknummer Aanleg natuurvriendelijke oevers Bladnr. 1 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-26 'Waterplan 2009, aanleggen natuurvriendelijke oevers' Bladnr. 2 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr.

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n Bladnr. 1 van 21 1. A l g e m e e n Bladnr. 2 van 21 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 3 van 21 01 Tekeningen... 02 Peilen en hoofdafmetingen... 03 Kwaliteitsborging Bij het opstellen

Nadere informatie

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d.

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d. 1 O P R U I M I N G S W E R K Z A A M H E D E N 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 VERWIJDEREN BESTRATING Verwijderen grasbetontegels 400x600x120 mm, afvoeren m2 4,00 782 3.128,00 Verwijderen grasbetontegels

Nadere informatie

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen RAW0125-102013 Bladnr. 1 van 10 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 in gemeente Alphen aan den Rijn Besteknummer: 2017 / 2634 Bladnr. 2 van 10 RAW0125-102013

Nadere informatie

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002 Bladnr. 1 van 13 Behoort bij: A-BU-0002... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) RAW0083-73476 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: besteknr. 207.11.0963.29 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd

Nadere informatie

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Bladnr. 1 van 5 TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Sinds 1 juli 2008 is de 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten' ofwel de Grondroerdersregeling van kracht. Deze wet is bedoeld

Nadere informatie

Behoort bij:

Behoort bij: Bladnr. 1 Behoort bij: 1-018-03 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): Gevestigd

Nadere informatie

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1.

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1. GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld Bladnr. I RAW0331 Bestekummer:..., d.d.... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... I N H O U D S O P G A V E 1. ALGEMEEN 1 01 AANBESTEDER-OPDRACHTGEVERGemeente

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 1 van 16 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR-00-0006 Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 2 van 16 1. A l g e m e e n Bladnr.

Nadere informatie

Product besteksteksten

Product besteksteksten RAW1171 INDUMIX Bladnr. 1 van 6 OMSCHRIJVING BESTEKS- POST- NUMMER CATALOGUSNUMMER HOOFD- DEFICODE CODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 INDUMIX PRODUCTEN 11 INDUMIX

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0067-88466 Groningen Seaports Bladnr. 1 van 8 Behoort bij: bestek 2013-41 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard

Nadere informatie

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Bladnr. 1 van 18 GEMEENTE VENLO Afdeling Openbare Werken team: Projecten Openbare Ruimte NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij besteknr. 265926 Door de inschrijver(s) zijn op TenderNed de volgende vragen

Nadere informatie

Technische omschrijving

Technische omschrijving Technische omschrijving 18-04-2011 Vervangen duikerbrug Mollekade te Heinenoord - 1 - 1. Korte omschrijving van het werk Ter hoogte van de Mollekade 13 te Heinenoord bevindt zich een gemetselde duiker.

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2. Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4

Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2. Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2 Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4 Deel 2.2 Nadere beschrijving 6 3 GRONDWERKEN VERHARDINGSLAAG 6 302 AFVOEREN VERHARDINGSLAAG

Nadere informatie

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW RAW0018-105772 Bladnr. 1 Behoort bij: Sweco351743-1 onderdeel A Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - onderdeel A I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03

Nadere informatie

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d Bladnr. 1 van 151 OPDRACHTGEVER: GEMEENTE BERGEIJK BESTEK : Inzake: - RAAMOVEREENKOMST ONDERHOUD ASFALTVERHARDINGEN Datum: 20-01-2014 Status: Definitief (c) 2013 HaskoningDHV Nederland B.V. Niets uit dit

Nadere informatie

Bestek kerende muur Ext 19 april 2016

Bestek kerende muur Ext 19 april 2016 Kerende muur Ext Adres Maastricht Werk kenmerk; Datum; Bestek voor het realiseren van een keermuur. Het werk bestaat in grote lijnen uit alle werkzaamheden ter realisatie van een keermuur uitgevoerd in

Nadere informatie

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten WASCHAP HOLLANDSE DELTA Afdeling Beheer en Onderhoud Postbus 4103 Handelsweg 100 Telefoon: 088 9743000 2980 GC Ridderkerk 2988 DC Ridderkerk Datum : Januari 2015 Revisie : D0 Europese aanbesteding Bestek

Nadere informatie

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Nota van Inlichtingen Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbesteding Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Omschrijving: De ontwerpwerkzaamheden

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.650 en Y = 447.600.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.650 en Y = 447.600. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Ontwikkelingsverband Houten C.V. voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van een parkeerkelder onder het nieuw realiseren

Nadere informatie

Het werk vangt aan op 1 januari 2015 en loopt door tot en met 31 december 2016, met een optie op verlenging van 2 keer 1 jaar.

Het werk vangt aan op 1 januari 2015 en loopt door tot en met 31 december 2016, met een optie op verlenging van 2 keer 1 jaar. Bladnr. 1 van 46 BESTEK EN VOORWAARDEN Voor het het onderhoud van bomen inclusief bijkomende werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit: a. Het snoeien van bomen; b. Het rooien en vellen

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE AMSTERDAM Stadsdeel Zuidoost Directie Realisatie NOTA VAN INLICHTINGEN Behorende bij bestek ZO/RE 0061 van 2013 Betreffende bouwrijp maken Seizoenenhof, Driemond in het Stadsdeel Zuidoost

Nadere informatie

RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies

RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies Wijziging Standaard RAW Bepalingen: - 41.0 - Algemeen - 41.2 - Damwand Uitbreiding Standaard RAW Bepalingen: - 41.4 - Verankering van grond- en waterkerende constructies

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 Behoort bij: GM 337183-01 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) KVK-nummer: KVK-nummer: KVK-nummer: (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen

Nadere informatie

RAW0024 Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Besteknr Afdrukdatum: Het realiseren van een sluis en de onderbouw van 5 bruggen

RAW0024 Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Besteknr Afdrukdatum: Het realiseren van een sluis en de onderbouw van 5 bruggen Bladnr. 1 Behoort bij: 1-010-13......... Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

Opdrachtgever: Waterschap Peel en Maasvallei Project: Beekherstel Everlosebeek Meander Besteknr Rev. 02 Projectnr

Opdrachtgever: Waterschap Peel en Maasvallei Project: Beekherstel Everlosebeek Meander Besteknr Rev. 02 Projectnr RAW0037-93872 Bladnr. 1 van 6 1 VOORBEREIDEN EN OPRUIMWERK PER EEN 11 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN 110 TIJDELIJK DEPOT 110010 Toepassen gronddepot EUR N 111 UITZETWERK 111010 Uitzetwerk. EUR N 112 BEHEERSING

Nadere informatie

Plangebied. Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen. projectnr.: 1:1000. schaal: datum: 2, inrit. handhaven muur (A-B) 5, verwijderen muur A

Plangebied. Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen. projectnr.: 1:1000. schaal: datum: 2, inrit. handhaven muur (A-B) 5, verwijderen muur A 5 2, inrit 3,0 4,0 5, verwijderen muur A handhaven muur (A-B) 1, inrit 4, indicatief riolering B P P 3, compensatie 2 pp Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen Plangebied projectnr.: schaal: datum: De auteursrechten

Nadere informatie

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer Bladnr. 1 van 5 1. ALGEMEEN NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: besteknummer 2015.082.088 PAR 1.05 TIJDSBEPALING DIRECTIEWIJZIGING: --- De looptijd van de overeenkomst eindigt uiterlijk

Nadere informatie

VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51)

VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51) VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51) WERKNUMMER 2007-05. DATUM 12 februari 2008 KORTE OMSCHRIJVING VAN HET WERK Het werk bestaat uit het verbouwen van de begane grond van een winkelruimte

Nadere informatie

01 VEO BESTEKSBESTAND OPSPOREN CONVENTIONELE EXPLOSIEVEN 1

01 VEO BESTEKSBESTAND OPSPOREN CONVENTIONELE EXPLOSIEVEN 1 01 VEO BESTEKSBESTAND OPSPOREN CONVENTIONELE EXPLOSIEVEN 1 Deel 1 Algemeen 2 01 OPDRACHTGEVER 3 02 DIRECTIE 3 03 LOCATIE 3 04 ALGEMENE BESCHRIJVING 3 05 TIJDSBEPALING 3 06 ONDERHOUDSTERMIJN 3 Deel 2.1

Nadere informatie

Sanering Wieldrechtse Zeedijk te Dordrecht Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d RAW

Sanering Wieldrechtse Zeedijk te Dordrecht Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d RAW Bladnr. 1 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: SANERING WIELDRECHTSE ZEEDIJK TE DORDRECHT GEMEENTE DORDRECHT BESTEK NR.: GM 337183-01 PROJECTNR.: 337183 DEFINITIEF

Nadere informatie

BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe

BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe Bladnr. 1 28 mei 2008 Besteknr. T001-4536740 BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst - Wijhe BESTEK VOOR HET WOONRIJP MAKEN VAN PLANGEBIED WESEPE

Nadere informatie

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd.

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 1 van 11 MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 2 van 11 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 11 PAR 1.01

Nadere informatie

EVZ/Beekherstel Tovensche Beek Bestek nr. AM-W-14-15

EVZ/Beekherstel Tovensche Beek Bestek nr. AM-W-14-15 RAW0097-92109 Waterschap Aa en Maas afdeling Ontwerp & Realisatie Bladnr. 1 van 80 WATERSCHAP AA EN MAAS Besteknr: AM-W-14-15 datum: Opdrachtgever: Waterschap Aa en Maas Bezoekadres: Pettelaarpark 70,

Nadere informatie

GBW Bestek Trekvaartplein (noordelijk deel)

GBW Bestek Trekvaartplein (noordelijk deel) GBW981206 Bestek 09-30 Bladnr. 1 September 2009 Besteknr. 09-30 BESTEK VOOR: Bodemsanering; De Punt Trekvaartplein. Opdrachtgever: Gemeente Leiden Ingenieursbureau Postbus 9100 2300 PC Leiden BESTEK VOOR

Nadere informatie

gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B februari 2014

gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B februari 2014 Begroting gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B2014-02 19 februari 2014 F! " #! # " $ % & ' ( ) * +, -.. ) & / 0 1 1 $ 2 3 ' * -. ), +, -.. ) & 4 5 # " $! " # 5 6 7 6 8 9

Nadere informatie

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Begroting gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Documentnr. 2015-LEU122-GR-01 30 januari 2015 Gemeente Leudal Globale begroting voor: Herinrichting Dorpstraat Baexem, fase 1 Conform tekeningnr.

Nadere informatie

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1...

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1... Bladnr. 1 Bladnr. 2 Bestek WWG 2015-02 RAW0775-88467 Bladnr. 3 11 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN 110 VERKEERSMAATREGELEN 110010 Aanbrengen tijdelijke verkeersmaatregelen 04a EUR N 1,00 1.500,00 110020 Aanbrengen

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau

Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau RAW0783-00302 Bladnr. 1 van 80 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 10-22 '' Bladnr. 2 van 80 RAW0783-00302 RAW0783-00302 Bladnr. 3 van 80 0. TOTSTANDKOMING

Nadere informatie

AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE

AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE BESTEK GP-2780 NIEUWE BORG PROJECTMANAGEMENT BV DEFINITIEF 25-05-2009 GBW984701 Aanleg infra bouwplan en sportcomplex Linne Gemeente Maasgouw Bladnr. 1 Groen-planning

Nadere informatie

SPORTPARK 2.0 GEMEENTE AALTEN

SPORTPARK 2.0 GEMEENTE AALTEN Uitgangspunten: - Grondaankoop is niet meegenomen in deze raming - Raming exclusief: stortkosten, legeskosten vergunningen - Het aanleggen van de kabels en leidingen (nutsvoorzieningen) is niet meegenomen

Nadere informatie

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer Bestek 20.049-2015 Relining Stommeer Aalsmeer RAW0190-92278 Relining Stommeer Aalsmeer Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t 3 0.01 Aanbesteder

Nadere informatie

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg Geeente Heeede beek 640 1/7 Behoort bij 640 Inschrijvingsaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t

0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t Bladnr. 1 van 124 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t Bladnr. 2 van 124 PAR 0.01 Aanbestedende dienst Verwezen wordt naar afdeling I van de aankondiging met betrekking tot

Nadere informatie

In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen wijzigingen.

In Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST zijn geen wijzigingen. Bladnr. 1 van 18 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek en voorwaarden voor" Besteksnummer: 2012-05 NOTA VAN INLICHTINGEN d.d. 6 februari 2013 In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen

Nadere informatie

Subtotaal ,71. Diverse kosten AK pct 8% ,32 WR pct 5% 7.380,46 bijdragen (o.a. RAW/FCO) pct 0,3% 485, ,78

Subtotaal ,71. Diverse kosten AK pct 8% ,32 WR pct 5% 7.380,46 bijdragen (o.a. RAW/FCO) pct 0,3% 485, ,78 Begroting revitalisering Timmersveld Post Omschrijving Een Hoeveel Prijs Totaal heid heid Directe kosten Grondwerk Opnemen en afvoeren bestaande laaggroei m2 600 2,89 1.732,50 Verwijderen en afvoeren stobben

Nadere informatie

Bemalingsplan Aanleg extra trapopgang Oostlijn te Amsterdam

Bemalingsplan Aanleg extra trapopgang Oostlijn te Amsterdam ijlage 3 GRDNDWATERTECHNIEK Bemalingsplan Aanleg extra trapopgang Oostlijn te Amsterdam Roel Van Der Stoel bv Wijdewormer Projectnummer A1983 Datum 19-05-2016 Versie Concept 2 Al983 Bemalingsplan Tropopgang

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

Memo. Omschrijving werkzaamheden molenerven

Memo. Omschrijving werkzaamheden molenerven Memo Voor: Gemeente Molenwaard Datum: 23 augustus 2016 Referentie: INFR150820 160718 M-45 Onderwerp: Omschrijving werkzaamheden molenerven Molenkade Omschrijving werkzaamheden molenerven Aanleiding De

Nadere informatie

SfB Pst Omschrijving Hoev. Eenh Norm Uren Loon Norm en Materieel Norm en Stelpost Norm Totaal

SfB Pst Omschrijving Hoev. Eenh Norm Uren Loon Norm en Materieel Norm en Stelpost Norm Totaal DUNCAN pagina: 1 11 BODEMVOORZIENINGEN 11.10 GROND A * Opschonen van terrein 001 - Opschonen terrein 1,00 m2 - - - - - 1,20 1,00-1,00 --- * Sub-totaal 1,00 m2 - - - 1,00-1,00 B * Bouwraam 001 - Bouwplank

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Bladnr. 1 December 2008 Besteknr. 2008-10 DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst-Wijhe BESTEK VOOR DE RECONSTRUCTIE RIOLERING EN HERINRICHTING

Nadere informatie

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie:

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: Nota van Inlichtingen Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbesteding Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: 2016-010 Omschrijving: Gemeente Moerdijk gaat de locatie

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

Projectvoorstel aanlegsteiger Hoofdkade

Projectvoorstel aanlegsteiger Hoofdkade Projectvoorstel aanlegsteiger Hoofdkade Datum; 04-09-2014 Pilotproject; Aanbrengen aanlegsteiger Hoofdkade Stadskanaal Constructie; Op basis van een publiek private samenwerking wil de gemeente Stadskanaal

Nadere informatie

Door gegadigden zijn geen schriftelijke vragen gesteld. OMSCHRIJVING

Door gegadigden zijn geen schriftelijke vragen gesteld. OMSCHRIJVING , f"-o, tj'..;,gbt;,9çj2304 ~' ':~~_,-J -;',~-------------------------------,----------------------- OTA VA ILICHTIGE bij bestek nr. ZL-5110 Bladnr. 1 r2di- ~.-08>'0 3'~~t Met een inschrijvingsstaat Directoraat-Generaal

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.125 en Y = 455.100.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.125 en Y = 455.100. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van de Gemeente Utrecht voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het tot stand brengen van de Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) baan

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden.

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden. RAW0365-95653 N.V. Zeeland Seaports Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden Bladnr. 1 van 9 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen

Nadere informatie

GROENONDERHOUD EN MAAIEN. Bestek 1 Besteknummer: 16049

GROENONDERHOUD EN MAAIEN. Bestek 1 Besteknummer: 16049 GROENONDERHOUD EN MAAIEN Bestek 1 Besteknummer: 16049 RAW0037-102235 Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 1. A l g e m e e n 3 01 Opdrachtgever 5 02 Directie 5 03 Locatie 5 04 Algemene beschrijving 5 05

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

BESTEK EN VOORWAARDEN

BESTEK EN VOORWAARDEN BESTEK EN VOORWAARDEN Voor het uitvoeren van civieltechnische, bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden ten behoeve van het project "Nieuwbouw gemaal Haarrijn". Bestek LR.405310.10

Nadere informatie

Bodemgeschiktheidseisen stedelijk gebied

Bodemgeschiktheidseisen stedelijk gebied Bodemgeschiktheidseisen stedelijk gebied uit: Riet Moens / Bouwrijp maken http://team.bk.tudelft.nl/publications/2003/earth.htm Uit: Standaardgidsen (1999) 1.7.3 Uitwerking voor stedelijke functies De

Nadere informatie

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie:

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: Nota van Inlichtingen vervanging platform MVKK den Helder Aanbesteding vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: 207.12.0607.20

Nadere informatie

NATUURINRICHTING WAALENBURG TEXEL DIENST : 2017 BESTEK : PROVINCIE NOORD-HOLLAND

NATUURINRICHTING WAALENBURG TEXEL DIENST : 2017 BESTEK : PROVINCIE NOORD-HOLLAND Provincie Noord-Holland Besteknummer: 961603 Bladnr. 1 NATUURINRICHTING WAALENBURG TEXEL DIENST : 2017 BESTEK : 961603 PROVINCIE NOORD-HOLLAND ------------------------------------------------- hoofdauteur:

Nadere informatie

Onderhoud begraafplaatsen

Onderhoud begraafplaatsen Besteknummer: 15 CO 021 09 Nota van Inlichtingen Status: Definitief Versie: 01 Datum: 05-10-2015 Bladnr. 1 van 6 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Titel : Besteknummer : 15 CO 021 09

Nadere informatie

Bestek nr Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr

Bestek nr Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr RAW0927 103559 Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn Bladnr. 1 van 142 Bestek nr. 15-03 Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr. 15 03 BESTEK VOOR: De aanleg van de Zuidhoornseweg te Den Hoorn in de

Nadere informatie

Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen.

Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen. Bladnr. 1 van 11 Behoort bij:{20160029-bs-1} Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Besteknr. 20160029-BS-1 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 01 Kredietraming 01: inclusief nieuwe funderingen Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN- Grootschalige

Nadere informatie

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V. 1) Gevestigd te BUREN, Kornedijk 7a 2)

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V. 1) Gevestigd te BUREN, Kornedijk 7a 2) RAW 0331 Aanl. en renovatie voetbalvelden Hellevoetsluis bladnr: 1 / 8 Behoort bij KE07149-bk01 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

Opdrachtgever: Provincie Fryslân Besteksnummer: VN Bestek, versie jb

Opdrachtgever: Provincie Fryslân Besteksnummer: VN Bestek, versie jb Bladnr. 1 van 6 1 AANVANGSWERKZAAMHEDEN PER EEN 10 Kabels- en leidingen 101 Proefsleuven t.b.v. directie 101110 Handmatig graven van proefsleuven t.b.v. directie m 25,00V 102 Proefsleuven t.b.v. zorgvuldig

Nadere informatie

RAW A l g e m e e n

RAW A l g e m e e n Bladnr. 1 van 48 1. A l g e m e e n Bladnr. 2 van 48 Bladnr. 3 van 48 PAR 01 Opdrachtgever Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1, Postbus 4, 1180

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 02 Kredietraming 02: handhaven bestaande fundering Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN-

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Eerste nota van inlichtingen ten behoeve van de inschrijving voor de aanbesteding van de opdracht Beekherstel Ter Apel Noord. Door de Opdrachtgever worden de volgende aanvullingen

Nadere informatie

EEN- HOEVEELHEID POST-

EEN- HOEVEELHEID POST- 100010 220101 Grond ontgraven uit put. m3 Betreft grond ontgraven t.b.v. realiseren infiltratiekelder, inclusief eventueel ontgraven t.b.v. grondverbetering onder kelder en keerwanden. Grondsoort: 4 Grondsoorten

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 86 10-03-2011. Projectnaam: Herinrichting Oostvlietpolder Besteknummer10-26: Bouwrijp maken volkstuinen fase 1

Bladnr. 1 van 86 10-03-2011. Projectnaam: Herinrichting Oostvlietpolder Besteknummer10-26: Bouwrijp maken volkstuinen fase 1 RAW0110-00211 Bladnr. 1 van 86 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 10-26 "Oostvlietpolder, bouwrijp maken volkstuinen Fase 1" INFRA PMC B.V. Zoetermeer 1

Nadere informatie

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00 Project : Aanleg fietspad en recocnstructie Sleutelstraat Weijereind + aanpassingen Lensheuvel 't Heike. Opdrachtgever : Gemeente Reusel De Mierden KOSTENRAMING UITGANGSPUNTEN De raming is gebaseerd op

Nadere informatie

Oppervlaktewater in Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid

Oppervlaktewater in Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid 10 februari 2012 Versie 1.1 Projectnummer 6444 Status: Concept In het najaar van 2011 werd in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer een nieuw hoofdstructuurplan opgezet

Nadere informatie

0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t

0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t Bladnr. 1 van 106 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t Bladnr. 2 van 106 PAR 0.01 Aanbestedende dienst Voor informatie wordt verwezen naar de aankondiging van deze opdracht

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht Bladnr. 1 van 6 18-04-2017 BESTEK M 2017-1 Opdrachtgever: Gemeente Montfoort Auteur: M. P. de Bel Projectcoördinator: B. Mulder Documentnummer: M 2017-01 Datum: 18-4-2017 Bestek en voorwaarden voor " "

Nadere informatie

Deel 2.2 Nadere beschrijving 3

Deel 2.2 Nadere beschrijving 3 RAW0110 07-IB-026 Deel 2.2 Nadere beschrijving 3 Deel 3 Bepalingen 9 01 ALGEMENE EN ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN 9 01 07 ZEKERHEIDSTELLING 9 01 11 VERBAND MET ANDERE WERKEN 9 07-IB-026 RAW0110 RAW0110 07-IB-026

Nadere informatie

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr. 1 van 5 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Hier het besteknummer uit de contractinfo overnemen 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST 0.01 AANBESTEDER 0.02 PROCEDURE 0.03 INLICHTINGEN

Nadere informatie

TER VISIE. Wijziging Standaard RAW Bepalingen. Kabels en leidingen

TER VISIE. Wijziging Standaard RAW Bepalingen. Kabels en leidingen TER VISIE Wijziging Standaard RAW Bepalingen Kabels en leidingen Standaard RAW Bepalingen: Hoofdstuk 01 - Algemene en administratieve bepalingen o Paragraaf 01.09 - Kabels en leidingen RAW Catalogus met

Nadere informatie

Omschrijving: Herinrichting woonwijk - verhardingen en openbare verlichting. Aanleg drainageriool.

Omschrijving: Herinrichting woonwijk - verhardingen en openbare verlichting. Aanleg drainageriool. Nota van Inlichtingen Herinrichting Rivierenwijk vlek F Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Herinrichting Rivierenwijk vlek F Gemeente Heerhugowaard I.15.100 Omschrijving: Herinrichting woonwijk

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-023 "Onderhoud verharding gemeente Leiden" Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer "Onderhoud verhardingen"

Projectnummer 09-IB-023 Onderhoud verharding gemeente Leiden Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer Onderhoud verhardingen Bladnr. 1 van 5 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknr.: 09-27: "Onderhoud verharding" Over dit bestek zijn de volgende

Nadere informatie

bestekspostnummer CONCEPT

bestekspostnummer CONCEPT Bladnr. 8 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE 1 2 3 4 5 6 VERPLICHTING INLICHTING 1 GROEIPLAATSVERBETERING 10 GROEIPLAATSINRICHTING

Nadere informatie