Hierboven ziet u de levenslijn van het bestuur in België. Niets werkt nog. Alle vitale organen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hierboven ziet u de levenslijn van het bestuur in België. Niets werkt nog. Alle vitale organen"

Transcriptie

1 Geachte collega, Hierboven ziet u de levenslijn van het bestuur in België. Niets werkt nog. Alle vitale organen liggen stil. Ze worden geblokkeerd door een koppig non. De gevolgen voor artsen zijn duidelijk. Er wordt bespaard. Maar enkel op de kap van Vlaamse artsen en patiënten. Ondertussen besteedt minister Onkelinx 150 miljoen euro aan de bouw van een Hadroncentrum, terwijl er onvoldoende bewijs is dat de therapie werkt (niet evidence based). Nog een voorbeeld? Ereloonsupplementen in Wallonië liggen tweemaal hoger dan in Vlaanderen. In Brussel driemaal. En het algemeen rookverbod in de horeca? Dit is de allergoedkoopste maatregel om te besparen in de gezondheidszorg, met een enorme impact voor alle mensen! Maar wat besliste Di Rupo? Non! De N-VA wil daar verandering in brengen. Wij staan klaar met de defibrillator. Om het land te reanimeren. Om zijn vitale organen, zoals de gezondheidszorg, weer goed te doen werken. Daarom ijvert de N-VA voor een eigen Vlaamse gezondheidszorg. Vlaanderen heeft immers andere prioriteiten dan Wallonië en vraagt bijvoorbeeld meer geld voor preventie en een betaalbare Vlaamse hospitalisatieverzekering voor iedereen. Veranderen vergt kennis van zaken. Vanuit mijn ervaring als arts wist ik welke fundamentele problemen in de gezondheidszorg een plaats op de agenda verdienden. Op elke vraag eiste ik een duidelijk antwoord. Op elk wetgevend initiatief een plan tot uitvoering. Veranderen is noodzakelijk. Maar het vergt moed en durf. Ondanks alle tegenstand woog ik zwaar op vele dossiers, waaronder asbest bloedplaatjes impulseo I, II én III administratieve vereenvoudiging aangepast parkeren bepaalde geneesmiddelen de Total Body Scan de openbaarheid van medische cijfers Veranderen is meer dan ooit van levensbelang. Samen met professor socialezekerheidsrecht Danny Pieters (5 de plaats Senaat) wil ik in de Senaat schrijven aan het juiste voorschrift voor onze gezondheidszorg. Stem daarom N-VA op 13 juni 2010! Vriendelijke groet, Arts en aftredend senator PS: U hoeft geen specialist te zijn om te zien dat goed bestuur op Belgisch niveau niet meer mogelijk is. Durf er iets aan te veranderen. Geef uw stem op 13 juni aan uw collega s op de N-VA-lijsten de plaats Senaat Zwalm, arts in Gent, 36 jaar Lijst 11 Nu durven veranderen.

2 Beste apotheker, Beste collega, Hierboven ziet u de levenslijn van het bestuur in België. Niets werkt nog. Alle vitale organen liggen stil. Ze worden geblokkeerd door een koppig non. De gevolgen voor u zijn duidelijk. De rol van apothekers als zorgverstrekker staat onder druk. Ondertussen ligt startersmelk voor baby s in de rekken van de warenhuizen, waar ze zonder deskundig advies wordt verkocht. Nog een voorbeeld? In Wallonië worden meer dan 20% van de apotheken uitgebaat door ziekenfondsen. In Vlaanderen is dat al 8,6%. Ketenvorming is ook een bedreiging voor de onafhankelijkheid van de apotheker: daar moet iets aan gedaan worden. Maar er wordt niets aan gedaan want de bevoegde ministers zeggen non. De N-VA wil daar verandering in brengen. Wij staan klaar met de defibrillator. Om het land te reanimeren. Om zijn vitale organen, zoals de gezondheidszorg, weer goed te doen werken. Daarom ijvert de N-VA voor een eigen Vlaamse gezondheidszorg. Vlaanderen heeft immers andere prioriteiten dan Wallonië en vraagt bijvoorbeeld meer geld voor preventie en een betaalbare Vlaamse hospitalisatieverzekering voor iedereen. Veranderen vergt kennis van zaken. Vanuit mijn ervaring als arts wist ik welke fundamentele problemen in de gezondheidszorg een plaats op de agenda verdienden. Op elke vraag eiste ik een duidelijk antwoord. Op elk wetgevend initiatief een plan tot uitvoering. Veranderen is mogelijk. Maar het vergt moed en durf. Ondanks alle tegenstand woog ik zwaar op vele dossiers, waaronder asbest bloedplaatjes bepaalde geneesmiddelen de Total Body Scan Veranderen is meer dan ooit van levensbelang. Samen met professor socialezekerheidsrecht Danny Pieters (5 de plaats Senaat) wil ik in de Senaat schrijven aan het juiste voorschrift voor onze gezondheidszorg. Stem daarom N-VA op 13 juni 2010! Vriendelijke groet, openbaarheid van medische cijfers administratieve vereenvoudiging onafhankelijkheid van de apotheken Arts en aftredend senator PS: U hoeft geen specialist te zijn om te zien dat goed bestuur op Belgisch niveau niet meer mogelijk is. Durf er iets aan te veranderen. Geef uw stem op 13 juni aan uw collega s op de N-VA-lijsten de plaats Senaat Zwalm, arts in Gent, 36 jaar Lijst 11 Nu durven veranderen.

3 Beste tandarts, Beste collega, Hierboven ziet u de levenslijn van het bestuur in België. Niets werkt nog. Alle vitale organen liggen stil. Ze worden geblokkeerd door een koppig non. De gevolgen voor tandartsen zijn duidelijk. Het belang van preventieve tandheelkunde wordt geminimaliseerd. Preventieve consulten, orthodontie bij de jeugd, parodontologie bij een vergrijzende bevolking zijn nochtans belangrijk. Ze voorkomen problemen en dus hogere uitgaven later. Nog een voorbeeld? U behandelt bijna al uw patiënten na 18 uur s avonds. Vaak zelfs na 22 uur! Uw Nederlandse collega s liggen dan allang in bed. Daar mogen werknemers immers tijdens de werkuren hun tanden laten verzorgen. Er lag nochtans een wetsvoorstel ter tafel om klein verlet voor tandartsbezoek mogelijk te maken. Het antwoord van de bevoegde minister? Non! De N-VA wil daar verandering in brengen. Wij staan klaar met de defibrillator. Om het land te reanimeren. Om zijn vitale organen, zoals de gezondheidszorg, weer goed te doen werken. Daarom ijvert de N-VA voor een eigen Vlaamse gezondheidszorg. Vlaanderen heeft immers andere prioriteiten dan Wallonië en vraagt bijvoorbeeld meer geld voor preventie en een betaalbare Vlaamse hospitalisatieverzekering voor iedereen. Veranderen vergt kennis van zaken. Vanuit mijn ervaring als arts wist ik welke fundamentele problemen in de gezondheidszorg een plaats op de agenda verdienden. Op elke vraag eiste ik een duidelijk antwoord. Op elk wetgevend initiatief een plan tot uitvoering. Veranderen is mogelijk. Maar het vergt moed en durf. Ondanks alle tegenstand woog ik zwaar op vele dossiers, waaronder bleaching als tandheelkundige act bepaalde geneesmiddelen parodontologie de Total Body Scan bloedplaatjes openbaarheid van medische cijfers Veranderen is meer dan ooit van levensbelang. Samen met professor socialezekerheidsrecht Danny Pieters (5 de plaats Senaat) wil ik in de Senaat schrijven aan het juiste voorschrift voor onze gezondheidszorg. Stem daarom N-VA op 13 juni 2010! Vriendelijke groet, Arts en aftredend senator PS: U hoeft geen specialist te zijn om te zien dat goed bestuur op Belgisch niveau niet meer mogelijk is. Durf er iets aan te veranderen. Geef uw stem op 13 juni aan uw collega s op de N-VA-lijsten de plaats Senaat Zwalm, arts in Gent, 36 jaar Lijst 11 Nu durven veranderen.

4 Beste kinesitherapeut, Beste collega, Hierboven ziet u de levenslijn van het bestuur in België. Niets werkt nog. Alle vitale organen liggen stil. Ze worden geblokkeerd door een koppig non. De gevolgen voor kinesitherapeuten zijn duidelijk. Het belang van kinesitherapie en revalidatie wordt geminimaliseerd. Nochtans zullen ze in een steeds grijzer wordende samenleving almaar belangrijker worden. Ondertussen is de vergrijzing in Vlaanderen al het verst gevorderd. Toch situeren de hoogste uitgaven zich in Wallonië en Brussel. Nog een voorbeeld? Tot voor twee jaar verhinderde een uitgangsexamen honderden pas afgestudeerde Vlaamse kinesitherapeuten om zelfstandig aan de slag te gaan. Iedereen in Vlaanderen wou dit onrechtvaardige examen afschaffen. Het antwoord van de federale regering? Non! Ook al ging het examen niet door, het hangt nog steeds als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de net afgestudeerden. De N-VA wil daar verandering in brengen. Wij staan klaar met de defibrillator. Om het land te reanimeren. Om zijn vitale organen, zoals de gezondheidszorg, weer goed te doen werken. Daarom ijvert de N-VA voor een eigen Vlaamse gezondheidszorg. Vlaanderen heeft immers andere prioriteiten dan Wallonië en vraagt bijvoorbeeld meer geld voor preventie en een betaalbare Vlaamse hospitalisatieverzekering voor iedereen. Veranderen vergt kennis van zaken. Vanuit mijn ervaring als arts wist ik welke fundamentele problemen in de gezondheidszorg een plaats op de agenda verdienden. Op elke vraag eiste ik een duidelijk antwoord. Op elk wetgevend initiatief een plan tot uitvoering. Veranderen is mogelijk. Maar het vergt moed en durf. Ondanks alle tegenstand, woog ik zwaar op vele dossiers, waaronder asbest de Total Body Scan bloedplaatjes openbaarheid van medische cijfers bepaalde geneesmiddelen administratieve vereenvoudiging Veranderen is meer dan ooit van levensbelang. Samen met professor socialezekerheidsrecht Danny Pieters (5 de plaats Senaat) wil ik in de Senaat schrijven aan het juiste voorschrift voor onze gezondheidszorg. Stem daarom N-VA op 13 juni 2010! Vriendelijke groet, Arts en aftredend senator PS: U hoeft geen specialist te zijn om te zien dat goed bestuur op Belgisch niveau niet meer mogelijk is. Durf er iets aan te veranderen. Geef uw stem op 13 juni aan uw collega s op de N-VA-lijsten de plaats Senaat Zwalm, arts in Gent, 36 jaar Lijst 11 Nu durven veranderen.

5 Nu durven 3 de plaats Senaat, Arts-Senator 6 de plaats Senaat, Spoedarts MUG-arts 7 de plaats Senaat, Gynaecoloog Dirk Van de Voorde Erica Era 9 de plaats Kamer, Huisarts Sportarts 9 de plaats Kamer opvolgers, Kinesitherapeute... voor onze gezondheidszorg.

6 ... voor onze gezondheidszorg. Nu durven 3 de plaats Senaat, Arts-Senator 6 de plaats Senaat, Spoedarts MUG-arts 7 de plaats Senaat, Gynaecoloog Manu Beuselinck An Capoen 3 de plaats Kamer, Apotheker 8 ste plaats Kamer, Geneesheer-specialist in opleiding

7 ... voor onze gezondheidszorg. Nu durven 3 de plaats Senaat, Arts-Senator 6 de plaats Senaat, Spoedarts MUG-arts 7 de plaats Senaat, Gynaecoloog Rufij Baeke Erwin Van Heesvelde 13 de plaats Kamer, Huisarts 3 de plaats Kamer opvolgers, Apotheker

8 ... voor onze gezondheidszorg. Nu durven 3 de plaats Senaat, Arts-Senator 6 de plaats Senaat, Spoedarts MUG-arts 7 de plaats Senaat, Gynaecoloog Renaat Huysmans 19 de plaats Kamer, Huisarts Sportarts

9 ... voor onze gezondheidszorg. Nu durven 3 de plaats Senaat, Arts-Senator 6 de plaats Senaat, Spoedarts MUG-arts 7 de plaats Senaat, Gynaecoloog Piet Van Berkel 10 de plaats Kamer, Huisarts

10 ... voor onze gezondheidszorg. Nu durven 3 de plaats Senaat, Arts-Senator 6 de plaats Senaat, Spoedarts MUG-arts 7 de plaats Senaat, Gynaecoloog

De Belgische kinesitherapeut verdient 33.000 euro per jaar, een tandarts 103.000 en een huisarts 165.000.

De Belgische kinesitherapeut verdient 33.000 euro per jaar, een tandarts 103.000 en een huisarts 165.000. De Belgische kinesitherapeut verdient 33.000 euro per jaar, een tandarts 103.000 en een huisarts 165.000. De afgelopen tien jaar is het gemiddelde inkomen van de Belgische kinesitherapeut met 40% gestegen,

Nadere informatie

Kinesitherapie Louis Ide

Kinesitherapie Louis Ide Uitgaven kinesitherapie De rode draad in de uitgaven voor kinesitherapie in België is dat er, als men de vergelijking maakt met het aandeel in de bevolking, er meer uitgaven voor kinesitherapie zijn in

Nadere informatie

DEEL I: BEROEPSORGANISATIE EN WERKING VAN DE ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING... 25

DEEL I: BEROEPSORGANISATIE EN WERKING VAN DE ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING... 25 Inhoudstafel Voorwoord... 11 Inleiding: Gezondheidszorgberoepen en maatschappelijke ordening... 13 1. De verordenende macht: norm en normgever... 13 2. Het federale België... 14 3. De constitutionele monarchie...

Nadere informatie

Contingentering: een bepalende factor voor de gezondheidszorg? Dr. Louis Ide Senator

Contingentering: een bepalende factor voor de gezondheidszorg? Dr. Louis Ide Senator Contingentering: een bepalende factor voor de gezondheidszorg? Dr. Louis Ide Senator Contingentering: wie - qui? Artsen Médecins Tandartsen Sciences dentaires Kinesitherapeuten - Physiothérapeutes Vétérinaires

Nadere informatie

LOUIS IDE JAARVERSLAG Afgesloten op 10 mei 2010

LOUIS IDE JAARVERSLAG Afgesloten op 10 mei 2010 LOUIS IDE JAARVERSLAG 2009-2010 Afgesloten op 10 mei 2010 1. Vragen Door de val van de regering werden niet alleen de vragen van het jaar 2009-2010 opgenomen in dit werk. Dit onderdeel van het jaarverslag

Nadere informatie

Sleutelwoord: verbinden

Sleutelwoord: verbinden Sleutelwoord: verbinden Fragmentering overstijgen Evoluties: Patient centeredness Meer chronische aandoeningen Belang van genetische en omgevingsfactoren, leefstijl Digitalisering en e-health ICT en e-health:

Nadere informatie

Revalidatiecentrum: ambulante behandeling

Revalidatiecentrum: ambulante behandeling Revalidatiecentrum: ambulante behandeling Het AZ Sint Lucas Brugge beschikt over een groot ambulant revalidatiecentrum. Dit betekent dat u kan revalideren zonder dat u opgenomen bent in het ziekenhuis.

Nadere informatie

Revalidatiecentrum: ambulante behandeling

Revalidatiecentrum: ambulante behandeling Revalidatiecentrum: ambulante behandeling Het AZ Sint Lucas beschikt over een groot ambulant revalidatiecentrum. Dit betekent dat u kan revalideren zonder dat u opgenomen bent in het ziekenhuis. U komt

Nadere informatie

wegwijs in de eerstelijns gezondheids zorg

wegwijs in de eerstelijns gezondheids zorg wegwijs in de eerstelijns gezondheids zorg huisarts huisarts Heb je vragen over je gezondheid? Voel je je niet goed? Ga dan naar de huisarts. Dat kan een solopraktijk zijn, een groepspraktijk of een wijkgezondheidscentrum.

Nadere informatie

Akkoord BHV. De kieskring BHV wordt gesplitst in een kieskring Brussel-Hoofdstad en een kieskring Vlaams Brabant (Halle- Vilvoorde + Leuven).

Akkoord BHV. De kieskring BHV wordt gesplitst in een kieskring Brussel-Hoofdstad en een kieskring Vlaams Brabant (Halle- Vilvoorde + Leuven). Akkoord BHV Wat staat er in het akkoord? In grote lijnen: 1) BHV wordt zuiver gesplitst De kieskring BHV wordt gesplitst in een kieskring Brussel-Hoofdstad en een kieskring Vlaams Brabant (Halle- Vilvoorde

Nadere informatie

Welkom bij uw apotheker

Welkom bij uw apotheker Welkom bij uw apotheker Eerstelijnsgezondheidswerker De apotheker Als volwaardige zorgverstrekker neemt de apotheker een centrale plaats in binnen ons gezondheidsstelsel. Hij is steeds bereikbaar zonder

Nadere informatie

Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg.

Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg. Gezonde tanden, een leven lang! Tandzorg www.lm.be 2 Bij LM ontvang je een terugbetaling voor: orthodontie jaarlijks mondonderzoek tandzorg die de ziekteverzekering niet terugbetaalt 3 Orthodontie Een

Nadere informatie

Ereloonsupplementen buiten ziekenhuizen stijgen met 15 procent

Ereloonsupplementen buiten ziekenhuizen stijgen met 15 procent PERSBERICHT 29.03.2019 Ereloonsupplementen buiten ziekenhuizen stijgen met 15 procent Belgen die op bezoek gaan bij hun huisarts, specialist, tandarts of kinesitherapeut moeten in een derde van de gevallen

Nadere informatie

I. Over hoeveel gaat het

I. Over hoeveel gaat het Annemans versus Ide Inhoud I. Inleiding facts & figures II. Annemans schetst wat goed is III. Annemans schetst wat minder goed is IV. Annemans schetst 10 pijlers (mogelijke oplossingen) V. Akkoord of niet

Nadere informatie

Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001

Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001 Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001 Deel 1 Methoden IPH/EPI REPORTS nr 2002-22 Afdeling Epidemiologie Juliette Wytsmanstraat 14 1050 Brussel Tel : 02/642.57.94 e-mail : his@iph.fgov.be

Nadere informatie

Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001

Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001 Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001 Deel 1 Introductie IPH/EPI REPORTS nr 2002-22 Afdeling Epidemiologie Juliette Wytsmanstraat 14 1050 Brussel Tel : 02/642.57.94 e-mail : his@iph.fgov.be

Nadere informatie

Een reden te meer om te lachen

Een reden te meer om te lachen Een reden te meer om te lachen Dentimut First & Dentimut Plus: toegankelijke tandverzekeringen voor iedereen! OM KWALITEITSVOLLE TANDZORG VOOR IEDEREEN TOEGANKELIK TE MAKEN, HEEFT DE SOCIALISTISCHE MUTUALITEIT

Nadere informatie

Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen

Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen vergadering C209 OND21 zittingsjaar 2009-2010 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen van 29 april 2010 2 Commissievergadering nr. C209 OND21 (2009-2010) 29 april 2010

Nadere informatie

Onderzoeksteam : (in alfabetische volgorde)

Onderzoeksteam : (in alfabetische volgorde) Afdeling Epidemiologie FOD Economie - Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie Juliette Wystmansstraat 14 Leuvenseweg 40 1050 Brussel 1000 Brussel Tel : 02/642.57.94 e-mail : his@iph.fgov.be

Nadere informatie

Inleiding. Sabine Drieskens

Inleiding. Sabine Drieskens Inleiding Sabine Drieskens Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Operationele Directie Volksgezondheid en surveillance J. Wytsmanstraat, 14 B - 1050 Brussel 02 / 642 50 25 E-mail : sabine.drieskens@wiv-isp.be

Nadere informatie

Info-sessie: Plan ambulante zorgen

Info-sessie: Plan ambulante zorgen Info-sessie: Plan ambulante zorgen Greet Lambaerts Michaël Asma covestro.com Situering ambulante kosten Medische kosten Hospitalisatie Ambulante kosten Privé ongevallen 2 Algemeen Ingangsdatum: 1/1/2018

Nadere informatie

MEMORANDUM VAN HET COLLEGE VAN DE DECANEN VAN DE NEDERLANDSTALIGE FACULTEITEN GENEESKUNDE

MEMORANDUM VAN HET COLLEGE VAN DE DECANEN VAN DE NEDERLANDSTALIGE FACULTEITEN GENEESKUNDE MEMORANDUM VAN HET COLLEGE VAN DE DECANEN VAN DE NEDERLANDSTALIGE FACULTEITEN GENEESKUNDE Actuele dossiers te agenderen door de beleidsadvisering 1. Financiering van opleiding en opleidingsplaatsen voor

Nadere informatie

vlaamse jeugdraad spreekt voor kinderen, jongeren & jeugdwerk

vlaamse jeugdraad spreekt voor kinderen, jongeren & jeugdwerk vlaamse jeugdraad spreekt voor kinderen, jongeren & jeugdwerk vlaamse jeugdraad in het kort De Vlaamse Jeugdraad is de plek waar ministers aankloppen wanneer ze beslissingen nemen die een invloed hebben

Nadere informatie

Knelpuntspecialismen in de tandheelkunde

Knelpuntspecialismen in de tandheelkunde Knelpuntspecialismen in de tandheelkunde Prof. Dominique Declerck KAGB, KU Leuven I. ORGANISATIE THK Drie erkende beroepstitels: - ALGEMEEN TANDARTS (AT): knelpuntberoep - Specialist in de PARODONTOLOGIE:

Nadere informatie

WET OP DE RECHTEN VAN DE PATIENT

WET OP DE RECHTEN VAN DE PATIENT WET OP DE RECHTEN VAN DE PATIENT (22 augustus 2002, B.S. 26 september 2002) Bijgaande samenvatting verwoordt de beperkte folder uitgegeven door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van

Nadere informatie

Minder versnippering, meer zorg

Minder versnippering, meer zorg Minder versnippering, meer zorg De nood aan een heldere en werkbare bevoegdheidsverdeling voor de gezondheidszorg 29 april 2019 KVS, Brussel Panoramisch overzicht van de bevoegdheidsverdeling in schema

Nadere informatie

De verantwoordelijkheid over de klinisch-gebonden opleiding

De verantwoordelijkheid over de klinisch-gebonden opleiding De verantwoordelijkheid over de klinisch-gebonden opleiding Prof. dr. Dirk Van Raemdonck Bestuurslid KAGB Programmadirecteur, bachelor- & masteropleiding geneeskunde, 7 oktober 2017 7 oktober 2017 De

Nadere informatie

Netwerken en ziekenhuisbeheerders en artsen

Netwerken en ziekenhuisbeheerders en artsen Netwerken en ziekenhuisbeheerders en artsen Anesthesiaandtheworksof Maggie 19 januari 2019 Dr. Marc Geboers Directeur Algemene Ziekenhuizen Zorgnet-Icuro Agenda 1. Stand van zaken van de klinische ziekenhuisnetwerken

Nadere informatie

Orde der artsen Provinciale Raad Antwerpen

Orde der artsen Provinciale Raad Antwerpen Orde der artsen Provinciale Raad Antwerpen Symposium Ethiek en Economie 30 maart 2019 «Artsen en verzekeringstegemoetkoming: een puzzel» «Een bedreiging voor verzekerden, artsen en maatschappij?» Dr. Bernard

Nadere informatie

Vertaling Geschiedenis De Belgische staatshervorming

Vertaling Geschiedenis De Belgische staatshervorming Vertaling Geschiedenis De Belgische staatsherv Vertaling door een scholier 1551 woorden 6 september 2005 5,9 17 keer beoordeeld Vak Geschiedenis 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel 2. Vlaams Parlement 3. Franse

Nadere informatie

nr. 510 van ANN BRUSSEEL datum: 16 juli 2015 aan HILDE CREVITS Toelatingsexamen arts en tandarts - Slaagpercentages

nr. 510 van ANN BRUSSEEL datum: 16 juli 2015 aan HILDE CREVITS Toelatingsexamen arts en tandarts - Slaagpercentages SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 510 van ANN BRUSSEEL datum: 16 juli 2015 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Toelatingsexamen arts en tandarts - Slaagpercentages

Nadere informatie

Demografische en spatiale evoluties in Belgïe

Demografische en spatiale evoluties in Belgïe Bureau fédéral du Plan Demografische en spatiale evoluties in Belgïe 2-23 Micheline Lambrecht Bureau fédéral du Plan www.plan.be Studiedag «Spoor 22», door TreinTramBus georganiseerd Brussel - 8.3.212

Nadere informatie

20 miljard euro : Vlamingen = ± euro per Vlaming per jaar = ± 269 euro per Vlaming per maand.

20 miljard euro : Vlamingen = ± euro per Vlaming per jaar = ± 269 euro per Vlaming per maand. Vuye en De Wever Ondertussen worden de Vlamingen en Vlaanderen verder leeggeroofd, we spreken hier over een bedrag van ± 20 miljard euro PER JAAR en dat om wat waardeloze leeglopers die wij absoluut niet

Nadere informatie

Maatregel / Actie / verbintenis Projectleider / wie Wanneer / deadline 2015. Partners: Projectleider: NIC (voor dit plan) Partners:

Maatregel / Actie / verbintenis Projectleider / wie Wanneer / deadline 2015. Partners: Projectleider: NIC (voor dit plan) Partners: ACTUALISERING ROADMAP egezondheid 2013-2018 Actieplan A 14 Mycarenet 1 Aandachtspunten In het kader van dit actieplan worden de volgende aandachtspunten in aanmerking genomen Maatregel / Actie / verbintenis

Nadere informatie

Resultaten voor België Toegang tot de gezondheidszorg Gezondheidsenquête, België, 1997

Resultaten voor België Toegang tot de gezondheidszorg Gezondheidsenquête, België, 1997 8.2.1. Inleiding Er wordt in België sinds enkele jaren een progressieve toename vastgesteld van het deel dat door de patienten voor rekening wordt genomen van de kosten van gezondheidszorgen. In 1997 zal

Nadere informatie

Inhoud. Voorbericht 17. Deel I. Uitoefening van de gezondheidszorgberoepen 19

Inhoud. Voorbericht 17. Deel I. Uitoefening van de gezondheidszorgberoepen 19 Voorbericht 17 Deel I. Uitoefening van de gezondheidszorgberoepen 19 Titel 1. Gemeenschappelijke bepalingen 19 1.1. 10 november 1967. Koninklijk besluit nr. 78 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen

Nadere informatie

Inleiding. Samenwerking. Kwaliteit. Informatie voor de directie. De voordelen. Contact gegevens

Inleiding. Samenwerking. Kwaliteit. Informatie voor de directie. De voordelen. Contact gegevens Inhoud Inleiding Samenwerking Kwaliteit Informatie voor de directie De voordelen Contact gegevens Inleiding: Geachte heer, mevrouw, Pro-Da Mondzorg BV is in 2010 opgericht door Walter L. Daems en is gevestigd

Nadere informatie

Het project /03/2014. Situering van het project. Situering van het project 18/03/2014

Het project /03/2014. Situering van het project. Situering van het project 18/03/2014 Het project 1733 18/03/2014 2 Situering van het project Debatten rond oneigelijk gebruik van spoedgevallen, Huisartsen wachtdiensten steeds moeilijker te organiseren. Vooral Nacht en WE 3 Situering van

Nadere informatie

EVOLUTIE VAN DE GEZONDHEIDSZORG IN BELGIË

EVOLUTIE VAN DE GEZONDHEIDSZORG IN BELGIË EVOLUTIE VAN DE GEZONDHEIDSZORG IN BELGIË QUO VADIS, GEZONDHEIDSZORG? 1 INHOUDSTAFEL 1. SITUERING BELGISCHE GEZONDHEIDSZORG 2. DE ZIEKENHUIZEN 3. DE AMBULANTE ZORG EN DE THUISZORG 4. DE HUISARTSGENEESKUNDE

Nadere informatie

Aan de voorzitters, secretarissen en leden van de medische raden, Aan de hoofdgeneesheren, Aan de leden van Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant

Aan de voorzitters, secretarissen en leden van de medische raden, Aan de hoofdgeneesheren, Aan de leden van Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant Antwerpen, vrijdag 28 december 2012 Aan de voorzitters, secretarissen en leden van de medische raden, Aan de hoofdgeneesheren, Aan de leden van Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant Betreft: Vrije honoraria

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst medicatie en de rol van de apotheker

Resultaten vragenlijst medicatie en de rol van de apotheker Resultaten vragenlijst medicatie en de rol van de Bedankt aan alle verenigingen die onze vragenlijst medicatie en de rol van de verspreid hebben onder hun leden en aan iedereen die deze vragenlijst ingevuld

Nadere informatie

Het elektronisch voorschrift onder de loep. Dr. Marc Moens Voorzitter Recip-e Ondervoorzitter BVAS

Het elektronisch voorschrift onder de loep. Dr. Marc Moens Voorzitter Recip-e Ondervoorzitter BVAS Het elektronisch voorschrift onder de loep Dr. Marc Moens Voorzitter Recip-e Ondervoorzitter BVAS 2. Waar staan we vandaag? 3. Besluit 2 ONBEKEND = ONBEMIND 3 Historiek 2001: Werkgroep een theoretische

Nadere informatie

Resultaten voor Brussels Gewest Toegang tot Gezonheidszorg Gezondheidsenquête, België, 1997

Resultaten voor Brussels Gewest Toegang tot Gezonheidszorg Gezondheidsenquête, België, 1997 8.2.1. Inleiding Er wordt in België sinds enkele jaren een progressieve toename vastgesteld van het deel dat door de patienten voor rekening wordt genomen van de kosten van gezondheidszorgen. In 1997 zal

Nadere informatie

Burnout bij huisartsen preventie en aanpak

Burnout bij huisartsen preventie en aanpak Burnout bij huisartsen preventie en aanpak P. Jonckheer (KCE), S. Stordeur (KCE), G. Lebeer (METICES, ULB), M. Roland (CUMG-ULB), J. De Schampheleire (TESA-VUB), M. De Troyer (METICES, ULB), N. Kacenelenbogen

Nadere informatie

Tabel 1 Lijst van regeringen en ministers/staatssecretaris c.s., belast met het cultuurbeleid in de Belgische regeringen

Tabel 1 Lijst van regeringen en ministers/staatssecretaris c.s., belast met het cultuurbeleid in de Belgische regeringen Tabel 1 Lijst van regeringen en ministers/staatssecretaris c.s., belast met het cultuurbeleid in de Belgische regeringen BELGISCHE MINISTERS & STAATSSECRETARISSEN VOOR CULTUUR REGERING VAN VAN/TOT NAAM

Nadere informatie

Eén patiënt = 1 medicatieschema Een uitdaging voor het federale België? Apr. Lieven Zwaenepoel

Eén patiënt = 1 medicatieschema Een uitdaging voor het federale België? Apr. Lieven Zwaenepoel Eén patiënt = 1 medicatieschema Een uitdaging voor het federale België? Apr. Lieven Zwaenepoel Als je gezond bent Als je gezond bent lig je niet wakker van je gezondheid! (wel van je lief, je werk of je

Nadere informatie

Betreft: Mogelijke onderwerping van de intercommunales aan de vennootschapsbelasting: impact op de intercommunales en op de gemeenten

Betreft: Mogelijke onderwerping van de intercommunales aan de vennootschapsbelasting: impact op de intercommunales en op de gemeenten ASSOCIATION DE LA VILLE ET DES COMMUNES DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE asbl VERENIGING VAN DE STAD EN DE GEMEENTEN VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST vzw De heer Vincent VAN V QUICKENBORNE Vice-Eerste

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE. over het verbeteren van de betaalbaarheid van tandzorg. (ingediend door Karin Jiroflée)

VOORSTEL VAN RESOLUTIE. over het verbeteren van de betaalbaarheid van tandzorg. (ingediend door Karin Jiroflée) VOORSTEL VAN RESOLUTIE over het verbeteren van de betaalbaarheid van tandzorg (ingediend door Karin Jiroflée) Toelichting Inleiding De afgelopen jaren was de gezondheidszorg steevast voorwerp van forse

Nadere informatie

Een reden te meer om te lachen. Dentimut First & Dentimut Plus: toegankelijke tandverzekeringen voor iedereen!

Een reden te meer om te lachen. Dentimut First & Dentimut Plus: toegankelijke tandverzekeringen voor iedereen! Een reden te meer om te lachen Dentimut First & Dentimut Plus: toegankelijke tandverzekeringen voor iedereen! Gids Dentimut First & Dentimut Plus Informatiegids uitgegeven door de Verzekeringsmaatschappij

Nadere informatie

Expat Pakket Individueel Tandheelkundige Kosten

Expat Pakket Individueel Tandheelkundige Kosten Expat Pakket Individueel Tandheelkundige Kosten Informatie voor de klant Belangrijk De Tandheelkundige Kosten vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden van het. De Algemene Voorwaarden zijn op het

Nadere informatie

Medicatieschema: voor de patiënt voor de apotheker

Medicatieschema: voor de patiënt voor de apotheker Medicatieschema: voor de patiënt voor de apotheker Aprs. Marleen Haems Marie Vande Putte Lieven Zwaenepoel Jan Herman Geert Heungens Jan Berghmans Etienne Poppe ehealth MyCareNet Enkele begrippen ehealth?

Nadere informatie

DE KOST VAN HET FEDERALISME

DE KOST VAN HET FEDERALISME DE KOST VAN HET FEDERALISME Een becijferde analyse van de kost van het Belgische taalfederalisme DE KOST VAN HET BELGISCH FEDERALISME 1. Directe kosten 2. Indirecte kosten 3. Totale kost 4. Impact van

Nadere informatie

Adres. Ik, gemachtigde om de onderneming, met ondernemingsnummer, gevestigd op het volgende adres,, te verbinden, verklaar het volgende voor echt:

Adres. Ik, gemachtigde om de onderneming, met ondernemingsnummer, gevestigd op het volgende adres,, te verbinden, verklaar het volgende voor echt: Transversale Ondersteuning Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Eurostation II - Victor Hortaplein 40/40 1060 Brussel www.fagg.be Afdeling B&Bc Adres Fax: 02/528.40.00 e-mail:

Nadere informatie

Leopold III capituleert op eigen houtje Krijgsgevangen in België Leopoldisten: vooral Vlamingen en katholieken Anti-Leopoldisten: Walen en liberalen

Leopold III capituleert op eigen houtje Krijgsgevangen in België Leopoldisten: vooral Vlamingen en katholieken Anti-Leopoldisten: Walen en liberalen Boek p. 164-174 Leopold III capituleert op eigen houtje Krijgsgevangen in België Leopoldisten: vooral Vlamingen en katholieken Anti-Leopoldisten: Walen en liberalen Volksraadpleging 1950 Vlaanderen: 72%

Nadere informatie

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart Vanessa Binamé- 13/03/15 Agenda Inleiding Traceerbaarheid van implantaten Implantaatkaart

Nadere informatie

Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw

Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw Inhoudsopgave: Wat is CoZo en ehealth? 1 Geïnformeerde toestemming (= Informed Consent ) 2 Hoe uw Geïnformeerde toestemming (= Informed Consent

Nadere informatie

Eindelijk... de regering!

Eindelijk... de regering! Hugo Vanderstraeten Wereldrecord! Eindelijk! Na 1 jaar en 176 dagen heeft ons land een nieuwe federale regering met Elio Di Rupo als eerste minister. Hij wordt de eerste Franstalige premier sinds 1970.

Nadere informatie

Strategisch plan NVvP

Strategisch plan NVvP Strategisch plan NVvP 2017-2022 Inleiding Doel In de zomer van 2016 heeft het bestuur van de NVvP besloten om de toekomstvisie 2012-2017 te vervangen en aan te passen voor de komende periode van 2017 2022.

Nadere informatie

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Vrienden, Kameraden, Socialisten, Laat mij beginnen met jullie allemaal een gelukkig en gezond 2017 te wensen. Vandaag zijn we hier niet toevallig in

Nadere informatie

WZC EN APOTHEKER, DE PUNTJES OP DE I. Symposium Van pil tot patiënt in WZC 18 mei Provinciehuis Leuven

WZC EN APOTHEKER, DE PUNTJES OP DE I. Symposium Van pil tot patiënt in WZC 18 mei Provinciehuis Leuven WZC EN APOTHEKER, DE PUNTJES OP DE I Symposium Van pil tot patiënt in WZC 18 mei 2019 - Provinciehuis Leuven Agenda Introductie medicatieveiligheid De ins & outs van TpE Open blik naar de toekomst Medicatieveiligheid

Nadere informatie

3. Inspraak - Participatie aan het beleid

3. Inspraak - Participatie aan het beleid kwaad berokkenen. Vaak is de zorgverlener zich dus niet bewust van de gevolgen van zijn handelingen (vandaar de be tussen haakjes). Voor Vlaanderen bestaat er een Vlaams Meldpunt Ouderenmis(be)handeling.

Nadere informatie

We zijn halfweg de legislatuur. En om in het thema van deze avond te blijven: net zoals in de keuken kan een gerecht dan nog alle kanten uit.

We zijn halfweg de legislatuur. En om in het thema van deze avond te blijven: net zoals in de keuken kan een gerecht dan nog alle kanten uit. Toespraak Paul KUMPEN Voorzitter Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen De Tweede Helft De Rentree Brussel - 12/09/2016 Geachte Minister-President, Geachte Ministers, Geachte Parlementsleden, Geachte ondernemers,

Nadere informatie

Impact van de EU op human resources planning in healthcare

Impact van de EU op human resources planning in healthcare Impact van de EU op human resources planning in healthcare Brussel, 10 maart 2007 Rita Baeten Observatoire social européen v.z.w. bevoegdheden EU versus lidstaten Lidstaten Opleiding en onderwijs organisatie

Nadere informatie

De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt.

De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt. De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt. Beste ondernemer, U bent de motor van onze welvaart. U bent lef, volharding en innovatie. Kortom, u bent de vormgever van het Vlaanderen van morgen. De N-VA

Nadere informatie

Problemen & oplossingen (uitdagingen) TANDHEELKUNDE Prof Dominique Declerck, KU Leuven

Problemen & oplossingen (uitdagingen) TANDHEELKUNDE Prof Dominique Declerck, KU Leuven Problemen & oplossingen (uitdagingen) TANDHEELKUNDE Prof Dominique Declerck, KU Leuven KAG symposium, 19 april 2016 Hoe ervoor zorgen dat Vlaanderen ook morgen beschikt over de beste artsen en tandartsen?

Nadere informatie

Academische zitting Samen innoveren - Marc Justaert

Academische zitting Samen innoveren - Marc Justaert Academische zitting Samen innoveren - Marc Justaert Zaterdag 20 juni 2015, 16u, Square Brussels Meeting Center, Kunstberg, 1000 Brussel --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Inleiding Organisatie gezondheidszorgvoorzieningen Missie Bevoegdheden 35 Referentie 36

Inleiding Organisatie gezondheidszorgvoorzieningen Missie Bevoegdheden 35 Referentie 36 Inhoud Inleiding 11 Hoofdstuk 1 ORGANISATIE VAN DE GEZONDHEIDSZORG IN BELGIË 15 1. Structuur van de gezondheidszorg in België 16 1.1. Federale structuur van België 16 1.2. Bevoegdheid van de federale overheid

Nadere informatie

Innovatie in de ouderenzorg in België. Prof. Dr. Anja Declercq Lucas, KU Leuven

Innovatie in de ouderenzorg in België. Prof. Dr. Anja Declercq Lucas, KU Leuven Innovatie in de ouderenzorg in België Prof. Dr. Anja Declercq Lucas, KU Leuven Ouderen in België De vergrijzing wordt vaak en vooral geproblematiseerd Maar is in de eerste plaats een succes! 4 Beelden

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

Ministerraad van 16 juni 2010

Ministerraad van 16 juni 2010 Ministerraad van 16 juni 2010 De ministerraad vergaderde op woensdag 16 juni 2010 in het Egmontpaleis onder het voorzitterschap van eerste minister Yves Leterme De ministerraad nam volgende beslissingen:

Nadere informatie

Hospit-All. De verzekering gezondheidszorg die alles regelt of toch bijna alles

Hospit-All. De verzekering gezondheidszorg die alles regelt of toch bijna alles De verzekering gezondheidszorg die alles regelt of toch bijna alles De hospitalisatieverzekering: een concreet voordeel voor uw werknemers. De cijfers bewijzen het. De vergrijzing van de bevolking en de

Nadere informatie

Persbericht. - 47,6 % van de Europeanen heeft een te zwak niveau van gezondheidswijsheid

Persbericht. - 47,6 % van de Europeanen heeft een te zwak niveau van gezondheidswijsheid Persbericht Oproep tot indienen van projecten voor de «Well Done MSD Health Literacy Awards», het initiatief dat Belgische projecten ter bevordering van de gezondheidswijsheid beloont www.welldoneawards.be

Nadere informatie

Belgian Chairmanship Council of Europe

Belgian Chairmanship Council of Europe Belgian Chairmanship Council of Europe Evenementen tijdens het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van Europa 2014/2015 Datum Evenement Plaats Verantwoordelijke organisatie voor het evenement 2014 12

Nadere informatie

Van verdediging van de privileges van justitie naar de realisatie van veiligheid in uw buurt

Van verdediging van de privileges van justitie naar de realisatie van veiligheid in uw buurt Vanverdedigingvandeprivilegesvanjustitienaarderealisatievanveiligheidinuwbuurt Iedereenheeftrechtopveiligheid.Hetrechtomvrijtewandelenopstraatzondertelkensachterom tehoevenkijken.hetrechtomrustigtekunnenslapeninzijneigenhuis,zondertemoetenvrezen

Nadere informatie

Advies, thuisbezorging en alle andere diensten van uw apotheek

Advies, thuisbezorging en alle andere diensten van uw apotheek Advies, thuisbezorging en alle andere diensten van uw apotheek Bij de apotheek kunt u terecht voor medicijnen. Dat weet iedereen. Maar wat doet de apotheek nog meer voor u? En wat gebeurt er eigenlijk

Nadere informatie

De e-huisarts : Inleiding. Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw

De e-huisarts : Inleiding. Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw De e-huisarts : Inleiding Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw 2 3 Het ehealth-platform Federale openbare instelling met de missie - om een goed georganiseerde, onderlinge elektronische

Nadere informatie

FINANCIEEL ONDERZOEK VAN DE AUDIT FORFAITAIRE HUIZEN. Dr. Luc Herry, huisarts

FINANCIEEL ONDERZOEK VAN DE AUDIT FORFAITAIRE HUIZEN. Dr. Luc Herry, huisarts 5 februari 2018, FINANCIEEL ONDERZOEK VAN DE AUDIT FORFAITAIRE HUIZEN Dr. Luc Herry, huisarts In dit financieel onderzoek van de audit van KPMG zullen we de term forfaitaire huizen gebruiken. Gewoonlijk

Nadere informatie

betreffende het stemrecht van Vlamingen in het buitenland

betreffende het stemrecht van Vlamingen in het buitenland ingediend op 489 (2015-2016) Nr. 1 30 september 2015 (2015-2016) Voorstel van resolutie van Rik Daems, Marc Hendrickx, Ward Kennes, Güler Turan en Wouter Vanbesien betreffende het stemrecht van Vlamingen

Nadere informatie

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid 1 Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid Inleiding Het streven naar gezonde werknemers die zo weinig mogelijk ziek zijn is een streven van iedere werkgever. Het werken aan duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

In gesprek met je arts. In gesprek met je arts. Tips voor een echte dialoog

In gesprek met je arts. In gesprek met je arts. Tips voor een echte dialoog In gesprek met je arts In gesprek met je arts Tips voor een echte dialoog Als patiënt ontmoet je verschillende artsen in verschillende omstandigheden. Een bezoek aan de huisarts verloopt anders dan een

Nadere informatie

Vlaams Patiëntenpanel

Vlaams Patiëntenpanel Vlaams Patiëntenpanel Onderzoek kosten: Toelichting resultaten 1. Beschrijving respondenten 571 ingevulde bevragingen 71% vrouw Geografische spreiding: lichte oververtegenwoordiging Oost- en West- Vlaanderen,

Nadere informatie

ofwel voor de korte termijn zuurstoftherapie ofwel voor een zuurstoftherapie op lange termijn via overeenkomst.

ofwel voor de korte termijn zuurstoftherapie ofwel voor een zuurstoftherapie op lange termijn via overeenkomst. Beste collega, Alle info betreffende de nieuwe reglementering van zuurstof heeft u ondertussen gevonden via http://www.kava.be/diensten/tarifering/tariferingsberichten/. Onderstaand overzicht sturen we

Nadere informatie

Ons gezondheidssysteem heeft, zoals ook elders, te lijden onder

Ons gezondheidssysteem heeft, zoals ook elders, te lijden onder ITINERA INSTITUTE OPINIE 10 pijlers voor ons gezondheidssysteem van de toekomst (perspectief 2020): een samenvatting 2013/04 14 02 2013 MENSEN WELVAART BESCHERMING Lieven Annemans Senior fellow Itinera

Nadere informatie

GEZONDHEIDSENQUETE 2013

GEZONDHEIDSENQUETE 2013 GEZONDHEIDSENQUETE 2013 RAPPORT 3: GEBRUIK VAN GEZONDHEIDS- EN WELZIJNSDIENSTEN Sabine Drieskens, Lydia Gisle (ed.) Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Operationele Directie Volksgezondheid en surveillance

Nadere informatie

Omzendbrief Welzijn en Gezondheid 2005/001

Omzendbrief Welzijn en Gezondheid 2005/001 Omzendbrief Welzijn en Gezondheid 2005/001 Vlaamse Regering Kabinet van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Koolstraat 35, 1000 BRUSSEL Tel. 02-552 64 00 - Fax. 02-552 64 01 E-mail: kabinet.vervotte@vlaanderen.be

Nadere informatie

VR DOC.0797/1

VR DOC.0797/1 VR 2019 2405 DOC.0797/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Samenwerkingsakkoord tussen de Federale staat, het Waals Gewest, het

Nadere informatie

Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001

Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001 Gezondheidsenquête door middel van Interview België 2001 Deel 1 Methoden IPH/EPI REPORTS nr 2002-22 Afdeling Epidemiologie Juliette Wytsmanstraat 14 1050 Brussel Tel : 02/642.57.94 e-mail : his@iph.fgov.be

Nadere informatie

ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg

ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg Apothekers: Inge Huysentruyt en Thibaut Blanckaert éénlijn.be : Johan Uvin Huisarts : Lut Depoorter Wat is ehealth? Wat is farmacologische

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring van het ontwerp

Nadere informatie

Belg tevreden over arts Transparantie en kostprijs blijven pijnpunt

Belg tevreden over arts Transparantie en kostprijs blijven pijnpunt Belg tevreden over arts Transparantie en kostprijs blijven pijnpunt Bijlage Naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de ziekte- en invaliditeitsverzekering heeft CM de tevredenheid van de Belgen

Nadere informatie

Vlaams ontwerpdecreet in de maak om educatief verlof te herzien Acerta ziet voordeel op vlak van duurzame inzetbaarheid

Vlaams ontwerpdecreet in de maak om educatief verlof te herzien Acerta ziet voordeel op vlak van duurzame inzetbaarheid PERSBERICHT Vlaams ontwerpdecreet in de maak om educatief verlof te herzien Acerta ziet voordeel op vlak van duurzame inzetbaarheid Brussel, 29 juli 2018 Het nieuwe ontwerpdecreet inzake Opleidingsverlof

Nadere informatie

geef elke wijk een sociale groepspraktijk

geef elke wijk een sociale groepspraktijk geef elke wijk een sociale groepspraktijk stad op mensenmaat mechelen.pvda.be 1 STADSPROGRAMMA mechelen 2018 3. Gezonde stad Standpunt Geen sector steunt méér op mensenwerk dan de gezondheidszorg. Elke

Nadere informatie

VLAAMSE WETENSCHAPPELIJKE VERENIGING VOOR JEUGDGEZONDHEIDSZORG VZW STANDAARD MONDGEZONDHEID DR ROOS LEROY WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER VWVJ

VLAAMSE WETENSCHAPPELIJKE VERENIGING VOOR JEUGDGEZONDHEIDSZORG VZW STANDAARD MONDGEZONDHEID DR ROOS LEROY WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER VWVJ VLAAMSE WETENSCHAPPELIJKE VERENIGING VOOR JEUGDGEZONDHEIDSZORG VZW STANDAARD MONDGEZONDHEID VOOR HET CLB DR ROOS LEROY WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER VWVJ PROF DR KAREL HOPPENBROUWERS VOORZITTER VWVJ WOORD

Nadere informatie

HOGE RAAD VOOR DE ZELFSTANDIGEN EN DE KMO

HOGE RAAD VOOR DE ZELFSTANDIGEN EN DE KMO HOGE RAAD VOOR DE ZELFSTANDIGEN EN DE KMO N KMO-beleid - studentenarbeid A04 Brussel, 25.06.2009 MH/MG/LC ADVIES OP EIGEN INITIATIEF over EEN UITBREIDING VAN DE BESTAANDE REGELING INZAKE STUDENTENARBEID

Nadere informatie

Interfederaal actieplan tegen homofobie en transfobie 29/06/2013

Interfederaal actieplan tegen homofobie en transfobie 29/06/2013 Interfederaal actieplan tegen homofobie en transfobie 29/06/2013 Voorgeschiedenis Diverse onderzoeken naar agressie tegenover holebi s en transgenders Geweld tegen holebi's in Brussel stad 2007 Poelman

Nadere informatie

HET BIJZONDER SOLIDARITEITSFONDS

HET BIJZONDER SOLIDARITEITSFONDS HET BIJZONDER SOLIDARITEITSFONDS Viviane Gendreike Anne-Marie Van Campenhout 11 december 2007 1 PROGRAMMA 1. Het Bijzonder Solidariteitsfonds (BSF): wat, voor wie? 2. In welke gevallen kunt u een beroep

Nadere informatie

Academische bekkenzorg samen met de regio: Toegevoegde waarde

Academische bekkenzorg samen met de regio: Toegevoegde waarde Academische bekkenzorg samen met de regio: Toegevoegde waarde Symposium bekkenzorg in optima forma. Eindhoven 24 November 2017 Gommert van Koeveringe, MD, PhD, Fellow EBU, urologist Professor en afdelingshoofd,

Nadere informatie

AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID

AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID BESTUURSDECREET Art. III.74. Er wordt een stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid opgericht. Het stuurorgaan heeft, binnen de krijtlijnen

Nadere informatie

Hoog ziekteverzuim in Limburg

Hoog ziekteverzuim in Limburg PERSBERICHT Hoog ziekteverzuim in Limburg Limburgse werknemers zijn meest ziek in vergelijking met andere Vlaamse provincies Hasselt, 24 november 2016 Limburgse werknemers hebben het meest aantal ziekte-uren

Nadere informatie

BETAALBARE EN TOEGANKELIJKE GEZONDHEIDSZORG

BETAALBARE EN TOEGANKELIJKE GEZONDHEIDSZORG ONS ENGAGEMENT VOOR BETAALBARE EN TOEGANKELIJKE GEZONDHEIDSZORG 1STEKLAS EERSTEKLAS ZORG VOOR IEDERS PORTEMONNEE We investeren 800 miljoen extra in solidaire zorg Hiermee betalen we extra zorg terug via

Nadere informatie