Prospectus Zonneakker Vlieland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prospectus Zonneakker Vlieland"

Transcriptie

1 De Energie Coöperatie (ECV) gaat een op realiseren. Voor de exploitatie van deze ' ' is subsidie van de Rijksoverheid ontvangen. Voor de realisatie van deze zonneakker zelf is geld nodig. De ECV nodigt leden uit om mee te investeren in de ' '. Ben je nog geen lid? Dan is dit een mooie aanleiding om lid te worden. In deze prospectus staat alle informatie. Participeren Investeren Profiteren I n t ko r t De ECV werft tussen juli en december 2017 onder haar leden investeerders in het project. De Gemeente heeft al aangegeven mee te willen investeren in dit project. Hiervoor worden 2000 coupons á 500 uitgegeven om te voorzien in de totale kapitaalbehoefte van Deze onderhandse lening wordt lineair afgelost en inclusief 2,5% rente in 15,5 jaar terugbetaald. De aflossing vindt plaats in 15 gelijke jaarlijkse termijnen. Voorgespiegelde rendementen kunnen tegenvallen! Investeren in de zonneakker is buiten het toezicht van de ACM (Autoriteit Consument en Markt) en er is dus geen vergunning- en prospectusplicht.

2 Goed voor het eiland, goed voor jezelf! Pa r t i c i p e r e n Energiebedrijf Met de komst van de Energie Coöperatie (ECV) heeft een eigen duurzaam energiebedrijf op het eiland. Om vergunning-technische redenen is de ECV lid van de Duurzame Energie Unie, een coöperatie van lokale energie coöperaties. Klanten van de ECV kopen hun energie via de Duurzame Energie Unie. Hiervoor draagt De Duurzame Energie Unie maandelijks per klant een vergoeding af aan de ECV. Deze vergoedingen zijn inkomsten voor de ECV en worden gebruikt voor de continuïteit van de ECV en verduurzaming op het eiland zelf. Kernwaarden van de ECV "De Energie Coöperatie levert schone, duurzame, Nederlandse energie tegen aantrekkelijke prijzen. Goed voor het eiland; goed voor jezelf." De ECV is er voor en door de bewoners, ondernemers, eigenaren van recreatiewoningen, huurders van seizoenplaatsen en natuurlijk alle gasten van. De ECV is een coöperatie en dat betekent dat leden het werk van de ECV steunen en daarbij medezeggenschap hebben over de ECV. Door het steunen van de ECV, maak je het voor de ECV mogelijk om te investeren in duurzame energieprojecten en energiebesparingsprojecten in de gemeente. Alleen leden van de ECV kunnen investeren in het project ' '. Kortom, doe mee 1. Word lid van de ECV en ondersteun de doelstellingen 2. Word klant van de ECV en gebruik 100% CO2 vrije energie

3 I nve s t e r e n Project ' ' De ECV gaat een zonneakker realiseren op op het defensieterrein de Vliehors ter plaatse van het voormalig kampementgebouw. De zonneakker zal uit ongeveer 4000 zonnepanelen bestaan en een jaarproductie hebben van bijna 1 miljoen kilowattuur (kwh). Daarmee kan de installatie ruim 250 huishoudens op van stroom voorzien. De installatie zal worden geplaatst en beheerd door de Energie Coöperatie (ECV). Participeren Investeren Profiteren De totale kapitaalbehoefte voor de realisatie bedraagt Ter financiering van het ' ' project geeft de ECV daarom coupons uit van 500. Investeringen kunnen dus in een veelvoud van 500 plaatsvinden. Geldlening Deze onderhandse lening wordt middels een lineaire aflossing inclusief 2,5% rente in 15,5 jaar terugbetaald. De aflossing betreft 15 gelijke jaarlijkse termijnen. Het volstorten van de coupons moet gebeuren in december De zonneakker wordt dan gerealiseerd en zal operationeel zijn in het voorjaar van De eerste aflossing vindt plaats in juni Dat wil zeggen ruim 1 jaar nadat de installatie is gaan draaien. Ook vindt in juni 2019 de eerste rente betaling plaats. Dat betreft dus een periode van 1,5 jaar. De ECV heeft dan een geldbuffer opgebouwd uit de verkochte opgewekte duurzame energie. In de daaropvolgende jaren wordt jaarlijks aflossing en rente betaald. De laatste aflossing en rente betaling is in juni In de bijlage vind je het schema voor de lening.

4 Exploitatie De aflossing van de leningen, de rente en andere kosten worden betaald uit de opbrengsten van de verkoop van energie. Daarom wordt hieronder globaal inzicht gegeven in de exploitatie van de. De exploitatie bestaat uit:: De ECV is er voor en door jou en mij en ons allemaal! Inkomsten Verkoop energie Subsidie op productie Uitgaven Aflossing geldlening Rente Overige kosten Bankkosten Huur terrein Administratiekosten Verzekering Reserveringen Inkomsten De opbrengst van de ' ' bestaat uit de verkoop van de opgewekte duurzame energie. Dat is kwh x 0,035 = per jaar De Rijksoverheid heeft eind december 2016 besloten de ECV een subsidie te geven voor het project ' '. Deze subsidie gaat in op het moment dat de zonneakker elektriciteit oplevert, want het is een subsidie op geleverde stroom, de zogenaamde SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie). Deze subsidie is toegekend voor een periode van 15 jaar en vult de stroomprijs aan tot 0,11 Euro per kwh. Subsidie: kwh x 0,075 = per jaar Totaal opbrengsten per jaar zijn dus

5 Overige kosten Naast de kosten van de lening (rente en aflossing) zijn er diverse algemene kosten voor administratie, accountantscontrole en verzekering. Totaal van deze kosten wordt geschat op per jaar. Een aparte post is de huur van het defensieterrein. Er zijn afspraken gemaakt om het terrein voor minimaal 20 jaar te huren. De jaarlijkse huurkosten zijn afgerond Tabel: Raming van kosten en opbrengsten per jaar jaar Opbrengsten Kosten Lening Lopende kosten Resultaat Samenvatting exploitatie (toelichting bij de tabel) De opbrengsten nemen jaarlijks af door achteruitgang van de installatie. De lening neemt af doordat de te betalen rente daalt. De lopende kosten nemen toe door inflatie. Na het 16 e jaar is de lening afgelost en de subsidie afgelopen en verminderen dus zowel opbrengsten als kosten. Het resultaat zal worden toegevoegd aan de reserves van de ECV. Het wordt gereserveerd om schommelingen in de energieproductie ten gevolge van de variaties in het weer op te vangen en om na afloop van het project de installatie netjes op te ruimen.

6 Laat de zon ook voor jou schijnen op Risico s Het grootste risico voor de ECV is dat de installatie geen of minder energie oplevert dan verwacht. Dat kan door calamiteiten of tegenvallende zonneschijn veroorzaakt worden. Interne calamiteiten vallen onder de garantieafspraken met de leverancier. Voor de externe calamiteiten wordt een verzekering afgesloten. Deze verzekering dekt vrijwel alle schade. Behalve die door oorlog en vergelijkbare calamiteiten veroorzaakt wordt. Door deze verzekering worden de risico s verbonden aan de investering laag gehouden. Doordat de SDE+ subsidie na een looptijd van 15 jaar de mogelijkheid bevat om ook in het 16 e jaar nog subsidie te verkrijgen mits de uitgekeerde subsidie lager is dan het toegezegde bedrag kan kleinschalig productieverlies door tegenvallende zonneschijn opgevangen worden. Bij sterk tegenvallende zonneschijn, waardoor de productie meer dan 5% onder de verwachting komt, kan een deel van de aflossing worden uitgesteld tot een volgend jaar met voldoende productie. De uitbetaling van rente blijft in deze situatie wel plaatsvinden. P r o f i t e r e n Door te investeren in de ' ' krijg je een aantrekkelijke rente. Je helpt de Energie Coöperatie schone, duurzame, Nederlandse energie te leveren tegen aantrekkelijke prijzen. Goed voor het eiland; goed voor jezelf.

7 Participeren Investeren Profiteren B i j l a g e : A f l o s s i n g s c h e m a Per coupon van 500 is de investering in 16 jaar terugbetaald. De rente per 500 bedraagt dan in totaal 106,25. jaar aflossing restbedrag 2,5 % rente rente + aflossing , ,33 466,67 18,75 52, ,33 433,33 11,67 45, ,33 400,00 10,83 44, ,33 366,67 10,00 43, ,33 333,33 9,17 42, ,33 300,00 8,33 41, ,33 266,67 7,50 40, ,33 233,33 6,67 40, ,33 200,00 5,83 39, ,33 166,67 5,00 38, ,33 133,33 4,17 37, ,33 100,00 3,33 36, ,33 66,67 2,50 35, ,33 33,33 1,67 35, ,33 0,00 0,83 34,17 Totaal 500,00 106,25 606,25

8 I n s c h r i j v i n g Om in te schrijven voor de lening stuur je een aan info@ecvlieland.nl of een brief aan ECV, Havenweg BC met de volgende gegevens: Naam : Aantal coupons: Doe mee! Je bent lid van de Energie Coöperatie. Je schrijft in voor minimaal 1 coupon van 500. Na verwerking van deze gegevens ontvang je van de ECV de leningovereenkomst met alle voorwaarden ter ondertekening. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de ECV (Directeur Jan den Ouden) via info@ecvlieland.nl.

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam foto: Cris Toala Olivares Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen. Als die stad nu duurzamer wordt, dan kan zij nog meer stralen!

Nadere informatie

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam foto: Cris Toala Olivares Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen. Als die stad nu duurzamer wordt, dan kan zij nog meer stralen!

Nadere informatie

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK Wat als je zelf graag zonne-energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Stichting 1miljoenwatt geeft samen met

Nadere informatie

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam foto: Cris Toala Olivares Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen. Als die stad nu duurzamer wordt, dan kan zij nog meer stralen!

Nadere informatie

VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD

VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD Over Greencrowd Greencrowd structureert en financiert duurzame-energie-projecten. Greencrowd richt zich hierbij op projecten waarbij lokale, duurzame energieproductie wordt

Nadere informatie

INVESTEER IN ZONNE- ENERGIE

INVESTEER IN ZONNE- ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK ENERGIE INVESTEER IN ZONNEENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE Wat als je zelf graag zonneenergie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Stichting miljoenwatt geeft samen met Essent

Nadere informatie

Bewonersavond Zonnecentrale NH Kerk

Bewonersavond Zonnecentrale NH Kerk Bewonersavond Zonnecentrale NH Kerk 20 Juni 2013 That's one small step for a man, one giant leap for mankind." Inhoud 1. Intro 2. Uw stroomprijs 3. Kabinetsbeleid & effect 4. Het project 5. De organisatie

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN Familie de Jong Joost & Linda Mariska Haaren Familie Marghadi Daan v/d Meer Veel woningen in Nederland hebben een prachtig mooi

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA

INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA IN SAMENWERKING MET: Wat als je zelf graag zonne- energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Breda DuurSaam heeft het initiatief genomen om iedereen de mogelijkheid

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA IN SAMENWERKING MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA IN SAMENWERKING MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA IN SAMENWERKING MET: Wat als je zelf graag zonne- energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Breda DuurSaam heeft het initiatief genomen om iedereen de mogelijkheid

Nadere informatie

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT De overheid wil duurzame energie stimu leren en innovatie van duurzame energietechnieken bevor deren: meer duurzame energie in de toekomst. Doel is 16% duur

Nadere informatie

Drijvend Zonnepark Lingewaard. Coöperatie Lingewaard Energie U.A.

Drijvend Zonnepark Lingewaard. Coöperatie Lingewaard Energie U.A. Drijvend Zonnepark Lingewaard Coöperatie Lingewaard Energie U.A. 1 Project Osmosegebouw Pompengebouw Trafo 2 Start van het project (2014) Tender De Gelderse Maat : Ideeënprijsvraag provincie Gelderland

Nadere informatie

Mogelijkheden voor energie coöperaties. Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195

Mogelijkheden voor energie coöperaties. Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195 Mogelijkheden voor energie coöperaties Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195 Inhoud Samen sterker Belang van gezamenlijke projecten Variant 1: alles achter de meter Variant 2: korting

Nadere informatie

Lokale energiecoöperaties en consumentenbescherming

Lokale energiecoöperaties en consumentenbescherming Lokale energiecoöperaties en consumentenbescherming EHO 14 21 november 2014 Consumentenbescherming Consumentenbescherming in wetgeving Toezicht energiemarkt door ACM Voorbeelden: Leveringsvergunning (kleinverbruikers)

Nadere informatie

Zonnepanelen op VvE De Albatros. Amsterdam Michiel Buur 12 april 2018

Zonnepanelen op VvE De Albatros. Amsterdam Michiel Buur 12 april 2018 Zonnepanelen op VvE De Albatros Amsterdam Michiel Buur 12 april 2018 We weten waarom we hier zitten Genieten van een winters zonnetje. anp 2017 bij warmste drie jaar: 'Risico's voor leven op aarde' 2017

Nadere informatie

Rev maart 2018

Rev maart 2018 Rev. 05 22 maart 2018 Doel van vanavond: Informeren zonnepark Lutten Levert Aftrap ledenwerving Algemeen: Presentatie wordt geplaatst op www.luttenleeft.nl Stel gerust vragen tijdens de presentatie Achtergrond

Nadere informatie

Kansen voor duurzame energie dankzij crowdfunding. Sven Pluut, voorzitter stichting 1miljoenwatt (@Svenrgy)

Kansen voor duurzame energie dankzij crowdfunding. Sven Pluut, voorzitter stichting 1miljoenwatt (@Svenrgy) Kansen voor duurzame energie dankzij crowdfunding Sven Pluut, voorzitter stichting 1miljoenwatt (@Svenrgy) Wie betaalt, bepaald Nieuws Games Energie Dankzij crowdfunding kan iedereen nu ook eenvoudig

Nadere informatie

Certificaten Zon op Vilsteren

Certificaten Zon op Vilsteren Belangrijkste informatie over de belegging Certificaten Zon op Vilsteren van Zon op Vilsteren Coöperatie UA Dit document is opgesteld op 15-jun-2018 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het

Nadere informatie

PROJECT SAMEN ZON COLLECTIEF ZONNEDAK Woensdag 25 Januari 2017

PROJECT SAMEN ZON COLLECTIEF ZONNEDAK Woensdag 25 Januari 2017 PROJECT SAMEN ZON COLLECTIEF ZONNEDAK Woensdag 25 Januari 2017 OPBOUW Waarom duurzame energie? MienskipsEnergie Kansen zonnedak Coöperatie Mei-inoar Grien Vragen? AAN DE SLAG MET LOKAAL EN DUURZAME ENERGIE?

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK PLANETARIUM INVESTEER MEE IN DE 246 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK PLANETARIUM INVESTEER MEE IN DE 246 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK PLANETARIUM INVESTEER MEE IN DE 246 ZONNEPANELEN Ondernemers en publieke instellingen in Nederland kunnen een zeer belangrijke bijdrage leveren op weg naar een energieneutrale

Nadere informatie

de Windcentrale Winddelen Maximaal draagvlak voor windprojecten

de Windcentrale Winddelen Maximaal draagvlak voor windprojecten de Windcentrale Winddelen Maximaal draagvlak voor windprojecten De Windcentrale Opgericht in 2010 Doel: versnellen van de energietransitie Nu: 10 windturbines 15.000 deelnemers: 60.000 Winddelen 11.000

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK MENTERSTROOM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK MENTERSTROOM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 1.648 ZONNEPANELEN De lokale coöperatieve vereniging Duurzaam Menterwolde is al tijden enthousiast bezig om de regio te verduurzamen. Nu zullen 1.648 nieuwe zonnepanelen

Nadere informatie

Raymond Roeffel Directeur Trineco. Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne

Raymond Roeffel Directeur Trineco. Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne Raymond Roeffel Directeur Trineco Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne Agenda Waarom zonnestroom? Wet en regelgeving rondom zonnesystemen Salderingstarieven De meest voorkomende situaties

Nadere informatie

INFORMATIE PROSPECTUS

INFORMATIE PROSPECTUS INFORMATIE PROSPECTUS 1 INHOUDSOPGAVE 3 Achtergrond 4 De Lening 5 Risico s aan uw belegging Informatievoorziening Overdraagbaarheid Inschrijvingsproces 7 Samenvatting van de aanbieding 2 ACHTERGROND GK

Nadere informatie

SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN. Postcoderoos Project ECZoR

SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN. Postcoderoos Project ECZoR SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN Postcoderoos Project ECZoR Agenda Opening en welkom; Jan Snelders, vz. ECU Klimaatdoelstellingen gemeente Tilburg; Paul van Dijk Presentatie collectief PV systeem Pauze Vragenronde

Nadere informatie

Drijvend Zonnepark Lingewaard. Coöperatie Lingewaard Energie U.A.

Drijvend Zonnepark Lingewaard. Coöperatie Lingewaard Energie U.A. Drijvend Zonnepark Lingewaard Coöperatie Lingewaard Energie U.A. 1 Drijvend Zonnepark Lingewaard Gietwaterbassin 2 Project Osmosegebouw Pompengebouw Trafo 6.150 zonnepanelen van 300 Wp = 1,845 MWp -> 1,75

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DEES INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DEES INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 1.592 ZONNEPANELEN Akkerbouw en Gewasbescherming bedrijf F.H.C. Dees wil verduurzamen door zonnepanelen op de daken van de agrarische schuren te plaatsen. Dat past

Nadere informatie

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie U.A.

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie U.A. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie U.A. Dit document is opgesteld op 16 oktober 2018 Dit document help u de risico s, de kosten

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE FAKKEL INVESTEER MEE IN DE 510 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE FAKKEL INVESTEER MEE IN DE 510 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 510 ZONNEPANELEN De Groene Stroom uit de gemeente Ridderkerk is opgericht om te zorgen voor meer lokale duurzame stroom. De Coöperatie is een burgerinitiatief van

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE BENRING INVESTEER MEE IN DE 512 ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE BENRING INVESTEER MEE IN DE 512 ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE BENRING INVESTEER MEE IN DE 512 ZONNEPANELEN SAMEN MET: Niemand is te oud om het duurzame voorbeeld te geven! Samen met duurzaamheidorganisatie URGENDA heeft Habion, onder

Nadere informatie

presentatie over Zonnedak Holthuizen

presentatie over Zonnedak Holthuizen presentatie over Zonnedak Holthuizen 13 maart 2017 1 Zonnedak Holthuizen INHOUD presentatie: 1. introductie (FvH) 2. wat is en wat doet AGEM? (RK) 3. praktijkervaring met zonnedaken (RK) 4. Zonnedak Holthuizen

Nadere informatie

Informatie over het project

Informatie over het project Informatie over het project Op de sporthal Mondriaan in Oss legt Energiecoöperatie Oss een installatie voor het opwekken van elektriciteit uit zonlicht (PV-panelen). Deelnemers kopen er delen van en worden

Nadere informatie

Agendanummer: Begrotingswijz.:

Agendanummer: Begrotingswijz.: Agendanummer: Begrotingswijz.: CR5 Onderwerp : PV-project Den Bolder Aan de raad van de gemeente Waalwijk Waalwijk, 12 oktober 2010 0. Samenvatting De gemeente Waalwijk heeft een ambitieuze energie/klimaatdoelstelling,

Nadere informatie

presentatie over Zonnedak Holthuizen

presentatie over Zonnedak Holthuizen presentatie over Zonnedak Holthuizen Frank van Heijst - 23 januari 2018 1 Zonnedak Holthuizen INHOUD presentatie: 1. Introductie 2. Zonnedak Holthuizen 3. Kosten en baten zonnedak voor BoeN 4. Kosten en

Nadere informatie

INFORMATIE PROSPECTUS

INFORMATIE PROSPECTUS INFORMATIE PROSPECTUS 1 INHOUDSOPGAVE 3 Achtergrond 4 De Lening 5 Risico s aan uw belegging Informatievoorziening Overdraagbaarheid Inschrijvingsproces 7 Samenvatting van de aanbieding 2 ACHTERGROND GK

Nadere informatie

Driven By Values Concept document, uitsluitend voor discussiedoeleinden 2

Driven By Values Concept document, uitsluitend voor discussiedoeleinden 2 In de ontwikkeling en realisatie van zonneweides kan de gemeente Maastricht verschillende rollen aannemen. De rol die ingenomen wordt tijdens het ontwikkel- en realisatietraject heeft invloed op de zeggenschap,

Nadere informatie

Obligatielening II Windpark De Kookepan

Obligatielening II Windpark De Kookepan Belangrijkste informatie over de belegging Obligatielening II Windpark De Kookepan van Duurzame Energie Coöperatie Leudal U.A. Dit document is opgesteld op 19-mrt-2019 Dit document helpt u de risico s,

Nadere informatie

Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V.

Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V. Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V. 13 februari 2019 Foto: Zonnepark Eemshaven INHOUDSOPGAVE 1 WIJZIGING ZONNEPARK EEMSHAVEN 3 2 ZONNEPARK EEMSHAVEN

Nadere informatie

Informatie Memorandum Postcoderoosproject De Coppele. Postcoderoosproject OC De Coppele van Zon op Oisterwijk Coöperatie U.A.

Informatie Memorandum Postcoderoosproject De Coppele. Postcoderoosproject OC De Coppele van Zon op Oisterwijk Coöperatie U.A. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject OC De Coppele van Zon op Oisterwijk Coöperatie U.A. Dit document is opgesteld op 4 december 2018 Dit document help u de risico s, de kosten

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK JULIANAPARK INVESTEER MEE IN DE 76 ZONNEPANELEN. Samen met:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK JULIANAPARK INVESTEER MEE IN DE 76 ZONNEPANELEN. Samen met: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK JULIANAPARK INVESTEER MEE IN DE 76 ZONNEPANELEN Samen met: VVE Julianapark in Amsterdam is gelegen aan de Bertrand Russellstraat, en wordt begrensd door de Maliebaan. Om het

Nadere informatie

Zonnecertificaten De Meenthe te Wolvega

Zonnecertificaten De Meenthe te Wolvega Informatiedocument postcoderoosproject Belangrijkste informatie over de belegging Zonnecertificaten De Meenthe te Wolvega van Energiecoöperatie De Toekomst U.A. Dit document is opgesteld op 14 februari

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK BCS HARDERWIJK INVESTEER MEE IN DE 982 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK BCS HARDERWIJK INVESTEER MEE IN DE 982 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 982 ZONNEPANELEN Ondernemers in Nederland kunnen een zeer belangrijke bijdrage leveren op weg naar een energieneutrale samenleving. BCS Harderwijk presenteert een

Nadere informatie

Haal meer rendement uit uw zonnepanelen

Haal meer rendement uit uw zonnepanelen Haal meer rendement uit uw zonnepanelen 1. Vergoeding voor teruggeleverde zonnestroom nu voor iedereen bereikbaar: Stroom van zonnepanelen is één van de meest schone vormen van energie. Om deze reden wil

Nadere informatie

informatie document Prospectus Zonnedaken Knol & Wieringa Februari 2019 Energie Coöperatie Duurzaam Bedum U.A.

informatie document Prospectus Zonnedaken Knol & Wieringa Februari 2019 Energie Coöperatie Duurzaam Bedum U.A. informatie document Prospectus Zonnedaken Knol & Wieringa Februari 2019 Energie Coöperatie Duurzaam Bedum U.A. info@duurzaambedum.nl www.duurzaambedum.nl Energie Coöperatie Duurzaam Bedum U.A. is in voorjaar

Nadere informatie

Stappenplan Zon op Huurwoning Amsterdam

Stappenplan Zon op Huurwoning Amsterdam Context Klimaatprobleem Er is sprake van een wereldwijd klimaatprobleem, waarbij de temperatuur over de afgelopen decennia structureel is opgelopen. Deze trend wordt veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgas,

Nadere informatie

Greenspread. realising sustainable connections

Greenspread. realising sustainable connections Greenspread realising sustainable connections Greenspread, het Energieakkoord en CoopDeZon Inleiding Inleiding Greenspread richt zich op het ontwikkelen van lokale duurzame-energieproductiemiddelen. Greenspread

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK HIPPISCH CENTRUM EMMEN INVESTEER MEE IN DE 678 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK HIPPISCH CENTRUM EMMEN INVESTEER MEE IN DE 678 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 678 ZONNEPANELEN Hippisch Centrum Emmen is een vijf sterren manege aan de rand van recreatiegebied De Grote Rietplaats. De manege biedt eenieder die geïnteresseerd

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZON OP WENNEKER INVESTEER MEE IN DE 219 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZON OP WENNEKER INVESTEER MEE IN DE 219 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE ZON OP WENNEKER INVESTEER MEE IN DE 219 ZONNEPANELEN Het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2 in Schiedam is een karakteristiek gebouw, waar culturele en educatieve activiteiten worden

Nadere informatie

Zonnepark Endura Sonnevanck

Zonnepark Endura Sonnevanck 2019 Energiecoöperatie Endura u.a. opgericht 4 november 2016 Bestuur directie Projectbureau Postcoderoos Regeling Verlaagd Tarief Huishoudens 3841, 3842, 3843, 3844, 3845 en 3847 Coöperatie Zonnepark

Nadere informatie

Meedoen met EigenWijkse Zonprojecten

Meedoen met EigenWijkse Zonprojecten Meedoen met EigenWijkse Zonprojecten 1. Ik wil meedoen met Eigenwijkse Zonprojecten. Wat moet ik doen? Bekijk de actuele projecten op www.ewec.nl. Kies een project en volg de stappen voor aanmelding. 2.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK INTRAPEC SOLAR INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK INTRAPEC SOLAR INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 1.536 ZONNEPANELEN Verpakkingsbedrijf Intrapec is gespecialiseerd in golfkarton verpakkingen en wil verduurzamen door zonnepanelen op het dak van het pand te plaatsen.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK UDEN INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK UDEN INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 42.964 ZONNEPANELEN Zonnepark Uden is een buitengewoon duurzaam zonne-energieproject. Er wordt dubbel gebruik gemaakt van de grond, door veel faciliteiten voor bijen,

Nadere informatie

Zon op Heerjansdam daar krijgen we energie van! Samenwerkingsverband Wat/Wie Buurtbewoners is kopen van omwonende burgers/ondernemers Zon samen op in een Heerjansdam Op Dit is het het dak tweede van een

Nadere informatie

ReestdalRoos Brochure Postcoderoos project Kleefegge Zuidwolde 18 januari 2017

ReestdalRoos Brochure Postcoderoos project Kleefegge Zuidwolde 18 januari 2017 ReestdalRoos ReestdalRoos Brochure Postcoderoos project Kleefegge Zuidwolde 18 januari 2017 ReestdalRoos opgericht Energiecoöperatie ReestdalEnergie heeft in augustus 2016 de coöperatie ReestdalRoos opgericht.

Nadere informatie

Infobrochure Zonnedak Holzik Stables

Infobrochure Zonnedak Holzik Stables Infobrochure Zonnedak Holzik Stables Inleiding Coöperatie Enschede Energie (CEE) werkt samen met Energie Coöperatie Buitengebied Enschede (ECBE) aan de realisatie van projecten met zonnepanelen op daken

Nadere informatie

Informatiememorandum Zonnepark Mariënhoeve II

Informatiememorandum Zonnepark Mariënhoeve II Informatiememorandum Zonnepark Mariënhoeve II 1.350 zonnepanelen op de MFA hallen november 2018 Inhoud Inleiding Zonnepark Mariënhoeve II MFA hallen... 3 Project buiten AFM toezicht... 3 Disclaimer...

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK ACHTKARSPELEN INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK ACHTKARSPELEN INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 30.436 ZONNEPANELEN In Achtkarspelen gaat een prachtig zonnepark verrijzen naast bedrijventerrein De Swadde in Buitenpost. Het initiatief van Solarfields past uitstekend

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK SCHINKEL INVESTEER MEE IN DE 200 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK SCHINKEL INVESTEER MEE IN DE 200 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK SCHINKEL INVESTEER MEE IN DE 200 ZONNEPANELEN Ondernemers en publieke instellingen in Nederland kunnen een zeer belangrijke bijdrage leveren op weg naar een energieneutrale

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK B-FOUR AGRO INVESTEER MEE IN DE 776 ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK B-FOUR AGRO INVESTEER MEE IN DE 776 ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK B-FOUR AGRO INVESTEER MEE IN DE 776 ZONNEPANELEN SAMEN MET: In de omgeving van het Noord-Hollandse Warmenhuizen vind je kleurrijke percelen, hier teelt B-Four agro 100 hectare

Nadere informatie

PRESENTATIE. Zon op Bedrijfsdaken 01 / INTRODUCTIE 02 / PROJECTCASE TEXEL 03 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 04 / PROJECTCASES

PRESENTATIE. Zon op Bedrijfsdaken 01 / INTRODUCTIE 02 / PROJECTCASE TEXEL 03 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 04 / PROJECTCASES 01 / INTRODUCTIE 02 / PROJECTCASE TEXEL 03 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN PRESENTATIE Zon op Bedrijfsdaken 04 / PROJECTCASES 05 / UW BEDRIJVENTERREIN VERDUURZAMEN? ZON OP BEDRIJFSDAKEN Ambitie gemeente Energieneutraal

Nadere informatie

Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak

Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak Globaal denken, lokaal handelen Zonlicht voorziet de aarde van enorm veel energie: duurzame energie. De hoeveelheid zoninstraling en de daaruit te halen energie is

Nadere informatie

275 wp Begroting zonnepanelen ,00 0,78

275 wp Begroting zonnepanelen ,00 0,78 Investeringsbegroting Wat moeten we betalen? Productie installatie 614 zonnepanelen 275 wp 168850 Begroting zonnepanelen 131.126,00 0,78 Aansluiting netbeheerder 3x80A 3 maal 7.608,00 Meterkast (in de

Nadere informatie

Postcoderoosproject Zon op Stadhuis Purmerend Van Coöperatie Zon op Purmerend u.a.

Postcoderoosproject Zon op Stadhuis Purmerend Van Coöperatie Zon op Purmerend u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Van Coöperatie Zon op Purmerend u.a. Dit document is opgesteld op 17 maart 2019 Dit document help u de risico s, de kosten en het rendement

Nadere informatie

EnergieRijk Voorst. Presentatie voor ZonRijk Voorst. Twello 2017

EnergieRijk Voorst. Presentatie voor ZonRijk Voorst. Twello 2017 EnergieRijk Voorst Presentatie voor ZonRijk Voorst Twello 2017 Inhoud Welkom SV Twello Introductie EnergieRijk Voorst Duurzaamheid stimuleren: Energie akkoord Organisatorische en financiële aspecten Stappenplan/hoe

Nadere informatie

Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam. Obligatie met schenking rente

Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam. Obligatie met schenking rente Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam Obligatie met schenking rente Januari 2019 Samenvatting Interessante obligatielening ter financiering project Olympia Duurzaam - Financieringsopzet die

Nadere informatie

Hoofdstuk 12. Vreemd vermogen op lange termijn. Een lening (schuld) met een looptijd van langer dan een jaar. We bespreken 3 verschillende leningen:

Hoofdstuk 12. Vreemd vermogen op lange termijn. Een lening (schuld) met een looptijd van langer dan een jaar. We bespreken 3 verschillende leningen: www.jooplengkeek.nl Vreemd vermogen op lange termijn Een lening (schuld) met een looptijd van langer dan een jaar. We bespreken 3 verschillende leningen: 1. Onderhandse lening. 2. Obligatie lening. 3.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KWATRIJNZON INVESTEER MEE IN DE 432 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE KWATRIJNZON INVESTEER MEE IN DE 432 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE KWATRIJNZON INVESTEER MEE IN DE 432 ZONNEPANELEN Het Kwatrijn is een diervriendelijke en energiezuinige melkveestal met veel ruimte voor koeien. Door de transparante opzet en unieke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Informatiememorandum Zonnepanelen Basisschool De Achtbaan

Inhoudsopgave. Informatiememorandum Zonnepanelen Basisschool De Achtbaan Samenvatting Het Greencrowd-project Zonnepanelen Basisschool De Achtbaan heeft als doel het PV-systeem op het dak van deze school uit Tiel deels te herfinancieren. In mei 2013 is dit PV-systeem (34 panelen,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE NIEUWE VESTE INVESTEER MEE IN DE 1100 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE NIEUWE VESTE INVESTEER MEE IN DE 1100 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE NIEUWE VESTE INVESTEER MEE IN DE 1100 ZONNEPANELEN Nieuwe Veste is het centrum van de gemeente Breda en dé plek voor alles wat met kunst te maken heeft. Nieuwe Veste biedt

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK SOLARVATION LELYSTAD INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK SOLARVATION LELYSTAD INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN Op een groot stuk land aan de Wisentweg in Lelystad komt een groot zonnepark te staan op een bouwblok van een voormalige proefboerderij. Schone zonne-energie

Nadere informatie

Informatie Memorandum Zonnepanelen Gemeentehuis KB

Informatie Memorandum Zonnepanelen Gemeentehuis KB Belangrijkste informatie over de belegging Zonnepanelen Gemeentehuis KB Van Coöperatieve Energiecoöperatie KBenergie UA Dit document is opgesteld op 3 september 2018 Dit document help u de risico s, de

Nadere informatie

Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020)

Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020) Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020) (Voor)financiering door een derde 1. Zonline Doneer de zon: Zonline biedt in samenwerking met Urgenda de mogelijkheid om via crowdfunding zonnepanelen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK MIDDEN BOSKOOP INVESTEER MEE IN DE 632 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK MIDDEN BOSKOOP INVESTEER MEE IN DE 632 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 632 ZONNEPANELEN Sportcentrum midden Boskoop in de gemeente Alphen aan den Rijn biedt ruimte voor jong en oud en combineert diverse sportgelegenheden met een zeer

Nadere informatie

Postcoderoosproject Zon op Alphen aan den Rijn Van Coöperatie Zon op Alphen aan den Rijn u.a.

Postcoderoosproject Zon op Alphen aan den Rijn Van Coöperatie Zon op Alphen aan den Rijn u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Van Coöperatie u.a. Dit document is opgesteld op 1 november 2018 Dit document help u de risico s, de kosten en het rendement van de belegging

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK DE KIE INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK DE KIE INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 29.008 ZONNEPANELEN In Franeker is een prachtig zonnepark verrezen. Het initiatief van Solarfields past uitstekend bij de plannen van Franekeradeel. In zowel het

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE AMSTEVEEN COLLEGE

INFORMATIEBROCHURE AMSTEVEEN COLLEGE INFORMATIEBROCHURE AMSTEVEEN COLLEGE SAMEN SOLAR MET: Samen maken we van het Amstelveencollege, het meest duurzame college van Amstelveen: Samen solar! Het Amstelveen College heeft in samenwerking met

Nadere informatie

01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK 04 / VOORWAARDEN PRESENTATIE 05 / VERVOLGSTAPPEN. Zon op Bedrijfsdaken 06 / VRAGEN

01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK 04 / VOORWAARDEN PRESENTATIE 05 / VERVOLGSTAPPEN. Zon op Bedrijfsdaken 06 / VRAGEN 01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK PRESENTATIE Zon op Bedrijfsdaken 04 / VOORWAARDEN 05 / VERVOLGSTAPPEN 06 / VRAGEN AANLEIDING Ambitie Capelle aan den IJssel Energieneutraal

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK BUITENZORG INVESTEER MEE IN DE 500 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK BUITENZORG INVESTEER MEE IN DE 500 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 500 ZONNEPANELEN Niemand is te oud om het duurzame voorbeeld te geven! Samen met duurzaamheidorganisatie URGENDA heeft Habion, onder andere eigenaar van woonzorgcentrum

Nadere informatie

Verzilver uw dak met zonnepanelen. Bekijk gratis uw persoonlijke dakscan!

Verzilver uw dak met zonnepanelen. Bekijk gratis uw persoonlijke dakscan! Verzilver uw dak met zonnepanelen Bekijk gratis uw persoonlijke dakscan! Zon is gratis In één jaar valt 9.000 keer zoveel zonne-energie op de aarde als we jaarlijks in de hele wereld aan energie verbruiken.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK AOC INVESTEER MEE IN DE 518 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK AOC INVESTEER MEE IN DE 518 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 518 ZONNEPANELEN Bij onderwijsinstelling AOC Oost locatie Twello in de gemeente Voorst staat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. Sinds 2017 is de de school,

Nadere informatie

Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee?

Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee? Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee? Het is zover, er komen zonnepanelen op Kattenburg! Alle procedures en technische berekeningen zijn positief afgerond, we kunnen nu echt van start. In 2016 waren

Nadere informatie

Inhoud. SDE+ loket Voorbereiding SDE+ aanvraag Omvang systeem Exploitatie (voorbeeld) Organisatie Projectmanagment

Inhoud. SDE+ loket Voorbereiding SDE+ aanvraag Omvang systeem Exploitatie (voorbeeld) Organisatie Projectmanagment SDE+ Loket Fryslân Inhoud SDE+ loket Voorbereiding SDE+ aanvraag Omvang systeem Exploitatie (voorbeeld) Organisatie Projectmanagment SDE+ Loket Waarom dit loket Ondersteuning bij SDE+ aanvraag Zon-PV Groep

Nadere informatie

Start van Zon op het Dok. De Witte Boei Amsterdam Eric de Lange 18 oktober 2017

Start van Zon op het Dok. De Witte Boei Amsterdam Eric de Lange 18 oktober 2017 Start van Zon op het Dok De Witte Boei Amsterdam Eric de Lange 18 oktober 2017 Klimaatverandering zet door LARS EIST IJS! Wie is Zon op Nederland Iedereen in Nederland in staat stellen zelf zonnestroom

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK DIJKSTRA INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK DIJKSTRA INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 2.308 ZONNEPANELEN Op het in industrieterrein in Marrum zal een zonnepark gerealiseerd worden. Alle bedrijven op het industrieterrein zullen zo voorzien worden van

Nadere informatie

Antwoord van minister Kamp (Economische Zaken), mede namens de staatssecretaris van Financiën (ontvangen 7 mei 2014)

Antwoord van minister Kamp (Economische Zaken), mede namens de staatssecretaris van Financiën (ontvangen 7 mei 2014) AH 1874 2014Z04158 van minister Kamp (Economische Zaken), mede namens de staatssecretaris van Financiën (ontvangen 7 mei 2014) Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2013-2014, nr. 1621 1 Is er een

Nadere informatie

Een initiatief van Piet Hofman en Leendert Wals

Een initiatief van Piet Hofman en Leendert Wals Een initiatief van Piet Hofman en Leendert Wals Motivatie Opwekking duurzame energie Tegengaan opwarming aarde Verbetering van ons milieu Onder de paraplu van de coöperatie Bestuursleden: Johan Lok en

Nadere informatie

Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a.

Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a. Dit document is opgesteld op 5 december 2018 Dit document help u de risico s, de kosten

Nadere informatie

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a.

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a. Dit document is opgesteld op 16 oktober 2018 en laatst gewijzigd op 3 augustus 2019. Dit

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK UIT JE EIGEN STAD INVESTEER MEE IN DE 276 ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK UIT JE EIGEN STAD INVESTEER MEE IN DE 276 ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK UIT JE EIGEN STAD INVESTEER MEE IN DE 276 ZONNEPANELEN SAMEN MET: Met 2 hectare (20.000 m2) is Uit Je Eigen Stad een van de grootste stadsboerderijen van Europa. Een bijzondere

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK BRUUNSHOGE INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK BRUUNSHOGE INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 1.684 ZONNEPANELEN Melkveebedrijf Bruunshoge VOF wil verduurzamen door zonnepanelen op de daken van de boerderij te plaatsen. Het bedrijf heeft een missie; streven

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK VOLENDAM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK VOLENDAM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK VOLENDAM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN SAMEN MET: Het uit 1975 stammende stadion van FC Volendam bestaat uit 4 losstaande tribunes en geeft plaats aan 6984 toeschouwers die

Nadere informatie

Onderhandse lening Zonnepark Eerbeek BV

Onderhandse lening Zonnepark Eerbeek BV Belangrijkste informatie over de belegging Onderhandse lening Zonnepark Eerbeek BV van E.B.E.M. Bedrijf BV Dit document is opgesteld op 27-jun-2019 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK DE LICHTKIEM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK DE LICHTKIEM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 13.464 ZONNEPANELEN Zonnepark De Lichtkiem zal gemeente Assen helpen de doelstelling voor 2020 te bereiken: 14% van alle energie in Assen duurzaam opwekken. Het zonnepark

Nadere informatie

Menukaart. Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt?

Menukaart. Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt? Menukaart Ja, ik wil zonnepanelen op onze school. Welk initiatief is voor ons geschikt? Schooldakrevolutie Schreeuw met ons van de daken: we zullen niet rusten tot elke vierkante centimeter van onze schooldaken

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DILLEWIJN ZWAPAK INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DILLEWIJN ZWAPAK INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 2.736 ZONNEPANELEN Bij het nieuwe kantoor van Dillewijn Zwapak in Amstelveen kan ideaal zonne-energie worden opgewekt. Stichting 1miljoenwatt presenteert het zonne-energieproject

Nadere informatie

Voorwaarden van de Coöperatie Kennemer Energie U.A. voor

Voorwaarden van de Coöperatie Kennemer Energie U.A. voor voor het postcoderoosproject KDC Rozemarijn Deze voorwaarden maken integraal onderdeel uit van de Ledenovereenkomst van Coöperatie Kennemer Energie U.A. voor Leden die Zonnestroomdelen afnemen in het Project

Nadere informatie

Coöperatie: Coöperatie Kennemer Energie U.A., opgericht op 19 december 2017; De statuten van de Coöperatie zoals telkens van kracht;

Coöperatie: Coöperatie Kennemer Energie U.A., opgericht op 19 december 2017; De statuten van de Coöperatie zoals telkens van kracht; Stroomdelenreglement Vastgesteld door het bestuur van Coöperatie Kennemer Energie U.A. Dit reglement maakt integraal onderdeel uit van de Ledenovereenkomst van Coöperatie Kennemer Energie U.A. 1. Definities

Nadere informatie

Presentatie: Collectief zonnedak Coöperatie Pingjum. Dinsdag 1 november 2016 Klaas Bijlsma & Simon Visbeek

Presentatie: Collectief zonnedak Coöperatie Pingjum. Dinsdag 1 november 2016 Klaas Bijlsma & Simon Visbeek Presentatie: Collectief zonnedak Coöperatie Pingjum Dinsdag 1 november 2016 Klaas Bijlsma & Simon Visbeek Opbouw Waarom duurzame energie? Mienskips Energie Kansen zonnedak Coöperatie Pingjum Vragen? Waarom

Nadere informatie