Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam"

Transcriptie

1 Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam foto: Cris Toala Olivares Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen. Als die stad nu duurzamer wordt, dan kan zij nog meer stralen!

2 foto: Cris Toala Olivares Wij geloven dat het kan: heel Amsterdam voorzien van betaalbare, duurzame energie. Echte, eerlijke stroom, opgewekt door Nederlandse windmolens. Onze groene toekomst begint hier. Doet u mee? Wissel uw stroom voor windenergie Net zoals in vroegere tijden, toen onze voorvaderen de wind gebruikten om met molens de polders te bemalen, kunt u nu zelf molenaar zijn en de wind gebruiken om uw eigen energie op te wekken. Wissel uw huidige stroom in voor windenergie en draag zo bij aan een duurzame samenleving. De windwissel Met de windwissel investeert u in een duurzame toekomst en in 100% Pure Energie voor Amsterdam: u wordt zelf molenaar en heeft recht op een deel van de productie. U ontvangt 10 jaar lang gegarandeerd 500 kwh per jaar: energie die is opgewekt met uw eigen windmolen. Direct over op groene stroom Er worden windwissels uitgegeven. De groene stroom die u direct na aanschaf van de windwissel ontvangt, is afkomstig van uw eigen windmolen in Zeewolde. Als er genoeg Amsterdammers meedoen en de windwissel kopen, dan kunnen we samen een windmolen aan de rand van Amsterdam bouwen.

3 Pure Energie De windwissel is een obligatie, waarbij de rente en aflossing aan de houder ervan in kwh wordt uitgekeerd. Het lijkt een beetje op de wisselbrief die men vroeger gebruikte als betaalmiddel. In ons verleden - waarin wissels en molens een belangrijke rol speelden - ligt het fundament voor onze duurzame toekomst. De windwissel staat symbool voor de wissel van uw euro s naar kilowattuur (kwh), de wissel naar groene stroom uit Nederland en de wissel naar een bewust duurzame samenleving. Kortom een wissel die u Pure Energie geeft! De windwissel is ontstaan vanuit de samenwerking tussen stichting De Groene Grachten - een initiatief van Wubbo Ockels - en Raedthuys Groep B.V. De Groene Grachten Stichting De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels met als doel de binnenstad van Amsterdam te verduurzamen. Raedthuys is het duurzaamste energiebedrijf van Nederland. Zowel consumenten als bedrijven participeren in de wind- en zonneparken van Raedthuys; bovendien kunnen zij de energie afnemen die in deze Nederlandse parken wordt opgewekt. Al bijna 20 jaar is Raedthuys uw groenste partner in energie % Pure Energie is het duurzame merk van Raedthuys. Onder dit merk worden duurzame producten aangeboden, zoals duurzame energie, zonnepanelen en duurzame beleggingsproducten.

4 foto: Cris Toala Olivares Investeer in een duurzame toekomst en in 100% Pure Energie Met de windwissel verkrijgt u uw eigen groene stroom als rente en aflossing. De stroom wordt bij u thuis afgeleverd door 100% Pure Energie, het groenste energiebedrijf van Nederland. Wij regelen de overstap van uw huidige energiebedrijf naar 100% Pure Energie, zonder gedoe! Voordelen U wordt zelf molenaar en heeft recht op een deel van de productie U betaalt éénmalig 375 per windwissel: geen bijkomende kosten! U ontvangt gegarandeerd 10 jaar lang 500 kwh per jaar. Dit is de rente en aflossing op uw obligatie Altijd groene stroom De energie die u gebruikt, is gegarandeerd duurzaam opgewekt in Nederland. Als uw eigen windmolen minder energie oplevert dan de 500 kwh rente en aflossing per jaar waar u recht op heeft, dan vullen wij dat aan met elektriciteit afkomstig uit een van onze windmolenparken in Nederland bijvoorbeeld in Dronten of Waddinxveen. Voordelen U dekt een deel van uw elektriciteitsverbruik met de windwissel U wordt klant van 100% Pure Energie en krijgt schone, groene stroom U kunt zorgeloos genieten van gegarandeerd duurzame energie Veel voordelen Door de windwissel te kopen, draagt u niet alleen bij aan een duurzame toekomst. U kunt zelf direct profiteren van uw eigen windmolen. Zo gaat uw energierekening omlaag en bent u minder afhankelijk van de schommelende energieprijzen. Voordelen Uw energierekening gaat direct omlaag U ontvangt 10 jaar lang groene stroom voor een vaste prijs U bent minder afhankelijk van de schommelende energieprijzen

5 Rekenvoorbeeld Voor de berekening wordt uitgegaan van een klant die nu elektriciteit afneemt en daarvoor de gemiddelde marktprijs betaalt. Dit is de gemiddelde prijs die de leveranciers RWE/Essent, NUON en Eneco in rekening brengen voor hun duurzame elektriciteitsproducten voor contracten met een onbepaalde looptijd ( variabele tarieven ) voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni Voor deze periode bedraagt deze gemiddelde marktprijs voor het enkeltarief 0,0985 per kwh inclusief BTW. Stel nu dat de tarieven over de looptijd van de windwissel gemiddeld met 3% stijgen. In dat geval betaalt de windwisselhouder gemiddeld genomen 0,113 per kwh. De koopprijs van een windwissel bedraagt éénmalig 375 en u ontvangt dan vervolgens aan rente en aflossing 10 jaar lang gegarandeerd 500 kwh per jaar. Over een periode van 10 jaar daalt uw energierekening dus met kwh x 0,113 = 565. Het door u gerealiseerde nominale voordeel bedraagt dan: = 190. Het geprognosticeerde rendement op de Windwissel bedraagt dan 7,8%. Enkeltarief Dubbeltarief Voordeel Gemiddelde elektriciteitsprijswijziging Terugverdientijd in jaren Geprognosticeerd rendement Voordeel Terugverdientijd in jaren Geprognosticeerd rendement -3% 56 8,5 2,8% 56 8,5 2,7% 0% 118 7,5 5,3% 117 7,5 5,3% 3% ,8% ,8% 6% 274 6,5 10,4% 273 6,5 10,3% Tabel met berekend voordeel bij aansluiting met enkeltarief, terugverdientijd van de investering en het rendement bij zowel enkel- als dubbeltarief bij verschillende scenario s van de prijsontwikkeling van elektriciteit. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Over de kwh-en die u als rente en aflossing uit hoofde van de windwissel ontvangt, bent u wel energiebelasting en BTW over energiebelasting verschuldigd.

6 De windwissel kost 375 en hiermee wordt u zelf molenaar van een windmolen. De windwissel is een obligatie, waarbij rente en aflossing in de vorm van groene stroom worden uitgekeerd: u ontvangt 10 jaar lang gegarandeerd 500 kwh per jaar. Deze stroom is 100% duurzaam opgewekt in Nederland. Praktische informatie Voor de koop van de windwissel en hiermee te investeren in een duurzame toekomst voor Nederland, zetten wij de praktische informatie voor u op een rij: U kunt meerdere windwissels aanschaffen. Om te voorkomen dat u meer stroom ontvangt dan u verbruikt, mag de stroom die u ontvangt via de windwissel niet meer bedragen dan 85% van uw jaarlijkse stroomverbruik. Mocht het toch voorkomen dat u meer stroom ontvangt dan u heeft verbruikt, dan ontvangt u voor deze extra stroom een vergoeding achteraf.

7 De verkoop van de windwissels wordt verzorgd door Raedthuys in samenwerking met Stichting De Groene Grachten. U kunt de windwissel op ieder gewenst moment verkopen aan Raedthuys. Hierbij wordt de terugkoop van een jaarlijks maximum van 20% van het totaal aantal uitgegeven windwissels gegarandeerd. Na ieder volledig jaar daalt de verkoopprijs van de windwissel met 37,50. U kunt uitsluitend gebruik maken van de windwissel als u klant bent van 100% Pure Energie. Bent u nog geen klant? Dan verzorgen wij deze overstap volledig voor u. foto: Cris Toala Olivares De rechten, verplichtingen en de risico s verbonden aan de windwissel worden uitgebreid beschreven in een prospectus dat aan de AFM (Autoriteit Financiële Markten) ter goedkeuring wordt voorgelegd. Wij adviseren u dit prospectus, zodra deze beschikbaar is, goed door te nemen alvorens u tot de koop van windwissels overgaat. Het door de AFM goedgekeurde prospectus is naar verwachting in maart 2014 beschikbaar.

8 Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam. Reserveer nu alvast uw windwissel. Ga naar Meer informatie? Heeft u belangstelling voor de windwissel? Schrijf u nu alvast vrijblijvend in op en wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen rond dit duurzame product. U kunt ook zelf contact opnemen met onze servicedesk: Tel: Website: (op werkdagen van 8.30 tot uur) info@pure-energie.nl 100% Pure Energie is een merk van Raedthuys Hengelosestraat AG Enschede Postbus DC Enschede Stichting De Groene Grachten Utrechtsedwarsstraat WB Amsterdam De windwissel is ontstaan vanuit de samenwerking tussen stichting De Groene Grachten - een initiatief van Wubbo Ockels - en Raedthuys Groep B.V. Raedthuys benadrukt dat de informatie in deze brochure een vooraankondiging betreft van een voorgenomen aanbieding en dat het op geen enkele wijze een aanbieding van effecten of een uitnodiging tot het sluiten van een overeenkomst inzake effecten omvat. De beslissing van een belegger om de windwissel te kopen moet gebaseerd zijn op het prospectus. Het prospectus zal binnenkort aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ter goedkeuring worden voorgelegd en zal na goedkeuring verkrijgbaar zijn via De windwissel is een obligatie, waarbij de rente en aflossing in de vorm van kwh aan de houder ervanwordt uitgekeerd. Het inschrijven op de windwissel is pas mogelijk na goedkeuring van het prospectus door de AFM.

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam foto: Cris Toala Olivares Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen. Als die stad nu duurzamer wordt, dan kan zij nog meer stralen!

Nadere informatie

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam

Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam Investeer in een duurzame toekomst: 100% Pure Energie voor Amsterdam foto: Cris Toala Olivares Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen. Als die stad nu duurzamer wordt, dan kan zij nog meer stralen!

Nadere informatie

Raedthuys beschikt over het Milieukeur groene elektriciteit, zie www.milieukeur.nl

Raedthuys beschikt over het Milieukeur groene elektriciteit, zie www.milieukeur.nl Raedthuys gelooft in duurzame energie van Nederlandse bodem. De energie die zijn oorsprong kent in het ontstaan van ons land. Van de innovatieve, ondernemende Hollander die windenergie gebruikte om polders

Nadere informatie

Informatiebrochure DE OPWEKKER. Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom

Informatiebrochure DE OPWEKKER. Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom 1 Informatiebrochure DE OPWEKKER Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom 2 Raedthuys Opwekker 3 Zeker van windstroom, nu én in de toekomst Je kunt niet leven van de wind is een vreemde

Nadere informatie

Informatiebrochure DE OPWEKKER. Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom

Informatiebrochure DE OPWEKKER. Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom 1 Informatiebrochure DE OPWEKKER Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom 2 Raedthuys Opwekker 3 Zeker van windstroom, nu én in de toekomst Je kunt niet leven van de wind is een vreemde

Nadere informatie

De Opwekker. Informatiebrochure. Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom

De Opwekker. Informatiebrochure. Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom De Opwekker Informatiebrochure Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom Zeker van windstroom, nu én in de toekomst Je kunt niet leven van de wind is een vreemde Nederlandse uitdrukking.

Nadere informatie

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK Wat als je zelf graag zonne-energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Stichting 1miljoenwatt geeft samen met

Nadere informatie

Ook energie opwekken met je dorpsgenoten?

Ook energie opwekken met je dorpsgenoten? Dorpsmolen Ook energie opwekken met je dorpsgenoten? De windmolen van E.A.Z. Wind is 15 meter hoog en levert stroom voor 10 huishoudens. Door samen een molen aan te schaffen kan je allemaal profiteren

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA

INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA IN SAMENWERKING MET: Wat als je zelf graag zonne- energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Breda DuurSaam heeft het initiatief genomen om iedereen de mogelijkheid

Nadere informatie

Prospectus Zonneakker Vlieland

Prospectus Zonneakker Vlieland De Energie Coöperatie (ECV) gaat een op realiseren. Voor de exploitatie van deze ' ' is subsidie van de Rijksoverheid ontvangen. Voor de realisatie van deze zonneakker zelf is geld nodig. De ECV nodigt

Nadere informatie

Windmolen van het dorp Tinallinge en omgeving

Windmolen van het dorp Tinallinge en omgeving Windmolen van het dorp Tinallinge en omgeving EAZ Dorpsmolen - Hoe werkt het? E.A.Z. Wind biedt speciaal voor dorpen de dorpsmolen aan. Hiermee kunnen dorpsbewoners gezamenlijk investeren en profiteren

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA IN SAMENWERKING MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA IN SAMENWERKING MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEWIJDE BREDA IN SAMENWERKING MET: Wat als je zelf graag zonne- energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Breda DuurSaam heeft het initiatief genomen om iedereen de mogelijkheid

Nadere informatie

Rabobank Rentelift Obligatie

Rabobank Rentelift Obligatie Rabo International. London Branch Thames Court,One Queenhithe London EC4V 3RL Rabobank Rentelift Obligatie Rabobank Rentelift Obligatie U hebt een visie op de ontwikkeling van de geldmarkt. U bent er van

Nadere informatie

INVESTEER IN ZONNE- ENERGIE

INVESTEER IN ZONNE- ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK ENERGIE INVESTEER IN ZONNEENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE Wat als je zelf graag zonneenergie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Stichting miljoenwatt geeft samen met Essent

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 17 mei 2018

Voorlichtingsavond 17 mei 2018 Voorlichtingsavond 17 mei 2018 Paneeldelen Inschrijvers Voortgang Inschrijvingen 16-5-2018 6000 400 Totaal Aantal deelnemers 663 5000 350 300 Aantal paneeldelen 8.143 Gemiddeld per inschr. 12,3 4000 250

Nadere informatie

Informatie Memorandum Zonnepanelen Gemeentehuis KB

Informatie Memorandum Zonnepanelen Gemeentehuis KB Belangrijkste informatie over de belegging Zonnepanelen Gemeentehuis KB Van Coöperatieve Energiecoöperatie KBenergie UA Dit document is opgesteld op 3 september 2018 Dit document help u de risico s, de

Nadere informatie

Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V.

Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V. Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V. 13 februari 2019 Foto: Zonnepark Eemshaven INHOUDSOPGAVE 1 WIJZIGING ZONNEPARK EEMSHAVEN 3 2 ZONNEPARK EEMSHAVEN

Nadere informatie

Ook energie opwekken met je dorpsgenoten?

Ook energie opwekken met je dorpsgenoten? Dorpsmolen Ook energie opwekken met je dorpsgenoten? De windmolen van E.A.Z. Wind is 15 meter hoog en levert stroom voor 10 huishoudens. Door samen een molen aan te schaffen kan je allemaal profiteren

Nadere informatie

Ook energie opwekken met je dorpsgenoten?

Ook energie opwekken met je dorpsgenoten? Dorpsmolen Ook energie opwekken met je dorpsgenoten? De windmolen van E.A.Z. Wind is 15 meter hoog en levert stroom voor 10 huishoudens. Door samen een molen aan te schaffen kan je allemaal profiteren

Nadere informatie

bonus Nieuw bonus bonus

bonus Nieuw bonus bonus Nieuw Maandelijkse inleg vanaf 50,- Géén verplichte minimum looptijd Spreiding over de 25 populairste hoofdfondsen Minder gevoelig voor de risico s van koersschommelingen Gratis tot 10% oplopende Wat gaat

Nadere informatie

Tarieven Groene Stroom Vast 1 Jaar

Tarieven Groene Stroom Vast 1 Jaar Tarieven Groene Stroom Vast 1 Jaar Hieronder vindt u de leveringstarieven van Groene Stroom voor een vaste prijs gedurende 1 jaar. De tarieven gelden gedurende 1 jaar vanaf de ingangsdatum van het contract

Nadere informatie

Tarieven Groene Stroom Variabel

Tarieven Groene Stroom Variabel Tarieven Groene Stroom Variabel Hieronder vindt u onze variabele leveringstarieven van Groene Stroom. De tarieven gelden vanaf januari 2014 tot en met 30 juni 2014. Deze tarieven zijn van toepassing wanneer

Nadere informatie

SamenWind. Dorpsmolen

SamenWind. Dorpsmolen SamenWind Dorpsmolen Ook energie opwekken met je dorpsgenoten? De windmolen van E.A.Z. Wind is 15 meter hoog en levert stroom voor 10 huishoudens. Door samen een molen aan te schaffen kan je allemaal profiteren

Nadere informatie

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a.

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a. Dit document is opgesteld op 16 oktober 2018 en laatst gewijzigd op 3 augustus 2019. Dit

Nadere informatie

Informatie Memorandum Postcoderoosproject De Coppele. Postcoderoosproject OC De Coppele van Zon op Oisterwijk Coöperatie U.A.

Informatie Memorandum Postcoderoosproject De Coppele. Postcoderoosproject OC De Coppele van Zon op Oisterwijk Coöperatie U.A. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject OC De Coppele van Zon op Oisterwijk Coöperatie U.A. Dit document is opgesteld op 4 december 2018 Dit document help u de risico s, de kosten

Nadere informatie

Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a.

Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a. Dit document is opgesteld op 5 december 2018 Dit document help u de risico s, de kosten

Nadere informatie

Samen de WIND delen Presentatie WINDcoöperatie Andijk

Samen de WIND delen Presentatie WINDcoöperatie Andijk Samen de WIND delen Presentatie WINDcoöperatie Andijk Maarten Deutekom / Wim Joosten / Henk van Ossenbruggen Het programma 1. Wie zijn wij? 2. Het Energie Akkoord & Regeling verlaagd tarief 3. Wat is de

Nadere informatie

Bossche Windmolen Delen

Bossche Windmolen Delen Bossche Windmolen Delen Hoe werken Bossche Windmolen Delen precies? Energie Coöperatie 073 (EC073) splitst een windmolen (op papier) in duizenden stukjes, genaamd Bossche Windmolen Delen. Ieder windmolendeel

Nadere informatie

Postcoderoosproject Zon op Stadhuis Purmerend Van Coöperatie Zon op Purmerend u.a.

Postcoderoosproject Zon op Stadhuis Purmerend Van Coöperatie Zon op Purmerend u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Van Coöperatie Zon op Purmerend u.a. Dit document is opgesteld op 17 maart 2019 Dit document help u de risico s, de kosten en het rendement

Nadere informatie

INSCHRIJFAVOND STROOMTUIN IJLST 6 NOVEMBER 2017

INSCHRIJFAVOND STROOMTUIN IJLST 6 NOVEMBER 2017 INSCHRIJFAVOND STROOMTUIN IJLST 6 NOVEMBER 2017 AGENDA Het doel van de avond Update van het project Rekenvoorbeelden Sicco Beerda Gerrit van der Leeuw Na de pauze Panelen berekenen EEN SOORT VOLKSTUIN,

Nadere informatie

Contractvoorwaarden en tarieven

Contractvoorwaarden en tarieven Powerpeers Opwekkersstroom vaste prijs 1 jaar Contractvoorwaarden en tarieven Energie voor elkaar 1. Deelplatform. Powerpeers is een deelplatform voor groene stroom. Dat betekent dat je stroom kunt gebruiken

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE BENRING INVESTEER MEE IN DE 512 ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE BENRING INVESTEER MEE IN DE 512 ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK DE BENRING INVESTEER MEE IN DE 512 ZONNEPANELEN SAMEN MET: Niemand is te oud om het duurzame voorbeeld te geven! Samen met duurzaamheidorganisatie URGENDA heeft Habion, onder

Nadere informatie

Enkeltarief is op elk uur van de dag hetzelfde, ongeacht het tijdstip waarop u elektriciteit verbruikt.

Enkeltarief is op elk uur van de dag hetzelfde, ongeacht het tijdstip waarop u elektriciteit verbruikt. Hieronder vindt u de leveringstarieven van ADEM Duurzame Stroom. Alle leveringstarieven zijn exclusief energiebelasting en BTW. De tarieven gelden vanaf 1 juli 2012 tot en met 31 december 2012. ADEM Groene

Nadere informatie

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie U.A.

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie U.A. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie U.A. Dit document is opgesteld op 16 oktober 2018 Dit document help u de risico s, de kosten

Nadere informatie

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu!

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu! ZONNEPANELEN Goed voor uw portemonnee en het milieu! Thuis in de buurt Zonnepanelen... Tiwos wil de woonlasten van haar huurders nu en in de toekomst betaalbaar houden. Besparen op energiekosten draagt

Nadere informatie

RAEDTHUYS 44 4,4i't. Afbeelding 1: Voorgenomen locatie Windturbine Zenkeldamshoek (gele cirkel)

RAEDTHUYS 44 4,4i't. Afbeelding 1: Voorgenomen locatie Windturbine Zenkeldamshoek (gele cirkel) 44 4,4i't r I Inge-!koreen, rnee2te twan I 9 FEI. ja / nee I J College van Ben W van de Gemeente Hof van Twente Archiei / NR /111 T.a.v de heer Guido ter Braak Postbus 54 7470 AB GOOR 1 Enschede, 9 februari

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK VOLENDAM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK VOLENDAM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK VOLENDAM INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN SAMEN MET: Het uit 1975 stammende stadion van FC Volendam bestaat uit 4 losstaande tribunes en geeft plaats aan 6984 toeschouwers die

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZON OP WENNEKER INVESTEER MEE IN DE 219 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZON OP WENNEKER INVESTEER MEE IN DE 219 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE ZON OP WENNEKER INVESTEER MEE IN DE 219 ZONNEPANELEN Het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2 in Schiedam is een karakteristiek gebouw, waar culturele en educatieve activiteiten worden

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN. Samen met:

INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN. Samen met: INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN Samen met: Oedipus gelooft in een kleurrijke en diverse wereld. Oedipus maakt kwaliteitsbier met alle karakters en voor

Nadere informatie

100% koerskracht Géén minimale looptijd Uitbetaling met een Klim Kosten

100% koerskracht Géén minimale looptijd Uitbetaling met een Klim Kosten Nieuw AEX-klim Inleg per Certificaat vanaf slechts 500,- Géén verplichte minimum looptijd Spreiding over de 25 populairste hoofdfondsen Doe het beter dan de AEX-index Doel-Kompas zet bij verzilvering de

Nadere informatie

Energie van DELTA voordelig en dichtbij. Leveringsprijzen per 1 januari 2011. www.delta.nl

Energie van DELTA voordelig en dichtbij. Leveringsprijzen per 1 januari 2011. www.delta.nl Energie van DELTA voordelig en dichtbij Leveringsprijzen per 1 januari 2011 www.delta.nl Zoals u van DELTA gewend bent, doen wij er alles aan om de energieprijzen zo laag mogelijk te houden. Per 1 januari

Nadere informatie

ADEM Groene Stroom Variabel

ADEM Groene Stroom Variabel ADEM Groene Stroom Variabel Hieronder vindt u de leveringstarieven van ADEM Duurzame Stroom. De leveringstarieven zijn exclusief energiebelasting en BTW. De tarieven gelden vanaf 1 januari 2013 tot en

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDäKãROYäLãMäTIC INVESTEER MEE IN DE 160 ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDäKãROYäLãMäTIC INVESTEER MEE IN DE 160 ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDäKãROYäLãMäTIC INVESTEER MEE IN DE 160 ZONNEPANELEN SAMEN MET: Meteengrootplatdakophaarshowroomheeft RoyalMaticeenideaaldakomzonnepanelenneer te leggen. Royal Matic uit Den Haag

Nadere informatie

Windmolens op Industrieterrein Moerdijk. Hoe zit het nu eigenlijk?

Windmolens op Industrieterrein Moerdijk. Hoe zit het nu eigenlijk? Windmolens op Industrieterrein Moerdijk. Hoe zit het nu eigenlijk? Gemeente Moerdijk Bezoekadres Pastoor van Kessellaan 15 461 BJ Zevenbergen Postadres Postbus 4 460 AA Zevenbergen Telefoon 14 0168 E-mail

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 18-12-2012

Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief, energiebelasting

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE SALDEREN SOLAR2020. Uw Specialist in Zonnepaneelsystemen.NL

ALGEMENE INFORMATIE SALDEREN SOLAR2020. Uw Specialist in Zonnepaneelsystemen.NL ALGEMENE INFORMATIE SALDEREN SOLAR2020 Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief,

Nadere informatie

Het financiële plaatje. EC Noorddijk. Het verdienmodel

Het financiële plaatje. EC Noorddijk. Het verdienmodel Het financiële plaatje EC Noorddijk Het verdienmodel Onderwerpen Doel Energiecoöperatie Noorddijk Resultaat voor de leden Investeringen Financieringen Energieleverancier Hoever zijn we nu? Samenvatting.

Nadere informatie

Haal meer rendement uit uw zonnepanelen

Haal meer rendement uit uw zonnepanelen Haal meer rendement uit uw zonnepanelen 1. Vergoeding voor teruggeleverde zonnestroom nu voor iedereen bereikbaar: Stroom van zonnepanelen is één van de meest schone vormen van energie. Om deze reden wil

Nadere informatie

De zon als energiebron!

De zon als energiebron! De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Door middel van (diverse) subsidie(s) is het zéér rendabel! Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar

Nadere informatie

Kansen voor duurzame energie dankzij crowdfunding. Sven Pluut, voorzitter stichting 1miljoenwatt (@Svenrgy)

Kansen voor duurzame energie dankzij crowdfunding. Sven Pluut, voorzitter stichting 1miljoenwatt (@Svenrgy) Kansen voor duurzame energie dankzij crowdfunding Sven Pluut, voorzitter stichting 1miljoenwatt (@Svenrgy) Wie betaalt, bepaald Nieuws Games Energie Dankzij crowdfunding kan iedereen nu ook eenvoudig

Nadere informatie

Kees Smitskamp Guido Weber. 18 januari 2016

Kees Smitskamp Guido Weber. 18 januari 2016 Kees Smitskamp Guido Weber 18 januari 2016 } 19.30 Presentatie van Zonnecollectief Tuindorp Hengelo } 20.00 Presentatie Pure Energie uit Enschede } 20.15 Pauze } 20.45 Vragen } 21.30 Einde Zaalhuur, koffie,

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 18-12-2012

Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief, energiebelasting

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN Familie de Jong Joost & Linda Mariska Haaren Familie Marghadi Daan v/d Meer Veel woningen in Nederland hebben een prachtig mooi

Nadere informatie

Lokale energiecoöperaties en consumentenbescherming

Lokale energiecoöperaties en consumentenbescherming Lokale energiecoöperaties en consumentenbescherming EHO 14 21 november 2014 Consumentenbescherming Consumentenbescherming in wetgeving Toezicht energiemarkt door ACM Voorbeelden: Leveringsvergunning (kleinverbruikers)

Nadere informatie

Doe ook mee met energie. 125 extra korting

Doe ook mee met energie. 125 extra korting Doe ook mee met energie 125 extra korting Profiteer van 125 extra korting Profiteer nu van GroenVast 3 jaar U staat op het punt een nieuwe cv-ketel te kopen of te huren. Bij Eneco Installatiebedrijven

Nadere informatie

Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee?

Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee? Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee? Het is zover, er komen zonnepanelen op Kattenburg! Alle procedures en technische berekeningen zijn positief afgerond, we kunnen nu echt van start. In 2016 waren

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK HARLINGEN INVESTEER MEE IN DE 3500 ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPARK HARLINGEN INVESTEER MEE IN DE 3500 ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE INVESTEER MEE IN DE 3500 ZONNEPANELEN Coöperatie Zonnepark Harlingen U.A. (hierna: Zonnepark Harlingen) is een coöperatie opgericht om de stad Harlingen duurzamer te maken. Door middel

Nadere informatie

solar power to the people

solar power to the people solar power to the people zonnepanelen te koop SAMEN DE BAAS Zonstation WESTPOORT KOSTEN Aanschaf De kosten per paneel zijn 690. Je wordt daarbij automatisch lid van Amsterdam Energie. In combinatie met

Nadere informatie

Energie van DELTA voordelig en dichtbij. Leveringsprijzen per 1 juli 2011. www.delta.nl

Energie van DELTA voordelig en dichtbij. Leveringsprijzen per 1 juli 2011. www.delta.nl Energie van DELTA voordelig en dichtbij Leveringsprijzen per 1 juli 2011 www.delta.nl U bent belangrijk voor ons. Als klant van DELTA bieden wij u graag een ruime keuze aan energiecontracten. In deze folder

Nadere informatie

Verdienmodellen en aandachtspunten zonne-energie projecten

Verdienmodellen en aandachtspunten zonne-energie projecten Verdienmodellen en aandachtspunten zonne-energie projecten Raedthuys Pure Energie Oktober 2016 Raedthuys Pure Energie Raedthuys ontwikkelt, exploiteert, financiert en verzekert m.n. wind- en zonne-energie

Nadere informatie

INFORMATIE- EN INSCHRIJFAVOND SNEEK 13 NOVEMBER 2017

INFORMATIE- EN INSCHRIJFAVOND SNEEK 13 NOVEMBER 2017 INFORMATIE- EN INSCHRIJFAVOND SNEEK 13 NOVEMBER 2017 AGENDA Het doel van de avond Wat is de stroomtuin? Rekenvoorbeelden Sicco Beerda Gerrit van der Leeuw Na de pauze Panelen berekenen WAT IS DE DROOM?

Nadere informatie

Salderingsoverzicht Particulieren

Salderingsoverzicht Particulieren Salderingsoverzicht Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief, energiebelasting

Nadere informatie

Wat is een postcoderoos? Welke postcodes horen bij dit postcoderoosproject? Wat is een postcoderoosproject? Wat houdt de Regeling verlaagd tarief in?

Wat is een postcoderoos? Welke postcodes horen bij dit postcoderoosproject? Wat is een postcoderoosproject? Wat houdt de Regeling verlaagd tarief in? VRAAG EN ANTWOORD Wat is een postcoderoos? DONGENSTROOM Welke postcodes horen bij dit postcoderoosproject? Wat is een postcoderoosproject? Wat houdt de Regeling verlaagd tarief in? Wat is een participant?

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note High Risk Equity Interest Other ING Metal Index Note 175% participatie in de mogelijke stijging van een metalen-index 60% garantie van de nominale waarde op einddatum Maximum aflossing: 187,50% van de

Nadere informatie

Meedoen met EigenWijkse Zonprojecten

Meedoen met EigenWijkse Zonprojecten Meedoen met EigenWijkse Zonprojecten 1. Ik wil meedoen met Eigenwijkse Zonprojecten. Wat moet ik doen? Bekijk de actuele projecten op www.ewec.nl. Kies een project en volg de stappen voor aanmelding. 2.

Nadere informatie

Belangrijkste informatie over de belegging. Postcoderoosproject de Koningin van Coöperatie Vlaardings Energie Collectief U.A.

Belangrijkste informatie over de belegging. Postcoderoosproject de Koningin van Coöperatie Vlaardings Energie Collectief U.A. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject de Koningin van Coöperatie Vlaardings Energie Collectief U.A. (VEC) Dit document is opgesteld op25 juli 2019 Dit document help u de risico

Nadere informatie

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar.

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar. Protection Equity Interest Other Euro Garant Note Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar Beleg in de 50 belangrijkste aandelen

Nadere informatie

Postcoderoosproject Zon op Alphen aan den Rijn Van Coöperatie Zon op Alphen aan den Rijn u.a.

Postcoderoosproject Zon op Alphen aan den Rijn Van Coöperatie Zon op Alphen aan den Rijn u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Van Coöperatie u.a. Dit document is opgesteld op 1 november 2018 Dit document help u de risico s, de kosten en het rendement van de belegging

Nadere informatie

Groenbeleggen met de Rabobank

Groenbeleggen met de Rabobank Groenbeleggen met de Rabobank Zuinig zijn op het milieu. We weten allemaal hoe belangrijk dat is. Zeker tegenwoordig. Natuurlijk kunnen we zelf actief zorgen voor een betere leefomgeving. Alleen: vaak

Nadere informatie

Rabo Variabele Coupon Obligatie

Rabo Variabele Coupon Obligatie Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Informatie over het project WerftZon via vragen en antwoorden

Informatie over het project WerftZon via vragen en antwoorden Informatie over het project WerftZon via vragen en antwoorden Wat is WerftZon? WerftZon is de naam van het project en staat voor een collectief zonnedak op sporthal de Werft te Kaatsheuvel. Dit is een

Nadere informatie

Collectieve opwek van energie

Collectieve opwek van energie Collectieve opwek van energie Het is je waarschijnlijk al wel opgevallen, steeds meer particulieren en bedrijven plaatsen zonnepanelen op hun dak en werken zo mee aan een schonere duurzame leefomgeving.

Nadere informatie

Postcoderoos. Wie mogen meedoen? Inwoners uit postcoderoosgebied

Postcoderoos. Wie mogen meedoen? Inwoners uit postcoderoosgebied Zon4Ons Energie-coöperatie voor gezamenlijke productie van zonne-energie door en voor Oldehove, Niehove, Saaksum,Ezinge, Zuurdijk, Den Ham, Lauwerzijl, Houwerzijl, Warfhuizen en Noordhorn Postcoderoos

Nadere informatie

Rabo Groen Obligaties. Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabo Groen Obligaties. Rabobank. Een bank met ideeën. Rabo Groen Obligaties Rabobank. Een bank met ideeën. Groenbeleggen met de Rabobank Zuinig zijn op het milieu. We beseffen allemaal hoe belangrijk dat is. Zeker tegenwoordig. Natuurlijk kunnen we zelf actief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 12 Datum: 9 februari 2019

Nieuwsbrief Nummer 12 Datum: 9 februari 2019 Nieuwsbrief Nummer 12 Datum: 9 februari 2019 1. Inleiding De laatste dagen komen er bij het bestuur verschillende vragen binnen naar aanleiding van de overstap naar de gezamenlijke energieleverancier Energie

Nadere informatie

Het is tijd voor de Rabobank.

Het is tijd voor de Rabobank. Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt

Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt Stichting Zonne-energie Wageningen Rogier Coenraads Frank Zegers Juli

Nadere informatie

Gezamenlijk aan de slag met Zonne-energie

Gezamenlijk aan de slag met Zonne-energie Gezamenlijk aan de slag met Zonne-energie Advies op Maat Johannes Zijlstra 09-12-2013 LTO Noord Advies Onderwerpen Rendement zonnepanelen Wat bepaalt de terugverdientijd Rendementsberekening Voor wie is

Nadere informatie

Contractvoorwaarden voor Greenchoice Maximaal Groen oktober Pagina 1/ 5

Contractvoorwaarden voor Greenchoice Maximaal Groen oktober Pagina 1/ 5 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 5 Nederlandse Wind en bosgecompenseerd gas 2018 met 2 gratis WindVangers van Greenchoice. De looptijd van dit contract is 3 jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Start Greenchoice

Nadere informatie

Contractvoorwaarden en tarieven

Contractvoorwaarden en tarieven Powerpeers Samenstroom vaste prijs 3 jaar Powerpeers Gas met CO2-compensatie vaste prijs 3 jaar Contractvoorwaarden en tarieven Energie voor elkaar 1. Deelplatform. Powerpeers is een deelplatform voor

Nadere informatie

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl Al duizenden Nederlanders gingen u voor! Zonnepanelen huren Bij Zelfstroom

Nadere informatie

Rapportage Consumentenmarkt

Rapportage Consumentenmarkt Rapportage Consumentenmarkt Elektriciteit en gas Eerste helft 2015 Informatie in deze rapportage is afkomstig van energieleveranciers en van het consumentenonderzoek dat de ACM laat doen in juni en december

Nadere informatie

ALGEMEEN Het streefbedrag is bereikt. Heeft het nog zin om te investeren? Waarom biedt Windpark Krammer B.V. obligaties aan?

ALGEMEEN Het streefbedrag is bereikt. Heeft het nog zin om te investeren? Waarom biedt Windpark Krammer B.V. obligaties aan? ALGEMEEN Het streefbedrag is bereikt. Heeft het nog zin om te investeren? Zeker, vooral voor leden en omwonenden. Deze groepen krijgen namelijk voorrang. Binnen de 10 miljoen euro die beschikbaar is voor

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen A. Opbrengsten zonnepanelen Hoeveel brengen de zonnepanelen op en kunnen jullie dat garanderen? De te verwachten opbrengst van een installatie is een indicatie. De werkelijke opbrengst kan iets hoger of

Nadere informatie

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl klimaatneutraal natureoffice.com NL-077-729117 gedrukt Al duizenden

Nadere informatie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie Flexibele & Rendabele Zonne-energie Voor Verenigingen van Eigenaren Herman is een product van LENS Inleiding Zonne-energie is duurzaam én winstgevend. Wij geloven in een wereld waar mensen hier samen de

Nadere informatie

Energiekosten van een huishouden in Nederland

Energiekosten van een huishouden in Nederland Energiekosten van een huishouden in Nederland Veel consumenten hebben problemen om te bepalen hoe hoog hun energiekosten werkelijk zijn en hoe deze te controleren. De nota van het energiebedrijf is niet

Nadere informatie

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Zonlaan 265 1234 AB Zelfstad 1 augustus 2014, s-hertogenbosch Geachte heer Sent, Hartelijk dank dat we u een aanbod op maat mogen doen voor Zelfstroom Alles-in-1

Nadere informatie

Contractvoorwaarden Wind uit Nederland en bosgecompenseerd gas met gratis WindVangers 1 juni Pagina 1/ 5

Contractvoorwaarden Wind uit Nederland en bosgecompenseerd gas met gratis WindVangers 1 juni Pagina 1/ 5 www.greenchoice.nl Pagina 1/ 5 Nederlandse Wind en bosgecompenseerd gas 2018 met 2 gratis WindVangers van Greenchoice. Dit contract heeft een vaste looptijd van 3 jaar. Deze looptijd gaat in op de startdatum

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK B-FOUR AGRO INVESTEER MEE IN DE 776 ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK B-FOUR AGRO INVESTEER MEE IN DE 776 ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK B-FOUR AGRO INVESTEER MEE IN DE 776 ZONNEPANELEN SAMEN MET: In de omgeving van het Noord-Hollandse Warmenhuizen vind je kleurrijke percelen, hier teelt B-Four agro 100 hectare

Nadere informatie

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand?

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte 3 Hoe komt de prijs tot stand? De energierekening is voor vrijwel iedereen een belangrijk onderdeel van de maandelijkse

Nadere informatie

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT De overheid wil duurzame energie stimu leren en innovatie van duurzame energietechnieken bevor deren: meer duurzame energie in de toekomst. Doel is 16% duur

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK UIT JE EIGEN STAD INVESTEER MEE IN DE 276 ZONNEPANELEN SAMEN MET:

INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK UIT JE EIGEN STAD INVESTEER MEE IN DE 276 ZONNEPANELEN SAMEN MET: INFORMATIEBROCHURE ZONNEDAK UIT JE EIGEN STAD INVESTEER MEE IN DE 276 ZONNEPANELEN SAMEN MET: Met 2 hectare (20.000 m2) is Uit Je Eigen Stad een van de grootste stadsboerderijen van Europa. Een bijzondere

Nadere informatie

Certificaten Zon op Vilsteren

Certificaten Zon op Vilsteren Belangrijkste informatie over de belegging Certificaten Zon op Vilsteren van Zon op Vilsteren Coöperatie UA Dit document is opgesteld op 15-jun-2018 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 2012 - Update november

Salderingsoverzicht 2012 - Update november Salderingsoverzicht 2012 - Update november Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt Stichting Zonne-energie Wageningen Rogier Coenraads

Nadere informatie

Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct

Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct Algemeen 1. Zijn er voorwaarden aan verbonden als ik klant wil worden van energie:direct? Ja, u dient: - uw eigen aansluiting te hebben

Nadere informatie

VA S T G O E D. KOOPgarant is een product van Woondrecht Vastgoed

VA S T G O E D. KOOPgarant is een product van Woondrecht Vastgoed VA S T G O E D Koopgarant Kopen zonder zorgen! KOOPgarant is een product van Woondrecht Vastgoed 2 Veel mensen die nu een woning huren, zouden liever een woning kopen. Maar door de snel gestegen huizenprijzen

Nadere informatie

Bijlage VWO. management & organisatie management & organisatie. tijdvak 1. Informatieboekje. tevens oud programma.

Bijlage VWO. management & organisatie management & organisatie. tijdvak 1. Informatieboekje. tevens oud programma. Bijlage VWO 2010 tijdvak 1 tevens oud programma management & organisatie management & organisatie Informatieboekje VW-0251-a-10-1-b Formuleblad Voor de beantwoording van vraag 11, 13, 29 en 31 zijn de

Nadere informatie

1.2. De Opwekkers worden door Raedthuys Opwekker alleen in Nederland aangeboden.

1.2. De Opwekkers worden door Raedthuys Opwekker alleen in Nederland aangeboden. OPWEKKERVOORWAARDEN Deze voorwaarden ( Opwekkervoorwaarden ) zijn van toepassing op de aanbieding van maximaal 26.000 niet-beursgenoteerde niet-verhandelbare obligaties met een nominale waarde van EUR

Nadere informatie

EnergieRijk Voorst. Presentatie voor ZonRijk Voorst. Twello 2017

EnergieRijk Voorst. Presentatie voor ZonRijk Voorst. Twello 2017 EnergieRijk Voorst Presentatie voor ZonRijk Voorst Twello 2017 Inhoud Welkom SV Twello Introductie EnergieRijk Voorst Duurzaamheid stimuleren: Energie akkoord Organisatorische en financiële aspecten Stappenplan/hoe

Nadere informatie