01. Inkomende documenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "01. Inkomende documenten"

Transcriptie

1 i 01. Inkomende documenten Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 12 Ramon Ligthaf't en Tineke de Wit Molenstraat C Mill Gemeente Mill en St. Huber't Postbus AA Mill Mill, Betreft: Geacht college van burgemeester en wethouders GEMEENTE MILL EN SINT HUBERT - ( NSV 2213 ZAAK: X pc ooc: k t q,(- CLUSTFR: molen de korenbloem te Mill Naar aanleiding van het gesprek van donderdag 24 oktober fnet wethouder Van den Bogaart van de gemeente Mill en St. Hubert en dhr. Bos van Molenstichting Noord- Brabant over molen de korenbloem te Mill stuur ik u deze brief. Wij willen de molen namelijk wekelijks gaan Iaten draaien en malen, en een pleisterplaats Iaten worden bij allerlei adiviteiten in Mill. We hebben hiervoor al contact opgenomen met stichting a iviteiten Mill en Ontdek Mill. ledereen is erg enthousiast over de mogelijkheden, en we werden al een nieuwe parel van Mill genoemd. Voor het zover is moet de molen nog wel opgeknapt worden, en dat kost bijna f270.*0,-. Door een subsidieregeling van provincie noord- Brabant van max. 7@A van de kosten lijkt dit eindelijk goed te komen. Er zijn ook drie landelijke fondsen aangeschreven, namelijk het prins Bernard Cultuurfonds, de Bankgiroloterij en bouwcultuudonds zuid- Nederland. Hierna is er nog een tekort van f ,-. Door een eigen bijdrage, en allerlei adiviteiten zoals een benefietconce, een sponserdine, bierproeverijen en een kerstmarkt willen we minimaal de helft bij elkaar krijgen. Hiervoor is speciaal een stichting opgericht. Op 10 November houden zij om te beginnen een open dag in de molen. Ook voor de fondsenwewing wordt met tal van partijen samengewerkt. Zo gaat de bakker molenkoekjes bakken en is myllesheem betrokken voor oude foto's. Ondanks alle activiteiten is er toch nog een tekort van maximaal f14.550,- van de totale kosten van f ,-W1j hopen dat dit bedrag uit Ontdek Mill aan molen de korenbloem te Mill kan worden besteed. In de toelichting Ieest u uitgebreid wat we al gedaan hebben en wat er met de molen fnoet gebeuren. Met vriendelijke groet, Ramon Ligthart en Tineke de Wit / t.

2 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 2 van 12 Bijlage lnhoudsopgave %* Omschrijving restauratie * Werkzaamheden. Uitvoerder. Aanvang werk 4* Omschrijving situatie. Eigenaar geschiedenis en woning Restauratie Toekomst 4. Dekkingsplan en stichting. Dekkingsplan. Stichting 4. Foto's omschrijving restauratie werkzaamheden Molen de korenbloem is in lg8svoor het Iaatst volledig opgeknapt. Eind jaren '90, vlakvoordat wij hem kochten, is de molen gedeeltelijk aangepakt. Hierbij is de maalzolder helemaal vervangen en is er het een en ander gebeurd aan de Iuizolder, maar dat is niet af. Er Iigt ook al jaren een nieuwe draagbalk in de molen te wachten om de oude te vervangen. De molen is vanbinnen nog helemaal compleet, op enkele zolderplanken na. Deze zolders moeten dan ook hersteld worden zodat de hele rnolen weer normaal toegankelijk is. Een aantal onderdelen aan de binnenkant zijn wel erg slecht en zijn weggerot. De balkkoppen rnoeten bijvoorbeeld hersteld worden, en de draagbalk vervangen. Van binnen wordt alles zodanig hersteld zodat de molen weer kan draaien en malen, dit is veel herstelwerk aan wielen en kammen. Aan de buitenkant moeten de lange balken aan de achterkant (de staart, de Iange en korte schoren) hersteld en vervangen worden. Ook de wieken worden opgeknapt en compleet gemaakt. De staart van de molen van mill is een oude Fransen roe, vroeger was het dus een wiek die hergebruikt is als staart. Deze wieken zijn al bijzonder, maar het is nog meer bijzonder dat deze is hergebruikt. In de restauratie wordt deze dus niet vervangen door een standaard houten staart, maar wordt deze behouden. Tot slot wordt het muurwerk aangepakt en wordt de grote scheur in de keerrnuur herstelt. De belt wordt een beetje opgehoogd zodat deze gelijk wordt met het dak van ong huis. Op het dak worden nog werkzaamheden verricht zodat de molen over ons dak gekruid kan worden. Uitvoerder Molenbouwer Beijk uit Afferden zal het molenwerk gaan uitvoeren. Aunvong werk Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2014 te beginnen, en de restauratie in de zomer van 2014 af te ronden.

3 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 3 van 12 Omschrijvlng situatie Eigenaar geschiedenis en woninq Wij, Ramon Ligthart en Tineke de wit hebben de molen in 2001 gekocht van de vorige eigenaar, een aannemer. Nadat er vroeger een dierenspeciaalzaak en een spo school hadden gezeten was er nu een woning tegen de molen gebouwd, waar wij zijn gaan wonen. Wij wonen dus tegen de molen en niet in de molen. De buitenmuur van de molen is nu onze muur van het huis. Wel hebben wij onder in de molen een nieuwe vloer gelegd, want de woning is ookte bereiken door door de molen heen te Iopen. Zie hiervoor ook de fotos. Restuuratie De molen zou na de aankoop nog worden gerestaureerd, maar de vorige eigenaar en aannemer die daarvoor zou gaan zorgen ging failliet. Dit heeft nog enkele jaren gespeeld, maar de molen werd niet meer opgeknapt. Zelf wisten we niet waar we moesten beginnen, waardoor het enigejaren stil heeft elegen, wel zijn uit veiligheidsove-egingen de balken aan de achterkant (Iange en korte schoren) en de hekken van de wieken ve-ijderd. Nu er een nieuwe restauratieregeling in Brabant is, waarbij we ook hulp krijgen willen we graag de kans grijpen om deze molen eindelijk te restaureren, want hij staat er erg triest bij. We hebben een aantal mensen die ons graag willen helpen om de molen onder de aandacht te brengen, en lokale fondsen te werven. We hebben hiermee om tafel gezeten en zijn bezig om een stichting op te richten die allerlei adiviteiten gaan organiseren om geld bijeen te krijgen, en de molen onder de aandacht te krijgen. Alle ideeën en plannen van de stichting staan beschreven in het dekkingsplan. Toekomst. Brim In de toekomst moet de molen onderhouden worden, dus we willen volgend jaar een Brirn subsidie aan gaan vragen. * Molenaar Ik Ramon ben erg enthousiast om molenaar te worden, met nog twee Ieden uit de stichtings io. We willen dan ook de molenaarsopleiding gaan volgen. Zodra de molen af is rnoet hij wel gaan draaien, dus daarvoor gaan we alvast een molenaar zoeken. Er zijn hiervoor al wat molens Bezoekmogelijkheden Wij vinden dat de molen weer moet gaan Ieven in Mill, daarom willen we graag een koffieplek worden voor verschillende adiviteiten, bijvoorbeeld bij Eetstochten en wandeltochten. We hebben hier al contact over gehad met ontdek mill en stichting aaiviteiten Mdl, die hier erg enthousiast over zijn. Wij willen hiervoor op een of andere manier een toiletmogelijkheid realiseren in de molen, zodat de mensen niet allemaal de woning in hoeven, en de woning en de molen nog meer gescheiden worden. Op deze manier kan de molen als pleisterplaats helernaal los fundioneren van onze woning.

4 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 4 van 12 Dekkingsplan en stichting * Rijk en provincie Het rijk heeft zijn restauratiegelden overgedragen aan provincies. Provincie noord- Brabant heeft dit bedrag verdubbeld, en heeft hiermee een restauratieregeling voor molens opgezet. De regeling geeft maximaal 70% subsidie. Met deze subsidie hebben we dus zowel een bijdrage van het rijk als van de provincie, en is het grootste deel van onze restauratie gefinancierd. Een extra voorwaarde van deze subsidie is dat de molen open moet zijn voor publiek en gaat draaien en malen. * Gemeente We hebben op 24 oktober een gesprek gehad met wethouder Van den Bogaaft van gemeente Mill en St Hubert, Pierre Bos en Marloes van de Hei van Molensticbting Noord- Brabant. Wij vragen de gemeente om een bijdrage van ,-. * Fondsen Wij vragen fondsen aan van de Bankgiroloterij, Prins Bernard cultuudonds en stichting bouwcultuudonds zuid Nederland. Zij stellen als voo-aarden dat de gemeente ook bijdraagt. Daarnaast hebben zij als regel dat bij verkoop van een padiculiere molen de subsidie terug geëist wordt, tot sjaar na de restauratie.. Overige acties De overige ,- worden ge nancierd door een eigen bijdrage, en door sponsoracties op en rondom de molen. Hiervoor is er een stichting opgericht waarover hieronder meer. Tot slot zijn we bezig rnet een subsidie aanvraag bij Rabobank Iand van Cuijk. Wij hopen dat we met een eigen bijdrage van f8.000,o de adiviteiten en een eventuele subsidie van de rabobank meer dan bijeen krijgen zodat er ruimte is voor meerwerk, of zodat we het gat op kunnen vangen als subsidies Iager uitvallen dan gedacht. Bij elkaar ziet de financiering er als volgt uit: Financiering restauratie molen de korenbloem Mill Totale restauratiekosten f ,- Financiering: Provinciale f ,- restauratiesubsidie 70% BankGiro Ioterij t: ,- Prins Bernard f ,- cultuurfonds (6%) Bouwcultuurfonds zuid f ,- Nederland Gemeente ,- Eigen bijdrage/ overig Minimaal f ,- totaal f ,-

5 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 5 van 12 Michting de molen van Mill De stichting is in oprichting, we hopen deze maand officieel alles rond te hebben. De stichting wil na oprichting hieraan bekendheid geven in de plaatselijke media, en meteen een open dag in de molen te organiseren op 10 november. Hierbij is de molen voor iedereen te bezichtigen, en willen we in samenwerking met de heemkundekring van Mill verhalen over de molen verzamelen. Deze verhalen en foto's willen we op onze website plaatsen. We hebben al voor de stichting een facebookpagina opgericht, en we werken aan de website. Via de website; www-molenvanmill.nl wordtje nu nog doorgelinkt naar de facebookpagina. Verder zijn we al bij elkaar geweest en hebben we allerlei ideeën voor adiviteiten verzameld, die we verder uit gaan werken. We hebben alleen adiviteiten die dicht bij ons Iiggen, want daarvoor hebben we al contaden waarmee we snel resultaat kunnen bereiken. Een aantal ideeën waar we mee bezig zijn: * een het Iaten brouwen van Mills een een bierproeverij, * een whiskeyproeverij, * een bloemschikcursus in de molen * een sponsoradiviteit van de Rotary.

6 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 6 van 12 Huidig beeld buitenzijde

7 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 7 van 12 w

8 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 8 van 12 Beelden binnenkant. De molen gezien van boven naar beneden

9 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 9 van 12

10 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 10 van 12 De molen en de woning Hier de molen in 2001 waarop de contour van de woning goed te zien is #' De ingang van de molen

11 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 11 van 12 Het beeld als je voor de molen inloopt, met aan de rechterkant de deur naar de woning. De molen gezîen vanuit de woning, vanuit de woonkamer kijkje tegen de buitenmuur van de molen, die nu dus binnenmuur is geworden.

12 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 12 van 12 De molen in betere tijden

Aan de Raad Raad Made, 24 maart 2015

Aan de Raad Raad Made, 24 maart 2015 Aan de Raad Raad Made, 24 maart 2015 Agendapuntnummer: 9 Raadsvergadering 23 april 2015 Onderwerp: Overdracht molen de Arend aan stichting Molen de Arend Terheijden. Registratienummer: 15int00934 Casenr:

Nadere informatie

WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN

WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN Plan van aanpak: Herstel en Restauratie. Sancto Antonio te Halsteren Plan van aanpak herstel en restauratie. Inleiding De molen aan de Halsterseweg te Halsteren

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Jaarrekening 2016 Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 31-12-2016 31-12-2015 Activa Passiva Molen 1 1 Eigen vermogen -86.055-79.819 Banken: Voorziening

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste vrienden,

Nieuwsbrief. Beste vrienden, Nieuwsbrief Amsterdam-Noord, 1 september 2019 Beste vrienden, In deze nieuwsbrief vindt u berichten over de laatste open dagen in 2019. De molenaar vertelt en laat zien wat er is vernieuwd dit jaar. Het

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Jaarrekening 2015 Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Balans per 31 december 2015 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2015 31-12-2014 Activa Passiva Molen 1 1 Eigen vermogen -79.819 15.789 Banken: Voorziening

Nadere informatie

Financiële mogelijkheden instandhouding monumenten

Financiële mogelijkheden instandhouding monumenten Financiële mogelijkheden instandhouding monumenten Nationaal Restauratiefonds Restauratiefinancier sinds 1985 (onafhankelijke) particuliere stichting Behoud van beschermingswaardige panden rijksmonumenten,

Nadere informatie

Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds

Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds 1. Onderzoeksopzet Datum: 23 november 2009 Opdrachtgever: Nationaal Restauratiefonds Doelgroep: Eigenaren van rijksmonumentale kerkgebouwen (3.880 panden)

Nadere informatie

Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds

Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds Onderzoeksresultaten Rijksmonumentale kerken en het Restauratiefonds 2 1. Onderzoeksopzet Datum: 4 december 2009 Opdrachtgever: Nationaal Restauratiefonds

Nadere informatie

Opdrachten De Korenmolen

Opdrachten De Korenmolen Opdrachten De Korenmolen Geschiedenis Heb jij je wel eens afgevraagd hoe dat lekkere broodje in je hand gemaakt is? Vast wel. Heb jij je ook wel eens afgevraagd of mensen vroeger ook zulke lekkere broodjes

Nadere informatie

Een kijkje over de schutting Noord-Hollandse Molencontactdag 4 oktober 2014

Een kijkje over de schutting Noord-Hollandse Molencontactdag 4 oktober 2014 Een kijkje over de schutting Noord-Hollandse Molencontactdag 4 oktober 2014 Aanleiding Invoering POM-regeling met ingang van 2013. Naast getalscriterium (>20 monumenten) moet ook aan 6-tal kwaliteitseisen

Nadere informatie

Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Molens Hoeksche Waard 8 DECEMBER 2018

Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Molens Hoeksche Waard 8 DECEMBER 2018 Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Molens Hoeksche Waard 8 DECEMBER 2018 Terugblikken en vooruit kijken Een enerverend jaar in onze geschiedenis Het vervangen van de roeden Restauratie De Goede Hoop Oplevering

Nadere informatie

Aan het bestuur van de Stichting Penninga s Molen Tolhuisweg 12A 8501 ZR JOURE Postadres: Postbus AB JOURE

Aan het bestuur van de Stichting Penninga s Molen Tolhuisweg 12A 8501 ZR JOURE Postadres: Postbus AB JOURE Aan het bestuur van de Stichting Penninga s Molen Tolhuisweg 12A 8501 ZR JOURE Postadres: Postbus 76 8500 AB JOURE Stichting Penninga s Molen Joure, 12 oktober 2016. Geachte mevrouw/heer, Hierbij doe ik

Nadere informatie

MOLENS. Molens in Nederland

MOLENS. Molens in Nederland MOLENS Molens in Nederland Wat zijn molens? Technische benaming voor werktuigen waarin verschillende vaste stoffen kleiner worden gemaakt of tot poeder worden vermalen, of dat door draaibeweging water

Nadere informatie

Gemeente Moerdijk. Monumentenwijzer. Informatie over gemeentelijke monumenten

Gemeente Moerdijk. Monumentenwijzer. Informatie over gemeentelijke monumenten Gemeente Moerdijk Monumentenwijzer Informatie over gemeentelijke monumenten Inhoudsopgave Woord van de Wethouder... 3 Hoe wordt een object een gemeentelijk monument?... 5 Moet ik een vergunning aanvragen?...

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

Telefoonnummer Monumentenstichting voor gemeentelijke monumentale eigendommen

Telefoonnummer Monumentenstichting voor gemeentelijke monumentale eigendommen Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR15.00047* GR15.00047 Behandeld in Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving Datum Commissie 27 mei 2015 Agendanummer 12 Datum Raad 10 juni 2015 Agendanummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief molen De Nachtegaal nr. 2, november 2011

Nieuwsbrief molen De Nachtegaal nr. 2, november 2011 Nieuwsbrief molen De Nachtegaal nr. 2, november 2011 Nachtegaal verhuisd Onder enorme belangstelling is Nachtegaal neergelaten op zijn nieuwe nest! De molen kon van zijn oude plek worden gehesen en met

Nadere informatie

Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim)

Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) Robert Berkovits & Gerard Troost Molencontactdag 18 november 2016 Inhoud Inleiding en achtergronden Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) Verschil

Nadere informatie

De Kilsdonkse Molen. Guusje van Boekel. Groep 6B

De Kilsdonkse Molen. Guusje van Boekel. Groep 6B De Kilsdonkse Molen Guusje van Boekel Groep 6B Inleiding: Op 14 april gingen we met de groep naar De Kilsdonkse Molen in Dinther. Op school hadden we een boekje gehad over molens. We gingen er met de auto

Nadere informatie

Leergebied: Noord. Energie. Geschiedenis Nederland. omzetting

Leergebied: Noord. Energie. Geschiedenis Nederland. omzetting Techniekkit: Domein: Competentie: Leergebied: Noord Energie Ontwerpen Geschiedenis Nederland omzetting Toepassen Reflectie Nederland is een molenland. Toch hebben we in Nederland niet de meeste molens

Nadere informatie

Verkoopbrochure Sunclass Durbuy Bungalow / Chalet 181

Verkoopbrochure Sunclass Durbuy Bungalow / Chalet 181 Verkoopbrochure Sunclass Durbuy Bungalow / Chalet 181 1. ALGEMEEN Objectnummer (bungalownummer) 181 Vraagprijs 47.500,-- Type bungalow/ chalet 6 persoons Verkooptitel Nette, sfeervolle bungalow / chalet

Nadere informatie

STICHTING BEHOUD VAN MONUMENTEN IN GAASTERLAN-SLEAT

STICHTING BEHOUD VAN MONUMENTEN IN GAASTERLAN-SLEAT STICHTING BMG JAARVERSLAG 2013 1 STICHTING BEHOUD VAN MONUMENTEN IN GAASTERLAN-SLEAT JAARVERSLAG 2013 VAN DE STICHTING TOT BEHOUD VAN MONUMENTEN IN DE GEMEENTE GAASTERLÂN-SLEAT De gemeenteraad heeft op

Nadere informatie

Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording.

Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording. Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording Aan de gemeenteraad van Nijmegen Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Korte Nieuwstraat

Nadere informatie

Van de Activiteitencommissie

Van de Activiteitencommissie Van de Activiteitencommissie In 2006 is de Activiteiten Commissie in het leven geroepen tijdens een vergadering in het kantoor van het Waterschap in Siddeburen. De belangrijkste reden was 2007 - Het Jaar

Nadere informatie

MOLENSTICHTING NIJEFURD

MOLENSTICHTING NIJEFURD Jaaroverzicht 2012 Ybema s Mole te Workum Molenstichting Nijefurd Tel. 0515-560017 P/a Blauhûsterleane 2 jtiedema@planet.nl 8658 LJ GREONTERP info@molenstichtingnijefurd.nl IBAN NL54 FRBK 0914 0017 01

Nadere informatie

Restauratie verslag De Himpenserpoldermole te Wergea

Restauratie verslag De Himpenserpoldermole te Wergea Restauratie verslag De Himpenserpoldermole te Wergea Opgesteld door J. Tiedema, Van Reeuwijk bouwmeester d.d. 18 oktober 2016. Foto s W.Baron Bouwbedrijf Kolthof bv J. Tiedema Van Reeuwijk bouwmeester

Nadere informatie

Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Lettele. Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Beleidsplan voor de jaren 2014 t/m 2018

Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Lettele. Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Beleidsplan voor de jaren 2014 t/m 2018 Lettele Lettele (Oude Molen) Inhoud 1. Oprichting en verwerving van de molen 2. Het bestuur 3. Financiële zaken 4. Onderhoudsplan 5. Subsidiezaken 1. Oprichting en verwerving van de molen, bijgebouwen

Nadere informatie

De geschiedenis van de Hersteller.

De geschiedenis van de Hersteller. De geschiedenis van de Hersteller. Voor het droogmaken van de verveende landerijen rond Sintjohannesga wordt in 1857 de molen De Hersteller gebouwd samen met nog vijf andere molens. Het gebied dat door

Nadere informatie

2. Uitgaande documenten WS

2. Uitgaande documenten WS 2. Uitgaande documenten WS - 5596 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 M Gemeente M N assenaar.................; g '.... ' ' *' ï ' ' ' ''WtSCHRI: 1 SIIè&IA' AK 1,.à... = ' K (.. 1 1*7 r'.... ' ï 1

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2017 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2017 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2017 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink Januari 2018 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

SMS-je nieuwsbrief van de Slochter Molen Stichting

SMS-je nieuwsbrief van de Slochter Molen Stichting SMS-je nieuwsbrief van de Slochter Molen Stichting Korenmolen Entreprise in Kolham Een eerdere Entreprise werd in 1880, tegenover de plek waar nu de molen staat gebouwd; deze werd in 1906 door brand verwoest.

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Poldermolen De Snip te It Heidenskip. Molenstichting Súdwest-Fryslân Tel. 0515-560017. 8658 LJ GREONTERP info@molenstichtingswf.

Jaaroverzicht 2014. Poldermolen De Snip te It Heidenskip. Molenstichting Súdwest-Fryslân Tel. 0515-560017. 8658 LJ GREONTERP info@molenstichtingswf. Jaaroverzicht 2014 Poldermolen De Snip te It Heidenskip Molenstichting Súdwest-Fryslân Tel. 0515-560017 P/a Blauhûsterleane 2 jtiedema@planet.nl 8658 LJ GREONTERP info@molenstichtingswf.nl IBAN NL27RABO0132865319

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00421740. subsidie restauratie molen Drunen

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00421740. subsidie restauratie molen Drunen Collegevoorstel Inleiding In april 2014 verzocht de eigenaar van de Drunense molen Hertogin Johanna van Brabant de gemeente Heusden om een bijdrage in de restauratie daarvan. Hij vroeg om een aanvulling

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 16. Haarlem, 30 januari Onderwerp: Garantstelling Eikenrode

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 16. Haarlem, 30 januari Onderwerp: Garantstelling Eikenrode Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 16 Haarlem, 30 januari 2007 Onderwerp: Garantstelling Eikenrode Bijlagen: Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Gedeputeerde Moens is op verzoek van de Commissaris

Nadere informatie

Wibrandstraat RC GERKESKLOOSTER. VRAAGPRIJS ,- kosten koper

Wibrandstraat RC GERKESKLOOSTER. VRAAGPRIJS ,- kosten koper Wibrandstraat 5 9873 RC GERKESKLOOSTER VRAAGPRIJS 123.000,- kosten koper WONEN IN ONS HUIS Postbus 121 8440 AC HEERENVEEN Tel: 088-3101010 E-mail: info@woneninonshuis.nl Wibrandstraat 5 9873 RC Gerkesklooster

Nadere informatie

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds Inleiding In augustus 2014 is in opdracht van het Nationaal Restauratiefonds een onderzoek uitgevoerd onder Nederlanders over hun

Nadere informatie

6Plekjes met voelbare historie

6Plekjes met voelbare historie 6Plekjes met voelbare historie Waterwegen hebben in heel veel belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis een rol gespeeld. Voor aanval en verdediging tijdens oorlogen, voor het vervoer van goederen

Nadere informatie

Wijchense Molen. Lesbrief

Wijchense Molen. Lesbrief Wijchense Molen Lesbrief Lesbrief de Wijchense Molen Inleiding In het kader van het bezoek aan Wijchense Molen is deze lessenserie ontwikkeld. Tijdens het project maken de leerlingen kennis met de molen

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING HAPPYNEZZ 2015

JAARVERSLAG STICHTING HAPPYNEZZ 2015 Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant JAARVERSLAG STICHTING HAPPYNEZZ 2015 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl Website:

Nadere informatie

Molenstichting Noord- Brabant Plan van aanpak. Marloes van de Hei Molenconsulent 16-4-2013

Molenstichting Noord- Brabant Plan van aanpak. Marloes van de Hei Molenconsulent 16-4-2013 Molenstichting Noord- Brabant Plan van aanpak Marloes van de Hei Molenconsulent 16-4-2013 1 Inleiding Voor een goed plan van aanpak is het noodzakelijk te weten wat er speelt en wat er aan vooraf ging.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Jaarverslag 1999 Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Dit is het eerste (financiële) jaarverslag van Stichting De Speelderij. Stichting De Speelderij is

Nadere informatie

Toelichting op enkele posten van de balans per 31 december Toelichting op enkele posten van de balans per 31 december 2014

Toelichting op enkele posten van de balans per 31 december Toelichting op enkele posten van de balans per 31 december 2014 Aan het bestuur van de Stichting Penninga s Molen Tolhuisweg 12A 8501 ZR JOURE Postadres: Postbus 76 8500 AB JOURE Joure, 2 juni 2015 Geachte mevrouw/heer, Hierbij doe ik u de jaarrekening 2014 (2013)

Nadere informatie

Subsidieregeling restauratie monumenten

Subsidieregeling restauratie monumenten Subsidieregeling restauratie monumenten (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-1-2002 tot 1-1-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Subsidieregeling

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Inhoud: Pagina 1. Inleiding 2 2. Doelstelling stichting 2 3. Werkwijze stichting 3 4. Betrokkenheid andere organisaties 3 5. Wijze van werven gelden 3 6. De voornemens voor de planperiode

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 7

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 7 Uitgaande POST - 502 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 7 IELwZE Aan Provinciale Staten van Zuid-Holland p/a Stateng e Postbus 90602 2509 LP 'S-GMVENHAGE NEDERLAND Contad Christine van Grunsven Telefoon

Nadere informatie

Muldersnijs ISSN

Muldersnijs ISSN Muldersnijs 2017 3 ISSN 1872-6739 Colofon Muldersnijs is het blad voor leden en donateurs van de vereniging Molenwerkgroep Oost-Groningen. KvK no. 40037981. Het blad verschijnt 4x per jaar en wordt mede

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 19 januari BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven,

Nadere informatie

Molenstichting Noord-Brabant

Molenstichting Noord-Brabant Nieuwsbrief Molenstichting Noord-Brabant Nieuwsbrief nummer 2017-2. Deze nieuwsbrief verschijnt tweemaal per jaar en wordt verspreid onder alle molenorganisaties in Noord-Brabant, de Adviesraad, alle Noord-

Nadere informatie

Activiteit: Het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan.

Activiteit: Het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. Omgevingsvergunning Activiteit: Het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd hebben op 13 januari 2017 een aanvraag voor

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Restauratie vier gemeentelijke kerktorens Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

wij draaien De klant vraagt, Ontmoet de molenaar

wij draaien De klant vraagt, Ontmoet de molenaar Ontmoet de molenaar De klant vraagt, wij draaien Nationale Molendag heeft dit jaar als thema Ontmoet de molenaar. Herenhuis neemt dit advies ter harte en presenteert de komende drie nummers verhalen over

Nadere informatie

Bouw school Fanta (Benin) (eindrapport December 2015)

Bouw school Fanta (Benin) (eindrapport December 2015) Goed onderwijs voor FANTA Bouw school Fanta (Benin) (eindrapport December 2015) Donateur privé, & Gemeente Grand Popo een brug tussen Afrika en Europa Stichting Le Pont INHOUD pagina Geschiedenis en projectvoortgang..

Nadere informatie

uw brief ons kenmerk datum bijlagen - RKC/2016/2 18 april N.C. Rost van Tonningen

uw brief ons kenmerk datum bijlagen - RKC/2016/2 18 april N.C. Rost van Tonningen Aan de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert i.a.a. het college van burgemeester en wethouders, de gemeentesecretaris en de griffier van de gemeente Mill en Sint Hubert; de gemeenteraad van Boxmeer, Cuijk,

Nadere informatie

MOLENMANIFEST

MOLENMANIFEST MOLENMANIFEST 2019 1 2 3 4 5 De molens in Zuid-Holland zijn geliefde, monumentale beeldbepalers, die vragen om goed onderhoud. Om daarin te kunnen voorzien, vraagt het Molenplatform in Zuid-Holland om:

Nadere informatie

HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN

HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN Richtlijnen Raadpleeg eerst de richtlijnen voordat u het formulier invult. Inleiding Financiële ondersteuning kan worden verleend aan concrete culturele en maatschappelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Regelingen voor eigenaren van gemeentelijke monumenten

INFORMATIEBROCHURE. Regelingen voor eigenaren van gemeentelijke monumenten INFORMATIEBROCHURE Regelingen voor eigenaren van gemeentelijke monumenten regelingen voor eigenaren van gemeentelijke monumenten Inleiding De gemeente Doesburg is bijzonder rijk aan erfgoed. De binnenstad

Nadere informatie

Geachte burgemeester, wethouders en raadsleden

Geachte burgemeester, wethouders en raadsleden Geachte burgemeester, wethouders en raadsleden Ik woon samen met mijn gezin aan de Wassenaarstraat 58 te Bergen op Zoom. In 2004 is men gestart aan de nieuwbouw in het centrum. Door werkzaamheden van de

Nadere informatie

molenaarsles Opdracht 1 Welkom in één van de Schatkamers van de wereld. In deze lessen leer je meer over de molens van Kinderdijk. Wat gebeurt daar?

molenaarsles Opdracht 1 Welkom in één van de Schatkamers van de wereld. In deze lessen leer je meer over de molens van Kinderdijk. Wat gebeurt daar? Naam: Klas: Datum: Welkom in één van de Schatkamers van de wereld. In deze lessen leer je meer over de molens van Kinderdijk. Wat gebeurt daar? Rik is 16 jaar en woont in een van de molens van Kinderdijk.

Nadere informatie

Stichting De Noord-Hollandse Molenfederatie. Jaarverslag 2013

Stichting De Noord-Hollandse Molenfederatie. Jaarverslag 2013 Stichting De Noord-Hollandse Molenfederatie Jaarverslag 2013 1 Inleiding In het afgelopen verslagjaar heeft de Molenfederatie, opgericht in 2009, haar bindende en initierende rol en haar platformfunctie

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Stichting "Rijnlandse Molenstichting"

Stichting Rijnlandse Molenstichting Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Verklaring van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat van baten en lasten 2013 5 Algemene toelichting 6 Er is door Horlings Accountants en Belastingadviseurs

Nadere informatie

Financiële verantwoording

Financiële verantwoording Financiële verantwoording Stichting "Rijnlandse Molenstichting" Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Verklaring van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten 2014 5

Nadere informatie

Startnotitie samenwerking Land van Cuijk gemeenten op het gebied van energie, klimaat & duurzaamheid

Startnotitie samenwerking Land van Cuijk gemeenten op het gebied van energie, klimaat & duurzaamheid Wij gaan voor groen! Startnotitie samenwerking Land van Cuijk gemeenten op het gebied van energie, klimaat & duurzaamheid 1. Aanleiding Al vele jaren wordt in de regio Noordoost Brabant samengewerkt aan

Nadere informatie

De Rietvink Veendijk 6 Nijetrijne Monument nr

De Rietvink Veendijk 6 Nijetrijne Monument nr Nijetrijne, 24 december 2011 NIEUWSBRIEF NR. 24: Kerstgroet en een heel goed 2012 gewenst Meer dan 4000 bezoekers aan De Rietvink in 2011 Ondanks een zomer met veel slecht weer hebben ruim 4000 bezoekers

Nadere informatie

TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m²

TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m² Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 Fax: 0186-634276 TE KOOP Vrijstaande woning met loods op een perceel van 780 m² Kwakscheweg 5 3261 LG Oud-Beijerland Algemeen Deze vrijstaande

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017

Beleidsplan Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017 Beleidsplan 2017-2020 Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017 Inhoud 1. Geschiedenis en terugblik... 2 2. Huidige organisatie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 december 2013 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief maart 2011 Nieuwsbrief maart 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief maart 2011 Barendrecht, 15-03-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Beleidsplan 2018-2022 Het doel van de stichting is de instandhouding van de inmiddels gerestaureerde St. Antonius molen. Restauratie en onderhoud De restauratie van de St. Antonius

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

RENOVEREN MET HET JUISTE OOG

RENOVEREN MET HET JUISTE OOG TEKST: ANNEMIE WILLEMSE FOTOGRAFIE: JAN VERLINDE INTERIEUR RENOVEREN MET HET JUISTE OOG Maar liefst vijftig jaar stond dit prachtige gebouw leeg, dus op het moment dat Catherine Van Rossum en haar echtgenoot

Nadere informatie

Toekomst voor het Groninger Erfgoed

Toekomst voor het Groninger Erfgoed Toekomst voor het Groninger Erfgoed Libau NRP dumo Innovatieve verduurzaming van het Groninger cultureel erfgoed 19 april 2018 Adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen

Nadere informatie

Molenaars getuigschrift voor Frans Deben

Molenaars getuigschrift voor Frans Deben Beste Vrienden van de Weerter Molens, We hebben een paar drukke weken achter de rug waarin veel werk is verzet om onze Weerter molens voor te bereiden voor het komende molenseizoen. Wij informeren u met

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W,

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W, BESTEMD VOOR: 15ik.01295 yffc-d iiiiiiihiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Onderwerp: Zienswijze gemeente Gemert- Bakel Toekomstvisie VRBZO Uw brief, ontvangen op: Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Kleiland 14 C IJsselmuiden

Kleiland 14 C IJsselmuiden Kleiland 14 C IJsselmuiden 1 Geachte belangstellende, Voor u ligt een brochure van Hanze Staete Makelaardij, namens de verkoper bedanken wij u voor uw getoonde belangstelling. Wij hopen dat u door middel

Nadere informatie

Omschrijving werkzaamheden achterhuis/schuur tbv. Rijksmonument Nieuwe Rijn 110.

Omschrijving werkzaamheden achterhuis/schuur tbv. Rijksmonument Nieuwe Rijn 110. Omschrijving werkzaamheden achterhuis/schuur tbv. Rijksmonument Nieuwe Rijn 110. Het achterhuis van de nieuwe rijn 110 verkeerd in een slechte staat. Het dak lekt, de draagconstruktie van het dak is op

Nadere informatie

Nationale. 12/13 mei Doet uw molen ook mee aan Nationale Molendag? GRATIS molen-ontdekboekje. Vrijwillige Molenaars.

Nationale. 12/13 mei Doet uw molen ook mee aan Nationale Molendag? GRATIS molen-ontdekboekje. Vrijwillige Molenaars. Nationale Molendag Doet uw molen ook mee aan Nationale Molendag? GRATIS molen-ontdekboekje 12/13 mei 2018 Het Gilde van Vrijwillige Molenaars Feiten uit 2017 Ruim 90.000 bezoekers 50.000 Molen kleurboekjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2012 OKTOBER

NIEUWSBRIEF 2012 OKTOBER We kijken graag naar molens, we willen ze graag behouden. Waarom eigenlijk? Molens horen bij ons, je kunt je Nederland zonder molens niet voorstellen. Dat komt omdat pas na de komst van de windmolens polders

Nadere informatie

RE: TOESTAND HELLEMOLEN REEK HOLT ACHTERUIT

RE: TOESTAND HELLEMOLEN REEK HOLT ACHTERUIT TOESTAND HELLEMOLEN REEK HOLT ACHTERUIT Gepost door: Bart Hoofs () Datum: 30 december 2008 20:06 De al enige tijd te koop staande Hellemolen in Reek holt in conditie hard achteruit. Landelijk bekend is

Nadere informatie

Voor wie. Probleemschets. Hoe herkent u funderingsproblemen?

Voor wie. Probleemschets. Hoe herkent u funderingsproblemen? Regeling funderingsherstel Klemmende deuren, ramen die niet meer goed dicht kunnen, scheuren in de muren en verzakkingen. Dit zijn typische kenmerken van funderingsproblemen, in de volksmond ook wel paalrot

Nadere informatie

Weerterland. Kempen~broek netwerk. ''Molens op de kaart zetten''

Weerterland. Kempen~broek netwerk. ''Molens op de kaart zetten'' MolenNieuws Weerterland Molenstichting Weerterland Nummer winter '15-16 Kempen~broek netwerk ''Molens op de kaart zetten'' De Voorste Luysmolen vlak over de grens bij Altweerterheide. De windmolens en

Nadere informatie

Restauratie noordzijde Oude Ursulakerk Warmenhuizen:

Restauratie noordzijde Oude Ursulakerk Warmenhuizen: Restauratie noordzijde Oude Ursulakerk Warmenhuizen: In het najaar van 2015 hebben wij de noordzijde van de Oude Ursula gerestaureerd; Onder toeziend oog van Bouwadvies Grootholland, met projectleider

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor evenementensubsidie

Aanvraagformulier voor evenementensubsidie Aanvraagformulier voor evenementensubsidie Dit formulier gebruikt u als u een evenementensubsidie wilt aanvragen bij de gemeente. Wat verwachten we van u? Ga eerst na of u in aanmerking komt voor subsidie.

Nadere informatie

Willen jullie zo vriendelijk zijn om onderstaande aanvraag in te boeken?

Willen jullie zo vriendelijk zijn om onderstaande aanvraag in te boeken? 3 attachments Frannie Frenaij/Hellevoetsluis 29-03-2012 14:22 Aan gemeente@hellevoetsluis.nl Cc Onderwerp Fw: aanvraag incidentele subsidie VPR-Molendag Aanvraag incidentele subsidie gem.hellevoetsluis

Nadere informatie

Geluidsproductie Coopsmolen te Zelhem

Geluidsproductie Coopsmolen te Zelhem Geluidsproductie Coopsmolen te Zelhem Traditionele Nederlandse windmolens en geluidsproductie Algemeen Eeuwenlang werken er al windmolens in Nederland. De molens worden gebruikt voor verschillende doeleinden,

Nadere informatie

De oude molen groep 7/8

De oude molen groep 7/8 Verhalend ontwerp over Olie- en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde De oude molen groep 7/8 Episode 1: Het uitzicht van Merlijn De leerkracht vertelt over Merlijn, een jongen van een jaar of 10. Merlijn

Nadere informatie

Gevelisolatie In 5 stappen

Gevelisolatie In 5 stappen Gevelisolatie In 5 stappen Bewaar mij! 1 Vloerisolatie Inhoud 1 Zijn mijn muren al geïsoleerd? 4 2 Hoe kan ik de muren isoleren? 4 3 Zelf doen of laten doen? 5 4 Hoe vind ik een goed isolatiebedrijf? 6

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 22 juni 2017

Ouderinfo donderdag 22 juni 2017 Ouderinfo donderdag 22 juni 2017 Geplande evenementen www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, Pagina 1 t/m 5 27 juni: Prikactie 26-27-28 juni: Musical uitvoering -- Inhoudsopgave: 1.

Nadere informatie

Geachte geïnteresseerde,

Geachte geïnteresseerde, v1.3 Geachte geïnteresseerde, Hartelijk dank voor uw interesse in onze Woonvereniging Doornsteeg. Wij zijn een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap die aan de Doornsteeg 14 woningen gaan bouwen. Wij

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2014 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2014 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2014 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 juli 2015 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders der Gemeente Bergen op Zoom Postbus AA Bergen op Zoom

Aan het College van Burgemeester en Wethouders der Gemeente Bergen op Zoom Postbus AA Bergen op Zoom Bergen op Zoom, 3 juli 2015 Aan het College van Burgemeester en Wethouders der Gemeente Bergen op Zoom Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Betreft: Verdwijnen van Katarina bar Bergen op Zoom, kenmerk PB/15032-1

Nadere informatie

Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015

Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015 Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015 Krijn Ratsma (architect en voorzitter Stichting Energieke Regio) inhoud: ontstaan Energieke Regio opzet van het project ook in uw regio? bedrijvencoöperatie?

Nadere informatie

griffier Aan Burgemeester en Wethouders en de Raad van de gemeente Vlagtwedde, de griffier en het secretariaat. Geachte dames en heren,

griffier Aan Burgemeester en Wethouders en de Raad van de gemeente Vlagtwedde, de griffier en het secretariaat. Geachte dames en heren, griffier Van: Willy Oosterhof Verzonden: maandag 7 september 2015 22:25 Aan: info; griffier; bestuurssecretariaat Onderwerp: De laan tussen voormalige school Barnflair Oost 67

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2016 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2016 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2016 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 juli 2017 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

-4- Boekwaarde per 31 december 2013 1,-- Boekwaarde per 31 december 2013-1,-- Boekwaarde per 31 december 2013-1,--

-4- Boekwaarde per 31 december 2013 1,-- Boekwaarde per 31 december 2013-1,-- Boekwaarde per 31 december 2013-1,-- -4- MOLENSTICHTING HET LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA Toelichting bij de balans per 31 december 2013 A C T I V A 1. Molens Molen "De Hoop" te Veen (gemeente Aalburg) Boekwaarde per 31 december 2013 1,-- Molen

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Woningkoopkracht. Checklist. Woningbezichtiging

Woningkoopkracht. Checklist. Woningbezichtiging Woningkoopkracht Checklist Woningbezichtiging Over ons Met ons onafhankelijke hypotheekadvies zorgen we ervoor dat u weet waar u aan toe bent zodat u straks zorgeloos kunt wonen in uw droomhuis. Woningkoopkracht

Nadere informatie