Geachte lezers, lezeressen,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte lezers, lezeressen,"

Transcriptie

1 Jaargang 31 januari 2017 nummer Redactie: P. Hartholt Veenstra Lândyk 2 tel J. Hoeksma Ellens Lytsewei 34 tel A. Veenstra de Boer Sânkop 17 tel T. Veenstra Everts Ikkersreed 14 tel Bankrek. nr. NL 64 RABO adres: brinkpraat@chello.nl com VOORWOORD Geachte lezers, lezeressen, De eerste editie van Brinkpraat in 2017 hebt u/jij alweer in handen. Na een rustige jaarwisseling, althans voor ons dorp, is 2017 al bijna 1 maand oud. Na voor de meesten onder ons een drukke decembermaand, is nu het wachten op winterweer! Wat komt zoal langs in deze Brinkpraat? Activiteiten en andere wetenswaardigheden, te weten: psz de Hamsterkes kijken nog even terug op een drukke maar geslaagde periode en blikken alvast vooruit; Daeldersplak zoekt een vrijwilliger; geschiedenis van Drogeham in tekst, maar ook de oude foto's zijn weer present; gebruikelijke agenda's van jaarvergadering komt u tegen, uitvaartvereniging de Laatste Eer en Plaatselijk Belang Drogeham; nogmaals een oproep om de enquête in te vullen!; nieuws van de huisartsen; tc de Delte over voorbereidingen; haak-mar-oan oproep om te haken; gondelvaart met laatste ontwikkelingen; jeugdhonk up met hun activiteiten; kbs de Tarissing met informatie; en nog veel meer valt te lezen in deze Brinkpraat! Veel leesplezier, de redactie. p.s. De kopij aanbieden uiterlijk op de aangegeven datum! De kopij voor het volgende nummer van Brinkpraat moet binnen zijn voor 6 maart 2017 op bovenstaand adres.

2 Nieuws van PSZ de Hamsterkes. Wat hebben de kinderen bij PSZ de Hamsterkes het de afgelopen periode druk gehad! We hebben gewerkt aan het thema van de kinderboekenweek voor altijd jong. Er kwam een hele oude beppe op school om een verhaal voor te lezen. Ook hebben we mooie werkjes bij dit thema gemaakt. Op de laatste dag van de kinderboekenweek mocht iedereen een kijkje bij ons nemen om onze mooie werkjes te bewonderen. Vlak voor de herfstvakantie hebben wij een mooie wandeling gemaakt in het bos in Veenklooster. We hebben daar de hertjes gevoerd en juf had emmertjes mee waar we mooie spullen in konden verzamelen voor op de herfsttafel in onze school. Ook hebben we samen Sinterklaas gevierd! Hij is ons dit jaar niet vergeten en heeft ons verwend met lekkers en een puzzel. Na het sinterklaasfeest hebben we samen met juf de kerstboom versierd. Ook hebben we een kerstbal mooi gemaakt en meegenomen naar huis om daar in de kerstboom te hangen. Op dit moment zijn we bezig met het thema ziek en gezond. Hierover een volgende keer meer! Leiding en oudercommissie PSZ de Hamsterkes.

3 Oproep van Daeldersplak: Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor ongeveer een halve dag in de week. De taak van de vrijwilliger is om samen met 1 of 2 van onze deelnemers zwerfvuil van straat te rapen in en om Drogeham. Ook zoeken we iemand met groene vingers voor de tuin. Onze enthousiaste deelnemers doen beide klussen met veel plezier, maar het ontbreekt ons soms aan een verantwoordelijke volwassene met een goede conditie. Wij stellen hier veel tegenover. Goede sfeer in een leuk team, mogelijkheid tot spannende uitjes en een leerzame uitdaging. Ben je geïnteresseerd? Bel voor meer informatie of een afspraak met Karel Eringa:

4 Secretariaat: Bindert Japiksstrjitte 34, 9289 JK Drogeham Hierbij nodigen wij u uit voor de te houden JAARVERGADERING van Plaatselijk Belang Drogeham op donderdag 2 maart 2017 om uur in de Fakkel. AGENDA 1. Opening door de voorzitter K. Alma. 2. Openstaande vragen vorige jaarvergadering. 3. Notulen vorige jaarvergadering. Gelegenheid tot het stellen van vragen n.a.v. de notulen. 4. Jaarverslag Financieel verslag door L. Reitsma-Wijma. Verslag kascommissie en benoeming nieuwe kascommissie. 6. Man/vrouw/ploeg van het jaar. 7. Rondvraag. 8. Voorstellen/presentatie KEaRN 9. Pauze. 10. Enquête Drogeham. 11. Sluiting. 12. Vergadering van de ijsbaanvereniging De Eendracht. Met vriendelijke groet, het bestuur van Plaatselijk Belang Drogeham A. van der Galiën-Koster, secretaresse

5 Nieuws Huisartsenpraktijk Drogeham Huisartsenpraktijk Drogeham begint het nieuwe (negende) jaar in een frisse praktijk met nieuwe vloer, meubels en kleuren! Voor de komende periode kunnen wij een aantal dingen melden: Nieuwe huisarts in opleiding per 1 maart Per 1 maart zal Gebrand de Vries zijn opleiding tot huisarts afronden en zal onze nieuwe aios, Inge Hiemstra, bij ons aan haar derde jaar beginnen. Gerbrand zal na zijn opleiding in Leeuwarden aan de slag gaan. Wij wensen hem veel werkplezier toe! Inge woont in Groningen, maar komt van origine uit Friesland en beheerst daarmee ook de taal. Inge zal tot mei 2018 bij ons in de praktijk blijven. Omdat zij nog niet zo lang geleden moeder is geworden, werkt zij parttime op de maandag, woensdag en vrijdag. Parkeer/doorstroom problemen rondom praktijk Vooral tijdens de medicijnuitgifte wordt het erg druk met parkeren van auto s rond de praktijk. Onze buren worden daarmee soms belemmerd bij hun opritten en ook de doorstroming op de weg komt in de knel. Wij willen bij dezen dan ook een oproep doen om zoveel mogelijk zonder auto de medicijnen te komen halen of anders meer rekening te houden met parkeren. Dit kan betekenen dat uw auto iets verder weg geparkeerd moet worden. Voorjaarsvakantie gesloten In de voorjaarsvakantie (week 8, 20 t/m 24 februari) is de praktijk gesloten en wordt de waarneming verzorgd door de praktijk in Kootstertille. Medicijnuitgifte gaat gewoon door op de bekende tijden.

6 Nieuws T.C. De Delte De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer in volle gang. Onze trainer, Niels de Haan, heeft intussen zijn eigen tennisschool opgericht. Vanaf eind maart zullen onder zijn leiding de lessen weer starten en kunnen we ook weer starten met clinics/introductielessen voor beginners. Voor de jeugd is al een uitgebreid activiteitenprogramma opgesteld in samenwerking met verenigingen binnen Achtkarspelen. Ook hebben we een eigen competitie opgezet met verenigingen rondom Achtkarspelen die te klein zijn voor de KNLTB competitie die op zondag valt. Het afgelopen jaar konden we door onder andere financiële bijdragen uit acties en met hulp van onze leden het clubhuis wat opknappen. In maart hopen we met vele handen nog een aantal klussen te klaren zodat we het nieuwe seizoen goed kunnen beginnen. Voor lidmaatschap of meer informatie kijk op onze website of neem contact op met onze secretaris Jitske de Hoop via of met onze trainer Niels de Haan op

7 Haak-mar-oan Der is op t stuit in projekt geande om tekkens fan 140 x 200 cm te haken. Dizze tekkens bestean út saneamde granny squares oftewol : beppe s fjouwerkantsjes. Lapkes fan 10x10 cm. Of 20x20 mei ek, at de úteinlike tekken mar 140 x 200 is (dit is foar in 1 persoansbêd). Dizze tekkens moat dan meiinoar 5 fuotbalfjilden grut wurde; om te besykjen yn it Guiness book of Records te kommen. It projekt is yn hannen fan Monique van der Hoek en Esmeralda de Vries fan de Paletgroep yn Ljouwert. GGDW = de grootste gehaakte deken ter wereld. It doel is om minsken byinoar te bringen, foaral minsken dy t iensum bin. Hake is ferbine sizze de froulju. Der binne al ferskate haakgroepkes ûntstien en der wurd omraak haakt. Sels yn Spanje en op Malta! Der bin sels froulju dy t hielendal net hake kin, mar it dochs prebearje wol. En at dan skielk dy grutte tekken op de TV komt kin se sizze: Der ha ik ek oan meihaakt. Mar ek bern dogge der oan mei. Der bin wy no yn Droegeham ek mei dwaende. It doel is om de tekkens klear te ha foar juli 2018 om it resultaat dan sjen te litten by it evenemint: Culturele Haadstêd Ljouwert. Dernei gean de tekkens nei in goed doel. Dus froulju (mannen mei ek!) ha jim earne noch wat jern en in haakpinne lizzen; wy soenen sizze: doch mei! Jim mei sels in tekken hake, mar ek losse lapkes bin wolkom. Sjoch foar mear ynformaasje op Lapkes/tekkens mei ynlevere wurde by: Femylje Prins, Tillewei 20 Droegeham Doetie Prins (mem fan Sjoerd Prins) en Janske Poos

8 Te Huur: OOIEVAAR Kunststof ooievaar met benodigdheden. Ideaal voor geboortes. 10 dagen voor 7,50 ============================ buurtvereniging de Trije hoek inlichtingen bij A. Steendam, tel: e gondelvaart op wielen op Vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2017 Op de Blok hoofdvergadering van 12 december J.L. hebben de deelnemende buurtgroepen aangegeven dat ze weer mee gaan doen aan de Gondelvaart op wielen. Op dit moment wordt er door de buurten dan ook volop gewerkt aan de ideeën en onderwerpen waarmee men aan deze editie van onze evenement mee wil gaan doen. Als bestuur zijn we ook volop met de organisatie bezig, zodat ook deze gondelvaart weer een onvergetelijke editie wordt.

9 Hallo allemaal, Zit je in groep 7 of 8 of in de 1 e klas van het voortgezet onderwijs? Dan ben jij van harte welkom in jeugdhonk UP. Hierbij de activiteiten die wij de komende maanden voor jullie organiseren. Het jeugdhonk is van uur tot uur geopend. DATUM ACTIVITEIT 27 JANUARI DART TOERNOOI 3 FEBRUARI DISCO 10 FEBRUARI PLAYBACK SHOW 17 FEBRUARI DISCO 22 FEBRUARI WINTER SPRING EVENEMENT Het Winter Spring evenement is op vrijdag 22 februari! Voor groep 1, 2 en 3 van uur Voor groep 4, 5 en 6 van uur Voor groep 7 en 8 van uur.

10 . Tarissing-Nijs.Als u dit leest, ligt de vakantie al weer een aantal weken achter ons. De kinderen konden even bijkomen van de drukke decembermaand. We kunnen terugkijken op een mooie periode...sint op de bakfiets naar de Tarissing.Vol spanning stonden de kinderen van de Tarissing 's morgens om half negen te wachten op de komst van Sinterklaas. Uit volle borst werd er gezongen, maar Sinterklaas kwam maar niet opdagen. Uiteindelijk kwamen er 3 Pieten op de bakfiets, maar nog steeds was er geen Sinterklaas. De goede Sint was van de bakfiets gevallen. Gelukkig werd hij door Post NL als pakketje bij de school bezorgd. De opluchting was dan ook groot. Sinterklaas werd getrakteerd op een grote taart. De Pieten waren niet alleen Sinterklaas verloren, maar ze hadden ook nog stiekem van de taart gesnoept. Ondanks alles werd het gelukkig toch nog een groot feest op de Tarissing en tegen de middagpauze werd Sinterklaas weer enthousiast uitgezwaaid...kerstviering.donderdag 22 december hebben we gezamenlijk het kerstfeest gevierd in de Jacob Tsjerke. De dienst werd druk bezocht door de kinderen, ouders, opa's en oma's. Alle groepen hebben hun medewerking verleend aan deze dienst waarvoor we iedereen nogmaals willen bedanken. We kijken terug op een mooie en warme kerstviering...afscheid interim directeur.na een periode van 5 maanden, hebben wij op 22 december weer afscheid moeten nemen van onze interim directeur, dhr. Ymte Osinga. We wisten dat hij maar voor een korte periode in ons midden zou zijn, maar zullen zijn aanwezigheid zeker missen. Aan het eind van de kerstviering is er kort aandacht besteed aan zijn afscheid. Naast lovende woorden, werd hem als dank voor zijn inzet, een bos bloemen en een attentie aangeboden...nieuwe directeur.per 1 januari 2017 is Judith Boerema aangesteld als nieuwe directeur van de Tarissing. Wij heten haar van harte welkom en hopen dat zij zich snel thuis zal voelen op de Tarissing!..Diploma-uitreiking leerlingmediatoren.vrijdag 2 december hebben 8 leerlingen van groep 7 en 8 het diploma van leerlingmediator behaald. Hieraan gingen een sollicitatieprocedure en 3 trainingen vooraf. De kinderen die door hun medeleerlingen werden gekozen hebben met uitstekend gevolg de trainingen doorlopen. De Tarissing is er ontzettend trots op dat zij zich willen inzetten voor hun school. De training werd verzorgd door de Vreedzame School-trainer, Jan Oosterhuis, samen met een aantal leerkrachten..eenmaal opgeleid is er elke dag op school een tweetal mediatoren die dienst hebben. Tijdens de pauzes lopen zij rond en letten op of ze ergens kunnen helpen bij een ruzie of conflict. Gedurende de hele dag zijn ze aanspreekbaar voor het helpen oplossen van conflicten...cito toetsen.vanaf 16 januari zullen de cito toetsen weer door de kinderen worden gemaakt. Voor veel kinderen is dit toch altijd wel een spannende tijd. Wij wensen iedereen hier heel veel succes mee!.. Tot de volgende Brinkpraat!

11 UITVAARTVERENIGING DE LAATSTE EER DROGEHAM Secretariaat: Postbus ZH Drogeham, tel: website: Uitvaartvereniging De Laatste Eer Drogeham nodigt haar leden uit tot het bijwonen van de algemene jaarlijkse ledenvergadering op maandag 6 februari 2017 om uur in gebouw De Fakkel te Drogeham Agenda 1 Opening 2 Bestuursmededelingen 3 Notulen ledenvergadering Jaarverslag secretaris Jaarverslag penningmeester 6 Verslag kascommissie 7 Benoeming nieuw lid kascommissie 8 Vaststelling contributie Vaststelling ledenkorting Bestuursverkiezing; Ons bestuurslid Grietje Adema - Meetsma is aftredend en herkiesbaar. Tegenkandidaten kunnen worden gemeld voor 6 februari bij onze secr. Aukje Pultrum de Jong. Tel: / Rondvraag 12 Pauze 13 "Afscheid nemen doe je niet zo maar" Vaak heb je als uitvaartvereniging sterk te maken met de praktische zaken van de uitvaart. Er moet heel wat geregeld worden. Daardoor ontstaat er al snel het gevaar dat er weinig ruimte is voor de gevoelsmatige kant van de uitvaart en de gevoelsmatige kant van het afscheid. De laatste jaren zien we daarin een grote ontwikkeling maar de benadering vanuit bv. de uitvaartzorg is nog steeds sterk gericht op de praktische, organisatorische en logistieke kant van het afscheid. Dat is ook prima, mits mensen dan zelf oog hebben voor de gevoelsmatige kant of zich daarin laten begeleiden en ook de vrijmoedigheid hebben om daar over na te denken. Over dit thema zal ds. Jouke Droogsma een inleiding houden. Aan de ene kant natuurlijk vanuit zijn ervaring als predikant maar ook vanuit een brede interesse in uitvaartgebruiken, rouwverwerking en stervensbegeleiding waarin hij ook regelmatig cursussen volgt. Hij zal het dus niet alleen vanuit de kerkelijke achtergrond benaderen. 14 Sluiting

12 Invullen enquête, Invullen enquête, Invullen enquête Plaatselijk Belang heeft een enquête gemaakt over een dorpsvisie voor ons dorp. Hierin worden vragen gesteld over wat u belangrijk vindt en wat u wilt, en vindt van ons dorp. De resultaten gaan ons als dorpsbewoners helpen bij het opstellen en uitstippelen van een visie voor ons dorp voor de komende jaren waar mogelijk iedereen belanghebbende is. Ook gezien de ontwikkelingen die spelen rondom burgerparticipatie, de vergrijzing waar we mee te maken krijgen. En het wegtrekken van jongeren naar de grote steden allerlei zaken waar we mee te maken krijgen en wat voor invloed heeft dit op de samenleving in ons dorp Drogeham. Het is daarom echt van groot belang dat zoveel mogelijk gezinsleden deze enquête gaan invullen. Het moet ons als dorp echt iets interesseren. U wilt toch ook dat de kinderen gebruik kunnen maken van de sportvoorzieningen bij ons in eigen dorp. En dat u zelf ook gebruik kan maken van de faciliteiten die ons dorp nu nog te bieden heeft. Wij hadden gehoopt dat 40% van de dorpsbewoners de enquête zouden gaan invullen. Op dit moment zitten we op 16,6% vandaar ook deze dringende laatste oproep aan diegene die de enquête nog niet heeft ingevuld zou u deze alstublieft willen invullen u helpt ons dorp ermee. U kunt de enquête nog invullen tot maandag 20 februari De enquête is te vinden op de website van Drogeham: of via onze vernieuwde Facebook pagina: plaatselijk belang Drogeham. Like deze pagina zodat u de eerste bent die op de hoogte is van nieuws rondom plaatselijk belang. We willen nogmaals benadrukken dat alle volwassen gezinsleden de enquête kunnen/ mogen invullen. Bent u nieuwsgierig naar de resultaten van de enquête. Deze zullen worden behandeld op de eerstvolgende jaarvergadering van Plaatselijk Belang op: Donderdag 2 maart om 20:00 uur in de Fakkel. Met vriendelijke groet, Klaas Alma Voorzitter Plaatselijk Belang Drogeham

13 ACTIVITEITEN Maandag 23 januari 2017: Is er weer een Spiegel bijeenkomst van De KNVB in onze kantine langs deze weg roepen wij onze leden, vrijwilligers, supporters, club van 100 leden en ouders van onze jeugdleden op, om samen te kijken waar onze vereniging over vijf jaar staat. Aanvang zal zijn om 19:30 uur. Zaterdag 25 februari 2017: Reünie wedstrijd Oud Drogeham 3 - Oud Harkemase Boys 4 Na afloop muziek van de: Kolken Blazer Drive in Show. Aanvang 14:00 uur. Donderdag 27 april 2017: Koningsdag Programma volgt. Aanvang 9:00 uur. Zaterdag 27 mei 2017: Familiedag De Familiedag voor de gehele voetbalvereniging. Programma volgt. Aanvang 11:00 uur. Zaterdag 3 juni 2017: Buurtvoetbal Samen als dorp Drogeham in een sportieve strijd op sportpark t Doltsje. Programma volgt. Aanvang 9:00 uur.

14 GESCHIEDENIS VAN DROGEHAM Monniketille Ten noorden van het Prinses Margrietkanaal ligt de buurtschap Monniketille. Deze buurtschap hoorde vroeger bij Drogeham. Dat lijkt misschien een beetje vreemd, maar dan moeten we bedenken dat het kanaal er vroeger niet was. De noordelijke grens van Drogeham liep door tot de Alde Dyk. Hier liep vroeger het riviertje de Alde Ryd. Het kanaal, vroeger het Kolonelsdiep genoemd, is gegraven in Ten noorden van Drogeham kwam een verlaat (of sluis) in het diep te liggen. Dit verlaat werd het Blankenburgerverlaat of Munckeverlaat genoemd. Bij dit verlaat kon met het diep oversteken. In de 17 e eeuw is het verlaat verplaatst naar de plek die nu Blauwverlaat heet. Ten noorden van Drogeham kwam een tille (of brug) over het kanaal te liggen, de Monniketille. Deze brug is later weer weggehaald. In de plaats kwam een overzet (of pont). De naam De naam Monniketille herinnert aan de monniken van Buweklooster. Hoewel Buweklooster een vrouwenklooster was, waren er wel mannen die werkzaam waren in de landbouw en de vervening. De kloosters hadden onderling contact metelkaar. Zo stond er bijvoorbeeld ook een klooster in het huidige Veenklooster. De kortste weg was over het kanaal. Vandaar dat het verlaat Munckeverlaat (muncke wil zeggen monnik) werd genoemd en de brug Monniketille. Het vervoer van goederen ging vaak over water. De oude Drogehamstervaart die in de buurt van de Kromelle begint is waarschijnlijk gegraven door de monniken. Deze vaart werd vroeger de Monnekevaert of Monnike Ee genoemd. Buurtschap Rond 1800 zijn er mensen bij Monniketille gaan wonen. Deze mensen waren vooral werkzaam in de vervening. Omdat het gebied officieel bij Drogeham hoorde gingen de bewoners en hun kinderen in Drogeham naar de kerk en naar school. In 1832 stonden er acht huizen aan het kanaal en iets noordelijker stonden er ook nog vier. Ook stond er een huis ten zuiden van het kanaal. Ongeval Dat het oversteken van het kanaal gevaarlijk kon zijn, blijkt uit het volgende droevige krantenbericht uit 1927: De 17-jarige zoon van de koemelker W. Hoeksma te Munniketille ging ondanks het ruwe weer met zijn zeilbootje naar Drogeham om veevoederartikelen te halen; op de terugreis is ten gevolge van een rukwind de boot omgeslagen en de jongen verdronken. Bij Kootstertille In 1951 is het kanaal breder gemaakt. Het huis ten zuiden van het kanaal is toen afgebroken. Enkele jaren later, in 1959, heeft de gemeenteraad heeft naar aanleiding van deze verbreding de grenzen tussen Drogeham en Kootstertille opnieuw vastgesteld. De noord- en westgrens van Drogeham kwamen voortaan bij het kanaal te liggen. Dat betekende dat de inwoners van Monniketille vanaf die tijd onder Kootstertille kwamen te vallen. Ook werd de dorpsnaam Kooten toen veranderd in die van Kootstertille. Simon Hoeksma (hoeksmahistorie@hetnet.nl)

Tarissingnijs, januari 2017 Het team van de Tarissing wenst alle leerlingen, ouder(s), verzorger(s) en medewerkers:

Tarissingnijs, januari 2017 Het team van de Tarissing wenst alle leerlingen, ouder(s), verzorger(s) en medewerkers: Tarissingnijs, januari 2017 Het team van de Tarissing wenst alle leerlingen, ouder(s), verzorger(s) en medewerkers: JANUARI 2017 J.B. = Judith Boerema (dir.) aanwezig ZO 1 Week 1 Nieuwjaarsdag DI 17 J.B

Nadere informatie

Welkom. Jaarvergadering 2019 Plaatselijk Belang Drogeham

Welkom. Jaarvergadering 2019 Plaatselijk Belang Drogeham Welkom Jaarvergadering 2019 Plaatselijk Belang Drogeham Agenda 1. Opening door de voorzitter 2. Openstaande vragen vorige jaarvergadering 3. Notulen vorige jaarvergadering Gelegenheid tot het stellen van

Nadere informatie

TARISSINGNIJS. Januari Drogeham, 22 december Beste ouders,

TARISSINGNIJS. Januari Drogeham, 22 december Beste ouders, TARISSINGNIJS Januari 2018 Drogeham, 22 december 2017 Beste ouders, Wat een geweldige viering! Kinderen, ouders, teamleden en buurtgenoten bedankt! Alles kwam geweldig samen. Van de sfeervolle verlichting

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

De Fûke. Doarpskrante fan Wierum. Jaarvergadering dinsdag 7 maart uur De Pipenâle. Februari ste jaargang Nummer 1

De Fûke. Doarpskrante fan Wierum. Jaarvergadering dinsdag 7 maart uur De Pipenâle. Februari ste jaargang Nummer 1 Jaarvergadering dinsdag 7 maart 19.30 uur De Pipenâle De Fûke Doarpskrante fan Wierum INDIEN U HET ENQUETE FORMULIER VOOR STRAND EN PIER NOG NIET HEEFT 14 INGELEVERD DAN GRAAG MEENEMEN 14 NAAR DE JAARVERGADERING.

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende:

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: OFW D1 NIEUWS Hallo allemaal, Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: Algemene Ledenvergadering Old Forward Hierbij nodigen wij de leden uit voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Kinderboekenweek. Thema: Klaar voor de start! Maandnieuws februari Jaargang Maandnieuws februari 2019 WINTERPRET

Kinderboekenweek. Thema: Klaar voor de start! Maandnieuws februari Jaargang Maandnieuws februari 2019 WINTERPRET Maandnieuws februari 2018-2019 Jaargang 17 105 Maandnieuws februari 2019 Hilversum WINTERPRET Kinderboekenweek 2013 Thema: Klaar voor de start! Lees verder op pagina 5 COLOFON / VOORWOORD Dit Maandnieuws

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IJSBAAN

NIEUWSBRIEF IJSBAAN NIEUWSBRIEF 01-2012 IJSBAAN Velen van u zullen er geweest zijn, of het gehoord hebben maar voor de genen die het niet weten, onze tennisbaan is 2 weken lang een IJsbaan geweest. Het was een groot succes

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors:

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors: Uitnodiging Januari 2012 Even bijpraten Met de allerbeste wensen voor 2012 openen we de tweede officiële nieuwsbrief van SDO Tafeltennis. Deze bevat al veel meer informatie dan de eerste. Alle begin is

Nadere informatie

s.v. Huizen nieuwsbrief

s.v. Huizen nieuwsbrief s.v. Huizen nieuwsbrief Hier is hij dan de nieuwsbrief van s.v. Huizen. Dit seizoen zijn er op organisatorisch gebied een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is er geen jeugdbestuur meer maar een jeugdcommissie

Nadere informatie

Groep 7/8 heeft dit jaar een middag kennisgemaakt met het werken aan een gondel, dit vonden ze erg leuk.

Groep 7/8 heeft dit jaar een middag kennisgemaakt met het werken aan een gondel, dit vonden ze erg leuk. TARISSINGNIJS 20 OKTOBER 2017 Drogeham, 20 oktober 2017 Beste ouders, Wat is de periode tussen de zomervakantie en de herfstvakantie voorbij gevlogen!!! Een ander woord heb ik er niet voor. En wat hebben

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Jaargang 18

Jaargang 18 Riemslootnieuws 772 07-03-2019 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL OPGELET OPGELET OPGELET OPGELET OPGELET OPGELET Nieuws OV (oudervereniging) Wij zoeken

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) / verzorger(s) van de Stjelp,

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) / verzorger(s) van de Stjelp, Nieuwsbrief 21-12-2016 Beste ouder(s) / verzorger(s) van de Stjelp, We willen iedereen een hele fijne kerstvakantie en een goede jaarwisseling toewensen. We hopen iedereen in goede gezondheid terug te

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019 NIEUWSFLITS Jaargang 19, nummer 5 20 december 2018 Voorwoord Beste ouders, December is al weer zo goed als voorbij. En daarbij natuurlijk ook het jaar 2018! Sinterklaas was net de school uit, de laatste

Nadere informatie

24 december 2016 nr. 30

24 december 2016 nr. 30 24 december 2016 nr. 30 De feestdagen staan voor de deur en het jaar 2016 loopt ten einde, tijd voor een laatste Nieuwsbrief. Het afgelopen kwartaal waren er diverse activiteiten. In deze Nieuwsbrief een

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Fanút it team: Week/datum Dag Deel Pers. Bezt. Pers. Bezt. Groep 3/4/5 Groep 6/7/8 Ochtend Juf Reina Juf Yttje Week 46 12/13 november.

Fanút it team: Week/datum Dag Deel Pers. Bezt. Pers. Bezt. Groep 3/4/5 Groep 6/7/8 Ochtend Juf Reina Juf Yttje Week 46 12/13 november. Yntusken is de hjerstfakânsje alwer oer. Efkes in wike ûntspannen. Wa wit der wol efkes op út west as oars yn- en om hûs hinne rommele? De klok is ek alwer in oere tebeksetten wêrtroch wy no wer yn it

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming NUMMER 2 JAARGANG 33 21 september 2018 Belangrijke data 24 september Schoolreis groep 7 Groep 6 Thijssenshof 18.30-19.30 uur Informatie avond Bavolab 19.30-20.30 uur Informatieavond Trainingslab 25 september

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Belangrijke data 26 november Informatieavond MR 19.15u-21.30u 30 november Maandopening 1 december Informatie avond groep 1-2 4 december Sinterklaas 17 december Kerstviering 21

Nadere informatie

5e jaargang - november 2017

5e jaargang - november 2017 5e jaargang - november 2017 Inkoop Verkoop Taxatie Reparatie Onderhoud APK-keurstation Vakkundige reparatie met de juiste kennis en apparatuur Rondeboslaan 28a 9936 BK Delfzijl Tel. 0596-630509 info@autobedrijfhoefsmit.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. vrijdag 15 december 2017 AGENDA 22 december Kerstviering Weelecbak weer weg Continurooster tot uur

Nieuwsbrief 8. vrijdag 15 december 2017 AGENDA 22 december Kerstviering Weelecbak weer weg Continurooster tot uur Nieuwsbrief 8 vrijdag 15 december 2017 AGENDA 22 december Kerstviering Weelecbak weer weg Continurooster tot 14.00 uur 25 december Kerstvakantie t/m 5 januari 9 januari 19.30-21.00 uur MR vergadering 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 In deze editie: Kalender Kinderboekenweek Scharrelen bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief

Obs t Montferland Nieuwsbrief Obs t Montferland Nieuwsbrief December 2017 Uitdagend onderwijs met een sterke basis AGENDA Maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 11 12 Staking leerkrachten 18 19 20 Kerst in het Barghse Huus 13 14

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Zaterdag 29 oktober Kangoeroetraining om uur in de Sporthal.

Zaterdag 29 oktober Kangoeroetraining om uur in de Sporthal. WEEKBERICHT DOS'46 28 JAARGANG NR. 7 24 oktober 30 oktober 2016 5 Redactieadres: A. Baylé Raadhuislaan 40 7948 BX Nijeveen tel: 06-23605498 E-mail adres: weekbericht@dos46.nl KOPY MAILEN OF DOORBELLEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 Activiteitenboekje Basisschool De Tonne 2015-2016 Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 INLEIDING Op basisschool De Tonne hebben wij samenwerking in een hoog vaandel staan. Ieder jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief december Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief december Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Decembermaand, feestmaand. Een maand vol activiteiten en gezelligheid. Ook deze nieuwsbrief staat vol met informatie over de aankomende vieringen. Leest u alles goed door? Ik

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-09 (01-02-17) 06 februari studiedag: alle leerlingen zijn vrij 09 februari rapport mee 14 + 16 februari 10-minutengesprekken 14 t/m 16 februari adviesgesprekken groep 8 VOORAANKONDIGING: 19 februari

Nadere informatie

Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017

Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017 Agenda 2017 Het Korennieuws April 2017 Vrijdag 31 Maart 18:30 Filmavond Maandag 17 April 10:30 Paaseieren zoeken Donderdag 20 April 20:00 Kaarten Maandag 24 April 20:30 Kienen Maandag 15 Mei 20:30 Kienen

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

DE KLAPPER Informatiebrief St. Michaëlschool Rotterdam Schooljaar , nummer 16, donderdag 20 april

DE KLAPPER Informatiebrief St. Michaëlschool Rotterdam Schooljaar , nummer 16, donderdag 20 april st.michael@rvko.nl DE KLAPPER Informatiebrief St. Michaëlschool Rotterdam Schooljaar 2015-2016, nummer 16, donderdag 20 april www.st-michael.nl De Vreedzame School De kinderen hebben in de afgelopen periode

Nadere informatie

Infopunt november 2013

Infopunt november 2013 Infopunt 06 14 november 2013 Storm, wind en regen. Ja hoor, herfstweer. Het is een stormachtige opmaat naar de feestelijke decembermaand. Gelukkig was het maandag met Sint Maarten prachtig weer om te lopen,

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 INFOOTJE NR. 15 Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 Agenda Donderdag 12 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 Fiets mee naar school Zondag 15 mei Eerste Pinksterdag Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit!

NIEUWSBRIEF juli 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit! AGENDA JULI SEPTEMBER 2018 Vrijdag 13 juli Woensdag 18 juli Donderdag 19 juli Donderdag 19 juli Vrijdag 20 juli Zomervakantie Eerste schooldag Eindmusical groep 8 : Spookie! Rapport mee De kinderen van

Nadere informatie

Tille-Nieuws 15. Vrijdag 20 april t/m 17 mei 2018

Tille-Nieuws 15. Vrijdag 20 april t/m 17 mei 2018 www.obs-detille.nl Tille-Nieuws 15 Vrijdag 20 april t/m 17 mei 2018 IN DIT TILLE NIEUWS vanuit de directie agenda komende periode voetbaltoernooi nieuws vanuit de kleutergroepen nieuw spelmateriaal kleutergroepen

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

nieuwsbrief pagina 2 Nieuwe schoolshirts Groep 3 en 4 Studiereis Studiedagen

nieuwsbrief pagina 2 Nieuwe schoolshirts Groep 3 en 4 Studiereis Studiedagen 2015 2016 editie November 2015 A.C. onderwijs heeft een nieuwe penningmeester. Met in deze editie onder meer: Penningmeester A.C. Nieuwe schoolshirts Groep 3 4 Studiereis Bus opvang Interim Sint viering

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland JS Wassenaar Wassenaar, november 2016

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland JS Wassenaar Wassenaar, november 2016 Bonifax Agenda Wassenaar, november 2016 03 nov. oud papier 07 nov. groep 3+4 verteltheater 09 nov. groep 7 dode-hoek-les 10 nov. groep 5 bosles 11 nov. Nationaal Schoolontbijt 11 nov. groep 8 ontbijt bij

Nadere informatie

Schooljaar , nieuwsbrief 7 december Beste ouders,

Schooljaar , nieuwsbrief 7 december Beste ouders, Schooljaar 2016-2017, nieuwsbrief 7 december 2016 Beste ouders, Sinterklaas en zijn Pieten zijn maandagochtend hartelijk ontvangen door de kinderen en hun ouders. Vele handen zijn geschud, tekeningen en

Nadere informatie

Ziekmelding leerling? Schoolregels. Pleinregels: voor de kinderen:

Ziekmelding leerling? Schoolregels. Pleinregels: voor de kinderen: Geachte ouder(s), verzorger(s), Ziekmelding leerling? Graag telefonisch doorgeven tussen 08.00 en 08.20 uur. Voor u ligt de schoolkalender van schooljaar 2016-2017. In deze kalender staan belangrijke data

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

BERICHTEN februari 2018

BERICHTEN februari 2018 1/6 BERICHTEN 11 23 februari 2018 Kalender: Maandag 5 Dinsdag 6 Woensdag 7 Donderdag 8 Vrijdag 9 Margedag Kinderen vrij Studiedag 3 Kinderen vrij Luizencontrole Start Thema Thema Thema Inloopspreekuur

Nadere informatie

Onderwerp: Extra Nieuwsbrief LTV Irminloo December 2014 (jaargang 1 - nr. 3) Donker en guur was het afgelopen zaterdag. Een stormachtige wind joeg

Onderwerp: Extra Nieuwsbrief LTV Irminloo December 2014 (jaargang 1 - nr. 3) Donker en guur was het afgelopen zaterdag. Een stormachtige wind joeg Onderwerp: Extra Nieuwsbrief LTV Irminloo December 2014 (jaargang 1 - nr. 3) LTV Irminloo,de tennisclub waar sport en plezier samenkomen! View this email in your browser Nieuwjaarswensen Donker en guur

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis

Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis Voorwoord December 2015 Sinterklaas is net weer achter de rug of het volgende feest kondigt zich alweer aan. Altijd weer een drukke maand de decembermaand, maar wel

Nadere informatie

December Zieke collega. Safeschool. Sinterklaas. Schoolbel. Safeschool 2. Kerstvakantie. Safeschool 3. Geachte ouders en verzorgers,

December Zieke collega. Safeschool. Sinterklaas. Schoolbel. Safeschool 2. Kerstvakantie. Safeschool 3. Geachte ouders en verzorgers, December 2014 05 Geachte ouders en verzorgers, De laatste maand van het 2014 is aangebroken. December is een maand van bezinning en van feesten. Een maand van verlichting in donkere dagen. Al eeuwen wordt

Nadere informatie

AGENDA. Eerste schooldag na de meivakantie. OR vergadering uur. Groep 5/6 op werkweek. Schooluitje groep 1/2. Praktisch Verkeersexamen

AGENDA. Eerste schooldag na de meivakantie. OR vergadering uur. Groep 5/6 op werkweek. Schooluitje groep 1/2. Praktisch Verkeersexamen 18 april 2019, nr 15 AGENDA Woe+do+vr Dinsdag Ma+di+woe 19 april 6 mei 13 mei 15, 16, 17 mei 16 mei 20 mei 21 mei 23 mei 30 mei 31 mei 3+4+5 juni 21 juni Start Meivakantie school gesloten t/m 5 mei Eerste

Nadere informatie

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 Locatie Middengebied, Nummer 1, Jaargang 4 De Plevier, jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling van iedereen staat bij ons centraal. Om persoonlijke

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

De Nieuwssprong. Week 49-6 december. Agenda

De Nieuwssprong. Week 49-6 december. Agenda Sinterklaas komst van de Sint en zijn pieten was echt een succes. In een prachtige oldtimer kwamen zij aangereden en werden verwelkomd door alle enthousiaste kinderen van de Zevensprong. ochtend liep voorspoedig

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Agenda december 2017 December 5 december Sinterklaas op de Jeanne d Arc. 21 december Kerstviering vanaf 18.30 uur in de Maranathakerk 22 december Gezamenlijke start op het kleuterplein

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

de Nieuwsroos OR leden gezocht Schoolgeld Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel:

de Nieuwsroos OR leden gezocht Schoolgeld Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel: de Nieuwsroos Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo (Gld) Tel: 0575 461510 info@rozengaardsweide.nl www.rozengaardsweide.nl 11 maart 2019 OR leden gezocht Met ingang van het nieuwe schooljaar nemen een paar leden

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 november/december schooljaar

Nieuwsbrief 4 november/december schooljaar e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 november/december schooljaar 2016-2017 AGENDA 5 december de Sint op school. 13 december Teamvergadering. 21 december

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 4 1 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Actie KiKA Nieuws van de MR Juf Vera 40 jaar in het

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017.

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 december Vergadering OR 5 december Sinterklaas op school 6 december Normale schooldag. De leerlingen mogen 1 cadeautje

Nadere informatie

Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT

Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT Donderdag 8, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 Bêste inwenners fân Raard, Bornwird, Foudgum Dit jaar staat weer in

Nadere informatie

Kinderboekenweek. Thema: Klaar voor de start! Maandnieuws december Jaargang Maandnieuws december 2018 BIJNA PAKJESAVOND...

Kinderboekenweek. Thema: Klaar voor de start! Maandnieuws december Jaargang Maandnieuws december 2018 BIJNA PAKJESAVOND... Maandnieuws december 2018-2019 Jaargang 17 104 Maandnieuws december 2018 Hilversum BIJNA PAKJESAVOND... Kinderboekenweek 2013 Thema: Klaar voor de start! Lees verder op pagina 5 COLOFON / VOORWOORD Dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 Basisschool De IJsbreker Amsterdam, 7 januari 2019 Beste ouders/ verzorgers, VOORWOORD Vandaag ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van 2019. Dus

Nadere informatie

Laetare Actueel December 2018

Laetare Actueel December 2018 Laetare Actueel December 2018 Voortgang Vreedzame School Duizendste vreedzame school in het zonnetje gezet Een school in Almere is inmiddels de duizendste vreedzame school van Nederland geworden! Een wat

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om!

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om! Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 5 22 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s) en verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Kijkmiddag project

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

jaargang 22 december 2016 nummer 5

jaargang 22 december 2016 nummer 5 jaargang 22 december 2016 nummer 5 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

de Uitkijck UITKIJCKPOST NOVEMBER 2018 Margrietstraat RC Baarn T: BESTE OUDERS/VERZORGERS, ACTIVITEITEN NOVEMBER

de Uitkijck UITKIJCKPOST NOVEMBER 2018 Margrietstraat RC Baarn   T: BESTE OUDERS/VERZORGERS, ACTIVITEITEN NOVEMBER UITKIJCKPOST NOVEMBER 2018 de Uitkijck Margrietstraat 2 3742 RC Baarn www.deuitkijck.nl T: 035 5414413 ACTIVITEITEN NOVEMBER 02-11-2018 Bezoek aan de bibliotheek groep 3 03-11-2018 Scholen damtoernooi

Nadere informatie