NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING HYDRAULISCHE SCHOKDEMPERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING HYDRAULISCHE SCHOKDEMPERS"

Transcriptie

1 NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING O - 15 HYDRAULISCHE SCHOKDEMPERS UITGAVE: 12/2000

2 Index 1. ONDERWERP KWALIFICATIE KARAKTERISTIEKEN Kracht - snelheidskarakteristiek Geluid REGELING VAN DE SCHOKDEMPERS Verticale en horizontale schokdempers Antislingeringsschokdempers Uitvoering BEVEILIGING VAN DE ANTISLINGERSSCHOKDEMPERS Krachtbegrenzing Behoud van karakteristiek BEVESTIGING VAN DE SCHOKDEMPERS BEDRIJFSZEKERHEID KEURING MERKEN INFORMATIE BESCHERMING EN VERPAKKING WAARBORGBEPALINGEN Schokdempers geleverd op voertuigen Schokdempers geleverd als verwisselstukken... 7 KWALIFICATIEPROCEDURE A Algemeen: toepassing van de specificatie Q B Inachtneming van de technische specificatie NMBS C Leveren van documenten D Tests E Nota... 11

3 1. ONDERWERP De onderhavige technische bepaling is van toepassing voor de levering van hydraulische schokdempers, gebruikt in de primaire en secundaire ophanging van spoorvoertuigen, evenals in de verbinding tussen kast en draaistel van spoorvoertuigen. 2. KWALIFICATIE Alleen hydraulische schokdempers van een vooraf door de N.M.B.S. aanvaard type mogen geleverd worden. 3. KARAKTERISTIEKEN 3.1. Kracht - snelheidskarakteristiek Tenzij anders vermeld in de tekening, het lastenboek of enig ander technisch document, moeten de hydraulische schokdempers voldoen aan de volgende voorwaarden : 3.2. Geluid 1) De schokdempers moeten voor de gebruikssnelheden een lineaire karakteristiek kracht-snelheid vertonen (fig. 1). Deze voorwaarde is niet van toepassing voor antislingeringsschokdempers, die bij kleine snelheden een zeer steile karakteristiek kracht-snelheid hebben, gepaard aan een vlakke karakteristiek vanaf een bepaalde snelheid (fig.2). 2) De schokdemper moet dubbelwerkend zijn. 3) De dubbelwerkende schokdempers moeten voor de gebruikssnelheden een symmetrische karakteristiek hebben. De werking van de schokdemper mag het geluidsniveau in het voertuig niet verhogen.

4 4. REGELING VAN DE SCHOKDEMPERS 4.1. Verticale en horizontale schokdempers Het diagramma kracht i. f. v. de afgelegde weg van de normale verticale- en horizontale schokdempers- moet van het type, aangegeven in fig. 3 zijn, waarbij de bewegingssnelheid een sinusvormig verloop heeft. Het maximum van het diagramma moet gelegen zijn in een zonde bepaald door de nominale kracht +/- 10 %, en dit bij een omgevingstemperatuur begrepen tussen 16 en Antislingeringsschokdempers Tenzij anders overeengekomen, moet het diagramma krachtafgelegde weg van de antislingeringsschokdempers zijn zoals voorgesteld in fig. 4, waarbij de bewegingssnelheid een sinusvormig verloop heeft. De regelingszone van de schokdemper bedraagt de nominale kracht +/- 20 % bij een omgevingstemperatuur begrepen tussen 16 en 22 C Uitvoering De krachtregeling van de schokdempers moet eenvoudig uit te voeren zijn, zonder uiteenname van de vitale delen van de schokdemper. 5. BEVEILIGING VAN DE ANTISLINGERSSCHOKDEMPERS 5.1. Krachtbegrenzing Tenzij anders overeengekomen moeten de antislingersschokdempers voorzien zijn van een dispositief, dat de kracht begrenst tot +/ N boven de nominale regelwaarde Behoud van karakteristiek De antislingersschokdempers moeten zo opgevat zijn dat de specifieke vorm van de karakteristiek van de demper niet verloren gaat tijdens bedrijf, en voorzien zijn van een constructie, die eventuele vrije slag, ontstaan tijdens stockage en/of transport, na enkele slagen doet verdwijnen.

5 6. BEVESTIGING VAN DE SCHOKDEMPERS Het bevestigingssysteem van de schokdempers moet de voorkomende hoekverdraaiingen en een belasting die voorkomt bij de maximaal voorkomende praktijksnelheid met een schokdemper die ingesteld is op de nominale regelwaarde, kunnen opnemen. 7. BEDRIJFSZEKERHEID De schokdempers moeten zo ontworpen zijn dat zonder enige tussenkomst (oliebijvulling, regeling ) een kilometerrit van : km voor de schokdempers van de primaire ophanging, km voor alle andere dempers kan verwezenlijkt worden. Indien mogelijk moeten alle rubberelementen van de schokdemper weerstaan aan de inwerking van oliën, gebruikt op het rollend materieel (rubber klas K volgens technische bepaling L-21). Om technische redenen kan het toegelaten zijn bevestigingsrubbers te maken van natuurrubber NR, klasse A. Deze variante moet op de tekening voorzien worden. 8. KEURING De diagramma's kracht-weg moeten voor alle schokdempers geleverd worden. De diagramma's worden opgenomen met niet aangedraaide pakking. Als criterium voor de keuring van schokdempers in leveringstoestand wordt AQL2,5 niveau II volgens MIL STD 105D weerhouden.

6 9. MERKEN Elke schokdemper moet voorzien zijn van een merkplaatje in een corrosiebestendig materiaal, dat minstens de volgende indicaties moet vermelden : merk van de constructeur (firmanaam of firmateken), type schokdemper (b. v SAK), een opeenvolging van gegevens, die aangeven : 1) de normale gebruikspositie V = vertikaal H = horizontaal R = antislingering A = asdemper 2) de regelkracht bij trek in N 3) de regelkracht bij druk in N 4) de beproevingssnelheid in m/s (b. v. H 7000/4000/0,2) 5) het fabricatie- of serienummer 6) de datum van fabricatie 10. INFORMATIE Voor elk nieuw type schokdemper zal de constructeur de nodige informatie leveren : overzichtstekening, stuklijsten onderhouds- en werkingsvoorschriften, maximale afstelbereik, regelwaarden. Deze documenten zijn te leveren in 3 exemplaren.

7 11. BESCHERMING EN VERPAKKING De schokdempers moeten voor het transport beschermd worden door een gepaste verpakking. 12. WAARBORGBEPALINGEN Schokdempers geleverd op voertuigen De schokdempers worden door de constructeur gewaarborgd gedurende 2 jaar of km tegen elke vorm van onvoldoende werking, die het gevolg is van een fout van de grondstoffen, van de fabricatie of van de regeling. Daarbij wordt de regeling als slecht beschouwd indien de kracht van de demper meer als 25 % afwijkt van de nominale regelwaarde Schokdempers geleverd als verwisselstukken De schokdempers worden door de constructeur gewaarborgd gedurende 2 jaar, te rekenen vanaf de datum, vermeld op de schokdemper (art. 9), tegen elke vorm van onvoldoende werking, die het gevolg is van een fout van de grondstoffen, van de fabricatie of van de regeling. Daarbij wordt de regeling als slecht beschouwd indien de kracht van de demper meer als 25 % afwijkt van de nominale regelwaarde.

8

9

10 KWALIFICATIEPROCEDURE (PHP-2-003M) A Algemeen: toepassing van de specificatie Q1 De fabrikanten moeten worden gekwalificeerd volgens specificatie Q1 aan de hand van de volgende verduidelijking : er is geen opdracht voor een test buiten de test die voorzien is in "D" hieronder. B Inachtneming van de technische specificatie NMBS De hydraulische schokdempers moeten beantwoorden aan de technische specificatie O-15 van de NMBS. Punt 7 (betrouwbaarheid) moet echter als volgt worden aangepast : "De schokdemper moet zonder interventie (toevoeging van olie, regeling) gedurende km kunnen worden gebruikt. C Leveren van documenten Voor de kwalificatieproeven Er moet een document worden geleverd met de beschrijving en de werkingsprincipes van de schokdempers, de manier om ze te regelen alsook de beschrijving en de frequentie van de onderhoudsverrichtingen. In geval van kwalificatie Voor elk type schokdemper dat werd besteld moet de fabrikant er zich toe verbinden de documenten te leveren die worden opgesomd in punt 10 van de technische specificatie O-15 van de NMBS. D Tests 1. De fabrikant moet aan de NMBS gratis 8 verticale schokdempers van de primaire ophanging leveren volgens tekening M waarvan kopie in bijlage. Het adres van de levering moet op het gewenste moment worden meegedeeld. 2. Na ontvangst zorgt de NMBS voor : Het diagram kracht/slag bij 0,3 m/sec van de 8 schokdempers. Het diagram van elke schokdemper moet punt 4.1 van de technische specificatie O-15 van de NMBS in acht nemen met een nominale belasting van 470 dan ; de montage van deze schokdempers op de twee draaistellen van een motorrijtuig type MR 80 dat gebruikt wordt voor de normale exploitatie.

11 3. De NMBS moet deze schokdempers regelmatig controleren onder het rijtuig volgens de procedure die wordt toegepast op het bestaande materieel (verlies van olie, ) 4. Na een parcours van km wat ongeveer neerkomt op een periode van 15 maanden, worden de 8 schokdempers door de NMBS gedemonteerd en onderworpen aan een inspectie waarbij het dynamisch gedrag op de proefbank wordt getest. De defecte exemplaren worden naar de fabrikant teruggestuurd om te worden hersteld. Het krachtverlies van de schokdemper dat gemeten wordt op het diagram kracht/slag bij 0,3 m/sec mag niet hoger liggen dan 10 % t.o.v. de in 2 gemeten kracht. De vorm van het diagram kracht/slag mag geen afwijking vertonen die bepalend is voor karakteristieke defecten van de schokdemper. 5. Na het opnieuw monteren van de schokdempers begint een nieuwe testperiode van een bijkomende km waarbij het gedrag onder het rijtuig regelmatig wordt gecontroleerd. 6. Na deze periode moeten de schokdempers door de NMBS worden gedemonteerd, dynamisch worden getest op een proefbank, uit elkaar genomen en geïnspecteerd (onderzoek van de onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage). Het krachtverlies van de schokdemper dat gemeten wordt op het diagram kracht/slag bij 0,3 m/sec mag niet hoger liggen dan 5 % t.o.v. de meting uitgevoerd na km. De vorm van het diagram kracht/slag mag geen afwijking vertonen die bepalend is voor karakteristieke defecten van de schokdemper. 7. Een eindverslag moet worden opgesteld na dit gedetailleerd onderzoek. E Nota Het spreekt vanzelf dat de inspecties na en km in aanwezigheid van de leverancier moeten worden uitgevoerd. Alle kosten voor de tests zijn ten laste van de leverancier die wenst dat zijn schokdempers worden gehomologeerd.. De kandidaat voor de kwalificatie van zijn schokdempers verbindt zich er automatisch toe de voorwaarden van deze procedure te aanvaarden en in acht te nemen.

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING O-15 HYDRAULISCHE DEMPERS VOOR HET ROLLEND MATERIEEL UITGAVE: 2014 [Tekst] Deze uitgave vervangt elke vorige versie INHOUD Normatieve

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING SLEEPSTUKKEN VOOR PANTOGRAFEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING SLEEPSTUKKEN VOOR PANTOGRAFEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING 74710999 SLEEPSTUKKEN VOOR PANTOGRAFEN Nieuwe versie - addendum Wijzigingen tegenover de vorige versie staan aangeduid in het rood UITGAVE:

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING CONDENSATOREN GEBRUIKT IN DE STROOMKRINGEN VAN DE SEININRICHTING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING CONDENSATOREN GEBRUIKT IN DE STROOMKRINGEN VAN DE SEININRICHTING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING S - 93 CONDENSATOREN GEBRUIKT IN DE STROOMKRINGEN VAN DE SEININRICHTING Heruitgave Deze versie werd niet gewijzigd, enkel de lay-out

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING LEVERING VAN LUCHTFILTERS VOOR HET ROLLEND MATERIEEL VAN DE NMBS

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING LEVERING VAN LUCHTFILTERS VOOR HET ROLLEND MATERIEEL VAN DE NMBS NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L -80 LEVERING VAN LUCHTFILTERS VOOR HET ROLLEND MATERIEEL VAN DE NMBS UITGAVE : 0304/2004 Index 1. INLEIDING... 3 1.1. Voorwerp en toepassingsgebied...

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING BORDEN VOOR CONVENTIONELE LIJNEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING BORDEN VOOR CONVENTIONELE LIJNEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING S - 10 BORDEN VOOR CONVENTIONELE LIJNEN UITGAVE : 2003 Index 1. INLEIDING...3 1.1. ONDERWERP...3 1.2. TOEPASSINGSDOMEIN...3 1.3. DOCUMENTEN

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING LEVERING VAN METALEN DWARSLIGGERS

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING LEVERING VAN METALEN DWARSLIGGERS NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L - 90 LEVERING VAN METALEN DWARSLIGGERS UITGAVE : 05/2004 Index 1. INLEIDING...3 2. FABRICATIEVOORWAARDEN...3 2.1. VERWERKING VAN HET

Nadere informatie

Elke afwijking van de principetekening en de toegepaste technieken moeten ter goedkeuring voorgelegd worden aan de keuringsdienst van de VMW.

Elke afwijking van de principetekening en de toegepaste technieken moeten ter goedkeuring voorgelegd worden aan de keuringsdienst van de VMW. Nr. T.V./018/1-B Datum: 21.11.2002 Aantal bladzijden: 5 afdeling Watertechnologie cel Materialentechnologie TECHNISCHE STEEKKAART ENKEL VOOR BESTELLING VAN ONDERDELEN VAN DE BESTAANDE MESSING STOPKRAAN

Nadere informatie

Beste klant, D&C cars dankt u voor uw vertrouwen en wenst u een reis zonder zorgen toe. D&C cars

Beste klant, D&C cars dankt u voor uw vertrouwen en wenst u een reis zonder zorgen toe. D&C cars Beste klant, De aankoop van een wagen is waarschijnlijk één van de grotere investeringen die u heeft gedaan. Daarom is het regelmatig onderhoud van uw wagen het beste middel om zijn waarde te behouden

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING RUBBEREN DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING RUBBEREN DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L - 50 RUBBEREN DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN (ROLLEND MATERIEEL VOOR REIZIGERS EN LOCOMOTIEVEN) UITGAVE: 09/2012 Pagina 2 van 5 Technische

Nadere informatie

Vorken prijslijst 06-2014

Vorken prijslijst 06-2014 prijslijst 06-2014 1 Productieproces Piacenza, Italië Kwaliteit, veiligheid en efficiëntie Hoge kwaliteit Bolzoni Auramo biedt een compleet assortiment vorken aan voor heftrucks, bouw- en landbouwmachines,

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONAL MAATSCHAPPIJ DR BLGISCH SPOORWGN TCHNISCH BPALING I - 11 VILIGHIDSSCHONN VOOR BSTURINGSPRSONL NMBS TCHNICS Versiebeheer versie Datum Aanpassingen 01 01/2007 initiële versie 02 06/2013 herziening

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING C - 5 WITMETAAL UITGAVE: 1996 Index 1. Onderwerp...3 2. Eigenschappen...3 2.1. Metaalsoorten...3 2.1.1. Chemische samenstelling (in %)...3

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING TANDWIELEN EN RONDSELS MET GECEMENTEERDE VERTANDING UITGAVE: 12/2010

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING TANDWIELEN EN RONDSELS MET GECEMENTEERDE VERTANDING UITGAVE: 12/2010 NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING O -11 TANDWIELEN EN RONDSELS MET GECEMENTEERDE VERTANDING UITGAVE: 1/010 (vervangt UITGAVE: 08/1997) Wijziging van: Onderwerp van de

Nadere informatie

Forfaitaire verbruiken. Regels voor een elektriciteitsafname zonder meting

Forfaitaire verbruiken. Regels voor een elektriciteitsafname zonder meting C3/2 Forfaitaire verbruiken Regels voor een elektriciteitsafname zonder meting C3/2 Versie 2009.04 1/6 1. Algemeenheden en toepassingsdomein Dit document stelt de regels vast inzake de elektriciteitsafname

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING LEVERING VAN DE BEKLEDINGSSTOFFEN VOOR DE ZITPLAATSEN VAN HET REIZIGERSMATERIEEL

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING LEVERING VAN DE BEKLEDINGSSTOFFEN VOOR DE ZITPLAATSEN VAN HET REIZIGERSMATERIEEL NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING I - 16 LEVERING VAN DE BEKLEDINGSSTOFFEN VOOR DE ZITPLAATSEN VAN HET REIZIGERSMATERIEEL STOFFEN VOOR HET NIEUWE MATERIEEL, HET GEMODERNISEERDE

Nadere informatie

VEERPOOTLAGER EN SET Aanbevelingen

VEERPOOTLAGER EN SET Aanbevelingen KB-M/NL/02-12/2015 VEERPOOTLAGER EN SET Aanbevelingen Het veerpootlager en de veerschotel moeten samen met de schokdempers worden vervangen. Vervang de veerpootlagers en veerschotels altijd paarsgewijs.

Nadere informatie

HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER SCHOKDEMPERS

HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER SCHOKDEMPERS HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER SCHOKDEMPERS SCHOKDEMPERS IN GOEDE STAAT VERHOGEN UW VEILIGHEID Uw schokdempers zijn onderhevig aan een natuurlijke slijtage en die verloopt zeer geleidelijk.

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING H - 3 HARDE HOUTVEZELPLATEN UITGAVE : 1967 Index 1. VOORWAARDEN VAN VERVAARDIGING...3 10. UITZICHT...3 11. KWALITEIT...3 12. AFMETINGEN...3

Nadere informatie

INSTALLATIES 12 ONAFHANKELIJKHEID VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE TEN OVERSTAAN VAN ANDERE INSTALLATIES

INSTALLATIES 12 ONAFHANKELIJKHEID VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE TEN OVERSTAAN VAN ANDERE INSTALLATIES 9 9.01 ELEKTRISCHE Nominale spanning Elektrische installaties moeten in al hun onderdelen onderworpen en uitgevoerd worden in functie van hun nominale spanning 9.02 Regels van goed vakmanschap gelijkvormigheid

Nadere informatie

Bijlage I Meetmethode voor het door toerenkranen uitgestraalde luchtgeluid

Bijlage I Meetmethode voor het door toerenkranen uitgestraalde luchtgeluid MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU 9 DECEMBER 1998. - Koninklijk besluit betreffende het toelaatbare geluidsvermogensniveau van torenkranen Bijlage I Meetmethode voor het door

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING A - 4 KOOLSTOFSTAAL VOOR COURANT GEBRUIK, BESTEMD OM TE WORDEN GESMEED UITGAVE: 02/1979 Index I. ONDERWERP...3 II. TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN...4

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor

Nadere informatie

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING - 1 - 1 Algemeen 1.1 Algemene veiligheidsregels De balanceermachine mag alleen gebruikt worden door personeel dat daar gemachtigd voor is en voldoende opgeleid is. De balanceermachine mag alleen maar gebruikt

Nadere informatie

VERKOOPSCONTRACT VOOR VAN ASBEST ONTDAAN MATERIEEL ALS SCHROOT TUSSEN. NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht

VERKOOPSCONTRACT VOOR VAN ASBEST ONTDAAN MATERIEEL ALS SCHROOT TUSSEN. NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht Pag. 1/6 VERKOOPSCONTRACT VOOR VAN ASBEST ONTDAAN MATERIEEL ALS SCHROOT TUSSEN NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht met maatschappelijke zetel in 1060 St.-Gillis, Frankrijkstraat 56 ingeschreven

Nadere informatie

Technisch Reglement van het merk S3

Technisch Reglement van het merk S3 Technisch Reglement van het merk S3 ANPI 2011 1/6 S3 ANPI 2011 2/6 S3 1. Technische voorschriften algemeen.... 4 2.Technische voorschriften per gevelelement.... 4 2.1. Deur... 4 2.2. Tuimel-&Valramen (draaiend

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING A -14 LEVERING VAN ASSEN VOOR GESLEEPT EN TRAKTIEMATERIEEL LEVERING VAN BLOOMS EN RONDE STAVEN VOOR ASSEN UITGAVE: 01/2002 Index Deel

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING O-RINGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING O-RINGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L - 84 O-RINGEN UITGAVE: 07/2005 Index DEEL I - ALGEMENE VOORWAARDEN...3 1. UITZICHT...3 2. AFMETINGEN - TOEGESTANE AFWIJKINGEN...3 3.

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING. VOORLADINGSPRODUCT VOOR GESLOTEN WC s (TGV EN GELIJKGESTELDE)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING. VOORLADINGSPRODUCT VOOR GESLOTEN WC s (TGV EN GELIJKGESTELDE) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L -88 VOORLADINGSPRODUCT VOOR GESLOTEN WC s (TGV EN GELIJKGESTELDE) UITGAVE : 02/2007 Index 1. Voorwerp en toepassingsgebied... 3 2.

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING BATTERIJ-ELEMENTEN VOOR SEININSTALLATIES

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING BATTERIJ-ELEMENTEN VOOR SEININSTALLATIES NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING S - 8 BATTERIJ-ELEMENTEN VOOR SEININSTALLATIES Heruitgave Deze versie werd niet gewijzigd, enkel de lay-out is aangepast UITGAVE : 1984

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING D - 27 GELASTE ONDERDELEN VOOR HET ROLLEND MATERIEEL UITGAVE: 07/2016 Versie Versie Datum Wijzigingen 01 04 / 07 / 2016 Creatie document

Nadere informatie

BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING

BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING TREINBESTUURDER BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING Publicatiedatum: 04/02/2015 NMBS B-TR.2 Inhoud Blz. 1. Spoorwegen 3 2. Sporen 6 3. Lichtseinen 8 4. Snelheidssignalisatie 14 5. Allerhande seinen 16-2

Nadere informatie

Poort automatisch sluiten? Wij hebben de oplossing!

Poort automatisch sluiten? Wij hebben de oplossing! Poort automatisch sluiten? Wij hebben de oplossing! STANDAARDEIGENSCHAPPEN VAN DE LOCINOX POORTSLUITERS HYDRAULISCHE DEMPING Continue sluitsnelheid gegarandeerd met of zonder eindslag. TEMPERATUUR Sluitsnelheid

Nadere informatie

DAMPER KRUKAS POELIE. With You. www.ntn-snr.com

DAMPER KRUKAS POELIE. With You. www.ntn-snr.com www.ntn-snr.com DAMPER KRUKAS POELIE HET PRODUCT Wat is een demper poelie? Wat is de functie ervan? Een demper poelie, algemeen bekend als een krukas poelie, is een poelie bevestigd aan het einde van de

Nadere informatie

- 1 - Handleiding Dakhaas

- 1 - Handleiding Dakhaas - 1 - Handleiding Dakhaas 1 - 2 - Inhoudsopgave: Inleiding Kennismaking met de Dakhaas Gebruiksinstructie Dakhaas Opslag en reiniging Jaarlijkse keuring Technische eigenschappen Dakhaas PBM s te gebruiken

Nadere informatie

Voor de beoordeling zijn de volgende passages van de artikelen 41, 41a en 42 van het Eindexamenbesluit van belang:

Voor de beoordeling zijn de volgende passages van de artikelen 41, 41a en 42 van het Eindexamenbesluit van belang: wiskunde A, Correctievoorschrift VWO Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Het correctievoorschrift bestaat uit: Regels voor de beoordeling Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel

Nadere informatie

Correctievoorschrift HAVO

Correctievoorschrift HAVO Correctievoorschrift HAVO 007 tijdvak wiskunde A, Het correctievoorschrift bestaat uit: Regels voor de beoordeling Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel 5 Inzenden scores Regels voor

Nadere informatie

L-93 ONDERHOUD, CHEMISCH REINIGEN VAN ZETELHOEZEN & GORDIJNEN

L-93 ONDERHOUD, CHEMISCH REINIGEN VAN ZETELHOEZEN & GORDIJNEN Uitg. 001 Herz. 000 01 Jan 2011 Pagina 1 van 9 L-93 ONDERHOUD, CHEMISCH REINIGEN VAN ZETELHOEZEN & GORDIJNEN Opsteller Goedkeurder B-CS.213 Martens Isabelle Tel. Uitgever Groupe 22 Pagina 2 van 9 Status

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L - 89 PRODUCTEN EN GEVAARLIJKE PREPARATEN GEKLASSEERD VAN A TOT Z UITGAVE: 03/2003 Index 1. Voorwerp en toepassingsgebied...3 2. Referentiedocumenten...3

Nadere informatie

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding Bedienings- en montagehandleiding Woord vooraf Deze handleiding geeft inzicht in de werking, de montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. U dient zich tijdens plaatsing en montage

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

Trilling en demping in de Zouthavenbrug

Trilling en demping in de Zouthavenbrug Congres Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit Trilling en demping in de Zouthavenbrug A.A. van de Griend 9 november 2005 voetgangersbrug lichte gelaste stalen constructie lengte 61 m 19 ruimtelijke spanten

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN (ROLLEND MATERIEEL)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN (ROLLEND MATERIEEL) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L - 50 DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN (ROLLEND MATERIEEL) UITGAVE : 02/1986 Index 1. DICHTINGEN VOOR BINNENDEUREN (BEHALVE DIESELLOCOMOTIEVEN)...3

Nadere informatie

G E B R U I K S H A N D L E I D I N G. ALP-Lift Luchtlift. Pagina 1

G E B R U I K S H A N D L E I D I N G. ALP-Lift Luchtlift. Pagina 1 G E B R U I K S H A N D L E I D I N G ALP-Lift Luchtlift Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 3 2. Toepassingsgebied 3 3. Beschrijving ALP-Lift montagelift 3 4. Veiligheidsvoorschriften 3 5. Ingebruikname

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

ladingzekering Efficiënte ladingzekering Upex 13/02/2013 Belang van ladingzekering Technologische basisbegrippen

ladingzekering Efficiënte ladingzekering Upex 13/02/2013 Belang van ladingzekering Technologische basisbegrippen Efficiënte ladingzekering Upex 15 februari 2013 M. Juwet 1500 studenten master industriële wetenschappen Industrieel ingenieur (bachelor: 3 jaar + master: 1 jaar) Eindige elementen en inverse methodes

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING D - 16 TOEVOEGMETAAL VOOR HET LASSEN IN EEN ATMOSFEER VAN INERT GAS VAN ALUMINIUMLEGERINGEN Al Mg Heruitgave Deze versie werd niet gewijzigd,

Nadere informatie

Instelling en onderhoud. Roto NT. Ramen en raamdeuren in hout Scharnieren E5 met 12 mm speling. Raam- en deurtechnologie

Instelling en onderhoud. Roto NT. Ramen en raamdeuren in hout Scharnieren E5 met 12 mm speling. Raam- en deurtechnologie Instelling en onderhoud Ramen en raamdeuren in hout Scharnieren E5 met 12 mm speling Roto NT Raam- en deurtechnologie Regeling scharnierzijde Inhaken van het raam De pen van de schaarlager kan enkel in

Nadere informatie

Inhoud. 1. Veiligheidsinstructies

Inhoud. 1. Veiligheidsinstructies 1 2 Inhoud 1. Veiligheidsinstructies... 3 2. Gebruik volgens de voorschriften... 4 3. Omschrijving... 4 4. Toepassingstabel... 4 5. Montage... 4 5.1 Omschrijving van de onderdelen... 5 5.2 Meeneemring

Nadere informatie

Reeks EcoAIR DESIGN. ecoair DESIGN: centrifugale ventilator met DC motor CENTRIFUGALE VENTILATOREN MET DC MOTOR NIEUW. Ecowatt EcoAIR DESIGN

Reeks EcoAIR DESIGN. ecoair DESIGN: centrifugale ventilator met DC motor CENTRIFUGALE VENTILATOREN MET DC MOTOR NIEUW. Ecowatt EcoAIR DESIGN NIEUW Toepassingen EcoAIR DESIGN mag continu werken en is conform met de debieten volgens EPB. - WC = via EcoAIR DESIGN 30 m 3 /h - Badkamer en berging = Ecoair Design 54 m³/h - Keuken = 2x Ecoair design

Nadere informatie

Onderhoud Akkoord. Toestel : 1. Onderhoud. Naam : Demo locatie 2 Adres : Marineblauw 1

Onderhoud Akkoord. Toestel : 1. Onderhoud. Naam : Demo locatie 2 Adres : Marineblauw 1 Onderhoud Inspectie referentie : 2718KE-1-15-001-134-AA-I-O_G Naam : Demo locatie 2 Adres : Marineblauw 1 Postcode : 2718KE Plaats : Zoetermeer Datum van onderhoud : 11 maart 2015 Exemplaar voor : Opstellingsruimte

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 2

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 2 KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR Bestuur van de Luchtvaart CIRCULAIRE CIR/AIRW-16 Datum : 03/2002 Uitgave : 2 Betreft : Voorschriften inzake het onderhoud van vrije warmerluchtballonnen

Nadere informatie

Bij de keuze voor de juiste valbeveiliging stond H&S Foodtrans voor de volgende vragen:

Bij de keuze voor de juiste valbeveiliging stond H&S Foodtrans voor de volgende vragen: Veilig op de tank Bij het controleren van de inhoud van tankwagens voor voedingsmiddelen is het noodzakelijk voor de berijder om boven op de tank te klimmen. Er bestaat geen mogelijkheid om dit veiliger

Nadere informatie

INFRAROOD FOTOCEL VOOR AUTOMATISCHE POORTEN EN HEKKENS F100 E

INFRAROOD FOTOCEL VOOR AUTOMATISCHE POORTEN EN HEKKENS F100 E INFRAROOD FOTOCEL VOOR AUTOMATISCHE POORTEN EN HEKKENS F100 E F100E - 8/1995 2. ALGEMENE EIGENSCHAPPEN De F 100 E is ontwikkeld om te voldoen aan minimum afmetingen (breedte 25 mm.) en eenvoud van installatie

Nadere informatie

Brandwerende vlinderklep

Brandwerende vlinderklep Brandwerende vlinderklep PKICEI: Ronde brandwerende vlinderkleppen zijn bij uitstek geschikt om bij wanddoorgangen in ronde ventilatiekanalen de brand tegen te gaan. Deze zijn getest volgens EN 66-, brand

Nadere informatie

Rapportcode: Datum: 9 april 2018

Rapportcode: Datum: 9 april 2018 Beproevingsrapport: Toetsing van Voortman Hi Tee zit/statafel op T-poten aan de eisen t.a.v. Rapportcode: 17.0610-2 Datum: 9 april 2018 Beproevingsrapport: 17.0610-2 Datum: 9 april 2018 Pagina: 2/12 SHR

Nadere informatie

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker,

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, ONDERHOUDSCONTRACT Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, En Naam van de contractant, adres vertegenwoordigd door Voornaam NAAM, functie hieronder

Nadere informatie

DOSSIER: IBC s voor het vervoer van gevaarlijke stoffen

DOSSIER: IBC s voor het vervoer van gevaarlijke stoffen SEPTEMBER 2016 DOSSIER: IBC s voor het vervoer van gevaarlijke stoffen IBC s of voluit Intermediate Bulk Containers. Dit is een container die gebruikt wordt voor los gestorte goederen in bulk (bv ertsen,

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC

MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING B -11 LEVERING VAN REMSCHIJVEN Versiebeheer Versie Datum Aanpassingen 01 01/2013 initiële versie 02 24/02/2017 Volledige revisie in conformiteit

Nadere informatie

Rapportcode: Datum: 9 april 2018

Rapportcode: Datum: 9 april 2018 Beproevingsrapport: Toetsing van Voortman Hi Tee zit/statafel op wangen aan de eisen t.a.v. Rapportcode: 17.0610-3 Datum: 9 april 2018 Beproevingsrapport: 17.0610-3 Datum: 9 april 2018 Pagina: 2/12 SHR

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES DISCLAIMER: Dit product kan legaal of niet legaal zijn voor gebruik op de openbare weg in sommige landen. Installatie en gebruik ervan is geheel naar keuze van de klant. Wij kunnen

Nadere informatie

Project Atlas - Validering van de gegevens met betrekking tot de dekking verstrekt door de mobiele operatoren

Project Atlas - Validering van de gegevens met betrekking tot de dekking verstrekt door de mobiele operatoren Project Atlas - Validering van de gegevens met betrekking tot de dekking verstrekt door de mobiele operatoren Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Formaat van de bestanden... 2 3. Metingen... 2 3.1. Parcours...

Nadere informatie

Allereerst willen wij u danken voor de aankoop van dit toestel.

Allereerst willen wij u danken voor de aankoop van dit toestel. www.alphametal.be info@alphametal.be H andleiding YT-160A G ebruiksaanwijzing Allereerst willen wij u danken voor de aankoop van dit toestel. Een ieder die met dit toestel zal werken dient deze handleiding

Nadere informatie

Voor de beoordeling zijn de volgende passages van de artikelen 41, 41a en 42 van het Eindexamenbesluit van belang:

Voor de beoordeling zijn de volgende passages van de artikelen 41, 41a en 42 van het Eindexamenbesluit van belang: wiskunde B Correctievoorschrift HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs 0 06 Tijdvak Het correctievoorschrift bestaat uit: Regels voor de beoordeling Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel

Nadere informatie

Koudwatermeters DN 50

Koudwatermeters DN 50 Belgische Federatie voor de Watersector vereniging zonder winstoogmerk Kolonel Bourgstraat, 127 BE - 1140 Brussel Tel: + 32 (0)2 706 40 90 - Fax: + 32 (0)2 706 40 99 E-mail: info@belgaqua.be http//:www.belgaqua.be

Nadere informatie

Voor de beoordeling zijn de volgende passages van de artikelen 41, 41a en 42 van het Eindexamenbesluit van belang:

Voor de beoordeling zijn de volgende passages van de artikelen 41, 41a en 42 van het Eindexamenbesluit van belang: wiskunde A,2 Correctievoorschrift HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Het correctievoorschrift bestaat uit: Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel

Nadere informatie

Aanwijzingen bij het technisch gegevensblad, veiligheidsaanwijzingen, gekwalificeerd geschoold personeel pagina 2

Aanwijzingen bij het technisch gegevensblad, veiligheidsaanwijzingen, gekwalificeerd geschoold personeel pagina 2 Driewegsafsluiter RB.. /. Doorgangsafsluiter RB..-BK Uitgave 17-07-2002 Wijzigingen voorbehouden Inhoud Aanwijzingen bij het technisch gegevensblad, veiligheidsaanwijzingen, gekwalificeerd geschoold personeel

Nadere informatie

Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004

Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004 www.goca.be Personenvoertuigen Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004 M1 : voertuigen ontworpen en gebouwd voor het vervoer van passagiers met ten hoogste 8 zitplaatsen, die van de bestuurder

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

Correctievoorschrift VMBO-KB 2005

Correctievoorschrift VMBO-KB 2005 Correctievoorschrift VMBO-KB 2005 tijdvak WISKUNDE CSE KB Het correctievoorschrift bestaat uit: Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel REGELS VOOR DE BEOORDELING

Nadere informatie

Alprokon Aluminium Dakreling

Alprokon Aluminium Dakreling Al 26.981538 Alprokon aluminium Alprokon Aluminium Dakreling Handleiding voor opbouw en gebruik Dakrandvalbeveiliging EN-13374 A Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 2 3. Hoofdbestanddelen en

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING F - 1 LEVERING VAN UITRUSTINGEN MET OMVORMERS VOOR DE VOEDING VAN KOPLICHTEN 24 V 80 W MET EEN INGEBOUWDE KNIPPERINRICHTING EN VOOR DE

Nadere informatie

Artikel 1. De bepalingen van dit besluit zijn van toepassing op alle activiteitsmeters die bestemd zijn voor gebruik in de nucleaire geneeskunde.

Artikel 1. De bepalingen van dit besluit zijn van toepassing op alle activiteitsmeters die bestemd zijn voor gebruik in de nucleaire geneeskunde. BS 04/03/2016 3 FEBRUARI 2016. - Besluit houdende de aanvaardbaarheidscriteria voor activiteitsmeters voor gebruik in de nucleaire geneeskunde alsook de procedures dienaangaande 1 HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Nadere informatie

Van n Bike draagsysteem

Van n Bike draagsysteem GEBRUIKSAANWIJZING EN MONTAGE HANDLEIDING Van n Bike draagsysteem VAN N BIKE BVBA Kortestraat 12 2980 Zoersel BE 0661.987.683 DEEL I : GEBRUIKSAANWIJZING Van n Bike DRAAGSYSTEEM vanaf model 2018 1. INFORMATIE

Nadere informatie

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft aan welke vereisten moet worden voldaan tijdens de installatie van en andere werkzaamheden aan een hydraulisch systeem dat wordt aangedreven

Nadere informatie

R Montage en demontage instructies

R Montage en demontage instructies R140.06/NL/01-07-2014 R140.06 Montage en demontage instructies NISSAN: OPEL: R.V.I.: RENAULT: Interstar (I, II en II FL) Movano (A, A FL en A FL 2) Mascott Master II, Master II fase 2 en fase 2 FL OE-referentie

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_2010928 / 20101209 Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Reglementering en Controlebeleid Wettelijke Metrologie Metrologische Reglementering 28 SEPTEMBER 2010. - Koninklijk besluit betreffende de installatie

Nadere informatie

Algemene beschrijving

Algemene beschrijving Algemene beschrijving Lokalisatie Het gebied van het zwarte punt betreft een stuk spoorlijn 5OA, gelegen langs de tuinwijk «Het Rad», op het grondgebied van de gemeente Anderlecht, ter hoogte van de Bergensesteenweg.

Nadere informatie

CONSIGNATIEOVEREENKOMST

CONSIGNATIEOVEREENKOMST CONSIGNATIEOVEREENKOMST Tussen:.... Vertegenwoordigd door: Mr/Mevr:.. Functie:.. hieronder genoemd de firma en... Vertegenwoordigd door: Mr/Mevr.... Algemeen directeur En Apotheker... Diensthoofd apotheek

Nadere informatie

Handboek Voedselveiligheid. Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Bijlage B KOELKETEN BEWAKING

Handboek Voedselveiligheid. Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Bijlage B KOELKETEN BEWAKING Handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Bijlage B KOELKETEN BEWAKING Juni 2014 Versie 1 Voor voedselveiligheid is de borging van de koelketen een belangrijk onderwerp. De temperatuur

Nadere informatie

Revisie: Bij een revisie dienen minimaal de volgende werkzaamheden opgenomen te zijn:

Revisie: Bij een revisie dienen minimaal de volgende werkzaamheden opgenomen te zijn: Hoogwerker Situatie: De nood-verkeerstoren (NTWR) op Schiphol is met een totale hoogte van 46 meter een markant en in het oog springend object op de Luchthaven. De verkeerstoren die voorheen 24 uur, 7

Nadere informatie

VERBINDINGSLIJNEN. Dynamische automatisch oprolbare verbindingslijn Verkort de valafstand, verbetert veiligheid

VERBINDINGSLIJNEN. Dynamische automatisch oprolbare verbindingslijn Verkort de valafstand, verbetert veiligheid VERBINDINGSLIJNEN Dynamische automatisch oprolbare Verkort de valafstand, verbetert veiligheid Medewerkers die op hoogte werken, hebben geschikte middelen nodig om zich tegen vallen te beschermen. Wat

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

Directoraat-generaal infrastructuur en logistiek Directoraat C Resources L-2929 LUXEMBURG AFDELING CONTRACTEN EN AANBESTEDINGEN

Directoraat-generaal infrastructuur en logistiek Directoraat C Resources L-2929 LUXEMBURG AFDELING CONTRACTEN EN AANBESTEDINGEN Directoraat-generaal infrastructuur en logistiek Directoraat C Resources L-2929 LUXEMBURG AFDELING CONTRACTEN EN AANBESTEDINGEN AANBESTEDING nr. AWD/2013 Aankoop en montage van banden voor de voertuigen

Nadere informatie

VR DOC.0291/1

VR DOC.0291/1 VR 2018 3003 DOC.0291/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling Vlaamse Regering over het ontwerp

Nadere informatie

Rijbewijzen praalwagens

Rijbewijzen praalwagens Rijbewijzen praalwagens Carnavalstoet: Is een activiteit op de openbare weg. Carnavalswagens toegelaten met een gem. machtiging. Het verkeersreglement blijft van toepassing. Verkeersreglement (1/12/75):

Nadere informatie

Tijdens het proces van routine-onderhoud en reparatie van IBC s wordt een inspectie uitgevoerd conform de 5-jaarlijkse inspectie van IBC s.

Tijdens het proces van routine-onderhoud en reparatie van IBC s wordt een inspectie uitgevoerd conform de 5-jaarlijkse inspectie van IBC s. Annex 2 T&CPI Minimale eisen aan het kwaliteitsplan van het kwaliteitsborgingssysteem bij het bewerken (reconditionering, ombouw, routine onderhoud en reparatie) van verpakkingen (inclusief IBC s en Grote

Nadere informatie

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 1 2 3 4 5 Inhoud 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter Gefeliciteerd

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een bestuurder rangeringen kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

BESCHERMING VAN STALEN BUIZEN VOOR DISTRIBUTIENETTEN VAN AARDGAS DOOR UITWENDIGE BEKLEDING IN DRIE LAGEN OP BASIS VAN POLYETHYLEEN

BESCHERMING VAN STALEN BUIZEN VOOR DISTRIBUTIENETTEN VAN AARDGAS DOOR UITWENDIGE BEKLEDING IN DRIE LAGEN OP BASIS VAN POLYETHYLEEN Versie 09/2013 G2/04 BESCHERMING VAN STALEN BUIZEN VOOR DISTRIBUTIENETTEN VAN AARDGAS DOOR UITWENDIGE BEKLEDING IN DRIE LAGEN OP BASIS VAN POLYETHYLEEN INHOUD 1. ONDERWERP EN TOEPASSINGSGEBIED... 3 2.

Nadere informatie

TECHNISCH BUREAU VERBRUGGHEN VADEMECUM ELEKTRICITEIT SCHAKELAARS. Artikel. A.R.E.I. 250.01 Algemeen

TECHNISCH BUREAU VERBRUGGHEN VADEMECUM ELEKTRICITEIT SCHAKELAARS. Artikel. A.R.E.I. 250.01 Algemeen SCHAKELAARS 250.01 Algemeen Schakelaars en andere bedieningstoestellen moeten conform de desbetreffende door de Koning zijn, of overeenkomen met bepalingen die een gelijkwaardig veiligheidsniveau bieden.

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING LEVERING VAN REMVOERINGEN VOOR DE SCHIJFREM VAN HET MATERIEEL

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING LEVERING VAN REMVOERINGEN VOOR DE SCHIJFREM VAN HET MATERIEEL NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING B -12 LEVERING VAN REMVOERINGEN VOOR DE SCHIJFREM VAN HET MATERIEEL UITGAVE : 04/2004 Index 1. INLEIDING... 3 2. KWALIFICATIE... 3 2.1.

Nadere informatie

Fig. 1 NOODDEURCONCEPTEN EN 1125 DB-PPES1 PPES1.280815. t 088 500 2800 f 088 500 2899 73 MODELLEN E-PPES1, E-APPES1

Fig. 1 NOODDEURCONCEPTEN EN 1125 DB-PPES1 PPES1.280815. t 088 500 2800 f 088 500 2899 73 MODELLEN E-PPES1, E-APPES1 NOODDEURCONCEPTEN EN 5 MODELLEN E-PPES, E-APPES DB-PPES PPES.8085 ALGEMEEN Uitsluitend originele onderdelen mogen worden gebruikt. De installatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerd persoon

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering (NIT / 011212) MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Reglementering Ministerieel besluit van 21 maart 1961 betreffende de modelgoedkeuring en

Nadere informatie

1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden,

1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden, ALGEMENE VOORWAARDEN A. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden, met uitsluiting van alle andersluidende voorwaarden, behoudens andersluidende

Nadere informatie

DAMPER KRUKASPOELIE. With You.

DAMPER KRUKASPOELIE. With You. www.ntn-snr.com DAMPER KRUKASPOELIE HET PRODUCT Wat is een demperpoelie? Wat is de functie ervan? Een demperpoelie, algemeen bekend als een krukaspoelie, is een poelie bevestigd aan het einde van de krukas.

Nadere informatie