Metrologische Reglementering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Metrologische Reglementering"

Transcriptie

1 (NIT / ) MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Reglementering Ministerieel besluit van 21 maart 1961 betreffende de modelgoedkeuring en de installatie der taxameters (BS van 25 maart 1961) - Gecoördineerde tekst - zoals gewijzigd door het ministerieel besluit van 21 december 1962 (BS van 26/12/1962) zoals gewijzigd door het ministerieel besluit van 21 oktober 1975 (BS van 13/11/1975) zoals gewijzigd door het ministerieel besluit van 6 augustus 1993 (BS van 08/09/1993) zoals gewijzigd door het ministerieel besluit van 25 juni 2001 (BS van 19/07/2001)

2 Ministerieel besluit van 21 maart 1961 betreffende de modelgoedkeuring en de installatie der taxameters zoals gewijzigd door het ministerieel besluit van 21 december 1962 zoals gewijzigd door het ministerieel besluit van 21 oktober 1975 zoals gewijzigd door het ministerieel besluit van 6 augustus 1993 zoals gewijzigd door het ministerieel besluit van 25 juni 2001 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN 21 MAART Ministerieel besluit betreffende de modelgoedkeuring en de installatie der taxameters. De Minister van Economische Zaken, Gelet op de wet van 1 oktober 1855 betreffende de Maten en Gewichten, gewijzigd door de wet van 1 augustus 1922 en door het koninklijk besluit nr. 79 van 28 november 1939, bekrachtigd door de wet van 16 juni 1947; Gelet op het koninklijk besluit nr. 79 van 28 november 1939 tot wijziging en aanvulling van zekere bepalingen betreffende de meeteenheden en meettuigen, bekrachtigd door de wet van 16 juni 1947; Gelet op het koninklijk besluit van 12 december 1960 betreffende de taxameters; Gelet op de wet van 23 december 1946, houdende instelling van een Raad van State, inzonderheid op artikel 2, lid 2; Gelet op de dringende noodzakelijkheid, Besluit : Artikel 1. De taxameters geplaatst op de voertuigen moeten vanaf 1 januari 1963 overeenstemmen met een goedgekeurd model. 2 Art. 2. De modelgoedkeuring wordt afgeleverd aan één of meer bij naam aangeduide beneficianten, voor een model bepaald in het certificaat van goedkeuring. Art. 3. Om een aanvraag tot modelgoedkeuring in te dienen moet de fabrikant of de invoerder van taxameters bij de Dienst van het IJkwezen neerleggen : - het beschrijvend bundel in dubbel van het bewust model, bevattend de beschrijving van het principe der werking, de algemene tekening, de gecoteerde tekeningen der essentiële onderdelen en de tabellen der verhoudingen voor de regelingskamwielen; - twee toestellen overeenstemmend met de hierboven vermelde betekeningen en beschrijvingen. Art. 4. De neergelegde toestellen die met goed gevolg de proeven ondergaan hebben, noodzakelijk om hun overeenkomst vast te stellen met de technische voorwaarden in dit besluit bepaald, blijven bezwaard op de Dienst van het Ijkwezen. Elk dezer toestellen is vergezeld van het beschrijvend bundel, aangevuld met een afschrift van het certificaat van goedkeuring waarvan het origineel afgeleverd wordt aan de beneficiant.

3 Art. 5. Elke taxameter overeenstemmend met een goedgekeurd model moet op zijn voorzijde voorzien zijn van het overeenstemmend goedkeuringsnummer, het fabricatienummer, evenals de naam of de firmanaam van de fabricant, en, gebeurlijk, van de invoerder van het toestel. 3 Art. 6. De modelgoedkeuring wordt enkel toegestaan indien het model beantwoordt aan de voorwaarden bepaald in de artikels 7 tot 24 van dit besluit. Art. 7. De onderdelen van het mechanisme van een taxameter moeten vervaardigd zijn in zulke materialen en op zodanige wijze dat hun stevigheid en stabiliteit een zekere en doeltreffende werking verzekeren bij normale gebruiksomstandigheden. De kast moet, in dezelfde omstandigheden, stof- en waterdicht zijn. Zij moet zodanig opgevat zijn dat het bereiken van de onderdelen, waardoor ontregeling of bedrog zou mogelijk zijn, kan belet worden. Art. 8. De voorzijde moet op elk ogenblik het te betalen bedrag aanduiden, te weten opeenvolgend : 1. het bedrag van opneming, voor en op het ogenblik, of enkel op het ogenblik, van het in werking stellen van het toestel; 2. het bedrag overeenstemmend met dit van de opneming, vermeerderd met dit voortkomend van de afgelegd afstand en de verstreken wachttijden, tijdens de werking van het toestel; 3. het eindbedrag in de stand "EINDE", waarin het toestel dient gebracht op het ogenblik van aankomst ter bestemming. De cijfers die het te betalen bedrag aanduiden moeten een hoogte hebben van minstens 10 mm. (Zie nota 1) Art. 9. In de onmiddelijke nabijheid van het of de kijkraampje(s) waarin het te betalen bedrag verschijnt moet op duidelijke wijze de vermelding aangebracht zijn "TE BETALEN" en/of "A PAYER", en rechts van deze kijkraampjes het symbool " " van de munteenheid. Art. 10. Indien de taxameter een mechanisme bevat dat de te betalen toeslagen registreert, moet de vermelding "TOESLAG" en/of "SUPPLEMENT" voorkomen op de voorzijde van de taxameter, in de onmiddelijke nabijheid van het overeenstemmend kijkraampje. Dit kijkraampje moet in vrije stand nul aanwijzen als bedrag. (Zie nota 1)

4 4 Art. 11. De werkingsstanden van de taxameter moeten op zijn voorzijde aangeduid zijn, te weten opeenvolgend : 1. "VRIJ" en/of "LIBRE" wanneer het voertuig niet bezet is; 2. Het tarief in munteenheden, onder de vorm "... ", op grond waarvan het toestel registreert wanneer het in werking is. In de onmiddelijke nabijheid van het overeenstemmend kijkraampje moet de aanduiding "TARIEF per km" en/of "TARIF par km" voorkomen. 3. "EINDE" en/of "FIN" op het ogenblik dat de gebruiker ter bestemming is aangekomen en het te betalen bedrag vereffent. Art. 12. De aanduidingen die krachtens artikels 8 tot 11 van dit besluit voorkomen op de voorzijde van de taxameter moeten gemakkelijk leesbaar en op onuitwisbare wijze aangebracht zijn, terwijl zij duidelijk moeten afsteken bij de achtergrond en tot geen verwarring mogen aanleiding geven. (Zie nota 1) **** gewijzigd door MB751021/BS **** Art. 13. De aanwijzing van het te betalen bedrag moet, vanaf het inwerkingstellen van de taxameter, voortschrijden door aanslagen van een constante muntwaarde, gelijk aan 10 cent. De aanduiding moet gebeuren in euro en cent. De euro's en de centen worden gescheiden door een goed leesbare komma. ********************************************************************* * NB. **** MB751021/BS **** * *Art. 2. Deze bepaling moet worden toegepast op alle taxameters die * *in overeenstemming worden gebracht met de voorschriften * *uitgevaardigd in toepassing van de wet van 27 december 1974 * *betreffende de taxidiensten. * ********************************************************************* Art. 14. De taxameters moeten op zodanige wijze vervaardigd zijn dat het mechanisme van prijsaanduiding uitsluitend aangedreven wordt op grond van de afgelegde afstand vanaf een bepaalde snelheid van het voertuig, en dat onder deze snelheid, evenals bij stilstand van het gehuurde voertuig, enkel het tijdwerk dit mechanisme aandrijft. Art. 15. Het mechanisme van prijsaanduiding, aangedreven op grond van de afstand, moet vooruitgaand werken bij het vooruitrijden van het voertuig; het vooruitgaan van dit mechanisme bij achteruitrijden van het voertuig is facultatief. Bij werking van het mechanisme op grond van de afstand, moet de eerste aanslag zich voordoen na het afleggen van een bepaalde beginafstand. De volgende aanslagen moeten zich voordoen na het afleggen van afstanden die onderling gelijk zijn.

5 Art. 16. Het tijdwerk moet bestaan uit een uurwerkmechanisme dat door de aanzetter van het toestel in gang gebracht wordt. Dit uurwerkmechanisme moet gedurende minstens 2 uur lopen zonder opnieuw opgewonden te worden. Bij aandrijving op grond van de verlopen tijd moet de eerste aanslag plaats vinden na verloop van een bepaalde beginduur. De volgende aanslagen moeten zich voordoen na tijdsintervallen die onderling gelijk zijn. Art. 17. Wanneer het toestel in de stand "VRIJ" staat moeten alle aantekeningsmechanismen uitgeschakeld zijn, behalve het registreermechanisme van de totale afstand door het voertuig afgelegd. Vanaf de stand "VRIJ" moeten de volgende standen elkaar opvolgen : 1. de werkingsstand(en) gedurende dewelke de mechanismen van afgelegde afstand en tijd gelijktijdig moeten ingeschakeld zijn; 2. de stand "EINDE"; in deze stand moet de aandrijving op basis van de tijd losgekoppeld zijn en moet de aandrijving op basis van de afgelegde afstand ingeschakeld zijn op het tarief I, zoals dit beschreven is in artikel 4 van het koninklijk besluit van 2 april 1975 houdende politiereglement betreffende de exploitatie van de taxidiensten; het moet onmogelijk zijn terug te keren tot de vorige stand; 3. bij de terugkeer tot de stand "VRIJ" moet, hetzij in het kijkraampje van de te betalen som de aanduiding van het bedrag van opneming terug verschijnen, hetzij het gebeurlijke bestaande scherm neergelaten worden. 5 Art. 18. Indien het registreren van de toeslagen geschiedt door het enig bedieningsapparaat van het toestel, is een bijkomende stand van dit apparaat toegelaten. In deze stand moet het tijdwerk uitgeschakeld zijn. Het registreren van toeslagen mag ook geschieden door een onafhankelijk bedieningsapparaat. Art. 19. Het vlug doordraaien van de aanzetter doorheen de stand "VRIJ" moet onmogelijk zijn. Het moet onmogelijk zijn het aanzetmechanisme te plaatsen tussen de standen voorzien in de artikels 17 en 18 van dit besluit. Te dien einde moet de terugkeer naar een vorige werkingsstand door terugdraaiing van de aanzetter in tegengestelde richting, onmogelijk zijn.

6 6 Art. 20. Een aangepaste justeringsmechanisme moet voorzien zijn waarbij een correcte regeling van de taxameter mogelijk weze bij het opstellen van deze laatste op een bepaald voertuig. Dit mechanisme moet zodanig opgevat zijn dat, wanneer het van de eigenlijke taxameter losgemaakt is, het onmogelijk is deze laatste een wijziging te doen ondergaan. Op de buitenzijde van de kast van dit mechanisme moet de justeringsverhouding die het verwezenlijkt, vermeld staan, zodanig dat zij duidelijk zichtbaar blijft na montage van het geheel. De installateur is verantwoordelijk voor de juistheid van deze aanduiding. Art. 21. De taxameter moet op zijn voorzijde de vermelding dragen van zijn constante onder de vorm C =... tr/km, waarbij de karakteristiek van de aandrijvingsas voor de afgelegde afstand aangegeven wordt. Art. 22. De taxameters dienen voorzien te zijn van totalisatoren die de controle van het gebruik van het voertuig waarop zij geplaatst zijn, moeten toelaten, evenals van de geïnde sommen; dit behelst in het algemeen volgende totalisatoren : aantal opnemingen, aantal aanslagen, aantal toeslagen, totale afgelegde afstand, afstand in huur afgelegd. Deze aanduidingen moeten niet noodzakelijk voorkomen op de voorzijde, doch moeten gemakkelijk kunnen afgelezen worden zonder verplaatsing van de taxameter. Art. 23. De voorzijde van de taxameter moet van een geschikt verlichtingssysteem voorzien zijn, dat het openen van het toestel niet noodzakelijk maakt om de lichtbronnen te vervangen. Het systeem dient te werken in alle werkingsstanden, uitgenomen in de stand "VRIJ". Art. 24. De taxameters moeten de volgende nauwkeurigheid bereiken : Aanduiding op grond van de afgelegde afstand : beginafstand + 0 tot - 20 m volgende afstanden + 0,0 tot - 2,0 % Aanduiding op grond van de tijd : + 0,0 tot - 5,0 % Art. 25. De taxameters moeten, zo nodig door middel van een reductor en met de vereiste nauwkeurigheid, kunnen aangepast worden aan de karakteristieken van de voertuigen waarop zij zullen geplaatst worden.

7 Art. 26. Op de kast van elke taxameter van een goedgekeurd model of in zijn onmiddelijke nabijheid, moet een plaatje aangebracht worden met de vermelding van de verhouding van de gebeurlijke tussenreductor van de constante aan de uitgang van de versnellingsbak, van de werkelijke omtrek en de druk der banden voor dewelke het geheel geregeld is. Deze aanduidingen worden op dit plaatje aangebracht door de zorgen en onder de verantwoordelijkheid van de installateur van de taxameter op het voertuig. Onder werkelijke omtrek van de banden verstaat men de afstand over dewelke het voertuig zich verplaatst voor één omwenteling van de aandrijvingswielen, bij de aangeduide druk en een belasting van 2 personen. 7 Art. 27. Wanneer de werkingsstanden van de taxameter herhaald worden door eender welk bijkomstig systeem, van buiten het voertuig zichtbaar of niet, moeten de aanduidingen van dit systeem automatisch bevolen worden door het bedienen van de taxameter en op elk ogenblik overeenstemmen met de werkelijke werkingsstand. Art. 28. Dit besluit treedt in werking de dag van zijn bekendmaking in het Belgisch Staatsblad. Brussel, 21 maart J. VAN DER SCHUEREN. (Nota 1) -/ MB van 25 juni Art. 4. : De geïnstalleerde taxameters moeten ten laatste op 31 december 2001 beantwoorden aan de nieuwe beschikkingen. -/ MB van 25 juni Art. 5. : Dit besluit treedt in werking op 1 juli 2001.

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering (NTE / 980925) MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Kwaliteit Metrologische Dienst Metrologische Reglementering Reglement gevoegd bij het ministerieel besluit van 22

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_2010928 / 20101209 Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Reglementering en Controlebeleid Wettelijke Metrologie Metrologische Reglementering 28 SEPTEMBER 2010. - Koninklijk besluit betreffende de installatie

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering Nec.doc - 2002-12-06 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 6 juli 1981 betreffende de instrumenten bestemd

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering NBR.doc 20000228 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Dienst Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 12 januari 1976 betreffende

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering (NLR / 16.01.2001) MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 14 april 1977 betreffende de stoffelijke lengtematen

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering (NGT / 980924) MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid -------- Afdeling Kwaliteit --------- Metrologische Dienst Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 13 juli 1984

Nadere informatie

(Besluiten waarvan de publikatie niet voorwaarde is voor de toepassing) RAAD RICHTLIJN VAN DE RAAD. van 26 juni 1975

(Besluiten waarvan de publikatie niet voorwaarde is voor de toepassing) RAAD RICHTLIJN VAN DE RAAD. van 26 juni 1975 26. 7. 75 Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen Nr. L 196/ 1 II (Besluiten waarvan de publikatie niet voorwaarde is voor de toepassing) RAAD RICHTLIJN VAN DE RAAD van 26 juni 1975 inzake de onderlinge

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering NLM.doc - 2013-10-15 1 Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Dienst Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 6 april 1979 betreffende meetinstallaties en gedeeltelijke

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering OIMLR61N.doc - 2001-02-12 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Dienst Metrologische Reglementering OMZENDBRIEF aan de fabrikanten, de invoerders

Nadere informatie

MINISTERIE VAN FINANCIEN. 16 OKTOBER 1998. - Ministerieel besluit tot wijziging van de ministeriële besluiten genomen inzake accijnzen

MINISTERIE VAN FINANCIEN. 16 OKTOBER 1998. - Ministerieel besluit tot wijziging van de ministeriële besluiten genomen inzake accijnzen MINISTERIE VAN FINANCIEN 16 OKTOBER 1998. - Ministerieel besluit tot wijziging van de ministeriële besluiten genomen inzake accijnzen De Minister van Financiën, Gelet op het ministerieel besluit van 23

Nadere informatie

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens>

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens> FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER 27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende VERSLAG AAN DE KONING Sire, Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb aan Uwe Majesteit

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN 25 APRIL 2007. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden voor installatie, onderhoud en gebruik van alarmsystemen en beheer van alarmcentrales

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Reglementering Metrologie Metrologische Reglementering 2 MAART 2007 - Koninklijk besluit tot vaststelling van bijzondere regels inzake de aanduiding van de hoeveelheid

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 9 en 14 van het Meetinstrumentenbesluit I en artikel 8 van het Meetinstrumentenbesluit II;

Gelet op de artikelen 9 en 14 van het Meetinstrumentenbesluit I en artikel 8 van het Meetinstrumentenbesluit II; (Tekst geldend op: 14-03-2013) Regeling van de Minister van Economische Zaken van 23 november 2006, nr. WJZ 6098739, houdende regels omtrent de eisen bij het gebruik van in Europese richtlijnen opgenomen

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_85092C.DOC - 2000-01-17 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Dienst Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 2 september 1985

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_20081219 / 20110221 Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Reglementering en Controlebeleid Wettelijke Metrologie Metrologische Reglementering 19 DECEMBER 2008. - Koninklijk besluit betreffende ijkmassa's

Nadere informatie

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN, MINISTERIE VAN FINANCIEN EN MINISTERIE VAN MIDDENSTAND EN LANDBOUW

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN, MINISTERIE VAN FINANCIEN EN MINISTERIE VAN MIDDENSTAND EN LANDBOUW MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN, MINISTERIE VAN FINANCIEN EN MINISTERIE VAN MIDDENSTAND EN LANDBOUW 27 NOVEMBER 1998. - Koninklijk besluit betreffende normen voor de energie-efficiëntie van huishoudelijke

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_800318.doc - 1999-10-29 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Dienst Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 18 maart 1980 betreffende

Nadere informatie

Politierechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, Zaal A - 8e Kamer Vonnis. Uitgifte p. 1. Niet aan te bieden aan de ontvanger 2019/ T003036

Politierechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, Zaal A - 8e Kamer Vonnis. Uitgifte p. 1. Niet aan te bieden aan de ontvanger 2019/ T003036 Vonnisnummer/ Dossiernummer Uitgifte p. 1 Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2019/3426 19T003036 Repertoriumnummer Datum van uitspraak 23 mei 2019 Op Op Op Algemeen Rolnummer Notitienummer parket

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 2

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 2 KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR Bestuur van de Luchtvaart CIRCULAIRE CIR/EQUIP-02 Datum 06/84 Uitgave : 2 Betreft : Goedkeuring van de recipiënten vervaardigd in het buitenland

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_880506.doc - 2000-01-25 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Dienst Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 6 mei 1988 betreffende

Nadere informatie

VR DOC.0977/2BIS

VR DOC.0977/2BIS VR 2017 0610 DOC.0977/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 32bis van het koninklijk besluit van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad van 30 april Versie in voege vanaf 1 mei 2017

Belgisch Staatsblad van 30 april Versie in voege vanaf 1 mei 2017 Koninklijk besluit van 19 april 2014 betreffende de inning en de consignatie van een som bij de vaststelling van overtredingen inzake het wegverkeer Onmiddellijke inningen Belgisch Staatsblad van 30 april

Nadere informatie

INSTALLATIES 12 ONAFHANKELIJKHEID VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE TEN OVERSTAAN VAN ANDERE INSTALLATIES

INSTALLATIES 12 ONAFHANKELIJKHEID VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE TEN OVERSTAAN VAN ANDERE INSTALLATIES 9 9.01 ELEKTRISCHE Nominale spanning Elektrische installaties moeten in al hun onderdelen onderworpen en uitgevoerd worden in functie van hun nominale spanning 9.02 Regels van goed vakmanschap gelijkvormigheid

Nadere informatie

Ministerieel besluit van 8 juli 1966 (B.S. van 9.8.1966) houdende de interne regeling van de controle op de vastlegging van de uitgaven.

Ministerieel besluit van 8 juli 1966 (B.S. van 9.8.1966) houdende de interne regeling van de controle op de vastlegging van de uitgaven. Ministerieel besluit van 8 juli 1966 (B.S. van 9.8.1966) houdende de interne regeling van de controle op de vastlegging van de uitgaven. COORDINATIE WIJZIGEND BESLUIT 1. M.B. van 14.4.1967 (B.S. van 6.5.1967)

Nadere informatie

30330 BELGISCH STAATSBLAD 05.09.2000

30330 BELGISCH STAATSBLAD 05.09.2000 30330 BELGISCH STAATSBLAD 05.09.2000 MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU 7 JUNI 2000 Ministerieel besluit tot vaststelling van minimumnormenvoor het houden van vogels in dierentuinen

Nadere informatie

1985R3821 NL

1985R3821 NL 1985R3821 NL 01.05.2004 010.001 15 BIJLAGE I CONSTRUCTIE-, BEPROEVINGS-, INSTALLATIE- EN CONTROLE- VOORSCHRIFTEN I. DEFINITIES In de zin van deze bijlage wordt verstaan onder: a) Controleapparaat in wegvoertuigen

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_20100928_3 / 20110117 Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Reglementering en Controlebeleid Wettelijke Metrologie Metrologische Reglementering 28 SEPTEMBER 2010. - Koninklijk besluit betreffende de automatische

Nadere informatie

2 dienst medische beeldvorming : een dienst erkend overeenkomstig het koninklijk besluit van 28 november 1986;

2 dienst medische beeldvorming : een dienst erkend overeenkomstig het koninklijk besluit van 28 november 1986; 25 OKTOBER 2006. - Koninklijk besluit houdende vaststelling van de normen waaraan een dienst waarin een magnetische resonantie tomograaf wordt opgesteld, moet voldoen om te worden erkend BS 11/12/2006

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_870305.doc - 2001-10-24 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 5 maart 1987 betreffende koffie en koffiesurrogaten

Nadere informatie

Collectieve beschermingsmiddelen Wetgevende nota

Collectieve beschermingsmiddelen Wetgevende nota VL/NB Brussel, 10 oktober 2013 Collectieve beschermingsmiddelen Wetgevende nota Er is een nieuwe wettekst verschenen. Het gaat over: Koninklijk besluit van 30 augustus 2013 tot vaststelling van algemene

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST Economie, K.M.O., Middenstand & Energie. Veiligheidsgids. Pocket-Bikes

FEDERALE OVERHEIDSDIENST Economie, K.M.O., Middenstand & Energie. Veiligheidsgids. Pocket-Bikes FEDERALE OVERHEIDSDIENST Economie, K.M.O., Middenstand & Energie Veiligheidsgids Pocket-Bikes 22.06.2006 Deze veiligheidsgids werd opgesteld door de Dienst Productveiligheid van de Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

Diensten waarin een magnetische resonantie tomograaf wordt opgesteld. Maximum aantal en erkenningsnormen

Diensten waarin een magnetische resonantie tomograaf wordt opgesteld. Maximum aantal en erkenningsnormen 27 APRIL 2005. - Wet betreffende de beheersing van de begroting van de gezondheidszorg en houdende diverse bepalingen inzake gezondheid BS 20/05/2005 inwerkingtreding: Diensten waarin een magnetische resonantie

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 -

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Ministerieel besluit houdende de veterinairrechtelijke voorschriften voor het handelsverkeer en de invoer uit derde landen van honden en

Nadere informatie

17 JUNI Ministerieel besluit tot vaststelling van de functie van logistiek assistent (1) De Minister van Volksgezondheid, Gelet op de wet van

17 JUNI Ministerieel besluit tot vaststelling van de functie van logistiek assistent (1) De Minister van Volksgezondheid, Gelet op de wet van 17 JUNI 1997. Ministerieel besluit tot vaststelling van de functie van logistiek assistent (1) De Minister van Volksgezondheid, Gelet op de wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale

Nadere informatie

4 de vermelding van de wil van beide partijen om wettelijk samen te wonen;

4 de vermelding van de wil van beide partijen om wettelijk samen te wonen; Datum : 01/12/1999 BS : 07/12/1999 Omzendbrief. - Wettelijke samenwoning, ingevoerd door de wet van 23 november 1998 Aan de gebruikers van het Rijksregister, Aan het College van Burgemeester en Schepenen,

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. DE TEGEMOETKOMING IN DE REISKOSTEN (B.S. 4.VI.1969) 1. Art. 1.

HOOFDSTUK I. DE TEGEMOETKOMING IN DE REISKOSTEN (B.S. 4.VI.1969) 1. Art. 1. MINISTERIEEL BESLUIT van 23 MEI 1969 tot vaststelling van de perken binnen en de voorwaarden onder welke de lasten die voor de mindervaliden voortvloeien uit de verplaatsing naar en het verblijf op de

Nadere informatie

Reglementering over defibrillatoren

Reglementering over defibrillatoren Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten Reglementering over defibrillatoren Versie 23/05/07 Referenties : Koninklijk besluit houdende veiligheids- en andere voorwaarden

Nadere informatie

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN 11 OKTOBER 1999. - Ministerieel besluit betreffende de beroepsbekwaamheid van de veiligheidsadviseurs voor het vervoer van gevaarlijke goederen van de klasse 1 De Minister

Nadere informatie

KRONOS A-191. (NL) Gebruiksaanwijzing

KRONOS A-191. (NL) Gebruiksaanwijzing KRONOS A-191 (NL) Gebruiksaanwijzing 2 Uit te voeren taak tijdens de vervanging van de batterij : type CR2450 3S 3 ALFANO presenteert de KRONOS Het betreft de eenvoudigste en meest functionele chronometer

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING TAXI

STATUTENWIJZIGING TAXI STATUTENWIJZIGING TAXI Aangetekend te versturen aan : Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest B.U.V. Directie Taxi s Vooruitgangstraat 80/1 1035 Brussel Informatie : Mevr. Caroline Docquiert

Nadere informatie

VERSLAG AAN DE KONING

VERSLAG AAN DE KONING Koninklijk besluit van 21 december 2006 tot vaststelling van de voorwaarden en de wijze van het sluiten van de collectieve verzekering tot dekking van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid buiten overeenkomst

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE

FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE 26 SEPTEMBER 2013. Koninklijk besluit betreffende de herijk van meetinstallaties voor andere vloeistoffen dan water [C 2013/11508] FILIP,

Nadere informatie

25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden

25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden FILIP, Koning der Belgen,

Nadere informatie

KB Ladingvervoer LP/ NAVB-CNAC 2

KB Ladingvervoer LP/ NAVB-CNAC 2 27 APRIL 2007. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg en van

Nadere informatie

4 MEI 1999. - Koninklijk besluit betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen.

4 MEI 1999. - Koninklijk besluit betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen. 4 MEI 1999. - Koninklijk besluit betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen. Belgisch Staatsblad 04 juni 1999 Gewijzigd door : KB van 28/08/02 BS van 18/09/02 4 MEI 1999. - Koninklijk besluit

Nadere informatie

Verkeerswetgeving fietsers

Verkeerswetgeving fietsers Verkeerswetgeving (Koninklijk besluit 1 december 1975) INDIVIDUELE FIETSERS of GROEPEN van MINDER DAN 15 FIETSERS Een verplicht fietspad wordt aangegeven met bord G11. Fietsers en snor MOETEN hier gebruik

Nadere informatie

Uitbating van speelterreinen

Uitbating van speelterreinen FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND & ENERGIE KWALITEIT EN VEILIGHEID Afdeling Veiligheid Dienst Productveiligheid Uitbating van speelterreinen Versie 19/12/2003 Referenties : Koninklijk

Nadere informatie

Concordantietabel B. januari Vlaamse omzettingsmaatregel

Concordantietabel B. januari Vlaamse omzettingsmaatregel RICHTLIJN (EU) 2015/719 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 29 april 2015 tot wijziging van Richtlijn 96/53/EG van de Raad houdende vaststelling, voor bepaalde aan het verkeer binnen de Gemeenschap

Nadere informatie

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering, 38766 MONITEUR BELGE 16.04.2019 BELGISCH STAATSBLAD BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2019/11693] 4 APRIL 2019. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van betreffende gastanks en -flessen voor

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_20010621.doc - 20011024 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 21 juni 2001 betreffende extracten van

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_19850902_2 / 2009-07-10 Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Reglementering en Controlebeleid Wettelijke Metrologie Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 2 september 1985 betreffende brood

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering (NTG / 980925) MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid -------- Afdeling Kwaliteit --------- Metrologische Dienst 0 Metrologische Reglementering Reglement gevoegd bij bij het koninklijk

Nadere informatie

Onze diensten kunnen perfect beantwoorden aan alle wettelijke eisen inzake erkenning en onderhoud. FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN

Onze diensten kunnen perfect beantwoorden aan alle wettelijke eisen inzake erkenning en onderhoud. FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN De wetgever besloot de alarmindustrie te vatten in regels die zowel de dienstverleners als de gebruikers betreffen. Wij willen u hier enkel informeren over de basisprincipes van deze wetgeving en haar

Nadere informatie

CIRCULAIRE. Kwalificatieprocedures voor het certificeringpersoneel in de erkende onderhoudsbedrijven voor luchtvaartuigen.

CIRCULAIRE. Kwalificatieprocedures voor het certificeringpersoneel in de erkende onderhoudsbedrijven voor luchtvaartuigen. KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR Bestuur van de Luchtvaart CIRCULAIRE CIR/AIRW-19 Datum : 11/05/01 Editie : 1 Betreft : Kwalificatieprocedures voor het certificeringpersoneel

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE. Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 242 van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties

KONINKRIJK BELGIE. Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 242 van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties KONINKRIJK BELGIE FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 242

Nadere informatie

Gelet op de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument, inzonderheid op artikel 14;

Gelet op de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument, inzonderheid op artikel 14; MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN 26 SEPTEMBER 1997. - Koninklijk besluit tot vervanging van het koninklijk besluit van 21 februari 1992 tot vervanging van het koninklijk besluit van 22 September 1986 betreffende

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang. Titel I. Algemene bepalingen

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang. Titel I. Algemene bepalingen 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang Titel I. Algemene bepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

Nadere informatie

houdende aanpassing aan de vooruitgang van de techniek van de Richtlijnen 75/106/EEG en 76/211/EEG van de Raad in de sector van de voorverpakkingen

houdende aanpassing aan de vooruitgang van de techniek van de Richtlijnen 75/106/EEG en 76/211/EEG van de Raad in de sector van de voorverpakkingen 4. 11. 78 Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen Nr. L 311/21 RICHTLIJN VAN DE COMMISSIE van 28 september 1978 houdende aanpassing aan de vooruitgang van de techniek van de Richtlijnen 75/106/EEG

Nadere informatie

(B.S, 10/06/2003, p ) Tekst geconsolideerd door het coördinatiebureau: versie toepasselijk vanaf 02/04/2014

(B.S, 10/06/2003, p ) Tekst geconsolideerd door het coördinatiebureau: versie toepasselijk vanaf 02/04/2014 1 KONINKLIJK BESLUIT VAN 15 MEI 2003 TOT REGELING VAN DE VERSNELDE PROCEDURE IN GEVAL VAN BEROEP BIJ DE RAAD VAN STATE TEGEN SOMMIGE BESLISSINGEN VAN DE [AUTORITEIT VOOR FINANCIËLE DIENSTEN EN MARKTEN

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_19920918 / 2009-07-11 Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Reglementering en Controlebeleid Wettelijke Metrologie Metrologische Reglementering 18 SEPTEMBER 1992. - Koninklijk besluit betreffende de benamingen

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2002 437 Besluit van 22 juli 2002, houdende wijziging van het Besluit medische hulpmiddelen in verband met derivaten van menselijk bloed Wij Beatrix,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/100 BERAADSLAGING NR. 17/106 VAN 5 DECEMBER 2017, GEWIJZIGD OP 8 MEI 2018, OVER DE UITWISSELING VAN

Nadere informatie

Montage- en gebruiksaanwijzing. NFC-module voor BDC-i440-besturingen

Montage- en gebruiksaanwijzing. NFC-module voor BDC-i440-besturingen NFC-module nl Montage- en gebruiksaanwijzing NFC-module voor BDC-i440-besturingen Belangrijke informatie voor: de monteur / de elektricien / de gebruiker Aan de betreffende personen doorgeven! De gebruiker

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE

FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE [C 2017/10293] 1 DECEMBER 2016. Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 maart 1966 tot verklaring van openbaar

Nadere informatie

Er worden drie parkeerzones gespecificeerd. De zones worden als volgt vastgesteld:

Er worden drie parkeerzones gespecificeerd. De zones worden als volgt vastgesteld: Artikel 1 De Gemeenteraad besluit het reglement i.v.m. de Retributie op het parkeren in zones waar de regeling betalend parkeren geldt: dienstjaren 2008-2013, goedgekeurd in zitting 17 december 2007 aan

Nadere informatie

In België geldt er voortaan een nieuwe beroepsnorm Wat en waarom? Frequently Asked Questions

In België geldt er voortaan een nieuwe beroepsnorm Wat en waarom? Frequently Asked Questions Norm met betrekking tot de contractuele controle van KMO s en kleine (i)vzw s en stichtingen en de gedeelde wettelijk voorbehouden opdrachten bij KMO s en kleine (i)vzw s en stichtingen In België geldt

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1996 14 Beschikking van de Minister van Justitie van 8 januari 1996, houdende plaatsing in het Staatsblad van de tekst van het Besluit homeopatische

Nadere informatie

Basiswetboek Wegverkeer. Voor de politie

Basiswetboek Wegverkeer. Voor de politie Basiswetboek Wegverkeer Voor de politie Basiswetboek Wegverkeer Voor de politie Dit wetboek is bijgewerkt tot en met het Belgisch Staatsblad van 30 juni 2011. Verantwoordelijke uitgever: Hans Suijkerbuijk

Nadere informatie

A D V I E S. over de

A D V I E S. over de Doc. nr. E2:90---C20 Brussel, 13.11.1997 MH/AB/LC A D V I E S over de ONTWERPEN VAN MINISTERIELE BESLUITEN BETREFFENDE DE VERMELDING VAN HET ENERGIEVERBRUIK EN HET VERBRUIK VAN ANDERE HULPBRONNEN OP DE

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/235 BERAADSLAGING NR. 17/106 VAN 5 DECEMBER 2017 OVER DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE

Nadere informatie

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID. 3 MEI Koninklijk besluit betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen.

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID. 3 MEI Koninklijk besluit betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen. MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID 3 MEI 1999. - Koninklijk besluit betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen Bijlage IV Minimumvoorschriften bedoeld in artikel 53, 4, tweede lid 1. Voorafgaande

Nadere informatie

A D V I E S. over EEN ONTWERP VAN KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE NATUURLIJK MINERAAL WATER EN BRONWATER

A D V I E S. over EEN ONTWERP VAN KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE NATUURLIJK MINERAAL WATER EN BRONWATER Doc. nr. E2:90005C04 Brussel, 30.3.1999 MH/GVB/LC A D V I E S over EEN ONTWERP VAN KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE NATUURLIJK MINERAAL WATER EN BRONWATER (bekrachtigd door de Hoge Raad voor de Middenstand

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT VAN CONFORMITEITSATTESTATIE IN DE SECTOR VAN DE METALEN BOUWPRODUCTEN. (Het vervaardigen van staal- en aluminiumconstructies)

BIJZONDER REGLEMENT VAN CONFORMITEITSATTESTATIE IN DE SECTOR VAN DE METALEN BOUWPRODUCTEN. (Het vervaardigen van staal- en aluminiumconstructies) Pagina 1 van 6 BIJZONDER REGLEMENT VAN CONFORMITEITSATTESTATIE IN DE SECTOR VAN DE METALEN BOUWPRODUCTEN (Het vervaardigen van staal- en aluminiumconstructies) HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

VERSLAG AAN DE KONING

VERSLAG AAN DE KONING 2 APRIL 2003. - Koninklijk besluit houdende vaststelling van de wijze waarop de wilsverklaring inzake euthanasie wordt opgesteld, herbevestigd, herzien of ingetrokken Sire, 1. Context VERSLAG AAN DE KONING

Nadere informatie

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 10 NOVEMBER 1997. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot vaststelling van regels inzake de organisatie van de toegang, bij bepaalde gewestelijke

Nadere informatie

MINISTERIE VAN FINANCIEN

MINISTERIE VAN FINANCIEN N. 2002 4460 MINISTERIE VAN FINANCIEN [C 2002/03528] 3 DECEMBER 2002. Koninklijk besluit betreffende de nadere regels voor het leveren van het bewijs van ophaling, sortering, hergebruik en/of recyclage

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 APRIL 2017 TOT VASTSTELLING VAN DE PROEVEN

KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 APRIL 2017 TOT VASTSTELLING VAN DE PROEVEN KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 APRIL 2017 TOT VASTSTELLING VAN DE PROEVEN WAARAAN DE VERSCHILLENDE WAPENS ONDERWORPEN ZIJN EN TOT WIJZIGING VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 30 JUNI 1924 TOT GOEDKEURING VAN HET

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010

KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 TOT UITVOERING VAN ARTIKEL 68, TWEEDE LID, VAN DE WET VAN 6 AUGUSTUS 1990 BETREFFENDE DE ZIEKENFONDSEN EN DE LANDSBONDEN VAN ZIEKENFONDSEN (B.S, 10/11/2010, p. 67751)

Nadere informatie

VR DOC.1518/2

VR DOC.1518/2 VR 2018 1412 DOC.1518/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten wat betreft de oprichting van het privaatrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Koninklijk

Nadere informatie

Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994

Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994 Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994 24 MEI 1994. - Wet tot oprichting van een wachtregister voor vreemdelingen die zich vluchteling verklaren of die vragen om als vluchteling te worden erkend. ALBERT ll,

Nadere informatie

12 AUGUSTUS Koninklijk besluit houdende de organisatie van de informatieveiligheid bij de instellingen van sociale zekerheid.

12 AUGUSTUS Koninklijk besluit houdende de organisatie van de informatieveiligheid bij de instellingen van sociale zekerheid. 12 AUGUSTUS 1993. - Koninklijk besluit houdende de organisatie van de informatieveiligheid bij de instellingen van sociale zekerheid. - Bron : SOCIALE VOORZORG Publicatie : 21-08-1993 Inwerkingtreding

Nadere informatie

Codex over het welzijn op het werk. Boek IX.- Collectieve bescherming en individuele uitrusting. Titel 1. Collectieve beschermingsmiddelen

Codex over het welzijn op het werk. Boek IX.- Collectieve bescherming en individuele uitrusting. Titel 1. Collectieve beschermingsmiddelen Codex over het welzijn op het werk Boek IX.- Collectieve bescherming en individuele uitrusting Titel 1. Collectieve beschermingsmiddelen Hoofdstuk I.- Algemene bepalingen betreffende de collectieve beschermingsmiddelen

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_991206.doc - 2000-02-07 MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN Bestuur Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Dienst Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 6 december 1999 houdende

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 31 augustus 1999;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 31 augustus 1999; TC/99/107 BERAADSLAGING Nr.99/88 VAN 5 OKTOBER 1999 BETREFFENDE EEN MACHTIGINGSAANVRAAG VAN DE OPENBARE CENTRA VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN TOT HET MEDEDELEN AAN DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN, VIA HET MINISTERIE

Nadere informatie

Extracten van het wetboek van vennootschappen

Extracten van het wetboek van vennootschappen Extracten van het wetboek van vennootschappen Art. 533bis. [ 1 1. De oproepingen tot de algemene vergadering van een vennootschap waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een markt als

Nadere informatie

1/5 044) persoonlijke

1/5 044) persoonlijke 1/5 Advies nr 36/2015 vann 9 september 2015 Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit houdende het beheer van het centraal register van testamenten en het centraal register van samenlevings- en huwelijksovereenkomstenn

Nadere informatie

Rolnummer:... Rep.: / VONNIS In de zaak van:

Rolnummer:... Rep.: / VONNIS In de zaak van: Rolnummer:... Rep.: / VONNIS In de zaak van: ABC NV, met kruispuntbanknummer..., met maatschappelijke zetel te... hebbende als raadsman mr... - eisende partij - H.C., wonende te... hebbende als raadsman

Nadere informatie

AET. 287. De gebouwen mo9ten voorzien zijn van gasmeters, ten getale en ter plaatse door den Kommandant der Brandweer te bepalen*

AET. 287. De gebouwen mo9ten voorzien zijn van gasmeters, ten getale en ter plaatse door den Kommandant der Brandweer te bepalen* AANVULLING en WIJZIGING der ALGEMEENE POMTIE-YEEOEDEHTK'ö, De BTEGEMEESTEB en WETHOUDEES van Amsterdam doen te weten, dat door den Raad dier Gemeente, in zijne vergadering van den l sten Maart 1882, is

Nadere informatie

1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit

1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit 1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit Arbobesluit 7.1 Arbeidsmiddelen buiten gebruik Dit hoofdstuk is niet van toepassing op arbeidsmiddelen die op een zodanige manier zijn gedemonteerd of gesloopt,

Nadere informatie

BS 05/03/2018. In voege vanaf 05/03/2018, tenzij anders bepaald (cf. art. 9)

BS 05/03/2018. In voege vanaf 05/03/2018, tenzij anders bepaald (cf. art. 9) 28 FEBRUARI 2018. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de regels voor de medische verkiezingen zoals bedoeld in artikel 211, 1, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige

Nadere informatie

Bescherming van stagiairs

Bescherming van stagiairs 21 SEPTEMBER 2004. - Koninklijk besluit betreffende de bescherming van stagiairs (1) Belgisch Staatsblad 4 oktober 2004 Gewijzigd door : KB van 30/09/05 BS van 13/10/05 KB van 02/06/06 BS van 17/07/06

Nadere informatie

tot wijziging van het Besluit kerninstallaties, splijtstoffen en ertsen (nucleaire drukapparatuur)

tot wijziging van het Besluit kerninstallaties, splijtstoffen en ertsen (nucleaire drukapparatuur) Besluit van tot wijziging van het Besluit kerninstallaties, splijtstoffen en ertsen (nucleaire drukapparatuur) Op de voordracht van de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (NL)

Gebruikershandleiding (NL) PROcross V2 A-106 Gebruikershandleiding (NL) 2 PROcross V2 A-106 Aansluiten van de sensoren Achterkant: Infrarood / magnetisch Temperatuur 1 batterij (type: CR2450) RPM (extra gevoelig) RPM (normaal) Vervangen

Nadere informatie

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN 15 DECEMBER 1999. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 16 mei 1977 tot afwijking van de bepalingen van het ministerieel besluit van 5 november

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... 209: Groothandel van materialen bestemd om direct met levensmiddelen in aanraking te

Nadere informatie

RVV 375 RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES

RVV 375 RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES RVV 375 RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES over drie ontwerpbesluiten betreffende de regeling van de emissieniveaus van verwarmingsketels, verwarmingstoestellen en radiatoren Brussel, 15 maart 2007 De Raad

Nadere informatie

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE 0. Reglementaire basis Artikel 23.1.1 van het Koninklijk Besluit van 20 juli 2001 voor de

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders

Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders Bron : Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement

Nadere informatie

1. Kleur van de voertuigen, van de aanhangwagens, van de opleggers en van de containers

1. Kleur van de voertuigen, van de aanhangwagens, van de opleggers en van de containers MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 17 AUGUSTUS 2011 BETREFFENDE DE VEILIGHEIDS- EN IDENTIFICATIEMARKERING VAN DE VOERTUIGEN VAN MEER DAN 2,5 TON, VAN DE AANHANGWAGENS MET EEN TOTAAL GEWICHT VAN MEER DAN 3,5

Nadere informatie