In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien."

Transcriptie

1 In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien. Programma en parkeereis In het bestemmingsplan Hart van Zuid zijn de parkeernormen uit de Bouwverordening Rotterdam opgenomen, in bijlage 1 zijn de relevante gegevens van de vigerende parkeernormen weergegeven. Voor Hart van Zuid vindt een combinatie van functies plaats en wordt dubbelgebruik volgens het ASVV 2012 toegepast. Volgens het ASVV wordt dubbelgebruik toegepast op het gebouw en vervolgens op de gebiedsbalans. In bijlage 2 is het aanwezigheidspercentage bij dubbelgebruik opgenomen. Programma Het programma van het nieuwe zwembad is opgebouwd volgens onderstaande tabel. Op tekening BVO overzicht bestemmingsplanfuncties bij de vergunningaanvraag zijn de functies en oppervlakte te herleiden. Functie Functie t.b.v. Parkeerverordening / bestemmingsplan M² bvo Bestemmingsplan Zwembad Zwembad (Oppervlakte bassin) 1650 Detailhandel Winkelen (Winkel) 583 Dienstverlening Werken (Bezoekers intensief bedrijf) 340 Horeca Horeca (cafe/bar) 378 Maatschappelijke dienstverlening Werken (kantoor met balie functie) 789 Bedrijven Werken (bedrijfsverzamelgebouw) 899 Parkeereis Volgens de vigerende parkeernormen en op basis van dubbelgebruik bestaat de parkeerbehoefte voor het nieuwe zwembad uit 161 plaatsen. Binnen de maatgevende parkeerbehoefte is onderscheid gemaakt naar werknemers en bezoekers. Voor het zwembad is koopavond de maatgevende periode. In de bijlage 3 staat de onderbouwing naar de maatgevende parkeervraag. Functie Parkeereis (koopavond maatgevend) Aandeel bezoekers Aandeel medewerkers Zwembad (Oppervlakte bassin) % 3% (4 pp) Winkelen (Winkel) 11 99% 1% (0 pp) Werken (Bezoekers intensief bedrijf) 3 5% 95% (3 pp) Horeca (cafe/bar) 14 90% 10% (1 pp) Werken (kantoor met balie functie) 1 20% 80% (1 pp) Werken (bedrijfsverzamelgebouw) 0 20% 80% (1 pp) De medewerkers parkeerbehoefte, volgend uit het ASVV 2012, voor de functies in het nieuwe zwembad komen neer op 10 parkeerplaatsen. Binnen het ASVV wordt voor de functie bedrijfsverzamelgebouw geen onderscheid gemaakt tussen bezoekers en medewerkers, hier is aangesloten bij de kantoor functie.

2 Huidige situatie Parkeerbalans Het bestaande gebouw (voormalig deelgemeentekantoor) heeft een bruto vloer oppervlak (BVO) van 7603 m 2 met de functie kantoren met baliefunctie en een BVO van 775m 2 met de functie kantoor. Volgens de vigerende parkeernormen resulteert dit in een parkeerbehoefte van 92 parkeerplaatsen. Voor deze functie geldt dat werkdagen maatgevend zijn voor het dubbelgebruik. In de huidige situatie wordt op eigen terrein voorzien in 63 parkeerplaatsen. Voor de resterende 29 parkeerplaatsen wordt in de directe omgeving voorzien. In bijlage 4 zijn de genoemde parkeerplaatsen weergegeven. Nieuwe situatie Parkeeraanbod nieuwe situatie Zwembad In bijlage 5 zijn de nieuw te realiseren parkeerplaatsen weergegeven. Binnen de 37 nieuwe parkeerplaatsen is onderscheid gemaakt tussen gereserveerde parkeerplaatsen voor het nog te realiseren kunstenpand en algemeen beschikbaar. Direct langs de Van Swietenlaan zijn 16 parkeerplaatsen gesitueerd. Ten opzichte van de bestaande situatie geeft dit een toename van 3 parkeerplaatsen. Vervallen parkeerplaatsen Boerhaavestraat Als gevolg van het nieuwe zwembad verdwijnen in totaal 59 algemene parkeerplaatsen. De vigerende parkeernormen in het kader van de vergunningprocedure regelt niet hoe hiermee omgegaan dient te worden. In bijlage 4 zijn de 59 parkeerplaatsen aangegeven die verdwijnen. Kunstenpand Voor het toekomstige kunstenpand zijn 20 parkeerplaatsen gereserveerd voor eigen personeel, 2 voor bestelbusjes en 4 parkeerplaatsen voor mindervalide (GPP). In de toekomst zal er een zekerheidstelling voor de gereserveerde parkeerplaatsen bij het kunstenpand worden geregeld. Dit word bij de aanvraag van de Omgevingsvergunning voor het kunstenpand nader toegelicht. Het zekerstellen van de gereserveerde parkeerplaatsen moet nog met de gemeente worden afgestemd in o.a. de IP-procedure voor het openbare gebied. Een van de mogelijkheden van het zekerstellen is door gebruik te maken van bebording met onderborden op kenteken of parkeerbeugels. Zwembad Bij het zwembad zijn 3 mindervalide parkeerplaatsen voorzien direct nabij de entree van het zwembad. De overige 8 (37-22 (Kunstenpand) 7 (mindervalide)) parkeerplaatsen zijn algemeen beschikbaar. De mindervalide parkeerplaatsen zijn zeker gesteld middels borden waarbij in geval van misbruik handhavend wordt opgetreden. In totaal zijn er 11 (8 (algemeen) +3 (mindervalide)) parkeerplaatsen in de directe nabijheid van het zwembad voorzien.

3 Parkeerbalans De verhouding tussen parkeervraag en -aanbod geeft aan of in een bepaald gebied het parkeren in balans is. Voor het nieuwe zwembad is niet voorzien in het realiseren van nieuwe parkeerplaatsen behoudens de eerdere genoemde parkeerplaatsen. In de situatie van het nieuwe Zwembad komt de oplossing uit: Opvangen parkeervraag in aangrenzende parkeergarage Zuidplein, rekening houdend met acceptabele loopafstanden; En het creëren van meer parkeeraanbod door intensiveren gecombineerd gebruik (dubbelgebruik). Parkeervraag (koopavond maatgevend) Zwembad (Oppervlakte bassin) 132 Winkelen (Winkel) 11 Werken (Bezoekers intensief bedrijf) 3 Horeca (cafe/bar) 14 Werken (kantoor met balie functie) 1 Werken (bedrijfsverzamelgebouw) 0 Totaal 161 Vervallen vraag deelgemeentekantoor 29 Parkeeraanbod Zwembad 11 Van Swietenlaan 3 Vervallen Boerhaavestraat -59 Totaal -45 Verschil Opvangen in bestaande parkeergarage Zuidplein 177 Oplossing verschil parkeerbalans Het zwembad en het toekomstige kunstenpand liggen direct aan het OV-knooppunt en Q-park garage Zuidplein. Q-park Zuidplein heeft een parkeergarage met een totale capaciteit van 1400 parkeerplaatsen. Uit navraag bij Q-park blijkt dat de gemiddelde week bezetting 25% bedraagt wat neerkomt op 350 vrije parkeerplaatsen. De gemiddelde loopafstand van het nieuwe zwembad tot de parkeergarage is minder dan 500 meter en blijft daarmee binnen de normen van CROW richtlijnen. Werknemers Voor werknemers parkeren geldt hetzelfde als voor bezoekers. Het aandeel werknemers kan eveneens gebruik maken van de Q-park garage Zuidplein. Q-park biedt verschillende abonnementen aan, verschillend van volledige week abonnementen (7x24 uur), werkdagen (5x24 uur) en kantoortijden. Aanvullend vermelden wij in de koop- en huurovereenkomst dat medewerkers in de bestaande Q-park garage Zuidplein kunnen parkeren en geen parkeervergunning kunnen aanvragen. Het is verder aan de huurder om hier invulling aan te geven.

4 Gebiedsbalans Hart van Zuid Parkeerbalans ambitiealternatief Hart van Zuid onderdeel bestemmingsplan In het vastgestelde bestemmingsplan hebben we de verwachte toekomstige vraag naar parkeerplaatsen afgezet tegen het aantal beschikbare parkeerplaatsen. De onderstaande tabel toont samengevat de parkeerbalans van het volledige plan Hart van Zuid, waarin de ambitie tot 2025 is uitgedrukt. Uit de tabel blijkt dat het project leidt tot een positieve parkeerbalans, zowel voor het gehele plangebied als voor de afzonderlijke deelgebieden. Met betrekking tot dubbelgebruik is voor het gehele gebied zaterdagmiddag de maatgevende periode. Toekomstige situatie - totaal Deelgebied Aanbod Vraag Verschil Totaal Bron: bestemmingsplan Geactualiseerd parkeerbalans Hart van Zuid aanvraag omgevingsvergunning zwembad Ten tijden van het opstellen van het bestemmingsplan is, op basis van de ambitie, een reële inschatting gedaan van de mogelijke functies in het nieuwe zwembad. Deze functies zijn gebruikt bij het vaststellen van het bestemmingsplan. Tijdens de uitwerking van het zwembad zijn deze functies nader uitgewerkt en geconcretiseerd. De geactualiseerde gebiedsbalans gaat uit van functies zoals in deze notitie zijn beschreven. De aanpassingen hebben alleen betrekking op deelgebied 4 waarin het Zwembad is gelegen. Nog steeds geldt dat voor dubbelgebruik in het gehele gebied de zaterdagmiddag maatgevend is. Geactualiseerde situatie - totaal Deelgebied Aanbod Vraag Verschil Totaal Bron: Geactualiseerde gebiedsbalans bestemmingsplan op basis van omgevingsvergunning Zwembad volgens het ASVV 2012 Conclusie te vergunnen plansituatie Op het moment dat alleen het zwembad inclusief de nieuwe inrichting van de parkeerplaatsen tussen de van Swietenlaan en het toekomstig Zwembad is gerealiseerd ontstaat op basis van dubbelgebruik een positieve parkeerbalans, er is meer aanbod dan dat er vraag is. Na oplevering van het nieuwe zwembad ontstaat een tijdelijke situatie. Op dat moment is het aanbod van 1045 parkeerplaatsen in deelgebied 4 bereikt. In vergelijking met de uiteindelijke parkeersituatie (1030 parkeerplaatsen) voor deelgebied 4 zijn de parkeerplaatsen aan de Gooilandsingel, als gevolg van de ambitie om deze autovrij te maken, nog niet opgeheven. Ook geldt dat op dit moment nog niet alle ambitie in deelgebied 4 wordt aangevraagd, waardoor de parkeerbehoefte uit 962 plaatsen bestaat.

5 Bijlage 1 Parkeernormen bestemmingsplan

6 Bijlage 2 Aanwezigheidspercentages bij dubbelgebruik Onderstaand, volgend uit de CROW-richtlijnen, is een tabel opgenomen waarin op basis van ervaringen per functie over de specifieke delen van de week het aanwezigheidspercentage wordt weergegeven. Deze tabel is ook voor Hart van Zuid toegepast. Tabel: Gelijktijdige aanwezigheid (bron: CROW, ASVV 2012)

7 Bijlage 3 Onderbouwing parkeervraag te vergunnen plansituatie Zwembad normatief dubbelgebruik zaterdag koopavond werkdag Zwembad zwembad 1650 m2 bassin % % % 66 Zwembad Begane grond detailhandel (winkel) 583 m2 BVO 2, % 15 75% 11 60% 9 Zwembad Begane grond dienstverlening (bezoekers intensief bedrijf) 340 m2 BVO 1,2 4 0% 0 75% 3 100% 4 Zwembad Begane grond horeca (cafe/bar) 378 m2 BVO 4, % 6 90% 14 25% 4 Zwembad Begane grond maatschappelijke dienstverlening (kantoor met balie functie) 789 m2 BVO 2,0 16 0% 0 5% 1 100% 16 Zwembad 2de verdieping kantoren (bedrijfsverzamelgebouw) 899 m2 BVO 0,8 7 0% 0 5% 0 100% 7 x Nieuw programma, onderbouwd in bijgevoegde tekeningen Kraaijvanger BVO overzicht bestemmingsplanfuncties Tabel: Vraag op basis van parkeernorm bouwverordening gemeente Rotterdam, te vergunnen plansituatie Zwembad

8 Bijlage 4 Huidige parkeersituatie voormalige deelgemeentekantoor

9 Bijlage 5 Nieuwe situatie zwembad Aanpassing t.o.v. huidige situatie + 3 PP Parkeerplaatsen Kunstenpand 22st

Zujdploin. 'c\efpa"k.vo" 9' Parkeren in Hart van Zuid

Zujdploin. 'c\efpak.vo 9' Parkeren in Hart van Zuid Parkeren in Hart van Van Zuid, 6 oktober 2016 1 Parkeren in Hart van Zuid Inleiding lnleiding In de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 22 juni 2016 is o.a. opgedragen

Nadere informatie

Parkeerbalans Watertoren

Parkeerbalans Watertoren Parkeerbalans Watertoren Aannames parkeernormen: 1) Parkeernormen op basis van CROW publicatie 182: Parkeerkencijfers - Basis voor parkeernormering 2) Stedelijke zone Hillegom: rest bebouwde kom, matig

Nadere informatie

Parkeerbalans ontwikkeling woontoren Bètaplein

Parkeerbalans ontwikkeling woontoren Bètaplein Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1,7 parkeerplaats per 100 m 2 b.v.o.

1,7 parkeerplaats per 100 m 2 b.v.o. BESTEMMINGSPLAN NOORDERHAVEN PARKEERNORMEN In tabel 1 is per functie een parkeernorm opgenomen. De parkeernormen zijn gebaseerd op de landelijke parkeerkencijfers die door het kenniscentrum CROW uit (literatuur)onderzoek

Nadere informatie

Onderbouwing parkeerbalans (her)ontwikkeling Schalkstad

Onderbouwing parkeerbalans (her)ontwikkeling Schalkstad Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

TOELICHTING OP DE PARKEERBALANS

TOELICHTING OP DE PARKEERBALANS TOELICHTING OP DE PARKEERBALANS De parkeerbalans is een verhouding tussen de parkeervraag en het parkeeraanbod. In deze notitie is aangegeven welke uitgangspunten zijn gehanteerd voor het bepalen van de

Nadere informatie

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Parkeerbalans centrumgebied Epe 2 juli 2013 - nadere onderbouwing - Gemeente Epe 1. Inleiding In het centrum van Epe worden mede

Nadere informatie

11. Parkeernormen De bouwverordening en parkeernormen Parkeernormen en aanwezigheidspercentages

11. Parkeernormen De bouwverordening en parkeernormen Parkeernormen en aanwezigheidspercentages 11. Parkeernormen 11.1 De bouwverordening en parkeernormen De gemeente Vught stelt eisen aan de aanleg van parkeervoorzieningen bij het aanvragen van een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning).

Nadere informatie

Parkeren. Analyse n.a.v onderzoek Ontwikkelingen in vraag en aanbod Oplossingsrichtingen

Parkeren. Analyse n.a.v onderzoek Ontwikkelingen in vraag en aanbod Oplossingsrichtingen Parkeren Analyse n.a.v onderzoek Ontwikkelingen in vraag en aanbod Oplossingsrichtingen Parkeerbalanscentrum Son Opiniërende bespreking commissie GZ 16 januari 2017 25 Aanleiding - Ontwikkelprogramma centrum

Nadere informatie

PARKEERBALANS Haarlem Schalkstad na (her)ontwikkeling

PARKEERBALANS Haarlem Schalkstad na (her)ontwikkeling PARKEERBALANS Haarlem Schalkstad na (her)ontwikkeling Den Haag, 28 april 2014 Auteurs: Peter Kerklaan/Roger Kersten/Machiel Broeren Status: Definitief Kenmerk: RK/MB/60-140114 Balans Schalkstad.docx Inhoudsopgave

Nadere informatie

Parkeerkundige onderbouwing bestemmingsplan ABC-gebouw Nieuwpoortstraat, Amsterdam

Parkeerkundige onderbouwing bestemmingsplan ABC-gebouw Nieuwpoortstraat, Amsterdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA INHOUDSOPGAVE Parkeernormen 3 Uitgangspunten 3 Parkeernorm woningen 3 Rekenfactoren parkeren op eigen terrein 5 Parkeernormen overige voorzieningen 6 Dubbelgebruik

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

Notitie parkeren Frans Klooster.

Notitie parkeren Frans Klooster. Notitie parkeren Frans Klooster. Inleiding. De locatie van het Frans Klooster, gelegen op de hoek Heinseweg/Walramstraat, wordt herontwikkeld tot een Hotel gekoeld aan een Centrum voor Chinese geneeskunde

Nadere informatie

Toelichting op de Parkeerbalans Badhuisplein Zandvoort

Toelichting op de Parkeerbalans Badhuisplein Zandvoort Toelichting op de Parkeerbalans Badhuisplein Zandvoort 4 maart 2017 1. Inleiding De gemeente Zandvoort heeft aan gevraagd de parkeerbalans voor het project Badhuisplein in Zandvoort te maken. Dit document

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 1 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf

Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf Voorgeschiedenis Het oorspronkelijke bestemmingsplan Bijenkorf ging uit van een berekening van de parkeerbehoefte volgens de op dat moment geldende

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbalans ontwikkeling ROC Leiden. Figuur 1.1: Bestemmingsplanlocatie indicatief (bron ondergrond: Bing Maps)

1 Inleiding. Parkeerbalans ontwikkeling ROC Leiden. Figuur 1.1: Bestemmingsplanlocatie indicatief (bron ondergrond: Bing Maps) Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nota parkeernormen 2016

Nota parkeernormen 2016 Nota parkeernormen 2016 Samenvatting en rekenvoorbeelden voor ontwikkelaars in Asten Inleiding De gemeente Asten heeft in 2016 een nieuwe Nota Parkeernormen vastgesteld. Daarin zijn parkeernormen opgenomen

Nadere informatie

Parkeren Winkelcentrum Bisonspoor

Parkeren Winkelcentrum Bisonspoor Wintertrust BV Parkeren Winkelcentrum Bisonspoor Balans en onderzoek Wintertrust BV Parkeren Winkelcentrum Bisonspoor Balans en onderzoek Datum 12 mei 2017 WET005/Rta/0024.02 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl

Nadere informatie

Parkeernotitie Ballegooyen Modes/De Koppelpaarden

Parkeernotitie Ballegooyen Modes/De Koppelpaarden /De Koppelpaarden In deze notitie wordt de parkeerbehoefte in relatie tot de beoogde uitbreiding van Ballegooyen Modes en de Koppelpaarden nader beschouwd. A. Uitgangspunten: Bij het bepalen van de parkeerbehoefte

Nadere informatie

BIJLAGEN BIJ REGELS. Herziening Slottuin Heemstede. NL.IMRO.0397.BPh1slottuin vast te stellen

BIJLAGEN BIJ REGELS. Herziening Slottuin Heemstede. NL.IMRO.0397.BPh1slottuin vast te stellen BIJLAGEN BIJ REGELS PROJECT Herziening Slottuin Heemstede STATUS vastgesteld PROJECTNUMMER NL.IMRO.0397.BPh1slottuin-0201 DATUM vast te stellen Mees Ruimte & Milieu Postbus 854 2700 AW Zoetermeer info@meesruimteenmilieu.nl

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 2 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 13 januari M. Souren

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 13 januari M. Souren Notitie 20111129-07 Woonzorgcomplex De Dormig te Landgraaf Berekening parkeerbehoefte Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 13 januari 2012 20111129-07 M. Souren 1 Inleiding In opdracht van Tonnaer

Nadere informatie

Nota Parkeernormen MET GRAUMANS BAARN, NOTA PARKEERNORMEN , 11 novenber

Nota Parkeernormen MET GRAUMANS BAARN, NOTA PARKEERNORMEN , 11 novenber Nota Parkeernormen 2014-2019 MET GRAUMANS BAARN, NOTA PARKEERNORMEN 2014-2019, 11 novenber 2014 1 MET GRAUMANS BAARN, NOTA PARKEERNORMEN 2014-2019, 11 november 2014 2 MET GRAUMANS BAARN, NOTA PARKEERNORMEN

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbalans Markt en omgeving. Gemeente Hardenberg. Definitief. 25 mei 2011 HDB152/Bkc/1702

1 Inleiding. Parkeerbalans Markt en omgeving. Gemeente Hardenberg. Definitief. 25 mei 2011 HDB152/Bkc/1702 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Adviesnotitie Inleiding Stap 1: bepalen parkeerbeleid

Adviesnotitie Inleiding Stap 1: bepalen parkeerbeleid Adviesnotitie Aan : De heer R. Toffolo, gemeente Nuth Van : De heer M. Brust, Buiten-Ruimte Onderwerp : Parkeerbalans ontwikkelingen tenniscomplex Hulsberg Projectnummer : 2015NUT01 Datum : 8 december

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbalans sporthal Volendam. Gemeente Edam-Volendam. 22 juni 2016 EVD068/Nbc/

1 Inleiding. Parkeerbalans sporthal Volendam. Gemeente Edam-Volendam. 22 juni 2016 EVD068/Nbc/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Notitie / Memo. 1. Inleiding. 3. Toetsingskaders. 2. Programma. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Notitie / Memo. 1. Inleiding. 3. Toetsingskaders. 2. Programma. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Notitie / Memo Aan: PartnersRO Van: Jan van den Bedem Datum: 16 september 2016 Kopie: Lars Smelter Ons kenmerk: T&PBE2422N001F05 Classificatie: Vertrouwelijk HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Nadere informatie

Stedelijke Ontwikkeling. Plannen & Projecten. Gemeente Vlaardingen. De heren Boers en Hoogendijk VLAARDINGEN. Geachte heren Boers en Hoogendijk,

Stedelijke Ontwikkeling. Plannen & Projecten. Gemeente Vlaardingen. De heren Boers en Hoogendijk VLAARDINGEN. Geachte heren Boers en Hoogendijk, Stedelijke Ontwikkeling Plannen & Projecten Gemeente Vlaardingen De heren Boers en Hoogendijk VLAARDINGEN rdingen Bezoekadres: Westnieuwland 6 3131 VX Vlaardingen Telefoon: (010) 248 4000 www.vlaardingen.nhlcontact

Nadere informatie

2 Ruimtelijk programma en uitgangspunten

2 Ruimtelijk programma en uitgangspunten Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeernormen in bestemmingsplannen

Parkeernormen in bestemmingsplannen Parkeernormen in bestemmingsplannen 1 Inleiding Bij het opstellen van bestemmingsplannen en de bouwverordening worden parkeernormen gehanteerd als norm voor het minimum aantal te realiseren parkeerplaatsen

Nadere informatie

Verkeersanalyse winkelcentrum Sterrenburg Dordrecht

Verkeersanalyse winkelcentrum Sterrenburg Dordrecht Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Gemeente Apeldoorn. Parkeeronderzoek Winkelcentrum Anklaar

Gemeente Apeldoorn. Parkeeronderzoek Winkelcentrum Anklaar Gemeente Apeldoorn Parkeeronderzoek Winkelcentrum Anklaar Gemeente Apeldoorn Parkeeronderzoek Winkelcentrum Anklaar Datum 27 juni 2018 APD269/Nbc/1577.02 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl

Nadere informatie

Parkeerbalans_bestemmingsplan_def[1] versie ontwerp bestemmingsplan april 2011

Parkeerbalans_bestemmingsplan_def[1] versie ontwerp bestemmingsplan april 2011 Parkeerbalans_bestemmingsplan_def[1] versie ontwerp bestemmingsplan april 211 versie gebaseerd op huidige stand van het plan volgens normering gemeente Leusden EXCLUSIEF Hamersveld: Voorziet volledig in

Nadere informatie

Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4

Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4 Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4 3 Beleid Betaalt de gebruiker? Beleid Clearing House zorgt voor eenvoudiger parkeren Ontwerp Quick scan biedt inzicht Operationeel Betrouwbare rapportages voor groeiend Almere

Nadere informatie

: Parkeren Inter Chalet Horst. Memo. Datum : 19 oktober 2012 / 9 april 2013 Opdrachtgever : de heer Clabbers. Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a.

: Parkeren Inter Chalet Horst. Memo. Datum : 19 oktober 2012 / 9 april 2013 Opdrachtgever : de heer Clabbers. Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a. Memo : Parkeren Inter Chalet Horst Datum : 19 oktober 2012 / 9 april 2013 Opdrachtgever : de heer Clabbers Ter attentie van Projectnummer : Pieter Maessen : 211x05595 Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a.

Nadere informatie

TCN Media Park BV. Parkeerbalans Media Park

TCN Media Park BV. Parkeerbalans Media Park TCN Media Park BV Parkeerbalans Media Park TCN Media Park BV Parkeerbalans Media Park Datum 8 februari 2008 Kenmerk TCN006/Rta/0078 Eerste versie 1 februari 2008 Documentatiepagina Opdrachtgever(s) TCN

Nadere informatie

1 Inleiding. Weesperzijde 1501. Figuur 1.1: Locatie perceel Weesperzijde 150 te Amsterdam. Beapart NV. 20 augustus 2012 LXC001/Bkd

1 Inleiding. Weesperzijde 1501. Figuur 1.1: Locatie perceel Weesperzijde 150 te Amsterdam. Beapart NV. 20 augustus 2012 LXC001/Bkd Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeervraag 'project Duinhoek

Parkeervraag 'project Duinhoek Exploitatiemaatschappij De Quack BV Parkeervraag 'project Duinhoek Datum 25 augustus 2008 Kenmerk EDQ002/Khr/0007 Eerste versie 20 augustus 2008 1 Inleiding Exploitatiemaatschappij De Quack BV, eigenaar

Nadere informatie

Parkeervraag Sint Joris te Oirschot

Parkeervraag Sint Joris te Oirschot Parkeervraag Sint Joris te Oirschot Project: 2007.01 reorganisatie hoofdlocatie Sint Joris te Oirschot Principaal: Sint Joris het dagelijks bestuur Sint Jorisstraat 1 5688 AS Oirschot Ontwerp en directie:

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

SAB Parkeren in het Gietelinck

SAB Parkeren in het Gietelinck SAB Parkeren in het Gietelinck Datum 13 december 2006 SAB017/Abf/0108 Kenmerk Inleiding In opdracht van KuiperCompagnons heeft Goudappel Coffeng BV in 2005 meegewerkt aan het in beeld krijgen van de toekomstige

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR434953_1. Nota Parkeernormen oktober Officiële uitgave van Baarn. Gemeente Baarn. Inhoudsopgave

CVDR. Nr. CVDR434953_1. Nota Parkeernormen oktober Officiële uitgave van Baarn. Gemeente Baarn. Inhoudsopgave CVDR Officiële uitgave van Baarn. Nr. CVDR43493_1 16 oktober 218 Nota Parkeernormen 214219 Gemeente Baarn Nota Parkeernormen 214219 Inhoudsopgave 1 Parkeernormen en parkeereis 9 2 Parkeernormen kwantitatief

Nadere informatie

Bijlage 9 Parkeerbalans Biezenkamp 2016 v28april2016.xlsm. PARKEERBALANS DE BIEZENKAMP Versiebeheer

Bijlage 9 Parkeerbalans Biezenkamp 2016 v28april2016.xlsm. PARKEERBALANS DE BIEZENKAMP Versiebeheer PARKEERBALANS DE BIEZENKAMP Versiebeheer Versie 18-02-2015 Basis parkeerbalans bestemmingsplan 2011 Update n.a.v. plannen 2014/2015, o.b.v beschibkare informatie. De wijzigingen ten opzichte van de parkeerbalans

Nadere informatie

NOTITIE PARKEREN AALBURG, WERKENDAM EN WOUDRICHEM

NOTITIE PARKEREN AALBURG, WERKENDAM EN WOUDRICHEM NOTITIE PARKEREN AALBURG, WERKENDAM EN WOUDRICHEM NOTITIE PARKEREN AALBURG, WERKENDAM EN WOUDRICHEM Vastgesteld: college Aalburg Datum: In opdracht van: Gemeente Woudrichem Gemeente Aalburg Gemeente Werkendam

Nadere informatie

Tonnaer T.a.v. de heer B. Weekers Vonderweg 14 5616 RM EINDHOVEN Boxmeer, 7 oktober 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage parkeeronderzoek definitief versie D1 14083711 MGW.TON.PAR Geachte heer

Nadere informatie

Verkeersaspecten ontwikkeling Geldermalsen

Verkeersaspecten ontwikkeling Geldermalsen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis

7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis 7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis 2. PROTOCOL VOOR BEPALING PARKEEREIS STAP 1: VASTSTELLEN PARKEERNORMEN 1.1 De te hanteren parkeernormen zijn bijeengebracht in het 'Overzicht parkeernormen

Nadere informatie

Van : Mw. ing. M.M. Kooijman Paraaf :

Van : Mw. ing. M.M. Kooijman Paraaf : Memo Datum : 18 september 2012 Bestemd voor : Staetendam Invest B.V. Van : Mw. ing. M.M. Kooijman Paraaf : Projectnummer : 20100157-00 Betreft : Parkeerbalans Leisure Centre Inleiding De toekomstige ontwikkeling

Nadere informatie

Winkelcentrum De Schoof, Hendrik-Ido-Ambacht

Winkelcentrum De Schoof, Hendrik-Ido-Ambacht Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeer en parkeren Dorpsstraat 28 Heerjansdam

Verkeer en parkeren Dorpsstraat 28 Heerjansdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Hoogte van de parkeernormen

Hoogte van de parkeernormen Inleiding Het aantal parkeerplaatsen dat ten behoeve van een te ontwikkelen functie of gebied dient te worden gerealiseerd, wordt bepaald aan de hand van parkeernormen. Een parkeernorm geeft het aantal

Nadere informatie

Parkeernota Zaltbommel 2018

Parkeernota Zaltbommel 2018 Parkeernota Zaltbommel 2018 1. Inleiding Aanleiding van deze parkeernota is de wijziging in de Woningwet en de daaraan gerelateerde wijze waarop de parkeertoets van ontwikkelingen juridisch geborgd is.

Nadere informatie

Notitie Gemeentelijk parkeerbeleid

Notitie Gemeentelijk parkeerbeleid Notitie Gemeentelijk parkeerbeleid Afdeling Beheer Openbare Ruimte Michael Woerden Februari 2008 pagina 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Belang parkeren 3 1.2 Aanleiding 3 1.3 Inhoud notitie 3 2 Huidig

Nadere informatie

Expertsessie Parkeren. Expertsessie Parkeren. 31 mei 2016

Expertsessie Parkeren. Expertsessie Parkeren. 31 mei 2016 1 Expertsessie Parkeren Expertsessie Parkeren 31 mei 2016 2 Even voorstellen Daniëlle Roelands-Fransen Danny van Beusekom Laura van der Meulen Aukje van de Reijt 3 Wat gaan we doen? Thema's: Parkeernormen

Nadere informatie

Concept versie bij collegebesluit van 8 november 2011. Concept versie bij Raadsbesluit van 22 december 2011

Concept versie bij collegebesluit van 8 november 2011. Concept versie bij Raadsbesluit van 22 december 2011 78 Bijlage 5 Nota Parkeeren Concept versie bij collegebesluit van 8 november 2011 Concept versie bij Raadsbesluit van 22 december 2011 Deze nota vervangt paragraag 3.2 van het Integraal Parkeerbeleidsplan

Nadere informatie

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Ontwikkeling Hotel en Amusino, Gorinchem-Oost

Ontwikkeling Hotel en Amusino, Gorinchem-Oost Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bestemmingsplan Lith Centrum bijlage 9 bij toelichting - parkeeronderzoek nieuwe ontwikkelingen 2013

Bestemmingsplan Lith Centrum bijlage 9 bij toelichting - parkeeronderzoek nieuwe ontwikkelingen 2013 Bestemmingsplan Lith Centrum - 2014 bijlage 9 bij toelichting - parkeeronderzoek nieuwe ontwikkelingen 2013 Bijlage 9 - parkeeronderzoek nieuwe ontwikkelingen 2013 Parkeeronderzoek Centrumontwikkelingen

Nadere informatie

Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 2018

Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 2018 CVDR Officiële uitgave van Westland. Nr. CVDR488671_1 29 mei 218 Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 218 Artikel 1 Reikwijdte Deze beleidsregel is van toepassing bij alle planologische besluiten,

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Parkeernormen

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Parkeernormen Nr. e170006243 Casenr. 17e0000645 Naam : S.W. Visser Afdeling : Ontwikkeling pagina 2 van 6 Datum : 27 februari 2017 (toevoeging 18 mei 2017, n.a.v. commissie I&R 15 mei 2017) pagina 3 van 6 Inleiding

Nadere informatie

Parkeernormen Gemeente Boxtel

Parkeernormen Gemeente Boxtel Parkeernormen Gemeente Boxtel Binnen de bebouwde kom Vastgesteld door het college van B&W d.d. 20-03-2007 20 maart 2007 Themagroep Verkeer opgesteld door Werner Bastiaanse Inleiding Bij recente (her)ontwikkelingsplannen

Nadere informatie

1 Inleiding GEMEENTE RENSU/OUDE

1 Inleiding GEMEENTE RENSU/OUDE GEMEENTE RENSU/OUDE 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Elke ruimtelijke functie trekt een bepaalde hoeveelheid verkeer aan en genereert daarmee een parkeerbehoefte. Met behulp van parkeernormen kan een prognose

Nadere informatie

Nota Parkeernormen 2015 gemeente Steenwijkerland

Nota Parkeernormen 2015 gemeente Steenwijkerland GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Steenwijkerland. Nr. 29126 7 april 2015 Nota Parkeernormen 2015 gemeente Steenwijkerland Uitgangspunten voor parkeren bij nieuwe (ver)bouwontwikkelingen en functiewijzigingen

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2013 1/7 1. Inleiding In maart 2009 is de Notitie toepassing parkeernormen vastgesteld. Deze notitie was gebaseerd op de CROW normering uit september

Nadere informatie

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli Toepassing ASVV2012

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli Toepassing ASVV2012 Nota Parkeernormen Toepassing ASVV2012 Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli 2013 Nota Parkeernormen Gemeente Bodegraven Reeuwijk 2013 1 Inhoud 1. Parkeernormen en parkeereis... 3 2. Parkeernormen

Nadere informatie

Notitie parkeren bestemmingsplan Goedentijd 21b 23 te Alphen

Notitie parkeren bestemmingsplan Goedentijd 21b 23 te Alphen Notitie parkeren bestemmingsplan Goedentijd 21b 23 te Alphen Een ontwikkeling, een bouwactiviteit en/of een wijziging van gebruik, kan dat tot gevolg hebben dat er (meer) ruimte nodig is voor het parkeren

Nadere informatie

Nota van beantwoording inspraak- en overlegreacties Coördinatieregeling Noordwijk Binnen - Hof van Holland

Nota van beantwoording inspraak- en overlegreacties Coördinatieregeling Noordwijk Binnen - Hof van Holland Nota van beantwoording inspraak- en overlegreacties Coördinatieregeling Noordwijk Binnen - Hof van Holland d.d. 19 juni 2014 1. Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Noordwijk Binnen Hof van Holland,

Nadere informatie

Bijlage 5 Parkeernormen

Bijlage 5 Parkeernormen Bijlage 5 Parkeernormen In onderstaande tabel zijn de parkeernormen voor de kom van Bathmen opgenomen. Hierbij is onderscheid gemaakt in functies en bruto vloer oppervlak (BVO). Tabel parkeernormen functie

Nadere informatie

Parkeerbalans. Hotelontwikkling. De Smid Epse

Parkeerbalans. Hotelontwikkling. De Smid Epse Parkeerbalans Hotelontwikkling De Smid Epse 1. INLEIDING is voornemens om langs de Deventerweg, ter plaatse van het huidige restaurant De Smid een hotelontwikkeling tot stand te brengen. In deze notitie

Nadere informatie

2 Parkeerbehoefte bezoekers van de appartementen

2 Parkeerbehoefte bezoekers van de appartementen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem Gemeente Kaag en Braassem SPARK Nieuwstraat 4 2266 AD Leidschendam T. 070 3177005 F. 070 3178066 www.spark-parkeren.nl 24 februari 2010 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Situatiebeschrijving...

Nadere informatie

Referentienummer Datum Kenmerk 8 februari 2011 297914

Referentienummer Datum Kenmerk 8 februari 2011 297914 Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 8 februari 2011 297914 Betreft Berekening en beoordeling van verkeersgeneratie en parkeerberekening zuidelijke bouwstrook Wageningen Campus (De Goor) 1 Inleiding

Nadere informatie

PARKEERBALANS BUITENCENTRUM VELUWE NOORD

PARKEERBALANS BUITENCENTRUM VELUWE NOORD PARKEERBALANS BUITENCENTRUM VELUWE NOORD STAATSBOSBEHEER BUITENZAKEN 22 januari 2014 076527874:0.2 Definitief D01011.000809.01000 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Leeswijzer... 3

Nadere informatie

MEMO Parkeeronderzoek Project Kerkweg-Oost te Waddinxveen

MEMO Parkeeronderzoek Project Kerkweg-Oost te Waddinxveen MEMO Parkeeronderzoek Project Kerkweg-Oost te Waddinxveen aan: Hans Jung (Lithos Bouw & Ontwikkeling ), Paula Valkier en Maarten Oudshoorn (Gemeente Waddinxveen) van: Falco Bruens (Van Riezen & Partners)

Nadere informatie

Gemeentelijke parkeernorm Toepassing groeimodel Verdelen parkeerdruk Conclusie

Gemeentelijke parkeernorm Toepassing groeimodel Verdelen parkeerdruk Conclusie Memo Aan: Bob Konings Van: Bas Kippers Datum: 12 september 2012 Kenmerk: 12ini02306 Onderwerp: Parkeerbalans Fabrieksterrein in het Industriepark Gemeentelijke parkeernorm Het Fabrieksterrein (bijlage

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Parkeervisie Veld 5 Nieuw Delft. 28 december Officiële uitgave van gemeente Delft.

GEMEENTEBLAD. Nr Parkeervisie Veld 5 Nieuw Delft. 28 december Officiële uitgave van gemeente Delft. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 185556 28 december 2016 Parkeervisie Veld 5 Nieuw Delft Op 20 december 2016 heeft B&W van de gemeente Delft de parkeervisie voor veld 5 Nieuw Delft

Nadere informatie

Verkeerscirculatie en parkeerbalans 20100157-00 Staetendam Invest B.V. 28 juni 2010 Breda blad 1

Verkeerscirculatie en parkeerbalans 20100157-00 Staetendam Invest B.V. 28 juni 2010 Breda blad 1 Breda blad 1 INHOUD blz. 1 INLEIDING 2 2 VERKEERSCIRCULATIE OP EIGEN TERREIN 3 2.1 Kemerken interne verkeerscirculatie 3 2.2 Toetsing interne verkeerscirculatie 3 2.3 Conclusie 4 3 PARKEERBALANS 5 3.1

Nadere informatie

Parkeerbalans. Het Raamwerk - Katwijk. Nieuwstraat AD Leidschendam

Parkeerbalans. Het Raamwerk - Katwijk. Nieuwstraat AD Leidschendam Het Raamwerk - Katwijk Parkeerbalans Nieuwstraat 4 2266 AD Leidschendam T +31 (0)70 317 70 05 F +31 (0)70 317 80 66 E info@spark-parkeren.nl W www.spark-parkeren.nl1 Colofon Opdrachtgever Het Raamwerk

Nadere informatie

Onderbouwing parkeereis verpleeghuis Leiden

Onderbouwing parkeereis verpleeghuis Leiden Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bijlage 4 Nota Parkeernormen

Bijlage 4 Nota Parkeernormen 103 Bijlage4 NotaParkeernormen Rhoadviseursvoorleefruimte 192600.17267.00 NL.IMRO.1926.bp0001300504001 104 Rhoadviseursvoorleefruimte 192600.17267.00 NL.IMRO.1926.bp0001300504001 Tabel 1. Berekeningsaantallen

Nadere informatie

Memo. M. van Kordelaar. M. Corsel

Memo. M. van Kordelaar. M. Corsel Memo Aan: M. van Kordelaar CC: Van: M. Corsel Datum: 22 september 2015 Pagina: 1 van 4 Betreft: Prins Hendriklaan 28-30 Inleiding Op de Prins Hendriklaan 28-30 vindt een ontwikkeling plaats. In de bestaande

Nadere informatie

Parkeeronderzoek. Hockeyweg te Uden

Parkeeronderzoek. Hockeyweg te Uden Parkeeronderzoek Hockeyweg te Uden Parkeeronderzoek Hockeyweg te Uden Opdrachtgever : Gemeente Uden Postbus 83 5400 AB UDEN Projectnummer : 20160386 Status rapport / versie nr : Definitief 01 Datum : 1

Nadere informatie

NOTITIE VERKEER & PARKEREN Uitbreiding recreatiecentrum t Witven

NOTITIE VERKEER & PARKEREN Uitbreiding recreatiecentrum t Witven NOT01-0253003-01b 10 december 2015 NOTITIE VERKEER & PARKEREN Uitbreiding recreatiecentrum t Witven 1 Inleiding Ten behoeve van de bestemmingsplanprocedure voor de uitbreiding van het recreatiecentrum

Nadere informatie

Bedrijven- en winkelgebied Spaklerweg. toekomstige parkeerbehoefte en verkeersafwikkeling

Bedrijven- en winkelgebied Spaklerweg. toekomstige parkeerbehoefte en verkeersafwikkeling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Notitie verkeersaantrekkende werking bestemmingsplan Hotel Gronsveld

Notitie verkeersaantrekkende werking bestemmingsplan Hotel Gronsveld Bijlage 1 Notitie verkeersaantrekkende werking bestemmingsplan Hotel Gronsveld Datum en plaats: Projectnummer Kenmerk: Born, 18 december 2007 07.106 07.106.M001.PG INLEIDING Wyckerveste BV is voornemens

Nadere informatie

Parkeerbehoefte Sociaal Medisch Centrum De Vijzeltuin Enkhuizen

Parkeerbehoefte Sociaal Medisch Centrum De Vijzeltuin Enkhuizen Parkeerbehoefte Sociaal Medisch Centrum De Vijzeltuin Enkhuizen ECORYS Transport en Mobiliteit Rob Jeuring Amsterdam, 3 september 2010 Parkeerbehoefte Vijzeltuin Enkhuizen, 03-09-2010 1 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Gemeente Medemblik. Nota Parkeernormen, 6 maart 2014

Gemeente Medemblik. Nota Parkeernormen, 6 maart 2014 Gemeente Medemblik Nota Parkeernormen, 6 maart 2014 MET GRAUMANS MEDEMBLIK,NOTA PARKEERNORMEN 6 MAART 2014 2 MET GRAUMANS MEDEMBLIK,NOTA PARKEERNORMEN 6 MAART 2014 3 Gemeente Medemblik Nota Parkeernormen

Nadere informatie

Nota Parkeernormen gemeente Eindhoven

Nota Parkeernormen gemeente Eindhoven Nota Parkeernormen gemeente Eindhoven Afdeling Verkeer en openbare ruimte Maart 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 1.1 Aanleiding voor nieuwe parkeernormen 2 1.2 Wat is een parkeernorm? 2 1.3 Juridische

Nadere informatie

Schouwhoek blok B 15 1,4 21 Parelvliet 32 1,4 44,8 2 1,85 3, ,5 90% 63 5

Schouwhoek blok B 15 1,4 21 Parelvliet 32 1,4 44,8 2 1,85 3, ,5 90% 63 5 Onderbouwing VOF Achterweg parkeerbalans 38 appartementen Parel Vliet en 15 appartementen Schouwhoek blok B d.d. 6-9-2013 De VOF Achterweg heeft een wijzigingsverzoek ingediend om het bouwprogramma aan

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Rapportage juli 2012 23 juli 2012 versie 1 1 Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del opdrachtgever Gemeente Rozendaal dossier BA4000-140-101

Nadere informatie

Parkeerbehoefte Project Langerhuize Amstelveen

Parkeerbehoefte Project Langerhuize Amstelveen Parkeerbehoefte Project Langerhuize Amstelveen Opdrachtgever: M.J. de Nijs Care ECORYS Transport en Mobiliteit Amsterdam, 23 september 2011 ECORYS Transport en Mobiliteit Rhijnspoorplein 28 1018 TX Amsterdam

Nadere informatie

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid:

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid: NOTITIE Project Branding en Strandhotel Cadzand-Bad Onderdeel Verkeer: Bepalen aantal parkeerplaatsen en toets onderzoeken bestemmingsplan Code CTZ P01 N001 def Datum 23 april 2013 Achtergrond In Cadzand-Bad

Nadere informatie

In 2017 zal de volledige update van de parkeernormen die opgenomen staan in de Beleidsregel Parkeernormen Helmond 2007, opgepakt moeten worden.

In 2017 zal de volledige update van de parkeernormen die opgenomen staan in de Beleidsregel Parkeernormen Helmond 2007, opgepakt moeten worden. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Helmond. Nr. 21541 1 februari 217 Beleidsregel parkeernormen Helmond 217 Het college van burgemeester en wethouders van Helmond besluit I. vast te stellen de

Nadere informatie

Tabel 1 behorende bij de Beleidsregels Parkeren Maassluis 2012

Tabel 1 behorende bij de Beleidsregels Parkeren Maassluis 2012 Tabel 1 behorende bij de Beleidsregels Parkeren Maassluis 2012 De parkeernormen in de tabellen zijn inclusief het bezoekersaandeel. De verdeling van de gebieden Centrum, Schil, Rest en Buitengebied is

Nadere informatie

Berekening benodigde parkeerplaatsen

Berekening benodigde parkeerplaatsen Berekening benodigde parkeerplaatsen Parkeren 1 Gehanteerde parkeernormen en aanwezigheidspercentages 2 Toepassing parkeernormen op planologisch maximale situatie 3 Benodigd aantal parkeerplaatsen planologisch

Nadere informatie

Wijziging bijlage 1 behorende bij de Bouwverordening Rotterdam 2010

Wijziging bijlage 1 behorende bij de Bouwverordening Rotterdam 2010 Wijziging bijlage 1 behorende bij de Bouwverordening Rotterdam 2010 De Raad van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voostel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2012 om de bouwverordening

Nadere informatie

Parkeerbalans ontwikkeling Europastraat Deurne

Parkeerbalans ontwikkeling Europastraat Deurne Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie