Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolondersteuningsprofiel (SOP)"

Transcriptie

1 Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Namens team SG Sophianum uit Gulpen/Nijswiller: H. Hupperetz

2 Praktijkversie SOP Toelichting In deze praktijkversie SOP is aangegeven in hoeverre de school kan voldoen aan de vastgestelde basisondersteuning en voor welke onderwijsondersteuningsvragen van leerlingen, de school aanvullende expertise nodig acht, dan wel geen mogelijkheden ziet de aangemelde leerling adequaat te kunnen begeleiden. Het SOP bestaat uit 4 domeinen: onderwijs, begeleiding, beleid en organisatie, fysieke en sociale omgeving. Elk domein is onderverdeeld in standaarden, die concreet worden gemaakt met indicatoren. In het onderliggende format geeft de school een antwoord op de gewenste indicatoren en wat de essentie van het aanbod daarbij is. Bij enkele standaarden worden geen indicatoren genoemd, maar wordt aangeven, in welke mate de school voorziet in de gevraagde toelichting op de betreffende standaard.

3 I. Onderwijs I.1 De school voorziet in deskundigheid op het gebied van specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen op meer algemene terreinen. Basisondersteuning algemeen - De school heeft een onderwijsaanbod op het gebied van : Aanbod Aanwezig Aard aanbod o Dyslexie en dyscalculie Ja Mensen: ZOCO / Maatschappelijk Deskundige (MD) en RT-er dyslexie o Faalangst Ja Mensen: externen Middelen: signaleringsdictee, dyslexiepaspoort, boeken op CD, voorlees software (L2S), gebruik van laptop, aangepast programma Frans en Duits derde klas, aangepast examen Tijd: RT: Individueel op maat in klas 1,2,3,4,5,6 Middelen: LVS gegevens basisschool, in schoolar 1516 starten om de SVL te laten afnemen, hieruit komt naar voren wie in aanmerking komt of via een hulpvraag. Op school SOFA training door externen Tijd: afname tijd SVL 1 uur per brugklas plus de nabespreking met ouders, 8 bijeenkomsten van 1,5 uur SOFA training o Sociale vaardigheden Mensen: mentoren, externen Middelen: LVS gegevens basisschool, in schoolar 1516 starten om de SVL te laten afnemen, hieruit komt naar voren wie in aanmerking komt of via een hulpvraag, studieles methode, SOFA training op school door externen, Rots en Water training Tijd: studieles methode op maat, 8 bijeenkomsten van 1,5 uur SOFA training o Aandachtstoornissen Ja Mensen: ZOCO, MD, en individuele mentor, begeleider passend onderwijs (BPO) Middelen: Plan van aanpak, Handelingsplan (HP), Ontwikkelings Perspectief (OPP), faciliteitenpas Tijd: er is een beperkt aanbod

4 o Oppositioneel gedrag (licht) nee Mensen: ZOCO, MD, zorgspecialist, BPO Middelen: Plan van aanpak, HP, OPP, scholing zorgspecialisten Tijd: er is een beperkt aanbod o Autistisch gedrag Mensen: ZOCO, MD, zorgspecialist, BPO Middelen: HP, OPP Tijd: ZOCO en MD 10 uur p/p per leerling (op arbasis), zorgspecialist 30 uur (op arbasis) BPO 1 uur per week o Leren leren en/of huiswerkbegeleiding Mensen: mentor, vakdocent en extern huiswerkbegeleidingsbureau (Studie begeleiding Erasmus) (SBE) Middelen: studieles (SL), individuele begeleiding Tijd: (SL) 1 uur per week, SBE 1x, 2x, 3x, 4x p/week van u tot u. o Taal- en rekenbeleid Taalbeleid Mensen: Teamleider (taal- en rekencoördinator) en docent Nederlands Middelen: taal: Muiswerk Zelfstandig oefenen middels oefenpakket. vakoverstijgend oefenen, ondersteuningslessen voor brugklas havo-mavo, atheneum-havo en gymnasium en leerar 2 havo en vwo. Structureel 1 ondersteuningsles taal in leerar 1, 2 en 3 bij de mavo-xl. Structureel 4 lesuren NE bij vmbo-mix leerar 1 t/m 4. Tijd: In periode 2 en periode 3 1 uur p/week voor klassen havo-mavo, atheneum-havo en gymnasium brugklas, structurele rekenles 1 uur per week in de mavo-xl en vmbo-mix brugklassen Rekenbeleid Mensen: Teamleider (taal- en rekencoördinator en docent Wiskunde Middelen: ondersteuningslessen voor brugklas havo-mavo, atheneum-havo en gymnasium en leerar 2 havo en vwo. Structureel 1 ondersteuningsles reken in leerar 1, 2 en 3 bij de mavo-xl.

5 Structureel 3 lesuren wiskunde waarbij 1 uur rekenen is verwerkt in leerar 1 en 2 bij vmbomix. Structureel 1 ondersteuningles rekenen in leerar 3 en 4 bij vmbo-mix. Tijd: In periode 2 en periode 3 1 uur p/week voor klassen havo-mavo, atheneum-havo en gymnasium brugklas, structurele rekenles 1 uur per week in de mavo-xl en vmbo-mix brugklassen o Aanpassingen voor visueel en auditief beperkte leerlingen. Mensen: ZOCO, MD, zorgspecialist, BPO Middelen: Handelingsplan, gebruik van laptop, aangepaste leermiddelen Tijd: er is een beperkt aanbod Basisondersteuning+ I.2 De school biedt een aanbod voor specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen. De school beschikt over een aanbod voor specifieke onderwijsbehoeften op het gebied van cognitieve vragen, dat door de school nader bepaald wordt, dat bestaat uit: o Gecertificeerde medewerkers: - Remedial Teacher mevr. J. Lindenaar en dhr. T. Gulpen - Master-SEN mevr. C. Bold - Sociaal Pedagogische hulpverlening, klinische psychologie mevr. Nancy Schols - Scholing ontwikkelingsstoornissen bij leerlingen: dhr. M. Meertens, mevr. N. Schols, dhr.s. Verwey, mevr. C. Bold, mevr. M. Prakken, mevr. Y. Pricken - Master-SEN, gespecialiseerde groepsleerkracht SMOK, gedragsspecialisme en begeleidingsspecialisme, BPO, cursus oplossings gericht werken (autisme centraal), mevr. B. van Ulft o Aandacht en tijd voor de leerling voor de duur van minstens 1 uur per week gedurende een periode van 20 weken: - Studielessen in klas 1, 2 en 3, 1 uur per week - Ondersteuningslessen in klas 1 en 2, 1 uur per week in Periode 2 en 3 - RT lessen op maat voor de dyslectische leerlingen in klas 1, 2,3,4,5,6 (6 tot 10 lessen) o Een specifiek daartoe omschreven didactische aanpak: - aard van aanpak: klas 1 in de studielessen methode Leswijs ondersteuningslessen klas 1 kleine klassen extra aandacht, klas 2 in de studielessen methode Leswijs ondersteuningslessen klas 2 kleine klassen extra aandacht klas 3 in de studielessen methode profielkiezer

6 Leerlingen leren plannen en organiseren, structuur aanbrengen in hun eigen leer- en maakwerk met als doel leerlingen gemotiveerder te laten leren en meer plezier te laten krijgen in leren De school beschikt over een aanbod voor specifieke onderwijsbehoeften op het gebied van sociaal-emotionele en/of gedragsvragen, dat door de school nader bepaald wordt, dat bestaat uit: o Gecertificeerde medewerkers: - ZOCO en MD - 5 Zorgspecialisten die geschoold zijn op het gebied van ontwikkelingsstoornissen bij leerlingen zoals ADD/ADHD/Asperger/ PDD-NOS/DCD/dyscalculie/dyslexie/ NLD/ODD en CD - Begeleider Passend Onderwijs - Schoolmaatschappelijk werker vanuit team jeugd gemeente Gulpen-Wittem - 3 Vertrouwenspersonen o Aandacht en tijd voor de leerling voor de duur van minstens 1 uur per week gedurende een periode van 10 weken: - Mentoraat - Individuele begeleiding op maat van de zorgspecialist of BPO - SOFA training door RIAGG, 8 bijeenkomsten van 1,5 uur op school. o Een specifiek daartoe omschreven pedagogische aanpak. - aard van aanpak: Mentor begeleid de leerlingen op maat vanuit zijn mentoraat Opstellen van een plan van aanpak of een handelingsplan door zorgspecialist en/of BPO In kleine groep begeleiding van de psycholoog (RIAGG) II. Begeleiding II.1 De school heeft een duidelijke ondersteuningsstructuur. - De school heeft haar structuur vastgelegd aan de hand van duidelijk omschreven Professionele Momenten. - De school begeleidt leerlingen aan de hand van duidelijk omschreven interventies, met het oog op meetbare doelen; evalueert de doelen en stelt de interventies op afgesproken tijdstippen, waar nodig bij. - De school begeleidt vanuit onderscheiden taken en rollen aan de hand van Professionele Momenten. - De werkwijze van het ZAT is omschreven en wordt arlijks geëvalueerd. Ja, de PM structuur is binnen de teams besproken en de zorgspecialisten per team ondersteunen de mentoren bij het gebruik van deze formulieren. De PM structuur is intern voor iedereen terug te vinden op het netwerk onder het kopje zorg. De PM formulieren worden binnen Magister aan de leerling gehangen. Ja, via de PM formulieren. Ja via de PM structuur zijn deze taken en rollen verdeeld. Ja de werkwijze van het ZAT staat in het zorgbeleid omschreven en wordt ieder ar geëvalueerd.

7 II.2 De school voert begeleiding van leerlingen uit langs duidelijke routes. - Processen worden vastgelegd, bewaakt en geborgd. - Interne specialisten kunnen een beroep doen op coaching. Ja, de processen worden middels interventieformulieren vastgelegd. Ja, dit kan door het inschakelen van externen en bijscholingen - De school borgt inhoudelijke deskundigheid door interne specialisten. Ja, de zorgcoördinator, de maatschappelijk begeleider, de zorgspecialisten, de vertrouwenspersonen, de RT-ers en de begeleiders passend onderwijs zorgen voor de borging van de inhoudelijke deskundigheid. II.3 De school onderhoudt samenwerkingsrelaties met partners - De school werkt structureel samen met Primair Onderwijs, GGD, MW, CJG, Bureau Jeugdzorg, Leerplicht, Buurtregisseur / politie, RIAGG. - De zorgcoördinator is verantwoordelijk voor het onderhouden van de externe relaties. Ja, via het BOVO overleg, en via het ZAT Ja, en voor het BOVO overleg de locatiedirecteur en de teamleider havo III. Beleid en organisatie III.1. Er is sturing en borging op de organisatie van de begeleidingsstructuur. - De schoolleiding en de zorgcoördinator evalueren twee keer per ar de begeleidingsstructuur en leggen vast welke verbeterpunten worden uitgevoerd. - Er is vastgelegd dat het bestaande begeleidingsaanbod in relatie tot de ondersteunings vragen van leerlingen wordt geëvalueerd en bijgesteld. Op dit moment gebeurt dit nog maar één keer per ar met de zorgcoördinator en de maatschappelijk begeleider. Voor het komend schoolar zijn er 2 momenten ingepland. Plan van aanpak, HP en OPP wordt 2x per ar geëvalueerd en bijgesteld.

8 III.2. Er is sturing op het proces. - Kernteam/leerling-bespreking vindt plaats via een afgesproken gespreksmethodiek. - Interne specialisten bespreken arlijks met de directie hun expertise en rollen en taken in relatie tot de begeleidingsuitkomsten/resultaten. - De school stemt de keuze van eigen interventies af in afweging van de externe ondersteuning. Ja, volgens het PM denken wordt het interventieformulier opgesteld en een hulpvraag vastgesteld en tijdens de leerling-bespreking worden interventies afgesproken. Ja, 1x per ar hebben de interne specialisten een evaluatiegesprek. Ja, middels Ronde Tafel gesprekken waar leerling, ouders, therapeut, mentor, zorgspecialist en evt. Zoco of MD bij aansluit. III.3. Er is sturing op mensen. - De schoolleiding evalueert 1 maal per ar met de zorgcoördinator de kwaliteit van de expertise van de interne ondersteuners. Ja/nee Ja, daar zijn wij dit schoolar mee gestart. - De voorzitters van overleg per PM bespreken de aangeleverde hulpvragen op inhoud. Ja, daar zijn wij dit schoolar mee gestart. IV. Sociale en fysieke omgeving IV.1 De school heeft een veilig pedagogisch klimaat. - Leerlingen, ouders en medewerkers geven in arlijkse tevredenheidsonderzoeken aan dat zij zich veilig voelen op school. - De school heeft een veiligheidsbeleid gericht op het voorkomen en afhandelen van incidenten in en om de school. - De school heeft een onderwijsaanbod voor alle leerlingen voor het vergroten van sociale vaardigheden. - De school hanteert een pestprotocol. - De school hanteert een medisch protocol. Ja middels Leswijs-sociale vaardigheden in de eerste klas en middels een cursus sociale vaardigheidstraining door externen en via de methode Rots en Water op maat daar waar extra aandacht voor dit onderwerp nodig is.

9 IV.2 Het schoolgebouw is ingericht op uiteenlopende onderwijsbehoeften, begeleiding en leerstijlen. - De school biedt individuele werkplekken. - De school biedt prikkelarme werkplekken. - De school biedt ruimte om te kunnen samenwerken. - De school is toegankelijk voor rolstoelen. Arrangementen (definitie: aanvragen en inregelen van aanvullende, tijdelijke hulp via het samenwerkingsverband, dus niet in basiszorg en in extra profilering aanwezig). Beschrijf in het onderstaande format een eventueel arrangement. Schrijf eerst een korte typering van het arrangement: de kenmerken of onderwijsbehoeften van de leerlingen die je ermee bedient en/of een korte typering van het aanbod. Schrijf vervolgens in de rechter kolom welk concreet aanbod de school heeft op de aangegeven gebieden; niet elk onderdeel hoeft relevant te zijn. Korte typering van het arrangement Structuur van de kleine basis-kader klas in Nijswiller. Deskundigheid Aandacht en tijd Voorzieningen (methodieken en materialen) Gebouw Samenwerkingsrelaties In deze klas zitten 90% leerlingen met een LWOO beschikking en kinderen met een enkelvoudige en meervoudige problematiek. In deze klas werken een minimaal aantal pedagogisch geschoolde docenten die weten om te gaan met de verschillende problematieken. De mentor en de vakdocenten hebben veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze leerlingen. De BPO zou ik hiervoor willen inzetten om te coachen. De klas bestaat uit maximaal 20 leerlingen waardoor de mentor veel aandacht aan de leerlingen kan besteden. De mentor kent de leerlingen goed omdat hij/zij de leerlingen bij veel vakken begeleidt. De lesboeken van de leerlingen liggen al klaar in het leslokaal, het huiswerk kan op school gemaakt worden. De leerlingen van de basisklas beschikken over een eigen lokaal. Apart lokaal voor leerling bij examen waarbij 2 docenten aanwezig moeten zijn. Samenwerking met begeleider passend onderwijs.

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN (SOP) PASSEND ONDERWIJS Afdeling: havo-vwo. Namens het team Sint-Maartenscollege h/v, Henny de Vries

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN (SOP) PASSEND ONDERWIJS Afdeling: havo-vwo. Namens het team Sint-Maartenscollege h/v, Henny de Vries SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN (SOP) PASSEND ONDERWIJS 2014-2015 Afdeling: havo-vwo Namens het team Sint-Maartenscollege h/v, Henny de Vries 1 Praktijkversie SOP Toelichting In deze praktijkversie SOP is aangegeven

Nadere informatie

Gemiddeld aantal leerlingen per klas/groep: 30 Aantal docenten per klas/groep 14

Gemiddeld aantal leerlingen per klas/groep: 30 Aantal docenten per klas/groep 14 Stella Maris College HAVO/VWO Algemene informatie Parallelweg 56, 6231 CJ Meerssen 043 3586100 info@stellamariscollege.nl www.stellamariscollege.nl 1287 leerlingen Denominatie: Regulier Onderwijsaanbod

Nadere informatie

Beleidsnotitie Basisondersteuning Samenwerkingsverband V(S)O Eemland. April 2013

Beleidsnotitie Basisondersteuning Samenwerkingsverband V(S)O Eemland. April 2013 Beleidsnotitie Basisondersteuning Samenwerkingsverband V(S)O Eemland April 2013 1. Inleiding In deze beleidsnotitie wordt uiteengezet welke afspraken het samenwerkingsverband VO-VSO Eemland maakt over

Nadere informatie

School Ondersteuning Profiel Bonnefanten College. VHBO leerjaar 1. TL 2, 3 en 4. Havo 2, 3, 4 en 5 VWO 6. Gerry Feij

School Ondersteuning Profiel Bonnefanten College. VHBO leerjaar 1. TL 2, 3 en 4. Havo 2, 3, 4 en 5 VWO 6. Gerry Feij School Ondersteuning Profiel 2015-2016 Bonnefanten College VHBO leerjaar 1 TL 2, 3 en 4 Havo 2, 3, 4 en 5 VWO 6 Gerry Feij Versie 1 Pagina 1 van 14 december 2015 Praktijkversie SOP Toelichting In deze

Nadere informatie

School ondersteuningsprofiel (SOP)

School ondersteuningsprofiel (SOP) School ondersteuningsprofiel (SOP) 1. Inleiding Het schoolondersteuningsprofiel (sop) is een document waarin een individuele school vastlegt welke mogelijkheden er zijn om leerlingen te onderwijzen die

Nadere informatie

School ondersteuningsprofiel (SOP)

School ondersteuningsprofiel (SOP) School ondersteuningsprofiel (SOP) September 2016 1. Inleiding Het schoolondersteuningsprofiel (sop) is een document waarin een individuele school vastlegt welke mogelijkheden er zijn om leerlingen te

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Het Nieuwe Eemland November Inleiding

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Het Nieuwe Eemland November Inleiding Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Het Nieuwe Eemland November 2015 1. Inleiding Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is een document waarin een individuele school vastlegt welke mogelijkheden er zijn

Nadere informatie

Concept Kijkwijzer Schoolondersteuningsprofiel Heuvelland-Maastricht. Breed VMBO Aanvullend (begeleidings)aanbod binnen de basisondersteuning

Concept Kijkwijzer Schoolondersteuningsprofiel Heuvelland-Maastricht. Breed VMBO Aanvullend (begeleidings)aanbod binnen de basisondersteuning Samenwerkingsverbanden Maastricht e.o. & Parkstad Concept Kijkwijzer Schoolondersteuningsprofiel Heuvelland-Maastricht Breed VMBO Aanvullend (begeleidings)aanbod binnen de basisondersteuning Stella Maris

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is een document waarin de school vastlegt welke mogelijkheden er zijn om leerlingen te ondersteunen. In dit SOP wordt de basisondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Schlndersteuningsprfiel (SOP) Namens team Terra Nigra: P.P. Truijen Praktijkversie SOP Telichting In deze praktijkversie SOP is aangegeven in heverre de schl kan vlden aan de vastgestelde basisndersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Griftland College, februari 2018

Schoolondersteuningsprofiel Griftland College, februari 2018 Schoolondersteuningsprofiel Griftland College, februari 2018 Pagina 1 Inleiding Het School Ondersteuning Profiel (sop) is een document waarin een individuele school vastlegt welke mogelijkheden er zijn

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg BCPL, locatie Brandenberg Concept-Kijkwijzer Begeleiding en aanbod Mavo / VMBO-scholen en PRO BCPL, locatie Herle BCPL, locatie Holz BCPL, locatie

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring (20KY00) School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring 20KY Directeur

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2015 VMBO KALIUMWEG Kaliumweg 2 3812 PT Amersfoort T (033) 460 26 00 info@hetelement.eu www.hetelement.eu Taalcentrum 1 Magnesiumweg 4 3812 PW Amersfoort T (033) 460 00 72 Taalcentrum

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN School voor Speciaal Basisonderwijs Sonnevanck (20RD00) Directeur Martine - Remijn Adres Zwartewaalstraat 38 3081

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Charlois (18OR00) Charlois 18OR00 Directeur Lydia van den Hoonaard Adres Clemensstraat 117 3082 CE ROTTERDAM Telefoon

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel VMBO Trivium College

Schoolondersteuningsprofiel VMBO Trivium College Schoolondersteuningsprofiel VMBO Trivium College INLEIDING Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is een document waarin een individuele school vastlegt welke mogelijkheden er zijn om leerlingen te onderwijzen

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Schalm (18ZU00) De Schalm 18ZU00 Directeur Hiske de Koning Adres Katendrechtsestraat 61 3072 NS ROTTERDAM Telefoon

Nadere informatie

ondersteuningsstructuren Lorentz Lyceum

ondersteuningsstructuren Lorentz Lyceum ondersteuningsstructuren Lorentz Lyceum 6 juli 2014 Versie 0.1nmp en fnc Inleiding: In dit document worden de ondersteuningsstructuren van het Lorentz Lyceum beschreven. Het Lorentz Lyceum vindt het bieden

Nadere informatie

*Schoolondersteuningsprofiel

*Schoolondersteuningsprofiel *Schoolondersteuningsprofiel Algemeen Gegevens school Mencia de Mendoza Lyceum Mendelssohnlaan 1 4837 CV Breda Telefoon: 076-5601350 Contactpersoon: Maria Kops, ondersteuningscoördinator Website: www.mencia.nl

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Basisschool over De Slinge (18QZ00) BS over De Slinge 18QZ00 Directeur Ruud van Orsouw Adres Krabbendijkestraat 243-245

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Blyvliet (18WG00) Blyvliet 18WG00 Directeur Marjan. Dekker Adres Hillevliet 96 3074 KD ROTTERDAM Telefoon 0104849228

Nadere informatie

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE 2016-2018 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Basisschool Het Prisma (19DN00) Bs Het Prisma 19DN00 Directeur Henk van Dijk Adres Nieuwe Wetering 251 3194 TB HOOGVLIET

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Mare (18SV00) De Mare 18SV00 Directeur Reinder. Eggens Adres Grift 50 3075 SB ROTTERDAM Telefoon 0102917514 E-mail

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Openbare Montessori Basisschool Tuinstad Schiebroek/ Ter Bregge (17FY00) Algemene gegevens School BRIN Tuinstad Schiebroek 17FY00 Directeur René

Nadere informatie

Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011)

Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011) Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011) Uitgangspunten bij de visie op ondersteuning van het samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Zoetermeer

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. Algemeen

Schoolondersteuningsprofiel. Algemeen Schoolondersteuningsprofiel Algemeen Gegevens school Mencia Sandrode Akkermolenweg 2d 4881 BL Zundert Tel.: 076-5995050 Contactpersoon Mw. C. Cardon, zorgcoördinator www.mencia.nl Leerwegen sectoren Mavo

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Samsam (18ZH00) Samsam 18ZH00 Directeur Wendy Koopmans Adres Moliereweg 629 3076 GE ROTTERDAM Telefoon 0104190565

Nadere informatie

ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE

ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE 2017-2019 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

Contactgegevens Adres: Nieuwe Duinweg 10 Postcode: 2587 AC Telefoon: 070 3227078 Website: www.mariscollege.nl mail: Belgischpark@mariscollege.

Contactgegevens Adres: Nieuwe Duinweg 10 Postcode: 2587 AC Telefoon: 070 3227078 Website: www.mariscollege.nl mail: Belgischpark@mariscollege. 1. Algemene gegevens Maris College Belgisch Park Contactgegevens Adres: Nieuwe Duinweg 10 Postcode: 2587 AC Telefoon: 070 3227078 Website: www.mariscollege.nl mail: Belgischpark@mariscollege.nl Onderwijsvisie/concept

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Babylon Taalschool (08GN00) Babylon Taalschool 08GN00 Directeur Mieke der Kinderen Adres Van Speykstraat 109 3014

Nadere informatie

1. Inleiding. Zorgplan 2015-2019 Pagina 1

1. Inleiding. Zorgplan 2015-2019 Pagina 1 ZORGPLAN 2015-2019 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Passend Onderwijs... 2 a. Algemeen... 2 b. Samenwerkingsverband... 3 c. Basiszorg en zorgprofiel... 3 d. Toelatingscriteria... 4 3. Zorg in de klas... 5

Nadere informatie

DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND

DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND 2011-2012 1 Voorwoord Op Het Nieuwe Eemland willen wij dat je je prettig en veilig voelt. Uiteraard gaat het er om dat je goede resultaten behaalt, maar ook dat je plezier

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN SBO Hoogvliet (21HJ00) SBO Hoogvliet 21HJ Directeur Renée Spetter Adres Cloese 10 3191 ED HOOGVLIET ROTTERDAM Telefoon

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Kleine Wereld (20HA00) De Kleine Wereld 20HA00 Directeur Saskia de Bruijne Adres Taborstraat 40-42 3061 EW ROTTERDAM

Nadere informatie

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG Begeleiding en Zorg op Het Nieuwe Eemland Begeleiding en Zorg op school kan van alles inhouden: iemand met wie je praat als je gepest

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Notenkraker (19DQ00) De Notenkraker 19DQ00 Directeur Jan. Trommel Adres Othelloweg 8 3194 GS HOOGVLIET ROTTERDAM

Nadere informatie

Welkom op de. Voorlichting basisscholen vervolgonderwijs OSG Sevenwolden, locatie Joure. OSG Sevenwolden Locatie Joure. Pasteurweg 1 8503 AB Joure

Welkom op de. Voorlichting basisscholen vervolgonderwijs OSG Sevenwolden, locatie Joure. OSG Sevenwolden Locatie Joure. Pasteurweg 1 8503 AB Joure Welkom op de Voorlichting basisscholen vervolgonderwijs OSG Sevenwolden, locatie Joure OSG Sevenwolden Locatie Joure Pasteurweg 1 8503 AB Joure T : 0513-657385 M : jo@sevenwolden.nl www.osgsevenwolden.nl

Nadere informatie

Afspraken over de basisondersteuning

Afspraken over de basisondersteuning Bijlage 2 Afspraken over de basisondersteuning Deze bijlage beschrijft de afspraken over de basisondersteuning. Deze worden structureel bijgesteld, als onderdeel van de beleids- en kwaliteitscyclus van

Nadere informatie

SchoolOndersteuningsProfiel van Datum: Plaats: Eindhoven. Astrid van der Knaap en Miriam Thaens Ondersteuningscoördinatoren

SchoolOndersteuningsProfiel van Datum: Plaats: Eindhoven. Astrid van der Knaap en Miriam Thaens Ondersteuningscoördinatoren SchoolOndersteuningsProfiel van 2018-2022 Datum: 04-09-2018 Plaats: Eindhoven Naam: Functie: Astrid van der Knaap en Miriam Thaens Ondersteuningscoördinatoren SchoolOndersteuningsProfiel Inhoud Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Versie 17 februari 2014 Naam school: Basisschool De Regenboog Datum besproken in Team Februari 2014 (MT ) Datum advies MR 12 november 2013 voorlopig, deze aangepaste versie

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Algemeen

Schoolondersteuningsprofiel Algemeen Schoolondersteuningsprofiel 2016-2017 Algemeen Gegevens school Mencia Sandrode Akkermolenweg 2d 4881 BL Zundert Tel.: 076-5995050 Contactpersoon Mw. C. Cardon, ondersteuningscoördinator Website: www.sandrode.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: Montessorischool ZieZo Datum besproken in Team 18-09-2013 Datum advies MR 03-12-2013 A. ALGEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg, basisondersteuning

Nadere informatie

*Schoolondersteuningsprofiel

*Schoolondersteuningsprofiel *Schoolondersteuningsprofiel 2016-2017 Algemeen Gegevens school Mencia de Mendoza Lyceum Mendelssohnlaan 1 4837 CV Breda Telefoon: 076-5601350 Contactpersoon: Tessa Nouwt, ondersteuningscoördinator Website:

Nadere informatie

Bernardinus College Eijkhagen College Grotius College

Bernardinus College Eijkhagen College Grotius College Samenwerkingsverband Parkstad-Heuvelland-Maastricht Kijkwijzer Schoolondersteuningsprofiel Parkstad Algemeen Vormend Onderwijs aanvullend (begeleidings) aanbod binnen de basisondersteuning Bernardinus

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Algemeen

Schoolondersteuningsprofiel Algemeen Schoolondersteuningsprofiel 2017-2018 Algemeen Gegevens school Mencia Sandrode Akkermolenweg 2d 4881 BL Zundert Tel.: 076-5995050 Contactpersoon Mw. C. Cardon, ondersteuningscoördinator Website: www.sandrode.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede

Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede VGPONN- SWV PO 20.01 1 Inhoudsopgave Inleiding pag 3 Schoolgegevens pag 4 Ondersteuning pag 5 Basisondersteuning pag 5 Extra ondersteuning pag 6 Zorg voor

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: De Singel Datum besproken in Team 21 april 2015 Datum advies MR 19 mei 2015 A. ALGEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg, basisondersteuning

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Pantarijn (18UM00) Pantarijn 18UM00 Directeur Bert - Hoogwerf Adres Dubbelstraat 6 3073 LG ROTTERDAM Telefoon 0104851184

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: Kennedyschool Datum besproken in Team 24-11-2014 Datum advies MR 25-11-2014 A. ALGEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg, basisondersteuning

Nadere informatie

ACN Zorg en Begeleiding:Opmaak :21 Pagina 1 Zorg & Begeleiding

ACN Zorg en Begeleiding:Opmaak :21 Pagina 1 Zorg & Begeleiding Zorg & Begeleiding 2 Zorg & Begeleiding Hoe maak ik mijn huiswerk op de juiste manier? Hoe ga ik om met stress en frustraties? Hoe word ik zekerder zodat ik beter voor mezelf kan opkomen? En wat gebeurt

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Bernard Nieuwentijt College. Schooljaar 2014-2015

Schoolondersteuningsprofiel Bernard Nieuwentijt College. Schooljaar 2014-2015 Schoolondersteuningsprofiel Bernard Nieuwentijt College Schooljaar 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Onderwijsconcept... 3 2.1. Uitstroomprofiel... 3 3. Algemene ondersteuningsstructuur... 4 4. Ondersteuningsvoorzieningen

Nadere informatie

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE 2018-2020 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: Julianaschool Fijnaart Datum besproken in Team 1-10-13 Datum advies MR 12-2013 A. ALGEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg, basisondersteuning

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Steven Stemerding Algemene gegevens School Steven Stemerding BRIN 12GJ Directeur Marloes Snel Adres Slingeplein 10 Telefoon 010-4808635 E-mail Bestuur Basisondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: Datum besproken in Team CBS Het Bastion 17-09-2013 (MT) Datum advies MR 02-12-2013 A. ALGEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg, basisondersteuning

Nadere informatie

Begeleiding en Ondersteuning op het Eckartcollege

Begeleiding en Ondersteuning op het Eckartcollege 2015-2016 Begeleiding en Ondersteuning op het Eckartcollege Integrale leerlingbegeleiding Inhoud Inleiding... 2 1. Uitganspunten begeleiding en ondersteuning... 3 2. SAVUE-model... 4 3. Nadere werkwijze...

Nadere informatie

Bijlage 1: Rolverdeling Cascademodel. Ouders/ verzorgers en leerling niveau Wat actie 1 mentor maakt klassenbeeld/ontwikkelingsperspectief

Bijlage 1: Rolverdeling Cascademodel. Ouders/ verzorgers en leerling niveau Wat actie 1 mentor maakt klassenbeeld/ontwikkelingsperspectief Bijlage 1: Rolverdeling Cascademodel. Ouders/ verzorgers en leerling niveau Wat actie 1 mentor maakt klassenbeeld/ontwikkelingsperspectief overleg met ouders en leerling(ouderavonden) 2 mentor maakt handelingsplan

Nadere informatie

Zorg en begeleiding zijn goed georganiseerd op de NSG. Dat vinden we belangrijk. In hoofdstuk 1 zetten we onze uitgangspunten voor u op een rijtje.

Zorg en begeleiding zijn goed georganiseerd op de NSG. Dat vinden we belangrijk. In hoofdstuk 1 zetten we onze uitgangspunten voor u op een rijtje. INHOUD Uitgangspunten in de leerlingenbegeleiding Basisondersteuning voor alle leerlingen Aanvullende zorg en begeleiding op maat Beste ouder(s), verzorger(s) Zorg en begeleiding zijn goed georganiseerd

Nadere informatie

1 Missie en visie inzake Passend Onderwijs 3. 2. Interne leerlingbegeleiding 4 2.1 Eerste lijn 4 Docenten en mentoren 4 Afdelingsleider 5

1 Missie en visie inzake Passend Onderwijs 3. 2. Interne leerlingbegeleiding 4 2.1 Eerste lijn 4 Docenten en mentoren 4 Afdelingsleider 5 Zorgplan en ondersteuningsprofiel 2014-2015 1 Inhoud blz. 1 Missie en visie inzake Passend Onderwijs 3 2. Interne leerlingbegeleiding 4 2.1 Eerste lijn 4 Docenten en mentoren 4 Afdelingsleider 5 2.2 Tweede

Nadere informatie

Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel. Naam School

Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel. Naam School 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Naam School Algemene gegevens School Cbs. Het Middelpunt BRIN 09YO Directeur Dhr. J. Oudshoorn Adres Cromme Meth 70, 3191 TG Hoogvliet Telefoon 010-4168762 E-mail

Nadere informatie

BASISONDERSTEUNINGSPROFIEL BEGELEIDINGSSCHOOL (REGULIER VOORTGEZET ONDERWIJS)

BASISONDERSTEUNINGSPROFIEL BEGELEIDINGSSCHOOL (REGULIER VOORTGEZET ONDERWIJS) ONDERWIJSCONCEPT (DIALOOG OVER LEERLINGEN MET SPECIALE ONDERWIJSBEHOEFTEN, AANPASSINGEN, DIFFERENTIATIE) a. Dialoog over speciale onderwijsbehoeften 1 : Alle docenten binnen de school/afdeling kennen de

Nadere informatie

SWV Driegang heeft haar ambitie gelegd bij PO-kwaliteit. Wij willen daar in twee stappen komen;

SWV Driegang heeft haar ambitie gelegd bij PO-kwaliteit. Wij willen daar in twee stappen komen; Schoolondersteuningsprofiel 2016-2017 1 Inleiding Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van obs Het Mozaïek In dit plan staat beschreven welke zorg en ondersteuning wij onze leerlingen kunnen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: OBS De Springplank Datum besproken in Team 01-10-2015 Datum advies MR 05-11-2015 A. ALGEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg, basisondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: CBS Zwingelspaan Datum besproken in Team 19 september 2013 Datum advies MR 26 november A. ALGEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg, basisondersteuning

Nadere informatie

De Maatwerkplek van basisschool Schinveld.

De Maatwerkplek van basisschool Schinveld. De Maatwerkplek van basisschool Schinveld. Leren en laten leren Vermunt J. (2006); Het leerproces en leren is ontwikkelen Voorwoord Hoe willen wij dat leerlingen leren? We willen dat ze dingen leren waar

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: Datum besproken in Team Basisschool Zilverlinde 26-09-2013 Datum advies MR A. ALGEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg, basisondersteuning

Nadere informatie

AANVULLENDE ZORG EN BEGELEIDING OP MAAT

AANVULLENDE ZORG EN BEGELEIDING OP MAAT HET INTERNE ZORGADVIESTEAM (ZAT) Soms heeft een leerling meer behoefte aan ondersteuning dan de mentor en docenten kunnen bieden. In dat geval wordt de leerling besproken in het interne ZAT. Dit team bekijkt

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie

CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0

CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0 CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0 Voorwoord CSG Liudger is een brede, christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs. Bestaande uit praktijkonderwijs, vmbo (inclusief lwoo), mavo,

Nadere informatie

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO ZORGPLAN Christelijk Lyceum Delft VMBO 1 Missie en visie van de school Het CLD wil zijn leerlingen een veilige omgeving bieden, waarin zij kunnen opgroeien tot verantwoordelijke en vrije mensen. Wij beschouwen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2018 Onderwijs Op De Regenboog werken we in iedere groep op verschillende niveaus door te differentiëren in tempo, instructie, hoeveelheid en moeilijkheidsgraad. Daarbij blijven

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Catamaran (18WX00) De Catamaran 18WX00 Directeur Arina Rook Adres Catullusweg 298 3076 KH ROTTERDAM Telefoon 0102916770

Nadere informatie

SCHOOLONDeRSTeUNINGSPROFIeL (SOP) Porta Mosana College. PaSSeND ONDeRWIJS. Onbegrensd jezelf. Schooljaar 2015-2016 LOCATIE HAVO / VWO MAASTRICHT

SCHOOLONDeRSTeUNINGSPROFIeL (SOP) Porta Mosana College. PaSSeND ONDeRWIJS. Onbegrensd jezelf. Schooljaar 2015-2016 LOCATIE HAVO / VWO MAASTRICHT SCHOOLONDeRSTeUNINGSPROFIeL (SOP) Prta Msana Cllege PaSSeND ONDeRWIJS Onbegrensd jezelf Schlar 2015-2016 LOCATIE HAVO / VWO MAASTRICHT Namens team PMC HV: G.E.A.J. de Munck Praktijkversie SOP Telichting

Nadere informatie

Adres: Tuinzigtlaan 10 Plaatsnaam: Breda Contactpersoon: dhr. C. Wessels

Adres: Tuinzigtlaan 10 Plaatsnaam: Breda Contactpersoon: dhr. C. Wessels Onderlegger Kijkwijzer Zorgprofielen Algemeen Gegevens school Naam: Prinsentuin van Cooth VMBO Adres: Tuinzigtlaan 10 Plaatsnaam: Breda Contactpersoon: dhr. C. Wessels Leerwegen en profielen Basis, kader,

Nadere informatie

*Schoolondersteuningsprofiel. Algemeen

*Schoolondersteuningsprofiel. Algemeen *Schoolondersteuningsprofiel Algemeen Gegevens school Mencia de Mendoza Lyceum Mendelssohnlaan 1 4837 CV Breda Telefoon 076-5601350 Contactpersoon: Maria Kops, zorgcoördinator www.mencia.nl Opleidingen

Nadere informatie

Samenvatting. Totalen

Samenvatting. Totalen MONITOR BASISONDERSTEUNING ANNE FRANKSCHOOL ARNHEM Ingevuld door: Julia van Broeckhuijsen J. Burema Samenvatting Totalen Leerlingen ontwikkelen zich in een veilige omgeving.. De school heeft inzicht in

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 OBS De Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Adres: Tuinzigtlaan 10 Plaatsnaam: Breda Contactpersoon: dhr. C. Wessels

Adres: Tuinzigtlaan 10 Plaatsnaam: Breda Contactpersoon: dhr. C. Wessels Onderlegger Kijkwijzer Zorgprofielen Algemeen Gegevens school Naam: Prinsentuin van Cooth VMBO Adres: Tuinzigtlaan 10 Plaatsnaam: Breda Contactpersoon: dhr. C. Wessels Leerwegen en profielen Basis, kader,

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie

School-ondersteuningsprofiel Alfrink College

School-ondersteuningsprofiel Alfrink College School-ondersteuningsprofiel Alfrink College Maart 2019 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 Visie op onderwijsondersteuning p. 3 Intake, aanname en plaatsing van leerlingen p. 4 - Grenzen aan de ondersteuning

Nadere informatie

Profiel Schoolondersteuning

Profiel Schoolondersteuning De Rijzert School voor Praktijkonderwijs te s-hertogenbosch Profiel Schoolondersteuning 2014 2015 Mei 2014 Voorwoord De Rijzert is een school voor Praktijkonderwijs. Praktijkonderwijs is regulier voortgezet

Nadere informatie

Vastgesteld op [ ] Advies DR [ (1 e bespreking] Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2

Vastgesteld op [ ] Advies DR [ (1 e bespreking] Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Vastgesteld op [30-08-2016] Advies DR [15-12-2016 (1 e bespreking] Looptijd 2016-2020 Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Schoolondersteuningsprofiel Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Een school

Nadere informatie

Ondersteuning op Groevenbeek. Begeleiden doen we samen

Ondersteuning op Groevenbeek. Begeleiden doen we samen Ondersteuning op Groevenbeek Begeleiden doen we samen 1 INHOUDSOPGAVE 1. Ondersteuning op Groevenbeek 3 2. Wanneer krijg je ondersteuning? 3 3. Leerwegondersteuning (lwoo) 4 4. Ondersteuning bij sociaal-emotionele

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPROFIEL CSG HET NOORDIK VESTIGING VROOMSHOOP

ONDERSTEUNINGSPROFIEL CSG HET NOORDIK VESTIGING VROOMSHOOP STAFBUREAU ONDERSTEUNINGSPROFIEL CSG HET NOORDIK VESTIGING VROOMSHOOP Kenmerk: SB/SGI/KCH/2018000449 Door het bestuur vastgesteld na een positief advies van de MR d.d. 2018-07-02 1. Inleiding In dit ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: CBS Het Bastion Versie 06-03-2018 Datum besproken in Team MT: 13-03-2018 Datum advies MR 16-04-2018 A. ALEMEEN: Om vanuit een gezamenlijk kader te werken aan basiszorg,

Nadere informatie

Vastgesteld op: Advies MR Looptijd: Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2

Vastgesteld op: Advies MR Looptijd: Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Vastgesteld op: 11-1-2016 Advies MR 16-4-2016 Looptijd: 2016-2020 Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Schoolondersteuningsprofiel Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Een school is betrokken bij

Nadere informatie

Ondersteuning op Groevenbeek. Begeleiden doen we samen

Ondersteuning op Groevenbeek. Begeleiden doen we samen Ondersteuning op Groevenbeek Begeleiden doen we samen 1 INHOUDSOPGAVE 1. Ondersteuning op Groevenbeek 3 2. Wanneer krijg je ondersteuning? 3 3. Leerwegondersteuning (lwoo) 4 4. Ondersteuning bij sociaal-emotionele

Nadere informatie

Definitieve versie 1 mei 2015

Definitieve versie 1 mei 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Het Spectrum Algemene gegevens School Het Spectrum BRIN 27xk Directeur Dhr. J. Ligthart Adres Robert van t Hoffstraat 10, 3059 PN Rotterdam Telefoon 010-2222842

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind?

Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind? Schoolondersteuningsprofiel: is onze school de passende plek voor uw kind? Wat is het schoolondersteuningsprofiel en waar dient het voor? Het schoolondersteuningsprofiel beschrijft welke ondersteuning

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel Pieter Nieuwland College

School Ondersteuningsprofiel Pieter Nieuwland College School Ondersteuningsprofiel 2014 2018 Pieter Nieuwland College Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Algemene informatie... 3 1.1 Contactgegevens... 3 School... 3 Bestuur... 3 Schoolgrootte... 4 Locatie Linnaeushof:...

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel versie Pieter Nieuwland College

School Ondersteuningsprofiel versie Pieter Nieuwland College School Ondersteuningsprofiel 2014 2018 versie 2016 Pieter Nieuwland College Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Algemene informatie... 3 1.1 Contactgegevens... 3 School... 3 Bestuur... 3 Schoolgrootte... 4

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie

BASISONDERSTEUNING SWV VO31.01 passend onderwijs.

BASISONDERSTEUNING SWV VO31.01 passend onderwijs. BASISONDERSTEUNING SWV VO31.01 passend onderwijs. mei 2013. Inleiding We omschrijven basisondersteuning als het door het samenwerkingsverband afgesproken geheel van preventieve en lichte curatieve interventies

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van Lyceum Ypenburg

Ondersteuningsprofiel van Lyceum Ypenburg Ondersteuningsprofiel van Lyceum Ypenburg Inhoud 1. Ondersteuningsaanbod... 2 a. Basisondersteuning:... 2 b. Extra ondersteuning... 6 c. Grenzen aan de ondersteuning... 7 20140825 ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Wim Gertenbach College Zandvoort

Ondersteuningsprofiel Wim Gertenbach College Zandvoort Ondersteuningsprofiel Wim Gertenbach College Zandvoort Naam school: Wim Gertenbach College Adres: Zandvoortselaan 19A Telefoon: 0235713782 Onderwijstypen: mavo, onderbouw havo leerwegondersteuning Aantal

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Algemeen

Schoolondersteuningsprofiel Algemeen Schoolondersteuningsprofiel Algemeen Gegevens school Mgr. Frencken College Slotlaan 40 4902 AE Oosterhout Sascha Hagendoorn, zorgcoördinator Leerwegen sectoren Brugklas 1 en 2 Topklas Havo Vwo Bijzonderheden

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie