Bekende opmerkingen BT11, versie 20 juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bekende opmerkingen BT11, versie 20 juni 2017"

Transcriptie

1 Bekende opmerkingen BT11, versie 20 juni 2017 Gedurende het gebruik van een versie van de BT komen opmerkingen naar voren die gevolgen hebben voor het gebruik van de BT maar die niet zo groot zijn dat ze een publicatie van een nieuwe versie rechtvaardigen. Deze opmerkingen zijn aanvullingen en kunnen bekende fouten of known errors zijn. Om te voorkomen dat opmerkingen bij herhaling worden aangemeld en om er zeker van te zijn dat alle partijen op dezelfde manier met de foutoplossing omgaan, worden de bekende opmerkingen in onderstaand overzicht gepubliceerd met een toelichting over de wijze waarop met de fout moet worden omgegaan en/of hoe deze zal worden hersteld. De opmerkingen waarvoor geen actie is vereist worden in de volgende versie van de BT verholpen, in dit geval de BT12. Bekende opmerkingen in concepten Het balance type van het concept frc-i:dividendexceptparticipatinginterestdividend moet credit zijn Het concept Latente belastingverplichtingen (rj-deferredtaxliabilities) moet een credit bedrag zijn in plaats van een debit bedrag. Wordt bij NT aangepast Bekende opmerkingen in ELR s De nadere toelichting inzake lonen, salarissen en sociale lasten zal niet tot de totaaltelling Lasten uit hoofde van personeelsbeloningen kunnen leiden. In onze ogen betreft het hier een nadere toelichting op de post Lonen en salarissen venj-bw2-i_ WagesSalaries Ook zou deze ondersteund dienen te worden door een formula welke een aansluiting van de onderverdeling controleert met de post Lonen en salarissen venj-bw2-i_ WagesSalaries Informatieverschaffing over vorderingen met een looptijd langer dan een jaar is nu als child van informatie verschaffing over vorderingen gepresenteerd. Volgens aanmelder zou dit niet een child moeten zijn. Het concept venj-bw2-i:securitiescurrent is niet toegevoegd aan de dimensionele ELR NotesConsolidatedSecuritiesCurrentBreakdown. Wordt niet aangepast. De tellingen in beide ELRs voor het element "Lasten uit hoofde van personeelsbeloningen" zal tot hetzelfde resultaat leiden. Het verschil tussen de ELRs is alleen dat de Breakdown anders is, maar het totaal zal hetzelfde moeten zijn. Dit element is wel toegevoegd aan de dimensionele ELR ConsolidatedBalanceSheet hierdoor is de tabel goed te renderen en is SecuritiesCurrent dimensioneel te modeleren. In BT12 wordt het element toegevoegd aan de linkrole.

2 In de IHZ + aangiften wordt de informatie over de rechtspersonen uitgevraagd, deze velden zijn niet van toepassing voor eenmanszaken. Bekende opmerkingen in formula s Voor de IHZ aangiften kunnen voor eenmanszaken de volgende gegevens ingevuld worden: Classificatie = micro of klein,zetel = woonplaats, handelsnaam = naam eenmanszaak. In de BT12 wordt voor de IHZ entrypoints de natuurlijke persoon informatie uitgevraagd in plaats van de informatie over rechtspersonen Een optelling mist voor het element "verwerving van materieële vaste activa" In de linkrole Bezoldiging van bestuurders en commissarissen zou venj-bw2- i_remunerationmanagingsupervisorydirectors als een Parent moeten worden weergegeven van Bezoldiging van bestuurders en gewezen bestuurders en Bezoldiging van commissarissen en gewezen commissarissen Gezien het feit dat in mijn ogen Overige operationele voorzieningen en Overige niet-operationele voorzieningen een nadere uitsplitsing c.q. toelichting is, welke min of meer als extracomptabel aan te wijzen is, zal de Parent hier waarschijnlijk nooit tot de waarde van Overige voorzieningen in de hoofdrecapitulatie leiden. Ontbrekende formula: Totaal van effecten (kortlopend) venj-bw2-i_securitiescurrent wordt niet ondersteund door een Formula Lasten uit hoofde van personeelsbeloningen wordt niet door een formula opgeteld. In het micro categoriaal categoriaal worden dubbel formula's aangeroepen. Er wordt twee keer gecheckt of er minimaal 1 keer een adres aanwezig is. Daarnaast wordt er 2 keer gecheckt of er minimaal 1 keer een postcode aanwezig is. In micro-categoriaal entrypoint is komt het concept ReceivablesOtherRelatedPartiesNoncurrent waardoor een de formula valueassertion_notesbanksreceivablesotherrelatedpartiesspecification_msgseparatefacttypedsum2factsnontyped1 in het entrypoint geen nut heeft. In micro-categoriaal entrypoint is komt het concept DocumentAdoptionDate niet voor, waardoor formula valueassertion_documententityinformationmicro_msgprecondvalueconceptandnoexistenceconcept3 geen nut heeft. De formula van NotesCashAndCashEquivalents is precies dezelfde formula als die van NotesCashAndCashEquivalentsBreakdown. De LandAndBuildings/ ConstructionInProgressPrepaymentsPropertyPlantEquipment / TangibleAssetsOther komen niet voor in de micro rapportages en dus de uitsplitsing ook niet. De formulas Assets moet één keer voorkomen, komt 2 keer voor, zowel enkelvoudig als geconsolideerd. Dit kan bij meer elementen zo zijn. Dit wordt niet aangepast. Het betreft een nadere uitsplitsing van Overige voorzieningen. Dit heeft geen impact op de rapportages. In de BT 12 wordt dit aangepast. fout gaan. Dit issue wordt nader onderzocht voo BT12.

3 De formula valueassertion_notesshipsspecification_msgseparatefacttypedfactnontyped1 controleert of de som vande BalanceSheetValueRegisterBoundGood elementen binnen de NotesShipsSpecification ELR overeenkomt met de waarde van AircraftsBalanceSheetValue. Dit is onjuist, deze waarde zou overeen moeten komen met ShipsBalanceSheetValue. In de bankenrapportage is een validatie ingesteld waarbij de datum bij 'opmaak van het document' kleiner moet zijn dan de datum van vaststelling van de jaarrekening. Een kredietrapportage zal naar mijn idee worden opgesteld na datum vaststelling jaarrekening. Dan zijn de cijfers definitief. De validatie datum DateEsablishmentLegalEntity liggen voor de datum gerapporteerd voor FinancialReportingPeriodCurrentStartDate maakt het onmogelijk om voor een startend bedrijven aanleveringen te doen. Workaround: De waarde van de schepen kunnen cumulatief opgegeven worden; Indien de specificatie van de schepen niet opgegeven wordt kan de waarde op balans van de schepen ingevuld worden, zonder foutmelding. Er wordt dus geen foutmelding gegeven indien de hoofdwaarde wel in gevuld wordt maar de specificatie niet. In de BT12 wordt dit verwerkt. Workaround: Startende bedrijven die last hebben van deze validatie mogen de datum van voor FinancialReportingPeriodCurrentStartDate 1 dag later zetten. In de BT12 wordt deze validatie aangepast. Bekende opmerkingen in harmonisatie "Staat van baten en lasten" 1.Waardeveranderingen van vastgoedbeleggingen is niet een onderdeel van de Financiële baten en lasten maar een onderdeel van Som der bedrijfslasten. (conform NT11). Dit dient ook gelijk te lopen als zal er een verschil ontstaan in de waardebepaling van de post Som der bedrijfslasten en Bedrijfsresultaat. 2. Opbrengst van vorderingen die tot de vaste activa behoren en van effecten is geen onderdeel van de Financiële baten en lasten maar wordt als een losstaand feit gerapporteerd. Op deze wijzen zal een afwijking in telling ontstaan tussen NT en BT. In afwijking met NT11 kent BT11 een nadere onderverdeling naar Overheidsubsidies venj-bw2- i_governmentsubsidies (was voorheen in BT2016 venj-bw2-i_governmentgrants) In NT11 zijn de overheidssubsidies onderdeel van de Overige bedrijfsopbrengsten - venj-bw2- i_operatingincomeother In BT11 onder Bedrijfsopbrengsten wordt ook de post Overige bedrijfsopbrengsten venj-bw2-i_ OperatingIncomeOther gebruikt. Hierdoor ontstaat er conflict in deze telling. 1. : "Waardeveranderingen van vastgoedbeleggingen" in BT bij Categoriaal en Functioneel opnemen onder: Bedrijfskosten 2. Zowel in NT als in BT maakt Opbrengst van vorderingen die tot de vaste activa behoren en van effecten geen onderdeel uit van de Financiële baten en lasten. Wordt nader onderzocht voor BT12.

4 Er is een afwijking in de opbouw van de winst- en verliesrekening tussen BT11 en NT11. Betreft de post Waardeveranderingen van vastgoedbeleggingen rj-i_ ChangesValueInvestmentProperties Hierdoor ontstaat er minimaal een verschil tussen de tellingen van Som der kosten venj-bw2-i_sumofexpenses en in BT11 met Bedrijfskosten venj-bw2-i_operatingexpenses In de overige effecten (NotesOtherSecurities) ontbreekt een Parent venj-bw2-i_securitiescurrent (Effecten (kortlopend)) waardoor een totaaltelling niet kan worden opgenomen. Dit concept is wel in NT11 opgenomen. De linkrole Financiële vaste activa - uitsplitsing: mist het concept Deelnemingen in overige verbonden maatschappijen" tov de NT11. In de optelling van BT11 naar voorraden wordt "Voorziening incourante voorraden" opgenomen. Dit is het enige concept dat afwijkt van de optelling in de NT11, hierdoor ontstaat er een verschil in de telling. Voorstel om Voorziening incourante voorraden buiten de telling te halen. : "Waardeveranderingen van vastgoedbeleggingen" in BT bij Categoriaal en Functioneel opnemen onder: Bedrijfskosten Bekende opmerkingen in instances In de voorbeeld instances voor ihz werden de concepten bd-alg:initials,bd-alg:initials en bd-alg:surname niet binnen de frc-t:fiscalpartnerdataspecification tuples gerapporteerd. Hierdoor wordt deze niet goed gerenderd. Nieuwe voorbeeld instances zijn gepubliceerd. Bekende opmerkingen in labels Titel van de winst- en verliesrekening is nu "Staat van baten en lasten". Gebruikelijk is de titel Winst- en verliesrekening. Spelfout in NL-label: frc-abstracts_consolidateddisclosurereceiveddividendsbankstitle: Ontvangen divedenden [titel] moet zijn dividenden

5 Bekende opmerkingen in presentation hierarchy In de presentationhierarchy: Niet uit de balans blijkende verplichtingen. Vanaf Zekerheden registergoederen, specificatie t/m Betaaltermijnen handelscrediteuren zijn zaken die voorheenwat beter waren afgescheiden doordat deze waren ondergebracht in een hoofdstuk Bancaire toelichting In de presentation hierarchy zouden de onderdelen Financieële baten en lasten en Winst- en verliesrekening ons inziens als onderdeel opgenomen te worden van Toelichting op de winst- en verliesrekening en niet als onderdeel van Overige toelichtingen Presentation hierarchy: De volgorde van de onderdelen van de jaarrekening tussen BT11 en NT11 is afwijkend. In onze ogen is de indeling van NT11 het meest logisch. In de presentation hierarchy is onder Bestuursverslag ook opgenomen het onderdeel Intermediair rapport. Dit lijkt niet geheel op de juiste plaats gepresenteerd te worden. Presentation hierarchy: Gebruik van labelnamen van abstract elementen uit de ELR's zijn niet identiek met labels uit de presentationlinkbase.

Bekende opmerkingen BT11, versie 31 augustus 2017

Bekende opmerkingen BT11, versie 31 augustus 2017 Bekende opmerkingen BT11, versie 31 augustus 2017 Gedurende het gebruik van een versie van de BT komen opmerkingen naar voren die gevolgen hebben voor het gebruik van de BT maar die niet zo groot zijn

Nadere informatie

Bekende opmerkingen BT12 definitieve versie, versie 8 juni 2018

Bekende opmerkingen BT12 definitieve versie, versie 8 juni 2018 Bekende opmerkingen BT12 definitieve versie, versie 8 juni 2018 Gedurende het gebruik van een versie van de BT komen opmerkingen naar voren die gevolgen hebben voor het gebruik van de BT, maar die niet

Nadere informatie

Memo 22 september 2014. Release informatie BT2015.a. Belanghebbenden

Memo 22 september 2014. Release informatie BT2015.a. Belanghebbenden Memo 22 september 2014 Onderwerp: Aan: Release informatie BT2015.a Belanghebbenden Inleiding Hierbij treft u aan de release informatie van de alfa versie van de Bankentaxonomie, BT2015.a. In deze release

Nadere informatie

Inleiding. Publicatie. Memo: 09 december 2016 Release informatie bt11 Belanghebbenden

Inleiding. Publicatie. Memo: 09 december 2016 Release informatie bt11 Belanghebbenden Memo: 09 december 2016 Onderwerp: Aan: Release informatie bt11 Belanghebbenden Inleiding Hierbij treft u aan de release informatie van de Bankentaxonomie, de bt11. Publicatie De bt11 wordt gepubliceerd

Nadere informatie

Memo 17 december 2014 Release informatie BT2015 Belanghebbenden

Memo 17 december 2014 Release informatie BT2015 Belanghebbenden Memo 17 december 2014 Onderwerp: Aan: Release informatie BT2015 Belanghebbenden Inleiding Hierbij treft u aan de release informatie van de Bankentaxonomie, BT2015. Met deze release informatie wordt inzicht

Nadere informatie

Releaseinformatie BT2010.1

Releaseinformatie BT2010.1 Inleiding Een nieuwe release van de bankentaxonomie (BT2010.1) heeft plaatsgevonden. Met deze nieuwe release hebben tevens wijzigingen plaatsgevonden in de validatie linkbase en documentatie. In deze release

Nadere informatie

Standard Business Reporting Programma Een initiatief van de Nederlandse overheid. Releasenotes

Standard Business Reporting Programma Een initiatief van de Nederlandse overheid. Releasenotes Een initiatief van de Nederlandse overheid Releasenotes Behorend bij de Nederlandse Taxonomie versie 11 ten behoeve van het deponeren van jaarverantwoordingen bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Wijzigingen Ten opzichte van de BT2013 zijn de onderstaande wijzigingen in de BT2014 doorgevoerd.

Wijzigingen Ten opzichte van de BT2013 zijn de onderstaande wijzigingen in de BT2014 doorgevoerd. Memo 17 december 2013 Onderwerp: Aan: Release informatie BT2014 Belanghebbenden Inleiding Hierbij treft u aan de release informatie van de BT2014. In deze release informatie wordt inzicht gegeven in de

Nadere informatie

Memo 14 januari 2016 Release informatie BT2016 Belanghebbenden

Memo 14 januari 2016 Release informatie BT2016 Belanghebbenden Memo 14 januari 2016 Onderwerp: Aan: Release informatie BT2016 Belanghebbenden Inleiding Hierbij treft u aan de release informatie van de Bankentaxonomie, BT2016.Met deze release informatie wordt inzicht

Nadere informatie

Memo. 17 december 2010. Release informatie bankentaxonomie BT2011. Versie: 1.0. Belanghebbenden

Memo. 17 december 2010. Release informatie bankentaxonomie BT2011. Versie: 1.0. Belanghebbenden Memo 17 december 2010 Onderwerp: Release informatie bankentaxonomie BT2011 Versie: 1.0 Aan: Belanghebbenden Inleiding Hierbij treft u aan de release informatie van de nieuwe versie van de bankentaxonomie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT2015.a Kredietrapportages

Gebruikershandleiding BT2015.a Kredietrapportages Gebruikershandleiding BT2015.a Kredietrapportages Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ Amsterdam 22 september 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen...

Nadere informatie

Stichting Light4Nations T.a.v. het bestuur Burgemeester Wuiteweg KM DRACHTEN. Jaarrekening 2017

Stichting Light4Nations T.a.v. het bestuur Burgemeester Wuiteweg KM DRACHTEN. Jaarrekening 2017 Stichting Light4Nations T.a.v. het bestuur Burgemeester Wuiteweg 62 9203 KM DRACHTEN Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2017 3 1.2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening (x 1.000)... 3 2.1 Balans per 31 12 2016 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT2014 Kredietrapportages

Gebruikershandleiding BT2014 Kredietrapportages Gebruikershandleiding BT2014 Kredietrapportages Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ Amsterdam 17 januari 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen... 3

Nadere informatie

Standard Business Reporting Programma Een initiatief van de Nederlandse overheid. Releasenotes. Behorend bij de FINK taxonomie versie

Standard Business Reporting Programma Een initiatief van de Nederlandse overheid. Releasenotes. Behorend bij de FINK taxonomie versie Een initiatief van de Nederlandse overheid Releasenotes Behorend bij de FINK taxonomie versie 20170519. Versie: Colofon Documentnaam: Releasenotes Versie: Versiebeheer Releasedatum Wijziging Versie 19

Nadere informatie

Gebruikershandleiding versie BT11

Gebruikershandleiding versie BT11 Gebruikershandleiding versie BT11 Kredietrapportages Amsterdam, 25 april 2017 Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen

Nadere informatie

Memo. Wijzigingen Ten opzichte van de BT2012 zijn de onderstaande wijzigingen doorgevoerd. Datum: 14 december 2012.

Memo. Wijzigingen Ten opzichte van de BT2012 zijn de onderstaande wijzigingen doorgevoerd. Datum: 14 december 2012. Memo 14 december 2012 Onderwerp: Aan: Release informatie BT2013 Belanghebbenden Inleiding Hierbij treft u aan de release informatie van de BT2013. In deze release informatie wordt inzicht gegeven in de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT2013. Kredietrapportages

Gebruikershandleiding BT2013. Kredietrapportages Gebruikershandleiding BT2013 Kredietrapportages Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. www.rapportageportaal.nl Amsterdam 22 maart 2013 VERSIEBEHEER Releasedatum Wijziging

Nadere informatie

Intermediair Naam Vestigingsplaats Kwalificatie Naam opsteller Telefoonnummer adres Bankrekening gegevens. Naam bank Zakelijk rekeningnummer

Intermediair Naam Vestigingsplaats Kwalificatie Naam opsteller Telefoonnummer  adres Bankrekening gegevens. Naam bank Zakelijk rekeningnummer (Extra) vragen die gesteld worden in de bankenrapportage t.o.v. de reguliere jaarrekening, of gegevens die (meestal) niet automatisch worden overgenomen door de software Algemene gegevens Balans voor of

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening (x 1.000)... 3 2.1 Balans per 31 12 2016 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT2014 Kredietrapportages

Gebruikershandleiding BT2014 Kredietrapportages Gebruikershandleiding BT2014 Kredietrapportages Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ Amsterdam 17 december 2013 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen... 3

Nadere informatie

± < > < < < > > < > > < < < > > < > > < < < > < > < >= < >= < >= < >= < >= < >= . Periode . < 20,0 15,0 Solvabiliteit 2,4 2,2 Rentedekkingsgraad percentage 10,0 5,0 ratio

Nadere informatie

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2017

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2017 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening 2017 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening

Nadere informatie

Gebruikershandleiding versie BT11

Gebruikershandleiding versie BT11 Gebruikershandleiding versie BT11 Kredietrapportages Amsterdam, 3 april 2017 Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 3 2.1 Balans per 31-12-2014 (voor winstbestemming) 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2014 4 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2014

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2014 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening 2014 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie

Toelichting RGS Taxonomie versie 12.0.a.2

Toelichting RGS Taxonomie versie 12.0.a.2 Logius Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2509 JE Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl servicecentrum@logius.nl Inlichtingen bij Kenmerk Toelichting RGS Taxonomie versie 12.0.a.2

Nadere informatie

Stichting Unite in Christ T.a.v. het bestuur Wilster GS URETERP. Jaarrekening 2015

Stichting Unite in Christ T.a.v. het bestuur Wilster GS URETERP. Jaarrekening 2015 Stichting Unite in Christ T.a.v. het bestuur Wilster 19 9247 GS URETERP Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2015 3 1.2 Winst- en verliesrekening over 2015

Nadere informatie

Informatie over de rapportage en de rechtspersoon

Informatie over de rapportage en de rechtspersoon Informatie over de rapportage en de rechtspersoon Informatie over de rapportage en de rechtspersoon Informatie over de rechtspersoon Naam van de rechtspersoon Rechtsvorm van de rechtspersoon Registratienummer

Nadere informatie

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2013

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2013 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening 2013 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening

Nadere informatie

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u via de module SBR Rapportage tot een SBR aanlevering komt.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u via de module SBR Rapportage tot een SBR aanlevering komt. SBR Rapportage Handleiding SBR Rapportage In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u via de module SBR Rapportage tot een SBR aanlevering komt. Uitgangspunten voor deze handleiding zijn: U dient per werkplek

Nadere informatie

geconsolideerde winst- en verliesrekening

geconsolideerde winst- en verliesrekening geconsolideerde winst- en verliesrekening Periode Periode 1/1-30/6 2006 Periode Bedragen in duizenden euro s. 1/1-30/6 2007 (pro forma) 1/1-16/7 2006 Voortgezette bedrijfsactiviteiten Opbrengsten 365.119

Nadere informatie

Stichting Het Grachtenhuis T.a.v. Raad van Toezicht Herengracht CJ AMSTERDAM. Publicatiebalans 2016

Stichting Het Grachtenhuis T.a.v. Raad van Toezicht Herengracht CJ AMSTERDAM. Publicatiebalans 2016 Stichting Het Grachtenhuis T.a.v. Raad van Toezicht Herengracht 386 1016 CJ AMSTERDAM Publicatiebalans 2016 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50142011. Rapportdatum: 30 juni 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding versie BT11 alfa Kredietrapportages

Gebruikershandleiding versie BT11 alfa Kredietrapportages Gebruikershandleiding versie BT11 alfa Kredietrapportages Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ Amsterdam 10 augustus 2016 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen...

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag 2012 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening in duizend - Jaren afgesloten per 31 december Omzet 5.1. 3 339 957 3 460 624 Kostprijs

Nadere informatie

KvK-FRIS Eisen aan en toelichting op gebruik SBR rapportages (XBRL instances) voor het deponeren van jaarrekeningen gebaseerd op de NT 2011

KvK-FRIS Eisen aan en toelichting op gebruik SBR rapportages (XBRL instances) voor het deponeren van jaarrekeningen gebaseerd op de NT 2011 Eisen aan en toelichting op gebruik SBR rapportages (XBRL instances) voor het deponeren van jaarrekeningen gebaseerd op de NT 2011 Versie: 2011 Datum: 1. Inleiding Dit document beschrijft de aanvullende

Nadere informatie

Financieel verslag 2013

Financieel verslag 2013 Financieel verslag 2013 Ecovallei B.V. Wageningen Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2013 3 Winst- en verliesrekening over periode 25 oktober 2013 31 december 2013 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT2016 Kredietrapportages

Gebruikershandleiding BT2016 Kredietrapportages Gebruikershandleiding BT2016 Kredietrapportages Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ Amsterdam 14 januari 2016 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen... 3

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017 Netto-omzet 1 1.457.542 1.423.379 Overige resultaten uit vastgoed 2 42.477 71.390 Overige opbrengsten 3 37.957 - Overige opbrengsten en resultaten uit

Nadere informatie

Jaarverslag over 2014

Jaarverslag over 2014 Woontij Projecten B.V. Jaarverslag over 2014 18 maart 2015 INHOUDSOPGAVE 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 1. Algemene gegevens 2 2. Van het bestuur 3 2 JAARREKENING 2014 1. Balans 4 2. Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Toelichting RGS Taxonomie versie 10.0.

Toelichting RGS Taxonomie versie 10.0. Logius Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2509 JE Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl servicecentrum@logius.nl Inlichtingen bij Datum Kenmerk Toelichting RGS Taxonomie versie 10.0.

Nadere informatie

Sytse Duiverman 12 februari 2019

Sytse Duiverman 12 februari 2019 Actualia Externe verslaggeving 2018 Sytse Duiverman 12 februari 2019 Nieuwe verslaggevingsregels voor 2018 Nieuwe Richtlijnen voor de jaarverslaggeving 2018 Belangrijkste wijzigingen (boekjaar 2018) 1/3

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING Netto-omzet 23.798 18.135 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.697-2.050 Brutowinst 21.101 16.085 Overige bedrijfsopbrengsten 432 365 Brutomarge 21.533

Nadere informatie

Toelichting RGS Taxonomie versie 13.b

Toelichting RGS Taxonomie versie 13.b Logius Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2509 JE Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl servicecentrum@logius.nl Inlichtingen bij Kenmerk Toelichting RGS Taxonomie versie 13.b Pagina

Nadere informatie

Personeel Blink B.V. Jaarrekening 2014

Personeel Blink B.V. Jaarrekening 2014 Personeel Blink B.V. Jaarrekening 2014 Directieverslag In 2014 zijn uitsluitend werkzaamheden verricht voor de moedermaatschappij de Gemeenschappelijke Regeling Reiniging Blink. Voor 2014 zijn hierin geen

Nadere informatie

Overzicht bankentaxonomie rapportage BT2011 Kleine rechtspersonen

Overzicht bankentaxonomie rapportage BT2011 Kleine rechtspersonen Overzicht bankentaxonomie rapportage BT2011 Kleine rechtspersonen Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. www.rapportageportaal.nl Amsterdam 17 december 2010 Algemene gegevens

Nadere informatie

Financieel verslag 2014

Financieel verslag 2014 Financieel verslag 2014 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2014 3 Winst- en verliesrekening 2014 4 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 5 Overige gegevens 11 Statutaire regeling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding versie BT12b Kredietrapportages

Gebruikershandleiding versie BT12b Kredietrapportages Gebruikershandleiding versie BT12b Kredietrapportages Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ Amsterdam 3 november 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding versie BT12a Kredietrapportages

Gebruikershandleiding versie BT12a Kredietrapportages Gebruikershandleiding versie BT12a Kredietrapportages Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ Amsterdam 9 oktober 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie

SBR Consistente Presentatie

SBR Consistente Presentatie SBR Consistente Presentatie Documentnaam: SBR Consistente Presentatie specificatie Versie: 1.3.1 Datum: 19-1-2018 Colofon De SBR Consistente Presentatie specificatie maakt onderdeel uit van het SBR afsprakenstelsel;

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening Netto-omzet 265,0 274,3 Kosten van grond- en hulpstoffen -159,3-164,6 Mutatie voorraad halffabrikaten en gereed product 0,0-0,5 Brutomarge 105,7 109,2 Overige

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2014

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2014 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 3 2.1 Balans per 31-12-2014 (voor winstbestemming) 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2014 4 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2015...

Nadere informatie

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2018 t/m 30 juni 2018

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2018 t/m 30 juni 2018 Haarlem Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2018 t/m 30 juni 2018 INHOUD Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 TUSSENTIJDS OVERZICHT 1 Balans

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING (in duizenden euro s) 1 e halfjaar 2017/2018 1 e halfjaar 2016/2017 Netto-omzet 18.135 19.345 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.050-2.187 Brutowinst

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 Financiële verslaggeving

Hoofdstuk 17 Financiële verslaggeving Hoofdstuk 17 Financiële verslaggeving 17.1 Geef van elke uitspraak aan of hij juist of onjuist is. a b c d e f g h i Publicatie van de jaarrekening is verplicht voor alle ondernemingen. Het jaarverslag

Nadere informatie

Overzicht bankentaxonomie rapportage BT2011 Natuurlijke personen

Overzicht bankentaxonomie rapportage BT2011 Natuurlijke personen Overzicht bankentaxonomie rapportage BT2011 Natuurlijke personen Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. www.rapportageportaal.nl Amsterdam 17 december 2010 Algemene gegevens

Nadere informatie

Verkorte jaarrekening

Verkorte jaarrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening voor het jaar eindigend op 31 december 2012 x miljoen Doorlopende activiteiten Beëindigde Vóór Bijzondere activiteiten bijzondere posten posten Netto-omzet 9.131-9.131-9.131

Nadere informatie

Moyee Nederland B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van tot en met

Moyee Nederland B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van tot en met te Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van 01-01-2017 tot en met 31-12-2017 Inhoudsopgave Pagina Balans per 31 december 2017 3 Winst-en-verliesrekening over 2017 5 Grondslagen

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag 203 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening - Jaren afgesloten per 3 december Omzet 5.. 3 460 624 3 85 628 Kostprijs van verkopen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Bancaire IB aangifte (met winstbijlage) 2011 BT2012

Gebruikershandleiding Bancaire IB aangifte (met winstbijlage) 2011 BT2012 Gebruikershandleiding Bancaire IB aangifte (met winstbijlage) 2011 BT2012 Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. www.rapportageportaal.nl Amsterdam, 1 december 2011 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam

Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam #ORG=saa#VES=rdm#PAP=vbl Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam Financieel verslag over het boekjaar 1-1-2014 / 30-6-2014 #ORG=saa#VES=rdm#PAP=vlg Vinc Vastgoed Management I B.V., Rotterdam

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VT12 alfa Vastgoedrapportage

Gebruikershandleiding VT12 alfa Vastgoedrapportage Gebruikershandleiding VT12 alfa Vastgoedrapportage Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. www.sbrbanken.nl Amsterdam 21 december 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen... 3 1.1 Inleiding...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Kredietrapportages 2011 (BT2012)

Gebruikershandleiding Kredietrapportages 2011 (BT2012) Gebruikershandleiding Kredietrapportages 2011 (BT2012) Versie 1.1 Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. www.rapportageportaal.nl Amsterdam 18 april 2012 INHOUDSOPGAVE 1

Nadere informatie

Financiële staten. a) IAS 1, Presentatie van de jaarrekening

Financiële staten. a) IAS 1, Presentatie van de jaarrekening Financiële staten Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en niet-gerealiseerde resultaten Geconsolideerde balans Geconsolideerd kasstroomoverzicht Geconsolideerd

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Ter Stal Tweewielers B.V.

Jaarrekening 2016 Ter Stal Tweewielers B.V. Verslagperiode 1 januari 2016-31 december 2016 Gegenereerd op 23 okt 2017 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL VERSLAG 3 Voorwoord 4 Resultaatanalyse 5 Winst-en-verliesrekening (EUR) 5 Winst-en-verliesrekening meerjarenoverzicht

Nadere informatie

Belangrijke wijzigingen in de jaarverslaggeving

Belangrijke wijzigingen in de jaarverslaggeving De Nederlandse wet inzake het jaarrekeningenrecht (Titel 9 Boek 2 BW) is gewijzigd. De wijzigingen hebben belangrijke gevolgen voor de jaarverslaggeving van Nederlandse ondernemingen. Het is daarom van

Nadere informatie

Toelichting RGS Taxonomie versie 13.a

Toelichting RGS Taxonomie versie 13.a Logius Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2509 JE Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl servicecentrum@logius.nl Inlichtingen bij Kenmerk Toelichting RGS Taxonomie versie 13.a Pagina

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Financieel overzicht Bekaert Jaarverslag 2011 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening Omzet 5.1. 3 262 496 3 339 957 Kostprijs van verkopen 5.1. -2 358 225-2 688 542 Marge

Nadere informatie

Jaarstukken 2011 van Permar Energiek BV. Jaarstukken 2011. - Jaarrekening - Overige gegevens

Jaarstukken 2011 van Permar Energiek BV. Jaarstukken 2011. - Jaarrekening - Overige gegevens Jaarstukken 2011 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 20 april 2012 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting 2 Balans per 31 december 2011 (Bedragen x 1.000) (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel

Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatverdeling) ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 PASSIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Eigen vermogen Geplaatst kapitaal 18.000 18.000

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2014 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2014 1 Balans per 31 december 2014 2 Exploitatierekening over 2014 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2014 Activa 2014 2013 Materiële

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2015. uitgebracht door de directie. aan de aandeelhouders van. TRUSTUS Capital Management B.V. te Joure

HALFJAARBERICHT 2015. uitgebracht door de directie. aan de aandeelhouders van. TRUSTUS Capital Management B.V. te Joure HALFJAARBERICHT 2015 uitgebracht door de directie aan de aandeelhouders van TRUSTUS Capital Management B.V. te Joure INHOUD blad HALFJAARBERICHT 2015 Financiële positie 3 Geconsolideerd halfjaarbericht:.

Nadere informatie

Verkorte jaarrekening

Verkorte jaarrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening voor het jaar eindigend op 31 december 2011 x miljoen Doorlopende activiteiten Beëindigde Vóór Bijzondere activiteiten bijzondere posten posten Netto-omzet 9.048-9.048

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT2013 Bancaire IB aangifte met winstbijlage

Gebruikershandleiding BT2013 Bancaire IB aangifte met winstbijlage Gebruikershandleiding BT2013 Bancaire IB aangifte met winstbijlage Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. www.rapportageportaal.nl Amsterdam, 14 december 2012 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

SBR-kredietrapportages

SBR-kredietrapportages Praktijkhandreiking 1114 SBR-kredietrapportages Een gezamenlijke uitgave van het Koninklijk NIVRA en de NOvAA Datum : 20 oktober 2010 Onderwerp Van toepassing op Status Relevante regelgeving en leidraad

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT uitgebracht door de directie. aan de aandeelhouders van. TRUSTUS Capital Management B.V. te Joure

HALFJAARBERICHT uitgebracht door de directie. aan de aandeelhouders van. TRUSTUS Capital Management B.V. te Joure HALFJAARBERICHT 2016 uitgebracht door de directie aan de aandeelhouders van TRUSTUS Capital Management B.V. te Joure INHOUD blad HALFJAARBERICHT 2016 Financiële positie 3 Geconsolideerd halfjaarbericht:.

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. thuis VASTGOED BV

JAARREKENING 2014. thuis VASTGOED BV JAARREKENING 2014 thuis VASTGOED BV Inhoudsopgave 1. DOELSTELLING 5 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 6 3. WINST- EN VERLIESREKENING 2014 8 4. WAARDERINGSGRONDSLAGEN 9 5. TOELICHTING OP DE BALANS 10 6. TOELICHTING

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q1 2019 Q1 2018 Opbrengsten 538 549 Kostprijs van verkopen (363) (371) Brutowinst 175 178 Verkoopkosten (79) (80) Algemene beheerskosten (44)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q2 2013 Q2 2014 evolutie H1 2013 H1 2014 evolutie Omzet 732 651-11,1% 1.437 1.273-11,4% Kostprijs van verkopen (521) (444) -14,8% (1.023) (884)

Nadere informatie

Stichting Medische Voortplanting Voorburg

Stichting Medische Voortplanting Voorburg Stichting Medische Voortplanting Voorburg Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2015 1.1.1 Balans per 31 december 2015 4 1.1.2 Resultatenrekening over 2015 5 1.1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Kinderboerderij De Vechtse Hoeve gevestigd te Maarssen. Rapport inzake de jaarrekening 2017

Stichting Kinderboerderij De Vechtse Hoeve gevestigd te Maarssen. Rapport inzake de jaarrekening 2017 gevestigd te Maarssen Rapport inzake de jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Financieel verslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Financiële positie 4 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2017 6 2.2 Winst-

Nadere informatie

1 Toepasselijke IFRS normen 1. 2 Definities 2 3 Informatie die in de balans moet worden opgenomen 3 4 Onderscheid tussen vlottend en vast 4

1 Toepasselijke IFRS normen 1. 2 Definities 2 3 Informatie die in de balans moet worden opgenomen 3 4 Onderscheid tussen vlottend en vast 4 Hoofdstuk 3 23/02/2011 - BvV Inhoudstafel 1 Toepasselijke IFRS normen 1 1.1 Referenties 1 1.2 Toepassingsgebied van IAS 1 Presentatie van de jaarrekening 1 2 Definities 2 3 Informatie die in de balans

Nadere informatie

9 Niet-integraal of niet-proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening

9 Niet-integraal of niet-proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening in de geconsolideerde jaarrekening 9.1 a Deelnemingen waarop de consoliderende onderneming geen beslissende invloed kan uitoefenen op het financiële en zakelijke beleid. b c d Een groepsmaatschappij is

Nadere informatie

GECONSOLIDEERDE JAARREKENING 84

GECONSOLIDEERDE JAARREKENING 84 JAARREKENING GECONSOLIDEERDE JAARREKENING 84 1 Geconsolideerde balans per 31 december 2008 84 2 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2008 86 3 Geconsolideerd kasstroomoverzicht 2008 (indirecte

Nadere informatie

BANK-FRIS BT2014 Eisen aan en toelichting op XBRL instance documenten opgesteld met de bankentaxonomie

BANK-FRIS BT2014 Eisen aan en toelichting op XBRL instance documenten opgesteld met de bankentaxonomie BANK-FRIS BT2014 Eisen aan en toelichting op XBRL instance documenten opgesteld met de bankentaxonomie Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. https://www.sbrbanken.nl/ Amsterdam

Nadere informatie

Schiphol Nederland BV Vennootschappelijke balans en winst- en verliesrekening

Schiphol Nederland BV Vennootschappelijke balans en winst- en verliesrekening 2009 Vennootschappelijke balans en winst- en verliesrekening Jaarverslag 2009 Toelichting bij vennootschappelijke balans per 31 december 2009 en vennootschappelijke winst- en verliesrekening over 2009

Nadere informatie

Naam van de rechtspersoon Zetel van de rechtspersoon. Datum van vaststelling van de jaarrekening 25 oktober 2018

Naam van de rechtspersoon Zetel van de rechtspersoon. Datum van vaststelling van de jaarrekening 25 oktober 2018 . Startdatum van de huidige financiële rapportageperiode 1 januari Einddatum van de huidige financiële rapportageperiode 31 december Datum deponering 30 oktober 2018 1 INHOUD. Jaarverantwoording... 2 Informatie

Nadere informatie

Materieel belang in de jaarrekening. Nationale Verslaggevingsdag 26 juni 2012 Ton Meershoek Hoofd toezicht financiële verslaggeving

Materieel belang in de jaarrekening. Nationale Verslaggevingsdag 26 juni 2012 Ton Meershoek Hoofd toezicht financiële verslaggeving Materieel belang in de jaarrekening Nationale Verslaggevingsdag 26 juni 2012 Ton Meershoek Hoofd toezicht financiële verslaggeving Agenda Inleiding Doel van de jaarrekening Wat is materieel belang Wat

Nadere informatie

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016 31/12/2015 31/12/2014 Balans Balans voor of na resultaatbestemming Na Activa Vaste activa Materiële vaste activa 2.130 13.323 Vaste activa 2.130 13.323 Vlottende activa Vorderingen 781.596 683.707 Liquide

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de publicatiebalans 2018

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de publicatiebalans 2018 gevestigd te Rapport inzake de publicatiebalans 2018 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 24 juni 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2018 4 1.2 Grondslagen van

Nadere informatie

Jaarverantwoording [titel] Informatie over de rapportage en de rechtspersoon [titel] Informatie over de rechtspersoon [titel]

Jaarverantwoording [titel] Informatie over de rapportage en de rechtspersoon [titel] Informatie over de rechtspersoon [titel] . INHOUD. Jaarverantwoording [titel]...1 Informatie over de rapportage en de rechtspersoon [titel]... 1 Informatie over de rechtspersoon [titel]... 1 Informatie over de rapportage [titel]... 1 Jaarrekening

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2012 2013 evolutie Q4 2012 Q4 2013 evolutie Herzien* Herzien* niet Omzet 3.091 2.865-7,3% 812 739-9,0% Kostprijs van verkopen (2.222) (2.031)

Nadere informatie

Stichting Rijksherbariumfonds dr. E. Kits van Waveren. te Leiden. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Rijksherbariumfonds dr. E. Kits van Waveren. te Leiden. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Rijksherbariumfonds dr. E. Kits van Waveren te Leiden Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Algemeen 2 Financiële positie 3 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Inhoud. A. Inleiding 1. B. Jaarrekening 2. C. Overige gegevens 9

Inhoud. A. Inleiding 1. B. Jaarrekening 2. C. Overige gegevens 9 Tata Steel Nederland Services BV Draft Jaarverslag 2015 Inhoud Page A. Inleiding 1 B. Jaarrekening 2 Balans 2 Winst- en verliesrekening 3 Grondslagen voor de waardering en de resultaatbepaling Toelichting

Nadere informatie

Met RJ-Uiting zijn de ontwerp-bepalingen van RJ-Uiting definitief gemaakt, met inachtneming van ontvangen commentaren.

Met RJ-Uiting zijn de ontwerp-bepalingen van RJ-Uiting definitief gemaakt, met inachtneming van ontvangen commentaren. RJ-Uiting 2013-1: Crisisheffing Algemeen Met RJ-Uiting 2013-1 zijn de ontwerp-bepalingen van RJ-Uiting 2012-5 definitief gemaakt, met inachtneming van ontvangen commentaren. De bepalingen van deze RJ-Uiting

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. thuis HOLDING BV

JAARREKENING 2014. thuis HOLDING BV JAARREKENING 2014 thuis HOLDING BV INHOUDSOPGAVE 1. DOELSTELLING 4 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 5 3. WINST- EN VERLIESREKENING 2014 7 4. WAARDERINGSGRONDSLAGEN 8 5. TOELICHTING OP DE BALANS 10 6. TOELICHTING

Nadere informatie