Een uniek overzicht van 20 vaststellingen - doorgaans ivm de Amerikaanse (aandelen)markt om even over na te denken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een uniek overzicht van 20 vaststellingen - doorgaans ivm de Amerikaanse (aandelen)markt om even over na te denken."

Transcriptie

1 Een uniek overzicht van 20 vaststellingen - doorgaans ivm de Amerikaanse (aandelen)markt om even over na te denken. 1) Koers/Cashflow aandelen op hoog niveau. 2) De Buffett indicator geeft aan dat de beurs overgewaardeerd is. 3) Tobin's Q ratio hoog. 4) Het aantal ondergewaardeerde (niet-financiële) aandelen staat op een historisch laag niveau. 5) De koerswinstverhouding (op basis van de CAPE ratio) staat eerder op een hoog niveau. 6) Bull/bear ratio: Het is zeer lang geleden dat beleggers nog skeptisch waren over de beurs. 7) Aantal IPO's weer in de lift. Hoogste niveau sinds vele jaren. 8) Grootste Amerikaanse IPO ooit (Alibaba). 9) De gemiddelde belegger in de VS is weer volop mee met aandelen. 10)Het aantal pessimisten op de beurs staat op het laagste in vele jaren. 11) Het aantal beren onder de adviseurs extreem laag. 12)Bedrag Margin account zeer hoog. 13)Aantal faillissementen zeer laag. 14)Winstmarge bedrijven dalend. 15)Bedrijfswinsten tov GDP op record. 16)Stijgende dollar ongunstig voor VS winsten. 17)Stierenmarkt op leeftijd. 18)Beweeglijkheid aandelen in het algemeen zeer laag. 19)Negatieve divergenties met indicatoren (rsi, macd, nh/nl,...). 20)Smallcaps volgen niet meer. Enkele positieve zaken: 1) 2) 3) 4) De bedrijfswinsten zijn nog stijgend. Enkele economische indicatoren evolueren nog gunstig. FED rente blijft laag. Presidentscyclus en seizoensinvloed (eindejaar) bullish. Dit is geen advies om enig beleggingsinstrument te kopen of te verkopen. wijst enkel op verschillende vaststellingen ivm de huidige beursomgeving. De meeste informatie is gebaseerd op externe bronnen waarbij het mogelijk is dat deze niet juist is of niet meer actueel.

2 FUNDAMENTEEL/WAARDERINGEN Koers/Cashflow Amerikaanse aandelen op hoog niveau.

3 De Buffett indicator geeft aan dat de beurs overgewaardeerd is. Er wordt hier gekeken wat de waarde van de brede Wilshire 5000 stock index is tov de Amerikaanse economie (GDP).

4 Tobin's Q ratio stond enkel tijdens de zeepbel van de jaren '90 hoger. De ratio is ontwikkeld door James Tobin in de jaren '60 en geeft de vervangingskost weer wat ongeveer overeenkomt met de boekwaarde.

5 Het aantal zwaar ondergewaardeerde (niet-financiële) aandelen staat op een historisch laag niveau.

6 De koerswinstverhouding (op basis van de CAPE ratio) staat eerder op een hoog niveau. De CAPE of Shiller P/E gebruikt de gemiddelde winst over 10 jaar aangepast aan de inflatie.

7 Price/Sales of Koers/omzet ratio (S&P500 bedrijven) is behoorlijk hoog opgelopen.

8 SENTIMENT De bull/bear ratio van 1 of minder geeft aan dat beleggers sceptisch zijn over de markt. Het is alweer lang geleden dat dit voorkwam.

9 IPO'S Aantal IPO's in de lift. Bedrijven komen naar de beurs als het sentiment/vertrouwen goed zit en de beleggers bereidt zijn om een goede prijs te geven (=hoge waardering). Ook economisch gaat het dan al verschillende jaren goed. Ook het aantal fusies en overnames zit sterk in de lift. Bedrijfsleiders zijn optimistisch en willen van de hoge beurskoers gebruikmaken om andere bedrijven over te nemen. De bedrijven hebben na de vele goede jaren ook een pak cash op de balans dat ze willen investeren.

10 Grootste IPO ooit: het Chinese Alibaba (ticker BABA) De vorige grootste beursgang (VISA) was ook na een lange hausse. Het zou toeval moeten zijn dat de beursgang van Alibaba (afgelopen vrijdag) exact de top van de beurs zou 'aangekondigd' hebben maar waarom niet...? Veel partijen hadden er baat bij om de markt minstens tot de IPO hoog te houden zodat het een succes zou worden.

11 Participatie De gemiddelde belegger in de VS is weer volop mee en het percentage aandelen tov de totale financiële activa is gestegen tot hoge niveau's. Nog niet ter hoogte van 2000 maar wel hoger dan het niveau van 2008.

12 Investors Intelligence Bears Het aantal pessimisten op de beurs staat op het laagste in vele jaren. Als er geen enkele 'beer' meer is en dus iedereen positief, wie gaat er dan voor koopdruk zorgen?

13 Ook het aantal beren onder de adviseurs is bijzonder laag. David Bianco van Deutsche Bank had gans het jaar een koersdoel van 1,850 voor de S&P500. Begin september herzag hij zijn koersdoelen. 2014: van 1,850 naar 2, : van 2,000 naar 2, : 2,300 punten.

14 De beleggers zitten sterk 'on margin'. Dat wil zeggen dat ze meer geïnvesteerd hebben dan er geld op hun account staat. Eigenlijk is dit een soort lening van de broker. Als de markt keert, zijn ze verplicht om posities te sluiten wat een extra verkoopdruk kan veroorzaken. De vorige extreme waarden situeerden zich in de periode 2000 en

15 ECONOMISCH Aantal faillissementen. Gelukkig dat het goed gaat met de bedrijven maar jammer genoeg is dit eerder een contraire indicatie.

16 De winstmarge van de Amerikaanse bedrijven is gedaald. Afnemende winstmarges worden wel eens gevolgd door een recessie.

17 De bedrijfswinsten op zich als percentage van het GDP (gross domestic product) zijn nog nooit zo hoog geweest. Dit is een 'mean reverting' indicator. Dat wil zeggen dat het cijfer uiteindelijk altijd terugvalt naar normale niveau's. Dat betekent dat ooit deze bedrijfswinsten zullen dalen. Het is moeilijk te zeggen wanneer maar deze indicator geeft alvast aan dat de grenzen mogelijks bereikt zijn.

18 De laatste maanden is de US dollar in stijgende lijn (blauw/omgekeerd schaal) wat minder gunstig is voor de Amerikaanse export. Dit zou op de WPA (winst per aandeel) kunnen drukken. Ofwel stijgt dan de P/E ratio ofwel daalt de beursindex. Terzijde: een sterke dollar is ook minder gunstig voor de Emerging Markets.

19 TECHNISCH Kijkend naar de lengte van alle stierenmarkten sinds 1928, is de huidige stierenmarkt al meer dan 2000 dagen oud wat bovengemiddeld is. Slechts drie periodes deden het beter.

20 De beweeglijkheid van de aandelen staat historisch laag. Geregeld bewegen er aandelen minstens 5 procent per dag. De laatste maanden nam dit aantal sterk af. De afgenomen beweeglijkheid wijst op een bepaalde gemoedsrust maar meestal komt dit voor op potentiële toppen.

21 Negatieve divergenties met indicatoren op de indexgrafieken. De Advance-decline line (het aantal aandelen dat stijgt op een dag minus het aantal aandelen dat daalt op een dag) volgt de markt niet meer mee naar boven. Deze divergentie wijst op zwakte. Het percentage aandelen dat boven zijn 200 daags gemiddelde noteert volgt de markt niet mee naar boven. Dat wil zeggen dat steeds minder aandelen de hausse ondersteunen en zorgt voor een fragiele situatie.

22 Negatieve divergentie met RSI en MACD indicatoren wat duidt op een afnemend momentum waarbij er een top KAN volgen.

23 Sinds april presteren de Smallcaps ondermaats. De laatste stijging van de brede markt (S&P500) werd niet gevolgd door de Russell2000 index, de 2000 kleinste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Dit duidt op risico-aversie. Beleggen in kleinere bedrijven is immers risicovoller. Ze hebben wel meer groeipotentieel maar voorlopig geloven de beleggers er even niet meer in.

24 Nog iets dat wijst op een onderliggende zwakte: deze grafiek geeft de momenten weer dat de Nasdaq technologie index op een recordhoogte (binnen 1%) noteerde en het aantal aandelen dat een 52-weeks dieptepunt maakte hoger lag dan het aantal aandelen dat mee een 52-weeks hoogtepunt neerzette. Tijdens het blazen van de zeepbel in de jaren '90 gaven deze momenten niet altijd een top weer maar in 2007 wees dit tijdig op een probleem.

25 POSITIEVE ELEMENTEN De Dow Theorie bevestigde de stierenmarkt. Het nieuw hoogtepunt bij de Transport index werd immers gevolgd door een nieuw hoogtepunt bij Dow Industrials. Dit is de laatste dagen echter al achterhaald. De indexen zijn onder hun uitbraakniveau gedaald wat de bevestiging zo goed als waardeloos maakt. Een positief technisch gegeven is dat de indextrends nog wel stijgend zijn.

26 De ISM Manufacturing: PMI composite index evolueert nog gunstig met een stand van 59 punten (aug.). Er moet niet meteen gevreesd worden voor een recessie.

27 De Financial Stress index wijst niet op nakend onheil. Hoewel die de laatste weken wel stijgend is. (van -1,40 op 27 juni tot -1,20 op 12 sept.) De 0-lijn staat voor een normale situatie. Onder 0 betekent een ondergemiddelde financiële stress-situatie. De index bestaat uit 18 verschillende componenten.

28 Leading index for the US. Vanaf april 2014 wel een draai naar beneden maar tot hiertoe geen aanwijzing voor een recessie.

29 De winsten van de Amerikaanse bedrijven zijn nog steeds in een stijgende lijn. Dit is een economisch gegeven dat eerder achterloopt op de beursbeweging. Anders gezegd, beleggers kijken vooruit en zullen bij nattigheid (lagere winsten), bepaalde aandelen voortijdig verkopen.

30 De FED rente zal niet meteen verhoogd worden en QE3 is nog aan de gang, hetzij het maandelijks bedrag aan stimulering al stevig naar beneden is gebracht. De onzekerheid wat de gevolgen zijn van de beëindiging van Quantitive Easing kan wel reeds op de koersen gaan wegen.

31 De presidentiële cyclus laat een positief verloop zien voor het 6de jaar van een termijn (2de jaar van zijn herverkiezing), namelijk een stijging in het najaar (gemiddeld). Het is zo dat het beursverloop sowieso gemiddeld opwaarts is tijdens het najaar. Dit sluit een tussentijdse correctie echter niet uit. BESLUIT: de 20 aangehaalde feiten wijzen op een eerder dure en fragiele marktomgeving, althans vooral in de VS. De markt kan nog enkele weken en maanden verder irrationeel blijven. Na de huidige zwakke week zou er bijvoorbeeld toch nog een eindejaarsrally kunnen beginnen maar dat zou de zaak enkel erger maken. Beleggen in aandelen kan maar een deel cash achter de hand houden is geen overbodige luxe. Leg minstens onder iedere positie een stop. Dat is de enige manier om de verwoestende gevolgen van een (eventueel!) volgende berenmarkt te vermijden. Een berenmarkt is een correctie van minstens 20 procent. Het hoeft niet per se zoals in 2008 te verlopen, voorlopig is er geen teken van een mogelijke recessie in de VS. Het is goed mogelijk dat de beurzen de komende jaren in een grote consolidatie bewegen om op deze manier de excessen weg te werken. Niemand weet het, het is week per week te evalueren via de grafieken. Selectief instappen op basis van technische koopsignalen met een gunstige risico/opbrengst die op voorhand gekend is, is mijn manier van beleggen. Wilt u wekelijks op de hoogte blijven van de toestand op de beurzen en aandelentips ontvangen? Vertrouw op 20+ jaar beurservaring. Vraag nu uw gratis proefperiode aan via Dirk Boodts Technisch analist (CMT)

LYNX Masterclass: Profiteer van de kleine waarschuwingen op de beurs

LYNX Masterclass: Profiteer van de kleine waarschuwingen op de beurs LYNX Masterclass: Profiteer van de kleine waarschuwingen op de beurs Edward Loef CFTe 23 mei 2017 Wat is of betekent DIVERGENTIE? Uit elkaar groeien, afwijken (tegenovergestelde van convergentie ) Afwijkende

Nadere informatie

Oktober 2015. Macro & Markten. 1. Rente en conjunctuur :

Oktober 2015. Macro & Markten. 1. Rente en conjunctuur : Oktober 2015 Macro & Markten 1. Rente en conjunctuur : VS Zoals al aangegeven in ons vorig bulletin heeft de Amerikaanse centrale bank FED de beleidsrente niet verhoogd. Maar goed ook, want naderhand werden

Nadere informatie

Indexabonnement analyse 20 mei 2006

Indexabonnement analyse 20 mei 2006 Indexabonnement analyse 20 mei 2006 20 mei 2006 Vanaf vandaag voegen we een onderdeel toe aan het marktbericht, namelijk de financiele astrologie. Niet dat we nu denken dat dit het helemaal is, maar we

Nadere informatie

Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008?

Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008? Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008? Karel Mercx Sinds september weer terug bij Beleggers Belangen Beleggingsspecialist RTL Z Beursspel (2015) Beurstwitteraar van het jaar (2014)

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters In onze eerste nieuwsbrief nieuwe stijl willen wij terugblikken op het afgelopen kwartaal, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en uiteraard geven wij onze visie op de financiële markten. Terugblik

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2019

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2019 In deze nieuwsbrief blikken wij terug op het afgelopen jaar, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en presenteren wij onze visie op de financiële markten voor de komende periode. Terugblik 2018 Voordat

Nadere informatie

Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen.

Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen. Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen. Tijdens het schrijven van deze bijdrage vergadert de NAVO en verhoogt de spanning in Ukraine. Onzekerheid is dé katalysator die beleggers doen huiveren! In

Nadere informatie

Het 1 e kwartaal van 2015.

Het 1 e kwartaal van 2015. 1 Het 1 e kwartaal van 2015. Achteraf bezien was het eerste kwartaal van 2015, vooral in Europa, uiterst vriendelijk voor beleggers. Hoewel door Invest4You, ondanks de jubelverhalen in de pers een zekere

Nadere informatie

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder?

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Zoals u waarschijnlijk weet, is de beurs nog steeds bijzonder nerveus en vooral negatief. De directe aanleiding is de tegenvallende groei in China waar wij

Nadere informatie

Beursdagboek 29 Oktober 2013.

Beursdagboek 29 Oktober 2013. Beursdagboek 29 Oktober 2013. Niemand gelooft meer in een daling van de financiële markten. Tijd 11:20 uur. Na een week in de Turkse zon ben ik weer achter de schermen. Ik heb een week rustig kunnen nadenken

Nadere informatie

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services TIP 2: Ezcorp Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten EZPW US3023011063 Credit Services Ezcorp (EZPW) is een bedrijf dat leningen verstrekt en daarnaast tweedehands spullen

Nadere informatie

Sprinters Club 22/03/2011

Sprinters Club 22/03/2011 Sprinters Club 22/03/11 PORTEFEUILLE SPRINTERS Aankoop Sprinters Verkoop Sprinters Datum Markt LNG of SHT koers aantal totaal datum koers totaal AEX LNG 2 AEX SHT 9 9/3/11 OLIE LNG 69..02 71 2486.42 34.68

Nadere informatie

QE in de eurozone: bezit van de zaak, einde van het vermaak?

QE in de eurozone: bezit van de zaak, einde van het vermaak? QE in de eurozone: bezit van de zaak, einde van het vermaak? Komt er QE in de eurozone? Sinds enige maanden wordt er op de financiële markten gezinspeeld op het opkopen van staatsobligaties door de Europese

Nadere informatie

TechnischeSignalen.com - 21/10/2015

TechnischeSignalen.com - 21/10/2015 TechnischeSignalen.com - // Bekaert 9 8 Rel.sterkte tov Bel- Bekaert (.$) 9 8 Steunniveau op en een duidelijke weerstand op. Die zal als een magneet werken bij de volgende beweging. Met een EV/EBITDA ratio

Nadere informatie

Beursdagboek 18 September 2013.

Beursdagboek 18 September 2013. Beursdagboek 18 September 2013. Volgens Zero Hedge is de consensus 9 miljard tapering. Tijd 08:50 uur. De Bloomberg consensus voor vanavond ziet er zo uit. De markt verwacht dat de Fed haar maandelijkse

Nadere informatie

Wanneer crasht de beurs?

Wanneer crasht de beurs? Wanneer crasht de beurs? Twee miljoen Belgen lezen dagelijks de krant. Zij lezen dat het Spaarboekje nu een Verliesboekje is geworden (Nieuwsblad 15/11). Dat beleggingsfondsen in Europese aandelen terug

Nadere informatie

Laat je niet verrassen door de volgende beurscrash! GEERT VAN HERCK VFB TECHNISCHE ANALYSEDAG GENT 24 FEBRUARI 2018

Laat je niet verrassen door de volgende beurscrash! GEERT VAN HERCK VFB TECHNISCHE ANALYSEDAG GENT 24 FEBRUARI 2018 Laat je niet verrassen door de volgende beurscrash! GEERT VAN HERCK VFB TECHNISCHE ANALYSEDAG GENT 24 FEBRUARI 2018 Overzicht Check-up van de markten CAPE ratios Trendfollowingmodellen : vermijden van

Nadere informatie

Technische Analyse: Haarscheuren in de obligatiebubbel!

Technische Analyse: Haarscheuren in de obligatiebubbel! Technische Analyse: Haarscheuren in de obligatiebubbel! De 10-jarige Duitse obligatie index German Bund en de 30-Jarige Amerikaanse obligatie index T- Bund kenden een slechte maand. Een beperkte terugval

Nadere informatie

BEHEERSVERSLAG Active Multi Allocation Fund september 2015

BEHEERSVERSLAG Active Multi Allocation Fund september 2015 BEHEERSVERSLAG Active Multi Allocation Fund september 2015 Beleggingsdoelstelling Het BIF Active Multi Allocation Fund streeft naar een rendement gelijk aan of hoger dan zijn benchmark. Het investeringsproces

Nadere informatie

Technology Semiconductor Integrated Circuits

Technology Semiconductor Integrated Circuits TIP 1: Amkor Technology Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten AMKR US0316521006 Technology Semiconductor Integrated Circuits Amkor Technology (AMKR) is het op één na grootste

Nadere informatie

Technische Analyse. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep

Technische Analyse. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep Technische Analyse Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE Technische Analyse INTERMEDIATE p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Grafische technische analyse 4 Patronen 4 Kop-schouder Top formatie

Nadere informatie

Beleggerssoftware Combineert F.A. met T.A. 9 Databases, volgt wereldwijd aandelen Herken de Richting van de Markt Koop veilige ondergewaarde

Beleggerssoftware Combineert F.A. met T.A. 9 Databases, volgt wereldwijd aandelen Herken de Richting van de Markt Koop veilige ondergewaarde Beleggerssoftware Combineert F.A. met T.A. 9 Databases, volgt wereldwijd 23.000 aandelen Herken de Richting van de Markt Koop veilige ondergewaarde Aandelen Watchlist Backtester Unisearch - Marktrichting

Nadere informatie

g I De Dow-theorie 13

g I De Dow-theorie 13 12 I De Dow-theorie 13 14 De Dow-theorie Een van de grondleggers van de technische analyse was Charles Dow. Hoewel de theorie van Charles Dow voor de directe analyse van koop- of verkoopsignalen minder

Nadere informatie

Blog 26 september 2016

Blog 26 september 2016 1 TOSTRAMS Week van de Belegger Super Cycles Blog Week van de Belegger (deel I) Super Cycles & Mega Markets signaleren nieuwe bullmarket Welkom in de Week van de Belegger 2016. Op de eerste dag vallen

Nadere informatie

_ y g VIII Trendanalyse 89

_ y g VIII Trendanalyse 89 VIII Trendanalyse 89 De indicators die we in dit hoofdstuk bespreken, analyseren niet de evolutie van een individueel aandeel, maar wel van een index. Deze indicators geven een aanduiding van de sterkte

Nadere informatie

Marc Langeveld RBA. Technologie & Innovatie. 23 juni 2017 ProBeleggen Symposium

Marc Langeveld RBA. Technologie & Innovatie. 23 juni 2017 ProBeleggen Symposium Marc Langeveld RBA Technologie & Innovatie 23 juni 2017 ProBeleggen Symposium Kort CV Op mijn 14 e (1982) gestart met beleggen Afgerond HEAO-CE (1989 - HES Amsterdam) en Registerbeleggingsanalist (1996

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT: BESI

ONDERZOEKSRAPPORT: BESI RISICO BELEGGING: 8/10 Succesvol én veilig beleggen www.succesvolen-veiligbeleggen.com Hamish Maertens ONDERZOEKSRAPPORT: BESI Het aandeel BESI heeft al heel wat volatiliteit ondergaan, maar is het koopwaardig?

Nadere informatie

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder?

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Net als we vorig jaar meerdere keren hebben gezien, zijn de beurzen wederom bijzonder nerveus en vooral negatief. Op het moment van schrijven noteert de AEX 393

Nadere informatie

10-jaars rente Duitsland. 10-jaars rente VS. Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017

10-jaars rente Duitsland. 10-jaars rente VS. Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017 In onze tweede nieuwsbrief nieuwe stijl blikken wij terug op het afgelopen kwartaal, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en presenteren wij onze visie op de financiële markten voor het komende kwartaal.

Nadere informatie

Beursdagboek 10 September 2013.

Beursdagboek 10 September 2013. Beursdagboek 10 September 2013. Morgen is het al weer 12 jaar geleden. Gisterenavond Tijd 20:16 uur. Op het moment van sluiten van onze beurs gisteren stond de Dow op +86 punten. Op dit moment zien we

Nadere informatie

Beursdagboek 24 Mei 2013.

Beursdagboek 24 Mei 2013. Beursdagboek 24 Mei 2013. Loopt Abenomics nu al op zijn laatste benen! Tijd 10:30 uur. Het was afgelopen nacht in Japan een angstige sessie voor de handelaren. Na eerst een winst van drie procent vlogen

Nadere informatie

T.A.-Dag Gent. 1 maart Wilfried Voorspoels

T.A.-Dag Gent. 1 maart Wilfried Voorspoels T.A.-Dag Gent 1 maart 2014 Wilfried Voorspoels I. Impulse System Alexander Elder Alexander Elder Voorbeeld Bedoeling keerpunten in de trend vinden beleggen met de trend voorzichtig instappen, snel uitstappen

Nadere informatie

Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets?

Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets? Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets? Rob Stuiver & Tycho Schaaf Amsterdam, 18 september 2018 Uw sprekers van vanavond Rob Stuiver Tycho Schaaf Fund Manager VOC Fonds Beleggingsexpert LYNX Blogger

Nadere informatie

Traditioneel zijn beurzen euforisch tot de maand mei. (Sell in May and Stay Away). Het jaar 2015 lijkt er weer zo eentje te worden.

Traditioneel zijn beurzen euforisch tot de maand mei. (Sell in May and Stay Away). Het jaar 2015 lijkt er weer zo eentje te worden. Col du Tourmalet! Traditioneel zijn beurzen euforisch tot de maand mei. (Sell in May and Stay Away). Het jaar 2015 lijkt er weer zo eentje te worden. Correcties op de beurs zijn gezond. U geniet ervan

Nadere informatie

Het 4 e kwartaal van 2014.

Het 4 e kwartaal van 2014. 1 Het 4 e kwartaal van 2014. Zoals werd aangegeven aan het einde van het derde kwartaal van 2014 zou voorzichtigheid betracht worden bij het investeren in aandelen. De kansen op topvorming werden zo groot

Nadere informatie

Beursdagboek 12 September 2013.

Beursdagboek 12 September 2013. Beursdagboek 12 September 2013. De Amerikanen lieten tijdens de herdenking van 9-11 de markten voor de derde achtereenvolgende dag fors stijgen. Gisterenavond Tijd 22:10 uur. Zoals ik al schreef in mijn

Nadere informatie

http://www.vectorvest.be/beblog/?p=25

http://www.vectorvest.be/beblog/?p=25 http://www.vectorvest.be/beblog/?p=25 Succes op Lange Termijn Ik heb onlangs de Angie s Angels strategie besproken tijdens 1 van onze wekelijkse Strategie van de week video s, die enkel toegankelijk zijn

Nadere informatie

Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte!

Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte! Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte! Het welles-nietes-verhaal tussen de Amerikaanse Democraten en -Republikeinen zorgt voor volatiliteit. Toch kon de S&P500, de trendsetter

Nadere informatie

TechnischeSignalen.com - 26/10/2016

TechnischeSignalen.com - 26/10/2016 TechnischeSignalen.com - 26//26 Exmar.. -. 3 2 9 8 7 6 4 Relatieve sterkte tov Bel-2 Exmar.. 9. 9. 8. 8. 7. 7. 6. 6. Sinds de topkoersen een halvering tot 6, een belangrijk steunpunt. Het is afwachten

Nadere informatie

g g VI Volumegrafieken 67

g g VI Volumegrafieken 67 VI Volumegrafieken 67 68 Volumegrafieken Uit het voorgaande bleek meermaals dat de volumes waarmee een aandeel verhandeld wordt, een belangrijke impact kunnen hebben bij de analyse van aandelen. Het meest

Nadere informatie

De grootste zeepbel ooit. November 2017

De grootste zeepbel ooit. November 2017 De grootste zeepbel ooit November 2017 1 2 Long-Term Capital Management 1994-1998 Eigen vermogen: Geleend geld: Strategie: Beheerders: $ 4 miljard $ 125 miljard geleend Arbitrage ( bv. inspelen spread

Nadere informatie

Beursdagboek 20 Juni 2013.

Beursdagboek 20 Juni 2013. Beursdagboek 20 Juni 2013. Het persbericht om 20.00 uur kan aangeven dat er eind 2013 begin 2014 met tapering wordt begonnen. Gisterenavond Tijd 20:14 uur. Op het persbericht ging de Dow eerst van 6 naar

Nadere informatie

motieloos navigeren door elke beursomgeving volgens het relatieve sterkte principe GEERT VAN HERCK VFB TECHNISCHE ANALYSEDAG GENT 18 FEBRUARI 2017

motieloos navigeren door elke beursomgeving volgens het relatieve sterkte principe GEERT VAN HERCK VFB TECHNISCHE ANALYSEDAG GENT 18 FEBRUARI 2017 motieloos navigeren door elke beursomgeving volgens het relatieve sterkte principe GEERT VAN HERCK VFB TECHNISCHE ANALYSEDAG GENT 18 FEBRUARI 2017 Overzicht Technische blik op de belangrijkste financiële

Nadere informatie

Niettemin, blijft de inflatie in de V.S. op een laag niveau en alleszins onder het FED target van 2%.

Niettemin, blijft de inflatie in de V.S. op een laag niveau en alleszins onder het FED target van 2%. November 2015 Macro & Markten 1. Rente en conjunctuur : VS Renteverhoging verwacht Recent gaf de Amerikaanse centrale bank indirect aan dat de kans op een renteverhoging in december meer waarschijnlijk

Nadere informatie

Willem de Vocht Undervalued Opportunities

Willem de Vocht Undervalued Opportunities Willem de Vocht Undervalued Opportunities Focus aandelen Verenigde Staten Introductie Economie gestudeerd aan Maastricht University, New York University en Erasmus University Chartered Financial Analyst

Nadere informatie

VERMOGEN BEHOUDEN MET VALUE BELEGGEN

VERMOGEN BEHOUDEN MET VALUE BELEGGEN VERMOGEN BEHOUDEN MET VALUE BELEGGEN Vermogen behouden met value beleggen De value investing (waardebeleggen) filosofie onderscheidt zich op enkele belangrijke kenmerken van andere beleggingsstijlen. Uitgangspunt

Nadere informatie

Grafiek 1: Evolutie van de voornaamste aandelenindices in de VS, Eurozone, China en de groeilanden in vergelijking met de evolutie van de goudprijs.

Grafiek 1: Evolutie van de voornaamste aandelenindices in de VS, Eurozone, China en de groeilanden in vergelijking met de evolutie van de goudprijs. BEHEERSVERSLAG 31/3/2015 Macro & Markten, strategie Na de forse klim van de aandelenmarkten in 2014 zetten vooral de Zuidoost Aziatische en Europese aandelenmarkten deze trend in 2015 verder. Meer en meer

Nadere informatie

Technische Analyse: Was de storm in New York een voorbode op wat komen zal?

Technische Analyse: Was de storm in New York een voorbode op wat komen zal? Technische Analyse: Was de storm in New York een voorbode op wat komen zal? De voorbije week raasde een nooit geziene storm door de straten van New York. Metershoge golven brachten het schip de HMS Bounty

Nadere informatie

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen (Thé Lau 1952-2015)

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen (Thé Lau 1952-2015) 17 December 2015 Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen (Thé Lau 1952-2015) Gisteravond heeft de Centrale Bank van de VS eindelijk een renteverhoging aangekondigd. Dit was slechts één van

Nadere informatie

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers.

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers. BELEGGINGSINSTITUUT André Brouwers Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut

Nadere informatie

Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel. Eerste kwartaal januari 2017 t/m 31 maart Samenvatting:

Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel. Eerste kwartaal januari 2017 t/m 31 maart Samenvatting: Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel Eerste kwartaal 2017-1 januari 2017 t/m 31 maart 2017 Samenvatting: De maandelijkse nominale dekkingsgraad is gestegen van 105,7% naar 110,5%; De beleidsdekkingsgraad

Nadere informatie

AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2. Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting

AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2. Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2 Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting 1 21/08/2015 Waarom AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2? Volgende reeks

Nadere informatie

Kwartaalbericht Algemeen Pensioenfonds KLM

Kwartaalbericht Algemeen Pensioenfonds KLM Kwartaalbericht Algemeen Pensioenfonds KLM Eerste kwartaal 2017-1 januari 2017 t/m 31 maart 2017 Samenvatting: De maandelijkse nominale dekkingsgraad eind maart 2017 is 112,6% en is gestegen ten opzichte

Nadere informatie

Beleggingsthema s 2016. What a difference a day makes (1975), Dinah Washington

Beleggingsthema s 2016. What a difference a day makes (1975), Dinah Washington Beleggingsthema s 2016 What a difference a day makes (1975), Dinah Washington Inleiding De dagen die in 2015 het verschil maakten, zijn de dagen waarop centrale bankiers uitspraken deden, what a difference

Nadere informatie

2. Aandelen. Dossier. 2.1.1. Omschrijving. 2.1.2. Het rendement. Dividend. Koerswinst - koersverlies. Rendement

2. Aandelen. Dossier. 2.1.1. Omschrijving. 2.1.2. Het rendement. Dividend. Koerswinst - koersverlies. Rendement 2. Aandelen 2.1. Enkele algemeenheden 2.1.1. Omschrijving Aandelen zijn risicokapitaal. Wie een aandeel koopt, is voor een klein deel mede-eigenaar van het bedrijf. De aandeelhouder profiteert mee wanneer

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief voor Q2 2014

In deze nieuwsbrief voor Q2 2014 In deze nieuwsbrief voor Q2 2014 Werkloosheid Verenigde Staten - Fed blijft op toneel Rusland eist rol op, p.1. - Aandelen meest kansrijk in 2014, p.2. - Obligaties winnen in Q1 - weinig potentie, p.2.

Nadere informatie

«De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices»

«De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices» Tradingstrategieën voor CFD's «De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices» Spreker: Philippe Dassonville WH Selfinvest 1) Ons bedrijf en haar diensten 2) CFD op indices 3) Morning Buy

Nadere informatie

«De MACD en RSI, toegepast in de praktijk»

«De MACD en RSI, toegepast in de praktijk» Traden met MACD en RSI «De MACD en RSI, toegepast in de praktijk» 1) Voorbeeld op de aardolie 2) De MACD 3) De RSI 4) Backtest 5) Conclusies WH SELFINVEST Maaltecenter Blok G Derbystraat 349 9051 Gent

Nadere informatie

Technische analyse kan in verschillende soorten grafieken gebruikt worden om trends en trendwijzigingen

Technische analyse kan in verschillende soorten grafieken gebruikt worden om trends en trendwijzigingen Woord Vooraf 7 8 Woord vooraf In tegenstelling tot de fundamentele analyse, waar vooral naar de waarde van een aandeel wordt gezocht, staat bij de technische analyse van aandelen de koers centraal. Wanneer

Nadere informatie

BEHEERSVERSLAG TRANSPARANTINVEST 4/3/2015. Macro & Markten, strategie. 1. Rente en conjunctuur : EUROPA

BEHEERSVERSLAG TRANSPARANTINVEST 4/3/2015. Macro & Markten, strategie. 1. Rente en conjunctuur : EUROPA BEHEERSVERSLAG TRANSPARANTINVEST 4/3/15 Macro & Markten, strategie 1. Rente en conjunctuur : EUROPA De Europese rentevoeten zijn historisch laag, zowel op het korte als op het lange einde, en geven de

Nadere informatie

Historische uitbraken in VS én EU zetten door!

Historische uitbraken in VS én EU zetten door! DJ S&P 500 DAX FTSE AEX USG SLOT Juli 2013 Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl geeft WAvisie in dit rapport een update over de historische uitbraken in de VS en EU en wat dit betekent voor AEX.

Nadere informatie

Hoe nu verder? Economische vooruitzichten

Hoe nu verder? Economische vooruitzichten Hoe nu verder? Sinds onze nieuwsbrieven van juni en september jongsleden is er helaas wederom veel gebeurd in de financiºle sector. Met name de aandelenmarkten daalden weer verder. Vandaar dat wij u door

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2018

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2018 In deze nieuwsbrief blikken wij terug op de afgelopen kwartalen, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en presenteren wij onze visie op de financiële markten voor de komende periode. Terugblik afgelopen

Nadere informatie

De kracht van de Dow Jones

De kracht van de Dow Jones De kracht van de Dow Jones Wekelijks informeren wij u over de golden- en dead crosses in bepaalde beleggingen. De stand van de grafieken vertelt ons de visie van de markt c.q. beleggers. De grafiek werkt

Nadere informatie

BEHEERSVERSLAG Transparantinvest Portfolio Fund juli 2015

BEHEERSVERSLAG Transparantinvest Portfolio Fund juli 2015 BEHEERSVERSLAG Transparantinvest Portfolio Fund juli 015 Macro & Markten 1. Rente en conjunctuur : Europa Griekenland heeft een akkoord kunnen bereiken met zijn schuldeisers waardoor de rentevoeten in

Nadere informatie

Waardering van goud:

Waardering van goud: Waardering van goud: geen fundamentele ratio s geen rente, geen dividend Buffett: Don t buy gold - goud doet niets, maar Coca-Cola verdient dagelijks geld Laatste 15 j. : BRK.A + 170% goud + 435% (2,5

Nadere informatie

Tijd voor een overzicht

Tijd voor een overzicht Tijd voor een overzicht Regelmatig kom ik terug op het belang om indexen en sectoren op te volgen. Deze aanpak biedt u namelijk de zekerheid om te investeren in de sterke sectoren. Sectoren die het minder

Nadere informatie

Beheersverslag ICF TRANSPARANT INVEST dd 13 augustus 2016

Beheersverslag ICF TRANSPARANT INVEST dd 13 augustus 2016 Beheersverslag ICF TRANSPARANT INVEST dd 13 augustus 2016 Macro & Markten Op de financiële markten is het ondertussen weer business as usual na het Brexit debacle. De focus verschoof gelukkig opnieuw naar

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Gemiddelden

Nadere informatie

Beurzen maken een betekenisvolle bodem!

Beurzen maken een betekenisvolle bodem! Beurzen maken een betekenisvolle bodem! Op maandag 24 juni daalde de S&P500 index tot 1553,25 punten. Die low is vanuit technisch oogpunt om meerdere redenen belangrijk. Voldoende reden voor een analyse.

Nadere informatie

Special Report Op weg naar een nieuwe seculaire stierenmarkt?

Special Report Op weg naar een nieuwe seculaire stierenmarkt? Augustus 2012 Special Report Op weg naar een nieuwe seculaire stierenmarkt? Ondanks zwakke macro-economische cijfers, een teleurstellend resultatenseizoen en een voortdurende crisis in de Eurozone, houden

Nadere informatie

Marktbericht 1 april 2006

Marktbericht 1 april 2006 Marktbericht 1 april 2006 Beste lezers, Vanaf deze week ontvangt u het marktbericht in een apart bestand. Dit maakt het voor ons iets makkelijker. De indexanalyse werd door de toevoegingen zo bewerkelijke

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 5-8-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 5-8-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 5-8-2011. Geven de Amerikanen zich over? Capituleren ze? Tijd gisterenavond 20:21 uur Dit is de tickgrafiek van de Dow. Op dit moment staat de Dow 400 punten in

Nadere informatie

ING Maandvisie ING Investment Management

ING Maandvisie ING Investment Management ING Maandvisie ING Investment Management Augustus - September 2009 Nieuwsbrief Kernpunten Risicorally heeft veel veerkracht Wij verhogen groeiramingen voor 2009 Wij zijn positiever voor aandelen Waardering

Nadere informatie

Edelmetalen Watch. Van pessimist naar optimist. Economisch Bureau Macro & Financial Markets Research. Insights.abnamro.nl/en.

Edelmetalen Watch. Van pessimist naar optimist. Economisch Bureau Macro & Financial Markets Research. Insights.abnamro.nl/en. Edelmetalen Watch Economisch Bureau Macro & Financial Markets Research Van pessimist naar optimist 18 februari 2016 Georgette Boele Co-ordinator FX & Precious Metals Strategy Tel: +31 20 629 7789 georgette.boele@nl.abnamro.com

Nadere informatie

Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien?

Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien? Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien? De SP500 doorbrak in juli zijn weerstandslijn op 2130 punten. Sinds die doorbraak vliegen zwarte zwanen met zwermen over ons heen maar de index houdt zich

Nadere informatie

Grondstoffen blijven interessant!

Grondstoffen blijven interessant! Grondstoffen blijven interessant! De Amerikaanse beurs sputtert. Sinds de top (1850 punten) van 31 december 2013, staan we na vier maanden nog steeds op hetzelfde niveau (1863 punten). Bent u op zoek naar

Nadere informatie

Dutch Meat Importers Association. Noordwijk, 7 nov 2014

Dutch Meat Importers Association. Noordwijk, 7 nov 2014 Dutch Meat Importers Association Noordwijk, 7 nov 2014 Introductie Laurens Maartens Nooit verlegen om een praatje! Geeft met veel plezier zijn visie op de markten. Oa DFTtv en WallStreetJournal. UBS /

Nadere informatie

GLOBAL ANALYZER HANDLEIDING

GLOBAL ANALYZER HANDLEIDING HANDLEIDING GLOBAL ANALYZER RAPPORTS 1 Het Identificatie blok 1 Het Diagnose blok 1 Het Conclusies blok 1 Het bedrijfsprofiel 2 De verschillende Onderdelen 2 DE WAARDERING 2 Koop laag, verkoop hoog! 2

Nadere informatie

Historische uitbraken in VS én EU!

Historische uitbraken in VS én EU! DJ S&P 500 DAX FTSE AEX Unilever SLOT Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl staat WAvisie in dit rapport stil bij de historische uitbraken in de VS en EU en wat dit betekent voor AEX. Bovendien

Nadere informatie

VFB Vlaams Federatie van Beleggers

VFB Vlaams Federatie van Beleggers VFB Vlaams Federatie van Beleggers Technische analyse Deel 3/3 Docent : Paul Gins Columnist Trends-MoneyTalk Uitgever van website beursgrafiek.be en beurssoftware TransStock Soorten analyses Fundamentele

Nadere informatie

Licht op energie (2013 - november)

Licht op energie (2013 - november) PMI index Licht op energie (2013 - november) Macro-economische ontwikkelingen De indicator van Markit voor economische bedrijvigheid in de Eurozone ligt sinds enkele maanden net boven de 50 punten. In

Nadere informatie

Bron: Reuters, Shiller, MSCI, IBIS. Bron: Reuters, Shiller, S&P, IBIS

Bron: Reuters, Shiller, MSCI, IBIS. Bron: Reuters, Shiller, S&P, IBIS In deze nieuwsbrief gaan wij in op de extra risico s die de afgelopen maanden naar voren zijn gekomen. Wij zullen vooral stilstaan bij de wensen die de nieuwe Italiaanse regering heeft en op de handelsbelemmeringen

Nadere informatie

Advanced Battery Tech Inc.

Advanced Battery Tech Inc. TIP 1: Advanced Battery Tech Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten ABAT US00752H1023 Industrial Electrical Equipment Advanced Batteries (ABAT) ontwikkelt, fabriceert en

Nadere informatie

Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn?

Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn? Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn? In deze uiteenzetting gaan we op zoek naar een verklaring

Nadere informatie

INVINCO BENELUX. Goudprijs is alweer op zijn retour. Een crash blijft mogelijk

INVINCO BENELUX. Goudprijs is alweer op zijn retour. Een crash blijft mogelijk Goudprijs is alweer op zijn retour. Een crash blijft mogelijk 2 Wat is het geheim en de essentie van goed beleggen? Je moet anticiperen op de werkelijkheid van morgen en wat die voor gevolgen heeft voor

Nadere informatie

Maandbericht Beleggen April 2015

Maandbericht Beleggen April 2015 ING Investment Office Publicatiedatum: 22 april 2015 Maandbericht Beleggen April 2015 maart april + Assetallocatie Aandelen Vastgoed Grondstoffen Alternatieve beleggingen Obligaties Regioallocatie Noord-Amerika

Nadere informatie

Turbo-abonnement Analyse 20 mei 2006

Turbo-abonnement Analyse 20 mei 2006 Analyse 20 mei 2006 20 mei 2006 De markten zijn belangrijke bewegingen gestart. De volatiliteit neemt toe en de onrust ook. In olie zijn er bewegingen gaande die we nader bekeken hebben. We concluderen

Nadere informatie

Update Macro-Economie & Belangrijkste Beleggingsthema's

Update Macro-Economie & Belangrijkste Beleggingsthema's Update Macro-Economie & Belangrijkste Beleggingsthema's Christian J. Van den Heede Oct 6, 2014 EFFECTENHANDEL EN ADVIES VERMOGENSBEHEER TRANSPARANT FONDSEN Macro Economie: update & thema's Inhoudstafel:

Nadere informatie

VFB 10 de T.A. - DAG. Meten is Weten. Door P. Gins. Mark Schils. Directeur CompuGraphics

VFB 10 de T.A. - DAG. Meten is Weten. Door P. Gins. Mark Schils. Directeur CompuGraphics VFB 10 de T.A. - DAG Meten is Weten Door P. Gins Mark Schils Directeur CompuGraphics Uitgever van beursgrafiek.be CompuGraphics & TransStock VFB 10 de T.A. - DAG 7 Tips om het rendement van uw portefeuille

Nadere informatie

Persbericht ABP, eerste halfjaar 2008

Persbericht ABP, eerste halfjaar 2008 Persbericht ABP, eerste halfjaar 2008 Hoofdpunten Rendement over eerste helft 2008 is 5,1%. De dekkingsgraad is medio 2008 uitgekomen op 132%. De kredietcrisis eist zijn tol. Vooral aandelen en onroerend

Nadere informatie

LYNX Masterclass: BEURSVISIE WALL STREET t/m eind 2016

LYNX Masterclass: BEURSVISIE WALL STREET t/m eind 2016 LYNX Masterclass: BEURSVISIE WALL STREET t/m eind 2016 Edward Loef CFTe 25 OKTOBER 2016 Sprekers Edward Loef Tycho Schaaf Zelfstandig technisch analist Beleggingsspecialist bij LYNX Algemeen Uw vragen

Nadere informatie

De 3-dagen-regel waarschuwt

De 3-dagen-regel waarschuwt De 3-dagen-regel waarschuwt Iedere morgen wordt in Amsterdam op de beursgong geslagen, een teken dat de beursdag geopend is. Collega Albert Jellema van ProBeleggen heeft deze eer ook een keer gehad. Het

Nadere informatie

27 april 2010 Emerging Markets Monthly Report

27 april 2010 Emerging Markets Monthly Report 27 april 2010 Emerging Markets Monthly Report Door Wim-Hein Pals, Head Robeco Emerging Markets Equities Vanwege hogere economische groei en sterkere financiële balansen, zijn de opkomende markten aantrekkelijker

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 15-8-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 15-8-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 15-8-2011. Gaat de zon weer schijnen tussen de wolken door. Tijd 09:06 uur. Na de zeer sterke stijging afgelopen vrijdag en een degelijk Wall Street stijgen de indices

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note High Risk Equity Interest Other ING Metal Index Note 175% participatie in de mogelijke stijging van een metalen-index 60% garantie van de nominale waarde op einddatum Maximum aflossing: 187,50% van de

Nadere informatie