Historische uitbraken in VS én EU!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Historische uitbraken in VS én EU!"

Transcriptie

1 DJ S&P 500 DAX FTSE AEX Unilever SLOT Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl staat WAvisie in dit rapport stil bij de historische uitbraken in de VS en EU en wat dit betekent voor AEX. Bovendien staat WAvisie stil bij een individueel AEX-fonds dat al een historische uitbraak heeft gepleegd! WAvisie is een initiatief van Wessel Aslander, bij u ook bekend van zijn dagelijkse columns voor Wallstreetweb.nl. Dhr. Aslander speurt met WAvisie doorlopend de beurzen af op zoek naar explosieve koop- én verkoopkandidaten. Hij heeft hier slechts één doel voor ogen: het rendement van uw beleggingen te maximaliseren. Ook u kunt hier nu van meeprofiteren! Historische uitbraken in VS én EU! Het kan niet op in de VS! Nadat de weinig bekende maar zeer brede Russell-index en de nóg bredere Wilshire-index al vóór de jaarwisseling opwaarts uitbraken boven hun vorige recordstanden (all-time-highs of ATH), kwamen er recent nóg 3 zeer belangrijke indices bij. De Dow Jones Transport Index (DJTI) en de Dow Jones heeft u de vorige keer gezien zodat u zich nu kunt concentreren op de grootste grote Amerikaanse index: S&P-500. Deze zeer brede en mede daarom belangrijkste Amerikaanse index ketste zowel in 2000 als in 2007 af op zeer zware weerstand rond Maar dankzij de stijgende bruine trend sinds het dieptepunt van de kredietcrisis (begin 2009) is zij nu bóven die 13-jarige recordstand gebroken. Dat is een stijging van 675 naar maar liefst 1665 oftewel 147% in iets meer dan 4 jaar! Overigens werd dit in de vorige bijdrage van WAvisie al voorspeld en mede daarom komen we er graag nogmaals op terug. Hiermee laat de S&P-500, net als de andere 4 genoemde VSbeurzen, een tijdperk van heftig flipperende maar per saldo neutraal blijvende koersen achter zich en kiest zeer voor langjarige stijging. Want u begrijpt natuurlijk dat een dergelijke historische opwaartse uitbraak niet weer onder de nu uiterst sterke steun zal zakken! In Technische Analyse-termen gesproken: de enorm sterke groene weerstand in de hiernavolgende grafiek wordt na passage nu een enorm sterke groene steun. Het logische gevolg hiervan is dat WAvisie het koersdoel voor deze index drastisch heeft opgetrokken: van 1565 naar maar liefst 2000 voor de komende 24 maanden! Want de historie leert ons dat dergelijke historische uitbraken een nieuw koersdoel verdienen dat vele tientallen procenten boven het uitbraakniveau ligt. En u kunt dan natuurlijk zélf invullen dat de bestrijding van de kredietcrisis blijkbaar effectief genoeg was, de naweeën van de crisis ten einde lopen en er langzaam maar zeker een nieuw tijdperk van groei en vertrouwen aanbreekt. Beurzen lopen daar altijd op vooruit:

2 S&P 500 S&P-500 is compleet nieuw tijdperk ingegaan! Zelfs beleggers met weinig verstand van Technische Analyse, een analysetechniek die steeds meer beleggers in één of andere vorm (laten) toepassen, beseffen dan dat de koek nog niet bepaald op is. Een niet ervaren belegger zou dat namelijk kunnen denken na de zeer forse stijging sinds begin Het komt immers weinig in de geschiedenis van de beurzen voor dat min of meer ononderbroken stijgingsperiodes langer dan een aantal jaren duren. Immers, dan bestaat al gauw het risico op overwaardering maar dat is deze keer absoluut niet het geval. Want de afgelopen pakweg 15 jaar, terwijl de beurzen heen en weer flipperden tussen de dikke rode en groene lijn maar niet vooruit kwamen, stegen de bedrijfswinsten van deze 500 internationale bedrijven gewoon door. Dat heeft ALLES te maken met de mondialisering van het bedrijfsleven; bedrijfswinsten zijn nu eenmaal de BELANGRIJKSTE beursfactor; niet sentiment, niet rentestand (wel belangrijk) en ook niet vertrouwen (wel belangrijk). De huidige Amerikaanse bedrijfswinsten zijn immers 2x zo hoog dan in 2000 en meer dan 20% hoger dan in En nu zelfs de grootste doemdenker zoals professor Roubini zegt "dat hij minstens 2 jaar van verder stijgende koersen voorziet" mag duidelijk zijn dat er een compleet nieuwe economische en beurs technische situatie aan is gebroken. Dit is te vergelijken met eind jaren 80, toen er in de Technische Analyse een einde kwam aan jaren van heftig bewegende maar per saldo stagnerende beurskoersen. Want in de pakweg jaar daarna stegen de beurzen vele honderden procenten om na 2000 opnieuw te stagneren; tot aan begin Het is ook geen (eenmalig) incident: er zijn al 5 Amerikaanse indices op een dergelijke manier uitgebroken boven vroegere recordstanden en dat enorm goede sentiment is zelfs overgeslagen naar Europa:

3 DAX Ook de DAX is een compleet nieuw tijdperk ingegaan! Trouwe lezers zal het niet ontgaan zijn: de index van onze oosterburen (de DAX) heeft exact hetzelfde gedaan als de S&P-500 hierboven door boven de zeer zware groene weerstand op 8000 te breken. Net als de AEX had de DAX sinds begin 2009 een brede stijgende bruine trend maar kwam al in het midden van 2011 met een stijgingsversnelling op de proppen middels de sterkere stijgende oranje steun. De AEX (zie verderop) heeft eenzelfde soort versnelling sinds midden Dus ook ten oosten van ons is een enorm groot feest gestart op de beurs en heeft WAvisie het koersdoel voor deze index verhoogd naar ! De DAX heeft zelfs nog een flink stuk potentieel boven maar gezien de psychologische weerstand rond zal daar in ieder geval een stuk winst worden genomen. Aangezien de VS het eerst de kredietcrisis in ging en er ook het eerst weer uit komt en de indices dat al weerspiegelen, volgt Europa economisch en koers technisch in een steeds hoger tempo. De FTSE is al vlak in de buurt van zijn recordstand (ATH s) en WAvisie verwacht daar in de komende weken eveneens een opwaartse uitbraak! Dat zal ook de landen en indices in de rest van Europa meeslepen naar boven, want die volgen deze indices meestal in hun weg naar boven. Dat geldt ook voor de AEX, die onlangs na een stukje neutraal verloop opwaarts uitbrak boven weerstand 358 en richting koersdoel 375 steeg. Door dat tijdelijk neutrale verloop tussen 336 en 358 is het zeker geworden dat de stijgende trend binnenkort BOVEN 375 vervolgd wordt. Dan ontstaat er ruimte richting in de rest van 2013; de kruising met de dalende weerstand sinds Mocht u dat vergezocht vinden, bedenk dan dat WAvisie begin 2009 een bodem uitriep van 220 (werd 200) en voorspelde daarna een veeljarig stijgende trend. Daar profiteren de abonnees al meer dan 4 jaar van met winsten van minstens 25% per jaar: een verdubbeling van uw portefeuille! Hét bewijs dat Technische Analyse een uitstekend hulpmiddel is om dit soort trends te identificeren en beleggers daar vroegtijdig van te laten profiteren:

4 FTSE FTSE gaat ook binnen een aantal weken een nieuw tijdperk in! Zoals in de vorige bijdrage gezegd zullen zouden historische Amerikaanse uitbraken écht niet aan Europa voorbijgaan (Europa volgt de VS altijd) en dat is al aan de mega-uitbraak op de DAX te zien. De FTSE, de index van onze westerburen, is dan ook de volgende in het rijtje en zal binnen een aantal weken eenzelfde historische uitbraak doen. De AEX, die nog het nodige heeft in te halen omdat zij qua waardering als een Nederlandse beurs wordt gezien maar juist uiterst internationaal is, zal zich evenmin aan al deze positieve impulsen (kunnen) onttrekken. De AEXbedrijven verdienen namelijk het overgrote deel van hun geld in het buitenland, waar het op dit moment beter gaat, en dienen dus een internationale waardering te hebben. Daarnaast: wat denkt u dat de AEX gaat doen als zij in de sandwich belandt tussen 2 historisch uitgebroken indices ten westen én ten oosten van ons? Overigens is ook de Zwitserse SMI-index vrij dicht in de buurt van een historische uitbraak maar moet eerst nog een kopschouder-formatie overwinnen. En er zijn nog meer Europese indices die het voorbeeld van de DAX en de FTSE zullen volgen waardoor het aandelenklimaat, net als in de VS, gaandeweg steeds beter wordt en steeds meer beurzen mee gaan doen. Mocht u bang zijn voor een ontkoppeling van de beurs met de economie, dan heeft u het mis. Beurzen lopen wel 6-9 maanden vooruit op economische ontwikkelingen maar gaandeweg dat traject is aan de macrocijfers te zien dat de economie opkrabbelt en bijpoot. De Europese productiecijfers in de vorm van de PMI-indices lieten dat al duidelijk zien: vele landen waaronder Spanje, Griekenland, Nederland en andere landen zitten alweer op nulgroei tot lichte groei. Het heeft er dus alle schijn van dat de economische krimp in de eurozone (en een kwartaal later ook in Nederland) ten einde loopt en plaats maakt voor lichte groei. Langzaam maar zeker ebben de gevolgen van de kredietcrisis weg en maakt wantrouwen plaats voor groeiend vertrouwen; eveneens duidelijk te zien aan allerlei vertrouwenscijfers (zie ING-beleggers, consumentenvertrouwen enz.).

5 AEX AEX stijgt minimaal verder tot 430 in de komende 6-12 maanden! Alhoewel de AEX, in tegenstelling tot de meeste andere indices, met een dalende (groene) weerstand sinds 2000 te maken heeft is Technische Analyse op deze index eenvoudig. Als zich na het voorjaar van 2009 een stijgende trend zou ontwikkelen (en dat is gebeurd), dan zou deze automatisch naar de stijgende groene weerstand terug moeten keren. Immers, de licht stijgende rode bodem sinds 1996 is in 2003 vrijwel terug getest en in 2009 helemaal, waarna de index opnieuw de bovenkant van deze rood-groene wig op moet zoeken (430; begin 2014). Sinds 2012 deed zich binnen de stijgende bruine trend een versnelling voor middels de sterker stijgende oranje trend. Die brengt de AEX de komende 6-12 maanden naar die 430 mits zij niet onder 348 komt; dat is momenteel het laagste punt en stijgt elke dag wat. De spannings-indicator DMI is rustig terwijl de sterkte-indicator RSI juist mooi hoog staat op bijna 60. Als die stijgende trend intact blijft is het als Technisch Analist een inkoppertje om te voorspellen dat de AEX naar het kruispunt op 430 gaat klimmen. Op de kortere grafieken is ook nog te zien dat weerstand 375 in de komende weken of in de zomer gaat sneuvelen; dat maakt de weg naar 430 definitief vrij. Omdat uit onderzoek telkens weer blijkt dat het gros van de beleggers hulp nodig heeft om fatsoenlijke rendementen te maken, staat WAvisie voor u klaar en maakt uw huiswerk. Het is aan u om ervan te profiteren voor slechts 0,40 per dag; dat hebt u in 1 goede transactie al terugverdiend en de rest van het jaar profiteert u!

6 Unilever Profiteren op individueel niveau... Beleggers in aandelen kunnen uiteraard niet profiteren van een index; zij zullen in individuele aandelen moeten beleggen. Nu WAvisie steeds meer nieuwe beleggers verwelkomt waaronder ook meer en meer oudgedienden (no offence!), is de vraag van een geïnteresseerde bijzonder leuk. Die vroeg of er ook AEX-aandelen zijn die al wél een historische uitbraak hebben zoals de 5 indices in de VS, de DAX en (zeer) binnenkort de FTSE. In een vorige bijdrage hebben wij ASML al eens laten zien; het beste voorbeeld van zo'n historische uitbraak. Maar naast offensieve fondsen doen ook defensieve fondsen uitstekend mee, getuige de koersontwikkeling van Unilever. Toen de koers van dit aandeel boven 17 brak (de neklijn van de omgekeerde kopschouder-formatie in 2009), voorspelde WAvisie al een terugkeer naar weerstand en koersdoel 24. Dat was al sinds 2000 een weerstand van formaat en het bereiken daarvan (in 2010) leverde in dit defensieve fonds even 7 koerswinst op! Maar toen was de koek nog niet op getuige de opwaartse uitbraak boven 24 in oktober Na de geslaagde terugtest kwam WAvisie met een nieuw koersdoel van 30 en heeft dat begin 2013 zelfs verhoogd naar 35 omdat de stijging doorging. Mocht de huidige aarzeling boven 30 goed afgewikkeld worden dan klimt de koers de komende maanden zelfs nog door naar 50! Dat zijn de individuele gevolgen van dóórstijgende indices en het is aan u om daarvan te (willen) profiteren. Schroom niet, zeker nu sparen 1,5-2% rendement per jaar KOST, om onze goedkope hulp in te schakelen. Want Europese aandelen zullen hun achterstand op de VS in toenemend tempo in gaan halen nu de economie aantrekt en de stijgende beurzen gelijk blijken te hebben!

7 SLOT Conclusie Na 4 jaar van stijging met af en toe een stuk(je) winstname zijn de stijgende trends onverminderd intact en vonden én vinden ondertussen historisch opwaartse uitbraken plaats waardoor de stijgende trends blijven stijgen in de komende jaren. Dat is ook niet onlogisch omdat het herstel uit een crisis nu eenmaal langzamer gaat dan uit een (veel lichtere) recessie. Maar als de beurzen wél hetzelfde soort herstel (én sinds kort nog meer) willen maken, dan wordt zo n stijging over veel meer jaren uitgesmeerd! Historisch gezien is het namelijk zeldzaam dat er na 4 jaar stijging wordt doorgestegen maar dat geeft de mensen die tot nu toe langs de zijlijn stonden, de kans om alsnog beleggers te worden en in te stappen. Maak niet de fout die zóveel mensen maken, door pas (weer) met beleggen te beginnen als u voldoende vertrouwen terug heeft ; tegen die tijd is het gros van de stijging voorbij! Beleggen gaat namelijk precies andersom als sparen: instappen als NIEMAND het nog vertrouwd (2009!) en uitstappen als IEDEREEN het weer vertrouwd en zelfs de taxichauffeur over beleggen begint (dán moet u gaan sparen!). ALGEMENE INFORMATIE: Bovenstaande analyses zijn slechts 5 uit een grote groep grafieken die momenteel interessant en / of zeer lucratief zijn om in te beleggen. Ondanks dat de meeste van deze stijgingen al meerdere jaren aan de gang zijn, zit er in de meeste trends nog méér dan voldoende potentieel om meerdere jaren te benutten. Dat laten de voor de lange termijn uiterst belangrijke opwaartse uitbraken in de VS, die érg positieve gevolgen gaan hebben voor aandelen, overduidelijk zien. U moet echter niet wachten tot de meeste trends zware weerstanden bereiken in de verdere toekomst, want dan is het meeste van dit potentieel opgebruikt en wordt het totaalrendement in portefeuilles lager. Om toegang tot alle analyses van onze aandelen (én indices, nieuwsbrieven en macro-economische voorspellingen) te krijgen, sluit u een abonnement af op ( 0,40 per dag of 150,- per jaar). Daarvoor krijgt u een heel jaar volledige toegang tot de dagelijks geüpdate website, waar ook nog allerlei andere tools staan om uw beleggingen verder te verbeteren en te vergemakkelijken. Of volg onze beleggingsportefeuille, waar sinds oktober al 11% rendement mee is geboekt. WAvisie doet het huiswerk voor u waardoor uw beleggingen veel gemakkelijker én vooral lucratiever worden... Met vriendelijke groet, WAvisie Klik om u direct aan te melden voor een abonnement op

Historische uitbraken in VS én EU zetten door!

Historische uitbraken in VS én EU zetten door! DJ S&P 500 DAX FTSE AEX USG SLOT Juli 2013 Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl geeft WAvisie in dit rapport een update over de historische uitbraken in de VS en EU en wat dit betekent voor AEX.

Nadere informatie

Welkom DOW ASML Unilever

Welkom DOW ASML Unilever Geachte lezer, Maart 2013 Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport de laatste ontwikkelingen van twee Dow-indexen. Bovendien zijn twee aandelen geselecteerd met enorme

Nadere informatie

AEX op weg naar 560! WAvisie s Technische Analyse (week 39, 2014)

AEX op weg naar 560! WAvisie s Technische Analyse (week 39, 2014) Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op de AEX en selecteert een AEX-fonds met grote koerspotentie. WAvisie is een initiatief van Wessel Aslander,

Nadere informatie

AEX gaat naar 430 én meer! WAvisie s Technische Analyse (week 18-2014)

AEX gaat naar 430 én meer! WAvisie s Technische Analyse (week 18-2014) Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op de AEX en presenteert een aandeel geselecteerd met grote opwaartse koerspotentie. WAvisie is een initiatief

Nadere informatie

Vrijwel alle VS-indices zijn alwéér opwaarts uitgebroken!

Vrijwel alle VS-indices zijn alwéér opwaarts uitgebroken! INTRO DOW NAS S&P 500 AEX DSM SLOT november 2013 Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op enkele Amerikaanse indexen en de AEX. Bovendien is

Nadere informatie

Welkom AEX DSM ING. Klik om u direct aan te melden voor een abonnement op http://www.wavisie.nl/ AEX brak wéér uit; klimt nu verder naar 375...

Welkom AEX DSM ING. Klik om u direct aan te melden voor een abonnement op http://www.wavisie.nl/ AEX brak wéér uit; klimt nu verder naar 375... Welkom AEX DSM ING Geachte lezer, December 2012 Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op de AEX. Bovendien zijn twee aandelen geselecteerd met

Nadere informatie

AEX naar 425-430; laatste horde kredietcrisis

AEX naar 425-430; laatste horde kredietcrisis Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op de AEX en selecteert een AEX-fonds met grote koerspotentie. WAvisie is een initiatief van Wessel Aslander,

Nadere informatie

AEX op weg naar 510 én naar 560!

AEX op weg naar 510 én naar 560! Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op de AEX en selecteert een AEX-fonds met grote koerspotentie. WAvisie is een initiatief van Wessel Aslander,

Nadere informatie

Beursdagboek 29 Oktober 2013.

Beursdagboek 29 Oktober 2013. Beursdagboek 29 Oktober 2013. Niemand gelooft meer in een daling van de financiële markten. Tijd 11:20 uur. Na een week in de Turkse zon ben ik weer achter de schermen. Ik heb een week rustig kunnen nadenken

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters In onze eerste nieuwsbrief nieuwe stijl willen wij terugblikken op het afgelopen kwartaal, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en uiteraard geven wij onze visie op de financiële markten. Terugblik

Nadere informatie

Blog 26 september 2016

Blog 26 september 2016 1 TOSTRAMS Week van de Belegger Super Cycles Blog Week van de Belegger (deel I) Super Cycles & Mega Markets signaleren nieuwe bullmarket Welkom in de Week van de Belegger 2016. Op de eerste dag vallen

Nadere informatie

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder?

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Zoals u waarschijnlijk weet, is de beurs nog steeds bijzonder nerveus en vooral negatief. De directe aanleiding is de tegenvallende groei in China waar wij

Nadere informatie

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder?

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Net als we vorig jaar meerdere keren hebben gezien, zijn de beurzen wederom bijzonder nerveus en vooral negatief. Op het moment van schrijven noteert de AEX 393

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s

1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s 1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s Week van de Belegger (deel V) Turbo s en 10-stappenplan Koopsignaal Wall Street met het 10-Stappenplan Op Wall Street zie ik thans, zeker in de huidige dip, een

Nadere informatie

Beurzen maken een betekenisvolle bodem!

Beurzen maken een betekenisvolle bodem! Beurzen maken een betekenisvolle bodem! Op maandag 24 juni daalde de S&P500 index tot 1553,25 punten. Die low is vanuit technisch oogpunt om meerdere redenen belangrijk. Voldoende reden voor een analyse.

Nadere informatie

10-jaars rente Duitsland. 10-jaars rente VS. Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017

10-jaars rente Duitsland. 10-jaars rente VS. Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017 In onze tweede nieuwsbrief nieuwe stijl blikken wij terug op het afgelopen kwartaal, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en presenteren wij onze visie op de financiële markten voor het komende kwartaal.

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Gemiddelden

Nadere informatie

Technische Analyse: Haarscheuren in de obligatiebubbel!

Technische Analyse: Haarscheuren in de obligatiebubbel! Technische Analyse: Haarscheuren in de obligatiebubbel! De 10-jarige Duitse obligatie index German Bund en de 30-Jarige Amerikaanse obligatie index T- Bund kenden een slechte maand. Een beperkte terugval

Nadere informatie

Beursdagboek 28 Augustus 2013.

Beursdagboek 28 Augustus 2013. Beursdagboek 28 Augustus 2013. Het Midden Oosten staat op scherp. En helaas.. het zou dit keer ook echt kunnen gaan gebeuren. En dat is erg. Gisterenavond Tijd 22:57 uur. In de VS siddert de belegger ook

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 9-9-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 9-9-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 9-9-2011. 447 miljard dollar gaat Obama uitgeven voor banen. Tijd 09:03 uur. Vanaf vijf voor negen gaat de FTI snel omhoog van 281,20 tot nu 282,80. Dat is zuur

Nadere informatie

Wanneer crasht de beurs?

Wanneer crasht de beurs? Wanneer crasht de beurs? Twee miljoen Belgen lezen dagelijks de krant. Zij lezen dat het Spaarboekje nu een Verliesboekje is geworden (Nieuwsblad 15/11). Dat beleggingsfondsen in Europese aandelen terug

Nadere informatie

Beursdagboek 12 September 2013.

Beursdagboek 12 September 2013. Beursdagboek 12 September 2013. De Amerikanen lieten tijdens de herdenking van 9-11 de markten voor de derde achtereenvolgende dag fors stijgen. Gisterenavond Tijd 22:10 uur. Zoals ik al schreef in mijn

Nadere informatie

Traditioneel zijn beurzen euforisch tot de maand mei. (Sell in May and Stay Away). Het jaar 2015 lijkt er weer zo eentje te worden.

Traditioneel zijn beurzen euforisch tot de maand mei. (Sell in May and Stay Away). Het jaar 2015 lijkt er weer zo eentje te worden. Col du Tourmalet! Traditioneel zijn beurzen euforisch tot de maand mei. (Sell in May and Stay Away). Het jaar 2015 lijkt er weer zo eentje te worden. Correcties op de beurs zijn gezond. U geniet ervan

Nadere informatie

Hoe nu verder? Economische vooruitzichten

Hoe nu verder? Economische vooruitzichten Hoe nu verder? Sinds onze nieuwsbrieven van juni en september jongsleden is er helaas wederom veel gebeurd in de financiºle sector. Met name de aandelenmarkten daalden weer verder. Vandaar dat wij u door

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2019

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2019 In deze nieuwsbrief blikken wij terug op het afgelopen jaar, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en presenteren wij onze visie op de financiële markten voor de komende periode. Terugblik 2018 Voordat

Nadere informatie

Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte!

Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte! Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte! Het welles-nietes-verhaal tussen de Amerikaanse Democraten en -Republikeinen zorgt voor volatiliteit. Toch kon de S&P500, de trendsetter

Nadere informatie

Terugblik. Maandbericht april 2018

Terugblik. Maandbericht april 2018 Maandbericht april 2018 Terugblik Aandelenbeurzen lopen in april groot deel van verlies in De keuzes die we voor u maakten in de portefeuilles - we zijn overwogen in aandelen en vastgoed ten koste van

Nadere informatie

Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien?

Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien? Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien? De SP500 doorbrak in juli zijn weerstandslijn op 2130 punten. Sinds die doorbraak vliegen zwarte zwanen met zwermen over ons heen maar de index houdt zich

Nadere informatie

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Informatiewijzer Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Beleggen op een manier die bij u past! Aangenomen mag worden dat beleggen een voor u een hoger rendement

Nadere informatie

Veel gestelde vragen kwartaalcijfers pensioenfondsen

Veel gestelde vragen kwartaalcijfers pensioenfondsen Veel gestelde vragen kwartaalcijfers pensioenfondsen 1. De kwartaalcijfers van de pensioenfondsen zijn negatief. Hoe komt dat? Het algemene beeld is dat het derde kwartaal, en dan in het bijzonder de maand

Nadere informatie

AEX lager door nieuwe banken- en kredietcrisis

AEX lager door nieuwe banken- en kredietcrisis AEX lager door nieuwe banken- en kredietcrisis De AEX zit nog steeds ingeklemd tussen de 402 en de 409-puntengrens. Het wachten is op een uitbraak. Diverse indices zoals de Duitse DAX en de Portugese PSI

Nadere informatie

Ontdek beleggingskansen met technische analyse

Ontdek beleggingskansen met technische analyse Online Seminar Beleggen Ontdek beleggingskansen met technische analyse Bas Heijink Technisch Analist ING Investment Office Bart-Jan Blom van Assendelft Manager ING Beleggen Amsterdam, 10 september 2013

Nadere informatie

Technology Semiconductor Integrated Circuits

Technology Semiconductor Integrated Circuits TIP 1: Amkor Technology Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten AMKR US0316521006 Technology Semiconductor Integrated Circuits Amkor Technology (AMKR) is het op één na grootste

Nadere informatie

QE in de eurozone: bezit van de zaak, einde van het vermaak?

QE in de eurozone: bezit van de zaak, einde van het vermaak? QE in de eurozone: bezit van de zaak, einde van het vermaak? Komt er QE in de eurozone? Sinds enige maanden wordt er op de financiële markten gezinspeeld op het opkopen van staatsobligaties door de Europese

Nadere informatie

Trade van de Week. Meeliften. op het succes. van BESI

Trade van de Week. Meeliften. op het succes. van BESI Trade van de Week Meeliften op het succes van BESI Wanneer we de in Nederland genoteerde aandelen bekijken sinds de start van 2009, dan komen we toch wel tot de conclusie dat BE Semiconductor N.V. (BESI)

Nadere informatie

Zijn Europese aandelen écht ondergewaardeerd?

Zijn Europese aandelen écht ondergewaardeerd? Nu de Dow Jones en S&P beursindices het ene record na het andere aan mekaar weten te rijgen, is het vanzelfsprekend om de vraag te krijgen of een dergelijke ontwikkeling op zich gerechtvaardigd is- en

Nadere informatie

Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen.

Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen. Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen. Tijdens het schrijven van deze bijdrage vergadert de NAVO en verhoogt de spanning in Ukraine. Onzekerheid is dé katalysator die beleggers doen huiveren! In

Nadere informatie

VFB 10 de T.A. - DAG. Meten is Weten. Door P. Gins. Mark Schils. Directeur CompuGraphics

VFB 10 de T.A. - DAG. Meten is Weten. Door P. Gins. Mark Schils. Directeur CompuGraphics VFB 10 de T.A. - DAG Meten is Weten Door P. Gins Mark Schils Directeur CompuGraphics Uitgever van beursgrafiek.be CompuGraphics & TransStock VFB 10 de T.A. - DAG 7 Tips om het rendement van uw portefeuille

Nadere informatie

Beursdagboek 10 September 2013.

Beursdagboek 10 September 2013. Beursdagboek 10 September 2013. Morgen is het al weer 12 jaar geleden. Gisterenavond Tijd 20:16 uur. Op het moment van sluiten van onze beurs gisteren stond de Dow op +86 punten. Op dit moment zien we

Nadere informatie

De terugkeer van de Greenback!

De terugkeer van de Greenback! De terugkeer van de Greenback! De koersval van de euro tegenover de dollar is hard. Hoe profiteert u als belegger van deze monetaire trendwijziging? Hoe reageert Azië en staat de beurs van Kenya reeds

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011. Wordt ook China afgewaardeerd door de rating bureaus? Tijd 09:40 uur. Vanochtend rond acht uur zat ik voor de koersschermen. De opening van de futures

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 5-8-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 5-8-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 5-8-2011. Geven de Amerikanen zich over? Capituleren ze? Tijd gisterenavond 20:21 uur Dit is de tickgrafiek van de Dow. Op dit moment staat de Dow 400 punten in

Nadere informatie

Wat te doen bij toenemende politieke risico s

Wat te doen bij toenemende politieke risico s Wat te doen bij toenemende politieke risico s De afgelopen maanden is er weer bijzonder veel gebeurd. De belangrijkste gebeurtenissen hebben betrekking op de politiek. Vooraf werd gedacht dat veel van

Nadere informatie

Technische analyse: Lange termijn bull markt in aandelen begonnen

Technische analyse: Lange termijn bull markt in aandelen begonnen Publicatiedatum: 17 oktober 2013 ING Commercial Banking Technische analyse: Lange termijn bull markt in aandelen begonnen Door Roelof-Jan van den Akker, senior technisch analist van ING Financial Markets

Nadere informatie

Tijd voor een overzicht

Tijd voor een overzicht Tijd voor een overzicht Regelmatig kom ik terug op het belang om indexen en sectoren op te volgen. Deze aanpak biedt u namelijk de zekerheid om te investeren in de sterke sectoren. Sectoren die het minder

Nadere informatie

Market Update. Gold&Discovery Fund. Edelmetalen bevinden zich al ruim tien jaar in een sterke bullmarkt

Market Update. Gold&Discovery Fund. Edelmetalen bevinden zich al ruim tien jaar in een sterke bullmarkt Market Update Gold&Discovery Fund Na twee zeer sterke hersteljaren is er dit jaar sprake van een wereldwijde groeivertraging Hierdoor staan de prijzen van veel grondstoffen onder druk. Toch noteert goud

Nadere informatie

Indexabonnement analyse 20 mei 2006

Indexabonnement analyse 20 mei 2006 Indexabonnement analyse 20 mei 2006 20 mei 2006 Vanaf vandaag voegen we een onderdeel toe aan het marktbericht, namelijk de financiele astrologie. Niet dat we nu denken dat dit het helemaal is, maar we

Nadere informatie

Bij Olie zaten we niet goed. Olie bleef stijgen en ging niet omlaag tot 2 maart. Sinds afgelopen woensdag ging het wel zoals voorspeld hard omhoog.

Bij Olie zaten we niet goed. Olie bleef stijgen en ging niet omlaag tot 2 maart. Sinds afgelopen woensdag ging het wel zoals voorspeld hard omhoog. Swingbeleggen.com Nieuwsbrief 3, periode maandag 7-3-2016 tot en met vrijdag 11-3-2016 Welkom! Beste beleggers, welkom bij nieuwsbrief 3 van swingbeleggen.com Doel van deze nieuwsbrief is om u een beeld

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 17-8-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 17-8-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 17-8-2011. Daar stonden ze dan gisterenavond. En wat voor super oplossing als leiders van Europa hadden ze? NIETS. Tijd 08:30 uur. Het was gisterenavond iets na

Nadere informatie

Het 1 e kwartaal van 2015.

Het 1 e kwartaal van 2015. 1 Het 1 e kwartaal van 2015. Achteraf bezien was het eerste kwartaal van 2015, vooral in Europa, uiterst vriendelijk voor beleggers. Hoewel door Invest4You, ondanks de jubelverhalen in de pers een zekere

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014 Technische Analyse Het stappenplan Inhoud Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse Stappenplan: 3 basisstappen

Nadere informatie

TechnischeSignalen.com - 21/10/2015

TechnischeSignalen.com - 21/10/2015 TechnischeSignalen.com - // Bekaert 9 8 Rel.sterkte tov Bel- Bekaert (.$) 9 8 Steunniveau op en een duidelijke weerstand op. Die zal als een magneet werken bij de volgende beweging. Met een EV/EBITDA ratio

Nadere informatie

BLOG d.d. 24 juni 2016

BLOG d.d. 24 juni 2016 BLOG d.d. 24 juni 2016 Blog III: Enkele concrete tips. In de loop van de dag zijn diverse nieuwe posities ingenomen, zowel in individuele aandelen als in Turbo's. In individuele aandelen kochten we oa.

Nadere informatie

Technische Analyse: Was de storm in New York een voorbode op wat komen zal?

Technische Analyse: Was de storm in New York een voorbode op wat komen zal? Technische Analyse: Was de storm in New York een voorbode op wat komen zal? De voorbije week raasde een nooit geziene storm door de straten van New York. Metershoge golven brachten het schip de HMS Bounty

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-8-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-8-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-8-2011. Kunnen de financiële markten vandaag verder van de rand van de afgrond komen? Amerika deed gisterenavond zijn uiterste best. Vandaag de rest van de wereld.

Nadere informatie

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES GEMAKKELIJK STARTEN MET BELEGGEN Powered by De beleggersinformatie in deze brochure dient uitdrukkelijk niet geïnterpreteerd te worden als individueel beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling.

Nadere informatie

Aanwezig: - Wilgenhaege Fondsen Management B.V. vertegenwoordigd door de heer R.G.A. Steenvoorden en de heer R.L. Voskamp.

Aanwezig: - Wilgenhaege Fondsen Management B.V. vertegenwoordigd door de heer R.G.A. Steenvoorden en de heer R.L. Voskamp. NOTULEN van de jaarlijkse algemene vergadering van Participanten van Steady Growth Fund, gevestigd en kantoorhoudende te Polarisavenue 97, 2132 JH Hoofddorp (de vennootschap) gehouden te Hoofddorp op 28

Nadere informatie

Inhoud. Deel 1 Geen rendement zonder risico 1 Rustig en onrustig beleggen 12 2 Alles heeft z n prijs 27 3 Verdeel en heers 41

Inhoud. Deel 1 Geen rendement zonder risico 1 Rustig en onrustig beleggen 12 2 Alles heeft z n prijs 27 3 Verdeel en heers 41 Inhoud Inleiding 9 Deel 1 Geen rendement zonder risico 1 Rustig en onrustig beleggen 12 2 Alles heeft z n prijs 27 3 Verdeel en heers 41 Deel 2 Eigen vermogen of onvermogen 4 Eigen vermogen 56 5 Uit balans

Nadere informatie

Grondstoffen blijven interessant!

Grondstoffen blijven interessant! Grondstoffen blijven interessant! De Amerikaanse beurs sputtert. Sinds de top (1850 punten) van 31 december 2013, staan we na vier maanden nog steeds op hetzelfde niveau (1863 punten). Bent u op zoek naar

Nadere informatie

Beursdagboek 24 Mei 2013.

Beursdagboek 24 Mei 2013. Beursdagboek 24 Mei 2013. Loopt Abenomics nu al op zijn laatste benen! Tijd 10:30 uur. Het was afgelopen nacht in Japan een angstige sessie voor de handelaren. Na eerst een winst van drie procent vlogen

Nadere informatie

De afgelopen jaren werden gekenmerkt door historisch lage rentevoeten, maar in 2016 is daar toch echt verandering in gekomen.

De afgelopen jaren werden gekenmerkt door historisch lage rentevoeten, maar in 2016 is daar toch echt verandering in gekomen. USA Rapport Augustus 2017 10 augustus 2017 Beste belegger, In deze editie, bespreken we een nieuwe kooptip, maar kijken we eerst eens naar de rente. En dan vooral: stijgende rente in relatie tot smallcaps.

Nadere informatie

Week 3.

Week 3. Cursus Beleggen Week 3 www.cursus-beleggen.net Inleiding De afgelopen week bent u aan de slag gegaan met het uitvoeren van technische analyses. Enkele dagen geleden hebben wij u laten zien hoe wij deze

Nadere informatie

Welkom! Beste beleggers, welkom bij de wekelijks nieuwsbrief van swingbeleggen.com

Welkom! Beste beleggers, welkom bij de wekelijks nieuwsbrief van swingbeleggen.com Swingbeleggen.com Nieuwsbrief 10, periode maandag 25-4-2016 tot en met vrijdag 29-4-2016 Welkom! Beste beleggers, welkom bij de wekelijks nieuwsbrief van swingbeleggen.com Doel van deze nieuwsbrief is

Nadere informatie

Trade van de Week. ETF s. als alternatief. voor aandelen

Trade van de Week. ETF s. als alternatief. voor aandelen Trade van de Week ETF s als alternatief voor aandelen In mijn zoektocht naar de Trade van de Week stuitte ik vandaag niet zozeer op een trade, maar eerder op een trader van de week. Deze klant trok mijn

Nadere informatie

Advanced Battery Tech Inc.

Advanced Battery Tech Inc. TIP 1: Advanced Battery Tech Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten ABAT US00752H1023 Industrial Electrical Equipment Advanced Batteries (ABAT) ontwikkelt, fabriceert en

Nadere informatie

De Pensioenkrant. Wilt u ook uw pensioen veilig stellen? Lees verder in de pensioenkrant...

De Pensioenkrant. Wilt u ook uw pensioen veilig stellen? Lees verder in de pensioenkrant... De Pensioenkrant Wilt u ook uw pensioen veilig stellen? Lees verder in de pensioenkrant... Het probleem Levensstandaard behouden wordt moeilijker Uit cijfers van het nationaal instituut voor statistiek

Nadere informatie

Beursdagboek 18 September 2013.

Beursdagboek 18 September 2013. Beursdagboek 18 September 2013. Volgens Zero Hedge is de consensus 9 miljard tapering. Tijd 08:50 uur. De Bloomberg consensus voor vanavond ziet er zo uit. De markt verwacht dat de Fed haar maandelijkse

Nadere informatie

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services TIP 2: Ezcorp Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten EZPW US3023011063 Credit Services Ezcorp (EZPW) is een bedrijf dat leningen verstrekt en daarnaast tweedehands spullen

Nadere informatie

Turbo-abonnement Analyse 20 mei 2006

Turbo-abonnement Analyse 20 mei 2006 Analyse 20 mei 2006 20 mei 2006 De markten zijn belangrijke bewegingen gestart. De volatiliteit neemt toe en de onrust ook. In olie zijn er bewegingen gaande die we nader bekeken hebben. We concluderen

Nadere informatie

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen.

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Bent u als belegger op zoek naar rendement én bescherming, zonder de zorgen van het

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief voor Q2 2014

In deze nieuwsbrief voor Q2 2014 In deze nieuwsbrief voor Q2 2014 Werkloosheid Verenigde Staten - Fed blijft op toneel Rusland eist rol op, p.1. - Aandelen meest kansrijk in 2014, p.2. - Obligaties winnen in Q1 - weinig potentie, p.2.

Nadere informatie

Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2013

Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2013 Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2013 Gedurende het slotkwartaal van 2013 heeft de ECB ervoor gekozen om het monetaire beleid verder te verruimen. De reden hiervoor was onder meer een verrassend lage

Nadere informatie

5 manieren om uw voordeel te halen uit de Bolero-Alerts

5 manieren om uw voordeel te halen uit de Bolero-Alerts 5 manieren om uw voordeel te halen uit de Bolero-Alerts Wilt u een aandeel kopen als het net onder een bepaalde koers gezakt is? Wilt u uw positie verkopen als u op 30% koerswinst staat? Hebt u misschien

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER De financiele markten laten een zijwaarts patroon zien in een nauwe bandbreedte. Ondanks het feit dat de maand september als behoorlijk turbulent bekend staat de afgelopen dertig

Nadere informatie

Workshop 25 juni 2003

Workshop 25 juni 2003 Workshop 25 juni 2003 StockVision 2003. Alle rechten voorbehouden. Beleggen houdt in dat u risico neemt. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit het gebruik van de kennis en

Nadere informatie

7,3. Opdracht door een scholier 2133 woorden 14 januari keer beoordeeld. Inleiding

7,3. Opdracht door een scholier 2133 woorden 14 januari keer beoordeeld. Inleiding Opdracht door een scholier 2133 woorden 14 januari 2002 7,3 73 keer beoordeeld Vak Economie Inleiding De afgelopen periode is er regelmatig in het nieuws gesproken over het dalen van de aandelenkoersen

Nadere informatie

Huishoudens bouwen hun effectenportefeuille af

Huishoudens bouwen hun effectenportefeuille af Huishoudens bouwen hun effectenportefeuille af Inleiding Door de opkomst van moderne informatie- en communicatietechnologieën is het voor huishoudens eenvoudiger en goedkoper geworden om de vrije besparingen,

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-9-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-9-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-9-2011. Ik durf het hardop te zeggen: Griekenland gaat failliet en verlaat de Eurozone. Tijd 08:10 uur. Met de S&P 500 futures rond 1145 en dus weer een 12,50

Nadere informatie

meer informatie? >

meer informatie? > Geld verdienen zonder kopzorgen TA-columns in Het Financieele Dagblad (2007 t/m 2015) TERUGBLIK >>> VFB TA-DAG 24 FEBRUARI 2018 CRYPTO-MANIE BITCOIN een jaar geleden 22-02-2018 BITCOIN ZEEPBEL DOORGEPRIKT

Nadere informatie

Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2012

Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2012 Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2012 Op de financiële markten keerde de rust enigszins terug in het vierde kwartaal. In de VS hield de zogenoemde fiscal cliff de beleggers nog wel geruime tijd in haar

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen 1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen Week van de Belegger (deel II) Sectoren + individuele aandelen Vandaag is dag 2 van de Week van de Belegger. In het eerste deel bekeken

Nadere informatie

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen NL Belegt beter! 1 NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen Sparen levert tegenwoordig te weinig op om uw vermogen te laten groeien. NL Belegt biedt een prima alternatief, afgestemd

Nadere informatie

Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008?

Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008? Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008? Karel Mercx Sinds september weer terug bij Beleggers Belangen Beleggingsspecialist RTL Z Beursspel (2015) Beurstwitteraar van het jaar (2014)

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Businesscycle

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Businesscycle 1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Businesscycle Week van de Belegger (deel III) Vierjarige Businesscycle signaleert vertragend economische herstel Voor volgend jaar wordt een stevige economische groei

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 11-8-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 11-8-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 11-8-2011. INMAXXA gisterenavond op Nieuwsuur. Klik op onderstaande link. http://nieuwsuur.nl/video/263497-particulier-beleggen-wat-is-wijsheid.html Tijd 08:13 uur.

Nadere informatie

ASML Call Spread. 15 januari Analyse:

ASML Call Spread. 15 januari Analyse: ASML Call Spread 15 januari 2016 Analyse: Volgende week komt ASML met kwartaalcijfers. De koers van het aandeel is de afgelopen maanden behoorlijk teruggezakt. Rond de zone 70-72 ligt een belangrijk steunniveau.

Nadere informatie

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers.

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers. BELEGGINGSINSTITUUT André Brouwers Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut

Nadere informatie

Interpolis Obligaties 3e kwartaal 2012

Interpolis Obligaties 3e kwartaal 2012 Interpolis Obligaties 3e kwartaal 2012 De obligatiemarkten werden in het derde kwartaal vooral beïnvloed door de ingrepen van de Europese Centrale Bank (ECB). Aan het begin van het kwartaal bleven aanvankelijk

Nadere informatie

Het 4 e kwartaal van 2014.

Het 4 e kwartaal van 2014. 1 Het 4 e kwartaal van 2014. Zoals werd aangegeven aan het einde van het derde kwartaal van 2014 zou voorzichtigheid betracht worden bij het investeren in aandelen. De kansen op topvorming werden zo groot

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 15-8-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 15-8-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 15-8-2011. Gaat de zon weer schijnen tussen de wolken door. Tijd 09:06 uur. Na de zeer sterke stijging afgelopen vrijdag en een degelijk Wall Street stijgen de indices

Nadere informatie

Trade van de week. Winnen met. Indexopties

Trade van de week. Winnen met. Indexopties Trade van de week Winnen met Indexopties Hoe profiteer je van een stijgende of dalende beurs? Veel traders proberen dit door zelf een aantal aandelen uit de index te kiezen en daar long of short op te

Nadere informatie

Cursus Cyclisch Beleggen

Cursus Cyclisch Beleggen "That which has been is now and that which is to be had already been." Eccl. 1:9: This makes it plain that everything works according past cycles, and that history repeats itself in the lives of men, nations

Nadere informatie

Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets?

Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets? Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets? Rob Stuiver & Tycho Schaaf Amsterdam, 18 september 2018 Uw sprekers van vanavond Rob Stuiver Tycho Schaaf Fund Manager VOC Fonds Beleggingsexpert LYNX Blogger

Nadere informatie

Workshop Sparen of beleggen? Karel Mercx en Hildo Laman Redacteuren Beleggers Belangen

Workshop Sparen of beleggen? Karel Mercx en Hildo Laman Redacteuren Beleggers Belangen Workshop Sparen of beleggen? Karel Mercx en Hildo Laman Redacteuren Beleggers Belangen Voorstellen Karel Mercx Hildo Laman Begonnen in de internetzeepbel Begonnen in de optiehandel Programma Voor & nadelen

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8 Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,97 0,97% DOW JONES 17958,73 0,31% NASDAQ CMP 4974,565 0,48% NASDAQ -100 4403,953 0,64% NIKKEI 225 19907,63-0,15%

Nadere informatie

Beursdagboek 20 Juni 2013.

Beursdagboek 20 Juni 2013. Beursdagboek 20 Juni 2013. Het persbericht om 20.00 uur kan aangeven dat er eind 2013 begin 2014 met tapering wordt begonnen. Gisterenavond Tijd 20:14 uur. Op het persbericht ging de Dow eerst van 6 naar

Nadere informatie

Spirit AeroSystems Holdings Inc.

Spirit AeroSystems Holdings Inc. TIP 3: Spirit AeroSystems Holdings Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector New York Stock Exchange Verenigde Staten SPR US8485741099 Industrial Goods - Aerospace/Defense Products & Services Spirit

Nadere informatie