GLAZENWAS HANDBOEK. 1. UW PARTNER in GLAZENWASSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GLAZENWAS HANDBOEK. 1. UW PARTNER in GLAZENWASSEN"

Transcriptie

1 GLAZENWAS HANDBOEK

2 GLAZENWAS HANDBOEK 1. UW PARTNER in GLAZENWASSEN

3 1.1 VAKKUNDIGHEID MADE IN GERMANY Hobart is wereldwijd marktleider voor zakelijke vaatwastechniek. Onze producten staan voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid en zijn ontstaan in samenwerking met U - onze klant. Naast tienduizenden machines en tevreden klanten is ook Made in Germany een onverslaanbaar kwaliteitskenmerk. Dat geldt voor alle machines - van grote transportband vaatwasmachines tot compacte glazenwasmachines. Een schoon, glanzend glas is het visitekaartje van uw onderneming en een van de eerste indrukken die uw gast van u krijgt. In dit glazenwas handboek geven wij u informatie, tips en trucs over hoe u het stralen van uw glazen kunt behouden. 11 HOBART voordelen

4 GLAZENWAS HANDBOEK 2. waarom glazen machinaal afwassen?

5 2.1 MACHINAAL AFWASSEN IS HYGIËNISchER! 1 Bij machinaal afwassen worden beduidend meer ziektekiemen verwijderd dan bij afwassen met de hand. Daardoor reduceert u het gezondheidsrisico voor uw gast. Het wasresultaat is afhankelijk van temperatuur, waterkwaliteit, tijd en reinigingsmiddelen (chemie). Bij machinale afwasmethodes worden deze factoren precies bepaald en een hygiënisch resultaat gegarandeerd. UW HOBART voordeel De glazenwasmachines van Hobart voldoen aan de vereisten voor een hygiënisch wasresultaat volgens DIN Norm DIN stelt de hygiënische en technische vereisten aan zakelijke glazenwasmachines en het spoelresultaat vast. Een theedoek die in de gastronomie gebruikt wordt, bevat na een dag ongeveer ziektekiemen. Het gerenommeerde Duitse Bondsinstituut voor Risicobeoordeling heeft vastgesteld: Afwassen met koud water en desinfecteermiddel biedt de gebruikers niet voldoende bescherming tegen ziektekiemen. Met de hand afwassen en poleren verhoogt het gevaar op de overdracht van noro-virussen, salmonella, Colibacteriën of streptokokken. WAAROM MOET IK MIJN GLAZEN MACHINAAL AFWASSEN?

6 GLAZENWAS HANDBOEK 2.2 machinaal glazenwassen bespaart energie Bij machinaal afwassen wordt tot 30 procent minder energie gebruikt dan bij handmatig afwassen... WAAROM? Omdat bij handmatig afwassen elk glas afzonderlijk met water afgespoeld moet worden. Hiervoor wordt meer warm water - en daardoor ook meer energie - verbruikt dan in een speciale glazenwasmachine het geval is. 2 uw HOBART voordeel Naast het effect op zich van het gebruik van een glazenwasmachine, besparen de glazenwasmachines van Hobart door het gebruik van innovatieve technologieën, zoals bijvoorbeeld effectieve filtersystemen, meer energie dan gebruikelijke machines..

7 2.3 MACHINAAL AFWASSEN BESPAART WATER EN CHEMIE 3 WAAROM? Onderzoek heeft uitgewezen dat bij machinaal afwassen de kosten voor water, chemische middelen, personeel, alsmede voor servies- en glasbreuk ongeveer 25 procent lager zijn dan bij handmatig afwassen. uw HOBART voordeel Hobart glazenwasmachines besparen door het gebruik van innovatieve technologieën, zoals bijvoorbeeld geoptimaliseerde sproeigeometriën, meer water en chemische middelen - u bespaart bedrijfskosten. WAAROM MOET IK MIJN GLAZEN MACHINAAL AFWASSEN?

8 GLAZENWAS HANDBOEK 3. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

9 4 3.1 EEN KRUIS VERKLAART HET AFWASSEN Chemicus Dr. Herbert Sinner heeft in het naar hem genoemde Sinner s kruis de vier beslissende factoren voor het hygiëdelijken dat één factor gedeeltelijk door een andere gecom- De factoren worden in een kruis weergegeven om te verduinisch reinigen van servies genoemd: temperatuur, tijd, chemische middelen en mechanica. Daarnaast is de waterkwaliteit bijvoorbeeld verlaagd kunnen worden als de factor tempepenseerd kan worden. Het aandeel chemische middelen zou bij het glazenwassen van beslissende betekenis. ratuur verhoogd zou worden. Dit heeft natuurlijk grenzen, want bij een te hoge temperatuur zouden de glazen kapot springen. uw HOBART voordeel Bij de glazenwasmachines van Hobart zijn de afzonderlijke Hierdoor ontstaat een perfect en hygiënisch foutloos wasresultaat. factoren van het Sinner s kruis optimaal op elkaar afgestemd. SEGMENTE WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

10 GLAZENWAS HANDBOEK

11 3.1 EEN KRUIS VERKLAART HET AFWASSEN DE 4 SPOELFACTOREN DE SPOELFACTOREN VAN HOBART GLAZENWASMACHINES TEMPERATUUR TEMPERATUur MECHANICA MECHANICA CHEMIE TIJD CHEMIE TIJD SEGMENTE WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

12 GLAZENWAS HANDBOEK

13 3.2 DE JUISTE TEMPERATUREN 5 De wastemperatuur moet op ongeveer 55 C liggen en de naspoeltemperatuur op ongeveer C. UW HOBART VOORDEEL Het verwarmingselement MAXIMAL van de Hobart glazenwasmachines houdt de temperatuur constant op 55 C, ook bij langdurig gebruik. Bij deze temperatuur hebben de chemische WAAROM? Hoe hoger de temperatuur, hoe beter de chemische reinigingsmiddelen werkt. Als de temperatuur in de afwasmachine te laag is, kunnen de vuile resten niet volledig van het spoelgoed worden verwijderd en de ziektekiemen niet volledig gedood worden. Als hij te hoog is kan dit leiden tot glascorrosie en glasbreuk. De levensduur van gedecoreerde glazen wordt door een te hoge temperatuur verkort. reinigingsmiddelen de maximale efficiëntie, de was- en droogresultaten blijven constant goed en de glazen worden gespaard. SEGMENTE WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

14 GLAZENWAS HANDBOEK

15 3.3 VOLDOENDE SPOELTIJD 6 Tijd is in gastronomische bedrijven een kostbaar goed en juist tijdens spitstijden telt elke minuut. Een wasgang van ongeveer 60 seconden kan voldoende zijn om een glazenkorf met 25 glazen te reinigen. UW HOBART VOORDEEL De glazenwasmachine van Hobart met de naspoelpomp CONSTANT, de geïntegreerde doseertechniek en de groothoeksproeiers, (patent) bereiken in een zo kort mogelijke tijd het WAAROM? Een glazenwasmachine coördineert temperatuur, chemie en mechanica zo optimaal, dat de factor tijd tot een minimum gereduceerd kan worden. beste wasresultaat. Daardoor zijn uw glazen zo snel mogelijk weer beschikbaar. SEGMENTE WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

16 GLAZENWAS HANDBOEK 3.4 DE JUISTE CHEMIE Om glanzende en hygiënisch schone glazen te hebben, komt het aan op het juiste reinigings- en glansspoelmiddel evenals op een juiste dosering. WAAROM? Speciale reinigingsmiddelen voor glazen bevatten componenten die de oppervlakken van het glas sparen en daarbij toch het noodzakelijke reinigingseffect bereiken. Zowel het reinigingsmiddel als ook het glansspoelmiddel dragen bij aan een perfect was- en hygiëneresultaat. 7 UW HOBART VOORDEEL De geïntegreerde doseerapparaten voor de reinigingsmiddelen optimaliseren uw chemieverbruik, omdat altijd optimaal gedoseerd wordt. Variaties in de dosering worden voorkomen. Het seriematig ingebouwde fijnfiltersysteem GENIUS-X² pompt al na enige seconden het verzamelde grove vuil uit de machine. Hierdoor is er aanzienlijk minder vuil in het water en hoeft dus minder water gebruikt te worden om het fris en zuiver te houden. - Gevolg: minder verbruik van chemische middelen.

17 AANBEVELING VAN HOBART: Stem het reinigingsmiddel en het glansspoelmiddel precies op elkaar af. Lees de aangegeven doseringshandleiding na: Onderdosering heeft een negatief effect op het wasresultaat en de levensduur van de glazen. Overdosering heeft geen positief effect op het wasresultaat, maar is wel milieubelastend en oneconomisch. De juiste dosering moet door een vakman bij het plaatsen/instellen van de machine worden ingesteld. Gebruik alleen speciale glazenreiniger. Zure en chloorhoudende reinigingsmiddelen kunnen leiden tot vertroebeling en schade aan de decoratie. SEGMENTE WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

18 GLAZENWAS HANDBOEK

19 3.5 DE JUISTE MECHANICA 8 Naast de factoren temperatuur, chemische middelen en tijd is ook de mechanica, b.v. de wasdruk, van belangrijke betekenis voor het reinigingsresultaat. UW HOBART VOORDEEL In de glazenwasmachines van Hobart verdeelt wassysteem ROTOR de chemie met de juiste druk in de gehele binnenruimte. De groothoeksproeiers (patent) verdelen het water WAAROM? Een juiste wasdruk zorgt ervoor dat het vuil loskomt van de glazen en afgewassen kan worden. Opgedroogd vruchtvlees of resten melkschuim worden door de waterdruk opgelost en afgewassen. met de optimale druk over de oppervlakken van de glazen. Het dubbele wasmechaniek met de extra bovenste wasarm maakt ook het wassen van servies en bestek mogelijk. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

20 GLAZENWAS HANDBOEK 3.6 DE JUISTE WATERKWALITEIT De kwaliteit van het water waarmee gewassen wordt, heeft een grote invloed op het wasresultaat. WAAROM? Als men een waterdruppel bekijkt, dan ziet men dat deze verschillende bestanddelen bevat. Mineralen en zouten, carbonaten en niet-carbonaten, etc. Voor vlekvrij wassen is het belangrijk dat op het glas, als het water eraf loopt, geen mineralen en zouten kunnen achterblijven. Deze mineralen zijn ook bestanddeel van het totale zoutgehalte van het water. Deze worden gemeten in µs/cm. Idealiter wordt het water gezuiverd voor het wassen, zodat het totale zoutgehalte verlaagd of volledig verwijderd wordt. Hiertoe worden gedeeltelijke of volledige ontzoutingspatronen ingesteld - vlekken op glazen kunnen zo helemaal niet ontstaan.

21 AANBEVELING VAN HOBART Voor vlekvrije glazen moet het totale zoutgehalte van het water onder 100 µs/cm liggen. Afhankelijk van de ongezuiverde waterkwaliteit moet een gedeeltelijke of volledig ontzoutingspatroon voorgeprogrammeerd worden. Ontkalkingapparatuur is er voor het voorkomen van kalkaanslag. De machine-onderdelen, zoals verwarmingselementen of wasarm, worden beschermd tegen verkalking. De waterontkalker reduceert echter niet het totale zoutgehalte van het water en draagt daardoor niet bij aan een vlekvrij wasresultaat. SEGMENTE WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

22 GLAZENWAS HANDBOEK 4. WAAROM IS GLAS NIET HETZELFDE ALS GLAS?

23 4.1 GLAS IS EEN VEELZIJDIG MATERIAAL Verschillende glassoorten kunnen specifieke kenmerken Glazen met grote poriën hebben een groter aangrijpvlak bezitten en reageren afhankelijk van de samenstelling ver- waarin mineralen zich kunnen afzetten. Glascorrosie kan 9 schillend op temperatuur, druk of chemische middelen. WAAROM? Afhankelijk van de samenstelling bevat het glasoppervlak grote of kleine poriën. Dit is van wezenlijke invloed op de bestendigheid van het glas. UW HOBART VOORDEEL In de glazenwasmachines van Hobart zijn de parameters voor de ideale temperaturen voor het afwassen en naspoelen van glazen het gevolg zijn - het glas wordt troebel. Veel glazen, zoals bijvoorbeeld rode wijnglazen met een grote kelk, staan vaak onder grote spanning. Als deze glazen worden blootgesteld aan een groot temperatuurverschil binnen korte tijd, kunnen ze breken. vastgelegd. Hierdoor worden temperatuurvariaties voorkomen en alle glassoorten zo voorzichtig mogelijk afgewassen. WAAROM IS GLAS NIET HETZELFDE ALS GLAS?

24 GLAZENWAS HANDBOEK

25 4.2 DE MEESTE GLAZEN ZIJN GESCHIKT VOOR EEN GLAZEN WASMACHINE Pas als aan bepaalde eigenschappen voldaan is, is een glas Volgens DIN worden de volgende vormen en opper- geschikt voor de vaatwasmachine. vlakken aanbevolen voor een hygiënisch, foutloos wasresul- 10 WAAROM? Volgens DIN is een glas geschikt voor de vaatwasmachine, als het meer dan 500 programma s kan doorstaan zonder dat er zichtbare schade is. Decoraties zijn gevoeliger en moeten daarom minstens 250 programma s kunnen doorstaan zonder sterke kleurveranderingen. uw HOBART voordeel De glazenwasmachines van HOBART hebben in vergelijking met handmatig afwassen, rustigere wasvoorwaarden en verlengen dus de gebruiksduur van gevoelige glazen. taat: Gladde, dichte oppervlakken Wijde openingen Geen duidelijke smeltranden Geen groeven Geen geprononceerde, diepe voeten Vast staand in omgedraaide positie Zo klein mogelijke glasmassa WAAROM IS GLAS NIET HETZELFDE ALS GLAS?

26 GLAZENWAS HANDBOEK 5. KAN IK EEN BIERGLAS OOK METEEN NA HET AFWASSEN GEBRUIKEN?

27 ALLEEN ALS HET GLAS KOEL UIT DE AFWASMACHINE KOMT! Na het gebruikelijke naspoelen in een glazenwasmachine is WAAROM? het bierglas nog warm en moet apart afgekoeld worden. Bier Bierglazen kunnen bij behoefte in een Hobart glazenwasmachine met een druk op de knop koud nagespoeld worden, krijgt echter pas zijn ideale smaak als het in een koel glas ingeschonken of getapt wordt. Een optimaal biergenot voor zodat de temperatuur omlaag gaat en de glazen snel weer de klant kan echter ook met een glazenwasmachine bereikt gebruikt kunnen worden. Voor ander spoelgoed, zoals bijvoorbeeld servies, staat de gebruikelijke hete naspoeling ter worden! beschikking, ook met een druk op de knop. UW HOBART VOORDEEL De GCN en GP glazenwasmachines van Hobart beschikken het ideale biergenot. Het naspoelen HEET verbetert het zelfdrogende effect van serviesgoed, zodat dit sneller kan dro- standaard over HEET&KOUD naspoelen. De koud-waternaspoeling KOUD koelt de bierglazen af zodat ze sneller gen. Het HEET-KOUD naspoelen kan met een druk op de weer gebruikt kunnen worden. Het bier krijgt daardoor een knop, zonder wachttijd, worden ingesteld. Bij de GX en GP stabiel, fijn schuim en houdt een optimale temperatuur voor glazenwasmachine is het HEET&KOUD naspoelen een optie. KAN IK EEN BIERGLAS OOK METEEN NA HET AFWASSEN GEBRUIKEN?

28 GLAZENWAS HANDBOEK 6. ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

29 6.1 WAAROM KUNNEN GLAZEN ONAANGENAAM RUIKEN? Geurtjes in een glas bederven elk drinkgenot. Met de volgende tips kunt u dit vermijden: Zet de schone glazen nooit met de opening naar beneden op vochtige doeken. Bewaar de schone glazen niet in ruimtes waar gekookt wordt. Bewaar de schone glazen niet in gesloten houten kasten. Bewaar de schone glazen met de opening naar boven, zodat de lucht in het glas beter circuleren kan. Let op de juiste dosering van afwasmiddel en glansspoelmiddel. Een te hoge dosering kan tot geurtjes in het glas leiden. ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

30 GLAZENWAS HANDBOEK 6.2 HOE BEREIK IK EEN PERFECT WASRESULTAAT? Was de gebruikte glazen meteen na het gebruik, voordat de restjes kunnen indrogen. Droog of poleer de glazen niet met de hand. Ook veronderstelde schone theedoeken kunnen bacteriën en ziektekiemen bevatten, die het hygiënische, foutloze wasresultaat kunnen beïnvloeden. Gebruik korven met een schuine opstelling. Er blijft geen water achter op de glasvoet dat bij het uitnemen weer op andere glazen druppelt. Verwijder drankresten en cocktaildecoraties voordat u de glazen in de spoelkorf plaatst. Vermijd onnodige vervuiling van het waswater en daarmee een slecht wasresultaat. Nieuwe glazen zijn met een speciale beschermlaag gecoat. Deze oppervlaktefilm moet voor het eerste wassen door middel van een grondige reiniging verwijderd worden. Het water kan dan na het afwassen snel en zonder resten van de glazen aflopen. Overleg met uw reinigingsmiddelenleverancier over een geschikt reinigingsmiddel.

31 6.3 HOE VOORKOM IK GLASBREUK? Was de glazen alleen in de daarvoor bestemde glazenwaskorven. Let er bij het vullen van de korven op dat de glazen stevig staan, elkaar niet aanraken en niet tegen elkaar aan kunnen slaan. Overlaad de korf niet. Poleer niet achteraf. Glasbreuk ontstaat het vaakst bij handmatig poleren. Gebruik voor het opslaan en transporteren van glazen de daarvoor bestemde glazenkorven. ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

32 GLAZENWAS HANDBOEK

33 6.4 HOE KAN IK DE LEVENSDUUR VAN DE GLAZEN WASMACHINE VERHOGEN? Passend onderhoud en verantwoordelijk omgaan met de machine, draagt bij aan het waardebehoud en de lange levensduur van uw glazenwasmachine. Volg bij het bedienen, reinigen en onderhouden de aanwijzingen in de gebruikshandleiding. Train uw personeel goed over de machine en de waterzuivering. ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

34 GLAZENWAS HANDBOEK

35 WIJ ADVISEREN U GRAAG VERDER. NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN BIJ VRAGEN OVER BIJVOORBEELD: Juiste waterzuivering Passend rekkenprogramma speciaal voor uw glazen Uitleg over de bediening en reiniging van uw vaatwasmachine Hobart Nederland BV Pompmolenlaan GK Woerden Telefoon +31(0) Fax +31(0) info@hobartnederland.nl ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

36 HOBART NEDERLAND BV Alle informatie is met de grootst mogelijk zorg samengesteld en weergegeven. Voor mogelijke foutieve en/of ontbrekende informatie onthoudt de uitgeven zich van elke aansprakelijkheid. Er kunnen zich aan de inhoud van deze uitgave geen rechten worden ontleend.

glazenwas handboek glazenwas handboek

glazenwas handboek glazenwas handboek 1. UW PARTNER in GLAZENWASSEN 1.1 VAKKUNDIGHEID MADE IN GERMANY Hobart is wereldwijd marktleider voor professionele vaatwastechniek. Onze producten staan voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid en

Nadere informatie

Een nieuwe manier van. glazenwassen

Een nieuwe manier van. glazenwassen Een nieuwe manier van glazenwassen Op een lang leven voor uw glazen! Ontdek op de volgende pagina's de wereld van het glazenwassen. Leer ons glazenwassysteem kennen en krijg waardevolle tips om uw glazen

Nadere informatie

vaatwassen met hobart rekkentransport vaatwasmachines CS-serie

vaatwassen met hobart rekkentransport vaatwasmachines CS-serie vaatwassen met hobart rekkentransport vaatwasmachines CS-serie u u r z a m e v a a t w a s a p p a r a t u u r b e t r o u w b a r e s e r v i c e c o m p l e e t a s s o r t i m e n t p e r s o o n l

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART GLAZENWASSERS

VAATWASSEN MET HOBART GLAZENWASSERS VAATWASSEN MET HOBART GLAZENWASSERS MODELLEN EN UITVOERINGEN GCHK PLUS rekafmeting 400 x 400 MODEL GCHK groot in glanzend wasresultaat Elke irritatie over een vlek op een glas is er één teveel. Elke minuut

Nadere informatie

Hobart AM/AMX/AUX Doorschuifvaatwasmachines

Hobart AM/AMX/AUX Doorschuifvaatwasmachines Hobart AM/AMX/AUX Doorschuifvaatwasmachines Hobart Doorschuifvaatwasmachines Dat een vaatwasmachine een schone vaat oplevert, is vanzelfsprekend. Als u echter bij een grote belasting van de machine door

Nadere informatie

Glazenwasmachine Glazen-/ vaatwasmachine. Doorschuif vaatwasmachine ECOMAX EEN BEWUSTE KEUS!

Glazenwasmachine Glazen-/ vaatwasmachine. Doorschuif vaatwasmachine ECOMAX EEN BEWUSTE KEUS! Vaatwasmachines ECOMAX EEN BEWUSTE KEUS! + Doorschuif vaatwasmachine Voor kostenbewuste ondernemers die een Plus aan comfort en specificaties zoeken. Ecomax+ bezit alle eigenschappen van een professionele

Nadere informatie

NOOIT MEER POLEREN. BRILJANT INGEBOUWD. Geïntegreerde omgekeerde osmose UC Excellence-i

NOOIT MEER POLEREN. BRILJANT INGEBOUWD. Geïntegreerde omgekeerde osmose UC Excellence-i Geïntegreerde omgekeerde osmose UC Excellence-i NOOIT MEER POLEREN. BRILJANT INGEBOUWD. Ingebouwde omgekeerde osmose UC Excellence-i. Voor de voorladers UC-S en UC-M. SAMEN ONVERSLAANBAAR. UC-SERIE MET

Nadere informatie

Winterhalter GS 600-serie. Winterhalter gereedschappenwasmachines. Gun uzelf het beste

Winterhalter GS 600-serie. Winterhalter gereedschappenwasmachines. Gun uzelf het beste Winterhalter GS 600-serie Winterhalter gereedschappenwasmachines Gun uzelf het beste GS 600-serie Winterhalter wasmachines voor pannen, platen en gereedschappen Groot vaatwerk, grote prestaties de GS 600-serie

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART VOORLADERS

VAATWASSEN MET HOBART VOORLADERS VAATWASSEN MET HOBART VOORLADERS MODELLEN EN UITVOERINGEN FX PLUS MODEL FX topprestaties met de plus-lijn De FX voorlader geeft een fantastisch wasresultaat. Zuinig in het verbruik, duurzaam in de uitvoering

Nadere informatie

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70%

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% RHIMA korventransportmachines met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% De vaatwasmachines maken gebruik van het ingenieuze Intelligent Control Operating System. De operationele kosten van de ICS+

Nadere informatie

STR eentankskorventransportvaatwasmachines. Een groot vermogen in een kleine ruimte

STR eentankskorventransportvaatwasmachines. Een groot vermogen in een kleine ruimte STR eentankskorventransportvaatwasmachines Een groot vermogen in een kleine ruimte Vaatwastechniek op maat Perfect schoon en hygiënisch, korf na korf 2 Capaciteit en flexibiliteit zijn uitermate belangrijk

Nadere informatie

Schitterend glaswerk zonder napoleren. De nieuwe vaatwassers met tank-spoelsysteem en geïntegreerd reverse-osmose-systeem

Schitterend glaswerk zonder napoleren. De nieuwe vaatwassers met tank-spoelsysteem en geïntegreerd reverse-osmose-systeem Schitterend glaswerk zonder napoleren De nieuwe vaatwassers met tank-spoelsysteem en geïntegreerd reverse-osmose-systeem 2 Simpelweg perfect Aan de hoogste eisen van reiniging voldoen en tijd en geld besparen

Nadere informatie

RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN

RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN Vanaf heden is de WD-7 leverbaar met de RHIMA PRM-7 voorwasmachine, wasemcondensunit met energieterugwinning en warmtewisselaar met energieterugwinning. De RHIMA WD-7

Nadere informatie

VA AT WASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD

VA AT WASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD VA AT WASSEN 2018 PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD vaatwastechnologie VAATWASMACHINES All-inclusive - Het programma Een nieuwe vaatwasmachine zonder zorgen? Dat kan bij Hobart! Geen directe

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES

VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES - MODELLEN EN UITVOERINGEN aanzienlijke besparingen dankzij efficient ontwerp Hobart voert als marktleider een innovatieve strategie om de markt te voorzien

Nadere informatie

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 ZLQ WHU K OWH U *6 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ YRRU:LQWHUKDOWHU*DVWURQRP9DDWZDVPDFKLQH*6,QKRXGVRSJDYH

Nadere informatie

HOBART GLAZENWASSER GC COMPACT rekafmeting 400x400mm

HOBART GLAZENWASSER GC COMPACT rekafmeting 400x400mm HOBART GLAZENWASSER GC COMPACT rekafmeting 400x400mm TECHNISCHE GEGEVENS Afmetingen bxdxh Invoerhoogte Programma s Capaciteit per uur 460x590x700/740mm verstelbaar 315mm kort - 75s standaard 120s intensief

Nadere informatie

onze heldere kijk op professionele vaatwas

onze heldere kijk op professionele vaatwas onze heldere kijk op professionele vaatwas Specialist in vaatwas horeca, grootkeuken en voedingsindustrie Of u nu horecaondernemer bent of werkzaam in een cateringbedrijf of grootkeuken, u zoekt hetzelfde:

Nadere informatie

Winterhalter GS 500-serie. Doorschuifvaatwasmachines van Winterhalter. De beste prestaties bij de grootste flexibiliteit

Winterhalter GS 500-serie. Doorschuifvaatwasmachines van Winterhalter. De beste prestaties bij de grootste flexibiliteit Winterhalter GS 500-serie Doorschuifvaatwasmachines van Winterhalter De beste prestaties bij de grootste flexibiliteit GS 500-serie Winterhalter doorschuifvaatwasmachines GS 500-serie krachtig en flexibel

Nadere informatie

VAATWASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD

VAATWASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD VAATWASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD VAATWASTECHNOLOGIE VAATWASMACHINES ALL-INCLUSIVE All-inclusive - Het programma Een nieuwe vaatwasmachine zonder zorgen?

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES

VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES - MODELLEN EN UITVOERINGEN aanzienlijke besparingen DANkzij efficient ontwerp Hobart voert een innovatieve strategie om de markt te voorzien van duurzame,

Nadere informatie

Hydro 500 Hydro 700 Hydro 750

Hydro 500 Hydro 700 Hydro 750 VAATWASSERS Hydro 500 Hydro 700 Hydro 750 750 mm 450 mm 630 mm 630 mm 450 mm met geopende deur 870 mm 750 mm 400 mm Maximum aantal borden per korf 10 van deuropening 320 mm Maximum hoogte vrije ingang

Nadere informatie

Kwaliteit en comfort voor een eerlijke prijs

Kwaliteit en comfort voor een eerlijke prijs Professionele vaatwastechniek Kwaliteit en comfort voor een eerlijke prijs Met de MEIKO "GiO-MODULE" osmose-technologie: Nooit meer glazen poleren! UPster U Serie Professionele vaatwastechniek voor nieuwe

Nadere informatie

Gereedschappenwasmachines. GS 600-serie. Gun uzelf het beste

Gereedschappenwasmachines. GS 600-serie. Gun uzelf het beste Gereedschappenwasmachines GS 600-serie Gun uzelf het beste GS 600-serie Winterhalter wasmachines voor pannen, platen en gereedschappen Groot vaatwerk, grote prestaties de GS 600-serie is ervoor gemaakt

Nadere informatie

Korvenvaatwerkspoelmachine. K 160 De nieuwe compacte korvenvaatwerkspoelmachine. Groep

Korvenvaatwerkspoelmachine. K 160 De nieuwe compacte korvenvaatwerkspoelmachine. Groep Korvenvaatwerkspoelmachine De nieuwe compacte korvenvaatwerkspoelmachine Groep Met de nieuwe korvenvaatwerkspoelmachine tot 130 korven per uur automatisch reinigen! Maximale capaciteit met een optimale

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

Vaatwassen met hobart doorschuif vaatwasmachines

Vaatwassen met hobart doorschuif vaatwasmachines Vaatwassen met hobart doorschuif vaatwasmachines u u r z a m e v a a t w a s a p p a r a t u u r b e t r o u w b a r e s e r v i c e c o m p l e e t a s s o r t i m e n t p e r s o o n l i j k m a at w

Nadere informatie

TopClean M Uitrukken zonder zorgen

TopClean M Uitrukken zonder zorgen Professionele reinigings- en desinfectietechnologie Uitrukken zonder zorgen Professionele reiniging en desinfectie voor de ademhalingsapparatuur van brandweerkorpsen www.topclean-m.de komt in actie voor

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

Keuken. Hygiëne in de grootkeuken

Keuken. Hygiëne in de grootkeuken Keuken Hygiëne in de grootkeuken Dr. Weigert 50 jaar ervaring Keuken Met de intrede van de machinale vaatwasser in de jaren 50 heeft Dr. Weigert pionierswerk verricht: De ontwikkeling van de eerste naspoelmiddelen

Nadere informatie

VAATWASTECHNOLOGIE GLAZENWASSERS GCPA/GPA GCA/GXA

VAATWASTECHNOLOGIE GLAZENWASSERS GCPA/GPA GCA/GXA VAATWASTECHNOLOGIE GLAZENWASSERS GCPA/GPA GCA/GXA U GUNT UZELF TOCH HET BESTE? PLUS-LIJN PREMAX-LIJN De PLUS-lijn alles wat een professional nodig heeft. Het succesvolle productassortiment van HOBART voldoet

Nadere informatie

RHIMA BESTEKREINIGINGSMACHINES. Bedrijfsvaatwasmachines en -systemen Productbrochure RHIMA Bestekreinigingsmachines

RHIMA BESTEKREINIGINGSMACHINES. Bedrijfsvaatwasmachines en -systemen Productbrochure RHIMA Bestekreinigingsmachines RHIMA BESTEKREINIGINGSMACHINES Bedrijfsvaatwasmachines en -systemen Productbrochure RHIMA Bestekreinigingsmachines RHIMA BESTEKREINIGINGSMACHINES Vuil bestek Het reinigen van vuil bestek, in het bijzonder

Nadere informatie

VAATWASSEN VOORLADERS DE HOBART. De vaatwasmachine speciaal ontwikkeld voor gebruik in de care sector.

VAATWASSEN VOORLADERS DE HOBART. De vaatwasmachine speciaal ontwikkeld voor gebruik in de care sector. VAATWASSEN VOORLADERS DE HOBART De vaatwasmachine speciaal ontwikkeld voor gebruik in de care sector. ALLEEN MET EEN VISIE KAN DE JUISTE OPLOSSING WORDEN AANGEBODEN! HOBART HEEFT EEN VISIE: WASSEN ZONDER

Nadere informatie

vaatwastechnologie glazenwassers GCPA/GPA GCA/GXA

vaatwastechnologie glazenwassers GCPA/GPA GCA/GXA vaatwastechnologie glazenwassers GCPA/GPA GCA/GXA U GUNT UZELF TOCH HET BESTE? PLUS-LIJN premax-lijn De PLUS-lijn alles wat een professional nodig heeft. Het succesvolle productassortiment van HOBART voldoet

Nadere informatie

! Veiligheid De machine aan de buitenkant niet met een slang of een hogedrukreiniger

! Veiligheid De machine aan de buitenkant niet met een slang of een hogedrukreiniger Richtlijnen voor installatie en gebruik van de vaatwasmachines model AMX-E Inhoud blz. 1. Installatie... 3 2. Aansluiting... 3 3. Bediening... 4 4. Het eerste gebruik... 5 5. Instellen dosering afwasmiddel...

Nadere informatie

Waterbehandeling. De bron voor perfecte vaatwasresultaten

Waterbehandeling. De bron voor perfecte vaatwasresultaten Waterbehandeling De bron voor perfecte vaatwasresultaten Waterbehandeling De eerste indruk moet altijd de beste zijn Het oog wil ook wat. Daarom zijn perfecte vaatwasresultaten de voorwaarde voor een overtuigende

Nadere informatie

DROOGPLATEAU. Handleiding

DROOGPLATEAU. Handleiding DROOGPLATEAU PRGHO Handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Rhima-webshop.nl 2 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen. 5 3. Installeren. 6 4. Instructie voor

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES

VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES MODELLEN EN UITVOERINGEN UX PLUS handen vrij voor het echte werk! Daar waar veel gereedschappen gebruikt worden, zijn de gereedschappenwasmachines van Hobart

Nadere informatie

REINIGING EN ONDERHOUD

REINIGING EN ONDERHOUD REINIGING EN ONDERHOUD VOOR UW HUISHOUDELIJKE APPARATEN Aanbevolen door ONS NIEUWE REINIGINGSASSORTIMENT ZORGT ERVOOR DAT UW APPARATEN LANGER ZULLEN MEEGAAN. Al 100 jaar ontwikkelen wij apparaten die het

Nadere informatie

Vaatwerk- en Glazenspoelmachines. Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D. Groep

Vaatwerk- en Glazenspoelmachines. Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D. Groep Vaatwerk- en Glazenspoelmachines Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D Groep EcoStar 430 F : Glazenspoelmachine van professionele klasse EcoStar 530 F : Het topmodel voor een

Nadere informatie

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior 1 - Voorbereiding Om een goede chemische binding tussen Guardon SelfClean en het te behandelen oppervlak te waarborgen dient het oppervlak grondig

Nadere informatie

Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak

Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak Doorschuifvaatwasmachine PT-500 Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak PT-500 PT-500 wast gewoonweg schitterend Met de PT-500 presenteert Winterhalter een nieuwe doorschuifvaatwasmachine die snel

Nadere informatie

Gebruiks- en montagehandleiding

Gebruiks- en montagehandleiding Gebruiks- en montagehandleiding Opberglade ESS 3060-10 Lees beslist de gebruiks- en montagehandleiding voordat u uw apparaat plaatst, nl-nl installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en

Nadere informatie

Voorladers. 2 electrolux Voorladers

Voorladers. 2 electrolux Voorladers Voorladers 2 electrolux Voorladers Voorladers Voorladers van Electrolux zijn de ideale oplossing voor veeleisende klanten die behoefte hebben aan hoge productiviteit tegen lage verbruikskosten willen zien.

Nadere informatie

VORTEX. Non Electrostatic Holding Chamber PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08

VORTEX. Non Electrostatic Holding Chamber PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08 VORTX Non lectrostatic Holding Chamber 2008 PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08 1 B1 B2 D C A 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 NL Gebruiksaanwijzing voor gebruik thuis PARI GmbH

Nadere informatie

W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS

W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS 51 GEBRUIKSAANWIJZING BONECO W200 INHOUDSOPGAVE Leveringsomvang en technische gegevens 54 Beste klant 54 Leveringsomvang 54 Technische gegevens 54 Overzicht

Nadere informatie

Orange Nano InfiniClean. Met minder inspanning langer schoon. Orange Nano InfiniClean

Orange Nano InfiniClean. Met minder inspanning langer schoon. Orange Nano InfiniClean Orange Nano Met minder inspanning langer schoon Orange Nano reinigingsmiddelen, easy to clean en selfclean coatings maken oppervlakken minder vatbaar voor vervuiling en eenvoudiger te reinigen. Productlijnen

Nadere informatie

Voorladers www.lease4horeca.com

Voorladers www.lease4horeca.com Voorladers 2 electrolux Voorlader Voorladers van Electrolux zijn de ideale oplossing voor veeleisende klanten die behoefte hebben aan hoge productiviteit tegen lage verbruikskosten willen zien. Electrolux

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES

VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES 945 150 890 1984 860 (650**) 2417 (2200**) 1984 860 (650**) 2417 (2200**) 200 390 390 945 150 890 840/780*

Nadere informatie

MET BRITA DRAAIT MIJN KEUKEN OP VOLLE STOOM

MET BRITA DRAAIT MIJN KEUKEN OP VOLLE STOOM MET BRITA DRAAIT MIJN KEUKEN OP VOLLE STOOM Professionele oplossingen voor wateroptimalisatie voor catering en grootkeukens MET BRITA KOOK IK GEWOON EFFICIËNTER Vrijwel gelijktijdig 300 perfect gare porties

Nadere informatie

Suma. Alles wat u moet weten over glas en glazen wassen

Suma. Alles wat u moet weten over glas en glazen wassen Suma Alles wat u moet weten over glas en glazen wassen Alles wat u moet weten over glas, glaswerk, machinaal glaswassen, waterkwaliteit en het afstellen van de machine qua temperaturen en doseringen vindt

Nadere informatie

Onderhoud. Houten Vloeren Opfrissen. Bona Deep Clean System

Onderhoud. Houten Vloeren Opfrissen. Bona Deep Clean System Onderhoud Houten Vloeren Bona Deep Clean System Nieuwe service met uitstekende resultaten Bona introduceert haar allernieuwste innovatie, waarmee doffe vloeren onmiddellijk worden gerevitaliseerd. Met

Nadere informatie

siachrome Het polijstsysteem snel, eenvoudig, briljant

siachrome Het polijstsysteem snel, eenvoudig, briljant siachrome Het polijstsysteem snel, eenvoudig, briljant siachrome snel, eenvoudig, briljant siachrome het polijstsysteem Snel, eenvoudig, briljant Met het siachrome polijstsysteem biedt sia Abrasives een

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud 1. Productomschrijving Zachte alkalische basisreiniger met sterk oplossend vermogen voor het verwijderen van bouw-vuil

Nadere informatie

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit en het gebruiksvriendelijke ontwerp kost

Nadere informatie

EASY AFWASSEN 107/120. Volautomatische en korte programma s besparen u tijd en energie.

EASY AFWASSEN 107/120. Volautomatische en korte programma s besparen u tijd en energie. EASY AFWASSEN 107/120 Volautomatische en korte programma s besparen u tijd en energie. Volledig integreerbare vaatwassers 112 Vaatwasser 45 cm 115 Integreerbare vaatwasser 115 Overzichtstabel 116 AFWASSEN

Nadere informatie

Hobart-ecomax aanbieding prijzen Europa's goedkoopste technische webshop

Hobart-ecomax aanbieding prijzen Europa's goedkoopste technische webshop Hobart-ecomax aanbieding prijzen Europa's goedkoopste technische webshop Aanbieding voor U, met de laagste prijsgarantie bij Buiskool Engineering 25 jaar ervaring, verkoop groothandel zonder dure showroom

Nadere informatie

Corrosiebestendig / Hygienic Design. Hygiënisch Betrouwbaar Bestendig

Corrosiebestendig / Hygienic Design. Hygiënisch Betrouwbaar Bestendig a l ph a Corrosiebestendig / Hygienic Design Hygiënisch Betrouwbaar Bestendig Corrosiebestendig ontwerp RVS aan de uitgang Spatwaterdicht bij IP65 Vernikkeld oppervlak Voor levensmiddelen geschikte smering

Nadere informatie

READY FOR BUSINESS PRO FORMULA

READY FOR BUSINESS PRO FORMULA READY FOR BUSINESS PRO FORMULA Productoverzicht Ben jij READY FOR BUSINESS? De productlijn van Pro Formula combineert vertrouwde merken met professionele reinigingskracht wat perfect aansluit op de hygiëne

Nadere informatie

BESPAAR TOT 75% CHEMICALIEN, 30% WATER EN 30% ENERGIE

BESPAAR TOT 75% CHEMICALIEN, 30% WATER EN 30% ENERGIE GREEN SPIRIT Gamma BESPAAR TOT 75% CHEMICALIEN, 30% WATER EN 30% ENERGIE Bespaar tot 75% op detergent, tot 30% op water en tot wel 30% op energie. De nieuwe Electrolux vaatwassers beperken het gebruik

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

Koken is nog leuker, als iemand anders voor de afwas zorgt. Vaatwassers

Koken is nog leuker, als iemand anders voor de afwas zorgt. Vaatwassers Koken is nog leuker, als iemand anders voor de afwas zorgt. Vaatwassers 2014-2015 PowerDry de Nr. 1 voor afwassen en drogen in slechts 1 uur. * De innovatieve vaatwassers van Bauknecht met PowerDry technologie,

Nadere informatie

Algemene hygiëne in de refter

Algemene hygiëne in de refter Algemene hygiëne in de refter hygiëne in de refters..docx: Versie: 01/09/2011 Pagina 1 van 6 REFTER: ALGEMENE MAATREGELEN Inleiding : De algemene regelgeving betreffende de hygiëne in een refter kan teruggevonden

Nadere informatie

Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine

Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine Compacte zit schrob-zuigmachine Scrubmaster B115 R Productief, comfortabel en een compacte bouw - zeer geschikt in

Nadere informatie

Glazenwasmachine Glazen-/ vaatwasmachine. Doorschuif vaatwasmachine ECOMAX OF ECOMAX AAN U DE KEUS!

Glazenwasmachine Glazen-/ vaatwasmachine. Doorschuif vaatwasmachine ECOMAX OF ECOMAX AAN U DE KEUS! Vaatwasmachines ECOMAX OF ECOMAX AAN U DE KEUS! Doorschuif vaatwasmachine + Het instapmodel vaatwasmachines voor iedereen die de meest voordelige vaatwasmachine zoekt voor professioneel gebruik. Optimaal

Nadere informatie

Tips voor professionele vaatwas

Tips voor professionele vaatwas Tips voor professionele vaatwas Jaarlijks worden er circa 6000 nieuwe professionele vaatwasmachines verkocht, zo n 24 per werkdag. Dat gebeurt tegen bedragen die op kunnen lopen tot een half miljoen per

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V.

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en nu? De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product b to ad ile ka tm m eu erbi e la n ir Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de afwerking van hoge kwaliteit en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar Titel Tekst Orange Nano Guardon SelfClean Solar Vervuiling vermindert de PV-opbrengst Zonne-energie is populair, terecht, elke kilo CO2-uitstoot die vermeden wordt door duurzame elektriciteitsopwekking

Nadere informatie

AFWASSEN Producteigenschappen

AFWASSEN Producteigenschappen AFWASSEN Producteigenschappen 28 AFWASSEN Bij het ontwerpen van de nieuwe Electrolux RealLife afwasautomaten is het echte leven als uitgangspunt genomen. In werkelijkheid zijn niet alle borden, kopjes

Nadere informatie

Kwaliteit en Toekomst

Kwaliteit en Toekomst www.jostenberg.nl GROOTKEUKEN Kwaliteit en Toekomst de weg naar een complete keuken Voorladers-onderbouwvaatspoelmachines Voorladers-onderbouwvaatspoelmachines -ATA- aansluittype programmaduur waarde bestelnr.

Nadere informatie

STL7233L Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax :

STL7233L Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : STL7233L Nieuw VAATWASSER, VOLLEDIG INTEGREERBAAR, 13 BESTEKKEN, 82 HOOGTE, 60 BREED EAN13: 8017709232429 13 bestekken Programma's: 5 + 5 snelle Temperaturen: 38, 45, 50, 55, 65, 70 C KENMERKEN: Planetarium

Nadere informatie

Ecowater waterontharder

Ecowater waterontharder s y s t e m s Voorkom kalkaanslag met een Ecowater waterontharder www.aquacomfort.nl Unieke gepatenteerde kenmerken: Multifunctionele display, geeft alles weer omtrent uw water- en zoutverbruik Besturing:

Nadere informatie

Beter eten. Beter leven. AMC Clean1. Onderhoudsrichtlijnen voor uw AMC-producten. Het Premium Kooksysteem.

Beter eten. Beter leven. AMC Clean1. Onderhoudsrichtlijnen voor uw AMC-producten. Het Premium Kooksysteem. Beter eten. Beter leven. AMC Clean1 Onderhoudsrichtlijnen voor uw AMC-producten Het Premium Kooksysteem AMC Clean1 Magic Stone Uw garantie voor de perfecte reiniging en het perfect onderhoud van uw AMC-producten.

Nadere informatie

uur met de Droommachine

uur met de Droommachine Winterhalter voorlader vaatwasmachines UC serie 24 uur met de Droommachine Voorwoord Beste professional, De horeca heeft zich de laatste jaren nadrukkelijk ontwikkeld en is veelzijdiger dan ooit tevoren.

Nadere informatie

ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL

ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL Beste plaats voor de piano en optimale omgevingsfactoren Om een piano of vleugel stabiel te houden en technische ongeregeldheden te voorkomen, is het van groot belang

Nadere informatie

Een complete JetWash-installatie voor locaties met weinig ruimte?

Een complete JetWash-installatie voor locaties met weinig ruimte? JetWash 1-Plaats Een complete JetWash-installatie voor locaties met weinig ruimte? benut al uw beschikbare vierkante meters. www.washtec.nl www.washtec.be INTRO INTRO Wie biedt de beste oplossing die mijn

Nadere informatie

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS VERSIE 1.0 SEPTEMBER 2013 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com kunt u geregeld actualisaties vinden. WAARSCHUWING Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product Ba dk nd am er er ho m eu bi ud la ir b to ad ile ka en tm m to e e eb u reh b or i en en la ir O Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van

Nadere informatie

wastafels, waskommen en fonteintjes

wastafels, waskommen en fonteintjes wastafels, waskommen en fonteintjes Onze wastafels, waskommen en fonteintjes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de kwalitatieve afwerking en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

transport grondstoffen verpakking water energie MANAGEMENT SUMMARY

transport grondstoffen verpakking water energie MANAGEMENT SUMMARY MANAGEMENT SUMMARY Aanleiding: De keuze voor het werken met disposable en versus de wasbare microvezel doeken in de professionele schoonmaak wordt vaak op basis van meerdere factoren gemaakt. Een van de

Nadere informatie

IQon StayClean+Protect Glass & Ceramics 2K

IQon StayClean+Protect Glass & Ceramics 2K IQon StayClean+Protect Glass & Ceramics 2K Omschrijving IQon StayClean+Protect Glass & Ceramics 2K verlaagt de oppervlakte energie van glas en (sanitair) keramiek. Dit leidt er toe dat het oppervlak een

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw bad

Zo onderhoudt u uw bad en n re en ho eb e ba to d Onze baden zijn gemaakt van mineraalmarmer of hoogwaardig acryl, een voor het lichaam aangenaam en warm aanvoelend materiaal, dat extra is versterkt met glasvezel. Door de gladde

Nadere informatie

Productinformatieblad Compactreiniger 5200

Productinformatieblad Compactreiniger 5200 Productinformatieblad Compactreiniger 5200 Blokvormig, hoog geconcentreerd wasmiddel voor industriële vaatwerkspoelmachines krachtige en intensieve reiniging voor alkali bestendig materiaal zoals porselein,

Nadere informatie

Bedieningsvoorschrift EcoStar/FV/OR/DV

Bedieningsvoorschrift EcoStar/FV/OR/DV Universele vaatwerkspoelmachine EcoStar FV/OR/DV groep 1 1. Installatievoorschrift 2. Werking van de machine 3. Voorbereiding 4. Bediening 5. Uitzetten en reinigen 6. Verklaring van de symbolen 7. Het

Nadere informatie

HET NIEUWE HANDEN WASSEN

HET NIEUWE HANDEN WASSEN HET NIEUWE HANDEN WASSEN Geen water en zeep, wel schone en verzorgde handen! DE RITTS HET NIEUWE HANDEN WASSEN! Lege zeepdispensers, vieze kranen en wastafels, water op de grond, kapotte handdoekrollers,

Nadere informatie

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Met Sprimoglass koos u voor beglazing van hoge kwaliteit. U koos ook voor een feilloze klantenservice en daarom krijgt u er een gerust

Nadere informatie

Bona Decking System. De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen

Bona Decking System. De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen krachtig systeem langdurige bescherming Bona Decking System De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen Moeiteloos en effectief Laat geen aanzetten achter Langdurige bescherming Snel

Nadere informatie

Osmose RO-41. Gebruikers handleiding

Osmose RO-41. Gebruikers handleiding Osmose RO-41 Gebruikers handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave pagina 1. Belangrijke informatie. 3 2. Algemeen 4 2.1. Problemen van vlekken en poleren. 4 2.2. Het systeem. 4 3. Functionele

Nadere informatie

Met de schone oplossingen van MEIKO komt het voor de bakker

Met de schone oplossingen van MEIKO komt het voor de bakker Professionele vaatwastechniek Schone oplossingen voor bakkers en banketbakkers PREMIUM- MARKE 2017 Spülmaschinen für den Laden Gesamtsieger Met de schone oplossingen van MEIKO komt het voor de bakker Professionele

Nadere informatie

Welk glas voor welke wijn?

Welk glas voor welke wijn? 1 Welk glas voor welke wijn? Om het meeste plezier van elk soort wijn te hebben, moet je wel na denken of het glas waar je deze wijn in schenkt, bij die soort wijn past. Misschien denk je een glas is een

Nadere informatie

De uitrusting van de afwasruimten

De uitrusting van de afwasruimten De uitrusting van de afwasruimten Retourgoederen en afwas Onder retourgoederen versta je het materieel en de etensresten, die terugkomen uit het restaurant, de locaties of de afdelingen. De verwerking

Nadere informatie

www.lease4horeca.com VAATWASTECHNOLOGIE VOORLADERS FPA FXA

www.lease4horeca.com VAATWASTECHNOLOGIE VOORLADERS FPA FXA VAATWASTECHNOLOGIE VOORLADERS FPA FXA U GUNT UZELF TOCH HET BESTE? PLUS-LIJN PREMAX-LIJN De PLUS-lijn alles wat een professional nodig heeft. Het succesvolle productassortiment van HOBART voldoet aan de

Nadere informatie

UPster K De snelste route naar een schonere vaat!

UPster K De snelste route naar een schonere vaat! Professionele vaatwastechnologie UPster K De snelste route naar een schonere vaat! Rack type-vaatwasmachines voor een nieuwe generatie www.meiko.nl UPster K De snelste route naar de MEIKO-wereld van schone

Nadere informatie

een schoon geweten 78 * Innovatie en wetenschap

een schoon geweten 78 * Innovatie en wetenschap 075-750 3262 Witte Vlinderweg 38b 1521PS Wormerveer www.nuvoh2o.nl Duidelijk innovatief Wij spreken niet van evolutie, maar van innovatie. De tijd van waterontharders met zout ligt achter ons. Welkom in

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS

PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS BEHOUD VAN WAARDE DOOR HET ONDERHOUD VAN UW KERAMISCHE EN VEILIGHEIDSTEGELS In microporeuze oppervlakken kunnen zich de kleinste

Nadere informatie