glazenwas handboek glazenwas handboek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "glazenwas handboek glazenwas handboek"

Transcriptie

1

2 1. UW PARTNER in GLAZENWASSEN

3 1.1 VAKKUNDIGHEID MADE IN GERMANY Hobart is wereldwijd marktleider voor professionele vaatwastechniek. Onze producten staan voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid en zijn ontstaan in samenwerking met U - onze klant. Naast tienduizenden machines en tevreden klanten is ook Made in Germany een onverslaanbaar kwaliteitskenmerk. Dat geldt voor alle machines - van grote transportband vaatwasmachines tot compacte glazenwasmachines. Een schoon, glanzend glas is het visitekaartje van uw onderneming en één van de eerste indrukken die uw gast van u krijgt. In dit glazenwas handboek geven wij u informatie, tips en trucs over hoe u het stralen van uw glazen kunt behouden. 11 HOBART voordelen

4 2. waarom glazen machinaal afwassen? glazenwas handboek

5 2.1 MACHINAAL AFWASSEN IS HYGIËNISchER! 1 Bij machinaal afwassen worden beduidend meer ziektekiemen verwijderd dan bij afwassen met de hand. Daardoor reduceert u het gezondheidsrisico voor uw gast. Het wasresultaat is afhankelijk van temperatuur, waterkwaliteit, tijd en reinigingsmiddelen (chemie). Bij machinale afwasmethodes worden deze factoren precies bepaald en een hygiënisch resultaat gegarandeerd. UW HOBART voordeel De glazenwasmachines van Hobart voldoen aan de vereisten voor een hygiënisch wasresultaat volgens DIN Norm DIN stelt de hygiënische en technische vereisten aan zakelijke glazenwasmachines en het spoelresultaat vast. Een theedoek die in de gastronomie gebruikt wordt, bevat na een dag ongeveer ziektekiemen. Het gerenommeerde Duitse Bondsinstituut voor Risicobeoordeling heeft vastgesteld: Afwassen met koud water en desinfecteermiddel biedt de gebruikers niet voldoende bescherming tegen ziektekiemen. Met de hand afwassen en poleren verhoogt het gevaar op de overdracht van noro-virussen, salmonella, Colibacteriën of streptokokken. WAAROM MOET IK MIJN GLAZEN MACHINAAL AFWASSEN?

6 2.2 machinaal glazenwassen bespaart energie Bij machinaal afwassen wordt tot 30% minder energie gebruikt dan bij handmatig afwassen. WAAROM? Omdat bij handmatig afwassen elk glas afzonderlijk met water afgespoeld moet worden. Hiervoor wordt meer warm water - en daardoor ook meer energie - verbruikt dan in een speciale glazenwasmachine het geval is. 2 uw HOBART voordeel Naast het effect op zich van het gebruik van een glazenwasmachine, besparen de glazenwasmachines van Hobart meer energie dan gebruikelijke machines door het gebruik van innovatieve technologieën, zoals bijvoorbeeld effectieve filtersystemen,

7 2.3 MACHINAAL AFWASSEN BESPAART WATER EN CHEMIE 3 WAAROM? Onderzoek heeft uitgewezen dat bij machinaal afwassen de kosten voor water, chemische middelen, personeel, alsmede voor servies- en glasbreuk ongeveer 25% lager zijn dan bij handmatig afwassen. uw HOBART voordeel Hobart glazenwasmachines besparen door het gebruik van innovatieve technologieën, zoals bijvoorbeeld geoptimaliseerde was en naspoelarmen, meer water en chemische middelen - u bespaart bedrijfskosten. WAAROM MOET IK MIJN GLAZEN MACHINAAL AFWASSEN?

8 3. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

9 4 3.1 EEN KRUIS VERKLAART HET AFWASSEN Chemicus Dr. Herbert Sinner heeft in het naar hem genoemde Sinner s kruis de vier beslissende factoren voor het hygiëdelijken dat één factor gedeeltelijk door een andere gecom- De factoren worden in een kruis weergegeven om te verduinisch reinigen van servies genoemd: temperatuur, tijd, chemische middelen en mechanica. Daarnaast is de waterkwaliteit bijvoorbeeld verlaagd kunnen worden als de factor tempepenseerd kan worden. Het aandeel chemische middelen zou bij het glazenwassen van beslissende betekenis. ratuur verhoogd zou worden. Dit heeft natuurlijk grenzen, want bij een te hoge temperatuur zouden de glazen kapot springen. uw HOBART voordeel Bij de glazenwasmachines van Hobart zijn de afzonderlijke stemd. Hierdoor ontstaat een perfect en hygiënisch foutloos factoren van het Sinner s kruis optimaal op elkaar afge- wasresultaat. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

10

11 3.1 EEN KRUIS VERKLAART HET AFWASSEN DE 4 SPOELFACTOREN DE SPOELFACTOREN BIJ HOBART GLAZENWASMACHINES TEMPERATUUR TEMPERATUur MECHANICA MECHANICA CHEMIE TIJD CHEMIE TIJD SEGMENTE WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

12

13 5 3.2 DE JUISTE TEMPERATUREN De wastemperatuur moet op ongeveer 55 C liggen en de naspoeltemperatuur op ongeveer C. UW HOBART VOORDEEL Het verwarmingselement MAXIMAL van de Hobart glazenwasmachines houdt de temperatuur constant op 55 C, ook bij langdurig gebruik. Bij deze temperatuur hebben de chemische WAAROM? Hoe hoger de temperatuur, hoe beter de chemie werkt. Als de temperatuur in de afwasmachine te laag is, kunnen de vuile resten niet volledig van het glaswerk worden verwijderd en de ziektekiemen niet volledig gedood worden. Als hij te hoog is, kan dit leiden tot glascorrosie en glasbreuk. De levensduur van gedecoreerde glazen wordt door een te hoge temperatuur verkort. reinigingsmiddelen de maximale efficiëntie, de was- en droogresultaten blijven constant goed en de glazen worden gespaard. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

14

15 6 3.3 VOLDOENDE SPOELTIJD Tijd is in gastronomische bedrijven een kostbaar goed en juist tijdens spitstijden telt elke minuut. Een wasprogramma van ongeveer 60 seconden kan voldoende zijn om een glazenrek met 25 glazen te reinigen. UW HOBART VOORDEEL De glazenwasmachine van Hobart met de naspoelpomp CONSTANT, de geïntegreerde doseertechniek en de groothoeksproeiers (patent), bereiken in een zo kort mogelijke tijd het WAAROM? Een glazenwasmachine coördineert temperatuur, chemie en mechanica zo optimaal, dat de factor tijd tot een minimum gereduceerd kan worden. beste wasresultaat. Daardoor zijn uw glazen zo snel mogelijk weer beschikbaar. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

16 3.4 DE JUISTE CHEMIE Om glanzende en hygiënisch schone glazen te hebben, komt het aan op het juiste reinigings- en glansspoelmiddel evenals op een juiste dosering. WAAROM? Speciale reinigingsmiddelen voor glazen bevatten componenten die de oppervlakken van het glas sparen en daarbij toch het noodzakelijke reinigingseffect bereiken. Zowel het reinigingsmiddel als ook het glansspoelmiddel dragen bij aan een perfect was- en hygiëneresultaat. 7 UW HOBART VOORDEEL De geïntegreerde doseerapparaten voor de reinigingsmiddelen optimaliseren uw chemieverbruik, omdat altijd optimaal gedoseerd wordt. Variaties in de dosering worden voorkomen. Het seriematig ingebouwde fijnfiltersysteem GENIUS-X 2 pompt al na enige seconden het verzamelde grove vuil uit de machine. Hierdoor is er aanzienlijk minder vuil in het water en hoeft dus minder water gebruikt te worden om het fris en zuiver te houden. - Gevolg: minder verbruik van chemische middelen.

17 AANBEVELING VAN HOBART: Stem het reinigingsmiddel en het glansspoelmiddel precies op elkaar af. Lees de aangegeven doseringshandleiding na: Onderdosering heeft een negatief effect op het wasresultaat en de levensduur van de glazen. Overdosering heeft geen positief effect op het wasresultaat, maar is wel milieubelastend en oneconomisch. De juiste dosering moet door een vakman bij het plaatsen /instellen van de machine worden ingesteld. Gebruik alleen speciale glazenreiniger. Zure en chloorhoudende reinigingsmiddelen kunnen leiden tot vertroebeling en schade aan de decoratie. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

18

19 8 3.5 DE JUISTE MECHANICA Naast de factoren temperatuur, chemische middelen en tijd is ook de mechanica, b.v. de wasdruk, van belangrijke betekenis voor het reinigingsresultaat. UW HOBART VOORDEEL In de glazenwasmachines van Hobart verdeelt wassysteem ROTOR de chemie met de juiste druk in de gehele binnenruimte. De groothoeksproeiers (patent) verdelen het water WAAROM? Een juiste wasdruk zorgt ervoor dat het vuil loskomt van de glazen en afgewassen kan worden. Opgedroogd vruchtvlees of resten melkschuim worden door de waterdruk opgelost en afgewassen. met de optimale druk over de oppervlakte van de glazen. Het dubbele wasmechaniek met de extra bovenste wasarm maakt ook het wassen van servies en bestek mogelijk. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

20 3.6 DE JUISTE WATERKWALITEIT De kwaliteit van het water waarmee gewassen wordt, heeft een grote invloed op het wasresultaat. WAAROM? Als men een waterdruppel bekijkt, dan ziet men dat deze verschillende bestanddelen bevat. Mineralen en zouten, carbonaten en niet-carbonaten, etc. Voor vlekvrij wassen is het belangrijk dat op het glas, als het water eraf loopt, geen mineralen en zouten kunnen achterblijven. Deze mineralen zijn ook bestanddeel van het totale zoutgehalte van het water. Deze worden gemeten in µs/cm. Idealiter wordt het water behandeld voor het wassen, zodat het totale zoutgehalte verlaagd of volledig verwijderd wordt. Hiervoor kunnen ontharders of osmose apparaten worden ingezet - vlekken op glazen kunnen zo helemaal niet ontstaan. AANBEVELING VAN HOBART Voor vlekvrije glazen moet het totale zoutgehalte van het water onder 100 µs/cm liggen. Afhankelijk van de ongezuiverde waterkwaliteit moet dus een gedeeltelijke of volledige ontharding ingezet worden.

21 DE JUISTE WATERKWALITEIT: waarom waterbehandeling Zonder waterbehandeling Ongezuiverd water met zouten en mineralen, die zich als kalk op de machine afzetten en sporen op het vaatwerk achterlaten. Ontharding De stoffen die voor de hardheid (calcium en magnesium) zorgen, worden uit het water verwijderd - aan te bevelen voor vaatwassers voor vaatwerk en keukengerei. Demineraliseren - omgekeerde osmose Alle zouten en mineralen worden uit het water verwijderd - aan te bevelen voor het wassen van glazen en bestek. Niet meer poleren is daarvan het resultaat. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

22 3.6 Waterbehandeling: RO = Reverse Osmose De waterkwaliteit is van bijzonder belang wanneer men een poleervrij resultaat wenst. Een RO apparaat is dan noodzakelijk. RO staat voor Reverse Osmose, omgekeerde osmose genoemd. Dit apparaat maakt uit leidingwater, soms via een waterontharder, soms zonder, een waterkwaliteit die nog maar 5 tot 15% mineralen bevat van het oorspronkelijke ingevoerde water. Dit houdt in dat de mineralen die na droging achterblijven op het vaatwerk, zo weinig in aantal zijn dat deze niet meer zichtbaar zijn. Bij inspectie van het glas ziet men deze mineralen niet meer en wanneer het glas is opgedroogd, heeft u een glas dat streeploos is, dus poleervrij. Of een RO juist werkt, kan men meten met een microsiemens meter, die de geleiding van het water aangeeft. Dit wordt uitgedrukt in µs, microsiemens. Wanneer men het ingaande en uitgaande water meet en vergelijkt, kan men zien welke wijziging er optreedt. Voor een goed resultaat wordt water onder de 40 µs toegepast. Wanneer men voor het eerst nieuwe, of met de hand gepoleerde glazen in de glazenwasmachine wast, zal men zeer teleurgesteld zijn van het eerste resultaat. Wanneer men het rek uit de machine haalt, ziet men op de glazen alleen maar druppels en een waas en kan men niet door het glas heen kijken. Dit effect noemt men vetslag : dit is een vettige aanslag die op de nieuwe glazen aanwezig is vanuit het productieproces en de met de hand gepoleerde glazen zijn vettig vanwege het poleren met een doek.

23 Waterbehandeling: RO = Reverse Osmose Het is heel begrijpelijk dat men na het wassen snel naar een poleerdoek wil grijpen om de glazen te poleren, maar dit moet absoluut (zoveel mogelijk) worden voorkomen. Na enige malen de glazen te hebben gewassen, worden de glazen opeens doorzichtig en drogen ze netjes op: aanslag is nu op de juiste wijze verwijderd. Dus altijd glazen in de omgevingslucht laten drogen en niet meer aankomen! Wanneer men een poleervrij resultaat wenst, mag er dus nooit meer met een poleerdoek gewerkt worden. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

24 3.6 Temperaturen en osmose water De temperaturen van het was- en naspoelwater in de glazenwasmachine zijn vaak een bron van discussie. Het gaat er echter om, dat de relatie bekeken dient te worden tussen soort en kwaliteit van het glas en welke toepassing het glas heeft; een melkglas of wijnglas heeft duidelijk een andere bestemming. Daarnaast zal men aan het uiterlijk van het melkglas andere eisen stellen dan aan het wijnglas. De ideale situatie is dan ook 60 C voor het wasbad en 65 C voor de naspoeling. Kwaliteits (wijn)glazen met een hoge aanschafwaarde dienen een zo hoog mogelijke levensduur te hebben. Om dit te behalen, mag het glas geen of zo weinig mogelijk temperatuur schokken ondergaan. Het advies is dan ook een wasbad temperatuur van 55 á 60 C, en een naspoeltemperatuur van maximaal 70 C aan te houden in de glazenwasmachine.

25 hobart hydroline osmose apparatuur De Hobart osmose apparaten RO-I 400, RO-I 500 (beiden onderbouw in lade) en RO-I V (verticaal te plaatsen naast de machine) en de vrijstaande RO-C geven de juiste kwaliteit van water aan de Hobart vaatwasmachines. WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE FACTOREN BIJ HET AFWASSEN?

26 4. WAAROM IS GLAS NIET HETZELFDE ALS GLAS? glazenwas handboek

27 4.1 GLAS IS EEN VEELZIJDIG MATERIAAL Verschillende glassoorten kunnen specifieke kenmerken Glazen met grote poriën hebben een groter aangrijpvlak 9 bezitten en reageren afhankelijk van de samenstelling verschillend op temperatuur, druk of chemische middelen. WAAROM? Afhankelijk van de samenstelling bevat het glasoppervlak grote of kleine poriën. Dit is van wezenlijke invloed op de bestendigheid van het glas. UW HOBART VOORDEEL In de glazenwasmachines van Hobart zijn de parameters voor de ideale temperaturen voor het afwassen en naspoelen van waarin mineralen zich kunnen afzetten. Glascorrosie kan het gevolg zijn - het glas wordt troebel. Veel glazen, zoals bijvoorbeeld rode wijnglazen met een grote kelk, staan vaak onder grote spanning. Als deze glazen worden blootgesteld aan een groot temperatuurverschil binnen korte tijd, kunnen ze breken. glazen vastgelegd. Hierdoor worden temperatuurvariaties voorkomen en alle glassoorten zo voorzichtig mogelijk afgewassen. WAAROM IS GLAS NIET HETZELFDE ALS GLAS?

28

29 4.2 DE MEESTE GLAZEN ZIJN GESCHIKT VOOR EEN GLAZEN WASMACHINE Pas als aan bepaalde eigenschappen voldaan is, is een glas Volgens DIN worden de volgende vormen en opper- 10 geschikt voor de vaatwasmachine. WAAROM? Volgens DIN is een glas geschikt voor de vaatwasmachine, als het meer dan 500 programma s kan doorstaan zonder dat er zichtbare schade is. Decoraties zijn gevoeliger en moeten daarom minstens 250 programma s kunnen doorstaan zonder sterke kleurveranderingen. uw HOBART voordeel De glazenwasmachines van HOBART hebben in vergelijking met handmatig afwassen, rustigere wasvoorwaarden en verlengen dus de gebruiksduur van gevoelige glazen. vlakken aanbevolen voor een hygiënisch, foutloos wasresultaat: Gladde, dichte oppervlakken Wijde openingen Geen duidelijke smeltranden Geen groeven Geen geprononceerde, diepe voeten Vast staand in omgedraaide positie Zo klein mogelijke glasmassa WAAROM IS GLAS NIET HETZELFDE ALS GLAS?

30 5. KAN IK EEN BIERGLAS OOK METEEN NA HET AFWASSEN GEBRUIKEN?

31 ALLEEN ALS HET GLAS KOEL UIT DE AFWASMACHINE KOMT! Na het gebruikelijke naspoelen in een glazenwasmachine is WAAROM? het bierglas nog warm en moet apart afgekoeld worden. Bier Bierglazen kunnen bij behoefte in een Hobart glazenwasmachine met een druk op de knop koud nagespoeld wor- krijgt echter pas zijn ideale smaak als het in een koel glas ingeschonken of getapt wordt. Een optimaal biergenot voor den, zodat de temperatuur omlaag gaat en de glazen snel de klant kan echter ook met een glazenwasmachine bereikt weer gebruikt kunnen worden. Voor ander vaatwerk, zoals worden! bijvoorbeeld servies, staat de gebruikelijke hete naspoeling ter beschikking, ook met een druk op de knop. UW HOBART VOORDEEL De GCA, GCPA en GPA glazenwasmachines van Hobart voor het ideale biergenot. Het hete naspoelen verbetert het beschikken standaard over HEET&KOUD naspoelen. De zelfdrogende effect van serviesgoed, zodat dit sneller kan koud-water-naspoeling koelt de bierglazen af zodat ze sneller weer gebruikt kunnen worden. Het bier krijgt daardoor wachttijd, worden ingesteld. drogen. Het naspoelen kan met een druk op de knop, zonder een stabiel, fijn schuim en houdt een optimale temperatuur KAN IK EEN BIERGLAS OOK METEEN NA HET AFWASSEN GEBRUIKEN?

32 6. ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

33 6.1 WAAROM KUNNEN GLAZEN ONAANGENAAM RUIKEN? Geurvorming in glaswerk kan voorkomen bij glaswerk dat reeds meerdere malen is gewassen en al is aangetast door corrosie oftewel glasbeschadiging. De oppervlakte van het glas is niet meer glad zoals bij nieuw glas, maar er zijn kleine oneffenheden en putjes aanwezig. In deze oneffenheden kunnen zich stoffen van vervuiling van b.v. wijn of andere zaken nestelen, die zich onder bepaalde optimale condities zouden kunnen ontwikkelen. In sommige gevallen is de geurvorming te verwijderen door het glas te ontkalken, waardoor het probleem is opgelost. Maar lukt dit niet, dan is weggooien helaas de enige oplossing. Daarnaast bederven geurtjes in een glas elk drinkgenot. Met de volgende tips kunt u dit vermijden: Zet de schone glazen nooit met de opening naar beneden op vochtige doeken. Bewaar de schone glazen niet in ruimtes waar gekookt wordt. Bewaar de schone glazen niet in gesloten houten kasten. Bewaar de schone glazen met de opening naar boven, zodat de lucht in het glas beter kan circuleren. Let op de juiste dosering van afwasmiddel en glansspoelmiddel. Een te hoge dosering kan tot geurtjes in het glas leiden. ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

34 6.2 HOE BEREIK IK EEN PERFECT WASRESULTAAT zonder glasbreuk? Was de gebruikte glazen meteen na het gebruik, voordat de restjes kunnen indrogen. Jus d orange glazen eerst voorspoelen met koud water tot de vleesdeeltjes weg zijn. Droog of poleer de glazen niet met de hand. Ook veronderstelde schone theedoeken kunnen bacteriën en ziektekiemen bevatten, die het hygiënische, foutloze wasresultaat kunnen beïnvloeden. Gebruik korven met een schuine opstelling. Er blijft geen water achter op de glasvoet dat bij het uitnemen weer op andere glazen kan druppelen. Verwijder drankresten en cocktaildecoraties voordat u de glazen in het rek plaatst. Vermijd onnodige vervuiling van het waswater en daarmee een slecht wasresultaat. Nieuwe glazen zijn met een speciale beschermlaag gecoat. Deze oppervlaktefilm moet voor het eerste wassen door middel van een grondige reiniging verwijderd worden. Het water kan dan na het afwassen snel en zonder resten van de glazen aflopen. Begin pas met wassen, wanneer de ingestelde temperaturen bereikt zijn en wanneer de machine aangeeft bedrijfsklaar te zijn. Was glazen met melkproducten (chocolademelk, ijs, Irish coffee e.d.) of koffieglazen niet in de glazenwasmachine! Spoel ze eerst goed af!

35 6.2 HOE BEREIK IK EEN PERFECT WASRESULTAAT zonder glasbreuk? Was de glazen alleen in de daarvoor bestemde glazenrekken. Let er bij het vullen van de rekken op dat de glazen stevig staan, elkaar niet aanraken en niet tegen elkaar aan kunnen slaan. Overlaad het rek niet. Poleer niet achteraf. Glasbreuk ontstaat het vaakst bij handmatig poleren. Gebruik voor het opslaan en transporteren van glazen de daarvoor bestemde glazenrekken. Glazen hebben plaats nodig. Zie erop toe dat u rond uw glazenwasmachine genoeg plaats heeft om te werken en om gebruikte / vervuilde en schone glazen van elkaar te scheiden. Bij uithalen niet aan het glaswerk komen; voetjes van wijnglazen eventueel deppen met een schone doek. Laat het glas natuurlijk drogen in de omgevingslucht, kom er niet aan met de handen, elke afdruk blijft zichtbaar aanwezig. ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

36

37 6.4 HOE KAN IK DE LEVENSDUUR VAN DE GLAZEN WASMACHINE VERHOGEN? Passend onderhoud en verantwoordelijk omgaan met de machine, draagt bij aan het waardebehoud en de lange levensduur van uw glazenwasmachine. Volg bij het bedienen, reinigen en onderhouden de aanwijzingen in de gebruikshandleiding. Na gebruik de machine leegmaken, reinigen en laten openstaan, zodat geen nare lucht binnen in de machine kan ontstaan. Maak altijd de zeven en de sproeiers schoon. Dat duurt slechts een paar minuten. Train uw personeel goed over de machine en de waterzuivering. Controleer regelmatig de werking van eventueel aanwezige waterbehandeling, zoals een waterontharder of een osome installatie. Gebruik de juiste concentratie naglans en zeep en let op de houdbaarheidsdatum ervan. Het reservoir voor naglans en zeep tijdig bijvullen. ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

38

39 WIJ ADVISEREN U GRAAG VERDER. NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN BIJ VRAGEN OVER BIJVOORBEELD: Juiste waterbehandeling Passend rekkenprogramma speciaal voor uw glazen Uitleg over de bediening en reiniging van uw glazenwasmachine of vaatwasmachine Hobart Nederland BV Pompmolenlaan GK Woerden Telefoon +31(0) Fax +31(0) info@hobartnederland.nl ALGEMENE TIPS VOOR HET AFWASSEN VAN GLAZEN

40 Alle informatie is met de grootst mogelijk zorg samengesteld en weergegeven. Voor mogelijke foutieve en/of ontbrekende informatie onthoudt de uitgeven zich van elke aansprakelijkheid. Er kunnen zich aan de inhoud van deze uitgave geen rechten worden ontleend. HOBART NEDERLAND BV

GLAZENWAS HANDBOEK. 1. UW PARTNER in GLAZENWASSEN

GLAZENWAS HANDBOEK. 1. UW PARTNER in GLAZENWASSEN GLAZENWAS HANDBOEK GLAZENWAS HANDBOEK 1. UW PARTNER in GLAZENWASSEN 1.1 VAKKUNDIGHEID MADE IN GERMANY Hobart is wereldwijd marktleider voor zakelijke vaatwastechniek. Onze producten staan voor de hoogste

Nadere informatie

Een nieuwe manier van. glazenwassen

Een nieuwe manier van. glazenwassen Een nieuwe manier van glazenwassen Op een lang leven voor uw glazen! Ontdek op de volgende pagina's de wereld van het glazenwassen. Leer ons glazenwassysteem kennen en krijg waardevolle tips om uw glazen

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART GLAZENWASSERS

VAATWASSEN MET HOBART GLAZENWASSERS VAATWASSEN MET HOBART GLAZENWASSERS MODELLEN EN UITVOERINGEN GCHK PLUS rekafmeting 400 x 400 MODEL GCHK groot in glanzend wasresultaat Elke irritatie over een vlek op een glas is er één teveel. Elke minuut

Nadere informatie

Hobart AM/AMX/AUX Doorschuifvaatwasmachines

Hobart AM/AMX/AUX Doorschuifvaatwasmachines Hobart AM/AMX/AUX Doorschuifvaatwasmachines Hobart Doorschuifvaatwasmachines Dat een vaatwasmachine een schone vaat oplevert, is vanzelfsprekend. Als u echter bij een grote belasting van de machine door

Nadere informatie

vaatwassen met hobart rekkentransport vaatwasmachines CS-serie

vaatwassen met hobart rekkentransport vaatwasmachines CS-serie vaatwassen met hobart rekkentransport vaatwasmachines CS-serie u u r z a m e v a a t w a s a p p a r a t u u r b e t r o u w b a r e s e r v i c e c o m p l e e t a s s o r t i m e n t p e r s o o n l

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART VOORLADERS

VAATWASSEN MET HOBART VOORLADERS VAATWASSEN MET HOBART VOORLADERS MODELLEN EN UITVOERINGEN FX PLUS MODEL FX topprestaties met de plus-lijn De FX voorlader geeft een fantastisch wasresultaat. Zuinig in het verbruik, duurzaam in de uitvoering

Nadere informatie

NOOIT MEER POLEREN. BRILJANT INGEBOUWD. Geïntegreerde omgekeerde osmose UC Excellence-i

NOOIT MEER POLEREN. BRILJANT INGEBOUWD. Geïntegreerde omgekeerde osmose UC Excellence-i Geïntegreerde omgekeerde osmose UC Excellence-i NOOIT MEER POLEREN. BRILJANT INGEBOUWD. Ingebouwde omgekeerde osmose UC Excellence-i. Voor de voorladers UC-S en UC-M. SAMEN ONVERSLAANBAAR. UC-SERIE MET

Nadere informatie

Glazenwasmachine Glazen-/ vaatwasmachine. Doorschuif vaatwasmachine ECOMAX EEN BEWUSTE KEUS!

Glazenwasmachine Glazen-/ vaatwasmachine. Doorschuif vaatwasmachine ECOMAX EEN BEWUSTE KEUS! Vaatwasmachines ECOMAX EEN BEWUSTE KEUS! + Doorschuif vaatwasmachine Voor kostenbewuste ondernemers die een Plus aan comfort en specificaties zoeken. Ecomax+ bezit alle eigenschappen van een professionele

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES

VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES - MODELLEN EN UITVOERINGEN aanzienlijke besparingen DANkzij efficient ontwerp Hobart voert een innovatieve strategie om de markt te voorzien van duurzame,

Nadere informatie

VA AT WASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD

VA AT WASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD VA AT WASSEN 2018 PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD vaatwastechnologie VAATWASMACHINES All-inclusive - Het programma Een nieuwe vaatwasmachine zonder zorgen? Dat kan bij Hobart! Geen directe

Nadere informatie

Suma. Alles wat u moet weten over glas en glazen wassen

Suma. Alles wat u moet weten over glas en glazen wassen Suma Alles wat u moet weten over glas en glazen wassen Alles wat u moet weten over glas, glaswerk, machinaal glaswassen, waterkwaliteit en het afstellen van de machine qua temperaturen en doseringen vindt

Nadere informatie

VAATWASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD

VAATWASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD VAATWASSEN 2019 PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD VAATWASMACHINES All-inclusive - Het programma Een nieuwe vaatwasmachine zonder zorgen? Dat kan bij Hobart! Geen directe investering, maar kiezen

Nadere informatie

Schitterend glaswerk zonder napoleren. De nieuwe vaatwassers met tank-spoelsysteem en geïntegreerd reverse-osmose-systeem

Schitterend glaswerk zonder napoleren. De nieuwe vaatwassers met tank-spoelsysteem en geïntegreerd reverse-osmose-systeem Schitterend glaswerk zonder napoleren De nieuwe vaatwassers met tank-spoelsysteem en geïntegreerd reverse-osmose-systeem 2 Simpelweg perfect Aan de hoogste eisen van reiniging voldoen en tijd en geld besparen

Nadere informatie

RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN

RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN Vanaf heden is de WD-7 leverbaar met de RHIMA PRM-7 voorwasmachine, wasemcondensunit met energieterugwinning en warmtewisselaar met energieterugwinning. De RHIMA WD-7

Nadere informatie

VAATWASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD

VAATWASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD VAATWASSEN ALL-INCLUSIVE ALL-INCLUSIVE PLAATSEN - 2 JAAR GARANTIE - 2 JAAR ONDERHOUD VAATWASTECHNOLOGIE VAATWASMACHINES ALL-INCLUSIVE All-inclusive - Het programma Een nieuwe vaatwasmachine zonder zorgen?

Nadere informatie

Winterhalter GS 600-serie. Winterhalter gereedschappenwasmachines. Gun uzelf het beste

Winterhalter GS 600-serie. Winterhalter gereedschappenwasmachines. Gun uzelf het beste Winterhalter GS 600-serie Winterhalter gereedschappenwasmachines Gun uzelf het beste GS 600-serie Winterhalter wasmachines voor pannen, platen en gereedschappen Groot vaatwerk, grote prestaties de GS 600-serie

Nadere informatie

Waterbehandeling. De bron voor perfecte vaatwasresultaten

Waterbehandeling. De bron voor perfecte vaatwasresultaten Waterbehandeling De bron voor perfecte vaatwasresultaten Waterbehandeling De eerste indruk moet altijd de beste zijn Het oog wil ook wat. Daarom zijn perfecte vaatwasresultaten de voorwaarde voor een overtuigende

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES

VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART DOORSCHUIF VAATWASMACHINES - MODELLEN EN UITVOERINGEN aanzienlijke besparingen dankzij efficient ontwerp Hobart voert als marktleider een innovatieve strategie om de markt te voorzien

Nadere informatie

vaatwastechnologie glazenwassers GCPA/GPA GCA/GXA

vaatwastechnologie glazenwassers GCPA/GPA GCA/GXA vaatwastechnologie glazenwassers GCPA/GPA GCA/GXA U GUNT UZELF TOCH HET BESTE? PLUS-LIJN premax-lijn De PLUS-lijn alles wat een professional nodig heeft. Het succesvolle productassortiment van HOBART voldoet

Nadere informatie

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 ZLQ WHU K OWH U *6 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ YRRU:LQWHUKDOWHU*DVWURQRP9DDWZDVPDFKLQH*6,QKRXGVRSJDYH

Nadere informatie

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70%

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% RHIMA korventransportmachines met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% De vaatwasmachines maken gebruik van het ingenieuze Intelligent Control Operating System. De operationele kosten van de ICS+

Nadere informatie

Hobart-ecomax aanbieding prijzen Europa's goedkoopste technische webshop

Hobart-ecomax aanbieding prijzen Europa's goedkoopste technische webshop Hobart-ecomax aanbieding prijzen Europa's goedkoopste technische webshop Aanbieding voor U, met de laagste prijsgarantie bij Buiskool Engineering 25 jaar ervaring, verkoop groothandel zonder dure showroom

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES

VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES MODELLEN EN UITVOERINGEN UX PLUS handen vrij voor het echte werk! Daar waar veel gereedschappen gebruikt worden, zijn de gereedschappenwasmachines van Hobart

Nadere informatie

Ecowater waterontharder

Ecowater waterontharder s y s t e m s Voorkom kalkaanslag met een Ecowater waterontharder www.aquacomfort.nl Unieke gepatenteerde kenmerken: Multifunctionele display, geeft alles weer omtrent uw water- en zoutverbruik Besturing:

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch

Waterontharder. Simpel Compact Economisch Waterontharder Simpel Compact Economisch SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens de eisen

Nadere informatie

Kwaliteit en Toekomst

Kwaliteit en Toekomst www.jostenberg.nl GROOTKEUKEN Kwaliteit en Toekomst de weg naar een complete keuken Voorladers-onderbouwvaatspoelmachines Voorladers-onderbouwvaatspoelmachines -ATA- aansluittype programmaduur waarde bestelnr.

Nadere informatie

HOBART GLAZENWASSER GC COMPACT rekafmeting 400x400mm

HOBART GLAZENWASSER GC COMPACT rekafmeting 400x400mm HOBART GLAZENWASSER GC COMPACT rekafmeting 400x400mm TECHNISCHE GEGEVENS Afmetingen bxdxh Invoerhoogte Programma s Capaciteit per uur 460x590x700/740mm verstelbaar 315mm kort - 75s standaard 120s intensief

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by:

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by: Waterontharder Simpel Compact Economisch Powered by: SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens

Nadere informatie

! Veiligheid De machine aan de buitenkant niet met een slang of een hogedrukreiniger

! Veiligheid De machine aan de buitenkant niet met een slang of een hogedrukreiniger Richtlijnen voor installatie en gebruik van de vaatwasmachines model AMX-E Inhoud blz. 1. Installatie... 3 2. Aansluiting... 3 3. Bediening... 4 4. Het eerste gebruik... 5 5. Instellen dosering afwasmiddel...

Nadere informatie

STR eentankskorventransportvaatwasmachines. Een groot vermogen in een kleine ruimte

STR eentankskorventransportvaatwasmachines. Een groot vermogen in een kleine ruimte STR eentankskorventransportvaatwasmachines Een groot vermogen in een kleine ruimte Vaatwastechniek op maat Perfect schoon en hygiënisch, korf na korf 2 Capaciteit en flexibiliteit zijn uitermate belangrijk

Nadere informatie

Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak

Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak Doorschuifvaatwasmachine PT-500 Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak PT-500 PT-500 wast gewoonweg schitterend Met de PT-500 presenteert Winterhalter een nieuwe doorschuifvaatwasmachine die snel

Nadere informatie

Vaatwassen met hobart doorschuif vaatwasmachines

Vaatwassen met hobart doorschuif vaatwasmachines Vaatwassen met hobart doorschuif vaatwasmachines u u r z a m e v a a t w a s a p p a r a t u u r b e t r o u w b a r e s e r v i c e c o m p l e e t a s s o r t i m e n t p e r s o o n l i j k m a at w

Nadere informatie

INFORMATIE ONDERWERP: Waterkwaliteiten Water soorten op de CSA Leiding water w/k Onthard water Demi water (Reverse Osmosis) = Proces water van machines Voorbeelden van normen: Boiler voedingswater EN

Nadere informatie

Quick Reference Guide

Quick Reference Guide Quick Reference Guide Januari 2011 DR 39(S) Compacte voorlader voor het reinigen van glazen, koppen en schotels Capaciteit 30 korven per uur 1 Programma van 120 sec. Electromechanische bediening Deurbeveiligingsschakelaar:

Nadere informatie

onze heldere kijk op professionele vaatwas

onze heldere kijk op professionele vaatwas onze heldere kijk op professionele vaatwas Specialist in vaatwas horeca, grootkeuken en voedingsindustrie Of u nu horecaondernemer bent of werkzaam in een cateringbedrijf of grootkeuken, u zoekt hetzelfde:

Nadere informatie

Montagehandleiding en voorbeelden

Montagehandleiding en voorbeelden Montagehandleiding en voorbeelden www.nocalcinternational.com NoCalc Prefilter De kwaliteit van leidingwater is niet altijd vanzelfsprekend! Natuurlijk wilt u genieten van schoon en zuiver (drink)water.

Nadere informatie

VAATWASTECHNOLOGIE GLAZENWASSERS GCPA/GPA GCA/GXA

VAATWASTECHNOLOGIE GLAZENWASSERS GCPA/GPA GCA/GXA VAATWASTECHNOLOGIE GLAZENWASSERS GCPA/GPA GCA/GXA U GUNT UZELF TOCH HET BESTE? PLUS-LIJN PREMAX-LIJN De PLUS-lijn alles wat een professional nodig heeft. Het succesvolle productassortiment van HOBART voldoet

Nadere informatie

Voorladers www.lease4horeca.com

Voorladers www.lease4horeca.com Voorladers 2 electrolux Voorlader Voorladers van Electrolux zijn de ideale oplossing voor veeleisende klanten die behoefte hebben aan hoge productiviteit tegen lage verbruikskosten willen zien. Electrolux

Nadere informatie

Winterhalter GS 500-serie. Doorschuifvaatwasmachines van Winterhalter. De beste prestaties bij de grootste flexibiliteit

Winterhalter GS 500-serie. Doorschuifvaatwasmachines van Winterhalter. De beste prestaties bij de grootste flexibiliteit Winterhalter GS 500-serie Doorschuifvaatwasmachines van Winterhalter De beste prestaties bij de grootste flexibiliteit GS 500-serie Winterhalter doorschuifvaatwasmachines GS 500-serie krachtig en flexibel

Nadere informatie

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior 1 - Voorbereiding Om een goede chemische binding tussen Guardon SelfClean en het te behandelen oppervlak te waarborgen dient het oppervlak grondig

Nadere informatie

Glazenwasmachine Glazen-/ vaatwasmachine. Doorschuif vaatwasmachine ECOMAX OF ECOMAX AAN U DE KEUS!

Glazenwasmachine Glazen-/ vaatwasmachine. Doorschuif vaatwasmachine ECOMAX OF ECOMAX AAN U DE KEUS! Vaatwasmachines ECOMAX OF ECOMAX AAN U DE KEUS! Doorschuif vaatwasmachine + Het instapmodel vaatwasmachines voor iedereen die de meest voordelige vaatwasmachine zoekt voor professioneel gebruik. Optimaal

Nadere informatie

Kwaliteit en comfort voor een eerlijke prijs

Kwaliteit en comfort voor een eerlijke prijs Professionele vaatwastechniek Kwaliteit en comfort voor een eerlijke prijs Met de MEIKO "GiO-MODULE" osmose-technologie: Nooit meer glazen poleren! UPster U Serie Professionele vaatwastechniek voor nieuwe

Nadere informatie

Wat te doen bij kalk in uw leidingwater? Wat te doen bij kalk in uw waterleiding?

Wat te doen bij kalk in uw leidingwater? Wat te doen bij kalk in uw waterleiding? Wat te doen bij kalk in uw leidingwater? Wat te doen bij kalk in uw waterleiding? 1 Wat te doen bij kalk in uw leidingwater? 1. Kalk in uw leidingwater, hard water 3 a. Wat is hard water? 3 b. Hoe hard

Nadere informatie

VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES

VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES VAATWASSEN MET HOBART GEREEDSCHAPPENWASMACHINES 945 150 890 1984 860 (650**) 2417 (2200**) 1984 860 (650**) 2417 (2200**) 200 390 390 945 150 890 840/780*

Nadere informatie

Voorladers. 2 electrolux Voorladers

Voorladers. 2 electrolux Voorladers Voorladers 2 electrolux Voorladers Voorladers Voorladers van Electrolux zijn de ideale oplossing voor veeleisende klanten die behoefte hebben aan hoge productiviteit tegen lage verbruikskosten willen zien.

Nadere informatie

VAATWASSEN VOORLADERS DE HOBART. De vaatwasmachine speciaal ontwikkeld voor gebruik in de care sector.

VAATWASSEN VOORLADERS DE HOBART. De vaatwasmachine speciaal ontwikkeld voor gebruik in de care sector. VAATWASSEN VOORLADERS DE HOBART De vaatwasmachine speciaal ontwikkeld voor gebruik in de care sector. ALLEEN MET EEN VISIE KAN DE JUISTE OPLOSSING WORDEN AANGEBODEN! HOBART HEEFT EEN VISIE: WASSEN ZONDER

Nadere informatie

SNELGIDS! Let op: Lees de gebruiksaanwijzing voor u de machine in gebruik neemt. NL 1 Aan/Uit-knop 2 Indicator Halve Lading 3 Zoutindicator 4 Controle

SNELGIDS! Let op: Lees de gebruiksaanwijzing voor u de machine in gebruik neemt. NL 1 Aan/Uit-knop 2 Indicator Halve Lading 3 Zoutindicator 4 Controle SNELGIDS! Let op: Lees de gebruiksaanwijzing voor u de machine in gebruik neemt. NL 1 Aan/Uit-knop 2 Indicator Halve Lading 3 Zoutindicator 4 Controlelampje Starten/ Pauze/Annuleren 5 Starten / Pauze /

Nadere informatie

Gereedschappenwasmachines. GS 600-serie. Gun uzelf het beste

Gereedschappenwasmachines. GS 600-serie. Gun uzelf het beste Gereedschappenwasmachines GS 600-serie Gun uzelf het beste GS 600-serie Winterhalter wasmachines voor pannen, platen en gereedschappen Groot vaatwerk, grote prestaties de GS 600-serie is ervoor gemaakt

Nadere informatie

Gebruiks- en montagehandleiding

Gebruiks- en montagehandleiding Gebruiks- en montagehandleiding Opberglade ESS 3060-10 Lees beslist de gebruiks- en montagehandleiding voordat u uw apparaat plaatst, nl-nl installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en

Nadere informatie

TopClean M Uitrukken zonder zorgen

TopClean M Uitrukken zonder zorgen Professionele reinigings- en desinfectietechnologie Uitrukken zonder zorgen Professionele reiniging en desinfectie voor de ademhalingsapparatuur van brandweerkorpsen www.topclean-m.de komt in actie voor

Nadere informatie

Osmose RO-41. Gebruikers handleiding

Osmose RO-41. Gebruikers handleiding Osmose RO-41 Gebruikers handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave pagina 1. Belangrijke informatie. 3 2. Algemeen 4 2.1. Problemen van vlekken en poleren. 4 2.2. Het systeem. 4 3. Functionele

Nadere informatie

HANDLEIDING RHIMA GLAZENSPOELMACHINE MODEL DR 40 - DR 40 S

HANDLEIDING RHIMA GLAZENSPOELMACHINE MODEL DR 40 - DR 40 S HANDLEIDING RHIMA GLAZENSPOELMACHINE MODEL DR 40 - DR 40 S RHIMA glazenspoelmachine model DR 40 - DR 40 S De medewerkers van RHIMA Nederland B.V. wensen u veel plezier met uw nieuwe glazenspoelmachine.

Nadere informatie

RHIMA Granulaat pannenwasmachine WD100GR

RHIMA Granulaat pannenwasmachine WD100GR Kenmerken RHIMA Granulaat pannenwasmachine WD100GR Grote capaciteit: 8 1/1 GN bakken per wasbeurt, tot 88 1/1 GN bakken per uur Voldoet aan HACCP eisen Optimale hygiëne, vuile en schone zijde gescheiden

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Uitdagingen. Pagina 02. De bestanddelen van water. Pagina 06. Pagina 13. Hoe ontstaat kalkvorming. Pagina 15

Inhoud. Voorwoord. Uitdagingen. Pagina 02. De bestanddelen van water. Pagina 06. Pagina 13. Hoe ontstaat kalkvorming. Pagina 15 Waterweetjes Voorwoord Inhoud Drinkwater is het belangrijkste levensmiddel en vormt de basis voor goede hygiëne. Het wordt op allerlei manieren gebruikt - als drank, voor het bereiden van voedsel en dranken

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

STL7233L Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax :

STL7233L Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : STL7233L Nieuw VAATWASSER, VOLLEDIG INTEGREERBAAR, 13 BESTEKKEN, 82 HOOGTE, 60 BREED EAN13: 8017709232429 13 bestekken Programma's: 5 + 5 snelle Temperaturen: 38, 45, 50, 55, 65, 70 C KENMERKEN: Planetarium

Nadere informatie

REINIGING EN ONDERHOUD

REINIGING EN ONDERHOUD REINIGING EN ONDERHOUD VOOR UW HUISHOUDELIJKE APPARATEN Aanbevolen door ONS NIEUWE REINIGINGSASSORTIMENT ZORGT ERVOOR DAT UW APPARATEN LANGER ZULLEN MEEGAAN. Al 100 jaar ontwikkelen wij apparaten die het

Nadere informatie

uur met de Droommachine

uur met de Droommachine Winterhalter voorlader vaatwasmachines UC serie 24 uur met de Droommachine Voorwoord Beste professional, De horeca heeft zich de laatste jaren nadrukkelijk ontwikkeld en is veelzijdiger dan ooit tevoren.

Nadere informatie

Tips voor professionele vaatwas

Tips voor professionele vaatwas Tips voor professionele vaatwas Jaarlijks worden er circa 6000 nieuwe professionele vaatwasmachines verkocht, zo n 24 per werkdag. Dat gebeurt tegen bedragen die op kunnen lopen tot een half miljoen per

Nadere informatie

Keuken. Hygiëne in de grootkeuken

Keuken. Hygiëne in de grootkeuken Keuken Hygiëne in de grootkeuken Dr. Weigert 50 jaar ervaring Keuken Met de intrede van de machinale vaatwasser in de jaren 50 heeft Dr. Weigert pionierswerk verricht: De ontwikkeling van de eerste naspoelmiddelen

Nadere informatie

Bedieningsvoorschrift EcoStar/FV/OR/DV

Bedieningsvoorschrift EcoStar/FV/OR/DV Universele vaatwerkspoelmachine EcoStar FV/OR/DV groep 1 1. Installatievoorschrift 2. Werking van de machine 3. Voorbereiding 4. Bediening 5. Uitzetten en reinigen 6. Verklaring van de symbolen 7. Het

Nadere informatie

www.lease4horeca.com VAATWASTECHNOLOGIE VOORLADERS FPA FXA

www.lease4horeca.com VAATWASTECHNOLOGIE VOORLADERS FPA FXA VAATWASTECHNOLOGIE VOORLADERS FPA FXA U GUNT UZELF TOCH HET BESTE? PLUS-LIJN PREMAX-LIJN De PLUS-lijn alles wat een professional nodig heeft. Het succesvolle productassortiment van HOBART voldoet aan de

Nadere informatie

Glazen- en vaatwasmachines FX- / GX-serie

Glazen- en vaatwasmachines FX- / GX-serie Glazen- en vaatwasmachines FX- / GX-serie INSTALLATIE BEDIENING Serienummer 87141400 en hoger VERSIE 30.01.03 Belangrijke mededelingen Gebruiken conform de regelgeving Deze machine dient exclusief te worden

Nadere informatie

MET BRITA DRAAIT MIJN KEUKEN OP VOLLE STOOM

MET BRITA DRAAIT MIJN KEUKEN OP VOLLE STOOM MET BRITA DRAAIT MIJN KEUKEN OP VOLLE STOOM Professionele oplossingen voor wateroptimalisatie voor catering en grootkeukens MET BRITA KOOK IK GEWOON EFFICIËNTER Vrijwel gelijktijdig 300 perfect gare porties

Nadere informatie

AFWASSEN Producteigenschappen

AFWASSEN Producteigenschappen AFWASSEN Producteigenschappen 28 AFWASSEN Bij het ontwerpen van de nieuwe Electrolux RealLife afwasautomaten is het echte leven als uitgangspunt genomen. In werkelijkheid zijn niet alle borden, kopjes

Nadere informatie

Zeg Goodbye tegen Kalkafzetting en Corrosie!

Zeg Goodbye tegen Kalkafzetting en Corrosie! Zeg Goodbye tegen Kalkafzetting en Corrosie! De nieuwe revolutionaire manier voor het behandelen van drinkwater Succes in de strijd tegen kalkaanslag NoCalc is de nieuwe, revolutionaire en zeer economische

Nadere informatie

RHIMA BESTEKREINIGINGSMACHINES. Bedrijfsvaatwasmachines en -systemen Productbrochure RHIMA Bestekreinigingsmachines

RHIMA BESTEKREINIGINGSMACHINES. Bedrijfsvaatwasmachines en -systemen Productbrochure RHIMA Bestekreinigingsmachines RHIMA BESTEKREINIGINGSMACHINES Bedrijfsvaatwasmachines en -systemen Productbrochure RHIMA Bestekreinigingsmachines RHIMA BESTEKREINIGINGSMACHINES Vuil bestek Het reinigen van vuil bestek, in het bijzonder

Nadere informatie

DROOGPLATEAU. Handleiding

DROOGPLATEAU. Handleiding DROOGPLATEAU PRGHO Handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Rhima-webshop.nl 2 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen. 5 3. Installeren. 6 4. Instructie voor

Nadere informatie

VORTEX. Non Electrostatic Holding Chamber PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08

VORTEX. Non Electrostatic Holding Chamber PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08 VORTX Non lectrostatic Holding Chamber 2008 PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08 1 B1 B2 D C A 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 NL Gebruiksaanwijzing voor gebruik thuis PARI GmbH

Nadere informatie

Model GX-60 en GX-60S. Glazen- en vaatwasmachine

Model GX-60 en GX-60S. Glazen- en vaatwasmachine Model GX-60 en GX-60S Glazen- en vaatwasmachine INSTRUCTIES VOOR HET INSTALLEREN EN HET IN WERKING STELLEN VAN DE GX-60 en GX-60 S AFWASMACHINES INHOUD 1. Installatie...3 2. Aansluitingen...3 3. Bediening...4

Nadere informatie

Hydro 500 Hydro 700 Hydro 750

Hydro 500 Hydro 700 Hydro 750 VAATWASSERS Hydro 500 Hydro 700 Hydro 750 750 mm 450 mm 630 mm 630 mm 450 mm met geopende deur 870 mm 750 mm 400 mm Maximum aantal borden per korf 10 van deuropening 320 mm Maximum hoogte vrije ingang

Nadere informatie

Glazenwasmachine GC Installatie Werking Versie 1/4/2005

Glazenwasmachine GC Installatie Werking Versie 1/4/2005 Glazenwasmachine GC Installatie Werking Belangrijke informatie Gebruik volgens de voorschriften Deze machine is uitsluitend bestemd voor het reinigen van glazen. Deze machine mag niet gebruikt worden voor

Nadere informatie

Vaatwasmachine DR60. Handleiding

Vaatwasmachine DR60. Handleiding Vaatwasmachine DR60 Handleiding Model 2006 Inhoudsopgave pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen 5 2.1. Machinaal afwassen. 5 2.2. Mechanische werking. 5 2.3. Chemische werking. 5 2.4. Toestand

Nadere informatie

HOBART FRONTLADER FP PREMAX met ingebouwde droogondersteuning en VAPO-STOP, rekafmeting 500x500mm

HOBART FRONTLADER FP PREMAX met ingebouwde droogondersteuning en VAPO-STOP, rekafmeting 500x500mm HOBART FRONTLADER FP PREMAX met ingebouwde droogondersteuning en VAPO-STOP, rekafmeting 500x500mm TECHNISCHE GEGEVENS Afmetingen 600x600x820mm (bxdxh) Doorvoerhoogte 425mm Programma s kort - 80s standaard

Nadere informatie

Vaatwasmachine. DR51 / DR51S / DR51 afvoerpomp / DR51S afvoerpomp. Handleiding

Vaatwasmachine. DR51 / DR51S / DR51 afvoerpomp / DR51S afvoerpomp. Handleiding Vaatwasmachine DR51 / DR51S / DR51 afvoerpomp / DR51S afvoerpomp Handleiding Model 2006 Inhoudsopgave pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen 5 2.1. Machinaal afwassen. 5 2.2. Mechanische werking.

Nadere informatie

Productinformatieblad Compactreiniger 5200

Productinformatieblad Compactreiniger 5200 Productinformatieblad Compactreiniger 5200 Blokvormig, hoog geconcentreerd wasmiddel voor industriële vaatwerkspoelmachines krachtige en intensieve reiniging voor alkali bestendig materiaal zoals porselein,

Nadere informatie

De uitrusting van de afwasruimten

De uitrusting van de afwasruimten De uitrusting van de afwasruimten Retourgoederen en afwas Onder retourgoederen versta je het materieel en de etensresten, die terugkomen uit het restaurant, de locaties of de afdelingen. De verwerking

Nadere informatie

Green&Clean doorschuifmachines

Green&Clean doorschuifmachines De Electrolux afwasmachines worden geproduceerd voor de gebruiker met hoge eisen op het gebied van efficiëntie, economie en ergonomie. De modelserie omvat glazenspoelmachines, frontlader- en doorschuifafwasmachines,

Nadere informatie

Korvenvaatwerkspoelmachine. K 160 De nieuwe compacte korvenvaatwerkspoelmachine. Groep

Korvenvaatwerkspoelmachine. K 160 De nieuwe compacte korvenvaatwerkspoelmachine. Groep Korvenvaatwerkspoelmachine De nieuwe compacte korvenvaatwerkspoelmachine Groep Met de nieuwe korvenvaatwerkspoelmachine tot 130 korven per uur automatisch reinigen! Maximale capaciteit met een optimale

Nadere informatie

Welk glas voor welke wijn?

Welk glas voor welke wijn? 1 Welk glas voor welke wijn? Om het meeste plezier van elk soort wijn te hebben, moet je wel na denken of het glas waar je deze wijn in schenkt, bij die soort wijn past. Misschien denk je een glas is een

Nadere informatie

Inweekmiddel codes 00701

Inweekmiddel codes 00701 Inweekmiddel codes 00701 Onderhoud Poeder product voor het verwijderen van vervuilingen in diverse keukenmachines. Tevens geschikt als vaatwasreiniger voor het verwijderen van hardnekkige eiwit- en zetmeelresten.

Nadere informatie

Aankoopgids. Lave-linges Wasmachines. Koop slim en laat u informeren door Unigro!

Aankoopgids. Lave-linges Wasmachines. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Aankoopgids Lave-linges Wasmachines Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig op onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. LAAT ONZE WASMACHINES HET VUILE WERK OPKNAPPEN! Vandaag

Nadere informatie

Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water

Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water Geniet van heerlijk zuiver en zacht water, dat niet alleen de opbouw van kalk voorkomt, maar ook bestaande kalkaanslag verwijdert. Kalkaanslag verstopt

Nadere informatie

WATERONTHARDING WATERONTIJZERING WATERWENSEN WATERZUIVERING WATERDRUK WATERKOELERS

WATERONTHARDING WATERONTIJZERING WATERWENSEN WATERZUIVERING WATERDRUK WATERKOELERS BWC WATERONTHARDING WATERONTIJZERING WATERWENSEN WATERZUIVERING WATERDRUK WATERKOELERS ZUIVER EN ZACHT WATER VOOR IEDEREEN Waterontharding De Omega waterontharders van Best Water Choice zijn ontworpen

Nadere informatie

W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS

W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS W200 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS 51 GEBRUIKSAANWIJZING BONECO W200 INHOUDSOPGAVE Leveringsomvang en technische gegevens 54 Beste klant 54 Leveringsomvang 54 Technische gegevens 54 Overzicht

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar Titel Tekst Orange Nano Guardon SelfClean Solar Vervuiling vermindert de PV-opbrengst Zonne-energie is populair, terecht, elke kilo CO2-uitstoot die vermeden wordt door duurzame elektriciteitsopwekking

Nadere informatie

Laten we het vóór. Filtering, ontharding, deelontzouting en volontzouting zijn mogelijkheden om het water voor de afwas te behandelen.

Laten we het vóór. Filtering, ontharding, deelontzouting en volontzouting zijn mogelijkheden om het water voor de afwas te behandelen. Waterbehandeling Laten we het vóór De gastronomie van vandaag wil haar gasten kwaliteit en stijl bieden. In één woord: tafelcultuur. Dat betekent perfect schoon vaatwerk. Winterhalter neemt de afwas van

Nadere informatie

Vaatwerk- en Glazenspoelmachines. Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D. Groep

Vaatwerk- en Glazenspoelmachines. Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D. Groep Vaatwerk- en Glazenspoelmachines Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D Groep EcoStar 430 F : Glazenspoelmachine van professionele klasse EcoStar 530 F : Het topmodel voor een

Nadere informatie

Bedrijfsrestaurants Ideaal als een snelle dynamische service gewenst is. Er is dus weinig tijd om de maaltijden te bereiden en serveren.

Bedrijfsrestaurants Ideaal als een snelle dynamische service gewenst is. Er is dus weinig tijd om de maaltijden te bereiden en serveren. Frontladers 2 electrolux Frontlader Frontladers van Electrolux zijn de ideale oplossing voor veeleisende klanten die behoefte hebben aan hoge productiviteit tegen lage verbruikskosten. Electrolux biedt

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

RHIMA Glazenspoelmachines Optima 400 en 500

RHIMA Glazenspoelmachines Optima 400 en 500 RHIMA Glazenspoelmachines Optima 400 en 500 Bedrijfsvaatwasmachines en -systemen n Productbrochure RHIMA Optimaal gebruiksgemak met de multicolour startknop De multicolour startknop mét verlichting laat

Nadere informatie

een schoon geweten 78 * Innovatie en wetenschap

een schoon geweten 78 * Innovatie en wetenschap 075-750 3262 Witte Vlinderweg 38b 1521PS Wormerveer www.nuvoh2o.nl Duidelijk innovatief Wij spreken niet van evolutie, maar van innovatie. De tijd van waterontharders met zout ligt achter ons. Welkom in

Nadere informatie

Met ossengalzeep insmeren en goed uitspoelen, daarna in de wasmachine wassen volgens het wasadvies.

Met ossengalzeep insmeren en goed uitspoelen, daarna in de wasmachine wassen volgens het wasadvies. Even voor alle duidelijkheid... Deze Remmelink Mode-Styling vlekken advieswijzer geeft u een vrijblijvend advies. Omdat wij niet aanwezig zijn bij de uitvoering van deze adviezen aanvaarden wij geen enkele

Nadere informatie

RHIMA Granulaat pannenwasmachine WD80GR

RHIMA Granulaat pannenwasmachine WD80GR Kenmerken RHIMA Granulaat pannenwasmachine WD80GR Grote capaciteit: 5 1/1 GN bakken per wasbeurt, circa 55 1/1 GN bakken per uur HACCP ondersteunend diagnosesysteem Optimale droging door centrifugewerking

Nadere informatie

Afwassen. Afwassen. Bij het ontwerpen van de RealLife vaatwassers is het echte leven als uitgangspunt genomen. Afwassen

Afwassen. Afwassen. Bij het ontwerpen van de RealLife vaatwassers is het echte leven als uitgangspunt genomen. Afwassen Afwassen Afwassen Bij het ontwerpen van de RealLife vaatwassers is het echte leven als uitgangspunt genomen. Afwassen Afwassen Afwassen Wat is nieuw Hoe uitdagend ook de vaat, laat het afwassen maar over

Nadere informatie

Vaatwassers. De perfecte mix van functionaliteit en design. Vaatwassers

Vaatwassers. De perfecte mix van functionaliteit en design. Vaatwassers De perfecte mix van functionaliteit en design Heerlijk, zo n apparaat dat een vervelend klusje voor u opknapt. En laat een ATAG vaatwasser dat nou ook nog eens snel en stil doen. De hoogwaardige techniek

Nadere informatie

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud 1. Productomschrijving Zachte alkalische basisreiniger met sterk oplossend vermogen voor het verwijderen van bouw-vuil

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen

Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen NaSk II Vmbo 2011/2012 www.lyceo.nl Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen NaSk II 1. Bouw van materie 2. Verbranding 3. Water, zuren en basen 4. Basis chemie voor beroep

Nadere informatie

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort!

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Besturing Vochtgehalte papier [%] 0 4 8 12 15 20 24 Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Adiabatische bevochtiging Een goede luchtvochtigheid voor uw processen is van groot belang. Uw productie

Nadere informatie