LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar"

Transcriptie

1 LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar Studenten van de Pabo HvA en UPvA lopen in hun vierde studiejaar de LIO-stage op een basisschool in Amsterdam. Deze stage vindt plaats op een opleidingsschool van een van de besturen waarmee intensief wordt samengewerkt en tevens een samenwerkingsovereenkomst gesloten is. Pabo HvA student voltijd 1 De LIO-stage omvat in totaal 670 uur. 1. Voltijd studenten hebben de keuze om de LIO-stage te lopen op: maandag en dinsdag (woensdag, donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor de studie op opleiding), of : 2. donderdag en vrijdag (maandag, dinsdag en woensdag zijn gereserveerd voor de studie op opleiding). De student geeft zijn keuze voor de specifieke stagedagen door aan de opleiding voorafgaand aan het studiejaar. Pabostudenten hebben verdeeld over het jaar vier stageweken. In die weken lopen ze fulltime stage. Iedere student maakt een eigen overzicht en berekening van de 670 LIO-uren, in afstemming met de LIO-school. Voorwaarde voor het starten van de LIO-stage is een voldoende beoordeeld LIO-bekwaamheidsgesprek. Pabo HvA student deeltijd 2 De LIO-stage omvat in totaal 335 uur. Deeltijdstudenten hebben de keuze om de LIO-stage te lopen op maandag, dinsdag, donderdag en/of vrijdag, míts de colleges en de begeleiding op de pabo gevolgd kunnen worden. LIO-stage onder lestijd is dus niet mogelijk. Iedere student maakt een eigen overzicht en berekening van de 335 LIO-uren, in afstemming met de LIO-school. Voorwaarde voor het starten van de LIO-stage is een voldoende beoordeeld LIO-bekwaamheidsgesprek. UPvA student De LIO-stage omvat in totaal 670 uur. Studenten van de UPvA lopen hun LIO-stage op maandag en dinsdag in verband met onderwijs op andere dagen. De student begint zijn LIO-stage aan het begin van het studiejaar (tussen 28 augustus en 5 september) in afstemming met de basisschool. Wij adviseren studenten om de week (25 en 26 augustus) voor de start van het schooljaar samen met de mentor het onderwijs voor te bereiden. Iedere student maakt een eigen overzicht en berekening van de 670 LIO-uren, in afstemming met de LIO-school. UPvA studenten hebben geen stageweken en hun LIO-stage eindigt hierdoor rond het einde van het schooljaar. Voorwaarde voor het starten van de LIO-stage is een voldoende beoordeeld ULP 15 en 120 studiepunten. De opbouw van de LIO-stage is als volgt: Studiepunten: Beoordeling in: LIO 1 12 december/januari LIO 2 12 juni Totaal 24 1 Een werkdag staat voor 8 uur. De LIO- stage is niet verplicht gekoppeld aan de bouw waarin de leeftijdsprofilering plaats vindt. LIO-stage 1 en LIO-stage 2 staan totaal voor 24 studiepunten voor de voltijd. De studielast van 1 studiepunt is 28 uur. 2 Een werkdag staat voor 8 uur. De LIO- stage is niet verplicht gekoppeld aan de bouw waarin de leeftijdsprofilering plaats vindt. LIO-stage 1 en LIO-stage 2 staan voor 12 studiepunten voor de deeltijd. De studielast van 1 studiepunt is 28 uur.

2 De begeleiding van de student vindt plaats op de basisschool. De student heeft daar een vast aanspreekpunt en begeleider, vastgelegd in het LIO-contract. Deze begeleider komt regelmatig bij de student in de klas en begeleidt het leren van de student. De opleider in school bezoekt de LIO-student twee keer in het semester. Op de opleiding vindt er intervisie plaats. Procedure aanname LIO-student Pabo HvA De studenten van de Pabo HvA zullen vanaf het vierde blok (half april-eind juni) hun LIO-bekwaamheidsgesprek gaan voeren. Dit betekent dat zij later zullen solliciteren naar een LIO-plek dan de UPvA-studenten. Een deel van de huidige derdejaars studenten tillen hun LIO-bekwaamheidsgesprek over de zomervakantie en starten dan hun zoektocht. LIO-vacatures voor Pabo HvA kunnen dus aangeleverd worden tot eind september De vacatures kunnen worden g d naar De verdere procedure is hetzelfde als bij de UPvA-student. Procedure aanname LIO-student UPvA De school mailt voor 20 mei 2016 de LIO vacatures naar zie format vacature. De 3 vacatures worden op extranet van de HvA geplaatst. Studenten kunnen alleen hun LIO-stage lopen op scholen waarbij de vacatures op extranet staan. Studenten sturen voor 6 juni een sollicitatiebrief met CV naar de school met een vacature. Scholen selecteren uit de brieven studenten die op sollicitatiegesprek komen. Uit deze gesprekken selecteert de school een student die het beste bij de school past. Voordat de LIO-student van start gaat, ondertekenen student en school de LIO-overeenkomst. In de LIO overeenkomst worden afspraken vastgelegd omtrent betaling, begeleiding, taken, rechten en plichten. Tijdsplanning LIO-stage Indienen LIO-vacatures door scholen bij UPvA en HvA Pabo Extranet Sollicitatiebrieven Sollicitatiegesprekken Vacature vervuld? Z.S.M ( stage-pabo@hva.nl ) Het stagebureau van de HvA plaatst de vacatures op extranet. Voor 6 juni 2017 hebben de studenten brief gestuurd. Uiterlijk 24 juni 2017 zijn de gesprekken gevoerd. SVP doorgeven aan stagebureau, zij verwijderen vacature. Vacature Gegevens school Bestuur: Stichting Openbaar Onderwijs Noord School: IJpleinschool Adres: Gedempte Insteekhaven 85, 1021 RA Amsterdam Telefoon: Contactpersoon: M. Ritsema directeur 3 Extranet kunt u door middel van de volgende link bereiken:

3 4 Voorkeur Pabo HvA en UPvA studenten kunnen beiden reageren. alleen Pabo HvA voltijd studenten kunnen reageren. alleen Pabo HvA deeltijd kunnen reageren. Beschrijving school (profiel, visie) Onze school telt volgend schooljaar ongeveer 165 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. De school heeft volgend schooljaar 17 personeelsleden. Wij zijn een school voor kinderen van 4 jaar tot 13 jaar. Op de IJpleinschool geven we onderwijs met passie, doen we recht aan de specifieke behoeftes van onze leerlingen, waardoor ze zelfverzekerde en actieve burgers worden. Visie: OBS IJplein streeft naar gelukkige en zelfstandige leerlingen, die hun eigen keuzes kunnen maken binnen onze steeds veranderende maatschappij. Dit bereiken wij door een breed aanbod te bieden waarin ruimte is voor het ontdekken van kwaliteiten van leerlingen en leerkrachten. We investeren in relaties, met leerlingen en ouders, met de omgeving van de school en zien dat als voorwaarde om onze doelen te verwezenlijken. De gezondheid van onze leerlingen heeft veel aandacht. We hebben een vakdocent BEWO in dienst, werken samen met het gemeentelijke programma Jump In dat gezond eten en bewegen integreert in lessen en activiteiten van de school. Daarnaast neemt ook de culturele vorming een prominente plaats in in ons onderwijs. We hebben een vakdocent beeldende vorming en theater in onze vaste formatie. We werken vanuit leer- en gedragsdoelen, waarbij we uitgaan van de onderwijsbehoeften van de leerlingen en waarbij het basisaanbod uitgangspunt is. Instructies en lesstof worden afgestemd op deze onderwijsbehoeften en er wordt systematisch gekeken of leerlingen zich naar vermogen en talent ontwikkelen. Ontdekkend leren heeft een steeds prominentere plaats in ons onderwijs, waarbij de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen leidraad is. Dit is duidelijk terug te zien in de werkwijze in/van de school, de leercarrousel en het sociaal culturele aanbod. Hierbij wordt een beroep gedaan op een aantal belangrijke vaardigheden die leerlingen in de toekomst nodig hebben, zoals samenwerken, creatief denkvermogen, oplossingsgericht werken, zelfregulering en ICT vaardigheden en komen de zeven intelligentie-domeinen aan bod. Onderwijs- en leerdoelen vormen het uitgangspunt, waarbij de methoden en uiteenlopende leer- en instructievormen, hulpmiddelen zijn. De OBS is een lerende organisatie. Kennis en vaardigheden vormen geen vast gegeven, maar worden beïnvloed door interne en externe factoren. We leren samen om een zo optimaal mogelijk onderwijsklimaat en aanbod te kunnen blijven verzorgen. In de groepen 3 t/m 5 worden de leerlingen wekelijks tijdens het 'speelwerken' uitgedaagd om op een spelende manier te leren. Onder begeleiding van leerkrachten en ouders leren kinderen te werken aan hun zelfgekozen taak. Samenwerken is hierbij een belangrijk onderdeel. Het nabespreken van de taak 4 UPvA studenten kunnen hun LIO stage alleen lopen op UPvA opleidingsscholen.

4 en het proces is een vast onderdeel van het 'speelwerken'. Beschrijving groep Bovenbouw (6,7,8), waarschijnlijk groep 8. De mentor heeft ervaring met het begeleiden van een LIO student. Profiel LIO-student Als LIO-stagiaire vragen wij iemand die: Wij zoeken een stagiaire die op onze school een bijdrage kan leveren aan het verder vorm en inhoud geven aan 21e eeuwse vaardigheden. We denken daarbij onder andere aan ontdekkend, onderzoekend en probleemoplossend leren. Daarnaast zoeken we een student die, er echt voor gaat, niet alleen binnen de groep, maar samen met het team naar kinderen en ouders een goede professionele houding laat zien in staat is om op meerdere niveaus les te geven, ook buiten de methode om. In staat is een leerrijke en veilige leeromgeving te creëren zelfstandig is en eigen initiatief toont een open houding heeft en positieve samenwerkingshouding over goede contactuele eigenschappen, flexibiliteit en gevoel voor humor beschikt een onderzoekende houding heeft met een eigen inbreng in de school Vergoeding X Onbetaalde LIO (stageovereenkomst). Bij geen betaling, onkostenvergoeding of minder dan 50% salaris leerkracht. o Betaalde LIO (leerarbeidsovereenkomst). Bij betaling 50% van het salaris van een leerkracht.

5 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de directeur, Madeleen Ritsema (per mail of telefonisch via nummer op ma, di, wo, vr). Uw sollicitatie kunt u richten aan : M. Ritsema m.ritsema@ijpleinschool.nl.

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar 2019-2020 Voltijdstudenten van de Pabo HvA en UPvA lopen hun LIO-stage in het vierde studiejaar, deeltijdstudenten van Pabo HvA in het derde jaar. Deze stage vindt

Nadere informatie

Vacature groep 5/6/7 Montessori op ma/di. Gegevens school

Vacature groep 5/6/7 Montessori op ma/di. Gegevens school Vacature groep 5/6/7 Montessori op ma/di Gegevens school Bestuur: STWT Stichting Westelijke Tuinsteden School: Pieter Jelles Troelstraschool Adres: Dr H Colijnstraat 78 Telefoon: 020 613 52 96 Contactpersoon:

Nadere informatie

LiO Contract 2 Stageovereenkomst Leraar in Opleiding (onbetaald: met en zonder vergoeding) Pabo HvA, Onderwijs en Opvoeding

LiO Contract 2 Stageovereenkomst Leraar in Opleiding (onbetaald: met en zonder vergoeding) Pabo HvA, Onderwijs en Opvoeding LiO Contract 2 Stageovereenkomst Leraar in Opleiding (onbetaald: met en zonder vergoeding) Je kunt het contract ook digitaal invullen. Vervolgens kun je het printen om te (laten) tekenen. Partijen Leraar

Nadere informatie

Informatie werkplekleren

Informatie werkplekleren Informatie werkplekleren Pabo Venlo 2014-2015 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Stagedagen Blz. 4 Stageweken Blz. 4 Jaaroverzicht 2014-2015 Blz. 5 Opleidingsprogramma Blz. 6 Propedeusefase Hoofdfase Afstudeerfase

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 VOORWOORD Als stageteam zijn wij zeer verheugd dat uw instelling onze student(en) een stageplaats biedt en zo participeert in het opleiden van studenten tot professionals.

Nadere informatie

Jaarplanning werkplekleren route voltijd

Jaarplanning werkplekleren route voltijd Jaarplanning werkplekleren voltijd B1: B2: WPL A1: 16 dagen 10-10, 17-10, 31-10, 7-11 óf 14-11, 21-11, 28-11, (Sint) do 5-12, 12-12,, 9-1, 16-1, 23-1 12-12 tussenbeoordeling 23-1 eindbeoordeling WPL B1:

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Jaarplanning werkplekleren route voltijd

Jaarplanning werkplekleren route voltijd Jaarplanning werkplekleren voltijd B1: B2: WPL A1: 17 dagen 11-10, 18-10, 1-11, 8-11 óf 15-11, 22-11, 29-11, (Sint) wo 5-12, 6-12, 13-12,, 10-1, 17-1, 24-1 6-12 tussenbeoordeling 24-1 eindbeoordeling WPL

Nadere informatie

Stage Hogeschool de Kempel Helmond

Stage Hogeschool de Kempel Helmond Stage 2014-2015 Hogeschool de Kempel Helmond op de K3-fase (WPO-stage). De term WPO staat voor WerkPlekOpleiden. Dat wil zeggen dat de werkplek in de afstudeerfase een centrale rol heeft in het werken

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Jaargang 32, nummer 19 09 juli 2018 Volgende nieuwsbrief 19 juli 2018 Belangrijke dagen 12 juli schoolreis groep 7 en 8 16 juli Zomerfeest IJkleintje 17 juli Eindmusical groep 8 19

Nadere informatie

Informatie VOOR studenten:

Informatie VOOR studenten: Informatie VOOR studenten: Welkom op de Maria Basisschool! Op deze pagina vind je praktische informatie over onze school. Het is zowel voor jou als student als voor de school fijn om zoveel mogelijk duidelijkheid

Nadere informatie

Welkom! Informatieavond BPV NIVEAU 2 8 MAART 2018

Welkom! Informatieavond BPV NIVEAU 2 8 MAART 2018 Welkom! Informatieavond BPV NIVEAU 2 8 MAART 2018 Programma: 19.00 uur 19.15 uur ontvangst met koffie 19.15 uur 21.00 uur informatie over de beroepspraktijkvorming (stage) 21.00 uur 21.30 uur afsluiting

Nadere informatie

Wegwijzer. werkplekleren

Wegwijzer. werkplekleren Wegwijzer werkplekleren 2014-2015 Wegwijzer werkplekleren 2014-2015 Wegwijzers wijzen de routes door de verschillende landschappen van pabo-land: Basisbekwaam Beginnende pabostudenten, onder leiding van

Nadere informatie

Ons. Onderwijs. Kwaliteit in onderwijs

Ons. Onderwijs. Kwaliteit in onderwijs Ons Onderwijs Kwaliteit in onderwijs Voorwoord Bij Marianum staat de ontwikkeling van de leerling voorop. Wij staan voor aantrekkelijk en afgestemd onderwijs, gemotiveerde leerlingen en goede eindresultaten.

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar)

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar) In het kader van het Convenant Brede Regeling Combinatiefuncties in het onderwijs is SKOLO in samenwerking met de gemeente Losser op zoek naar een nieuwe collega voor de functie Combinatiefunctionaris

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Inhoudsopgave 2018 Ook in het afgelopen jaar hebben we weer gemerkt dat het samen opleiden van leerkrachten basisonderwijs ons steeds weer voor nieuwe uitdagingen plaatst. En

Nadere informatie

LIO en Stageregeling Aloysius Stichting

LIO en Stageregeling Aloysius Stichting LIO en Stageregeling Aloysius Stichting Begripsbepalingen LIO Leraar in opleiding; d.w.z. een student op een lerarenopleiding of de Pabo. Stagiair Degene die aan een school is verbonden en met wie de LD

Nadere informatie

Workshop invalleerkrachten september 2015

Workshop invalleerkrachten september 2015 Workshop invalleerkrachten september 2015 Programma 14:45 15:00 15:15 16:15 16:45 17:00 Inloop met koffie en thee Opening door John Wind Werken als invaller bij de VCOG Ontwikkeling van de invalpool, CAO

Nadere informatie

OBS de Cocon Aanvulling schoolgids. I

OBS de Cocon Aanvulling schoolgids. I OBS de Cocon Aanvulling schoolgids 2018-2019 t Hooft 1 4791 KB Klundert T 0168-403779 E info@obsdecocon.nl I www.obsdecocon.nl Algemeen 4 De school telt ongeveer 50 leerlingen, verdeeld over 4 groepen.

Nadere informatie

Pabo HvA UPvA PRAKTIJKGIDS LIO 2014-2015. Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam)

Pabo HvA UPvA PRAKTIJKGIDS LIO 2014-2015. Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam) Pabo HvA UPvA Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam) PRAKTIJKGIDS LIO 2014-2015 Voor praktijkbegeleiders en studenten van: Pabo HvA: Voltijd 4 UPvA: Voltijd 4 Inhoud Praktijkgids VOORWOORD... 3 1.

Nadere informatie

PRAKTIJKGIDS LIO

PRAKTIJKGIDS LIO Pabo HvA UPvA Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam) PRAKTIJKGIDS LIO 2018-2019 Voor praktijkbegeleiders en studenten van: Pabo HvA: Voltijd 4 en Deeltijd 3 UPvA: Voltijd 4 Inhoud Praktijkgids VOORWOORD...

Nadere informatie

Accent en de opleidingsschool Versie maart 2013. ACCENT en de opleidingsschool

Accent en de opleidingsschool Versie maart 2013. ACCENT en de opleidingsschool 1 ACCENT en de opleidingsschool Visie op opleiden Accentscholen staan midden in een dynamische samenleving. Van de medewerkers in de scholen wordt verwacht dat ze blijvend inzetbaar zijn. Accent voert

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

PRAKTIJK EN STAGE JAAR 2 EN 3

PRAKTIJK EN STAGE JAAR 2 EN 3 PRAKTIJK EN STAGE JAAR 2 EN 3 VAKOMSCHRIJVING Onderwijsvorm: Deeltijdonderwijs Studiejaar: 2018-2019 Vakgroep: Opleiding Missionair Werk Locatie: Amersfoort Docent: Haije Bergstra MA Studiepunten: 6 EC

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 VOORWOORD Als stageteam Toegepaste Psychologie zijn wij zeer verheugd dat uw instelling onze student(en) een stageplaats biedt en zo participeert in het opleiden

Nadere informatie

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling.

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. Functieprofiel Leraar op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. April 2018 Specifieke competenties teamlid OBS Het Toverkruid

Nadere informatie

Doorkijkjes W&T in de Pabo

Doorkijkjes W&T in de Pabo Doorkijkjes W&T in de Pabo Pabo Hogeschool Rotterdam mei 2015 Algemeen De pabo van de Hogeschool van Rotterdam kent een voltijd, deeltijd en een academische variant en verzorgt daarmee onderwijs voor circa

Nadere informatie

Opleidingsschool Noord

Opleidingsschool Noord Praktijkgids werkplekleren voltijd en dag-avond Opleidingsschool Noord Eenheid in verscheidenheid 2011-2012 obsbuikslotermeer.obsdorusrijkers.obsvierwindstreken.obsijplein.obsijdoorn.obsoverhoeks. obstwiske.obsweidevogel.sbouniversum

Nadere informatie

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Op reis naar toekomstvaardige leerlingen! Visiedocument Samenwerkingsschool de Nijewier Tjalleberd Datum: 25 maart 2019 Versie: vastgesteld Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar 2 Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

Alle competenties moeten met voldoende zijn beoordeeld

Alle competenties moeten met voldoende zijn beoordeeld BEOORDELINGSFORMULIER / Artistieke Praktijk II jaar 4 Blad 1 Toetscode: Datum: Handtekening student: Beoordelaar 1: Handtekening beoordelaar 1: Beoordelaar 2: Handtekening beoordelaar 2: Extern deskundige:

Nadere informatie

Procedure benoeming directeur De Maremak

Procedure benoeming directeur De Maremak Procedure benoeming directeur De Maremak 19 december 2012 Tijdpad procedure benoeming directeur SBO De Maremak Periode Week Actie 4 Benoeming directeur 4 Assessment Dinsdag 15/1 en Donderdag 17/1 3-4 Gesprekken

Nadere informatie

Pabo HvA UPvA PRAKTIJKGIDS LIO Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam)

Pabo HvA UPvA PRAKTIJKGIDS LIO Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam) Pabo HvA UPvA Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam) PRAKTIJKGIDS LIO 2017-2018 Voor praktijkbegeleiders en studenten van: Pabo HvA: Voltijd 4 en Deeltijd 3 UPvA: Voltijd 4 Inhoud Praktijkgids VOORWOORD...

Nadere informatie

Voor ieder kind het beste resultaat

Voor ieder kind het beste resultaat Hoofdlocatie: Flevo 194 9204 JT Drachten tel: 0512-510150 Dependance: Hunze 243 9204 BH Drachten tel: 0512-841938 e-mail: opo.info@opo-demeander.nl www.opo-demeander.nl Versie 05-06-2008 Stagebeleid O.b.s.

Nadere informatie

S TA G E S L I J N 5

S TA G E S L I J N 5 STAGES LIJN5 Wil jij stage lopen bij Lijn5? In de provincie Utrecht biedt Lijn5 behandeling en begeleiding aan kinderen en jongeren met én zonder licht verstandelijke beperking en hun gezin. Lijn5 beschikt

Nadere informatie

W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E

W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? 2 0 1 9-2020 O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E WAAROM ONDERWIJSVERNIEUWING? 1. Maatwerk: Niet elke leerling

Nadere informatie

PRAKTIJKGIDS LIO

PRAKTIJKGIDS LIO Pabo HvA UPvA Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam) PRAKTIJKGIDS LIO 2019-2020 Voor praktijkbegeleiders en studenten van: Pabo HvA: Voltijd 4 en Deeltijd 3 UPvA: Voltijd 4 [Typ hier] Inhoud Praktijkgids

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden Inleiding Onlangs in het journaal en prominent in het Algemeen Dagblad: Het basisonderwijs gaat geleidelijk aan over op andere schooltijden. Bijna 20% van de basisscholen werkt al met andere schooltijden

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

BELEIDSPLAN PLUSKLAS

BELEIDSPLAN PLUSKLAS BELEIDSPLAN PLUSKLAS Voor leerlingen die meer kunnen ontdekken OBS HET GROENE HART Januari 2012 BELEIDSPLAN PLUSKLAS Voor leerlingen die meer kunnen ontdekken Inleiding Gedurende de hele basisschool leggen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Jaargang 32, nummer 17 1 juni 2018 Volgende nieuwsbrief 15 juni 2018 Belangrijke dagen 4 t/m 20 juni toetsweken 15 juni Suikerfeest 21 juni Midzomerfeest (zie extra bijlage) 22 en

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid werkplekleren ITT onbetaald

Plaatsingsbeleid werkplekleren ITT onbetaald Plaatsingsbeleid werkplekleren ITT onbetaald 2018 2019 Het werkplekleren vormt een belangrijk deel van het opleidingsprogramma van de HU Pabo. In nauwe samenwerking met de gecertificeerde opleidingsscholen

Nadere informatie

Aanvraagformulier vervoerskosten leerlingenvervoer Voor leerlingen 11 jaar of ouder

Aanvraagformulier vervoerskosten leerlingenvervoer Voor leerlingen 11 jaar of ouder Aanvraagformulier vervoerskosten leerlingenvervoer 2017-2018 Voor leerlingen 11 jaar of ouder Middels het invullen van dit formulier kunt u aanvraag verzoek indienen voor het leerlingenvervoer schooljaar

Nadere informatie

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport ROC de Leijgraaf Topsportregeling voor leerlingen met een topsport status Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport INLEIDING Topsportregeling van ROC de Leijgraaf Een aantal leerlingen van

Nadere informatie

Waarom naar het Picasso Lyceum?

Waarom naar het Picasso Lyceum? (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

OBS IJPLEIN ONDERWIJS AAN HET IJ MET VEEL AANDACHT VOOR TALENTONTWIKKELING SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

OBS IJPLEIN ONDERWIJS AAN HET IJ MET VEEL AANDACHT VOOR TALENTONTWIKKELING SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL OBS IJPLEIN ONDERWIJS AAN HET IJ MET VEEL AANDACHT VOOR TALENTONTWIKKELING SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Format SWV PO, juli 2016 A. Contactgegevens school Naam OBS IJplein Straat + huisnummer Gedempte insteekhaven

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

WELKOM MAVO XL LJR 3

WELKOM MAVO XL LJR 3 Zeggen wat doet; doen wat zegt Schooljaar 2017-2018 WELKOM MAVO XL LJR 3 Sondervick College Programma 19.00 u Algemeen gedeelte T. Meurs 19.15 u MAVO XL 3 Examen Arbeidsoriëntatie Internationalisering

Nadere informatie

Sondervick College. Programma u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried u Met mentor naar E

Sondervick College. Programma u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried u Met mentor naar E WELKOM 2 Sondervick College Programma 19.00u Algemeen gedeelte T. Meurs MAVO XL 3 C. Schoonheim Internationalisering B. Godfried 19.45u Met mentor naar E onderwijs ouders Een must voor succesvol onderwijs

Nadere informatie

Kennismakingsavond havo , mentordeel KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 3 HAVO - LOKAAL-

Kennismakingsavond havo , mentordeel KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 3 HAVO - LOKAAL- KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 3 HAVO - LOKAAL- Kennismakingsavond havo 3 2018, mentordeel VOORSTELLEN H3A: M. van der Hout Houm@stanislascollege H3B: E. van Rij Rije@stanislascollege Mentor verzorgt: Mentorlessen

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 5 september 2014 INFO 1 IN DEZE INFO Teamontwikkeling Inschrijven op school Informatie-avonden Afstemmingsgesprekken

Nadere informatie

Taakbekwaam onderbouw. Anouk Bluemink Vr2B Datum: 16 december 2013 SLB er: Wineke Blom & Agnes Hartman

Taakbekwaam onderbouw. Anouk Bluemink Vr2B Datum: 16 december 2013 SLB er: Wineke Blom & Agnes Hartman Taakbekwaam onderbouw Anouk Bluemink Vr2B Datum: 16 december 2013 SLB er: Wineke Blom & Agnes Hartman Daltonbasisschool de Leer, Hengelo (Gld) Ria Menting Groep 3 Intern opleider: Miriam Pasman Beoordelaar:

Nadere informatie

Wij bieden, op maat, een uitgebreid en intensief begeleidingstraject op de werkplek aan.

Wij bieden, op maat, een uitgebreid en intensief begeleidingstraject op de werkplek aan. Profielschets directeur OBS Het Toverkruid ELK KIND IS UNIEK! Algemeen In de gemeente Asten zijn twee basisscholen van PlatOO gesitueerd; OBS Het Toverkruid en OBS de Horizon. PlatOO zoekt voor OBS Het

Nadere informatie

Kennismakingsavond havo , mentordeel KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 4 HAVO - LOKAAL-

Kennismakingsavond havo , mentordeel KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 4 HAVO - LOKAAL- KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 4 HAVO - LOKAAL- Kennismakingsavond havo 4 2016, mentordeel VOORSTELLEN H4A: R. de Vreede H4B: A. Wijlaars H4C: B. Kaun Vrer@stanislascollege.nl Wija@stanislascollege.nl Kaun@stanislascollege.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege

Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege.. Samen ontdekken waar je goed in bent Inhoud: 1. Wat wordt verstaan onder maatschappelijke stage? 2. De doelstelling van het Elzendaalcollege

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 1. zoek een stageplek a. via de stagemarkt begin oktober in de aula. b. Eigen stage Stageboek 2. maak een afspraak met je stagebegeleider. Denk aan je stage contract MAATSCHAPPELIJKE STAGE Havo-4 van:

Nadere informatie

Vanuit de directie. Rachida Elkhtaira (wo t/m vr) Valerie Stegehuis (do & vr)

Vanuit de directie. Rachida Elkhtaira (wo t/m vr) Valerie Stegehuis (do & vr) Even voorstellen Beste ouders, Als nieuwe leerkracht van groep 1/2 wil ik mij graag even voorstellen. Ik ben Mariëlle Snijder en ik ben 26 jaar. Na dit schooljaar werk ik vier jaar in het basisonderwijs.

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Van Heemstraschool Studiedag (kinderen vrij)

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Van Heemstraschool Studiedag (kinderen vrij) 1 Nieuwsbrief Nummer 3 05-10-2018 Vanuit de directie Interne audit Vorige week donderdag 27 september jl. is de Van Heemstraschool bezocht door een interne auditcommissie van de stichting Cambium, waar

Nadere informatie

Leraar basisonderwijs LA voor de onderbouw 0,4 fte

Leraar basisonderwijs LA voor de onderbouw 0,4 fte Stichting OZHW voor PO en VO zoekt per 22 augustus 2016 voor de openbare basisschool de Dolfijn in Zwijndrecht voor de onderbouw 0,4 fte Bestemd voor medewerkers van OZHW PO en VO en voor externe geïnteresseerden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Gelukkig 2019 Team Even voorstellen Rapportmiddag/- avond Advertentie personeel gezocht Kalender januari Kalender februari Wist u dat???? Alle kinderen vrijdag 1 februari a.s.

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers INHOUD Inleiding 3 Doel en werkwijze van de huiswerkklas 4 Doelgroep 5 Inschrijving en plaatsing 6 Afspraken in de huiswerkklas

Nadere informatie

Van Industrieel tijdperk Kennis/Netwerk tijdperk

Van Industrieel tijdperk Kennis/Netwerk tijdperk Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u: Einde Veranderen Van Industrieel tijdperk Kennis/Netwerk

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding Visie Procedure Soorten stage Contract Verklaring omtrent Gedrag

Inhoudsopgave 1. Inleiding Visie Procedure Soorten stage Contract Verklaring omtrent Gedrag Stagebeleid 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie... 3 3. Procedure... 3 4. Soorten stage... 3 6. Contract... 4 7. Verklaring omtrent Gedrag... 4 8. Begeleiding... 4 9. Stagevergoeding... 4 10. Overige

Nadere informatie

INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX

INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX Inleiding Om directeuren goed te ondersteunen in het proces van de invoering functiemix is door het CPD dit document opgesteld. In dit document wordt een format gegeven voor hoe

Nadere informatie

Tarieven 2014. Pakket D(agopvang) Tarieven voor 0 tot 4 jaar. geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur

Tarieven 2014. Pakket D(agopvang) Tarieven voor 0 tot 4 jaar. geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur Tarieven 2014 Pakket D(agopvang) Tarieven voor 0 tot 4 jaar geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur Voor het jaar 2014 hanteren wij de volgende tarieven: (Geldig per 1 januari 2014. Prijswijzigingen voorbehouden.

Nadere informatie

8 uitgangspunten. Leerbedrijf BAVA => BaVa Leerwerktraject => LWT Leerwerkhuis => LWH De Vip groep => VIP. 1 doelgroepomschrijvingen

8 uitgangspunten. Leerbedrijf BAVA => BaVa Leerwerktraject => LWT Leerwerkhuis => LWH De Vip groep => VIP. 1 doelgroepomschrijvingen 8 uitgangspunten De deelnemende scholen willen uitgaan van dezelfde uitgangspunten. Helaas is het nog niet mogelijk om al die punten te verwezenlijken. De verschillende scholen geven aan hoever de zaken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Jantine Afscheid Team Inspectie Gezond Ouderspreekuur Inloopavond autisme Kalender november Kalender december Wist u dat???? Op dinsdag 20 november a.s. het eerstvolgende ouderspreekuur

Nadere informatie

Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam)

Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam) Pabo HvA UPvA Leren lesgeven in de grote stad (Amsterdam) PRAKTIJKGIDS Voor praktijkbegeleiders en studenten van: Pabo HvA: Voltijd (jaar 1, 2 & 3) en Deeltijd Verkort (jaar 1 & 2) UPvA Inhoud Praktijkgids

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Duaal

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Duaal EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal Gegevens Student: Naam student: Liesbeth Goderie Studentnummer: 2372762 E-mailadres: liesbeth@gastyling.nl Studiejaar+ Klas: Docent

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Vacature leraar NBS Teteringen

Vacature leraar NBS Teteringen Vacature leraar NBS Teteringen Het bestuur van de Stichting Nutsscholen Breda is verantwoordelijk voor vijf dynamische algemeen bijzondere scholen met in totaal ± 2000 leerlingen en 140 medewerkers. Per

Nadere informatie

School- en functieprofiel Directeur De Gazelle

School- en functieprofiel Directeur De Gazelle School- en functieprofiel Directeur De Gazelle 1 De school en de scholengroep Delta Scholengroep Delta Scholengroep verbindt 25 PO-scholen verspreid over de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum, Oost-Gelre

Nadere informatie

Jaardeel Waar kinderen samen spelen, leren en presteren

Jaardeel Waar kinderen samen spelen, leren en presteren Voor aanvullende informatie kunt u de schoolgids of de website raadplegen. www.pnielschool.nl Jaardeel 2018-2019 Pniëlschool Tel.: 010-4844688 Sandelingplein 25 Fax.: 010-4850797 Jaardeel cursusjaar 2018-2019

Nadere informatie

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool 1 Stageorganisatie Laurentius Praktijkschool De stages zijn een belangrijk onderdeel van het schoolprogramma in VO 3, 4 /5 groep. De school heeft al vele jaren contacten met stagebedrijven en instellingen

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) share your talent. move the world.

Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) share your talent. move the world. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) HBO-bachelor voltijd Startmoment: september 2019 Graad: Bachelor of Education Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas Je hebt een hbo- of universitaire

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO

SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO 1. ORGANISATIE VAN DE PRAKTIJK De student loopt gedurende het hele jaar stage in eenzelfde school. De school wordt toegewezen door de opleiding. In semester 1 zijn er 5

Nadere informatie

Stage boek. Eigenwijs. Stageboekje van: VERDER KOMEN

Stage boek. Eigenwijs. Stageboekje van: VERDER KOMEN Stage boek Stageboekje van: Eigenwijs VERDER KOMEN Inhoudsopgave Inhoudsopgave/introductie 1 Gegevens school/stagiair 2 Vakanties/belangrijke data 3 Informatie 1e stage 4 Informatie 2e stage 5 Informatie

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De laatste dagen... Laatste vrijdag

Nieuwsbrief. De laatste dagen... Laatste vrijdag Nieuwsbrief Jaargang 21 - nummer 20 - juli 2016 De laatste dagen... Dit is de laatste uitgave van de Nieuwsbrief van dit schooljaar, zo op de valreep voor de zomervakantie. De kinderen en medewerkers zijn

Nadere informatie

Informatiebrief voor scholen

Informatiebrief voor scholen Informatiebrief voor scholen Aan: Van : Datum: Onderwerp: Scholen die informatie willen over werkplekleren/begeleiding van deeltijdstudenten van Instituut Archimedes Bureau Ondersteuning Leerlijnen, Instituut

Nadere informatie

Opleiden in de school (OidS), Anninksschool

Opleiden in de school (OidS), Anninksschool Opleiden in de school (OidS), Anninksschool C. (Conny) Reijns-Belvroy, MEd SO Primato, Lerarenopleider BRLO Sinds 2015 is MM Anninksschool een opleidingsschool. Opleiden in de School is bij uitstek een

Nadere informatie

Stage. op de St. Josephschool. Schooljaar 2015-2016

Stage. op de St. Josephschool. Schooljaar 2015-2016 Stage op de St. Josephschool Schooljaar 2015-2016 Algemene gegevens Adres: Disselplein 10, 3829 MD Hooglanderveen Tel. 033-2571205 E-mail: kbs.st.joseph@kpoa.nl Directeur: Gert de Wit Website: www.kbs-st-joseph.nl

Nadere informatie

AUGUSTUS Maandag 18 Vakantie Dinsdag 19 Vakantie Woensdag 20 Vakantie Donderdag 21 Eerste teamvergadering Vrijdag 22 Werkdag

AUGUSTUS Maandag 18 Vakantie Dinsdag 19 Vakantie Woensdag 20 Vakantie Donderdag 21 Eerste teamvergadering Vrijdag 22 Werkdag SGM De Brouwerij, locatie Zetten Lesrooster 8:30-12:00 en 13:00-15:15 Maandag 8:30-12:00 en 13:00-15:15 Dinsdag 8:30-12:00 Woensdag 8:30-12:00 en 13:00-15:15 Donderdag 8:30-12:00 en 13:00-15:15 Vrijdag

Nadere informatie

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Agenda Intro Bouwvaria Ivio studiedag 08-03 2019 Intro Belangrijke data 13-03 onderbouwfeest 14-03 15-03 19-04 22-04 t/m 03-05 06-05 studiedag Geef me

Nadere informatie

Een ambulant begeleider cluster 3

Een ambulant begeleider cluster 3 Plateau Integrale Kindcentra zoekt per 1 december 2017 Een ambulant begeleider cluster 3 Regisseur en schakel tussen ouders, school en zorg Om elk kind binnen het passend onderwijs te bieden wat het nodig

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 10 De beste wensen Allereerst iedereen een heel gezond en voorspoedig 2019 toegewenst. In deze Torenpraat veel informatie over de 2 e helft van dit schooljaar. Een belangrijk item

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. OBS De Driekleur. Daltonlocatie 29 augustus Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 1. OBS De Driekleur. Daltonlocatie 29 augustus Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 1 OBS De Driekleur Daltonlocatie 29 augustus 2017 Agenda Daltonlocatie Di 29 aug Weerbaarheidstraining groep 8 Do 31 Aug Eerste zwemles groep 6 Di 5 Sept Weerbaarheidstraining groep 5 Wo 6

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra Persoonlijk Ontwikkelingsplan Yosri Zijlstra 1. Artistiek competent De kunstvakdocent kan als kunstenaar met een eigen visie artistiek werk creëren en het artistieke proces inclusief een breed scala aan

Nadere informatie

CBS Nije-Kroost 11 juni 2015

CBS Nije-Kroost 11 juni 2015 Nieuwe leerlingen In groep 1/2 a: Lizzy Nesselaar en Kai Hartogh In groep 1/2 c: Joël Dukel Welkom op Nije-Kroost! We wensen jullie een fijne tijd toe op onze school! CBS Nije-Kroost 11 juni 2015 www.cbsnijekroost.nl

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming (BPV)

Beroepspraktijkvorming (BPV) Beroepspraktijkvorming (BPV) Christelijke Peuterspeelzaal Prinses Amalia Margrietweg 6 3258 BM Ouddorp Contactpersoon: Carla Braber BPV Peuterspeelzaal Prinses Amalia Pagina 1 De Christelijk Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Duaal opleidingstraject tot verpleegkundige

Duaal opleidingstraject tot verpleegkundige Duaal opleidingstraject tot verpleegkundige Niveau 5 Inleiding Met deze folder willen we je graag informeren over het duale opleidingstraject tot verpleegkundige niveau 5 (HBO) in dienst van het Bravis

Nadere informatie