Nota van aanpassingen en wijzigingen behorende bij het bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark d.d. april 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van aanpassingen en wijzigingen behorende bij het bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark d.d. april 2014"

Transcriptie

1 Nota van aanpassingen en wijzigingen behorende bij het bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark 2013 d.d. april 2014

2

3 Fig. plangebied bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark Voor het Euregio Bedrijvenpark is een nieuw bestemmingsplan ontworpen. Het gaat hierbij om een actualisering van het nog geldende bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark ingevolge artikel 3.1 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening. Deze bepaalt dat de bestemming van gronden, met inbegrip van de met het oog daarop gestelde regels, binnen een periode van 10 jaar, gerekend vanaf de datum van vaststelling van het bestemmingsplan, opnieuw wordt vastgesteld. Met de vervaardiging van het bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark 2013 wordt aan deze uit de Wet ruimtelijke ordening voortvloeiende verplichting voldaan. Het ontwerp van dit bestemmingsplan heeft van 26 september 2013 tot en met 6 november 2013 ter visie gelegen. Voorafgaande aan het als ontwerp ter visie liggen van dit bestemmingsplan zijn op 3 en 5 september 2013 een tweetal informatiebijeenkomsten georganiseerd waarbij een ieder in de gelegenheid is gesteld om van dit bestemmingsplan kennis te kunnen nemen. Gedurende de termijn van de ter visie legging van 26 september 2013 tot en met 6 november 2013 zijn er meerdere zienswijzen ingediend. Daarnaast is dit ontwerp van het bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark 2013 in het kader van het vooroverleg voor commentaar verzonden naar de provincie Overijssel en het waterschap Vechtstromen (voorheen waterschap Regge en Dinkel) alsmede andere (overheids)instanties. De ingediende zienswijzen alsmede de reacties in het kader van het vooroverleg hebben tot een aantal aanpassingen- wijzigingen in het bestemmingsplan geleid. Deze aanpassingenwijzigingen zijn in deze nota verwoord.

4

5 * Provincie Overijssel: Luttenbergstraat EE ZWOLLE Aanpassingen- wijzigingen ontwerpbestemmingsplan n.a.v. opmerkingen provincie Overijssel in het kader van het vooroverleg: Regels: In artikel 3.1 (Bedrijventerrein-bestemmingsomschrijving) van de regels wordt onder h. de tekst ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van bedrijf- vuurwerkbedrijf" is een vuurwerkbedrijf toegestaan, die is genoemd in de "Lijst van specifieke bestemmingen" onder het volgnummer 1 (bijlage 3) en met inachtneming van het bepaalde in artikel gewijzigd in ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van bedrijf- vuurwerkbedrijf" is een vuurwerkbedrijf toegestaan met een opslagcapaciteit van consumentenvuurwerk tot een maximum van 50 ton en zoals is genoemd in de "Lijst van specifieke bestemmingen" onder het volgnummer 1 (bijlage 3) en met inachtneming van het bepaalde in artikel Voor wat betreft de opmerking van de provincie ten aanzien van de veiligheidszone is artikel onder b, luidende: Het wijzigen van de veiligheidszone, indien uit nader onderzoek is gebleken dat de omvang van de plaatsgebonden risicocontour (10-6 grenswaarde) als gevolg van nieuwe technische inzichten, verandering van wetgeving, nieuwe rekenmodellen of een wijziging in het vuurwerkbedrijf beperkter is geworden en zich binnen de gewijzigde zone geen kwetsbare objecten als bedoeld in artikel onder Van het Vuurwerkbesluit bevinden; 2. Het opheffen van de veiligheidszone, indien uit nader onderzoek is gebleken dat het ter plaatse gelegen vuurwerkbedrijf buiten werking is gesteld of dat de risicocontour is opgeheven. gewijzigd in Het wijzigen van de veiligheidszone, indien uit nader onderzoek is gebleken dat de omvang van deze zone, als gevolg van nieuwe technische inzichten, verandering van wetgeving, nieuwe rekenmodellen of een wijziging in het vuurwerkbedrijf beperkter is geworden en zich binnen de gewijzigde zone geen kwetsbare objecten als bedoeld in artikel onder Van het Vuurwerkbesluit bevinden; 2. Het opheffen van de veiligheidszone, indien uit nader onderzoek is gebleken dat het ter plaatse gelegen vuurwerkbedrijf buiten werking is gesteld. Verbeelding: geen aanpassingen- wijzigingen geen aanpassingen- wijzigingen

6 * Brandweer Twente Spaansland BK ENSCHEDE Aanpassingen- wijzigingen ontwerpbestemmingsplan n.a.v. opmerkingen Brandweer Twente in het kader van het vooroverleg: Regels: geen aanpassingen- wijzigingen Verbeelding: geen aanpassingen- wijzigingen In de toelichting wordt paragraaf 4.8 tekstueel aangevuld met: (Inmiddels is deze ondergrondse tank met een inhoud van 20 m3 en een doorzet van 640 m3 geplaatst). * Gasunie Zutphenseweg AD DEVENTER Aanpassingen- wijzigingen ontwerpbestemmingsplan n.a.v. opmerkingen Gasunie in het kader van het vooroverleg alsmede naar aanleiding van een identiek luidende zienswijze. Regels: Artikel 11 luidende: De voor 'Leiding -Gas' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor: a. De aanleg, instandhouding en bescherming van in totaal twee hogedruk gastransportleidingen met de daarbij behorende bouwwerken, geen gebouwen zijnde, waarbij ter plaatse van de figuur "hartlijn leiding- gas" de volgende leidingen zijn toegestaan: één gastransportleiding met een maximum diameter van 8 inch; 2. één gastransportleiding met een maximum diameter van 12 inch. b. het doen gebruiken van de onder a. genoemde hogedruk gastransportleidingen voor het transporteren van (aard)gas onder: 40 bar voor de leidingen genoemd onder a. van dit artikel. Is gewijzigd in: De voor 'Leiding -Gas' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor: a. De aanleg, instandhouding en bescherming van in totaal drie hogedruk gastransportleidingen met de daarbij behorende belemmeringenstroken van 4 meter breed aan weerszijden van de hogedruk gastransportleidingen, alsmede de daarbij behorende bouwwerken, geen gebouwen zijnde, waarbij ter plaatse van de figuur "hartlijn leiding- gas" de volgende leidingen zijn toegestaan: één gastransportleiding met een maximum diameter van 8 inch; 2. één gastransportleiding met een maximum diameter van 8 inch; 3. één gastransportleiding met een maximum diameter van 12 inch. b. het doen gebruiken van de onder a. genoemde hogedruk gastransportleidingen voor het transporteren van (aard)gas onder: 40 bar voor de leidingen genoemd onder a. van dit artikel.

7 2. Artikel 16 is onder 4. aangepast waarbij het werkwoord graafwerkzaamheden gewijzigd is in overige grondbewerkingen. 3. Artikel 16 wordt aangevuld met een sub 11, luidende: 1 het aanleggen van drainages. Verbeelding: 4. De verbeelding is voor wat betreft de aanduidingen van de aardgasleidingen (Leiding- Gas), de ligging van de aardgasleidingen alsmede de daarbijbehorende belemmeringsstroken van 4 meter breed aan weerszijden van de aardgasleidingen conform de opmerkingen van de Gasunie gecorrigeerd weergegeven. 5. De toelichting behorende bij het bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark 2013 is in de hoofdstukken 4.9, 5.3 en 5.8 tekstueel aangepast waarbij sprake is van drie i.p.v. twee aardgasleidingen.. * Waterschap Regge en Dinkel (Waterschap Vechtstromen) Kooikersweg PZ ALMELO Aanpassingen- wijzigingen ontwerpbestemmingsplan n.a.v. opmerkingen Gasunie in het kader van het vooroverleg: Regels: geen aanpassingen- wijzigingen Verbeelding: geen aanpassingen- wijzigingen De tekst van paragraaf (randvoorwaarden bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen) wordt aangevuld met de: Hierbij dient rekening te worden gehouden met de uitgangspunten en beleidsregels van het waterschap ten aanzien van waterhuishouding en riolering luidende: Het afvalwater (het zwarte afvalwater van toilet, het grijze afvalwater van keuken, wasmachine en douche en het eventuele bedrijfsafvalwater) wordt afgevoerd naar de RWZI middels riolering. Het hemelwater wordt zo min mogelijk verontreinigd en komt ten goede aan het lokale waterof grondwatersysteem. Daarbij heeft zichtbare oppervlakkige afvoer de voorkeur boven afvoer door buizen, vanwege het grotere risico op ongewenst lozingsgedrag en foutieve aansluitingen bij buizen. Infiltratie van hemelwater in de bodem via een graspassage is de beste optie, omdat hiermee zuivering, retentie en grondwateraanvulling worden gerealiseerd. Op kleine schaal kan dit goed middels individuele voorzieningen. Op grotere schaal verdient de toepassing van wadi's voorkeur;afvoer van het hemelwater vindt dan plaats via de trits: regenpijp - perceelsgootje - straatgoot - wadi.

8 bij het ontwerp van het bouwwerk een zodanig samenspel van dakvlakken, dakgoten, regenpijpen en perceelsgoten kiezen dat het water niet in riolen onder de grond hoeft; bij het stedenbouwkundige plan moet hierbij notie worden genomen van het feit dat water van hoog naar laag stroomt, waarmee water dan een ordenend principe voor het plan is. Een goed alternatief in geval van bedrijventerreinen met risico op vervuiling is een verbeterd gescheiden rioolstelsel met retentievijvers (dakoppervlakken van gebouwen afkoppelen). De afvoerpiek uit het plangebied wordt afgevlakt door berging in de wadi's en/of retentievijvers. Hierbij bedraagt de norm voor de maximale hoeveelheid te lozen water 2,4 l/s/ha bij een maatgevende neerslaghoeveelheid van 40 mm in 75 minuten; Het grondwater wordt zoveel mogelijk aangevuld met schoon infiltrerend water. Te hoge grondwaterstanden in natte winterperioden worden beteugeld met drainage in de openbare weg en eventueel op de kavels zelf. De drainage voert af naar een wadi of naar oppervlaktewater; dus niet naar de RWZI. In de bouwwerken wordt vochtoverlast door hoge grondwaterstanden geminimaliseerd door te bouwen zonder kruipruimten en door eventuele kelders waterdicht te maken. Het oppervlaktewater wordt liefst op fraaie wijze geïntegreerd in het stedenbouwkundig plan, zodanig dat het water beleefbaar is en goed te beheren is. Per project moet in overleg met de afdeling wegen, groen en water van de gemeente en met het waterschap worden gezocht naar maatwerk. * Zienswijzen: Aanpassingen- wijzigingen ontwerpbestemmingsplan n.a.v. ingediende zienswijzen gedurende de termijn van ter visie legging van het ontwerp van het bestemmingsplan Euregio Bedrijvenpark 2013 : Regels: geen aanpassingen- wijzigingen Verbeelding: Op de verbeelding is het bedrijf aan de Lenteweg 42 aan de oostzijde met betrekking tot de specifieke bestemming aangepast. 2. In de toelichting wordt in paragraaf 4.1 onder de koptekst Specifieke vorm van bedrijfvuurwerkbedrijf de zin: Bij dit bedrijf mag volgens de verleende milieuvergunning tussen de 10 en 50 ton consumentenvuurwerk worden opgeslagen vervangen door de zin: Bij dit bedrijf mag volgens een op 12 maart 2012 verleende omgevingsvergunning maximaal 48,6 ton consumentenvuurwerk worden opgeslagen.

9 * Ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan: Tenslotte is de toelichting in Bijlage 2 (Beoordeling aanvaardbaarheid bedrijven) en de Regels in Bijlage 3 (Lijst van specifieke bedrijfsvbestemmingen) alsmede de verbeelding geaktualiseerd en aangepast.

U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale procedure.

U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale procedure. datum 31-3-2014 dossiercode 20140331-63-8729 Geachte heer/mevrouw Jeroen Overbeek, U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale

Nadere informatie

01 Post IN 2009-2013 - 35125

01 Post IN 2009-2013 - 35125 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 5,)-V nz---l-- wwysast,q k -d Regge en 1)1 nkel datum 20-8-2013 dossiercode 20130820-5-7456 Geachte heer/mevrouw Gemeente Wierden, U heeft een watertoets uitgevoerd

Nadere informatie

Bijlage VI Watertoets. - Watertoets, d.d. 14 juni Memo Antea group, Invloed op de waterhuishouding, 13 augustus 2014

Bijlage VI Watertoets. - Watertoets, d.d. 14 juni Memo Antea group, Invloed op de waterhuishouding, 13 augustus 2014 Bijlage VI Watertoets - Watertoets, d.d. 14 juni 2014 - Memo Antea group, Invloed op de waterhuishouding, 13 augustus 2014 datum 27-2-2014 dossiercode 20140227-63-8542 Geachte heer/mevrouw R. Zuidema,

Nadere informatie

Memo. Geachte heer Gijssendorffer,

Memo. Geachte heer Gijssendorffer, Memo Ter attentie van Kleissen en Partners dhr. Gijsendorffer Datum 21 juni 2011 Distributie dhr. Van der S, Aveco de Bondt; dhr. G. Eeftink, Waterschap Regge en Dinkel Projectnummer 110419 Onderwerp Waterparagraaf

Nadere informatie

Rapport. Watertoets Smitterijhof Haaksbergen. projectnaam Watertoets Smitterijhof Haaksbergen projectnummer referentie JME/000/121512

Rapport. Watertoets Smitterijhof Haaksbergen. projectnaam Watertoets Smitterijhof Haaksbergen projectnummer referentie JME/000/121512 Rapport Aveco de Bondt Watertoets Smitterijhof Haaksbergen bezoekadres postbus postcode telefoon telefax e-mail internet Reggesingel 2 202 7460 AE Rijssen (0)548 51 52 00 (0)548 51 85 65 rijssen@avecodebondt.nl

Nadere informatie

Bijlage 1 Eindverslag inspraak

Bijlage 1 Eindverslag inspraak Bijlage 1 Eindverslag inspraak Nota inspraak en vooroverleg voorontwerp van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Krawinkel versie 08.08.2012_2 1 In het kader van het vooroverleg en de inspraak zijn 5 schriftelijke

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Grassavanne Ong.

Omgevingsvergunning Grassavanne Ong. VERGUNNING VERLEEND Omgevingsvergunning Grassavanne Ong. Ontwerp omgevingsvergunning Grassav anne ong. Ruimtelijke onderbouwing artikel 2.12 lid 1a sub 3 Wabo Inhoudsopgav e Toelichting 3 Hoofdstuk 1

Nadere informatie

Bijlage 1 Watertoets en (standaard) waterparagraaf

Bijlage 1 Watertoets en (standaard) waterparagraaf Bijlage 1 Watertoets en (standaard) waterparagraaf datum 2-3-2017 dossiercode 20170302-4-14760 Geachte heer / mevrouw R. Zuidema, U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//.

Nadere informatie

GEMEENTE DELFZIJL REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN WAGENBORGEN

GEMEENTE DELFZIJL REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN WAGENBORGEN GEMEENTE DELFZIJL REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN WAGENBORGEN Reactienota Zienswijzen bestemmingsplan Wagenborgen Code 20160699 / 21-09-17 GEMEENTE DELFZIJL 20160699 / 21-09-17 REACTIENOTA ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Nota inspraak en overleg Bestemmingsplan Schansen e.o.

Nota inspraak en overleg Bestemmingsplan Schansen e.o. Nota inspraak en overleg Bestemmingsplan Schansen e.o. Gemeente Leiderdorp Datum: 05 maart 2010 Projectnummer: 80277 ID: NL.IMRO.0547.BPschansen-ON01 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Inspraakreacties 4 3 Overleg

Nadere informatie

datum 27-2-2016 dossiercode 20160227-4-12526 Geachte heer / mevrouw R.G. Zuidema,

datum 27-2-2016 dossiercode 20160227-4-12526 Geachte heer / mevrouw R.G. Zuidema, datum 27-2-2016 dossiercode 20160227-4-12526 Geachte heer / mevrouw R.G. Zuidema, U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de korte

Nadere informatie

Bijlage IV Watertoets. Uitgevoerd door R. Zuidema, 14 juni 2014

Bijlage IV Watertoets. Uitgevoerd door R. Zuidema, 14 juni 2014 Bijlage IV Watertoets Uitgevoerd door R. Zuidema, 14 juni 2014 datum 14-6-2014 dossiercode 20140614-4-9150 Geachte heer / mevrouw R. Zuidema, U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//.

Nadere informatie

GEMEENTE GRAVE Bestemmingsplan Woonwijken, Grave Nota beantwoording zienswijzen en vooroverlegreacties

GEMEENTE GRAVE Bestemmingsplan Woonwijken, Grave Nota beantwoording zienswijzen en vooroverlegreacties GEMEENTE GRAVE Bestemmingsplan Woonwijken, Grave Nota beantwoording zienswijzen en vooroverlegreacties 2 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Woonwijken, Grave (NL.IMRO.0786.BPWoonwijkenGrave-on01) heeft

Nadere informatie

4 Beleid voor afvalwater, grondwater, hemelwater en oppervlaktewater.

4 Beleid voor afvalwater, grondwater, hemelwater en oppervlaktewater. 4 Beleid voor afvalwater, grondwater, hemelwater en oppervlaktewater. Sinds enkele jaren heeft rioleringsbeheer een duidelijke wettelijke basis. De Wet gemeentelijke watertaken geeft gemeenten 3 zogenaamde

Nadere informatie

Waterschap Hunze en Aa s Ontvangen d.d.: Documentnummer: Raakvlak waterbeheer: ja/nee. gemeente Assen Verbouwing woning Venestraat 175 9402GM ASSEN

Waterschap Hunze en Aa s Ontvangen d.d.: Documentnummer: Raakvlak waterbeheer: ja/nee. gemeente Assen Verbouwing woning Venestraat 175 9402GM ASSEN Waterschap Hunze en Aa s Ontvangen d.d.: Documentnummer: Raakvlak waterbeheer: ja/nee gemeente Assen Verbouwing woning 9402GM ASSEN Algemeen Betrokkenheid waterschap Voor de verdere procedurele afhandeling

Nadere informatie

Kopie Griffie. Postbus RA EMMEN. Doorkiesnummer. Uw kenmerk

Kopie Griffie. Postbus RA EMMEN. Doorkiesnummer. Uw kenmerk Kopie Griffie Gemeenteraad van Emmen Postbus 30001 N.V. Nederlandse Gasunie Postbus 19 7800 RA EMMEN 9700 MA Groningen Concourslaan 17 Bijlage(n) niet gescand. Origineel doorgezonden naar de afdeling.

Nadere informatie

Samenvatting van de watertoets. Hieronder vindt u een samenvatting van de door u ingevulde gegevens.

Samenvatting van de watertoets. Hieronder vindt u een samenvatting van de door u ingevulde gegevens. Samenvatting van de watertoets De toets is uitgevoerd op een ruimtelijke ontwikkeling in het beheergebied van het waterschap Regge en Dinkel. Voor algemene informatie over de watertoets van Regge en Dinkel

Nadere informatie

iliklilllllhiiiiiilllil

iliklilllllhiiiiiilllil iliklilllllhiiiiiilllil N V. Nederlandse Gasunie Sj. ĩ 2081 59 AANTEKENEN Aan de gemeenteraad van Oosterhout Postbus 10150 4900 GB oosterhout Gemeente Oosterhout «nęef:. ontvangen 27 MRT 2012 Postbus 19

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ontwerp gemeente Groningen - bestemmingsplan Gasleiding Groningen-Winschoten 2

Inhoudsopgave. ontwerp gemeente Groningen - bestemmingsplan Gasleiding Groningen-Winschoten 2 Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 2 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Leiding - Gas 5 Hoofdstuk 3 Algemene regels 7 Artikel 4

Nadere informatie

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Bestemmingsplan Maanweg 2009 - Wijziging Gasleiding Arnhemseweg procedure datum ontwerp 23 mei 2013 vastgesteld 20 augustus

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan De Sluipers, Oud Reeuwijkseweg 3, Reeuwijk gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

Onderstaand schema bevat de wijzigingen inzake plandeel Lindonk TOELICHTING

Onderstaand schema bevat de wijzigingen inzake plandeel Lindonk TOELICHTING Staat van wijzigingen van het ontwerp bestemmingsplan: 'Actualisatie BP Buitengebied, 1 e herziening Mattemburgh + Boerderij Lindonk', naar raadsvoorstel: De wijzigingen houden allereerst in dat de toelichting,

Nadere informatie

Verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Zuidentree

Verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Zuidentree Verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Zuidentree Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Zuidentree en de bijbehorende stukken hebben met ingang van 10 oktober 2012 tot en met 20 november 2012

Nadere informatie

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan hebben betrekking op de volgende onderdelen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan hebben betrekking op de volgende onderdelen. Behoort bij V.R. 2010/17 NOTA VAN WIJZIGINGEN Bestemmingsplan Ede West 2009 Voorgesteld wordt het bestemmingsplan op een aantal punten gewijzigd vast te stellen. Het betreft wijzigingen naar aanleiding

Nadere informatie

7 Bestemmingsplan 'Marveld en omgeving te Groenlo' gelet op het daartoe bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht;

7 Bestemmingsplan 'Marveld en omgeving te Groenlo' gelet op het daartoe bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht; Raadsbesluit Oost Cel re Agendapunt Titel 7 Bestemmingsplan 'Marveld en omgeving te Groenlo' De raad van de gemeente Oost Gelre; gezien het voorstel van het college van de gemeente Oost Gelre van 19 april

Nadere informatie

Antwoordnota Voorontwerp-bestemmingsplan Business Park Friesland

Antwoordnota Voorontwerp-bestemmingsplan Business Park Friesland Antwoordnota Voorontwerp-bestemmingsplan Business Park Friesland 1. AANLEIDING EN PROCEDURE Het bedrijventerrein Business Park Friesland is een bestaand modern bedrijvenpark dat is bedoeld voor hoogwaardige

Nadere informatie

Voorontwerp 1 e wijziging Bedrijventerrein Bovenkerk en Legmeer - Jongerencentrumt

Voorontwerp 1 e wijziging Bedrijventerrein Bovenkerk en Legmeer - Jongerencentrumt Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op Voorontwerp 1 e wijziging Bedrijventerrein Bovenkerk en Legmeer - Jongerencentrumt Amstelveen, mei 2010 Wijze van beantwoording

Nadere informatie

Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf

Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf Inhoud 1. Inleiding en juridische procedure 2 2. Zienswijzen overlegpartners 2 - Waterschap Hunze en Aa s 3. Gevolgen voor het bestemmingsplan 4 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Nota Vooroverleg bestemmingsplan Kernrandgebied

Nota Vooroverleg bestemmingsplan Kernrandgebied Nota Vooroverleg bestemmingsplan Kernrandgebied Gemeente Veldhoven Mei 2013 1 1. Inleiding Het concept-ontwerp bestemmingsplan Kernrandgebied is op 9 januari 2013 in het kader van het vooroverleg ex artikel

Nadere informatie

NOTA VAN WIJZINGINGEN. Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen

NOTA VAN WIJZINGINGEN. Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen NOTA VAN WIJZINGINGEN Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen maart 2013 Inleiding Het ontwerp van het bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen is ten behoeve van de nu ter besluitvorming voorliggende versie

Nadere informatie

Ontwerpwijzigingsplan. Rijsenhout en omgeving 1 e wijziging

Ontwerpwijzigingsplan. Rijsenhout en omgeving 1 e wijziging Ontwerpwijzigingsplan Rijsenhout en omgeving 1 e 2 Ontwerpwijzigingsplan Rijsenhout en omgeving 1 e Toelichting 1. Aanleiding Aan de Aarbergerweg 2a te Rijsenhout is garagebedrijf Biesheuvel gevestigd.

Nadere informatie

Nota van Beantwoording Zienswijzen Sloterdijk IV

Nota van Beantwoording Zienswijzen Sloterdijk IV Nota van Beantwoording Zienswijzen Sloterdijk IV Februari 2013 Algemeen Overeenkomstig het bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) heeft het ontwerp bestemmingsplan Sloterdijk IV met ingang van

Nadere informatie

Staat van wijzigingen bestemmingsplan Oostelijke insteekhaven

Staat van wijzigingen bestemmingsplan Oostelijke insteekhaven Staat van wijzigingen bestemmingsplan Oostelijke insteekhaven Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen wordt het bestemmingsplan als volgt gewijzigd ten opzichte van het ontwerp: Toelichting De begrenzing

Nadere informatie

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Buitengebied 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Buitengebied 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Buitengebied 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Bestemmingsplan Buitengebied 2009 - Wijziging GasleidingArnhemseweg procedure datum ontwerp 23 mei 2013 vastgesteld

Nadere informatie

Verslag inspraak en vooroverleg. Voorontwerpbestemmingsplan. Bedrijventerreinzone Roerstreek

Verslag inspraak en vooroverleg. Voorontwerpbestemmingsplan. Bedrijventerreinzone Roerstreek gemeente Roermond Verslag inspraak en vooroverleg Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinzone Roerstreek februari 2013 Het voorontwerp bestemmingsplan 'Bedrijventerreinzone Roerstreel

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk gemeente: Hendrik-Ido-Ambacht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: 11 mei 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Bij het plan

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie

EEN BODEM VOOR WATER

EEN BODEM VOOR WATER EEN BODEM VOOR WATER Hemel en grondwaterbeleid Breda 2011 RWZI De gemeente is verantwoordelijk voor de afvoer van afvalwater naar de rioolwaterzuivering (RWZI: een soort wasmachine voor water). RWZI De

Nadere informatie

COMMENTAARNOTA OVERLEGREACTIES KERN RAALTE

COMMENTAARNOTA OVERLEGREACTIES KERN RAALTE COMMENTAARNOTA OVERLEGREACTIES KERN RAALTE GEMEENTE RAALTE mei 2009 B01033.177.301 Inhoud Samenvatting en 1.1 overlegreactie provincie overijssel 3 1.2 Overlegreactie Vitens 3 1.3 Vrom inspectie 3 1.4

Nadere informatie

Nota vooroverleg bestemmingsplan Tramlijn Vlaanderen Maastricht

Nota vooroverleg bestemmingsplan Tramlijn Vlaanderen Maastricht Nota vooroverleg bestemmingsplan Tramlijn Vlaanderen Maastricht Op grond van artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening is het concept ontwerpbestemmingsplan Tramlijn Vlaanderen Maastricht ( TVM

Nadere informatie

Nota vooroverleg bestemmingsplan Tramlijn Vlaanderen Maastricht

Nota vooroverleg bestemmingsplan Tramlijn Vlaanderen Maastricht Nota vooroverleg bestemmingsplan Tramlijn Vlaanderen Maastricht Op grond van artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening is het concept ontwerpbestemmingsplan Tramlijn Vlaanderen Maastricht ( TVM

Nadere informatie

Het waterbeleid van de provincie Limburg is beschreven in het Provinciaal Waterplan Limburg, dd. 20 november 2009.

Het waterbeleid van de provincie Limburg is beschreven in het Provinciaal Waterplan Limburg, dd. 20 november 2009. Memo Ter attentie van Project management Den Dekker B.V. Datum 03 januari 2013 Distributie Projectnummer 111850-01 Onderwerp Parkeerterrein Jumbo Heythuysen Geachte heer Bosman, 1 WATERBELEID Het streven

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente. 7 juni 2011 1 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor). Deze notitie kent de volgende

Nadere informatie

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inzake Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 Rucphen, 24 mei 2011 2 INHOUD: 1. Procedure 2. Ingediende zienswijze

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel

Gemeente Delft. Raadsvoorstel Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad c^cand archfef Van : college van B&W Datum : 19 april 2011 "' ^«1 2Ü1J Pfh. : Pieter Guldemond Steller : Friso Vossen tel.nr. : 2112 e-mail : fvossen@delft.nl

Nadere informatie

WATERPARAGRAAF SLAAKDAM 2A DE HEEN (STEENBERGEN)

WATERPARAGRAAF SLAAKDAM 2A DE HEEN (STEENBERGEN) 318827_1331028363790_waterparagraaf_slaakdam_2_S_BEM1201217_1.pdf *BEM1201217* BEM1201217 gemeente Steenbergen Behoort bij beschikking d.d 22-01-2013 nr.(s) MYZ12000090 Omgevingsmanager WATERPARAGRAAF

Nadere informatie

Reactienota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Reactienota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Reactienota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Exploitatieplan de Vijfde Hoek 3 e herziening en bestemmingsplan Spijkvoorderenk, 2 e partiële herziening Gemeente Deventer November 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

1. INLEIDING 1.1 ALGEMEEN. 1.2 DE WATERTOETS. NOTITIE

1. INLEIDING 1.1 ALGEMEEN. 1.2 DE WATERTOETS. NOTITIE NOTITIE Onderwerp : Waterparagraaf Opdrachtgever : Gemeente Nederweert Projectnummer : NDW-041-01 Projectomschrijving : Carpoolplaats Nederweert Opgesteld door : ing. R. Peeters Paraaf: Datum : 13 juli

Nadere informatie

Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening. Vastgesteld

Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening. Vastgesteld Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 15 december 2016 Madestein - Vroondaal, 1e herziening Inhoudsopgave Regels Regels 3 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Inleidende

Nadere informatie

"Buitengebied Helmond gedeeltelijke herziening"

Buitengebied Helmond gedeeltelijke herziening Bestemmingsplan "Buitengebied Helmond gedeeltelijke herziening" Inhoud Toelichting Regels Bijlage: Tabel omgevingsvergunning voor de uitvoering van werken en/of werkzaamheden Verbeelding NL.IMRO.0794.0000BP110145.2000

Nadere informatie

Datum: 14 mei 2009 RJ/KvdN/MMu/BA 85-3-NO Betreft: Watertoets in het kader van project Zwembad de Krommerijn te Utrecht

Datum: 14 mei 2009 RJ/KvdN/MMu/BA 85-3-NO Betreft: Watertoets in het kader van project Zwembad de Krommerijn te Utrecht Notitie Datum: 14 mei 2009 Ref.: RJ/KvdN/MMu/BA 85-3-NO Betreft: Watertoets in het kader van project Zwembad de Krommerijn te Utrecht 1. Algemeen In opdracht van de Gemeente Utrecht wordt in de onderhavige

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen en kennisgeving. Oktober 2012. Kernen Ankum, Hoonhorst en Oudleusen

Nota van Zienswijzen en kennisgeving. Oktober 2012. Kernen Ankum, Hoonhorst en Oudleusen Nota van Zienswijzen en kennisgeving Oktober 2012 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Algemeen... 3 2. Zienswijzen... 3 Indiener 1 (binnengekomen 29 augustus 2012, kenmerk 4802, met aanvulling van 1 oktober

Nadere informatie

Raadsvergadering. 6juli 2015

Raadsvergadering. 6juli 2015 gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorste Nummer 662927 Raadsvergadering 6juli 2015 Datum 26 mei 2015 Programma / product / collegewerkplan Actualisering bestemmingsplannen Portefeuillehouder college

Nadere informatie

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN. 9 juni 2011

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN. 9 juni 2011 REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN 9 juni 2011 Reactienota Overleg en Inspraak Bestemmingsplan Bedrijvenpark Drachten-Azeven Code 085504 / 09-06-11 GEMEENTE OPSTERLAND

Nadere informatie

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W)

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) Voorschriften Artikel 3 Woondoeleinden (W) Artikel 7 Erven (E) Artikel 8 Tuinen (T) Artikel 5 Waarde Archeologie 1B Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) DOELEINDENOMSCHRIJVING 1. De gronden op de kaart aangewezen

Nadere informatie

Toetsing waterhuishouding

Toetsing waterhuishouding Toetsing waterhuishouding Bedrijventerrein Hattemerbroek - deelgebied Hattem Quickscan waterhuishouding - nieuwe stedenbouwkundige opzet Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V. december 2009 concept

Nadere informatie

Nota van wijzigingen Bestemmingsplan Oostpoort. Gemeente Amsterdam

Nota van wijzigingen Bestemmingsplan Oostpoort. Gemeente Amsterdam Nota van wijzigingen Bestemmingsplan Oostpoort Gemeente Amsterdam 1. Inleiding In deze nota staan de ambtshalve wijzigingen alsmede de wijzigingen naar aanleiding van de ingediende zienswijzen vermeld.

Nadere informatie

Vastgesteld wijzigingsplan. Rijsenhout en omgeving 1 e wijziging

Vastgesteld wijzigingsplan. Rijsenhout en omgeving 1 e wijziging Vastgesteld wijzigingsplan Rijsenhout en omgeving 2 vastgesteld wijzigingsplan Rijsenhout en omgeving Toelichting 1. Aanleiding Aan de Aarbergerweg 2a te Rijsenhout is garagebedrijf Biesheuvel gevestigd.

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS 2 Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 HOOFDSTUK 2 BESTEMMINGSREGELS 3 Artikel 3 Groen 3 Artikel 4 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 5 Leiding

Nadere informatie

02. Interne documenten - 9336

02. Interne documenten - 9336 02. Interne documenten - 9336 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 3 02. Interne documenten - 9336 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 2 van 3 02. Interne documenten - 9336 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina

Nadere informatie

Alblasserdam. Bedrijventerrein Jonker. nota zienswijzen 102.13942.00 01-09-2009. identificatiecode:

Alblasserdam. Bedrijventerrein Jonker. nota zienswijzen 102.13942.00 01-09-2009. identificatiecode: Alblasserdam Bedrijventerrein Jonker nota zienswijzen identificatie planstatus identificatiecode: datum: 102.13942.00 01-09-2009 opdrachtleider: opdrachtgever: mr. S. Lamkadmi gemeente Alblasserdam A.005/02

Nadere informatie

Externe veiligheidsrisico's hogedruk aardgasleidingen

Externe veiligheidsrisico's hogedruk aardgasleidingen Externe veiligheidsrisico's hogedruk aardgasleidingen Bestemmingsplan Petroleumhaven Externe veiligheidsrisico's hogedruk aardgasleidingen Bestemmingsplan Petroleumhaven 25-9-2013 Herikerbergweg 290 1101

Nadere informatie

Nota zienswijzen en staat van wijzigingen bestemmingsplan Parkzoom 2015

Nota zienswijzen en staat van wijzigingen bestemmingsplan Parkzoom 2015 Identificatiecode: NL.IMRO.1621.BP0155-ONTW 10 september 2015 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 Zienswijzen 2 1.1 Inleiding 2 1.2 Procedure 2 1.3 Eindconclusie zienswijzen 2 Hoofdstuk 2 Staat van wijzigingen

Nadere informatie

Zoals aangegeven zijn de gemeente Lelystad en het havenbedrijf Amsterdam de ontwikkelaars van het bedrijventerrein.

Zoals aangegeven zijn de gemeente Lelystad en het havenbedrijf Amsterdam de ontwikkelaars van het bedrijventerrein. Notitie Contactpersoon Jeroen Lasonder Datum 24 mei 2013 Kenmerk N008-1213242JLO-gdj-V022 Flevokust: Watertoets 1 Inleiding De gemeente Lelystad en Havenbedrijf Amsterdam ontwikkelen samen bedrijventerrein

Nadere informatie

Aanpassing bestemmingsplan De reactie geeft aanleiding tot wijziging van de paragraaf Ecologie in de toelichting van het bestemmingsplan.

Aanpassing bestemmingsplan De reactie geeft aanleiding tot wijziging van de paragraaf Ecologie in de toelichting van het bestemmingsplan. Verslag van vooroverleg ex artikel 3.1.1 Bro Bestemmingsplan Anstelvallei In het kader van het vooroverleg als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening is het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Waterparagraaf. Opdrachtgever. Groenstraat 2, Sprundel. De heer C.J.M. Lazeroms Groenstraat 2 4714 SK Sprundel

Waterparagraaf. Opdrachtgever. Groenstraat 2, Sprundel. De heer C.J.M. Lazeroms Groenstraat 2 4714 SK Sprundel Waterparagraaf Groenstraat 2, Sprundel projectnr. 166718 revisie 00 20 oktober 2006 Opdrachtgever De heer C.J.M. Lazeroms Groenstraat 2 4714 SK Sprundel datum vrijgave beschrijving revisie 00 goedkeuring

Nadere informatie

Vooroverleg reacties bestemmingsplan Bedrijventerreinen Montferland

Vooroverleg reacties bestemmingsplan Bedrijventerreinen Montferland Vooroverleg reacties bestemmingsplan Bedrijventerreinen Montferland In het kader van het overleg als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening is het voorontwerp bestemmingsplan voorgelegd

Nadere informatie

datum dossiercode Samenvatting watertoets (korte procedure)

datum dossiercode Samenvatting watertoets (korte procedure) datum 14-9-2015 dossiercode 20150914-63-11571 Samenvatting watertoets (korte procedure) In dit document vindt u een samenvatting van de door u ingevulde gegevens op de website www.dewatertoets.nl. De toets

Nadere informatie

Nota vooroverleg Concept - Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten

Nota vooroverleg Concept - Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten Nota vooroverleg Concept - Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Aan de Fremme - 2012 Nota vooroverleg Concept - Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Aan de Fremme - 2012 Datum: 20 december 2012

Nadere informatie

Rioleringsplan. Plan Mölnbekke te Ootmarsum. Projectnummer: 2653. Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V.

Rioleringsplan. Plan Mölnbekke te Ootmarsum. Projectnummer: 2653. Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V. Rioleringsplan Plan Mölnbekke te Ootmarsum Projectnummer: 2653 Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V. Postbus 66 7630 AB Ootmarsum Status Concept Opgesteld door: Dhr. H.

Nadere informatie

Vragen: Gaat het plan uitsluitend over functiewijziging van bestaande bebouwing zonder fysieke aanpassingen van de bebouwing en de ruimte?

Vragen: Gaat het plan uitsluitend over functiewijziging van bestaande bebouwing zonder fysieke aanpassingen van de bebouwing en de ruimte? datum 24-7-2014 dossiercode 20140724-9-9338 Samenvatting In deze paragraaf worden puntgewijs de resultaten van de toetsing samengevat. Tekenen: Heeft u een toetslaag geraakt? In welke gemeente ligt uw

Nadere informatie

Presentatie Wateroverlast. AOC Oost Almelo

Presentatie Wateroverlast. AOC Oost Almelo Presentatie Wateroverlast AOC Oost Almelo Inhoud - Intro wateroverlast - Afbeeldingen wateroverlast - Opdracht 1 Oorzaken wateroverlast - Oorzaken wateroverlast - Mogelijk oorzaken - Opdracht 2 Oplossingen

Nadere informatie

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Voorontwerp bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Gemeente Gorinchem d.d. 2 november 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Reacties vooroverleg. 4

Nadere informatie

Wijzigingsplan. Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 2 e planwijziging. President Rooseveltlaan 768 / 768a

Wijzigingsplan. Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 2 e planwijziging. President Rooseveltlaan 768 / 768a Wijzigingsplan Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 2 e planwijziging President Rooseveltlaan 768 / 768a Gemeente: Vlissingen Titel: Wijzigingsplan Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 2 e planwijziging

Nadere informatie

gemeente Borger-Odoorn Bestemmingsplan 1e Exloermond

gemeente Borger-Odoorn Bestemmingsplan 1e Exloermond Waterschap Hunze en Aa s Ontvangen d.d.: Documentnummer: Raakvlak waterbeheer: ja/nee gemeente Borger-Odoorn Bestemmingsplan 1e Exloermond Algemeen Betrokkenheid waterschap Voor de verdere procedurele

Nadere informatie

Nota van beantwoording behorende bij ontwerp BESTEMMINGSPLAN De Springplank. Kaartnummer: AI Ontwerp Vastgesteld d.d.:

Nota van beantwoording behorende bij ontwerp BESTEMMINGSPLAN De Springplank. Kaartnummer: AI Ontwerp Vastgesteld d.d.: Nota van beantwoording behorende bij ontwerp BESTEMMINGSPLAN De Springplank Kaartnummer: 09.035 AI Ontwerp Vastgesteld d.d.: 1 2 Inhoudsopgave 1. Overleg artikel 3.1.1 Bro...4 1. Gedeputeerde staten van

Nadere informatie

Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels

Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels 2017/40882 Vastgesteld Bestemmingsplan Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Inhoudsopgave Regels Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Hoofdstuk 2 Artikel

Nadere informatie

Nota van Beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Zuidwest Kwadrant

Nota van Beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Zuidwest Kwadrant Gemeente Amsterdam Ruimte en duurzaamheid Nota van Beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Zuidwest Kwadrant Geanonimiseerd Gemeente Amsterdam Ruime en duurzaamheid Nota van Beantwoording zienswijzen

Nadere informatie

Rapport Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum. 23 januari 2014

Rapport Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum. 23 januari 2014 Rapport Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum 23 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2 Procedure ontwerpbestemmingsplan 3. Samenvatting en beantwoording 4. Aanpassingen 4.1 Aanpassingen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt

Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt Waarom aan de slag in de Agniesebuurt? Oude stadswijken zoals de Agniesebuurt, die dichtbebouwd zijn met veel verharding en weinig open water en groen, zijn kwetsbaar

Nadere informatie

Huisvesting arbeidsmigranten

Huisvesting arbeidsmigranten Paraplubestemmingsplan Huisvesting arbeidsmigranten Zienswijzenrapport Gemeente Horst aan de Maas mei 2013 INLEIDING De gemeente Horst aan de Maas heeft het paraplubestemmingsplan huisvesting arbeidsmigranten

Nadere informatie

BOAS-overeenkomst Glanerbrug. Definitief

BOAS-overeenkomst Glanerbrug. Definitief BOAS-overeenkomst Glanerbrug Definitief 30 september 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Situatiebeschrijving... 3 3 Werkwijze en aanbevelingen... 4 4 Afspraken... 4 5 Financiën... 5 6 Besparingen...

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan I Bedrijventerrein GDC Noord 2009 (omleggen weg Weijerbeemd)

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan I Bedrijventerrein GDC Noord 2009 (omleggen weg Weijerbeemd) gemeente Eindhoven 16R6927 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01161 Beslisdatum B&W 23 augustus 2016 Dossiernummer 16.34.656 Raadsvoorstel Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan I Bedrijventerrein GDC Noord

Nadere informatie

Beter omgaan met hemelwater

Beter omgaan met hemelwater Beter omgaan met hemelwater Informatie over het afkoppelen van het dakoppervlak Wat kunt u doen? Van alles eigenlijk. Een van de gemakkelijkste dingen die u gewoon thuis kunt doen, is de regenpijp doorzagen.

Nadere informatie

Onderzoek Externe Veiligheid bestemmingsplan Valthermond bouw 3 woningen aan het Noorderdiep. revisie

Onderzoek Externe Veiligheid bestemmingsplan Valthermond bouw 3 woningen aan het Noorderdiep. revisie Onderzoek Externe Veiligheid bestemmingsplan Valthermond bouw 3 woningen aan het Noorderdiep revisie 2.0 2011 Steunpunt Externe Veiligheid Provincie Drenthe Kerstin Probst Datum: 14 juni 2011 Inhoud 1

Nadere informatie

In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken bij de waterhuishouding van het project Ceres te Bemmel.

In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken bij de waterhuishouding van het project Ceres te Bemmel. NOTITIE NUMMER : P11-0455 : ONDERWERP : advies waterhuishouding : DATUM : 17 december 2012 PLAATS : ELST OPGESTELD DOOR : H.W. Boom 1 Algemeen In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken

Nadere informatie

Aanvraag rioolvergunning

Aanvraag rioolvergunning Aanvraag rioolvergunning Persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. De aanvrager moet de eigenaar zijn Voorletters Tussenvoegsels Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december 2016 ruimte voor ideeën Mortiere fase 5A Inhoudsopgave Vaststellingsbesluit 3 Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Bouwlokalen INFRA. Het riool in Veghel. Veghel in cijfers en beeld (1) Veghel in cijfers en beeld (2) Veghel in cijfers en beeld (3)

Bouwlokalen INFRA. Het riool in Veghel. Veghel in cijfers en beeld (1) Veghel in cijfers en beeld (2) Veghel in cijfers en beeld (3) Bouwlokalen INFRA Innovatie onder het maaiveld / renovatie van rioolstelsels Het riool in Veghel Jos Bongers Beleidsmedewerker water- en riolering Gemeente Veghel 21 juni 2006 Veghel in cijfers en beeld

Nadere informatie

Gemeente Brummen NOTA BEANTWOORDING VOOROVERLEG EN ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN WILHELMINAPARK - PALISIUMPARK

Gemeente Brummen NOTA BEANTWOORDING VOOROVERLEG EN ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN WILHELMINAPARK - PALISIUMPARK NOTA BEANTWOORDING VOOROVERLEG EN ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN WILHELMINAPARK - PALISIUMPARK Kenmerk: INT12.0690 Brummen, maart 2012 Nota beantwoording zienswijzen bestemmingsplan "Wilhelminapark - Palisiumpark"

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 1e partiële herziening Veersedijk met identificatienummer NL.IMRO.0531.bp12Veersedijkph1-3001

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie

Carola risicoberekening 'Hoofdstraat 27 De Steeg

Carola risicoberekening 'Hoofdstraat 27 De Steeg Carola risicoberekening 'Hoofdstraat 27 De Steeg Omgevingsdienst Regio Arnhem Colofon: Rapportnummer: 141108107-1 Plaats en datum: Arnhem, Versie: 01 Opdrachtgever Gemeente Rheden Postbus 9110 6994 ZJ

Nadere informatie

Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan. Afkoppelingswerken op perceelsniveau

Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan. Afkoppelingswerken op perceelsniveau Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan Afkoppelingswerken op perceelsniveau Toelichting afkoppelen Scheiden/Afkoppelen, wat, waarom en hoe? Stappenplan Voorziene tussenkomsten

Nadere informatie

Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm

Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm Tom Deweirdt,Projectmanager Aquafin Dave Delrue, Projectmanager Farys 01/12/2016 Werken aan zuiver water 1. Waarom deze werken? 2. Wat gaat er

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN NOTITIE. Plan: Algemene projectgegevens:

UITGANGSPUNTEN NOTITIE. Plan: Algemene projectgegevens: UITGANGSPUNTEN NOTITIE Plan: Algemene projectgegevens: Projectomschrijving: 8 woningen Holtenweg Vries Oppervlakte plangebied: 2185 m2 Toename verharding in plangebied: 400 m2 Kaartlagen geraakt: Ja Aanvrager

Nadere informatie

RIOLERINGSWERKEN IN DE GYSENSTRAAT Infovergadering. 19 januari 2017

RIOLERINGSWERKEN IN DE GYSENSTRAAT Infovergadering. 19 januari 2017 RIOLERINGSWERKEN IN DE GYSENSTRAAT Infovergadering 19 januari 2017 RIOLERINGSWERKEN IN DE GYSENSTRAAT Infovergadering Verloop van de infovergadering Inleiding Rioleringswerken Wegenwerken Timing Afkoppelingswerken

Nadere informatie

Waterparagraaf BIJLAGE 5

Waterparagraaf BIJLAGE 5 BIJLAGE 5 Waterparagraaf Inleiding In de waterparagraaf legt de initiatiefnemer van een plan verantwoording af over het doorlopen proces en de gemaakte keuzes met betrekking tot water. De gemeente Gemert-

Nadere informatie

: RUD Utrecht. Externe Veiligheid Omgevingsplan Laak 2B en Velden1F. : Gemeente Amersfoort, mevrouw C. Heezen. : de heer R. Polman

: RUD Utrecht. Externe Veiligheid Omgevingsplan Laak 2B en Velden1F. : Gemeente Amersfoort, mevrouw C. Heezen. : de heer R. Polman Externe Veiligheid Omgevingsplan Laak 2B en Velden1F Opdrachtgever : Gemeente Amersfoort, mevrouw C. Heezen Adviseur : Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : Z-AD-2017-0411 Aantal pagina s : 9 exclusief

Nadere informatie