1. Opvolging verslag (25/04)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opvolging verslag (25/04)"

Transcriptie

1 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 16 MEI '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Geert Kestens (Uilenspiegel), Nicole Van Houtven (voorzitter netwerkplatform functie 2b), Jo Verstraeten (voorzitter netwerkplatform functie 3), Marc Leysen (PZ Sint-Amedeus netwerkstuurgroeplid PZ), Dirk Goeminne (voorzitter netwerkplatform functie 3), Koen De Vylder (CAW ROSA +), Marleen Van Staey (Similes), Leentje Cools (SEL Amberes), Menno Fransen (TSEDEK netwerkstuurgoeplid RIZIV-conventies), Mario De Prijcker (CGG VAGGA netwerkstuurgroeplid CGG), Joris Housen (Netwerkcoördinatie SaRA), Karolien Weemaes (Netwerkcoördinatie SaRA - verslag) Gast: Lieve Fransen (GTB Antwerpen) Verontschuldigd: Francis De Groot (voorzitter netwerkplatform functie 4), Nicky Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 5), Hugo Pietermans (ZNA PZ Stuivenberg), Marleen Geentjens (voorzitter netwerkplatform functie 5), Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a) 1. Opvolging verslag (25/04) Dit verslag wordt goedgekeurd. 2. Ter info TERUGKOPPELING OVERLEG VERSLAVINGSZORG Participatie aan werk- en overlegstructuur SaRA Binnen het werkingsgebied zijn 4 gespecialiseerde voorzieningen verslavingszorg: CGG VAGGA, DC/SW De Sleutel, MSOC-Free Clinic en ADIC. Alle vier hebben ze de engagementsverklaring van SaRA ondertekend. Op 13 mei was er een overleg om te bekijken hoe de verslavingszorg kan aansluiten bij SaRA: - Wat betreft de netwerkstuurgroep en het netwerkcomité van SaRA is het voorstel gelijkaardig aan hoe CAW ROSA+ participeert: Wim Vanspringel (CGG VAGGA), Rudi De Mol (DC De Sleutel), Tino Ruyters (MSOC-Free Clinic) en Corrie Rijsbosch (ADIC) ontvangen allen de uitnodigingen (en verslagen e.d., ) maar slechts één iemand komt effectief (dit wordt onderling afgesproken en zal wisselend zijn). - Wim Vanspringel vertegenwoordigt de partners van de verslavingszorg in netwerkplatform functie 1. Wim is tevens voorzitter van dit netwerkplatform. - Luc Van Der Straeten (SODA) participeert vanuit de verslavingszorg aan netwerkplatforms functie 2a en 2b. Daarnaast is Rudy De Mol betrokken bij netwerkplatform 2b en Free Clinic bij netwerkplatform 2a.

2 - Claus Stoll (SW De Sleutel) participeert vanuit de verslavingszorg aan de themagroep arbeid van netwerkplatform functie 3. - Corrie Rijsbosch (ADIC) of één van haar medewerkers participeert vanuit de verslavingszorg aan netwerkplatform functie 4. - Ook voor de themagroep getrapte zorg zou het zinvol zijn om de verslavingszorg mee in rekening te brengen. Overeenkomsten Als er overeenkomsten worden afgesloten en de verslavingszorg is betrokken partij, kan dit duidelijk worden gemaakt door een slash b.v. samenwerkingsmodel GGZ/verslavingszorg en VDAB/GTB. Hier komt wel wat reactie op. Is het nodig om de verslavingszorg apart te benoemen, de verslavingszorg is toch onderdeel van de geestelijke gezondheidszorg? De meningen hierover zijn verdeeld. De verslavingszorg is er ook zelf nog niet uit. Het is niet de bedoeling om deze discussie hier te voeren, zeker niet zonder dat de gespecialiseerde voorzieningen daar zelf bij aanwezig zijn. Als deze discussie gevoerd wordt, wil Koen De Vylder de parallel maken naar de CAW. Is daar dan ook geen slash nodig? Afstemming en samenwerking tussen verslavingszorg en Mobiele Teams Antwerpen Op 18 april was er een overleg tussen de verslavingszorg (inclusief SODA) en de Mobiele Teams Antwerpen De Link en De Vliering. - Tijdens dit overleg werd vertrokken vanuit de concepten continuïteit van zorg en ketenzorg : alle betrokken voorzieningen zagen afstemming en samenwerking o.b.v. daarvan wel zitten. Hoe tussen de Mobiele Teams Antwerpen en de voorzieningen verslavingszorg concreet kan worden samengewerkt, wordt casuïstisch bekeken. - I.k.v. ketenzorg is er vanuit het zorgprogramma van ADIC mogelijkheid tot bed-op-recept voor in MTA geïncludeerde cliënten - Deskundigheidsuitwisseling en -bevordering, kennismaking van elkaars aanbod en werking wordt verder gefaciliteerd door de organisatie van meeloopstages/ uitwisselingsbezoeken/ kennismakingsmomenten tussen de verschillende teams (MTA s en teams binnen verslavingszorg). Afstemming verschil in cultuur wat betreft behandeling en zorg Tijdens overleg met de verslavingszorg kwam aan bod dat het zinvol zou zijn om op termijn het debat te voeren over verschil in cultuur behandeling & zorg : b.v. substitutiebehandeling met methadon en gebruik van benzo s hoe kijken we daar naar vanuit de verslavingszorg en vanuit de GGZ? REACTIES GROOT PARTNEROVERLEG: KICK-OFF MOBIELE TEAMS ANTWERPEN Er was massale belangstelling voor het Groot Partneroverleg: Kick-off Mobiele Teams Antwerpen - getuige het groot aantal inschrijvingen. Dit is een uiting dat SaRA betekenisvol is en dat er de wil is om samen te werken. Vanuit de SEL is men verheugd dat een en ander concreter wordt, zo zijn er b.v. de eerste positieve reacties op de advies- en wegwijzerfunctie binnen SaRA. De SEL kijkt reikhalzend uit naar de komst van het Mobiel Crisisteam (2a-team).

3 TERUGKOPPELING BEZOEK NETWERKCOÖRDINATOREN ART. 107 AAN KABINET VANDEURZEN Op 16 mei werden de directies van de CGG en de netwerkcoördinatoren art. 107 uitgenodigd op het kabinet Vandeurzen voor een overleg omtrent de positie van de CGG in de 107-netwerken. De standpunten van de Federatie (FDGG) en Zorgnet Vlaanderen werden toegelicht. Deze worden in bijlage bij het verslag gevoegd. Conclusie van het overleg is dat minister Vandeurzen zou bekijken wat hij inzake volgend onderwerpen verder zou kunnen opnemen: - ICT-ondersteuning EPD van de CGG (aangezien 4 netwerken dit patiëntendossier gebruiken). Mogelijks kan de Vlaamse overheid dit financieel mee ondersteunen. - Mogelijke flexibilisering omzendbrief die CGG stimuleert zoveel mogelijk te participeren aan de netwerkwerkontwikkeling i.k.v. artikel 107 maar dat wel een gelijkblijvend aantal face-to-face - contacten en caseload verwacht wordt. - Met overheveling van zorgactoren (BW, PVT, Verslavingszorg) naar de Vlaamse overheid is het zinvol programmatie in Vlaamse regio s onder de loep te nemen. Er werd duidelijk gesteld dat de zorgregio s zich lenen als afstemmingsniveau voor vermaatschappelijking van zorg. Er zal m.a.w. vooral vanuit zorgregiodecreet gedacht en gekeken worden. SaRA heeft er bewust voor gekozen om dit decreet te volgen, andere netwerken hebben dit niet gedaan en komen hiermee in de toekomst mogelijks in de problemen. B.v. het Steunpunt dat d.m.v. behoeftenonderzoek voor de doelgroep een en ander in kaart brengt. Dit kan belangrijk zijn voor programmatie + grootstedelijke context wordt op die manier in rekening gebracht. OVERLEGSTRUCTUUR ZORGTRAJECT INTERNERING VOOR HOF VAN BEROEP ANTWERPEN In bijlage bij het verslag wordt de overlegstructuur van het zorgtraject Internering gevoegd. Deze overlegstructuur bestaat uit: - Antwerpen - Provinciale Werkgroep Forensische Psychiatrie en Daderhulp (OGGPA) - Limburg - Provinciale Werkgroep Forensische Psychiatrie en Daderhulp (SPIL) - Hof van Beroep Antwerpen Stuurgroep Zorg aan Geïnterneerden, met forensische zorgactoren uit de provincies Antwerpen en Limburg - Hof van Beroep Antwerpen Netwerkcomité Internering, met forensische zorgactoren en justitiële actoren uit de provincies Antwerpen en Limburg MELDINGEN UIT DE NETWERKPLATFORMS - Functie 1 Tijdens het overleg met minister Vandeurzen werd gesteld dat actoren binnen functie 1 niet zo veel aandacht krijgen, maar dat deze functie zeer belangrijk is voor de zorgvernieuwing en de netwerkontwikkeling. Het voorstel voor de oprichting van een themagroep Getrapte Zorg werd gecommuniceerd binnen het platform. Men is hierover enthousiast, hoewel men het minder zinvol vindt om dit rond één specifieke doelgroep te doen.

4 Er werd afgesproken om de oefening van een getrapt zorgmodel ook binnen netwerkplatform functie 1 op zich te doen over alle GGZ-doelgroepen heen. Dit, gezien de veelheid aan actoren die daar reeds rond de tafel zitten (SEL (incl. huisarts), CAW, CGG). - Functie 2a Meer info hierover in juli Functie 2b Op 16 mei zijn er ongeveer 16 aanmeldingen bij de Mobiele Teams Antwerpen. Op 23 mei is er een overleg tussen de Mobiele Teams Antwerpen en de PZT s De Sprong en ADAPT i.k.v. afstemming en samenwerking. Op 6 juni komt Patrick Vanderjeugt (FOD Volksgezondheid) het FOD vormingsaanbod voor de mobiele teams (momenteel enkel voor 2b) voorstellen. - Functie 3 Themagroep vrije tijd en ontmoeting is opgestart. Samenstelling en verslagen terug te vinden via Er is een buurtwerker/vrijetijdstrajectbegeleider aangeworven bij Vzw De Vliering voor samenwerking Posthof/De Vlieiring. Deze persoon is zich aan het inwerken. t Pleintje en Vzw De Link voeren i.k.v. de aanwerving de laatste gesprekken met de resterende kandidaten. - Functie 4 Tijdens de laatste bijeenkomst van functie 4 werd vooral gefocust op het in kaart brengen van het residentieel aanbod GGZ voor het elektronisch zorgaanbod. Eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 28 juni. - Functie 5 Conceptueel denkwerk omtrent differentiëring woonvormen en gemeenschappelijke aanmeldingspunten voor subregio s is lopende. Eerstvolgende bijeenkomst op 29 mei. 3. Ter bespreking WERKTEKST SAMENWERKINGSMODEL GTB/VDAB EN SaRA, MET LIEVE FRANSEN (GTB) GTB staat voor gespecialiseerde trajectbepaling en -begeleiding voor mensen met een arbeidshandicap. GTB is een Vlaamse vzw, ingebed in maar onafhankelijk van de VDAB. Om beroep te kunnen doen op de GTB is een erkenning arbeidsbeperking nodig. - Een hoog percentage van mensen met een arbeidsbeperking, wordt door de VDAB zelf begeleid. - Indien de problematiek dermate complex is dat meer gespecialiseerde begeleiding nodig is, wordt door de VDAB beroep gedaan op de GTB. - Indien ook dit niet volstaat en nog intensievere begeleiding nodig is, wordt beroep gedaan op een GOB (gespecialiseerde opleidings-, begeleidings- en bemiddelingsdienst) b.v. De Ploeg. De ultieme doelstelling van GTB is personen met een arbeidshandicap toe te leiden naar het NEC (Normaal Economisch Circuit) of als dit niet haalbaar is naar de sociale economie (b.v. de beschutte werkplaats).

5 In heel Vlaanderen krijgt VDAB/GTB vragen naar samenwerking vanuit actoren uit de gezondheidssector. Met dit samenwerkingsmodel werd een methodiek uitgewerkt die een professionele re-integratie van klant/cliënten in revalidatie verhoogt en die inzetbaar is over heel Vlaanderen. De methodiek zoals hieronder uitgewerkt is, is gebaseerd op de expertise die de VDAB/GTB opgebouwd hebben in het ESF project Hart voor Werk en in het ESF project Bruggen bouwen. Het samenwerkingsmodel wordt ook gebruikt binnen GGZ Netwerk Kempen. In overleg met betrokken netwerkpartners SaRA vanuit themagroep Arbeid (functie 3) en de MTA s (functie 2b) werd het model vertaald naar een mogelijke samenwerking tussen SaRA (zowel GGZ als verslavingszorg en over de verschillende lijnen heen, dus zowel GGZ binnen CAW als CGG als PZ, ) en VDAB/GTB. Buiten het algemeen samenwerkingsmodel, bevat de nota ook een draaiboek die aangepast kan worden per doelgroep/dienst uit de gezondheidssector. De doelgroep kan immers heel erg verschillen en kan een aangepaste versie van toeleiding vereisen. Er zijn worden geen exclusiecriteria gehanteerd door GTB, er moet echter wel een arbeidshandicap zijn (supra). Daarnaast moeten er mogelijkheden zijn om een arbeidsmatige activiteit te doen (dit laatste wordt afgetoetst door te proberen ). Er wordt een vraag gesteld m.b.t. wachttijden: het eerste gesprek tussen een klant/cliënt en de VDAB of GTB kan binnen de 14 dagen. Daarna wordt vrijwel meteen gestart van op afstand door de eigen verantwoordelijkheid van klanten/cliënten aan te spreken o.m. door opdrachten die worden meegegeven en kunnen opgevolgd worden via telefoon, , skype,. De initiële vraag naar samenwerking is gestart vanuit de Mobiele Teams Antwerpen. De piste om met een quotum te werken (b.v. 5% van de caseload van GTB wordt toegeleid door GGZ) werd niet haalbaar geacht. Er werd voor gekozen een methodiek uit te werken die ervoor zorgt dat er een vlotte samenwerking kan zijn en dat er een correcte triage gebeurd naar de VDAB en de GTB, zodat de intensieve trajecten worden voorbehouden voor diegenen die het echt nodig hebben. De vraag die vandaag voorligt is dat alle netwerkpartners van SaRA dit draaiboek gaan hanteren en dat dit m.a.w. binnen de eigen dienst wordt voorgesteld. Idealiter worden namen van brugpersonen (tussen zorgteam/netwerkpartner SaRA en trajectbegeleider GTB) doorgegeven: expertise om met psychiatrische patiënten om te gaan ontbreekt immers bij GTB. De diagnose is hierbij niet van belang, het gaat over hoe een persoon functioneert en zijn arbeidsmatige competenties. Als diensten bereid zijn om het samenwerkingsmodel te implementeren, is de VDAB/GTB bereid de om een rondgang te doen en meer toelichting bij het model te geven en kennis te maken. Tijdens de vergadering wordt het draaiboek voor trajectbegeleiding i.s.m een netwerkpartner van SaRA (zie bijlage - vanaf p. 12) stapsgewijs overlopen. Bij sommige punten wordt wat langer stilgestaan, gediscussieerd of worden bedenkingen geformuleerd. In wat volgt, een weergave van de bespreking: Belangrijk dat bij de voorbereiding op verwijzing naar GTB/VDAB wordt nagedacht over de eerste stap richting re-integratie: hiervoor is het aanbevolen dat werk een vast agendapunt is op de interdisciplinaire teamvergadering (netwerkpartner SaRA) en dat de begeleider met zijn cliënt een

6 gesprek aangaat over werk. Relevante informatie ter zake wordt weggeschreven in een gemeenschappelijk document: het competentieprofiel (zie bijlage vanaf p. 25). Voor vragen i.v.m. psychisch functioneren en psychische verwerking in kader van trajectbepaling wordt geen onderzoek gevraagd bij de Gespecialiseerde Arbeidsonderzoeksdienst (GA, onderdeel van Vzw Kinsbergen), maar richt men zich tot de partner zorg. Uit ervaring blijken de zorgpartners reeds over relevante informatie ter zake te beschikken bovendien zijn er lange wachtlijsten bij de GA. Vandaar dat het aanbevolen is enkel beroep te doen op de GA indien bij de zorgpartners onvoldoende informatie beschikbaar is om zicht te krijgen op het functioneren van een persoon. Discussie: o Er wordt opgemerkt dat je al langdurig met cliënten op weg moet gaan om op al die vragen te kunnen antwoorden en die informatie ter beschikking te kunnen stellen van de VDAB/GTB. Er worden heel wat taken en verantwoordelijkheden i.k.v. voorbereiding van de revalidatie richting behandelaars geschoven: zij hebben hiervoor echter niet altijd de nodige tijd. Bovendien vraagt het ervaring en specifieke competenties om de arbeidsmatige vaardigheden van cliënten goed te kunnen inschatten. Hoewel niet getwijfeld wordt aan de zinvolheid van het samenwerkingsmodel, kan dit wegens te arbeidsintensief niet veralgemeend worden b.v. naar opnamediensten. De GGZ krijgt geen extra middelen om deze extra taken op te nemen. Om de moeilijkere cliënten tot deze stappen te brengen, heb je veel gesprekken nodig o Volgens anderen is de rol van een team van een setting, de rol van de behandeling om te onderzoeken welke trajecten een patiënt kan lopen. Dit samenwerkingsmodel biedt zeker een meerwaarde en is een stap vooruit in performante samenwerking, al dan niet contextafhankelijk. Het biedt een houvast in wie wat binnen een traject kan doen. o Er is expertise omtrent aanpak ter zake aanwezig in verschillende psychiatrische centra, misschien is het zinvol deze te delen binnen SaRA? Om aan te melden bij de GTB/VDAB neemt de zorgbegeleider telefonisch contact op met de vaste contactpersoon van de VDAB (van zodra de persoon gekend is, worden zijn/haar coördinaten mee opgenomen in het draaiboek). Op basis van de aangeleverde info (netwerkpartner SaRA contactpersoon VDAB) moet deze contactpersoon VDAB een inschatting kunnen maken of de trajectbegeleiding dient te worden opgenomen door de VDAB of door de GTB. Dit is m.a.w. een cruciaal moment waarbij de communicatie goed dient te verlopen aangezien hier reeds de beslissing valt : toeleiding traject door VDAB of door GTB. De vraag stelt zich in welke mate de trajectbegeleiders zelf mee zijn in dit verhaal: voorliggend samenwerkingsmodel wordt breed gecommuniceerd, bovendien zal het veel herhaald worden o.a. door specifieke training ter zake. Besluitend Afspraken : - De vraag is dat binnen elke voorziening bekeken wordt hoe dit samenwerkingsmodel kan geïmplementeerd worden. Binnen Netwerkstuurgroep SaRA wordt dit verder bekeken. - Daarna volgt een Groot Partneroverleg SaRA voor alle betrokkenen waar het samenwerkingsmodel zal worden voorgesteld (infomoment). - Samenwerking op basis van dat model kan in principe op vrij korte termijn starten (nl. van zodra de contactpersoon van de VDAB gekend is).

7 - Wie de contactpersoon van de VDAB wordt, wordt doorgegeven aan Joris & Karolien. Coördinaten van deze persoon worden vervolgens mee opgenomen in het draaiboek. - Als het een tijdje operationeel is, volgt een evaluatiemoment. Aanpassingen samenwerkingsmodel : - Naam wordt Samenwerkingsmodel SaRA en VDAB/GTB ; - Partner zorg wordt overal vervangen door netwerkpartner SaRA ; - Coördinaten contactpersoon VDAB worden nog toegevoegd; - Coördinaten van de wegwijzer en de Mobiele Teams Antwerpen worden ook toegevoegd; - Joris & Karolien bekijken of het schema op p. 21 kan worden vertaald naar de SaRA-context (is immers gebaseerd op context GGZ netwerk Kempen). 4. Varia Benefietconcert 't Karwei met Notrombone op 8 juni vanaf 20u in zaal Vooruit te Boechout. Tickets zijn te verkrijgen bij 't Karwei ( 8 VVK, 10 Kassa, 5 Steunkaart) karwei@fracarita.org 03/ Iedereen welkom! 5. Volgende vergadering De eerstvolgende vergadering vindt plaats op donderdag 27 juni van 19u tot 21u in een vergaderzaal van CGG Andante (Herculusstraat 17 te Berchem).

1. Opvolging vorig verslag (12/09) 2. Verwelkoming netwerkcoördinator internering en korte voorstelling van haar werkzaamheden

1. Opvolging vorig verslag (12/09) 2. Verwelkoming netwerkcoördinator internering en korte voorstelling van haar werkzaamheden VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 OKTOBER '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Jan Bogaerts (PZ Sint-Amedeus), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 24/3

1. Opvolging vorig verslag 24/3 VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 15 MEI '14 Aanwezigen Anneleen Malcorps (MTA De Vliering), Marleen Geentjens (IBW De Sprong, PZ Bethanië en PVT De Landhuizen), Joris Van de Wouwer

Nadere informatie

1. Opvolging verslag (16/05)

1. Opvolging verslag (16/05) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 27 JUNI '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Leen van Assche (CGG Andante), Nicole Van Houtven (voorzitter netwerkplatform

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (21/3)

1. Opvolging vorig verslag (21/3) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2B 23 MEI '13 Aanwezigen: Nicole Van Houtven (Mobiel team Antwerpen De Link en voorzitter netwerkplatform functie 2b), Patricia De Pauw (SC De Wilg OCMW Antwerpen), Tine

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (29/08) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 12 SEPTEMBER '13

1. Opvolging vorig verslag (29/08) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 12 SEPTEMBER '13 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 12 SEPTEMBER '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Leen van Assche (CGG Andante), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen Boechout), Nicole Van Houtven (Vzw

Nadere informatie

Martie was vorige keer niet aanwezig, maar drukt haar appreciatie uit voor de weerhouden projecten waar werkingsmiddelen worden geïnvesteerd.

Martie was vorige keer niet aanwezig, maar drukt haar appreciatie uit voor de weerhouden projecten waar werkingsmiddelen worden geïnvesteerd. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 28 JANUARI '16 Aanwezigen: Menno Fransen (Tsedek), Joris Housen (netwerkcoördinator), Johan Mortelmans (OCMW Antwerpen - SC De Wilg), Marleen Van Staey (Similes), Jo Verstraeten

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 15/5. 2. Terugkoppelingen VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14

1. Opvolging vorig verslag 15/5. 2. Terugkoppelingen VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14 VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14 Aanwezigen Anneleen Malcorps (MTA De Vliering), Joris Van de Wouwer (ZNA PZ Stuivenberg en PZT ADAPT), Gert Rombouts (IBW De

Nadere informatie

Opvolging en bespreking verslag voorbereidend overleg netwerkplatform functie 4 van 12/07/ 12

Opvolging en bespreking verslag voorbereidend overleg netwerkplatform functie 4 van 12/07/ 12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 '(SEMI-)RESIDENTIËLE DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING' VRIJDAG 21 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: Andy De Witte (GZA/PAAZ Sint-Vincentius - voorzitter netwerkplatform functie 4), Francis

Nadere informatie

II. Opvolging omschrijving eenheden (o.m. toevoeging PAAZ Klina)

II. Opvolging omschrijving eenheden (o.m. toevoeging PAAZ Klina) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 28 JUNI '13 Aanwezigen: Francis De Groot (PZ Broeders Alexianen voorzitter netwerkplatform functie 4), Martie Mol (De Evenaar), Marc Leysen (PZ Sint-Amedeus), Hugo Pietermans

Nadere informatie

- De definitieve versie van het project i.k.v. meerjarenplan Internering van het Hof van Beroep Antwerpen wordt in bijlage bij het verslag gevoegd.

- De definitieve versie van het project i.k.v. meerjarenplan Internering van het Hof van Beroep Antwerpen wordt in bijlage bij het verslag gevoegd. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 13 FEBRUARI '14 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Marleen Geentjens (netwerkplatform functie 5), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen Boechout), Ann Van

Nadere informatie

1. Opvolging verslag (21/02)

1. Opvolging verslag (21/02) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 14 MAART '13 Aanwezigen: Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Nicole Van Houtven (voorzitter netwerkplatform functie 2b), Menno Fransen (TSEDEK netwerkstuurgoeplid RIZIV-conventies),

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (10/01/ 13)

1. Opvolging vorig verslag (10/01/ 13) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 4 APRIL '13 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Hilde Vints (CAW ROSA+), Dirk Meeus (CGG VAGGA), Danny Boons (SEL Amberes CM), Koen Van

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (10/10) 2. Verwelkoming Jaak Roosens. 3. Ter info. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 14 NOVEMBER '13

1. Opvolging vorig verslag (10/10) 2. Verwelkoming Jaak Roosens. 3. Ter info. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 14 NOVEMBER '13 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 14 NOVEMBER '13 Aanwezigen: Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Jan Bogaerts (PZ Sint-Amedeus), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen Boechout), Marc Leysen (PZ Sint-Amedeus),

Nadere informatie

Blz.3 regel 7 arbeidsgeneesheren, wel: adviserend geneesheren.

Blz.3 regel 7 arbeidsgeneesheren, wel: adviserend geneesheren. VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID WOENSDAG 9 DECEMBER 2015 Aanwezigen: Dirk Goeminne (voorzitter themagroep arbeid), Marleen Van Staey (Similes), Lynn Fransen (GTB Antwerpen),Guido Maertens (De Sleutel),

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16. Aanwezigen: 1. Opvolging netwerkcoördinator art. 107. 2. Opvolging vorig verslag 14/04/ 16

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16. Aanwezigen: 1. Opvolging netwerkcoördinator art. 107. 2. Opvolging vorig verslag 14/04/ 16 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16 Aanwezigen: Annemie Deckers (Stuurgroep Zorg aan geïnterneerden ), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen), Koen De Vylder (CAW Antwerpen), Els Draeck (OP WEGG), Menno

Nadere informatie

2. Toelichting Maatwerkdecreet: Marc De Preter

2. Toelichting Maatwerkdecreet: Marc De Preter VERSLAG: STUURGROEP HET TRAJECTIEL / NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 7 MEI 2015, LOCATIE VZW DE LINK Aanwezig: Jo Verstraeten (Co voorzitter functie 3), Marc De Preter (VZW De Brug), Rudy Wouters (Het Lokaal),

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (7/2) 2. Voorstelling folder VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2B 21 MAART '13

1. Opvolging vorig verslag (7/2) 2. Voorstelling folder VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2B 21 MAART '13 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2B 21 MAART '13 Aanwezigen: Nicole Van Houtven (Mobiel team Antwerpen De Link en voorzitter netwerkplatform functie 2b), Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Patricia De Pauw

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014)

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 6 JANUARI '15 Aanwezig: Joris Housen (netwerkcoördinator), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator), Mia Gys (CAW Antwerpen), Geert Vandendriessche (VDIP), Dirk Meeus (CGG

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017 Aanwezigen dr. Vicky Matthysen (ZNA Stuivenberg/ Erasmus covoorzitter SaRA), Koen Devylder (CAW Antwerpen), Dingens Yves (CAW Antwerpen), Annemie Dekkers (stuurgroep

Nadere informatie

1. Situatieschets door de netwerkcoördinator

1. Situatieschets door de netwerkcoördinator VERSLAG THEMAGROEP AMBULANT PSYCHOSOCIAAL REVALIDATIECENTRUM DONDERDAG 21 AUGUSTUS '13 Aanwezigen Mia Gys (CAW Antwerpen), Joris Van de Wouwer (ZNA PZ Stuivenberg), Marie-Josee Peeters (ZNA PZ Stuivenberg),

Nadere informatie

1. Kennismaking nieuwe deelnemer netwerkplatform functie 5

1. Kennismaking nieuwe deelnemer netwerkplatform functie 5 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 31 JANUARI '13 Aanwezigen: Rob De Winter (CAW Metropool/ ROSA+), Marleen Geentjens (IBW De Sprong & PVT de Landhuizen covoorzitter netwerkplatform functie 5), Nicky Van

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING 2 SARA NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 THEMAGROEP ARBEID (PC SINT AMEDEUS ) MORTSEL 17 SEPTEMBER 12

VERSLAG VERGADERING 2 SARA NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 THEMAGROEP ARBEID (PC SINT AMEDEUS ) MORTSEL 17 SEPTEMBER 12 VERSLAG VERGADERING 2 SARA NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 THEMAGROEP ARBEID (PC SINT AMEDEUS ) MORTSEL 17 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: De Preter Marc (BW De Brug), Fransen Menno (TSEDEK), Van Staey Marleen (Similes),

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12

VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12 VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12 aanwezig: Vicky Matthysen (ZNA PZ/PAAZ Stuivenberg voorzitter

Nadere informatie

2. Kennismaking met dhr. Geert Smits en dr. Jean-Paul Sion, algemeen directeur en hoofdarts AZ Monica

2. Kennismaking met dhr. Geert Smits en dr. Jean-Paul Sion, algemeen directeur en hoofdarts AZ Monica VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 7 MEI '15 Aanwezigen: Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen), (Dirk Goeminne (PZ Sint-Amedeus, covoorzitter functie 3), Nicole Van Houtven (Vzw De Link, covoorzitter functie

Nadere informatie

Verontschuldigd: Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Joris Housen (Netwerkcoördinator

Verontschuldigd: Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Joris Housen (Netwerkcoördinator VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 29 NOVEMBER '12 Aanwezigen: Herwig Uytterlinde (IBW Antwerpen), Ingrid Van Lier (PVT Hoge Beuken), Monique Lowyck (Similes), Rob De Winter (CAW Metropool/ ROSA+), Marleen

Nadere informatie

Guido Maertens (De Sleutel), Marleen Van Staey (Similes), Liesbeth Felix (ANA) Dirk Meeus (CGG VAGGA) Leen van Assche (CGG Andante)

Guido Maertens (De Sleutel), Marleen Van Staey (Similes), Liesbeth Felix (ANA) Dirk Meeus (CGG VAGGA) Leen van Assche (CGG Andante) VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID 12 MAART 2014 Aanwezigen: Pascal Seeldraeyers (Jobkanaal), Geert Kerstens (Uilenspiegel), Menno Fransen (Tsedek), Sven Ceustermans (MTA De Link), Peter Mous (Vzw De Link,

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 12/3. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15

1. Opvolging vorig verslag 12/3. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15 Aanwezigen: Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité en CGG Andante), Martie Mol (De Evenaar en RC De Keerkring), Linda Huybrechts (SEL Amberes De Voorzorg), Stef Joos

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (28/01/ 16) 2. Wijzigingen bij netwerkpartners met invloed op SaRA. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16

1. Opvolging vorig verslag (28/01/ 16) 2. Wijzigingen bij netwerkpartners met invloed op SaRA. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16 Aanwezigen: Jan Mampuys (covoorzitter SaRA CGG Andante), Vicky Matthysen (covoorzitter SaRA ZNA PZ Stuivenberg), Linda Huybrechts (SEL Amberes De Voorzorg), Liane

Nadere informatie

Gasten: Dorien Dierckx (VTTB en De Vliering/ Vzw Posthof), Jolien Legrand (VTTB en De Link/ t Pleintje), Luc Vanderstraeten (SODA en COZA)

Gasten: Dorien Dierckx (VTTB en De Vliering/ Vzw Posthof), Jolien Legrand (VTTB en De Link/ t Pleintje), Luc Vanderstraeten (SODA en COZA) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 8 MEI '14 Aanwezigen: Jaak Roosens (GZA PAAZ Sint-Vincentius), Jan Bogaerts (PZ Sint-Amedeus), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Stef Joos (PZ Bethanië), Tino Ruyters (verslavingszorg

Nadere informatie

2. Ervaringen van ervaringsdeskundigen in de MTA s (door Annick Beyers en Elke Van Gompel)

2. Ervaringen van ervaringsdeskundigen in de MTA s (door Annick Beyers en Elke Van Gompel) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2B DATUM 13/03/2014 Aanwezig: Nicole Van Houtven (Vzw De Link en voorzitter netwerkplatform functie 2B ), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator SaRA), Joris Housen (netwerkcoördinator

Nadere informatie

1. Opvolging verslag VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12

1. Opvolging verslag VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Koen Van Rompaey (ZNA EPSI), Hilde Vints (CAW ROSA+), Leen Van Assche (CGG Andante),

Nadere informatie

Historiek. Twee ESF projecten. Hart voor Werk Samenwerking met hartrevalidatiecentrum

Historiek. Twee ESF projecten. Hart voor Werk Samenwerking met hartrevalidatiecentrum GTB/VDAB - SaRA Twee ESF projecten Historiek Hart voor Werk Samenwerking met hartrevalidatiecentrum Bruggen Bouwen: Samenwerking met VDAB/GTB met NGGZ Kempen ikv art 107 3. Samenwerkingsmodel Doel: Samenwerking

Nadere informatie

2. Opvolging verslag opstartvergadering functie 2 (30/8/2012)

2. Opvolging verslag opstartvergadering functie 2 (30/8/2012) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 27 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Koen De Vylder

Nadere informatie

1. Situering van het project 107 door Jo Verstraeten

1. Situering van het project 107 door Jo Verstraeten VERSLAG OPSTARTVERGADERING SARA NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 THEMAGROEP ARBEID (BW DE BRUG) MORTSEL 6 JUNI 12 Aanwezigen: De Preter Marc (BW De Brug), Fransen Menno (TSEDEK), Van Staey Marleen (Similes),

Nadere informatie

1. Verwelkoming Rudy Wouters (Coördinator Beschut Wonen min)

1. Verwelkoming Rudy Wouters (Coördinator Beschut Wonen min) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 22 JANUARI '13 Aanwezigen Nicky Van Hecke (PVT Sint- Amedeus - covoorzitter netwerkplatform functie 5), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Herwig Uytterlinde (coördinator

Nadere informatie

< Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa.

< Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa. < Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa.be 1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven

Nadere informatie

3. Terugkoppeling themagroep advies, vorming en coaching eerstelijn

3. Terugkoppeling themagroep advies, vorming en coaching eerstelijn VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 2 SEPTEMBER '14 Aanwezigen Stefanie Ghekiere (suïcidepreventie), Wim Vanspringel (CGG VAGGA), Mia Gys (CAW Antwerpen), Jolien Debehets (Schakelteam internering), Hugo

Nadere informatie

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen 2 NR 2 Jaargang 2 Nr 2 Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen In dit nummer 1 Intro 2 Infomoment 3 Aanbod voorjaar 4 Instapmoment 5 Hoe inschrijven?.1. Intro 26 januari 2018 Hier zijn we weer! Deze keer

Nadere informatie

Een netwerk als verbindende kracht. GGZ-netwerk SaRA Joris Housen

Een netwerk als verbindende kracht. GGZ-netwerk SaRA Joris Housen Een netwerk als verbindende kracht praktijkvoorbeeld GGZ-netwerk SaRA Joris Housen Woensdag 8 juni 2016 Leuven Inhoudstafel 1. Wie is SaRA? 2. Een netwerk als verbindende kracht 1. SaRA Samenwerkingsverband

Nadere informatie

1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven beschut wonen (IBW) en psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT) 2001: keuze

1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven beschut wonen (IBW) en psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT) 2001: keuze 1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven beschut wonen (IBW) en psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT) 2001: keuze voor gedifferentieerder aanbod activeringsprojecten,

Nadere informatie

Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen. donderdag 2 mei 13

Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen. donderdag 2 mei 13 Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen donderdag 2 mei 13 Programma Welkomstwoord en inleiding; door Jan Mampuys (covoorzitter SaRA) Voorstelling concrete realisaties van SaRA tot

Nadere informatie

2. Overdracht dagcentra De Ridder en De Vinken aan IBW Antwerpen

2. Overdracht dagcentra De Ridder en De Vinken aan IBW Antwerpen VERSLAG: STUURGROEP HET TRAJECTIEL / NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 12 FEBRUARI 2015, LOCATIE Vzw DE LINK Aanwezig: Jo Verstraeten (De Vlonder en voorzitter) Rudy Wouters (Het Lokaal), Menno Fransen (Tsedek),

Nadere informatie

1. Goedkeuring vorig verslag

1. Goedkeuring vorig verslag VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID 8 JANUARI 2014 Aanwezigen: Dr. Hendrik Vermeerbergen (Medisch advizeur CM), Dirk Van Gool (Medisch adviseur CM), Geert Kerstens (Uilenspiegel), Jyoti Hullebusch (VDAB Antwerpen),

Nadere informatie

Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team

Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team Kader Veel vraag naar samenwerking tussen gezondheidszorg en VDAB/GTB Past binnen functie 3: rehabilitatieteams die werken rond herstel en sociale inclusie,

Nadere informatie

1. Goedkeuring vorig verslag 9/12/2015

1. Goedkeuring vorig verslag 9/12/2015 VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID WOENSDAG 9 MAART 2016 Aanwezigen: Dirk Goeminne (voorzitter themagroep arbeid), Karolien Weemaes (netwerk SaRA), Marleen Van Staey (Similes), Lynn Fransen (GTB Antwerpen),Lies

Nadere informatie

Samenwerkingsmodel SaRA en VDAB/GTB : VISIETEKST

Samenwerkingsmodel SaRA en VDAB/GTB : VISIETEKST Samenwerkingsmodel SaRA en VDAB/GTB : VISIETEKST Versiedatum 07/04/2015 Inhoudstafel 1. Situering 2. Visie 3. Het verloop van een traject naar werk 4. Aanbod 5. Draaiboek (andere bijlage op http://sara.oggpa.be)

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE Samenwerking Pegode Servicepunt vrijwilligerswerk Antwerpen

EINDRAPPORTAGE Samenwerking Pegode Servicepunt vrijwilligerswerk Antwerpen EINDRAPPORTAGE 2016 Samenwerking Pegode Servicepunt vrijwilligerswerk Antwerpen Inhoudstafel eindrapportage 2016 Inleiding 1. Globaal overzicht cijferrapportage 1.1 Aantal intakes per doorverwijzende instantie

Nadere informatie

GROOT PARTNEROVERLEG SARA - 5 JUNI 2014

GROOT PARTNEROVERLEG SARA - 5 JUNI 2014 GROOT PARTNEROVERLEG SARA - 5 JUNI 2014 Realisaties b innen Fu n c t ie 1 Ontwikkeling en va n M TA S a m enwerking m et S a R A - n et werk C ijfergeg evens A. REALISATIES BINNEN FUNCTIE 1 Binnen het

Nadere informatie

2. Toelichting ICF (International Classification of Functioning, disability and health)

2. Toelichting ICF (International Classification of Functioning, disability and health) VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID WOENSDAG 13 MEI 2015 Aanwezigen: Dirk Goeminne (voorzitter themagroep arbeid), Anne Grimon (vervanging Leen Van Assche,CGG Andante), Marleen Van Staey (Similes), Lies Janssens

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 18 OKTOBER 12

VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 18 OKTOBER 12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 18 OKTOBER 12 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Koen Van Rompaey

Nadere informatie

West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context

West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context Netwerkforum juni 2017 West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context Nieuw geestelijk gezondheidsbeleid De Gids naar een nieuw geestelijk gezondheidsbeleid

Nadere informatie

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 Basis = participatieladder Kader: Trede 5 = maatwerkdecreet Trede 3 en 4= decreet Werk- en zorgtrajecten Trede

Nadere informatie

1. Goedkeuring vorig verslag 14/01/ Maatwerkdecreet 2.1. Toelichting door Marc De Preter

1. Goedkeuring vorig verslag 14/01/ Maatwerkdecreet 2.1. Toelichting door Marc De Preter VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID WOENSDAG 11 MAART 2015 Aanwezigen: Dirk Goeminne (voorzitter themagroep arbeid), Joris Housen (netwerkcoördinator SaRA), Marc De Preter (De Brug), Marleen Van Staey (Similes),

Nadere informatie

Bespreking casus Internering (voorbereid door Jolien Debehets)

Bespreking casus Internering (voorbereid door Jolien Debehets) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 9 JANUARI '15 Aanwezigen: Jolien Debehets (schakelteam internering), Annemie Deckers (coördinator extern zorgciruit Hof van Beroep Antwerpen), Geert Kestens (HOP PZ zoersel),

Nadere informatie

PRIT praat INTERSECTORAAL. 12 december 2013

PRIT praat INTERSECTORAAL. 12 december 2013 PRIT praat INTERSECTORAAL 12 december 2013 Wie is de persoon met een psychische kwetsbaarheid of psychiatrische problematiek? Enkele cijfers (Itinera) Als 3 willekeurige Belgen rond een tafel zitten,

Nadere informatie

Decreet betreffende de organisatie en ondersteuning van het geestelijk gezondheidsaanbod

Decreet betreffende de organisatie en ondersteuning van het geestelijk gezondheidsaanbod Decreet betreffende de organisatie en ondersteuning van het geestelijk gezondheidsaanbod Voorbereidende documenten > Conceptnota Verslavingszorg > Conclusies Gezondheidsconferentie Preventie 2016 > Conclusies

Nadere informatie

1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016)

1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 31 MEI '16 Aanwezig: Wim Vanspringel (voorzitter functie 1), Marleen Van Staey (Similes), Anne Grimon (CGG Andante), Mia Gys (CAW Antwerpen), Ann Van Pelt (CAW Antwerpen),

Nadere informatie

FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO

FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO Arbeidscoaching in een vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg ART 107 Psycho-sociaal revalidatiecentrum Mirabello Arbeidscoaching Art 107 Ziekenhuizen

Nadere informatie

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO Club 107 voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek een initiatief van GGALIMERO PC Duffel woensdag 23 mei 2012 1. Welkom 2. GGALIMERO 3. GGZ-vernieuwing 4. Experimenten 5. En onze regio?

Nadere informatie

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Info avond SEL Waasland 24 mei 2012 Sint-Niklaas Stefaan Baeten Directeur psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus Historische context

Nadere informatie

I. Opvolging vorig verslag (9/1)

I. Opvolging vorig verslag (9/1) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 20 MAART '15 Aanwezigen: Jolien Debehets (schakelteam internering), Annemie Deckers (coördinator extern zorgciruit Hof van Beroep Antwerpen), Rudy Wouters (IBW Min), Greet

Nadere informatie

Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg'

Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg' Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg' Voorstel vanuit de Ronde Tafel Arbeidszorg 1 Achtergrond Het decreet 'Werk- en zorgtrajecten' van 23 april 2014 wil een structureel

Nadere informatie

PopovGGZ vzw. PopovGGZ/2014/RVB/GN/067ter 26/2/2015

PopovGGZ vzw. PopovGGZ/2014/RVB/GN/067ter 26/2/2015 PopovGGZ vzw Oude Abdij, Drongenplein 26, 9031 Gent (Drongen) Overlegplatform tel: 09 / 216 65 50 & fax: 09 / 216 65 59 Geestelijke e-mail: info@popovggz.be Gezondheidszorg website: www.popovggz.be Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Naar een betere geestelijke gezondheidszorg door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Studiedag GEPS 13/07/2017 Vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Situering 2002: algemene

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (6/01/2015)

1. Opvolging vorig verslag (6/01/2015) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 3 MAART '15 Aanwezig: Joris Housen (netwerkcoördinator), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator), Mia Gys (CAW Antwerpen), Geert Vandendriessche (VDIP), Dirk Meeus (CGG

Nadere informatie

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/ GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus 41 3600 Genk (Tel) 089/32 10 50 Info.lim@gtb-vlaanderen.be www.gtb-vlaanderen.be 1. Wat is de opdracht van GTB? De opdracht van GTB is opgedeeld is drie luiken:

Nadere informatie

DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING

DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING BEGELEIDER VOORBEREIDING OP DE VERWIJZING NAAR DE WERKWINKEL De begeleider gaat in gesprek met de klant om te horen waar hij werkt(e).

Nadere informatie

< Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > 5 september 12. Netwerkcoördinatoren en

< Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > 5 september 12. Netwerkcoördinatoren en < Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > 5 september 12 Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa.be 1970: ontstaan van DGGZ 1980: moratorium aantal bedden

Nadere informatie

Visie. Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie

Visie. Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie RIZIV GTB- VDAB Visie Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie 1. Historiek 1. Twee jaar pilootproject Samenwerking

Nadere informatie

Registratie arbeidszorg

Registratie arbeidszorg Registratie arbeidszorg 2010-2014 Redactie: Marc Boons, Jo Bellens Toelichting Dit rapport bevat de belangrijkste bevindingen van de cijfers uit het registratiesysteem dat de Ronde Tafel Arbeidszorg heeft

Nadere informatie

radar RADAR is het netwerk geestelijke gezondheid voor kinderen en jongeren in Oost-Vlaanderen. connect 0-4 is een programma dat instaat

radar RADAR is het netwerk geestelijke gezondheid voor kinderen en jongeren in Oost-Vlaanderen. connect 0-4 is een programma dat instaat radar RADAR is het netwerk geestelijke gezondheid voor kinderen en jongeren in Oost-Vlaanderen. RADAR verbindt verschillende actoren en organisaties om de geestelijke gezondheid van kinderen, jongeren

Nadere informatie

Netwerkcomité 20/06/2018

Netwerkcomité 20/06/2018 Netwerkcomité 20/06/2018 INHOUD 1. Strategisch plan 2. W² en AMA (activeringstrajecten) 3. Crisiskaart 4. Bemerkingen en discussie 1. Strategisch plan toekomst Crisisplan- uitbreiding 2A Intensifiëring

Nadere informatie

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten CONSULTATIEBUREAU DE VEST Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten OPBOUW PRESENTATIE 1. Wat is het consultatiebureau De Vest? 2. Gespecialiseerde arbeidsonderzoeksdienst (GA): Werkvragen Aanbod GA 3.

Nadere informatie

Nieuwe gids GGB K&J 1

Nieuwe gids GGB K&J 1 Nieuwe gids GGB K&J 1 Waarom deze gids Missie en Visie 3 Visie: 7 uitgangspunten A. Het moet duidelijk zijn dat een geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren moet uitgaan van een globale aanpak

Nadere informatie

Samenwerkingsmodel SaRA en VDAB/GTB : DRAAIBOEK (arrondissement Antwerpen)

Samenwerkingsmodel SaRA en VDAB/GTB : DRAAIBOEK (arrondissement Antwerpen) Versiedatum 10/04/2015 Samenwerkingsmodel SaRA en VDAB/GTB : DRAAIBOEK (arrondissement Antwerpen) Inhoudstafel 1. Situering (andere bijlage op http://sara.oggpa.be) 2. Visie (andere bijlage op http://sara.oggpa.be)

Nadere informatie

Intersectoraal Provinciaal Zorgcircuit zorgprogramma

Intersectoraal Provinciaal Zorgcircuit zorgprogramma Intersectoraal Provinciaal Zorgcircuit zorgprogramma OPBOUW Beknopte situering in evoluties (Jan) Federaal FOD overlegplatform geestelijke gezondheidszorg Vlaamse CGGZ GGZ Antwerpen VAPH Antwerpen Uitbouw

Nadere informatie

NETWERK GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO IEPER - DIKSMUIDE

NETWERK GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO IEPER - DIKSMUIDE NETWERK GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO IEPER - DIKSMUIDE Situering De overheid ontwikkelde een globale visie op wat er nodig is om te komen tot een (nog) betere geestelijke gezondheidszorg, weliswaar

Nadere informatie

Geïntegreerde aanpak laagtaalvaardig anderstalige werkzoekenden

Geïntegreerde aanpak laagtaalvaardig anderstalige werkzoekenden Geïntegreerde aanpak laagtaalvaardig anderstalige werkzoekenden Provinciale Netwerkdag Sociale Economie over Werken op maat 06 oktober 2016 Job-Link - Faruk Akkus GTB - Stefany Tan Kennismaken Agenda DEEL

Nadere informatie

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID Functie 1 Activiteiten op het vlak van preventie; geestelijke gezondheidszorgpromotie; vroegdetectie, -interventie en -diagnosestelling

Nadere informatie

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Kwadraat staat voor. kwaliteit, want kwaliteitsvolle zorg vermenigvuldigt als je ze deelt.. het bundelen van de krachten om mensen met een psychische

Nadere informatie

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Ontstaan Doorheen de jaren een stijging van het aantal aanmeldingen van personen met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Handboek innovatieve praktijken

Handboek innovatieve praktijken Handboek innovatieve praktijken NETWERK: SaRA - Antwerpen CONTACT PERSOON: Karolien Weemaes TELEFOON: 0476 67 11 53 MAIL : karolien.weemaes@oggpa.be WEBSITE : http://sara.oggpa.be ZoWeZo-team Het samenwerkingsmodel

Nadere informatie

Drug- en alcoholgebruik en beperking

Drug- en alcoholgebruik en beperking i. Ontmoetingsdag Drug- en alcoholgebruik en beperking Provincie Antwerpen 19 november 2014, Antwerpen Een initiatief van Samen Leven Stad Antwerpen, Onada, OGGPA, dienst Welzijn en Gezondheid Provincie

Nadere informatie

Jeugdhulp: groot bereik, divers en versterkt eigen krachten

Jeugdhulp: groot bereik, divers en versterkt eigen krachten 06/06/2016 Jeugdhulp: groot bereik, divers en versterkt eigen krachten Vandaag is het eerste intersectorale jaarverslag 2015 van de jeugdhulp voorgesteld, in aanwezigheid van Jo Vandeurzen, Vlaams minister

Nadere informatie

Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107

Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107 A.P.Z. SINT-LUCIA Algemene Directie INFOAVOND SEL 24/05/2012 Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107 I. Historische schets Psychiatrie Waasland Situatieschets Goede uitgebouwde

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel

FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel Verslag van 22 februari 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Verslag: Manu Meers, Fans De Greve, Liesbeth Santermans, Elke Saerens, Tatjana Cammerman, Freya Van Imschoot,

Nadere informatie

Zorg voor personen met het statuut internering. Lunchen met justitie 24 oktober 2017

Zorg voor personen met het statuut internering. Lunchen met justitie 24 oktober 2017 Zorg voor personen met het statuut internering Lunchen met justitie 24 oktober 2017 Overzicht Intra-penitentiair aanbod Zorgaanbod in de maatschappij Ervaringen nieuwe wet op de internering 26/10/2017

Nadere informatie

WORKSHOP BEZOEKRUIMTE-BEMIDDELING 12 december 2013 18/12/2013 CAW LIMBURG 1

WORKSHOP BEZOEKRUIMTE-BEMIDDELING 12 december 2013 18/12/2013 CAW LIMBURG 1 WORKSHOP BEZOEKRUIMTE-BEMIDDELING 12 december 2013 18/12/2013 CAW LIMBURG 1 1. Draaiboek Bezoekruimten Limburg Voorstelling medewerkers Aanmelding Intakeprocedure Weigeringscriteria Begeleiding: stappenplan

Nadere informatie

Overleg netwerkcoördinatoren en teamleiders -

Overleg netwerkcoördinatoren en teamleiders - Overleg netwerkcoördinatoren en teamleiders - 23 oktober 14 - VRAAGSTELLING: TEMPLATE MOBIELE EQUIPES 2014 1. Rubriek aanmeldingen, intake en inclusie Nood aan goede definities: aanmelding-intake-inclusie

Nadere informatie

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Heb je al gehoord van de 107? Niet 101 of 102 of 105 maar 107? gebaseerd op het nummer van het artikel in het KB over de ziekenhuizen die de

Nadere informatie

1. Opvolging en goedkeuring verslag dd. 28/03/2013.

1. Opvolging en goedkeuring verslag dd. 28/03/2013. VERSLAG VERGADERING THEMAGROEP VRIJE TIJD & ONTMOETING 23 MEI 2013 Aanwezig: Verstraeten Jo (voorzitter stuurgroep Trajectiel / netwerkplatform functie 3), Carla De Baere (PC Amadeus), Joris Housen (netwerkcoördinator

Nadere informatie

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Decreet werk- en zorgtrajecten Decreet houdende de werk- en zorgtrajecten Op 25 april 2014 bekrachtigd door de Vlaamse Regering Vlaams regeerakkoord 2014-2019:

Nadere informatie

Met een GOB naar werk

Met een GOB naar werk Met een GOB naar werk Katherine Smith Universitair Centrum voor Begeleiding en Opleiding (UCBO) 2009 www.ucbo.be GOB Dienst voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling doelgroep: personen

Nadere informatie

Organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden

Organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden Organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden De organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden wordt vandaag geregeld met het decreet van 8 maart 2013 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Naar een betere GGZ door de realisatie van zorgcircuits en zorgnetwerken

Naar een betere GGZ door de realisatie van zorgcircuits en zorgnetwerken Forum Netwerk GGZ Kempen 1. Verbreding en verdieping projecten Psy 107 2. Aanmeldingsteam 3. vanuit een getrapt zorgmodel 4. Woonzorgloket 5. Vragen? Inspiratie! Verbreding en verdieping projecten Psy

Nadere informatie

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Naar een betere geestelijke gezondheidszorg door de realisatie van zorgcircuits en netwerken vermaatschappelijking en wonen. 7/06/2019 Vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg There is

Nadere informatie

Internering. Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector

Internering. Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector Internering Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector Programma Functie coördinator extern zorgcircuit Registratie: vraag Uitstroom Extern aanbod wachtlijsten Perspectieven en uitdagingen

Nadere informatie

RESULTATEN VIP² GGZ CGG PRISMA VZW -

RESULTATEN VIP² GGZ CGG PRISMA VZW - RESULTATEN VIP² GGZ 2017 - CGG PRISMA VZW - VISIE & AANPAK KWALITEIT TE MONITOREN EN TE VERBETEREN Kwaliteitszorg is een belangrijk thema binnen de werking van ons centrum. Het verbeteren van de kwaliteit

Nadere informatie

(Aanzet tot) een nieuw decretaal beleidskader voor de samenwerking tussen werk en zorg

(Aanzet tot) een nieuw decretaal beleidskader voor de samenwerking tussen werk en zorg (Aanzet tot) een nieuw decretaal beleidskader voor de samenwerking tussen werk en zorg Studiedag Werk Werkt 27 maart 2014 Een momentopname Tussen een zoekende voorgeschiedenis... Decreet Werk en Zorg als

Nadere informatie