secretaresse! niveau 3 en! management assistent niveau 4!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "secretaresse! niveau 3 en! management assistent niveau 4!"

Transcriptie

1 secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van KLM die geen mbo-diploma hebben.

2 VAKMANSCHAP ÉN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Als secretaresse met een mbo-diploma niveau 3 op zak voer je zelfstandig taken uit rondom informatie management en taken rondom planning en organisatie. Met een niveau 4 diploma kun je meer verantwoordelijkheid nemen. Jij kunt dan hét aanspreekpunt zijn voor andere afdelingen en externe partijen die in contact willen komen met het management of directie. Je vakmanschap wordt erkend met verschillende examentoetsen en praktijkopdrachten. Je persoonlijke ontwikkeling zit in de wettelijke verplichte vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. OPLEIDINGS- PROGRAMMA OP MAAT NAAR SCHOOL De opleiding duurt gemiddeld 1 jaar. Voordat je de opleiding start bepalen we je beginniveau en of je secretaresse niveau 3 of management assistent niveau 4 gaat doen. Het verschil zit vooral in het taal- en rekenniveau. We bespreken hoe jij je werkervaring zichtbaar kan maken in een portfolio en welke kennis al kan worden getoetst. Hoe meer aantoonbare ervaring, hoe sneller je de opleiding kunt afronden. Zo maken we een opleidingsprogramma dat op jouw kennis en ervaring is afgestemd. Naast je werk, ga je in eigen tijd op donderdag van uur naar school. De school, MBO College Amstelland, staat in Amstelveen. Dat is ca.15 minuten met de auto van Schiphol. Een schooljaar duurt 40 weken, de schoolvakanties zijn vrij.

3 LEREN TIJDENS WERK VOORLICHTINGS- BIJEENKOMST 15 MEI 2014 AANMELDEN De praktijkopdrachten kun je tijdens je eigen werk doen. Hierbij krijg je begeleiding van een praktijkbegeleider van KLM. De theorie die je op school krijgt, kun je dan direct toepassen in de praktijk. Is deze opleiding iets voor jou? Meld je aan voor de verplichte voorlichtingsbijeenkomst op: donderdag 15 mei, uur bij MBO College Amstelland. Stuur nu een mail naar: Vermeld je contactgegevens en de naam van de opleiding. Als je na de voorlichting nog steeds enthousiast bent, meld je dan aan via de website: Vul het formulier volledig in en laat het ondertekenen door zowel je leidinggevende als je HR-manager. Mail het formulier naar: Na de aanmelding volgt de KLM selectieprocedure. Daar wordt gekeken of je voldoet aan de toelatingscriteria en naar je motivatie. Met een instaptoets bepalen we je niveau.

4 meest gestelde vragen Hoe ziet mijn vakkenpakket eruit? De verplichte MBO-vakken zijn: Nederlands, rekenen, LLB (Leren, loopbaan, burgerschapskunde) en Engels. Ondersteunende vakken (vakken waar geen examen in gedaan wordt) zijn Frans, ICT (Office-pakket) en marketing. Daarnaast leer je de werkprocessen omtrent twee kerntaken: informatie management en planning & organisatie. Kerntaak: informatie management Je leert informatie verzamelen ter voorbereiding op het verwerken van teksten. Je leert formuleren, redigeren en vormgeven van teksten. Je leert archiveren, relatienetwerk onderhouden en administratieve taken uitvoeren. Kerntaak: planning en organisatie Je leert hoe je een planning, draaiboek of checklist opstelt. Je leert de facilitaire taken omtrent bijeenkomsten organiseren en je leert bijeenkomsten organiseren. Welke talen moet ik volgen? Engels en Nederlands zijn verplicht en worden afgesloten met een examen. Frans is een vak wat je wel krijgt, maar waar je niet op kunt zakken voor het diploma. Voor Frans krijg je een aantekening op welk niveau je bent gekomen. Wat kan ik bij Nederlands verwachten? Er zijn 5 onderdelen: spreken, gesprekken voeren, luisteren, lezen en schrijven. Lezen en Luisteren zijn vanaf volgend schooljaar landelijke examens. Ze worden in een sessie digitaal afgenomen. Alle vragen zijn multiple choice en je moet een score van ongeveer 80% halen. Schrijven is ook op de computer en kan bestaan uit allerlei soorten formele en informele schrijfproducten, zoals een zakelijk brief, een advies uitbrengen, een mail schrijven, een betoog of een artikel. Spreken (monoloog) en Gesprekken voeren (dialoog) vinden na elkaar plaats gedurende een half uur (2x een kwartier). De deelnemer zit tegenover twee docenten. Wat is het taalniveau? Het taalniveau bij secretaresse niveau 3 is 2F. De teksten bij lezen en luisteren hebben een heldere structuur. Verbanden in de tekst worden duidelijk aangegeven. De teksten hebben overwegend een lage informatie-dichtheid en zijn niet te lang. Het taalniveau bij management assistent niveau 4 is 3F. De onderwerpen gaan verder dan de directe leefwereld van de deelnemer. De schrijfopdrachten zijn complex. Je moet laten zien dat je een vrijwel foutloze brief kan schrijven.

5 Wat kan ik bij Engels verwachten? Er zijn 5 onderdelen: spreken, gesprekken voeren, luisteren, lezen en schrijven. Het huiswerk bestaat voornamelijk uit leerwerk. De beoordeling geschiedt aan de hand van 5 deeltoetsen over de volgende vaardigheden: lezen, schrijven, luisteren, spreken, gesprekken voeren. Tot op heden is het zo, dat het voldoende scoren voor minimaal 3 van de 5 vaardigheden leidt tot het behalen van het vak Engels. Bij secretaresse niveau 3 zijn de vaardigheden zijn op niveau B1 (behalve Spreken, A2). Bij management assistent niveau 4 op niveau B2. Het verschil tussen B1 en B2 is behoorlijk groot. Het komt tot uiting in een strengere beoordeling van de taaluitingen op niveau B2 en een grotere diversiteit van onderwerpen die in het toets materiaal aan de orde kunnen komen. Hoe ziet een lesdag er uit? Van uur tot uur met een half uur dinerpauze. De lessen duren 3 kwartier. Moet ik veel huiswerk maken? Ja, het is veel. In de les is er geen tijd om opdrachten te maken. Dus het echte oefenen (leren, beheersen) doe je thuis. Wat kan ik verwachten bij rekenen? Letterlijk rekenen: optellen/aftrekken, delen/vermenigvuldigen, metrieke stelsel en redactiesommen (verhaaltjessommen). Dus geen wiskunde Wat is Loopbaan en burgerschap? De vroegere maatschappijleer met de student als uitgangspunt. In dit vak word je begeleid bij het leren studeren en het vormgeven van je loopbaan, met als belangrijk onderdeel het samenstellen van het portfolio. De component Burgerschap bestaat uit het verwerven van kennis, houding en vaardigheden voor de volgende gebieden: Sociaal- Economisch, Sociaal-Cultureel en Politiek-Juridisch. Er wordt (deels) gebruik gemaakt van een digitale lesmethode: Connect van uitgeverij Noordhoff. Krijg ik ook begeleiding? Ja, op individuele basis kan er via de mail contact opgenomen worden met de desbetreffende docent voor extra uitleg. Ook is er een spreekuur voorafgaand aan de lessen waarin je via de mail een afspraak kunt plannen met de coördinator. Op je werk krijg je begeleiding van KLM. Hoe word ik beoordeeld? Je wordt beoordeeld op school via toetsen en examens. Op het werk is de beoordeling via de praktijkopleider aan de hand van werkprocessen die in een portfolio verzameld worden. Hoe ziet een examen eruit? Rekenexamens zijn op de computer in een speciaal ingericht examenlokaal, ook bij Nederlands (onderdeel lezen en luisteren) vindt dit plaats op de computer. De andere onderdelen vinden mondeling plaats. Zijn er ook toetsen tussen door? Ja, tussentijds zijn er voortgangstoetsen.

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses en management assistenten die geen mbo-diploma

Nadere informatie

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van Schiphol Group die geen mbo-diploma hebben.

Nadere informatie

logistiek teamleider! niveau 3!

logistiek teamleider! niveau 3! logistiek teamleider niveau 3 De mbo-opleiding Logistiek teamleider niveau 3 is interessant voor iedereen die een uitvoerende functie heeft in de logistiek: luchtvracht, bagageproces, platform en afhandeling.

Nadere informatie

logistiek supervisor niveau 4

logistiek supervisor niveau 4 logistiek supervisor niveau 4 De mbo-opleiding Logistiek Supervisor niveau 4 leidt op tot manager transport & logistiek. Deze opleiding is voor (potentiele) leidinggevenden die werken in de luchtvracht,

Nadere informatie

logistiek teamleider niveau 3

logistiek teamleider niveau 3 logistiek teamleider niveau 3 De mbo-opleiding Logistiek teamleider niveau 3 is interessant voor iedereen die een uitvoerende functie heeft in de logistiek: luchtvracht, bagageproces, platform en afhandeling.

Nadere informatie

logistiek supervisor niveau 4

logistiek supervisor niveau 4 logistiek supervisor niveau 4 De mbo-opleiding Logistiek Supervisor niveau 4 leidt op tot manager transport & logistiek. Deze opleiding is voor (potentiele) leidinggevenden die werken in de luchtvracht,

Nadere informatie

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 De mbo-opleiding Luchtvaart dienstverlener niveau 4 is speciaal voor medewerkers van Passenger Services (PS) en Customer Ground Handling (CGH). Iedereen met een contract

Nadere informatie

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 De mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlener niveau 4 is speciaal voor iedereen die werkzaam is als (grond)stewardess op Schiphol. Iedereen met een mavo diploma (of overgangsbewijs

Nadere informatie

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 De mbo-opleiding Luchtvaart dienstverlener niveau 4 is voor iedereen die werkzaam is als stewardess of grondstewardess op de luchthaven Schiphol. VAKMANSCHAP ÉN PERSOONLIJKE

Nadere informatie

Managementassistent/directiesecretaresse

Managementassistent/directiesecretaresse Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Managementassistent/directiesecretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Directiesecretaresse/ Managementassistent Niveau 4 Duur: 3 jaar regulier 1 jaar versneld Crebocode: 95391 Dossiercode: 22157 Dossierjaar:

Nadere informatie

Examenplan Doktersassistente 2012-2015 1.Overzicht

Examenplan Doktersassistente 2012-2015 1.Overzicht Examenplan Doktersassistente 2012-2015 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Doktersassistente Niveau 4 2,5 jarig Crebocode: 91310 Dossiercode: Dossierjaar: 2012-2013 Leerweg: DTBOL/BBL

Nadere informatie

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je GELOOF IN JEZELF Jij verwacht dat je bij ons een vak kunt leren. Dat je goed onderwijs krijgt, zodat je kennis opbouwt die je nodig hebt voor later. Dat je tijdens je stage werkervaring kunt opdoen die

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Directiesecretaresse/ Managementassistent Niveau 4 Duur: 3 jaar regulier Crebocode: 95391 Dossiercode: 22157 Dossierjaar: 2012 Leerweg:

Nadere informatie

Praktijkschool diploma. De Faam November 2014

Praktijkschool diploma. De Faam November 2014 Praktijkschool diploma De Faam November 2014 Het praktijkschool diploma? Iedere leerling op de Faam kan sinds vorig schooljaar in de bovenbouw een PrO diploma halen als hij/zij: ontwikkeling kan aantonen

Nadere informatie

Examenplan Doktersassistente 2012-2015 1.Overzicht

Examenplan Doktersassistente 2012-2015 1.Overzicht Examenplan Doktersassistente 2012-2015 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Doktersassistente Niveau 4 3 jarig Crebocode: 91310 Dossiercode: Dossierjaar: 2012-2013 Leerweg: BOL

Nadere informatie

Medewerker secretariaat en receptie

Medewerker secretariaat en receptie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker secretariaat en receptie Studierichting Secretarieel Economie Breed Niveau 2 Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

EXAMENBESCHRIJVINGEN GENERIEKE VAKKEN

EXAMENBESCHRIJVINGEN GENERIEKE VAKKEN Pictures Flickr. EXAMENBESCHRIJVINGEN GENERIEKE VAKKEN DE VERSCHILLENDE MODULES DIE JE GEDURENDE HET OPLEIDINGSTRAJECT KRIJGT WORDEN HIER BESCHREVEN. 2F BLAUW MAATWERK IN EDUCATIE AQUAMARIJNLAAN 178 3523

Nadere informatie

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent BPV-praktijkboek Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Crebocode 90440, dossier 2013-2014 Bedrijfsnaam :. Naam Student : Cohort :.. Wat is een BPV werkboek Dit BPV werkboek maakt onderdeel uit van de Opleiding

Nadere informatie

Secretarieel. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3. na de zomervakantie.

Secretarieel. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Secretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3 Leerweg bol Sector Economie

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2015 Crebocode: Leerweg: bol

EXAMENPLAN 2015 Crebocode: Leerweg: bol Opleiding: Coordinator Beveiliging Niveau: 3 Opleidingsduur: 2 jaar; 2000 SBU EXAMENPLAN 2015 Crebocode: 90550 Leerweg: bol Cohort: 2015-2017 Sector: Economie en Dienstverlening Team: Orde en Veiligheid

Nadere informatie

Managementassistant/ office assistant Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 4

Managementassistant/ office assistant Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Managementassistent Studierichting Managementassistant/ office assistant Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Leidinggevende bakkerij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 4

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Leidinggevende bakkerij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 4 Studievoortgangsregeling Opleiding: Leidinggevende bakkerij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 4 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies...

Nadere informatie

Examenplan Sociaal-cultureel Werker

Examenplan Sociaal-cultureel Werker Examenplan Sociaal-cultureel Werker 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Sociaal-cultureel Werker niveau 4 3 jarig Crebocode: 91370 Leerweg: bol Cohort: 2014-2017 Sector: GW&S

Nadere informatie

Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft*

Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft* Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft* Schooljaar 2013-2014 * Gebaseerd op handboek Examinering Praktijkonderwijs 6 Haagse scholen 2009/2010 Handboek Examinering versie Grotius College

Nadere informatie

READER 2015/2016 TALENCENTRUM Deel A

READER 2015/2016 TALENCENTRUM Deel A READER 2015/2016 TALENCENTRUM Deel A naam opleiding e-mail 2 INHOUD DEEL A Algemene informatie 1 Startpagina... 3 2 Hoe je leert bij het Talencentrum... 4 3 Examen doen in het Talencentrum....5 4 Dyslexie?...

Nadere informatie

Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma

Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma Heb jij ervaring als productiemedewerker in de Food of Industrie en wil je jezelf beter inzetbaar maken door

Nadere informatie

Pilot afstuderen in de praktijk September 2014

Pilot afstuderen in de praktijk September 2014 Pilot afstuderen in de praktijk September 2014 Agenda Aanleiding pilot afstuderen in de praktijk Oude situatie Nieuwe situatie Middelen Partners Onderwijs examinering BPV leerjaar 3/niveau 4 OUD schooljaar

Nadere informatie

Examenplan Verpleegkundige niveau 4, 4 jarig regulier BOL/BBL 1.Overzicht

Examenplan Verpleegkundige niveau 4, 4 jarig regulier BOL/BBL 1.Overzicht Examenplan Verpleegkundige niveau 4, 4 jarig regulier BOL/BBL 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Verpleegkunde niveau 4 4 jarig Crebocode: 95520 Dossiercode: 95520/2012-2016

Nadere informatie

Inhoud. 1. Introductie Nederlands... 3

Inhoud. 1. Introductie Nederlands... 3 Functieopdracht Nederlands - Operator A en B Inhoud 1. Introductie Nederlands... 3 2. Opdrachten... 5 Opdracht 1. Verschillende meningen... 5 Opdracht 2. Luisteren naar een vergadering... 7 Opdracht 3.

Nadere informatie

Aanpassen van lessen en examens voor studenten met een beperking

Aanpassen van lessen en examens voor studenten met een beperking Aanpassen van lessen en examens voor studenten met een beperking 2015-2016 Status: vastgesteld september 2015 (Laatst gewijzigd 12-11-15) BR.090.121115-2 1. De deskundigenverklaring SVO vindt dat je bij

Nadere informatie

Examens hout- en meubelopleidingen in het mbo Niveau 2 en 3

Examens hout- en meubelopleidingen in het mbo Niveau 2 en 3 Examens hout- en meubelopleidingen in het mbo Niveau 2 en 3 Algemeen Wat moet ik doen? Aan het eind van je opleiding doe je examen om te laten zien dat je vakbekwaam bent. In dit informatieblad staat alles

Nadere informatie

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen STARTCOLLEGE Zadkine Startcollege Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je wel een vak leren, ervaring opdoen en ook nog eens een diploma behalen? Dan is het Startcollege iets voor jou!

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

Planning CITO. Leeswijzer:

Planning CITO. Leeswijzer: Planning CITO Nederlands (onderdelen:lezen en luisteren) en rekenen(onderdelen: Getallen,verhoudingen,meten&meetkunde en verbanden) 2014/2015 januari/februari Leeswijzer: 1. Zoek je niveau op (niv.3 2F

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke s (blauwe tekst = invulvoorbeeld; groene tekst is informatie) Examenoverzicht opleiding: Directiesecretaresse/Management Assistent Niveau 4 3 jarige opleiding Crebocode:

Nadere informatie

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 4

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Logistiek supervisor Studierichting Centrum voor Logistiek Vakmanschap Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bbl Sector

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Leidinggevende bakkerij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Leidinggevende bakkerij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 Studiesregeling Opleiding: Leidinggevende bakkerij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies... 4

Nadere informatie

Medewerker human resource management

Medewerker human resource management Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker human resource management Studierichting Juridisch Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010

STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010 STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010 Opleiding : Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent Crebo : 90440 Niveau : 1 Duur opleiding : 1 jaar Leerweg : BOL Inhoud Inleiding blz. 2 Welk werk doet een assistent blz.

Nadere informatie

Vragenlijst voor Begeleiders

Vragenlijst voor Begeleiders Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Vragenlijst voor Begeleiders Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Vestigingsmanager groothandel IBS niveau opleiding: 4 opleidingsduur:,5 Crebocode: 9494 Dossiercode: 22146 Dossierjaar: 2012 Leerweg:

Nadere informatie

NEDERLANDS en REKENEN

NEDERLANDS en REKENEN NEDERLANDS en REKENEN INHOUD Voorwoord Nederlands Rekenen Voorwoord Je beseft het misschien niet, maar de hele dag ben je met taal bezig. Om in de maatschappij en in je vak waarvoor je wordt opgeleid je

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 Summa Automotive Kwalificatiedossier : Assemblagetechnicus Mobiliteitsbranche Opleiding : Assemblagetechnicus Mobiliteitsbranche Crebonummer : 92230 KBB : Innovam

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 Summa Automotive Kwalificatiedossier : Bedrijfsautotechniek Opleiding : Technisch Specialist Bedrijfsauto s Crebonummer : 93460 KBB : Innovam Niveau : 4 Leerweg :

Nadere informatie

Medewerker secretariaat en receptie

Medewerker secretariaat en receptie Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker secretariaat en receptie Studierichting Managementassistant/ office assistant Economie breed niveau 2 Locatie Roermond

Nadere informatie

Coördinator Beveiliging

Coördinator Beveiliging Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25408 1-2 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Kaderberoepsgerichte Leerweg Leerjaar 4 2013-2014 Adres Industrieweg 4 4041 CR Kesteren T (0488) 48 13 10 E info.vk@helicon.nl Nederlands PTA Periode Examen Leerstofomschrijving

Nadere informatie

Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Junior Accountmanager cohort

Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Junior Accountmanager cohort Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Junior Accountmanager cohort 2018-2019 Gedurende de opleiding Junior Accountmanager word je op studieonderdelen beoordeeld. Welke resultaten heb je bereikt en hoe

Nadere informatie

Naam: School: Mentor:

Naam: School: Mentor: Naam: School: Mentor: Indeling portfolio Tab Domeinen Gebieden Opmerkingen* 1 Algemene informatie Mijn interesses Mijn stage(s) 2 Werken Mijn werkprocessen Mijn competenties Mijn certificaten /diploma

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerlingen

Vragenlijst voor leerlingen Competentie Vakinhoud Vragenlijst voor leerlingen Zet in het onderstaande overzicht je gemiddelde cijfer voor elk vak. Daarnaast kun je opschrijven waar je sterk en zwak in bent. Overzicht vakken Alfa

Nadere informatie

Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Commercieel medewerker cohort

Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Commercieel medewerker cohort Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Commercieel medewerker cohort 2018-2019 Gedurende de opleiding Commercieel Medewerker word je op studieonderdelen beoordeeld. Welke resultaten heb je bereikt en

Nadere informatie

Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College cohort 2012, 2013 en 2014 voor 2 de, 3de en 4de jaars Sport en Bewegen

Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College cohort 2012, 2013 en 2014 voor 2 de, 3de en 4de jaars Sport en Bewegen Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College cohort 2012, 2013 en 2014 voor 2 de, 3de en 4de jaars Sport en Bewegen Afstuderen voor de zomervakantie 2015: Alles ingeleverd en goedgekeurd voor dinsdag 12

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen Niveau 4 3 Jaar Crebocode : 90500 Dossiercode : 22163 Dossierjaar : 2012 Leerweg

Nadere informatie

Crebocode: Leerweg: BBL

Crebocode: Leerweg: BBL 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties (LMEI) Niveau : 4 Opleidingsduur: 1 jaar Examenjaar : 2014- Crebocode: 94291 Leerweg:

Nadere informatie

TANDARTSASSISTENTE. Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013. Sectorwerkstuk HET ASSINK LYCEUM

TANDARTSASSISTENTE. Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013. Sectorwerkstuk HET ASSINK LYCEUM TANDARTSASSISTENTE Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013 HET ASSINK LYCEUM Sectorwerkstuk Inhoudsopgave Inleiding... 3 Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?... 3

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Crebocode: Leerweg: bol

EXAMENPLAN 2016 Crebocode: Leerweg: bol Opleiding: Coördinator beveiliging Niveau: 3 Opleidingsduur: 2 jaar EXAMENPLAN 2016 Crebocode: 25408 Leerweg: bol Cohort: 2016-2018 College: SOMV Team: Orde & Veiligheid 1.Examenoverzicht 1.1.Beroep specifieke

Nadere informatie

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Beveiliger Niveau 2 2 jaar

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Beveiliger Niveau 2 2 jaar 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Beveiliger Niveau 2 2 jaar Crebocode: 94850 Leerweg: BOL Cohort: 2014-2016 Sector: Economie & Dienstverlening Team: Orde en Veiligheid Code

Nadere informatie

Handleiding examinering student eind stage

Handleiding examinering student eind stage Handleiding examinering student eind stage Handleiding voor het uitvoeren van examinering in de beroepspraktijk. Medewerker Beheer ICT P2-K1: Ondersteunen van gebruikers P2-K1-W1: Opstellen van instructies

Nadere informatie

Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College vanaf cohort 2012

Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College vanaf cohort 2012 Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College vanaf cohort 2012 Beste studenten, Gedurende de opleiding gaan jullie een Afstudeermap samenstellen waarin je alle bewijzen verzameld van de Kerntaakexamens,

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang: 1 januari 2013 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Domein Opleiding Maatschappelijke Dienstverlening Assistent Toezicht en Veiligheid Niveau 1 Crebonummer

Nadere informatie

Examenplan Doktersassistente 2014-2017 1.Overzicht

Examenplan Doktersassistente 2014-2017 1.Overzicht Examenplan Doktersassistente 2014-2017 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht : Doktersassistente Niveau 4 3 jarig Crebocode: 91310 Dossiercode: Dossierjaar: 2012-2013 Leerweg: BOL Cohort:

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

Informatie examens deelnemers

Informatie examens deelnemers Niveau 3 Niveau 2 Informatie examens deelnemers Proeve van bekwaamheid en Vakvaardigheidstoets - Niveau 2 en 3 Dit informatiedocument is van toepassing op examens bij de volgende crebo s: Niveau Crebocode

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Patissier Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Patissier Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 Studievoortgangsregeling Opleiding: Patissier Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies... 4 De

Nadere informatie

Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen.

Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen. 2 Inleiding Aan de leerlingen van de 3 e klas HTL, Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen. Om tot een weloverwogen keuze te komen, is het goed

Nadere informatie

De studieadviesregeling voor de student

De studieadviesregeling voor de student De studieadviesregeling voor de student Studieadviesregeling voor opleidingen die starten in schooljaar 2018-2019 In het eerste schooljaar krijg je minimaal twee keer een studieadvies. Een studieadvies

Nadere informatie

Spreken. Les 5: Wat zeg je? Gezondheid OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 5: Wat zeg je? Gezondheid OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019

Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019 Handboek Examinering Praktijkonderwijs Versie: februari 2019 Inhoud 1. Inleiding blz. 2 2. Algemeen blz. 2 3. Eisen blz. 3 4. Het eindgesprek blz. 3 5. Examenkosten blz. 3 Bijlage Het examenreglement blz.

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen Niveau 4 3 Jaar Crebocode : 90500 Dossiercode : 22163 Dossierjaar : 2012 Leerweg

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Medewerker Bloem, groen & styling Cohort: c19 Leerweg: BOL Niveau: 2

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Medewerker Bloem, groen & styling Cohort: c19 Leerweg: BOL Niveau: 2 Studievoortgangsregeling Opleiding: Medewerker Bloem, groen & styling Cohort: c19 Leerweg: BOL Niveau: 2 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies...

Nadere informatie

ROC nieuws. Welkom bij de afdeling Economie

ROC nieuws. Welkom bij de afdeling Economie Welkom bij de afdeling Economie De afdeling Economie van het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt opleidingen die een goede basis bieden voor een toekomst in deze branche én daarbuiten. Wij, de makers van

Nadere informatie

Technisch Specialist Personenauto's

Technisch Specialist Personenauto's Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Specialist Personenauto's Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Venlo - Hagerhofweg Niveau 4 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR. ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN boekhouden en informatica IN ÉÉN SCHOOLJAAR KLAAR OM TE STUDEREN IN HET NEDERLANDS WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE Ik

Nadere informatie

Toetsen voor de Moderne Vreemde Talen en het Nederlands

Toetsen voor de Moderne Vreemde Talen en het Nederlands Toetsen voor de Moderne Vreemde Talen en het Nederlands bij het Common European Framework Instructie voor de kandidaat - 2 - Instructie voor de kandidaat Lees deze instructie voordat je een examen gaat

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3 Studievoortgangsregeling Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies...

Nadere informatie

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Schoonheidsspecialist Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Examineren & Diplomeren doe je zo

Examineren & Diplomeren doe je zo Examineren & Diplomeren doe je zo Brochure Examineren & Diplomeren School voor ZSW, alle opleidingen t/m cohort 2015 2016 Versie 1.2 Wat staat in deze brochure? In deze brochure lees je alles omtrent examineren

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

Vakmanschapsroute Opleidingsgids Leerjaar 5. Informatie voor leerlingen van de opleiding Junior Kapper

Vakmanschapsroute Opleidingsgids Leerjaar 5. Informatie voor leerlingen van de opleiding Junior Kapper Vakmanschapsroute Opleidingsgids 2017 2018 Leerjaar 5 Informatie voor leerlingen van de opleiding Junior Kapper Opleidingsgids Vakmanschapsroute - leerjaar 5 - Kapper - 2017-2018 2 Inhoud 1. Voorwoord

Nadere informatie

flexibel Je gedrag kunnen veranderen als de situatie verandert of als dit nodig is om een doel te bereiken. computervaardigheden

flexibel Je gedrag kunnen veranderen als de situatie verandert of als dit nodig is om een doel te bereiken. computervaardigheden Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl ICT-beheerder Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4 Leerweg bol Sector Economie

Nadere informatie

D i e n s t e x a m e n s. I n f o r m a t i e B r o c h u r e. L a n d s e x a m e n 2 0 1 5-2 0 1 6

D i e n s t e x a m e n s. I n f o r m a t i e B r o c h u r e. L a n d s e x a m e n 2 0 1 5-2 0 1 6 M i n i s t e r i e v a n O n d e r w i j s, C u l t u u r, J e u g d e n S p o r t D i e n s t e x a m e n s I n f o r m a t i e B r o c h u r e L a n d s e x a m e n H A V O, V W O E N V S B O - T K

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

*EXAMENPLAN 2016 Crebocode: Leerweg: bol

*EXAMENPLAN 2016 Crebocode: Leerweg: bol Opleiding: Coördinator beveiliging Niveau: 3 Opleidingsduur: 2 jaar 1.Examenoverzicht 1.1.Beroep specifieke examens *EXAMENPLAN 2016 Crebocode: 25408 Leerweg: bol Cohort: 2016-2018 College: SOMV Team:

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakexpert teelt en groen technologie Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakexpert teelt en groen technologie Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 Studievoortgangsregeling Opleiding: Vakexpert teelt en groen technologie Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies...

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016

Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 Onderwijs- en Examenregeling 2015-2016 Summa Automotive Kwalificatiedossier : Middenkader Engineering Opleiding : Technicus Automotive Engineering Crebonummer : 944 KBB : Innovam Niveau : 4 Leerweg : BOL

Nadere informatie

horeca academy Informatiebrochure MBO-opleiding (Niveau 4, BBL)

horeca academy Informatiebrochure MBO-opleiding (Niveau 4, BBL) Informatiebrochure MBO-opleiding (Niveau 4, BBL) Inleiding Wil jij leren hoe je leiding moet geven aan een vestiging en kan zorgen dat de omzetdoelen worden gehaald, vanuit het oogpunt van een bedrijfsleider?

Nadere informatie

Laat jezelf zien. niveau 2 Schilder

Laat jezelf zien. niveau 2 Schilder niveau 2 Schilder LEERWEG DUUR PLAATS BBL 2 jaar Harderwijk* * Harderwijk: De Sypel 2 Het mooie aan schilderen is dat jij de finishing touch mag verzorgen: jij maakt een huis of pand echt af en geeft het

Nadere informatie

MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING

MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING 2016 OPLEIDING TOT ERVARINGSDESKUNDIGE MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING UIT EIGEN ERVARING Inge Mol Ik wil mijn stem laten horen. In het werkveld wordt er steeds meer gebruik gemaakt van kennis

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2015-2016 Basisberoepsgerichte Leerweg Leerwerk Traject Leerjaar 4

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2015-2016 Basisberoepsgerichte Leerweg Leerwerk Traject Leerjaar 4 Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 015-016 Basisberoepsgerichte Leerweg Leerwerk Traject Leerjaar 4 Adres Hervensebaan 7 53 JL Den Bosch T (073) 64 1 55 E info.vb@helicon.nl Nederlands PTA Periode

Nadere informatie

Examenboekje Helicon VMBO Groen

Examenboekje Helicon VMBO Groen Examenboekje Helicon VMBO Groen 2011-2012 VMBO GROEN VMBO GROEN Examenboekje Helicon VMBO Groen 2011-2012 VMBO Groen Inhoud Schoolexamen............................................................................

Nadere informatie

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot 2012-2013 Opleiding tot ervaringsdeskundige Mensen met een licht verstandelijk beperking Uit eigen ervaring... Ik wil mijn stem laten horen, in een groot aantal werkvelden wordt er steeds meer gebruik

Nadere informatie

Toelichting voorbeeldcurriculum Secretariële beroepen. Algemeen Gekozen opleidingsmodel: concentrisch

Toelichting voorbeeldcurriculum Secretariële beroepen. Algemeen Gekozen opleidingsmodel: concentrisch voorbeeldcurriculum Secretariële beroepen Profielen: Secretaresse (niveau 3) Managementassistent/directiesecretaresse (niveau 4) Onderdeel Algemeen Gekozen opleidingsmodel: concentrisch Dossierbrede start

Nadere informatie