Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen?"

Transcriptie

1 Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen?

2 Genesis 3: En de HERE God zeide: Zie, de mens is geworden als Onzer een door de kennis van goed en kwaad; nu dan, laat hij zijn hand niet uitstrekken en ook van de boom des levens nemen en eten, zodat hij in eeuwigheid zou leven. 23 Toen zond de HERE God hem weg uit de hof van Eden om de aardbodem te bewerken, waaruit hij genomen was. 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs met een flikkerend zwaard, dat zich heen en weer wendde, om de weg tot de boom des levens te bewaken.

3 Hebreeën 11:2 Want door dit (geloof) is aan de ouden een getuigenis gegeven.

4 Matteüs 3:2 En zeide: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen.

5 Matteüs 3:4 Hij nu, Johannes, droeg een kleed van kameelhaar en een lederen gordel om zijn lendenen; en zijn voedsel bestond uit sprinkhanen en wilde honing. Matteüs 3:17 En zie, een stem uit de hemelen zeide: Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb.

6 Matteüs 4:17 Van toen aan begon Jezus te prediken en te zeggen: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen.

7 Matteüs 4:23 En Hij trok rond in geheel Galilea en leerde in hun synagogen en verkondigde het evangelie van het Koninkrijk en genas alle ziekte en alle kwaal onder het volk.

8 Matteüs 7:21 Niet een ieder, die tot Mij zegt: Here, Here, zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie doet de wil mijns Vaders, die in de hemelen is.

9 Matteüs 9:35 En Jezus ging alle steden en dorpen langs en leerde in hun synagogen en verkondigde het evangelie van het Koninkrijk en genas alle ziekte en alle kwaal.

10 Matteüs 12:28 Maar indien Ik door de Geest Gods de boze geesten uitdrijf, dan is het Koninkrijk Gods over u gekomen.

11 Matteüs 13: Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een schat, verborgen in een akker, die een mens ontdekte en verborg, en in zijn blijdschap erover gaat hij heen en verkoopt al wat hij heeft en koopt die akker. 45 Evenzo is het Koninkrijk der hemelen gelijk aan een koopman, die schone parelen zocht.

12 Lucas 17:21 Ook zal men niet zeggen: zie, hier is het of daar! Want zie, het Koninkrijk Gods is bij u.

13 Johannes 4:13 Jezus antwoordde en zeide tot haar: Een ieder, die van dit water drinkt, zal weder dorst krijgen;

14 Johannes 3:3 Jezus antwoordde en zeide tot hem: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, tenzij iemand wederom geboren wordt, kan hij het Koninkrijk Gods niet zien.

15 Handelingen 1:3 Aan wie Hij Zich ook na zijn lijden met vele kentekenen levend heeft vertoond, veertig dagen lang hun verschijnende en tot hen sprekende over al wat het Koninkrijk Gods betreft.

16 Handelingen 20:25 En nu, zie, ik weet, dat gij allen, onder wie ik rondgereisd heb met de prediking van het Koninkrijk, mijn aangezicht niet meer zien zult.

17 Handelingen 28:31 Predikende het Koninkrijk Gods, en onderricht gevende aangaande de Here Jezus Christus met alle vrijmoedigheid, zonder enige belemmering.

18 Johannes 7:38 Wie in Mij gelooft, gelijk de Schrift zegt, stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.

19 Genesis 2:25 En zij beiden waren naakt, de mens en zijn vrouw, maar zij schaamden zich voor elkander niet.

20 Genesis 3:7 Toen werden hun beider ogen geopend, en zij bemerkten, dat zij naakt waren; zij hechtten vijgebladeren aaneen en maakten zich schorten. Genesis 3:10 En hij zeide: Toen ik uw geluid in de hof hoorde, werd ik bevreesd, want ik ben naakt; daarom verborg ik mij.

21 2 Korintiërs 5:1-5 1 Want wij weten, dat, indien de aardse tent, waarin wij wonen, wordt afgebroken, wij een gebouw van God hebben, in de hemelen, niet met handen gemaakt, een eeuwig huis. 2 Want hierom zuchten wij: wij haken ernaar met onze woonstede uit de hemel overkleed te worden, 3 als wij maar bekleed, en niet naakt, zullen bevonden worden. 4 Want wij, die nog in een tent wonen, zuchten bezwaard, omdat wij niet ontkleed, doch overkleed willen worden, opdat het sterfelijke door het leven worde verslonden. 5 God is het, die ons juist dáártoe bereid heeft en die ons de Geest tot onderpand gegeven heeft.

22 Openbaring 16:5 En ik hoorde de engel der wateren zeggen: Rechtvaardig zijt Gij, die zijt en die waart, Gij Heilige, dat Gij dit oordeel hebt geveld.

23 Genesis 3:21 En de HERE God maakte voor de mens en voor zijn vrouw klederen van vellen en bekleedde hen daarmede.

24 Galaten 3:27 Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed.

25 Genesis 3 1 De slang nu was het listigste van alle dieren des velds, die de HERE God gemaakt had; en zij zeide tot de vrouw: God heeft zeker wel gezegd: Gij zult niet eten van enige boom in de hof? 2 Toen zeide de vrouw tot de slang: Van de vrucht van het geboomte in de hof mogen wij eten, 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders zult gij sterven. 4 De slang echter zeide tot de vrouw: Gij zult geenszins sterven,

26 5 maar God weet, dat ten dage, dat gij daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden, en gij als God zult zijn, kennende goed en kwaad. 6 En de vrouw zag, dat de boom goed was om van te eten, en dat hij een lust was voor de ogen, ja, dat de boom begeerlijk was om daardoor verstandig te worden, en zij nam van zijn vrucht en at, en zij gaf ook haar man, die bij haar was, en hij at. 7 Toen werden hun beider ogen geopend, en zij bemerkten, dat zij naakt waren; zij hechtten vijgebladeren aaneen en maakten zich schorten.

27 8 Toen zij het geluid van de HERE God hoorden, die in de hof wandelde in de avondkoelte, verborgen de mens en zijn vrouw zich voor de HERE God tussen het geboomte in de hof. 9 En de HERE God riep de mens tot Zich en zeide tot hem: Waar zijt gij? 10 En hij zeide: Toen ik uw geluid in de hof hoorde, werd ik bevreesd, want ik ben naakt; daarom verborg ik mij. 11 En Hij zeide: Wie heeft u te kennen gegeven, dat gij naakt zijt? Hebt gij van de boom gegeten, waarvan Ik u verboden had te eten? 12 Toen zeide de mens:

28 De vrouw, die Gij aan mijn zijde gesteld hebt, die heeft mij van de boom gegeven en toen heb ik gegeten. 13 Daarop zeide de HERE God tot de vrouw: Wat hebt gij daar gedaan? En de vrouw zeide: De slang heeft mij verleid en toen heb ik gegeten. 14 Daarop zeide de HERE God tot de slang: Omdat gij dit gedaan hebt, zijt gij vervloekt onder al het vee en onder al het gedierte des velds; op uw buik zult gij gaan en stof zult gij eten, zolang gij leeft. 15 En Ik zal vijandschap zetten tussen u en de vrouw, en tussen uw zaad en haar zaad; dit zal u de kop vermorzelen en gij zult het de hiel vermorzelen.

29 16 Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermeerderen de moeite uwer zwangerschap; met smart zult gij kinderen baren en naar uw man zal uw begeerte uitgaan, en hij zal over u heersen. 17 En tot de mens zeide Hij: Omdat gij naar uw vrouw hebt geluisterd en van de boom gegeten, waarvan Ik u geboden had: Gij zult daarvan niet eten, is de aardbodem om uwentwil vervloekt; al zwoegende zult gij daarvan eten zolang gij leeft, 18 en doornen en distelen zal hij u voortbrengen, en gij zult het gewas des velds eten;.

30 19 in het zweet uws aanschijns zult gij brood eten, totdat gij tot de aardbodem wederkeert, omdat gij daaruit genomen zijt; want stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren. 20 En de mens noemde zijn vrouw Eva, omdat zij de moeder van alle levenden is geworden. 21 En de HERE God maakte voor de mens en voor zijn vrouw klederen van vellen en bekleedde hen daarmede. 22 En de HERE God zeide: Zie, de mens is geworden als Onzer een door de kennis van goed en kwaad; nu dan,

31 laat hij zijn hand niet uitstrekken en ook van de boom des levens nemen en eten, zodat hij in eeuwigheid zou leven. 23 Toen zond de HERE God hem weg uit de hof van Eden om de aardbodem te bewerken, waaruit hij genomen was. 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs met een flikkerend zwaard, dat zich heen en weer wendde, om de weg tot de boom des levens te bewaken.

32 Openbaring 12:9 En de grote draak werd (op de aarde) geworpen, de oude slang, die genaamd wordt duivel en de satan, die de gehele wereld verleidt; hij werd op de aarde geworpen en zijn engelen met hem.

33 Job 1:6 Op zekere dag nu kwamen de zonen Gods om zich voor de HERE te stellen, en onder hen kwam ook de satan.

34 1 Johannes 3:8 Wie de zonde doet is uit de duivel, want de duivel zondigt van den beginne. Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, opdat Hij de werken des duivels verbreken zou.

35 Genesis 3:4-5 4 De slang echter zeide tot de vrouw: Gij zult geenszins sterven, 5 maar God weet, dat ten dage, dat gij daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden, en gij als God zult zijn, kennende goed en kwaad.

36 Genesis 3:22 22 En de HERE God zeide: Zie, de mens is geworden als Onzer een door de kennis van goed en kwaad; nu dan, laat hij zijn hand niet uitstrekken en ook van de boom des levens nemen en eten, zodat hij in eeuwigheid zou leven.

De Bijbel Open Adam & Eva de zondeval Genesis 3. Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten,

De Bijbel Open Adam & Eva de zondeval Genesis 3. Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten, slang twijfel God had gezegd: Genesis 3 : 1 Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof? Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten, slang vrouw twijfel

Nadere informatie

Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen?

Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen? Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen? Genesis 3:22-24 22 En de HERE God zeide: Zie, de mens is geworden als Onzer een door de kennis van goed en kwaad; nu dan, laat hij zijn hand niet

Nadere informatie

EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16

EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16 EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16 EEN GROOT VERLIES De schepping De zondeval 3/16 De schepping (1) Genesis 1:27 En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God

Nadere informatie

Genesis 3 in het Nieuwe Testament De teksten in het NT waar wordt aangeknoopt bij woorden uit Genesis 3 (Naardense bijbel) :: 1 :: Gen.

Genesis 3 in het Nieuwe Testament De teksten in het NT waar wordt aangeknoopt bij woorden uit Genesis 3 (Naardense bijbel) :: 1 :: Gen. Genesis in het Nieuwe Testament De teksten in het NT waar wordt aangeknoopt bij woorden uit Genesis (Naardense bijbel) :: :: Gen.,- Maar de slang is naakter geweest dan alle wildleven van het veld, dat

Nadere informatie

Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan?

Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan? Welke boom stond midden in het hof en welke plannen had satan? Genesis 2:8-10 8 Ook plantte de HEERE God een hof in Eden, in het oosten, en Hij plaatste daar de mens, die Hij gevormd had. 9 En de HEERE

Nadere informatie

Verbroken relaties. Adam en Eva zoals God hen had geschapen. Het gevolg van de zondeval. www.delevensschool.org 1

Verbroken relaties. Adam en Eva zoals God hen had geschapen. Het gevolg van de zondeval. www.delevensschool.org 1 De voorgaande studie De eerste zonde - ongehoorzaamheid 1 werd afgesloten met de tekst: en zij (Eva) nam van zijn vrucht en at, en zij gaf ook haar man (Adam), die bij haar was, en hij at. Toen werden

Nadere informatie

Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden

Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden 27-10-2013 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 27-10-2013 2 Zal Hij me doden? Zal Hij op me mopperen? Zal Hij me knarsetandend toelaten?

Nadere informatie

Wat moeten wij nog doen onder de genade

Wat moeten wij nog doen onder de genade Wat moeten wij nog doen onder de genade 1 Johannes 3: 7 Kinderkens, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, gelijk Hij rechtvaardig is; Mattheüs 28: 19 Ga dan heen, onderwijs

Nadere informatie

Esc. voor het leven. Meet & Greet: De Schepper

Esc. voor het leven. Meet & Greet: De Schepper Esc. voor het leven Meet & Greet: De Schepper De Schepping in Genesis Zie het was zeer goed. 1:31 Oorsprong van de strijd in de hemel 2 bomen Strijd tussen satan en Christus Des levens Kennis van goed

Nadere informatie

Zondag 8 april. Welkom in De Regenboog

Zondag 8 april. Welkom in De Regenboog Zondag 8 april Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst : Sandra Dubbink Organist Lector Koster : Rien Hoekjen : Ria Brouwer : Dinand Dubbink Thema Thema in deze dienst:

Nadere informatie

Verbroken relaties. Adam en Eva zoals God hen had geschapen. Het gevolg van de zondeval. 1

Verbroken relaties. Adam en Eva zoals God hen had geschapen. Het gevolg van de zondeval.  1 De voorgaande studie De eerste zonde - ongehoorzaamheid 1 werd afgesloten met de tekst: en zij (Eva) nam van zijn vrucht en at, en zij gaf ook haar man (Adam), die bij haar was, en hij at. Toen werden

Nadere informatie

Jezus is onze Hogepriester Zijn leven

Jezus is onze Hogepriester Zijn leven Jezus is onze Hogepriester Zijn leven Exodus 12 1 En de HERE zeide tot Mozes en tot Aaron in het land Egypte: 2 Deze maand zal u het begin der maanden zijn; zij zal u de eerste der maanden van het jaar

Nadere informatie

--- oorsprong van het kwaad ---

--- oorsprong van het kwaad --- --- oorsprong van het kwaad --- Genesis H1-2 Toen kwam H3 Zes dagen geschapen Gesprek met Eva Alles was zeer goed Adam & Eva hadden alle vrijheid Daardoor het kwaad in deze wereld gekomen Dit was al eerder

Nadere informatie

De eerste zonde - ongehoorzaamheid

De eerste zonde - ongehoorzaamheid In de vorige studie is ingegaan op de rebellie in de hemel 1. De Bijbel openbaart niet wanneer deze rebellie heeft plaatsgevonden, maar die had wel zijn invloed op het leven van Adam en Eva in het paradijs

Nadere informatie

Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld?

Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld? Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld? 1) In aanbidding: Psalmen 89:12 Uwer is de hemel, uwer is ook de aarde; de wereld en haar volheid, Gij hebt ze gegrond Psalmen 24:1-2

Nadere informatie

Hoe was de situatie bij het begin van de schepping?

Hoe was de situatie bij het begin van de schepping? les 7 De Zondeval Hoe was de situatie bij het begin van de schepping? Genesis 2:9 En de HEERE God had alle geboomte uit het aardrijk doen spruiten, begeerlijk voor het gezicht, en goed tot spijs; en de

Nadere informatie

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs 2: 6 HSV 6 en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem

Nadere informatie

Thema: Wat is er toch mis met deze wereld?

Thema: Wat is er toch mis met deze wereld? Thema: Wat is er toch mis met deze wereld? 1. Wat gaat er zoal mis in Gods perfecte Plan? De zondeval? : Genesis 1:26-27, 31/ 2:15-17/ 3:1-5,22. De satan? : Richteren 9:22-23/ 1 Sam.16:14/ 2 Sam.24:1/

Nadere informatie

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat?

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? Johannes de Doper De op één na laatste profeet van het Oude Verbond Matteüs 26:28 want dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond,

Nadere informatie

Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel.

Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel. Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel. 1) De Schepping Genesis 1:3 En God zeide: Er zij licht; en er was licht. Genesis 1:31 En God zag alles wat Hij

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De dood en de tussenfase

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De dood en de tussenfase DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN De dood en de tussenfase De term eschatologie komt van 2 griekse woorden namelijk: Eschatos wat laatste betekent en logos wat kennis betekent. Eschatologie is de studie dat

Nadere informatie

Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw

Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw Art lll, Handboek, Kerk vd Nazarener: Wij geloven in de Heilige Geest, de derde Persoon van de Drieeenige Godheid; dat Hij voortdurend aanwezig is en doeltreffend

Nadere informatie

Hij zal zijn staatsietenten opslaan tussen de zee en de berg van het heilig Sieraad,

Hij zal zijn staatsietenten opslaan tussen de zee en de berg van het heilig Sieraad, Velen zullen zich laten reinigen en zuiveren en louteren, maar de goddelozen zullen goddeloos handelen; en geen der goddelozen zal het verstaan, maar de verstandigen zullen het verstaan. Daniel 12 Deel

Nadere informatie

Wat is het doel van mijn leven?

Wat is het doel van mijn leven? Wat is het doel van mijn leven? JV dinsdag 6 oktober Door: Laurens Inhoud De inhoudsopgave is leeg, omdat geen van de alineas;jlen die in het infovenster 'Document' zijn geselecteerd, in het document worden

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Toen God Adam en Eva schiep, bereikte de Schepping haar hoogste niveau: inderdaad, het was zeer goed. (v. 31).

Toen God Adam en Eva schiep, bereikte de Schepping haar hoogste niveau: inderdaad, het was zeer goed. (v. 31). Les 2 voor 9 januari 2016 Licht was God schiep zes e dingen op eerste zes dagen van de Schepping (Genesis 1): Land en zee waren Vegetatie was Het uitspansel was Zeedieren en vogels waren En God zag al

Nadere informatie

Les 7 Jezus Christus

Les 7 Jezus Christus Les 7 Jezus Christus De mensen waren afgedreven van God in de hof van Eden, ze waren bang en verborgen zich voor God. God zocht hen op en wilde door Zijn liefde terug een harmonie opbouwen. God zei hun

Nadere informatie

De schepping van hemel en aarde, volgens de Bijbel uit het boek Genisis H1-H3.

De schepping van hemel en aarde, volgens de Bijbel uit het boek Genisis H1-H3. De schepping van hemel en aarde, volgens de Bijbel uit het boek Genisis H1-H3. [1] 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde2 De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar

Nadere informatie

Overzicht van de zeven brieven van Openbaring 2 en 3

Overzicht van de zeven brieven van Openbaring 2 en 3 Overzicht van de zeven brieven van Openbaring 2 en 3 door: Hugo Bouter DE BRIEF AAN EFEZE Opschrift (2:1a). Dit zegt Hij, die de zeven sterren in Zijn rechterhand houdt, die tussen de zeven gouden kandelaren

Nadere informatie

Het Koninkrijk Gods. Synopsis van de evangeliën volgens Matteüs 8, 19, 20 en 22, Marcus 10, Lukas 10, 17 en 18 en Johannes 6

Het Koninkrijk Gods. Synopsis van de evangeliën volgens Matteüs 8, 19, 20 en 22, Marcus 10, Lukas 10, 17 en 18 en Johannes 6 Het Koninkrijk Gods Synopsis van de evangeliën volgens Matteüs 8, 19, 20 en 22, Marcus 10, Lukas 10, 17 en 18 en Johannes 6 Dit toneel is samengesteld uit een selectie van de meest sprekende dialogen uit

Nadere informatie

31 mei uur AA Kramer

31 mei uur AA Kramer 31 mei 17.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom en inleiding: Heel groot onderwerp. Zingen: Psalm 88: 1, 4 Votum en zegengroet Zingen: GK 150 Gebed Inleiding: We weten niet alles. Terug naar het begin.

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 30 december 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 30 december 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 30 december 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Lied: Gez. 140 1. Prijs de Heer die herders prijzen,

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 28 juni 2015 liturgische kleur groen 4 e zondag na Trinitatis voorganger : ds. Gerrit Olsman lector : Wim Koedijk cantor-organist : Tjalling Roosjen Orgelspel: Drie preludia

Nadere informatie

1.03 NL. Zonde fundament bekering

1.03 NL. Zonde fundament bekering Waar gaat dit TXT-Fondueprogramma over? Het doel van dit programma is om uit te leggen wat zonde is en wat die zonde in het leven van de mens veroorzaakt. Het ene team gaat de zondeval behandelen, het

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst 10 maart 2019 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Welkom en mededelingen Zingen Psalm 81: 1, 5, 6, 7 en 8 1. Jubelt God ter eer, Hij is onze sterkte! Juicht voor Israëls Heer, stem en tegenstem

Nadere informatie

En Jezus zei tegen een verlamde man, die tot Hem gebracht werd: Zoon, heb goede moed, uw zonden zijn u vergeven. Onze lichte verdrukking

En Jezus zei tegen een verlamde man, die tot Hem gebracht werd: Zoon, heb goede moed, uw zonden zijn u vergeven. Onze lichte verdrukking - 1 - Onze lichte verdrukking We lezen in 2 Kor. 5:16 de volgende heerlijke, ware woorden van de apostel Paulus: 16 Daarom verliezen wij de moed niet; integendeel, ook al vergaat onze uiterlijke mens,

Nadere informatie

De Bijbel Open Kaïn & Abel. Kaïn & Abel twee soorten mensen. Elk mens is godsdienstig.

De Bijbel Open Kaïn & Abel. Kaïn & Abel twee soorten mensen. Elk mens is godsdienstig. & twee soorten mensen Elk mens is godsdienstig. Toch accepteert God maar één manier om tot Hem te komen: op grond van een offer. De mens bekende Eva. = gemeenschap Eva zei: ik heb een man van de Here gekregen.

Nadere informatie

HET BEGIN VAN DE DROEFENIS VAN DE MENS

HET BEGIN VAN DE DROEFENIS VAN DE MENS Bijbel voor Kinderen presenteert HET BEGIN VAN DE DROEFENIS VAN DE MENS Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door:

Nadere informatie

MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK

MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK De kleur is wit. Antifoon bij de intrede 1 De leerlingen bleven eensgezind volharden in het gebed samen met Maria, de moeder van Jezus. Vgl. Hnd 1,

Nadere informatie

Vorige week heeft Emmanuel een start gemaakt met deze serie. Hij heeft het eerste kernverhaal verteld. Het verhaal van wie God is.

Vorige week heeft Emmanuel een start gemaakt met deze serie. Hij heeft het eerste kernverhaal verteld. Het verhaal van wie God is. 20121007 Zonde en belofte Genesis 3 CCG We zijn bezig met een serie Het grote verhaal van God. Niet omdat we bij wijze van een leuk project willen houden in de kerk om de hele bijbel door te preken, maar

Nadere informatie

Aantekeningen bij Eva

Aantekeningen bij Eva 1 Aantekeningen bij Eva 1. Genesis 2:18 "het is niet goed, dat de mens alleen zij. Ik zal hem een hulp maken, die bij hem past." De vertaling is hier niet helemaal juist. Het is veel beter om met de Statenvertaling

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

God liet zijn schepping niet in de steek

God liet zijn schepping niet in de steek In de studie Verbroken relaties 1 werden de gevolgen van de zondeval uitgelegd. Door de ongehoorzaamheid van Adam en Eva kwamen zonde en dood in de wereld. God liet zijn schepping echter niet aan haar

Nadere informatie

Is er in de hemel ook bier, dominee?

Is er in de hemel ook bier, dominee? Is er in de hemel ook bier, dominee? 1 Korintiërs 15:3-8 3 Want vóór alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de Schriften, 4 en Hij

Nadere informatie

Geloof omwille van de ander. Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013

Geloof omwille van de ander. Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013 Geloof omwille van de ander Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013 UITVERKOREN OM TOT ZEGEN TE ZIJN VOOR AL WAT LEEFT Adam & Eva God: Laat Ons mensen maken, opdat zij heersen (Genesis 1:26) En God zeide:

Nadere informatie

Marcus 1:1-13. We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus.

Marcus 1:1-13. We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus. - 1 - Marcus 1:1-13 We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus. Wie is die Marcus eigenlijk? Hij is niet één van de apostelen maar hoe heeft hij dan dit evangelie kunnen schrijven? Volgens de overlevering

Nadere informatie

Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven?

Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven? Vraag 1 - zondag 1: Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven? Antwoord: Dat ik met lichaam en ziel, beide in het leven en sterven, (a) niet mijn, (b) maar mijns getrouwen Zaligmakers Jezus

Nadere informatie

- 1 - Werkelijk vrij. Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade.

- 1 - Werkelijk vrij. Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade. - 1 - Werkelijk vrij Wij zijn, zoals Galaten 5:13 het noemt, tot vrijheid geroepen. We zullen achtereenvolgens behandelen: * Geen slaaf meer van de zonde. * Geen slaaf meer van mensen. * Geen slaaf meer

Nadere informatie

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 10 Houd jezelf toch niet voor de gek! Mensen die met allerlei mannen of vrouwen naar bed gaan, of afgoden aanbidden, of niet trouw zijn aan hun eigen man of vrouw, of mannen

Nadere informatie

Groei van baby tot volwassene. Zondag 12 augustus 2018

Groei van baby tot volwassene. Zondag 12 augustus 2018 Groei van baby tot volwassene Zondag 12 augustus 2018 Samenvatting vorige week Groei begint met een zaad Jij bent gemaakt om te groeien en vrucht te dragen Het Woord van God is het zaad en de voeding Niet

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 november Zeven zegels 12 december

Nadere informatie

Adam en Eva. In alles weerspiegelden. de goedheid van God.

Adam en Eva. In alles weerspiegelden. de goedheid van God. DE DROOM VAN GOD A In alles weerspiegelden Adam en Eva de goedheid van God. dam en Eva waren geschapen naar Gods beeld en naar zijn gelijkenis. Ze waren prachtig. In alles weerspiegelden zij de goedheid

Nadere informatie

DE VROEGE JAREN DER MENSHEID

DE VROEGE JAREN DER MENSHEID 1 Januari DE VROEGE JAREN DER MENSHEID (Schepping tot 2100 voor Christus) Het Begin Is het mogelijk om je een tijd voor te stellen waarin niets bestond? Neem de helderheid van de zon eens weg, bijvoorbeeld,

Nadere informatie

Het begin van het verdriet van de mens

Het begin van het verdriet van de mens Bible for Children stelt voor Het begin van het verdriet van de mens Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: Byron Unger; Lazarus Bewerkt door: M. Maillot; Tammy S. Vertaald door: Christian

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. Het begin van het verdriet van de mens

Bible for Children stelt voor. Het begin van het verdriet van de mens Bible for Children stelt voor Het begin van het verdriet van de mens Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: Byron Unger; Lazarus Bewerkt door: M. Maillot; Tammy S. Vertaald door: Christian

Nadere informatie

De val van de mens. De val van de mens Pagina 1

De val van de mens. De val van de mens Pagina 1 Onderstaand een bijdrage van Wieb Rodenhuis betreffende een schriftelijke overzetting van een bijbelstudie gegeven door wijlen br. Denijs van Zuylekom. (De boodschap van de bijbel: Genesis) We lezen Gen.2:8-25:

Nadere informatie

Dan Brown versus Ed Meenderink over de verborgen Boodschap van de Bijbel

Dan Brown versus Ed Meenderink over de verborgen Boodschap van de Bijbel Dan Brown versus Ed Meenderink over de verborgen Boodschap van de Bijbel - Waar gaat het om bij Het Verloren Symbool? - Wat is die verborgen, verloren boodschap in de Bijbel? l. Kan er mogelijk zoiets

Nadere informatie

Het probleem van de mens

Het probleem van de mens 3 1. 1.1 Vernieuwing van ons denken Als we willen vooruitkomen in het leven, als we willen groeien op alle valk, dan moeten wij bereid zijn totaal te willen veranderen van denken. De grootste vijand die

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK

MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK De kleur is wit. Antifoon bij de intrede 1 De leerlingen bleven eensgezind volharden in het gebed samen met Maria, de moeder van Jezus. Vgl. Hnd 1,

Nadere informatie

Doctrine van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest?

Doctrine van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest? Doctrine van de Heilige Geest Wie is de Heilige Geest? Bijbeltekst Johannes 16:7-15 Stof vandaag De Heilige Geest als persoon De Goddelijke eigenschappen van de Heilige Geest De Heilige Geest en zijn werken

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u

Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u en u zult tot stof terugkeren. Genesis 4:3-5 HSV En

Nadere informatie

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017 DE WIL VAN GOD Erwin van Bavel 10 juni 2017 Intro Bidt gij dan aldus: Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de

Nadere informatie

De leiding van de Heilige Geest, en de misleiding

De leiding van de Heilige Geest, en de misleiding De leiding van de Heilige Geest, en de misleiding Leiding van de Heilige Geest is essen3eel, fundamenteel en onmisbaar! Romeinen 8:14 Want allen, die door de Geest Gods geleid worden, zijn zonen Gods.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Thema: 666. : mw. F. Hovius

Welkom in de Menorah. Thema: 666. : mw. F. Hovius Welkom in de Menorah Thema: 666 Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. A.H. Boschma : dhr. A. Boven : mw. F. Hovius : dhr. H. Dorsman Gij die weet wat in mensen om gaat, ont ferm u, wees

Nadere informatie

Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch

Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch Het Koninkrijk van God in het Oude Testament Jezus en het Koninkrijk van God in de Evangeliën Het evangelie van Markus Het evangelie

Nadere informatie

De boodschap van de cherubs.

De boodschap van de cherubs. Onderstaand een bijdrage van Wieb Rodenhuis betreffende een schriftelijke overzetting van een Bijbelstudie gegeven door wijlen br. Denijs van Zuylekom. (De boodschap van de Bijbel: Genesis) De boodschap

Nadere informatie

Thema: "Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?!"

Thema: Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?! Thema: "Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?!" Jeremia 18:11-12 1 Het woord, dat van de HERE tot Jeremia kwam: 2 Maak u op, daal af naar het huis van de pogenbakker, en daar zal Ik u mijn

Nadere informatie

Zie ook: Enige verzen die het belang van de Torah (voor ons) aantonen

Zie ook: Enige verzen die het belang van de Torah (voor ons) aantonen Verzen over Torah #Verzen over torah Zie ook: Enige verzen die het belang van de Torah (voor ons) aantonen Mattheüs 5:17 Meent niet, dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet

Nadere informatie

Hoe het Koninkrijk van God komt

Hoe het Koninkrijk van God komt WWW.KOMMM.NL Hoe het Koninkrijk van God komt Drie keerpunten - drie fasen door Arie van der Stoep Het Koninkrijk van God is iets om blij van te worden! Het is een wereld die bij God al bestaat, waarin

Nadere informatie

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor.

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. - 1 - Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. 4:6/18 6 Want de God, die gesproken heeft: Licht schijne uit het duister, heeft het doen schijnen in onze harten, om ons te verlichten met de kennis der

Nadere informatie

Vernieuwd van dag tot dag. Dat is een heerlijke vernieuwing en die kan van dag tot dag plaats vinden!

Vernieuwd van dag tot dag. Dat is een heerlijke vernieuwing en die kan van dag tot dag plaats vinden! - 1 - Vernieuwd van dag tot dag Onze innerlijke mens kan van dag tot dag vernieuwd worden! En dat gaan wij lezen in 2 Cor. 4:16 waar staat: Daarom verliezen wij de moed niet, maar al vervalt ook onze uiterlijke

Nadere informatie

9 En de HEERE God liet allerlei bomen uit de aardbodem opkomen, begerenswaardig om te zien en goed om van te eten; ook de boom des levens, in het

9 En de HEERE God liet allerlei bomen uit de aardbodem opkomen, begerenswaardig om te zien en goed om van te eten; ook de boom des levens, in het Geheiligd zijn 9 En de HEERE God liet allerlei bomen uit de aardbodem opkomen, begerenswaardig om te zien en goed om van te eten; ook de boom des levens, in het midden van de hof, en de boom van de kennis

Nadere informatie

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015 Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 1 Inleiding (1) Schrijver: Johannes, discipel en apostel (noemt zichzelf: de discipel van wie Jezus hield) Doel (Joh 20:31): dat je gelooft dat Jezus

Nadere informatie

M/V en ambt Waarom revisie? Corné Koelewijn

M/V en ambt Waarom revisie? Corné Koelewijn M/V en ambt Waarom revisie? Corné Koelewijn De Bijbel over M/V 2 lijnen 1. De lijn van de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw 2. De lijn van het verschil in verantwoordelijkheid die God aan man en vrouw

Nadere informatie

Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus.

Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus. Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus. De mensheid is sinds de zondeval (Genesis 3) belast met de erfzonde. Dit wil zeggen dat elk mens geboren wordt met een verloren relatie, zonder enige

Nadere informatie

Appèldienst 28 augustus God dichtbij of op afstand?

Appèldienst 28 augustus God dichtbij of op afstand? Appèldienst 28 augustus 2016 God dichtbij of op afstand? ----------------------------------------------------------------------------------- Leiding : Aart de Zwaan Appèlwoord : ds. David ten Voorde Combo

Nadere informatie

De Boodschap van de Cherubs

De Boodschap van de Cherubs De Boodschap van de Cherubs Genesis 3: De slang nu was het listigste van alle dieren des velds, die de HERE God gemaakt had; en zij zeide tot de vrouw: God heeft zeker wel gezegd: Gij zult niet eten van

Nadere informatie

zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL

zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. H. van Dijk, Bussum Gastvrouw: Annie Visser Lector: Annie Visser Diaken: Willy Hoekstra Organist: Jan de Vries Koster: Henk

Nadere informatie

DERDE ZONDAG VAN PASEN

DERDE ZONDAG VAN PASEN DERDE ZONDAG VAN PASEN 83 EERSTE LEZING Hand., 5, 27b-32. 40b-47 Van dit alles zijn wij getuigen maar ook de heilige Geest. Uit de Handelingen der Apostelen 27b In die dagen ondervroeg de hogepriester

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: HET BEGIN

Hoofdstuk 1: HET BEGIN Hoofdstuk 1: HET BEGIN 2 Dit verhaal word verteld in een oud boek, duizenden jaren oud. Elk woord dat ik u ga vertellen is waar. Een aantal dingen zijn erg moeilijk te geloven, Maar de waarheid is vaak

Nadere informatie

Youth2Youth Ministries Suriname

Youth2Youth Ministries Suriname 1. Welke verzekering hebben wij, dat er een oordeel zijn zal? Daarom dat Hij (God) een dag gesteld heeft, op welke Hij de aardbodem rechtvaardiglik zal oordelen. Hand.7:30, 31. 2. Was het oordeel in de

Nadere informatie

EEN VRESELIJKE TIJD VOOR JEZUS

EEN VRESELIJKE TIJD VOOR JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert EEN VRESELIJKE TIJD VOOR JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Alstublieft voor u: Een lichtpuntje!

Alstublieft voor u: Een lichtpuntje! Alstublieft voor u: Een lichtpuntje! Worstelt u met de gevolgen van een ernstige ziekte? Voelt u zich in de steek gelaten? Bent u intens verdrietig om het verlies van iemand waar u veel van heeft gehouden?

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015 Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71 dinsdag 2 juni 2015 1 ev. Johannes tot nu toe 1:1-18 Jezus is het Woord: bij God en zelf God 1:19-52 Jezus is het Lam van God discipelen volgen Hem

Nadere informatie

Het nieuwe verbond. Stap in je geloof

Het nieuwe verbond. Stap in je geloof Het nieuwe verbond Stap in je geloof Even opfrissen 4 grote woorden van de zegen voor ons van het Nieuwe Verbond? Nieuwe Verbond vanuit ons perspectief: GEDAAN (Volbracht, rust) GENADE en ZEGEN uit een

Nadere informatie

Waarom is studie van het profetisch woord zo belangrijk en welke functie heeft het?

Waarom is studie van het profetisch woord zo belangrijk en welke functie heeft het? De eerste profetie in de Bijbel. Waarom is studie van het profetisch woord zo belangrijk en welke functie heeft het? 2 Petrus 1:19 19 En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet

Nadere informatie

Bekering. Door God was de mens volmaakt geschapen. Wat was het gevolg van de zondige staat van de mens?

Bekering. Door God was de mens volmaakt geschapen. Wat was het gevolg van de zondige staat van de mens? les 9 Door God was de mens volmaakt geschapen. Wat was het gevolg van de zondige staat van de mens? Genesis 3:8 En zij hoorden de stem van de HEERE God, wandelende in de hof, aan de wind des daags. Toen

Nadere informatie

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD Wat is het evangelie? Jezus stierf voor onze zonden en stond op uit de dood. Wij zijn met Hem gestorven aan ons oude leven en met Hem opgestaan in een nieuw leven. God

Nadere informatie

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld!

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! Liturgie kinderkerstfeest 26 december 2018 Christelijke Gereformeerde Kerk, naam Dominee Organist Pianist God was er altijd. God is er altijd. God

Nadere informatie

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op?

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Een verwijzing naar het hemels koninkrijk. Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Jesaja 11:6-8 Een wolf zal bij een lam verblijven, een luipaard bij een geitenbok neerliggen,

Nadere informatie

Ingaan in de rust van de Vader

Ingaan in de rust van de Vader Ingaan in de rust van de Vader Hebreeen 4: 1 Laten wij er dan beducht voor zijn dat iemand van u ooit schijnt achter te blijven, terwijl de belofte om in Zijn rust binnen te gaan nog van kracht is. 2 Want

Nadere informatie

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015 Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof Kortrijk, 25 februari 2015 Je bestemming Schema Hoe ziet ons leven nu eruit? Wat is de prediking van Jezus De zegen van het Nieuwe Verbond Veranderingen van het

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

2 Korinthe 4:16 5:10

2 Korinthe 4:16 5:10 2 Korinthe 4:16 5:10 16 Daarom verliezen we de moed niet. Want onze uiterlijke mens (lichaam) vergaat wel, maar onze innerlijke mens (geest) vernieuwt zich van dag tot dag. 17 De kleine moeilijkheden van

Nadere informatie

Johannes de doper. de dag, dat hij zich aan Israël vertoonde.

Johannes de doper. de dag, dat hij zich aan Israël vertoonde. - 1 - Johannes de doper We gaan het hebben over Johannes de doper. Over Johannes de doper zei de engel Gabriël tegen zijn vader Zacharias in Lucas 1:15 Deze zal groot zijn voor de Here en wijn en sterke

Nadere informatie