Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld?"

Transcriptie

1 Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld?

2 1) In aanbidding:

3 Psalmen 89:12 Uwer is de hemel, uwer is ook de aarde; de wereld en haar volheid, Gij hebt ze gegrond

4 Psalmen 24:1-2 1 Des Heren is de aarde en haar volheid, de wereld en die daarop wonen. 2 Want Hij heeft haar op de zeeën gegrond en op de stromen gevestigd.

5 Psalmen 24:10 Wie is Hij toch, de Koning der ere? De Here der heerscharen, Hij is de Koning der ere.

6 Psalmen 47:8-9 8 Want God is de Koning der ganse aarde, psalmzingt met een kunstig lied. 9 God regeert over de volken, God is gezeten op zijn heilige troon.

7 In praktijk en waarneming:

8 1 Johannes 5:19 Wij weten, dat wij uit God zijn en de gehele wereld in het boze ligt.

9 2 Koningen 6: Toen de dienaar van de man Gods des morgens vroeg opstond en naar buiten trad, zie, een leger omringde de stad, zowel paarden als wagens. En zijn knecht zeide tot hem: Ach, mijn heer! wat moeten wij doen? 16 Maar hij zeide: Vrees niet, want zij, die bij ons zijn, zijn talrijker dan zij, die bij hen zijn. 17 Toen bad Elisa: Here, open toch zijn ogen, opdat hij zie. En de Here opende de ogen van de knecht en hij zag en zie, de berg was vol vurige paarden en wagens rondom Elisa. 18 Toen de vijanden nu tot hem afdaalden, bad Elisa tot de Here: Sla dit volk toch met blindheid. En Hij sloeg hen met blindheid naar het woord van Elisa.

10 Psalmen 73:1-8 1 Waarlijk, God is goed voor Israël, voor hen die rein van hart zijn. 2 Maar mij aangaande, bijkans waren mijn voeten afgeweken,bijna waren mijn schreden uitgegleden. 3 Want ik was afgunstig op de hoogmoedigen,toen ik de voorspoed der goddelozen zag. 4 Want moeiten hebben zij niet, gaaf en welgedaan is hun lichaam; 5 in de kwelling der stervelingen delen zij niet, en met andere mensen worden zij niet geplaagd.

11 6 Daarom is de trots hun een halssieraad, het geweld omhult hen als een kleed; 7 hun ogen puilen uit van vet, de inbeeldingen van hun hart lopen over; 8 zij spotten, en boosaardig spreken zij van verdrukking, zij spreken uit de hoogte;

12 Psalmen 73: Zie, zo zijn de goddelozen, altijd onbezorgd vermeerderen zij het bezit. 13 Maar tevergeefs heb ik mijn hart rein gehouden, mijn handen in onschuld gewassen.

13 Psalmen 73: Ik tobde erover om dit te begrijpen, een kwelling was het in mijn ogen, 17 totdat ik in Gods heiligdommen inging, en op hun einde lette. 18 Waarlijk, Gij stelt hen op glibberige plaatsen, Gij doet hen instorten tot puin. 19 Hoe worden zij in een oogwenk tot een voorwerp van ontzetting, zijn zij verdwenen, vergaan door verschrikkingen; 20 gelijk een droom na het ontwaken, o Here, versmaadt Gij, als Gij opwaakt, hun beeld.

14 Hebreeën 11:1-2 1 Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet. 2 Want door dit (geloof) is aan de ouden een getuigenis gegeven.

15 Matteüs 3:2 En zeide: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen.

16 Matteüs 13: En de discipelen kwamen en zeiden tot Hem: Waarom spreekt Gij tot hen in gelijkenissen? 11 Hij antwoordde hun en zeide: Omdat het u gegeven is de geheimenissen van het Koninkrijk der hemelen te kennen, maar hun is dat niet gegeven.

17 Matteüs 13:44 Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een schat, verborgen in een akker, die een mens ontdekte en verborg, en in zijn blijdschap erover gaat hij heen en verkoopt al wat hij heeft en koopt die akker.

18 Lucas 17:21 Ook zal men niet zeggen: zie, hier is het of daar! Want zie, het Koninkrijk Gods is bij u.

19 Lucas 22: Want Ik zeg u, dat Ik het voorzeker niet meer eten zal, voordat het vervuld is in het Koninkrijk Gods. 17 En Hij nam een beker op, sprak de dankzegging uit en zeide: Neemt deze en laat hem bij u rondgaan. 18 Want Ik zeg u, Ik zal van nu aan voorzeker niet van de vrucht van de wijnstok drinken, voordat het Koninkrijk Gods gekomen is.

20 Johannes 18: Jezus antwoordde: Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld; indien mijn Koninkrijk van deze wereld geweest was, zouden mijn dienaars gestreden hebben, opdat Ik niet aan de Joden zou worden overgeleverd; nu echter is mijn Koninkrijk niet van hier. 37 Pilatus dan zeide tot Hem: Zijt Gij dus toch een koning? Jezus antwoordde: Gij zegt, dat Ik koning ben. Hiertoe ben Ik geboren en hiertoe ben Ik in de wereld gekomen, opdat Ik voor de waarheid zou getuigen; een ieder, die uit de waarheid is, hoort naar mijn stem.

21 2) De plaats van Satan/de Duivel:

22 Job 1:6-7 6 Op zekere dag nu kwamen de zonen Gods om zich voor de Here te stellen, en onder hen kwam ook de satan. 7 En de Here zeide tot de satan: Vanwaar komt gij? En de satan antwoordde de Here: Van een zwerftocht over de aarde, die ik doorkruist heb.

23 Job 1:12 En de Here zeide tot de satan: Zie, al wat hij bezit, zij in uw macht; alleen tegen hemzelf zult gij uw hand niet uitstrekken. Toen ging de satan van des Heren aangezicht heen.

24 Johannes 12:31 Nu gaat er een oordeel over deze wereld; nu zal de overste dezer wereld buitengeworpen worden

25 Johannes 14:30 Niet veel zal Ik meer met u spreken, want de overste der wereld komt en heeft aan Mij niets.

26 Efeziërs 2:1-3 1 Ook u, hoewel gij dood waart door uw overtredingen en zonden, 2 waarin gij vroeger gewandeld hebt overeenkomstig de loop dezer wereld, overeenkomstig de overste van de macht der lucht, van de geest, die thans werkzaam is in de kinderen der ongehoorzaamheid, 3 trouwens, ook wij allen hebben vroeger daarin verkeerd, in de begeerten van ons vlees, handelende naar de wil van het vlees en van de gedachten, en wij waren van nature, evenzeer als de overigen, kinderen des toorns.

27 Efeziërs 6:12 Want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.

28 2 Korinthiërs 4:3-4 3 Indien dan nog ons evangelie bedekt is, is het bedekt bij hen, die verloren gaan, 4 ongelovigen, wier overleggingen de god dezer eeuw met blindheid heeft geslagen, zodat zij het schijnsel niet ontwaren van het evangelie der heerlijkheid van Christus, die het beeld Gods is.

29 Matteüs 4:1 Toen werd Jezus door de Geest naar de woestijn geleid om verzocht te worden door de duivel.

30 Matteüs 4:8-9 8 Wederom nam de duivel Hem mede naar een zeer hoge berg en hij toonde Hem al de koninkrijken der wereld en hun heerlijkheid, 9 en zeide tot Hem: Dit alles zal ik U geven, indien Gij U nederwerpt en mij aanbidt.

31 3) De Overwinning van Jezus:

32 Johannes 12: Nu gaat er een oordeel over deze wereld; nu zal de overste dezer wereld buitengeworpen worden; 32 en als Ik van de aarde verhoogd ben, zal Ik allen tot Mij trekken.

33 Openbaringen 11:15 En de zevende engel blies de bazuin en luide stemmen klonken in de hemel, zeggende: Het koningschap over de wereld is gekomen aan onze Here en aan zijn Gezalfde, en Hij zal als koning heersen tot in alle eeuwigheden.

34 Openbaringen 11:17 zeggende: Wij danken U, Here God, Almachtige, die is en die was, dat Gij uw grote macht hebt opgenomen en het koningschap hebt aanvaard.

35 Openbaringen 19:6 En ik hoorde als een stem van een grote schare en als een stem van vele wateren en als een stem van zware donderslagen, zeggende: Halleluja! Want de Here, onze God, de Almachtige, heeft het koningschap aanvaard.

De aardse heerlijkheid.

De aardse heerlijkheid. Psalm 73. Een psalm van Asaf, componist en dirigent, door koning David aangesteld voor de erediensten. Een prachtig lied met geestelijke inhoud om diep over na te denken en, dieper te vertrouwen op God.

Nadere informatie

Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen?

Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen? Genesis 1-12 in onze tijd. Wat zit er achter die verhalen? Genesis 3:22-24 22 En de HERE God zeide: Zie, de mens is geworden als Onzer een door de kennis van goed en kwaad; nu dan, laat hij zijn hand niet

Nadere informatie

God, goden en mensen

God, goden en mensen God, goden en mensen afgoden, door mensen gemaakten beelden: Exodus 20:22-23 Exodus 20:22-23 22 Toen zeide de Here tot Mozes: Zó zult gij zeggen tot de Israëlieten: gij hebt gezien, dat Ik van de hemel

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD Wat is het evangelie? Jezus stierf voor onze zonden en stond op uit de dood. Wij zijn met Hem gestorven aan ons oude leven en met Hem opgestaan in een nieuw leven. God

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 30 december 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 30 december 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 30 december 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Lied: Gez. 140 1. Prijs de Heer die herders prijzen,

Nadere informatie

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18 - 1 - Johannes 1:1/18 1 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. De apostel Johannes begint zijn evangelie met dezelfde drie woorden die in Genesis 1 staan, namelijk:

Nadere informatie

macht heb u los te laten, maar ook macht om u te kruisigen? Weet gij niet?

macht heb u los te laten, maar ook macht om u te kruisigen? Weet gij niet? - 1 - Weet gij niet? De woorden: Weet gij niet komen 23x in de bijbel voor. In de vragende vorm dus. Bijna de helft van deze 23 keer komt voor rekening van Paulus. Ongeveer 11 keer zegt hij in zijn brieven:

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw

Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw Art lll, Handboek, Kerk vd Nazarener: Wij geloven in de Heilige Geest, de derde Persoon van de Drieeenige Godheid; dat Hij voortdurend aanwezig is en doeltreffend

Nadere informatie

Aan de rechterhand van de Vader totdat

Aan de rechterhand van de Vader totdat Aan de rechterhand van de Vader totdat Lukas 24: 50 En Hij leidde hen naar buiten tot bij Betanie en Hij hief de handen omhoog en zegende hen. 51 En het geschiedde, terwijl Hij hen zegende, dat Hij van

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd?

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? De profeet Micha en de eindtijd. Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? Micha 4:1 1 Maar in het laatste der dagen zal het geschieden, dat de berg van het huis des Heeren zal vastgesteld zijn op de

Nadere informatie

Psalmen 36:7 8. uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE.

Psalmen 36:7 8. uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE. Psalmen 36:7 8 7 uw gerech*gheid is als de bergen Gods, uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE. 8 Hoe kostelijk is uw goeder*erenheid, o God; daarom schuilen de mensenkinderen

Nadere informatie

--- oorsprong van het kwaad ---

--- oorsprong van het kwaad --- --- oorsprong van het kwaad --- Genesis H1-2 Toen kwam H3 Zes dagen geschapen Gesprek met Eva Alles was zeer goed Adam & Eva hadden alle vrijheid Daardoor het kwaad in deze wereld gekomen Dit was al eerder

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondagochtend 15 juli 2018 (10.00 uur), waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan:

Liturgie voor de doopdienst op zondagochtend 15 juli 2018 (10.00 uur), waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan: Liturgie voor de doopdienst op zondagochtend 15 juli 2018 (10.00 uur), waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan: Bibi Meis Linde Kamphuis 14 februari 2018 Kirsten Britt Kottier 14 maart 2018 Lars

Nadere informatie

Esc. voor het leven. Meet & Greet: De Schepper

Esc. voor het leven. Meet & Greet: De Schepper Esc. voor het leven Meet & Greet: De Schepper De Schepping in Genesis Zie het was zeer goed. 1:31 Oorsprong van de strijd in de hemel 2 bomen Strijd tussen satan en Christus Des levens Kennis van goed

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

de tijd van het oordeel aangebroken.

de tijd van het oordeel aangebroken. Les 27 De tegenwoordige waarheid. Welke periode is aan het naderen? Openbaring 14:6-7 En ik zag een anderen engel, vliegende in het midden des hemels, en hij had het eeuwige Evangelie, om te verkondigen

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding.

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. En ik zag, toen Hij het zesde zegel opende, en daar geschiedde een grote aardbeving en de zon werd zwart als een haren

Nadere informatie

Wie zal komen en overwinnen?

Wie zal komen en overwinnen? Zacharia over Gods definitieve overwinning. Wie zal komen en overwinnen? Zacharia 14:1 1 Zie, er komt een dag voor de HEERE waarop de buit, op u behaald, in uw midden zal worden verdeeld. Jesaja 2:12 Want

Nadere informatie

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees.

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees. - 1 - Geheimenissen Er wordt in het nieuwe testament op verschillende plaatsen gesproken over "geheimenissen". Een geheim is een verborgenheid, die niet iedereen weet. Als wij vroeger als kind tegen elkaar

Nadere informatie

Christus in de Psalmen

Christus in de Psalmen De Bijbel Open seizoen 2011-20 27 aug Christus in de Psalmen Een inleiding op de Psalmen 24 sep Ps. 2 Christus, de Zoon 29 okt Ps. 8 Christus, de Mens 26 nov Ps. 16 Christus, de Dienaar 17 dec Ps. 22,23

Nadere informatie

11 oktober 2018 Rotterdam

11 oktober 2018 Rotterdam 11 oktober 2018 Rotterdam 1 Onthulling van Jezus Christus die God aan hem heeft gegeven, om aan zijn slaven de dingen te tonen die in snelheid moeten geschieden en die Hij te kennen geeft door zijn boodschapper

Nadere informatie

De Bijbel wijst God als de schrijver ervan.

De Bijbel wijst God als de schrijver ervan. De profeet Zacharia en de vierde droom. Wie is de bron van elk profetisch Woord? 2 Petrus 1:21 21 Want de profetie is voortijds niet voortgebracht door de wil van een mens, maar de heilige mensen Gods,

Nadere informatie

Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen.

Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen. Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen. 1 Tim.6:12 Wanneer wij kijken naar onze wereld vandaag, dan

Nadere informatie

Verwachten / Verkleden / Verlangen

Verwachten / Verkleden / Verlangen 1 Gen. 2:20b.maar voor de mens vond hij geen hulp als iemand tegenover hem. 24 Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn. 2

Nadere informatie

Dan zal aan de hemel het teken zichtbaar worden dat de komst van de Mensenzoon aankondigt, en alle stammen op aarde zullen zich van ontzetting op de

Dan zal aan de hemel het teken zichtbaar worden dat de komst van de Mensenzoon aankondigt, en alle stammen op aarde zullen zich van ontzetting op de Matt. 24 :29 Meteen na de verschrikkingen van die dagen zal de zon verduisterd worden en de maan geen licht meer geven, de sterren zullen uit de hemel vallen en de hemelse machten zullen wankelen. 30 Dan

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

Jaap Fijnvandraat

Jaap Fijnvandraat Aanbidding in Openbaring Jaap Fijnvandraat 1 Aanbidding is προσκυνέω: dichterbij komen en kussen aanbidden, huldigen, neervallen 2 God is de schepper 8 En de vier dieren hadden elk voor zich zes vleugels

Nadere informatie

Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel.

Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel. Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel. 1) De Schepping Genesis 1:3 En God zeide: Er zij licht; en er was licht. Genesis 1:31 En God zag alles wat Hij

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

Hebben wij wel een vrije wil? Zijn wij wel zo vrij als wij denken?

Hebben wij wel een vrije wil? Zijn wij wel zo vrij als wij denken? Hebben wij wel een vrije wil? Zijn wij wel zo vrij als wij denken? Romeinen 1:24-26 24 Daarom hee2 God hen in hun hartstochten overgegeven aan onreinheid, zodat bij hen het lichaam onteerd wordt. 25 Zij

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Thema: Wat is er toch mis met deze wereld?

Thema: Wat is er toch mis met deze wereld? Thema: Wat is er toch mis met deze wereld? 1. Wat gaat er zoal mis in Gods perfecte Plan? De zondeval? : Genesis 1:26-27, 31/ 2:15-17/ 3:1-5,22. De satan? : Richteren 9:22-23/ 1 Sam.16:14/ 2 Sam.24:1/

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80. Gert Hijkoop 22 juli 2018

Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80. Gert Hijkoop 22 juli 2018 Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80 Gert Hijkoop 22 juli 2018 2 Koningen 6:8-23 (HSV) 8 De koning van Syrië voerde oorlog tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

Eerst zullen we eens kijken in het Oude Testament wat we daar lezen over bekering. Lees je mee?

Eerst zullen we eens kijken in het Oude Testament wat we daar lezen over bekering. Lees je mee? Datum: 21/02/2018 Jaargang: 12 Nummer: 4 Rubriek: Voor de Jeugd Schrijver: E. de Marie-de Ruig Bekering De vorige artikelen hebben we gesproken over verschillende eigenschappen: ' almachtig' en ' barmhartig'.

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1 - 1 - Efeze 1 We gaan het woord van God lezen uit Efeze 1 vanaf vers 3: Gezegend zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, die ons met allerlei geestelijke zegen in de hemelse gewesten gezegend

Nadere informatie

Welkom & Mededelingen

Welkom & Mededelingen Welkom in deze voorbereidingsdienst van het Heilig avondmaal. Voorganger: DS. G. Bos Welkom & Mededelingen Organist: M. Loosman Zingen: Gezang 230: 1, 2, 3 1. Leid, vriend'lijk Licht, mij als een trouwe

Nadere informatie

Wie zal komen aan het einde der tijden?

Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja over de Messias in de eindtijd. Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja 2:2 2 Het zal in het laatste der dagen geschieden dat de berg van het huis van de HEERE Hij vast zal staan als de hoogste

Nadere informatie

Het Koninkrijk van God

Het Koninkrijk van God Bijbelstudieserie met als thema: Het Koninkrijk van God maart 2018 Baptisten Gemeente De Fontein Ds. J. van der Zeeuw Kruitmolenlaan 70 Prinsenlaan 75 4337 KS MIDDELBURG 4336 HK MIDDELBURG Tel. 0118 370005

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 november Zeven zegels 12 december

Nadere informatie

Mededelingen. Psalm 121: 1 >

Mededelingen. Psalm 121: 1 > Mededelingen Psalm 121: 1 > Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn HERE, die dit alles heeft geschapen. Mijn herder zal niet slapen. Psalm 121:

Nadere informatie

Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12?

Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12? Een danklied aan God. Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12? Jesaja 12:1-3 1 Op die dag zult u zeggen: Ik dank U, HEERE, dat U toornig op mij geweest bent, [maar] Uw toorn is afgekeerd en U troost

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Exodus 15 vers 1 t/m 21 Lied 368 vers 1, 2, 5 en 6 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 111 vers 5 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek - 1 - De boekenlegger in het Boek We vergelijken in deze uitleg de Heere Jezus met het Boek en de mens (onszelf) als de boekenlegger. Onze bevrijding van de zonde is niet gebaseerd op wat wij kunnen doen

Nadere informatie

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor.

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. - 1 - Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. 4:6/18 6 Want de God, die gesproken heeft: Licht schijne uit het duister, heeft het doen schijnen in onze harten, om ons te verlichten met de kennis der

Nadere informatie

Hebreeën 1. De tweede uitspraak betreft zijn betrokkenheid bij de schepping van de wereld. God heeft door de Zoon de wereld geschapen.

Hebreeën 1. De tweede uitspraak betreft zijn betrokkenheid bij de schepping van de wereld. God heeft door de Zoon de wereld geschapen. - 1 - Hebreeën 1 1 Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken door de Zoon. God sprak vele malen en

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

LECTIONARIUM: KERSTDAG 2016

LECTIONARIUM: KERSTDAG 2016 LECTIONARIUM: KERSTDAG 2016 Eerste lezing: Jesaja 52,7-10 Tweede lezing: Hebreeën 1,1-6 Evangelielezing: Johannes 1,1-18 (of: Johannes 1,1-5.9-14) Ingesproken lezingen Commentaar: Hoogfeest van de vreugde

Nadere informatie

3 december uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp

3 december uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp 3 december 2017 17.00 uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp Liturgie Votum en zegengroet Zingen: GK psalm 145: 1, 3 Lezen: HC zondag 8 Lezen: Matteüs 3 Zingen: GK Gezang

Nadere informatie

Niveau 2 - Les 6: Het gezag van de gelovige Andrew Wommack

Niveau 2 - Les 6: Het gezag van de gelovige Andrew Wommack Niveau 2 - Les 6: Het gezag van de gelovige Andrew Wommack In de les van vandaag wil ik spreken over het gezag dat God ons als gelovigen heeft gegeven. Om dit te behandelen moeten we niet alleen ingaan

Nadere informatie

Christus, de Eerstgeborene van de schepping

Christus, de Eerstgeborene van de schepping - 1 - Christus, de Eerstgeborene van de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

Liturgie zangdienst 26 mei 2019 Thema: Halleluja Hallum Zingen lied van de kinderen: Een liedje voor elke dag

Liturgie zangdienst 26 mei 2019 Thema: Halleluja Hallum Zingen lied van de kinderen: Een liedje voor elke dag Liturgie zangdienst 26 mei 2019 Thema: Halleluja Hallum Welkom Opening Votum en Groet Samenzang (staande) NLB 705: 1 en 4 1. Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon, eer de heilige Geest, de

Nadere informatie

Hier staat dat de aartsengel Michaël met de duivel in twist gewikkeld was over het lichaam van Mozes. Elia, toen en later

Hier staat dat de aartsengel Michaël met de duivel in twist gewikkeld was over het lichaam van Mozes. Elia, toen en later - 1 - Elia, toen en later We gaan het weer hebben over Elia. Wat betekende zijn naam ook al weer? Jahwé is mijn God. Elia is niet gestorven maar hij is ten hemel gevaren in een vurige wagen met vurige

Nadere informatie

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017 DE WIL VAN GOD Erwin van Bavel 10 juni 2017 Intro Bidt gij dan aldus: Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de

Nadere informatie

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild Zie, er komt een dag voor de Here Nebukadnezar Kores Babel Meden 606 536 ballingschap Nebukadnezar Darius Babel Meden 606 537 ballingschap Jeremia Daniël Daniël

Nadere informatie

525. DE TOESTAND IN DE WERELD Rust omdat we de wereld hebben overwonnen

525. DE TOESTAND IN DE WERELD Rust omdat we de wereld hebben overwonnen 525. DE TOESTAND IN DE WERELD Rust omdat we de wereld hebben overwonnen Jong en Vrij, Willem de Vink, 28 januari 2015 Cartoons/jihadisten: de wet houdt de wet een spiegel voor. Iedereen veroordeelt elkaar:

Nadere informatie

OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN.

OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN. OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN. Openbaring 14 1 En ik zag en zie, het Lam stond op de berg Sion en met Hem honderdvierenveertigduizend, op wier voorhoofden zijn naam en de

Nadere informatie

De leiding van de Heilige Geest, en de misleiding

De leiding van de Heilige Geest, en de misleiding De leiding van de Heilige Geest, en de misleiding Leiding van de Heilige Geest is essen3eel, fundamenteel en onmisbaar! Romeinen 8:14 Want allen, die door de Geest Gods geleid worden, zijn zonen Gods.

Nadere informatie

Wat blijkt het uitgangspunt van de profeet Zacharia te zijn?

Wat blijkt het uitgangspunt van de profeet Zacharia te zijn? De profeet Zacharia, de eerste droom. Wat blijkt het uitgangspunt van de profeet Zacharia te zijn? Zacharia 1:4, middelste deel Bekeert u toch van uw boze wegen, en uw boze handelingen; Voelde de profeet

Nadere informatie

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer.

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer. 1 Teksten Palmzondag (Deze teksten zijn in stroken geknipt en worden op de desbetreffende tafels gelegd.) GvL 525 (t. H.Beex/m. Fl.van der Putt) Toen Jezus naar zijn stede ging Toen Jezus naar zijn stede

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november Gezang 1 [LB 1973] 1.God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne het licht doen overwinnen, Hij spreekt nog altijd voort. 2.God heeft het

Nadere informatie

5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht van God.

5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht van God. Hoor gemeente!! 1Korinthiers 2: 4 En mijn spreken en mijn prediking bestonden niet in overtuigende woorden van menselijke wijsheid, maar in het betonen van geest en kracht, 5 opdat uw geloof niet zou bestaan

Nadere informatie

Welkom in de dienst. Psalm 92: 1, 2 Mattheüs 3: 13 4: 11 Gezang 144 Liedboek 442 Gezang 179a Gezang

Welkom in de dienst. Psalm 92: 1, 2 Mattheüs 3: 13 4: 11 Gezang 144 Liedboek 442 Gezang 179a Gezang Welkom in de dienst 14-04-2019 Vanavond: What about (y)our generation?! mag het ook eens om ons gaan? LEEF! Vanavond 19.30 Het Kompas Piet Heinplein 13 Zoetermeer spreker Mark van Heukelum What about (y)our

Nadere informatie

JEZUS. Hij zoekt en redt de verlorene (Lukas 19:10) Hij neemt de zonde weg (Johannes 1:29) Hij redt van zonden. Hij pleit voor ons (Hebreeën 2:17)

JEZUS. Hij zoekt en redt de verlorene (Lukas 19:10) Hij neemt de zonde weg (Johannes 1:29) Hij redt van zonden. Hij pleit voor ons (Hebreeën 2:17) Les 6 voor 6 februari 2016 JEZUS Wat betekenen de namen van de Heiland in Mattheüs 1:20-23? De namen JEZUS ( De Heer redt ) en IMMANUEL ( God met ons ) vertegenwoordigen de twee doelen van de missie van

Nadere informatie

SCHIJNBARE TEGENSTELLING VERZOEND OF NIET?

SCHIJNBARE TEGENSTELLING VERZOEND OF NIET? :14-21 14 Want de liefde van Christus dringt ons, 15 dit oordelend*: indien één voor allen stierf, dan dus allen stierven. En Hij stierf voor allen, opdat de levenden niet meer voor zichzelf zouden leven,

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15 De Bijbel open 16-09-15 2 Petr.3: 3 Dit vooral moet u weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen, 4 en zeggen: Waar blijft de belofte

Nadere informatie

STUDIE OVER: DE GEESTELIJKE WERELD

STUDIE OVER: DE GEESTELIJKE WERELD STUDIE OVER: DE GEESTELIJKE WERELD INLEIDING WAT IS DE GEESTELIJKE WERELD? ANDERE NAMEN VOOR GEESTELIJKE WERELD: ONZICHTBARE HEMEL HEMELSE GEWESTEN WOONPLAATS VAN GOD ONZE BESTEMMING het is nodig om zicht

Nadere informatie

De duivel deed een beroep op Jezus om zelfzuchtig gebruik te maken van het Messias zijn. De verzoeker

De duivel deed een beroep op Jezus om zelfzuchtig gebruik te maken van het Messias zijn. De verzoeker - 1 - De verzoeker Een andere naam voor de satan is "de verzoeker". Hij verzocht Jezus en hij verzoekt ons. Wat Jezus betreft, lezen we in Matth. 4:1-11 het volgende: 1 Toen werd Jezus door de Geest naar

Nadere informatie

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia - 1 - Filadelfia We lezen uit Openb. 3:7 waar staat: En schrijf aan de engel der gemeente te Filadelfia: De stad Filadelfia was een kleine stad in een vulkanische streek en door de vele aardbevingen is

Nadere informatie

Doctrine van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest?

Doctrine van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest? Doctrine van de Heilige Geest Wie is de Heilige Geest? Bijbeltekst Johannes 16:7-15 Stof vandaag De Heilige Geest als persoon De Goddelijke eigenschappen van de Heilige Geest De Heilige Geest en zijn werken

Nadere informatie

Als God vóór ons is, wie zal tegen ons zijn? (Rom.8:31)

Als God vóór ons is, wie zal tegen ons zijn? (Rom.8:31) 2 Kon.6: 8-23 De koning van Syrië=Aram wil ten oorlog trekken tegen Israël. Hij is koning Benhadad II, hij maakt de nodige voorbereidingen, waarschijnlijk met zijn generaal Naäman, welke is genezen van

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn,

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn, Lucas 23:33-49 33 En toen zij aan de plaats gekomen waren, die Schedel genoemd wordt, kruisigden zij Hem daar en ook de misdadigers, de ene aan zijn rechterzijde en de andere aan zijn linkerzijde. 34 En

Nadere informatie

als wij b.v. boodschappen doen of winkelen. Met Christus opgewekt Kolossenzen 3:1 t/m 12

als wij b.v. boodschappen doen of winkelen. Met Christus opgewekt Kolossenzen 3:1 t/m 12 - 1 - Met Christus opgewekt Kolossenzen 3:1 t/m 12 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Het mede opgewekt zijn

Nadere informatie

Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte. november 2018

Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte. november 2018 Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte november 2018 Baptisten Gemeente De Fontein Ds. J. van der Zeeuw Kruitmolenlaan 70 Prinsenlaan 75 4337 KS MIDDELBURG 4336 HK MIDDELBURG Tel. 0118 370005

Nadere informatie

Dertig verzen in het Nieuwe Testament zeggen dat. Jezus niet God is, maar een boodschapper van God.

Dertig verzen in het Nieuwe Testament zeggen dat. Jezus niet God is, maar een boodschapper van God. Dertig verzen in het Nieuwe Testament zeggen dat Jezus niet God is, maar een boodschapper van God. (Dutch Staten Vertaling) Bereid door : Dr. K. Solomon www.islamic-invitation.com Dertig verzen in het

Nadere informatie

Wat was de koning van Syrië van plan? tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet op die en die plaats zijn.

Wat was de koning van Syrië van plan? tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet op die en die plaats zijn. De Syriërs met blindheid geslagen. Wat was de koning van Syrië van plan? 2 Koningen 6:8 8 De koning van Syrië voerde oorlog tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet

Nadere informatie

Hij zal zijn staatsietenten opslaan tussen de zee en de berg van het heilig Sieraad,

Hij zal zijn staatsietenten opslaan tussen de zee en de berg van het heilig Sieraad, Velen zullen zich laten reinigen en zuiveren en louteren, maar de goddelozen zullen goddeloos handelen; en geen der goddelozen zal het verstaan, maar de verstandigen zullen het verstaan. Daniel 12 Deel

Nadere informatie

10 En de discipelen kwamen naar Hem toe en zeiden tegen Hem: Waarom spreekt U tot hen door gelijkenissen? Matt.13: 10

10 En de discipelen kwamen naar Hem toe en zeiden tegen Hem: Waarom spreekt U tot hen door gelijkenissen? Matt.13: 10 1 Op die dag verliet Jezus het huis en ging bij de zee zitten. 2 En veel menigten verzamelden zich om Hem heen, zodat Hij in een schip ging zitten; en heel de menigte stond op de oever. 3 En Hij sprak

Nadere informatie

Opstanding. Billy Graham

Opstanding. Billy Graham Ik heb maar één boodschap: dat Jezus Christus is gekomen, dat Hij stierf aan het kruis, is opgestaan uit de dood en ons heeft gevraagd om ons te bekeren van onze zonden en om Hem in geloof te aanvaarden

Nadere informatie

Een nieuwe schepping Stellingen

Een nieuwe schepping Stellingen Stellingen 1. Van de ongelovigen is er niemand die goed doet, zelfs niet één. Niemand van hen kan God behagen. 2. Ieder mens zonder God is gescheiden van God en een slaaf van de zonde, kan niet anders

Nadere informatie

1 Kor. 15:1-11. Wat me vooral aansprak... Hier wil ik over nadenken

1 Kor. 15:1-11. Wat me vooral aansprak... Hier wil ik over nadenken 1 Kor. 15:1-11 Wat me vooral aansprak... 1. Ik maak u bekend, broeders, het evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat gij ook ontvangen hebt, waarin gij ook staat, 2. waardoor gij ook behouden wordt, indien

Nadere informatie

De Bijbel Open Noach & zijn huis. Noach & zijn huis een nieuw begin. Noach komt met zijn gezin op een nieuwe aardbodem.

De Bijbel Open Noach & zijn huis. Noach & zijn huis een nieuw begin. Noach komt met zijn gezin op een nieuwe aardbodem. Noach & zijn huis een nieuw begin Noach komt met zijn gezin op een nieuwe aardbodem. Ondanks Gods verbond met hem, gaat het weer fout. Noach 480 120 7 dg 40 dg 150 dagen 1 Petrus 3 : 20 in de dagen van

Nadere informatie

30 augustus uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen)

30 augustus uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen) 30 augustus 17.00 uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen) Votum, Zegengroet, Amen Zingen: GK psalm 16:1,3 (Ik weet bij U mijn toekomst eeuwig zeker) Gebed voor de eredienst Schriftlezing: Johannes 11:17-27;

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december 2018 Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Herman Bouwhuis

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Markus Voorganger: ds.h.l.versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 97 : 1 en 6 1.Groot

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

Mozes, openbaart De Engel des Heren (Jezus?) openbaarde zich (2) Ongerechtigheid..(7,9). onbekwaam geen spraakvaardigheid Kende God dan Mozes niet?

Mozes, openbaart De Engel des Heren (Jezus?) openbaarde zich (2) Ongerechtigheid..(7,9). onbekwaam geen spraakvaardigheid Kende God dan Mozes niet? Mozes, een mens zoals iedereen geschapen uit vlees en bloed, werd door God geroepen tot een bijzondere opdracht. (Exod.3). Mozes betekent: Eruit gehaald. God roept nog steeds mensen om een bijzondere opdracht

Nadere informatie

Eredienst 4 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke

Eredienst 4 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke Eredienst 4 juni 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke Liturgie Votum / zegengroet Psalm 139 : 3 Lied 680 (gebed) Schriftlezing Handelingen 2 : 1-13 Tekstlezing Handelingen 2 : 2 Verkondiging Lied

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie