REGLEMENT KLACHTENPROCEDURE NPKI NPKI OR MAART 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENT KLACHTENPROCEDURE NPKI NPKI OR MAART 2016"

Transcriptie

1 REGLEMENT KLACHTENPROCEDURE NPKI NPKI OR MAART 2016 KLACHTENFORMULIER NPKI SNELTOETS HAALBAARHEID KLACHTCOORDINATIE NPKI KLACHTBEHANDELINGSOVEREENKOMST 1 BEMIDDELING PRIVACY OMBUDSMAN KLACHTBEHANDELING PRIVACY KLACHTENCOMMISSIE OORDEEL PRIVACY KLACHTENCOMMISSIE VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

2 ARTIKEL 1 GEHANTEERDE BEGRIPPEN ARTIKEL 2 INDIENEN VAN KLACHTEN (ALGEMEEN) ARTIKEL 3 WIJZE VAN INDIENEN VAN KLACHTEN ARTIKEL 4 TERMIJNEN VOOR HET INDIENEN VAN KLACHTEN ARTIKEL 5 COORDINATIE VAN KLACHTEN ARTIKEL 6 VOORPROCEDURE ARTIKEL 7 KLACHTBEHANDELING ARTIKEL 8 BIJSTAND & VERTEGENWOORDIGING ARTIKEL 9 HOOR & WEDERHOOR ARTIKEL 10 MEDIATION ARTIKEL 11 OMBUDSMAN ARTIKEL 12 KLACHTENCOMMISSIE ARTIKEL 13 GESCHILLENCOMMISSIE ARTIKEL 14 ONAFHANKELIJKHEID & WRAKING ARTIKEL 15 AANSPRAKELIJKHEID VAN HET NPKI ARTIKEL 16 INTERPRETATIE & DEPONERING VAN DIT REGLEMENT ARTIKEL 1 GEHANTEERDE BEGRIPPEN In dit reglement wordt verstaan onder: Autoriteit Persoonsgegevens Beklaagde Directie Klacht Klachtbehandelings- Overeenkomst Klachtdossier Klager Klachtenkamer De nationale toezichthouder in de zin van artikel 1 Wbp Natuurlijke of rechtspersoon over wie die een klacht is ingediend De directie van Stichting Nederlands Privacy Klachten Instituut Elk blijk van onvrede betreffende privacy en/of dataprotectie De voorafgaand aan de klachtbehandeling gesloten overeenkomst tussen klager en beklaagde waarin wordt bevestigd dat beide partijen instemmen met finale klachtbehandeling door het NPKI De verzameling van stukken betreffende een klacht beginnende met het klachtformulier en bijlagen Natuurlijke of rechtspersoon die een klacht indient Vergadering van inhoudelijke klachtbehandelaars met als opdracht het formuleren van een einduitspraak betreffende een specifieke klacht 2 Klachtenloket De organisatorische eenheid die het eerste contact verzorgt met de klager.

3 Klachtencoördinator Klachtencommissie Geschillencommissie NPKI NPKI Kostenreglement Privacy Ombudsman Reglement Schriftelijk bericht Medewerker van het NPKI die zorg draagt voor de organisatie en coördinatie van processen in het kader van de klachtbehandeling Het onafhankelijk gremium dat in finale een uitspraak doet ter afhandeling van een klacht waarbij een bedrijf of organisatie is betrokken. De commissie beoordeelt de inhoud van de klacht en beslist op de klacht. Het onafhankelijk gremium dat in finale een uitspraak doet ter afhandeling van een door een burger ingediende klacht. De commissie beoordeelt de inhoud van de klacht en beslist op de klacht. Stichting Nederlands Privacy Klachten Instituut Reglement Kosten Klachtbehandeling NPKI (Documentnummer NPKI OR1660) Binnen het NPKI ressorterende onafhankelijke autoriteit onder de naam Privacy Ombudsman die op basis van een zelfstandig reglement opereert met als primaire taak het bemiddelen tussen klager en beklaagde tot het treffen van een minnelijke schikking (mediation). De meest recente versie van het Reglement Klachtenprocedure NPKI Op papier afgedrukte of handgeschreven tekst die digitaal of per post kan worden verzonden danwel aangeleverd. 3 Verantwoordelijke Voorprocedure FG Wbp Verantwoordelijke in de zin van artikel 1 Wbp Alle activiteiten van de klachtencoördinator voorafgaand aan de kwalificering van een dossier als behandelbaar Functionaris voor de Gegevensbescherming werkzaam bij het NPKI Wet bescherming persoonsgegevens c.a.

4 ARTIKEL 2 INDIENEN VAN KLACHTEN (ALGEMEEN) 2.1 Klachten kunnen worden ingediend conform de procedure die hieronder wordt weergegeven in artikel Klachten kunnen worden ingediend indien en voorzover zowel klager als beklaagde voorafgaand aan de behandeling schriftelijk zijn overeengekomen om de klachtbehandeling via het NPKI te laten verlopen. 2.3 Aan het indienen van klachten zijn kosten verbonden die ten dele vooraf moeten worden voldaan (griffierechten). 2.4 In het NPKI Kostenreglement zijn nadere bepalingen vastgesteld. 2.5 Het NPKI kan geen klachten in behandeling nemen in de volgende gevallen: a. Indien een alternatieve verplichte klachtenprocedure van toepassing is, tenzij partijen hiervan uitdrukkelijk wensen af te wijken b. Indien de klacht reeds eerder in finale door het NPKI is afgehandeld, tenzij partijen dit uitdrukkelijk wensen en schriftelijk bevestigen. c. Indien de klacht reeds onder behandeling is van een ander rechtsbemiddelings gremium (bijvoorbeeld rechter, geschillen- of arbitragecommissie) tenzij dit gremium het NPKI alsnog hierbij betrekt. d. Indien de klacht betrekking op een situatie die niet naar Nederlands kan worden beoordeeld. e. Indien tijdens de behandeling van de klacht naar de mening van het NPKI de effectieve werking (danwel andere redenen aanwezig zijn) om niet tot klachtbehandeling over te gaan dan wel de klachtbehandeling te beëindigen. f. Indien de kosten van klachtbehandeling naar het oordeel van het NPKI niet of onvoldoende zijn gedekt. 4 ARTIKEL 3 WIJZE VAN INDIENEN VAN KLACHTEN 3.1 Voor het indienen van een klacht bij het NPKI dient gebruik te worden gemaakt van het NPKI Klachtformulier. 3.2 Het NPKI klachtformulier kan zowel digitaal als per post worden ingediend 3.3 Het NPKI klachtformulier wordt ingediend bij klachtformulier@npki.nl 3.4 Het NPKI klachtformulier inclusief bijlagen wordt niet teruggestuurd naar klager. Klager dient dan ook geen originele documenten als bijlage mee te sturen. 3.5 Voertaal voor het indienen van klachten is Nederlands of Engels. ARTIKEL 4 TERMIJNEN VOOR HET INDIENEN VAN KLACHTEN 4.1 Indien de klacht betrekking heeft op een klacht betreffende een bedrijf of organisatie dienen alvorens een klacht kan worden ingediend bij het NPKI eerst de termijnen in acht te worden genomen van de desbetreffende interne klachtenprocedure. 4.2 Ongeacht de historie van een klacht, het NPKI kan slechts tot klachtbehandeling overgaan op basis van de beschikbaarheid van informatie en achterliggende stukken voorzover voldoende om tot een richtige afhandeling te komen. 4.3 Voor het NPKI relevante termijnen voor afhandeling vangen aan nadat de klager en beklaagde bericht hebben ontvangen van het NPKI dat de klacht voldoende behandelbaar is.

5 ARTIKEL 5 COORDINATIE VAN KLACHTEN 5.1 Voor de coördinatie van klachtafhandeling is de klachtencoördinator van het NPKI verantwoordelijk. 5.2 De klachtcoördinator onderzoekt de gegevens van de ingediende klacht en beoordeelt of de klacht behandelbaar is (voorprocedure). 5.3 Correspondentie tussen klager, beklaagde en het NPKI wordt zijdens het NPKI verzorgd door de klachtencoördinator of een door hem/haar aangewezen relatiebeheerder. ARTIKEL 6 VOORPROCEDURE 6.1 De klachtcoördinator onderzoekt de gegevens van de ingediende klacht en beoordeelt of de klacht behandelbaar is (voorprocedure) binnen een periode van 2 maanden na ontvangst van het NPKI klachtformulier. Gelet op de specifieke omstandigheden van het geval kan van deze termijn worden afgeweken. 6.2 Gedurende de voorprocedure wordt zowel van klager als beklaagde volledige medewerking verlangd in verband met volledige dossiervorming. 6.3 Bij gebrek aan medewerking van klager en/of klager kan de voorprocedure worden gestaakt door de klachtencoördinator. Alle kosten in dit kader kunnen worden verhaald op de nalatige partij. 5 ARTIKEL 7 KLACHTBEHANDELING 7.1 De inhoudelijk behandeling van een klacht vangt aan nadat de klachtencoördinator het klachtdossier als behandelbaar heeft gekwalificeerd en het klachtdossier is overgedragen aan de griffier van de behandelende klachtenkamer. 7.2 Een klachtenkamer kan gedurende de behandeling concluderen dat een klacht (naar het oordeel van de klachtenkamer) niet als behandelbaar moet worden gekwalificeerd en de behandeling dientengevolge vroegtijdig moet worden beëindigd. 7.3 Bij vroegtijdige beëindiging van de klachtbehandeling wordt maximaal 50% van de in rekening gebrachte kosten gerestitueerd. 7.4 De klachtencoördinator kan te allen tijde aan klager en beklaagde het voorstel doen om een minnelijke schikking te bevorderen (mediation).

6 ARTIKEL 8 BIJSTAND & VERTEGENWOORDIGING 8.1 Zowel klager als beklaagde kunnen zich gedurende de klachtbehandeling laten bijstaan of laten vertegenwoordigen door een daartoe schriftelijke gemachtigde derde (bijvoorbeeld advocaat, deskundige of wettelijke vertegenwoordiger). 8.2 Bijstand en vertegenwoordiging als in het vorig lid bedoeld wordt alleen toegestaan nadat de klachtencoördinator hiervan tijdig en behoorlijk op de hoogte is gesteld. 8.3 Op verzoek van de klachtenkamer dient de klager en/of beklaagde in persoon te verschijnen in verband met de klachtbehandeling. ARTIKEL 9 HOOR & WEDERHOOR 9.1 De klachtenkamer komt pas tot een eindoordeel en doet uitspraak over een klacht nadat alle partijen in de gelegenheid zijn gesteld tot het verdedigen van de respectievelijke standpunten (hoor en wederhoor). 9.2 Zowel klager als beklaagde nemen in het kader van hoor en wederhoor alle termijnen in acht zoals door de klachtenkamer bepaald. 9.3 De wijze waarop door de klachtenkamer invulling wordt gegeven aan het beginsel van hoor & wederhoor staat geheel ter discretie van de klachtenkamer. 6 ARTIKEL 10 MINNELIJKE SCHIKKING 10.1 Ongeacht de stand van behandeling tijdens de voorprocedure of klachtbehandeling kan klager, beklaagde danwel de klachtencoördinator het voorstel doen om de klacht in der minne te schikken Op eigen initiatief kan de klachtencoördinator of de klachtenkamer ongeacht de stand van de behandeling aan partijen het voorstel doen om mediation toe te passen als alternatief voor klachtbehandeling Onderdeel van de minnelijke schikking dient te zijn de wijze waarop de tot dat moment door het NPKI gemaakt kosten worden vergoed Indien een minnelijke regeling wordt getroffen, wordt dit terstond schriftelijk door klager en beklaagde medegedeeld aan de klachtencoördinator. Een kopie van de regeling in der minne waaruit de vergoedingsafspraak blijkt ten gunste van het NPKI wordt ter beschikking gesteld van de klachtencoördinator Indien de mediation niet tot een minnelijke regeling heeft geleid wordt dit terstond aan de klachtencoördinator schriftelijk medegedeeld De klachtenkamer kan de behandeling van de klacht hervatten op schriftelijk verzoek van klager en beklaagde.

7 ARTIKEL 11 PRIVACY OMBUDSMAN 11.1 Binnen het NPKI ressorteert een onafhankelijke autoriteit onder de naam Privacy Ombudsman die op basis van een zelfstandig reglement opereert met als primaire taak het bemiddelen tussen klager en beklaagde tot het treffen van een minnelijke schikking (mediation) Zowel klager, beklaagde als klachtencoordinator kunnen de Privacy Ombudsman op eigen initiatief in overleg met de klachtenkamer - raden over alle aangelegenheden betreffende het bevorderen van een minnelijke schikking. ARTIKEL 12 KLACHTENCOMMISSIE 12.1 Het NPKI heeft een Klachtencommissie ingesteld met als primaire taak het doen van een finale uitspraak op basis van een zorgvuldige klachtbehandeling De Klachtencommissie verzorgt de inhoudelijke klachtbehandeling betreffende klachten over bedrijven en organisaties 12.3 De klachtencommissie kan gelet op de vereiste expertise ten behoeve van de klachtbehandeling speciaal hiertoe uitgeruste Klachtenkamers instellen. ARTIKEL 13 GESCHILLENCOMMISSIE 13.1 Het NPKI heeft een geschillencommissie ingesteld met als primaire taak het doen van een finale uitspraak op basis van een zorgvuldige klachtbehandeling De geschillencommissie verzorgt de inhoudelijke klachtbehandeling betreffende klachten over situaties niet betreffende bedrijven en organisaties 13.3 De geschillencommissie kan gelet op de vereiste expertise ten behoeve van de klachtbehandeling speciaal hiertoe uitgeruste Klachtenkamers instellen. 7 ARTIKEL 14 ONAFHANKELIJKHEID & WRAKING 14.1 Het NPKI draagt zorg voor het onafhankelijk functioneren van de klachtencommissie en geschillencommissie Het onafhankelijk functioneren van de klachtencommissie en geschillencommissie wordt geregeld in een daartoe speciaal ingericht NPKI Reglement Samenstelling en Onafhankelijkheid NPKI (Documentnummer: NPKI OR1620 Reglement Samenstelling en Onafhankelijkheid NPKI) 14.3 Indien klager of beklaagde bezwaar heeft tegen deelname van een bepaald lid in de samenstelling van een klachtenkamer, kan hiertegen rechtstreeks bezwaar worden gemaakt bij de klachtencoördinator of de voorzitter van de desbetreffende Klachtenkamer (wrakingsrecht) In beginsel wordt het wrakingsrecht gehonoreerd, tenzij eisen van behandelingsvoortgang zich hiertegen naar het oordeel van de voorzitter van de klachtenkamer verzetten.

8 ARTIKEL 15 AANSPRAKELIJKHEID VAN HET NPKI 15.1 Het NPKI, noch haar bestuursorganen, aanvaarden enige vorm van aansprakelijkheid voor schade - hoe ook genaamd die klager danwel beklaagde ondervindt in verband met functioneren van het NPKI 15.2 Iedere ander vorm van schade is maximaal beperkt tot de verzekerde som in het kader van een eventuele aansprakelijkheidsverzekering van het NPKI. ARTIKEL 16 INTERPRETATIE & DEPONERING VAN DIT REGLEMENT Indien verschil van mening bestaat over de interpretatie van bepalingen opgenomen in dit reglement wordt de interpretatie door het Bestuur van het NPKI definitief vastgesteld. Deze regeling treedt in werking op 04 APRIL 2016 en kan worden aangehaald als Reglement Klachtenprocedure Nederlands Privacy Klachten Instituut, afgekort Klachtenprocedure NPKI Dit reglement wordt gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam. De meest recente versie is te raadplegen op 8

Interne Klachtenregeling gemeente Valkenswaard 2011

Interne Klachtenregeling gemeente Valkenswaard 2011 Interne Klachtenregeling gemeente Valkenswaard 2011 De raad van de gemeente Valkenswaard, het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard respectievelijk de burgemeester van Valkenswaard; gelet

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE FINANCIEEL DIENSTVERLENER bedoeld in artikel 40

KLACHTENPROCEDURE FINANCIEEL DIENSTVERLENER bedoeld in artikel 40 ALL FINANCE BV KLACHTENPROCEDURE FINANCIEEL DIENSTVERLENER bedoeld in artikel 40 WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT Versie 1: 19 maart 2012 1 1. Definities De in deze klachtenprocedure begrippen hebben de

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE. Bonke Financieel Advies Gronausestraat AM Enschede

KLACHTENPROCEDURE. Bonke Financieel Advies Gronausestraat AM Enschede KLACHTENPROCEDURE Bonke Financieel Advies Gronausestraat 710 206 7534 AM Enschede 053-7631114 info@bonkefinancieeladvies.nl AFM: 12044846 Kifid: 300.016.670 Klachtenprocedure Bonke Financieel Advies 1

Nadere informatie

Klachtenregeling Peutergroep Theresia

Klachtenregeling Peutergroep Theresia Klachtenregeling Peutergroep Theresia 2015-2016 U leest in deze regeling wat u kunt doen als u een klacht heeft over onze Peutergroep. Laat het ons vooral snel weten als u een klacht heeft. We zoeken graag

Nadere informatie

Klachtenfunctionaris de in het kader van deze Klachtenregeling door de zorgaanbieder benoemde klachtenfunctionaris

Klachtenfunctionaris de in het kader van deze Klachtenregeling door de zorgaanbieder benoemde klachtenfunctionaris Pagina : 1 van 6 Klachtenreglement Elke patiënt van Vision Ooglaseren moet de mogelijkheid hebben om over de geboden zorg een klacht in te dienen. Daarom is dit klachtenreglement opgesteld. Door een heldere

Nadere informatie

MODEL KLACHTEN- EN GESCHILLENREGLEMENT

MODEL KLACHTEN- EN GESCHILLENREGLEMENT MODEL KLACHTEN- EN GESCHILLENREGLEMENT [invullen naam ZORGVERLENER] De doelstelling van dit klachten- en geschillenreglement is het creëren van de voorwaarden voor een evenwichtige behandeling van klachten

Nadere informatie

Klachtenfunctionaris de in het kader van deze Klachtenregeling door de zorgaanbieder benoemde klachtenfunctionaris, te weten klachtconsult.nl.

Klachtenfunctionaris de in het kader van deze Klachtenregeling door de zorgaanbieder benoemde klachtenfunctionaris, te weten klachtconsult.nl. Pagina : 1 van 66 Klachtenreglement Elke patiënt van Vision Ooglaseren moet de mogelijkheid hebben om over de geboden zorg een klacht in te dienen. Daarom is dit klachtenreglement opgesteld. Door een heldere

Nadere informatie

Klachtenreglement Vitaalpunt. december PR P0040 Klachtenreglement Vitaalpunt versie

Klachtenreglement Vitaalpunt. december PR P0040 Klachtenreglement Vitaalpunt versie Klachtenreglement Vitaalpunt december 2017 PR P0040 Klachtenreglement Vitaalpunt versie 2.0 05-12-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Begripsbepalingen... 3 3. Algemeen... 4 5. Doelstellingen van

Nadere informatie

Klachtenreglement Human Concern

Klachtenreglement Human Concern Klachtenreglement Human Concern 1. Klachtenreglement 1. Begripsbepaling - Klacht een uiting van onvrede met de geboden zorg en/of de organisatie daarvan alsook het ontbreken van zorg of een naar voren

Nadere informatie

Reglement Interne Klachtenprocedure

Reglement Interne Klachtenprocedure Reglement Interne Klachtenprocedure Artikel 1. Begripsomschrijving 1.1. Kinderopvang de Hummeltjeshoeve: een aangesloten rechtspersoon of natuurlijk persoon die in organisatorisch verband een voorziening

Nadere informatie

1. Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

1. Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Klachtenreglement Allerzorg Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder: Allerzorg; b. directie: de directie

Nadere informatie

ACTA, SBT & OMZ Regeling Klachtenbehandeling

ACTA, SBT & OMZ Regeling Klachtenbehandeling ACTA, SBT & OMZ Regeling Klachtenbehandeling Datum: 1 december 2016 Considerans De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ) verplicht zorginstellingen een laagdrempelige regeling te treffen voor

Nadere informatie

Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam)

Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam) Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam) Klachtenreglement in de zin van artikel 2 Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector van de vennootschap onder firma AZOMA, kantoorhoudende te Amsterdam

Nadere informatie

Klachtenregeling gemeente Lansingerland 2016

Klachtenregeling gemeente Lansingerland 2016 Klachtenregeling gemeente Lansingerland 2016 De raad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Lansingerland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR603437_1

CVDR. Nr. CVDR603437_1 CVDR Officiële uitgave van Scherpenzeel. Nr. CVDR603437_1 7 november 2017 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Scherpenzeel houdende regels omtrent klachtenafhandeling Verordening Klachtenafhandeling

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie

Reglement klachtencommissie Zorgverleners leren van klachten en ongewenste gebeurtenissen in de zorg. Doel van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg is dan ook: openheid over klachten en ongewenste gebeurtenissen en ervan

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang KOM Kinderopvang verzorgt kinderopvang en peuterspeelzaal voor kinderen in de leeftijdsgroep 0 tot en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich

Nadere informatie

Klachtenregeling Eefke Thuishulp

Klachtenregeling Eefke Thuishulp Klachtenregeling Eefke Thuishulp Voorwoord Eefke Thuishulp probeert er alles aan te doen om de zorg- en dienstverlening aan haar cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch kan het voorkomen dat

Nadere informatie

Klachtenreglement CIZ. Klachtenreglement CIZ - vastgesteld 31 december 2014 1

Klachtenreglement CIZ. Klachtenreglement CIZ - vastgesteld 31 december 2014 1 Klachtenreglement CIZ 2015 Klachtenreglement CIZ - vastgesteld 31 december 2014 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Definities Artikel 2 Klachtrecht Artikel 3 Behoorlijke behandeling Hoofdstuk

Nadere informatie

Klachtenregeling Voor het primair en voortgezet onderwijs van de Stichting Het Rijnlands Lyceum

Klachtenregeling Voor het primair en voortgezet onderwijs van de Stichting Het Rijnlands Lyceum Klachtenregeling Voor het primair en voortgezet onderwijs van de Stichting Het Rijnlands Lyceum Het bevoegd gezag van de Stichting Het Rijnlands Lyceum, gelet op de bepalingen van de Wet op het primair

Nadere informatie

B. Algemene klachtenregeling voor de kinderopvang/peuterspeelzalen

B. Algemene klachtenregeling voor de kinderopvang/peuterspeelzalen B. Algemene klachtenregeling voor de kinderopvang/peuterspeelzalen Per 1 januari 2018 vallen alle peuterspeelzalen onder de wettelijke term kinderopvang. Vooruitlopend daarop wordt, waar nog sprake is

Nadere informatie

Regeling klachtbehandeling werkzoekende/uitkeringsgerechtigde Senzer 2017

Regeling klachtbehandeling werkzoekende/uitkeringsgerechtigde Senzer 2017 Regeling klachtbehandeling werkzoekende/uitkeringsgerechtigde Senzer 2017 Het Algemeen bestuur van het openbaar lichaam Werkbedrijf Atlant De Peel, handelend onder de naam Senzer, gelet op artikel 8 van

Nadere informatie

Klachtenregeling Esens GGz. Klachtenregeling Esens GGz

Klachtenregeling Esens GGz. Klachtenregeling Esens GGz Klachtenregeling Esens GGz 1. Inleiding Esens GGz hecht veel waarde aan een goede en open klimaat waarin klachten besproken, behandeld en opgelost kunnen worden, met inachtneming van de privacy. Iedere

Nadere informatie

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis Klachtenprocedure Inleiding heeft in het kader van de Wet kinderopvang een klachtenregeling opgesteld. Deze regeling beschrijft de werkwijze bij het behandelen en registreren van klachten van ouders. Bij

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT Professioneel MentorschapsBureau Noord-Nederland

KLACHTENREGLEMENT Professioneel MentorschapsBureau Noord-Nederland KLACHTENREGLEMENT Professioneel MentorschapsBureau Noord-Nederland Klachten Reglement voor de behandeling van klachten Begripsomschrijvingen Artikel 1 Klacht: Een klacht is gericht tegen de wijze waarop

Nadere informatie

Klachtenreglement FortaGroep

Klachtenreglement FortaGroep Klachtenreglement FortaGroep Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze klachtenregeling wordt verstaan onder: a) zorgaanbieder: de rechtspersoon die de

Nadere informatie

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN)

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) De VSN doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken.

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Veiligheidsregio Noord-Holland Noord 2017

Interne klachtenregeling Veiligheidsregio Noord-Holland Noord 2017 Interne klachtenregeling Veiligheidsregio Noord-Holland Noord 2017 0. Overzicht Het dagelijks bestuur van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Besluit In te trekken de interne klachtenregeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

De werkwijze rondom de behandeling/afhandeling van klachten hebben wij vastgelegd in dit klachtenreglement.

De werkwijze rondom de behandeling/afhandeling van klachten hebben wij vastgelegd in dit klachtenreglement. januari 2016 SKOL streeft naar zo goed mogelijke zorg richting kinderen en zo goed mogelijke dienstverlening richting ouders. Toch kan het voorkomen dat er een klacht is. Onze insteek is om klachten samen

Nadere informatie

Klachtenregeling Voor het primair en voortgezet onderwijs van de Stichting Het Rijnlands Lyceum

Klachtenregeling Voor het primair en voortgezet onderwijs van de Stichting Het Rijnlands Lyceum Klachtenregeling Voor het primair en voortgezet onderwijs van de Stichting Het Rijnlands Lyceum Het bevoegd gezag van de Stichting Het Rijnlands Lyceum, gelet op de bepalingen van de Wet op het primair

Nadere informatie

Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2

Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2 Klachtenregeling SKJ Inhoudsopgave Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2 2.1 Wie kan de klacht indienen?... 2 2.2 Kan ik mijn klacht anoniem indienen?... 2 2.3 Tegen wie is mijn klacht gericht?...

Nadere informatie

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag U heeft een klacht: wij helpen u graag U wilt weten wat u kunt doen als u een klacht heeft. Daarom vertellen wij u graag hoe en waar

Nadere informatie

Klachtenregeling. Voor het indienen van een klacht dient de klager zich te melden tot:

Klachtenregeling. Voor het indienen van een klacht dient de klager zich te melden tot: Klachtenregeling Deze regeling is van toepassing voor zorgaanbieders welke een geldige overeenkomst hebben met de stichting Kwaliteitsinstituut Mondzorg voor de behandeling van klachten over zorgverlening.

Nadere informatie

Klachtenregeling Medewerkers

Klachtenregeling Medewerkers Klachtenregeling Medewerkers Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland vastgesteld: 22 juli 2002 Ongewijzigd vastgesteld in kader van harmonisatie reglementen bij Gelderse VluchtelingenWerk stichtingen

Nadere informatie

Regeling Overige Klachten. MBO Utrecht

Regeling Overige Klachten. MBO Utrecht Regeling Overige Klachten MBO Utrecht Colofon Uitgave : 27 maart 2013 Instemming Ondernemingsraad : 20 april 2013 Instemming Studentenraad : 1 juli 2013 Vastgesteld CvB : 1 juli 2013 Verantwoordelijk uitvoering

Nadere informatie

Klachtenregeling 2012

Klachtenregeling 2012 Klachtenregeling 2012 Inleiding In augustus 2001 is de klachtenregeling PlatOO opgesteld, door het bestuur van PlatOO destijds vastgesteld en door de GMR akkoord bevonden. Deze klachtenregeling is van

Nadere informatie

Diegene die werkzaam is bij Bzzzonder Werkt en/of gebruik maakt van de dienstverlening van Bzzzonder Eemlandhoeve B.V.

Diegene die werkzaam is bij Bzzzonder Werkt en/of gebruik maakt van de dienstverlening van Bzzzonder Eemlandhoeve B.V. Klachtenreglement Voorwoord Voorkomen is beter dan genezen. Indien er, ondanks ons preventiebeleid, zaken zijn die niet naar tevredenheid verlopen, vragen wij u vriendelijk om dit direct bespreekbaar te

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG KLACHTENREGELING V1.0

THUISZORG GEZELLIG KLACHTENREGELING V1.0 THUISZORG GEZELLIG KLACHTENREGELING V1.0 THUISZORG GEZELLIG TER PELKWIJKPARK 18 8011 SH ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL Klachtenregeling v1.0 1 WERKWIJZE KLACHTENBEHANDELING

Nadere informatie

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf t Kuukske

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf t Kuukske Klachtenprocedure Kinderdagverblijf t Kuukske Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel

Nadere informatie

Protocol Klachtenregeling OPO IJmond, locatie O.B.S. de Molenweid

Protocol Klachtenregeling OPO IJmond, locatie O.B.S. de Molenweid Protocol Klachtenregeling OPO IJmond, locatie O.B.S. de Molenweid 1 Het bevoegd gezag: de Stichting openbaar primair onderwijs IJmond gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs; gehoord

Nadere informatie

Klachtenregeling Het Nieuwe Lyceum

Klachtenregeling Het Nieuwe Lyceum Klachtenregeling Het Nieuwe Lyceum Het bevoegd gezag van de Stichting voor Bijzonder Voortgezet Onderwijs Bilthoven (Het Nieuwe Lyceum) gelet op artikel 24b van de Wet op het voortgezet onderwijs - gehoord

Nadere informatie

Klachtenregeling ALGEMEEN

Klachtenregeling ALGEMEEN ALGEMEEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen a., handelsnaam van vof (verder te noemen Nova Mundo). vof wordt vertegenwoordigd door J. Muylkens, directeur. b. De directie: het orgaan dat verantwoordelijk is

Nadere informatie

Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College

Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College 1 Begripsbepalingen 1.1 Onder klacht wordt in dit reglement verstaan uitingen van ontevredenheid met betrekking tot het Da

Nadere informatie

Klachtenreglement Helios Solutions

Klachtenreglement Helios Solutions Klachtenreglement Helios Solutions Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. cliënt : een jeugdige; een ouder; een

Nadere informatie

Klachten- en Geschillenregeling

Klachten- en Geschillenregeling Klachten- en Geschillenregeling de dato 1 januari 2014 TRANSPARANT OVER ELKE FASE Artikel 1. Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. de Administrateur: de uitvoeringsorganisatie die zorg draagt

Nadere informatie

Intern klachtenreglement

Intern klachtenreglement Intern klachtenreglement Definities Organisatie: KDV Fienelien Medewerker: De medewerker, werkzaam bij KDV Fienelien Klachtenfunctionaris: De medewerker waar de klachten binnenkomen, die de procedure bewaakt

Nadere informatie

Logo proo Klachtenregeling

Logo proo Klachtenregeling Logo proo Klachtenregeling Eisenhowerlaan 59 3844 AS Harderwijk 21 maart 2006 Klachtenregeling openbaar primair onderwijs Het bestuur van de Stichting primair Openbaar onderwijs Noord-Veluwe, gelet op

Nadere informatie

Klachtenregeling UMCG Ambulancezorg

Klachtenregeling UMCG Ambulancezorg Klachtenregeling UMCG Ambulancezorg Wanneer een patiënt een klacht heeft over de dienstverlening van UMCG Ambulancezorg. 1. Klachtenafhandeling: veilig, open en duidelijk voor patiënten Met dit uitgangspunt

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VAN PHOENIX OPLEIDINGEN

KLACHTENREGELING VAN PHOENIX OPLEIDINGEN KLACHTENREGELING VAN PHOENIX OPLEIDINGEN 1. Klachtenbehandeling a. Een cliënt, zijn wettelijk vertegenwoordiger of een andere deelnemer kan een klacht indienen indien een deelnemer zich niet houdt aan

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Transfercentrum West-Brabant

Klachtenregeling Stichting Transfercentrum West-Brabant Klachtenregeling Stichting Transfercentrum West-Brabant Overwegende: - Stichting Transfercentrum West-Brabant houdt zich bezig met het duurzaam inzetbaar maken en houden van arbeidskapitaal van ACE-werknemers

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Senturra Bewindvoering B.V.

KLACHTENREGLEMENT. Senturra Bewindvoering B.V. KLACHTENREGLEMENT Senturra Bewindvoering B.V. Begripsomschrijvingen Artikel 1 Klacht: Een klacht is gericht tegen de wijze waarop Senturra Bewindvoering bv of één van de medewerkers zich heeft gedragen

Nadere informatie

KIDS TALENT. Klachtenprocedure

KIDS TALENT. Klachtenprocedure Reglement klachtenprocedure Versie 3.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Definities...4 2. Voortraject klacht...4 3. Indienen klacht...4 4. Behandeling klacht...5 5. Externe klachtafhandeling...5 Bijlage

Nadere informatie

Klachtenregeling. Intern Klachtreglement. De medewerker, werkzaam bij Kindcentrum De Sprookjesboom

Klachtenregeling. Intern Klachtreglement. De medewerker, werkzaam bij Kindcentrum De Sprookjesboom Klachtenregeling Intern Klachtreglement Inleiding In het geval dat ouders klachten hebben over de geboden diensten, is het van belang dat deze klachten zorgvuldig worden behandeld. In de meeste gevallen

Nadere informatie

KLACHTENREGELING Stichting OVO

KLACHTENREGELING Stichting OVO KLACHTENREGELING Stichting OVO Het bevoegd gezag van de Stichting voor Openbaar Verenigd Onderwijs in Gorinchem en de regio, gelet op de bepalingen van de Wet op het voortgezet onderwijs en de Wet op het

Nadere informatie

1.4 Unit coördinator: de medewerk(st)er die belast is met de dagelijkse leiding van het kindercentrum

1.4 Unit coördinator: de medewerk(st)er die belast is met de dagelijkse leiding van het kindercentrum Kindercentrum Kindertuin Datum: Maart 2016 Klachtenreglement Artikel 1 Begripsomschrijving 1.1 Kinderopvangorganisatie: rechtspersoon of natuurlijke persoon die in organisatorisch verband een voorziening

Nadere informatie

Klachtenregeling Jeugdwet

Klachtenregeling Jeugdwet Klachtenregeling Jeugdwet Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. cliënt : een jeugdige; een ouder; een ouder zonder

Nadere informatie

Klachtenprocedure CFK

Klachtenprocedure CFK Klachtenprocedure CFK AUGUSTUS 2014 1 Algemeen Artikel 1 In deze procedure wordt verstaan onder: a. CFK: Stichting Contractspelersfonds KNVB; b. Klacht: iedere (schriftelijke) melding aan CFK van een cliënt

Nadere informatie

KLACHTENREGELING Mei 2017

KLACHTENREGELING Mei 2017 KLACHTENREGELING Mei 2017 Klachtenregeling Instituut Verbeeten Elke medewerker van Instituut Verbeeten doet zijn of haar uiterste best om u zo goed en prettig mogelijk te helpen. Toch kan het ondanks deze

Nadere informatie

Klachtenregelement Senas-zorg

Klachtenregelement Senas-zorg Klachtenregelement Senas-zorg 1 Klachtenregeling voor zorgaanbieders die geen instellingen in stand houden die zijn aangemerkt als Bopz-instelling. Voorwoord Deze regeling is een variant van de algemene

Nadere informatie

Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 10 (inclusief voorpagina) Klachtenregeling

Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 10 (inclusief voorpagina) Klachtenregeling Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 10 (inclusief voorpagina) Klachtenregeling Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

Protocol. Klachtencommissie. Autimaat B.V.

Protocol. Klachtencommissie. Autimaat B.V. Protocol Klachtencommissie Autimaat B.V. Doetinchem December 2011 Protocol van de klachtencommissie van Autimaat B.V. Inhoudsopgave Toepassingsgebied 3 Begripsbepaling 3 Doelstelling van de klachtenregeling

Nadere informatie

Klachtenprocedure voor de opleidingen van Succesvol in Balans

Klachtenprocedure voor de opleidingen van Succesvol in Balans Klachtenprocedure voor de opleidingen van Succesvol in Balans Artikel 1. Begripsbepaling a) Klacht: een schriftelijke uiting van onvrede over een opleiding van Succesvol in Balans. b) Klager: Een (toekomstig)

Nadere informatie

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007)

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007) Klachtenverordening ISD Noordwijk 2008 Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007) De raad der gemeente Noordwijk; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Werkplein Hart van West-Brabant. Nr. 111 19 juni 2015 Klachtenregeling Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke

Nadere informatie

Klachtenregeling Klachtenportaal Zorg voor jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen vallend onder de Jeugdwet Artikel 1 Begripsbepalingen

Klachtenregeling Klachtenportaal Zorg voor jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen vallend onder de Jeugdwet Artikel 1 Begripsbepalingen Klachtenregeling Klachtenportaal Zorg voor jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen vallend onder de Jeugdwet De onafhankelijke klachtenregeling van jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen

Nadere informatie

Doel Beoogd wordt met behulp van deze klachtregeling de volgende doelstellingen na te streven:

Doel Beoogd wordt met behulp van deze klachtregeling de volgende doelstellingen na te streven: Titel Klachtenregeling RIBW de Vliet, Regeling - augustus 2017 Aanleiding Iedere zorginstelling of zorgverlener is verplicht om een laagdrempelige regeling voor de behandeling van klachten van haar cliënten

Nadere informatie

Stichting Interconfessioneel (RK/PC) Voortgezet Onderwijs in het Gooi (SIVOG)

Stichting Interconfessioneel (RK/PC) Voortgezet Onderwijs in het Gooi (SIVOG) Klachtenregeling Stichting Interconfessioneel (RK/PC) Voortgezet Onderwijs in het Gooi (SIVOG) Colofon: Uitgave: S.I.V.O.G. Vastgesteld door Bestuur: d.d. 18 november 2016 Instemming GMR: d.d. 28 november

Nadere informatie

Interne klachtenprocedure:

Interne klachtenprocedure: Interne klachtenprocedure: Uitgangspunt van de klachtenprocedure is, dat een klacht tot wederzijdse tevredenheid moet wordt opgelost. We werken hard aan een uitstekende kwaliteit van onze dienstverlening,

Nadere informatie

vast te stellen de Klachtenverordening Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

vast te stellen de Klachtenverordening Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Klachtenverordening Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid; Gelet op: hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht; de Wet Nationale Ombudsman

Nadere informatie

Klachtenregeling Openbaar Primair Onderwijs Zuid Kennemerland

Klachtenregeling Openbaar Primair Onderwijs Zuid Kennemerland Openbaar Primair Onderwijs Zuid Kennemerland Het bevoegd gezag van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland te Bloemendaal; gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs en

Nadere informatie

KLACHTENREGELING Sinds juni 2008

KLACHTENREGELING Sinds juni 2008 KLACHTENREGELING Sinds juni 2008 INHOUDSOPGAVE 1. Begripsbepalingen 2 Blz. 2. Behandeling van de klacht 3 2.1. De contactpersoon 3 2.2. De vertrouwenspersoon 3 2.3. De klachtencommissie 3 2.4. De procedure

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE 2018

KLACHTENPROCEDURE 2018 1 KLACHTENPROCEDURE 2018 Inleiding Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel bij heeft

Nadere informatie

Gezamenlijke klachtenregeling gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân

Gezamenlijke klachtenregeling gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân CVDR Officiële uitgave van Noardeast-Fryslân. Nr. CVDR622272_1 12 maart 2019 Gezamenlijke klachtenregeling gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Klachtenregeling Cliënten Paswerk en Werkpas Holding BV

Klachtenregeling Cliënten Paswerk en Werkpas Holding BV Klachtenregeling Cliënten Paswerk en Werkpas Holding BV INLEIDING Deze klachtenregeling is uitsluitend van toepassing op cliënten van Paswerk en Werkpas Holding BV. Pasmatch Personeelsdiensten BV is onderdeel

Nadere informatie

St. Peuteropvang De Grabbelton Uitgiftedatum : 03/04/18 Aantal blz. : 1/3

St. Peuteropvang De Grabbelton Uitgiftedatum : 03/04/18 Aantal blz. : 1/3 St. Peuteropvang De Grabbelton Uitgiftedatum : 03/04/18 Aantal blz. : 1/3 Titel : Intern klachtreglement St. Peuteropvang De Grabbelton Inleiding De Grabbelton heeft in het kader van de Wet kinderopvang

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang NUT Geldrop

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang NUT Geldrop Inleiding Stichting Kindevang NUT heeft in het kader van de Wet kindevang een interne klachtenregeling opgesteld. Deze regeling beschrijft de werkwijze bij het behandelen en registreren van klachten van

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Bureau Jeugdzorg Flevoland

Klachtenregeling Stichting Bureau Jeugdzorg Flevoland Klachtenregeling Stichting Bureau Jeugdzorg Flevoland Overwegende dat van instellingszijde gestreefd wordt naar zo goed mogelijke hulpverlening aan cliënten dat zich niettemin situaties kunnen voordoen

Nadere informatie

!"#$%&""#%'(#)* Klachtenreglement

!#$%&#%'(#)* Klachtenreglement Klachtenreglement Algemeen Het doel van behandeling van klachten is in de allereerste plaats herstel van de verhoudingen tussen de klager en de organisatie. Het vastleggen en volgen van een procedure om

Nadere informatie

Klachtenregeling voor inwoners

Klachtenregeling voor inwoners Klachtenregeling voor inwoners 1 november 2017 Klachtenregeling Stichting WIJeindhoven 1 Voorwoord De medewerkers van Stichting WIJeindhoven proberen hun werk zo goed mogelijk te doen. Maar waar gewerkt

Nadere informatie

Klachtenregeling van de. Klachtencommissie. Zorgbelang Nederland

Klachtenregeling van de. Klachtencommissie. Zorgbelang Nederland Klachtenregeling van de Klachtencommissie Zorgbelang Nederland Vastgesteld door: bestuur Zorgbelang Nederland Datum vaststelling: 21 november 2018 ALV Zorgbelang Nederland 1 Algemeen Deze klachtenregeling

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE. Kinderopvang Tomaz. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg

KLACHTENPROCEDURE. Kinderopvang Tomaz. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg KLACHTENPROCEDURE Kinderopvang Tomaz Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg Klachtenprocedure Beste ouders/ verzorgers, Kinderopvang Tomaz heeft in het kader van de Wet kinderopvang een interne

Nadere informatie

f. Klachtencoördinator: de klachtencoördinator als bedoeld in artikel 1 van de Uitvoeringsregeling

f. Klachtencoördinator: de klachtencoördinator als bedoeld in artikel 1 van de Uitvoeringsregeling Huishoudelijk Reglement klachtencommissies politie 2013 De klachtencommissies, vertegenwoordigd door haar voorzitters, overwegende dat het noodzakelijk is nadere regels over hun werkwijze en die van de

Nadere informatie

Reglement Klachtenadviescommissie

Reglement Klachtenadviescommissie Reglement Klachtenadviescommissie Doelstelling Artikel 1 Doelstelling 1.1 De doelstelling van het reglement van de klachtenadviescommissie is het creëren van de voorwaarden voor een evenwichtige behandeling

Nadere informatie

Kaderregeling klachtenbehandeling VRR 2013

Kaderregeling klachtenbehandeling VRR 2013 Kaderregeling klachtenbehandeling VRR 2013 Het Algemeen Bestuur van het openbaar lichaam Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Gelet op Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 41 van de

Nadere informatie

Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers RAPPORT Versie: 2.0 Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers Raad van Bestuur Postbus 5247 2000 CE Haarlem T 088-777 81 06 F 023-799 37 18 www.bjznh.nl 1 Aanhef Gelet op de

Nadere informatie

Verordening klachtenregeling Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2012

Verordening klachtenregeling Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2012 Verordening klachtenregeling Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2012 Verordening klachtenregeling Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2012 Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Noord-

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. In deze regeling wordt verstaan onder:

KLACHTENREGLEMENT. In deze regeling wordt verstaan onder: KLACHTENREGLEMENT INLEIDING Shared Value Groep hecht sterk aan een goede en transparante relatie met haar klanten. Het verlenen van diensten is en blijft echter mensenwerk, hoe zorgvuldig daarbij ook te

Nadere informatie

Reglement Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie BSO Het Zuiderlicht

Reglement Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie BSO Het Zuiderlicht Reglement Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie BSO Het Zuiderlicht Doel : Zorg dragen voor een klantgerichte afhandeling van klachten Beheerder : Directie BSO Het Zuiderlicht Inleiding Vanaf

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING HUMAN CONCERN

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING HUMAN CONCERN REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING HUMAN CONCERN Artikel 1. begripsbepaling a. Klacht een uiting van onvrede met de geboden zorg en/of de organisatie daarvan alsook het ontbreken van zorg of een naar

Nadere informatie

Klachten protocol Klachten protocol 2018

Klachten protocol Klachten protocol 2018 Klachten protocol Inleiding: De medewerkers van Kinderopvang Ommerkanaal zullen binnen hun mogelijkheden alles doen om de opvang zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden. Desondanks is het mogelijk dat

Nadere informatie

Klachtenreglement Stichting Combiwel Amsterdam

Klachtenreglement Stichting Combiwel Amsterdam Klachtenreglement Stichting Combiwel Amsterdam Versie 3.0 Vastgesteld 17-3-2015 Evaluatiedatum 1-3-2017 Houder Servicebureau, Adviseur beleid en kwaliteit COMBIWEL KLACHTENREGLEMENT 1. Inleiding 1.1 Waarom

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT VOOR LEDEN VAN DE SAMENWERKENDE PROFESSIONELE ORGANISATIES THUISZORG EN KRAAMZORG [SPOT]

KLACHTENREGLEMENT VOOR LEDEN VAN DE SAMENWERKENDE PROFESSIONELE ORGANISATIES THUISZORG EN KRAAMZORG [SPOT] KLACHTENREGLEMENT VOOR LEDEN VAN DE SAMENWERKENDE PROFESSIONELE ORGANISATIES THUISZORG EN KRAAMZORG [SPOT] Postadres: Wilhelminalaan 3 3743 DB Baarn Versie mei 2012 2 I. BEGRIPSBEPALINGEN 1. Instellingen:

Nadere informatie

Klachtenreglement Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, afdeling Jeugdbescherming (LJ&R Jeugdbescherming)

Klachtenreglement Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, afdeling Jeugdbescherming (LJ&R Jeugdbescherming) Klachtenreglement Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, afdeling Jeugdbescherming (LJ&R Jeugdbescherming) Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. In het navolgende wordt verstaan onder: a) LJ&R:

Nadere informatie

Klachtenreglement 1 juni 2016

Klachtenreglement 1 juni 2016 Klachtenreglement 1 juni 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Definities Artikel 2 Klachtrecht Artikel 3 Behoorlijke behandeling Hoofdstuk 2 Het indienen van een klacht Artikel

Nadere informatie

Klachtenprocedure van Oosterpoort Opleidingen

Klachtenprocedure van Oosterpoort Opleidingen Klachtenprocedure van Oosterpoort Opleidingen Bij Oosterpoort Opleidingen willen we tevreden en geslaagde leerlingen! Wij doen er alles aan om onze klanten tevreden te houden. Echter waar mensen werken

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Algemeen Blijf Groep adviseert cliënten, alvorens een klacht in te dienen, eerst hun onvrede rechtstreeks te bespreken met de betrokken medewerker,

Nadere informatie

Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening. Voorwoord 1

Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening. Voorwoord 1 : A. Özdemir Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening Inhoudsopgave Voorwoord 1 Artikel 1. Begripsomschrijvingen 2 1.1 Nova Curae 2 1.2

Nadere informatie

vast te stellen de Interne klachtenregeling gemeente het Bildt:

vast te stellen de Interne klachtenregeling gemeente het Bildt: Interne klachtenregeling gemeente het Bildt Het college van burgemeester en wethouders van het Bildt; - gelet op de bepalingen van Titel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 121 van de Gemeentewet;

Nadere informatie