Protocol elektronische berichten gemeente Druten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Protocol elektronische berichten gemeente Druten"

Transcriptie

1 Protocol elektronische berichten gemeente Druten Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Druten Officiële naam van de regeling Protocol elektronische berichten gemeente Druten Citeertitel Protocol elektronische berichten gemeente Druten Deze versie is geldig tot - Vastgesteld door College van burgemeester en wethouders Onderwerp Documentaire informatievoorziening Opmerkingen m.b.t. de regeling Deze regeling komt naast de gedragsregels gebruik en internet gemeente Druten. Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd Wet elektronisch bestuurlijk verkeer Besluit informatiebeheer gemeente Druten Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Geen Overzicht van in tekst verwerkte wijzigingen Datum inwerkingtreding Terugwerkende kracht 9 april 1 januari Betreft Nieuwe regeling Ontstaansbron: datum ondertekening; bron bekendmaking College: 3 februari Inwerkingtreding: datum ondertekening; bron bekendmaking Publicatie in elektronisch gemeenteblad op 8 april Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten; gelet op de Wet elektronisch bestuurlijk verkeer (artikelen 2:13 t/m 2:17 Algemene wet bestuursrecht) en het Besluit informatiebeheer gemeente Druten ; besluiten: vast te stellen het navolgende protocol elektronische berichten waarin opgenomen voorschriften betreffende het ontvangen, verwerken, behandelen en verzenden van elektronische berichten.

2 Hoofdstuk I Begripsomschrijving, reikwijdte en doel Artikel 1 Begripsomschrijving Elektronische berichten berichten, die op elektronische wijze tussen computers worden uitgewisseld. Verzendinformatie en aan het bericht toegevoegde elektronische documenten maken integraal onderdeel uit van het elektronische bericht. Formele berichten berichten, die tussen gemeente en andere rechtssubjecten natuurlijke en rechtspersonen worden uitgewisseld en die overeenkomstig bij en krachtens wettelijke bepalingen als rechtshandelingen met een beoogd rechtsgevolg zijn te kwalificeren. Onder formele berichten vallen ook berichten die, zonder dat een rechtsgevolg is beoogd, een juridische, financiële, historische of andere waarde hebben dan wel een bewijs- of verantwoordingsfunctie (kunnen) hebben. Volgens de Archiefwet 1995 komen deze berichten in aanmerking voor bewaring. Informele berichten berichten die niet worden gekwalificeerd als formele post, waaronder ook de berichten die een medewerker niet uit hoofde van zijn functie ontvangt en verzendt. Algemene postbus een elektronische postbus die direct is gekoppeld aan de gemeente Druten (info@druten.nl). Persoonlijke postbus een elektronische postbus die is gekoppeld aan een specifieke medewerker van de gemeente Druten. Gemeentelijk adres elektronisch postadres eindigend Gemeentelijke website de internetsite van de gemeente Druten: Archiefwaardige berichten bestuurlijke berichten, die op grond van de archiefwetgeving in aanmerking komen voor bewaring. Medewerker persoon met een aanstelling bij op arbeidsovereenkomst met de gemeente Druten, evenals stagiaires, inleen/uitzendkrachten, gedetacheerde en overige (externe) medewerkers. Disclaimer standaardclausule van toepassing op een elektronisch bericht waarin aansprakelijkheid wordt uitgesloten. DIV team Documentaire Informatievoorziening dat als gevolg van het Besluit informatiebeheer is belast met het voeren van regie op het creëren, verwerken en beheren van de documenten van de gemeente Druten. Besluit informatiebeheer Besluit informatiebeheer gemeente Druten waarin verantwoordelijkheden ten aan zien van archiefvorming en ordening en beheer van analoge en digitale documenten zijn belegd. Artikel 2 Reikwijdte 1. Het protocol is van toepassing op de berichten die worden ontvangen door en verstuurd naar alle gemeentelijke adressen. 2. Het protocol is eveneens van toepassing op inkomende berichten verzonden via een webformulier (E-formulier) van de gemeentelijke website. 3. Het protocol is tevens van toepassing op overige vormen van inkomend en uitgaand elektronisch berichtenverkeer via social media als sms, twitter, facebook en whatsapp. 4. Het protocol is niet van toepassing op privéberichten.

3 Artikel 3 Doel 1. Doel van het protocol is het reguleren van het elektronisch berichtenverkeer. Het betreft met name de ontvangst, de beantwoording, de verzending en de archivering. 2. Naar de eigen organisatie en naar de burgers en andere externe relaties verschaft het protocol duidelijkheid over hoe medewerkers moeten omgaan met afhandeling van elektronisch berichten. Hoofdstuk II Verantwoordelijkheid Artikel 4 Verantwoordelijkheid 1. De gemeentesecretaris is eindverantwoordelijk voor de behandeling van elektronische berichten. 2. De afdelingshoofden en teamontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de behandeling van elektronische berichten op hun afdeling respectievelijk binnen hun team. 3. Iedere medewerker is zelf verantwoordelijk voor de behandeling van elektronische berichten conform dit protocol. Hoofdstuk III Bereikbaarheid Artikel 5 Bereikbaarheid 1. Berichten kunnen elektronisch naar de gemeente Druten worden verzonden. 2. Op de website wordt aangegeven of een bericht via een daarvoor bestemd webformulier kan worden verzonden. 3. Formele berichten die op grond van enig wettelijk voorschrift van een handtekening moet worden voorzien (zoals aanvragen, bezwaarschriften, klachten, zienswijzen en Wob verzoeken) kunnen niet via de elektronische weg worden ingediend, tenzij voor de indiening gebruik wordt gemaakt van een op de website beschikbaar webformulier met DigiD legitimatie. 4. De afzender van een elektronisch bericht als bedoeld in lid 3 ontvangt uiterlijk binnen drie werkdagen een mededeling waarin hij wordt verzocht om zijn bericht op papier in te dienen voorzien van een handtekening of zijn bericht in te dienen via een webformulier voorzien van een DigiD legitimatie. Hoofdstuk IV Inkomende berichten Artikel 6 Tijdstip ontvangst Als tijdstip waarop een elektronisch bericht door de gemeente Druten is ontvangen, geldt het tijdstip waarop het bericht zijn systeem voor gegevensverwerking heeft bereikt. Artikel 7 Afhandeling 1. De afzender van een elektronisch bericht ontvangt uiterlijk binnen drie werkdagen na ontvangst een reactie van de gemeente. Een ontvangstbevestiging wordt verzonden bij inkomende berichten in de algemene postbus. 2. Onder reactie wordt verstaan: a) een direct inhoudelijke beantwoording van de gestelde vraag of, indien de beantwoording meer tijd vraagt: b) een bericht waarin wordt aangegeven hoe de vraag verder wordt afgehandeld. c) De afzender van een elektronisch bericht als bedoeld in artikel 5, lid 3 ontvangt uiterlijk binnen 3 werkdagen een mededeling waarin hij wordt verzocht zijn bericht op papier in te dienen van een handtekening of in te dienen via een webformulier met DigiD legitimatie (indien voor het onderwerp van zijn bericht een webformulier met DigiD legitimatie beschikbaar is).

4 3. De medewerkers van team DIV en/of de Gemeentewinkel dragen zorg voor de ontvangst van berichten die worden ontvangen in de algemene postbus. In aansluiting daarop worden de ontvangen berichten toegewezen aan medewerker(s) voor de verdere behandeling binnen de werkprocessen. 4. Iedere medewerker is zelf verantwoordelijk voor het tijdig afhandelen van formele en informele berichten die in zijn of haar persoonlijke postbus wordt ontvangen. Het gestelde in de leden 1 en 2 van dit artikel is ook van toepassing op de berichten die worden ontvangen in een persoonlijke postbus. Tevens moet het bepaalde in artikel 11, lid 4 in acht worden genomen. Hoofdstuk V Uitgaande berichten Artikel 8 Tijdstip verzending Als tijdstip waarop een elektronisch bericht door de gemeente Druten is verzonden geldt het tijdstip waarop het bericht een systeem voor gegevensverwerking van de gemeente Druten heeft verlaten. Over het tijdstip waarop het bericht door een gegevensverwerkend systeem van de geadresseerde is ontvangen heeft de gemeente Druten geen controle. Artikel 9 Uitgaande formele berichten Het is vooralsnog niet toegestaan uitgaande formele berichten uitsluitend elektronisch te verzenden. Uitgaande formele berichten dienen ook altijd schriftelijk op papier en voorzien van handtekening te worden verzonden. Artikel 10 Uitgaande elektronische berichten 1. Alle uitgaande elektronische berichten zijn vooralsnog van informatieve aard richting de burger. 2. Indien de gemeente zich op eigen initiatief met een elektronisch bericht richt tot een geadresseerde moet deze duidelijk te kennen hebben gegeven dat hij langs elektronische weg bereikbaar is. Hoofdstuk VI Registratie en archivering Artikel 11 Registratie en archivering 1. De medewerkers DIV of Gemeentewinkel beoordelen of een inkomend bericht in de algemene postbus moet worden geregistreerd. 2. Zolang het nog niet mogelijk is om formele elektronische post elektronisch te archiveren, dienen deze berichten te worden uitgeprint en te worden meegenomen in het archiveringsproces voor analoge documenten. 3. De medewerkers DIV of Gemeentewinkel zorgen voor de registratie en distributie van de inkomende elektronische berichten. Zij hanteren daarvoor dezelfde regels als voor de fysieke post. 4. Iedere medewerker dient zelf te beoordelen of een door hem of haar ontvangen of verzonden bericht moet worden geregistreerd en gearchiveerd. Indien dat het geval is, slaat de medewerker het bericht op in het elektronisch archief (DMS/RMA). Indien de medewerker (nog) geen beschikking heeft over het DMS/RMA of als voor het desbetreffende bericht nog geen zaaktype beschikbaar is, wordt het elektronische bericht door de behandelende medewerker uitgeprint en aangeboden voor archivering. Als leidraad geldt hiervoor het beheerplan documentaire informatievoorziening met als uitgangspunt de Archiefwet en de Archiefregeling.

5 Hoofdstuk VII Overige bepalingen Artikel 12 Onvoorziene omstandigheden In gevallen waarin dit protocol niet voorziet of bij twijfel omtrent de toepassing van dit protocol beslist het college van burgemeester en wethouders. Artikel 13 Inwerkingtreding Dit protocol treedt in werking op 1 januari. Artikel 14 Citeertitel Dit protocol wordt aangehaald als Protocol elektronische berichten gemeente Druten Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Druten van 3 februari de Secretaris, de Burgemeester, mr. drs. A.J.E.M. Buise-Jansen drs. L..J.E.M. van Riswijk

elektronische postbus welke gekoppeld is aan een specifieke medewerker/bestuurder van de gemeente Nederweert;

elektronische postbus welke gekoppeld is aan een specifieke medewerker/bestuurder van de gemeente Nederweert; De Gemeenteraad, het College van Burgemeester en Wethouders en de Burgemeester van de gemeente Nederweert, ieder voor zover het hun bevoegdheid betreft: gelet op afdeling 2.3 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

Nadere informatie

De Regeling elektronisch berichtenverkeer gemeente Heerenveen vast te stellen. BEGRIPSBEPALING, DOEL, REIKWIJDTE, KENBAARHEID

De Regeling elektronisch berichtenverkeer gemeente Heerenveen vast te stellen. BEGRIPSBEPALING, DOEL, REIKWIJDTE, KENBAARHEID REGELING ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HEERENVEEN De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Heerenveen, ieder voor zover het hun bevoegdheden

Nadere informatie

Privé berichten Elektronische berichten die een medewerk(st)er niet uit hoofde van zijn of haar functie ontvangt of

Privé berichten Elektronische berichten die een medewerk(st)er niet uit hoofde van zijn of haar functie ontvangt of CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR70878_1 25 november 2015 E-mail protocol Echt-Susteren 2006 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005

PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005 PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005 HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALING, REIKWIJDTE EN DOELEINDEN Artikel 1. Begripsbepaling In dit protocol wordt verstaan onder: Algemene postbus Elektronische

Nadere informatie

Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Oldebroek 2007

Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Oldebroek 2007 Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Oldebroek 2007 Inhoud Hoofdstuk 1. Begripsbepaling, reikwijdte en doeleinden Artikel 1. Begripsbepaling In dit protocol wordt verstaan onder: Algemene postbus

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre;

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre; E-mailprotocol Gemeente Oost Gelre Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre; overwegende dat het gewenst is regels te stellen met betrekking tot; -het gebruik van e-mail

Nadere informatie

B&W 26 juni 2012 Gemeenteblad

B&W 26 juni 2012 Gemeenteblad Jaar: 2012 Nummer: 51 Besluit: B&W 26 juni 2012 Gemeenteblad PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER HELMOND 2012 Hoofdstuk 1 Begripsbepaling en reikwijdte Artikel 1 Begripsbepaling In dit protocol wordt

Nadere informatie

11 maart 2014. 1.0 S. Brouwer Kwaliteit Ŭ Concerncontrol - Planning 8t Kwaliteit Team informatievoorziening c2 ĵş r Informatie NVT

11 maart 2014. 1.0 S. Brouwer Kwaliteit Ŭ Concerncontrol - Planning 8t Kwaliteit Team informatievoorziening c2 ĵş r Informatie NVT Gemeente Coevorden Advies College van burgemeester en wethouders Datum Versie Naam rapporteur Afdeling - Team Afgestemd met OR Behandeling in Openbaar Naam en paraaf afdelingsmanager Naam en paraaf portefeuillehouder

Nadere informatie

<SCANSEQUENCE> - Scanpagina 1 van 8

<SCANSEQUENCE> - Scanpagina 1 van 8 W 6 gemeente- Heemskerk / Verordening digitaal berichtenverkeer gemeente Heemskerk 2040 September 2010 - Scanpagina 1 van 8 Geregistreerd onder nummer: 81V0/2010/29787 Wettelijke grondslag:

Nadere informatie

B&W.nr , d.d Reglement Elektronisch berichtenverkeer

B&W.nr , d.d Reglement Elektronisch berichtenverkeer B&W.nr. 11.0686, d.d. 12-7-2011 Reglement Elektronisch berichtenverkeer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Akkoord te gaan met het wijzigen van het emailreglement teneinde het gebruik van webformulieren

Nadere informatie

(Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam).

(Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam). GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Edam-Volendam. Nr. 13021 4 februari 2016 Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam Voorstel no. 10-2016 B Agenda no. 6 Verordening

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 6

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 6 Regelgeving - 008 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 6 W 6 emeente- Heemskerk B / Verordening bestuurlijk verkeer gemeente elektronisch Heemskerk 20 1 maad 201 81V0/201/008 111111 111111111111111111111111111

Nadere informatie

Protocol digitaal berichtenverkeer gemeente Zwartewaterland 2016

Protocol digitaal berichtenverkeer gemeente Zwartewaterland 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwartewaterland. Nr. 184173 23 december 2016 Protocol digitaal berichtenverkeer gemeente Zwartewaterland 2016 Hoofdstuk 1. Begripsbepaling, reikwijdte en doeleinden

Nadere informatie

Besluit elektronisch berichtenverkeer Eijsden-Margraten 2013

Besluit elektronisch berichtenverkeer Eijsden-Margraten 2013 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Eijsden-Margraten. Nr. 34064 23 juni 2014 Besluit elektronisch berichtenverkeer Eijsden-Margraten 2013 De Raad van de gemeente Eijsden-Margraten; gelezen het

Nadere informatie

Regeling elektronisch verkeer Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2011

Regeling elektronisch verkeer Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2011 Regeling elektronisch verkeer Hoogheemraadschap Hollands Registratienummer 10.36996 1 van 8 Regeling elektronisch verkeer Hoogheemraadschap Hollands Artikel 1 : Begripsbepalingen In deze regeling wordt

Nadere informatie

Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Hardinxveld-Giessendam gemeente Hardinxveld-Giessendam Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Hardinxveld-Giessendam HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALING, REIKWIJDTE, DOELEINDEN Artikel 1. Begripsbepaling Algemene postbus Persoonlijke

Nadere informatie

Elektronisch berichtenverkeer NoordwijkOpenbaar

Elektronisch berichtenverkeer NoordwijkOpenbaar GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Noordwijk. Nr. 47444 18 april 2016 Elektronisch berichtenverkeer NoordwijkOpenbaar Besluit elektron isch berichtenverkeer Noordwijk Het College, de Burgemeester,

Nadere informatie

Protocol berichten gemeente Elburg 2018

Protocol  berichten gemeente Elburg 2018 Protocol E-mailberichten gemeente Elburg 2018 De directeur van de gemeente Elburg; gelet op de Wet elektronisch bestuurlijk verkeer, het Besluit informatiebeheer gemeente Elburg 2017, de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen

Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen Het college van burgemeester en wethouders van Druten heeft op 25 november 2014 het vastgesteld. Het besluit treedt met ingang van 1 januari

Nadere informatie

(openstellen elektronisch bestuurlijk verkeer met burgers en ondernemers)

(openstellen elektronisch bestuurlijk verkeer met burgers en ondernemers) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Weert Nr. 221018 17 oktober 2018 Besluit van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Weert houdende

Nadere informatie

Verordening elektronisch berichtenverkeer Waterschap Drents Overijsselse Delta 2016

Verordening elektronisch berichtenverkeer Waterschap Drents Overijsselse Delta 2016 CVDR Officiële uitgave van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Nr. CVDR392508_1 8 november 2016 Verordening elektronisch berichtenverkeer Waterschap Drents Overijsselse Delta 2016 Het algemeen bestuur,

Nadere informatie

vast te stellen de Interne klachtenregeling gemeente het Bildt:

vast te stellen de Interne klachtenregeling gemeente het Bildt: Interne klachtenregeling gemeente het Bildt Het college van burgemeester en wethouders van het Bildt; - gelet op de bepalingen van Titel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 121 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbescheiden van de

Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbescheiden van de Voorschriften betreffende het beheer van de archiefbescheiden van de gemeentelijke organen, voor zover deze archiefbescheiden niet zijn overgebracht naar de archiefbewaarplaats Wetstechnische informatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel onderwerp Verordening elektronisch berichtenverkeer Haarlemmermeer 2015

Raadsvoorstel onderwerp Verordening elektronisch berichtenverkeer Haarlemmermeer 2015 gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2015.0045609 onderwerp Verordening elektronisch berichtenverkeer Haarlemmermeer 2015 Portefeuillehouder Steller drs. Theo Weterings en Marjolein Steffens-van de Water

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2015.0018350 onderwerp Verordening elektronisch berichtenverkeer Haarlemmermeer 2015 Portefeuilehouder drs. Theo Weterings en Marjolein Steffens-van de Water Steller

Nadere informatie

protocol Gemeenten Woerden en Oudewater 2018

protocol Gemeenten Woerden en Oudewater 2018 CVDR Officiële uitgave van Woerden. Nr. CVDR613444_1 19 oktober 2018 E-mail protocol Gemeenten Woerden en Oudewater 2018 Artikel 1. Begripsbepaling In dit protocol wordt verstaan onder: a. Afschrift e-mailbericht:

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van

Verordening op de heffing en de invordering van Verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2016 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Onderwerp Gemeente Druten Verordening op

Nadere informatie

VERORDENING bezwaarschriften 2011

VERORDENING bezwaarschriften 2011 VERORDENING bezwaarschriften 2011 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling VERORDENING bezwaarschriften 2011 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

10 februari /11 n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien

10 februari /11 n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 10 februari 2014 11 2014/11 n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien Kenmerk

Nadere informatie

PROTOCOL VERKEER LANGS ELEKTRONISCHE WEG GEMEENTE ASTEN

PROTOCOL VERKEER LANGS ELEKTRONISCHE WEG GEMEENTE ASTEN PROTOCOL VERKEER LANGS ELEKTRONISCHE WEG GEMEENTE ASTEN April 2014 1. Inleiding -2- Dienstverlening staat bij de gemeente Asten hoog in het vaandel. Ook dienstverlening via de elektronische weg behoort

Nadere informatie

gemeente Groningen (Gr)

gemeente Groningen (Gr) gemeente Groningen (Gr) Gedragscode voor collegeleden Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Groningen (Gr) Officiële naam regeling Gedragscode voor collegeleden

Nadere informatie

Bekendmaking Verordening individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 en Beleidsregels individuele studietoeslag gemeente Druten 2015

Bekendmaking Verordening individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 en Beleidsregels individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 Bekendmaking Verordening individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 en Beleidsregels individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 De gemeenteraad van Druten heeft op 16 december 2016 besloten tot

Nadere informatie

Verordening Verwerking Persoonsgegevens gemeente Oosterhout

Verordening Verwerking Persoonsgegevens gemeente Oosterhout Verordening Verwerking Persoonsgegevens gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig

Nadere informatie

De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester van de gemeente Meerssen;

De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester van de gemeente Meerssen; Behoort bij raadsvoorstel 16-burgemeester-10 Verordening klachtbehandeling bij de gemeente Meerssen 2016. De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester van

Nadere informatie

Model Archiefverordening Gemeenten zonder benoemde archivaris

Model Archiefverordening Gemeenten zonder benoemde archivaris Model Archiefverordening Gemeenten zonder benoemde archivaris Archiefverordening gemeente De raad van ; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ; Gelet op de artikelen 30,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Intitulé Besluit nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Ede De raad, het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester en de heffingsambtenaar genoemd in artikel 231, tweede lid,

Nadere informatie

Archiefverordening gemeenschappelijke regeling Avalex

Archiefverordening gemeenschappelijke regeling Avalex Archiefverordening gemeenschappelijke regeling Avalex Het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling Avalex gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 2 maart 2017 gelet op artikel 40,

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften

Verordening commissie bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp gemeente

Nadere informatie

RICHTLIJN. 3. BEGRIPPEN Alle die we versturen of ontvangen is in te delen in twee categorieën: formele of informele e- mail.

RICHTLIJN. 3. BEGRIPPEN Alle  die we versturen of ontvangen is in te delen in twee categorieën: formele of informele e- mail. E-MAILPROTOCOL RICHTLIJN 1. INLEIDING Het gebruik van e-mail heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Ook bij de gemeente Amersfoort wordt e-mail meer en meer gebruikt. Veel e-mailberichten zijn

Nadere informatie

Uitkeringsverordening raadsleden Zoetermeer 1994 Versie geldig van 12 april 1994 tot 25 december 2004

Uitkeringsverordening raadsleden Zoetermeer 1994 Versie geldig van 12 april 1994 tot 25 december 2004 Uitkeringsverordening raadsleden Zoetermeer 1994 Versie geldig van 12 april 1994 tot 25 december 2004 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Zoetermeer Officiële

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op artikel 7 van de Archiefverordening; BESLUITEN:

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op artikel 7 van de Archiefverordening; BESLUITEN: BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op artikel 7 van de Archiefverordening; BESLUITEN: vast te stellen het Besluit Informatiebeheer gemeente Voorst 2014, Inhoudende voorschriften betreffende

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder De gemeenteraad van 2 december 2013 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder gelet op artikelen 30, eerste lid en 32, tweede lid van de Archiefwet 1995 en artikel 5 van

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw)

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR69562_1. Privacyreglement internet- en gebruik

CVDR. Nr. CVDR69562_1. Privacyreglement internet- en  gebruik CVDR Officiële uitgave van Haaren. Nr. CVDR69562_1 9 januari 2018 Privacyreglement internet- en e-mailgebruik Privacyreglement e-mail en internetgebruik gemeente Haaren (N.B.)Het College van burgemeester

Nadere informatie

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf )

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf ) VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf 01-07-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze versie is

Nadere informatie

Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit gemeente..

Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit gemeente.. RECHT Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente. houdende de verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Burgemeester

Nadere informatie

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze

Nadere informatie

verordening op het onderzoeksrecht van de raad

verordening op het onderzoeksrecht van de raad verordening op het onderzoeksrecht van de raad Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de

Nadere informatie

Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Den Haag 2015

Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Den Haag 2015 Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Den Haag 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente 's-gravenhage Officiële naam regeling Verordening Individuele

Nadere informatie

Klachtenprotocol gemeente Schiedam 2014

Klachtenprotocol gemeente Schiedam 2014 Klachtenprotocol gemeente Schiedam 2014 HOOFDSTUK 1 - BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen In deze regeling wordt verstaan onder: 1. klacht: een uiting van ongenoegen over

Nadere informatie

VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad

VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Heerhugowaaŕä Stad van kansen

Heerhugowaaŕä Stad van kansen Heerhugowaaŕä Stad van kansen Raadsvergadering^ m 20Î3 Be; Besluit: Qc?o fi-xz-w^ ļorstelnummer: (Uò S-Oy-boH Agendanr.: 7 Voorstelnr.: RB2013011 Onderwerpen: inkomensnorm handhaven op 120 0 7o en vaststelling

Nadere informatie

Klachtenregeling ongewenste intimiteiten openbaar

Klachtenregeling ongewenste intimiteiten openbaar Klachtenregeling ongewenste intimiteiten openbaar onderwijs Deze regeling is in werking getreden op 14-03-1995. Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van

Nadere informatie

Gemeente Rhenen Besluit elektronisch berichtenverkeer gemeente Rhenen

Gemeente Rhenen Besluit elektronisch berichtenverkeer gemeente Rhenen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rhenen. Nr. 55899 4 mei 2016 Gemeente Rhenen Besluit elektronisch berichtenverkeer gemeente Rhenen Omdat inwoners en instelling in toenemende mate gebruik maken

Nadere informatie

Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998;

Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998; CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR44079_1 21 november 2017 BESLUIT INFORMATIEBEHEER GRONINGEN Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998; BESLUITEN: vast

Nadere informatie

Model Archiefverordening Gemeenten met een benoemde archivaris

Model Archiefverordening Gemeenten met een benoemde archivaris Model Archiefverordening Gemeenten met een benoemde archivaris Archiefverordening gemeente De raad van ; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ; Gelet op de artikelen

Nadere informatie

Archiefverordening. Bedrijfsvoeringsorganisatie Havenschap Moerdijk

Archiefverordening. Bedrijfsvoeringsorganisatie Havenschap Moerdijk Archiefverordening Bedrijfsvoeringsorganisatie Havenschap Moerdijk 2017 Vastgesteld door de Raad van Bestuur van Havenschap Moerdijk In de vergadering van 21 december 2016 Mij bekend, De secretaris F.J.

Nadere informatie

Onderwerp Verordening Elektronisch bestuurlijk verkeer Waterschap Limburg

Onderwerp Verordening Elektronisch bestuurlijk verkeer Waterschap Limburg Verordeining Elektronisch bestuurlijk verkeer Waterschap Limburg schriftelijk GEEN Venlo, Sittard, 30 augustus 2016 AAN DE VOORBEREIDINGSCOMMISSIE FUSIE Onderwerp Verordening Elektronisch bestuurlijk verkeer

Nadere informatie

VERORDENING langdurigheidstoeslag Lelystad 2012

VERORDENING langdurigheidstoeslag Lelystad 2012 VERORDENING langdurigheidstoeslag Lelystad 2012 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling VERORDENING langdurigheidstoeslag Lelystad

Nadere informatie

Verordening behandeling bezwaarschriften VKB

Verordening behandeling bezwaarschriften VKB Verordening behandeling bezwaarschriften VKB WETSTECHNISCHE INFORMATIE Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie : Samenwerkingsorgaan Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Officiële naam regeling

Nadere informatie

Besluit: Het Reglement Informatiebeheer Noordelijk Belastingkantoor vast te stellen.

Besluit: Het Reglement Informatiebeheer Noordelijk Belastingkantoor vast te stellen. Reglement Informatiebeheer Het bestuur van het Noordelijk Belastingkantoor; Gelet op de Wet gemeenschappelijke Regelingen, de Archiefwet 1995 en de Gemeenschappelijke Regeling Noordelijk Belastingkantoor;

Nadere informatie

A.J. Gerritsen 25 september 2014

A.J. Gerritsen 25 september 2014 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering A.J. Gerritsen 25 september 2014 Datum voorstel 15 juli 2014 Agendapunt Onderwerp Publicatie van gemeentelijke kennisgevingen De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Gedragscode bestuurlijke integriteit ambtenaren

Gedragscode bestuurlijke integriteit ambtenaren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp gemeente

Nadere informatie

Verordening interne en externe klachtbehandeling 2015 gemeente Molenwaard

Verordening interne en externe klachtbehandeling 2015 gemeente Molenwaard CVDR Officiële uitgave van Molenwaard. Nr. CVDR366497_1 11 april 2017 Verordening interne en externe klachtbehandeling 2015 gemeente Molenwaard De raad van de gemeente Molenwaard; Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Instructie voor de griffier van de gemeente Maasbree

Instructie voor de griffier van de gemeente Maasbree Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp gemeente

Nadere informatie

Verordening spaarloonregeling

Verordening spaarloonregeling Verordening spaarloonregeling Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie WWB en WIJ 2009

Verordening cliëntenparticipatie WWB en WIJ 2009 Verordening cliëntenparticipatie WWB en WIJ Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heemskerk Officiële naam regeling Verordening cliëntenparticipatie WWB en WIJ

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Actualisatie Archiefverordening Utrechtse Heuvelrug

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Actualisatie Archiefverordening Utrechtse Heuvelrug Behoort bij raadsvoorstel 2016-310, titel: Actualisatie Archiefverordening Utrechtse Heuvelrug De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

AANWIJZINGSBESLUIT LIGPLAATSEN WOONSCHEPEN EN BRUINE SCHEPEN GEMEENTE HEERENVEEN

AANWIJZINGSBESLUIT LIGPLAATSEN WOONSCHEPEN EN BRUINE SCHEPEN GEMEENTE HEERENVEEN CVDR Officiële uitgave van Heerenveen. Nr. CVDR390498_1 25 oktober 2016 AANWIJZINGSBESLUIT LIGPLAATSEN WOONSCHEPEN EN BRUINE SCHEPEN GEMEENTE HEERENVEEN Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen;

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016

Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016 BLANCO gemeente Eindhoven 16R6835 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00752 Beslisdatum B&W 7 juni 2016 Dossiernummer 16.23.351 Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016 Inleiding

Nadere informatie

Elektronische Handtekeningen. BHIC 13 juni 2012

Elektronische Handtekeningen. BHIC 13 juni 2012 Elektronische Handtekeningen BHIC 13 juni 2012 mr. ir. Frans Dondorp, Decos Information Solutions 13 juni 2012 Frans Dondorp Openingsvraag: Waarom is de elektronische handtekening relevant? Welke bescheiden

Nadere informatie

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 27 mei Registratienummer: TB Agendapunt: 12

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 27 mei Registratienummer: TB Agendapunt: 12 AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 27 mei 2015 Registratienummer: TB15.5023243 Agendapunt: 12 Onderwerp: Vaststelling archiefverordening gemeente Ten Boer 2015 Voorstel: 1. De Archiefverordening

Nadere informatie

Interne Klachtenregeling gemeente Valkenswaard 2011

Interne Klachtenregeling gemeente Valkenswaard 2011 Interne Klachtenregeling gemeente Valkenswaard 2011 De raad van de gemeente Valkenswaard, het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard respectievelijk de burgemeester van Valkenswaard; gelet

Nadere informatie

en Internetprotocol Gemeente Loon op Zand

en Internetprotocol Gemeente Loon op Zand CVDR Officiële uitgave van Loon op Zand. Nr. CVDR490780_1 11 december 2018 E-mail en Internetprotocol Gemeente Loon op Zand E-mail en Internetprotocol Gemeente Loon op Zand. Inleiding Het gebruik van e-mail

Nadere informatie

REGELING ARCHIEFBEHEER RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN

REGELING ARCHIEFBEHEER RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN REGELING ARCHIEFBEHEER RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN INHOUD I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII XIII XIV Begripsbepalingen Verantwoordelijkheden en organisatie archiefbeheer Archiefbeheer Postregistratie

Nadere informatie

Bijlage 2: De wetsveranderingen ten opzichte van de huidige Awb

Bijlage 2: De wetsveranderingen ten opzichte van de huidige Awb Bijlage 2: De wetsveranderingen ten opzichte van de huidige Awb Onderstaande tabel is gebaseerd op de consultatie van 2 december 2016 en dient gewijzigd worden wanneer de wettekst definitief is In onderstaande

Nadere informatie

Mandaatregeling personeel Krimpen aan den IJssel

Mandaatregeling personeel Krimpen aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende, dat het voor efficiënt functioneren van de gemeente wenselijk

Nadere informatie

Vergadering: Algemeen bestuur. Datum: 7 juli 2015. Agendapunt: 5. Rapporteur. A. J. Borgdorff

Vergadering: Algemeen bestuur. Datum: 7 juli 2015. Agendapunt: 5. Rapporteur. A. J. Borgdorff Vergadering: Algemeen bestuur Datum: 7 juli 215 Agendapunt: 5 Rapporteur A. J. Borgdorff Onderwerp: Zorg en beheer archief Voorstel/Besluit: 1. de archiefverordening vast te stellen. Toelichting In hoofdstuk

Nadere informatie

Leidraad invordering gemeentelijke belastingen Hoogeveen 2012

Leidraad invordering gemeentelijke belastingen Hoogeveen 2012 Gemeente Hoogeveen Leidraad invordering gemeentelijke belastingen Hoogeveen 2012 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie: Gemeente Hoogeveen Officiële naam regeling: Leidraad

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard gelet op artikel 7 van de Archiefverordening 2006

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard gelet op artikel 7 van de Archiefverordening 2006 Besluit Informatiebeheer Valkenswaard 2011 Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard gelet op artikel 7 van de Archiefverordening 2006 Besluiten vast te stellen de navolgende: Voorschriften

Nadere informatie

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

gelet op de instemming van de Ondernemingsraad op 12 november 2014;

gelet op de instemming van de Ondernemingsraad op 12 november 2014; KLACHTENREGELING GGD IJSSELLAND Het Algemeen Bestuur van GGD IJsselland, gelezen het voorstel van het Dagelijks Bestuur van 23 oktober 2014, gelet op de instemming van de Ondernemingsraad op 12 november

Nadere informatie

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd - artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd - artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht. Wettechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Algemeen Bestuur

Nadere informatie

artikel 40, eerste en tweede lid van de Archiefwet 1995 en artikel 36 van de gemeenschappelijke regeling RUD Utrecht

artikel 40, eerste en tweede lid van de Archiefwet 1995 en artikel 36 van de gemeenschappelijke regeling RUD Utrecht Archiefverordening RUD Utrecht 2014 Het algemeen bestuur van de RUD Utrecht gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van RUD Utrecht Gelet op: artikel 40, eerste en tweede lid van de Archiefwet 1995

Nadere informatie

Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen Zoetermeer

Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen Zoetermeer Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Zoetermeer Officiële naam regeling Verordening begeleidingscommissie

Nadere informatie

Besluit informatiebeheer Peelgemeenten 2017

Besluit informatiebeheer Peelgemeenten 2017 Gemeenteblad nr. 348, 5 januari 2017 Besluit informatiebeheer Peelgemeenten 2017 Het Dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Peelgemeenten, Gelet op: Artikel 6 van de Archiefverordening 2017; Overwegende

Nadere informatie

Verordening handhaving Wet werk en bijstand gemeente Oosterhout

Verordening handhaving Wet werk en bijstand gemeente Oosterhout Verordening handhaving Wet werk en bijstand gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Besloten door Deze versie is geldig tot (als

Nadere informatie

Verordening werkgeverscommissie griffie

Verordening werkgeverscommissie griffie Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Weert Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de

Nadere informatie

Gedragscode Digitaal werken

Gedragscode Digitaal werken Gedragscode Digitaal werken Waar hebben we ons aan te houden? Artikel 1 Definities In deze gedragscode wordt verstaan onder: 1. Wbp: Wet bescherming persoonsgegevens. 2. College bescherming persoonsgegevens:

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN AFVALSTOFFENHEFFING 2011

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN AFVALSTOFFENHEFFING 2011 VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN AFVALSTOFFENHEFFING 2011 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling gemeente Zoetermeer Citeertitel Afvalstoffenverordening

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Coevorden Officiële naam regeling Verordening ambtelijke bijstand

Nadere informatie

BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005

BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005 BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005 Besluit van het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren van 15 september 2005, houdende vaststelling van bepalingen omtrent opgave

Nadere informatie

Officiële naam regeling Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet Breda 2015

Officiële naam regeling Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet Breda 2015 Wetstechnische informatie Overheidsorganisatie Gemeente Breda Officiële naam regeling Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet Breda 2015 Citeertitel Verordening Individuele Studietoeslag

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD BESLUIT INFORMATIEBEHEER OMGEVINGSDIENST ZUID-HOLLAND ZUID

PROVINCIAAL BLAD BESLUIT INFORMATIEBEHEER OMGEVINGSDIENST ZUID-HOLLAND ZUID PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 176 3 april 2014 BESLUIT INFORMATIEBEHEER OMGEVINGSDIENST ZUID-HOLLAND ZUID Besluit van het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland

Nadere informatie

Gemeenteblad nr. 207, 19 maart 2015 INTERNE KLACHTENREGELING GEMEENTE DEURNE 2015

Gemeenteblad nr. 207, 19 maart 2015 INTERNE KLACHTENREGELING GEMEENTE DEURNE 2015 Gemeenteblad nr. 207, 19 maart 2015 INTERNE KLACHTENREGELING GEMEENTE DEURNE 2015 Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. Bestuursorgaan: Een orgaan van de gemeente Deurne dat krachtens

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2016, kenmerk ,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2016, kenmerk , VERORDENING INFORMATIEBEHEER GEMEENTE GRONINGEN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2016, kenmerk 5972394, gelet op de artikelen 30, eerste

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard Officiële naam regeling Verordening individuele studietoeslag gemeente Heerhugowaard 2015 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering : Besluit: ļg C g^ yţ? Voorstolnummer: Heerhugowaard Stad van kansen Agendanr.: 7 Voorstelnr.: RB2013098 Onderwerp: Archiefverordening Heerhugowaard 2013 Aan de Raad, Heerhugowaard, 14

Nadere informatie

Officiële bekendmakingen Officiële bekendmakingen

Officiële bekendmakingen Officiële bekendmakingen Gemeentelijke verordeningen De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 18 december 2014 de volgende Belastingverordeningen en Tarieven voor 2015 vastgesteld: Verordening op de heffing en de invordering

Nadere informatie