Hier het antwoord op de vraag, die men zich op de voorpagina zou stellen: Waarheen wijst die vinger?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hier het antwoord op de vraag, die men zich op de voorpagina zou stellen: Waarheen wijst die vinger?"

Transcriptie

1 6

2 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Endotronic Charles Claessens pagina 3 Digitmeter II + VLF Spion Charles Claessens pagina 4 Esmog Spion Charles Claessens pagina 5 Profi Spion Charles Claessens pagina 5 ProfiSpion2 Charles Claessens pagina 7 Kugel Antenne Charles Claessens pagina 9 Terror Speaker Charles Claessens pagina 10 Extra Charles Claessens pagina 11 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 14 Hier het antwoord op de vraag, die men zich op de voorpagina zou stellen: Waarheen wijst die vinger? In de binnenzak bevindt zich een meetapparaat, die ik steeds bij me draag, wanneer ik het huis verlaat. Dus een konstante begeleider. Men kan van mening verschillen of het nu een meter of een detector is. Ik vind hem in ieder geval zeer nuttig. Men kan weliswaar geen betrouwbare waarden op een display aflezen, daar de oplichtende LED s enkel de veranderingen van de ontvangen signalen weergeven, en grofweg de sterkte van deze signalen. Maar dat is voldoende. Eigenlijk is alles wat 200 µw/m² te boven gaat voor elektrosensibelen gevaarlijk en dient vermeden te worden. Belangrijk is om te kunnen konstateren wat zich in de directe omgeving afspeelt, en dat in een zeer groot frequentie spectrum gebied. De in mijn ogen zeer belangrijk zijn de geluiden, die met dit apparaat vlekkeloos te beoordelen zijn. Men kan zo in een oogwenk een situatie beoordelen, en aan de hand van de geluiden vaststellen met welke stralingsbronnen men te maken heeft. De getoonde meter is de Esmog Spion, reeds in *het bitje* April 2003 beschreven. Zijn voorganger is de HF Digitmeter II, welke op de volgende pagina's getoond wordt. Daarvoor was er nog een Esmog Handy en Hellreceiver, maar die heb ik nooit gezien. Dan is er nog de HAARP of VLF Detektor, beschreven in *het bitje* Oktober 2004, op pagina 15. Momenteel ook VLF Spion genoemd. Nadeel van de Esmog Spion is, dat hij geen BNC antennebus heeft, alhoewel ik hem doorgaans zonder antenne gebruik, en van zijn hoge gevoeligheid geniet.

3 3 Endotronic heet het bedrijf van de heer Hengstenberg, een van de eerste en oudste elektrosensibele in Duitsland. Hij kan geen computer verdragen en heeft daarom ook geen eigen website. Zijn adresgegevens staan op het einde. Van rechts naar links hebben we eerst de HF Digitmeter II, met AS2002 meetantenne. Dan de VLF Spion met telescoopantenne. Ten derde de Esmog Spion. Als vierde de Profi Spion. En als vijfde de Profi Spion 2. Die is wat dikker, omdat hij de Powerback 850 mah bevat. En helemaal links de Terror Speaker 2, daarvoor de Terror Speaker 1 (de kleinere). De Endotronic meetapparaten zijn hoofdzakelijk ontworpen volgens biologische parameters zoals weerstraling (Sferics) en menselijke zenuweindenspanningswaarden. En daarom bijzonder interessant voor elektrosensibelen en al diegenen die weten willen wat zich om hun heen afspeelt.

4 4 Hier de HF Digitmeter II, zoals ik hem zelf gebruik. Allereerst de groene LogPer Antenne, waarmee ik direct alle DECT telefoons in de omgeving precies kan lokaliseren. Natuurlijk ook de WLAN router/modems. Ten tweede de witte magnetische Schleifen-antennes om de zg. *HotSpots* in de woning te vinden. Die losse Kabel bevat de 15 mm contact-antenne. Daarmee raak ik water in een glas, als demonstratie, wat het bloed in het hoofd te verduren heeft. Het is afschuwelijk, wat men hoort, wanneer men de contactantenne slechts enkele mm door de bast van een boom steekt. In het midden, de standaard meegeleverde antennes. Rechts boven de Digitmeter met de AS2002 meetantenne, ontwikkeld door Anton Stadtmüller, een radarspecialist. Rechts de laadtrafo voor de Digitmeter. Let op de smalle stekker. Alle Endotronic-meters werken met 9 V Blockbatterij; zowel met Alkaline als ook heroplaadbare. De oplaadbare Ni-MH 9V Blockbatterijen worden bij deze meters aan de rechterkant van de behuizing opgeladen m.b.v. deze smalle stekker. Alleen mijn eigen Esmog Spion houdt niet van oplaadbare accu's; binnen de kortste keren beweert hij, *dat ze leeg zijn.* Maar met de Alkaline batterijen van Ikea doet hij een eeuwigheid. Dan hier rechts de VLF Spion met zijn staafantenne, een telescoopuitvoering, zoals bij de Digitmeter. Ervoor de eerder genoemde 15 mm contactantenne. Daarmee had ik bepaalde stoorsignalen op mijn vast telefoontoestel gevonden. De VLF Spion meet signalen tussen 5 khz - 30 khz en van 30 khz khz.

5 5 Boven de Esmog Spion met contact- en 40 mm- antenne (speciaal voor mobiele telefonie), en de nieuwe Profi Spion, eveneens met contact- en 40 mm- antenne. De Profi Spion heeft nu van voor een BNC bus, en om die losse antennes ook daarop te kunnen steken, is er een BNC- adapter bijgevoegd, die ook benodigd wordt, om de vaste telescoopantenne voor HF te kunnen gebruiken. De kleine stekker (met draadje)) wordt dan daar in geplaatst. De BNC- bus is belangrijk, om ook andere antennes te kunnen gebruiken, zoals bij voorbeeld de eerder genoemde LogPer antenne, of de nieuwe bol- antenne. Hier onder een aanzicht van boven. De BNC- bus is voor de HF- meting, de kleine ernaast voor de NF- meting.

6 6 Hier worden enkele antenne- instellingen getoond. Links de 40 mm HF- antenne in de betreffende BNC- adapter- bus. In het midden wordt de vaste telescoopantenne gebruikt voor HF- frequenties. Helemaal rechts wordt de telescoopantenne gebruikt voor laagfrequente bronnen. Ook is het heel interessant, de telescoopantenne op verschillende lengtes te gebruiken. Men zoekt dan in verschillende frequentiebereiken. Ik heb ook ondervonden, dat mijn oudere Esmog Spion zonder antenne gevoeliger is dan de nieuwe Profi Spion (zonder antenne). Endotronic heeft de Profi Spionnen minder gevoelig gemaakt, opdat men in deze sterk vervuilde wereld toch nog verschillen kan vinden. Ik woon zeer stralingsarm, en kan daarom de gevoeligheid ter plaatse goed beoordelen. Intussen weet ik ook, waar zich storingsbronnen bevinden, en probeer ze aan mijn bureau te lokaliseren. Zo weet ik, dat buren aan de overkant van de straat een DECT telefoon hebben, die ik met andere meters niet kan vinden. Maar wel met mijn Esmog Spion. Echter niet met de Profi Spion of de Profi Spion 2. Dat is niet erg, maar een detail van gevoeligheid. Men moet steeds een compromis sluiten. Op de volgende pagina staat de Profi Spion 2, als prototype afgebeeld. Hij is dikker dan de Profi Spion, omdat hij de Powerpack 850 mah in zich heeft. Ook zijn er die kleine dunne losse antennes niet. Hier worden de gebruikelijke Digitmeter antennes meegeleverd (zie op pagina 4 de afbeelding in het midden boven). Daar het nog een prototype is, is nog niet duidelijk, of het ontwerp zo blijft. In ieder geval is de tweede BNC- bus voor NF zichtbaar en een aparte oplaadbus, die bij de normale uitvoering aan de zijkant van de behuizing zit.

7 7 Wat mij aan dit apparaat ook bevalt, is, dat er nu twee BNC bussen zijn. Zo kan men hier nu ook de magnetische Schleifenantennes gebruiken, om de zg. Hot Spots te vinden. Tot nu toe heb ik dat steeds met mijn Digitmeter gedaan. Er is mij geen enkel ander meetapparaat bekend, welke zo precies de Hot Spots kan lokaliseren.

8 8 Boven ziet men de geopende behuizing van de Profi Spion 2. Links de 850 mah- accu, en rechts de aansluiting d.m.v. twee batterij- clips. Zo zou men eventueel bij een lege accu, ook nog een blockbatterij kunnen gebruiken. Onder ter vergelijking de normale Profi Spion.

9 9 Op pagina 4 staat rechts de door Dipl.Ing. Anton Stadtmüller ontworpen AS2002 antenne, waarmee men met de Digitmeter II en een tabel de waarden van het display in de gebruikelijke µw/m² kan omzetten. Thans heeft hij, volgens ideeën uit de radartechniek, een HF-/NF- bolantenne ontworpen. Deze kan gebruikt worden met de VLF Spion NF, Profi Spion HF, Profi Spion 2 (Power Backup) HF+NF en de HF Digitmeter II HF (en met NF ingang ook voor NF). Breedbandkarakteristiek NF (1 Hz - 9 khz) Breedbandkarakteristiek HF (10 khz - enige GHz) Bij het *spelen* ermee, heb ik zo ergens in de buurt een WLAN ontdekt, die ik met mijn andere meetapparaten niet gevonden had. Dipl.Ing. Stadtmüller heeft ook de suggestie om de bolantenne in een poppenkop te plaatsen, omdat vrouwen op een dergelijk voorbeeld sterk worden aangesproken, wanneer men hun demonstreert, wat in een hoofdje van een zo klein, ongeveer 7-8 maanden oud kindje in de moederbuik zoal aan technische stoorvelden kan ontvangen. Bijvoorbeeld hoe sterk een zich inbellend mobieltje op 30 m afstand hier nog ontvangen en over de luidspreker + meetaanduiding tot uitdrukking kan worden gebracht. Met de bolantenne kan men ook zeer goed verschillende storende radiosignalen vaststellen. Verbazingwekkende resultaten krijgt men, wanneer men de bolantenne als contactantenne gebruikt. Gehouden tegen bijvoorbeeld de wang van een persoon krijgt men zeer verschillende resultaten, en demonstreert dat de ene persoon zelf veel meer als een antenne fungeert als een andere persoon.

10 10 De in de Spion- serie en Digitmeter toegepaste luidsprekers gaan maar tot 9 khz. Aan te sluiten op de koptelefoon uitgang is er nu de gloednieuwe Terror Speaker 2. Aan een zijkant heeft hij een kipschakelaar. Wanneer deze naar beneden staat, geeft de drukkamerluidspreker de frequenties van 400 Hz tot 6 khz weer. In de bovenste positie geeft de hogetonen speaker die van 4 khz tot 40 khz weer. Hij is uitermate geschikt voor demonstraties om anderen te laten horen wat zich in hun omgevung afspeelt en aanwezig is. Afzonderlijk is er nog de Speaker 1 (zie rechts en onder), die enkel de frequenties van 4 khz tot 40 khz weergeeft. Mensen met Tinnitus herkennen hierbij de hun bekende geluiden.

11 11 Beide bovenstaande antennes zijn afkomstig van Gigahertz Solutions. De eerste was gedacht als Breedband- antenne voor de Analyser HF59B, maar zonder versterker gaf ze daar geen piep. (In plaats daarvan is de UBB27 gekomen.) Ze reageert ongeveer als de bolantenne. De tweede is een peilantenne LAT10, voor alle HF Analyser. Deze lokaliseert heel nauwkeurig de aanwezige zenders. Beide heb ik ook op de Spionnen uitgeprobeerd, en ze functioneren beide ook daar goed. Rechts een antenne, door mijnheer Bernd Schreiner ontworpen en voor 1 GHz geoptimaliseerd. En onder rechts een hoornantenne zoals die door iemand in Zwitserland met zijn Digitmeter wordt gebruikt. Deze antenne is ontworpen geworden in radioamateurkringen en wordt veelal gebruikt als Feed om een paraboolspiegel te belichten. Ze wordt als exponentiele hoorn-antenne betiteld; men kan op de afbeelding in het binnenste een speciaal gekromde structuur herkennen, die deze antenne een zeer grote bandbreedte van 1 tot 10 GHz mogelijk maakt met een enigszins redelijke impedantie-aanpassing (rond de 50 Ohm). De antennewinst van een dergelijke constructie verhoogt zich met de frequentie en bereikt bij 10 GHz ongeveer 16 db. Natuurlijk wordt daarbij tegelijkertijd de richtscherpte van de antenne verhoogd; deze moet aldus precies in de richting van de stralingsbron gericht zijn. Deze antenne wordt meestal te samen met een Mikrowattmeter gebruikt, die metin-

12 gen mogelijk maakt van langegolf tot 30 GHz (met opties tot 50 GHz). Voor deze antenne heeft men een omrekeningstabel gemaakt, die dan een resultaat in V/m of ook W/m² mogelijk maakt. De antenne laat ook toe, signalen te ontdekken vanaf 100 MHz en ver boven 10 GHz, waarbij het meetresultaat dan natuurlijk onbetrouwbaar wordt. 12 Deze beschreven constructie veroorlooft veldsterkte metingen in genoemd frequentiebereik van 0,01 V/m tot 40 V/m! Zoals vermeld, werd dit voor radioamateurs ontworpen en niet voor metingen van elektrosmog. Dit als enkele voorbeelden, welke bezitters van Endotronic meetapparatuur zich getroosten om zelf ook wat te ontwikkelen en met verbazingwekkende resultaten te komen. Voorts is er ook nog een Endotronic HF-Dämpfungsglied 15 db. Daarmee kan de Profi Spion pieken tot het 30-voudige meten, welke de Esmog Spion nu moet missen. (De HF Digitmeter II heeft daarom 3 BNC bussen; iedere dempt meer.) Bij een van mijn bouwbiologische huisonderzoekingen in de buurt van een vliegveld, kon ik met geen van mijn meters radarsignalen vaststellen. Waarschijnlijk omdat deze zich boven de 6 GHz bevinden. Echter, toen ik met mijn VLF Spion door bepaalde kamers ging, en enkel signalen tussen 5 khz en 150 khz ontvangen kan, ontving ik toch signalen, die met radar overeenkomen, met die typische interval. Hoogstwaarschijnlijk betreft het hier om *meeliftende* frequenties, die ik ook in een andere woning bij UMTS- signalen als *meeliftende* kon vastleggen. Zij lagen ook rond de 30 khz. Ik wil hiermee aanduiden, dat men met geluiden ook zeer veel kan detecteren. Het is dan niet zo belangrijk, om de precieze stralingshoeveelheid in µw/m² te meten, dan dat men weet om wat voor soort straling het hier gaat. Wanneer ik door de omgeving rijd, en mijn passagiers zeggen, dat het hier *goed* is, neem ik mijn Esmog Spion uit de binnenzak, en inderdaad, geen enkele diode brandt, en er zijn bijna geen geluiden. Wanneer men later vaststelt, dat het nu *niet meer goed* is, toont de Esmog Spion dat weer juist aan. Ook geeft hij op straat goed aan, waar er DECT- telefoons of WLAN- modems in verschillende huizen aangesloten zijn. Op onder Info staan meerdere geluiden. Zelfs van een uitgeschakeld Samsung mobieltje; en als deze weer aangezet was, zonder dat er gebeld werd. Om geluiden te leren is er een CD mit Geräuschbeispielen van Dr.-Ing. Martin Virnich. De Esmog Spion en de Profi Spion zijn uitstekende apparaten voor o.a. elektrosensibele mensen om hun directe omgeving te beoordelen, en om andere mensen te overtuigen van de schadelijke werkingen van gepulste hoogfrequente signalen.

13 Als nieuwigheid moet ook van Endotronic de Microwave Warner worden genoemd. Zijn bereik ligt bij GHz. Afmetingen : 5 x 7 x 2 cm. Pieper + Lichtdiodenaanduiding ca. iedere seconde. Aan/uitschakelaar, in bedrijf: Diode geel, Pieper separaat schakelbaar. 1. Diode rood = ca. 50 µw/m² min. 2. Diode rood= ca µw/m² min. Accu 2,4 V oplaadbaar, geschikt voor langeduur gebruik. 13 De 1e diode brandt, waar ook de 1e gele van de Spion oplicht. De 2e diode brandt, waar ook de 1e rode van de Spion oplicht. Het peilen van de stralingsbron is mogelijk. Toepassing b.v. SMS-controle van leerlingen door de leraar tijdens lessen, discrete controle van de omgeving, ook tijdens vakanties, etc. Zou begin Juni beschikbaar zijn. De technische gegevens van de apparaten staan op vermeld. Onder PSE-online shop - Umwelt- Messgeräte - Elektromagn. Wellen (HF) Deze apparaten zijn verkrijgbaar bij: Endotronic GmbH Rosenhalde 8 D Argenbühl Tel.: en bij PSE- Priggen Special Electronic Sellen 102a D Steinfurt/ Germany Tel: Priggen@t-online.de

14 14 Eindredactie: Ontwerp en vormgeving: Charles Claessens Charles Claessens Redactie: Charles Claessens tel Kopij altijd welkom! Copyright: Het auteursrecht van de artikelen berust nadrukkelijk bij de auteurs. Overname van gehele of gedeelten van artikelen is alleen toegestaan na nadrukkelijke toestemming van de auteur en mits de bron, *het bitje* wordt vermeld. Ingezonden kopij: De redactie van *het bitje* is niet verantwoordelijk voor de auteursrechten of het copyright van de ingezonden kopij. De verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt bij de inzender. De redactie behoudt zich het recht voor om, in overleg, ingezonden kopij in te korten, in meerdere afleveringen of in anderszins gewijzigde vorm te plaatsen. *het bitje* zal de 1e van iedere maand te downloaden zijn van de webpagina: evenals op: Voor die wijsneuzen, die willen weten waarmee het bitje tot stand is gekomen: InDesign CS, Acrobat 6.0, Photoshop CS, Paint Shop Pro 9, XaraX 1.0, Painter IX, KPT 5, S-Spline 2.2 en veel fantasie [1938 was toch wel een goed jaar]. Het is ook mogelijk het bitje bij verschijnen automatisch per in uw postbak te ontvangen. U dient dit dan wel via een kenbaar te maken aan: info@hetbitje.nl Als u het met bepaalde artikelen niet eens bent, mag u uw mening best aan de redaktie mededelen. Dan hebben we meteen weer kopij voor het volgende nummer!

Inhoud en Colodings Charles Claessens Pagina 2 Microwave Warner Charles Claessens Pagina 3. Colofon het bitje Charles Claessens Pagina 7

Inhoud en Colodings Charles Claessens Pagina 2 Microwave Warner Charles Claessens Pagina 3. Colofon het bitje Charles Claessens Pagina 7 6 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens Pagina 2 Microwave Warner Charles Claessens Pagina 3 Colofon het bitje Charles Claessens Pagina 7 Hier de oplossing op de vraag welke men zich bij de titelpagina

Nadere informatie

Meetbaarheid van deze problematiek

Meetbaarheid van deze problematiek 6 Meetbaarheid van deze problematiek 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Charles Claessens Elektrosensibiliteit pagina 3 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 8 Er zijn enkelen, die mij

Nadere informatie

juni 2002 Meetapparatuur 2

juni 2002 Meetapparatuur 2 5 Meetapparatuur 2 2 Inhoudsopgave en colodinges Charles Claessens pag 2 De COM Monitor idem pag 3 De HFR-1 idem pag 6 Colofon het bitje idem pag 8 Ditmaal een beschrijving van twee andere meetapparaten

Nadere informatie

Het heeft wat geduurd, maar hier is weer een uitgave van *het bitje*. Daarom het hoofdstuk Alternatief.

Het heeft wat geduurd, maar hier is weer een uitgave van *het bitje*. Daarom het hoofdstuk Alternatief. 6 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pag. 2 Nieuw Charles Claessens pag. 3 Meetapparaten Charles Claessens pag. 4 Accessoires Charles Claessens pag. 13 Colofon het bitje Charles Claessens pag. 16

Nadere informatie

Rapport veldmeting uitgevoerd d.d

Rapport veldmeting uitgevoerd d.d Zwartbroekweg 124 5237 KZ s-hertogenbosch E-mail: Emv.Ninja@Ziggo.nl Website: www.emv.ninja Tel.: 073 8506769 KvK nr.: 17121692 BtwNr NL070611993B01 Rapport veldmeting uitgevoerd d.d. 2018-12-04 Samenvatting

Nadere informatie

september 2002 Meetapparatuur 3

september 2002 Meetapparatuur 3 5 Meetapparatuur 3 2 Inhoudsopgave en colodinges Charles Claessens pag 2 HF Detektor II idem pag 4 HF Digitmeter II Extra's idem pag 13 Colofon het bitje idem pag 15 Dit is weer eens een verhaal in de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEAD BANG 83131/83132/83133

Gebruiksaanwijzing HEAD BANG 83131/83132/83133 Gebruiksaanwijzing HEAD BANG 83131/83132/83133 Instructies: 1. Aan-uittoets/toets voor opnemen telefoon 2. Raak hem aan om het volume te verhogen/naar het vorige nummer te gaan 3. Raak hem aan om het volume

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cardioman. Inleiding

Gebruikershandleiding Cardioman. Inleiding Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw Cardioman, het eerste waarschuwingsapparaat voor elektrische, magnetische en elektromagnetische velden speciaal bedoeld voor pacemakeren ICD-patiënten.

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

ME 3030B ME 3830B ME 3840B (16 HZ 2 khz) (5 Hz 100 khz) (5 Hz 100 khz)

ME 3030B ME 3830B ME 3840B (16 HZ 2 khz) (5 Hz 100 khz) (5 Hz 100 khz) Gebruikshandleiding ME 3030B ME 3830B ME 3840B (16 HZ 2 khz) (5 Hz 100 khz) (5 Hz 100 khz) Duo Veldsterkte Meter voor elektrische- en magnetische laagfrequent wisselvelden Algemene meettips Omdat de veldsterkte

Nadere informatie

Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99

Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99 Technaxx * Gebruikersaanwijzing Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99 Met deze comfortabele en goed passende oortelefoon kunt u genieten van televisie en muziek op uw favoriete volume, zonder dat iedereen

Nadere informatie

juli 2004 Over UMTS, de Gezondheidsraad en volksverlakkerij

juli 2004 Over UMTS, de Gezondheidsraad en volksverlakkerij 6 Over UMTS, de Gezondheidsraad en volksverlakkerij 2 Inhoudsopgave en colodinges Charles Claessens pag 2 UMTS, de Gezondheidsraad en volksverlakkerij Gerrit Teule pag 4 Colofon het bitje Charles Claessens

Nadere informatie

Handleiding FA106 / FA306 versie 1.0. Field Analyzer. FA106 en FA306. Handleiding

Handleiding FA106 / FA306 versie 1.0. Field Analyzer. FA106 en FA306. Handleiding Field Analyzer FA106 en FA306 Handleiding 1 Inhoud Inhoud...2 Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bediening algemeen...4 1.1 In- en uitschakelen...4 1.2 Keuze veldsoort...4 1.3 Afbeelding voorkant...5 1.4 Batterij...6

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

PLL CIRCUIT. 2.4 GHz MIC BUILT-IN LCD TFT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 NIGHT VISION IR LED NEDERLANDS PAN & TILT GEBRUIKSAANWIJZING UNIT

PLL CIRCUIT. 2.4 GHz MIC BUILT-IN LCD TFT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 NIGHT VISION IR LED NEDERLANDS PAN & TILT GEBRUIKSAANWIJZING UNIT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 2.4 GHz LCD TFT RC UNIT PAN & TILT NIGHT VISION IR LED 3 CHANNELS PLL CIRCUIT MIC BUILT-IN OBSERVATION & SECURITY GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Systemen: VID-TRANS300

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. HF32D HF35C HF38B (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) ( 3,3Ghz - ruimere tolerantie)

Gebruikshandleiding. HF32D HF35C HF38B (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) ( 3,3Ghz - ruimere tolerantie) Gebruikshandleiding HF32D HF35C HF38B (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) ( 3,3Ghz - ruimere tolerantie) Hoogfrequent Analyser voor frequenties van 800 MHz tot 2,7 (3,3) GHz Bedieningselementen

Nadere informatie

Handleiding FA505 versie Field Analyzer FA505. Handleiding

Handleiding FA505 versie Field Analyzer FA505. Handleiding Field Analyzer FA505 Handleiding 1 Inhoud Inhoud...2 Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bediening algemeen...4 1.1 In- en uitschakelen...4 1.2 Keuze veldsoort...4 1.3 Afbeelding voorkant...5 1.4 Batterij...6 1.5

Nadere informatie

april 2002 Meetapparatuur

april 2002 Meetapparatuur 5 Meetapparatuur 2 Inhoudsopgave en colodinges Charles Claessens pag 2 Meten is weten idem pag 3 Dreamsuite Gel Series idem pag 15 Colofon het bitje idem pag 24 Ditmaal een stuk over meetapparatuur voor

Nadere informatie

DT-F1/DT-F1V. NL Revision 1

DT-F1/DT-F1V. NL Revision 1 DT-F1/DT-F1V NL Revision 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Plaats van de bedieningsorganen Toets AAN/UIT (dient ook als FM/TV golfbereikschakelaar op DT-F1V) Keuzetoets zendergeheugenplaats en opslaggebied

Nadere informatie

Waterdichte Draadloze SpeakerBal

Waterdichte Draadloze SpeakerBal Waterdichte Draadloze SpeakerBal HANDLEIDING LEES VOOR GEBRUIK DEZE HANDLEIDING! INTRODUCTIE Deze drijvende waterdichte en draadloze SpeakerBal maakt gebruik van de nieuwste 863 Mhz draadloze technologie,

Nadere informatie

4 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 26. Charles Claessens. Aaronia Spectran Spectrum Analyzer Charles Claessens

4 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 26. Charles Claessens. Aaronia Spectran Spectrum Analyzer Charles Claessens 6 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Aaronia Spectran Spectrum Analyzer Charles Claessens pagina 4 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 26 In het verre verleden heb ik mij beziggehouden

Nadere informatie

Vehicle Media Solutions

Vehicle Media Solutions P1/6 rev4 dd 290513 Product informatie: Draadloos microfoonsysteem met 2 microfoons en informatie display. Speciale spraak limiter compressor om storing te voorkomen veroorzaakt door hoge pieken in het

Nadere informatie

VEMES protocol voor het meten van elektromagnetische straling

VEMES protocol voor het meten van elektromagnetische straling VEMES protocol voor het meten van elektromagnetische straling Versie 4. Datum: 15 maart 2016 Doel van dit protocol: Het vastleggen van de te hanteren meetmethoden voor het onderzoek naar laag- en hoogfrequente

Nadere informatie

Let op: bij gebruik op netvoeding kunt u de standaard batterij of oplaadbare batterij niet opladen.

Let op: bij gebruik op netvoeding kunt u de standaard batterij of oplaadbare batterij niet opladen. MMR-77 NL Version 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Bedieningselementen AM/FM bandschakelaar Noodsignaal Dynamovoeding Aanduiding AM/FM Afstem-controlelampje Oplaad-controlelampje Verlichtingsknop

Nadere informatie

Februari De waarheid omtrent zendmasten

Februari De waarheid omtrent zendmasten 6 De waarheid omtrent zendmasten 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Elektrosmog en Zendmasten Charles Claessens pagina 3 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 12 Op 31 Januari 2007 organiseerde

Nadere informatie

Ruis in amateur ontvangers PA0EHG

Ruis in amateur ontvangers PA0EHG Ruis in amateur ontvangers PA0EHG October 2011 Wat wil ik vertellen Soorten ruis waarvan we last hebben Relatie met wat we willen ontvangen Noise figure, cascade en meten Ruis en SDR Ruis in ontvangers

Nadere informatie

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Welke punten komen er aan de orde? Wat is WSPR? Wat kunnen we ermee? Hoe werkt het? Waar is het

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

Vrij. Vrij. Pin 3 Pin 1 (Aarde) Pin 2

Vrij. Vrij. Pin 3 Pin 1 (Aarde) Pin 2 Gebruiksaanwijzing versie1.0 maart 2001 www.behringer.com NEDERLANDS ENGLISH DEUTSCH 1. INLEIDING Hartelijk gefeliciteerd! Met de CT100 heeft u een onmisbaar instrument voor het controleren van kabels

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100. Professional 6-in-1 Cable Tester

Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100. Professional 6-in-1 Cable Tester Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100 Professional 6-in-1 Cable Tester 2 CABLE TESTER CT100 Gebruiksaanwijzing 1. Inleiding Hartelijk gefeliciteerd! Met de CT100 heeft u een onmisbaar instrument voor het

Nadere informatie

Inhoud: KLANTENSERVICE... 7 Eerste hulp bij storingen... 7 Hebt u meer ondersteuning nodig??... 8

Inhoud: KLANTENSERVICE... 7 Eerste hulp bij storingen... 7 Hebt u meer ondersteuning nodig??... 8 Inhoud: VEILIGHEID EN ONDERHOUD... 1 Veiligheid... 1 Plaats van opstelling... 1 Omgevingstemperatuur... 2 Elektromagnetische comptabiliteit... 2 Reparaties... 2 Reiniging... 2 Inhoud pakket... 3 Specificaties...

Nadere informatie

Handboeak SMARTCD.G2 02.2015

Handboeak SMARTCD.G2 02.2015 02.2015 2 / 14 1 Voorgeschreven gebruik... 3 2 Veiligheidsadviezen... 4 3 Leveromvang... 5 4 Aansluiting op een pc/laptop... 6 5 Opladen van de accu's... 7 6 Inbedrijfstelling... 8 7 Configuratie van de

Nadere informatie

Bestek nr LNE/OL /12031/M&G. WiCa - Universiteit Gent/iMinds

Bestek nr LNE/OL /12031/M&G.  WiCa - Universiteit Gent/iMinds Infosessie onderwijs 28 november te Brussel Opzetten van een meetcampagne om de stralingsblootstelling van nieuwe technologieën en Wifi in scholen te bepalen Bestek nr LNE/OL201100024/12031/M&G Prof. Luc

Nadere informatie

CUBE BLUETOOTH LUIDSPREKER. kitsound.co.uk GEBRUIKSAANWIJZING. JB. 3079/Gemaakt in China. KitSound Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK

CUBE BLUETOOTH LUIDSPREKER. kitsound.co.uk GEBRUIKSAANWIJZING. JB. 3079/Gemaakt in China. KitSound Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK kitsound.co.uk CUBE BLUETOOTH LUIDSPREKER JB. 3079/Gemaakt in China. KitSound 2015 GEBRUIKSAANWIJZING Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK 1 1 Wij zijn ambachtelijk. Wij zijn muzikanten. Wij zijn KitSound

Nadere informatie

daudio Daudio ASP AMP

daudio Daudio ASP AMP Daudio ASP AMP Gebruiksaanwijzing 4 mei 2014 Introductie De daudio ASP AMP bevat actieve filtering en versterking die specifiek zijn ontwikkeld voor de daudio luidsprekers. Voor een stereo systeem zijn

Nadere informatie

Straling, kanker en VLF

Straling, kanker en VLF Straling, kanker en VLF 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Charles Claessens Elektrosensibiliteit pagina 3 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 9 Er zijn enkelen, die mij verwijten

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29

GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29

Nadere informatie

C-Tech TSFP 2010T PROFESSIONELE TERRESTRISCHE SIGNAALMETER

C-Tech TSFP 2010T PROFESSIONELE TERRESTRISCHE SIGNAALMETER C-Tech TSFP 2010T PROFESSIONELE TERRESTRISCHE SIGNAALMETER Gebruiksaanwijzing Content Productomschrijving 1.Handleiding 1 1.1 Voorzijde en toetsen 1 1.2 Power On/Off 3 1.3 Netvoeding & Batterij 3 2. Menu

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem 1. Algemene informatie 1.1 Introductie Het Axitour AT-900 audio communicatiesysteem is een van de meest geavanceerde rondleidingsystemen op

Nadere informatie

Handleiding EMV. Tab Onderzoek. versie d.d

Handleiding EMV. Tab Onderzoek. versie d.d Handleiding EMV versie d.d. 2016-06-22 Objecttheek biedt een Cloud Solution voor het vlot invoeren van de onderzoeksresultaten. Noteer de meetwaarden ermee tijdens de meting. Na afloop van het onderzoek

Nadere informatie

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 NL HANDLEIDING NL HANDLEIDING WAARSCHUWING: OM HET RISICO OP BRAND OF ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE REDUCEREN, STEL HET APPARAAT NIET BLOOT AAN REGEN OF VOCHT. LET OP Het

Nadere informatie

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding HP luidsprekertelefoon Gebruikershandleiding Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth is een handelsmerk van de desbetreffende eigenaar en wordt door Hewlett-Packard Company onder

Nadere informatie

CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter

CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter Onderdelen Mondstuk Uitgang adem (Niet afdekken) LCD Scherm Aan/Uit Schakelaar Lichtnet Aansluiting Batterij Compartiment (Achterkant) Deze meter is bestemd om

Nadere informatie

Handleiding MP Soundblaster

Handleiding MP Soundblaster Handleiding MP Soundblaster MP3-speler met krachtige luidspreker Leer de bedieningselementen op uw speler kennen Item Omschrijving Item Omschrijving 1 Luidspreker 7 (Afspelen / Pauzeren / AAN/UIT) 2 LED

Nadere informatie

TRUST WIRELESS OBSERVATION SYSTEM 100M

TRUST WIRELESS OBSERVATION SYSTEM 100M 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS OBSERVATION SYSTEM 100M. De WIRELESS OBSERVATION SYSTEM 100M is te gebruiken als beveiliging van uw eigendommen. De set beschikt

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Zoetermeer. Datum meting: Donderdag 22 december 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Content and Colodings Charles Claessens page 2 Microwave Warner Charles Claessens page 3. Colofon het bitje Charles Claessens page 7

Content and Colodings Charles Claessens page 2 Microwave Warner Charles Claessens page 3. Colofon het bitje Charles Claessens page 7 6 2 Content and Colodings Charles Claessens page 2 Microwave Warner Charles Claessens page 3 Colofon het bitje Charles Claessens page 7 Here the answer to the question, posed on the frontpage: What is

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee Datum meting: Donderdag 29 oktober 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Schouwen-Duiveland. Datum meting: Donderdag 10 augustus 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING. Gebruiksaanwijzing per 1 Januari 2014 1.

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Eemsmond. Datum meting: Vrijdag 17 februari 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge Handleiding GSM/GPS/WiFi polshorloge 1 Product Beschrijving 1.1 Product Afbeelding Het AnaBell GSM/GPS Polshorloge is de nieuwste generatie van GSM telefonie gecombineerd met GPS technologie. Het is een

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Westland. Datum meting: Donderdag 11 mei 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Onze veelvuldig bekroonde systemen zijn jarenlang de standaard geweest aan de hand waarvan andere ontwerpen werden beoordeeld.

Onze veelvuldig bekroonde systemen zijn jarenlang de standaard geweest aan de hand waarvan andere ontwerpen werden beoordeeld. T SERIES Bij een flatscreen-tv wilt u natuurlijk bijpassende luidsprekers. Werkelijk plat. Nog belangrijker is het dat u de kamer wilt vullen met een imposant 3D-geluid, dat tot in de allerkleinste details

Nadere informatie

KN-MICW310 KN-MICW KANALEN. Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS.

KN-MICW310 KN-MICW KANALEN. Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS. KN-MICW30 KN-MICW320 50 KANALEN Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING www.konigelektronic.info NEDERLANDS 0336 INTRODUCTIE: Dit draadloze microfoonsysteem maakt gebruik van geavanceerde communicatietechnologie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee. Datum meting: Donderdag 10 augustus 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 10 Inhoud

Nadere informatie

Field Analyzer FA735 Handleiding

Field Analyzer FA735 Handleiding Field Analyzer FA735 Handleiding Ook voor de FA720, FA725 en FA730 www.envionic.nl 1 Inhoud Inleiding... 3 Toebehoren... 5 Hoofdstuk 1 Bediening algemeen... 6 1.1 In- en uitschakelen... 6 1.2 Micro-SD

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Haarlem Haarlem Datum meting: woensdag 18 juli 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

GSM-straling - wat weten we zeker!

GSM-straling - wat weten we zeker! GSM-straling - wat weten we zeker! Prof. Dr. ir. Guy Vandenbosch ESAT-TELEMIC, K.U.Leuven tel.: 32-(0)16-32.11.10 email: guy.vandenbosch@esat.kuleuven.ac.be Guy Vandenbosch departement Elektrotechniek,

Nadere informatie

Nostalgieradio MD NL.book Seite 3 Donnerstag, 21. September :22 15

Nostalgieradio MD NL.book Seite 3 Donnerstag, 21. September :22 15 Nostalgieradio MD 81342 NL.book Seite 3 Donnerstag, 21. September 2006 3:22 15 Inhoudsopgave Veiligheidsadviezen............................ 4 Bediening.....................................6 Inschakelen/uitschakelen

Nadere informatie

hama AV selector 300 automatic

hama AV selector 300 automatic G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 35 01 51 hama AV selector 300 automatic Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding voor demonstratie multimeter

Handleiding voor demonstratie multimeter Handleiding voor demonstratie multimeter 24.06.18 3867.70 Omschrijving: Deze demonstratie multimeter is special ontworpen voor educatieve doeleinden en kan de volgende eenheden meten: spanning, stroom.

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Amsterdam, gemeente Amsterdam Datum meting: Maandag 4 april 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1.

Nadere informatie

Bluetooth Auto Luidspreker

Bluetooth Auto Luidspreker ENVIVO Bluetooth Auto Luidspreker GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE...4 WELKOM...4 ALGEMENE INFORMATIE EN VEILIGHEIDSINSTRUCTIES...5 WAARSCHUWING...5 PRODUCT AFBEELDING & BELANGRIJKSTE FUNCTIES...6

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING.. Gebruiksaanwijzing per 1 augustus 2013 1.

Nadere informatie

Handleiding GPS kaart tracker

Handleiding GPS kaart tracker Handleiding GPS kaart tracker Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. SIM kaart installatie 3. Personaliseren GPS tracker 4. Opladen 5. Functies knoppen 6. Status LED lampjes 7. SOS nummers 8. Familie nummers

Nadere informatie

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven Even voorstellen Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven in een bijzonder dynamische markt. In deze wereld van snelle ontwikkelingen ontplooien zij zich als vernieuwende en betrouwbare leveranciers

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Peel en Maas Datum meting: Maandag 14 november 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Tiel Datum meting: Woensdag 21 september 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Batterij Opladen. Locatie van Bedieningen:

Batterij Opladen. Locatie van Bedieningen: GBRUIKSHANDLEIDING Batterij Opladen Het apparaat is voorzien van een ingebouwde DC 3,7V, 330mAh Li-ion oplaadbare batterij, laad deze als volgt op: Steek de kleinere stekker van de meegeleverde Aansluitkabel

Nadere informatie

1-uurs snellader-set UFC-2

1-uurs snellader-set UFC-2 Versie 05/03 Bestnr. 51 20 43 1-uurs snellader-set UFC-2 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Speaker Control Neckband Headset. Met deze headset wordt luisteren naar je favoriete muziek,

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee Datum meting: Woensdag 9 december 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1.

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Dongeradeel. Datum meting: Donderdag 29 januari 2017. ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Schinnen Datum meting: Woensdag 2 december 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Antennes. Algemene informatie

Antennes. Algemene informatie Algemene informatie Antennes worden gebruikt om radiogolven te ontvangen en te verzenden en bestaan gewoonlijk uit een antennebehuizing en een antennestang. De antennebehuizing wordt op het cabinedak aangebracht

Nadere informatie

PCTV Hybrid Pro Stick hardware

PCTV Hybrid Pro Stick hardware PCTV Hybrid Pro Stick hardware PCTV Hybrid Pro Stick Hardware NL februari 2006 Pinnacle Systems GmbH 2006 Alle rechten voorbehouden Niets uit dit Handboek mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming

Nadere informatie

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC Handleiding GSM RC-GBT8448BC 1. Omschrijving: De RC-GBT8448BC is een GSM interface die een niet meer aanwezige standaard PSTN lijn of nieuwe VoIP lijn, middels een Simkaart (niet meegeleverd) omzet naar

Nadere informatie

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Gebruiksaanwijzingen Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Wanneer u de luidspreker inschakelt, schakelt deze automatisch op Bluetooth-modus. U kunt de luidspreker vervolgens eenvoudig met uw

Nadere informatie

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon.

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon. Inleiding: Dank u voor uw belangstelling voor onze Bluetooth carkit. Deze carkit is een draadloze Bluetooth carkit gebaseerd op de Bluetooth technologie die u de mogelijkheid geeft om te bellen zonder

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SI 30

GEBRUIKSAANWIJZING SI 30 GEBRUIKSAANWIJZING SI 30 33 aan/uit-indicatie, groene LED 11 infrarood zenddioden KORTE BESCHRIJVING De tweekanaals infraroodzender SI 30 is bedoeld voor draadloze geluidsoverdracht in samenwerking met

Nadere informatie

BT DOUCHE LUIDSPREKER

BT DOUCHE LUIDSPREKER BT DOUCHE LUIDSPREKER G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze BT douche luidspreker. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen een

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Nieuwkoop - Dennenlaan (nulmeting) Plaats: Nieuwkoop Aanleiding: Voorlichting Datum Meting: 16 januari 2012 Copyright: Agentschap Telecom 2012 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Nadere informatie

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8 v.120110 1. Installatie van de e-thermostaat 3 2. Installatie van de hub 8 3. De webportal en smart phone app 10 Webportal...10 Smart phone App...10 4. Problemen oplossen - E-thermostaat 11 Het display

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Asten Datum meting: Maandag 14 november 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Hygro-thermometer PCE-EM 886 inclusief geluidssensor, lichtsensor, temperatuursensor, vochtigheidssensor, externe temperatuursensor (K-type) en digitale auto-ranging multimeter / groot LCD-beeldscherm

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Drouwen, gemeente Broger Odoorn Datum meting: Donderdag 17 maart 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Veldsterktemeting

Nadere informatie

H201 中文 NL Version 1

H201 中文 NL Version 1 H201 中文 NL Version 1 Kenmerken 1. Ingebouwde AM/FM antenne voor goed ontvangst 2. 10 vooraf instelbare stations (5 voor elke golflengte) 3. Waterbestendig tot JIS7 standaard NL 4. Zoekt automatisch stations

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Dronten Datum meting: 2 september 2015 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2015 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens 3 2. Gegevens antenne

Nadere informatie

ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70

ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70 NL GEBRUIKSAANWIJZING Versie 09/04 ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70 12 CHANNEL MIC MIC SPK SQL OFF/VOL Technische gegevens Beschrijving van de bedieningselementen Algemeen Kanalen 40...FM, zie tabel met

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Zutphen Datum meting: Donderdag 8 december 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Geertruidenberg Datum meting: Donderdag 18 juni 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

1-uurs snellader UFC-2 set

1-uurs snellader UFC-2 set G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 51 20 33 1-uurs snellader UFC-2 set Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Noodoproep Installatie

Noodoproep Installatie Noodoproep Installatie GEBRUIKSAANWIJZING 2010-2011 1. Gebruik en toepassingen Uw oproepsysteem zorgt ervoor dat u een hulpoproep doet uitgaan op het moment dat u zelf niet meer in staat bent om de telefoon

Nadere informatie

CITATION SUB GEBRUIKERSHANDLEIDING

CITATION SUB GEBRUIKERSHANDLEIDING CITATION SUB GEBRUIKERSHANDLEIDING / BELANGRIJKE VEILI- GHEIDSINSTRUCTIES Controleer voltage vóór gebruik De Citation-subwoofer is ontworpen voor gebruik met 100-240 volt, 50/60 Hz wisselstroom. Als uw

Nadere informatie

Voorbeelden uit een meetrapport van Bureau Straling Meten

Voorbeelden uit een meetrapport van Bureau Straling Meten Voorbeelden uit een meetrapport van Bureau Straling Meten 3 3 1 Gemeten velden en waarden (voorbeeld 1) Gemeten velden Met gevalideerde apparatuur hebben wij de volgende stralingsvormen gemeten: Het elektrisch

Nadere informatie

Nederlands. Gebruiksaanwijzing BT-3i

Nederlands. Gebruiksaanwijzing BT-3i Gebruiksaanwijzing BT-3i 1 Overzicht Inhoud Het allereerste gebruik. Hoe de telefoon op te nemen Specificaties 2 1. Overzicht. A B E D F C 1-1 Functietoetsen: A B C D E F Silliconen oorhaak Aan/uit-knop

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-500T/R 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van dit 40 kanaals communicatiesysteem, AT-500T/R. Deze handleiding

Nadere informatie

Bedieningsknoppen. ActivSound 75. (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit.

Bedieningsknoppen. ActivSound 75. (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit. ActivSound 75 (1) Aan-/uitknop Hiermee schakelt u de stroom in of uit. () Stroomindicator Gaat groen branden wanneer de stroom wordt ingeschakeld. () Volumeregeling van infraroodmicrofoon [Leraar 1 en

Nadere informatie